melisjuh | woensdag 30 augustus 2006 @ 12:24 |
hoi ik heb van t weekend toch zulke heerlijke spare ribs gegeten! heerlijk! ![]() aangezien ze bij eht restaurantje 9 euro met een beetje aardappelschijfjes zijn. vroeg ik me af waar je nog meer van die heerlijke spare ribs kunt kopen die je zelf kunt klaatrmaken! wie heeft er een lekker receptje voor mij voor heerlijke hete en gekruide en vooral geen droge spare ribs?! ben benieuwd. ![]() dank u ![]() | |
Tinuva | woensdag 30 augustus 2006 @ 12:30 |
Maak een marinade met: Chilisaus (zoet of pikant) Ketjap Beetje mosterd Beetje gembersiroop Mosterd Tijm Rosemarijn En dan ongeveer de helft chilisaus, een kwart ketjap en de rest van de ingrediënten samen ongeveer ook een kwart. Evt. aan te vullen met een beetje sambal als je ze echt pikant wil hebben... ![]() En dan de spare-ribs een paar uur laten pruttelen en de marinade, je kunt de marinade er best lekker dik op smeren als je ze serveert, smaakt heerlijk! | |
melisjuh | woensdag 30 augustus 2006 @ 12:36 |
maak je ze klaar in de oven of gewoon in de pan?! ben altijd zo bang dat het dan zo droog wordt. het klinkt in ieder geval lekker het water loopt me al in de mond ![]() | |
Gstyles | woensdag 30 augustus 2006 @ 12:37 |
gewoon met chilisaus das het lekkerst! ![]() | |
Tinuva | woensdag 30 augustus 2006 @ 12:46 |
quote:De marinade maak ik klaar in een pan, die laat ik meestal nog een uurtje trekken voordat ik de spare-ribs erin gooi. Dit laat ik kan in de pan zo lang als er tijd is trekken (hoe langer ze trekken hoe meer smaak). Daarna laat ik ze in de marinade afkoelen, en laat ze zo ook gewoon liggen totdat ik ze onder de grill (met nog veel marinade erop) klaarmaak... Ik krijg honger... | |
Omkron | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:00 |
Lukt mij ook nooit om ze goed te krijgen.. tvp dus.. En graag een stappenplan voor über kook debielen zoals mij.. graag op 4 jarig niveau.. ik dank u! | |
ursel | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:04 |
Ik weet dat de lekkerste spare-ribs in Leiden kunt eten in de branderij.. ![]() Alleen zelf maken lijkt me idd ook wel lastig, tis al moeilijk genoeg om een toko te vinden die niet van die droge of taaie spare ribs kan maken.. ![]() | |
KlappernootatWork | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:06 |
Op de veerdam van Vlieland bij de Stern, heerlijk gekruid en onbeperkt opscheppen.. ![]() | |
Rpr8 | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:09 |
Spare Rib Express (mijn werk :-P) | |
TheYoung1 | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:10 |
Het karrewiel in koudekerken/zeeland..... Btw, ik laat ze altijd in de marinade pruttelen totdat het vlees bijna van het knook los laat, zijn ze op hun best!. Niet droog en lekker mals.Uiteraard in de oven of grill lekker bruin bakken.. Sjmakulluks !!!!! ![]() en nu als de bliksem naar de slager verse ribkes halen, krijg er vet trek op!! ![]() | |
TheYoung1 | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:10 |
quote:Lekker veel vlees op jou ribjes zie ik.... ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:11 |
tvp klinkt goed. | |
schwa78 | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:11 |
schaamteloze tvp | |
Omkron | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:12 |
Het begint natuurlijk al met de spareribs.. ik bestelde ze wel eens van de sparerib express..en dat zijn toch wel speciale erg mooie ribben.. ik heb ze bv. nog niet zo bij de slager kunnen kopen.. en ook in de supermarkt kom ik ze zo niet tegen. Ook heb ik me laten vertellen dat ze eerst gekookt worden ofzo, zo dat ze lekker mals worden.. ? | |
Rpr8 | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:14 |
quote:jep, wordt gekookt in marinade, daardoor blijft het vlees veel malser dan in de grill | |
TheYoung1 | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:16 |
quote:Dat is dus in de marinade laten trekken, op een laag pitje en alles moet in de vloeistof liggen.Gewoon laten garen tot het vlees los begint te komen. Koken moet je overigens gewoon doen, lekker klooien in de keuken en je eigen recepten maken!! | |
Omkron | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:17 |
En waar bestaat die marinade dan uit bij de sparerib express..? | |
realbase | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:20 |
quote:doet mij eens het recept van de sweet marinade dan ![]() | |
Rpr8 | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:21 |
geen idee eigenlijk.. zal het vanavond eens navragen.. ik weet niet of de marinade zelf gemaakt wordt of zo aangeleverd wordt... (en over Sapre Rib Express gesproken.. vandaag staan we in een krantje in de drechtsteden :-P) | |
TheYoung1 | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:22 |
Bovenaan staat al een goed recept. | |
ioor | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:23 |
Die spareribs van de keurslager zijn ook erg lekker, die kan je gewoon in de oven doen en dan zijn ze klaar, ze zijn al gemarineerd en er zit een sausje bij. ![]() | |
Rpr8 | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:23 |
ik heb ergens ook nog een bier-rib recept gezien, zal em wel posten als ik het weer gevonden heb | |
Omkron | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:26 |
Laten we even links gaan verzamelen.. ![]() http://www.peekstokenvanz(...)ex.php?node_id=10969 http://www.hollandsepot.d(...)cepten/spareribs.htm http://selwerd.nl/~dirk-jan/eten.html http://www.gratisrecept.n(...)t-honingmarinade.php http://www.kookdiscussie.nl/t15-spareribs-in-honing-marinade.html [ Bericht 19% gewijzigd door Omkron op 30-08-2006 13:37:57 ] | |
kabouter.muts | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:37 |
heb je even?? ![]() http://www.webchef.nl/search.html?query=spare+ribs Precies de vraag waar we gisteren mee bezig waren. Hoe maak je de lekkerste spare-ribs. De Toerist in Spaarndam heeft ook zaaaaaaaalige ribbetjes. | |
Omkron | woensdag 30 augustus 2006 @ 13:41 |
Handige link! Ik ga zo naar de slager denk ik.. Hier een link naar achtergrond informatie over wat een sparerib nu eigenlijk is.. http://www.virtualweberbullet.com/ribselect1.html | |
Omkron | woensdag 30 augustus 2006 @ 14:04 |
Maar als ik het goed begrijp.. kun je spareribs dus ook klaarmaken door enkel te koken in de marinade.. direkt eruit.. en eten maar..? | |
Rpr8 | woensdag 30 augustus 2006 @ 14:24 |
dat begrijp je goed :-) maar dan moet je natuurlijk wel een uberlekkere marinade hebben | |
Omkron | woensdag 30 augustus 2006 @ 14:50 |
wie maakt er even een stappen plan voor me dan..? 1 kg spareribs.. | |
realbase | woensdag 30 augustus 2006 @ 15:06 |
quote:ik denk dat hij zo wordt aangeleverd.. Maar doe eens je best om erachter te komen.. Ik snap dat er veel variaties zijn voor marinades maar die van de sparerib express vind ik gewoon erg lekker ![]() ![]() | |
Pilootje | woensdag 30 augustus 2006 @ 15:54 |
quote:Zet je computer uit. Kijk nog even voor de laatste keer of je je tanden wel gepoetst hebt, en of je een deotje hebt opgedaan. Dan trek je je allermooiste kleding aan, en zoek je je huissleutel en wat centen. Voor je het huis verlaat kijk je nog in de spiegel *check* *check* *dubbelcheck* Waarschijnlijk moet je een paar keer oversteken, kijk goed naar links en rechts !! Eenmaal bij de slager vraag je om spare ribs, ongebraden uiteraard. Je wilt het liefst middenstukjes hebben zeg je hem. Hij vind dat geen enkel probleem. Eenmaal thuisgekomen stal je je spare ribs mooi uit op je snijplank. Wat nu vraag je je af ? Draai je ribjes eens om. Daar zit een dik wit vlies. Best taai om zo te eten. Je kunt het er af trekken als je een beetje met een mes etc. om gaan gaan. Maar ach je wilt spare ribs in ketjap marinade, niet in je eigen bloed. Wat jij doet is een mes pakken, en tussen elk stukje bot dat vliesje licht inkerven. Zo komt de marinade lekker in het vlees. Je hebt maandenlang research gedaan op internet, en hebt nu een heel lekker marinaderecept gevonden. Slim als je was had je dit al gisteren gemaakt zodat je meteen aan de slag kon. In een grote pan staan dan nu jou spare ribs zacht te pruttelen, of nog net niet aan de kook. Maar ohjee hoe lang moet dat in de pan ? Na een half uur ga je eens kijken of het vlees al een beetje van het botje af valt. Dan wordt het pas echt moeilijk ! Laat je ze in de marinade afkoelen, en wacht je tot morgen of gaan we meteen eten ? In dat laatste geval leggen we de spareribs op een bakplaat, en koken we de marinade zo lang dat er een dikke stroop ontstaat. Hiermee smeren we de spareribs nog even mee in van boven en onder. Dan in matig warme oven afbakken tot ze mooi bruin zijn. Niet zwart dus zoals in mening restaurant. | |
kabouter.muts | woensdag 30 augustus 2006 @ 16:03 |
Leuk stukje piloot. Ik weet in elk geval hoe ik ze moet maken nu. Thanks. De marinade van bovenaan de blz. lijkt je dat wat? | |
Pilootje | woensdag 30 augustus 2006 @ 16:30 |
Weet ik niet, heb het niet geproeft, maar zo op het oog lijkt het me niet zo lekker. Die van mij is eigenlijk heel simpel. Ketjap, chilisaus, bruine suiker, sambal, knoflook, gebersiroop. Jintan, katoember, jahe ( die laatste 3 zijn niet helemaal juist geschreven ) En een klein snufje zout. Dan is het gewoon proeven tot ie lekker is. | |
Jump-jump-hijg-dood | woensdag 30 augustus 2006 @ 17:10 |
klaat altijd alles aanbrande, zelfs de soep *pruillip* daarom moet ik dit allemaal niet proberen ![]() | |
Rpr8 | donderdag 31 augustus 2006 @ 00:19 |
ik heb even gechecked, maar enigszins te verwachten wordt het recept voor die marinade niet zomaar vrijgegeven. Dit zou mijn werk de kop kunnen kosten :-P | |
Omkron | donderdag 31 augustus 2006 @ 11:13 |
Ok piloot, dat is duidelijk!.. en nu het marinade recept.. hoeveel.. van wat.. enzo.. even simpel als dat kan. ![]() | |
liefkleinmeisjuh | donderdag 31 augustus 2006 @ 11:15 |
En hoeveel graden de oven? | |
melisjuh | donderdag 31 augustus 2006 @ 11:52 |
woww wat hebben er veel mensen gereageerd zeg! er zijn dus veel meer mensen die gek zijn op spare-ribs ![]() ik wacht nog ff de reacties af en anders ga ik van t weekend lekkere spare-ribs klaar maken. jammie!! | |
VinoTinto | donderdag 31 augustus 2006 @ 11:57 |
die shit ken je ook ingevroren bij de aldi of lidl kopen | |
melisjuh | donderdag 31 augustus 2006 @ 12:08 |
die lijken me niet erg lekker!~ droog en niet lekker gekruid. kan het mis hebben hoor! | |
liefkleinmeisjuh | donderdag 31 augustus 2006 @ 12:13 |
Ze zijn wel goed te eten hoor die van de aldi, maar niks kan op tegen zelfgemaakte natuurlijk ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 31 augustus 2006 @ 19:49 |
quote:Idd maar die van de aldi zijn wel erg handig als je een grote BBQ hebt of tijdens een verjaardag ![]() | |
TheYoung1 | donderdag 31 augustus 2006 @ 20:34 |
Hey Melisjuh?!!? Heb je nou lekker gegeten of niet? Willen wel ff resultaten horen he! Of ist gewoon mislukt en heb je toch maar pizza besteld...... ![]() | |
Pilootje | donderdag 31 augustus 2006 @ 22:33 |
Pff recept. Eigenlijk is het gewoon heeel veel ketjap die je lekker maakt met al die andere ingredienten. Ketjap en chilisaus zijn het hoofdingredient. Mengen 5 op 1 ( 5 ketjap 1 chilisaus ) Oven niet al te hoog. Je spare ribs zijn al gaar, je wilt ze alleen warm maken. Dus graad of 160 is zat. Natuurlijk kan je hem lekker hoog zetten, maar in ketjap, chilisaus, honing, basterdsuiker zitten al enorm veel suikers. Die carameliseren in de oven bij te hoge temperatuur. Je krijgt dan erg zwarte spare ribs. | |
kabouter.muts | vrijdag 1 september 2006 @ 09:08 |
Ik denk dat ik spare-ribs maak voor morgen. Nu alvast kopen en marineren. | |
melisjuh | vrijdag 1 september 2006 @ 10:32 |
zoiets ga ik ook doen. of morgen maken voor zondag. | |
Stiertjuhh | vrijdag 1 september 2006 @ 11:00 |
Dees is ook errug lekker: http://www.tournedos.nl/recept/699/Hawaiaansespareribs.html | |
Omkron | vrijdag 1 september 2006 @ 16:18 |
Sorry hoor.. maar die van de Aldi zijn niet te vreten.. ![]() | |
Erosjuhhh | vrijdag 1 september 2006 @ 18:11 |
heb die van de aldi ook een keer gekocht ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 1 september 2006 @ 18:15 |
Spare ribs ![]() | |
realbase | zaterdag 2 september 2006 @ 20:31 |
quote:pussy ![]() Zitten hier 50.000 man die dat recept willen ! ![]() | |
Omkron | zaterdag 9 september 2006 @ 18:50 |
Ik wil een ingredienten lijst en bijpassende hoeveelheden lijst voor de marinade.. ik dank u. | |
Thorical | zaterdag 9 september 2006 @ 20:04 |
quote:Ha , en ik dacht dat ik de enige was. ![]() | |
Omkron | zaterdag 9 september 2006 @ 20:14 |
Ze kosten iets van ¤5,- voor 800 gram.. en volgens mij krijg je de allerslechtste stukjes sparerib die verkrijgbaar zijn.. zou me niet verbazen als die c-keuze is.. of afval.. ![]() | |
DRIZZEN | zaterdag 9 september 2006 @ 20:45 |
quote:Als ze het recept niet geven , kan 't ze ook de kop kosten , want dan wordt 't boycotten ![]() ![]() ![]() | |
Ozziecar | zaterdag 9 september 2006 @ 23:22 |
quote:'k Ben er ook niet kapot van hoor ![]() Zelfgemaakt blijft toch het lekkerst. Vandaag toevallig een pakketje spareribs uit het vriesvak van de AH meegenomen en die smaakten toch wel wat beter dan de ribs van de Aldi / Lidl. Eigenlijk waren ze best lekker ![]() | |
Omkron | zaterdag 9 september 2006 @ 23:57 |
Joh.. die heb ik nooit bij de Ah gezien?? Morgen even kijken.. wat voor AH heb je ze gehaald? een 4 of een 5 winkel? | |
Ozziecar | zondag 10 september 2006 @ 00:06 |
Ik kende ze ook nog niet! Ze lagen in het vriesvak, zitten verpakt in een kartonnen doos, waarin weer een plastic zak zit met de ribs erin. Ik heb ze gekocht bij de AH in Waalwijk, volgens mij is dit een 4 winkel. | |
Omkron | zondag 10 september 2006 @ 15:19 |
Ik ga ze straks denk ik halen.. | |
kabouter.muts | zondag 10 september 2006 @ 15:24 |
Het is zondag. Dus de meeste AH's zijn dicht. Ik heb gisteren spare-ribs gemaakt. Voor t eerst. Heel goed gelukt erg mals en viel van t bot af. Marinade zoals piloot hierboven beschrijft. Het was me een beetje te ketjapperig volgende keer probeer ik een andere marinade. | |
Omkron | zondag 10 september 2006 @ 15:47 |
Maar niet mijn AH.. is volgens mij een van de best lopende AH's al is het assortiment niet gelijkwaardig aan de rijke dorpen AH bv. Kosten ze bij de ah eigenlijk..? en hoeveel krijg je..? | |
Pilootje | zondag 10 september 2006 @ 17:22 |
In plaats van zoveel vragen stellen kun je ook gewoon eens zelf de handen uit de mouwen steken en recepten bedenken of gewoon stomweg eens naar de supermarkt gaan en gewoon kijken wat die dingen kosten. Kabouter muts, ik ben blij dat het allemaal goed heeft uitgepakt. Als de marinade te veel naar ketjap smaakt heb je waarschijnlijk iets te veel ketjap gebruikt ![]() | |
boem-dikkie | zondag 10 september 2006 @ 17:22 |
spareribs ![]() | |
Repeat | zondag 10 september 2006 @ 17:25 |
Ik haal ze wel eens gemarineerd en wel bij de slager (oid). Kunnen zelfs in de magnetron ![]() | |
Ozziecar | zondag 10 september 2006 @ 18:03 |
quote:'t Was een portie voor ongeveer 2 personen, ik schat ongeveer anderhalf pond ofzo. Naar de prijs heb ik niet gekeken. | |
Omkron | zondag 10 september 2006 @ 18:45 |
830 gram.. 5.40 euri.. | |
Omkron | zondag 17 september 2006 @ 19:02 |
![]() Zo komen ze direkt uit de doos/zak.. | |
Thorical | zondag 17 september 2006 @ 22:54 |
FF een kick naar de ultieme spareribs marinade. Iets met cola oid? | |
Byte_Me | maandag 18 september 2006 @ 01:05 |
binnenkort ook eens proberen | |
Rpr8 | maandag 18 september 2006 @ 02:58 |
Ingrediënten: 1 cm verse gemberwortel 1 teentje knoflook 2 eetlepels hoisin saus (pot à 200 gram, Amoy) 1 dl Grolsch oud-bruin, bier (fles à 30 cl) 600 gram spareribs 1 limoen 4 takjes koriander ¼ rode peper 3 eetlepels zonnebloemolie 400 gram mihoen Bereiding: Verwarm de oven voor op de grillstand. Schil de gemberwortel en hak hem zeer fijn. Pel de knoflook en pers hem uit boven een grote schaal. Voeg de gember, hoisinsaus en het bier toe en roer het door elkaar. Schep deze marinade over de spareribs en laat het afgedekt in de koelkast circa 2 uur marineren. Grill de spareribs circa 8 minuten aan beide kanten en laat de marinade inkoken. Was de limoen en trek met de zesteur sliertjes van de schil. Pers de limoen uit. Hak de koriander fijn. Was de peper. Verwijder de zaadlijst en snijd hem in zeer dunne ringetjes. Klop een dressing van de zonnebloemolie, limoensap en -sliertjes, koriander en de peper. Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de dressing door de mihoen. Serveer de marinade en de mihoen bij de spareribs. | |
kabouter.muts | maandag 18 september 2006 @ 09:10 |
quote:Ja die heb ik ook wel eens ergens gelezen of gehoord. Maar waar??? Mexicaans? Effe checken! | |
Pilootje | maandag 18 september 2006 @ 15:32 |
Marineren met cola heeft als voordeel dat het bindweefsel afgebroken word. En dat het vlees dus lekker mals lijkt. Nouwja lijkt dat is het dus gewoon. Niet te veel want dan wordt het vlees erg vies. Vroeger op school wel eens testen gedaan met cola en marineren. Biefstuk vacuum verpakken in ruime cola marinade. En na 3 dagen was die biefstuk echt helemaal niks meer bijna ![]() Bij stoofvlees doe ik soms stieken ook een klein scheutje cola, of als de smaak het kan hebben een sprenkel azijn. | |
Byte_Me | zaterdag 23 september 2006 @ 12:15 |
die chilisaus in de marinade, is dat van die saus die eruit ziet als ketchup, of van die wat doorzichtigere, waar je nog stukjes chili in ziet? | |
Pilootje | zaterdag 23 september 2006 @ 12:58 |
doorzichtige met chili. Gewoon die je ook over je kip gooit zeg maar, of bij je loempia. Maar op zich maakt het niet uit, het gaat er om dat de smaak een beetje zoet-pittig is. | |
Omkron | dinsdag 10 oktober 2006 @ 14:56 |
Ik eet ze niet meer van de AH.. vindt ze niet meer lekker. | |
covie | dinsdag 10 oktober 2006 @ 15:10 |
Ik heb juist afgelopen zaterdag spare ribs van de Sanders gehad en het waren de lekkerste supermark spaareribs die ik ooit heb gehad. Alleen verschilt het volgens mij per sanders hoe ze smaken doordat ze gewoon een eigen slagerij hebben. Ik kom af en toe bij 2 verschillende sanders en het is een aardig verschil in wat ze aanbieden qua vlees (hoe het eruit ziet en smaakt) Maarja dat is volgens mij tegenwoordig bij elke supermarkt wel. Wat ik jammer vind is dat als je het bij de supermarkt koopt dat je er geen extra marinade bij krijg zodat je ze nog een keer extra kan insmeren tijdens het grillen. Misschien dat ik de volgende keer wel even wat extra marinade er bij vraag. Maargoed, eerst binnenkort mijn spare ribs helemaal zelf bereiden. | |
kabouter.muts | dinsdag 10 oktober 2006 @ 15:53 |
De spare ribs zijn nu een groot succes. De hele familie vraagt het recept. Marinade met ketjap, zoete chilie, sambal badjak, scheutje citroen, ui, knoflook, gember, en even zoveel bouillon. Volgende dag koken in de marinade Marinade inkoken tot saus, daar de spare-ribs mee insmeren en in de oven voor niet te lang. Zelfgemaakte knofsaus erbij. Ik neem trouwens vleeskrabben om de spare-ribs van te maken. Lekker veel vlees eraan en niet duur. Jammer dat ze ze niet altijd hebben. | |
BarraCupraCuda | dinsdag 10 oktober 2006 @ 15:55 |
ik heb bij een stakehouse gewerkt een daar hadden we hele lekkere "hot" spare ribs... weet iemand wat voorn saus dat geweest kan zijn? | |
VinoTinto | dinsdag 10 oktober 2006 @ 18:30 |
quote:stakehouse ![]() ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:31 |
@ kabouter.muts heb je dan ook het recept van die knoflooksaus? | |
kabouter.muts | woensdag 11 oktober 2006 @ 08:52 |
Knofsaus van punt muts 50% mayo 50% yoghurt (liefst dikke) of zure room peper, beetje zout, flinke teen knoflook (of 2) Ik rasp de knoflook altijd. en kruiden uit de tuin: bieslook en peterselie (die gooi ik er door) En de dag erna kun je er een scheutje olijfolie en beetje citroen en veel komkommer erdoor doen lijkt het op tzatziki. lekker met gyros op een pitabroodje of om met stokbrood te eten. | |
Sailmaker | woensdag 11 oktober 2006 @ 09:32 |
iemand enig idee hoe de spare ribs van de AH uit de diepvries smaken? en die kant en klare van de Bufkes? owja, als iemand in de buurt van Deurne woont, Keurslager van Baars heeft aantal jaren achter elkaar een prijs gehad voor beste spare ribs van NL dussss | |
Ozziecar | woensdag 11 oktober 2006 @ 10:44 |
Sailmaker, ik weet hoe ze smaken ![]() Zie mijn post hierboven. | |
Haaibaaike | woensdag 11 oktober 2006 @ 10:52 |
quote: ![]() ![]() Wij kopen Spare-Ribs in de supermarkt bij C-1000 ![]() ![]() | |
Quantor | woensdag 11 oktober 2006 @ 16:51 |
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale. Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken. Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer. | |
bloatedface | woensdag 11 oktober 2006 @ 18:37 |
Spareribs (Ketjap) Benodigdheden: ½ kilo spare ribs of krabbetjes 125 milliliter Ketjap Manis (Kentel no. 1, in witte jerrycan) 75 milliliter ketchup 1 theelepel mosterd (San Marco of gewone Franse mosterd zonder pitjes) ½ theelepel Provençaalse kruiden (In een molentje verkrijgbaar bij Appie H.) 1 teentje knoflook geperst 2 eetlepels suiker 2½ theelepel sambal oelek (van Conimex, ook bij bovengenoemde Appie verkrijgbaar) 1 theelepel zout Werkwijze: Bovenstaande ingrediënten (zonder het vlees) met ½ liter water mengen en aan de kook brengen, dan het vlees erbij (als niet al het vlees onder het vocht staat meer water toevoegen!) en 45 minuten op een lage vlam koken. Vlees uit de pan en in een ovenschaal doen, overgebleven vocht inkoken tot stroop (duurt vrij lang! Tot ongeveer 45 minuten). Ingekookte marinade over het vlees doen en onder de grill 20 minuten afbakken. Eenvoudiger kan ik het niet maken maar laat maar weten als iets onduidelijk is. ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door bloatedface op 12-10-2006 18:47:22 (Gisteren weer gemaakt, kon pittiger, zout erbij) ] | |
Erosjuhhh | donderdag 12 oktober 2006 @ 01:36 |
quote:dat lukt zeker wel. probeer het eens bij een klein afhaal steakzaakje die doen t vaak ook ik heb hier ruim 500 gr. naar keuze gekruide ribs voor 8 euro met een broodje en saus. hoevaker je er komt hoe meer je krijgt op den duur (krijg soms ruim 800 gram mee) | |
covie | donderdag 12 oktober 2006 @ 10:14 |
quote:Ik werk in doetinchem en als ik naar huis ga dan kom ik met de bus door varsseveld ![]() Is het dichtbij die rotonde? (waar cafetaria 'de rotonde' zit?) Of dicht bij het station(netje). Of zit het in het centrum waar vrijdags altijd markt is? Dit zijn de enige 3 plekken die ik goed ken. Zijn de 'normale' spareribs zoet? Ik heb het liefst zoet/pittig maar iig zoet. | |
Quantor | donderdag 12 oktober 2006 @ 15:56 |
Yup ze zijn heerlijk zoet. Ik ben echter niet bekend in Varsseveld, weet alleen waar Helmink zit om eerlijk te zijn :-) Het is in ieder geval wel dichtbij een rotonde, aan de rand van het centrum. Ik kom altijd van de A18 en neem daar weer de verkeerslichten richting centrum (rechts) rontonde 3 kwart en gelijk aan de rechterkant voila. | |
covie | vrijdag 13 oktober 2006 @ 09:21 |
quote:Ik keek gisteren een beetje naar rechts in de bus toen we over de rotonde gingen, en ik kom er dus elke dag precies langs ![]() ![]() ![]() Maargoed ik zal er van de week eens even heen gaan dan, misschien vandaag wel. ![]() | |
haakaap | zaterdag 14 oktober 2006 @ 15:44 |
Bij 'de beertjes' met honing marinade, die zijn pas lekker! Weet iemand hoe ze die maken??? En dan met name hoe ze die honing marinade maken en hoe ze de spare ribs daar in laten marineren. Dr zit sowieso honing in en volgens mij gooien ze ook paprika poeder eroverheen er na. De beertjes is soort franchise achtig restaurant in Zuid-Holland. http://www.beren.nl/ | |
Erosjuhhh | zaterdag 14 oktober 2006 @ 17:02 |
Gister spareribs met ketjap marinade gehad (ketjap ribs heten ze) en waren beetje smakeloos.. alleen die helemaal in de marinade lag in t bakje was smakelijk, helaas kwam ik hier op t laatst achter. | |
J1981 | maandag 16 oktober 2006 @ 09:43 |
quote:Helaas niet (meer) in Eindhoven zelf, maar wel in Nuenen, Helmond, Veldhoven en Eersel, zit 'De Bengel'. De spareribs hier zijn echt heeeerlijk. In twee variaties; zoet en pikant. Ik geloof dat ze 13,50 kosten, maar daar krijg je dan wel frietjes, sauzen en (erg lekkere) salade bij. Zeker eens proberen! SPOILERGroeten, Joyce | |
Martijn_77 | vrijdag 6 april 2007 @ 19:37 |
Uit Spareribs.....quote: quote: | |
Handschoen | vrijdag 13 april 2007 @ 15:53 |
Weet je waar ze lekker zijn? Bij 't Fust op het stadhuisplein in Rotterdam ![]() ![]() | |
hello_moto1992 | vrijdag 13 april 2007 @ 16:38 |
Ik heb nog nooit spare ribs gehad, maar lijkt me wel lekker ![]() | |
SHE | vrijdag 13 april 2007 @ 16:45 |
teeeveeepeee. Eerst ribben zoeken ![]() | |
travelman | vrijdag 13 april 2007 @ 18:19 |
ain't no spare-rib, like an american rib!!!!! ![]() | |
Handschoen | maandag 16 april 2007 @ 13:44 |
Morgen avond weer spareribs eten in R'dam ![]() | |
covie | maandag 16 april 2007 @ 13:46 |
quote:EN nu ophouden!! ![]() ![]() Elke keer zit ik op mijn werk wanneer ik dit topic zie en ik ruik de spareribs al zo'n beetje. Heb er alweer super veel zin in, ga denk ik dit weekend ook maar weer spareribs eten ![]() | |
funkyskunkie | maandag 16 april 2007 @ 15:02 |
Damn, dat filmpje, ik weet wat ik vanavond klaarmaak ![]() ![]() | |
EricT | maandag 16 april 2007 @ 15:49 |
zelf maken.. ff denken Honing, kecap, gember, zoete sambal zonder pitjes of dat soort ongein. I like my ribs sweet ![]() | |
KlappernootatWork | maandag 16 april 2007 @ 15:51 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
EricT | maandag 16 april 2007 @ 15:55 |
quote:Kecap, jintan, ketumbar, jahe ![]() | |
cinnamongirl | maandag 16 april 2007 @ 15:56 |
Wat zijn 'vleeskrabben'? | |
Etoile | maandag 16 april 2007 @ 16:11 |
Dat is gewoon de nederlandse, ouderwetse, benaming van spareribs volgens mij ![]() | |
KlappernootatWork | maandag 16 april 2007 @ 16:11 |
quote:krabben met extra veel vlees? | |
Puckzzz | maandag 16 april 2007 @ 16:39 |
dit topic wil ik ook wel weer terug kunnen vinden. ![]() staan al zeer lekkere marinades in zeg! alleen mijn vriend houdt niet van ketjap dus ik zal toch iets uitbundiger moeten zijn met de chilisaus. Een soort knoflook marinade lijkt me ook wel wat, kan toch gewoon een paar teentjes knoflook door de marinade pleuren? | |
Puckzzz | maandag 16 april 2007 @ 16:39 |
quote:nee krabbetjes, zijn meestal wat vetter en zijn voornamelijk kleinere stukken. wordt volgens mij ook wel vaak gebruikt in de snert. | |
KlappernootatWork | maandag 16 april 2007 @ 16:59 |
quote: ![]() ![]() | |
K-mail | maandag 16 april 2007 @ 21:14 |
ik ga binnenkort ff naar de groothandel voor een partijtje ribben, en ga ze dan volledig op de bbq klaarmaken ![]() ![]() ![]() | |
littledrummergirl | maandag 16 april 2007 @ 22:06 |
quote:ow kwijl! dat filmpje is echt gemeen als het al zo laat op de avond is ![]() | |
Puckzzz | zaterdag 21 april 2007 @ 13:58 |
quote:moet het perse verse gemberwortel zijn of mag djahe (gemalen gember) ook? anders moet ik weer speciaal naar de winkel ![]() | |
bloatedface | zaterdag 21 april 2007 @ 15:52 |
quote:Ik kon het bericht niet meer bewerken maar heb in bovenstaande de tijden iets aangepast. ![]() | |
Muck | zaterdag 21 april 2007 @ 15:56 |
morgen eten we spare ribs van de barbecue ![]() | |
Leef | zaterdag 21 april 2007 @ 17:18 |
quote:in Leiden? In de Hakbijlenbuurt? | |
Leef | zaterdag 21 april 2007 @ 17:23 |
quote:Zeer terechte opmerking. Ik zou idd (echt) nog eerder mijn papiergeld zo op de barbecue gooien dan er vlees voor te kopen bij de Aldi - het vieste wat ik ooit heb gegeten. | |
Wooldoor | zaterdag 21 april 2007 @ 17:29 |
Spare ribs het idee alleen al met dit weer ![]() De lekkerste spare ribs heb ik nog steeds bij de turk gegeten met een lekkere hete marinade en het vlees waar zo goed als geen vet aan zat hmmmm spare ribs | |
Erosjuhhh | zaterdag 21 april 2007 @ 21:04 |
quote:ben ik het niet mee eens, de spareribs van de aldi zijn waardeloos, klopt. maar ze hebben ook genoeg lekkere dingen daar, bijv de verse gekruide kip, borststukken, vleugels en poten, 1 kilo voor maar een euro of 3 en zeer lekker. ook de varkenshaas vers is er niet slecht van Lidl maakt gehakt van supers en slagers topic over soort gelijke aldi, de lidl die het beste uit de test kwam met gehakt (en zo zullen er ongetwijfeld nog andere vlees dingen zijn) voor supermarkt vlees kun je best vlees van de aldi gebruiken | |
Puckzzz | maandag 23 april 2007 @ 09:49 |
Spareribs liggen al vanaf gisterochtend in de marinade, vanavond gaan ze in de oven. Ik ben benieuwd! volgens mij heb ik wat teveel gember erin gedaan, het ruikt iig beetje apart. ![]() | |
EricT | maandag 23 april 2007 @ 10:19 |
quote:die marinade inkoken met suiker is ok, als je daarmee de spareribs blijft insmeren tijdens de bereiding. Om deze ingekookte zoete marinade als "dipsaus" te gebruiken, lijkt me niet zo'n goed idee ![]() | |
Puckzzz | maandag 23 april 2007 @ 10:32 |
quote:ik had het ook niet over dipsaus ![]() ![]() | |
Lexie | maandag 23 april 2007 @ 10:48 |
Ben benieuwd naar dat filmpje, kan het op mijn werk helaas niet kijken ![]() | |
Pavement | maandag 23 april 2007 @ 16:01 |
quote:Rauw kopen, ff laten koken. afkoelen en 1 dag in de marinade leggen van sambal ketjap en knoflook, ![]() | |
Leef | dinsdag 24 april 2007 @ 01:35 |
waarom heten die dingen eigenlijk zo? Reserveribben? | |
Rpr8 | dinsdag 24 april 2007 @ 03:55 |
in the states heten ze ook gewoon ''ribs'' kweenie welke mafkees dr hier ooit het woordje spare voor heeft verzonnen ![]() | |
OFfSprngr | dinsdag 24 april 2007 @ 04:14 |
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is. | |
Puckzzz | dinsdag 24 april 2007 @ 09:03 |
OMG wat waren die spareribs LEKKER!!!!!!!!!!! dat ga ik dus zeer zeker vaker maken, alhoewel ik er dus wel bekant twee dagen mee bezig ben geweest. Nouja niet echt bezig, maar toch zondag ochtend de marinade maken en ribbetjes erin leggen enzo, af en toe ff beetje omrollen en verdelen. Gisteravond, dus een vuurtje onder de pan en ff lekker pruttelen. Na een uurtje ongeveer vond ik het welletjes, dus toen ribbetjes eruit en inkoken maar....alleen dat duurde wel erg lang...nu weet ik al wel waarom. ik had geen bouillon, dus heb ik olijfolie gebruikt. op zich niets mis mee als marinade, maar inkoken tot een stroopje lukte dus niet. gelukkig dreef de olie elke keer naar boven dus heb ik dat er afgeschept en daarna duurde het niet lang tot ik een heerlijk stroopje had. ribbetjes in de oven, insmeren en smullen maar! ![]() paar dingetjes ter verbetering voor de volgende keer: geen olijfolie gebruiken dus iets minder suiker voor de stroop mijn vriend vond ze lekkerder als van de shoarmaboer, en dat wil HEEL wat zeggen ![]() | |
Lexie | dinsdag 24 april 2007 @ 09:24 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
Mini_rulez | dinsdag 24 april 2007 @ 10:40 |
quote:Broadway! Inderdaad goddelijke spareribs. ![]() Alleen als je daar niet van houdt, hoef je er niet naartoe want de rest van de kaart haalt het er niet bij. | |
OFfSprngr | dinsdag 24 april 2007 @ 16:25 |
Keer een broadway spareribs meeten houden? ![]() | |
Delicieux | dinsdag 24 april 2007 @ 22:53 |
Hmmmm, dat klinkt allemaal superlekker! Ik ga morgen eens aan een franse slager proberen het fenomeen spare ribs uit te leggen.... Zal die wel niet snappen.... Ah! Oui! Le Spare Riebbe! Ben benieuwd of ik het kan krijgen.... | |
Puckzzz | woensdag 25 april 2007 @ 09:12 |
quote: ![]() | |
E.G.J. | woensdag 25 april 2007 @ 11:56 |
Omschrijving: Gemarineerde en gegrilde SpareRibs. Bereidingstijd: Voorbereiding: 30 minuten Bereiding: 150 minuten (inclusief marineertijd) Ingredienten: Marinade: peper, zout, sambal, aromazout, ketjap (zoet),1 ui. SpareRibs rijst aardappelzetmeel (voor het binden van de saus). 1. Meng de ingredienten voor de marinade in een grote schaal. 2. Leg de SpareRibs hier in en laat dit minimaal 2 uur staan. 3. Kook vervolgens de SpareRibs met wat water en de marinade, totdat ze bijna gaar zijn. 4. Gril vervolgens de SpareRibs zodat ze een mooie bruine kleur krijgen. 5. Doe wat van het kookvocht in een pan en bind dit met aardappelzetmeel tot een mooie saus. 6. Doe hier verv 6. Doe hier vervolgens wat Ketjap door, voor de smaak. 7. Kook ondertussen de rijst gaar. 8. Eet de SpareRibs met saus en rijst en wat rauwkostsalade. | |
speedfreakssj | woensdag 25 april 2007 @ 23:57 |
is er een goede spareribstent in zandvoort? liefst onbeperkt of ERG veel. | |
miss_dynastie | donderdag 26 april 2007 @ 12:36 |
quote:Yep, broadway is goddelijk ![]() Jammer dat ze ze alleen per emmertjes van 4 kilo verkopen, een kilootje zou ik nog wel mee willen nemen voor op de bbq, maar 4 is wat veel. | |
OFfSprngr | donderdag 26 april 2007 @ 13:32 |
Kun je toch gewoon invriezen? | |
Xith | zaterdag 28 april 2007 @ 02:14 |
vandaag Tandori Spareribs willen maken, alle spijzen gekocht, Geram Masala, Cordamon, etc.. en dan erachter komen dat ik nergens in arnhem spareribs kon kopen.. ben in de Aldi, AH, C1000, Plus+ geweest - NIETS!! Alleen voorgemarineerde zooi ![]() | |
Leef | zaterdag 28 april 2007 @ 08:10 |
quote: ![]() Zal ik even uitleggen... het is een oud, twintigste eeuws concept. Een meneer met een winkel die gespecialiseerd is in vlees verkopen. Hij trekt geen plasticjes met voorverpakte units vlees open zoals men in supermarkten pleegt te doen, maar heeft daadwerkelijk verstand van vlees. Hij kan een rund uitbenen en worst maken, hij weet hoe je een lam moet slachten en hij weet waar chateaubriand zit in een koe, hij weet wat niervet is, hij kan je helpen als je spare ribs wilt maar niet voorgemarineerd, of doorregen runderlappen of natte worst, hij kan je uitleggen hoe je vlees stooft en hoe je rollade moet braden... enz. enz. Heel interessant om eens uit te proberen zo'n winkel! | |
Xith | zaterdag 28 april 2007 @ 12:05 |
quote: ![]() Ja he hallo, in mijn gedeelte van Arnhem zitten een hele hoop slagers. Alleen zijn dit allemaal arabische slagers, niets mis mee - ze verkopen de beste kwaliteit kip voor 2¤/KG en heerlijik lamsgehakt. Maar geen Spare ribs! Er is zover ik weet in mijn buurt 1 biologische slager, maar de prijzen daar zijn overdreven duur. Ten tweede: Lidl maakt gehakt van supers en slagers | |
Lexie | zaterdag 28 april 2007 @ 18:44 |
quote:Deze techniek heb ik gisteren gebruikt. Geweldig! Eindelijk spare ribs met een lekker dikke stroperige laag marinade, net zoals ik ze wilde ![]() | |
motherflocker | maandag 19 januari 2009 @ 15:48 |
Waar in Eindhoven kun je onbeperkt lekkere spare ribs eten? | |
coVadu | maandag 19 januari 2009 @ 16:45 |
Mijn ervaring is dat ik beter de onbeperkt spareribs aanbieders moet vermijden. De keren dat ik het had hoefde ik nooit bij de bestellen | |
4EverBlackEyed | maandag 19 januari 2009 @ 17:18 |
Ik kook altijd mijn spareribs om ze daarna kort in de oven te bakken. ![]() | |
Nouk | maandag 19 januari 2009 @ 17:28 |
Ik wil echt binnekort weer in Utrecht daar eten. Damn krijg me toch een honger al. | |
cybermans | maandag 19 januari 2009 @ 17:47 |
barbaren, NEVER, EVER BOIL RIBS!!!!!! vliesje wat aan de binnenkant zit kan je het best verwijderen, anders blijven je ribs taai. De marinades hier moet ik eens proberen. Mijn voorkeur gaat uit naar in de oven zetten in een schaal met daarin een rooster.. onder het rooster wat water doen (de ribs niet er in aanraking mee laten komen) en dan afdekken met alu folie. Zo blijven ze lekker sappig. 2,5 uur in de oven op een temperatuur van 170. mocht je ze op de BBQ doen, gebruik dan geen directe hitte maar indirecte anders gaan ze veelste snel en worden ze ook taai. | |
Curiosity | maandag 19 januari 2009 @ 19:20 |
Sylvia's Ribs Ca.3 kilo varkensribbetjes; 1 el zout; 1 el vers gemalen peper; 1 el gevriesdroogde rode peper; 2 cups blanke azijn; 2 stengels selderij,fijngesneden; 1 groene paprika, ontdaan van zaad en fijngesneden; 1 middelgrote ui, fijngesneden; 2 cups pepersaus, bijv tabasco; 2 cups tomatenpuree; 1,5 cup suiker; sap van 2 citroenen, de schil ervan fijngehakt. Bereidingswijze Zout, zwarte en rode peper mengen. Met dit mengsel de ribbetjes besmeren. De ribbetjes in een ovenschaal doen. Azijn, pepersaus, suiker en tomatenpuree toevoegen, het vlees afdekken en een nacht in de koelkast laten marineren. De oven voorverwarmen op 175 graden. De ribbetjes 2 uur daarin braden, ze daarna overdoen in een schone schaal. De oven opvoeren tot 220 graden en het vlees nog eens 30 min braden. In een blender of keukenmachine de selderij, paprika , ui en citroenschil met het citroensap pureren. Het mengsel overdoen doen in een steelpan en 15 min. laten sudderen, vervolgens over de ribbetjes gieten. 5 min. doorgaren en dan eet smakelijk. 1 cup = 250 ml of 250 gram | |
popolon | maandag 19 januari 2009 @ 19:24 |
quote: ![]() | |
FutureFairytale | maandag 19 januari 2009 @ 19:33 |
Spareribs bij El Caballo (www.doscaballos.nl) in Alphen vind ik toch echt de lekkerste! Daarna Broadway in Utrecht. Bij El Caballo zijn ze heerlijk gemarineerd en zit de saus erop én ernaast, met aardig grote gepofte knoflookteentjes erin. Heeeeerlijk, alleen praatverbod daarna ![]() | |
Haaibaaike | maandag 19 januari 2009 @ 22:50 |
quote: ![]() | |
miss_dynastie | maandag 19 januari 2009 @ 22:56 |
quote:Lekkerder dan bij Broadway? Meen je dat? Dan zet ik 'em op mijn lijstje... | |
DemonRage | maandag 19 januari 2009 @ 22:59 |
Ook niet onmisbaar na een spare-ribs maaltijd:![]() Er gaat altijd zo ontzettend veel van dat vlees tussen je tanden zitten. ![]() Maar spare-ribs zijn wel lekker! ![]() | |
Haaibaaike | maandag 19 januari 2009 @ 23:48 |
Ja ze zijn zeker lekker ![]() ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 20 januari 2009 @ 06:31 |
quote: ![]() ![]() SPOILER | |
Wooldoor | donderdag 22 januari 2009 @ 18:13 |
Niks ribs koken van tevoren, dan heb je gewoon slechte kwaliteits vlees. In de zonder gewoon een paar uur op de BBQ laten liggen. Deze gasten snappen het als geen ander: | |
zoalshetis | donderdag 22 januari 2009 @ 18:24 |
kortom: a. goed inkopen b. 20 minuten tegen het kookpunt aan uitkoken. of anderhalf uur op 70 graden, is beter. c. ontdoen van vliezen en vet en laten afkoelen d. een paar uur marineren met een dik mengsel van chilisaus, ketchup, ketjap, sambal en wat gember e. oven op 160 graden f. porkracks met holle kant naar de bodem op een braadslee of zilverfolie leggen g. dik bestrijken met marinade. h. zachtjes gaar laten braden in de oven. af en toe met marinade besrtijken. i. vlees valt van botjes af. veel spek= langer laten koken op 70%. indien mager, korter dan een uur. | |
popolon | donderdag 22 januari 2009 @ 18:28 |
quote:Kijk zo hoort het. Die stem van die kerel ook. ![]() ![]() Koken van ribs ![]() | |
zoalshetis | donderdag 22 januari 2009 @ 18:51 |
quote:onzin. koken van varken op 70 graden max., dus stiekem niet echt koken maar garen, zorgt net als kip voor gegrild of gebakken vlees dat van het bot afvalt en toch erg sappig is. mijn vitello tonnato met niet gegrild vlees kook ik ook op 70 graden voor 25 minuten in de boullion van de witte wijn en wat water. zachter kan niet. | |
popolon | donderdag 22 januari 2009 @ 18:58 |
Met koken verlies je al behoorlijk wat sappen maar goed, moet je natuurlijk zelf weten. Totaal niet nodig en masseren zie je juist heel veel. Zo'n ding hoort gewoon uren lang in de rook te liggen. Smokey Bones. ![]() | |
zoalshetis | donderdag 22 januari 2009 @ 19:30 |
quote:ze zijn er in alle maten, smaken, kwaliteiten, bereidingswijzen etc. als je geen varkensvlees mag eten is het een groot gemis. maar dat terzijde. ik gaar vlees graag, slow food wise. ik weet inmiddels ook aardig wat af van garing, zout en bouillion. ook welke temp je ze in moet garen, voordat je ze afbakt, grilled of rookt. jij zegt smoked ribes. weet je überhaupt wat roken inhoud? wat er aan vooraf gaat? | |
popolon | donderdag 22 januari 2009 @ 19:31 |
Zie het filmpje. | |
zoalshetis | donderdag 22 januari 2009 @ 19:38 |
quote:ken ik. wel eens gemaakt zoals het filmpje zegt? ik gaar liever mijn ribjes of vlees in max 70 graden celcius, dat garen geschiedt net zo lang tot je voelt dat het half gaar is, in een zeer krachtige boullion. als het gebakken of gegrilled moet worden en een demizoute emmer water als het gerookt moet worden. | |
popolon | donderdag 22 januari 2009 @ 19:39 |
quote:Man ik doe niks anders in de zomer. Op de barbecue, bij het zwembad, bier erbij. ![]() | |
zoalshetis | donderdag 22 januari 2009 @ 19:48 |
quote:ik zou graag bij je in de buurt wonen. maar goed. zo te horen zijn het wonderribjes. ![]() | |
zoalshetis | donderdag 22 januari 2009 @ 19:50 |
even een bbq vraagje aan jou popolon. je maakt vast wel eens kippenboutjes op de bbq. kook/smoor je die wel voor? | |
popolon | donderdag 22 januari 2009 @ 20:02 |
quote:Die leg ik in de hete saus voor een tijdje. Afhankelijk waar ik zin in heb. Maar normaal gesproken kook ik m'n vlees niet. | |
zoalshetis | donderdag 22 januari 2009 @ 20:16 |
quote:je zou het eens moeten garen op ongeveer 70 graden celcius. kalfsvlees voor vitello. ongeveer 20 minuten ribjes 30 minuten, daarna marineren en dan doen wat je wilt. kippenboutjes, met vel al je dat lekker vindt, 15 minuten. dan afgrillen, bbqen, bakken oid. hamlappen eerst 15 minuten en dan naast het vuur grillen/bbqen. of in pekel en dan roken. | |
popolon | donderdag 22 januari 2009 @ 21:15 |
Ik zal het eens overwegen. | |
zoalshetis | donderdag 22 januari 2009 @ 21:57 |
quote:ik wil het resultaat wel horen dan. | |
popolon | donderdag 22 januari 2009 @ 22:23 |
Moet je nog even wachten, met -20 buiten barbecuen vind ik net wat overdreven. | |
zoalshetis | donderdag 22 januari 2009 @ 22:45 |
quote:ja ik ook. misschien moet weer bbq-en als de stokroos of zonnebloem heuphoogte is. | |
Martijn85 | zondag 30 augustus 2009 @ 17:41 |
Ik heb voor vanavond 900gr spareribs gehaald bij de keurslager, maar zou niet weten hoe lang ze in de oven moeten ![]() Dacht zelf een half uurtje op 200C... | |
Pietverdriet | zondag 30 augustus 2009 @ 21:14 |
Belangrijkste bij spareribs is dat je goede ribs hebt. Ik koop ze doosgewijs van een bevriende horeca slager. Meeste slagers hebben geen goede ribs. Ik marineer ze in ketjap, azijn, veeeeeel knoflook en mijn kruidenmengsel, liefst 24 uur. Marinade er dan tussen duim en wijsvinger wat afstrijken, anders verbrand het. Dan gooi ik ze in de oven, ca 1 uurtje op 160 graden. Moddergaar en lekker. Kok vriendje van me maakt een grote pan marinade ongeveer zoals ik dat doe, en kookt daar de ribs in, die hij dan daarna grillt als ze besteld worden. Op deze manier kan je ze dan sneller uitserveren na het bestellen. Eet bij hem echter nooit spareribs, de steaks zijn daar te lekker voor. | |
-Mellow- | maandag 31 augustus 2009 @ 16:19 |
DIt is mijn recept: - spare ribs - 3 a 4 tenen knoflook - 2cm gemberwortel - spaanse peper - uitje - theelepel tomatenpuree - 2 a 3 eetlepels honing - 3 eetlepels ketjap manis - scheut sherry - ½ l runderbouillon Knoflook, ui, peper en gember heel fijn snijden. Scheut zonnebloemolie in de pan, bende aanfruiten. Blussen met scheut sherry. Dan tomatenpuree, ketjap en honing erbij, even roeren tot het gemengd is. Spare ribs erin doen en de bouillon erover gieten. Aan de kook brengen en 45 min. op laag vuur laten sudderen tot spare ribs gaar zijn. Spare ribs eruit halen, massa inkoken. Ribs met de ingekookte marinade inwrijven en grillen | |
zoalshetis | maandag 31 augustus 2009 @ 16:49 |
je kunt ze ook heerlijk marineren in een oplossing van ui, rosé en chillysaus. gewoon een nachtje laten trekken. de marinade inkoken en ermee bestrijken tijdens de grill of oven. . | |
Schranseman | maandag 31 augustus 2009 @ 20:16 |
Spareribs zijn lekker. helemaal die grote Amerikaanse units. Heb ze laatst geBBQed zonder ze te trimmen. Smaak was echt fantastisch en je voelt je net Fred flinstone met zo'n mega bot aan je hoofd.![]() ![]() Hier het recept en foto's enn. Spareribs moet je echt nooit koken. Niet best voor de smaak. Dan moet er zoveel kruiden en saus overheen. bah | |
-Mellow- | maandag 31 augustus 2009 @ 20:52 |
quote:Ben ik niet met je eens. Door ze in de marinade te koken trekt de marinade in het vlees en de vleessmaak eveneens in de marinade. Als je die zelfde marinade inkookt en gebruikt om ze mee in te smeren voor je ze gaat grillen heb je alle smaken samen en gaat er helemaal geen smaak verloren. Maar het is idd geen optie als je niet van kruiden en saus houdt. Ik vind het echter onmisbaar bij spare ribs en heb ze t liefst plakkerig en kruidig | |
Schranseman | donderdag 22 oktober 2009 @ 11:30 |
Laatst weer wat spareribs gemaakt. Deze keer op mijn Weber Smokey Mountain:![]() Droge ribben met Bone sucking sauce ![]() De ribjes deze keer opgerold. ![]() ![]() ![]() Na een uurtje of 5 waren ze klaar en lekker sappig. Ze vielen gelukkig net niet van het botje. Precies goed dus. | |
Chinless | donderdag 22 oktober 2009 @ 11:38 |
damnz lekker ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 22 oktober 2009 @ 11:42 |
Ziet er goed uit! | |
covie | donderdag 22 oktober 2009 @ 11:54 |
Hmm ik ben nog steeds zelf op zoek naar de beste marinade voor spareribs. Bij restaurants smaken ze overal altijd anders en er zit zoveel verschil in dat ik t bijna niet de eerste kee dat ik bij een restaurant ben als hoofdgerecht durf te nemen. Het lekkerste vind ik de zoete maar pittige ribs waarbij je vingers plakken van de marinade, daarnaast moet het wel loslaten van het bot maar niet TE (soms valt het botje er gewoon uit ![]() ![]() ![]() | |
covie | donderdag 22 oktober 2009 @ 11:57 |
quote:Waarom oprollen? | |
Schranseman | donderdag 22 oktober 2009 @ 15:14 |
Passen er meer op het rooster. Anders had ik ze over elkaar moeten leggen en komt de rooksmaak er minder aan. | |
Schranseman | dinsdag 3 november 2009 @ 08:42 |
Deze keer heb ik ze op een bordenrek van de Ikea geplaats. Mooir rib rack voor 5 euro: 12 racks spareribs ![]() mijn nieuwe ribrack: ![]() stapelen: ![]() ![]() ![]() ![]() Het was weer heerlijk | |
#ANONIEM | dinsdag 3 november 2009 @ 10:10 |
Focking hell, ik wil een keer bij jou komen eten Schranseman ![]() | |
Haaibaaike | dinsdag 3 november 2009 @ 10:50 |
Water loopt uit mijn mond ![]() | |
Den_Haag | dinsdag 3 november 2009 @ 15:07 |
![]() | |
TJDoornbos | maandag 16 november 2009 @ 12:13 |
TvP voor lekkere marinade-tips | |
Puckzzz | maandag 16 november 2009 @ 13:56 |
quote:Dus die heb je alleen gekruid en daarna hoe lang gerookt? Of is dat geen rookding? Zijn dat stenen die ik daar zie liggen? leg eens wat meer uit over dat ding s.v.p. ![]() | |
Freak188 | maandag 16 november 2009 @ 14:28 |
quote:Kruidenmengsel? Kan je details geven, of zijn die topsecret? Hoe kan je trouwens zien of de plaatselijke slager goede ribs verkoopt? Goed overzichtelijk recept verder. | |
LuKa-LiKeS | maandag 16 november 2009 @ 17:54 |
quote:Wederom meesterlijk! ![]() | |
Schranseman | maandag 16 november 2009 @ 19:04 |
quote:Ik heb ze even schoongemaakt met wat azijn. Uiteraard nadat het membraam eraf was. Daarna ingesmeerd met rub. Steven Raichlen zijn lone star rub en wat cajun rub. Beide uiteraard aangevuld met chipotle en habenero kruiden. De spareribs heb ik een uurtje of 4/5 gerookt op ongeveer 100C (uit mijn hoofd werk meestal met F). Ik rook de spareribs in een Weber Smokey Mountain (WSM) en stenen? er liggen wel 2 stukken varkensvlees (bovenbillen) al een uurtje of 15 te garen. Ook lekker! | |
LuKa-LiKeS | maandag 16 november 2009 @ 19:48 |
quote:Ziet er onwijs lekker uit, maar van hygiene hebben deze gasten nog nooit van gehoord... | |
zoalshetis | maandag 16 november 2009 @ 19:52 |
quote:hygiënische fouten? vertel. | |
LuKa-LiKeS | maandag 16 november 2009 @ 19:54 |
Het klaargemaakte vlees weer terugleggen op de plank waar het rauwe vlees op gelegen heeft? | |
Omnifacer | dinsdag 19 januari 2010 @ 16:38 |
quote:Kun je die gewoon in de supermarkt kopen? | |
Schranseman | dinsdag 19 januari 2010 @ 16:49 |
De rub heb ik bij de Sligro in Amersfoort gekocht. Een lekkere rub is ook makkelijk zelf te maken. Als er maar genoeg gemalen pepers doorheen gaan. | |
popolon | dinsdag 19 januari 2010 @ 16:56 |
Paar kunstwerkjes hoor schrans. | |
Schranseman | dinsdag 19 januari 2010 @ 22:54 |
quote:Dank, Laatst kalfsribben ipv (varkens) spareribs op de BBQ (WSM) gehad. Smaakt prima, maar ik heb toch leiver spareribs. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Omnifacer | dinsdag 19 januari 2010 @ 23:30 |
Leuke site heb je trouwens, Schranseman. Effe een stomme vraag en een beetje offtopic: ik zie op die webshop van Smokey Al een rub staan die me lekker lijkt voor op de kippevleugels, maar kun je die dan ook in de pan bereiden of kan dat alleen op de bbq? | |
Schranseman | woensdag 20 januari 2010 @ 08:14 |
Een rub kan je ook prima in de pan gebruiken. Alleen smoren is wat lastig, omdat je dan de rub van het vlees afwast. In de oven kan ook prima. En als je bij Smokey al besteld, bestel dan gelijk een grote pot paprika poeder (mild). dat is vaak de basis van een rub en de paprikapoeder van Smokey Al is echt geweldig. Bizar om het verschil te proeven. | |
Paarse_Kiwi | zondag 31 januari 2010 @ 22:27 |
Wat een eetlustopwekkende plaatjes!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (niet meteen boe-roepen, ik ben geen culinair persoon, hoe graag ik het ook wel zou willen zijn ![]() De lekkerste spare ribs die ik tot nu toe gegeten heb, zijn bij de beer(mag ik die naam noemen of valt dat onder spam???). Het verschilt per locatie maar in Almere vind ik ze super! Ketjapmarinade, ze vallen net niet van het botje af..... hmmmm! ![]() Verder geen ervaring met thuismaak spare ribs, behalve gewoon op de BBQ met standaard kruiden maar niks benoemenswaardig. Misschien toch maar eens proberen, ziet er wel eerruug lekker uit ![]() ![]() | |
Schranseman | maandag 1 februari 2010 @ 11:12 |
Binnenkort is er een ribfest ergens in België. | |
KlappernootatWork | maandag 1 februari 2010 @ 12:29 |
Ik heb hetzelfde probeem met spare ribs als met mosselen, begin ik er een keer aan , dan kan ik niet meer stoppen met eten. ![]() overigens maakt mijn vriendin heerlijke "hootin tootin hot louisiana spare ribs" volgens geheim familie recept (van een ver familielid van de uitvinder van de Kentucky Fried chicken marinade, en dat is eerlijk gezegd NIET Harland Sanders maar een oud- groot tante van mijn vriendin ) ![]() |