abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_41322631
hoi

ik heb van t weekend toch zulke heerlijke spare ribs gegeten!
heerlijk!
aangezien ze bij eht restaurantje 9 euro met een beetje aardappelschijfjes zijn.
vroeg ik me af waar je nog meer van die heerlijke spare ribs kunt kopen die je zelf kunt klaatrmaken!

wie heeft er een lekker receptje voor mij voor heerlijke hete en gekruide en vooral geen droge spare ribs?!

ben benieuwd.

dank u
pi_41322827
Maak een marinade met:

Chilisaus (zoet of pikant)
Ketjap
Beetje mosterd
Beetje gembersiroop
Mosterd
Tijm
Rosemarijn

En dan ongeveer de helft chilisaus, een kwart ketjap en de rest van de ingrediënten samen ongeveer ook een kwart.

Evt. aan te vullen met een beetje sambal als je ze echt pikant wil hebben...
En dan de spare-ribs een paar uur laten pruttelen en de marinade, je kunt de marinade er best lekker dik op smeren als je ze serveert, smaakt heerlijk!
I'm so fuckin'wasted!
pi_41323020
maak je ze klaar in de oven of gewoon in de pan?!
ben altijd zo bang dat het dan zo droog wordt.

het klinkt in ieder geval lekker het water loopt me al in de mond
  woensdag 30 augustus 2006 @ 12:37:21 #4
75736 Gstyles
geen ondertiteling deze X
pi_41323041
gewoon met chilisaus das het lekkerst!
PSN ID: GDV
Mijn vader zei altijd: 's avonds een vent, 's ochtens lekker uitslapen ;)
pi_41323334
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 12:36 schreef melisjuh het volgende:
maak je ze klaar in de oven of gewoon in de pan?!
ben altijd zo bang dat het dan zo droog wordt.

het klinkt in ieder geval lekker het water loopt me al in de mond
De marinade maak ik klaar in een pan, die laat ik meestal nog een uurtje trekken voordat ik de spare-ribs erin gooi. Dit laat ik kan in de pan zo lang als er tijd is trekken (hoe langer ze trekken hoe meer smaak). Daarna laat ik ze in de marinade afkoelen, en laat ze zo ook gewoon liggen totdat ik ze onder de grill (met nog veel marinade erop) klaarmaak...

Ik krijg honger...
I'm so fuckin'wasted!
pi_41323825
Lukt mij ook nooit om ze goed te krijgen.. tvp dus..

En graag een stappenplan voor über kook debielen zoals mij.. graag op 4 jarig niveau.. ik dank u!
  woensdag 30 augustus 2006 @ 13:04:54 #7
63192 ursel
"Het Is Hier Fantastisch!
pi_41323971
Ik weet dat de lekkerste spare-ribs in Leiden kunt eten in de branderij..

Alleen zelf maken lijkt me idd ook wel lastig, tis al moeilijk genoeg om een toko te vinden die niet van die droge of taaie spare ribs kan maken..
  woensdag 30 augustus 2006 @ 13:06:48 #8
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_41324044
Op de veerdam van Vlieland bij de Stern, heerlijk gekruid en onbeperkt opscheppen..
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
pi_41324134
Spare Rib Express (mijn werk :-P)
If Jesus had been killed twenty years ago, Catholic school children would be wearing little electric chairs around their necks instead of crosses.
  woensdag 30 augustus 2006 @ 13:10:04 #10
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_41324163
Het karrewiel in koudekerken/zeeland.....

Btw, ik laat ze altijd in de marinade pruttelen totdat het vlees bijna van het knook los laat, zijn ze op hun best!. Niet droog en lekker mals.Uiteraard in de oven of grill lekker bruin bakken..
Sjmakulluks !!!!!

en nu als de bliksem naar de slager verse ribkes halen, krijg er vet trek op!!
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
  woensdag 30 augustus 2006 @ 13:10:47 #11
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_41324194
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 13:09 schreef Rpr8 het volgende:
Spare Rib Express (mijn werk :-P)
Lekker veel vlees op jou ribjes zie ik....
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
pi_41324201
tvp klinkt goed.
pi_41324245
Het begint natuurlijk al met de spareribs.. ik bestelde ze wel eens van de sparerib express..en dat zijn toch wel speciale erg mooie ribben.. ik heb ze bv. nog niet zo bij de slager kunnen kopen.. en ook in de supermarkt kom ik ze zo niet tegen.

Ook heb ik me laten vertellen dat ze eerst gekookt worden ofzo, zo dat ze lekker mals worden.. ?
pi_41324339
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 13:12 schreef Omkron het volgende:
Het begint natuurlijk al met de spareribs.. ik bestelde ze wel eens van de sparerib express..en dat zijn toch wel speciale erg mooie ribben.. ik heb ze bv. nog niet zo bij de slager kunnen kopen.. en ook in de supermarkt kom ik ze zo niet tegen.

Ook heb ik me laten vertellen dat ze eerst gekookt worden ofzo, zo dat ze lekker mals worden.. ?
jep, wordt gekookt in marinade, daardoor blijft het vlees veel malser dan in de grill
If Jesus had been killed twenty years ago, Catholic school children would be wearing little electric chairs around their necks instead of crosses.
  woensdag 30 augustus 2006 @ 13:16:10 #16
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_41324402
quote:
Ook heb ik me laten vertellen dat ze eerst gekookt worden ofzo, zo dat ze lekker mals worden.. ?
Dat is dus in de marinade laten trekken, op een laag pitje en alles moet in de vloeistof liggen.Gewoon laten garen tot het vlees los begint te komen.
Koken moet je overigens gewoon doen, lekker klooien in de keuken en je eigen recepten maken!!
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
pi_41324450
En waar bestaat die marinade dan uit bij de sparerib express..?
pi_41324579
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 13:09 schreef Rpr8 het volgende:
Spare Rib Express (mijn werk :-P)
doet mij eens het recept van de sweet marinade dan
pi_41324625
geen idee eigenlijk..
zal het vanavond eens navragen.. ik weet niet of de marinade zelf gemaakt wordt of zo aangeleverd wordt...


(en over Sapre Rib Express gesproken.. vandaag staan we in een krantje in de drechtsteden :-P)
If Jesus had been killed twenty years ago, Catholic school children would be wearing little electric chairs around their necks instead of crosses.
  woensdag 30 augustus 2006 @ 13:22:43 #20
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_41324660
Bovenaan staat al een goed recept.
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
pi_41324689
Die spareribs van de keurslager zijn ook erg lekker, die kan je gewoon in de oven doen en dan zijn ze klaar, ze zijn al gemarineerd en er zit een sausje bij.
hooooi postbode siemen wij vervelen ons dus jij moet iets verzinnen. maar ik heb geen tijd want ik moet werken daarom!
pi_41324691
ik heb ergens ook nog een bier-rib recept gezien, zal em wel posten als ik het weer gevonden heb
If Jesus had been killed twenty years ago, Catholic school children would be wearing little electric chairs around their necks instead of crosses.
pi_41325212
heb je even??

http://www.webchef.nl/search.html?query=spare+ribs

Precies de vraag waar we gisteren mee bezig waren.
Hoe maak je de lekkerste spare-ribs.

De Toerist in Spaarndam heeft ook zaaaaaaaalige ribbetjes.
pi_41325399
Handige link!

Ik ga zo naar de slager denk ik..

Hier een link naar achtergrond informatie over wat een sparerib nu eigenlijk is..

http://www.virtualweberbullet.com/ribselect1.html
pi_41326162
Maar als ik het goed begrijp.. kun je spareribs dus ook klaarmaken door enkel te koken in de marinade.. direkt eruit.. en eten maar..?
pi_41326830
dat begrijp je goed :-) maar dan moet je natuurlijk wel een uberlekkere marinade hebben
If Jesus had been killed twenty years ago, Catholic school children would be wearing little electric chairs around their necks instead of crosses.
pi_41327734
wie maakt er even een stappen plan voor me dan..? 1 kg spareribs..
pi_41328271
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 13:21 schreef Rpr8 het volgende:
geen idee eigenlijk..
zal het vanavond eens navragen.. ik weet niet of de marinade zelf gemaakt wordt of zo aangeleverd wordt...


(en over Sapre Rib Express gesproken.. vandaag staan we in een krantje in de drechtsteden :-P)
ik denk dat hij zo wordt aangeleverd..
Maar doe eens je best om erachter te komen..
Ik snap dat er veel variaties zijn voor marinades maar die van de sparerib express vind ik gewoon erg lekker Sweet marinade rulez
pi_41330053
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 14:50 schreef Omkron het volgende:
wie maakt er even een stappen plan voor me dan..? 1 kg spareribs..
Zet je computer uit.
Kijk nog even voor de laatste keer of je je tanden wel gepoetst hebt, en of je een deotje hebt opgedaan. Dan trek je je allermooiste kleding aan, en zoek je je huissleutel en wat centen.
Voor je het huis verlaat kijk je nog in de spiegel *check* *check* *dubbelcheck*
Waarschijnlijk moet je een paar keer oversteken, kijk goed naar links en rechts !!
Eenmaal bij de slager vraag je om spare ribs, ongebraden uiteraard. Je wilt het liefst middenstukjes hebben zeg je hem. Hij vind dat geen enkel probleem.
Eenmaal thuisgekomen stal je je spare ribs mooi uit op je snijplank. Wat nu vraag je je af ?
Draai je ribjes eens om. Daar zit een dik wit vlies. Best taai om zo te eten. Je kunt het er af trekken als je een beetje met een mes etc. om gaan gaan. Maar ach je wilt spare ribs in ketjap marinade, niet in je eigen bloed. Wat jij doet is een mes pakken, en tussen elk stukje bot dat vliesje licht inkerven. Zo komt de marinade lekker in het vlees.
Je hebt maandenlang research gedaan op internet, en hebt nu een heel lekker marinaderecept gevonden. Slim als je was had je dit al gisteren gemaakt zodat je meteen aan de slag kon.
In een grote pan staan dan nu jou spare ribs zacht te pruttelen, of nog net niet aan de kook.
Maar ohjee hoe lang moet dat in de pan ? Na een half uur ga je eens kijken of het vlees al een beetje van het botje af valt.
Dan wordt het pas echt moeilijk ! Laat je ze in de marinade afkoelen, en wacht je tot morgen of gaan we meteen eten ?
In dat laatste geval leggen we de spareribs op een bakplaat, en koken we de marinade zo lang dat er een dikke stroop ontstaat. Hiermee smeren we de spareribs nog even mee in van boven en onder.
Dan in matig warme oven afbakken tot ze mooi bruin zijn. Niet zwart dus zoals in mening restaurant.
pi_41330403
Leuk stukje piloot.
Ik weet in elk geval hoe ik ze moet maken nu.
Thanks. De marinade van bovenaan de blz. lijkt je dat wat?
pi_41331193
Weet ik niet, heb het niet geproeft, maar zo op het oog lijkt het me niet zo lekker.
Die van mij is eigenlijk heel simpel.
Ketjap, chilisaus, bruine suiker, sambal, knoflook, gebersiroop. Jintan, katoember, jahe ( die laatste 3 zijn niet helemaal juist geschreven ) En een klein snufje zout. Dan is het gewoon proeven tot ie lekker is.
pi_41332450
klaat altijd alles aanbrande, zelfs de soep *pruillip*
daarom moet ik dit allemaal niet proberen
moderator van me eigen site :)
en verder week weinig te zeggen
o jah, mijn nummer is gekozen tot grappigste nummer van...
NEDERLAND!
pi_41347925
ik heb even gechecked, maar enigszins te verwachten wordt het recept voor die marinade niet zomaar vrijgegeven. Dit zou mijn werk de kop kunnen kosten :-P
If Jesus had been killed twenty years ago, Catholic school children would be wearing little electric chairs around their necks instead of crosses.
pi_41355620
Ok piloot, dat is duidelijk!.. en nu het marinade recept.. hoeveel.. van wat.. enzo.. even simpel als dat kan.
pi_41355682
En hoeveel graden de oven?
pi_41356752
woww
wat hebben er veel mensen gereageerd zeg!

er zijn dus veel meer mensen die gek zijn op spare-ribs

ik wacht nog ff de reacties af en anders ga ik van t weekend lekkere spare-ribs klaar maken.

jammie!!
pi_41356915
die shit ken je ook ingevroren bij de aldi of lidl kopen
"Een droge bek is niet cool" (c) Blowersguide :')
STEM HIER Kutsmilie <------------------------------------------------
STEM HIER Kutsmilie <----
pi_41357256
die lijken me niet erg lekker!~

droog en niet lekker gekruid.
kan het mis hebben hoor!
pi_41357407
Ze zijn wel goed te eten hoor die van de aldi, maar niks kan op tegen zelfgemaakte natuurlijk
  donderdag 31 augustus 2006 @ 19:49:45 #41
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_41372344
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 12:13 schreef liefkleinmeisjuh het volgende:
Ze zijn wel goed te eten hoor die van de aldi, maar niks kan op tegen zelfgemaakte natuurlijk
Idd maar die van de aldi zijn wel erg handig als je een grote BBQ hebt of tijdens een verjaardag
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 31 augustus 2006 @ 20:34:04 #42
154193 TheYoung1
Lief zijn loont nog steeds!!
pi_41374426
Hey Melisjuh?!!? Heb je nou lekker gegeten of niet?
Willen wel ff resultaten horen he!

Of ist gewoon mislukt en heb je toch maar pizza besteld......
ik zeg maar zoo, dierentuin is me te lang.
Patat, dat is het!!
pi_41376457
Pff recept. Eigenlijk is het gewoon heeel veel ketjap die je lekker maakt met al die andere ingredienten. Ketjap en chilisaus zijn het hoofdingredient. Mengen 5 op 1 ( 5 ketjap 1 chilisaus )

Oven niet al te hoog. Je spare ribs zijn al gaar, je wilt ze alleen warm maken. Dus graad of 160 is zat. Natuurlijk kan je hem lekker hoog zetten, maar in ketjap, chilisaus, honing, basterdsuiker zitten al enorm veel suikers. Die carameliseren in de oven bij te hoge temperatuur. Je krijgt dan erg zwarte spare ribs.
pi_41387835
Ik denk dat ik spare-ribs maak voor morgen.
Nu alvast kopen en marineren.
pi_41389320
zoiets ga ik ook doen.
of morgen maken voor zondag.
pi_41390020
eerst kijken... dan zeiken
pi_41397338
Sorry hoor.. maar die van de Aldi zijn niet te vreten..
  vrijdag 1 september 2006 @ 18:11:34 #48
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_41400522
heb die van de aldi ook een keer gekocht huisgenoot vond ze heerlijk.. ik heb ze laten ontdooien en dan onder de grill in de combi-oven gegooid (studentenhuis he ) en vond ze niet lekker.. huisgenoot bakt ze op in de pan, zag er al stukken lekkerder uit.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_41400610
Spare ribs
pi_41432340
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 00:19 schreef Rpr8 het volgende:
ik heb even gechecked, maar enigszins te verwachten wordt het recept voor die marinade niet zomaar vrijgegeven. Dit zou mijn werk de kop kunnen kosten :-P
pussy
Zitten hier 50.000 man die dat recept willen !
pi_41653615
Ik wil een ingredienten lijst en bijpassende hoeveelheden lijst voor de marinade.. ik dank u.
pi_41655937
quote:
Op vrijdag 1 september 2006 16:18 schreef Omkron het volgende:
Sorry hoor.. maar die van de Aldi zijn niet te vreten..
Ha , en ik dacht dat ik de enige was. Die dingen zijn hun centen en mijn leuke BBQ dag niet waard.
pi_41656287
Ze kosten iets van ¤5,- voor 800 gram.. en volgens mij krijg je de allerslechtste stukjes sparerib die verkrijgbaar zijn.. zou me niet verbazen als die c-keuze is.. of afval..
pi_41657084
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 00:19 schreef Rpr8 het volgende:
ik heb even gechecked, maar enigszins te verwachten wordt het recept voor die marinade niet zomaar vrijgegeven. Dit zou mijn werk de kop kunnen kosten :-P
Als ze het recept niet geven , kan 't ze ook de kop kosten , want dan wordt 't boycotten
Life is a bitch , so fuck it
pi_41660170
quote:
Op zaterdag 9 september 2006 20:04 schreef Thorical het volgende:

[..]

Ha , en ik dacht dat ik de enige was. Die dingen zijn hun centen en mijn leuke BBQ dag niet waard.
'k Ben er ook niet kapot van hoor
Zelfgemaakt blijft toch het lekkerst.
Vandaag toevallig een pakketje spareribs uit het vriesvak van de AH meegenomen en die smaakten toch wel wat beter dan de ribs van de Aldi / Lidl.
Eigenlijk waren ze best lekker
pi_41661522
Joh.. die heb ik nooit bij de Ah gezien??

Morgen even kijken.. wat voor AH heb je ze gehaald? een 4 of een 5 winkel?
pi_41661915
Ik kende ze ook nog niet!
Ze lagen in het vriesvak, zitten verpakt in een kartonnen doos, waarin weer een plastic zak zit met de ribs erin.
Ik heb ze gekocht bij de AH in Waalwijk, volgens mij is dit een 4 winkel.
pi_41675910
Ik ga ze straks denk ik halen..
pi_41676092
Het is zondag.
Dus de meeste AH's zijn dicht.
Ik heb gisteren spare-ribs gemaakt.
Voor t eerst.
Heel goed gelukt erg mals en viel van t bot af.
Marinade zoals piloot hierboven beschrijft.
Het was me een beetje te ketjapperig volgende keer probeer ik een andere marinade.
pi_41676803
Maar niet mijn AH.. is volgens mij een van de best lopende AH's al is het assortiment niet gelijkwaardig aan de rijke dorpen AH bv.

Kosten ze bij de ah eigenlijk..? en hoeveel krijg je..?
pi_41679990
In plaats van zoveel vragen stellen kun je ook gewoon eens zelf de handen uit de mouwen steken en recepten bedenken of gewoon stomweg eens naar de supermarkt gaan en gewoon kijken wat die dingen kosten.

Kabouter muts, ik ben blij dat het allemaal goed heeft uitgepakt. Als de marinade te veel naar ketjap smaakt heb je waarschijnlijk iets te veel ketjap gebruikt Zoals ik zei als ik ga gokken dan gaat het mis. Je kunt de smaak van ketjap iets verzachten door de kruiden wat te verhogen, of minder ketjap gebruiken. Zelf kook ik de marinade wel eens even op als die niet helemaal mijn smaak is. Dan vloeien de smaken wat samen, en heb je niet het idee dat je een sparerib eet die naar ketjap, chilisaus, knoflook etc. smaakt, maar meer 1 geheel dus.:)
  zondag 10 september 2006 @ 17:22:53 #62
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_41680003
spareribs hmmm met zelfgemaakte knoflook saus
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_41680073
Ik haal ze wel eens gemarineerd en wel bij de slager (oid).

Kunnen zelfs in de magnetron
pi_41681258
quote:
Op zondag 10 september 2006 15:47 schreef Omkron het volgende:

Kosten ze bij de ah eigenlijk..? en hoeveel krijg je..?
't Was een portie voor ongeveer 2 personen, ik schat ongeveer anderhalf pond ofzo.
Naar de prijs heb ik niet gekeken.
pi_41682519
830 gram.. 5.40 euri..
pi_41896837


Zo komen ze direkt uit de doos/zak..
  zondag 17 september 2006 @ 22:54:42 #67
97745 Thorical
finding a way
pi_41905042
FF een kick naar de ultieme spareribs marinade.
Iets met cola oid?
pi_41909119
binnenkort ook eens proberen
pi_41910674
Ingrediënten:

1 cm verse gemberwortel
1 teentje knoflook
2 eetlepels hoisin saus (pot à 200 gram, Amoy)
1 dl Grolsch oud-bruin, bier (fles à 30 cl)
600 gram spareribs
1 limoen
4 takjes koriander
¼ rode peper
3 eetlepels zonnebloemolie
400 gram mihoen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op de grillstand.
Schil de gemberwortel en hak hem zeer fijn.
Pel de knoflook en pers hem uit boven een grote schaal.
Voeg de gember, hoisinsaus en het bier toe en roer het door elkaar.
Schep deze marinade over de spareribs en laat het afgedekt in de koelkast circa 2 uur marineren.
Grill de spareribs circa 8 minuten aan beide kanten en laat de marinade inkoken.
Was de limoen en trek met de zesteur sliertjes van de schil. Pers de limoen uit.
Hak de koriander fijn.
Was de peper. Verwijder de zaadlijst en snijd hem in zeer dunne ringetjes.
Klop een dressing van de zonnebloemolie, limoensap en -sliertjes, koriander en de peper.
Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing.
Schep de dressing door de mihoen.
Serveer de marinade en de mihoen bij de spareribs.
If Jesus had been killed twenty years ago, Catholic school children would be wearing little electric chairs around their necks instead of crosses.
pi_41912575
quote:
Op zondag 17 september 2006 22:54 schreef Thorical het volgende:
FF een kick naar de ultieme spareribs marinade.
Iets met cola oid?
Ja die heb ik ook wel eens ergens gelezen of gehoord.
Maar waar???
Mexicaans? Effe checken!
pi_41921818
Marineren met cola heeft als voordeel dat het bindweefsel afgebroken word. En dat het vlees dus lekker mals lijkt. Nouwja lijkt dat is het dus gewoon. Niet te veel want dan wordt het vlees erg vies. Vroeger op school wel eens testen gedaan met cola en marineren. Biefstuk vacuum verpakken in ruime cola marinade. En na 3 dagen was die biefstuk echt helemaal niks meer bijna
Bij stoofvlees doe ik soms stieken ook een klein scheutje cola, of als de smaak het kan hebben een sprenkel azijn.
pi_42072844
die chilisaus in de marinade, is dat van die saus die eruit ziet als ketchup, of van die wat doorzichtigere, waar je nog stukjes chili in ziet?
pi_42073775
doorzichtige met chili. Gewoon die je ook over je kip gooit zeg maar, of bij je loempia. Maar op zich maakt het niet uit, het gaat er om dat de smaak een beetje zoet-pittig is.
pi_42543234
Ik eet ze niet meer van de AH.. vindt ze niet meer lekker.
pi_42543725
Ik heb juist afgelopen zaterdag spare ribs van de Sanders gehad en het waren de lekkerste supermark spaareribs die ik ooit heb gehad.

Alleen verschilt het volgens mij per sanders hoe ze smaken doordat ze gewoon een eigen slagerij hebben. Ik kom af en toe bij 2 verschillende sanders en het is een aardig verschil in wat ze aanbieden qua vlees (hoe het eruit ziet en smaakt)
Maarja dat is volgens mij tegenwoordig bij elke supermarkt wel.

Wat ik jammer vind is dat als je het bij de supermarkt koopt dat je er geen extra marinade bij krijg zodat je ze nog een keer extra kan insmeren tijdens het grillen. Misschien dat ik de volgende keer wel even wat extra marinade er bij vraag.

Maargoed, eerst binnenkort mijn spare ribs helemaal zelf bereiden.
pi_42545549
De spare ribs zijn nu een groot succes.
De hele familie vraagt het recept.

Marinade met ketjap, zoete chilie, sambal badjak, scheutje citroen, ui, knoflook, gember, en even zoveel bouillon.
Volgende dag koken in de marinade
Marinade inkoken tot saus, daar de spare-ribs mee insmeren en in de oven voor niet te lang.

Zelfgemaakte knofsaus erbij.

Ik neem trouwens vleeskrabben om de spare-ribs van te maken.
Lekker veel vlees eraan en niet duur.
Jammer dat ze ze niet altijd hebben.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 15:55:58 #77
130154 BarraCupraCuda
yeah im talking to you!
pi_42545655
ik heb bij een stakehouse gewerkt een daar hadden we hele lekkere "hot" spare ribs... weet iemand wat voorn saus dat geweest kan zijn?
Death is lighter than a feather, duty heavier than a mountain.
The only easy day is yesterday
stay frosty
pi_42551091
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 15:55 schreef BarraCupraCuda het volgende:
ik heb bij een stakehouse gewerkt een daar hadden we hele lekkere "hot" spare ribs... weet iemand wat voorn saus dat geweest kan zijn?
stakehouse hier zulke informatie geven en dan een antwoord verwachten
"Een droge bek is niet cool" (c) Blowersguide :')
STEM HIER Kutsmilie <------------------------------------------------
STEM HIER Kutsmilie <----
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:31:02 #79
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42553156
@ kabouter.muts heb je dan ook het recept van die knoflooksaus?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_42568188
Knofsaus van punt muts
50% mayo
50% yoghurt (liefst dikke) of zure room
peper, beetje zout,
flinke teen knoflook (of 2) Ik rasp de knoflook altijd.
en kruiden uit de tuin: bieslook en peterselie (die gooi ik er door)

En de dag erna kun je er een scheutje olijfolie en beetje citroen en veel komkommer erdoor doen lijkt het op tzatziki. lekker met gyros op een pitabroodje of om met stokbrood te eten.
pi_42568743
iemand enig idee hoe de spare ribs van de AH uit de diepvries smaken?
en die kant en klare van de Bufkes?

owja, als iemand in de buurt van Deurne woont, Keurslager van Baars heeft aantal jaren achter elkaar een prijs gehad voor beste spare ribs van NL dussss
God is nothing more than a teddy bear for grown ups
pi_42570192
Sailmaker, ik weet hoe ze smaken
Zie mijn post hierboven.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 10:52:15 #83
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_42570373
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 19:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Idd maar die van de aldi zijn wel erg handig als je een grote BBQ hebt of tijdens een verjaardag
geen vlees kopen bij de Aldi
Wij kopen Spare-Ribs in de supermarkt bij C-1000 Gemarineerd en naturel
  woensdag 11 oktober 2006 @ 16:51:44 #84
24919 Quantor
allround game addict
pi_42581506
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
*NuT5*
pi_42584828
Spareribs (Ketjap)

Benodigdheden:
½ kilo spare ribs of krabbetjes
125 milliliter Ketjap Manis (Kentel no. 1, in witte jerrycan)
75 milliliter ketchup
1 theelepel mosterd (San Marco of gewone Franse mosterd zonder pitjes)
½ theelepel Provençaalse kruiden (In een molentje verkrijgbaar bij Appie H.)
1 teentje knoflook geperst
2 eetlepels suiker
2½ theelepel sambal oelek (van Conimex, ook bij bovengenoemde Appie verkrijgbaar)
1 theelepel zout

Werkwijze:
Bovenstaande ingrediënten (zonder het vlees) met ½ liter water mengen en aan de kook brengen, dan het vlees erbij (als niet al het vlees onder het vocht staat meer water toevoegen!) en 45 minuten op een lage vlam koken. Vlees uit de pan en in een ovenschaal doen, overgebleven vocht inkoken tot stroop (duurt vrij lang! Tot ongeveer 45 minuten).
Ingekookte marinade over het vlees doen en onder de grill 20 minuten afbakken.

Eenvoudiger kan ik het niet maken maar laat maar weten als iets onduidelijk is.

[ Bericht 2% gewijzigd door bloatedface op 12-10-2006 18:47:22 (Gisteren weer gemaakt, kon pittiger, zout erbij) ]
[an error occurred while processing this directive]
  donderdag 12 oktober 2006 @ 01:36:35 #86
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_42598994
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 16:51 schreef Quantor het volgende:
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
dat lukt zeker wel. probeer het eens bij een klein afhaal steakzaakje die doen t vaak ook ik heb hier ruim 500 gr. naar keuze gekruide ribs voor 8 euro met een broodje en saus. hoevaker je er komt hoe meer je krijgt op den duur (krijg soms ruim 800 gram mee)
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_42603161
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 16:51 schreef Quantor het volgende:
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
Ik werk in doetinchem en als ik naar huis ga dan kom ik met de bus door varsseveld
Is het dichtbij die rotonde? (waar cafetaria 'de rotonde' zit?) Of dicht bij het station(netje).
Of zit het in het centrum waar vrijdags altijd markt is?
Dit zijn de enige 3 plekken die ik goed ken.
Zijn de 'normale' spareribs zoet?

Ik heb het liefst zoet/pittig maar iig zoet.
  donderdag 12 oktober 2006 @ 15:56:06 #88
24919 Quantor
allround game addict
pi_42612561
Yup ze zijn heerlijk zoet. Ik ben echter niet bekend in Varsseveld, weet alleen waar Helmink zit om eerlijk te zijn :-) Het is in ieder geval wel dichtbij een rotonde, aan de rand van het centrum. Ik kom altijd van de A18 en neem daar weer de verkeerslichten richting centrum (rechts) rontonde 3 kwart en gelijk aan de rechterkant voila.
*NuT5*
pi_42633546
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 15:56 schreef Quantor het volgende:
Yup ze zijn heerlijk zoet. Ik ben echter niet bekend in Varsseveld, weet alleen waar Helmink zit om eerlijk te zijn :-) Het is in ieder geval wel dichtbij een rotonde, aan de rand van het centrum. Ik kom altijd van de A18 en neem daar weer de verkeerslichten richting centrum (rechts) rontonde 3 kwart en gelijk aan de rechterkant voila.
Ik keek gisteren een beetje naar rechts in de bus toen we over de rotonde gingen, en ik kom er dus elke dag precies langs Ik heb ook in Varsseveld gewerkt en ik ben er naast dat ik er nu elke dag langsrijd ook 2 jaar lang elke vrijdag langs gelopen

Maargoed ik zal er van de week eens even heen gaan dan, misschien vandaag wel.
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 15:44:08 #90
136932 haakaap
geevolueerde aap
pi_42671935
Bij 'de beertjes' met honing marinade, die zijn pas lekker! Weet iemand hoe ze die maken??? En dan met name hoe ze die honing marinade maken en hoe ze de spare ribs daar in laten marineren. Dr zit sowieso honing in en volgens mij gooien ze ook paprika poeder eroverheen er na.

De beertjes is soort franchise achtig restaurant in Zuid-Holland.
http://www.beren.nl/
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 17:02:40 #91
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_42673773
Gister spareribs met ketjap marinade gehad (ketjap ribs heten ze) en waren beetje smakeloos.. alleen die helemaal in de marinade lag in t bakje was smakelijk, helaas kwam ik hier op t laatst achter.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 16 oktober 2006 @ 09:43:06 #92
159662 J1981
Supermama!
pi_42715626
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 16:51 schreef Quantor het volgende:
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
Helaas niet (meer) in Eindhoven zelf, maar wel in Nuenen, Helmond, Veldhoven en Eersel, zit 'De Bengel'. De spareribs hier zijn echt heeeerlijk. In twee variaties; zoet en pikant. Ik geloof dat ze 13,50 kosten, maar daar krijg je dan wel frietjes, sauzen en (erg lekkere) salade bij. Zeker eens proberen!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Groeten,
Joyce
  vrijdag 6 april 2007 @ 19:37:05 #93
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_48089046
Uit Spareribs.....
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 15:30 schreef DJMO het volgende:
Ik wil een makkelijk en snel recept om gemarineerde spareribs uit de oven te kunnen maken. Ik heb het vlees kersvers van de slachterij (als dat er iets toe doet), maar ik heb geen flauw benul hoe ik het moet bereiden. Moet ik het eerst koken, hoelang moet het in de oven staan? Ik weet het niet. Normaal vind ik dingen in de keuken wel zelf uit, maar op dit gebied ben ik dus echt een groentje :’)

Heel simpel gevraagd: HELP me please!!!!!!!!!
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 15:43 schreef Gesloten het volgende:
Ik heb deze een keer gemaakt:
http://www.videojug.com/film/how-to-make-bbq-spare-ribs

Er lekker!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_48295707
Weet je waar ze lekker zijn? Bij 't Fust op het stadhuisplein in Rotterdam . Elke dag onbeperkt
Have fun...
pi_48297079
Ik heb nog nooit spare ribs gehad, maar lijkt me wel lekker
  vrijdag 13 april 2007 @ 16:45:51 #96
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48297310
teeeveeepeee.

Eerst ribben zoeken
  vrijdag 13 april 2007 @ 18:19:42 #97
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_48299814
ain't no spare-rib, like an american rib!!!!!
pi_48380002
Morgen avond weer spareribs eten in R'dam
Have fun...
pi_48380059
quote:
Op maandag 16 april 2007 13:44 schreef Handschoen het volgende:
Morgen avond weer spareribs eten in R'dam
EN nu ophouden!!

Elke keer zit ik op mijn werk wanneer ik dit topic zie en ik ruik de spareribs al zo'n beetje.

Heb er alweer super veel zin in, ga denk ik dit weekend ook maar weer spareribs eten
pi_48382204
Damn, dat filmpje, ik weet wat ik vanavond klaarmaak nu eerst maar even naar de winkel
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')