Kecap, jintan, ketumbar, jahequote:Op woensdag 30 augustus 2006 16:30 schreef Pilootje het volgende:
[b]Ketjap, chilisaus, bruine suiker, sambal, knoflook, gebersiroop. Jintan, katoember, jahe ( die laatste 3 zijn niet helemaal juist geschreven niet helemaal juiste spelling gehanteerd) En een klein snufje zout. Dan is het gewoon proeven tot ie lekker is.
krabben met extra veel vlees?quote:Op maandag 16 april 2007 15:56 schreef cinnamongirl het volgende:
Wat zijn 'vleeskrabben'?
nee krabbetjes, zijn meestal wat vetter en zijn voornamelijk kleinere stukken. wordt volgens mij ook wel vaak gebruikt in de snert.quote:Op maandag 16 april 2007 16:11 schreef Étoile het volgende:
Dat is gewoon de nederlandse, ouderwetse, benaming van spareribs volgens mij
quote:Op maandag 16 april 2007 16:39 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
nee krabbetjes, zijn meestal wat vetter en zijn voornamelijk kleinere stukken. wordt volgens mij ook wel vaak gebruikt in de snert.
ow kwijl! dat filmpje is echt gemeen als het al zo laat op de avond isquote:
moet het perse verse gemberwortel zijn of mag djahe (gemalen gember) ook? anders moet ik weer speciaal naar de winkelquote:Op dinsdag 10 oktober 2006 15:53 schreef kabouter.muts het volgende:
De spare ribs zijn nu een groot succes.
De hele familie vraagt het recept.
Marinade met ketjap, zoete chilie, sambal badjak, scheutje citroen, ui, knoflook, gember, en even zoveel bouillon.
Volgende dag koken in de marinade
Marinade inkoken tot saus, daar de spare-ribs mee insmeren en in de oven voor niet te lang.
Zelfgemaakte knofsaus erbij.
Ik neem trouwens vleeskrabben om de spare-ribs van te maken.
Lekker veel vlees eraan en niet duur.
Jammer dat ze ze niet altijd hebben.
Ik kon het bericht niet meer bewerken maar heb in bovenstaande de tijden iets aangepast.quote:Op woensdag 11 oktober 2006 18:37 schreef bloatedface het volgende:
Spareribs (Ketjap)
Benodigdheden:
½ kilo spare ribs of krabbetjes
125 milliliter Ketjap Manis (Kentel no. 1, in witte jerrycan)
75 milliliter ketchup
1 theelepel mosterd (San Marco of gewone Franse mosterd zonder pitjes)
½ theelepel Provençaalse kruiden (In een molentje verkrijgbaar bij Appie H.)
1 teentje knoflook geperst
2 eetlepels suiker
2½ theelepel sambal oelek (van Conimex, ook bij bovengenoemde Appie verkrijgbaar)
1 theelepel zout
Werkwijze:
Bovenstaande ingrediënten (zonder het vlees) met ½ liter water mengen en aan de kook brengen, dan het vlees erbij (als niet al het vlees onder het vocht staat meer water toevoegen!) en 60 minuten op een lage vlam koken. Vlees uit de pan en in een ovenschaal doen, overgebleven vocht inkoken tot stroop (duurt vrij lang! Tot ongeveer 2 uur).
Ingekookte marinade over het vlees doen en onder de grill om en om 20 minuten afbakken.
Eenvoudiger kan ik het niet maken maar laat maar weten als iets onduidelijk is.![]()
in Leiden? In de Hakbijlenbuurt?quote:Op woensdag 30 augustus 2006 13:09 schreef Rpr8 het volgende:
Spare Rib Express (mijn werk :-P)
Zeer terechte opmerking.quote:Op woensdag 11 oktober 2006 10:52 schreef Haaibaaike het volgende:
geen vlees kopen bij de Aldi
![]()
Wij kopen Spare-Ribs in de supermarkt bij C-1000Gemarineerd en naturel
![]()
ben ik het niet mee eens, de spareribs van de aldi zijn waardeloos, klopt.quote:Op zaterdag 21 april 2007 17:23 schreef Leef het volgende:
[..]
Zeer terechte opmerking.
Ik zou idd (echt) nog eerder mijn papiergeld zo op de barbecue gooien dan er vlees voor te kopen bij de Aldi - het vieste wat ik ooit heb gegeten.
die marinade inkoken met suiker is ok, als je daarmee de spareribs blijft insmeren tijdens de bereiding. Om deze ingekookte zoete marinade als "dipsaus" te gebruiken, lijkt me niet zo'n goed ideequote:Op maandag 23 april 2007 09:49 schreef Puckzzz het volgende:
Spareribs liggen al vanaf gisterochtend in de marinade, vanavond gaan ze in de oven. Ik ben benieuwd! volgens mij heb ik wat teveel gember erin gedaan, het ruikt iig beetje apart.maar we zien wel. Ik denk wel dat ik wanneer ik de marinade in ga koken tot dikke saus dat ik er dan een beetje suiker doordoe, of is dat een slecht plan?
ik had het ook niet over dipsausquote:Op maandag 23 april 2007 10:19 schreef EricT het volgende:
[..]
die marinade inkoken met suiker is ok, als je daarmee de spareribs blijft insmeren tijdens de bereiding. Om deze ingekookte zoete marinade als "dipsaus" te gebruiken, lijkt me niet zo'n goed idee![]()
Rauw kopen, ff laten koken. afkoelen en 1 dag in de marinade leggen van sambal ketjap en knoflook,quote:Op woensdag 30 augustus 2006 12:24 schreef melisjuh het volgende:
hoi
ik heb van t weekend toch zulke heerlijke spare ribs gegeten!
heerlijk!![]()
aangezien ze bij eht restaurantje 9 euro met een beetje aardappelschijfjes zijn.
vroeg ik me af waar je nog meer van die heerlijke spare ribs kunt kopen die je zelf kunt klaatrmaken!
wie heeft er een lekker receptje voor mij voor heerlijke hete en gekruide en vooral geen droge spare ribs?!
ben benieuwd.![]()
dank u![]()
quote:Op dinsdag 24 april 2007 04:14 schreef OFfSprngr het volgende:
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is.
Broadway! Inderdaad goddelijke spareribs.quote:Op dinsdag 24 april 2007 04:14 schreef OFfSprngr het volgende:
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is.
quote:Op dinsdag 24 april 2007 22:53 schreef Delicieux het volgende:
Hmmmm, dat klinkt allemaal superlekker!
Ik ga morgen eens aan een franse slager proberen het fenomeen spare ribs uit te leggen.... Zal die wel niet snappen.... Ah! Oui! Le Spare Riebbe! Ben benieuwd of ik het kan krijgen....
Yep, broadway is goddelijkquote:Op dinsdag 24 april 2007 04:14 schreef OFfSprngr het volgende:
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is.
quote:ben in de Aldi, AH, C1000, Plus+ geweest - NIETS!!
quote:Op zaterdag 28 april 2007 08:10 schreef Leef het volgende:
[..]
Al eens aan een Slager gedacht?
Zal ik even uitleggen... het is een oud, twintigste eeuws concept. Een meneer met een winkel die gespecialiseerd is in vlees verkopen. Hij trekt geen plasticjes met voorverpakte units vlees open zoals men in supermarkten pleegt te doen, maar heeft daadwerkelijk verstand van vlees. Hij kan een rund uitbenen en worst maken, hij weet hoe je een lam moet slachten en hij weet waar chateaubriand zit in een koe, hij weet wat niervet is, hij kan je helpen als je spare ribs wilt maar niet voorgemarineerd, of doorregen runderlappen of natte worst, hij kan je uitleggen hoe je vlees stooft en hoe je rollade moet braden... enz. enz.
Heel interessant om eens uit te proberen zo'n winkel!
Deze techniek heb ik gisteren gebruikt. Geweldig! Eindelijk spare ribs met een lekker dikke stroperige laag marinade, net zoals ik ze wildequote:Op woensdag 30 augustus 2006 15:54 schreef Pilootje het volgende:
[..]
Zet je computer uit.
Kijk nog even voor de laatste keer of je je tanden wel gepoetst hebt, en of je een deotje hebt opgedaan. Dan trek je je allermooiste kleding aan, en zoek je je huissleutel en wat centen.
Voor je het huis verlaat kijk je nog in de spiegel *check* *check* *dubbelcheck*
Waarschijnlijk moet je een paar keer oversteken, kijk goed naar links en rechts !!
Eenmaal bij de slager vraag je om spare ribs, ongebraden uiteraard. Je wilt het liefst middenstukjes hebben zeg je hem. Hij vind dat geen enkel probleem.
Eenmaal thuisgekomen stal je je spare ribs mooi uit op je snijplank. Wat nu vraag je je af ?
Draai je ribjes eens om. Daar zit een dik wit vlies. Best taai om zo te eten. Je kunt het er af trekken als je een beetje met een mes etc. om gaan gaan. Maar ach je wilt spare ribs in ketjap marinade, niet in je eigen bloed. Wat jij doet is een mes pakken, en tussen elk stukje bot dat vliesje licht inkerven. Zo komt de marinade lekker in het vlees.
Je hebt maandenlang research gedaan op internet, en hebt nu een heel lekker marinaderecept gevonden. Slim als je was had je dit al gisteren gemaakt zodat je meteen aan de slag kon.
In een grote pan staan dan nu jou spare ribs zacht te pruttelen, of nog net niet aan de kook.
Maar ohjee hoe lang moet dat in de pan ? Na een half uur ga je eens kijken of het vlees al een beetje van het botje af valt.
Dan wordt het pas echt moeilijk ! Laat je ze in de marinade afkoelen, en wacht je tot morgen of gaan we meteen eten ?
In dat laatste geval leggen we de spareribs op een bakplaat, en koken we de marinade zo lang dat er een dikke stroop ontstaat. Hiermee smeren we de spareribs nog even mee in van boven en onder.
Dan in matig warme oven afbakken tot ze mooi bruin zijn. Niet zwart dus zoals in mening restaurant.
quote:Op maandag 19 januari 2009 17:18 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik kook altijd mijn spareribs om ze daarna kort in de oven te bakken.
quote:Op maandag 19 januari 2009 17:18 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik kook altijd mijn spareribs om ze daarna kort in de oven te bakken.
Lekkerder dan bij Broadway? Meen je dat? Dan zet ik 'em op mijn lijstje...quote:Op maandag 19 januari 2009 19:33 schreef FutureFairytale het volgende:
Spareribs bij El Caballo (www.doscaballos.nl) in Alphen vind ik toch echt de lekkerste! Daarna Broadway in Utrecht. Bij El Caballo zijn ze heerlijk gemarineerd en zit de saus erop én ernaast, met aardig grote gepofte knoflookteentjes erin. Heeeeerlijk, alleen praatverbod daarna
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |