abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_41921818
Marineren met cola heeft als voordeel dat het bindweefsel afgebroken word. En dat het vlees dus lekker mals lijkt. Nouwja lijkt dat is het dus gewoon. Niet te veel want dan wordt het vlees erg vies. Vroeger op school wel eens testen gedaan met cola en marineren. Biefstuk vacuum verpakken in ruime cola marinade. En na 3 dagen was die biefstuk echt helemaal niks meer bijna
Bij stoofvlees doe ik soms stieken ook een klein scheutje cola, of als de smaak het kan hebben een sprenkel azijn.
pi_42072844
die chilisaus in de marinade, is dat van die saus die eruit ziet als ketchup, of van die wat doorzichtigere, waar je nog stukjes chili in ziet?
pi_42073775
doorzichtige met chili. Gewoon die je ook over je kip gooit zeg maar, of bij je loempia. Maar op zich maakt het niet uit, het gaat er om dat de smaak een beetje zoet-pittig is.
pi_42543234
Ik eet ze niet meer van de AH.. vindt ze niet meer lekker.
pi_42543725
Ik heb juist afgelopen zaterdag spare ribs van de Sanders gehad en het waren de lekkerste supermark spaareribs die ik ooit heb gehad.

Alleen verschilt het volgens mij per sanders hoe ze smaken doordat ze gewoon een eigen slagerij hebben. Ik kom af en toe bij 2 verschillende sanders en het is een aardig verschil in wat ze aanbieden qua vlees (hoe het eruit ziet en smaakt)
Maarja dat is volgens mij tegenwoordig bij elke supermarkt wel.

Wat ik jammer vind is dat als je het bij de supermarkt koopt dat je er geen extra marinade bij krijg zodat je ze nog een keer extra kan insmeren tijdens het grillen. Misschien dat ik de volgende keer wel even wat extra marinade er bij vraag.

Maargoed, eerst binnenkort mijn spare ribs helemaal zelf bereiden.
pi_42545549
De spare ribs zijn nu een groot succes.
De hele familie vraagt het recept.

Marinade met ketjap, zoete chilie, sambal badjak, scheutje citroen, ui, knoflook, gember, en even zoveel bouillon.
Volgende dag koken in de marinade
Marinade inkoken tot saus, daar de spare-ribs mee insmeren en in de oven voor niet te lang.

Zelfgemaakte knofsaus erbij.

Ik neem trouwens vleeskrabben om de spare-ribs van te maken.
Lekker veel vlees eraan en niet duur.
Jammer dat ze ze niet altijd hebben.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 15:55:58 #77
130154 BarraCupraCuda
yeah im talking to you!
pi_42545655
ik heb bij een stakehouse gewerkt een daar hadden we hele lekkere "hot" spare ribs... weet iemand wat voorn saus dat geweest kan zijn?
Death is lighter than a feather, duty heavier than a mountain.
The only easy day is yesterday
stay frosty
pi_42551091
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 15:55 schreef BarraCupraCuda het volgende:
ik heb bij een stakehouse gewerkt een daar hadden we hele lekkere "hot" spare ribs... weet iemand wat voorn saus dat geweest kan zijn?
stakehouse hier zulke informatie geven en dan een antwoord verwachten
"Een droge bek is niet cool" (c) Blowersguide :')
STEM HIER Kutsmilie <------------------------------------------------
STEM HIER Kutsmilie <----
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:31:02 #79
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42553156
@ kabouter.muts heb je dan ook het recept van die knoflooksaus?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_42568188
Knofsaus van punt muts
50% mayo
50% yoghurt (liefst dikke) of zure room
peper, beetje zout,
flinke teen knoflook (of 2) Ik rasp de knoflook altijd.
en kruiden uit de tuin: bieslook en peterselie (die gooi ik er door)

En de dag erna kun je er een scheutje olijfolie en beetje citroen en veel komkommer erdoor doen lijkt het op tzatziki. lekker met gyros op een pitabroodje of om met stokbrood te eten.
pi_42568743
iemand enig idee hoe de spare ribs van de AH uit de diepvries smaken?
en die kant en klare van de Bufkes?

owja, als iemand in de buurt van Deurne woont, Keurslager van Baars heeft aantal jaren achter elkaar een prijs gehad voor beste spare ribs van NL dussss
God is nothing more than a teddy bear for grown ups
pi_42570192
Sailmaker, ik weet hoe ze smaken
Zie mijn post hierboven.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 10:52:15 #83
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_42570373
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 19:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Idd maar die van de aldi zijn wel erg handig als je een grote BBQ hebt of tijdens een verjaardag
geen vlees kopen bij de Aldi
Wij kopen Spare-Ribs in de supermarkt bij C-1000 Gemarineerd en naturel
  woensdag 11 oktober 2006 @ 16:51:44 #84
24919 Quantor
allround game addict
pi_42581506
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
*NuT5*
pi_42584828
Spareribs (Ketjap)

Benodigdheden:
½ kilo spare ribs of krabbetjes
125 milliliter Ketjap Manis (Kentel no. 1, in witte jerrycan)
75 milliliter ketchup
1 theelepel mosterd (San Marco of gewone Franse mosterd zonder pitjes)
½ theelepel Provençaalse kruiden (In een molentje verkrijgbaar bij Appie H.)
1 teentje knoflook geperst
2 eetlepels suiker
2½ theelepel sambal oelek (van Conimex, ook bij bovengenoemde Appie verkrijgbaar)
1 theelepel zout

Werkwijze:
Bovenstaande ingrediënten (zonder het vlees) met ½ liter water mengen en aan de kook brengen, dan het vlees erbij (als niet al het vlees onder het vocht staat meer water toevoegen!) en 45 minuten op een lage vlam koken. Vlees uit de pan en in een ovenschaal doen, overgebleven vocht inkoken tot stroop (duurt vrij lang! Tot ongeveer 45 minuten).
Ingekookte marinade over het vlees doen en onder de grill 20 minuten afbakken.

Eenvoudiger kan ik het niet maken maar laat maar weten als iets onduidelijk is.

[ Bericht 2% gewijzigd door bloatedface op 12-10-2006 18:47:22 (Gisteren weer gemaakt, kon pittiger, zout erbij) ]
[an error occurred while processing this directive]
  donderdag 12 oktober 2006 @ 01:36:35 #86
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_42598994
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 16:51 schreef Quantor het volgende:
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
dat lukt zeker wel. probeer het eens bij een klein afhaal steakzaakje die doen t vaak ook ik heb hier ruim 500 gr. naar keuze gekruide ribs voor 8 euro met een broodje en saus. hoevaker je er komt hoe meer je krijgt op den duur (krijg soms ruim 800 gram mee)
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_42603161
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 16:51 schreef Quantor het volgende:
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
Ik werk in doetinchem en als ik naar huis ga dan kom ik met de bus door varsseveld
Is het dichtbij die rotonde? (waar cafetaria 'de rotonde' zit?) Of dicht bij het station(netje).
Of zit het in het centrum waar vrijdags altijd markt is?
Dit zijn de enige 3 plekken die ik goed ken.
Zijn de 'normale' spareribs zoet?

Ik heb het liefst zoet/pittig maar iig zoet.
  donderdag 12 oktober 2006 @ 15:56:06 #88
24919 Quantor
allround game addict
pi_42612561
Yup ze zijn heerlijk zoet. Ik ben echter niet bekend in Varsseveld, weet alleen waar Helmink zit om eerlijk te zijn :-) Het is in ieder geval wel dichtbij een rotonde, aan de rand van het centrum. Ik kom altijd van de A18 en neem daar weer de verkeerslichten richting centrum (rechts) rontonde 3 kwart en gelijk aan de rechterkant voila.
*NuT5*
pi_42633546
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 15:56 schreef Quantor het volgende:
Yup ze zijn heerlijk zoet. Ik ben echter niet bekend in Varsseveld, weet alleen waar Helmink zit om eerlijk te zijn :-) Het is in ieder geval wel dichtbij een rotonde, aan de rand van het centrum. Ik kom altijd van de A18 en neem daar weer de verkeerslichten richting centrum (rechts) rontonde 3 kwart en gelijk aan de rechterkant voila.
Ik keek gisteren een beetje naar rechts in de bus toen we over de rotonde gingen, en ik kom er dus elke dag precies langs Ik heb ook in Varsseveld gewerkt en ik ben er naast dat ik er nu elke dag langsrijd ook 2 jaar lang elke vrijdag langs gelopen

Maargoed ik zal er van de week eens even heen gaan dan, misschien vandaag wel.
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 15:44:08 #90
136932 haakaap
geevolueerde aap
pi_42671935
Bij 'de beertjes' met honing marinade, die zijn pas lekker! Weet iemand hoe ze die maken??? En dan met name hoe ze die honing marinade maken en hoe ze de spare ribs daar in laten marineren. Dr zit sowieso honing in en volgens mij gooien ze ook paprika poeder eroverheen er na.

De beertjes is soort franchise achtig restaurant in Zuid-Holland.
http://www.beren.nl/
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 17:02:40 #91
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_42673773
Gister spareribs met ketjap marinade gehad (ketjap ribs heten ze) en waren beetje smakeloos.. alleen die helemaal in de marinade lag in t bakje was smakelijk, helaas kwam ik hier op t laatst achter.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 16 oktober 2006 @ 09:43:06 #92
159662 J1981
Supermama!
pi_42715626
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 16:51 schreef Quantor het volgende:
Degenen die in het mid-oosten van het land wonen, Helmink diepvries service in Varsseveld heeft echt hele lekkere spareribs (NIET diepgevroren ondanks de naam van het bedrijf) al voorgemarineerd, in twee smaken, normaal(?) en pittig. Ik ben echt een liefhebber van de normale.
Daarnaast als je toevallig iets wilt eten en je bent in de buurt van Zeddam: ga naar Kobus (aan de kant van Doetinchem) op het menu staat onbeperkt (zeer smakelijke) spare-ribs eten, ook in verschillende smaken.

Als iemand me nu een tip voor spare ribs in Eindhoven kan geven graag, spare rib express levert niet op mijn postcode (grrr) en vind ze eigenlijk best duur voor 14,50! Volgens mij kun je voor dat bedrag bij bovengenoemde Kobus je buik rond eten. Natuurlijk weet ik al wel dat de Jumbo in Woensel-noord ook redelijke spare ribs heeft, maar rond 17:00u heb je maar weinig keuze meer.
Helaas niet (meer) in Eindhoven zelf, maar wel in Nuenen, Helmond, Veldhoven en Eersel, zit 'De Bengel'. De spareribs hier zijn echt heeeerlijk. In twee variaties; zoet en pikant. Ik geloof dat ze 13,50 kosten, maar daar krijg je dan wel frietjes, sauzen en (erg lekkere) salade bij. Zeker eens proberen!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Groeten,
Joyce
  vrijdag 6 april 2007 @ 19:37:05 #93
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_48089046
Uit Spareribs.....
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 15:30 schreef DJMO het volgende:
Ik wil een makkelijk en snel recept om gemarineerde spareribs uit de oven te kunnen maken. Ik heb het vlees kersvers van de slachterij (als dat er iets toe doet), maar ik heb geen flauw benul hoe ik het moet bereiden. Moet ik het eerst koken, hoelang moet het in de oven staan? Ik weet het niet. Normaal vind ik dingen in de keuken wel zelf uit, maar op dit gebied ben ik dus echt een groentje :’)

Heel simpel gevraagd: HELP me please!!!!!!!!!
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 15:43 schreef Gesloten het volgende:
Ik heb deze een keer gemaakt:
http://www.videojug.com/film/how-to-make-bbq-spare-ribs

Er lekker!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_48295707
Weet je waar ze lekker zijn? Bij 't Fust op het stadhuisplein in Rotterdam . Elke dag onbeperkt
Have fun...
pi_48297079
Ik heb nog nooit spare ribs gehad, maar lijkt me wel lekker
  vrijdag 13 april 2007 @ 16:45:51 #96
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48297310
teeeveeepeee.

Eerst ribben zoeken
  vrijdag 13 april 2007 @ 18:19:42 #97
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_48299814
ain't no spare-rib, like an american rib!!!!!
pi_48380002
Morgen avond weer spareribs eten in R'dam
Have fun...
pi_48380059
quote:
Op maandag 16 april 2007 13:44 schreef Handschoen het volgende:
Morgen avond weer spareribs eten in R'dam
EN nu ophouden!!

Elke keer zit ik op mijn werk wanneer ik dit topic zie en ik ruik de spareribs al zo'n beetje.

Heb er alweer super veel zin in, ga denk ik dit weekend ook maar weer spareribs eten
pi_48382204
Damn, dat filmpje, ik weet wat ik vanavond klaarmaak nu eerst maar even naar de winkel
pi_48383617
zelf maken.. ff denken

Honing, kecap, gember, zoete sambal zonder pitjes of dat soort ongein. I like my ribs sweet
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  maandag 16 april 2007 @ 15:51:10 #102
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_48383652
Hou op! Krijg er gewoon de BBQ kriebels van..
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
pi_48383820
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 16:30 schreef Pilootje het volgende:
[b]Ketjap, chilisaus, bruine suiker, sambal, knoflook, gebersiroop. Jintan, katoember, jahe ( die laatste 3 zijn niet helemaal juist geschreven niet helemaal juiste spelling gehanteerd) En een klein snufje zout. Dan is het gewoon proeven tot ie lekker is.
Kecap, jintan, ketumbar, jahe
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_48383835
Wat zijn 'vleeskrabben'?
pi_48384304
Dat is gewoon de nederlandse, ouderwetse, benaming van spareribs volgens mij
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  maandag 16 april 2007 @ 16:11:10 #106
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_48384308
quote:
Op maandag 16 april 2007 15:56 schreef cinnamongirl het volgende:
Wat zijn 'vleeskrabben'?
krabben met extra veel vlees?
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
  maandag 16 april 2007 @ 16:39:08 #107
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48385047
dit topic wil ik ook wel weer terug kunnen vinden.

staan al zeer lekkere marinades in zeg! alleen mijn vriend houdt niet van ketjap dus ik zal toch iets uitbundiger moeten zijn met de chilisaus. Een soort knoflook marinade lijkt me ook wel wat, kan toch gewoon een paar teentjes knoflook door de marinade pleuren?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 16 april 2007 @ 16:39:58 #108
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48385075
quote:
Op maandag 16 april 2007 16:11 schreef Étoile het volgende:
Dat is gewoon de nederlandse, ouderwetse, benaming van spareribs volgens mij
nee krabbetjes, zijn meestal wat vetter en zijn voornamelijk kleinere stukken. wordt volgens mij ook wel vaak gebruikt in de snert.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 16 april 2007 @ 16:59:18 #109
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_48385644
quote:
Op maandag 16 april 2007 16:39 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

nee krabbetjes, zijn meestal wat vetter en zijn voornamelijk kleinere stukken. wordt volgens mij ook wel vaak gebruikt in de snert.
shit, krijgt nu ook al zin in snert..
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
pi_48394499
ik ga binnenkort ff naar de groothandel voor een partijtje ribben, en ga ze dan volledig op de bbq klaarmaken Ik denk dat dat zo lekker wordt
  maandag 16 april 2007 @ 22:06:23 #111
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_48397094
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 19:37 schreef Martijn_77 het volgende:
Uit Spareribs.....
[..]


[..]
ow kwijl! dat filmpje is echt gemeen als het al zo laat op de avond is
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zaterdag 21 april 2007 @ 13:58:41 #112
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48570266
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 15:53 schreef kabouter.muts het volgende:
De spare ribs zijn nu een groot succes.
De hele familie vraagt het recept.

Marinade met ketjap, zoete chilie, sambal badjak, scheutje citroen, ui, knoflook, gember, en even zoveel bouillon.
Volgende dag koken in de marinade
Marinade inkoken tot saus, daar de spare-ribs mee insmeren en in de oven voor niet te lang.

Zelfgemaakte knofsaus erbij.

Ik neem trouwens vleeskrabben om de spare-ribs van te maken.
Lekker veel vlees eraan en niet duur.
Jammer dat ze ze niet altijd hebben.
moet het perse verse gemberwortel zijn of mag djahe (gemalen gember) ook? anders moet ik weer speciaal naar de winkel
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_48573098
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 18:37 schreef bloatedface het volgende:
Spareribs (Ketjap)

Benodigdheden:
½ kilo spare ribs of krabbetjes
125 milliliter Ketjap Manis (Kentel no. 1, in witte jerrycan)
75 milliliter ketchup
1 theelepel mosterd (San Marco of gewone Franse mosterd zonder pitjes)
½ theelepel Provençaalse kruiden (In een molentje verkrijgbaar bij Appie H.)
1 teentje knoflook geperst
2 eetlepels suiker
2½ theelepel sambal oelek (van Conimex, ook bij bovengenoemde Appie verkrijgbaar)
1 theelepel zout

Werkwijze:
Bovenstaande ingrediënten (zonder het vlees) met ½ liter water mengen en aan de kook brengen, dan het vlees erbij (als niet al het vlees onder het vocht staat meer water toevoegen!) en 60 minuten op een lage vlam koken. Vlees uit de pan en in een ovenschaal doen, overgebleven vocht inkoken tot stroop (duurt vrij lang! Tot ongeveer 2 uur).
Ingekookte marinade over het vlees doen en onder de grill om en om 20 minuten afbakken.

Eenvoudiger kan ik het niet maken maar laat maar weten als iets onduidelijk is.
Ik kon het bericht niet meer bewerken maar heb in bovenstaande de tijden iets aangepast.
[an error occurred while processing this directive]
  zaterdag 21 april 2007 @ 15:56:24 #114
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_48573202
morgen eten we spare ribs van de barbecue
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 21 april 2007 @ 17:18:30 #115
165237 Leef
Sunny side up!
pi_48575209
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 13:09 schreef Rpr8 het volgende:
Spare Rib Express (mijn werk :-P)
in Leiden? In de Hakbijlenbuurt?
  zaterdag 21 april 2007 @ 17:23:43 #116
165237 Leef
Sunny side up!
pi_48575316
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 10:52 schreef Haaibaaike het volgende:
geen vlees kopen bij de Aldi
Wij kopen Spare-Ribs in de supermarkt bij C-1000 Gemarineerd en naturel
Zeer terechte opmerking.
Ik zou idd (echt) nog eerder mijn papiergeld zo op de barbecue gooien dan er vlees voor te kopen bij de Aldi - het vieste wat ik ooit heb gegeten.
pi_48575441
Spare ribs het idee alleen al met dit weer

De lekkerste spare ribs heb ik nog steeds bij de turk gegeten met een lekkere hete marinade en het vlees waar zo goed als geen vet aan zat hmmmm spare ribs
  zaterdag 21 april 2007 @ 21:04:36 #118
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_48581597
quote:
Op zaterdag 21 april 2007 17:23 schreef Leef het volgende:

[..]

Zeer terechte opmerking.
Ik zou idd (echt) nog eerder mijn papiergeld zo op de barbecue gooien dan er vlees voor te kopen bij de Aldi - het vieste wat ik ooit heb gegeten.
ben ik het niet mee eens, de spareribs van de aldi zijn waardeloos, klopt.
maar ze hebben ook genoeg lekkere dingen daar, bijv de verse gekruide kip, borststukken, vleugels en poten, 1 kilo voor maar een euro of 3 en zeer lekker. ook de varkenshaas vers is er niet slecht van
Lidl maakt gehakt van supers en slagers topic over soort gelijke aldi, de lidl die het beste uit de test kwam met gehakt (en zo zullen er ongetwijfeld nog andere vlees dingen zijn) voor supermarkt vlees kun je best vlees van de aldi gebruiken
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 23 april 2007 @ 09:49:00 #119
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48623520
Spareribs liggen al vanaf gisterochtend in de marinade, vanavond gaan ze in de oven. Ik ben benieuwd! volgens mij heb ik wat teveel gember erin gedaan, het ruikt iig beetje apart. maar we zien wel. Ik denk wel dat ik wanneer ik de marinade in ga koken tot dikke saus dat ik er dan een beetje suiker doordoe, of is dat een slecht plan?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_48624344
quote:
Op maandag 23 april 2007 09:49 schreef Puckzzz het volgende:
Spareribs liggen al vanaf gisterochtend in de marinade, vanavond gaan ze in de oven. Ik ben benieuwd! volgens mij heb ik wat teveel gember erin gedaan, het ruikt iig beetje apart. maar we zien wel. Ik denk wel dat ik wanneer ik de marinade in ga koken tot dikke saus dat ik er dan een beetje suiker doordoe, of is dat een slecht plan?
die marinade inkoken met suiker is ok, als je daarmee de spareribs blijft insmeren tijdens de bereiding. Om deze ingekookte zoete marinade als "dipsaus" te gebruiken, lijkt me niet zo'n goed idee
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  maandag 23 april 2007 @ 10:32:11 #121
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48624712
quote:
Op maandag 23 april 2007 10:19 schreef EricT het volgende:

[..]

die marinade inkoken met suiker is ok, als je daarmee de spareribs blijft insmeren tijdens de bereiding. Om deze ingekookte zoete marinade als "dipsaus" te gebruiken, lijkt me niet zo'n goed idee
ik had het ook niet over dipsaus maar idd om daarmee de ribs in te smeren waneer ze in de oven gaan
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_48625214
Ben benieuwd naar dat filmpje, kan het op mijn werk helaas niet kijken .
pi_48635887
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 12:24 schreef melisjuh het volgende:
hoi

ik heb van t weekend toch zulke heerlijke spare ribs gegeten!
heerlijk!
aangezien ze bij eht restaurantje 9 euro met een beetje aardappelschijfjes zijn.
vroeg ik me af waar je nog meer van die heerlijke spare ribs kunt kopen die je zelf kunt klaatrmaken!

wie heeft er een lekker receptje voor mij voor heerlijke hete en gekruide en vooral geen droge spare ribs?!

ben benieuwd.

dank u
Rauw kopen, ff laten koken. afkoelen en 1 dag in de marinade leggen van sambal ketjap en knoflook,
It is not down on any map; true places never are.
CRE / Creatief met een Duim
  dinsdag 24 april 2007 @ 01:35:48 #124
165237 Leef
Sunny side up!
pi_48655217
waarom heten die dingen eigenlijk zo? Reserveribben?
  dinsdag 24 april 2007 @ 03:55:57 #125
146190 Rpr8
yo momma
pi_48655894
in the states heten ze ook gewoon ''ribs''


kweenie welke mafkees dr hier ooit het woordje spare voor heeft verzonnen
If Jesus had been killed twenty years ago, Catholic school children would be wearing little electric chairs around their necks instead of crosses.
  dinsdag 24 april 2007 @ 04:14:46 #126
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_48655921
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
  dinsdag 24 april 2007 @ 09:03:47 #127
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48657335
OMG wat waren die spareribs LEKKER!!!!!!!!!!! dat ga ik dus zeer zeker vaker maken, alhoewel ik er dus wel bekant twee dagen mee bezig ben geweest. Nouja niet echt bezig, maar toch zondag ochtend de marinade maken en ribbetjes erin leggen enzo, af en toe ff beetje omrollen en verdelen. Gisteravond, dus een vuurtje onder de pan en ff lekker pruttelen. Na een uurtje ongeveer vond ik het welletjes, dus toen ribbetjes eruit en inkoken maar....alleen dat duurde wel erg lang...nu weet ik al wel waarom. ik had geen bouillon, dus heb ik olijfolie gebruikt. op zich niets mis mee als marinade, maar inkoken tot een stroopje lukte dus niet. gelukkig dreef de olie elke keer naar boven dus heb ik dat er afgeschept en daarna duurde het niet lang tot ik een heerlijk stroopje had. ribbetjes in de oven, insmeren en smullen maar!

paar dingetjes ter verbetering voor de volgende keer:
geen olijfolie gebruiken dus
iets minder suiker voor de stroop

mijn vriend vond ze lekkerder als van de shoarmaboer, en dat wil HEEL wat zeggen
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_48657888
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 04:14 schreef OFfSprngr het volgende:
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is.
Daar heb ik de beste spare ribs ooit gegeten. Meerdere malen . Die dikke saus, de malsheid van de ribjes... . Een absolute aanrader!
pi_48659786
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 04:14 schreef OFfSprngr het volgende:
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is.
Broadway! Inderdaad goddelijke spareribs.
Alleen als je daar niet van houdt, hoef je er niet naartoe want de rest van de kaart haalt het er niet bij.
Are you pondering what I'm pondering?
  dinsdag 24 april 2007 @ 16:25:42 #130
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_48672412
Keer een broadway spareribs meeten houden?
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
  dinsdag 24 april 2007 @ 22:53:11 #131
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_48687152
Hmmmm, dat klinkt allemaal superlekker!
Ik ga morgen eens aan een franse slager proberen het fenomeen spare ribs uit te leggen.... Zal die wel niet snappen.... Ah! Oui! Le Spare Riebbe! Ben benieuwd of ik het kan krijgen....
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  woensdag 25 april 2007 @ 09:12:46 #132
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48694811
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 22:53 schreef Delicieux het volgende:
Hmmmm, dat klinkt allemaal superlekker!
Ik ga morgen eens aan een franse slager proberen het fenomeen spare ribs uit te leggen.... Zal die wel niet snappen.... Ah! Oui! Le Spare Riebbe! Ben benieuwd of ik het kan krijgen....
succes!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_48699772
Omschrijving:
Gemarineerde en gegrilde SpareRibs.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 150 minuten (inclusief marineertijd)
Ingredienten:
Marinade: peper, zout, sambal, aromazout, ketjap (zoet),1 ui.
SpareRibs rijst aardappelzetmeel (voor het binden van de saus).

1. Meng de ingredienten voor de marinade in een grote schaal.
2. Leg de SpareRibs hier in en laat dit minimaal 2 uur staan.
3. Kook vervolgens de SpareRibs met wat water en de marinade, totdat ze bijna gaar zijn.
4. Gril vervolgens de SpareRibs zodat ze een mooie bruine kleur krijgen.
5. Doe wat van het kookvocht in een pan en bind dit met aardappelzetmeel tot een mooie saus.
6. Doe hier verv
6. Doe hier vervolgens wat Ketjap door, voor de smaak.
7. Kook ondertussen de rijst gaar.
8. Eet de SpareRibs met saus en rijst en wat rauwkostsalade.
Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
  woensdag 25 april 2007 @ 23:57:12 #134
24184 speedfreakssj
Bryan Adams- Run to you :9~
pi_48725003
is er een goede spareribstent in zandvoort? liefst onbeperkt of ERG veel.
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2007 @ 12:36:45 #135
43556 miss_dynastie
pi_48735112
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 04:14 schreef OFfSprngr het volgende:
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is.
Yep, broadway is goddelijk
Jammer dat ze ze alleen per emmertjes van 4 kilo verkopen, een kilootje zou ik nog wel mee willen nemen voor op de bbq, maar 4 is wat veel.
  donderdag 26 april 2007 @ 13:32:44 #136
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_48736906
Kun je toch gewoon invriezen?
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
pi_48798532
vandaag Tandori Spareribs willen maken, alle spijzen gekocht, Geram Masala, Cordamon, etc..

en dan erachter komen dat ik nergens in arnhem spareribs kon kopen.. ben in de Aldi, AH, C1000, Plus+ geweest - NIETS!!

Alleen voorgemarineerde zooi
  zaterdag 28 april 2007 @ 08:10:00 #138
165237 Leef
Sunny side up!
pi_48799720
quote:
ben in de Aldi, AH, C1000, Plus+ geweest - NIETS!!
Al eens aan een Slager gedacht?
Zal ik even uitleggen... het is een oud, twintigste eeuws concept. Een meneer met een winkel die gespecialiseerd is in vlees verkopen. Hij trekt geen plasticjes met voorverpakte units vlees open zoals men in supermarkten pleegt te doen, maar heeft daadwerkelijk verstand van vlees. Hij kan een rund uitbenen en worst maken, hij weet hoe je een lam moet slachten en hij weet waar chateaubriand zit in een koe, hij weet wat niervet is, hij kan je helpen als je spare ribs wilt maar niet voorgemarineerd, of doorregen runderlappen of natte worst, hij kan je uitleggen hoe je vlees stooft en hoe je rollade moet braden... enz. enz.

Heel interessant om eens uit te proberen zo'n winkel!
pi_48802812
quote:
Op zaterdag 28 april 2007 08:10 schreef Leef het volgende:

[..]

Al eens aan een Slager gedacht?
Zal ik even uitleggen... het is een oud, twintigste eeuws concept. Een meneer met een winkel die gespecialiseerd is in vlees verkopen. Hij trekt geen plasticjes met voorverpakte units vlees open zoals men in supermarkten pleegt te doen, maar heeft daadwerkelijk verstand van vlees. Hij kan een rund uitbenen en worst maken, hij weet hoe je een lam moet slachten en hij weet waar chateaubriand zit in een koe, hij weet wat niervet is, hij kan je helpen als je spare ribs wilt maar niet voorgemarineerd, of doorregen runderlappen of natte worst, hij kan je uitleggen hoe je vlees stooft en hoe je rollade moet braden... enz. enz.

Heel interessant om eens uit te proberen zo'n winkel!

Ja he hallo, in mijn gedeelte van Arnhem zitten een hele hoop slagers. Alleen zijn dit allemaal arabische slagers, niets mis mee - ze verkopen de beste kwaliteit kip voor 2¤/KG en heerlijik lamsgehakt. Maar geen Spare ribs! Er is zover ik weet in mijn buurt 1 biologische slager, maar de prijzen daar zijn overdreven duur.

Ten tweede: Lidl maakt gehakt van supers en slagers
pi_48811025
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 15:54 schreef Pilootje het volgende:

[..]

Zet je computer uit.
Kijk nog even voor de laatste keer of je je tanden wel gepoetst hebt, en of je een deotje hebt opgedaan. Dan trek je je allermooiste kleding aan, en zoek je je huissleutel en wat centen.
Voor je het huis verlaat kijk je nog in de spiegel *check* *check* *dubbelcheck*
Waarschijnlijk moet je een paar keer oversteken, kijk goed naar links en rechts !!
Eenmaal bij de slager vraag je om spare ribs, ongebraden uiteraard. Je wilt het liefst middenstukjes hebben zeg je hem. Hij vind dat geen enkel probleem.
Eenmaal thuisgekomen stal je je spare ribs mooi uit op je snijplank. Wat nu vraag je je af ?
Draai je ribjes eens om. Daar zit een dik wit vlies. Best taai om zo te eten. Je kunt het er af trekken als je een beetje met een mes etc. om gaan gaan. Maar ach je wilt spare ribs in ketjap marinade, niet in je eigen bloed. Wat jij doet is een mes pakken, en tussen elk stukje bot dat vliesje licht inkerven. Zo komt de marinade lekker in het vlees.
Je hebt maandenlang research gedaan op internet, en hebt nu een heel lekker marinaderecept gevonden. Slim als je was had je dit al gisteren gemaakt zodat je meteen aan de slag kon.
In een grote pan staan dan nu jou spare ribs zacht te pruttelen, of nog net niet aan de kook.
Maar ohjee hoe lang moet dat in de pan ? Na een half uur ga je eens kijken of het vlees al een beetje van het botje af valt.
Dan wordt het pas echt moeilijk ! Laat je ze in de marinade afkoelen, en wacht je tot morgen of gaan we meteen eten ?
In dat laatste geval leggen we de spareribs op een bakplaat, en koken we de marinade zo lang dat er een dikke stroop ontstaat. Hiermee smeren we de spareribs nog even mee in van boven en onder.
Dan in matig warme oven afbakken tot ze mooi bruin zijn. Niet zwart dus zoals in mening restaurant.
Deze techniek heb ik gisteren gebruikt. Geweldig! Eindelijk spare ribs met een lekker dikke stroperige laag marinade, net zoals ik ze wilde .
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')