bronquote:HUIZEN - Lidl verkoopt de beste kwaliteit rundergehakt van Nederland. In de Gehakttest van het Algemeen Dagblad verslaat de prijsvechter alle supermarkten en slagerijen. De kwaliteit van het gehakt in de supermarkt scoort beter dan het gehakt van de slagers.
Het rundergehakt van Lidl scoort een 9,9 als eindcijfer. De score is opvallend, omdat de discounter pas sinds november 2004 is gestart met de verkoop van vers vlees. Over de smaak oordeelt het AD: 'Grof gedraaid gehakt. Goede, volle vleesgeur en dito smaak. Kortom, een topproduct.' Als eindoordeel meldt de krant: 'Alles klopt en daarmee is Lidl de verrassende winnaar van de test. Het bewijs dat goed niet duur hoeft te zijn.'
Kwaliteit Lidl
Lidl is uiteraard zeer blij met de uitslag van de test. 'Onze filosofie is het leveren van de beste kwaliteit tegen de laagste prijs. in zowel food als non-food. De uitverkiezing tot beste van Nederland in het rundergehakt bevestigt de hoge kwaliteitsstandaard welke Lidl van al haar producten verlangt', zegt directeur Inkoop M. Koster van Lidl Nederland in het AD. Lidl hangt in al haar filialen plafondhangers op met het resultaat van de test en kondigt aan haar klanten mee te laten profiteren van deze uitverkiezing.
Super verslaat slager
Opvallend is dat de supermarkten veel beter scoren dan de slagerijen in de test. In de top tien van de 65 bezochte verkooppunten staan zes supermarkten. Na Lidl volgt Poiesz (eindcijfer 9,7) met een tweede plaats, Hoogvliet (eindcijfer 8,9) met een vierde plaats, Dekamarkt (eindcijfer 8,5) als zesde, Nettomarkt (eindcijfer 8,0) als negende en Boni (eindcijfer 7,8) als tiende. C1000, traditioneel gezien sterk in vlees, scoort een 22ste plaats (eindcijfer 6,9) en Albert Heijn eindigt met een 34ste plek (eindcijfer 5,4) in de middenmoot.
Achterhoedegevecht
Dirk van den Broek, Meermarkt en Plus komen slecht uit de test. Het Rundergehakt van Plus (eindcijfer 0) krijgt als oordeel: Afwijkende rubberachtige geur. Smaakt naar autoband. Of is het toch oude stopverf.' Als eindoordeel krijgt het Plus-gehakt: 'Plus overtreedt wettelijke norm vetpercentage. Ook onhygiënisch, veel darmbacteriën. Dus geen plus, maar dikke min.'
die van de albert heijn, daar verkopen ze twee soorten en een is ook echt om te kotsenquote:Op maandag 16 april 2007 14:48 schreef Rewimo het volgende:
Prima gehakt inderdaad, niks mis mee.
Ook met de bapao-broodjes (Kassa!) kwamen de Aldi en de Lidl als beste uit de test.
quote:Op maandag 16 april 2007 14:50 schreef Roi het volgende:
Ja ik hoorde het ook! Toch wel gek, als je een duur stukje bij de slager of de AH koopt denk je toch gelijk dat het beter is!
bronquote:De Keuringsdienst van Waren heeft een onderzoek gedaan naar de herkomst van het gehakt van AH. Een van het meest verkochte soorten vlees!
De Keuringsdienst van Waren vraagt zich af wat gehakt precies is en belandt pardoes in Botswana en in een vrieshuis in Londen waar de diepgevroren Afrikaanse koeien maximaal 2 jaar worden bewaard voor Albert Heijn. AH maakt er ook filet Americain van.
Het gehakt en de filet Americain komt dan in de schappen bij AH onder de noemer vers!
Vers betekent dus gewoon niet bevroren voor AH, maar kan best 2 jaar oud zijn!!
Dit is nogal misleidend om twee redenen:quote:Op maandag 16 april 2007 14:55 schreef schatje het volgende:
[..]
[..]
bron
Ze mengen hier in Nederland vet toe omdat het vlees te mager is.
Dit is niet juist! Het onderzoek is gedaan door het TV-programma Keuringsdienst van Waarde, níet door de Voedsel en Waren Autoriteit!quote:De Keuringsdienst van Waren heeft een onderzoek gedaan naar de herkomst van het gehakt van AH. Een van het meest verkochte soorten vlees!
Omdat ze dan ook kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Heeft niet veel te maken welke nu eigenlijk lekkerder is.quote:Op maandag 16 april 2007 14:48 schreef Rewimo het volgende:
Prima gehakt inderdaad, niks mis mee.
Ook met de bapao-broodjes (Kassa!) kwamen de Aldi en de Lidl als beste uit de test.
Nu is er aan bapao weinig te verkloten..die vulling is net als bij de frikandel bij voorbaat al vrij dubieusquote:Op maandag 16 april 2007 16:40 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Omdat ze dan ook kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Heeft niet veel te maken welke nu eigenlijk lekkerder is.
Blijft nog steeds staan dat de informatie outdated en het artikel feitelijk onjuist is.quote:Op maandag 16 april 2007 16:37 schreef schatje het volgende:
Ja hallo? Zegt een woordvoerster van AH. Ik hecht daar niet zoveel waarde aan omdat die verre van objectief is en eigenbelang van het bedrijf nastreeft. Volgens mij werd de bewering van 'vers gehakt uit Afrika' in de uitzending gestaafd door uitlatingen van leveranciers en medewerkers van AH.
Dat is al een jaren zo, en niet alleen in NLquote:Op maandag 16 april 2007 17:13 schreef golfer het volgende:
Opvallend hoe vaak de LIDL (en de Aldi) tegenwoordig als beste uit allerlei tests komt.
Ook vaak het geval bij de tests van het programma Kassa.
Vind het alleen kut dat de Aldi NL het meeste vlees in de diepvries al gemarineerd heeft.quote:Op maandag 16 april 2007 17:21 schreef beunkster het volgende:
Dat valt idd wel regelmatig op ja. Ik haal bij de Aldi ook bijvoorbeeld eendenborst en ook wel ossenhaas uit de diepvries en dat is, met inachtneming van het feit dat het uit de diepvries komt en dus nooit zo lekker is als wanneer het echt vers is, echt bijzonder goed.
Als het écht iets bijzonders moet zijn en het ook echt geld mag kosten ga ik het liefst gewoon naar een kleine, goede, plaatselijke slager of poelier. En voor lam gewoon naar de islamitische slager, dat is ideaal.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |