abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_48383617
zelf maken.. ff denken

Honing, kecap, gember, zoete sambal zonder pitjes of dat soort ongein. I like my ribs sweet
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  maandag 16 april 2007 @ 15:51:10 #102
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_48383652
Hou op! Krijg er gewoon de BBQ kriebels van..
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
pi_48383820
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 16:30 schreef Pilootje het volgende:
[b]Ketjap, chilisaus, bruine suiker, sambal, knoflook, gebersiroop. Jintan, katoember, jahe ( die laatste 3 zijn niet helemaal juist geschreven niet helemaal juiste spelling gehanteerd) En een klein snufje zout. Dan is het gewoon proeven tot ie lekker is.
Kecap, jintan, ketumbar, jahe
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_48383835
Wat zijn 'vleeskrabben'?
pi_48384304
Dat is gewoon de nederlandse, ouderwetse, benaming van spareribs volgens mij
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  maandag 16 april 2007 @ 16:11:10 #106
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_48384308
quote:
Op maandag 16 april 2007 15:56 schreef cinnamongirl het volgende:
Wat zijn 'vleeskrabben'?
krabben met extra veel vlees?
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
  maandag 16 april 2007 @ 16:39:08 #107
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48385047
dit topic wil ik ook wel weer terug kunnen vinden.

staan al zeer lekkere marinades in zeg! alleen mijn vriend houdt niet van ketjap dus ik zal toch iets uitbundiger moeten zijn met de chilisaus. Een soort knoflook marinade lijkt me ook wel wat, kan toch gewoon een paar teentjes knoflook door de marinade pleuren?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 16 april 2007 @ 16:39:58 #108
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48385075
quote:
Op maandag 16 april 2007 16:11 schreef Étoile het volgende:
Dat is gewoon de nederlandse, ouderwetse, benaming van spareribs volgens mij
nee krabbetjes, zijn meestal wat vetter en zijn voornamelijk kleinere stukken. wordt volgens mij ook wel vaak gebruikt in de snert.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 16 april 2007 @ 16:59:18 #109
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_48385644
quote:
Op maandag 16 april 2007 16:39 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

nee krabbetjes, zijn meestal wat vetter en zijn voornamelijk kleinere stukken. wordt volgens mij ook wel vaak gebruikt in de snert.
shit, krijgt nu ook al zin in snert..
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
pi_48394499
ik ga binnenkort ff naar de groothandel voor een partijtje ribben, en ga ze dan volledig op de bbq klaarmaken Ik denk dat dat zo lekker wordt
  maandag 16 april 2007 @ 22:06:23 #111
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_48397094
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 19:37 schreef Martijn_77 het volgende:
Uit Spareribs.....
[..]


[..]
ow kwijl! dat filmpje is echt gemeen als het al zo laat op de avond is
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zaterdag 21 april 2007 @ 13:58:41 #112
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48570266
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 15:53 schreef kabouter.muts het volgende:
De spare ribs zijn nu een groot succes.
De hele familie vraagt het recept.

Marinade met ketjap, zoete chilie, sambal badjak, scheutje citroen, ui, knoflook, gember, en even zoveel bouillon.
Volgende dag koken in de marinade
Marinade inkoken tot saus, daar de spare-ribs mee insmeren en in de oven voor niet te lang.

Zelfgemaakte knofsaus erbij.

Ik neem trouwens vleeskrabben om de spare-ribs van te maken.
Lekker veel vlees eraan en niet duur.
Jammer dat ze ze niet altijd hebben.
moet het perse verse gemberwortel zijn of mag djahe (gemalen gember) ook? anders moet ik weer speciaal naar de winkel
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_48573098
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 18:37 schreef bloatedface het volgende:
Spareribs (Ketjap)

Benodigdheden:
½ kilo spare ribs of krabbetjes
125 milliliter Ketjap Manis (Kentel no. 1, in witte jerrycan)
75 milliliter ketchup
1 theelepel mosterd (San Marco of gewone Franse mosterd zonder pitjes)
½ theelepel Provençaalse kruiden (In een molentje verkrijgbaar bij Appie H.)
1 teentje knoflook geperst
2 eetlepels suiker
2½ theelepel sambal oelek (van Conimex, ook bij bovengenoemde Appie verkrijgbaar)
1 theelepel zout

Werkwijze:
Bovenstaande ingrediënten (zonder het vlees) met ½ liter water mengen en aan de kook brengen, dan het vlees erbij (als niet al het vlees onder het vocht staat meer water toevoegen!) en 60 minuten op een lage vlam koken. Vlees uit de pan en in een ovenschaal doen, overgebleven vocht inkoken tot stroop (duurt vrij lang! Tot ongeveer 2 uur).
Ingekookte marinade over het vlees doen en onder de grill om en om 20 minuten afbakken.

Eenvoudiger kan ik het niet maken maar laat maar weten als iets onduidelijk is.
Ik kon het bericht niet meer bewerken maar heb in bovenstaande de tijden iets aangepast.
[an error occurred while processing this directive]
  zaterdag 21 april 2007 @ 15:56:24 #114
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_48573202
morgen eten we spare ribs van de barbecue
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 21 april 2007 @ 17:18:30 #115
165237 Leef
Sunny side up!
pi_48575209
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 13:09 schreef Rpr8 het volgende:
Spare Rib Express (mijn werk :-P)
in Leiden? In de Hakbijlenbuurt?
  zaterdag 21 april 2007 @ 17:23:43 #116
165237 Leef
Sunny side up!
pi_48575316
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 10:52 schreef Haaibaaike het volgende:
geen vlees kopen bij de Aldi
Wij kopen Spare-Ribs in de supermarkt bij C-1000 Gemarineerd en naturel
Zeer terechte opmerking.
Ik zou idd (echt) nog eerder mijn papiergeld zo op de barbecue gooien dan er vlees voor te kopen bij de Aldi - het vieste wat ik ooit heb gegeten.
pi_48575441
Spare ribs het idee alleen al met dit weer

De lekkerste spare ribs heb ik nog steeds bij de turk gegeten met een lekkere hete marinade en het vlees waar zo goed als geen vet aan zat hmmmm spare ribs
  zaterdag 21 april 2007 @ 21:04:36 #118
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_48581597
quote:
Op zaterdag 21 april 2007 17:23 schreef Leef het volgende:

[..]

Zeer terechte opmerking.
Ik zou idd (echt) nog eerder mijn papiergeld zo op de barbecue gooien dan er vlees voor te kopen bij de Aldi - het vieste wat ik ooit heb gegeten.
ben ik het niet mee eens, de spareribs van de aldi zijn waardeloos, klopt.
maar ze hebben ook genoeg lekkere dingen daar, bijv de verse gekruide kip, borststukken, vleugels en poten, 1 kilo voor maar een euro of 3 en zeer lekker. ook de varkenshaas vers is er niet slecht van
Lidl maakt gehakt van supers en slagers topic over soort gelijke aldi, de lidl die het beste uit de test kwam met gehakt (en zo zullen er ongetwijfeld nog andere vlees dingen zijn) voor supermarkt vlees kun je best vlees van de aldi gebruiken
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 23 april 2007 @ 09:49:00 #119
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48623520
Spareribs liggen al vanaf gisterochtend in de marinade, vanavond gaan ze in de oven. Ik ben benieuwd! volgens mij heb ik wat teveel gember erin gedaan, het ruikt iig beetje apart. maar we zien wel. Ik denk wel dat ik wanneer ik de marinade in ga koken tot dikke saus dat ik er dan een beetje suiker doordoe, of is dat een slecht plan?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_48624344
quote:
Op maandag 23 april 2007 09:49 schreef Puckzzz het volgende:
Spareribs liggen al vanaf gisterochtend in de marinade, vanavond gaan ze in de oven. Ik ben benieuwd! volgens mij heb ik wat teveel gember erin gedaan, het ruikt iig beetje apart. maar we zien wel. Ik denk wel dat ik wanneer ik de marinade in ga koken tot dikke saus dat ik er dan een beetje suiker doordoe, of is dat een slecht plan?
die marinade inkoken met suiker is ok, als je daarmee de spareribs blijft insmeren tijdens de bereiding. Om deze ingekookte zoete marinade als "dipsaus" te gebruiken, lijkt me niet zo'n goed idee
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  maandag 23 april 2007 @ 10:32:11 #121
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48624712
quote:
Op maandag 23 april 2007 10:19 schreef EricT het volgende:

[..]

die marinade inkoken met suiker is ok, als je daarmee de spareribs blijft insmeren tijdens de bereiding. Om deze ingekookte zoete marinade als "dipsaus" te gebruiken, lijkt me niet zo'n goed idee
ik had het ook niet over dipsaus maar idd om daarmee de ribs in te smeren waneer ze in de oven gaan
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_48625214
Ben benieuwd naar dat filmpje, kan het op mijn werk helaas niet kijken .
pi_48635887
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 12:24 schreef melisjuh het volgende:
hoi

ik heb van t weekend toch zulke heerlijke spare ribs gegeten!
heerlijk!
aangezien ze bij eht restaurantje 9 euro met een beetje aardappelschijfjes zijn.
vroeg ik me af waar je nog meer van die heerlijke spare ribs kunt kopen die je zelf kunt klaatrmaken!

wie heeft er een lekker receptje voor mij voor heerlijke hete en gekruide en vooral geen droge spare ribs?!

ben benieuwd.

dank u
Rauw kopen, ff laten koken. afkoelen en 1 dag in de marinade leggen van sambal ketjap en knoflook,
It is not down on any map; true places never are.
CRE / Creatief met een Duim
  dinsdag 24 april 2007 @ 01:35:48 #124
165237 Leef
Sunny side up!
pi_48655217
waarom heten die dingen eigenlijk zo? Reserveribben?
  dinsdag 24 april 2007 @ 03:55:57 #125
146190 Rpr8
yo momma
pi_48655894
in the states heten ze ook gewoon ''ribs''


kweenie welke mafkees dr hier ooit het woordje spare voor heeft verzonnen
If Jesus had been killed twenty years ago, Catholic school children would be wearing little electric chairs around their necks instead of crosses.
  dinsdag 24 april 2007 @ 04:14:46 #126
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_48655921
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
  dinsdag 24 april 2007 @ 09:03:47 #127
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48657335
OMG wat waren die spareribs LEKKER!!!!!!!!!!! dat ga ik dus zeer zeker vaker maken, alhoewel ik er dus wel bekant twee dagen mee bezig ben geweest. Nouja niet echt bezig, maar toch zondag ochtend de marinade maken en ribbetjes erin leggen enzo, af en toe ff beetje omrollen en verdelen. Gisteravond, dus een vuurtje onder de pan en ff lekker pruttelen. Na een uurtje ongeveer vond ik het welletjes, dus toen ribbetjes eruit en inkoken maar....alleen dat duurde wel erg lang...nu weet ik al wel waarom. ik had geen bouillon, dus heb ik olijfolie gebruikt. op zich niets mis mee als marinade, maar inkoken tot een stroopje lukte dus niet. gelukkig dreef de olie elke keer naar boven dus heb ik dat er afgeschept en daarna duurde het niet lang tot ik een heerlijk stroopje had. ribbetjes in de oven, insmeren en smullen maar!

paar dingetjes ter verbetering voor de volgende keer:
geen olijfolie gebruiken dus
iets minder suiker voor de stroop

mijn vriend vond ze lekkerder als van de shoarmaboer, en dat wil HEEL wat zeggen
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_48657888
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 04:14 schreef OFfSprngr het volgende:
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is.
Daar heb ik de beste spare ribs ooit gegeten. Meerdere malen . Die dikke saus, de malsheid van de ribjes... . Een absolute aanrader!
pi_48659786
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 04:14 schreef OFfSprngr het volgende:
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is.
Broadway! Inderdaad goddelijke spareribs.
Alleen als je daar niet van houdt, hoef je er niet naartoe want de rest van de kaart haalt het er niet bij.
Are you pondering what I'm pondering?
  dinsdag 24 april 2007 @ 16:25:42 #130
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_48672412
Keer een broadway spareribs meeten houden?
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
  dinsdag 24 april 2007 @ 22:53:11 #131
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_48687152
Hmmmm, dat klinkt allemaal superlekker!
Ik ga morgen eens aan een franse slager proberen het fenomeen spare ribs uit te leggen.... Zal die wel niet snappen.... Ah! Oui! Le Spare Riebbe! Ben benieuwd of ik het kan krijgen....
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
  woensdag 25 april 2007 @ 09:12:46 #132
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_48694811
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 22:53 schreef Delicieux het volgende:
Hmmmm, dat klinkt allemaal superlekker!
Ik ga morgen eens aan een franse slager proberen het fenomeen spare ribs uit te leggen.... Zal die wel niet snappen.... Ah! Oui! Le Spare Riebbe! Ben benieuwd of ik het kan krijgen....
succes!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_48699772
Omschrijving:
Gemarineerde en gegrilde SpareRibs.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 150 minuten (inclusief marineertijd)
Ingredienten:
Marinade: peper, zout, sambal, aromazout, ketjap (zoet),1 ui.
SpareRibs rijst aardappelzetmeel (voor het binden van de saus).

1. Meng de ingredienten voor de marinade in een grote schaal.
2. Leg de SpareRibs hier in en laat dit minimaal 2 uur staan.
3. Kook vervolgens de SpareRibs met wat water en de marinade, totdat ze bijna gaar zijn.
4. Gril vervolgens de SpareRibs zodat ze een mooie bruine kleur krijgen.
5. Doe wat van het kookvocht in een pan en bind dit met aardappelzetmeel tot een mooie saus.
6. Doe hier verv
6. Doe hier vervolgens wat Ketjap door, voor de smaak.
7. Kook ondertussen de rijst gaar.
8. Eet de SpareRibs met saus en rijst en wat rauwkostsalade.
Hieronder kun je enkele extra velden voor in je profiel invullen. De hieronder getoonde velden verschijnen bij elke post die je op het FOK!-forum doet. Op andere FOK! onderdelen zie je alleen de ondertitel of de signature, dit kan verschillen. Overig
  woensdag 25 april 2007 @ 23:57:12 #134
24184 speedfreakssj
Bryan Adams- Run to you :9~
pi_48725003
is er een goede spareribstent in zandvoort? liefst onbeperkt of ERG veel.
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2007 @ 12:36:45 #135
43556 miss_dynastie
pi_48735112
quote:
Op dinsdag 24 april 2007 04:14 schreef OFfSprngr het volgende:
Als je echt spareribs wilt moet je in Utrecht in het Amerikaanse Steakhouse restaurant zijn wat volgens mij aan de oude gracht is.
Yep, broadway is goddelijk
Jammer dat ze ze alleen per emmertjes van 4 kilo verkopen, een kilootje zou ik nog wel mee willen nemen voor op de bbq, maar 4 is wat veel.
  donderdag 26 april 2007 @ 13:32:44 #136
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_48736906
Kun je toch gewoon invriezen?
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
pi_48798532
vandaag Tandori Spareribs willen maken, alle spijzen gekocht, Geram Masala, Cordamon, etc..

en dan erachter komen dat ik nergens in arnhem spareribs kon kopen.. ben in de Aldi, AH, C1000, Plus+ geweest - NIETS!!

Alleen voorgemarineerde zooi
  zaterdag 28 april 2007 @ 08:10:00 #138
165237 Leef
Sunny side up!
pi_48799720
quote:
ben in de Aldi, AH, C1000, Plus+ geweest - NIETS!!
Al eens aan een Slager gedacht?
Zal ik even uitleggen... het is een oud, twintigste eeuws concept. Een meneer met een winkel die gespecialiseerd is in vlees verkopen. Hij trekt geen plasticjes met voorverpakte units vlees open zoals men in supermarkten pleegt te doen, maar heeft daadwerkelijk verstand van vlees. Hij kan een rund uitbenen en worst maken, hij weet hoe je een lam moet slachten en hij weet waar chateaubriand zit in een koe, hij weet wat niervet is, hij kan je helpen als je spare ribs wilt maar niet voorgemarineerd, of doorregen runderlappen of natte worst, hij kan je uitleggen hoe je vlees stooft en hoe je rollade moet braden... enz. enz.

Heel interessant om eens uit te proberen zo'n winkel!
pi_48802812
quote:
Op zaterdag 28 april 2007 08:10 schreef Leef het volgende:

[..]

Al eens aan een Slager gedacht?
Zal ik even uitleggen... het is een oud, twintigste eeuws concept. Een meneer met een winkel die gespecialiseerd is in vlees verkopen. Hij trekt geen plasticjes met voorverpakte units vlees open zoals men in supermarkten pleegt te doen, maar heeft daadwerkelijk verstand van vlees. Hij kan een rund uitbenen en worst maken, hij weet hoe je een lam moet slachten en hij weet waar chateaubriand zit in een koe, hij weet wat niervet is, hij kan je helpen als je spare ribs wilt maar niet voorgemarineerd, of doorregen runderlappen of natte worst, hij kan je uitleggen hoe je vlees stooft en hoe je rollade moet braden... enz. enz.

Heel interessant om eens uit te proberen zo'n winkel!

Ja he hallo, in mijn gedeelte van Arnhem zitten een hele hoop slagers. Alleen zijn dit allemaal arabische slagers, niets mis mee - ze verkopen de beste kwaliteit kip voor 2¤/KG en heerlijik lamsgehakt. Maar geen Spare ribs! Er is zover ik weet in mijn buurt 1 biologische slager, maar de prijzen daar zijn overdreven duur.

Ten tweede: Lidl maakt gehakt van supers en slagers
pi_48811025
quote:
Op woensdag 30 augustus 2006 15:54 schreef Pilootje het volgende:

[..]

Zet je computer uit.
Kijk nog even voor de laatste keer of je je tanden wel gepoetst hebt, en of je een deotje hebt opgedaan. Dan trek je je allermooiste kleding aan, en zoek je je huissleutel en wat centen.
Voor je het huis verlaat kijk je nog in de spiegel *check* *check* *dubbelcheck*
Waarschijnlijk moet je een paar keer oversteken, kijk goed naar links en rechts !!
Eenmaal bij de slager vraag je om spare ribs, ongebraden uiteraard. Je wilt het liefst middenstukjes hebben zeg je hem. Hij vind dat geen enkel probleem.
Eenmaal thuisgekomen stal je je spare ribs mooi uit op je snijplank. Wat nu vraag je je af ?
Draai je ribjes eens om. Daar zit een dik wit vlies. Best taai om zo te eten. Je kunt het er af trekken als je een beetje met een mes etc. om gaan gaan. Maar ach je wilt spare ribs in ketjap marinade, niet in je eigen bloed. Wat jij doet is een mes pakken, en tussen elk stukje bot dat vliesje licht inkerven. Zo komt de marinade lekker in het vlees.
Je hebt maandenlang research gedaan op internet, en hebt nu een heel lekker marinaderecept gevonden. Slim als je was had je dit al gisteren gemaakt zodat je meteen aan de slag kon.
In een grote pan staan dan nu jou spare ribs zacht te pruttelen, of nog net niet aan de kook.
Maar ohjee hoe lang moet dat in de pan ? Na een half uur ga je eens kijken of het vlees al een beetje van het botje af valt.
Dan wordt het pas echt moeilijk ! Laat je ze in de marinade afkoelen, en wacht je tot morgen of gaan we meteen eten ?
In dat laatste geval leggen we de spareribs op een bakplaat, en koken we de marinade zo lang dat er een dikke stroop ontstaat. Hiermee smeren we de spareribs nog even mee in van boven en onder.
Dan in matig warme oven afbakken tot ze mooi bruin zijn. Niet zwart dus zoals in mening restaurant.
Deze techniek heb ik gisteren gebruikt. Geweldig! Eindelijk spare ribs met een lekker dikke stroperige laag marinade, net zoals ik ze wilde .
  maandag 19 januari 2009 @ 15:48:50 #141
236716 motherflocker
live for the weekends
pi_65211377
Waar in Eindhoven kun je onbeperkt lekkere spare ribs eten?
PSV
4 in a row!
29-04-2007 PSV kampioen met 1 doelpunt verschil!
pi_65213562
Mijn ervaring is dat ik beter de onbeperkt spareribs aanbieders moet vermijden. De keren dat ik het had hoefde ik nooit bij de bestellen
pi_65214746
Ik kook altijd mijn spareribs om ze daarna kort in de oven te bakken.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_65215083
Ik wil echt binnekort weer in Utrecht daar eten. Damn krijg me toch een honger al.
pi_65215735
barbaren, NEVER, EVER BOIL RIBS!!!!!!

vliesje wat aan de binnenkant zit kan je het best verwijderen, anders blijven je ribs taai. De marinades hier moet ik eens proberen. Mijn voorkeur gaat uit naar in de oven zetten in een schaal met daarin een rooster.. onder het rooster wat water doen (de ribs niet er in aanraking mee laten komen) en dan afdekken met alu folie. Zo blijven ze lekker sappig. 2,5 uur in de oven op een temperatuur van 170.

mocht je ze op de BBQ doen, gebruik dan geen directe hitte maar indirecte anders gaan ze veelste snel en worden ze ook taai.
  maandag 19 januari 2009 @ 19:20:36 #146
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65218932
Sylvia's Ribs

Ca.3 kilo varkensribbetjes;
1 el zout;
1 el vers gemalen peper;
1 el gevriesdroogde rode peper;
2 cups blanke azijn;
2 stengels selderij,fijngesneden;
1 groene paprika, ontdaan van zaad en fijngesneden;
1 middelgrote ui, fijngesneden;
2 cups pepersaus, bijv tabasco;
2 cups tomatenpuree;
1,5 cup suiker;
sap van 2 citroenen, de schil ervan fijngehakt.



Bereidingswijze
Zout, zwarte en rode peper mengen. Met dit mengsel de ribbetjes besmeren.
De ribbetjes in een ovenschaal doen.
Azijn, pepersaus, suiker en tomatenpuree toevoegen, het vlees afdekken en een nacht in de koelkast laten marineren. De oven voorverwarmen op 175 graden. De ribbetjes 2 uur daarin braden, ze daarna overdoen in een schone schaal.
De oven opvoeren tot 220 graden en het vlees nog eens 30 min braden.
In een blender of keukenmachine de selderij, paprika , ui en citroenschil met het citroensap pureren.
Het mengsel overdoen doen in een steelpan en 15 min. laten sudderen, vervolgens over de ribbetjes gieten. 5 min. doorgaren en dan eet smakelijk.

1 cup = 250 ml of 250 gram
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 19 januari 2009 @ 19:24:45 #147
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65219091
quote:
Op maandag 19 januari 2009 17:18 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik kook altijd mijn spareribs om ze daarna kort in de oven te bakken.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_65219437
Spareribs bij El Caballo (www.doscaballos.nl) in Alphen vind ik toch echt de lekkerste! Daarna Broadway in Utrecht. Bij El Caballo zijn ze heerlijk gemarineerd en zit de saus erop én ernaast, met aardig grote gepofte knoflookteentjes erin. Heeeeerlijk, alleen praatverbod daarna
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 19 januari 2009 @ 22:50:25 #149
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_65228196
quote:
Op maandag 19 januari 2009 17:18 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik kook altijd mijn spareribs om ze daarna kort in de oven te bakken.
  † In Memoriam † maandag 19 januari 2009 @ 22:56:21 #150
43556 miss_dynastie
pi_65228455
quote:
Op maandag 19 januari 2009 19:33 schreef FutureFairytale het volgende:
Spareribs bij El Caballo (www.doscaballos.nl) in Alphen vind ik toch echt de lekkerste! Daarna Broadway in Utrecht. Bij El Caballo zijn ze heerlijk gemarineerd en zit de saus erop én ernaast, met aardig grote gepofte knoflookteentjes erin. Heeeeerlijk, alleen praatverbod daarna
Lekkerder dan bij Broadway? Meen je dat? Dan zet ik 'em op mijn lijstje...
  maandag 19 januari 2009 @ 22:59:36 #151
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_65228607
Ook niet onmisbaar na een spare-ribs maaltijd:


Er gaat altijd zo ontzettend veel van dat vlees tussen je tanden zitten.

Maar spare-ribs zijn wel lekker!
  maandag 19 januari 2009 @ 23:48:52 #152
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_65233877
quote:
Op maandag 19 januari 2009 22:56 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Lekkerder dan bij Broadway? Meen je dat? Dan zet ik 'em op mijn lijstje...
probeer! (en laat me weten of je mijn mening deelt ajb)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_65325102
Niks ribs koken van tevoren, dan heb je gewoon slechte kwaliteits vlees. In de zonder gewoon een paar uur op de BBQ laten liggen. Deze gasten snappen het als geen ander:

  donderdag 22 januari 2009 @ 18:24:56 #155
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65325483
kortom:

a. goed inkopen
b. 20 minuten tegen het kookpunt aan uitkoken. of anderhalf uur op 70 graden, is beter.
c. ontdoen van vliezen en vet en laten afkoelen
d. een paar uur marineren met een dik mengsel van chilisaus, ketchup, ketjap, sambal en wat gember
e. oven op 160 graden
f. porkracks met holle kant naar de bodem op een braadslee of zilverfolie leggen
g. dik bestrijken met marinade.
h. zachtjes gaar laten braden in de oven. af en toe met marinade besrtijken.
i. vlees valt van botjes af. veel spek= langer laten koken op 70%. indien mager, korter dan een uur.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 18:28:27 #156
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65325600
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 18:13 schreef Wooldoor het volgende:
Niks ribs koken van tevoren, dan heb je gewoon slechte kwaliteits vlees. In de zonder gewoon een paar uur op de BBQ laten liggen. Deze gasten snappen het als geen ander:

Kijk zo hoort het. Die stem van die kerel ook.

Koken van ribs blasphemy!
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 18:51:08 #157
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65326345
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 18:28 schreef popolon het volgende:

[..]

Kijk zo hoort het. Die stem van die kerel ook.

Koken van ribs blasphemy!
onzin. koken van varken op 70 graden max., dus stiekem niet echt koken maar garen, zorgt net als kip voor gegrild of gebakken vlees dat van het bot afvalt en toch erg sappig is.

mijn vitello tonnato met niet gegrild vlees kook ik ook op 70 graden voor 25 minuten in de boullion van de witte wijn en wat water.

zachter kan niet.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 18:58:37 #158
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65326648
Met koken verlies je al behoorlijk wat sappen maar goed, moet je natuurlijk zelf weten. Totaal niet nodig en masseren zie je juist heel veel. Zo'n ding hoort gewoon uren lang in de rook te liggen.

Smokey Bones.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:30:08 #159
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65327617
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 18:58 schreef popolon het volgende:
Met koken verlies je al behoorlijk wat sappen maar goed, moet je natuurlijk zelf weten. Totaal niet nodig en masseren zie je juist heel veel. Zo'n ding hoort gewoon uren lang in de rook te liggen.

Smokey Bones.
ze zijn er in alle maten, smaken, kwaliteiten, bereidingswijzen etc. als je geen varkensvlees mag eten is het een groot gemis. maar dat terzijde.

ik gaar vlees graag, slow food wise. ik weet inmiddels ook aardig wat af van garing, zout en bouillion. ook welke temp je ze in moet garen, voordat je ze afbakt, grilled of rookt.

jij zegt smoked ribes. weet je überhaupt wat roken inhoud? wat er aan vooraf gaat?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:31:44 #160
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65327657
Zie het filmpje.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:38:20 #161
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65327819
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 19:31 schreef popolon het volgende:
Zie het filmpje.
ken ik. wel eens gemaakt zoals het filmpje zegt?

ik gaar liever mijn ribjes of vlees in max 70 graden celcius, dat garen geschiedt net zo lang tot je voelt dat het half gaar is, in een zeer krachtige boullion. als het gebakken of gegrilled moet worden

en een demizoute emmer water als het gerookt moet worden.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:39:46 #162
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65327862
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 19:38 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ken ik. wel eens gemaakt zoals het filmpje zegt?
Man ik doe niks anders in de zomer. Op de barbecue, bij het zwembad, bier erbij.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:48:24 #163
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65328100
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 19:39 schreef popolon het volgende:

[..]

Man ik doe niks anders in de zomer. Op de barbecue, bij het zwembad, bier erbij.
ik zou graag bij je in de buurt wonen. maar goed. zo te horen zijn het wonderribjes.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:50:49 #164
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65328155
even een bbq vraagje aan jou popolon. je maakt vast wel eens kippenboutjes op de bbq. kook/smoor je die wel voor?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 20:02:56 #165
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65328430
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 19:50 schreef zoalshetis het volgende:
even een bbq vraagje aan jou popolon. je maakt vast wel eens kippenboutjes op de bbq. kook/smoor je die wel voor?
Die leg ik in de hete saus voor een tijdje. Afhankelijk waar ik zin in heb.

Maar normaal gesproken kook ik m'n vlees niet.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 20:16:01 #166
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65328730
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 20:02 schreef popolon het volgende:

[..]

Die leg ik in de hete saus voor een tijdje. Afhankelijk waar ik zin in heb.

Maar normaal gesproken kook ik m'n vlees niet.
je zou het eens moeten garen op ongeveer 70 graden celcius.

kalfsvlees voor vitello. ongeveer 20 minuten
ribjes 30 minuten, daarna marineren en dan doen wat je wilt.
kippenboutjes, met vel al je dat lekker vindt, 15 minuten. dan afgrillen, bbqen, bakken oid.
hamlappen eerst 15 minuten en dan naast het vuur grillen/bbqen. of in pekel en dan roken.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 21:15:39 #167
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65330270
Ik zal het eens overwegen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 21:57:48 #168
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65331705
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 21:15 schreef popolon het volgende:
Ik zal het eens overwegen.
ik wil het resultaat wel horen dan.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 22:23:20 #169
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65332285
Moet je nog even wachten, met -20 buiten barbecuen vind ik net wat overdreven.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 22:45:14 #170
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65332746
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 22:23 schreef popolon het volgende:
Moet je nog even wachten, met -20 buiten barbecuen vind ik net wat overdreven.
ja ik ook. misschien moet weer bbq-en als de stokroos of zonnebloem heuphoogte is.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 30 augustus 2009 @ 17:41:34 #171
48487 Martijn85
XBL: NL NoName
pi_72285505
Ik heb voor vanavond 900gr spareribs gehaald bij de keurslager, maar zou niet weten hoe lang ze in de oven moeten

Dacht zelf een half uurtje op 200C...
Rozen verwelken, schepen vergaan. Daar heb je Bassie.......En Adriaan!!!!
  zondag 30 augustus 2009 @ 21:14:57 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_72292569
Belangrijkste bij spareribs is dat je goede ribs hebt. Ik koop ze doosgewijs van een bevriende horeca slager. Meeste slagers hebben geen goede ribs.
Ik marineer ze in ketjap, azijn, veeeeeel knoflook en mijn kruidenmengsel, liefst 24 uur.
Marinade er dan tussen duim en wijsvinger wat afstrijken, anders verbrand het.
Dan gooi ik ze in de oven, ca 1 uurtje op 160 graden. Moddergaar en lekker.

Kok vriendje van me maakt een grote pan marinade ongeveer zoals ik dat doe, en kookt daar de ribs in, die hij dan daarna grillt als ze besteld worden. Op deze manier kan je ze dan sneller uitserveren na het bestellen. Eet bij hem echter nooit spareribs, de steaks zijn daar te lekker voor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 31 augustus 2009 @ 16:19:44 #173
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_72312580
DIt is mijn recept:


- spare ribs
- 3 a 4 tenen knoflook
- 2cm gemberwortel
- spaanse peper
- uitje
- theelepel tomatenpuree
- 2 a 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels ketjap manis
- scheut sherry
- ½ l runderbouillon

Knoflook, ui, peper en gember heel fijn snijden. Scheut zonnebloemolie in de pan, bende aanfruiten. Blussen met scheut sherry.
Dan tomatenpuree, ketjap en honing erbij, even roeren tot het gemengd is.
Spare ribs erin doen en de bouillon erover gieten.
Aan de kook brengen en 45 min. op laag vuur laten sudderen tot spare ribs gaar zijn.

Spare ribs eruit halen, massa inkoken.
Ribs met de ingekookte marinade inwrijven en grillen
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 31 augustus 2009 @ 16:49:42 #174
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_72313477
je kunt ze ook heerlijk marineren in een oplossing van ui, rosé en chillysaus. gewoon een nachtje laten trekken. de marinade inkoken en ermee bestrijken tijdens de grill of oven. .
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 31 augustus 2009 @ 20:16:32 #175
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72319502
Spareribs zijn lekker. helemaal die grote Amerikaanse units. Heb ze laatst geBBQed zonder ze te trimmen. Smaak was echt fantastisch en je voelt je net Fred flinstone met zo'n mega bot aan je hoofd.





Hier het recept en foto's

enn. Spareribs moet je echt nooit koken. Niet best voor de smaak. Dan moet er zoveel kruiden en saus overheen. bah
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 31 augustus 2009 @ 20:52:33 #176
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_72320867
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 20:16 schreef Schranseman het volgende:
Spareribs zijn lekker. helemaal die grote Amerikaanse units. Heb ze laatst geBBQed zonder ze te trimmen. Smaak was echt fantastisch en je voelt je net Fred flinstone met zo'n mega bot aan je hoofd.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Hier het recept en foto's

enn. Spareribs moet je echt nooit koken. Niet best voor de smaak. Dan moet er zoveel kruiden en saus overheen. bah
Ben ik niet met je eens. Door ze in de marinade te koken trekt de marinade in het vlees en de vleessmaak eveneens in de marinade. Als je die zelfde marinade inkookt en gebruikt om ze mee in te smeren voor je ze gaat grillen heb je alle smaken samen en gaat er helemaal geen smaak verloren.

Maar het is idd geen optie als je niet van kruiden en saus houdt. Ik vind het echter onmisbaar bij spare ribs en heb ze t liefst plakkerig en kruidig
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 22 oktober 2009 @ 11:30:58 #177
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_73943477
Laatst weer wat spareribs gemaakt. Deze keer op mijn Weber Smokey Mountain:



Droge ribben met Bone sucking sauce en Yucatan Habanero. Dat laatste goedje was iets te scherp voor sommige gasten. Ik vond het wel erg lekker.

De ribjes deze keer opgerold.







Na een uurtje of 5 waren ze klaar en lekker sappig. Ze vielen gelukkig net niet van het botje. Precies goed dus.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_73943727
damnz lekker
Hee. Zeg nou zelf, ik ben toch gewoon een hartstikke lekker ding? TOch?
pi_73943870
Ziet er goed uit!
pi_73944272
Hmm ik ben nog steeds zelf op zoek naar de beste marinade voor spareribs.
Bij restaurants smaken ze overal altijd anders en er zit zoveel verschil in dat ik t bijna niet de eerste kee dat ik bij een restaurant ben als hoofdgerecht durf te nemen.

Het lekkerste vind ik de zoete maar pittige ribs waarbij je vingers plakken van de marinade, daarnaast moet het wel loslaten van het bot maar niet TE (soms valt het botje er gewoon uit ) Ik wil nog wel een beetje kluiven.

pi_73944373
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 11:30 schreef Schranseman het volgende:
Laatst weer wat spareribs gemaakt. Deze keer op mijn Weber Smokey Mountain:

[ afbeelding ]

Droge ribben met Bone sucking sauce en Yucatan Habanero. Dat laatste goedje was iets te scherp voor sommige gasten. Ik vond het wel erg lekker.

De ribjes deze keer opgerold.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Na een uurtje of 5 waren ze klaar en lekker sappig. Ze vielen gelukkig net niet van het botje. Precies goed dus.
Waarom oprollen?
  donderdag 22 oktober 2009 @ 15:14:17 #182
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_73951308
Passen er meer op het rooster. Anders had ik ze over elkaar moeten leggen en komt de rooksmaak er minder aan.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 3 november 2009 @ 08:42:57 #183
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74339965
Deze keer heb ik ze op een bordenrek van de Ikea geplaats. Mooir rib rack voor 5 euro:

12 racks spareribs


mijn nieuwe ribrack:


stapelen:








Het was weer heerlijk
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_74341788
Focking hell, ik wil een keer bij jou komen eten Schranseman
  dinsdag 3 november 2009 @ 10:50:16 #185
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_74351068
pi_74744171
TvP voor lekkere marinade-tips
  maandag 16 november 2009 @ 13:56:05 #188
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_74746989
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 08:42 schreef Schranseman het volgende:
Deze keer heb ik ze op een bordenrek van de Ikea geplaats. Mooir rib rack voor 5 euro:

12 racks spareribs
[ afbeelding ]

mijn nieuwe ribrack:
[ afbeelding ]

stapelen:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het was weer heerlijk
Dus die heb je alleen gekruid en daarna hoe lang gerookt? Of is dat geen rookding? Zijn dat stenen die ik daar zie liggen? leg eens wat meer uit over dat ding s.v.p.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_74747826
quote:
Op zondag 30 augustus 2009 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Belangrijkste bij spareribs is dat je goede ribs hebt. Ik koop ze doosgewijs van een bevriende horeca slager. Meeste slagers hebben geen goede ribs.
Ik marineer ze in ketjap, azijn, veeeeeel knoflook en mijn kruidenmengsel, liefst 24 uur.
Marinade er dan tussen duim en wijsvinger wat afstrijken, anders verbrand het.
Dan gooi ik ze in de oven, ca 1 uurtje op 160 graden. Moddergaar en lekker.

Kok vriendje van me maakt een grote pan marinade ongeveer zoals ik dat doe, en kookt daar de ribs in, die hij dan daarna grillt als ze besteld worden. Op deze manier kan je ze dan sneller uitserveren na het bestellen. Eet bij hem echter nooit spareribs, de steaks zijn daar te lekker voor.
Kruidenmengsel? Kan je details geven, of zijn die topsecret?

Hoe kan je trouwens zien of de plaatselijke slager goede ribs verkoopt?

Goed overzichtelijk recept verder.
pi_74754394
quote:
Op dinsdag 3 november 2009 08:42 schreef Schranseman het volgende:
Deze keer heb ik ze op een bordenrek van de Ikea geplaats. Mooir rib rack voor 5 euro:

12 racks spareribs
[ afbeelding ]

mijn nieuwe ribrack:
[ afbeelding ]

stapelen:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het was weer heerlijk
Wederom meesterlijk!

  maandag 16 november 2009 @ 19:04:59 #191
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_74756612
quote:
Op maandag 16 november 2009 13:56 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Dus die heb je alleen gekruid en daarna hoe lang gerookt? Of is dat geen rookding? Zijn dat stenen die ik daar zie liggen? leg eens wat meer uit over dat ding s.v.p.
Ik heb ze even schoongemaakt met wat azijn. Uiteraard nadat het membraam eraf was. Daarna ingesmeerd met rub. Steven Raichlen zijn lone star rub en wat cajun rub. Beide uiteraard aangevuld met chipotle en habenero kruiden. De spareribs heb ik een uurtje of 4/5 gerookt op ongeveer 100C (uit mijn hoofd werk meestal met F).

Ik rook de spareribs in een Weber Smokey Mountain (WSM) en stenen? er liggen wel 2 stukken varkensvlees (bovenbillen) al een uurtje of 15 te garen. Ook lekker!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_74758380
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 18:13 schreef Wooldoor het volgende:
Niks ribs koken van tevoren, dan heb je gewoon slechte kwaliteits vlees. In de zonder gewoon een paar uur op de BBQ laten liggen. Deze gasten snappen het als geen ander:


Ziet er onwijs lekker uit, maar van hygiene hebben deze gasten nog nooit van gehoord...
  maandag 16 november 2009 @ 19:52:46 #193
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_74758560
quote:
Op maandag 16 november 2009 19:48 schreef LuKa-LiKeS het volgende:

[..]

Ziet er onwijs lekker uit, maar van hygiene hebben deze gasten nog nooit van gehoord...
hygiënische fouten? vertel.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_74758682
Het klaargemaakte vlees weer terugleggen op de plank waar het rauwe vlees op gelegen heeft?
  dinsdag 19 januari 2010 @ 16:38:12 #195
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_77014868
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 11:30 schreef Schranseman het volgende:
Laatst weer wat spareribs gemaakt. Deze keer op mijn Weber Smokey Mountain:

[ afbeelding ]
Kun je die gewoon in de supermarkt kopen?
  dinsdag 19 januari 2010 @ 16:49:11 #196
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77015400
De rub heb ik bij de Sligro in Amersfoort gekocht. Een lekkere rub is ook makkelijk zelf te maken. Als er maar genoeg gemalen pepers doorheen gaan.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 19 januari 2010 @ 16:56:44 #197
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_77015726
Paar kunstwerkjes hoor schrans.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 19 januari 2010 @ 22:54:58 #198
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77033566
quote:
Op dinsdag 19 januari 2010 16:56 schreef popolon het volgende:
Paar kunstwerkjes hoor schrans.
Dank,

Laatst kalfsribben ipv (varkens) spareribs op de BBQ (WSM) gehad. Smaakt prima, maar ik heb toch leiver spareribs.





Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 19 januari 2010 @ 23:30:42 #199
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_77035412
Leuke site heb je trouwens, Schranseman. Effe een stomme vraag en een beetje offtopic: ik zie op die webshop van Smokey Al een rub staan die me lekker lijkt voor op de kippevleugels, maar kun je die dan ook in de pan bereiden of kan dat alleen op de bbq?
  woensdag 20 januari 2010 @ 08:14:21 #200
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77041007
Een rub kan je ook prima in de pan gebruiken. Alleen smoren is wat lastig, omdat je dan de rub van het vlees afwast. In de oven kan ook prima. En als je bij Smokey al besteld, bestel dan gelijk een grote pot paprika poeder (mild). dat is vaak de basis van een rub en de paprikapoeder van Smokey Al is echt geweldig. Bizar om het verschil te proeven.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')