abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 19 januari 2009 @ 22:59:36 #151
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_65228607
Ook niet onmisbaar na een spare-ribs maaltijd:


Er gaat altijd zo ontzettend veel van dat vlees tussen je tanden zitten.

Maar spare-ribs zijn wel lekker!
  maandag 19 januari 2009 @ 23:48:52 #152
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_65233877
quote:
Op maandag 19 januari 2009 22:56 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Lekkerder dan bij Broadway? Meen je dat? Dan zet ik 'em op mijn lijstje...
probeer! (en laat me weten of je mijn mening deelt ajb)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_65325102
Niks ribs koken van tevoren, dan heb je gewoon slechte kwaliteits vlees. In de zonder gewoon een paar uur op de BBQ laten liggen. Deze gasten snappen het als geen ander:

  donderdag 22 januari 2009 @ 18:24:56 #155
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65325483
kortom:

a. goed inkopen
b. 20 minuten tegen het kookpunt aan uitkoken. of anderhalf uur op 70 graden, is beter.
c. ontdoen van vliezen en vet en laten afkoelen
d. een paar uur marineren met een dik mengsel van chilisaus, ketchup, ketjap, sambal en wat gember
e. oven op 160 graden
f. porkracks met holle kant naar de bodem op een braadslee of zilverfolie leggen
g. dik bestrijken met marinade.
h. zachtjes gaar laten braden in de oven. af en toe met marinade besrtijken.
i. vlees valt van botjes af. veel spek= langer laten koken op 70%. indien mager, korter dan een uur.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 18:28:27 #156
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65325600
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 18:13 schreef Wooldoor het volgende:
Niks ribs koken van tevoren, dan heb je gewoon slechte kwaliteits vlees. In de zonder gewoon een paar uur op de BBQ laten liggen. Deze gasten snappen het als geen ander:

Kijk zo hoort het. Die stem van die kerel ook.

Koken van ribs blasphemy!
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 18:51:08 #157
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65326345
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 18:28 schreef popolon het volgende:

[..]

Kijk zo hoort het. Die stem van die kerel ook.

Koken van ribs blasphemy!
onzin. koken van varken op 70 graden max., dus stiekem niet echt koken maar garen, zorgt net als kip voor gegrild of gebakken vlees dat van het bot afvalt en toch erg sappig is.

mijn vitello tonnato met niet gegrild vlees kook ik ook op 70 graden voor 25 minuten in de boullion van de witte wijn en wat water.

zachter kan niet.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 18:58:37 #158
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65326648
Met koken verlies je al behoorlijk wat sappen maar goed, moet je natuurlijk zelf weten. Totaal niet nodig en masseren zie je juist heel veel. Zo'n ding hoort gewoon uren lang in de rook te liggen.

Smokey Bones.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:30:08 #159
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65327617
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 18:58 schreef popolon het volgende:
Met koken verlies je al behoorlijk wat sappen maar goed, moet je natuurlijk zelf weten. Totaal niet nodig en masseren zie je juist heel veel. Zo'n ding hoort gewoon uren lang in de rook te liggen.

Smokey Bones.
ze zijn er in alle maten, smaken, kwaliteiten, bereidingswijzen etc. als je geen varkensvlees mag eten is het een groot gemis. maar dat terzijde.

ik gaar vlees graag, slow food wise. ik weet inmiddels ook aardig wat af van garing, zout en bouillion. ook welke temp je ze in moet garen, voordat je ze afbakt, grilled of rookt.

jij zegt smoked ribes. weet je überhaupt wat roken inhoud? wat er aan vooraf gaat?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:31:44 #160
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65327657
Zie het filmpje.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:38:20 #161
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65327819
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 19:31 schreef popolon het volgende:
Zie het filmpje.
ken ik. wel eens gemaakt zoals het filmpje zegt?

ik gaar liever mijn ribjes of vlees in max 70 graden celcius, dat garen geschiedt net zo lang tot je voelt dat het half gaar is, in een zeer krachtige boullion. als het gebakken of gegrilled moet worden

en een demizoute emmer water als het gerookt moet worden.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:39:46 #162
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65327862
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 19:38 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ken ik. wel eens gemaakt zoals het filmpje zegt?
Man ik doe niks anders in de zomer. Op de barbecue, bij het zwembad, bier erbij.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:48:24 #163
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65328100
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 19:39 schreef popolon het volgende:

[..]

Man ik doe niks anders in de zomer. Op de barbecue, bij het zwembad, bier erbij.
ik zou graag bij je in de buurt wonen. maar goed. zo te horen zijn het wonderribjes.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 19:50:49 #164
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65328155
even een bbq vraagje aan jou popolon. je maakt vast wel eens kippenboutjes op de bbq. kook/smoor je die wel voor?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 20:02:56 #165
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65328430
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 19:50 schreef zoalshetis het volgende:
even een bbq vraagje aan jou popolon. je maakt vast wel eens kippenboutjes op de bbq. kook/smoor je die wel voor?
Die leg ik in de hete saus voor een tijdje. Afhankelijk waar ik zin in heb.

Maar normaal gesproken kook ik m'n vlees niet.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 20:16:01 #166
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65328730
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 20:02 schreef popolon het volgende:

[..]

Die leg ik in de hete saus voor een tijdje. Afhankelijk waar ik zin in heb.

Maar normaal gesproken kook ik m'n vlees niet.
je zou het eens moeten garen op ongeveer 70 graden celcius.

kalfsvlees voor vitello. ongeveer 20 minuten
ribjes 30 minuten, daarna marineren en dan doen wat je wilt.
kippenboutjes, met vel al je dat lekker vindt, 15 minuten. dan afgrillen, bbqen, bakken oid.
hamlappen eerst 15 minuten en dan naast het vuur grillen/bbqen. of in pekel en dan roken.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 21:15:39 #167
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65330270
Ik zal het eens overwegen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 21:57:48 #168
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65331705
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 21:15 schreef popolon het volgende:
Ik zal het eens overwegen.
ik wil het resultaat wel horen dan.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 22 januari 2009 @ 22:23:20 #169
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_65332285
Moet je nog even wachten, met -20 buiten barbecuen vind ik net wat overdreven.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  donderdag 22 januari 2009 @ 22:45:14 #170
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_65332746
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 22:23 schreef popolon het volgende:
Moet je nog even wachten, met -20 buiten barbecuen vind ik net wat overdreven.
ja ik ook. misschien moet weer bbq-en als de stokroos of zonnebloem heuphoogte is.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 30 augustus 2009 @ 17:41:34 #171
48487 Martijn85
XBL: NL NoName
pi_72285505
Ik heb voor vanavond 900gr spareribs gehaald bij de keurslager, maar zou niet weten hoe lang ze in de oven moeten

Dacht zelf een half uurtje op 200C...
Rozen verwelken, schepen vergaan. Daar heb je Bassie.......En Adriaan!!!!
  zondag 30 augustus 2009 @ 21:14:57 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_72292569
Belangrijkste bij spareribs is dat je goede ribs hebt. Ik koop ze doosgewijs van een bevriende horeca slager. Meeste slagers hebben geen goede ribs.
Ik marineer ze in ketjap, azijn, veeeeeel knoflook en mijn kruidenmengsel, liefst 24 uur.
Marinade er dan tussen duim en wijsvinger wat afstrijken, anders verbrand het.
Dan gooi ik ze in de oven, ca 1 uurtje op 160 graden. Moddergaar en lekker.

Kok vriendje van me maakt een grote pan marinade ongeveer zoals ik dat doe, en kookt daar de ribs in, die hij dan daarna grillt als ze besteld worden. Op deze manier kan je ze dan sneller uitserveren na het bestellen. Eet bij hem echter nooit spareribs, de steaks zijn daar te lekker voor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 31 augustus 2009 @ 16:19:44 #173
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_72312580
DIt is mijn recept:


- spare ribs
- 3 a 4 tenen knoflook
- 2cm gemberwortel
- spaanse peper
- uitje
- theelepel tomatenpuree
- 2 a 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels ketjap manis
- scheut sherry
- ½ l runderbouillon

Knoflook, ui, peper en gember heel fijn snijden. Scheut zonnebloemolie in de pan, bende aanfruiten. Blussen met scheut sherry.
Dan tomatenpuree, ketjap en honing erbij, even roeren tot het gemengd is.
Spare ribs erin doen en de bouillon erover gieten.
Aan de kook brengen en 45 min. op laag vuur laten sudderen tot spare ribs gaar zijn.

Spare ribs eruit halen, massa inkoken.
Ribs met de ingekookte marinade inwrijven en grillen
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 31 augustus 2009 @ 16:49:42 #174
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_72313477
je kunt ze ook heerlijk marineren in een oplossing van ui, rosé en chillysaus. gewoon een nachtje laten trekken. de marinade inkoken en ermee bestrijken tijdens de grill of oven. .
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 31 augustus 2009 @ 20:16:32 #175
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_72319502
Spareribs zijn lekker. helemaal die grote Amerikaanse units. Heb ze laatst geBBQed zonder ze te trimmen. Smaak was echt fantastisch en je voelt je net Fred flinstone met zo'n mega bot aan je hoofd.





Hier het recept en foto's

enn. Spareribs moet je echt nooit koken. Niet best voor de smaak. Dan moet er zoveel kruiden en saus overheen. bah
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')