quote:Op dinsdag 11 juli 2006 22:31 schreef Zonnestraaltje het volgende:
[..]
Moeilijk uit te leggen..![]()
Ik vind 80 zo ontzettend langzaam gaan, net als 120 op de snelweg. Ik voel me echt vreselijk truttig als ik dat doe. Op de snelweg rijd ik vaak zat zo'n 160 km/h..![]()
Een auto kan zoooveel harder dan 120 (dat had ik met rijles al heel erg.. Zit je daar in zo'n dikke mercedes).. Vind ik mooi. Te hard rijden vind ik geen 'supererge' overtreding, in tegenstelling tot onverantwoord rijgedrag vertonen/bellen achter het stuur/met alcohol op rijden.. etc..
Tot nu toe was mijn beleving ook telkens dat je er toch wel mee weg kwam. M'n vriend bijvoorbeeld is ook nog maar 'n paar keer geflitst in twee jaar tijd, terwijl hij toch wel bijna altijd te hard rijdt.
Alles bij elkaar maakte dat ik dus 115 reed op de 80 km weg.
binnen de bebouwde kom idd laten wat het is, maar op de snelwegen niet dus.quote:Op woensdag 12 juli 2006 13:41 schreef HansU het volgende:
De maximum snelheid mag van mij best omhoog op momenten dat het kan. Maar er blijven altijd van die idioten die net hun rijbewijs hebben en 160 gaan rijden tijdens een verschrikkelijke regenbui of mist.
De max. snelheden in de bebouwde kom ben ik het overigens wel eens, op een aantal uitzonderings wegen waar het 50km/u is met riant zicht naar alle kanten en geen enkele mogelijkheid van overstekende kids.
Helemaal mee eens.quote:Op woensdag 12 juli 2006 13:41 schreef Gabberhead het volgende:
Als eerste even een correctie. Er bestaan in Nederland geen minimumsnelheden. Wel moet je voertuig minimaal 60 -kunnen- voor dat je de snelweg op mag, maar je hoeft het niet te rijden. Anders kan de politie in de spits met een vrachtlading bonnenboekjes op pad om alle voertuigen in de file te gaan bekeuren.
De maximumsnelheden in Nederland zijn inderdaad achterhaald. Veel wegen in Nederland zijn geschikt voor veel hogere snelheden. De laatste keer dat de maximumsnelheid op de snelwegen is verhoogd, was in 1988. Inmiddels zijn we bijna 20 jaar verder en is de veiligheid van auto's enorm toegenomen. Bovendien zijn de wegen voorzien van beter asfalt en veiligere vangrails.
Als je dan kijkt dat er binnen Europa projecten lopen met een radicale verhoging van de Vmax (in Oostenrijk mag je 160), of dat de Vmax gewoon altijd al hoger is (Frankrijk, Italie, Duitsland), dan vraag ik me af waarom er in Nederland zo halsstarrig wordt vastgehouden aan 120. Sterker nog, perfect veilige wegen worden 100 of zelfs 80 vanwege discutabele redenen.
Tvp.quote:Op woensdag 12 juli 2006 13:43 schreef Jordy-B het volgende:
Net je rijbewijs hebben en denken dat je wel even ruim over de maximumsnelheid kan kunt...
Niet iedereen die net zn rijbewijs heeft. heeft 0,0 ervaring. (99,9% wel)quote:Op woensdag 12 juli 2006 13:43 schreef Jordy-B het volgende:
Net je rijbewijs hebben en denken dat je wel even ruim over de maximumsnelheid kan...
natuurlijk zijn de snelheden als het ware achterhaald, maar ze zjin er, en 90% van de bestuurders houdt zich hieraan, en daarom is er geen plek voor mensen die veel harder rijden dan die toegestane snelheid.quote:
wat voertuigcontrole betreft, misschien... maar niet wat verkeersinzicht betreft.quote:Op woensdag 12 juli 2006 13:45 schreef Robbiej het volgende:
[..]
Niet iedereen die net zn rijbewijs heeft. heeft 0,0 ervaring. (99,9% wel)
Jij trapt op de REM, op de snelweg?quote:Op woensdag 12 juli 2006 13:50|D schreef Faithy het volgende:
[..]
natuurlijk zijn de snelheden als het ware achterhaald, maar ze zjin er, en 90% van de bestuurders houdt zich hieraan, en daarom is er geen plek voor mensen die veel harder rijden dan die toegestane snelheid.
natuurlijk, het rijdt ook lekker in de auto van mn ouders (ik heb een oude rammelbak) en ik merk oko niet dat ik ineens 130 of 140 rijd, maar als ik dat zie rem ik weer af naar 120...
waarom? omdat de REST van het verkeer daar niet op ingespeeld is...
Remmen op de motor?quote:Op woensdag 12 juli 2006 13:51 schreef Zonnestraaltje het volgende:
[..]
Jij trapt op de REM, op de snelweg?![]()
Dát vind ik gevaarlijk!![]()
afremmen/snelheidminderen is niet op de remtrappen.. op de motor remmen is niet remmen op de remquote:Op woensdag 12 juli 2006 13:51 schreef Zonnestraaltje het volgende:
[..]
Jij trapt op de REM, op de snelweg?![]()
Dát vind ik gevaarlijk!![]()
Nu begin je over de motor, maar je hebt je motorrijbewijs nog niet eens, toch?quote:Op woensdag 12 juli 2006 13:52 schreef Faithy het volgende:
[..]
afremmen/snelheidminderen is niet op de remtrappen.. op de motor remmen is niet remmen op de remwat heb jij een heerlijk inzicht
![]()
quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:02 schreef Zonnestraaltje het volgende:
[..]
Nu begin je over de motor, maar je hebt je motorrijbewijs nog niet eens, toch?
Ik ging er van uit dat je het over autorijden had.
En nu noem je 't ineens snelheidminderen, net nog remmen.
Ik heb wel van afremmen op de motor gehoord, uiteraard wel, maar in jouw zinsverband kon ik niet echt opmaken dat je dat nou bedoelde.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:03 schreef Faithy het volgende:
afremmen op de MOTOR... daar heb jij nog niet van gehoord en je hebt een AUTOrijbewijs?
tipje van de sluier: afremmen op de MOTOR.. een auto rijdt niet zonder MOTOR
wat denk je dat er onder je motorkap zit
zo'n extra ding op twee wielen?
Nee.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:06 schreef roflcopter het volgende:
Zonnestraaltje is een helder licht
Zullen we trouwen?![]()
Meisje toch, wees nou 'ns slim en zet jezelf niet nog verder voor lulquote:Op woensdag 12 juli 2006 14:07 schreef Zonnestraaltje het volgende:
[..]
Ik heb wel van afremmen op de motor gehoord, uiteraard wel, maar in jouw zinsverband kon ik niet echt opmaken dat je dat nou bedoelde.![]()
Jij hebt in elk geval genoeg zelfkennis, gezien je ondertitel.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:08 schreef Xtreem het volgende:
[..]
Meisje toch, wees nou 'ns slim en zet jezelf niet nog verder voor lul
Dat heeft ze al gedaanquote:Op woensdag 12 juli 2006 14:08 schreef Xtreem het volgende:
[..]
Meisje toch, wees nou 'ns slim en zet jezelf niet nog verder voor lul
Nu jij nogquote:Op woensdag 12 juli 2006 14:10 schreef Zonnestraaltje het volgende:
[..]
Jij hebt in elk geval genoeg zelfkennis, gezien je ondertitel.
Wat mij betreft een punt wat van minder belang is. Vraag 10.000 mensen of ze een belastingverlaging willen en 90% zal ja zeggen. Vraag 660 mensen of er harder gereden moet worden op de snelweg en het merendeel zegt ja. Kortom, de wens van het volk is niet direct ook het beste voor het volk omdat de negatieve kanten niet goed genoeg meegewogen worden.quote:Op woensdag 12 juli 2006 13:49 schreef Pizza_Shooter het volgende:
Een tweede, zeker niet minder belangrijk punt is het tegemoet komen aan de wensen van het volk. Zelfs de hardwerkende arbeider rijdt al in een modern uitgerust voertuig met voldoende veiligheidsvoorzieningen. Zodoende is het verantwoord om op de snelweg het gaspedaal net iets verder in te trappen en bijvoorbeeld te rijden met een gemiddelde cruisesnelheid van 130 km/h. Uit een enquête op www.at5.nl blijkt dat maar liefst 65.5% van de 659 stemmen een verhoging naar 130 km/h ‘een heel goed idee’ vindt. Aangenomen dat deze enquête representatief is voor de gehele samenleving, betekent dat dat door het krampachtig vasthouden aan een achterhaalde snelheid 10.480.000 mensen benadeeld worden.
quote:Bovendien levert een hogere maximumsnelheid op de snelweg een niet te onderschatten tijdwinst op voor de automobilist. Met een verhoging naar 130 km/h bent u als bestuurder van een auto gemiddeld 10 km per uur verder dan zonder een verhoging.
Nederland rijd je misschien in een km of 300 ruim gezien wel door. In plaats van in 2:30 doe je dat dan in 2:18. Dan ga je er vanuit dat je ook daadwerkelijk het gehele stuk 130km/u kan rijden en dat je van Zeeland/Brabant naar Groningen/Leeuwarden moet.quote:Op grote afstanden is dit verschil van onschatbare waarde voor onder meer de zakelijke gebruiker van het Nederlandse wegdek. Tijd is immers geld. Dat neemt niet weg dat de recreatieve automobilist geen baat heeft bij deze verhogingen. Integendeel, op vakanties met de auto naar het zonnige Zuiden kan de tijdwinst behoorlijk oplopen.
Ben wel benieuwd naar de bronquote:Al met al is de verhoging van de maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen van 120 km/h naar 130 km/h een interessant punt waar de politiek zich nog wel eens over mag buigen. Het is goed voor de doorstroming en heeft daardoor een positief effect op het milieu. Verder is het de bedoeling dat de Nederlandse regering het volk vertegenwoordigt, en daarmee ook aan de wensen van het volk tegemoet komt. Dat is op het moment van schrijven niet het geval. Ander lichtpunt is de tijdwinst die het op zal leveren voor alle mensen in het bezit van een automobiel.
Alleen jammer dat veel gemeenten er alles aan doen om het verkeer zo langzaam mogelijk te laten gaan. Hele dorpen worden 30km/u zones. In woonerven a la maar op een fatsoenlijk doorgaande weg kan 50km/u best.quote:Op woensdag 12 juli 2006 13:41 schreef HansU het volgende:
De max. snelheden in de bebouwde kom ben ik het overigens wel eens, op een aantal uitzonderings wegen waar het 50km/u is met riant zicht naar alle kanten en geen enkele mogelijkheid van overstekende kids.
Dat komt altijd maar weer terug in deze discussies. Maar waarom moet je eigenlijk een grens trekken?quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:15 schreef Faithy het volgende:
Waar trek je de grens?
En dan wordt de grens bij 160 gelegd gaan er weer mensen klagen dat ze makkelijk 200 kunnen.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:15 schreef Faithy het volgende:
Maar zullen we anders even terug naar het onderwerp?
Vind het wel een interessant stuk namelijk
tot welke snelheid is het verantwoordelijk om deze eventueel te verhogen? Want nu kun je zeggen: de auto's zijn veiliger, comfortabeler en kunnen sneller, maar is het dan nog verantwoord?
Waar trek je de grens?
Bij 140? Bij 160? Onbeperkt?
Er zijn genoeg mensen die genoeg hebben aan 120 (heden ten dage, dan heb ik het niet over de toekomst) terwijl hun auto met gemak de 200 haalt...
Waar trek je de grens?
inderdaad...quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:20 schreef kareltje_de_grote het volgende:
[..]
En dan wordt de grens bij 160 gelegd gaan er weer mensen klagen dat ze makkelijk 200 kunnen.
als je het daar zoveel beter vindt, waarom ga je daar dan niet wonenquote:Op woensdag 12 juli 2006 14:17 schreef Zonnestraaltje het volgende:
Ik weet dat jullie vinden dat ik mezelf vreselijk voor lul zet.
Maar als bijv. 140 km/h nou écht zo onverantwoord is, waarom is in andere Europese landen de maximale snelheid dan hoger dan in Nederland?
Dat punt komt idd altijd terug. Net zoals "in Duitsland kan het dus waarom hier niet"quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:17 schreef Zonnestraaltje het volgende:
Ik weet dat jullie vinden dat ik mezelf vreselijk voor lul zet.
Maar als bijv. 140 km/h nou écht zo onverantwoord is, waarom is in andere Europese landen de maximale snelheid dan hoger dan in Nederland?
Verschillende redenen:quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:17 schreef Zonnestraaltje het volgende:
Ik weet dat jullie vinden dat ik mezelf vreselijk voor lul zet.
Maar als bijv. 140 km/h nou écht zo onverantwoord is, waarom is in andere Europese landen de maximale snelheid dan hoger dan in Nederland?
Dat is het dogma, maar volgens mij valt dat heel erg mee. Gevaarlijk weggedrag zal hoe dan ook strafbaar blijven, dus 200 rijden tijdens een matige drukte is nog steeds strafbaar. En zelfs in duitsland blijkt dat de overgrote meerderheid 130-140 rijdt.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:20 schreef Faithy het volgende:
omdat als je iedereen zo hard laat rijden als hij of zij wil, het een zooitje op de weg gaat worden![]()
Dan komen de op en afritten weer om de hoek kijken.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:25 schreef bolkedebeer het volgende:
Dichtbevolkt?
Dus 's-nachts kan de snelheidsbeperking eraf?
Geen argument imo. In Duitsland hebben ze ook op- en afritten. Weliswaar minder dan in Nederland, maar het bewijst wel dat er 200 gereden kan worden bij een op- of afrit.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:27 schreef kareltje_de_grote het volgende:
[..]
Dan komen de op en afritten weer om de hoek kijken.
In Nederland zit er zo ongeveer om de 5km een op/afrit, waardoor daar gevaarlijke situaties ontstaan als iemand gaat invoegen en nog op snelheid moet komen en iemand anders met 200 aan komt rijden.
's nachts komt het veiligheidsaspect weer opspelen maar ik denk dat heel veel mensen al tevreden zouden zijn als die achterlijke 80km/u zones uit gaan tussen 20:00 en 06:00 en 11:00 en 15:00 ofzo. Dan hoeft er geen doorstroming meer bevorderd te worden (alhoewel het wel steeds drukker wordt 's middags). Daarnaast kan de snelheid dan best opgeschroeft worden tussen 20:00 en 06:00 naar 130km/u op alle 100 & 120km/u wegen.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:25 schreef bolkedebeer het volgende:
Dichtbevolkt?
Dus 's-nachts kan de snelheidsbeperking eraf?
Het kan wel, of het de veiligheid bevordert is de vraag.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:29 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
Geen argument imo. In Duitsland hebben ze ook op- en afritten. Weliswaar minder dan in Nederland, maar het bewijst wel dat er 200 gereden kan worden bij een op- of afrit.
Daar mag de klpd dan mee gaan pratenquote:Op woensdag 12 juli 2006 14:27 schreef Faithy het volgende:
ik maak me ook geen zorgen om de overgrote meerderheidmaar voor de malloten die idd Gevaarlijk Weggedrag gaan vertonen.. en dan is met 200km per uur en een veeeeeeeel kortere remweg de schade een stuk minder te overzien dan wanneer je met 140 relatief gezien vlak voor je iemand ziet inhalen...
Het is ook mogelijk, zolang je de eventuele boete netjes betaalt.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:33 schreef Faithy het volgende:
yup
Als je om 3 uur s nachts op de A4 bij A'dam rijdt (of waar dan ook eigenlijk![]()
) zonder ook maar een kip op de weg, moet 't mogelijk zijn om je gas iets verder open te trekken
quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:40 schreef SterkStaaltje het volgende:
De (tijd)winst (waarschijnlijk slechts enkele minuten bij het doorkruisen van Nederland) die je behaalt bij het verhogen van de maximum snelheid op de Nederlandse snelwegen weegt niet op tegen het verhoogde risico dat het met zich meebrengt bij ongelukken.
Goed geluisterd naar de propagandakanalen van Koos Spee. Het verhoogde risico bij hogere snelheden is nog steeds niet wetenschappelijk aangetoond. Met deze wetenschappelijke onderbouwing zou Koos' natte droom waarheid worden. Maar kennelijk slaagt niemand erin dit verband aan te tonen.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:40 schreef SterkStaaltje het volgende:
De (tijd)winst (waarschijnlijk slechts enkele minuten bij het doorkruisen van Nederland) die je behaalt bij het verhogen van de maximum snelheid op de Nederlandse snelwegen weegt niet op tegen het verhoogde risico dat het met zich meebrengt bij ongelukken.
Ben ik nou héél erg dom als ik de vraag 'WAAROM!?!' stel? Alleen voor de kick? Enig idee wat het aanpassen van de wegenwet en borden en instructies en weet ik veel wat gaat kosten? En dat alleen omdat een paar speedfreaks graag de rechtervoet plat willen leggen?quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:33 schreef Faithy het volgende:
yup
Als je om 3 uur s nachts op de A4 bij A'dam rijdt (of waar dan ook eigenlijk![]()
) zonder ook maar een kip op de weg, moet 't mogelijk zijn om je gas iets verder open te trekken
Het omgekeerde is wel aangetoond? Dat het aantal ongelukken met hogere snelheid niet toeneemt?quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:45 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
Goed geluisterd naar de propagandakanalen van Koos Spee. Het verhoogde risico bij hogere snelheden is nog steeds niet wetenschappelijk aangetoond. Met deze wetenschappelijke onderbouwing zou Koos' natte droom waarheid worden. Maar kennelijk slaagt niemand erin dit verband aan te tonen.
Het direkte verband is nooit aangetoond, maar als je onderstaande grafiek over de grafiek met het aantal verkeersdoden legt zul je zien dat de snelheid op de wegen toeneemt terwijl het aantal doden afneemt:quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:46 schreef achterhetspoor het volgende:
[..]
Het omgekeerde is wel aangetoond? Dat het aantal ongelukken met hogere snelheid niet toeneemt?
Je stelt de vraag verkeerd. Ga terug naar de openingspost: waarom is er nog steeds een snelheidsbeperking die ooit ingevoerd is in 1974 toen de Nederlandse burger een oliecrisis aangepraat is.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:45 schreef Jarno het volgende:
[..]
Ben ik nou héél erg dom als ik de vraag 'WAAROM!?!' stel?
En jij naar het propagandablaadje van je CRX-clubjequote:Op woensdag 12 juli 2006 14:45 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
Goed geluisterd naar de propagandakanalen van Koos Spee.
.. en het Den Uyl stoorde dat de fabrieksarbeider in z'n opeltje door de directeur in z'n mercedes ingehaald werdquote:Op woensdag 12 juli 2006 14:51 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
Je stelt de vraag verkeerd. Ga terug naar de openingspost: waarom is er nog steeds een snelheidsbeperking die ooit ingevoerd is in 1974 toen de Nederlandse burger een oliecrisis aangepraat is.
of hun rechterhand iets meer willen draaien naar zich toequote:Op woensdag 12 juli 2006 14:45 schreef Jarno het volgende:
[..]
Ben ik nou héél erg dom als ik de vraag 'WAAROM!?!' stel? Alleen voor de kick? Enig idee wat het aanpassen van de wegenwet en borden en instructies en weet ik veel wat gaat kosten? En dat alleen omdat een paar speedfreaks graag de rechtervoet plat willen leggen?
Daarnaast, in NL gebeurt het je meer vaak dan soms dat je zo een file inrijdt midden in de nacht: werkzaamheden..
Dat houdt op geen enkele wijze verband met elkaar, want het aantal doden is de afgelopen jaren gedaald omdat de auto's tegenwoordig propvol veiligheidssystemen zitten en 10 jaar terug was het vaak enkel een air-bag voor de bestuurder en passagier. Moderne auto's veranderen in luchtballonnen bij een heftige aanrijding.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:49 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
Het direkte verband is nooit aangetoond, maar als je onderstaande grafiek over de grafiek met het aantal verkeersdoden legt zul je zien dat de snelheid op de wegen toeneemt terwijl het aantal doden afneemt:
[afbeelding]
Aangezien we vroegah dat aantal doden als acceptabele evenwichtsituatie gekozen hebben kan nu de snelheid dus omhoog om het evenwicht te handhavenquote:Op woensdag 12 juli 2006 14:53 schreef SterkStaaltje het volgende:
[..]
Dat houdt op geen enkele wijze verband met elkaar, want het aantal doden is de afgelopen jaren gedaald omdat de auto's tegenwoordig propvol veiligheidssystemen zitten en 10 jaar terug was het vaak enkel een air-bag voor de bestuurder en passagier. Moderne auto's veranderen in luchtballonnen bij een heftige aanrijding.
Waar zie jij staan dat ik het daar 'zoveel beter' vind?quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:21 schreef Faithy het volgende:
[..]
als je het daar zoveel beter vindt, waarom ga je daar dan niet wonen
De grafiek toont aan dat een verhoging van de maximumsnelheid niet leidt tot meer verkeersdoden.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:53 schreef SterkStaaltje het volgende:
[..]
Dat houdt op geen enkele wijze verband met elkaar, want het aantal doden is de afgelopen jaren gedaald omdat de auto's tegenwoordig propvol veiligheidssystemen zitten en 10 jaar terug was het vaak enkel een air-bag voor de bestuurder en passagier. Moderne auto's veranderen in luchtballonnen bij een heftige aanrijding.
Nouja. In bijna alle landen is toch wel iets van een snelheidsbeperkende maatregel? Alleen Duitsland kent nog stukken zonder, maar dat worden er ook steeds minder. Dus kennelijk is het besef van een beperking niet zo heel wereldvreemd.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:51 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
Je stelt de vraag verkeerd. Ga terug naar de openingspost: waarom is er nog steeds een snelheidsbeperking die ooit ingevoerd is in 1974 toen de Nederlandse burger een oliecrisis aangepraat is.
Dat ben ik wel met je eens, omdat de auto's veiliger zijn geworden is het idd verantwoord om harder te rijden. Maar mensen die dan met het complete non-argument aankomen dat hogere snelheden de veiligheid bevorderen, die snappen het niet helemaal. Hogere snelheid zal altijd meer risico met zich meebrengen. Alleen al omdat het je remweg verlengt.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:56 schreef MouseOver het volgende:
[..]
Aangezien we vroegah dat aantal doden als acceptabele evenwichtsituatie gekozen hebben kan nu de snelheid dus omhoog om het evenwicht te handhaven![]()
als je alle andere informatie/oorzaken/situaties niet meerekent.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:57 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
De grafiek toont aan dat een verhoging van de maximumsnelheid niet leidt tot meer verkeersdoden.
Even kijken hoor, we hebben Den Uyl gehad, Koos Spee is voorbijgekomen, dan is het nu tijd voor de milieu lobby om de schuld te krijgen?quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:59 schreef bolkedebeer het volgende:
Waar blijven de milieu-sekteleden?
Die grafiek toont dat helemaal niet aan, de grafiek toont het percentage overtreders op autosnelwegen aan bij 100 en 120km/uur.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:57 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
De grafiek toont aan dat een verhoging van de maximumsnelheid niet leidt tot meer verkeersdoden.
Ik heb het onderzoek niet zo snel bij de hand, maar er is aangetoond dat rijden op hogere snelheden leidt tot een aanzienlijke verbetering van de concentratie bij automobilisten en daardoor een grote bijdrage levert aan de verkeersveiligheid. Kijk maar naar Duitsland, daar wordt in het verkeer gewoon stukken beter opgelet.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:58 schreef SterkStaaltje het volgende:
[..]
Dat ben ik wel met je eens, omdat de auto's veiliger zijn geworden is het idd verantwoord om harder te rijden. Maar mensen die dan met het complete non-argument aankomen dat hogere snelheden de veiligheid bevorderen, die snappen het niet helemaal. Hogere snelheid zal altijd meer risico met zich meebrengen. Alleen al omdat het je remweg verlengt.
Op hoge snelheid zul je je inderdaad beter concentreren, raad eenmaal waarom.quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:01 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
Ik heb het onderzoek niet zo snel bij de hand, maar er is aangetoond dat rijden op hogere snelheden leidt tot een aanzienlijke verbetering van de concentratie bij automobilisten en daardoor een grote bijdrage levert aan de verkeersveiligheid. Kijk maar naar Duitsland, daar wordt in het verkeer gewoon stukken beter opgelet.
De 80-km zones hebben we voornamelijk aan de milieusektes te danken.quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:00 schreef Jarno het volgende:
[..]
Even kijken hoor, we hebben Den Uyl gehad, Koos Spee is voorbijgekomen, dan is het nu tijd voor de milieu lobby om de schuld te krijgen?
Het scheelt ook wel dat Duitsers gewoon een stuk hoffelijker zijn hoor. Als je daar snel rijdt, denkt men, 'hey, een snellere auto, laat ik eens opzij gaan'. Als je dat hier doet denkt men 'gvd weer zo'n eikel die laat ik er mooi niet langs!'.quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:01 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
Ik heb het onderzoek niet zo snel bij de hand, maar er is aangetoond dat rijden op hogere snelheden leidt tot een aanzienlijke verbetering van de concentratie bij automobilisten en daardoor een grote bijdrage levert aan de verkeersveiligheid. Kijk maar naar Duitsland, daar wordt in het verkeer gewoon stukken beter opgelet.
Misschien is de rijopleiding is Duitsland wel veel beter? Jij verzint constant je eigen oorzaak - gevolg relaties.quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:01 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
Ik heb het onderzoek niet zo snel bij de hand, maar er is aangetoond dat rijden op hogere snelheden leidt tot een aanzienlijke verbetering van de concentratie bij automobilisten en daardoor een grote bijdrage levert aan de verkeersveiligheid. Kijk maar naar Duitsland, daar wordt in het verkeer gewoon stukken beter opgelet.
Dat hangt meer met de betutteling samen dan met de volksaard.quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:04 schreef Jarno het volgende:
[..]
Het scheelt ook wel dat Duitsers gewoon een stuk hoffelijker zijn hoor. Als je daar snel rijdt, denkt men, 'hey, een snellere auto, laat ik eens opzij gaan'. Als je dat hier doet denkt men 'gvd weer zo'n eikel die laat ik er mooi niet langs!'.
En toevalligerwijs daalt het aantal verkeersdoden ook. Net zomin als mijn grafiek iets aantoont, tonen de verhalen (lees: propaganda) van Koos Spee ook niets aan.quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:01 schreef SterkStaaltje het volgende:
[..]
Die grafiek toont dat helemaal niet aan, de grafiek toont het percentage overtreders op autosnelwegen aan bij 100 en 120km/uur.
he! jij!quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:06 schreef Alexxxxx het volgende:
Altijd handig om dit topic in mn MyAT te hebben. Is het niet om keihard te lachen, dan is het wel om te puinruimen of zo
niet eensquote:
En 80 op een stuk trajectcontrole waar het 3 baans is en er om 3 uur 's nachts geen hond rijd? Dat is namelijk echt frustrerend. Dat is gewoon tergend langzaam. Het heeft niks met een kick krijgen te maken, maar gewoon met normaal en fatsoenlijk door kunnen rijden als de situatie het meer dan toelaat.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:58 schreef Jarno het volgende:
[..]
Nouja. In bijna alle landen is toch wel iets van een snelheidsbeperkende maatregel? Alleen Duitsland kent nog stukken zonder, maar dat worden er ook steeds minder. Dus kennelijk is het besef van een beperking niet zo heel wereldvreemd.
En dan vind ik het verschil tussen 120 en 130 of 140 niet zo heel erg boeiend, eigenlijk.
Tot die conclusie kan ik ook wel komen zonder onderzoek..quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:11 schreef Xtreem het volgende:
SWOV heeft wel aangetoond dat mensen zich beter aan de regels houden wanneer zij de regels als reeel ervaren.
Lees: men houdt zich meer aan de snelheid als het maximum variabel is.
bron
ander relevant onderzoek
ander relevant onderzoek
Is het al gezegd dat je een moraalridder bent?quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:13 schreef Faithy het volgende:
met als gevolg dat iedereen later gaat rijdenzodat ze sneller thuis zijn...
Het is met name binnen de bebouwde kom een beetje vechten tegen de bierkaai. De stroom ligt rond de 55, igg zeker onder de 60 en dat is nét te hard om geen bon te krijgen. Die snelheid is wel algemeen geaccepteerd en over het algemeen zie je auto's waar niemand voor rijdt ook ongeveer 55 rijden terwijl ze niet gehinderd worden en dus best harder zouden kunnen. Een voordeel als de flitsgrens naar 58 zou gaan is dat je minder last zult hebben van mensen die op de km 50 gaan rijden en daarmee een rij auto's achter zich opfokken. Dat zorgt immers ook voor extra gevaar.quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:11 schreef Xtreem het volgende:
SWOV heeft wel aangetoond dat mensen zich beter aan de regels houden wanneer zij de regels als reeel ervaren.
Lees: men houdt zich meer aan de snelheid als het maximum variabel is.
bron
ander relevant onderzoek
ander relevant onderzoek
Kijk, dit draagt constructief bij. Zo had ik het volgende gevonden:quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:11 schreef Xtreem het volgende:
SWOV heeft wel aangetoond dat mensen zich beter aan de regels houden wanneer zij de regels als reeel ervaren.
Lees: men houdt zich meer aan de snelheid als het maximum variabel is.
bron
ander relevant onderzoek
ander relevant onderzoek
Bron: SWOVquote:Het SWOV stelt het volgende:
Maatregelen voor snelheidsbeheersing: een integrale en stapsgewijze benadering
Hoe kunnen we de snelheid beheersen? Daarvoor bestaan verschillende instrumenten:
* het instellen van (veilige en geloofwaardige) snelheidslimieten
* afdoende informatie over de limiet ter plaatse
* infrastructurele maatregelen
* politietoezicht en -handhaving
* onderwijs en voorlichting
Bovendien zijn er allerlei (technologische) ontwikkelingen die meer geavanceerde mogelijkheden voor snelheidsbeheersing mogelijk maken, nu en in de nabije toekomst:
* dynamische snelheidslimieten
* intelligente snelheidsaanpassing (ISA)
Effectieve snelheidsbeheersing vereist uiteraard een integrale en goed op elkaar afgestemde aanpak. De SWOV is van mening dat op dit punt nog verbetering mogelijk is, ook binnen het huidige stelsel van (grotendeels) starre limieten. Deze verbetering zou via een aantal opeenvolgende stappen gerealiseerd kunnen worden (Van Schagen et al., 2004):
Stap 1: Opstellen van criteria voor veilige en geloofwaardige limieten
Met een geloofwaardige limiet wordt bedoeld een limiet die overeenkomt met de verwachtingen die het wegbeeld oproept. Verwachtingen worden gewekt door kenmerken van de weg (bijv. wegbreedte) en door kenmerken van de wegomgeving (bijv. de aanwezigheid van bebouwing). Het gebruik van fysieke snelheidsremmers, zoals drempels, plateaus en wegversmallingen, kan eveneens bijdragen aan het oproepen van de juiste verwachtingen.
Stap 2: Toetsen van de huidige limieten aan deze criteria
Indien de huidige limiet niet aan de criteria van veiligheid en geloofwaardigheid voldoet zijn er twee mogelijkheden: de limiet aanpassen of het wegbeeld aanpassen. Een speciaal punt van aandacht zijn limietovergangen. Volgens het principe van geloofwaardigheid moet elke verandering in limiet ondersteund worden door een verandering in het wegbeeld.
Stap 3: Zorgen voor voldoende informatie over de limiet ter plaatse
De weggebruiker moet te allen tijde weten welke snelheidslimiet op die plaats geldt. Elke onduidelijkheid moet vermeden worden. Dit kan door bebording, het consistent gebruik van wegmarkeringen en, in toenemende mate door informatie in het voertuig, bijvoorbeeld gekoppeld aan een navigatiesysteem of via een informerende ISA.
Stap 4: Handhaving als sluitpost
Nadat de bovenstaande stappen gezet zijn, kan het handhavingsbeleid heroverwogen worden. Daarbij kan er vanuit gegaan worden dat onbewuste overtredingen niet of nauwelijks meer voorkomen. De bewuste overtreders kunnen vervolgens streng(er) worden aangepakt op basis van een zero-tolerance benadering.
Educatie en voorlichting zijn voorwaardelijk en ondersteunend voor elk van de voorgaande stappen. Weggebruikers moeten begrijpen dat snelheid een serieus probleem is; moeten begrijpen waarom er maatregelen worden getroffen; moeten begrijpen hoe het limietenstelsel in elkaar zit. De mogelijkheden van informatie en educatie om rechtstreeks het gedrag te beïnvloeden zijn beperkt.
het lijkt MF welquote:Op woensdag 12 juli 2006 15:14 schreef Robbiej het volgende:
[..]
Is het al gezegd dat je een moraalridder bent?
En reken het nu eens om naar kilometers snelweg en door individuen afgelegde afstanden.quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:16 schreef Xtreem het volgende:
TABEL 3: Overzicht van het aantal verkeersdoden per 100000 inwoners in Europa (Bron: NIS en OESO) 1999 1998 1997
Vlaanderen 13.6 14.4 12.7
Belgie 13.7 14.7 13.4
Nederland 6.9 6.8 7.5
Verenigd Koninkrijk 6.0 6.0 6.3
Frankrijk 14.4 15.1 14.4
Luxemburg 13.5 13.4 13.7
Duitsland 9.5 9.5 10.4
Denemarken 9.7 9.4 9.3
Zweden 6.6 6.0 6.1
Finland 8.4 7.8 8.5
Spanje 14.6 15.1 14.3
Portugal 21.1 22.4 24.7
Italië 11.0 11.0 11.7
Griekenland 20.8 21.2 20.9
Ierland 11.0 12.4 12.8
Oostenrijk 13.4 11.9 13.7
EUROPESE UNIE 11.1 11.3 11.6
bron: http://aps.vlaanderen.be/(...)eersdoden.htm#Europa
Duitsland kan het dus wel, maar daar hebben ze wel 30% meer verkeersdoden. Frankrijk zelfs 100% meer.
Lever jij de cijfers?quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:18 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
En reken het nu eens om naar kilometers snelweg en door individuen afgelegde afstanden.
niet helemaal mee eens....want een opgevoerde brommer kan ook dan de snelweg op...quote:Op woensdag 12 juli 2006 13:41 schreef Gabberhead het volgende:
Als eerste even een correctie. Er bestaan in Nederland geen minimumsnelheden. Wel moet je voertuig minimaal 60 -kunnen- voor dat je de snelweg op mag, maar je hoeft het niet te rijden. Anders kan de politie in de spits met een vrachtlading bonnenboekjes op pad om alle voertuigen in de file te gaan bekeuren.
De maximumsnelheden in Nederland zijn inderdaad achterhaald. Veel wegen in Nederland zijn geschikt voor veel hogere snelheden. De laatste keer dat de maximumsnelheid op de snelwegen is verhoogd, was in 1988. Inmiddels zijn we bijna 20 jaar verder en is de veiligheid van auto's enorm toegenomen. Bovendien zijn de wegen voorzien van beter asfalt en veiligere vangrails.
Als je dan kijkt dat er binnen Europa projecten lopen met een radicale verhoging van de Vmax (in Oostenrijk mag je 160), of dat de Vmax gewoon altijd al hoger is (Frankrijk, Italie, Duitsland), dan vraag ik me af waarom er in Nederland zo halsstarrig wordt vastgehouden aan 120. Sterker nog, perfect veilige wegen worden 100 of zelfs 80 vanwege discutabele redenen.
Als een van de weinigen twijfel ik niet aan Koos' goede bedoelingen. Hij heeft het alleen gewoon aan het verkeerde eind.quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:16 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
Kijk, dit draagt constructief bij. Zo had ik het volgende gevonden:
[..]
Bron: SWOV
Koos zal niet blij zijn met zijn rol als sluitpost![]()
Ik begrijp je punt, maar dan kunnen we ook controleren voor het gemiddeld aantal EuroNCAP sterren per auto op de weg, of de gemiddelde leeftijd van de auto, want ook dat heeft invloed.quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:25 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
De EU-statistiek site ligt eruit. Maar je begrijpt mijn punt wel toch?
Correct. Maar ook alcoholpromillage-tolerantiegrenzen, leeftijdsopbouw van de bevolking, weersomstandigheden etc... spelen allemaal een rolquote:Op woensdag 12 juli 2006 15:30 schreef Xtreem het volgende:
[..]
Ik begrijp je punt, maar dan kunnen we ook controleren voor het gemiddeld aantal EuroNCAP sterren per auto op de weg, of de gemiddelde leeftijd van de auto, want ook dat heeft invloed.
Precies.quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:32 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
Correct. Maar ook alcoholpromillage-tolerantiegrenzen, leeftijdsopbouw van de bevolking, weersomstandigheden etc... spelen allemaal een rol
Nerd. rot op met je doodsverwensingenquote:Op woensdag 12 juli 2006 15:33 schreef worldpimber het volgende:
Hahahaa![]()
Studente + Friesland + 1987 + dom meiske + net een rijbewijs em dam stoer 160 "planken" = sterf![]()
Student + dom?quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:33 schreef worldpimber het volgende:
Hahahaa![]()
Studente + Friesland + 1987 + dom meiske + net een rijbewijs em dam stoer 160 "planken" = sterf![]()
Popje, hou je nu maar gewoon even stil... Denk even aan Xtreem's opmerkingquote:Op woensdag 12 juli 2006 15:42 schreef Zonnestraaltje het volgende:
[..]
Student + dom?
Moet je me toch even uitleggen.
volgens mij ben jij een lief klein naief meisje dat heel hard wegrent als ik "boe" fluisterquote:Op woensdag 12 juli 2006 15:42 schreef Zonnestraaltje het volgende:
[..]
Student + dom?
Moet je me toch even uitleggen.
Edit:
Nee, jij bent stoer.
Leeg profiel, er staat alleen dat je 'n man bent, verder geeneens 'n geboortedatum ofzo.![]()
domme studenten bestaan nietquote:Op woensdag 12 juli 2006 15:42 schreef Zonnestraaltje het volgende:
[..]
Student + dom?
Moet je me toch even uitleggen.
Edit:
Nee, jij bent stoer.
Leeg profiel, er staat alleen dat je 'n man bent, verder geeneens 'n geboortedatum ofzo.![]()
Heb je je rijbewijs met een staatsexamen gehaald?quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:42 schreef Zonnestraaltje het volgende:
Student + dom?
Moet je me toch even uitleggen.
Vrouwen en kansloze pogingen tot bijdehante opmerkingen.quote:Nee, jij bent stoer.
Leeg profiel, er staat alleen dat je 'n man bent, verder geeneens 'n geboortedatum ofzo.![]()
Hahaha!quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:47 schreef kareltje_de_grote het volgende:
domme studenten bestaan niet
neen, want een opgevoerde brommer is illegaal..quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:23 schreef wimwerf het volgende:
[..]
niet helemaal mee eens....want een opgevoerde brommer kan ook dan de snelweg op...
quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:47 schreef kareltje_de_grote het volgende:
[..]
domme studenten bestaan niet![]()
In mijn ongekende naiviteit was ik er van uit gegaan dat de meeste Fokkers dat toch wel zouden begrijpenquote:Op woensdag 12 juli 2006 15:23 schreef wimwerf het volgende:
[..]
niet helemaal mee eens....want een opgevoerde brommer kan ook dan de snelweg op...
dus heeft de wetgever gezegd...kunnen en MOGEN.....dus niet alleen kunnen..;)
Dit is een totaal nietszeggend grafiekje en het aantal verkeersdoden daalt al tijden heeft niet zoveel met de hogere toegestane snelheid te maken.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:49 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
Het direkte verband is nooit aangetoond, maar als je onderstaande grafiek over de grafiek met het aantal verkeersdoden legt zul je zien dat de snelheid op de wegen toeneemt terwijl het aantal doden afneemt:
[afbeelding]
Ondanks het massaal overtreden van de maximumsnelheid daalt het aantal verkeersdoden. Volgens Koos kan dat helemaal niet, want hij zegt dat voor iedere kilometer die je sneller rijdt dan een volkomen arbitrair vastgestelde maximumsnelheid, de kans op een dodelijk ongeval met 4% toeneemt. Bullshit dus.quote:Op woensdag 12 juli 2006 16:06 schreef achterhetspoor het volgende:
[..]
Dit is een totaal nietszeggend grafiekje en het aantal verkeersdoden daalt al tijden heeft niet zoveel met de hogere toegestane snelheid te maken.
Nee die grafiek toont enkel aan dat een verhoging niet leidt tot extra overtredingen.quote:Op woensdag 12 juli 2006 14:57 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
De grafiek toont aan dat een verhoging van de maximumsnelheid niet leidt tot meer verkeersdoden.
Die gegevens heb jij vast voor ons neem ik aan?quote:Op woensdag 12 juli 2006 15:18 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
En reken het nu eens om naar kilometers snelweg en door individuen afgelegde afstanden.
Staan allemaal in de EU-databank die nu off-line is.quote:Op woensdag 12 juli 2006 16:12 schreef achterhetspoor het volgende:
[..]
Die gegevens heb jij vast voor ons neem ik aan?
Ok maar dan ken je ze dus al? En heb je de berekening al vast een keer voor ons gedaan neem ik aan? Dus dan kan je ons die cijfers en berekeningen ook leveren nietwaar? En ons voor eens en altijd overtuigen. Want vooralsnog lijkt een lagere max snelheid (zoals in NL of UK) het beter te doen qua aantal doden dan een hogere max snelheid (zoals in FR of DLD).quote:Op woensdag 12 juli 2006 16:13 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
Staan allemaal in de EU-databank die nu off-line is.
jij rijd dan 125 he op de snelweg. maar als een flitspaal je pakt wat voor geldboete heb je dan ?quote:Op woensdag 12 juli 2006 13:30 schreef Faithy het volgende:
Naar aanleiding van de discussies over Zonnestraaltje en haar pas behaalde rijbewijs en haar eerste boete van 200 euro voor veul te hard rijden, maar even een topicje hierover
Maximumsnelheden zijn ingesteld, en terecht. Dit geldt gelukkig ook voor minimumsnelheden, al heb ik mij onlangs laten vertellen dat ze niet meer op 'te langzame' snelheden gaan bekeuren.
120 rijden op een snelweg is prima, zelf rijd ik er altijd ietsje boven, zo'n 125 als mn auto dat trektvind ook dat je moet proberen zoveel mogelijk de maximumsnelheid moet rijden om de optimale doorstroom op betreffende weg te bevorderen.
Nu kun je zeggen: mijn auto rijdt net zo lekker en soepel met 160km per uur. Ik let net zo goed op, en de rest moet maar opletten.
Hier ben ik het niet helemaal mee eens
maximumsnelheden zijn niet voor niets ingesteld, anders zou het een janboel worden van auto's die de 300 halen en oude brikkies die de 90 net halendan zou je meer dan 3 rijstroken moeten hebben, omdat er dan ook nog mensen zijn die niet harder dan 120 dúrven.
natuurlijk zijn de snelheden als het ware achterhaald als je gaat kijken naar de structuren en topsnelheden en de comfortabelheid EN veiligheid van auto's, maar ze zjin er, en 90% van de bestuurders houdt zich hieraan, en daarom is er geen plek voor mensen die veel harder rijden dan die toegestane snelheid.
natuurlijk, het rijdt ook lekker in de auto van mn ouders (ik heb een oude rammelbak) en ik merk oko niet dat ik ineens 130 of 140 rijd, maar als ik dat zie rem ik weer af naar 120...
waarom? omdat de REST van het verkeer daar niet op ingespeeld is...
Als jij vindt dat je verantwoordt rijdt als je 160 rijdt op een snelweg waar 120 is toegestaan, vind ik dat een rijbewijs niet waardig (en al helemaal niet als je dat ding net een paar weken hebt).
Misschien ben jij wel een goede bestuurder, maar de rest van de snelweg rijdt (zeker 90%) wel netjes 120 of net daaronder/boven. Die schatten niet altijd even goed in (wat wil je met zo'n snelheid) hoe hard die mongool op de linkerbaan aan komt rijden.
Daarbij houd je daarmee als linkerbaar-160-rijder de rest van het verkeer op als de nette 120 rijder de 100 of 110 rijder in wil halen die op de middelste baan rijdt, omdat de 100 rijders op de rechter baan rijden...
Uw commentaar graag...
[..]j
Door de meetcorrectie gaat daar wsl nog wel wat af, dan is het 14 euro en anders 17 euro.quote:Op woensdag 12 juli 2006 16:16 schreef jorienvdherik het volgende:
[..]
jij rijd dan 125 he op de snelweg. maar als een flitspaal je pakt wat voor geldboete heb je dan ?
In Ierland wordt helemaal niet hard gereden (weet ik uit ervaring) en toch zijn daar twee keer zoveel doden als hier in Nederland.quote:Op woensdag 12 juli 2006 16:15 schreef achterhetspoor het volgende:
[..]
Ok maar dan ken je ze dus al? En heb je de berekening al vast een keer voor ons gedaan neem ik aan? Dus dan kan je ons die cijfers en berekeningen ook leveren nietwaar? En ons voor eens en altijd overtuigen. Want vooralsnog lijkt een lagere max snelheid (zoals in NL of UK) het beter te doen qua aantal doden dan een hogere max snelheid (zoals in FR of DLD).
Niks, de flitskasten in NL werken pas vanaf 127km/u. Aangezien de meeste, zo niet alle tellers in Nederland enkele kilometers harder aangeven dan de werkelijke snelheid, zul je met 125 op de teller zo ongeveer 120 rijden. In de meeste auto's kun je gerust met 130 op de teller op de Nederlandse snelwegen cruisen.quote:Op woensdag 12 juli 2006 16:16 schreef jorienvdherik het volgende:
jij rijd dan 125 he op de snelweg. maar als een flitspaal je pakt wat voor geldboete heb je dan ?
Daarom vraag ik je ook om die cijfermatige onderbouwing. Jij hebt blijkbaar de daarvoor benodigde gegevens.quote:Op woensdag 12 juli 2006 16:43 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
In Ierland wordt helemaal niet hard gereden (weet ik uit ervaring) en toch zijn daar twee keer zoveel doden als hier in Nederland.
En jij hebt blijkbaar moeite met lezen.quote:Op woensdag 12 juli 2006 17:48 schreef achterhetspoor het volgende:
[..]
Daarom vraag ik je ook om die cijfermatige onderbouwing. Jij hebt blijkbaar de daarvoor benodigde gegevens.
Toch rij ik dagelijks over een weg die in de spits driebaans is en de max snelheid 100 heeft en buiten de spits twee baans met een max snelheid van 120.quote:Op woensdag 12 juli 2006 17:03 schreef LordLynx het volgende:
Het probleem met de huidige maximumsnelheden is dat ze niet flexibel zijn, in de spits is 80 of 100 kmu natuurlijk voldoende, maar daarbuiten is het compleet idioot. De huidige auto's zijn veel beter geschikt om bj hogere snelheden te rijden dan 10 jaar geleden, dus zou de maximum snelheid daar ook op aangepast moeten worden.
Het afleren bij kikoooooo is duur Mijn topic over mijn achterlijke boetes... Overal leer ik van, behalve van CJIB enveloppen over snelheidsovertredingen... Ik snap ook niet die reactie van die vent hier een paar posts boven, dat ie van een 30eu overtreding leert en nooit meer het gas intraptquote:Op woensdag 12 juli 2006 18:21 schreef kikoooooo het volgende:
Het nederlandse snelheidsbeperkingssysteem is compleet achterhaald.
Buiten de bbk kijk ik niet eens hoe hard ik mag, ik schat zelf wel in hoe snel ik kan om nog steeds verantwoordelijk bezig te zijn. Op een lege A28/A37 's avonds/snachts ga ik dus echt geen 120 rijden, maar trek ik hem wel los tot de rijbewijsgrens (snachts wordt er in drenthe nooit geflitst). Het is toch compleet belachelijk dat je op een lege A12, snachts rond 4 uur precies de maximumsnelheid moet rijden omdat ome koos daar voor 'het milieu' en de 'verkeersveiligheid' leuke verkapte belastingpoorten neerzet?
Het flitsbeleid is echt van de zotte, zeker op maatregelen die ook al van de zotte zijn (120 op de snelweg) Daarom ga ik altijd in beroep tegen al mijn boetes. Fototje opvragen, ijkrapportje opvragen, kijken of de BOA wel z'n flitsdiploma heeft enz enz, zo verdient onze achterlijke spee geen cent aan me.
De tyfus voor het nederlandse verkeersbeleid, het wordt eens tijd dat een man minister van vws wordt!
god-ver-domme!
Het zou wat worden als iedereen dat zou doen.quote:Op woensdag 12 juli 2006 18:21 schreef kikoooooo het volgende:
Buiten de bbk kijk ik niet eens hoe hard ik mag, ik schat zelf wel in hoe snel ik kan om nog steeds verantwoordelijk bezig te zijn.
Je zegt dat er op eurostat gegevens staan over het aantal voertuigkilometers en het weer enzo. Daaruit heb je, blijkt uit je posts, in het verleden een theorie ontwikkeld waaruit blijkt dat een hogere maximumsnelheid geen invloed heeft op het aantal verkeersdoden.quote:Op woensdag 12 juli 2006 18:16 schreef bolkedebeer het volgende:
[..]
En jij hebt blijkbaar moeite met lezen.
Zo jouw inschattingsvermogen is foutloos?quote:Op woensdag 12 juli 2006 18:21 schreef kikoooooo het volgende:
Het nederlandse snelheidsbeperkingssysteem is compleet achterhaald.
Buiten de bbk kijk ik niet eens hoe hard ik mag, ik schat zelf wel in hoe snel ik kan om nog steeds verantwoordelijk bezig te zijn.
Waarom niet gewoon je boete accepteren als je willens en wetens te hard rijdt. Willens en wetens de wet overtreed dus?quote:Het flitsbeleid is echt van de zotte, zeker op maatregelen die ook al van de zotte zijn (120 op de snelweg) Daarom ga ik altijd in beroep tegen al mijn boetes. Fototje opvragen, ijkrapportje opvragen, kijken of de BOA wel z'n flitsdiploma heeft enz enz, zo verdient onze achterlijke spee geen cent aan me.
De tyfus voor het nederlandse verkeersbeleid, het wordt eens tijd dat een man minister van vws wordt!
god-ver-domme!
Ja maar je ziet toch zo aan z'n posts dat hij erg goed is in zichzelf beheersen en nooit fouten maakt?quote:Op woensdag 12 juli 2006 18:25 schreef kareltje_de_grote het volgende:
[..]
Het zou wat worden als iedereen dat zou doen.![]()
Hoor je mij dat zeggen? Bij 120 kun je ook een inschattingsfout maken hoor!quote:Op woensdag 12 juli 2006 18:32 schreef achterhetspoor het volgende:
[..]
Zo jouw inschattingsvermogen is foutloos?
[..]
Waarom altijd bezwaar maken?quote:Waarom niet gewoon je boete accepteren als je willens en wetens te hard rijdt. Willens en wetens de wet overtreed dus?
Aan het opvragen van ijkrapporten enzo zouden gewoon kosten gehangen moeten worden. Dan leer je het wel af om onnodig in beroep te gaan. Het zou toch ook van de zotte zijn als elke inbreker tot aan de hoge raad zou procederen?
Snelheid zou gevarieerd omhoog kunnen. Je gaat in de randstad natuurlijk geen snelheden invoeren van 150 oid... Maar snachts als er geen hond rijdt, moet dat toch kunnen?quote:Op woensdag 12 juli 2006 18:42 schreef Integrity het volgende:
Ik geloof dat, als jij hier in Nederland de snelheden omhoog gooit, je behoorlijk wat meer ongelukken krijgt. Nederland telt ruim 6 miljoen auto's en in de randstad staat het nu al continu stil. Nederland is een beetje vol en dan wordt er hier gepraat over sneller kunnen rijden.
In ethische termen: het eigen belang staat onder het algemeen belang. Snelheid omhoog betekent sneller op je plek komen en meer doden.
Dan heb je een gulden middenweg te pakken.quote:Op woensdag 12 juli 2006 18:43 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Snelheid zou gevarieerd omhoog kunnen. Je gaat in de randstad natuurlijk geen snelheden invoeren van 150 oid... Maar snachts als er geen hond rijdt, moet dat toch kunnen?
Net als hier in drenthe... vanaf utrecht naar groningen/emmen is het vanaf 12 uur één groot leeg stuk asfalt, waar het echt voor niemand gevaar oplevert als ik er nou 120 of 180 rij ...
pardon? vent?quote:Op woensdag 12 juli 2006 18:22 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Ik snap ook niet die reactie van die vent hier een paar posts boven, dat ie van een 30eu overtreding leert en nooit meer het gas intrapt
dan vraag ik me af hoe vaak jij in de randstad rijdt..quote:Op woensdag 12 juli 2006 18:52 schreef Devilnl het volgende:
zelfs een kind kan vlekkeloos inhalen zonder brokken met die snelheid @ snelweg...
Sorry, ik ga er per definitie van uit dat vrouwen niet kunnen autorijden en dat eigenlijk ook nooit doen.quote:
wie zegt dat ik het over de randstad heb? je weet waar Zonnestraaltje woont of nietquote:Op woensdag 12 juli 2006 18:56 schreef Faithy het volgende:
[..]
dan vraag ik me af hoe vaak jij in de randstad rijdt..
per dag (en ik hoef maar 14 km snelweg te rijden) werpen zich talloze argeloze bestuurders voor mijn autootje
ja... kind kan de was doen
ehm. dat weet ik, maar jij generaliseerde in je post, dat elke mongool op elke plaats op de snelweg in kan halenquote:Op woensdag 12 juli 2006 18:59 schreef Devilnl het volgende:
[..]
wie zegt dat ik het over de randstad heb? je weet waar Zonnestraaltje woont of niet![]()
Je zult het toch met me eens zijn dat een inschattingsfout met 150 een veel groter effect kan hebben?quote:Op woensdag 12 juli 2006 18:38 schreef kikoooooo het volgende:
[..]
Hoor je mij dat zeggen? Bij 120 kun je ook een inschattingsfout maken hoor!
[..]
Jazeker.quote:Op woensdag 12 juli 2006 19:05 schreef achterhetspoor het volgende:
[..]
Je zult het toch met me eens zijn dat een inschattingsfout met 150 een veel groter effect kan hebben?
Ik drink niet wanneer ik moet rijden. Verder ga ik niet eens op deze opmerking in.quote:Maar jij schat het verkeer met een biertje op zeker nog beter in of niet?
Oh klopt er kan een heleboel. Maar als je dan met 40 te hard geflitst wordt moet je toch ook niet gaan huilen?quote:Op woensdag 12 juli 2006 18:52 schreef Devilnl het volgende:
hier op Fok zijn 99% moraal ridders zo te zien..
160 op snelweg.. 40te hard.. en? moet je nu huilen?
rij eens 120 tussen leeuwarden-harlingen.. binnen 2 minuten zijn er 10 auto's om je heen gevlogen (s'ochtens vroeg).. ok. ik zeg niet dat die 160 rijden.. maar altijd meer dan 120(duh).
daar gaat worldpimber toch ook niet elke keer een topic over maken met z'n gehuil over iemand ze snelheid?
zelfs een kind kan vlekkeloos inhalen zonder brokken met die snelheid @ snelweg...
tis niet zo dat je de andere voorbij vliegt ofzo.. 40km snelheids verschil (dezelfde kant op) is niet zo hele veel opzich..
ok, een vrachtauto komt dan wat sneller op je af. maar als het goed is weet je wel dat vrachtauto's maar 80 mogen (en dat meestal ook rijden)..
kap 's met dat gejank hiero![]()
Zoals ik al zei in centraal rijles topic..quote:Op woensdag 12 juli 2006 19:07 schreef achterhetspoor het volgende:
[..]
Oh klopt er kan een heleboel. Maar als je dan met 40 te hard geflitst wordt moet je toch ook niet gaan huilen?
Dus 180 op een lege snelweg vind jij niet veilig? Dan zou ik maar eens gaan twijfelen aan je eigen rijvaardigheid.quote:Op woensdag 12 juli 2006 19:14 schreef Faithy het volgende:
lieverd, het gaat me niet om de BOETE van HAAR, maar over het WEGGEDRAG EN DE SNELHEDEN die ik in het hedendaagse verkeer niet VEILIG vind...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |