Over blunders gesproken.quote:Op vrijdag 26 mei 2006 13:39 schreef huize het volgende:
Dressing over de salade was waterig....sorry maar deze is al jaar en dag dezelfde en word kant en klaar ingekocht.
In de etablissementen waar ik me vertoon, zeker wel. Ik neem altijd even een kijkje in de keuken.quote:Op vrijdag 26 mei 2006 13:58 schreef huize het volgende:
Ow en jij geloofd dat die overal nog zelf word gemaakt zeker.
Een beetje als Jessica Simpson met haar Chicken of the Seaquote:Op vrijdag 26 mei 2006 14:01 schreef Pony-Lover het volgende:
Mensen die de varkenshaas bestellen en hem vervolgens terug te sturen omdat ze geen varkensvlees lusten. (en dus echt dachten dat ze zon haas met van die lange oren zouden krijgen)
Zelfde verhaal met tonijnsteak, krijg je terug in de keuken met de mededeling dat de betreffende gasten geen vis lusten.![]()
Gelukkig, hoef je onze keuken tenminste niet te zienquote:Op vrijdag 26 mei 2006 14:00 schreef rekenwonder het volgende:
[..]
In de etablissementen waar ik me vertoon, zeker wel. Ik neem altijd even een kijkje in de keuken.
Iedereen komt ooit voor het eerst in een chique restaurant. Het siert een restaurant hoe zo omgaan met de mensen die (nog) niet weten hoe het hoort.quote:Op vrijdag 26 mei 2006 13:39 schreef huize het volgende:
Gasten bellen een ossestaarsoep, is een heldere soep, ga je dan vanuit dat mensen weten.
Ik kom met de amuses, ook eens soepje, maar dan met knoflookschuim en geserveerd in een kopje formaat koffiekop.
Kom aan tafel, kijkt u eens, de amuses.
Gast: "Heb ik niet besteld"
Ik: Die krijgt u van het huis mevrouw.
Gast: Wat is dat dan ( sta de amuses nog in te zetten)
Ik: dat ga ik u zo vertellen
Ik: nou als amuse "heel verhaal"
Gast: maar ik had toch ossestaart soep...
![]()
Lekker zooitje zeker? Als ik de keuken niet mag zien, ben ik weg.quote:Op vrijdag 26 mei 2006 14:02 schreef huize het volgende:
Gelukkig, hoef je onze keuken tenminste niet te zien![]()
Gelul. Ik kook al enige jaren in een simpel, maar populair eetcafe. We zijn redelijk goedkoop, maar gebruiken echt nul half fabrikaten. Waarom zou je in hemelsnaam geen eigen dressing maken? Het kost je bijna niks.... Er zijn teveel mensen in de horeca die denken zoals jij, alsof het tegenwoordig onmogelijk is om nog je eigen maaltijden te bereiden en het dus prima is om je gasten kant en klare sauzen te serverenquote:Op vrijdag 26 mei 2006 13:58 schreef huize het volgende:
Ow en jij geloofd dat die overal nog zelf word gemaakt zeker.![]()
Verassing, tenzij jij in een wat klassieker en duurder restaurant zit, kun je ervan uitgaan dat heel veel halffabricaten en heelfabricaten worden gebruikt.
Ow geloof me je kon ze er van te voren uitspotten, maar als je na het uitleggen van en aangeven dat het van het huis is, een warmmakertje, een kleine kennismaking met de keuken nog de opmerking krijgt "ik had toch ossestaartsoep" is voor mij een teken dat de gasten wereldvreemd zijn en niet aan het luisteren.quote:Op vrijdag 26 mei 2006 14:07 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Iedereen komt ooit voor het eerst in een chique restaurant. Het siert een restaurant hoe zo omgaan met de mensen die (nog) niet weten hoe het hoort.
Nou, eerlijk gezegd zou ik het normaal vinden als mij eerst gevraagd wordt of ik prijs stel op een extra tussendoortje van het huis.quote:Op vrijdag 26 mei 2006 14:15 schreef huize het volgende:
[..]
Ow geloof me je kon ze er van te voren uitspotten, maar als je na het uitleggen van en aangeven dat het van het huis is, een warmmakertje, een kleine kennismaking met de keuken nog de opmerking krijgt "ik had toch ossestaartsoep" is voor mij een teken dat de gasten wereldvreemd zijn en niet aan het luisteren.
Als je in een restaurantkeuken geen plek hebt om een simpele dressing te maken doe je echt iets verkeerd. Maar goed, da's mijn mening.quote:En voor rekenwonder en Drive-r
Tuurlijk zijn er zat plaatsen waar ze het zelf maken, en een simpel eetcafé is iets anders dan een restaurant.
Mijn baas heeft er voor gekozen om het zo te doen, en kijk eens aan z'n 7 zaken lopen stuk voor stuk goed en al meer dan 10 jaar. Doet die kennelijk toch iets goed met zn dressing ! Als je maar een kleine keuken hebt, weinig ruimte voor goederenopslag dan ga je keuzes maken, en ik persoonlijk zou dan ook kiezen voor een kant en klare dressing, heb ik tenminste wel ruimte om mn andere verse producten op te bergen.
Geloof me, ik weet heus wel dat het gebeurt. Dat betekent echter niet dat ik het er meer eens moet zijn. Als je echt je gast zo goed mogelijk wil verwennen, dan strookt het gebruik van half fabrikaten gewoon niet met die opvatting. Natuurlijk halen wij ons brood bij de bakker en gebruik ik voor simpele dingen bouillon poeder. Maar het gebruik moet bewust zijn en niet enkel uit gemak gebeuren. Ik vind het niet zelf maken van een dressing gewoon onbegrijpel, 5 minuten werk en het kost je nog geen euro. Dan ben je volgens mij verkeerd bezig.quote:Op vrijdag 26 mei 2006 15:08 schreef DIJK het volgende:
95% van de restaurants gebruikt idd wel ergens halffabrikaten voor. Ga maar eens bij je locale groothandel bij de kassa staan en staan kijken wat de koks kopen. En dan gaat het echt niet alleen om de simpele eetcafétjes, ook de dure restaurants en cateraars hoor.
Ik ben het er tot op zekere hoogte wel mee eens. Je kunt je met bepaalde dingen zoals een zelfgemaakte dressing ook onderscheiden. Maar de anti-convenience houding in dit topic was toch wel een beetje over the top. Net alsof het iets vies is. Ook met die halffabrikaten kun je er nog heus een eigen draai aan geven. En zoals ik al zei, ik ken genoeg dure restaurants en cateraars die met emmers vol van dat soort producten de groothandel uitlopen. En ik hoor niemand daar klagen dat het eten niet goed zou zijn.quote:Op vrijdag 26 mei 2006 15:13 schreef Drive-r het volgende:
Geloof me, ik weet heus wel dat het gebeurt. Dat betekent echter niet dat ik het er meer eens moet zijn. Als je echt je gast zo goed mogelijk wil verwennen, dan strookt het gebruik van half fabrikaten gewoon niet met die opvatting. Natuurlijk halen wij ons brood bij de bakker en gebruik ik voor simpele dingen bouillon poeder. Maar het gebruik moet bewust zijn en niet enkel uit gemak gebeuren. Ik vind het niet zelf maken van een dressing gewoon onbegrijpel, 5 minuten werk en het kost je nog geen euro. Dan ben je volgens mij verkeerd bezig.
Maar goed, da's mijn mening, dus daar hoef je het absoluut niet mee eens te zijn.
Vind ik niet zo gek. In sommige landen hebben ze wel bier bij de Mac.quote:Op vrijdag 26 mei 2006 15:19 schreef Beroepsgokker het volgende:
Man bij de McDonalds:
- Verkopen jullie ook bier?![]()
Ach, misschien viel het verkeerd, ik vond de eerdere reactie over die dressing juist over de top. Ik ben niet pertinent tegen half fabrikaten, ik merk alleen dat steeds meer koks en restaurateurs het als de enige optie zien. Vaak maakt het qua kosten enorm weinig uit, maar wordt het puur uit gemak of gewoonte gedaan, dat is zonde...quote:Op vrijdag 26 mei 2006 15:17 schreef DIJK het volgende:
[..]
Ik ben het er tot op zekere hoogte wel mee eens. Je kunt je met bepaalde dingen zoals een zelfgemaakte dressing ook onderscheiden. Maar de anti-convenience houding in dit topic was toch wel een beetje over the top. Net alsof het iets vies is. Ook met die halffabrikaten kun je er nog heus een eigen draai aan geven. En zoals ik al zei, ik ken genoeg dure restaurants en cateraars die met emmers vol van dat soort producten de groothandel uitlopen. En ik hoor niemand daar klagen dat het eten niet goed zou zijn.
BNou het is volgens mij wel algemeend bekend dat ze bij de mcDo geen bier verkopen maargoed kan aan mij liggenquote:Op vrijdag 26 mei 2006 15:20 schreef DIJK het volgende:
[..]
Vind ik niet zo gek. In sommige landen hebben ze wel bier bij de Mac.
"And in Paris, you can buy a beer at McDonald's"quote:Op vrijdag 26 mei 2006 15:25 schreef Beroepsgokker het volgende:
[..]
BNou het is volgens mij wel algemeend bekend dat ze bij de mcDo geen bier verkopen maargoed kan aan mij liggen
quote:Op vrijdag 26 mei 2006 15:19 schreef Beroepsgokker het volgende:
Man bij de McDonalds:
- Verkopen jullie ook bier?![]()
Had die vent eigenlijk wel aardappels geserveerd gekregen bij zijn meiraapjes?quote:Op vrijdag 26 mei 2006 16:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Knip
Daarnaast is het ook voor de gasten die er om heen zitten erg smerrigquote:Op zaterdag 27 mei 2006 00:27 schreef rashudo het volgende:
Misschien ligt het aan mij maar ik blijf me verbazen over mensen die tijdens het eten roken.. en dan in restaurants waar de rekening voor 2 personen toch wel ver boven de 100 EUR uitloopt. Dat vind ik nu echt zonde.
Alsof zo'n in een stal vetgemest stukje nepwild niet heel erg naar kip smaakt. En dat mag je dan niet zeggen?quote:Blundertje van een andere gast, op het moment van het bestellen van de parelhoen buigt de 40+ dame zich naar haar man en vraagt met een authentieke boerinnen ondertoon "das toch net als kip he?"
Nope, maar tijdens het eten vind ik het toch wel vreemd.. straks valt er nog as in je gerechtquote:Op zaterdag 27 mei 2006 01:05 schreef Bluezz het volgende:
Mmm, ik rook ook niet, maar tussen de gerechten door vind ik het ok.
Soms als je niet synchroon loopt met andere tafels en de afzuiginst. staat verkeerd o.i.d. is het wel storend.
Als je zelf rookt heb je daar geen last van volgens mij.
Het lijkt meer op kip dan wild zwijn op varken.quote:Op zaterdag 27 mei 2006 01:15 schreef EnderOnline het volgende:
[..]
Alsof zo'n in een stal vetgemest stukje nepwild niet heel erg naar kip smaakt. En dat mag je dan niet zeggen?
Dan maar fout!quote:
Tja.. als er een drankje is wat alle subtiele smaken uit een gerecht overruled...quote:Op zaterdag 27 mei 2006 10:58 schreef Erosjuhhh het volgende:
wat is er mis met cola?
sommige mensen zijn of de bob, of lusten geen wijn en om nou spa rood te nemen
quote:Op zaterdag 27 mei 2006 11:19 schreef tim2308 het volgende:
[..]
Tja.. als er een drankje is wat alle subtiele smaken uit een gerecht overruled...
Ik heb het echt geprobeerd zoals het "hoort".quote:
Maar goed, als de gast blij is, ben ik ook blij
Afgelopen vakantie maakte een vriend van mij deze opmerking. Hij had het zelf niet door maar kon aan onze reacties merken dat hij iets doms had gezegd. Prachtig!quote:Op vrijdag 26 mei 2006 14:09 schreef Mapani het volgende:
En het eeuwenoude afgezaagde, niet grappige grapje:
"Hoe wilt u uw biefstuk, medium?"
"Nee, doe maar large"
Gast in een breuk, ik vind m ondertussen niet grappig meer.
Whahaha dat herinner ik me nog. Ook dat die eigenaar steeds z`n best deed ons ervan te overtuigen dat na 1 keer daar te hebben gegeten iedereen terug komt.quote:Op zaterdag 27 mei 2006 12:44 schreef mien-moeke het volgende:
Met m'n ex in een pizzaria in Groningen.
Wij zitten te wachten op onze bestelling, krijgen de eigenaar en zijn zoon ruzie.
Staan midden in de zaak, vlak bij ons, tegen elkaar te schreeuwen.
Vliegt er op een gegeven moment ook nog een schaal ofzo door de lucht.![]()
quote:Op zaterdag 27 mei 2006 14:36 schreef lubje25 het volgende:
Ik heb een tijd lang bij een cafetaria gewerkt, ongelooflijk hoevaak mensen een overheerlijke dobermankroket willen bestellen.![]()
Dat is inderdaad schandalig!quote:Op vrijdag 26 mei 2006 13:39 schreef huize het volgende:
[..]
Dressing over de salade was waterig....sorry maar deze is al jaar en dag dezelfde en word kant en klaar ingekocht.
[..]
Nee, je bent niet gekquote:Op zaterdag 27 mei 2006 20:02 schreef piepster het volgende:
Ben ik nou gek, of kloppen al die reacties hierboven niet? Dit gaat toch over blunders van gasten, en dat andere topic over blunders van restaurants etc.
Dat is nog niet het ergste. Wat erger is dat mensen je roepen en dan met een groots en gul gebaar iets in je hand drukken zonder dat jij (en de buren van die persoon) kan zien wat er in zit. Loop je naar achter, zie je dat er 4 stuivers in je hand liggenquote:Op zondag 28 mei 2006 00:25 schreef Mikkie het volgende:
Of van die mensen met fooi: Moeten ze 54,90 afrekenen: "Doe maar 55." Steek het dan maar in je reet, zeikerd. En dat heeft niks met ondankbaarheid te maken; het is gewoon een belediging.
Dank je.quote:
Dat doe ik altijd bij de pizzajongen. Als ze bij dat bedrijf bewust 9,80 euro vragen voor een pizza... nou dan? Wat is er verkeerd aan als ik die 20 cent aan hem geef?quote:Op zondag 28 mei 2006 00:25 schreef Mikkie het volgende:
Of van die mensen met fooi: Moeten ze 54,90 afrekenen: "Doe maar 55." Steek het dan maar in je reet, zeikerd. En dat heeft niks met ondankbaarheid te maken; het is gewoon een belediging.
Brrr, ik kan het me voorstellen. De mensen met wie ik ga eten, hebben daar echter weinig last van. Ik verbaas me juist altijd over de enorm fooi die er ontstaat als de rekening gedeeld wordt, iedereen rond lekker makkelijk af, het tikt vaak aardig aan. Wij hebben tegenwoordig een erg populaire vegetarische schotel op de kaart staan, met wat welriekende kazen uit de oven. Al meerdere verhalen gehoord van de bediening, dat gasten eerst dachten dat iemand zijn schoenen had uitgetrokken en vervolgens pas de geur konden plaatsen. Eigenlijk beetje slecht van ons natuurlijk, maar het gerecht is heelijkr en erg populair.... kan moeilijk de geur gaan onderdrukken...quote:Op zondag 28 mei 2006 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat pas ergerlijk is, is zo een tafel met een groep mensen die komen eten, de rekening krijgen en die dan delen. Eentje zamelt het geld in. Iedereen geeft wat meer voor de fooi en diegene die het geld inzameld komt dan met de knaken betalen, past het verschil met de rekening (als dat er is) bij (of roomt het af) en betaald precies de rekening. Die heeft dan gegeten op de kosten van de rest van de groep. In een restaurant wat ik ken kwam tijdenlang zo een groep waar de "penningmeester" dat deed.
quote:Op zondag 28 mei 2006 12:22 schreef Chielus het volgende:
Lekker al die reacties op een kant en klare dressing, post die liever in een ander topic, het ging om een eetcafé, niet over een sterrenrestaurant.
quote:TS
..Bij mijn werk in een klassiekere Frans restaurant,..
Ik vind fooi bullshit. Ik doe 't, omdat 't gebruikelijk is en omdat ik mensen wel wat gun, maar het slaat werkelijk nergens op.quote:Op zondag 28 mei 2006 13:21 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Die 20 cent is een fooi. Fooi geef als blijk van dank voor de service die verleend is. Een bedrag van 20 cent is niks, als je bedenkt dat die kerel voor jou door weer en wind is gegaan (in de winter dan). Maar met pizzadudes vind ik dat nog iets anders. Als je in een restaurant tig keer aan tafel komt, alles goed voor de mensen regelt, zorgt dat alles naar wens is en er niks fout gaat, en je krijgt tien cent voor de service, dan mogen ze die in hun hol stoppen.
Ipv zo'n hautaine houding aan te nemen, had je vriendjelief ook gewoon kunnen uitleggen dat ze van chocolade zijn gemaakt.quote:Op zondag 28 mei 2006 12:41 schreef Serendips het volgende:
In hoeverre iemand iets van eten weet, is vaak een goede graadmeter voor algemene ontwikkeling.
Ik had een keer een date met een jongen, hadden we koffie na het eten besteld. Koffie wordt geserveerd met een schaaltje koffieboontjes. Ik steek er gelijk eentje in m'n mond; hmmm lekker!
Zijn reactie: 'Dat zijn toch geen echte koffiebonen?'.![]()
Nee, duhhhh, blijkbaar had hij nog nooit een chocolade koffieboon gezien.
Afknapper!!
Mensen die niet weten wat in restaurants wordt bedoeld met 'rare/ medium/ well done' of varkenshaas of kalfsoester zijn echt boeren...
Nee maar je negeert gewoon volledig wat ik zeg. Je krijgt toch salaris? Krijg je dat om borden op iemands tafel te smijten en onbeleefd te doen?quote:Op zondag 28 mei 2006 14:24 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Er bestaat echter een verschil tussen iemand die z'n werk doet, de borden op tafel tieft en weer aftaait en iemand die z'n werk doet met een glimlach, bereid is tot een kort praatje en ook iets extra's biedt.
[..]
Een extraatje ja, da's waar. Maar het is een extraatje dat gegeven wordt als waardering voor service. Als ik tig keer voor mensen heb gelopen en ik krijg 10 cent, dan vind ik dat een belediging. Ik hoef helemaal geen berg euro's, maar 10 cent staat in geen verhouding tot wat ik dan voor die mensen gedaan heb.
Je hoeft toch geen fooi te geven, dit is amerika niet waar het personeel als een stel hongernegers van de fooi moet leven. Als de service goed was geef je een fooi, anders niet. En het is toch juist aardig dat iemand die 55 euro geeft je niet terug laat lopen om hem nog eens 10 cent te geven. Het is niet bedoeld als fooi maar omdat het de moeite niet is op het wisselgeld te wachten. Ik snap je probleem niet.quote:Op zondag 28 mei 2006 00:25 schreef Mikkie het volgende:
Of van die mensen met fooi: Moeten ze 54,90 afrekenen: "Doe maar 55." Steek het dan maar in je reet, zeikerd. En dat heeft niks met ondankbaarheid te maken; het is gewoon een belediging.
Ik ook niet. Dat gezeik altijd over een fooi, zoek ander werk ofzo!quote:Op zondag 28 mei 2006 14:54 schreef EnderOnline het volgende:
[..]
Je hoeft toch geen fooi te geven, dit is amerika niet waar het personeel als een stel hongernegers van de fooi moet leven. Als de service goed was geef je een fooi, anders niet. En het is toch juist aardig dat iemand die 55 euro geeft je niet terug laat lopen om hem nog eens 10 cent te geven. Ik snap je probleem niet.
In bepaalde restaurants is een amuse vrij standaard en is het vreemder als je er geen krijgtquote:Op vrijdag 26 mei 2006 14:20 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Nou, eerlijk gezegd zou ik het normaal vinden als mij eerst gevraagd wordt of ik prijs stel op een extra tussendoortje van het huis.
WTF doe je???? Waarom krijg ik dit??? Doe weg !!!!!quote:Op zondag 28 mei 2006 15:04 schreef ChrisJX het volgende:
[..]
In bepaalde restaurants is een amuse vrij standaard en is het vreemder als je er geen krijgt
Dat is hetzelfde als bij de Griek gaan eten en het dan raar vinden dat je een glaasje ouzo krijgt.
Ik vind het nogal kort door de bocht geredeneerd om te stellen dat ik een hautaine houding aanneem. Je was er nl. niet bij. Natuurlijk heb ik hem verteld dat die boontjes van chocolade zijn. Ik vond het alleen nogal vreemd dat ie dat niet wist. Ik heb het over iemand van 25 jaar en afgestudeerd aan de universiteit, dan veronderstel ik toch wel dat je het een en ander weet en zeker dat je wel eens een chocolade koffieboon op een taart hebt zien liggen. Ik heb het hier niet over een ingewikkeld gerecht met een moeilijke naam of zo, maar om een fuckin' chocolade koffieboon....quote:Op zondag 28 mei 2006 13:59 schreef SHE het volgende:
Ipv zo'n hautaine houding aan te nemen, had je vriendjelief ook gewoon kunnen uitleggen dat ze van chocolade zijn gemaakt.
Sowieso vraag ik me af , wat jouw definitie van een acceptabel etablissement is, als je daar komt waar ze je koffieboontjes voorschotelen bij de koffie![]()
Ik denk dat ik van gastronomie wel aardig kaas heb gegeten..en juist mensen laten delen in ervaringen , iets leren of zelf nog iets ontdekken is toch het leukste wat er is.
Ik snap je punt en je mag idd van iemand van 25 verwachten dat hij weet wat chocoladekoffieboontjes zijn. Maar aan de andere kant: als hij die dingen toevallig nooit ergens gezien heeft, hoe moet hij het dan weten?quote:Op zondag 28 mei 2006 15:13 schreef Serendips het volgende:
Ik vind het nogal kort door de bocht geredeneerd om te stellen dat ik een hautaine houding aanneem. Je was er nl. niet bij. Natuurlijk heb ik hem verteld dat die boontjes van chocolade zijn. Ik vond het alleen nogal vreemd dat ie dat niet wist. Ik heb het over iemand van 25 jaar en afgestudeerd aan de universiteit, dan veronderstel ik toch wel dat je het een en ander weet en zeker dat je wel eens een chocolade koffieboon op een taart hebt zien liggen. Ik heb het hier niet over een ingewikkeld gerecht met een moeilijke naam of zo, maar om een fuckin' chocolade koffieboon....
Er staat toch duidelijk het zinnetje tussen "ander bedrijf".quote:
Ik heb niks tegen koffieboontjes, mopquote:Op zondag 28 mei 2006 15:13 schreef Serendips het volgende:
[..]
Ik vind het nogal kort door de bocht geredeneerd om te stellen dat ik een hautaine houding aanneem. Je was er nl. niet bij. Natuurlijk heb ik hem verteld dat die boontjes van chocolade zijn. Ik vond het alleen nogal vreemd dat ie dat niet wist. Ik heb het over iemand van 25 jaar en afgestudeerd aan de universiteit, dan veronderstel ik toch wel dat je het een en ander weet en zeker dat je wel eens een chocolade koffieboon op een taart hebt zien liggen. Ik heb het hier niet over een ingewikkeld gerecht met een moeilijke naam of zo, maar om een fuckin' chocolade koffieboon....
Verder heb ik nergens beweerd dat ik me in een restaurant met een Michelin-ster bevond. Voor mij is een eenvoudig eetcafé of een net restaurant prima. Ik heb, als student zijnde, helemaal geen geld voor dure restaurants. Dat je dan eens ergens komt waar koffieboontjes i.p.v. bonbons geserveerd worden, kan voorkomen. Dat boeit me niet, ik ben dol op koffieboontjes van pure chocolade. Je neus daarvoor ophalen, dat is pas hautain!
Overigens ben ik het wel met je eens dat het leuk is om mensen eens iets nieuws te laten zien op culinair gebied. Ik presenteer gasten dan ook graag iets wat ze nog niet kennen.
Dan moet je ook niet zo zitten rellen, schat.quote:Op zondag 28 mei 2006 15:21 schreef SHE het volgende:
Ik heb niks tegen koffieboontjes, mop
Zo'n mensen zijn verschrikkelijk, die hebben ooit ergens iets op een bepaalde manier gehad, meestal de foute, en dan gaan ze jou "verbeteren".quote:Op zondag 28 mei 2006 15:50 schreef Razztwizzle het volgende:
Klant: "Waar is de slagroom in mijn cappucino? Er hoort slagroom in! Dat jullie dat niet weten!"![]()
Ganzenlever of mayo dat is wel een heel verschil, Dan zie je het echt nietquote:Op zondag 28 mei 2006 16:11 schreef Chielus het volgende:
Gasten krijgen Tournedo Rossini, det een mooie plak halfgesmolten ganzenlever bovenop.
Gast tegen mij, meneer waarom ligt er mayonaise op m'n biefstuk....
Haha, die is zeker van echt hondenvlees?quote:Op zaterdag 27 mei 2006 14:36 schreef lubje25 het volgende:
Ik heb een tijd lang bij een cafetaria gewerkt, ongelooflijk hoevaak mensen een overheerlijke dobermankroket willen bestellen.![]()
En vervolgens afknappen omdat ze het niet kennen. Die mensen kijken wel uit om nog een keer met jou te eten..!quote:Op zondag 28 mei 2006 15:13 schreef Serendips het volgende:
[..]
Overigens ben ik het wel met je eens dat het leuk is om mensen eens iets nieuws te laten zien op culinair gebied. Ik presenteer gasten dan ook graag iets wat ze nog niet kennen.
En dan vind ik het nog niet verplicht.quote:Op zondag 28 mei 2006 14:54 schreef EnderOnline het volgende:
[..]
Je hoeft toch geen fooi te geven, dit is amerika niet waar het personeel als een stel hongernegers van de fooi moet leven. Als de service goed was geef je een fooi, anders niet.
Is toch gewoon diefstal?quote:[b]Op zondag 28 mei 2006 15:50
Klant: "Ik gaf ¤50"
* Razztwizzle] : "Nee, u gaf ¤20. Ik heb het briefje hier nog bovenop de toonbank liggen meneer."[/me]
Klant: "Dat is niet mijn briefje" (Hij was de enige in de zaak)
[me=Razztwizzle : "Meneer, u betaalde met ¤20. Als ik vanavond nou een kasverschil heb van 30 euro bel ik u terug, zullen we dat afspreken?"
Klant: "Ja.. maar ik vond de vlaai ook vies en de koffie ook niet lekker en ik wil gewoon m'n geld terug *grist briefje van ¤20 van de toonbank*.
't Lijkt de Mac wel. Zonder sinas is zo'n menu duurder dan mèt...quote:Op zondag 28 mei 2006 17:23 schreef Mikkie het volgende:
"U heeft eigenlijk het menu niet voltooid, dan geldt de aanbieding niet, en moet u de soep en het hoofdgerecht los afrekenen. Dan wordt het dus zelfs 3 euro duurder. Heeft u dat misschien liever?"
Ik vind vooral de manier waarop het gaat. Als ze zoiets hebben van laat maar zitten, puur voor de afronding dan vind ik het nooit zo erg als het maar 10 of 20 cent is.quote:Op zondag 28 mei 2006 13:40 schreef Taurus het volgende:
[..]
Ik vind fooi bullshit. Ik doe 't, omdat 't gebruikelijk is en omdat ik mensen wel wat gun, maar het slaat werkelijk nergens op.
Namelijk, voor die geweldige service waar jij het over hebt krijgen die mensen als 't goed is gewoon salaris. Er wordt niet anders verwacht, lijkt me. Je werkt voor je geld, en als je dat geld wilt, dan werk je goed, zo niet, volgt er ontslag. Dat heeft helemaal niks met fooi te maken.
Daarnaast werk ik in verkoop (ook in horeca gewerkt, dus ja, ik weet waar ik 't over heb) en ik verdien veel minder (logisch, tis overdag en ook fysiek minder zwaar werk) maar ik krijg géén fooi! Duh! Ik vind 't echt belachelijk als je als bediening in 'n restaurant boos wordt als mensen je dus maar 10 cent fooi geven. Take it or leave it, het is een extra'tje, geen verplichting.
Dat was een beetje dom...quote:Op maandag 29 mei 2006 17:11 schreef M.I.B. het volgende:
Collega (tegen de kok): Damn, ik weet niet wat je met die gehaktbal hebt gedaan, maar hij smaakt wel heel goed vandaag.
kok: Da's een tartaartje, knuppel!
Op zich, ze zien er (enigszins) hetzelfde uit, dus je kunt je nog vergissen erin. Maar als je al de hele avond als daghap het tartaartje hebt lopen verkopen............
wat is hier mee?quote:Op zondag 28 mei 2006 16:11 schreef Chielus het volgende:
Een die ik al zo vaak heb meegemaakt;
Gast; Heeft u Verse Jus d'Orange.
Ik; Nee helaas, alleen uit fles.
Gast; Oh doe dan maar een Cappucino...
Ik:(Soms denk ik gewoon dat ze je gewoon willen pesten).
Ik heb dit precies hetzelfde ook een keer meegemaakt. En dan komt die gewoon de volgende ochtend nog terug ook nog of er een kasverschil is... Wat een mongool ben je danquote:Op zondag 28 mei 2006 15:50 schreef Razztwizzle het volgende:
Klant: "Ik gaf ¤50"
* Razztwizzle] : "Nee, u gaf ¤20. Ik heb het briefje hier nog bovenop de toonbank liggen meneer."[/me]
Klant: "Dat is niet mijn briefje" (Hij was de enige in de zaak)
[me=Razztwizzle : "Meneer, u betaalde met ¤20. Als ik vanavond nou een kasverschil heb van 30 euro bel ik u terug, zullen we dat afspreken?"
Fooi is ook niet nodig, en je bent 't zeker niet verplicht. De teleurstelling is er alleen omdat men ´t gewend is fooi te ontvangen bij dat soort baantjes. Daar word je verwend van.quote:Op dinsdag 30 mei 2006 12:03 schreef Freak187 het volgende:
Misschien zet ik hier kwaad bloed, maar ik geef per defenitie geen fooi aan pizzabezorgers. Snap niet dat het een "geaccepteerd" fenomeen is. Die opgeschoten gasten zitten op een scootertje en kijken dan beteutert als ze geen fooi krijgen. Je krijgt toch gewoon je salaris?
Bij restaurants ben ik ook niet zo scheutig eerlijk gezegd. Als ik met een gezelschap ga eten dan zeggen die anderen: "de gebruikelijke 10% maar?" Tsja.. ik begrijp dat niet zo. Het is een beetje ingeburgerd lijkt wel. In Amerika leef je van de fooien, maar in Nederland hebben ze toch wel een fatsoenlijke CAO?
Ik heb zelf in een supermarkt gewerkt en als ik dan speciaal voor een klant in het magazijn een produkt pak, omdat het vak leeg is, dan krijg ik geen fooi. Ik doe gewoon m'n werk.
lame, het is algemeen bekend dat bijna overal bier wordt verkocht bij de mac, behalve hier in NLquote:Op vrijdag 26 mei 2006 15:25 schreef Beroepsgokker het volgende:
[..]
BNou het is volgens mij wel algemeend bekend dat ze bij de mcDo geen bier verkopen maargoed kan aan mij liggen
Ahum.... Laat ik mijn avond niet bederven en gewoon maar naar deze link wijzen http://www.fatsoenlijkehorecacao.nl/inhoud_punten.aspquote:Op dinsdag 30 mei 2006 12:03 schreef Freak187 het volgende:
(..) in Nederland hebben ze toch wel een fatsoenlijke CAO?
Het mooiste is als ze dan ook nog hun helm op houdenquote:Op dinsdag 30 mei 2006 12:03 schreef Freak187 het volgende:
Misschien zet ik hier kwaad bloed, maar ik geef per defenitie geen fooi aan pizzabezorgers. Snap niet dat het een "geaccepteerd" fenomeen is. Die opgeschoten gasten zitten op een scootertje en kijken dan beteutert als ze geen fooi krijgen. Je krijgt toch gewoon je salaris?
Bij restaurants ben ik ook niet zo scheutig eerlijk gezegd. Als ik met een gezelschap ga eten dan zeggen die anderen: "de gebruikelijke 10% maar?" Tsja.. ik begrijp dat niet zo. Het is een beetje ingeburgerd lijkt wel. In Amerika leef je van de fooien, maar in Nederland hebben ze toch wel een fatsoenlijke CAO?
Ik heb zelf in een supermarkt gewerkt en als ik dan speciaal voor een klant in het magazijn een produkt pak, omdat het vak leeg is, dan krijg ik geen fooi. Ik doe gewoon m'n werk.
In Spanje ook.quote:Op vrijdag 26 mei 2006 16:01 schreef der_Otto het volgende:
[..]
"And in Paris, you can buy a beer at McDonald's"
(Pulp Fiction)
Oh, en in Brussel trouwens ook.
Dat is toch geen blunder? Hoe moet je het dan zeggen? Als ik zoiets heb gooi ik er een brede glimlach tegenaan en die krijg ik meestal ook terug. Het is iig duidelijk wat je wil.quote:Op zaterdag 27 mei 2006 12:00 schreef Saik0 het volgende:
"Doe mij maar die pizza met artisjokkenhartjes, maar dan zonder artisjokkenhartjes."
Jezus, dat kun je toch geen CAO noemen!quote:Op dinsdag 30 mei 2006 20:48 schreef tim2308 het volgende:
Ahum.... Laat ik mijn avond niet bederven en gewoon maar naar deze link wijzen http://www.fatsoenlijkehorecacao.nl/inhoud_punten.asp
Meer een blunder van de bediening dan van de gast dus en niet echt thuis in dit topic.quote:Op dinsdag 30 mei 2006 23:46 schreef Mapani het volgende:
De allereerste avond dat ik op mijn werk in het restaurant mocht bedienen at er een grote groep. Bij het hoofdgerecht kregen ze verschillende sauzen. Die werden in sauskommen op dienblaadjes gezet, en wij gingen die dan netjes op de tafels zetten. Er stond nog 1 kommetje op mijn dienblaadje, en ik was bezig de een na laatste in te zetten, toen mijn dienblaadje kapseisde, en de saus in de nek van een sjieke dame belandde. De champignons dreven over haar rug naar beneden. Op hetzelfde moment zegt ze tegen haar overbuurvrouw: ik krijg het opeens heel warm.
Gelukkig droeg ze een vest dat ze uit kon trekken, en dat mijn baas mocht laten stomen.Toen dacht ik dat ik mijn baantje wel gedag kon zeggen. Tot mijn stomme verbazing lag mijn baas in de keuken dubbel van het lachen. Ik werk er nog steeds.
Beetje offtopic misschien maar dat doen twee vrienden van ons in cafe ook nog al eens. Sindsdien zorgen we ervoor dat we zelf het bij elkaar gelegde geld afgeven aan de kassa met de vriendelijke mededeling dat het wisselgeld voor de betreffende barmannen is.quote:Op zondag 28 mei 2006 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat pas ergerlijk is, is zo een tafel met een groep mensen die komen eten, de rekening krijgen en die dan delen. Eentje zamelt het geld in. Iedereen geeft wat meer voor de fooi en diegene die het geld inzameld komt dan met de knaken betalen, past het verschil met de rekening (als dat er is) bij (of roomt het af) en betaald precies de rekening. Die heeft dan gegeten op de kosten van de rest van de groep. In een restaurant wat ik ken kwam tijdenlang zo een groep waar de "penningmeester" dat deed.
Ik snap het niet echt..quote:Op woensdag 31 mei 2006 00:07 schreef Stansfield het volgende:
Ik kan me ook niet iets herinneren wat erg grappig was en opzich wel een blunder van een gast. Gingen we met ons team als seizoenafsluiter onbeperkt steengrillen in een restaurant. En dan doen ze bij een nieuwe steen zout erop. Dus één lolbroek denk ik draai dat dopje los kan je lachen. Maar die gozer die daar werkt heeft natuurlijk veel vaker van die teams met lolbroeken gehad. Dus wij kijken wat er gebeurt. Hij legt de steen neer pakt de zout doet zijn duim op de deksel voor een gedeelte en strooit er zout op en legt het weer neer. Erg grappig was dat dat die lolbroek zijn standaard grapje mislukte.
En die mensen noem je nog steeds vrienden?quote:Op woensdag 31 mei 2006 13:38 schreef DayFairy het volgende:
[..]
Beetje offtopic misschien maar dat doen twee vrienden van ons in cafe ook nog al eens. Sindsdien zorgen we ervoor dat we zelf het bij elkaar gelegde geld afgeven aan de kassa met de vriendelijke mededeling dat het wisselgeld voor de betreffende barmannen is.
Nou, gewoon...Een gast die lollig probeert te zijn, terwijl de bediening die grap allang kent. Uit voorzorg drukt de ober zijn vinger op het dopje, omdat hij weet dat er regelmatig mensen zijn die het dopje losdraaien met als risico dat het hele zoutvaatje over de steen heengaat.quote:Op woensdag 31 mei 2006 14:18 schreef heaven7 het volgende:
Ik snap het niet echt..
Dat zou ik geweest kunnen zijn. Ik ben fan van verse (sinaasappel)sap en cappuccino. Soms gaat m'n voorkeur uit naar sap en soms naar cappuccino. Sap uit pak/fles is een dikke no/no voor mij.quote:Op zondag 28 mei 2006 16:11 schreef Chielus het volgende:
Een die ik al zo vaak heb meegemaakt;
Gast; Heeft u Verse Jus d'Orange.
Ik; Nee helaas, alleen uit fles.
Gast; Oh doe dan maar een Cappucino...
Ik:(Soms denk ik gewoon dat ze je gewoon willen pesten).
Dat is ook helemaal niet vreemd. Naast het feit dat het uit pak minder lekker is staat de prijs ook totaal niet in verhouding. ¤1,75 oid voor een glaasje sap uit pakquote:Op donderdag 1 juni 2006 03:03 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Dat zou ik geweest kunnen zijn. Ik ben fan van verse (sinaasappel)sap en cappuccino. Soms gaat m'n voorkeur uit naar sap en soms naar cappuccino. Sap uit pak/fles is een dikke no/no voor mij.
Dus ik vind het niet zo heel vreemd.
Inderdaad... die bagger hoef ik ook niet. Als ik sinaasappelsap uit pak wil ga ik wel naar de supermarktquote:Op donderdag 1 juni 2006 09:34 schreef heaven7 het volgende:
[..]
Dat is ook helemaal niet vreemd. Naast het feit dat het uit pak minder lekker is staat de prijs ook totaal niet in verhouding. ¤1,75 oid voor een glaasje sap uit pak![]()
Da's geen blunder, zolang ze het fatsoenlijk vraagt.quote:Op donderdag 1 juni 2006 10:36 schreef Loontjah het volgende:
Ook een blunder: een deftige vrouw wou weten wat een tosti was![]()
Nerdjequote:Op donderdag 1 juni 2006 11:49 schreef Horsemen77 het volgende:
[..]
Inderdaad... die bagger hoef ik ook niet. Als ik sinaasappelsap uit pak wil ga ik wel naar de supermarktBeetje vreemd dat zo'n nerdje raar staat te kijken als je iets anders bestelt omdat ze geen verse sinaasappelsap hebben.
Ah dus je bedoelt specifiek van verse sinaasappelsap naar capuccino? Dat verandert de zaakquote:Op donderdag 1 juni 2006 12:01 schreef Chielus het volgende:
[..]
Nerdje![]()
![]()
Ik heb alleen bedoeld dat ik het al zo vaak mee gemaakt heb, dat ik het opvallend vind worden. Het veranderen naar deze combinatie. Ik ben echt niet te beroerd om voor jou een Cappucino te gaan maken hoor.
Yep....quote:Op donderdag 1 juni 2006 12:03 schreef Horsemen77 het volgende:
[..]
Ah dus je bedoelt specifiek van verse sinaasappelsap naar capuccino? Dat verandert de zaak
Bij mij wisselen verse jus en cappuccino stuivertje afhankelijk van bui. Dus als ik trek in jus heb en die blijkt niet vers te zijn dan ga ik voor cappuccinoquote:Op donderdag 1 juni 2006 12:01 schreef Chielus het volgende:
[..]
Nerdje![]()
![]()
Ik heb alleen bedoeld dat ik het al zo vaak mee gemaakt heb, dat ik het opvallend vind worden. Het veranderen naar deze combinatie. Ik ben echt niet te beroerd om voor jou een Cappucino te gaan maken hoor.
Zo'n quicklunch is echt iets voor mij! Waar is dat ergens?quote:Op donderdag 1 juni 2006 10:36 schreef Loontjah het volgende:
Hele lap tekst met o.a. het quicklunch verhaal
Ja. Behalve dat zijn het erg leuke mensen.quote:Op woensdag 31 mei 2006 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En die mensen noem je nog steeds vrienden?
als mensen dat bij mij doen, ben ik zo vrij om het hele dienblad over ze heen te gooienquote:Op donderdag 1 juni 2006 13:35 schreef Pune het volgende:
Ik liep eens op een borrel met een plateau vol champagneflutes op 1 hand om alle 50 gasten van een glaasje te voorzien. Terwijl ik me half naar een gast toebuig om een afwijkend aperitief als bestelling aan te nemen, begint een onverlaat aan mijn andere kant zo hup, de glaasjes van mijn blad af te pikken. Evenwicht weg, dienblad kantelt, helaas champagne over zijn pak en een gespeelde geschokte blik van mij.
En ik heb eens meegemaakt dat een gast zich zo excessief volgoot met wijn dat hij aan tafel ten overstaan van het gezelschap en bediening, moest kotsen.
"Hier, een emmertje."
Of misschien durft de rest ook niet zo goed.quote:Op donderdag 1 juni 2006 14:13 schreef DayFairy het volgende:
Ik ben alleen niet zo dapper in het confronteren van mensen vandaar dat er nog niets van gezegd is.
En blijkbaar ben ik ook de enige die zich er aan stoort of de rest vind het niet boeiend genoeg om er iets van te zeggen.
Vriendin van me die in een restaurant heeft gewerkt heeft sindsdien de helft van alle restaurants afgeschreven omdat ze overal dezelfde heel- en halffabrikaten proeft.quote:Op vrijdag 26 mei 2006 13:58 schreef huize het volgende:
Ow en jij geloofd dat die overal nog zelf word gemaakt zeker.![]()
Verassing, tenzij jij in een wat klassieker en duurder restaurant zit, kun je ervan uitgaan dat heel veel halffabricaten en heelfabricaten worden gebruikt.
Ik ken het probleem. Al die tenten waar je meteen merkt welke trucjes ze gebruiken. Vis of vlees uit steamers, kan en klare sauzen, je gaat het gewoon herkennen als je zelf in keukens gewerkt heb. In eetcafes en dergelijke maakt het mij ook eigenlijk niet meer uit, maar in sommige restaurant kan ik echt teleurgesteld zijn...quote:Op donderdag 1 juni 2006 18:47 schreef gronk het volgende:
[..]
Vriendin van me die in een restaurant heeft gewerkt heeft sindsdien de helft van alle restaurants afgeschreven omdat ze overal dezelfde heel- en halffabrikaten proeft.![]()
Ze kende het zeker alleen als croquemonsieur...quote:Op donderdag 1 juni 2006 10:36 schreef Loontjah het volgende:
Ook een blunder: een deftige vrouw wou weten wat een tosti was![]()
Ik ben niet zozeer teleur gesteld in de restaurants, maar in de mensen die deze troep blijven accepteren in restaurants.quote:Op donderdag 1 juni 2006 19:00 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ik ken het probleem. Al die tenten waar je meteen merkt welke trucjes ze gebruiken. Vis of vlees uit steamers, kan en klare sauzen, je gaat het gewoon herkennen als je zelf in keukens gewerkt heb. In eetcafes en dergelijke maakt het mij ook eigenlijk niet meer uit, maar in sommige restaurant kan ik echt teleurgesteld zijn...
Da's waar, maar ik zie mezelf ook niet protesteren. Hoewel ik dat in een duurdere tent met hogere verwachtingen dan weer wel doe, gewoon netjes.quote:Op donderdag 1 juni 2006 22:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ben niet zozeer teleur gesteld in de restaurants, maar in de mensen die deze troep blijven accepteren in restaurants.
't is ook 't verlies van je naieviteit. En da's eigenlijk best jammer.quote:Op donderdag 1 juni 2006 19:00 schreef Drive-r het volgende:
Ik ken het probleem. Al die tenten waar je meteen merkt welke trucjes ze gebruiken. Vis of vlees uit steamers, kan en klare sauzen, je gaat het gewoon herkennen als je zelf in keukens gewerkt heb.
Ik zou het ook op zijn minst dubieus vinden als meneer zijn zin op een toetje doet ...brrrquote:Op vrijdag 2 juni 2006 14:37 schreef huize het volgende:
Voor mijzelf ligt het gewoon aan de zaak waar ik me bevind. Als ik me in een gemiddelde lunchroom bevind verwacht ik postmix, kant en klare sauzen e.d. Zit ik in een wat duurder restaurant dan is mn verwachting weer anders.
Tuurlijk is het jammer dat zoveel zaken zo werken maar dat is nou eenmaal de realiteit.
ot:
Gast: Zeg, jongeman, de Grand Marnier, hoe groot is die, we hebben nog zin op een toetje maar niet te groot....
Ik:![]()
Yup, dat geintje ken ik. Zit je met 20 mensen te eten à 20 gulden (nog) per persoon. Na afloop allemaal even 20 ballen lappen. Als de pet rond is gegaan, blijkt dat 1 iemand niet betaald heeft. Wie? Wie? Niemand. Goh.quote:Op zondag 28 mei 2006 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat pas ergerlijk is, is zo een tafel met een groep mensen die komen eten, de rekening krijgen en die dan delen. Eentje zamelt het geld in. Iedereen geeft wat meer voor de fooi en diegene die het geld inzameld komt dan met de knaken betalen, past het verschil met de rekening (als dat er is) bij (of roomt het af) en betaald precies de rekening. Die heeft dan gegeten op de kosten van de rest van de groep. In een restaurant wat ik ken kwam tijdenlang zo een groep waar de "penningmeester" dat deed.
Dat is wel slechtquote:Op vrijdag 2 juni 2006 15:42 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Yup, dat geintje ken ik. Zit je met 20 mensen te eten à 20 gulden (nog) per persoon. Na afloop allemaal even 20 ballen lappen. Als de pet rond is gegaan, blijkt dat 1 iemand niet betaald heeft. Wie? Wie? Niemand. Goh.
Allemaal een gulden extra betaald. Heeft er dus iemand voor een piek zitten schransen op kosten van de anderen![]()
Ja he? We zijn er nooit achter gekomen wie het nou wasquote:
quote:Op zaterdag 9 september 2006 12:33 schreef lesley het volgende:
ik heb eens een man gehad die volleig door het lint ging omdat ik 5 muntjes van 50 cent terug gaf ipv een twee euro stuk, terwijl ik hem net had uitgeklegt dta ik niks anders had, en ik ook even geen m0ge;lijkheid tot wisellen had.
Het kan nog veel erger. Als na afloop van het copieuze diner iemand vriendelijk voorstelt dat hij de rekening wel even voorschiet, en alvast met de ober naar het pinapparaat wandelt terwijl de rest hutje bij mutje legt, en die daarna tevreden lachend zijn portefeuille -met daarin de factuur- in zijn binnenzak schuift, dan is dat een ondernemer die het diner zojuist van zijn zakelijke rekening betaald heeft en die aan de daaruit ontstane aftrekpost netto al gauw 40% van het rekeningbedrag overhoudt. Verdient lekker hoor, chic dineren met vrienden en familie!quote:Op zondag 28 mei 2006 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat pas ergerlijk is, is zo een tafel met een groep mensen die komen eten, de rekening krijgen en die dan delen. Eentje zamelt het geld in. Iedereen geeft wat meer voor de fooi en diegene die het geld inzameld komt dan met de knaken betalen, past het verschil met de rekening (als dat er is) bij (of roomt het af) en betaald precies de rekening. Die heeft dan gegeten op de kosten van de rest van de groep. In een restaurant wat ik ken kwam tijdenlang zo een groep waar de "penningmeester" dat deed.
Sinds wanneer zijn zakendiners weer aftrekbaar?quote:Op woensdag 15 november 2006 04:13 schreef dvr het volgende:
[..]
Het kan nog veel erger. Als na afloop van het copieuze diner iemand vriendelijk voorstelt dat hij de rekening wel even voorschiet, en alvast met de ober naar het pinapparaat wandelt terwijl de rest hutje bij mutje legt, en die daarna tevreden lachend zijn portefeuille -met daarin de factuur- in zijn binnenzak schuift, dan is dat een ondernemer die het diner zojuist van zijn zakelijke rekening betaald heeft en die aan de daaruit ontstane aftrekpost netto al gauw 40% van het rekeningbedrag overhoudt. Verdient lekker hoor, chic dineren met vrienden en familie!![]()
Als deze nodig zijn voor het uitoefenen van je vak ( zoals in mijn geval sales ) dan zijn die nota's wel erg welkom.quote:Op woensdag 15 november 2006 07:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sinds wanneer zijn zakendiners weer aftrekbaar?
Al heel lang, de periode dat ze niet aftrekbaar waren heeft maar heel kort geduurd. De afgelopen +/- 10 jaar waren ze voor 90% van het nettobedrag aftrekbaar van de winst, sinds 2005 voor 75%. Je mag ook een drempelbedrag van 4000 euro hanteren en daarboven 100% aftrekken. Maar ja, dan moet je voor 16000 euro lunchen en dineren voordat dat interessant wordt.quote:Op woensdag 15 november 2006 07:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Sinds wanneer zijn zakendiners weer aftrekbaar?
juistem en daar komt een middelgroot bedrijf, met een flink mgmt en salesforce al gauw aan hoor.quote:Op woensdag 15 november 2006 12:42 schreef dvr het volgende:
[..]
Al heel lang, de periode dat ze niet aftrekbaar waren heeft maar heel kort geduurd. De afgelopen +/- 10 jaar waren ze voor 90% van het nettobedrag aftrekbaar van de winst, sinds 2005 voor 75%. Je mag ook een drempelbedrag van 4000 euro hanteren en daarboven 100% aftrekken. Maar ja, dan moet je voor 16000 euro lunchen en dineren voordat dat interessant wordt.
Nou, dat werkt alleen als je de gasten hun deel van de dinerkosten aan je (d.w.z. aan jou privé) laat terugbetalen - als dat niet gebeurt is al dat buiten de deur eten per saldo gewoon een kostenpost.quote:Op woensdag 15 november 2006 12:47 schreef SHE het volgende:
Nu begrijp ik ook waarom mijn baas de nota's graag zo hoog mogelijk wilde hebben![]()
nostalgiequote:Op zondag 28 mei 2006 13:55 schreef SHE het volgende:
Mijn eerste avond ( lees sollicitatie ) in Get Down Cafe Utrecht tijdens mijn studie tijd. Ik had al wel ruim barervaring, maar was erg zenuwachtig omdat ik als enige meisje een bar alleen zou draaien...en dat in een toko vol bronstige late teens en jonge twintigers. Als klap op de vuurpijl doet het barpersoneel om de 2 uur ook nog een kleine 'act' op de bar ..het welbekende heehoo liedje
Sjors staat daar dus achter de bar lekker te tanken om de zenuwen weg te werken ( wij mochten drinken achter de bar ) ..maar ik was zo godsgruwelijk zenuwachtig dat ik voor dat we opengingen al ruim een liter wijn had weggewerkt.
Lang verhaal kort....bij de eerste bar act kon ik mijn evenwicht nog wel bewaren....bij de tweede lazerde ik er vanaf...molde 300 glazen en had een liter shooter over mijn shirtje en broek
Ik ben overigens aangenomen![]()
jij noemt het goed, ik noem het tragisch.quote:Op vrijdag 26 mei 2006 14:15 schreef huize het volgende:
Doet die kennelijk toch iets goed met zn dressing !
Wat een rotstreek, ik lunch ook vaak samen met een groep vrienden maar de fooi gaat echt wel helemaal naar het personeel en om dat niet zo te doen zou ik echt schoftig vinden.quote:Op zondag 28 mei 2006 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
En waarom is dat in godsnaam nou weer niet okeequote:Op zondag 28 mei 2006 13:59 schreef SHE het volgende:
Sowieso vraag ik me af , wat jouw definitie van een acceptabel etablissement is, als je daar komt waar ze je koffieboontjes voorschotelen bij de koffie![]()
Dat komt van de Varkenshaasquote:Op zondag 19 november 2006 14:11 schreef Walking_On_Sunshine het volgende:
Ook zo'n mooie: `Die hertenbiefstuk,wat voor vlees is dat eigenlijk?`
en die varkenshaas komt bij de kont van de koe vandaanquote:Op maandag 20 november 2006 07:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat komt van de Varkenshaas
quote:Op maandag 20 november 2006 07:58 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
en die varkenshaas komt bij de kont van de koe vandaan
Ik moet erkennen dat de ober een punt heeft...quote:Op maandag 20 november 2006 09:52 schreef xman het volgende:
Ik zat hele lange tijd terug in een cafe met vrienden te drinken toen m'n stoel brak. Die heb ik nonchalant geruild met een stoel van een andere tafel. De keer daarop gingen we weer wat drinken daar, zei de ober bij het serveren van de drankjes dat als er deze keer een stoel breekt ik hem er ook bij kan roepen.![]()
Vertel ook ff wel restaurant dit was, dat hebben ze wel verdient.quote:Op maandag 20 november 2006 11:09 schreef Hallahan het volgende:
Misdraging van mijn dochtertje (okay, ze kan er verder weinig aan doen, maar toch):
Afgelopen zomer op vakantie geweest in Duitsland. Mijn vrouw is in de vakantie jarig, dus op haar verjaardag lekker uit eten in een redelijk sjiek restaurant. Eten was perfect, ook de kinderen smullen...
Alleen op een gegeven moment wordt mijn dochter erg wit in haar gezicht (voelde zich al niet zo lekker die dag) en voordat ze ook maar iets kon doen komt alles wat ze die dag had gegeten er weer uit, midden over de tafel (mijn vrouw probeert het nog op te vangen met haar handen, maar dat lukte dus niet echt)... Ik heb nooit geweten dat een restaurant zo stil kon worden. Een gedeelte van de gasten zit echt met afschuw te kijken, een ander gedeelte kijkt met medelijden naar dat arme kind en een gedeelte (waaronder ondergetekende) kon een grijns niet onderdrukken...
Maar, complimenten voor het personeel, binnen 1 minuut was ons hele tafel leeggemaakt, het linnen vervangen en overnieuw bestek ed uitgezet... Mijn dochtertje werd meegenomen naar de keuken om schoongemaakt te worden en AL onze eten werd opnieuw geserveerd (mijn perfekte lambsrack was bijna op, dus dat kwam goed uit!). Toen we ons afvroegen waar ons kind bleef kregen we te horen dat ze in haar hemdje en onderbroek in de keuken zat te wachten omdat 1 van de serveersters gauw naar huis werd gestuurd om schone kleding te halen, die konden we later dan wel terug brengen).
Je kunt je wel voorstellen dat we daar niet weggingen zonder een echte grote fooi achter te laten...
Dit was het volgens mij, lag aan het pleintje met die beren in het fontein voor de kennersquote:Op maandag 20 november 2006 11:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vertel ook ff wel restaurant dit was, dat hebben ze wel verdient.
Ah, bij Trier in de buurt, mooie omgeving daar.quote:Op maandag 20 november 2006 11:26 schreef Hallahan het volgende:
[..]
Dit was het volgens mij, lag aan het pleintje met die beren in het fontein voor de kenners![]()
Restaurant Graacher Tor
Michael Mast
Graacher Strasse 3
54470 Bernkastel-Kues
yep, een km of 40 stroomopwaarts... echt hele mooie omgeving, iets meer dan 2 uur uur rijden en je hebt het echte 'buitenland' gevoel...quote:Op maandag 20 november 2006 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ah, bij Trier in de buurt, mooie omgeving daar.
:-)quote:Op maandag 20 november 2006 11:40 schreef Hallahan het volgende:
[..]
yep, een km of 40 stroomopwaarts... echt hele mooie omgeving, iets meer dan 2 uur uur rijden en je hebt het echte 'buitenland' gevoel...
en om de 1 of andere reden zijn de duitsers waarmee ik in gesprek kom altijd het tegendeel van de cliché beelden die 'wij' van ze gebben...
Nou zijn Nederlandse kinderen vaak ook erg horeca-onvriendelijk..quote:Op maandag 20 november 2006 12:29 schreef Mwanatabu het volgende:
Nederland is sowieso het kindonvriendelijkste land ter wereld zo ongeveer qua horeca.
Daar heb je ws. ook een punt.quote:Op maandag 20 november 2006 12:58 schreef dvr het volgende:
[..]
Nou zijn Nederlandse kinderen vaak ook erg horeca-onvriendelijk..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |