Da's waar, maar ik zie mezelf ook niet protesteren. Hoewel ik dat in een duurdere tent met hogere verwachtingen dan weer wel doe, gewoon netjes.quote:Op donderdag 1 juni 2006 22:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ben niet zozeer teleur gesteld in de restaurants, maar in de mensen die deze troep blijven accepteren in restaurants.
't is ook 't verlies van je naieviteit. En da's eigenlijk best jammer.quote:Op donderdag 1 juni 2006 19:00 schreef Drive-r het volgende:
Ik ken het probleem. Al die tenten waar je meteen merkt welke trucjes ze gebruiken. Vis of vlees uit steamers, kan en klare sauzen, je gaat het gewoon herkennen als je zelf in keukens gewerkt heb.
Ik zou het ook op zijn minst dubieus vinden als meneer zijn zin op een toetje doet ...brrrquote:Op vrijdag 2 juni 2006 14:37 schreef huize het volgende:
Voor mijzelf ligt het gewoon aan de zaak waar ik me bevind. Als ik me in een gemiddelde lunchroom bevind verwacht ik postmix, kant en klare sauzen e.d. Zit ik in een wat duurder restaurant dan is mn verwachting weer anders.
Tuurlijk is het jammer dat zoveel zaken zo werken maar dat is nou eenmaal de realiteit.
ot:
Gast: Zeg, jongeman, de Grand Marnier, hoe groot is die, we hebben nog zin op een toetje maar niet te groot....
Ik:![]()
Yup, dat geintje ken ik. Zit je met 20 mensen te eten à 20 gulden (nog) per persoon. Na afloop allemaal even 20 ballen lappen. Als de pet rond is gegaan, blijkt dat 1 iemand niet betaald heeft. Wie? Wie? Niemand. Goh.quote:Op zondag 28 mei 2006 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat pas ergerlijk is, is zo een tafel met een groep mensen die komen eten, de rekening krijgen en die dan delen. Eentje zamelt het geld in. Iedereen geeft wat meer voor de fooi en diegene die het geld inzameld komt dan met de knaken betalen, past het verschil met de rekening (als dat er is) bij (of roomt het af) en betaald precies de rekening. Die heeft dan gegeten op de kosten van de rest van de groep. In een restaurant wat ik ken kwam tijdenlang zo een groep waar de "penningmeester" dat deed.
Dat is wel slechtquote:Op vrijdag 2 juni 2006 15:42 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Yup, dat geintje ken ik. Zit je met 20 mensen te eten à 20 gulden (nog) per persoon. Na afloop allemaal even 20 ballen lappen. Als de pet rond is gegaan, blijkt dat 1 iemand niet betaald heeft. Wie? Wie? Niemand. Goh.
Allemaal een gulden extra betaald. Heeft er dus iemand voor een piek zitten schransen op kosten van de anderen![]()
Ja he? We zijn er nooit achter gekomen wie het nou wasquote:
quote:Op zaterdag 9 september 2006 12:33 schreef lesley het volgende:
ik heb eens een man gehad die volleig door het lint ging omdat ik 5 muntjes van 50 cent terug gaf ipv een twee euro stuk, terwijl ik hem net had uitgeklegt dta ik niks anders had, en ik ook even geen m0ge;lijkheid tot wisellen had.
Het kan nog veel erger. Als na afloop van het copieuze diner iemand vriendelijk voorstelt dat hij de rekening wel even voorschiet, en alvast met de ober naar het pinapparaat wandelt terwijl de rest hutje bij mutje legt, en die daarna tevreden lachend zijn portefeuille -met daarin de factuur- in zijn binnenzak schuift, dan is dat een ondernemer die het diner zojuist van zijn zakelijke rekening betaald heeft en die aan de daaruit ontstane aftrekpost netto al gauw 40% van het rekeningbedrag overhoudt. Verdient lekker hoor, chic dineren met vrienden en familie!quote:Op zondag 28 mei 2006 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat pas ergerlijk is, is zo een tafel met een groep mensen die komen eten, de rekening krijgen en die dan delen. Eentje zamelt het geld in. Iedereen geeft wat meer voor de fooi en diegene die het geld inzameld komt dan met de knaken betalen, past het verschil met de rekening (als dat er is) bij (of roomt het af) en betaald precies de rekening. Die heeft dan gegeten op de kosten van de rest van de groep. In een restaurant wat ik ken kwam tijdenlang zo een groep waar de "penningmeester" dat deed.
Sinds wanneer zijn zakendiners weer aftrekbaar?quote:Op woensdag 15 november 2006 04:13 schreef dvr het volgende:
[..]
Het kan nog veel erger. Als na afloop van het copieuze diner iemand vriendelijk voorstelt dat hij de rekening wel even voorschiet, en alvast met de ober naar het pinapparaat wandelt terwijl de rest hutje bij mutje legt, en die daarna tevreden lachend zijn portefeuille -met daarin de factuur- in zijn binnenzak schuift, dan is dat een ondernemer die het diner zojuist van zijn zakelijke rekening betaald heeft en die aan de daaruit ontstane aftrekpost netto al gauw 40% van het rekeningbedrag overhoudt. Verdient lekker hoor, chic dineren met vrienden en familie!![]()
Als deze nodig zijn voor het uitoefenen van je vak ( zoals in mijn geval sales ) dan zijn die nota's wel erg welkom.quote:Op woensdag 15 november 2006 07:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sinds wanneer zijn zakendiners weer aftrekbaar?
Al heel lang, de periode dat ze niet aftrekbaar waren heeft maar heel kort geduurd. De afgelopen +/- 10 jaar waren ze voor 90% van het nettobedrag aftrekbaar van de winst, sinds 2005 voor 75%. Je mag ook een drempelbedrag van 4000 euro hanteren en daarboven 100% aftrekken. Maar ja, dan moet je voor 16000 euro lunchen en dineren voordat dat interessant wordt.quote:Op woensdag 15 november 2006 07:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Sinds wanneer zijn zakendiners weer aftrekbaar?
juistem en daar komt een middelgroot bedrijf, met een flink mgmt en salesforce al gauw aan hoor.quote:Op woensdag 15 november 2006 12:42 schreef dvr het volgende:
[..]
Al heel lang, de periode dat ze niet aftrekbaar waren heeft maar heel kort geduurd. De afgelopen +/- 10 jaar waren ze voor 90% van het nettobedrag aftrekbaar van de winst, sinds 2005 voor 75%. Je mag ook een drempelbedrag van 4000 euro hanteren en daarboven 100% aftrekken. Maar ja, dan moet je voor 16000 euro lunchen en dineren voordat dat interessant wordt.
Nou, dat werkt alleen als je de gasten hun deel van de dinerkosten aan je (d.w.z. aan jou privé) laat terugbetalen - als dat niet gebeurt is al dat buiten de deur eten per saldo gewoon een kostenpost.quote:Op woensdag 15 november 2006 12:47 schreef SHE het volgende:
Nu begrijp ik ook waarom mijn baas de nota's graag zo hoog mogelijk wilde hebben![]()
nostalgiequote:Op zondag 28 mei 2006 13:55 schreef SHE het volgende:
Mijn eerste avond ( lees sollicitatie ) in Get Down Cafe Utrecht tijdens mijn studie tijd. Ik had al wel ruim barervaring, maar was erg zenuwachtig omdat ik als enige meisje een bar alleen zou draaien...en dat in een toko vol bronstige late teens en jonge twintigers. Als klap op de vuurpijl doet het barpersoneel om de 2 uur ook nog een kleine 'act' op de bar ..het welbekende heehoo liedje
Sjors staat daar dus achter de bar lekker te tanken om de zenuwen weg te werken ( wij mochten drinken achter de bar ) ..maar ik was zo godsgruwelijk zenuwachtig dat ik voor dat we opengingen al ruim een liter wijn had weggewerkt.
Lang verhaal kort....bij de eerste bar act kon ik mijn evenwicht nog wel bewaren....bij de tweede lazerde ik er vanaf...molde 300 glazen en had een liter shooter over mijn shirtje en broek
Ik ben overigens aangenomen![]()
jij noemt het goed, ik noem het tragisch.quote:Op vrijdag 26 mei 2006 14:15 schreef huize het volgende:
Doet die kennelijk toch iets goed met zn dressing !
Wat een rotstreek, ik lunch ook vaak samen met een groep vrienden maar de fooi gaat echt wel helemaal naar het personeel en om dat niet zo te doen zou ik echt schoftig vinden.quote:Op zondag 28 mei 2006 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
En waarom is dat in godsnaam nou weer niet okeequote:Op zondag 28 mei 2006 13:59 schreef SHE het volgende:
Sowieso vraag ik me af , wat jouw definitie van een acceptabel etablissement is, als je daar komt waar ze je koffieboontjes voorschotelen bij de koffie![]()
Dat komt van de Varkenshaasquote:Op zondag 19 november 2006 14:11 schreef Walking_On_Sunshine het volgende:
Ook zo'n mooie: `Die hertenbiefstuk,wat voor vlees is dat eigenlijk?`
en die varkenshaas komt bij de kont van de koe vandaanquote:Op maandag 20 november 2006 07:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat komt van de Varkenshaas
quote:Op maandag 20 november 2006 07:58 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
en die varkenshaas komt bij de kont van de koe vandaan
Ik moet erkennen dat de ober een punt heeft...quote:Op maandag 20 november 2006 09:52 schreef xman het volgende:
Ik zat hele lange tijd terug in een cafe met vrienden te drinken toen m'n stoel brak. Die heb ik nonchalant geruild met een stoel van een andere tafel. De keer daarop gingen we weer wat drinken daar, zei de ober bij het serveren van de drankjes dat als er deze keer een stoel breekt ik hem er ook bij kan roepen.![]()
Vertel ook ff wel restaurant dit was, dat hebben ze wel verdient.quote:Op maandag 20 november 2006 11:09 schreef Hallahan het volgende:
Misdraging van mijn dochtertje (okay, ze kan er verder weinig aan doen, maar toch):
Afgelopen zomer op vakantie geweest in Duitsland. Mijn vrouw is in de vakantie jarig, dus op haar verjaardag lekker uit eten in een redelijk sjiek restaurant. Eten was perfect, ook de kinderen smullen...
Alleen op een gegeven moment wordt mijn dochter erg wit in haar gezicht (voelde zich al niet zo lekker die dag) en voordat ze ook maar iets kon doen komt alles wat ze die dag had gegeten er weer uit, midden over de tafel (mijn vrouw probeert het nog op te vangen met haar handen, maar dat lukte dus niet echt)... Ik heb nooit geweten dat een restaurant zo stil kon worden. Een gedeelte van de gasten zit echt met afschuw te kijken, een ander gedeelte kijkt met medelijden naar dat arme kind en een gedeelte (waaronder ondergetekende) kon een grijns niet onderdrukken...
Maar, complimenten voor het personeel, binnen 1 minuut was ons hele tafel leeggemaakt, het linnen vervangen en overnieuw bestek ed uitgezet... Mijn dochtertje werd meegenomen naar de keuken om schoongemaakt te worden en AL onze eten werd opnieuw geserveerd (mijn perfekte lambsrack was bijna op, dus dat kwam goed uit!). Toen we ons afvroegen waar ons kind bleef kregen we te horen dat ze in haar hemdje en onderbroek in de keuken zat te wachten omdat 1 van de serveersters gauw naar huis werd gestuurd om schone kleding te halen, die konden we later dan wel terug brengen).
Je kunt je wel voorstellen dat we daar niet weggingen zonder een echte grote fooi achter te laten...
Dit was het volgens mij, lag aan het pleintje met die beren in het fontein voor de kennersquote:Op maandag 20 november 2006 11:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vertel ook ff wel restaurant dit was, dat hebben ze wel verdient.
Ah, bij Trier in de buurt, mooie omgeving daar.quote:Op maandag 20 november 2006 11:26 schreef Hallahan het volgende:
[..]
Dit was het volgens mij, lag aan het pleintje met die beren in het fontein voor de kenners![]()
Restaurant Graacher Tor
Michael Mast
Graacher Strasse 3
54470 Bernkastel-Kues
yep, een km of 40 stroomopwaarts... echt hele mooie omgeving, iets meer dan 2 uur uur rijden en je hebt het echte 'buitenland' gevoel...quote:Op maandag 20 november 2006 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ah, bij Trier in de buurt, mooie omgeving daar.
:-)quote:Op maandag 20 november 2006 11:40 schreef Hallahan het volgende:
[..]
yep, een km of 40 stroomopwaarts... echt hele mooie omgeving, iets meer dan 2 uur uur rijden en je hebt het echte 'buitenland' gevoel...
en om de 1 of andere reden zijn de duitsers waarmee ik in gesprek kom altijd het tegendeel van de cliché beelden die 'wij' van ze gebben...
Nou zijn Nederlandse kinderen vaak ook erg horeca-onvriendelijk..quote:Op maandag 20 november 2006 12:29 schreef Mwanatabu het volgende:
Nederland is sowieso het kindonvriendelijkste land ter wereld zo ongeveer qua horeca.
Daar heb je ws. ook een punt.quote:Op maandag 20 november 2006 12:58 schreef dvr het volgende:
[..]
Nou zijn Nederlandse kinderen vaak ook erg horeca-onvriendelijk..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |