Dat is inderdaad schandalig!quote:Op vrijdag 26 mei 2006 13:39 schreef huize het volgende:
[..]
Dressing over de salade was waterig....sorry maar deze is al jaar en dag dezelfde en word kant en klaar ingekocht.
[..]
Nee, je bent niet gekquote:Op zaterdag 27 mei 2006 20:02 schreef piepster het volgende:
Ben ik nou gek, of kloppen al die reacties hierboven niet? Dit gaat toch over blunders van gasten, en dat andere topic over blunders van restaurants etc.
Dat is nog niet het ergste. Wat erger is dat mensen je roepen en dan met een groots en gul gebaar iets in je hand drukken zonder dat jij (en de buren van die persoon) kan zien wat er in zit. Loop je naar achter, zie je dat er 4 stuivers in je hand liggenquote:Op zondag 28 mei 2006 00:25 schreef Mikkie het volgende:
Of van die mensen met fooi: Moeten ze 54,90 afrekenen: "Doe maar 55." Steek het dan maar in je reet, zeikerd. En dat heeft niks met ondankbaarheid te maken; het is gewoon een belediging.
Dank je.quote:
Dat doe ik altijd bij de pizzajongen. Als ze bij dat bedrijf bewust 9,80 euro vragen voor een pizza... nou dan? Wat is er verkeerd aan als ik die 20 cent aan hem geef?quote:Op zondag 28 mei 2006 00:25 schreef Mikkie het volgende:
Of van die mensen met fooi: Moeten ze 54,90 afrekenen: "Doe maar 55." Steek het dan maar in je reet, zeikerd. En dat heeft niks met ondankbaarheid te maken; het is gewoon een belediging.
Brrr, ik kan het me voorstellen. De mensen met wie ik ga eten, hebben daar echter weinig last van. Ik verbaas me juist altijd over de enorm fooi die er ontstaat als de rekening gedeeld wordt, iedereen rond lekker makkelijk af, het tikt vaak aardig aan. Wij hebben tegenwoordig een erg populaire vegetarische schotel op de kaart staan, met wat welriekende kazen uit de oven. Al meerdere verhalen gehoord van de bediening, dat gasten eerst dachten dat iemand zijn schoenen had uitgetrokken en vervolgens pas de geur konden plaatsen. Eigenlijk beetje slecht van ons natuurlijk, maar het gerecht is heelijkr en erg populair.... kan moeilijk de geur gaan onderdrukken...quote:Op zondag 28 mei 2006 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat pas ergerlijk is, is zo een tafel met een groep mensen die komen eten, de rekening krijgen en die dan delen. Eentje zamelt het geld in. Iedereen geeft wat meer voor de fooi en diegene die het geld inzameld komt dan met de knaken betalen, past het verschil met de rekening (als dat er is) bij (of roomt het af) en betaald precies de rekening. Die heeft dan gegeten op de kosten van de rest van de groep. In een restaurant wat ik ken kwam tijdenlang zo een groep waar de "penningmeester" dat deed.
quote:Op zondag 28 mei 2006 12:22 schreef Chielus het volgende:
Lekker al die reacties op een kant en klare dressing, post die liever in een ander topic, het ging om een eetcafé, niet over een sterrenrestaurant.
quote:TS
..Bij mijn werk in een klassiekere Frans restaurant,..
Ik vind fooi bullshit. Ik doe 't, omdat 't gebruikelijk is en omdat ik mensen wel wat gun, maar het slaat werkelijk nergens op.quote:Op zondag 28 mei 2006 13:21 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Die 20 cent is een fooi. Fooi geef als blijk van dank voor de service die verleend is. Een bedrag van 20 cent is niks, als je bedenkt dat die kerel voor jou door weer en wind is gegaan (in de winter dan). Maar met pizzadudes vind ik dat nog iets anders. Als je in een restaurant tig keer aan tafel komt, alles goed voor de mensen regelt, zorgt dat alles naar wens is en er niks fout gaat, en je krijgt tien cent voor de service, dan mogen ze die in hun hol stoppen.
Ipv zo'n hautaine houding aan te nemen, had je vriendjelief ook gewoon kunnen uitleggen dat ze van chocolade zijn gemaakt.quote:Op zondag 28 mei 2006 12:41 schreef Serendips het volgende:
In hoeverre iemand iets van eten weet, is vaak een goede graadmeter voor algemene ontwikkeling.
Ik had een keer een date met een jongen, hadden we koffie na het eten besteld. Koffie wordt geserveerd met een schaaltje koffieboontjes. Ik steek er gelijk eentje in m'n mond; hmmm lekker!
Zijn reactie: 'Dat zijn toch geen echte koffiebonen?'.![]()
Nee, duhhhh, blijkbaar had hij nog nooit een chocolade koffieboon gezien.
Afknapper!!
Mensen die niet weten wat in restaurants wordt bedoeld met 'rare/ medium/ well done' of varkenshaas of kalfsoester zijn echt boeren...
Nee maar je negeert gewoon volledig wat ik zeg. Je krijgt toch salaris? Krijg je dat om borden op iemands tafel te smijten en onbeleefd te doen?quote:Op zondag 28 mei 2006 14:24 schreef Mikkie het volgende:
[..]
Er bestaat echter een verschil tussen iemand die z'n werk doet, de borden op tafel tieft en weer aftaait en iemand die z'n werk doet met een glimlach, bereid is tot een kort praatje en ook iets extra's biedt.
[..]
Een extraatje ja, da's waar. Maar het is een extraatje dat gegeven wordt als waardering voor service. Als ik tig keer voor mensen heb gelopen en ik krijg 10 cent, dan vind ik dat een belediging. Ik hoef helemaal geen berg euro's, maar 10 cent staat in geen verhouding tot wat ik dan voor die mensen gedaan heb.
Je hoeft toch geen fooi te geven, dit is amerika niet waar het personeel als een stel hongernegers van de fooi moet leven. Als de service goed was geef je een fooi, anders niet. En het is toch juist aardig dat iemand die 55 euro geeft je niet terug laat lopen om hem nog eens 10 cent te geven. Het is niet bedoeld als fooi maar omdat het de moeite niet is op het wisselgeld te wachten. Ik snap je probleem niet.quote:Op zondag 28 mei 2006 00:25 schreef Mikkie het volgende:
Of van die mensen met fooi: Moeten ze 54,90 afrekenen: "Doe maar 55." Steek het dan maar in je reet, zeikerd. En dat heeft niks met ondankbaarheid te maken; het is gewoon een belediging.
Ik ook niet. Dat gezeik altijd over een fooi, zoek ander werk ofzo!quote:Op zondag 28 mei 2006 14:54 schreef EnderOnline het volgende:
[..]
Je hoeft toch geen fooi te geven, dit is amerika niet waar het personeel als een stel hongernegers van de fooi moet leven. Als de service goed was geef je een fooi, anders niet. En het is toch juist aardig dat iemand die 55 euro geeft je niet terug laat lopen om hem nog eens 10 cent te geven. Ik snap je probleem niet.
In bepaalde restaurants is een amuse vrij standaard en is het vreemder als je er geen krijgtquote:Op vrijdag 26 mei 2006 14:20 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Nou, eerlijk gezegd zou ik het normaal vinden als mij eerst gevraagd wordt of ik prijs stel op een extra tussendoortje van het huis.
WTF doe je???? Waarom krijg ik dit??? Doe weg !!!!!quote:Op zondag 28 mei 2006 15:04 schreef ChrisJX het volgende:
[..]
In bepaalde restaurants is een amuse vrij standaard en is het vreemder als je er geen krijgt
Dat is hetzelfde als bij de Griek gaan eten en het dan raar vinden dat je een glaasje ouzo krijgt.
Ik vind het nogal kort door de bocht geredeneerd om te stellen dat ik een hautaine houding aanneem. Je was er nl. niet bij. Natuurlijk heb ik hem verteld dat die boontjes van chocolade zijn. Ik vond het alleen nogal vreemd dat ie dat niet wist. Ik heb het over iemand van 25 jaar en afgestudeerd aan de universiteit, dan veronderstel ik toch wel dat je het een en ander weet en zeker dat je wel eens een chocolade koffieboon op een taart hebt zien liggen. Ik heb het hier niet over een ingewikkeld gerecht met een moeilijke naam of zo, maar om een fuckin' chocolade koffieboon....quote:Op zondag 28 mei 2006 13:59 schreef SHE het volgende:
Ipv zo'n hautaine houding aan te nemen, had je vriendjelief ook gewoon kunnen uitleggen dat ze van chocolade zijn gemaakt.
Sowieso vraag ik me af , wat jouw definitie van een acceptabel etablissement is, als je daar komt waar ze je koffieboontjes voorschotelen bij de koffie![]()
Ik denk dat ik van gastronomie wel aardig kaas heb gegeten..en juist mensen laten delen in ervaringen , iets leren of zelf nog iets ontdekken is toch het leukste wat er is.
Ik snap je punt en je mag idd van iemand van 25 verwachten dat hij weet wat chocoladekoffieboontjes zijn. Maar aan de andere kant: als hij die dingen toevallig nooit ergens gezien heeft, hoe moet hij het dan weten?quote:Op zondag 28 mei 2006 15:13 schreef Serendips het volgende:
Ik vind het nogal kort door de bocht geredeneerd om te stellen dat ik een hautaine houding aanneem. Je was er nl. niet bij. Natuurlijk heb ik hem verteld dat die boontjes van chocolade zijn. Ik vond het alleen nogal vreemd dat ie dat niet wist. Ik heb het over iemand van 25 jaar en afgestudeerd aan de universiteit, dan veronderstel ik toch wel dat je het een en ander weet en zeker dat je wel eens een chocolade koffieboon op een taart hebt zien liggen. Ik heb het hier niet over een ingewikkeld gerecht met een moeilijke naam of zo, maar om een fuckin' chocolade koffieboon....
Er staat toch duidelijk het zinnetje tussen "ander bedrijf".quote:
Ik heb niks tegen koffieboontjes, mopquote:Op zondag 28 mei 2006 15:13 schreef Serendips het volgende:
[..]
Ik vind het nogal kort door de bocht geredeneerd om te stellen dat ik een hautaine houding aanneem. Je was er nl. niet bij. Natuurlijk heb ik hem verteld dat die boontjes van chocolade zijn. Ik vond het alleen nogal vreemd dat ie dat niet wist. Ik heb het over iemand van 25 jaar en afgestudeerd aan de universiteit, dan veronderstel ik toch wel dat je het een en ander weet en zeker dat je wel eens een chocolade koffieboon op een taart hebt zien liggen. Ik heb het hier niet over een ingewikkeld gerecht met een moeilijke naam of zo, maar om een fuckin' chocolade koffieboon....
Verder heb ik nergens beweerd dat ik me in een restaurant met een Michelin-ster bevond. Voor mij is een eenvoudig eetcafé of een net restaurant prima. Ik heb, als student zijnde, helemaal geen geld voor dure restaurants. Dat je dan eens ergens komt waar koffieboontjes i.p.v. bonbons geserveerd worden, kan voorkomen. Dat boeit me niet, ik ben dol op koffieboontjes van pure chocolade. Je neus daarvoor ophalen, dat is pas hautain!
Overigens ben ik het wel met je eens dat het leuk is om mensen eens iets nieuws te laten zien op culinair gebied. Ik presenteer gasten dan ook graag iets wat ze nog niet kennen.
Dan moet je ook niet zo zitten rellen, schat.quote:Op zondag 28 mei 2006 15:21 schreef SHE het volgende:
Ik heb niks tegen koffieboontjes, mop
Zo'n mensen zijn verschrikkelijk, die hebben ooit ergens iets op een bepaalde manier gehad, meestal de foute, en dan gaan ze jou "verbeteren".quote:Op zondag 28 mei 2006 15:50 schreef Razztwizzle het volgende:
Klant: "Waar is de slagroom in mijn cappucino? Er hoort slagroom in! Dat jullie dat niet weten!"![]()
Ganzenlever of mayo dat is wel een heel verschil, Dan zie je het echt nietquote:Op zondag 28 mei 2006 16:11 schreef Chielus het volgende:
Gasten krijgen Tournedo Rossini, det een mooie plak halfgesmolten ganzenlever bovenop.
Gast tegen mij, meneer waarom ligt er mayonaise op m'n biefstuk....
Haha, die is zeker van echt hondenvlees?quote:Op zaterdag 27 mei 2006 14:36 schreef lubje25 het volgende:
Ik heb een tijd lang bij een cafetaria gewerkt, ongelooflijk hoevaak mensen een overheerlijke dobermankroket willen bestellen.![]()
En vervolgens afknappen omdat ze het niet kennen. Die mensen kijken wel uit om nog een keer met jou te eten..!quote:Op zondag 28 mei 2006 15:13 schreef Serendips het volgende:
[..]
Overigens ben ik het wel met je eens dat het leuk is om mensen eens iets nieuws te laten zien op culinair gebied. Ik presenteer gasten dan ook graag iets wat ze nog niet kennen.
En dan vind ik het nog niet verplicht.quote:Op zondag 28 mei 2006 14:54 schreef EnderOnline het volgende:
[..]
Je hoeft toch geen fooi te geven, dit is amerika niet waar het personeel als een stel hongernegers van de fooi moet leven. Als de service goed was geef je een fooi, anders niet.
Is toch gewoon diefstal?quote:[b]Op zondag 28 mei 2006 15:50
Klant: "Ik gaf ¤50"
* Razztwizzle] : "Nee, u gaf ¤20. Ik heb het briefje hier nog bovenop de toonbank liggen meneer."[/me]
Klant: "Dat is niet mijn briefje" (Hij was de enige in de zaak)
[me=Razztwizzle : "Meneer, u betaalde met ¤20. Als ik vanavond nou een kasverschil heb van 30 euro bel ik u terug, zullen we dat afspreken?"
Klant: "Ja.. maar ik vond de vlaai ook vies en de koffie ook niet lekker en ik wil gewoon m'n geld terug *grist briefje van ¤20 van de toonbank*.
't Lijkt de Mac wel. Zonder sinas is zo'n menu duurder dan mèt...quote:Op zondag 28 mei 2006 17:23 schreef Mikkie het volgende:
"U heeft eigenlijk het menu niet voltooid, dan geldt de aanbieding niet, en moet u de soep en het hoofdgerecht los afrekenen. Dan wordt het dus zelfs 3 euro duurder. Heeft u dat misschien liever?"
Ik vind vooral de manier waarop het gaat. Als ze zoiets hebben van laat maar zitten, puur voor de afronding dan vind ik het nooit zo erg als het maar 10 of 20 cent is.quote:Op zondag 28 mei 2006 13:40 schreef Taurus het volgende:
[..]
Ik vind fooi bullshit. Ik doe 't, omdat 't gebruikelijk is en omdat ik mensen wel wat gun, maar het slaat werkelijk nergens op.
Namelijk, voor die geweldige service waar jij het over hebt krijgen die mensen als 't goed is gewoon salaris. Er wordt niet anders verwacht, lijkt me. Je werkt voor je geld, en als je dat geld wilt, dan werk je goed, zo niet, volgt er ontslag. Dat heeft helemaal niks met fooi te maken.
Daarnaast werk ik in verkoop (ook in horeca gewerkt, dus ja, ik weet waar ik 't over heb) en ik verdien veel minder (logisch, tis overdag en ook fysiek minder zwaar werk) maar ik krijg géén fooi! Duh! Ik vind 't echt belachelijk als je als bediening in 'n restaurant boos wordt als mensen je dus maar 10 cent fooi geven. Take it or leave it, het is een extra'tje, geen verplichting.
Dat was een beetje dom...quote:Op maandag 29 mei 2006 17:11 schreef M.I.B. het volgende:
Collega (tegen de kok): Damn, ik weet niet wat je met die gehaktbal hebt gedaan, maar hij smaakt wel heel goed vandaag.
kok: Da's een tartaartje, knuppel!
Op zich, ze zien er (enigszins) hetzelfde uit, dus je kunt je nog vergissen erin. Maar als je al de hele avond als daghap het tartaartje hebt lopen verkopen............
wat is hier mee?quote:Op zondag 28 mei 2006 16:11 schreef Chielus het volgende:
Een die ik al zo vaak heb meegemaakt;
Gast; Heeft u Verse Jus d'Orange.
Ik; Nee helaas, alleen uit fles.
Gast; Oh doe dan maar een Cappucino...
Ik:(Soms denk ik gewoon dat ze je gewoon willen pesten).
Ik heb dit precies hetzelfde ook een keer meegemaakt. En dan komt die gewoon de volgende ochtend nog terug ook nog of er een kasverschil is... Wat een mongool ben je danquote:Op zondag 28 mei 2006 15:50 schreef Razztwizzle het volgende:
Klant: "Ik gaf ¤50"
* Razztwizzle] : "Nee, u gaf ¤20. Ik heb het briefje hier nog bovenop de toonbank liggen meneer."[/me]
Klant: "Dat is niet mijn briefje" (Hij was de enige in de zaak)
[me=Razztwizzle : "Meneer, u betaalde met ¤20. Als ik vanavond nou een kasverschil heb van 30 euro bel ik u terug, zullen we dat afspreken?"
Fooi is ook niet nodig, en je bent 't zeker niet verplicht. De teleurstelling is er alleen omdat men ´t gewend is fooi te ontvangen bij dat soort baantjes. Daar word je verwend van.quote:Op dinsdag 30 mei 2006 12:03 schreef Freak187 het volgende:
Misschien zet ik hier kwaad bloed, maar ik geef per defenitie geen fooi aan pizzabezorgers. Snap niet dat het een "geaccepteerd" fenomeen is. Die opgeschoten gasten zitten op een scootertje en kijken dan beteutert als ze geen fooi krijgen. Je krijgt toch gewoon je salaris?
Bij restaurants ben ik ook niet zo scheutig eerlijk gezegd. Als ik met een gezelschap ga eten dan zeggen die anderen: "de gebruikelijke 10% maar?" Tsja.. ik begrijp dat niet zo. Het is een beetje ingeburgerd lijkt wel. In Amerika leef je van de fooien, maar in Nederland hebben ze toch wel een fatsoenlijke CAO?
Ik heb zelf in een supermarkt gewerkt en als ik dan speciaal voor een klant in het magazijn een produkt pak, omdat het vak leeg is, dan krijg ik geen fooi. Ik doe gewoon m'n werk.
lame, het is algemeen bekend dat bijna overal bier wordt verkocht bij de mac, behalve hier in NLquote:Op vrijdag 26 mei 2006 15:25 schreef Beroepsgokker het volgende:
[..]
BNou het is volgens mij wel algemeend bekend dat ze bij de mcDo geen bier verkopen maargoed kan aan mij liggen
Ahum.... Laat ik mijn avond niet bederven en gewoon maar naar deze link wijzen http://www.fatsoenlijkehorecacao.nl/inhoud_punten.aspquote:Op dinsdag 30 mei 2006 12:03 schreef Freak187 het volgende:
(..) in Nederland hebben ze toch wel een fatsoenlijke CAO?
Het mooiste is als ze dan ook nog hun helm op houdenquote:Op dinsdag 30 mei 2006 12:03 schreef Freak187 het volgende:
Misschien zet ik hier kwaad bloed, maar ik geef per defenitie geen fooi aan pizzabezorgers. Snap niet dat het een "geaccepteerd" fenomeen is. Die opgeschoten gasten zitten op een scootertje en kijken dan beteutert als ze geen fooi krijgen. Je krijgt toch gewoon je salaris?
Bij restaurants ben ik ook niet zo scheutig eerlijk gezegd. Als ik met een gezelschap ga eten dan zeggen die anderen: "de gebruikelijke 10% maar?" Tsja.. ik begrijp dat niet zo. Het is een beetje ingeburgerd lijkt wel. In Amerika leef je van de fooien, maar in Nederland hebben ze toch wel een fatsoenlijke CAO?
Ik heb zelf in een supermarkt gewerkt en als ik dan speciaal voor een klant in het magazijn een produkt pak, omdat het vak leeg is, dan krijg ik geen fooi. Ik doe gewoon m'n werk.
In Spanje ook.quote:Op vrijdag 26 mei 2006 16:01 schreef der_Otto het volgende:
[..]
"And in Paris, you can buy a beer at McDonald's"
(Pulp Fiction)
Oh, en in Brussel trouwens ook.
Dat is toch geen blunder? Hoe moet je het dan zeggen? Als ik zoiets heb gooi ik er een brede glimlach tegenaan en die krijg ik meestal ook terug. Het is iig duidelijk wat je wil.quote:Op zaterdag 27 mei 2006 12:00 schreef Saik0 het volgende:
"Doe mij maar die pizza met artisjokkenhartjes, maar dan zonder artisjokkenhartjes."
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |