abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 28 mei 2006 @ 17:53:16 #101
12302 Principessa
zoekt haar kikker
pi_38306380
quote:
Op zondag 28 mei 2006 15:13 schreef Serendips het volgende:

[..]
Overigens ben ik het wel met je eens dat het leuk is om mensen eens iets nieuws te laten zien op culinair gebied. Ik presenteer gasten dan ook graag iets wat ze nog niet kennen.
En vervolgens afknappen omdat ze het niet kennen. Die mensen kijken wel uit om nog een keer met jou te eten..!
En ze leefden nog lang en gelukkig
pi_38307103
quote:
Op zondag 28 mei 2006 14:54 schreef EnderOnline het volgende:

[..]

Je hoeft toch geen fooi te geven, dit is amerika niet waar het personeel als een stel hongernegers van de fooi moet leven. Als de service goed was geef je een fooi, anders niet.
En dan vind ik het nog niet verplicht.
Helpt waar hij kan!
pi_38307134
quote:
[b]Op zondag 28 mei 2006 15:50


Klant: "Ik gaf ¤50"
* Razztwizzle] : "Nee, u gaf ¤20. Ik heb het briefje hier nog bovenop de toonbank liggen meneer."[/me]
Klant: "Dat is niet mijn briefje" (Hij was de enige in de zaak )
[me=Razztwizzle : "Meneer, u betaalde met ¤20. Als ik vanavond nou een kasverschil heb van 30 euro bel ik u terug, zullen we dat afspreken?"

Klant: "Ja.. maar ik vond de vlaai ook vies en de koffie ook niet lekker en ik wil gewoon m'n geld terug *grist briefje van ¤20 van de toonbank*.
Is toch gewoon diefstal?
Helpt waar hij kan!
pi_38315715
quote:
Op zondag 28 mei 2006 17:23 schreef Mikkie het volgende:
"U heeft eigenlijk het menu niet voltooid, dan geldt de aanbieding niet, en moet u de soep en het hoofdgerecht los afrekenen. Dan wordt het dus zelfs 3 euro duurder. Heeft u dat misschien liever?"
't Lijkt de Mac wel. Zonder sinas is zo'n menu duurder dan mèt...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zondag 28 mei 2006 @ 22:54:42 #105
83951 rashudo
project 2501
pi_38318071
quote:
Op zondag 28 mei 2006 18:15 schreef NoSigar het volgende:

[..]

Is toch gewoon diefstal?
Restaurant Piraterij!
Their eyes opaque.
  maandag 29 mei 2006 @ 16:46:38 #106
111575 lubje25
lubjes' stash do not nick
pi_38336932
quote:
Op zondag 28 mei 2006 13:40 schreef Taurus het volgende:

[..]

Ik vind fooi bullshit. Ik doe 't, omdat 't gebruikelijk is en omdat ik mensen wel wat gun, maar het slaat werkelijk nergens op.
Namelijk, voor die geweldige service waar jij het over hebt krijgen die mensen als 't goed is gewoon salaris. Er wordt niet anders verwacht, lijkt me. Je werkt voor je geld, en als je dat geld wilt, dan werk je goed, zo niet, volgt er ontslag. Dat heeft helemaal niks met fooi te maken.

Daarnaast werk ik in verkoop (ook in horeca gewerkt, dus ja, ik weet waar ik 't over heb) en ik verdien veel minder (logisch, tis overdag en ook fysiek minder zwaar werk) maar ik krijg géén fooi! Duh! Ik vind 't echt belachelijk als je als bediening in 'n restaurant boos wordt als mensen je dus maar 10 cent fooi geven. Take it or leave it, het is een extra'tje, geen verplichting.
Ik vind vooral de manier waarop het gaat. Als ze zoiets hebben van laat maar zitten, puur voor de afronding dan vind ik het nooit zo erg als het maar 10 of 20 cent is.
Wat ik wel erg vervelend vind is alsof ze dan net doen alsof ze de grootste fooi van de wereld gegeven hebben. Die lui krijgen het van mij netjes terug.
Donder op man, ik pak gewoon mijn klomp
pi_38337618
In het studenten eetcafe waar ik een paar jaar als barkeeper/ober heb mogen werken, kon de bediening na sluiting zelf wat eten. Vaak was dat de daghap (of, als de koks in een goeie bui waren en wij hen genoeg bier hadden gegeven, kreeg je wel eens wat lekkerders). Collega van me kreeg de daghap:

Collega (tegen de kok): Damn, ik weet niet wat je met die gehaktbal hebt gedaan, maar hij smaakt wel heel goed vandaag.
kok: Da's een tartaartje, knuppel!

Op zich, ze zien er (enigszins) hetzelfde uit, dus je kunt je nog vergissen erin. Maar als je al de hele avond als daghap het tartaartje hebt lopen verkopen............

(Overigens, geef mij maar een gehaktbal!)
  maandag 29 mei 2006 @ 18:12:30 #108
128716 Serendips
pata pata
pi_38339366
quote:
Op maandag 29 mei 2006 17:11 schreef M.I.B. het volgende:
Collega (tegen de kok): Damn, ik weet niet wat je met die gehaktbal hebt gedaan, maar hij smaakt wel heel goed vandaag.
kok: Da's een tartaartje, knuppel!

Op zich, ze zien er (enigszins) hetzelfde uit, dus je kunt je nog vergissen erin. Maar als je al de hele avond als daghap het tartaartje hebt lopen verkopen............
Dat was een beetje dom...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  maandag 29 mei 2006 @ 18:53:09 #109
144558 Horsemen77
lol @ okkith
pi_38340674
quote:
Op zondag 28 mei 2006 16:11 schreef Chielus het volgende:
Een die ik al zo vaak heb meegemaakt;

Gast; Heeft u Verse Jus d'Orange.
Ik; Nee helaas, alleen uit fles.
Gast; Oh doe dan maar een Cappucino...
Ik: (Soms denk ik gewoon dat ze je gewoon willen pesten).
wat is hier mee?
Den Sieg vor den Augen, den Blick weit nach vorn
Ziehn'n wir gemeinsam durch die Nation
Osten und Westen - Unser Berlin
Gemeinsam für Eisern Union
  maandag 29 mei 2006 @ 19:20:04 #110
62913 Blik
The one and Only!
pi_38341688
quote:
Op zondag 28 mei 2006 15:50 schreef Razztwizzle het volgende:

Klant: "Ik gaf ¤50"
* Razztwizzle] : "Nee, u gaf ¤20. Ik heb het briefje hier nog bovenop de toonbank liggen meneer."[/me]
Klant: "Dat is niet mijn briefje" (Hij was de enige in de zaak )
[me=Razztwizzle : "Meneer, u betaalde met ¤20. Als ik vanavond nou een kasverschil heb van 30 euro bel ik u terug, zullen we dat afspreken?"
Ik heb dit precies hetzelfde ook een keer meegemaakt. En dan komt die gewoon de volgende ochtend nog terug ook nog of er een kasverschil is... Wat een mongool ben je dan
pi_38345718
Van de barman:
Ik heb gehoord dat jullie hier hele lekkere cocktails hebben.
Dat klopt, hier is de kaart
Oh lekker, nou doe mij maar een een sinaasappelsapje.
pi_38348024
pi_38348847
Geweldig topic dit. Heb zelf bij de grote gele M gewerkt en de dingen die je daar meemaakt niet normaal meer. Mensen die om extra eten schooien echt niet normaal. Maar ja wat wil je als je ziet wat voor mensen er bij de mac komen. En dan doen alsof ze uit eten zijn.
pi_38364460
Misschien zet ik hier kwaad bloed, maar ik geef per defenitie geen fooi aan pizzabezorgers. Snap niet dat het een "geaccepteerd" fenomeen is. Die opgeschoten gasten zitten op een scootertje en kijken dan beteutert als ze geen fooi krijgen. Je krijgt toch gewoon je salaris?
Bij restaurants ben ik ook niet zo scheutig eerlijk gezegd. Als ik met een gezelschap ga eten dan zeggen die anderen: "de gebruikelijke 10% maar?" Tsja.. ik begrijp dat niet zo. Het is een beetje ingeburgerd lijkt wel. In Amerika leef je van de fooien, maar in Nederland hebben ze toch wel een fatsoenlijke CAO?
Ik heb zelf in een supermarkt gewerkt en als ik dan speciaal voor een klant in het magazijn een produkt pak, omdat het vak leeg is, dan krijg ik geen fooi. Ik doe gewoon m'n werk.
pi_38364659
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 12:03 schreef Freak187 het volgende:
Misschien zet ik hier kwaad bloed, maar ik geef per defenitie geen fooi aan pizzabezorgers. Snap niet dat het een "geaccepteerd" fenomeen is. Die opgeschoten gasten zitten op een scootertje en kijken dan beteutert als ze geen fooi krijgen. Je krijgt toch gewoon je salaris?
Bij restaurants ben ik ook niet zo scheutig eerlijk gezegd. Als ik met een gezelschap ga eten dan zeggen die anderen: "de gebruikelijke 10% maar?" Tsja.. ik begrijp dat niet zo. Het is een beetje ingeburgerd lijkt wel. In Amerika leef je van de fooien, maar in Nederland hebben ze toch wel een fatsoenlijke CAO?
Ik heb zelf in een supermarkt gewerkt en als ik dan speciaal voor een klant in het magazijn een produkt pak, omdat het vak leeg is, dan krijg ik geen fooi. Ik doe gewoon m'n werk.
Fooi is ook niet nodig, en je bent 't zeker niet verplicht. De teleurstelling is er alleen omdat men ´t gewend is fooi te ontvangen bij dat soort baantjes. Daar word je verwend van.
Zelf geef ik wel fooi aan pizzabezorgertjes, als ´t ´n schattige is dan Mijn vriendje vroeger was ook altijd heel blij als hij vet veel fooi had gehad van iemand, en ik maak graag mensen blij
  dinsdag 30 mei 2006 @ 13:54:13 #116
144558 Horsemen77
lol @ okkith
pi_38368593
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 15:25 schreef Beroepsgokker het volgende:

[..]

BNou het is volgens mij wel algemeend bekend dat ze bij de mcDo geen bier verkopen maargoed kan aan mij liggen
lame, het is algemeen bekend dat bijna overal bier wordt verkocht bij de mac, behalve hier in NL
mmmmmmm Berliner Kindl bij de Mac in Berlijn
Den Sieg vor den Augen, den Blick weit nach vorn
Ziehn'n wir gemeinsam durch die Nation
Osten und Westen - Unser Berlin
Gemeinsam für Eisern Union
pi_38385388
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 12:03 schreef Freak187 het volgende:
(..) in Nederland hebben ze toch wel een fatsoenlijke CAO?
Ahum.... Laat ik mijn avond niet bederven en gewoon maar naar deze link wijzen http://www.fatsoenlijkehorecacao.nl/inhoud_punten.asp
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  dinsdag 30 mei 2006 @ 20:50:41 #118
111575 lubje25
lubjes' stash do not nick
pi_38385518
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 12:03 schreef Freak187 het volgende:
Misschien zet ik hier kwaad bloed, maar ik geef per defenitie geen fooi aan pizzabezorgers. Snap niet dat het een "geaccepteerd" fenomeen is. Die opgeschoten gasten zitten op een scootertje en kijken dan beteutert als ze geen fooi krijgen. Je krijgt toch gewoon je salaris?
Bij restaurants ben ik ook niet zo scheutig eerlijk gezegd. Als ik met een gezelschap ga eten dan zeggen die anderen: "de gebruikelijke 10% maar?" Tsja.. ik begrijp dat niet zo. Het is een beetje ingeburgerd lijkt wel. In Amerika leef je van de fooien, maar in Nederland hebben ze toch wel een fatsoenlijke CAO?
Ik heb zelf in een supermarkt gewerkt en als ik dan speciaal voor een klant in het magazijn een produkt pak, omdat het vak leeg is, dan krijg ik geen fooi. Ik doe gewoon m'n werk.
Het mooiste is als ze dan ook nog hun helm op houden
Donder op man, ik pak gewoon mijn klomp
pi_38385631
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 16:01 schreef der_Otto het volgende:

[..]

"And in Paris, you can buy a beer at McDonald's"

(Pulp Fiction )
Oh, en in Brussel trouwens ook.
In Spanje ook.

De enige reden waarom mijn vader het nog wel te pruimen vond in de Mac
pi_38386004
quote:
Op zaterdag 27 mei 2006 12:00 schreef Saik0 het volgende:
"Doe mij maar die pizza met artisjokkenhartjes, maar dan zonder artisjokkenhartjes."
Dat is toch geen blunder? Hoe moet je het dan zeggen? Als ik zoiets heb gooi ik er een brede glimlach tegenaan en die krijg ik meestal ook terug. Het is iig duidelijk wat je wil.
pi_38386129
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 20:48 schreef tim2308 het volgende:

Ahum.... Laat ik mijn avond niet bederven en gewoon maar naar deze link wijzen http://www.fatsoenlijkehorecacao.nl/inhoud_punten.asp
Jezus, dat kun je toch geen CAO noemen!
Tegenwoordig moet je Dr. Ir. zijn om een beetje correct Nederlands te kunnen neerpleuren.
Abusing semicolons since 1987.
pi_38394295
De allereerste avond dat ik op mijn werk in het restaurant mocht bedienen at er een grote groep. Bij het hoofdgerecht kregen ze verschillende sauzen. Die werden in sauskommen op dienblaadjes gezet, en wij gingen die dan netjes op de tafels zetten. Er stond nog 1 kommetje op mijn dienblaadje, en ik was bezig de een na laatste in te zetten, toen mijn dienblaadje kapseisde, en de saus in de nek van een sjieke dame belandde. De champignons dreven over haar rug naar beneden. Op hetzelfde moment zegt ze tegen haar overbuurvrouw: ik krijg het opeens heel warm.
Gelukkig droeg ze een vest dat ze uit kon trekken, en dat mijn baas mocht laten stomen.Toen dacht ik dat ik mijn baantje wel gedag kon zeggen. Tot mijn stomme verbazing lag mijn baas in de keuken dubbel van het lachen. Ik werk er nog steeds.
Gutopboale
pi_38395082
Ik kan me ook niet iets herinneren wat erg grappig was en opzich wel een blunder van een gast. Gingen we met ons team als seizoenafsluiter onbeperkt steengrillen in een restaurant. En dan doen ze bij een nieuwe steen zout erop. Dus één lolbroek denk ik draai dat dopje los kan je lachen. Maar die gozer die daar werkt heeft natuurlijk veel vaker van die teams met lolbroeken gehad. Dus wij kijken wat er gebeurt. Hij legt de steen neer pakt de zout doet zijn duim op de deksel voor een gedeelte en strooit er zout op en legt het weer neer. Erg grappig was dat dat die lolbroek zijn standaard grapje mislukte.
  woensdag 31 mei 2006 @ 00:15:38 #124
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_38395338
quote:
Op dinsdag 30 mei 2006 23:46 schreef Mapani het volgende:
De allereerste avond dat ik op mijn werk in het restaurant mocht bedienen at er een grote groep. Bij het hoofdgerecht kregen ze verschillende sauzen. Die werden in sauskommen op dienblaadjes gezet, en wij gingen die dan netjes op de tafels zetten. Er stond nog 1 kommetje op mijn dienblaadje, en ik was bezig de een na laatste in te zetten, toen mijn dienblaadje kapseisde, en de saus in de nek van een sjieke dame belandde. De champignons dreven over haar rug naar beneden. Op hetzelfde moment zegt ze tegen haar overbuurvrouw: ik krijg het opeens heel warm.
Gelukkig droeg ze een vest dat ze uit kon trekken, en dat mijn baas mocht laten stomen.Toen dacht ik dat ik mijn baantje wel gedag kon zeggen. Tot mijn stomme verbazing lag mijn baas in de keuken dubbel van het lachen. Ik werk er nog steeds.
Meer een blunder van de bediening dan van de gast dus en niet echt thuis in dit topic.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_38407643
quote:
Op zondag 28 mei 2006 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat pas ergerlijk is, is zo een tafel met een groep mensen die komen eten, de rekening krijgen en die dan delen. Eentje zamelt het geld in. Iedereen geeft wat meer voor de fooi en diegene die het geld inzameld komt dan met de knaken betalen, past het verschil met de rekening (als dat er is) bij (of roomt het af) en betaald precies de rekening. Die heeft dan gegeten op de kosten van de rest van de groep. In een restaurant wat ik ken kwam tijdenlang zo een groep waar de "penningmeester" dat deed.
Beetje offtopic misschien maar dat doen twee vrienden van ons in cafe ook nog al eens. Sindsdien zorgen we ervoor dat we zelf het bij elkaar gelegde geld afgeven aan de kassa met de vriendelijke mededeling dat het wisselgeld voor de betreffende barmannen is.
pi_38409218
quote:
Op woensdag 31 mei 2006 00:07 schreef Stansfield het volgende:
Ik kan me ook niet iets herinneren wat erg grappig was en opzich wel een blunder van een gast. Gingen we met ons team als seizoenafsluiter onbeperkt steengrillen in een restaurant. En dan doen ze bij een nieuwe steen zout erop. Dus één lolbroek denk ik draai dat dopje los kan je lachen. Maar die gozer die daar werkt heeft natuurlijk veel vaker van die teams met lolbroeken gehad. Dus wij kijken wat er gebeurt. Hij legt de steen neer pakt de zout doet zijn duim op de deksel voor een gedeelte en strooit er zout op en legt het weer neer. Erg grappig was dat dat die lolbroek zijn standaard grapje mislukte.
Ik snap het niet echt..

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 31-05-2006 14:18:53 ]
  woensdag 31 mei 2006 @ 14:23:49 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38409468
quote:
Op woensdag 31 mei 2006 13:38 schreef DayFairy het volgende:

[..]

Beetje offtopic misschien maar dat doen twee vrienden van ons in cafe ook nog al eens. Sindsdien zorgen we ervoor dat we zelf het bij elkaar gelegde geld afgeven aan de kassa met de vriendelijke mededeling dat het wisselgeld voor de betreffende barmannen is.
En die mensen noem je nog steeds vrienden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_38409553
quote:
Op woensdag 31 mei 2006 14:18 schreef heaven7 het volgende:
Ik snap het niet echt..
Nou, gewoon...Een gast die lollig probeert te zijn, terwijl de bediening die grap allang kent. Uit voorzorg drukt de ober zijn vinger op het dopje, omdat hij weet dat er regelmatig mensen zijn die het dopje losdraaien met als risico dat het hele zoutvaatje over de steen heengaat.

Dat kan ik sowieso geen practical joke meer noemen, da's basisschoolhumor...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_38411493
Ahzo, oke, nu ik snap
pi_38422301
Het was juist ook zo grappig omdat iedereen het al een domme grap vond en dat het toen totaal mislukte.
  donderdag 1 juni 2006 @ 03:03:39 #131
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_38424340
quote:
Op zondag 28 mei 2006 16:11 schreef Chielus het volgende:
Een die ik al zo vaak heb meegemaakt;

Gast; Heeft u Verse Jus d'Orange.
Ik; Nee helaas, alleen uit fles.
Gast; Oh doe dan maar een Cappucino...
Ik: (Soms denk ik gewoon dat ze je gewoon willen pesten).
Dat zou ik geweest kunnen zijn. Ik ben fan van verse (sinaasappel)sap en cappuccino. Soms gaat m'n voorkeur uit naar sap en soms naar cappuccino. Sap uit pak/fles is een dikke no/no voor mij.

Dus ik vind het niet zo heel vreemd.
pi_38426820
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 03:03 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Dat zou ik geweest kunnen zijn. Ik ben fan van verse (sinaasappel)sap en cappuccino. Soms gaat m'n voorkeur uit naar sap en soms naar cappuccino. Sap uit pak/fles is een dikke no/no voor mij.

Dus ik vind het niet zo heel vreemd.
Dat is ook helemaal niet vreemd. Naast het feit dat het uit pak minder lekker is staat de prijs ook totaal niet in verhouding. ¤1,75 oid voor een glaasje sap uit pak
  donderdag 1 juni 2006 @ 10:36:56 #133
51221 Loontjah
Rustaaaagh
pi_38428777
Ik werkte maar een jaartje in het eetcafé waar ik nu al weer 6 jaar werk..En mening grappige dingen meegemaakt.

Ik: Kan ik uw bestelling opnemen ?


Klant ( vrouw 40+ ):Doe mij maar de zalmfilet.. (Op de kaart Gepocheerde zalmfilet)

Ik: Ok, komt er aan...

Keukenmaakt gepocheerde zalm klaar, voor de n00bs gepocheerd is soort koken in bouillon.. Waardoor de zalm de meeste zalmroze kleur verliest, en meer wit wordt.

Ik serveer: mevrouw, de gepocheerde zalmfilet...

Klant: Huh , dit had ik niet besteld..

Ik: U had toch de gepocheerde zalmfilet besteld?

Klant: Ja, maar dit is geen zalm hoor.

Ik: Jawel hoor...

Klant: nee hoor, echt niet

Ik: Moment, ik haal mijn baas wel even..

Baas: er was een probleem

Klant: Ja, ik had zalm besteld maar dit is geen zalm

Baas: jawel mevrouw dit is wel zalm.. * baas legt pocheer mothode uit..

Klant: Ja dan wil ik iets anders..

Ik en baas:


---------------------------------------

Ik: Kan ik u bestelling opnemen ?


Klant: Doe maar een koffie en een Quick Lunch..

( ik citeer van de lunchkaart, kopje tomatensoep, stokbrood kaas, en een broodje kroket voor de belachelijke prijs van ¤ 5,50.. meeste mensen weten bij dit soort lunch gerechten dat alles op 1 bord wordt geserveerd vandaar de naam QUICK lunch)


Ik breng koffie...

3 min later...

Ik: één quicklunch alstublieft...


Klant: Ik had eerst soep besteld...

Ik: ja die zit er toch bij...

Klant: Ja en als ik die soep eet, wordt mijn broodje kroket koud

Ik: Meneer dit serveren wij al minstens 6 jaar zo, en heb er nog nooit een klacht over gehoord...

* ik vertel de quick lunch verklaring..

Klant haalt tomatensoep van het bord en geeft de rest terug aan mij: Geef de rest maar als mijn soep op is....


Ik:

Hekel aan die klanten...
Ook een blunder: een deftige vrouw wou weten wat een tosti was
Sappig !!
  donderdag 1 juni 2006 @ 11:49:34 #134
144558 Horsemen77
lol @ okkith
pi_38431192
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 09:34 schreef heaven7 het volgende:

[..]

Dat is ook helemaal niet vreemd. Naast het feit dat het uit pak minder lekker is staat de prijs ook totaal niet in verhouding. ¤1,75 oid voor een glaasje sap uit pak
Inderdaad... die bagger hoef ik ook niet. Als ik sinaasappelsap uit pak wil ga ik wel naar de supermarkt Beetje vreemd dat zo'n nerdje raar staat te kijken als je iets anders bestelt omdat ze geen verse sinaasappelsap hebben.
Den Sieg vor den Augen, den Blick weit nach vorn
Ziehn'n wir gemeinsam durch die Nation
Osten und Westen - Unser Berlin
Gemeinsam für Eisern Union
  † In Memoriam † donderdag 1 juni 2006 @ 11:51:24 #135
43556 miss_dynastie
pi_38431258
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 10:36 schreef Loontjah het volgende:
Ook een blunder: een deftige vrouw wou weten wat een tosti was
Da's geen blunder, zolang ze het fatsoenlijk vraagt.
pi_38431332
De 'wijnkennis' van sommige gasten is ook vaak al een blunder op zich.
Onze witte huiswijn was een mooie middenmoot, niet te zoet, niet te droog. Bij grotere partijen loop je dan met de huiswijn door de zaal heen, en schenkt bij waar nodig.
En dan zit er altijd wel iemand die of vraagt om de zoete witte wijn, want deze is te droog, of vraagt om de droge witte wijn want deze is te zoet (vaak weten ze het al voor ze hem geproefd hebben).
(Bijna, afhankelijk van de gast) altijd loop je naar de keuken, schenkt (uit dezelfde fles) een glas in, geeft het ze en ze zijn dolgelukkig. Ja, deze smaakt veel zoeter/droger
  donderdag 1 juni 2006 @ 12:01:43 #137
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_38431640
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 11:49 schreef Horsemen77 het volgende:

[..]

Inderdaad... die bagger hoef ik ook niet. Als ik sinaasappelsap uit pak wil ga ik wel naar de supermarkt Beetje vreemd dat zo'n nerdje raar staat te kijken als je iets anders bestelt omdat ze geen verse sinaasappelsap hebben.
Nerdje

Ik heb alleen bedoeld dat ik het al zo vaak mee gemaakt heb, dat ik het opvallend vind worden. Het veranderen naar deze combinatie. Ik ben echt niet te beroerd om voor jou een Cappucino te gaan maken hoor.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 1 juni 2006 @ 12:03:27 #138
144558 Horsemen77
lol @ okkith
pi_38431703
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 12:01 schreef Chielus het volgende:

[..]

Nerdje

Ik heb alleen bedoeld dat ik het al zo vaak mee gemaakt heb, dat ik het opvallend vind worden. Het veranderen naar deze combinatie. Ik ben echt niet te beroerd om voor jou een Cappucino te gaan maken hoor.
Ah dus je bedoelt specifiek van verse sinaasappelsap naar capuccino? Dat verandert de zaak
Den Sieg vor den Augen, den Blick weit nach vorn
Ziehn'n wir gemeinsam durch die Nation
Osten und Westen - Unser Berlin
Gemeinsam für Eisern Union
  donderdag 1 juni 2006 @ 12:07:31 #139
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_38431821
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 12:03 schreef Horsemen77 het volgende:

[..]

Ah dus je bedoelt specifiek van verse sinaasappelsap naar capuccino? Dat verandert de zaak
Yep....
En als het nu eens gebeurd maar het zijn altijd dezelfde types , dus ik vermoed een complot
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 1 juni 2006 @ 12:30:35 #140
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_38432566
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 12:01 schreef Chielus het volgende:

[..]

Nerdje

Ik heb alleen bedoeld dat ik het al zo vaak mee gemaakt heb, dat ik het opvallend vind worden. Het veranderen naar deze combinatie. Ik ben echt niet te beroerd om voor jou een Cappucino te gaan maken hoor.
Bij mij wisselen verse jus en cappuccino stuivertje afhankelijk van bui. Dus als ik trek in jus heb en die blijkt niet vers te zijn dan ga ik voor cappuccino

Welke tent werk je?
pi_38433833
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 10:36 schreef Loontjah het volgende:
Hele lap tekst met o.a. het quicklunch verhaal
Zo'n quicklunch is echt iets voor mij! Waar is dat ergens?
Het enige dat rijmt op Niels is (spoor)biels...
pi_38434615
Ik liep eens op een borrel met een plateau vol champagneflutes op 1 hand om alle 50 gasten van een glaasje te voorzien. Terwijl ik me half naar een gast toebuig om een afwijkend aperitief als bestelling aan te nemen, begint een onverlaat aan mijn andere kant zo hup, de glaasjes van mijn blad af te pikken. Evenwicht weg, dienblad kantelt, helaas champagne over zijn pak en een gespeelde geschokte blik van mij.

En ik heb eens meegemaakt dat een gast zich zo excessief volgoot met wijn dat hij aan tafel ten overstaan van het gezelschap en bediening, moest kotsen.
"Hier, een emmertje."
Streef ernaar je graf te bestormen met chocola in je ene en een glas wijn in je andere hand, een totaal opgebruikt lijf, helemaal versleten en gillend: "Whoa, wat een trip! Heb het heerlijk gehad!"
pi_38435835
quote:
Op woensdag 31 mei 2006 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En die mensen noem je nog steeds vrienden?
Ja. Behalve dat zijn het erg leuke mensen.
Ik ben alleen niet zo dapper in het confronteren van mensen vandaar dat er nog niets van gezegd is .
En blijkbaar ben ik ook de enige die zich er aan stoort of de rest vind het niet boeiend genoeg om er iets van te zeggen.
Dus los ik het maar op zonder conflicten.
Gaat ook niet om heel veel geld. Meestal iets van rond de 5 euro. Maar het is voor mij meer het principe. Maar goed. Zoals ik al zei ik ben heel slecht in confrontaties aangaan. Ik vermijd ze liever.
  donderdag 1 juni 2006 @ 15:54:30 #144
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_38439946
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 13:35 schreef Pune het volgende:
Ik liep eens op een borrel met een plateau vol champagneflutes op 1 hand om alle 50 gasten van een glaasje te voorzien. Terwijl ik me half naar een gast toebuig om een afwijkend aperitief als bestelling aan te nemen, begint een onverlaat aan mijn andere kant zo hup, de glaasjes van mijn blad af te pikken. Evenwicht weg, dienblad kantelt, helaas champagne over zijn pak en een gespeelde geschokte blik van mij.

En ik heb eens meegemaakt dat een gast zich zo excessief volgoot met wijn dat hij aan tafel ten overstaan van het gezelschap en bediening, moest kotsen.
"Hier, een emmertje."
als mensen dat bij mij doen, ben ik zo vrij om het hele dienblad over ze heen te gooien
ook al kon ik hem wel corrigeren. moeten ze er maar niks zomaar vanaf pakken
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  † In Memoriam † donderdag 1 juni 2006 @ 16:00:17 #145
43556 miss_dynastie
pi_38440206
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 14:13 schreef DayFairy het volgende:
Ik ben alleen niet zo dapper in het confronteren van mensen vandaar dat er nog niets van gezegd is .
En blijkbaar ben ik ook de enige die zich er aan stoort of de rest vind het niet boeiend genoeg om er iets van te zeggen.
Of misschien durft de rest ook niet zo goed.
Heb gehad dat ik met weinig geld en studiegenoten een zo goed als verplicht etentje had. Ik expres zuinig aan gedaan, had niet veel geld, had je mensen die heel veel te eten en drinken namen en toen de rekening kwam zeiden: we gaan de rekening delen, toch? Moest ik een flink bedrag meer betalen dan ik zelf op had gemaakt, maar dat doe ik toch écht niet hoor. Zeg dat dan vooraf, dan kan ik gelijk duidelijk maken dat ik geen zin heb het eten van zo goed als vreemden te betalen.

Een aantal mensen bleek hetzelfde te denken, maar heeft niks gezegd uit verlegenheid of zo. Maar daar heb ik niet zo'n last van in dit soort gevallen.
  donderdag 1 juni 2006 @ 18:47:14 #146
145172 gronk
adulescentulus carnifex
pi_38446242
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 13:58 schreef huize het volgende:
Ow en jij geloofd dat die overal nog zelf word gemaakt zeker.

Verassing, tenzij jij in een wat klassieker en duurder restaurant zit, kun je ervan uitgaan dat heel veel halffabricaten en heelfabricaten worden gebruikt.
Vriendin van me die in een restaurant heeft gewerkt heeft sindsdien de helft van alle restaurants afgeschreven omdat ze overal dezelfde heel- en halffabrikaten proeft.
I'm trying to make the 'net' a kinder, gentler place. One where you could bring the fuckin' children.
pi_38446796
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 18:47 schreef gronk het volgende:

[..]

Vriendin van me die in een restaurant heeft gewerkt heeft sindsdien de helft van alle restaurants afgeschreven omdat ze overal dezelfde heel- en halffabrikaten proeft.
Ik ken het probleem. Al die tenten waar je meteen merkt welke trucjes ze gebruiken. Vis of vlees uit steamers, kan en klare sauzen, je gaat het gewoon herkennen als je zelf in keukens gewerkt heb. In eetcafes en dergelijke maakt het mij ook eigenlijk niet meer uit, maar in sommige restaurant kan ik echt teleurgesteld zijn...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  donderdag 1 juni 2006 @ 19:12:17 #148
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_38447225
Dat zag je ook altijd bij Gordon Ramsey, dat programma dat hij restaurants ging helpen
pi_38449725
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 10:36 schreef Loontjah het volgende:
Ook een blunder: een deftige vrouw wou weten wat een tosti was
Ze kende het zeker alleen als croquemonsieur...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  donderdag 1 juni 2006 @ 22:38:50 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38456416
quote:
Op donderdag 1 juni 2006 19:00 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Ik ken het probleem. Al die tenten waar je meteen merkt welke trucjes ze gebruiken. Vis of vlees uit steamers, kan en klare sauzen, je gaat het gewoon herkennen als je zelf in keukens gewerkt heb. In eetcafes en dergelijke maakt het mij ook eigenlijk niet meer uit, maar in sommige restaurant kan ik echt teleurgesteld zijn...
Ik ben niet zozeer teleur gesteld in de restaurants, maar in de mensen die deze troep blijven accepteren in restaurants.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')