abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 26 mei 2006 @ 13:39:49 #1
121649 huize
Tumble tumble tumble
pi_38229668
Eens een lekkere tegenhanger van de eeuwige "nou de ober brengt me mn biefstuk medium terwijl ik duidelijk medium tot rood had besteld, heb em meteen terug gestuurd en een fles wijn geeist" topics.

Tt-er begint.

Bij mijn werk in een klassiekere Frans restaurant, gasten binnen, kaart gegeven, de visgerechten aan tafel verteld, daarnaast de mogelijkheid uitgelegd dat de gasten desgewenst kunnen kiezen voor een verrassingsmenu.
Gasten kijken even en komen met de mooie zin "Nou verassing voor jou, ik wil steak en frites".

Antwoord, nou meneer we hebben een tournedos op de kaart staan, mischien is dat wat u wilt.

Neen steak met frites!


---

Blundertje van een andere gast, op het moment van het bestellen van de parelhoen buigt de 40+ dame zich naar haar man en vraagt met een authentieke boerinnen ondertoon "das toch net als kip he?"

---

Gasten bellen een ossestaarsoep, is een heldere soep, ga je dan vanuit dat mensen weten.
Ik kom met de amuses, ook eens soepje, maar dan met knoflookschuim en geserveerd in een kopje formaat koffiekop.

Kom aan tafel, kijkt u eens, de amuses.
Gast: "Heb ik niet besteld"
Ik: Die krijgt u van het huis mevrouw.
Gast: Wat is dat dan ( sta de amuses nog in te zetten)
Ik: dat ga ik u zo vertellen
Ik: nou als amuse "heel verhaal"
Gast: maar ik had toch ossestaart soep...


---

Ander bedrijf

Gasten krijgen eten, vis word nog aan tafel gefileerd want mevrouw kon dit zelf niet. Halverwege word gevraagd , alles naar wens. "absoluut, smaakt heerlijk!"

Gasten zijn klaar, kom aan tafel en zie 2 leger dan lege borden.

Ik: heeft het u gesmaakt?
Gast: Nee!
ik: kijk naar de borden, neem aan dat de gasten een geintje maken en begin uit te ruimen.
Meneer en mevrouw produceren letterlijk tegelijk een waterval aan wat er niet zou kloppen.
Waarop ik vraag, sorry maar ik kan u niet alle 2 tegelijkvolgen, maar wat is dan het probleem.

De sla was oud, want die was bruin, mevrouw laat als bewijs een stukje zien.......het meest verse stukje eikenbladsla....
(voor mensen die niet weten hoe deze uitziet http://reo.be/ndl/producten/sla-eikenblad.jpg )

het hoofd zat nog aan de vis, dat was belachelijk....het was forel.

er zat geen zout op de frites....duh, staat op tafel, niet iederen lust zout, makkelijker zelf erop te doen dan eraf te halen.

Dressing over de salade was waterig....sorry maar deze is al jaar en dag dezelfde en word kant en klaar ingekocht.

Ik was van plan ze een kopje koffie aan te bieden en toch min of meer onze kant van het verhaal te geven. Echter direct na deze barrage aan klachten staat meneer op, en ik betaal nu, en kom nooit meer!

Sorry maar bij zo'n reactie zie ik die mensen liever ook niet meer als gast.


Dus mensen post ze hier !
How did we get from the blue lamp disco
To cracking up in San Francisco
I look at myself in a sober light
I'm not Elvis but I'm alright
pi_38230146
Haha, in het restaurant waar ik werk:

"Juffrouw, zit er bij de tournedos ook vlees?"

Hoezo die mensen wisten niet waar ze mee bezig waren?
Gutopboale
  vrijdag 26 mei 2006 @ 13:55:22 #3
121649 huize
Tumble tumble tumble
pi_38230326
Schiet me net nog eentje binnen:

Gast: welke groenten komen er bij de asperges met zalm?
Ik: erm...de asperges
Gast: hmm okay doe maar.
How did we get from the blue lamp disco
To cracking up in San Francisco
I look at myself in a sober light
I'm not Elvis but I'm alright
pi_38230342
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 13:39 schreef huize het volgende:
Dressing over de salade was waterig....sorry maar deze is al jaar en dag dezelfde en word kant en klaar ingekocht.
Over blunders gesproken.
Tegenwoordig moet je Dr. Ir. zijn om een beetje correct Nederlands te kunnen neerpleuren.
Abusing semicolons since 1987.
  vrijdag 26 mei 2006 @ 13:58:00 #5
121649 huize
Tumble tumble tumble
pi_38230434
Ow en jij geloofd dat die overal nog zelf word gemaakt zeker.

Verassing, tenzij jij in een wat klassieker en duurder restaurant zit, kun je ervan uitgaan dat heel veel halffabricaten en heelfabricaten worden gebruikt.
How did we get from the blue lamp disco
To cracking up in San Francisco
I look at myself in a sober light
I'm not Elvis but I'm alright
pi_38230511
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 13:58 schreef huize het volgende:
Ow en jij geloofd dat die overal nog zelf word gemaakt zeker.
In de etablissementen waar ik me vertoon, zeker wel. Ik neem altijd even een kijkje in de keuken.
Tegenwoordig moet je Dr. Ir. zijn om een beetje correct Nederlands te kunnen neerpleuren.
Abusing semicolons since 1987.
pi_38230525
"Kan de roomsaus met mandarijntjes ook zonder mandarijntjes?"

Haha.

Bij ons wordt de dressing trouwens elke dag vers gemaakt.
Gutopboale
pi_38230533
Mensen die de varkenshaas bestellen en hem vervolgens terug te sturen omdat ze geen varkensvlees lusten. (en dus echt dachten dat ze zon haas met van die lange oren zouden krijgen)

Zelfde verhaal met tonijnsteak, krijg je terug in de keuken met de mededeling dat de betreffende gasten geen vis lusten.
  vrijdag 26 mei 2006 @ 14:02:09 #9
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_38230570
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 14:01 schreef Pony-Lover het volgende:
Mensen die de varkenshaas bestellen en hem vervolgens terug te sturen omdat ze geen varkensvlees lusten. (en dus echt dachten dat ze zon haas met van die lange oren zouden krijgen)

Zelfde verhaal met tonijnsteak, krijg je terug in de keuken met de mededeling dat de betreffende gasten geen vis lusten.
Een beetje als Jessica Simpson met haar Chicken of the Sea
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
  vrijdag 26 mei 2006 @ 14:02:33 #10
121649 huize
Tumble tumble tumble
pi_38230587
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 14:00 schreef rekenwonder het volgende:

[..]

In de etablissementen waar ik me vertoon, zeker wel. Ik neem altijd even een kijkje in de keuken.
Gelukkig, hoef je onze keuken tenminste niet te zien

Tonijnsteak...tis vis
How did we get from the blue lamp disco
To cracking up in San Francisco
I look at myself in a sober light
I'm not Elvis but I'm alright
pi_38230765
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 13:39 schreef huize het volgende:
Gasten bellen een ossestaarsoep, is een heldere soep, ga je dan vanuit dat mensen weten.
Ik kom met de amuses, ook eens soepje, maar dan met knoflookschuim en geserveerd in een kopje formaat koffiekop.

Kom aan tafel, kijkt u eens, de amuses.
Gast: "Heb ik niet besteld"
Ik: Die krijgt u van het huis mevrouw.
Gast: Wat is dat dan ( sta de amuses nog in te zetten)
Ik: dat ga ik u zo vertellen
Ik: nou als amuse "heel verhaal"
Gast: maar ik had toch ossestaart soep...

Iedereen komt ooit voor het eerst in een chique restaurant. Het siert een restaurant hoe zo omgaan met de mensen die (nog) niet weten hoe het hoort.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_38230853
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 14:02 schreef huize het volgende:

Gelukkig, hoef je onze keuken tenminste niet te zien
Lekker zooitje zeker? Als ik de keuken niet mag zien, ben ik weg.
Tegenwoordig moet je Dr. Ir. zijn om een beetje correct Nederlands te kunnen neerpleuren.
Abusing semicolons since 1987.
pi_38230862
En het eeuwenoude afgezaagde, niet grappige grapje:

"Hoe wilt u uw biefstuk, medium?"

"Nee, doe maar large"

Gast in een breuk, ik vind m ondertussen niet grappig meer.
Gutopboale
pi_38230908
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 14:02 schreef huize het volgende:

[..]

Tonijnsteak...tis vis
die naam slaat ook nergens op, dat is waar
pi_38230975
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 13:58 schreef huize het volgende:
Ow en jij geloofd dat die overal nog zelf word gemaakt zeker.

Verassing, tenzij jij in een wat klassieker en duurder restaurant zit, kun je ervan uitgaan dat heel veel halffabricaten en heelfabricaten worden gebruikt.
Gelul. Ik kook al enige jaren in een simpel, maar populair eetcafe. We zijn redelijk goedkoop, maar gebruiken echt nul half fabrikaten. Waarom zou je in hemelsnaam geen eigen dressing maken? Het kost je bijna niks.... Er zijn teveel mensen in de horeca die denken zoals jij, alsof het tegenwoordig onmogelijk is om nog je eigen maaltijden te bereiden en het dus prima is om je gasten kant en klare sauzen te serveren . Da's inderdaad pas een blunder.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  vrijdag 26 mei 2006 @ 14:15:40 #16
121649 huize
Tumble tumble tumble
pi_38231102
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 14:07 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Iedereen komt ooit voor het eerst in een chique restaurant. Het siert een restaurant hoe zo omgaan met de mensen die (nog) niet weten hoe het hoort.
Ow geloof me je kon ze er van te voren uitspotten, maar als je na het uitleggen van en aangeven dat het van het huis is, een warmmakertje, een kleine kennismaking met de keuken nog de opmerking krijgt "ik had toch ossestaartsoep" is voor mij een teken dat de gasten wereldvreemd zijn en niet aan het luisteren.


En voor rekenwonder en Drive-r

Tuurlijk zijn er zat plaatsen waar ze het zelf maken, en een simpel eetcafé is iets anders dan een restaurant.

Mijn baas heeft er voor gekozen om het zo te doen, en kijk eens aan z'n 7 zaken lopen stuk voor stuk goed en al meer dan 10 jaar. Doet die kennelijk toch iets goed met zn dressing ! Als je maar een kleine keuken hebt, weinig ruimte voor goederenopslag dan ga je keuzes maken, en ik persoonlijk zou dan ook kiezen voor een kant en klare dressing, heb ik tenminste wel ruimte om mn andere verse producten op te bergen.

Enne Drive-r, jullie bakken zeker ook zelf nog jullie brood voor bij de gerechten
How did we get from the blue lamp disco
To cracking up in San Francisco
I look at myself in a sober light
I'm not Elvis but I'm alright
  vrijdag 26 mei 2006 @ 14:15:43 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_38231103
TO werkt volgens mij in een crematorium i.p.v. een restaurant, want hij heeft het steeds over een verassing.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_38231274
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 14:15 schreef huize het volgende:

[..]

Ow geloof me je kon ze er van te voren uitspotten, maar als je na het uitleggen van en aangeven dat het van het huis is, een warmmakertje, een kleine kennismaking met de keuken nog de opmerking krijgt "ik had toch ossestaartsoep" is voor mij een teken dat de gasten wereldvreemd zijn en niet aan het luisteren.
Nou, eerlijk gezegd zou ik het normaal vinden als mij eerst gevraagd wordt of ik prijs stel op een extra tussendoortje van het huis.
quote:
En voor rekenwonder en Drive-r

Tuurlijk zijn er zat plaatsen waar ze het zelf maken, en een simpel eetcafé is iets anders dan een restaurant.

Mijn baas heeft er voor gekozen om het zo te doen, en kijk eens aan z'n 7 zaken lopen stuk voor stuk goed en al meer dan 10 jaar. Doet die kennelijk toch iets goed met zn dressing ! Als je maar een kleine keuken hebt, weinig ruimte voor goederenopslag dan ga je keuzes maken, en ik persoonlijk zou dan ook kiezen voor een kant en klare dressing, heb ik tenminste wel ruimte om mn andere verse producten op te bergen.
Als je in een restaurantkeuken geen plek hebt om een simpele dressing te maken doe je echt iets verkeerd. Maar goed, da's mijn mening.
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
  vrijdag 26 mei 2006 @ 14:32:04 #19
121649 huize
Tumble tumble tumble
pi_38231678
Ach ik had natuurlijk van te voren moeten kunnen weten dat de "ik heb meer klasse, eet beter, kom op betere plekken, kook beter dan" mensen hierop zouden reageren.

Kennlijk zitten jullie nog allemaal vast in die eenwegsstraat van "mijn visie is de beste" en willen jullie er niet aan dat er meerdere manieren zijn om een restaurant te runnen. En geen enkele de beste is.

Zelfs bepaalde sterrenkeukens maken nog gebruik van halffabricaten.
Om een restaurant betaalbaar te houden en genoeg klandizie te trekken maak je een afweging tussen prijs en kwaliteit van het product. En de ene kiest om zn eigen dressing te maken, de andere niet. Waar het om gaat aan het einde van de dag is dat de gast tevreden naar huis gaat en de volgede week weer terug is.
En denk je dan dat het die gast iets uitmaakt of die dressing zelfgemaakt is, of uit een fles komt? Ze komen bijvoorbeeld voor een zelfgemaakte sateh of spareribs. En dan kun je beter kiezen bedrijfstechnisch gezien om je dressing kant en klaar in te kopen en je ingredienten voor een hardloper vers te gebruiken.

En kunnen we nu mischien ontopic verder, het gaat hier namelijk niet om hoe de ene bedrijfsvoering de ander niet is, het gaat om blunders en misdragingen van gasten in de Horeca.
How did we get from the blue lamp disco
To cracking up in San Francisco
I look at myself in a sober light
I'm not Elvis but I'm alright
pi_38232860
95% van de restaurants gebruikt idd wel ergens convenience-producten voor. Ga maar eens bij je locale groothandel bij de kassa staan en staan kijken wat de koks kopen. En dan gaat het echt niet alleen om de simpele eetcafétjes, ook de dure restaurants en cateraars hoor.
pi_38233021
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 15:08 schreef DIJK het volgende:
95% van de restaurants gebruikt idd wel ergens halffabrikaten voor. Ga maar eens bij je locale groothandel bij de kassa staan en staan kijken wat de koks kopen. En dan gaat het echt niet alleen om de simpele eetcafétjes, ook de dure restaurants en cateraars hoor.
Geloof me, ik weet heus wel dat het gebeurt. Dat betekent echter niet dat ik het er meer eens moet zijn. Als je echt je gast zo goed mogelijk wil verwennen, dan strookt het gebruik van half fabrikaten gewoon niet met die opvatting. Natuurlijk halen wij ons brood bij de bakker en gebruik ik voor simpele dingen bouillon poeder. Maar het gebruik moet bewust zijn en niet enkel uit gemak gebeuren. Ik vind het niet zelf maken van een dressing gewoon onbegrijpel, 5 minuten werk en het kost je nog geen euro. Dan ben je volgens mij verkeerd bezig.

Maar goed, da's mijn mening, dus daar hoef je het absoluut niet mee eens te zijn.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_38233181
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 15:13 schreef Drive-r het volgende:
Geloof me, ik weet heus wel dat het gebeurt. Dat betekent echter niet dat ik het er meer eens moet zijn. Als je echt je gast zo goed mogelijk wil verwennen, dan strookt het gebruik van half fabrikaten gewoon niet met die opvatting. Natuurlijk halen wij ons brood bij de bakker en gebruik ik voor simpele dingen bouillon poeder. Maar het gebruik moet bewust zijn en niet enkel uit gemak gebeuren. Ik vind het niet zelf maken van een dressing gewoon onbegrijpel, 5 minuten werk en het kost je nog geen euro. Dan ben je volgens mij verkeerd bezig.

Maar goed, da's mijn mening, dus daar hoef je het absoluut niet mee eens te zijn.
Ik ben het er tot op zekere hoogte wel mee eens. Je kunt je met bepaalde dingen zoals een zelfgemaakte dressing ook onderscheiden. Maar de anti-convenience houding in dit topic was toch wel een beetje over the top. Net alsof het iets vies is. Ook met die halffabrikaten kun je er nog heus een eigen draai aan geven. En zoals ik al zei, ik ken genoeg dure restaurants en cateraars die met emmers vol van dat soort producten de groothandel uitlopen. En ik hoor niemand daar klagen dat het eten niet goed zou zijn.
pi_38233245
Man bij de McDonalds:
- Verkopen jullie ook bier?

pi_38233269
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 15:19 schreef Beroepsgokker het volgende:
Man bij de McDonalds:
- Verkopen jullie ook bier?

Vind ik niet zo gek. In sommige landen hebben ze wel bier bij de Mac.
pi_38233396
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 15:17 schreef DIJK het volgende:

[..]

Ik ben het er tot op zekere hoogte wel mee eens. Je kunt je met bepaalde dingen zoals een zelfgemaakte dressing ook onderscheiden. Maar de anti-convenience houding in dit topic was toch wel een beetje over the top. Net alsof het iets vies is. Ook met die halffabrikaten kun je er nog heus een eigen draai aan geven. En zoals ik al zei, ik ken genoeg dure restaurants en cateraars die met emmers vol van dat soort producten de groothandel uitlopen. En ik hoor niemand daar klagen dat het eten niet goed zou zijn.
Ach, misschien viel het verkeerd, ik vond de eerdere reactie over die dressing juist over de top. Ik ben niet pertinent tegen half fabrikaten, ik merk alleen dat steeds meer koks en restaurateurs het als de enige optie zien. Vaak maakt het qua kosten enorm weinig uit, maar wordt het puur uit gemak of gewoonte gedaan, dat is zonde...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_38233432
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 15:20 schreef DIJK het volgende:

[..]

Vind ik niet zo gek. In sommige landen hebben ze wel bier bij de Mac.
BNou het is volgens mij wel algemeend bekend dat ze bij de mcDo geen bier verkopen maargoed kan aan mij liggen
  vrijdag 26 mei 2006 @ 16:01:59 #27
80076 der_Otto
Ich bin der Otto!!
pi_38234719
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 15:25 schreef Beroepsgokker het volgende:

[..]

BNou het is volgens mij wel algemeend bekend dat ze bij de mcDo geen bier verkopen maargoed kan aan mij liggen
"And in Paris, you can buy a beer at McDonald's"

(Pulp Fiction )
Oh, en in Brussel trouwens ook.
Scientific Progress Goes 'Boink'
pi_38234820
Bij een strandtent zijn we weggelopen omdat de serveerster na een half uur erachter kwam dat ze onze bestelling was vergeten. Toen het daarna nog eens 20 minuten duurde eer ze met 2 bier aankwam, maakten we aanstalten om weg te gaan toen ze aankwam.

Toen we tegen haar zeiden dat het best vlotter kon, werd ze kwaad en zei dat we dan maar ergens anders naar toe moesten gaan en dat deden we ook.
  vrijdag 26 mei 2006 @ 16:10:06 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38234982
Toen ik nog studeerde werkte ik in de keuken. Komt bediening in de keuken wil je ff naar tafel 5, daar is wat. Laffe honden in de bediening konden moelijke klanten nooit aan.
Ik loop de zaak in, helemaal vol met vaste klanten, behalve tafel 5, een boos kijkende meneer, type volkskrantlezer.
Ik loop op hem af, en vraag wat er mis is, hij wijst op een schaaltje, en zegt die aardappels, ik wil nog zeggen, dat zijn... en hij valt me in de reden en geeft me een 5 minuten durende monoloog waar hij uitlegt dat alles perfect is, mooi en fijn, behalve die aardappels, die zijn glazig, zurig, bitter, en vettig, heel erg vies, bah hoe kan dat, een schande, sowiso onzin dat als je gebakken aardappels, en friet, ook nog zulke smerige aardappels er bijzet, bla bla bla
hij kakelde de maar door, en ik stond daar, werd afgezeken tot op het bot voor al mijn vaste klanten.
Na 5 minuten was hij stil.
Ik vraag, bent u klaar?
JAAA
leg me dit maar eens uit.
De hele zaak was muisstil geweest tijdens deze monoloog, en alle vaste klanten zaten geboeit te luisteren en wisten wel wat kwam..


Ik zeg tegen hem, dat zijn geen aardappels, dat zijn meiraapjes in citroenboter, dat zijn uw warme groenten, maar u kunt best boontjes krijgen als u dat niet lust.

Bulderend gelach steeg op van alle tafels, en de man sputterde nog wat, van, nee, dat is niet nodig.

Nooit meer terug gezien in de zaak trouwens, die klant...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 mei 2006 @ 16:14:24 #30
36752 timmeeeh
provocateur et penseur
pi_38235136
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 15:19 schreef Beroepsgokker het volgende:
Man bij de McDonalds:
- Verkopen jullie ook bier?


WWW.MACBIER.TK
"Maar ja, echt ontspannen zaten we niet meer te bingoën"
pi_38237803
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 16:10 schreef Pietverdriet het volgende:
knip
  vrijdag 26 mei 2006 @ 23:33:19 #32
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38252288
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 16:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Knip
Had die vent eigenlijk wel aardappels geserveerd gekregen bij zijn meiraapjes?

Dat zou de blunder namelijk nog veel groter maken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38254073
Ook bij de Mc:

Komt er een oudere mevrouw binnen, pakt een dienblad (die liggen boven de vuilnisbakken in de lobby), loopt naar de counter maar in plaats van aan een kassa te bestellen, gaat ze erlangs en wil ze zelf dingen pakken uit de bin (de grote verzamelplek met alle klaargemaakte producten) met het idee dat er bij mcdonalds een lopend buffet is.
!
  zaterdag 27 mei 2006 @ 00:27:41 #34
83951 rashudo
project 2501
pi_38254771
Misschien ligt het aan mij maar ik blijf me verbazen over mensen die tijdens het eten roken.. en dan in restaurants waar de rekening voor 2 personen toch wel ver boven de 100 EUR uitloopt. Dat vind ik nu echt zonde.
Their eyes opaque.
  zaterdag 27 mei 2006 @ 00:29:41 #35
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38254823
quote:
Op zaterdag 27 mei 2006 00:27 schreef rashudo het volgende:
Misschien ligt het aan mij maar ik blijf me verbazen over mensen die tijdens het eten roken.. en dan in restaurants waar de rekening voor 2 personen toch wel ver boven de 100 EUR uitloopt. Dat vind ik nu echt zonde.
Daarnaast is het ook voor de gasten die er om heen zitten erg smerrig
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38255605
Mmm, ik rook ook niet, maar tussen de gerechten door vind ik het ok.
Soms als je niet synchroon loopt met andere tafels en de afzuiginst. staat verkeerd o.i.d. is het wel storend.
Als je zelf rookt heb je daar geen last van volgens mij.
  zaterdag 27 mei 2006 @ 01:10:48 #37
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_38255725
Toen ik ooit in een grijs verleden als zaterdaghulp in een Chinees restaurant werkte waren er waarlijk mensen die Babi Pangang zonder vlees wilden bestellen.

Alleen de saus dan maar?
Confidence through competence
pi_38255826
quote:
Blundertje van een andere gast, op het moment van het bestellen van de parelhoen buigt de 40+ dame zich naar haar man en vraagt met een authentieke boerinnen ondertoon "das toch net als kip he?"
Alsof zo'n in een stal vetgemest stukje nepwild niet heel erg naar kip smaakt. En dat mag je dan niet zeggen?
deze account is gehacked door GreyHatHacks
  zaterdag 27 mei 2006 @ 09:14:23 #39
83951 rashudo
project 2501
pi_38259514
quote:
Op zaterdag 27 mei 2006 01:05 schreef Bluezz het volgende:
Mmm, ik rook ook niet, maar tussen de gerechten door vind ik het ok.
Soms als je niet synchroon loopt met andere tafels en de afzuiginst. staat verkeerd o.i.d. is het wel storend.
Als je zelf rookt heb je daar geen last van volgens mij.
Nope, maar tijdens het eten vind ik het toch wel vreemd.. straks valt er nog as in je gerecht
Their eyes opaque.
  zaterdag 27 mei 2006 @ 10:04:44 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38259985
quote:
Op zaterdag 27 mei 2006 01:15 schreef EnderOnline het volgende:

[..]

Alsof zo'n in een stal vetgemest stukje nepwild niet heel erg naar kip smaakt. En dat mag je dan niet zeggen?
Het lijkt meer op kip dan wild zwijn op varken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_38260354
Nou, dan maar wat misdragingen. De meeste dingen die ik hier boven zie, zijn niet eens blunders, maar gewoon onwetendheden. Het is jammer dat gasten in de horeca niets durven te vragen. En dat die student- cq, uitzendkelnertjes zo weinig weten.

-Cola tijdens het eten
-Zwangere vrouwen die (terecht) een boel ophef maken om doorbakken vlees enzo te krijgen en daarna een sigaret opsteken
-Mensen die bij het binnenkomen van een partij zeggen:"Ik dacht dat we zalm kregen in plaats van saté" (heb zelf een aziatisch uiterlijk)
- Foute mensen die op een neerbuigende toon vragen:"Wat is 'eet smakelijk' in het chinees"
- Mensen die iets langer moeten wachten:"Moet dat bier helemaal uit China komen". (bier afgepakt, en voor zijn ogen in de spoelbak gegooid. Mocht hij weer achteraan de rij aansluiten)
- Als je aankondigt dat de niet vleeseters een heerlijke -noem eens wat- krijgen, dat opeens iedereen vega is
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_38260620
Op http://www.waiterrant.net staan veel verhalen zoals die van Pietverdriet...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_38260893
quote:
Op zaterdag 27 mei 2006 10:24 schreef tim2308 het volgende:


-Cola tijdens het eten
Dan maar fout!

1 keer iets zo a-sociaals gehad...
Mensen hadden ingecheckt bij het hotel, kwamen bij ons eten.
Hebben goed zitten eten, bord leeg.
Een uur later kwam de man terug, hij toch niet zo lekker gegeten....
Ging als een razende tekeer tegen de meiden, die echt perplex stonden.
Dus ik kwam op de vloer....
Wat is er aan de hand meneer, ook toen ging hij tekeer.
Heb 'm verteld dat hij zijn geld terug kon krijgen, en dat hij nooit maar dan ook nooit nog 1 voet in de deur zou krijgen, zo gezegd zo gedaan.
Daarna verteld dat ik even langs de receptie zou gaan voor zijn kopie van het paspoort, en dat toch wel zou faxen naar alle tenten bij ons in de buurt.
Dat hoofd...

Eikel.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 27 mei 2006 @ 10:58:08 #44
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_38261036
wat is er mis met cola?
sommige mensen zijn of de bob, of lusten geen wijn en om nou spa rood te nemen
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_38261584
quote:
Op zaterdag 27 mei 2006 10:58 schreef Erosjuhhh het volgende:
wat is er mis met cola?
sommige mensen zijn of de bob, of lusten geen wijn en om nou spa rood te nemen
Tja.. als er een drankje is wat alle subtiele smaken uit een gerecht overruled...

Maar goed, als de gast blij is, ben ik ook blij
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zaterdag 27 mei 2006 @ 11:47:58 #46
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_38262420
als ik drinken bestel.. drink ik meestal niet tijdens t eten, pas er voor en erna weer.
en zo erg overruled cola ook niet, smaak is zo weg uit je mond
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_38262709
quote:
Op zaterdag 27 mei 2006 11:19 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Tja.. als er een drankje is wat alle subtiele smaken uit een gerecht overruled...

Is ook zo... Daarna kan ik weer genieten van de lekker smaak van het eten...
quote:


Maar goed, als de gast blij is, ben ik ook blij
Ik heb het echt geprobeerd zoals het "hoort".
Het hoort alleen niet bij mij...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_38262753
"Doe mij maar die pizza met artisjokkenhartjes, maar dan zonder artisjokkenhartjes."
pi_38264122
Met m'n ex in een pizzaria in Groningen.
Wij zitten te wachten op onze bestelling, krijgen de eigenaar en zijn zoon ruzie.
Staan midden in de zaak, vlak bij ons, tegen elkaar te schreeuwen.
Vliegt er op een gegeven moment ook nog een schaal ofzo door de lucht.
pi_38264304
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 14:09 schreef Mapani het volgende:
En het eeuwenoude afgezaagde, niet grappige grapje:

"Hoe wilt u uw biefstuk, medium?"

"Nee, doe maar large"

Gast in een breuk, ik vind m ondertussen niet grappig meer.
Afgelopen vakantie maakte een vriend van mij deze opmerking. Hij had het zelf niet door maar kon aan onze reacties merken dat hij iets doms had gezegd. Prachtig!

[ Bericht 1% gewijzigd door -Nielz- op 27-05-2006 13:01:00 ]
Het enige dat rijmt op Niels is (spoor)biels...
pi_38264829
Ik heb zelf wel een blunder gemaakt
Moest ik ff met een dienblad heen en weer lopen toen ik stond te tappen (op school was dat). Speciale week. En toen zette ik zo'n bord neer, en er stonden er 3 op dat dienblad, dus ik pak het meest linker eraf, glijdt de rest zo bij die kerel over z'n hoofd en nek, omdat het dienblad uit evenwicht was.. Kut mèn, dat vond ik niet chllend.
JOHNNY HEITINGA
pi_38265168
Oei, dat is heet..... dat is het risico bij het eten op de hotelSCHOOL
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zaterdag 27 mei 2006 @ 14:14:57 #53
149249 LittleIcequeen
It`s cold as ice
pi_38266896
quote:
Op zaterdag 27 mei 2006 12:44 schreef mien-moeke het volgende:
Met m'n ex in een pizzaria in Groningen.
Wij zitten te wachten op onze bestelling, krijgen de eigenaar en zijn zoon ruzie.
Staan midden in de zaak, vlak bij ons, tegen elkaar te schreeuwen.
Vliegt er op een gegeven moment ook nog een schaal ofzo door de lucht.
Whahaha dat herinner ik me nog. Ook dat die eigenaar steeds z`n best deed ons ervan te overtuigen dat na 1 keer daar te hebben gegeten iedereen terug komt.

Voor de mensen die niet weten over welke pizzaria het gaat: Het was bij Da Carlo.
  zaterdag 27 mei 2006 @ 14:17:03 #54
149249 LittleIcequeen
It`s cold as ice
pi_38266963
Paar weken geleden met m`n vriend bij de Mac Donalds: 2 andere klanten (volgens mij vriend en vriendin of man en vrouw) die aan de tafel naast ons zaten kregen ruzie met elkaar. Op den duur wordt de vrouw zo kwaad dat ze de deksel van der milkshake beker eraf haalt en de volle beker tegen het hoofd van der man/vriend smijt.

De 2 zijn uiteindelijk eruit gezet. Maar mijn vriend en ik lagen dubbel van het lachen
  zaterdag 27 mei 2006 @ 14:26:17 #55
149249 LittleIcequeen
It`s cold as ice
pi_38267353
Poelestraat Groningen zo`n 3 jaar geleden. Loop met `s nachts met m`n ex door de poelestraat. Komen er opeens een stel ruzie makende jongens een kroeg uit.

1 van hen pak een fiets op, smijt hem willekeurig weer neer bijna tegen mij aan, m`n ex kon me net op tijd opzij trekken

Vervolgens pakt ie de fiets weer op en smijt hem tegen een raam van een kroeg.
  zaterdag 27 mei 2006 @ 14:36:28 #56
111575 lubje25
lubjes' stash do not nick
pi_38267741
Ik heb een tijd lang bij een cafetaria gewerkt, ongelooflijk hoevaak mensen een overheerlijke dobermankroket willen bestellen.
Donder op man, ik pak gewoon mijn klomp
pi_38267828
quote:
Op zaterdag 27 mei 2006 14:36 schreef lubje25 het volgende:
Ik heb een tijd lang bij een cafetaria gewerkt, ongelooflijk hoevaak mensen een overheerlijke dobermankroket willen bestellen.
  zaterdag 27 mei 2006 @ 14:46:16 #58
149249 LittleIcequeen
It`s cold as ice
pi_38268495
Bestelde laatst 2 shoarma schotels met extra knoflooksaus bij een shoarmazaak hier uit Hoogezand. Vervolgens moesten mijn vriend en ik 1,5 uur op ons eten wachten tot het uiteindelijk bezorgd werd.

Bezorger kon het niet vinden, erg vreemd vanwege het feit dat de straat waar ik woon nogal berucht is.

Eenmaal terug in de woonkamer haald m`n vriend als eerste de folie van z`n aluminium bord af en wat ligt erop? Shoarma met kaas , knoflooksaus was er niet eens bij.

Daarna ging ik kijken wat ik had en had hetzelfde

Heb toen de shoarmazaak weer gebeld en even later kwam de bezorger het verkeerde weer ophalen en het goede bij zich. Dat was inmiddels bijna 3 uur nadat ik voor het eerst had gebeld.

[ Bericht 2% gewijzigd door LittleIcequeen op 27-05-2006 20:15:09 ]
  zaterdag 27 mei 2006 @ 14:49:29 #59
124197 -Wolf-
Got milk?
pi_38268581
mooi topic
  zaterdag 27 mei 2006 @ 17:19:11 #60
149249 LittleIcequeen
It`s cold as ice
pi_38273537
Bij een cafetaria in Hoogezand: Mijn vriend en ik hadden net wat besteld. Man die achter de frituur stond was bezig de bestelling van een andere klant in te pakken. Hij laat per ongeluk een hamburger op de grond vallen, pakt `m weer op, legt `m in `t bakje en doet er wat mayo op.

Mijn vriend en ik zagen dat dus, we staan op (hadden nog niet betaald) en lopen de cafetaria uit. Frituurman komt ons achterna en roept dat we moeten betalen (we hadden ons eten nog niet eens gekregen, was nog niet klaar).

Wij luisteren niet, stappen de auto in en rijden naar een andere cafetaria.

[ Bericht 1% gewijzigd door LittleIcequeen op 27-05-2006 18:45:47 ]
  † In Memoriam † zaterdag 27 mei 2006 @ 18:39:05 #61
43556 miss_dynastie
pi_38276195
Nadat je bij binnenkomst netjes te horen krijgt dat er wegens ziekte onderbezetting in de keuken is, netjes een drankje en extra stokbrood aangeboden krijgt toch na een minuut of dertig met een grote bek de keuken in lopen waar je eten blijft.
pi_38279189
Ben ik nou gek, of kloppen al die reacties hierboven niet? Dit gaat toch over blunders van gasten, en dat andere topic over blunders van restaurants etc.
pi_38279525
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 13:39 schreef huize het volgende:
[..]
Dressing over de salade was waterig....sorry maar deze is al jaar en dag dezelfde en word kant en klaar ingekocht.
[..]
Dat is inderdaad schandalig!

tvp
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  zondag 28 mei 2006 @ 00:25:47 #64
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_38289369
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 93% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 11:01:55 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_38292026
quote:
Op zaterdag 27 mei 2006 20:02 schreef piepster het volgende:
Ben ik nou gek, of kloppen al die reacties hierboven niet? Dit gaat toch over blunders van gasten, en dat andere topic over blunders van restaurants etc.
Nee, je bent niet gek
Maar het gaat alweer OT nu
pi_38292197
quote:
Op zondag 28 mei 2006 00:25 schreef Mikkie het volgende:
Of van die mensen met fooi: Moeten ze 54,90 afrekenen: "Doe maar 55." Steek het dan maar in je reet, zeikerd . En dat heeft niks met ondankbaarheid te maken; het is gewoon een belediging.
Dat is nog niet het ergste. Wat erger is dat mensen je roepen en dan met een groots en gul gebaar iets in je hand drukken zonder dat jij (en de buren van die persoon) kan zien wat er in zit. Loop je naar achter, zie je dat er 4 stuivers in je hand liggen
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zondag 28 mei 2006 @ 04:55:48 #67
121649 huize
Tumble tumble tumble
pi_38292807
quote:
Op zaterdag 27 mei 2006 14:49 schreef -Wolf- het volgende:
mooi topic
Dank je.
How did we get from the blue lamp disco
To cracking up in San Francisco
I look at myself in a sober light
I'm not Elvis but I'm alright
  zondag 28 mei 2006 @ 05:23:49 #68
133228 Clourhide
el desaparecido
pi_38292932
quote:
Op zondag 28 mei 2006 00:25 schreef Mikkie het volgende:
Of van die mensen met fooi: Moeten ze 54,90 afrekenen: "Doe maar 55." Steek het dan maar in je reet, zeikerd . En dat heeft niks met ondankbaarheid te maken; het is gewoon een belediging.
Dat doe ik altijd bij de pizzajongen. Als ze bij dat bedrijf bewust 9,80 euro vragen voor een pizza... nou dan? Wat is er verkeerd aan als ik die 20 cent aan hem geef?

Op restaurant is het wel een beetje anders, dat geef ik toe.
---verdwijnt---
pi_38294400
Ooit eens een echtpaar gehad wat buiten proporties duur aan het eten was. Duurste van de kaart, duurste wijnen, champagne. Sigaren. Alles er op en aan. De rekening ging voor 2 personen over de 900 euro. Volgevreten en zat hebben ze geprobeert het pand te verlaten, zonder te betalen welliswaar. Afijn heel gedoe politie dr bij, bleek dat het 2 oplichter zijn die diet dagelijks in restaurants in de buurt deden. Uit eindelijk kregen we via het politie rapport nog complimenten. Ze hadden dr spijt van, en ze hebben nog nooit ZO lekker gegeten en gedronken.
  zondag 28 mei 2006 @ 11:04:48 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_38294593
Wat pas ergerlijk is, is zo een tafel met een groep mensen die komen eten, de rekening krijgen en die dan delen. Eentje zamelt het geld in. Iedereen geeft wat meer voor de fooi en diegene die het geld inzameld komt dan met de knaken betalen, past het verschil met de rekening (als dat er is) bij (of roomt het af) en betaald precies de rekening. Die heeft dan gegeten op de kosten van de rest van de groep. In een restaurant wat ik ken kwam tijdenlang zo een groep waar de "penningmeester" dat deed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_38294676
quote:
Op zondag 28 mei 2006 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat pas ergerlijk is, is zo een tafel met een groep mensen die komen eten, de rekening krijgen en die dan delen. Eentje zamelt het geld in. Iedereen geeft wat meer voor de fooi en diegene die het geld inzameld komt dan met de knaken betalen, past het verschil met de rekening (als dat er is) bij (of roomt het af) en betaald precies de rekening. Die heeft dan gegeten op de kosten van de rest van de groep. In een restaurant wat ik ken kwam tijdenlang zo een groep waar de "penningmeester" dat deed.
Brrr, ik kan het me voorstellen. De mensen met wie ik ga eten, hebben daar echter weinig last van. Ik verbaas me juist altijd over de enorm fooi die er ontstaat als de rekening gedeeld wordt, iedereen rond lekker makkelijk af, het tikt vaak aardig aan. Wij hebben tegenwoordig een erg populaire vegetarische schotel op de kaart staan, met wat welriekende kazen uit de oven. Al meerdere verhalen gehoord van de bediening, dat gasten eerst dachten dat iemand zijn schoenen had uitgetrokken en vervolgens pas de geur konden plaatsen. Eigenlijk beetje slecht van ons natuurlijk, maar het gerecht is heelijkr en erg populair.... kan moeilijk de geur gaan onderdrukken...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zondag 28 mei 2006 @ 11:12:37 #72
64326 beestjuh
stupid little dreamer
pi_38294719
Behalve ruim 85 euro aan wisselgeld laten liggen op de balie terwijl ik ze drie keer terugriep? .

Na het werken de wc's schoonmaken was ook tof, rotten.com is er niks bij. Had ik mijn camera gehad was ik nu ruim voorzien geweest in velerlei chantagemateriaal. .
power to the people
  zondag 28 mei 2006 @ 12:22:39 #73
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_38296330
Lekker al die reacties op een kant en klare dressing, post die liever in een ander topic, het ging om een eetcafé, niet over een sterrenrestaurant.
Ik zal hier voor alle Kookgoden dan nog wat verklappen, de mayonaise bij de frietboer maakt hij ook niet zelf. ( )

Maar verder ontopic, zat van dit soort zaken meegemaakt.
-Gast die vraagt of die biefstuk uit de frituur kan komen want zo doet hij het thuis ook altijd en vindt ie lekker.

-Bij een gast die niet had zitten opletten bij de presentatie van de grechten bij een walkin-dinner;
Heeft het allemaal gesmaakt?;
Ja, het was heerlijk, maar wat was het nu exact voor vlees.
Dat waren Texelse lamshaasjes meneer,
Oke bedankt, ik wist wel dat het wild was, maar ik kan het onderscheid tussen konijn of haas niet zo goed maken.


Aan mij vragen wat een lekkere keus zou zijn, ik opper als voorgerecht iets met WIldziwijnham, Gast: "nee, ik mag geen varken"en daarna als hoofdgerecht een Varkensoester bestellen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_38296860
In hoeverre iemand iets van eten weet, is vaak een goede graadmeter voor algemene ontwikkeling.

Ik had een keer een date met een jongen, hadden we koffie na het eten besteld. Koffie wordt geserveerd met een schaaltje koffieboontjes. Ik steek er gelijk eentje in m'n mond; hmmm lekker!
Zijn reactie: 'Dat zijn toch geen echte koffiebonen?'.
Nee, duhhhh, blijkbaar had hij nog nooit een chocolade koffieboon gezien.

Afknapper!!

Mensen die niet weten wat in restaurants wordt bedoeld met 'rare/ medium/ well done' of varkenshaas of kalfsoester zijn echt boeren...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_38298006
quote:
Op zondag 28 mei 2006 12:22 schreef Chielus het volgende:
Lekker al die reacties op een kant en klare dressing, post die liever in een ander topic, het ging om een eetcafé, niet over een sterrenrestaurant.
quote:
TS
..Bij mijn werk in een klassiekere Frans restaurant,..
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  zondag 28 mei 2006 @ 13:21:43 #76
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_38298071
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 93% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 11:01:56 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_38298640
quote:
Op zondag 28 mei 2006 13:21 schreef Mikkie het volgende:

[..]

Die 20 cent is een fooi. Fooi geef als blijk van dank voor de service die verleend is. Een bedrag van 20 cent is niks, als je bedenkt dat die kerel voor jou door weer en wind is gegaan (in de winter dan ). Maar met pizzadudes vind ik dat nog iets anders. Als je in een restaurant tig keer aan tafel komt, alles goed voor de mensen regelt, zorgt dat alles naar wens is en er niks fout gaat, en je krijgt tien cent voor de service, dan mogen ze die in hun hol stoppen.
Ik vind fooi bullshit. Ik doe 't, omdat 't gebruikelijk is en omdat ik mensen wel wat gun, maar het slaat werkelijk nergens op.
Namelijk, voor die geweldige service waar jij het over hebt krijgen die mensen als 't goed is gewoon salaris. Er wordt niet anders verwacht, lijkt me. Je werkt voor je geld, en als je dat geld wilt, dan werk je goed, zo niet, volgt er ontslag. Dat heeft helemaal niks met fooi te maken.

Daarnaast werk ik in verkoop (ook in horeca gewerkt, dus ja, ik weet waar ik 't over heb) en ik verdien veel minder (logisch, tis overdag en ook fysiek minder zwaar werk) maar ik krijg géén fooi! Duh! Ik vind 't echt belachelijk als je als bediening in 'n restaurant boos wordt als mensen je dus maar 10 cent fooi geven. Take it or leave it, het is een extra'tje, geen verplichting.
  zondag 28 mei 2006 @ 13:55:05 #78
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_38299203
Mijn eerste avond ( lees sollicitatie ) in Get Down Cafe Utrecht tijdens mijn studie tijd. Ik had al wel ruim barervaring, maar was erg zenuwachtig omdat ik als enige meisje een bar alleen zou draaien...en dat in een toko vol bronstige late teens en jonge twintigers. Als klap op de vuurpijl doet het barpersoneel om de 2 uur ook nog een kleine 'act' op de bar ..het welbekende heehoo liedje


Sjors staat daar dus achter de bar lekker te tanken om de zenuwen weg te werken ( wij mochten drinken achter de bar ) ..maar ik was zo godsgruwelijk zenuwachtig dat ik voor dat we opengingen al ruim een liter wijn had weggewerkt.
Lang verhaal kort....bij de eerste bar act kon ik mijn evenwicht nog wel bewaren....bij de tweede lazerde ik er vanaf...molde 300 glazen en had een liter shooter over mijn shirtje en broek


Ik ben overigens aangenomen
  zondag 28 mei 2006 @ 13:59:31 #79
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_38299348
quote:
Op zondag 28 mei 2006 12:41 schreef Serendips het volgende:
In hoeverre iemand iets van eten weet, is vaak een goede graadmeter voor algemene ontwikkeling.

Ik had een keer een date met een jongen, hadden we koffie na het eten besteld. Koffie wordt geserveerd met een schaaltje koffieboontjes. Ik steek er gelijk eentje in m'n mond; hmmm lekker!
Zijn reactie: 'Dat zijn toch geen echte koffiebonen?'.
Nee, duhhhh, blijkbaar had hij nog nooit een chocolade koffieboon gezien.

Afknapper!!

Mensen die niet weten wat in restaurants wordt bedoeld met 'rare/ medium/ well done' of varkenshaas of kalfsoester zijn echt boeren...
Ipv zo'n hautaine houding aan te nemen, had je vriendjelief ook gewoon kunnen uitleggen dat ze van chocolade zijn gemaakt.
Sowieso vraag ik me af , wat jouw definitie van een acceptabel etablissement is, als je daar komt waar ze je koffieboontjes voorschotelen bij de koffie


Ik denk dat ik van gastronomie wel aardig kaas heb gegeten..en juist mensen laten delen in ervaringen , iets leren of zelf nog iets ontdekken is toch het leukste wat er is.
  zondag 28 mei 2006 @ 14:24:29 #80
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_38300150
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 95% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 11:01:56 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_38300658
quote:
Op zondag 28 mei 2006 14:24 schreef Mikkie het volgende:

[..]

Er bestaat echter een verschil tussen iemand die z'n werk doet, de borden op tafel tieft en weer aftaait en iemand die z'n werk doet met een glimlach, bereid is tot een kort praatje en ook iets extra's biedt.
[..]

Een extraatje ja, da's waar. Maar het is een extraatje dat gegeven wordt als waardering voor service. Als ik tig keer voor mensen heb gelopen en ik krijg 10 cent, dan vind ik dat een belediging. Ik hoef helemaal geen berg euro's, maar 10 cent staat in geen verhouding tot wat ik dan voor die mensen gedaan heb.
Nee maar je negeert gewoon volledig wat ik zeg. Je krijgt toch salaris? Krijg je dat om borden op iemands tafel te smijten en onbeleefd te doen? En de fooi is om jou beleefd te krijgen? Ik krijg ook salaris, omdat ik netjes en beleefd klanten te woord sta, en ze service biedt. Daar hoef ik geen extraatje voor, dat ís mijn werk.

Je hebt niks voor die mensen gedaan, je hebt gewoon je werk gedaan en daar krijg je voor betaald. Als mensen jou fooi geven is dat helemaal extra, is 'n cadeautje.
pi_38301128
quote:
Op zondag 28 mei 2006 00:25 schreef Mikkie het volgende:
Of van die mensen met fooi: Moeten ze 54,90 afrekenen: "Doe maar 55." Steek het dan maar in je reet, zeikerd . En dat heeft niks met ondankbaarheid te maken; het is gewoon een belediging.
Je hoeft toch geen fooi te geven, dit is amerika niet waar het personeel als een stel hongernegers van de fooi moet leven. Als de service goed was geef je een fooi, anders niet. En het is toch juist aardig dat iemand die 55 euro geeft je niet terug laat lopen om hem nog eens 10 cent te geven. Het is niet bedoeld als fooi maar omdat het de moeite niet is op het wisselgeld te wachten. Ik snap je probleem niet.

[ Bericht 6% gewijzigd door EnderOnline op 28-05-2006 15:03:50 ]
deze account is gehacked door GreyHatHacks
  zondag 28 mei 2006 @ 15:04:07 #83
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_38301425
quote:
Op zondag 28 mei 2006 14:54 schreef EnderOnline het volgende:

[..]

Je hoeft toch geen fooi te geven, dit is amerika niet waar het personeel als een stel hongernegers van de fooi moet leven. Als de service goed was geef je een fooi, anders niet. En het is toch juist aardig dat iemand die 55 euro geeft je niet terug laat lopen om hem nog eens 10 cent te geven. Ik snap je probleem niet.
Ik ook niet. Dat gezeik altijd over een fooi, zoek ander werk ofzo!
.
pi_38301448
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 14:20 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:

Nou, eerlijk gezegd zou ik het normaal vinden als mij eerst gevraagd wordt of ik prijs stel op een extra tussendoortje van het huis.
In bepaalde restaurants is een amuse vrij standaard en is het vreemder als je er geen krijgt

Dat is hetzelfde als bij de Griek gaan eten en het dan raar vinden dat je een glaasje ouzo krijgt.
  zondag 28 mei 2006 @ 15:10:39 #85
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_38301706
quote:
Op zondag 28 mei 2006 15:04 schreef ChrisJX het volgende:

[..]

In bepaalde restaurants is een amuse vrij standaard en is het vreemder als je er geen krijgt

Dat is hetzelfde als bij de Griek gaan eten en het dan raar vinden dat je een glaasje ouzo krijgt.
WTF doe je???? Waarom krijg ik dit??? Doe weg !!!!!

pi_38301818
quote:
Op zondag 28 mei 2006 13:59 schreef SHE het volgende:
Ipv zo'n hautaine houding aan te nemen, had je vriendjelief ook gewoon kunnen uitleggen dat ze van chocolade zijn gemaakt.
Sowieso vraag ik me af , wat jouw definitie van een acceptabel etablissement is, als je daar komt waar ze je koffieboontjes voorschotelen bij de koffie

Ik denk dat ik van gastronomie wel aardig kaas heb gegeten..en juist mensen laten delen in ervaringen , iets leren of zelf nog iets ontdekken is toch het leukste wat er is.
Ik vind het nogal kort door de bocht geredeneerd om te stellen dat ik een hautaine houding aanneem. Je was er nl. niet bij. Natuurlijk heb ik hem verteld dat die boontjes van chocolade zijn. Ik vond het alleen nogal vreemd dat ie dat niet wist. Ik heb het over iemand van 25 jaar en afgestudeerd aan de universiteit, dan veronderstel ik toch wel dat je het een en ander weet en zeker dat je wel eens een chocolade koffieboon op een taart hebt zien liggen. Ik heb het hier niet over een ingewikkeld gerecht met een moeilijke naam of zo, maar om een fuckin' chocolade koffieboon....

Verder heb ik nergens beweerd dat ik me in een restaurant met een Michelin-ster bevond. Voor mij is een eenvoudig eetcafé of een net restaurant prima. Ik heb, als student zijnde, helemaal geen geld voor dure restaurants. Dat je dan eens ergens komt waar koffieboontjes i.p.v. bonbons geserveerd worden, kan voorkomen. Dat boeit me niet, ik ben dol op koffieboontjes van pure chocolade. Je neus daarvoor ophalen, dat is pas hautain!

Overigens ben ik het wel met je eens dat het leuk is om mensen eens iets nieuws te laten zien op culinair gebied. Ik presenteer gasten dan ook graag iets wat ze nog niet kennen.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_38301930
quote:
Op zondag 28 mei 2006 15:13 schreef Serendips het volgende:


Ik vind het nogal kort door de bocht geredeneerd om te stellen dat ik een hautaine houding aanneem. Je was er nl. niet bij. Natuurlijk heb ik hem verteld dat die boontjes van chocolade zijn. Ik vond het alleen nogal vreemd dat ie dat niet wist. Ik heb het over iemand van 25 jaar en afgestudeerd aan de universiteit, dan veronderstel ik toch wel dat je het een en ander weet en zeker dat je wel eens een chocolade koffieboon op een taart hebt zien liggen. Ik heb het hier niet over een ingewikkeld gerecht met een moeilijke naam of zo, maar om een fuckin' chocolade koffieboon....
Ik snap je punt en je mag idd van iemand van 25 verwachten dat hij weet wat chocoladekoffieboontjes zijn. Maar aan de andere kant: als hij die dingen toevallig nooit ergens gezien heeft, hoe moet hij het dan weten?
  zondag 28 mei 2006 @ 15:21:41 #88
121649 huize
Tumble tumble tumble
pi_38302066
quote:
Op zondag 28 mei 2006 13:19 schreef charon het volgende:

[..]


[..]
Er staat toch duidelijk het zinnetje tussen "ander bedrijf".

Ontopic:

Gezelschap uitgebreid gegeten, koffie na, blauwe GrandMarnier erbij, en...een sigaar.
Keuze tussen short filler en long filler, Meneer met een uitermate bekakt accent, "doet mij maar een Long FilTer" , Glimlach erbij, Displaydoos gepresenteerd, uiteraard de meest grote sigaar, de Churchill. Meneer haalt em uit de folie, ik plaats de kist reug en wil de asbak, lucifers, houtjes, schaar, boor of gleufknipper pakken, draai me om en zie meneer al uitgebreid vuurtje eronder, en maar zuigen en zuigen.
How did we get from the blue lamp disco
To cracking up in San Francisco
I look at myself in a sober light
I'm not Elvis but I'm alright
  zondag 28 mei 2006 @ 15:21:58 #89
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_38302077
quote:
Op zondag 28 mei 2006 15:13 schreef Serendips het volgende:

[..]

Ik vind het nogal kort door de bocht geredeneerd om te stellen dat ik een hautaine houding aanneem. Je was er nl. niet bij. Natuurlijk heb ik hem verteld dat die boontjes van chocolade zijn. Ik vond het alleen nogal vreemd dat ie dat niet wist. Ik heb het over iemand van 25 jaar en afgestudeerd aan de universiteit, dan veronderstel ik toch wel dat je het een en ander weet en zeker dat je wel eens een chocolade koffieboon op een taart hebt zien liggen. Ik heb het hier niet over een ingewikkeld gerecht met een moeilijke naam of zo, maar om een fuckin' chocolade koffieboon....

Verder heb ik nergens beweerd dat ik me in een restaurant met een Michelin-ster bevond. Voor mij is een eenvoudig eetcafé of een net restaurant prima. Ik heb, als student zijnde, helemaal geen geld voor dure restaurants. Dat je dan eens ergens komt waar koffieboontjes i.p.v. bonbons geserveerd worden, kan voorkomen. Dat boeit me niet, ik ben dol op koffieboontjes van pure chocolade. Je neus daarvoor ophalen, dat is pas hautain!

Overigens ben ik het wel met je eens dat het leuk is om mensen eens iets nieuws te laten zien op culinair gebied. Ik presenteer gasten dan ook graag iets wat ze nog niet kennen.
Ik heb niks tegen koffieboontjes, mop
pi_38302464
quote:
Op zondag 28 mei 2006 15:21 schreef SHE het volgende:
Ik heb niks tegen koffieboontjes, mop
Dan moet je ook niet zo zitten rellen, schat.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  zondag 28 mei 2006 @ 15:44:49 #91
121649 huize
Tumble tumble tumble
pi_38302848
Ok zo'n standaard misvatting, ieder cafe/terras heeft Grimbergen en Palm.

En nog niet al te lang geleden een hele discussie met een vrouw gehad over haar rekening, mevrouw was het niet eens dat we extra frites hadden aangeslagen.
Als een tafel bij ons extra frites besteld, geven we dat aan op de kassa met Sup Frites, keuken krijgt een bonnetje en op de rekening staat "supplement Frites ¤0.00 " En toch was mevrouw het er niet mee eens.
How did we get from the blue lamp disco
To cracking up in San Francisco
I look at myself in a sober light
I'm not Elvis but I'm alright
pi_38303036
* Razztwizzle : "Dus 1 koffie met 1 punt slagroomvlaai? Prima"
Klant: "Ja, lekker, komt u het brengen?"
* Razztwizzle : "Ik kom het zo bij u brengen"

* Razztwizzle brengt vlaai.
* Razztwizzle gaat rust verder met werkzaamheden.

Klant: "Ik vind deze vlaai niet lekker want er zit teveel slagroom op. Ik wil een nieuwe punt. Gratis."
* Razztwizzle : "Maar.. u wist toch dat het slagroomvlaai was?"
Klant: "Ja, maar ik hou helemaal niet van slagroom. Ik wil een nieuwe. En anders wil ik je baas spreken."
* Razztwizzle : " "

Of deze:

Klant: "Waar is de slagroom in mijn cappucino? Er hoort slagroom in! Dat jullie dat niet weten!"

Of:

Klant: "Ik gaf ¤50"
* Razztwizzle : "Nee, u gaf ¤20. Ik heb het briefje hier nog bovenop de toonbank liggen meneer."
Klant: "Dat is niet mijn briefje" (Hij was de enige in de zaak )
* Razztwizzle : "Meneer, u betaalde met ¤20. Als ik vanavond nou een kasverschil heb van 30 euro bel ik u terug, zullen we dat afspreken?"
Klant: "Ja.. maar ik vond de vlaai ook vies en de koffie ook niet lekker en ik wil gewoon m'n geld terug *grist briefje van ¤20 van de toonbank*.

Af en toe kan ik ze wel schieten hoor.. die klanten.
  zondag 28 mei 2006 @ 15:55:26 #93
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_38303215
schaamteloze tvp

ik werk zelf niet in de horeca maar lig hier krom van t lachen om de verhalen zoals hierboven, wat een oetlullen lopen er toch rond op deze planeet
Are we not savages, innately destined to maim and kill?
Blame it on the environment, heredity or evolution: we're still responsible
Our intelligence may progress at geometric rates
Yet socially we remain belligerent neonates
  zondag 28 mei 2006 @ 15:56:32 #94
121649 huize
Tumble tumble tumble
pi_38303254
quote:
Op zondag 28 mei 2006 15:50 schreef Razztwizzle het volgende:

Klant: "Waar is de slagroom in mijn cappucino? Er hoort slagroom in! Dat jullie dat niet weten!"
Zo'n mensen zijn verschrikkelijk, die hebben ooit ergens iets op een bepaalde manier gehad, meestal de foute, en dan gaan ze jou "verbeteren".
How did we get from the blue lamp disco
To cracking up in San Francisco
I look at myself in a sober light
I'm not Elvis but I'm alright
pi_38303345
Vreselijk Razztwizzle
  zondag 28 mei 2006 @ 16:11:52 #96
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_38303660
Een die ik al zo vaak heb meegemaakt;

Gast; Heeft u Verse Jus d'Orange.
Ik; Nee helaas, alleen uit fles.
Gast; Oh doe dan maar een Cappucino...
Ik: (Soms denk ik gewoon dat ze je gewoon willen pesten).

Gasten krijgen Tournedo Rossini, det een mooie plak halfgesmolten ganzenlever bovenop.
Gast tegen mij, meneer waarom ligt er mayonaise op m'n biefstuk....

En de overbekende grap die altijd wel iemand maakt als mensen een spoom krijgen. "He we hebben het hoofdgerecht nog niet gehad hoor. Het toetje hoef ik straks pas".
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zondag 28 mei 2006 @ 16:13:16 #97
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38303697
quote:
Op zondag 28 mei 2006 16:11 schreef Chielus het volgende:
Gasten krijgen Tournedo Rossini, det een mooie plak halfgesmolten ganzenlever bovenop.
Gast tegen mij, meneer waarom ligt er mayonaise op m'n biefstuk....
Ganzenlever of mayo dat is wel een heel verschil, Dan zie je het echt niet
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38304946
quote:
Op zaterdag 27 mei 2006 14:36 schreef lubje25 het volgende:
Ik heb een tijd lang bij een cafetaria gewerkt, ongelooflijk hoevaak mensen een overheerlijke dobermankroket willen bestellen.
Haha, die is zeker van echt hondenvlees?
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  zondag 28 mei 2006 @ 17:23:31 #99
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_38305566
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 49% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 11:01:56 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_38305729
Of een uitsmijter. En dan klagen dat ei niet geklutst is.
How beautiful they are - the trains you miss..
Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
  zondag 28 mei 2006 @ 17:53:16 #101
12302 Principessa
zoekt haar kikker
pi_38306380
quote:
Op zondag 28 mei 2006 15:13 schreef Serendips het volgende:

[..]
Overigens ben ik het wel met je eens dat het leuk is om mensen eens iets nieuws te laten zien op culinair gebied. Ik presenteer gasten dan ook graag iets wat ze nog niet kennen.
En vervolgens afknappen omdat ze het niet kennen. Die mensen kijken wel uit om nog een keer met jou te eten..!
En ze leefden nog lang en gelukkig
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')