abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 12 april 2006 @ 09:34:15 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  woensdag 12 april 2006 @ 15:39:15 #2
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36889465
En dus een "ik blijf geïntreseerd meelezen" post.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 12 april 2006 @ 16:51:52 #3
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_36891982
leuke reeks
Confidence through competence
pi_36892018
Ik wil graag kip frituren, of toch alleszins delen ervan. Liefst in een krokant korstje. Hoe maak ik dit klaar ?
  woensdag 12 april 2006 @ 17:05:58 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36892454
quote:
Op woensdag 12 april 2006 16:52 schreef _BassFace_ het volgende:
Ik wil graag kip frituren, of toch alleszins delen ervan. Liefst in een krokant korstje. Hoe maak ik dit klaar ?
Je kan een bierbeslag maken, of door een losgeslagen ei halen en met verkruimelde cornflakes paneren.

Bierbeslag voor kip
1 glas bier
1 ei
bloem
peper
zout
kipkruiden
Zoveel bloem toevoegen tot het een yoghurt dikte heeft, kip erdoorheen halen en even af laten druipen, zodat er een film over de kip zit. Die frituren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 april 2006 @ 17:18:22 #6
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_36892843
quote:
Op woensdag 12 april 2006 17:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan een bierbeslag maken, of door een losgeslagen ei halen en met verkruimelde cornflakes paneren.

Bierbeslag voor kip
1 glas bier
1 ei
bloem
peper
zout
kipkruiden
Zoveel bloem toevoegen tot het een yoghurt dikte heeft, kip erdoorheen halen en even af laten druipen, zodat er een film over de kip zit. Die frituren.
je kan ook cornflakes er nog doorheen doen, krijg je nog lekkerder
beetje kipkorn effect
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  woensdag 12 april 2006 @ 17:20:13 #7
37817 Wutangtony
I'll Fok You Up!!!!!!!
pi_36892907
onthou topic!
Wat moet je anders?
pi_36893768
quote:
Op woensdag 12 april 2006 17:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan een bierbeslag maken, of door een losgeslagen ei halen en met verkruimelde cornflakes paneren.

Bierbeslag voor kip
1 glas bier
1 ei
bloem
peper
zout
kipkruiden
Zoveel bloem toevoegen tot het een yoghurt dikte heeft, kip erdoorheen halen en even af laten druipen, zodat er een film over de kip zit. Die frituren.
Ik neem aan dat dit cornflakes zonder suiker op zijn Maar bedankt voor de tip. Nu nog ergens kipkruiden scoren
  woensdag 12 april 2006 @ 18:50:28 #9
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_36895376
ja gewoon van die meest smakeloze cornflakes
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  woensdag 12 april 2006 @ 19:06:44 #10
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36895866
@ Piet deze vraag stond ook nog open in je vorige topic
quote:
Op dinsdag 11 april 2006 23:56 schreef krakkemieke het volgende:
Waarom zijn rozeval aardappelen zo lekker? Ik vind het gewoon nieuwe aardappelen........
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 12 april 2006 @ 19:10:53 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36895988
quote:
Op woensdag 12 april 2006 19:06 schreef Martijn_77 het volgende:
@ Piet deze vraag stond ook nog open in je vorige topic
[..]
Kan het daar eigenlijk wel mee eens zijn, het zijn lekkere aardappels, maar dat zijn Irene´s ook.
Persoonlijk vind ik opperdoezen nog het lekkerst, met boterdoop
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36900014
quote:
Op woensdag 12 april 2006 16:52 schreef _BassFace_ het volgende:
Ik wil graag kip frituren, of toch alleszins delen ervan. Liefst in een krokant korstje. Hoe maak ik dit klaar ?
Neem mooie kippenhaasjes, of dunne reepjes filet, of poten waar je het bot uit hebt gebeent. Bak bloem kruiden met peper en zout, en wat witte sesam zaad er doorheen. Kip er in, even afkloppen en heel kort frituren.
Maak daarbij een dressing van 4 delen olie, en 1 deel kikkoman, en 1 deel gebrande sesamzaadjes. Goed doorroeren en over de kip. Is niet echt een dressing, want het is geen homogene saus, maar erg lekker bij kip. Beetje sla dr bij, lekker wat boerenbrood.
pi_36904048
Pietje is oke ole ole (tvp)
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_36908216
Ah, ik dacht al dat ik iets gemist had! Ja, ik heb ook liever Opperdoezen!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_36918544
Nog een lekker recept voor varkenshaas? Niet met spek, ham, of champignons. (voor pasen)
pi_36939762
Erg lekker recept van me ouwe chef.
Varkenshaas, insteken met uitbener, en met enkele snedes een kleine uitholling maken. Hierin steek je een schoongemaakte gerookte paling filet.
Erg aparte combinatie. Maar echt lekker.
Mooie stevige saus er bij. Gevogelte fond als je echt gek wilt doen. Lekker met pommes dauphin dr bij, wat groene asperges. En dan ben je wel eens een middagje zoet.
pi_36939940
quote:
Op donderdag 13 april 2006 13:08 schreef Ingrid19 het volgende:
Nog een lekker recept voor varkenshaas? Niet met spek, ham, of champignons. (voor pasen)
Ik ben absoluut geen liefhebber van varkenshaas, maar als ik het klaarmaak voor mensen, dan vul ik hem meestal. Mijn favoriet is dan een iets zoete vulling. Bijvoorbeeld iets met pruimen:

Neem wat gewelde pruimen (je kunt ze in cognac of iets naar smaak wellen) in stukjes snijden en op een laag vuurtje zetten met wat appelstroop en een verdikkingsmiddel, in dit geval is ontbijtkoek ideaal. Verder gooi ik er meestal wat kruiden naar smaak bij en kook ik het wat in met diezelfde cognac of simpel wat port. Het geheel na het sudderen een beetje 'prakken' en de haas ermee vullen.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  donderdag 13 april 2006 @ 23:55:14 #18
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36940268
quote:
Op donderdag 13 april 2006 23:44 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Ik ben absoluut geen liefhebber van varkenshaas, maar als ik het klaarmaak voor mensen, dan vul ik hem meestal. Mijn favoriet is dan een iets zoete vulling. Bijvoorbeeld iets met pruimen:

Neem wat gewelde pruimen (je kunt ze in cognac of iets naar smaak wellen) in stukjes snijden en op een laag vuurtje zetten met wat appelstroop en een verdikkingsmiddel, in dit geval is ontbijtkoek ideaal. Verder gooi ik er meestal wat kruiden naar smaak bij en kook ik het wat in met diezelfde cognac of simpel wat port. Het geheel na het sudderen een beetje 'prakken' en de haas ermee vullen.
Dat lijkt me nou echt ontzettend smerig

Gewoon naturel, eventueel een klein beetje (uiteraard zelfgemaakte met échte boter) kruidenboter erbij serveren

[ Bericht 5% gewijzigd door Euc- op 14-04-2006 12:26:34 ]
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36940507
quote:
Op donderdag 13 april 2006 23:55 schreef Euc- het volgende:

[..]

Dat lijkt me nou echt ontzettend smerig

Gewoon naturel, eventueel een klein beetje (uiteraard zelfgemaakte met échte boter) kruidenboter erbij serveren
Ach, iedern zijn smaak. Het is trouwens geen ongebruikelijke combinatie, eerder wat ouderwets. Persoonlijk vind ik gerookte paling in een varkenshaas een misdaad, maar daar zal ook niet iedereen het met mij over eens zijn.

Maar goed, zoals ik al zei, ik hou ook absoluut niet van varkenshaas. Ik maak het alleen als mensen het speciaal verzoeken.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_36945012
quote:
Op donderdag 13 april 2006 13:08 schreef Ingrid19 het volgende:
Nog een lekker recept voor varkenshaas? Niet met spek, ham, of champignons. (voor pasen)
Met brie en ananasjam? (eigenlijk hoort er dan ook nog parmaham omheen, maar dat kun je ook weglaten...)
pi_36945069
tvp, even een mooie reeks in mijn AT krijgen!
pi_36945113
Oh, Pietverdriet, ik moest gisteren aan je denken toen ik een artikel las over botontkalking Niet dat ik denk dat je botontkalking hebt, maar er lijkt een link te zijn tussen te weinig dierlijk vet eten en botontkalking En jij hamert er altijd zo op dat dierlijk vet niet ongezond is, vandaar.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 14 april 2006 @ 10:18:28 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36946170
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 09:25 schreef Isabeau het volgende:
Oh, Pietverdriet, ik moest gisteren aan je denken toen ik een artikel las over botontkalking Niet dat ik denk dat je botontkalking hebt, maar er lijkt een link te zijn tussen te weinig dierlijk vet eten en botontkalking En jij hamert er altijd zo op dat dierlijk vet niet ongezond is, vandaar.
hehehehehehe
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 april 2006 @ 10:37:21 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36946574
Varkenshaas kruiden met zout en peper en aanbraden in wat geklaarde boter.
Eisneeuw slaan en vermengen met een hand hooi.
Varkenshaas verpakken met de eisneeuw en in de oven bij 175 graden tot bruin.
Varkenshaas uitpakken, hij is nu mooi rosé (alle stroo en ei moet er weer af)

Serveren met salade en nieuwe aardappels.

Mosterdsaus.
Kook een 300 cc witte wijn met een sjalotje, verse kruiden en wat peperkorrels langzaam in tot de helft. Voeg een eetlepel milde mosterd toe (maille a la provence is erg lekker) en een 200 cc room.
Eventueel even binden met wat sausbinder (pijlwortel, of gewoon uit een pakje)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36947570
quote:
Op donderdag 13 april 2006 23:55 schreef Euc- het volgende:

[..]

Dat lijkt me nou echt ontzettend smerig

Gewoon naturel, eventueel een klein beetje (uiteraard zelfgemaakte met échte boter) kruidenboter erbij serveren
Varkensvlees met pruimen is echt een perfecte combinatie, niks mis mee. Zelf doe ik niks met de pruimen, ik wel ze alleen. Armanac pruimen met varkensrollade. Varkenshaas roken is ook wel lekker. Moet dan wel een stevige saus bij.
  vrijdag 14 april 2006 @ 11:20:44 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36947689
EUC, ik wil in dit topic geen kotssmilies zien!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 april 2006 @ 11:21:22 #27
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36947707
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 11:17 schreef Pilootje het volgende:

[..]

Varkensvlees met pruimen is echt een perfecte combinatie, niks mis mee. Zelf doe ik niks met de pruimen, ik wel ze alleen. Armanac pruimen met varkensrollade. Varkenshaas roken is ook wel lekker. Moet dan wel een stevige saus bij.
en je moet en rookkast hebben. Zijn die eigenlijk ook voor particulieren goed verkrijgbaar??
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  vrijdag 14 april 2006 @ 12:26:48 #28
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36949981
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:
EUC, ik wil in dit topic geen kotssmilies zien!
excusez moi
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36952151
Heb al wat lekkers voorbij zien komen! Zal eerst maar overleggen, want het is voor 4 man en niet iedereen lust alles.
pi_36954664
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 11:21 schreef Chielus het volgende:

[..]

en je moet en rookkast hebben. Zijn die eigenlijk ook voor particulieren goed verkrijgbaar??
In dit topic staat veel informatie. Een rookkast kan je op internet bestellen.
Roken voor beginners.....

@ Piet: Hoe lang kan je geklaarde boter bewaren? Ik wil best een flinke portie bewaren, maar ik gebruik ook vaak olijfolie.
pi_36954946
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 14:59 schreef piepster het volgende:

[..]

In dit topic staat veel informatie. Een rookkast kan je op internet bestellen.
Roken voor beginners.....

@ Piet: Hoe lang kan je geklaarde boter bewaren? Ik wil best een flinke portie bewaren, maar ik gebruik ook vaak olijfolie.
Hm, geklaarde boter is gewoon boter zonder water en melkresten. Er blijft dus enkel vet over, je mag verwachten dat dit niet bederft of in ieder geval erg lang bewaard kan worden...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_36955253
Geklaarde boter kan je heel lang bewaren als je gewoon schone lepels gebruikt enzo.

In restaurants hebben ze speciale rookkast voor op het vuur of zelfs los. Thuis kan je gewoon wat omproviceren. Neem een stoompan, gebruik alu folie etc... Varkenshaasjes kort roken, minuut of 4 a 5, en dan garen in de oven. Heb je wel een lekkere rook smaak maar niet dat vieze bittere.
  vrijdag 14 april 2006 @ 15:34:58 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36955899
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 14:59 schreef piepster het volgende:

[..]

In dit topic staat veel informatie. Een rookkast kan je op internet bestellen.
Roken voor beginners.....

@ Piet: Hoe lang kan je geklaarde boter bewaren? Ik wil best een flinke portie bewaren, maar ik gebruik ook vaak olijfolie.
Geklaarde boter kan je in de koeling weken bewaren.
Het is trouwens erg makkelijk te maken, dus waarom zou je er een flinke voorraad van maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36964235
Je moet wel een beetje wat boter hebben om mooie geclarifeerde boter te maken, zeker wel 500 gram. Anders valt er niks af te schuimen en af te scheppen.
pi_36978849
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 20:25 schreef Pilootje het volgende:
Je moet wel een beetje wat boter hebben om mooie geclarifeerde boter te maken, zeker wel 500 gram. Anders valt er niks af te schuimen en af te scheppen.
Dat had ik ook begrepen. En aangezien ik niet elke dag boter gebruik om in te bakken, maar ook wel eens olijfolie, blijft het wel een tijdje staan.
  zaterdag 15 april 2006 @ 13:19:21 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36978892
Je kan hier trouwen geklaarde boter gewoon kopen in 200 grams pakjes en ik kan me herinneren dat het in NL ook verkocht werd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 april 2006 @ 13:50:35 #37
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36979584
Piet, even een snelle en (misschien wel wat domme vraag) Ik heb lekkere nieuwe krieltjes (van de nieuwe oogst) en die wil ik lekker bakken. IS het verstandig om die van te voren te koken en zo ja hoe lang moeten ze dan koken?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_36979833
Ik heb het in Nederland nog nooit gezien. Ook niet in de tijd dat ik vakkenvuller was, en het volledige assortiment uit m'n kop kende. Het raarste wat boter betreft is chocoladeboter. Verkrijgbaar bij de Plus.
  zaterdag 15 april 2006 @ 14:30:20 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36980309
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 13:50 schreef Chielus het volgende:
Piet, even een snelle en (misschien wel wat domme vraag) Ik heb lekkere nieuwe krieltjes (van de nieuwe oogst) en die wil ik lekker bakken. IS het verstandig om die van te voren te koken en zo ja hoe lang moeten ze dan koken?
Ik kook die dingen nooit voor, maar bak ze gewoon lang op een laag vuur, als je ze voorkookt, dan niet langer dan een paar minuten en dan afgieten, en vervolgens uit laten dampen en af koelen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 april 2006 @ 14:32:59 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36980370
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 14:04 schreef piepster het volgende:
Ik heb het in Nederland nog nooit gezien. Ook niet in de tijd dat ik vakkenvuller was, en het volledige assortiment uit m'n kop kende. Het raarste wat boter betreft is chocoladeboter. Verkrijgbaar bij de Plus.
Ik kan me herinneren dat het een tijdje op de markt is geweest om de boterberg weg te werken. Maar in NL is men erg op margarine, dus kan me voorstellen dat het nooit een succes is geworden.
Maar goed behalve geklaarde boter koop je hier dus ook varkensvet en ganzevet (uitgesmolten als smalz) hier in iedere beetje super.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36982171
Geklaarde boter is voornamelijk verkrijgbaar in grotere flessen voor de horeca. Je hebt van verschillende merken van die literflessen met vloeibare 'boter'. Dat is eigenlijk niks meer dan geklaarde boter, het water en de melkresten zijn verwijderd. Volgens mij kun je het in de supermarkt ook wel krijgen, maar zou niet weten onder welke merk. In horeca verpakking ken ik alleen die van 'Echte roomboter'. Eigenlijk geen idee wat het merk verder is, maar jullie kennen de pakjes waarschijnlijk wel van dit merk.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zaterdag 15 april 2006 @ 16:31:16 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36983015
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 15:54 schreef Drive-r het volgende:
Geklaarde boter is voornamelijk verkrijgbaar in grotere flessen voor de horeca. Je hebt van verschillende merken van die literflessen met vloeibare 'boter'. Dat is eigenlijk niks meer dan geklaarde boter, het water en de melkresten zijn verwijderd. Volgens mij kun je het in de supermarkt ook wel krijgen, maar zou niet weten onder welke merk. In horeca verpakking ken ik alleen die van 'Echte roomboter'. Eigenlijk geen idee wat het merk verder is, maar jullie kennen de pakjes waarschijnlijk wel van dit merk.
Geklaarde boter is echter niet vloeibaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36983447
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geklaarde boter is echter niet vloeibaar.
Klopt, ik weet niet precies wat ze er aan hebben toegevoegd.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zaterdag 15 april 2006 @ 17:11:53 #44
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36984062
Piet mijn vrouw heeft varkenfilet aan een stuk mee gebracht ipv beenham. Maar zou ik dit wel het zelfde kunnen behandelen (Dus in de oven enzo)?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 15 april 2006 @ 21:49:53 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36991142
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 17:11 schreef Martijn_77 het volgende:
Piet mijn vrouw heeft varkenfilet aan een stuk mee gebracht ipv beenham. Maar zou ik dit wel het zelfde kunnen behandelen (Dus in de oven enzo)?
Met een filet bedoel je dus geen haas, maar zeg maar een stel ribkarbonades aan elkaar waar het bot is verwijdert?
Ja dat kan je in de oven braden, maar let wel, dat wordt snel droog, omdat het mager is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36995416
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 14:04 schreef piepster het volgende:
Ik heb het in Nederland nog nooit gezien. Ook niet in de tijd dat ik vakkenvuller was, en het volledige assortiment uit m'n kop kende. Het raarste wat boter betreft is chocoladeboter. Verkrijgbaar bij de Plus.
Bedoel je cacao boter ?
Erg mooi spul. Prijzig, maar zeer goed in te bakken. Voor de duidelijkheid smaakt dus gewoon naar boter. Maar wordt gewonnen uit de cacao boter, overigens ook het grootste bestandsdeel van witte chocolade.

Drive-r die echte boter blokken van 5 kilo zijn gewoon van campina.
In de horeca is geclarifeerde boter onder ander verkrijgbaar als beurre culinair of konijnenboter.
Geklaarde boter is in principe net zo hard als een blok roomboter, maar iets anders van structuur. Die beurre culinair zit in van die "knijp" flessen en is direct uit de koeling licht vloeibaar, je knijpt er zegmaar een drol uit Geen idee hoe ze dat zo krijgen.
pi_36995467
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 17:11 schreef Martijn_77 het volgende:
Piet mijn vrouw heeft varkenfilet aan een stuk mee gebracht ipv beenham. Maar zou ik dit wel het zelfde kunnen behandelen (Dus in de oven enzo)?
Miisschien kan ze bij de slager nog wat vetspek kopen, kan je de rollade mee barderen. ( vet er omheen en mooi opbinden ) Vlees vervolgens aanbraden, en op zeer lage temperatuur garen in de oven. 100 a 120 graden tot mooi rose. Mag eigenlijk niet met varken maar vind ik wel lekker, gaar kan natuurlijk ook. Door de lage temperatuur blijft het sappig.
pi_36995927
quote:
Op zondag 16 april 2006 00:49 schreef Pilootje het volgende:

[..]

In de horeca is geclarifeerde boter onder ander verkrijgbaar als beurre culinair of konijnenboter.
Dank je, beurre culinaire bedoelde ik inderdaad! Die gebruiken wij in ieder geval in de keuken. Meestal gebruik ik trouwens gewoon roomboter, maar zo'n knijpfles is soms erg handig.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zondag 16 april 2006 @ 04:24:53 #49
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36997946
quote:
Op zondag 16 april 2006 00:51 schreef Pilootje het volgende:

[..]

Miisschien kan ze bij de slager nog wat vetspek kopen, kan je de rollade mee barderen. ( vet er omheen en mooi opbinden ) Vlees vervolgens aanbraden, en op zeer lage temperatuur garen in de oven. 100 a 120 graden tot mooi rose. Mag eigenlijk niet met varken maar vind ik wel lekker, gaar kan natuurlijk ook. Door de lage temperatuur blijft het sappig.
hoe lang moet zoiets dan in de oven op zo'n temperatuur, zeg voor een stuk van een kilo.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_36998397
Piet, ik ga straks appeltaart bakken, maar omdat ik maar voor 4 personen hoef te koken wilde ik morgen geen halve appeltaart in mijn eentje moeten opeten. Daarom heb ik een kleine springvorm gekocht, zo één waar eigenlijk net 4 kleine puntjes appeltaart uit kunnen. Ik bedacht me ineens dat dit waarschijnlijk niet zo lang in de oven hoeft als een 'gewone grote' appeltaart. Enig idee hoe lang ik een klein appeltaartje moet bakken en anders hoe ik kan zien wanneer hij gaar is. (ik vind bijna gaar eigenlijk het lekkerst...)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 16 april 2006 @ 08:50:36 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36998581
quote:
Op zondag 16 april 2006 04:24 schreef Chielus het volgende:

[..]

hoe lang moet zoiets dan in de oven op zo'n temperatuur, zeg voor een stuk van een kilo.
Ongeveer 1 1/4 a 1 1/2 uur per kilo bij deze temp, ligt aan je oven hoe lang extact..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 april 2006 @ 08:51:40 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36998586
quote:
Op zondag 16 april 2006 07:19 schreef Isabeau het volgende:
Piet, ik ga straks appeltaart bakken, maar omdat ik maar voor 4 personen hoef te koken wilde ik morgen geen halve appeltaart in mijn eentje moeten opeten. Daarom heb ik een kleine springvorm gekocht, zo één waar eigenlijk net 4 kleine puntjes appeltaart uit kunnen. Ik bedacht me ineens dat dit waarschijnlijk niet zo lang in de oven hoeft als een 'gewone grote' appeltaart. Enig idee hoe lang ik een klein appeltaartje moet bakken en anders hoe ik kan zien wanneer hij gaar is. (ik vind bijna gaar eigenlijk het lekkerst...)
tot ie lekker bruin is, dan is ie gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36998625
Hij gaat zo de oven in Ik ben dòl op mijn eigen appeltaart, dus ik hoop dat ik deze ook goed krijg.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 16 april 2006 @ 09:06:21 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36998693
Waar haal jij trouwens behoorlijke appels voor appeltaart vandaan in deze tijd van het jaar?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36999112
quote:
Op zondag 16 april 2006 09:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar haal jij trouwens behoorlijke appels voor appeltaart vandaan in deze tijd van het jaar?
Ik weet natuurlijk niet wat jij verstaat onder 'behoorlijke appels' maar de AH heeft gewoon goudreinetten liggen.
  zondag 16 april 2006 @ 10:19:46 #56
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36999272
quote:
Op zondag 16 april 2006 04:24 schreef Chielus het volgende:

[..]

hoe lang moet zoiets dan in de oven op zo'n temperatuur, zeg voor een stuk van een kilo.
is het verstandig om ze in te pakken in alufolie om uitdroging te voorkomen of kan je beter om de zoveel tijd wat bakvet eroverheen gieten?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_36999300
Als je bekleed met spek dan zal het niet zo snel uitdrogen. Steeds met vet arroseren is altijd goed. Alufolie krijg je een grijs stukje vlees, maar bij de juiste garingstijd zal die ook nog wel sappig zijn.
pi_36999389
Geniaal topic
Op dinsdag 26 juni 2007 22:26 schreef Deoxyribonucleic het volgende:
dutchmage, ouwe kaenker taalpurist! O+
-webicon verwijderd, veel te groot, niet terugplaatsen-
  zondag 16 april 2006 @ 10:36:45 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36999556
quote:
Op zondag 16 april 2006 10:19 schreef Chielus het volgende:

[..]

is het verstandig om ze in te pakken in alufolie om uitdroging te voorkomen of kan je beter om de zoveel tijd wat bakvet eroverheen gieten?
Hoeft het niet in te pakken, juist door de lage temp blijft het sappig.
Als je het vlees uit de oven neemt wel even laten rusten voor je het snijdt.
Dan blijft het sap in het vlees als je het snijdt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 april 2006 @ 11:24:44 #60
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37000540
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 21:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Met een filet bedoel je dus geen haas, maar zeg maar een stel ribkarbonades aan elkaar waar het bot is verwijdert?
Ja dat kan je in de oven braden, maar let wel, dat wordt snel droog, omdat het mager is.
Nee het is een stuk zonder bot en volgens haar is het filet.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')