FOK!forum / Culinesse à gogo / [Amuse] Recepten & Lepels
Bluesdonderdag 6 april 2006 @ 21:57
Via marktplaats hebben we deze lepeltjes besteld, binnen enkele dagen kunnen we ze verwachten!

Lijkt ons erg leuk om na een lekker drankje, onze eters te trakteren op iets lekkers op deze lepeltjes



Hebben jullie ze ook, en wát is er allemaal leuk, mooi en lekker op !

Ze zijn er ook in bladerdeeg lees ik
quote:
De nadruk bij amuse ligt op klein. Dit hapje wordt geserveerd op een lepeltje of een klein schoteltje. De functie van het aanbieden van een amuse is om een accent te leggen op de gastvrijheid, een groetje uit de keuken, het is een visitekaartje van het bedrijf. De belangrijkste functie van de amuse is het opwekken van de eetlust, het prikkelen van de smaakpapillen, en het moet er oogstrelend uitzien.
Er zijn kleine lepeltjes te koop die gemaakt zijn van bladerdeeg waarop rechtstreeks de amuse kan worden geschikt.


[ Bericht 45% gewijzigd door Blues op 06-04-2006 22:03:34 ]
Psychonikeodonderdag 6 april 2006 @ 22:03
die kan je toch zelf ook wel maken van oude lepels
arithaterhorstdonderdag 6 april 2006 @ 22:04
Jaaah, da's leuk! Tijd niet gebruikt (ivm verbouwing), maar kun je idd hele leuke lekkere dingen mee doen.

Ik doe wel eens gebakken kippelever met mangochutney erop, en twee takjes bieslook ter garnering. (kan koud of warm). En als je niet van lever houdt kun je ook kip of een stukje biefstuk nemen
kabouter.mutsdonderdag 6 april 2006 @ 22:04
Fijn gesneden tonijnsashimi met lekker sausje en sesamzaadjes.

Heel lekker aardappeltje lichtjes gebakken in lekkere olie en die klein snijden, lepeltje cremefrais erop en een beetje (nep) kaviaar.

Hapje met gerookte forel een druifje (gehalveerd) blaadje rucola en drupje lekker zelfgemaakt coctailsausje. Pietsje peper erover.

Tsja erg lekker allemaal.
Kan nu even zosnel niet nog meer bedenken.
Bluesdonderdag 6 april 2006 @ 22:04
quote:
Op donderdag 6 april 2006 22:03 schreef nicomart het volgende:
die kan je toch zelf ook wel maken van oude lepels
Geprobeerd, maar dat breekt.
Next
2Minidonderdag 6 april 2006 @ 22:05
Ik heb ze niet, maar wat dacht je van een bolletje straciatella met een vleugje cognac (opgewarmd in de magnetron voor een paar seconde) en een klein bisquitje
Khadgardonderdag 6 april 2006 @ 22:11
gewoon een theelepel verwarmen en buigen moet makkelijk kunnen toch?
Bluesdonderdag 6 april 2006 @ 22:18
Lijkt me erg lekker met vis

golferdonderdag 6 april 2006 @ 22:18
quote:
Op donderdag 6 april 2006 22:04 schreef kabouter.muts het volgende:
Fijn gesneden tonijnsashimi met lekker sausje en sesamzaadjes.

Heel lekker aardappeltje lichtjes gebakken in lekkere olie en die klein snijden, lepeltje cremefrais erop en een beetje (nep) kaviaar.

Hapje met gerookte forel een druifje (gehalveerd) blaadje rucola en drupje lekker zelfgemaakt coctailsausje. Pietsje peper erover.

Tsja erg lekker allemaal.
Kan nu even zosnel niet nog meer bedenken.
Klinkt lekker.
krakkemiekevrijdag 7 april 2006 @ 02:36
Stukjes geroosterd brood uitsteken op de maat van de lepel.
Stukje gebakken spek op maat snijden.
Spek op brood op de lepel leggen. Gebakken kwarteleitje erop en klaar!
Oblivionvrijdag 7 april 2006 @ 09:17
Hey, ik heb ze ook, alleen die van ons kan je aan het bord hangen...
Ik heb ze met tierlantijntjes....
Zijn echt leuk, heb toen voor Kerstmis amuse gemaakt met grote garnalen...
boem-dikkievrijdag 7 april 2006 @ 09:17
gewoon een bak pinda's op de tafel flikkeren en iederen zo'n lepel geven
bianca en michaelvrijdag 7 april 2006 @ 09:20
Stukje wildpaté met cranberrysaus... mjammie.
Coolfoolvrijdag 7 april 2006 @ 10:20
Ingredienten: Voor 8 stuks: 1 bolletje mozzarella, in 8 stukken- 4 plakjes parmaham, gehalveerd - olijfolie - beetje basilicum, fijngesneden - 8 takjes rucola

Voorbereiding: Meng de olie met de basilicum en marineer de mozzarella er 30 minuten in.
Bereidingswijze: Haal de stukken kaas uit de marinade en bestrooi ze met zout en peper. Leg een takje rucola op elk stuk en omwikkel het met parmaham. Serveer op amuselepels

mmmmmmmmm
Bluesvrijdag 7 april 2006 @ 11:11
Oh jongens wat een goeie ideeën al
Acathlavrijdag 7 april 2006 @ 11:17
Gerookte paling is ook een optie. Garneren met een beetje rode ui. Of gerookte zalmrolletjes met (bewerkte) mascarpone.
Martijn_77zaterdag 8 april 2006 @ 00:51
Wat dacht je van een vismouse mooi opgemaakt?
Ashramzaterdag 8 april 2006 @ 16:23
Ik wou ze ook proberen, maar toch bedacht ik me dat ik ze met een mogelijkheid kan opbergen in mijn keuken.
Dezelfde categorie als een meloenballer...leuk en aardig, maar verder geen praktisch nut.
Hetzelfde als die wijnglazen zonder voet, maar met steel. Allemaal in een soort emmer.
De keuken wordt te klein nou.

De recepten zijn wel leuk!
ondeugendzaterdag 8 april 2006 @ 16:27
Erg leuk inderdaad.
Helaas kan ik er pas van snoepen als het materiaal geen nikkel bevat.

Voor de feestjes waar ze amuse op zilverbestek presenteren word ik niet uitgenodigd.
Pietverdrietzaterdag 8 april 2006 @ 16:50
amuses op lepels
Ik vind dat zo iets van truttig.
Isabeauzaterdag 8 april 2006 @ 17:54
Ik vind het geweldig

Een restaurant heeft bij mij al snel een streepje voor als ze amuses serveren.

En ik denk dat ik ook een setje ga halen, zag ze een tijdje terug bij een alleraardigst kookwinkeltje.
Oblivionzaterdag 8 april 2006 @ 19:08
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
amuses op lepels
Ik vind dat zo iets van truttig.
Oh Piet, dan hou je helemaal van deze....

Op en top truttigheid, de mijne:





Goed fout!
Pietverdrietzaterdag 8 april 2006 @ 19:12
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 17:54 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het geweldig

Een restaurant heeft bij mij al snel een streepje voor als ze amuses serveren.

En ik denk dat ik ook een setje ga halen, zag ze een tijdje terug bij een alleraardigst kookwinkeltje.
Lekkere hapjes vooraf is geweldig, maar het serveren ervan op een lepel, dat vind ik zooo Hyacint Bucket..
Cosworthzaterdag 8 april 2006 @ 19:13
Voor de liefhebbers van amuselepels met veel Airmiles: je kunt ze met Airmiles ook bestellen.
Angeleszaterdag 8 april 2006 @ 20:53
Ik heb een keer een heel klein rolletje van haring en wittebrood als amuse gehad, dat was ook heel lekker. Daar kregen we drie amuses, omdat niet iedereen van vis hield, zeiden ze.

Dat was in het Prentenkabinet in Leiden, sowieso een aanrader.
Zyggiezaterdag 8 april 2006 @ 20:55
Waarom niet gewoon op een wit schoteltje.
Oblivionzaterdag 8 april 2006 @ 21:33
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 20:55 schreef Zyggie het volgende:
Waarom niet gewoon op een wit schoteltje.
Dan moet je het als nog opscheppen... En waarop? Juist een lepel!
Vind het juist aangekleed staan, iets extra's...

Ach ja, zoveel mensen zoveel wensen.
Pietverdrietzaterdag 8 april 2006 @ 22:06
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 21:33 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Dan moet je het als nog opscheppen... En waarop?
Stokjes?
een vork?
#ANONIEMzaterdag 8 april 2006 @ 22:07
Amuses pak je toch gewoon met de hand ? Of is dat heel erg onbeschoft
Oblivionzaterdag 8 april 2006 @ 22:09
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stokjes?
een vork?
Neh, een lepel hapt dan lekker weg...
Die dingen zitten soms zo ingenieus in elkaar dat het uit elkaar valt.
En met een lepel gebeurd dat niet.
Blueszondag 9 april 2006 @ 00:42


Binnen

Qua truttigheid win jij Oblie
neinzondag 9 april 2006 @ 02:13
en ik maar denken dat die dingen er waren voor de kok, om iets te proeven
Isabeauzondag 9 april 2006 @ 08:52
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:

Lekkere hapjes vooraf is geweldig, maar het serveren ervan op een lepel, dat vind ik zooo Hyacint Bucket..
Oh, maar een amuse in een borrelglaasje of op een stukje bladerdeeg of...etc. is toch ook gewoon een amuse? Die lepeltjes daar let ik verder niet op, de ene keer op lepel, een andere keer nie: maakt voor mij niets uit.
Pietverdrietzondag 9 april 2006 @ 08:59
quote:
Op zondag 9 april 2006 08:52 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Oh, maar een amuse in een borrelglaasje of op een stukje bladerdeeg of...etc. is toch ook gewoon een amuse? Die lepeltjes daar let ik verder niet op, de ene keer op lepel, een andere keer nie: maakt voor mij niets uit.
Ik zei al eerder dat ik niets tegen amuses heb.
Isabeauzondag 9 april 2006 @ 09:08
Ik dacht even dat je het concept amuse ook truttig vond, maar het gaat dus echt om alleen de lepeltjes Maar ik vind die lepeltjes zo lief
arithaterhorstzondag 9 april 2006 @ 09:12
Ik vind amuses in zo'n mini longdrinkglas er zo tof uitzien. (mits er geen prut in zit )

Zoiets:


(hoewel ik me afvraag of dit wel een amuse of een drankje is.... ).
Furiazondag 9 april 2006 @ 09:12
Je kunt ze ook bij het kruidvat halen! Ik geloof voor iets van 2,69 per 6
Oblivionzondag 9 april 2006 @ 09:28
quote:
Op zondag 9 april 2006 00:42 schreef Bluezz het volgende:
[afbeelding]

Binnen
Mooi lepels, Bloes!
quote:
Qua truttigheid win jij Oblie


Told you so!
piepstervrijdag 27 oktober 2006 @ 14:38
* Schop!

Ik heb laatst amuselepels gekocht bij Dille & Kamille. Ongeveer een euro per stuk. Ze hebben daar ook amusevorkjes trouwens. Lijkt op een lepel, maar dan vork, zegmaar.

Wie heeft er nog amuse ideeën? Het liefst zonder vis (vriendlief lust dat niet). Ik ga zelf nog even het internet over. Als ik iets lekkers zie, laat ik het weten.
Nembrionicvrijdag 27 oktober 2006 @ 14:42
quote:
Op donderdag 6 april 2006 22:04 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Geprobeerd, maar dat breekt.
Next
Je moet ze ook goed verwarmen
piepstervrijdag 27 oktober 2006 @ 15:05
Ik heb deze gevonden op smulweb:
quote:
Ingredienten: 2 ons rosbief. 3 el. Parmezaanse strooikaas. 4 el. koksroom. 1 tl tijm. 1 tl. whisky. 1/2 sjalotje. 1 augurk.
Hulpmiddelen: Keukemachine, spuitzak, mause-lepels.
Voorbereiding: Doe alles in de keukenmachine en pureer het tot een geheel.
Bereidingswijze: Spuit met een vormpje het mengsel op de amuse-lepels.
Serveertips: na tweede voorgerecht.

Of deze:
quote:
Twee korte blaadjes roquette, plakje flinterdunne rauwe ossenhaas, plakjes zwarte olijf, een paar druppels olijfolie en balsamico-azijn, grof zeezout en peper.
@ Bluezz: Ik kan nergens jouw wortelsoepamuse recept terugvinden. Weet jij nog waar 'ie staat?
SadKingBillyvrijdag 27 oktober 2006 @ 16:19
Niet op een lepel, maar een van de leukste amuses die ik ken:

Op een schoteltje een KLEIN beetje zoete chilisaus (die je krijgt bij de chinees zeg maar)
grote garnalen roerbakken met kruiden en laten afkoelen, twee stuks op een kort spiesje steken
daarbij een borrelglaasje bloody mary met daarin een heel klein stukje selderijsteel.
Vooral lekker door de verschillen in smaak en het tomatensap prikkelt de smaakpupillen

Angel_of_Dthvrijdag 27 oktober 2006 @ 16:21
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 14:38 schreef piepster het volgende:
Wie heeft er nog amuse ideeën?
Hier kom ik na vanavond nog even op terug. Vanavond krijg ik weer een amuselepel voorgeschoteld namelijk. Ik zal even onderzoeken wat ze erop leggen.
piepstervrijdag 27 oktober 2006 @ 16:32
Ha, leuk! Ik ben benieuwd. Waar ga je eten, als ik vragen mag?
Angel_of_Dthvrijdag 27 oktober 2006 @ 16:34
Bij Restaurant Tov.
SadKingBillyvrijdag 27 oktober 2006 @ 17:00
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 16:34 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Bij Restaurant Tov.
Dat is de lelijkste website van een restaurant die ik ooit gezien heb. Met stip.
Hopelijk voor jou is het eten stukken beter..

Persoonlijk zou ik er nooit gaan eten alleen maar omdat ze niet de moeite willen doen / het geld willen uitgeven om een fatsoenlijk webadres te verzorgen.
Angel_of_Dthvrijdag 27 oktober 2006 @ 17:04
Het is een erg fijn restaurant, de website interesseert me niet. Ik ben er al zeker een keer of 5 a 6 geweest, altijd goed. Elke paar weken vernieuwen ze de hele kaart, dus het blijft ook leuk om er te eten.
piepstervrijdag 27 oktober 2006 @ 17:06
Ik vind de kaart er interessant uitzien.
Angel_of_Dthvrijdag 27 oktober 2006 @ 18:31
Het is ook een leuk restaurant met elke keer een leuke kaart.
Bluesvrijdag 27 oktober 2006 @ 19:15
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 15:05 schreef piepster het volgende:


@ Bluezz: Ik kan nergens jouw wortelsoepamuse recept terugvinden. Weet jij nog waar 'ie staat?
In mijn kookschrift staat ie
http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift/kookschrift.jsp?id=150789
quote:
Warm wortelsoepje
Soepen, Hollands, Voorgerecht, 4 personen,

Ingrediënten
1 fles wortelsap

sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn

roomboter, citroensap

Het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit als amusesoepje in champ. flutes
Blueszaterdag 28 oktober 2006 @ 01:21
OT :



piepsterzaterdag 28 oktober 2006 @ 12:06
@ Bluez: Dank! Ik ga hem vanavond uitproberen. Ik heb een sapcentrifuge, dus ik denk dat ik zelf het sap ga maken.
Angel_of_Dthzaterdag 28 oktober 2006 @ 13:38
Ok, we kregen een dadel, gevuld met chorizo dacht ik te verstaan, omwikkeld met spek. En een beetje paté van gevogelte met iets er overheen, maar ik ben absoluut geen fan van die paté, dus dat heb ik mijn vader maar laten eten, die vindt het wel erg lekker.

Maar niet op een lepel dus, al zou je dat met die dadel wel kunnen doen. Dat was ook erg lekker.
piepsterzaterdag 28 oktober 2006 @ 13:48
Hmm. Klinkt op zich lekker, maar ik houd zelf helemaal niet van dadels. Vroeger onder dwang gegeten, nog steeds een trauma.
Angel_of_Dthzaterdag 28 oktober 2006 @ 13:50
Ik kan me niet herinneren ooit eerder dadels gegeten te hebben, dus voor mij was het een goede eerste ervaring.
piepsterzaterdag 28 oktober 2006 @ 14:15
Mooi zo. Ik vind het zelf heel jammer dat ik ze niet lust. Volgens mij kan je er namelijk heel veel leuke dingen mee maken.
Troelzaterdag 28 oktober 2006 @ 16:55
Ik vind het altijd zo jammer dat ze in sommige restaurants altijd vis op die amusedingen stoppen.
Blueszaterdag 28 oktober 2006 @ 17:02
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 16:55 schreef Troel het volgende:
Ik vind het altijd zo jammer dat ze in sommige restaurants altijd vis op die amusedingen stoppen.
Waarom?
Troelzaterdag 28 oktober 2006 @ 17:12
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 17:02 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Waarom?
Daar moet ik van kokhalzen

Ik moet nu proberen vis te eten, dus verschillende dingen geprobeerd, maar het eindigt altijd binnen no-time boven het toilet. 't zit tussen mijn oren, maa rik krijg het er niet uit.
piepsterzondag 29 oktober 2006 @ 11:32
Deze heb ik gisteren gemaakt:
quote:
Wortelsoepje
Ingredienten
1 bos wortels
1 sjalotje
1 laurierblad
peperkorrels
witte wijn
roomboter
citroensap

Bereidingswijze
Van de bos wortels sap maken met de sapcentrifuge. Het sap inkoken met in een kruiden-ei de laurier, peper en het kleingesneden sjalotje. Een kledder wijn er bij, nog even door laten koken, citroensap en een klontje boter erbij. Geserveerd in kleine cocktailglaasjes.
quote:
Hammousse
Ingredienten:
1 ons jambon de la Paz
2 el. Parmezaanse kaas, geraspt
2 el. koksroom.
1 tl tijm.
1 tl. whisky.
1/2 sjalotje.
1/2 augurk.

Bereidingswijze:
Doe alles in de keukenmachine en pureer het tot een geheel.
Spuit met een vormpje het mengsel op de amuse-lepels. Garneer met een klein reepje ham en een klein reepje augurk.
Het wortelsoepje (waar ik recept van Bluezz voor heb gebruikt) was heerlijk. Teleurstelling alom dat dit niet in een hele grote soepkom werd opgediend.

De hammousse was super. De smaak is heel open. Je kon alle ingredienten er in proeven, maar het was samen toch weer een geheel. De hammousse was trouwens zo lekker, dat de slagroomspuit waar de rest in zat, uit de keuken werd gehaald. Volgens de eters zijn mijn amuselepels veel te klein.

[ Bericht 0% gewijzigd door piepster op 29-10-2006 13:54:06 ]
Blueszondag 29 oktober 2006 @ 15:02

Je hebt je gasten dus een flinke aanslag op hun smaakpapillen gegeven
Wij gaven de soep in lange champagneflutes, dat is net iets meer dan kleine cocktailglaasjes, maar ook wij kregen te horen dat het erg weinig was

Die hammouse is een goed idee!
piepsterzondag 29 oktober 2006 @ 15:07
Ik denk dat ik de wortelsoep de volgende keer maar als voorgerecht serveer, in hele grote soepkommen.

De hammouse is echt de moeite waard idd, en ook iets dat je makkelijk van tevoren kan maken. Ik had het 's middags al gemaakt, en in de slagroomspuit gestopt. Ik hoefde het 's avonds alleen nog maar op de lepels te spuiten en te garneren.
Martijn_77zondag 29 oktober 2006 @ 15:18
Even de TT aangepast zo dat ie beter de lading dekt
Blueszondag 29 oktober 2006 @ 15:19
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:18 schreef Martijn_77 het volgende:
Even de TT aangepast zo dat ie beter de lading dekt
Tnx Martijn

Ik heb nog een simpel lekker amuse-tipje :
quote:
200 gram aardappels
1 st. zongedroogde tomaat (op olie)
1 bolletje Mozzarella
2 el. Basilicum (vers)
1 el Olijfolie
peper/zout


1.De aardappels onder de kraan schoon boenen en gaar koken.
2.De aardappel pellen en in blokjes snijden.
3.De tomaat droog deppen met keukenpapier en fijn snijden.
4.De mozzarella in piepkleine blokjes snijden.
5.Aardappel, tomaat, mozzarella, basilicum en olijfolie mengen en op smaak brengen met peper en zout.
6.Enkele uren koel wegzetten en op lepels serveren.
piepsterzondag 29 oktober 2006 @ 15:28
Dit maak ik meestal bij tapas, maar het zou ook als amuse kunnen:
quote:
Spiesjes van (op deze volgorde) een half minibolletje Mozzarella, een basilicumblaadje, een kerstomaatje, een basilicumblaadje en een half minibolletje Mozzarella.
Coolfoolzondag 29 oktober 2006 @ 19:11
Dit was ook erg lekker!

Amuse van mozarella met rucola en parmaham

Bereidingstijd: 0-10 minuten

Ingredienten: Voor 8 stuks: 1 bolletje mozzarella, in 8 stukken- 4 plakjes parmaham, gehalveerd - olijfolie - beetje basilicum, fijngesneden - 8 takjes rucola

Voorbereiding: Meng de olie met de basilicum en marineer de mozzarella er 30 minuten in.
Bereidingswijze: Haal de stukken kaas uit de marinade en bestrooi ze met zout en peper. Leg een takje rucola op elk stuk en omwikkel het met parmaham. Serveer op amuselepels.
Pietverdrietzondag 29 oktober 2006 @ 19:52
Ik vraag me af als je gek ben op amuses, of je dan niet beter tapas kan gaan eten?
Blueszondag 29 oktober 2006 @ 23:10
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 19:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af als je gek ben op amuses, of je dan niet beter tapas kan gaan eten?
Ik vind amuses leuk/lekker om tussendoor te geven als mensen hier komen eten.
Terwijl we dan verder niet gaan tapassen of zo
Zie het als kleine mondvermaakjes... maar die term alleen al doet jou waarschijnlijk al

(excuse moi voor de kotssmilie in CUL, maar het is een toegepaste uitdrukking in dit geval )
Bluesdinsdag 21 november 2006 @ 16:55
Schopje met een gevonden foto

Pietverdrietdinsdag 21 november 2006 @ 16:57
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 23:10 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik vind amuses leuk/lekker om tussendoor te geven als mensen hier komen eten.
Terwijl we dan verder niet gaan tapassen of zo
Zie het als kleine mondvermaakjes... maar die term alleen al doet jou waarschijnlijk al

(excuse moi voor de kotssmilie in CUL, maar het is een toegepaste uitdrukking in dit geval )
Laat ik het zo zeggen, het heeft een hoog Libelle gehalte
Bluesdinsdag 21 november 2006 @ 16:58
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:


Laat ik het zo zeggen, het heeft een hoog Libelle gehalte

Waar een schop al niet goed voor is.
Libelle
Serendipswoensdag 22 november 2006 @ 10:43
Libelle...bah!
Amuses op lepels vind ik ook erg leuk. Het zal wel een typisch vrouwending zijn...

Dit lijkt me erg lekker;

Eendeborst met portgelei en vijgjes
Hapje voor 10 lepels

5 eetlepels rode porto - 2 blaadjes gelatine - 2 cm zeer fijngesneden verse gember - 20 zeer dunne sneetjes eendeborst - 3 verse zoete vijgen-

Bereidingswijze

Laat de blaadjes gelatine weken in ruim koud water (minstens 4 minuten).
Verwarm de rode porto en los erin de gelatine op.
Voeg er de helft van de zeer fijngesneden gember bij.
Snijd de binnenkant van de vijgen los en snijd in brunoise.

Presentatie
Plooi twee sneetjes eendeborst in de helft en leg ze in een eetlepel.
Giet hierover wat portgelei.
Versier met verse gember en de gehakte vijgjes.
Versier met andere kleurtjes (aardbeien bv).

Vast alsof een engeltje op je tong pist!

Bron
kabouter.mutsvrijdag 24 november 2006 @ 22:39
Gelijk in de favorietjes gezet, wat een geweldige site!
Deze lijkt me ook heerlijk.
Iets voor de kerst.
golferzaterdag 25 november 2006 @ 00:23
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 22:39 schreef kabouter.muts het volgende:
Gelijk in de favorietjes gezet, wat een geweldige site!
Leuke site inderdaad. Staan lekkere hapjes op.
kabouter.mutsvrijdag 22 december 2006 @ 13:14
even een liftje naar boven.
Ben lekkere amuses aan het zoeken.
Ringowoensdag 3 januari 2007 @ 14:37
Voor het oudjaarsdiner mocht ik de amuse bereiden. Ik heb geheel out of the blue een recept bedacht. Voor 10 personen (grof geschat, ik ben niet zo van de exacte hoeveelheden):

  • 4 à 5 stevige aardappelen
  • zongedroogde tomaten
  • oude kaas
  • 10 flinke plakken Coburger ham
  • verste bieslookstengels
  • honing (vloeibaar)
  • peper

    Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes. Kook ze beetgaar (niet te lang dus).
    Hak de tomaten fijn. Doe hetzelfde met de oude kaas.

    Beetje olie in een flinke koekepan, matig vuur, bak de aardappelblokjes tot ze lichtbruin zijn. Voeg de tomaten toe, goed husselen, dan gas uit. Voeg daarna de kaas toe. Die mag niet helemaal smelten, het geheel moet wel warm zijn.

    Leg op elk bord een plak Coburger ham. Verdeel het aardappelmengsel over de borden. Vouw de ham over het aardappelmengsel heen en bind het pakketje dicht met de bieslookstengels.
    Besprenkel de pakketjes met de honing (1 lepel per pakketje). Strooi de peper er overheen.

    Eet smakelijk!
  • Troelwoensdag 3 januari 2007 @ 15:04
    Ik had laatst amuses gemaakt, maar dan zonder de lepels.

    Grote champignons, steeltje eruit en vullen met blauwschimmelkaas en dan onder de grill.
    Blueswoensdag 3 januari 2007 @ 15:18
    Altijd lekker die grote champignons met vulling, net als wrapjes, je kan eindeloos varieren
    Troelwoensdag 3 januari 2007 @ 15:20
    Het lekkerste was de voorbereiding, want ik heb alle steeltjes opgegeten na ze in een overheerlijke knoflooksaus gedipt te hebben
    Blueswoensdag 3 januari 2007 @ 15:25

    Sowieso met voorbereiden en koken gaat er veel mis bij mij
    Troelwoensdag 3 januari 2007 @ 15:27
    Ja, en toch ben ik afgevallen

    Ok, oneerlijk, maar het telt wel
    Oblivionwoensdag 3 januari 2007 @ 16:15
    Hey, mijn trutlepels staan er nog..

    Binnenkort maar weer eens wat op doen..
    Ringowoensdag 3 januari 2007 @ 16:18
    Ik heb de lepels trouwens maar overgeslagen.
    Serendipswoensdag 3 januari 2007 @ 17:32
    De eerste man die die lepels leuk vindt, moet nog geboren worden, geloof ik...
    Ringowoensdag 3 januari 2007 @ 17:44
    quote:
    Op woensdag 3 januari 2007 17:32 schreef Serendips het volgende:
    De eerste man die die lepels leuk vindt, moet nog geboren worden, geloof ik...
    Dat denk ik ook. Bovendien heb ik de neiging om mijn gerechten groter te maken dan strikt de bedoeling, dus die lepels waren sowieso (net) te klein.

    Ik vind het idee van amuses trouwens leuker dan het idee van één klein hapje voor het voorgerecht; liever een verzameling hapjes als maaltijd, à la dim sum of tapas. Als je niet oppast, wordt de amuse compleet overdonderd door de rest van het diner; zonde van mijn tijd.

    De emancipatie van de amuse, aldus; mijn voornemen voor 2007.
    Oblivionwoensdag 3 januari 2007 @ 17:44
    quote:
    Op woensdag 3 januari 2007 17:32 schreef Serendips het volgende:
    De eerste man die die lepels leuk vindt, moet nog geboren worden, geloof ik...
    Oh, daar leef ik dan mee samen...
    Maar moet er wel bij zeggen dat hij altijd 3 lepels krijgt, op z'n minst...
    Blueswoensdag 3 januari 2007 @ 18:39
    quote:
    Op woensdag 3 januari 2007 17:44 schreef Oblivion het volgende:


    Oh, daar leef ik dan mee samen...
    Ik ook

    Familietje spelen? Hebben we samen 16 lepeltjes
    Oblivionwoensdag 3 januari 2007 @ 18:45
    quote:
    Op woensdag 3 januari 2007 18:39 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Ik ook

    Familietje spelen? Hebben we samen 16 lepeltjes
    Ik dacht ook gelijk aan golfer!
    Na mijn eigen vent dan...

    BwennieBrenzaterdag 6 januari 2007 @ 00:13
    Deze amuses heb ik met Kerst opgediend aan mijn beeldige kersttafel waar ik heel trots op ben



    Deze amuses heb ik zelf gemaakt:

    Oestershot met vodka

    Benodigdheden:
    6 verse oesters
    Wodka
    Tomatensap
    bieslook
    groene tabasco

    Verse oesters openmaken in borrelglas doen, eetlepel tomatensap, vodka, 2 druppels groene tabasco en enkele sprietjes bieslook toevoegen.



    Courgetterolletjes met tonijn

    Ingrediënten:
    2 courgettes
    2 eetlepels olijfolie
    1 blikje tonijn op water (185 g), uitgelekt
    2 eetlepels mayonaise
    1/2 zakje verse dille (a 15 g)
    2 eetlepels kappertjes (potje), fijngehakt
    versgemalen zwarte peper

    Materialen:
    cocktailprikkers, grillpan, staafmixer of keukenmachine

    Bereiden:
    Grillpan voorverwarmen. Elke courgette met groot scherp mes in de lengte in 6 dunne plakken snijden. Plakken aan beide kanten met olie bestrijken. In grillpan plakken courgette in 3-4 min. bruin en gaar grillen, halverwege keren. Laten afkoelen. In keukenmachine of met staafmixer tonijn met mayonaise pureren. Enkele takjes dille voor garnering apart houden, rest van dille fijnsnijden en met kappertjes door tonijnmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Plakken courgette droogdeppen en dun met tonijnmengsel bestrijken. Plakken voorzichtig oprollen en met cocktailprikkers vastzetten. Rolletjes rechtop op schaal zetten en garneren met apartgehouden dille.



    Pikante garnalen met saffraan-mayonaise

    Ingrediënten:
    1 zak reuzengarnalen (diepvries, 500 g)
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    1 rode peper (zonder zaadjes), fijngehakt
    4 eetlepels olijfolie
    1/2 citroen, uitgeperst
    1 envelopje saffraan
    1 eetlepel droge sherry
    8 eetlepels mayonaise
    cayennepeper

    Materialen:
    staafmixer of keukenmachine

    Voorbereiden:
    Garnalen langzaam ontdooien in koelkast of sneller, volgens aanwijzing op verpakking. In keukenmachine of in hoge kom met staafmixer 1 teentje knoflook, rode peper, olie en 3 el citroensap tot gladde marinade pureren. Garnalen pellen, aan rugzijde insnijden en zwart streepje verwijderen. Garnalen door marinade scheppen en smaken ca. 2 uur afgedekt in koelkast laten intrekken. In kom saffraandraadjes weken in sherry. Mayonaise en rest van knoflook erdoor roeren. Dipsaus op smaak brengen met paar druppels citroensap en cayennepeper.

    Bereiden:
    Garnalen uit marinade nemen en in droge koekenpan op matig vuur in 5-7 min. gaarbakken. Warm serveren met saffraanmayonaise.



    Makreelcrème

    Ingrediënten:
    100 g gerookte makreelfilet
    3 eetlepels mayonaise
    1/2 eetlepel mierikswortel (potje)
    1/2 eetlepel citroensap
    18 snackcups of ronde toastjes
    6 gedroogde tomaatjes, in reepjes

    Materialen:
    staafmixer

    Voorbereiden:
    Verwijder het vel van de makreelfilet, snijd de vis in stukken en pureer ze met een staafmixer, samen met de mayonaise, mierikswortel en het citroensap. Breng de crème op smaak met peper. Bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje.

    Bereiden:
    Leg 18 snackcups of ronde toastjes op een schaal en schep de makreelcrème erin. Verdeel de tomaatreepjes erover.



    Dadels met spek op bedje van fijngesneden champignons in madera

    Ingrediënten:
    Dadels met spek (kant en klaar bij de Jumbo)
    Champignons
    roomboter
    perper
    zout
    madera

    Bereiden:
    Champignons fijnsnijden, opbakken in roomboter met peper en zout uit de molen, afblussen met madera. Dadels even grillen (zonder boter of olie) in bakpan.



    Zalmrolletjes met limoenricotta

    Ingrediënten:
    1 limoen
    1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g)
    zout en (versgemalen) peper
    200 g gerookte zalmfilet
    1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)

    Materialen:
    plasticfolie

    Bereiden:
    Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen. Limoen uitpersen. Ricotta, zout en peper naar smaak door limoenschil mengen. Op werkvlak stuk folie uitspreiden. Plakjes zalm erop leggen in rechthoek van ca. 20 x 16 cm. Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met dun laagje limoenricotta. Afdekken met blaadjes basilicum. Met behulp van folie zalm vanaf lange zijde oprollen. Zalmrol in folie wikkelen. In koelkast ca. 1 uur laten opstijven. Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakjes van ca. 1 cm dik snijden.

    Opdienen met wat sla op amuselepel

    Gerookt tonijnfilet met parmezaanse kaas

    Ingrediënten:
    gerookt tonijnfilet
    parmezaanse kaas
    olijfolie
    zwarte peper
    zout

    Bereiden:
    Gerook tonijnfilet besprenkelen met olijfolie, zwarte peper en zout uit de molen, schikken op amuselepel en parmezaanse kaas erovereen.



    Citroenspoom

    Ingrediënten:
    3 citroenen, geperst
    100 ml cactus-citroensiroop (Lessini)
    1 cupje gepasteuriseerd eiwit (te koop bij o.a. Jumbo)
    200 ml mousserende witte wijn, gekoeld

    Benodigdheden:
    diepvriesdoos (inhoud 750 ml)
    ijsbolletjestang

    Voorbereiden:
    Van citroenssap 100 ml afmeten en mengen met cactus-citroensiroop. Mengsel overdoen in diepvriesdoos, onafgedekt in vriezer zetten en in circa 1 uur licht laten bevriezen. Eiwitten stijfkloppen. Citroenmengsel uit vriezer nemen en met vork loshalen. Eiwit met mespunt zout loskloppen en voorzichtig door citroenmengsel spatelen.
    Mengsel terug in vriezer zetten en elke 30 minuten met vork loshalen of omscheppen. Na 4-5 uur heeft sorbetijs de juiste structuur. U kunt ook de ijsmassa laten bevriezen en sorbet daarna in keukenmachine in 1 minuut fijnmaken.

    Bereiden:
    Sorbetijs 10 minuten voor gebruik uit vriezer nemen en in koelkast zetten. Bubbelwijn over 4 glazen verdelen. Met ijsbolletjestang ijsbolletjes over de mooie glazen verdelen.



    Deze amuse heb ik kant en klaar gekocht bij de Hema:

    Warm visschelpje



    Daarna heb ik als hoofdgerecht geserveerd: salade van gerookte kip met asperges, crabchowder, kalkoen met rode portsaus en kastanjes, en 3 soorten groenten.

    Toetje was Creme Brulee met Baileys koffie



    [ Bericht 0% gewijzigd door BwennieBren op 06-01-2007 01:14:36 ]
    Triangeljostizaterdag 6 januari 2007 @ 00:22
    ik had zelf deze gemaakt.

    Rozijnen of dadels fijnhakken... door zachte geitenkaas roeren.
    Walnoten even roerbakken met honing en een druppel balsamico en wat bruine suiker. Walnoten uit de pan en af laten koelen.
    Gietenkaasmengsel op een walnootje smeren en andere walnoothelft erop.

    Lekker
    Oblivionzaterdag 6 januari 2007 @ 00:33
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:13 schreef BwennieBren het volgende:
    Deze amuses heb ik met Kerst opgediend aan mijn beeldige kersttafel waar ik heel trots op ben


    HALLELUJA!

    *Applaus geeft!

    En mooie recepten!
    golferzaterdag 6 januari 2007 @ 00:38
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:13 schreef BwennieBren het volgende:
    Deze amuses heb ik met Kerst opgediend aan mijn beeldige kersttafel waar ik heel trots op ben
    Wow.

    Ik krijg opeens enorme trek om amuselepeltje-lepeltje met iemand te gaan liggen.
    Dames, meldt u zich maar aan.
    Oblivionzaterdag 6 januari 2007 @ 00:39
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:38 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Wow.

    Ik krijg opeens enorme trek om amuselepeltje-lepeltje met iemand te gaan liggen.
    Dames, meldt u zich maar aan.
    Sandwich-amuse-lepeltje-lepeltje doen ?

    BLUEZZZ!!!
    BwennieBrenzaterdag 6 januari 2007 @ 00:44
    Ooooohhhh.... Obli is een klikkert!!

    BLUEZ!!!

    Oblivionzaterdag 6 januari 2007 @ 00:45
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:44 schreef BwennieBren het volgende:
    Ooooohhhh.... Obli is een klikkert!!

    BLUEZ!!!

    Nee nee..

    SANDWICH my dearest, hebbie toch echt 3 voor nodig...
    BwennieBrenzaterdag 6 januari 2007 @ 00:46
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:45 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    Nee nee..

    SANDWICH my dearest, hebbie toch echt 3 voor nodig...
    euhw.... ja ik ben dr helemaal uit hoor (als in einde oefening), sorry
    Oblivionzaterdag 6 januari 2007 @ 00:50
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:46 schreef BwennieBren het volgende:

    [..]

    euhw.... ja ik ben dr helemaal uit hoor (als in einde oefening), sorry
    Hey, maar even zonder gekkigheid...
    Wat een werk!
    Water loopt uit de mond...
    Je hebt rede om trots te zijn!
    Wat waren de reacties?
    BwennieBrenzaterdag 6 januari 2007 @ 00:52
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:50 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    Hey, maar even zonder gekkigheid...
    Wat een werk!
    Water loopt uit de mond...
    Je hebt rede om trots te zijn!
    Wat waren de reacties?
    Eigenlijk mis ik nog 2 amuses maar daar heb ik vergeten een foto van te maken, eentje met avocadomousse in een glaasje met st. jacobsschelp in champagnesaus erop en nog een krabamuse (kant-en-klaar)

    Maar ze vonden het heerlijk, zo heerlijk dat ik zaterdag weer de keuken inmoet

    Nee hoor ik vind koken heel leuk
    Maar ik heb wel de hele dag in de keuken gestaan, zaterdag doe ik dus maar 5 amuses ipv 10
    Oblivionzaterdag 6 januari 2007 @ 00:54
    Ja! Ik zou je ook terug sturen en met mes en vork op je zitten te wachten! Echt wel!
    BwennieBrenzaterdag 6 januari 2007 @ 00:57
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:54 schreef Oblivion het volgende:
    Ja! Ik zou je ook terug sturen en met mes en vork op je zitten te wachten! Echt wel!
    Thanx dear! ik verwen graag mijn vriendinnetjes en vriendjes culinair, dus heb ik speciaal een foto voor hen laten maken bij het menu a.s. zaterdag. Kijk snel, want ik haal m wel zo weer weg hoor!

    Oblivionzaterdag 6 januari 2007 @ 00:58




    Geweldig!
    BwennieBrenzaterdag 6 januari 2007 @ 00:59
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:58 schreef Oblivion het volgende:




    Geweldig!
    kee dan, dan haal ik m nu weg

    anyway Obli en lurkers, ik ga lekker op één oor. Welterusten
    Oblivionzaterdag 6 januari 2007 @ 01:04
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:52 schreef BwennieBren het volgende:
    Eigenlijk mis ik nog 2 amuses maar daar heb ik vergeten een foto van te maken, eentje met avocadomousse in een glaasje met st. jacobsschelp in champagnesaus erop
    Snetverdemme, klinkt ook lekker, heb je die wel klaargemaakt?
    En dan vooral de vraag: Hoe?
    BwennieBrenzaterdag 6 januari 2007 @ 01:08
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 01:04 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    Snetverdemme, klinkt ook lekker, heb je die wel klaargemaakt?
    En dan vooral de vraag: Hoe?
    Die ene was een krabamuse van de Hema (kant en klaar dus) en die andere heb ik wel zelf gemaakt. Hier is het recept:

    Sint-jakobsschelpen met champagnesaus op avocadomousse

    Ingrediënten:
    1 rijpe avocado, in blokjes
    1 eetlepel citroensap
    1 eetlepel zure room
    3 eetlepels olijfolie
    1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
    300 g sint-jakobsschelpen in champagnesaus (zak AH, diepvries)

    Materialen:
    staafmixer, cocktailglazen

    Bereiden:
    Avocado met citroensap omscheppen. Helft van avocado met zure room en 2 el olie met staafmixer pureren (of met vork zeer fijn prakken). Op smaak brengen met helft van chilipeper en zout. Sint-jakobsschelpen opwarmen in magnetron, niet te lang. Avocadomousse over vier cocktailglazen verdelen. Rest van avocadoblokjes en sint-jakobsschelpen erop leggen. Gerecht met rest van chilipeper bestrooien. Lekker met geroosterd brood. Direct serveren.
    Tip:De avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt. Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.

    En nu ga ik echt slapen, welterusten

    [ Bericht 1% gewijzigd door BwennieBren op 06-01-2007 10:42:49 ]
    Oblivionzaterdag 6 januari 2007 @ 01:09
    Thanks dear! Slaap lekker!
    wizarddragonzaterdag 6 januari 2007 @ 01:45
    Klinkt lekker die amuse-bouche
    Blueszaterdag 6 januari 2007 @ 01:47
    Hoi
    Oh ze zijn naar bed



    Maar meisjes toch, wat een lekkers presenteren jullie hier
    En ik heb nog een foto tegoed lees ik

    OT, voor ik op mijn kop krijg :

    golferzaterdag 6 januari 2007 @ 01:51
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 01:08 schreef BwennieBren het volgende:

    [..]
    Die ene was een krabamuse van de Hema (kant en klaar dus) en die andere heb ik wel zelf gemaakt. Hier is het recept:

    Sint-jakobsschelpen met champagnesaus op avocadomousse

    Ingrediënten:
    1 rijpe avocado, in blokjes
    1 eetlepel citroensap
    1 eetlepel zure room
    3 eetlepels olijfolie
    1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
    300 g sint-jakobsschelpen in champagnesaus (zak AH, diepvries)

    Materialen:
    staafmixer, cocktailglazen, grillpan

    Bereiden:
    Avocado met citroensap omscheppen. Helft van avocado met zure room en 2 el olie met staafmixer pureren (of met vork zeer fijn prakken). Op smaak brengen met helft van chilipeper en zout. Grillpan verhitten. Sint-jakobsschelpen opwarmen in magnetron, niet te lang. Avocadomousse over vier cocktailglazen verdelen. Rest van avocadoblokjes en sint-jakobsschelpen erop leggen. Gerecht met rest van chilipeper bestrooien. Lekker met geroosterd brood. Direct serveren.
    Tip:De avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt. Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.
    Ik begin een beetje te druipen nu.
    Tering, wat een lekkere gerechtjes kan jij KLAARmaken.
    BwennieBrenzaterdag 6 januari 2007 @ 11:14
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 01:47 schreef Bluezz het volgende:

    En ik heb nog een foto tegoed lees ik
    De foto was geen amuse hoor, maar meer amusant en totaal niet belangrijk voor dit culinaire amuse topic

    Ik ga in ieder geval jouw wortelsoep amuse vandaag erbij maken (ik typte vannacht zaterdag, wat vandaag is dus ) en laat je laten weten wat mijn gasten ervan vinden. Mij klinkt het iig heerlijk in de oren, nu nog even mijn smaakpapillen het laten proeven Ik maak het me voor de rest makkelijk af met amuses van zalmcarpaccio, gegrilde sesam tonijn, St. Jacobsschelp in champagnesaus, mozarella met pesto en cherrytomaatjes, en wederom tonijnrolletjes en makreelcreme in ragoutbakjes. Ik heb namelijk naast koken ook nog de intentie om ladderzat te worden vanavond
    BwennieBrenzaterdag 6 januari 2007 @ 11:14
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 01:51 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Ik begin een beetje te druipen nu.
    Tering, wat een lekkere gerechtjes kan jij KLAARmaken.
    Oblivionzaterdag 6 januari 2007 @ 11:19
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 11:14 schreef BwennieBren het volgende:
    . Ik heb namelijk naast koken ook nog de intentie om ladderzat te worden vanavond


    Deze lijkt me ook zeer geschikt:
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:22 schreef Triangeljosti het volgende:
    ik had zelf deze gemaakt.

    Rozijnen of dadels fijnhakken... door zachte geitenkaas roeren.
    Walnoten even roerbakken met honing en een druppel balsamico en wat bruine suiker. Walnoten uit de pan en af laten koelen.
    Gietenkaasmengsel op een walnootje smeren en andere walnoothelft erop.

    Lekker
    BwennieBrenzaterdag 6 januari 2007 @ 11:27
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 11:19 schreef Oblivion het volgende:

    [..]


    Deze lijkt me ook zeer geschikt:
    [..]
    Daar zat ik idd over te twijfelen maar ik wil nog een amuse in een glaasje hebben dus heb daarom Bluezz's wortelsoepje gekozen Maar ik ga deze zeker een keer maken want ik ben gek op dadels
    Thomasumozaterdag 6 januari 2007 @ 11:43
    zonder nou het incrowd feestje te willen verstoren

    Amuses zijn te gek. Het geeft je gasten dat restaurant gevoel. Ze zijn ook gelijk nieuwsgierig geworden naar je verdere kookkunsten. Daardoor zullen ze bewuster van je kook kunsten genieten.

    Ik moet na de kater van hedenmorgen maar weer eens een datum prikken om grootse werken in de keuken te verrichten !
    Oblivionzaterdag 6 januari 2007 @ 11:54
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 11:43 schreef Thomasumo het volgende:
    zonder nou het incrowd feestje te willen verstoren
    JOIN IN!
    Doe eens gek!
    quote:

    Amuses zijn te gek. Het geeft je gasten dat restaurant gevoel. Ze zijn ook gelijk nieuwsgierig geworden naar je verdere kookkunsten. Daardoor zullen ze bewuster van je kook kunsten genieten.

    Ik moet na de kater van hedenmorgen maar weer eens een datum prikken om grootse werken in de keuken te verrichten !
    Als je maar foto's neemt!
    Blueszaterdag 6 januari 2007 @ 14:51
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 11:43 schreef Thomasumo het volgende:


    Amuses zijn te gek. Het geeft je gasten dat restaurant gevoel. Ze zijn ook gelijk nieuwsgierig geworden naar je verdere kookkunsten. Daardoor zullen ze bewuster van je kook kunsten genieten.
    Dat is idd het effect
    Thomasumozaterdag 6 januari 2007 @ 17:37
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 11:54 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    JOIN IN!
    Doe eens gek!
    [..]

    Als je maar foto's neemt!
    Tweede weekend van februari voor 8 man. Ik ben benieuwd. Ik zal foto's nemen van mijn amuse van foiegras in bladerdeeg in bosvruchtensaus. Ik vind trouwens amuselepels ook niet truttig. Dus dat het iets vrouwelijks is lijkt me toch niet
    Troelzaterdag 6 januari 2007 @ 18:19
    wellicht niet helemaal op zijn plaats hoor, maar foiegras? Toch wel op een enigszins diervriendelijjke manier gemaakt hoop ik?
    Oblivionzaterdag 6 januari 2007 @ 19:44
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 18:19 schreef Troel het volgende:
    wellicht niet helemaal op zijn plaats hoor, maar foiegras? Toch wel op een enigszins diervriendelijjke manier gemaakt hoop ik?
    Daar is een heel topic over... Meest 'foute' kerstgerecht?

    Oblivionzaterdag 6 januari 2007 @ 20:49
    @ Bwenniebren: Je zit je waarschijnlijk helemaal het lazerus te drinken....
    Maar ik heb vandaag die Garnalen in saffraansaus gemaakt...
    Alleen niet als amuse, maar als voorgerecht... Heerlijk!
    BwennieBrenmaandag 8 januari 2007 @ 12:49
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 20:49 schreef Oblivion het volgende:
    @ Bwenniebren: Je zit je waarschijnlijk helemaal het lazerus te drinken....
    Maar ik heb vandaag die Garnalen in saffraansaus gemaakt...
    Alleen niet als amuse, maar als voorgerecht... Heerlijk!
    Ohhh...heerlijk zijn ze he? En ik was helaas niet zo heel lam geworden

    Het etentje dat ik heb gegeven afgelopen zaterdag was weer heel goed ontvangen bij mijn vrienden waar ik heb gekookt en heb hier de foto's ervan (en Bluezz vooruit, de gemiste foto die Obli alleen heeft gezien is er ook op te zien alsook jouw overheerlijke wortelsoepje, die ze allemaal zalig vonden ) De recepten van de amuses heb ik hier al geplaatst m.u.v. de gegrilde tonijn in terriyakisaus op bedje van zeekraal Zie foto amuselepels) en de brucetta's met tapenade. Ik ga die later in dit topic plaatsen okay? Daarnaast heb ik nog kokkels gemaakt als amuse en dat recept heb ik ooit als voorgerecht op CUL geplaatst en wel hier: Wat zetten jullie op tafel met kerst?











    Oblivionmaandag 8 januari 2007 @ 13:23


    Bedankt, ik heb honger...

    Ziet er geweldig uit!
    Bluesmaandag 8 januari 2007 @ 17:41
    Wat Obli zegt
    En wat is de *Styling* (zeggen wij altijd op zijn truttigst, maar ik hou er erg van) geweldig!!

    Ben benieuwd wat er in de tapenade zit.
    De wortelsoep wordt een internationaal doorslaand succes als we zo doorgaan, en het leuke is dat het bij iedereen er weer anders uitziet

    Foto gespot, jij op een servetmenukaartdinges ?
    BwennieBrenmaandag 8 januari 2007 @ 19:06
    Dankjewel dames
    quote:
    Op maandag 8 januari 2007 17:41 schreef Bluezz het volgende:
    Wat Obli zegt
    En wat is de *Styling* (zeggen wij altijd op zijn truttigst, maar ik hou er erg van) geweldig!!
    Ik ben ook gek op truttig hoor! Ik ben psvr truttig
    Al mijn opdekservies is zilver en glas (zie kersttafel) De amuselepels heb ik trouwens gewoon bij de Blokker gekocht voor 2 euro voor 6 amuselepels en de etagere bij de Hema voor 10 euro). De zilveren schalen ook allemaal bij de Blokker, kost bijna niets en ziet er toch leuk uit, althans vind ik. Dit etentje heb ik bij vrienden gegeven, neem wel mijn eigen schalen mee (erg he?) maar borden niet en zo...
    quote:
    Ben benieuwd wat er in de tapenade zit.
    AUB

    Toscaanse tapenade:
    Groene olijven, zwarte (Griekse Kalamata, zonder pit) olijven, basilicum, oregano, rozemarijn, knoflook, kappertjes, zongedroogde tomaten, walnoten, pijnboompitten, ansjovis, parmezaanse kaas en geroosterde paprika met olijfolie, fijnmaken in keukenmachine

    Afbakstokbrood in plakken snijden van ongeveer 3cm, met een knoflookteentje inwrijven, druppel olijfolie erop en in de over 200 gr, 10 a 15 min. verwarmen. Wanneer het klaar is de tapenade erop smeren.

    Je kan er ook nog parmaham overheen doen met drupje olijfolie en wat geschaafde amandelen.
    quote:
    De wortelsoep wordt een internationaal doorslaand succes als we zo doorgaan, en het leuke is dat het bij iedereen er weer anders uitziet
    Jouw wortelsoep is een denderend succes en die blijf ik houden in mijn amuselijst
    quote:
    Foto gespot, jij op een servetmenukaartdinges ?
    Ja dat is ik dus "Ik ben Jannie en ik flikker alles in me frituurpannie", was het maar zo, dan stond ik niet tenminste zo lang in de keuken

    Deze simpele amuse recepten hebben jullie nog van me tegoed:

    Tonijn op bedje van zeekraal
    (smaak ziltig met zoet)

    Zeekraal is lekker ziltig, deze aanbakken in olijfolie met peper en 1 teentje verse uitgeperste knoflook, op amuselepel schikken.

    Vers stuk tonijn laat je even marineren in olijfolie met wat druppels sesamolie, zwart peper uit de molen en terriyakisaus, in grilpan grillen om en om zodat de binnenkant van de tonijn nog rauw is. Beetje sesamzaad erover en op het bedje van zeekraal schikken op amuselepel.

    Zalmcarpaccio

    Voor de dressing: 1/2 potje slagroom, mayonaise, citroensap, zout, peper uit molen en wat fijngeknipte dille.

    Blaadje sla op amuse lepel, gerookte zalm oprollen en erop doen en dressing erover doen met wat geroosterde pijnboompitjes.

    Edit:

    Ik vergeet nog de Strawberry shooter.

    Aldus, onder in shooterglas laagje aardbeisiroop, verse aarbei erin (uiteraard, groen eraf) en vodka, 10 minuten in de vriezer leggen en ijskoud opdienen. Mensen met amegaanvullingen en gevoelige tanden: KIJK UIT!

    Zo, en nu hoop ik dat er nog veel meer mensen amuserecepten hier gaan posten met foto want ze zijn zo enig om voor te schotelen!



    [ Bericht 2% gewijzigd door BwennieBren op 08-01-2007 19:22:41 ]
    lucianodinsdag 9 januari 2007 @ 18:23
    quote:
    Op maandag 8 januari 2007 12:49 schreef BwennieBren het volgende:

    [..]

    Ohhh...heerlijk zijn ze he? En ik was helaas niet zo heel lam geworden

    Het etentje dat ik heb gegeven afgelopen zaterdag was weer heel goed ontvangen bij mijn vrienden waar ik heb gekookt en heb hier de foto's ervan (en Bluezz vooruit, de gemiste foto die Obli alleen heeft gezien is er ook op te zien alsook jouw overheerlijke wortelsoepje, die ze allemaal zalig vonden ) De recepten van de amuses heb ik hier al geplaatst m.u.v. de gegrilde tonijn in terriyakisaus op bedje van zeekraal Zie foto amuselepels) en de brucetta's met tapenade. Ik ga die later in dit topic plaatsen okay? Daarnaast heb ik nog kokkels gemaakt als amuse en dat recept heb ik ooit als voorgerecht op CUL geplaatst en wel hier: Wat zetten jullie op tafel met kerst?

    [afbeelding]

    [afbeelding]

    [afbeelding]

    [afbeelding]

    [afbeelding]

    16-10-2002
    Laatste update 31-08-2006
    Geslacht Vrouw
    Geb. Datum 12-04-1962
    Relatie (nog) niet nodig ech wel nu ! ..... IK BIED ME AAN @ al dit lekkers
    Seksualiteit
    Kleur ogen Bruin
    Schoenmaat 39
    Beroep
    Studierichting
    Woonplaats
    Favo subsite Forum
    Favo forum Mens erger je niet
    Favo FOK!ker er zijn er zoveel
    Aantal posts 13487
    Aantal views 9180
    Replies 389
    Laatste Voyeur luciano
    Obliviondinsdag 9 januari 2007 @ 18:33


    GO GO GO Luciano!
    Bluesdinsdag 9 januari 2007 @ 18:45
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 18:33 schreef Oblivion het volgende:


    GO GO GO Luciano!
    Ze heeft alleen geen rood haar
    Obliviondinsdag 9 januari 2007 @ 18:50
    Bluezz, niet posten wel lurken!

    Foei!
    Bluesdinsdag 9 januari 2007 @ 18:54
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 18:50 schreef Oblivion het volgende:
    Bluezz, niet posten wel lurken!

    Foei!
    Nou hoor

    Ik vond bij bol een leuk boekje :


    Lijkt me leuk
    zoalshetisdinsdag 9 januari 2007 @ 19:25
    is mis nog teveel de aspic bij amuses. daar kan je natuurlijk hele leuke dingen mee doen omdat het elke vorm aanneemt.

    zoek ijsklontenbak met een leuk motiefje of wees creatief met andere vormmakers, je kan er ook de lepel voor gebruiken.

    aspic is natuurlijk niet meer dan een bouillion met gelatine. voor exate maten, afmetingen en recepten moet je maar even googelen.

    de aspic die het bij mij altijd goed doet is een fijne kalfsboullion met heel klein gesneden:
    lenteuitje, oesterzwam, worteltje. laat dit trekken totdat de worteltjes glazig worden.

    doe op het laatst wat geplozen markreelfilet en sourcream totdat de bouillion glazig wit kleurt.

    doe er geweekte velletjes gelatine bij en laat dit opstijven in de koelkast.

    serveren op een japanse soeplepel (speciaal voor piet, in de hoop dat deze een minder libellegehalte hebben) maak af met een paar druppeltjes vissaus gemengd met truffelolie op de aspic, wees hier echter heel erg zuinig mee. twee-dire hele kleine druppeltjes zijn al genoeg.

    het voordeel van de aspic, zoals ik al eerder schreef, is dat je elke vorm kan maken die je wil. bijvoorbeeld op één lepel drie hele kleine bolletjes. whatever...




    BwennieBrendinsdag 9 januari 2007 @ 21:00
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 18:23 schreef luciano het volgende:

    [..]

    Relatie (nog) niet nodig ech wel nu ! ..... IK BIED ME AAN @ al dit lekkers

    Laatste Voyeur luciano
    Zo zie je maar weer dames, de liefde van de man gaat door de maag... rood, blond, bruin, zwart, grijs haar is in ene niet meer van belang
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 18:45 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Ze heeft alleen geen rood haar
    Sterker nog, ik heb momenteel helemaal geen haar...
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 19:25 schreef zoalshetis het volgende:
    is mis nog teveel de aspic bij amuses. daar kan je natuurlijk hele leuke dingen mee doen omdat het elke vorm aanneemt.
    Kan van tevoren ook gemaakt worden Ga ik zeker nog eens proberen. Voorlopig ben ik even uitgeamused, eerst ff beter worden van die ^%&$^%$%$#!! griep! *snotter*
    Obliviondinsdag 9 januari 2007 @ 21:52
    Beterschap, Bwenniebren!
    Enne geen haar??
    zoalshetisdinsdag 9 januari 2007 @ 21:56
    nog een leuke amuse. snij uit, halfplat gerold, roggebrood wat rondjes met een diameter van 1,5-2 cm. doe daarop een toefje zelfgemaakte mosterd/gerapste rode ui/ saffraanmayo, een schijfje van dezefde diameter met dungesneden haring. maak af met een evengroot uitgesneden rondje avodado erop.
    golferdinsdag 9 januari 2007 @ 22:05
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 21:00 schreef BwennieBren het volgende:


    Sterker nog, ik heb momenteel helemaal geen haar...
    Plaatselijk, mag ik hopen?
    BwennieBrendinsdag 9 januari 2007 @ 22:10
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 21:52 schreef Oblivion het volgende:
    Beterschap, Bwenniebren!
    Enne geen haar??
    Dankjewel meis

    wb de haren, kijk maar ff in je FB want daar is nix culinairs aan natuurlijk om dat hier te plaatsen

    En om nog even ontopic te blijven:



    weer een ander soort amuselepel en misschien voor Piet iets minder truttig?
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 22:05 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Plaatselijk, mag ik hopen?
    Eerlijk gezegd overal maar dat is wel tijdelijk hoor! Het komt al een beetje terug
    golferdinsdag 9 januari 2007 @ 22:16
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 22:10 schreef BwennieBren het volgende:


    En om nog even ontopic te blijven:

    [afbeelding]
    Ziet er weer lekker uit.
    quote:
    Eerlijk gezegd overal maar dat is wel tijdelijk hoor! Het komt al een beetje terug
    Oeps.
    Sterkte.
    Bluesdinsdag 9 januari 2007 @ 22:17
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 21:56 schreef zoalshetis het volgende:
    nog een leuke amuse. snij uit, halfplat gerold, roggebrood wat rondjes met een diameter van 1,5-2 cm. doe daarop een toefje zelfgemaakte mosterd/gerapste rode ui/ saffraanmayo, een schijfje van dezefde diameter met dungesneden haring. maak af met een evengroot uitgesneden rondje avodado erop.
    Het water liep me in de mond zhi, totdat ik 'haring' las
    Je bent wel een creabea zeg
    BwennieBrendinsdag 9 januari 2007 @ 22:20
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 22:16 schreef golfer het volgende:


    Oeps.
    Sterkte.
    Kon je niet weten... Dankjewel iig:*
    en nu klaar met dat haar en kom met de amuses recepten maar! jawur!!
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 21:56 schreef zoalshetis het volgende:
    nog een leuke amuse. snij uit, halfplat gerold, roggebrood wat rondjes met een diameter van 1,5-2 cm. doe daarop een toefje zelfgemaakte mosterd/gerapste rode ui/ saffraanmayo, een schijfje van dezefde diameter met dungesneden haring. maak af met een evengroot uitgesneden rondje avodado erop.
    Mayo kan ik zelf maken maar mosterd? Heb je n receptje? Of begrijp ik je zin verkeerd?
    Obliviondinsdag 9 januari 2007 @ 22:47
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 22:17 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Het water liep me in de mond zhi, totdat ik 'haring' las
    Je bent wel een creabea zeg
    Geen haring fan?
    Obliviondinsdag 9 januari 2007 @ 22:49
    quote:
    zelf mosterd maken
    Tot in de 20e eeuw werd er in verschillende Nederlandse streken nog thuis mosterd gemaakt. Een typische methode was het gebruik van een houten kom of pan en een forse stalen kogel. Het mosterdzaad werd in de kom gestrooid onder toevoeging van azijn of wei. Door de kogel rond te bewegen werd het zaad gekneusd.
    Zelf mosterd maken is inderdaad zo eenvoudig. Je weekt (een mengsel van) mosterdzaden een nacht in water, azijn, bier, vruchtensap of een mengsel daarvan. De zaden zijn dan opengesprongen en gemakkelijk te malen in een vijzel of keukenmachine. Voeg naar eigen inzicht kruiden, honing of suiker, olie en zout toe en zoveel vocht dat de gewenste dikte ontstaat. Laat de mosterd tenminste een week rijpen in de koelkast en schep het daarna in een pot.
    Mosterd is nog eenvoudiger te maken met mosterd meel, te koop in natuurvoedingswinkel en van Gordon's of Colman's in supermarkt of Engelse winkel.


    Bron: http://www.woutervanderland.nl/alles-over-mosterd.html

    Hmm, is wel te doen dus...
    Bluesdinsdag 9 januari 2007 @ 23:09
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 22:47 schreef Oblivion het volgende:


    Geen haring fan?
    Nee, ik probeer het al jaren, ook als het ergens inzit, maar ik vind het echt niet lekker.
    Helaas, ik ben zo jaloers op dat harinkie happen
    Blueswoensdag 19 december 2007 @ 20:28
    Schop!
    Met de amuses van appie hein, excellent
    Ze waren wel aardig, maar zien er op deze persfoto stukken mooier uit dan ze smaakten en er werkelijk uitzagen.
    De amuselepeltjes zijn wél leuk om te bewaren.

    DarkElfwoensdag 19 december 2007 @ 20:31
    de smaak was idd , hoe het eruit zag wel aardig en de lepels zijn leuk en daar ging het me om

    lekkere amuses maak ik zelf wel
    Blueswoensdag 19 december 2007 @ 20:54
    Wij deden het ook om de lepels
    neinwoensdag 19 december 2007 @ 22:49
    oooww..die lepeltjes zien er inderdaad érg leuk uit zeg!!
    Blueszaterdag 1 maart 2008 @ 15:31
    Schopje, we hebben zojuist weer wat lekkere amuses gemaakt en onze lepeltjes uit de kast getrokken

    Mini vitello tonato
    Filet americain picanto met een kwarteleitje
    Rookvleesbonbons (uienchutney/roomkaas vulling)

    Jelliestar.zaterdag 25 juli 2009 @ 17:26
    Gezocht!!!
    Amuse op lepeltje recept zonder vis ik weet het veel eisen iemand een idee???
    Blueszaterdag 25 juli 2009 @ 17:44
    Nou, keus genoeg in dit topic lijkt me?
    zoalshetiszaterdag 25 juli 2009 @ 17:54
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 22:17 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Het water liep me in de mond zhi, totdat ik 'haring' las
    Je bent wel een creabea zeg
    oh ja, dat is wel jammer. dat terwijl haring en avocado heerlijk is.
    DancingPhoebezondag 18 december 2011 @ 12:57
    Echt, dit topic staat zo vol lekkere amuses dat het gewoon even een schopje verdient.

    quote:
    1s.gif Op zaterdag 6 januari 2007 00:22 schreef Triangeljosti het volgende:
    ik had zelf deze gemaakt.

    Rozijnen of dadels fijnhakken... door zachte geitenkaas roeren.
    Walnoten even roerbakken met honing en een druppel balsamico en wat bruine suiker. Walnoten uit de pan en af laten koelen.
    Gietenkaasmengsel op een walnootje smeren en andere walnoothelft erop.

    Lekker :Y
    We may have a winner!!
    Pietverdrietzondag 18 december 2011 @ 13:01
    quote:
    7s.gif Op dinsdag 9 januari 2007 22:49 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    Bron: http://www.woutervanderland.nl/alles-over-mosterd.html

    Hmm, is wel te doen dus... :P
    Geel mosterdzaad laten wellen in ruim water met azijn is ook leuk, het worden dan een soort besjes ik poppen in je mond als je ze eet.
    Pietverdrietzondag 18 december 2011 @ 13:03
    Ik bedenk me net dat je soesjes ook kan vullen met een mousse van gerookte zalm, mmmm, lijkt me erg lekker.
    Blueszondag 18 december 2011 @ 13:19
    Ja of van een kaassoort :9
    Pietverdrietzondag 18 december 2011 @ 14:23
    quote:
    0s.gif Op zondag 18 december 2011 13:19 schreef Bluezz het volgende:
    Ja of van een kaassoort :9
    Jep een creme maken van een mooie chedder, oude brokkelkaas of schapenblauwschimmel...
    DancingPhoebezondag 18 december 2011 @ 21:28
    quote:
    Bluezz het recept van jouw wortelsoepje heeft het over zelf het sap maken. Maak jij het ook wel eens met kant-en-klaar?

    quote:
    Ingrediënten
    1 fles wortelsap
    sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn
    roomboter, citroensap
    quote:
    'Dit soepje is het lekkerste als je zelf sap maakt van een bospeen, met een sapcentrifuge. Door het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit als amusesoepje in rechte borrelglazen, met sinaasappelschuim erop. Thuis eet je het soepje in kleine kommetjes, met wat fijngesneden kruiden erover gestrooid.'
    Blueszondag 18 december 2011 @ 21:53
    Ja zo'n fles van Zonnatura kookt ook prima in :Y :9
    DancingPhoebezondag 18 december 2011 @ 22:11
    Fijn, dan gaat dit hem worden!
    Bluesmaandag 19 december 2011 @ 00:57
    Dan wel die kruidjes en de wijn erin he ;)
    Isabeaumaandag 19 december 2011 @ 00:57
    quote:
    0s.gif Op zondag 18 december 2011 21:53 schreef Bluezz het volgende:
    Ja zo'n fles van Zonnatura kookt ook prima in :Y :9
    Heb ik ook gebruikt en wilde prima :Y
    DancingPhoebemaandag 19 december 2011 @ 07:45
    quote:
    0s.gif Op maandag 19 december 2011 00:57 schreef Bluezz het volgende:
    Dan wel die kruidjes en de wijn erin he ;)
    :Y
    boem-dikkiemaandag 19 december 2011 @ 08:30
    Ik wou zeggen dat ik het een goed topic vind en toen zag ik dat ik 5 jaar geleden al iets heb gepost over pinda's. :')

    Goed, 5 jaar later heb ik dus ook zulke lepels in de kast en zoek inspiratie voor kerst!

    Wat ik zelf altijd wel lekker vind is iets met wat sla, garnaaltjes, whiskey cocktail saus. Een kleine cocktail.
    Pietverdrietmaandag 19 december 2011 @ 08:42
    quote:
    14s.gif Op maandag 19 december 2011 08:30 schreef boem-dikkie het volgende:
    Ik wou zeggen dat ik het een goed topic vind en toen zag ik dat ik 5 jaar geleden al iets heb gepost over pinda's. :')

    Goed, 5 jaar later heb ik dus ook zulke lepels in de kast en zoek inspiratie voor kerst!

    Wat ik zelf altijd wel lekker vind is iets met wat sla, garnaaltjes, whiskey cocktail saus. Een kleine cocktail.
    Een mousse van gerookte zalm met wat garnalen, dille en cherrytomaatfiletjes op een laagje heldere tomatengelei?
    Sabineemaandag 19 december 2011 @ 14:59
    Wat een goed topic, dit.
    Ik vind het ontzettend leuk om amuses te maken en met de kerst helemaal. Ondertussen is hier al de traditie onstaan dat mijn vader en ik op kerstavond een uitgebreid diner serveren met meerdere amuses.
    We hebben voor dit jaar ons hele menu al klaar, we willen alleen graag een amusedessert maken en kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Iemand tips? (geen kaas want we serveren kaas bij de borrel vooraf en de eerste amuse en het voorgerecht bevatten ook kaas :') Als het aan mij lag zat er kaas bij elke gang maar dat werd niet gewaardeerd :+ ) Oh en het mag best wel een beetje bijzonder!
    Dit jaar serveren wij aan amuses onder andere:

    Warme geitenkaasbolletjes met honing en truffel
    Paddestoelensoepje met rode port
    Wild zwijnpate op roggebrood

    Van voorgaande jaren heb ik nog als tips:

    Sinaasappelroom met geconfijte vijgen en Danish Blue
    Kruidenpoffertjes met geitenkaas en honing
    Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot
    Avocadosoepje met ricotta
    2Minimaandag 19 december 2011 @ 21:18
    Goeie kick, zo vlak voor kerst.. :)