Blues | donderdag 6 april 2006 @ 21:57 |
Via marktplaats hebben we deze lepeltjes besteld, binnen enkele dagen kunnen we ze verwachten! Lijkt ons erg leuk om na een lekker drankje, onze eters te trakteren op iets lekkers op deze lepeltjes ![]() ![]() Hebben jullie ze ook, en wát is er allemaal leuk, mooi en lekker op ! Ze zijn er ook in bladerdeeg lees ik ![]() quote: [ Bericht 45% gewijzigd door Blues op 06-04-2006 22:03:34 ] | |
Psychonikeo | donderdag 6 april 2006 @ 22:03 |
die kan je toch zelf ook wel maken van oude lepels ![]() | |
arithaterhorst | donderdag 6 april 2006 @ 22:04 |
Jaaah, da's leuk! Tijd niet gebruikt (ivm verbouwing), maar kun je idd hele Ik doe wel eens gebakken kippelever met mangochutney erop, en twee takjes bieslook ter garnering. (kan koud of warm). En als je niet van lever houdt kun je ook kip of een stukje biefstuk nemen ![]() | |
kabouter.muts | donderdag 6 april 2006 @ 22:04 |
Fijn gesneden tonijnsashimi met lekker sausje en sesamzaadjes. Heel lekker aardappeltje lichtjes gebakken in lekkere olie en die klein snijden, lepeltje cremefrais erop en een beetje (nep) kaviaar. Hapje met gerookte forel een druifje (gehalveerd) blaadje rucola en drupje lekker zelfgemaakt coctailsausje. Pietsje peper erover. Tsja erg lekker allemaal. Kan nu even zosnel niet nog meer bedenken. | |
Blues | donderdag 6 april 2006 @ 22:04 |
quote:Geprobeerd, maar dat breekt. Next ![]() | |
2Mini | donderdag 6 april 2006 @ 22:05 |
Ik heb ze niet, maar wat dacht je van een bolletje straciatella met een vleugje cognac (opgewarmd in de magnetron voor een paar seconde) en een klein bisquitje | |
Khadgar | donderdag 6 april 2006 @ 22:11 |
gewoon een theelepel verwarmen en buigen moet makkelijk kunnen toch? | |
Blues | donderdag 6 april 2006 @ 22:18 |
Lijkt me erg lekker met vis ![]() ![]() | |
golfer | donderdag 6 april 2006 @ 22:18 |
quote:Klinkt lekker. ![]() | |
krakkemieke | vrijdag 7 april 2006 @ 02:36 |
Stukjes geroosterd brood uitsteken op de maat van de lepel. Stukje gebakken spek op maat snijden. Spek op brood op de lepel leggen. Gebakken kwarteleitje erop en klaar! | |
Oblivion | vrijdag 7 april 2006 @ 09:17 |
Hey, ik heb ze ook, alleen die van ons kan je aan het bord hangen... Ik heb ze met tierlantijntjes.... ![]() Zijn echt leuk, heb toen voor Kerstmis amuse gemaakt met grote garnalen... ![]() | |
boem-dikkie | vrijdag 7 april 2006 @ 09:17 |
gewoon een bak pinda's op de tafel flikkeren en iederen zo'n lepel geven ![]() | |
bianca en michael | vrijdag 7 april 2006 @ 09:20 |
Stukje wildpaté met cranberrysaus... mjammie. | |
Coolfool | vrijdag 7 april 2006 @ 10:20 |
Ingredienten: Voor 8 stuks: 1 bolletje mozzarella, in 8 stukken- 4 plakjes parmaham, gehalveerd - olijfolie - beetje basilicum, fijngesneden - 8 takjes rucola Voorbereiding: Meng de olie met de basilicum en marineer de mozzarella er 30 minuten in. Bereidingswijze: Haal de stukken kaas uit de marinade en bestrooi ze met zout en peper. Leg een takje rucola op elk stuk en omwikkel het met parmaham. Serveer op amuselepels mmmmmmmmm | |
Blues | vrijdag 7 april 2006 @ 11:11 |
Oh jongens wat een goeie ideeën al ![]() ![]() | |
Acathla | vrijdag 7 april 2006 @ 11:17 |
Gerookte paling is ook een optie. Garneren met een beetje rode ui. Of gerookte zalmrolletjes met (bewerkte) mascarpone. | |
Martijn_77 | zaterdag 8 april 2006 @ 00:51 |
Wat dacht je van een vismouse mooi opgemaakt? | |
Ashram | zaterdag 8 april 2006 @ 16:23 |
Ik wou ze ook proberen, maar toch bedacht ik me dat ik ze met een mogelijkheid kan opbergen in mijn keuken. Dezelfde categorie als een meloenballer...leuk en aardig, maar verder geen praktisch nut. Hetzelfde als die wijnglazen zonder voet, maar met steel. Allemaal in een soort emmer. De keuken wordt te klein nou. De recepten zijn wel leuk! | |
ondeugend | zaterdag 8 april 2006 @ 16:27 |
Erg leuk inderdaad. Helaas kan ik er pas van snoepen als het materiaal geen nikkel bevat. ![]() Voor de feestjes waar ze amuse op zilverbestek presenteren word ik niet uitgenodigd. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 8 april 2006 @ 16:50 |
amuses op lepels Ik vind dat zo iets van truttig. | |
Isabeau | zaterdag 8 april 2006 @ 17:54 |
Ik vind het geweldig ![]() Een restaurant heeft bij mij al snel een streepje voor als ze amuses serveren. En ik denk dat ik ook een setje ga halen, zag ze een tijdje terug bij een alleraardigst kookwinkeltje. | |
Oblivion | zaterdag 8 april 2006 @ 19:08 |
quote:Oh Piet, dan hou je helemaal van deze.... ![]() Op en top truttigheid, de mijne: ![]() ![]() Goed fout! ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 8 april 2006 @ 19:12 |
quote:Lekkere hapjes vooraf is geweldig, maar het serveren ervan op een lepel, dat vind ik zooo Hyacint Bucket.. | |
Cosworth | zaterdag 8 april 2006 @ 19:13 |
Voor de liefhebbers van amuselepels met veel Airmiles: je kunt ze met Airmiles ook bestellen. ![]() | |
Angeles | zaterdag 8 april 2006 @ 20:53 |
Ik heb een keer een heel klein rolletje van haring en wittebrood als amuse gehad, dat was ook heel lekker. Daar kregen we drie amuses, omdat niet iedereen van vis hield, zeiden ze. Dat was in het Prentenkabinet in Leiden, sowieso een aanrader. | |
Zyggie | zaterdag 8 april 2006 @ 20:55 |
Waarom niet gewoon op een wit schoteltje. ![]() | |
Oblivion | zaterdag 8 april 2006 @ 21:33 |
quote:Dan moet je het als nog opscheppen... En waarop? Juist een lepel! ![]() Vind het juist aangekleed staan, iets extra's... Ach ja, zoveel mensen zoveel wensen. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 8 april 2006 @ 22:06 |
quote:Stokjes? een vork? | |
#ANONIEM | zaterdag 8 april 2006 @ 22:07 |
Amuses pak je toch gewoon met de hand ? Of is dat heel erg onbeschoft ![]() | |
Oblivion | zaterdag 8 april 2006 @ 22:09 |
quote:Neh, een lepel hapt dan lekker weg... Die dingen zitten soms zo ingenieus in elkaar dat het uit elkaar valt. En met een lepel gebeurd dat niet. | |
Blues | zondag 9 april 2006 @ 00:42 |
![]() Binnen ![]() Qua truttigheid win jij Oblie ![]() | |
nein | zondag 9 april 2006 @ 02:13 |
en ik maar denken dat die dingen er waren voor de kok, om iets te proeven ![]() | |
Isabeau | zondag 9 april 2006 @ 08:52 |
quote:Oh, maar een amuse in een borrelglaasje of op een stukje bladerdeeg of...etc. is toch ook gewoon een amuse? Die lepeltjes daar let ik verder niet op, de ene keer op lepel, een andere keer nie: maakt voor mij niets uit. | |
Pietverdriet | zondag 9 april 2006 @ 08:59 |
quote:Ik zei al eerder dat ik niets tegen amuses heb. | |
Isabeau | zondag 9 april 2006 @ 09:08 |
Ik dacht even dat je het concept amuse ook truttig vond, maar het gaat dus echt om alleen de lepeltjes ![]() ![]() | |
arithaterhorst | zondag 9 april 2006 @ 09:12 |
Ik vind amuses in zo'n mini longdrinkglas er zo tof uitzien. (mits er geen prut in zit ![]() Zoiets: ![]() (hoewel ik me afvraag of dit wel een amuse of een drankje is.... ![]() | |
Furia | zondag 9 april 2006 @ 09:12 |
Je kunt ze ook bij het kruidvat halen! Ik geloof voor iets van 2,69 per 6 | |
Oblivion | zondag 9 april 2006 @ 09:28 |
quote:Mooi lepels, Bloes! quote: ![]() Told you so! | |
piepster | vrijdag 27 oktober 2006 @ 14:38 |
* Schop! Ik heb laatst amuselepels gekocht bij Dille & Kamille. Ongeveer een euro per stuk. Ze hebben daar ook amusevorkjes trouwens. Lijkt op een lepel, maar dan vork, zegmaar. Wie heeft er nog amuse ideeën? Het liefst zonder vis (vriendlief lust dat niet). Ik ga zelf nog even het internet over. Als ik iets lekkers zie, laat ik het weten. | |
Nembrionic | vrijdag 27 oktober 2006 @ 14:42 |
quote:Je moet ze ook goed verwarmen ![]() | |
piepster | vrijdag 27 oktober 2006 @ 15:05 |
Ik heb deze gevonden op smulweb:quote: Of deze: quote:@ Bluezz: Ik kan nergens jouw wortelsoepamuse recept terugvinden. Weet jij nog waar 'ie staat? | |
SadKingBilly | vrijdag 27 oktober 2006 @ 16:19 |
Niet op een lepel, maar een van de leukste amuses die ik ken: Op een schoteltje een KLEIN beetje zoete chilisaus (die je krijgt bij de chinees zeg maar) grote garnalen roerbakken met kruiden en laten afkoelen, twee stuks op een kort spiesje steken daarbij een borrelglaasje bloody mary met daarin een heel klein stukje selderijsteel. Vooral lekker door de verschillen in smaak en het tomatensap prikkelt de smaakpupillen ![]() | |
Angel_of_Dth | vrijdag 27 oktober 2006 @ 16:21 |
quote:Hier kom ik na vanavond nog even op terug. Vanavond krijg ik weer een amuselepel voorgeschoteld namelijk. Ik zal even onderzoeken wat ze erop leggen. | |
piepster | vrijdag 27 oktober 2006 @ 16:32 |
Ha, leuk! Ik ben benieuwd. Waar ga je eten, als ik vragen mag? | |
Angel_of_Dth | vrijdag 27 oktober 2006 @ 16:34 |
Bij Restaurant Tov. | |
SadKingBilly | vrijdag 27 oktober 2006 @ 17:00 |
quote:Dat is de lelijkste website van een restaurant die ik ooit gezien heb. Met stip. Hopelijk voor jou is het eten stukken beter.. Persoonlijk zou ik er nooit gaan eten alleen maar omdat ze niet de moeite willen doen / het geld willen uitgeven om een fatsoenlijk webadres te verzorgen. | |
Angel_of_Dth | vrijdag 27 oktober 2006 @ 17:04 |
Het is een erg fijn restaurant, de website interesseert me niet. Ik ben er al zeker een keer of 5 a 6 geweest, altijd goed. Elke paar weken vernieuwen ze de hele kaart, dus het blijft ook leuk om er te eten. | |
piepster | vrijdag 27 oktober 2006 @ 17:06 |
Ik vind de kaart er interessant uitzien. | |
Angel_of_Dth | vrijdag 27 oktober 2006 @ 18:31 |
Het is ook een leuk restaurant met elke keer een leuke kaart. | |
Blues | vrijdag 27 oktober 2006 @ 19:15 |
quote:In mijn kookschrift staat ie ![]() http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift/kookschrift.jsp?id=150789 quote: | |
Blues | zaterdag 28 oktober 2006 @ 01:21 |
OT :![]() ![]() ![]() | |
piepster | zaterdag 28 oktober 2006 @ 12:06 |
@ Bluez: Dank! Ik ga hem vanavond uitproberen. Ik heb een sapcentrifuge, dus ik denk dat ik zelf het sap ga maken. | |
Angel_of_Dth | zaterdag 28 oktober 2006 @ 13:38 |
Ok, we kregen een dadel, gevuld met chorizo dacht ik te verstaan, omwikkeld met spek. En een beetje paté van gevogelte met iets er overheen, maar ik ben absoluut geen fan van die paté, dus dat heb ik mijn vader maar laten eten, die vindt het wel erg lekker. Maar niet op een lepel dus, al zou je dat met die dadel wel kunnen doen. Dat was ook erg lekker. | |
piepster | zaterdag 28 oktober 2006 @ 13:48 |
Hmm. Klinkt op zich lekker, maar ik houd zelf helemaal niet van dadels. Vroeger onder dwang gegeten, nog steeds een trauma. | |
Angel_of_Dth | zaterdag 28 oktober 2006 @ 13:50 |
Ik kan me niet herinneren ooit eerder dadels gegeten te hebben, dus voor mij was het een goede eerste ervaring. | |
piepster | zaterdag 28 oktober 2006 @ 14:15 |
Mooi zo. Ik vind het zelf heel jammer dat ik ze niet lust. Volgens mij kan je er namelijk heel veel leuke dingen mee maken. | |
Troel | zaterdag 28 oktober 2006 @ 16:55 |
Ik vind het altijd zo jammer dat ze in sommige restaurants altijd vis op die amusedingen stoppen. | |
Blues | zaterdag 28 oktober 2006 @ 17:02 |
quote:Waarom? | |
Troel | zaterdag 28 oktober 2006 @ 17:12 |
quote:Daar moet ik van kokhalzen ![]() Ik moet nu proberen vis te eten, dus verschillende dingen geprobeerd, maar het eindigt altijd binnen no-time boven het toilet. 't zit tussen mijn oren, maa rik krijg het er niet uit. | |
piepster | zondag 29 oktober 2006 @ 11:32 |
Deze heb ik gisteren gemaakt:quote: quote:Het wortelsoepje (waar ik recept van Bluezz voor heb gebruikt) was heerlijk. Teleurstelling alom dat dit niet in een hele grote soepkom werd opgediend. De hammousse was super. De smaak is heel open. Je kon alle ingredienten er in proeven, maar het was samen toch weer een geheel. De hammousse was trouwens zo lekker, dat de slagroomspuit waar de rest in zat, uit de keuken werd gehaald. Volgens de eters zijn mijn amuselepels veel te klein. [ Bericht 0% gewijzigd door piepster op 29-10-2006 13:54:06 ] | |
Blues | zondag 29 oktober 2006 @ 15:02 |
![]() Je hebt je gasten dus een flinke aanslag op hun smaakpapillen gegeven ![]() Wij gaven de soep in lange champagneflutes, dat is net iets meer dan kleine cocktailglaasjes, maar ook wij kregen te horen dat het erg weinig was ![]() Die hammouse is een goed idee! | |
piepster | zondag 29 oktober 2006 @ 15:07 |
Ik denk dat ik de wortelsoep de volgende keer maar als voorgerecht serveer, in hele grote soepkommen. De hammouse is echt de moeite waard idd, en ook iets dat je makkelijk van tevoren kan maken. Ik had het 's middags al gemaakt, en in de slagroomspuit gestopt. Ik hoefde het 's avonds alleen nog maar op de lepels te spuiten en te garneren. | |
Martijn_77 | zondag 29 oktober 2006 @ 15:18 |
Even de TT aangepast zo dat ie beter de lading dekt | |
Blues | zondag 29 oktober 2006 @ 15:19 |
quote:Tnx Martijn ![]() Ik heb nog een simpel lekker amuse-tipje : quote: | |
piepster | zondag 29 oktober 2006 @ 15:28 |
Dit maak ik meestal bij tapas, maar het zou ook als amuse kunnen:quote: | |
Coolfool | zondag 29 oktober 2006 @ 19:11 |
Dit was ook erg lekker! Amuse van mozarella met rucola en parmaham Bereidingstijd: 0-10 minuten Ingredienten: Voor 8 stuks: 1 bolletje mozzarella, in 8 stukken- 4 plakjes parmaham, gehalveerd - olijfolie - beetje basilicum, fijngesneden - 8 takjes rucola Voorbereiding: Meng de olie met de basilicum en marineer de mozzarella er 30 minuten in. Bereidingswijze: Haal de stukken kaas uit de marinade en bestrooi ze met zout en peper. Leg een takje rucola op elk stuk en omwikkel het met parmaham. Serveer op amuselepels. | |
Pietverdriet | zondag 29 oktober 2006 @ 19:52 |
Ik vraag me af als je gek ben op amuses, of je dan niet beter tapas kan gaan eten? | |
Blues | zondag 29 oktober 2006 @ 23:10 |
quote:Ik vind amuses leuk/lekker om tussendoor te geven als mensen hier komen eten. Terwijl we dan verder niet gaan tapassen of zo ![]() Zie het als kleine mondvermaakjes... maar die term alleen al doet jou waarschijnlijk al ![]() (excuse moi voor de kotssmilie in CUL, maar het is een toegepaste uitdrukking in dit geval ![]() | |
Blues | dinsdag 21 november 2006 @ 16:55 |
Schopje met een gevonden foto ![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 21 november 2006 @ 16:57 |
quote:Laat ik het zo zeggen, het heeft een hoog Libelle gehalte ![]() | |
Blues | dinsdag 21 november 2006 @ 16:58 |
quote: ![]() Waar een schop al niet goed voor is. Libelle ![]() | |
Serendips | woensdag 22 november 2006 @ 10:43 |
Libelle...bah! Amuses op lepels vind ik ook erg leuk. Het zal wel een typisch vrouwending zijn... Dit lijkt me erg lekker; Eendeborst met portgelei en vijgjes Hapje voor 10 lepels 5 eetlepels rode porto - 2 blaadjes gelatine - 2 cm zeer fijngesneden verse gember - 20 zeer dunne sneetjes eendeborst - 3 verse zoete vijgen- Bereidingswijze Laat de blaadjes gelatine weken in ruim koud water (minstens 4 minuten). Verwarm de rode porto en los erin de gelatine op. Voeg er de helft van de zeer fijngesneden gember bij. Snijd de binnenkant van de vijgen los en snijd in brunoise. Presentatie Plooi twee sneetjes eendeborst in de helft en leg ze in een eetlepel. Giet hierover wat portgelei. Versier met verse gember en de gehakte vijgjes. Versier met andere kleurtjes (aardbeien bv). Vast alsof een engeltje op je tong pist! Bron | |
kabouter.muts | vrijdag 24 november 2006 @ 22:39 |
Gelijk in de favorietjes gezet, wat een geweldige site! Deze lijkt me ook heerlijk. Iets voor de kerst. | |
golfer | zaterdag 25 november 2006 @ 00:23 |
quote:Leuke site inderdaad. Staan lekkere hapjes op. ![]() | |
kabouter.muts | vrijdag 22 december 2006 @ 13:14 |
even een liftje naar boven. Ben lekkere amuses aan het zoeken. | |
Ringo | woensdag 3 januari 2007 @ 14:37 |
Voor het oudjaarsdiner mocht ik de amuse bereiden. Ik heb geheel out of the blue een recept bedacht. Voor 10 personen (grof geschat, ik ben niet zo van de exacte hoeveelheden): Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes. Kook ze beetgaar (niet te lang dus). Hak de tomaten fijn. Doe hetzelfde met de oude kaas. Beetje olie in een flinke koekepan, matig vuur, bak de aardappelblokjes tot ze lichtbruin zijn. Voeg de tomaten toe, goed husselen, dan gas uit. Voeg daarna de kaas toe. Die mag niet helemaal smelten, het geheel moet wel warm zijn. Leg op elk bord een plak Coburger ham. Verdeel het aardappelmengsel over de borden. Vouw de ham over het aardappelmengsel heen en bind het pakketje dicht met de bieslookstengels. Besprenkel de pakketjes met de honing (1 lepel per pakketje). Strooi de peper er overheen. Eet smakelijk! ![]() | |
Troel | woensdag 3 januari 2007 @ 15:04 |
Ik had laatst amuses gemaakt, maar dan zonder de lepels. Grote champignons, steeltje eruit en vullen met blauwschimmelkaas en dan onder de grill. | |
Blues | woensdag 3 januari 2007 @ 15:18 |
Altijd lekker die grote champignons met vulling, net als wrapjes, je kan eindeloos varieren ![]() | |
Troel | woensdag 3 januari 2007 @ 15:20 |
Het lekkerste was de voorbereiding, want ik heb alle steeltjes opgegeten na ze in een overheerlijke knoflooksaus gedipt te hebben ![]() | |
Blues | woensdag 3 januari 2007 @ 15:25 |
![]() ![]() Sowieso met voorbereiden en koken gaat er veel mis bij mij ![]() | |
Troel | woensdag 3 januari 2007 @ 15:27 |
Ja, en toch ben ik afgevallen ![]() Ok, oneerlijk, maar het telt wel ![]() | |
Oblivion | woensdag 3 januari 2007 @ 16:15 |
Hey, mijn trutlepels staan er nog.. ![]() Binnenkort maar weer eens wat op doen.. ![]() | |
Ringo | woensdag 3 januari 2007 @ 16:18 |
Ik heb de lepels trouwens maar overgeslagen. ![]() | |
Serendips | woensdag 3 januari 2007 @ 17:32 |
De eerste man die die lepels leuk vindt, moet nog geboren worden, geloof ik... | |
Ringo | woensdag 3 januari 2007 @ 17:44 |
quote:Dat denk ik ook. Bovendien heb ik de neiging om mijn gerechten groter te maken dan strikt de bedoeling, dus die lepels waren sowieso (net) te klein. ![]() Ik vind het idee van amuses trouwens leuker dan het idee van één klein hapje voor het voorgerecht; liever een verzameling hapjes als maaltijd, à la dim sum of tapas. Als je niet oppast, wordt de amuse compleet overdonderd door de rest van het diner; zonde van mijn tijd. De emancipatie van de amuse, aldus; mijn voornemen voor 2007. ![]() | |
Oblivion | woensdag 3 januari 2007 @ 17:44 |
quote:Oh, daar leef ik dan mee samen... ![]() Maar moet er wel bij zeggen dat hij altijd 3 lepels krijgt, op z'n minst... ![]() | |
Blues | woensdag 3 januari 2007 @ 18:39 |
quote:Ik ook ![]() Familietje spelen? Hebben we samen 16 lepeltjes ![]() | |
Oblivion | woensdag 3 januari 2007 @ 18:45 |
quote:Ik dacht ook gelijk aan golfer! ![]() Na mijn eigen vent dan... ![]() ![]() | |
BwennieBren | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:13 |
Deze amuses heb ik met Kerst opgediend aan mijn beeldige kersttafel waar ik heel trots op ben ![]() ![]() Deze amuses heb ik zelf gemaakt: Oestershot met vodka Benodigdheden: 6 verse oesters Wodka Tomatensap bieslook groene tabasco Verse oesters openmaken in borrelglas doen, eetlepel tomatensap, vodka, 2 druppels groene tabasco en enkele sprietjes bieslook toevoegen. ![]() Courgetterolletjes met tonijn Ingrediënten: 2 courgettes 2 eetlepels olijfolie 1 blikje tonijn op water (185 g), uitgelekt 2 eetlepels mayonaise 1/2 zakje verse dille (a 15 g) 2 eetlepels kappertjes (potje), fijngehakt versgemalen zwarte peper Materialen: cocktailprikkers, grillpan, staafmixer of keukenmachine Bereiden: Grillpan voorverwarmen. Elke courgette met groot scherp mes in de lengte in 6 dunne plakken snijden. Plakken aan beide kanten met olie bestrijken. In grillpan plakken courgette in 3-4 min. bruin en gaar grillen, halverwege keren. Laten afkoelen. In keukenmachine of met staafmixer tonijn met mayonaise pureren. Enkele takjes dille voor garnering apart houden, rest van dille fijnsnijden en met kappertjes door tonijnmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Plakken courgette droogdeppen en dun met tonijnmengsel bestrijken. Plakken voorzichtig oprollen en met cocktailprikkers vastzetten. Rolletjes rechtop op schaal zetten en garneren met apartgehouden dille. ![]() Pikante garnalen met saffraan-mayonaise Ingrediënten: 1 zak reuzengarnalen (diepvries, 500 g) 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 rode peper (zonder zaadjes), fijngehakt 4 eetlepels olijfolie 1/2 citroen, uitgeperst 1 envelopje saffraan 1 eetlepel droge sherry 8 eetlepels mayonaise cayennepeper Materialen: staafmixer of keukenmachine Voorbereiden: Garnalen langzaam ontdooien in koelkast of sneller, volgens aanwijzing op verpakking. In keukenmachine of in hoge kom met staafmixer 1 teentje knoflook, rode peper, olie en 3 el citroensap tot gladde marinade pureren. Garnalen pellen, aan rugzijde insnijden en zwart streepje verwijderen. Garnalen door marinade scheppen en smaken ca. 2 uur afgedekt in koelkast laten intrekken. In kom saffraandraadjes weken in sherry. Mayonaise en rest van knoflook erdoor roeren. Dipsaus op smaak brengen met paar druppels citroensap en cayennepeper. Bereiden: Garnalen uit marinade nemen en in droge koekenpan op matig vuur in 5-7 min. gaarbakken. Warm serveren met saffraanmayonaise. ![]() Makreelcrème Ingrediënten: 100 g gerookte makreelfilet 3 eetlepels mayonaise 1/2 eetlepel mierikswortel (potje) 1/2 eetlepel citroensap 18 snackcups of ronde toastjes 6 gedroogde tomaatjes, in reepjes Materialen: staafmixer Voorbereiden: Verwijder het vel van de makreelfilet, snijd de vis in stukken en pureer ze met een staafmixer, samen met de mayonaise, mierikswortel en het citroensap. Breng de crème op smaak met peper. Bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje. Bereiden: Leg 18 snackcups of ronde toastjes op een schaal en schep de makreelcrème erin. Verdeel de tomaatreepjes erover. ![]() Dadels met spek op bedje van fijngesneden champignons in madera Ingrediënten: Dadels met spek (kant en klaar bij de Jumbo) Champignons roomboter perper zout madera Bereiden: Champignons fijnsnijden, opbakken in roomboter met peper en zout uit de molen, afblussen met madera. Dadels even grillen (zonder boter of olie) in bakpan. ![]() Zalmrolletjes met limoenricotta Ingrediënten: 1 limoen 1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g) zout en (versgemalen) peper 200 g gerookte zalmfilet 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g) Materialen: plasticfolie Bereiden: Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen. Limoen uitpersen. Ricotta, zout en peper naar smaak door limoenschil mengen. Op werkvlak stuk folie uitspreiden. Plakjes zalm erop leggen in rechthoek van ca. 20 x 16 cm. Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met dun laagje limoenricotta. Afdekken met blaadjes basilicum. Met behulp van folie zalm vanaf lange zijde oprollen. Zalmrol in folie wikkelen. In koelkast ca. 1 uur laten opstijven. Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakjes van ca. 1 cm dik snijden. Opdienen met wat sla op amuselepel Gerookt tonijnfilet met parmezaanse kaas Ingrediënten: gerookt tonijnfilet parmezaanse kaas olijfolie zwarte peper zout Bereiden: Gerook tonijnfilet besprenkelen met olijfolie, zwarte peper en zout uit de molen, schikken op amuselepel en parmezaanse kaas erovereen. ![]() Citroenspoom Ingrediënten: 3 citroenen, geperst 100 ml cactus-citroensiroop (Lessini) 1 cupje gepasteuriseerd eiwit (te koop bij o.a. Jumbo) 200 ml mousserende witte wijn, gekoeld Benodigdheden: diepvriesdoos (inhoud 750 ml) ijsbolletjestang Voorbereiden: Van citroenssap 100 ml afmeten en mengen met cactus-citroensiroop. Mengsel overdoen in diepvriesdoos, onafgedekt in vriezer zetten en in circa 1 uur licht laten bevriezen. Eiwitten stijfkloppen. Citroenmengsel uit vriezer nemen en met vork loshalen. Eiwit met mespunt zout loskloppen en voorzichtig door citroenmengsel spatelen. Mengsel terug in vriezer zetten en elke 30 minuten met vork loshalen of omscheppen. Na 4-5 uur heeft sorbetijs de juiste structuur. U kunt ook de ijsmassa laten bevriezen en sorbet daarna in keukenmachine in 1 minuut fijnmaken. Bereiden: Sorbetijs 10 minuten voor gebruik uit vriezer nemen en in koelkast zetten. Bubbelwijn over 4 glazen verdelen. Met ijsbolletjestang ijsbolletjes over de mooie glazen verdelen. ![]() Deze amuse heb ik kant en klaar gekocht bij de Hema: Warm visschelpje ![]() Daarna heb ik als hoofdgerecht geserveerd: salade van gerookte kip met asperges, crabchowder, kalkoen met rode portsaus en kastanjes, en 3 soorten groenten. Toetje was Creme Brulee met Baileys koffie ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door BwennieBren op 06-01-2007 01:14:36 ] | |
Triangeljosti | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:22 |
ik had zelf deze gemaakt. Rozijnen of dadels fijnhakken... door zachte geitenkaas roeren. Walnoten even roerbakken met honing en een druppel balsamico en wat bruine suiker. Walnoten uit de pan en af laten koelen. Gietenkaasmengsel op een walnootje smeren en andere walnoothelft erop. Lekker ![]() | |
Oblivion | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:33 |
quote: HALLELUJA! ![]() *Applaus geeft! En mooie recepten! ![]() | |
golfer | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:38 |
quote:Wow. Ik krijg opeens enorme trek om amuselepeltje-lepeltje met iemand te gaan liggen. Dames, meldt u zich maar aan. ![]() | |
Oblivion | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:39 |
quote:Sandwich-amuse-lepeltje-lepeltje doen ? ![]() BLUEZZZ!!! ![]() | |
BwennieBren | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:44 |
![]() ![]() BLUEZ!!! ![]() | |
Oblivion | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:45 |
quote:Nee nee.. ![]() SANDWICH my dearest, hebbie toch echt 3 voor nodig... ![]() | |
BwennieBren | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:46 |
quote:euhw.... ja ik ben dr helemaal uit hoor (als in einde oefening), sorry ![]() | |
Oblivion | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:50 |
quote:Hey, maar even zonder gekkigheid... Wat een werk! Water loopt uit de mond... ![]() Je hebt rede om trots te zijn! Wat waren de reacties? | |
BwennieBren | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:52 |
quote:Eigenlijk mis ik nog 2 amuses maar daar heb ik vergeten een foto van te maken, eentje met avocadomousse in een glaasje met st. jacobsschelp in champagnesaus erop en nog een krabamuse (kant-en-klaar) Maar ze vonden het heerlijk, zo heerlijk dat ik zaterdag weer de keuken inmoet ![]() ![]() Nee hoor ik vind koken heel leuk ![]() Maar ik heb wel de hele dag in de keuken gestaan, zaterdag doe ik dus maar 5 amuses ipv 10 | |
Oblivion | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:54 |
Ja! Ik zou je ook terug sturen en met mes en vork op je zitten te wachten! Echt wel! ![]() | |
BwennieBren | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:57 |
quote:Thanx dear! ![]() ![]() ![]() | |
Oblivion | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:58 |
![]() ![]() Geweldig! | |
BwennieBren | zaterdag 6 januari 2007 @ 00:59 |
quote:kee dan, dan haal ik m nu weg ![]() anyway Obli en lurkers, ik ga lekker op één oor. ![]() ![]() | |
Oblivion | zaterdag 6 januari 2007 @ 01:04 |
quote:Snetverdemme, klinkt ook lekker, heb je die wel klaargemaakt? En dan vooral de vraag: Hoe? ![]() | |
BwennieBren | zaterdag 6 januari 2007 @ 01:08 |
quote:Die ene was een krabamuse van de Hema (kant en klaar dus) en die andere heb ik wel zelf gemaakt. Hier is het recept: Sint-jakobsschelpen met champagnesaus op avocadomousse Ingrediënten: 1 rijpe avocado, in blokjes 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel zure room 3 eetlepels olijfolie 1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld 300 g sint-jakobsschelpen in champagnesaus (zak AH, diepvries) Materialen: staafmixer, cocktailglazen Bereiden: Avocado met citroensap omscheppen. Helft van avocado met zure room en 2 el olie met staafmixer pureren (of met vork zeer fijn prakken). Op smaak brengen met helft van chilipeper en zout. Sint-jakobsschelpen opwarmen in magnetron, niet te lang. Avocadomousse over vier cocktailglazen verdelen. Rest van avocadoblokjes en sint-jakobsschelpen erop leggen. Gerecht met rest van chilipeper bestrooien. Lekker met geroosterd brood. Direct serveren. Tip:De avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt. Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren. En nu ga ik echt slapen, welterusten ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door BwennieBren op 06-01-2007 10:42:49 ] | |
Oblivion | zaterdag 6 januari 2007 @ 01:09 |
Thanks dear! Slaap lekker! ![]() | |
wizarddragon | zaterdag 6 januari 2007 @ 01:45 |
Klinkt lekker die amuse-bouche ![]() | |
Blues | zaterdag 6 januari 2007 @ 01:47 |
Hoi ![]() Oh ze zijn naar bed ![]() ![]() Maar meisjes toch, wat een lekkers presenteren jullie hier ![]() ![]() En ik heb nog een foto tegoed lees ik ![]() OT, voor ik op mijn kop krijg : ![]() | |
golfer | zaterdag 6 januari 2007 @ 01:51 |
quote:Ik begin een beetje te druipen nu. ![]() Tering, wat een lekkere gerechtjes kan jij KLAARmaken. ![]() | |
BwennieBren | zaterdag 6 januari 2007 @ 11:14 |
quote:De foto was geen amuse hoor, maar meer amusant en totaal niet belangrijk voor dit culinaire amuse topic ![]() Ik ga in ieder geval jouw wortelsoep amuse vandaag erbij maken (ik typte vannacht zaterdag, wat vandaag is dus ![]() ![]() ![]() ![]() | |
BwennieBren | zaterdag 6 januari 2007 @ 11:14 |
quote: ![]() | |
Oblivion | zaterdag 6 januari 2007 @ 11:19 |
quote: ![]() Deze lijkt me ook zeer geschikt: ![]() quote: | |
BwennieBren | zaterdag 6 januari 2007 @ 11:27 |
quote:Daar zat ik idd over te twijfelen maar ik wil nog een amuse in een glaasje hebben dus heb daarom Bluezz's wortelsoepje gekozen ![]() ![]() | |
Thomasumo | zaterdag 6 januari 2007 @ 11:43 |
zonder nou het incrowd feestje te willen verstoren ![]() Amuses zijn te gek. Het geeft je gasten dat restaurant gevoel. Ze zijn ook gelijk nieuwsgierig geworden naar je verdere kookkunsten. Daardoor zullen ze bewuster van je kook kunsten genieten. Ik moet na de kater van hedenmorgen maar weer eens een datum prikken om grootse werken in de keuken te verrichten ! | |
Oblivion | zaterdag 6 januari 2007 @ 11:54 |
quote:JOIN IN! ![]() Doe eens gek! ![]() quote:Als je maar foto's neemt! ![]() | |
Blues | zaterdag 6 januari 2007 @ 14:51 |
quote:Dat is idd het effect ![]() ![]() | |
Thomasumo | zaterdag 6 januari 2007 @ 17:37 |
quote:Tweede weekend van februari voor 8 man. Ik ben benieuwd. Ik zal foto's nemen van mijn amuse van foiegras in bladerdeeg in bosvruchtensaus. Ik vind trouwens amuselepels ook niet truttig. Dus dat het iets vrouwelijks is lijkt me toch niet ![]() | |
Troel | zaterdag 6 januari 2007 @ 18:19 |
wellicht niet helemaal op zijn plaats hoor, maar foiegras? Toch wel op een enigszins diervriendelijjke manier gemaakt hoop ik? | |
Oblivion | zaterdag 6 januari 2007 @ 19:44 |
quote:Daar is een heel topic over... Meest 'foute' kerstgerecht? ![]() | |
Oblivion | zaterdag 6 januari 2007 @ 20:49 |
@ Bwenniebren: Je zit je waarschijnlijk helemaal het lazerus te drinken.... ![]() Maar ik heb vandaag die Garnalen in saffraansaus gemaakt... Alleen niet als amuse, maar als voorgerecht... Heerlijk! ![]() | |
BwennieBren | maandag 8 januari 2007 @ 12:49 |
quote:Ohhh...heerlijk zijn ze he? ![]() ![]() Het etentje dat ik heb gegeven afgelopen zaterdag was weer heel goed ontvangen bij mijn vrienden waar ik heb gekookt en heb hier de foto's ervan (en Bluezz vooruit, de gemiste foto die Obli alleen heeft gezien is er ook op te zien ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Oblivion | maandag 8 januari 2007 @ 13:23 |
![]() Bedankt, ik heb honger... Ziet er geweldig uit! ![]() | |
Blues | maandag 8 januari 2007 @ 17:41 |
Wat Obli zegt ![]() En wat is de *Styling* (zeggen wij altijd op zijn truttigst, maar ik hou er erg van) geweldig!! Ben benieuwd wat er in de tapenade zit. De wortelsoep wordt een internationaal doorslaand succes als we zo doorgaan, en het leuke is dat het bij iedereen er weer anders uitziet ![]() Foto gespot, jij op een ![]() | |
BwennieBren | maandag 8 januari 2007 @ 19:06 |
Dankjewel dames ![]() quote:Ik ben ook gek op truttig hoor! ![]() ![]() Al mijn opdekservies is zilver en glas (zie kersttafel) De amuselepels heb ik trouwens gewoon bij de Blokker gekocht voor 2 euro voor 6 amuselepels en de etagere bij de Hema voor 10 euro). De zilveren schalen ook allemaal bij de Blokker, kost bijna niets en ziet er toch leuk uit, althans vind ik. Dit etentje heb ik bij vrienden gegeven, neem wel mijn eigen schalen mee (erg he?) maar borden niet en zo... quote:AUB ![]() Toscaanse tapenade: Groene olijven, zwarte (Griekse Kalamata, zonder pit) olijven, basilicum, oregano, rozemarijn, knoflook, kappertjes, zongedroogde tomaten, walnoten, pijnboompitten, ansjovis, parmezaanse kaas en geroosterde paprika met olijfolie, fijnmaken in keukenmachine Afbakstokbrood in plakken snijden van ongeveer 3cm, met een knoflookteentje inwrijven, druppel olijfolie erop en in de over 200 gr, 10 a 15 min. verwarmen. Wanneer het klaar is de tapenade erop smeren. Je kan er ook nog parmaham overheen doen met drupje olijfolie en wat geschaafde amandelen. quote:Jouw wortelsoep is een denderend succes en die blijf ik houden in mijn amuselijst ![]() quote:Ja dat is ik dus ![]() ![]() Deze simpele amuse recepten hebben jullie nog van me tegoed: Tonijn op bedje van zeekraal (smaak ziltig met zoet) Zeekraal is lekker ziltig, deze aanbakken in olijfolie met peper en 1 teentje verse uitgeperste knoflook, op amuselepel schikken. Vers stuk tonijn laat je even marineren in olijfolie met wat druppels sesamolie, zwart peper uit de molen en terriyakisaus, in grilpan grillen om en om zodat de binnenkant van de tonijn nog rauw is. Beetje sesamzaad erover en op het bedje van zeekraal schikken op amuselepel. Zalmcarpaccio Voor de dressing: 1/2 potje slagroom, mayonaise, citroensap, zout, peper uit molen en wat fijngeknipte dille. Blaadje sla op amuse lepel, gerookte zalm oprollen en erop doen en dressing erover doen met wat geroosterde pijnboompitjes. Edit: Ik vergeet nog de Strawberry shooter. Aldus, onder in shooterglas laagje aardbeisiroop, verse aarbei erin (uiteraard, groen eraf) en vodka, 10 minuten in de vriezer leggen en ijskoud opdienen. Mensen met amegaanvullingen en gevoelige tanden: KIJK UIT! ![]() Zo, en nu hoop ik dat er nog veel meer mensen amuserecepten hier gaan posten met foto ![]() ![]() ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door BwennieBren op 08-01-2007 19:22:41 ] | |
luciano | dinsdag 9 januari 2007 @ 18:23 |
quote:16-10-2002 Laatste update 31-08-2006 Geslacht Vrouw Geb. Datum 12-04-1962 Relatie (nog) niet nodig ech wel nu ! ..... IK BIED ME AAN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seksualiteit Kleur ogen Bruin Schoenmaat 39 Beroep Studierichting Woonplaats Favo subsite Forum Favo forum Mens erger je niet Favo FOK!ker er zijn er zoveel ![]() Aantal posts 13487 Aantal views 9180 Replies 389 Laatste Voyeur luciano | |
Oblivion | dinsdag 9 januari 2007 @ 18:33 |
![]() GO GO GO Luciano! | |
Blues | dinsdag 9 januari 2007 @ 18:45 |
quote:Ze heeft alleen geen rood haar ![]() | |
Oblivion | dinsdag 9 januari 2007 @ 18:50 |
Bluezz, niet posten wel lurken! ![]() Foei! ![]() | |
Blues | dinsdag 9 januari 2007 @ 18:54 |
quote:Nou hoor ![]() Ik vond bij bol een leuk boekje : ![]() Lijkt me leuk ![]() | |
zoalshetis | dinsdag 9 januari 2007 @ 19:25 |
is mis nog teveel de aspic bij amuses. daar kan je natuurlijk hele leuke dingen mee doen omdat het elke vorm aanneemt. zoek ijsklontenbak met een leuk motiefje of wees creatief met andere vormmakers, je kan er ook de lepel voor gebruiken. aspic is natuurlijk niet meer dan een bouillion met gelatine. voor exate maten, afmetingen en recepten moet je maar even googelen. de aspic die het bij mij altijd goed doet is een fijne kalfsboullion met heel klein gesneden: lenteuitje, oesterzwam, worteltje. laat dit trekken totdat de worteltjes glazig worden. doe op het laatst wat geplozen markreelfilet en sourcream totdat de bouillion glazig wit kleurt. doe er geweekte velletjes gelatine bij en laat dit opstijven in de koelkast. serveren op een japanse soeplepel (speciaal voor piet, in de hoop dat deze een minder libellegehalte hebben) maak af met een paar druppeltjes vissaus gemengd met truffelolie op de aspic, wees hier echter heel erg zuinig mee. twee-dire hele kleine druppeltjes zijn al genoeg. het voordeel van de aspic, zoals ik al eerder schreef, is dat je elke vorm kan maken die je wil. bijvoorbeeld op één lepel drie hele kleine bolletjes. whatever... | |
BwennieBren | dinsdag 9 januari 2007 @ 21:00 |
quote: ![]() ![]() quote:Sterker nog, ik heb momenteel helemaal geen haar... ![]() quote:Kan van tevoren ook gemaakt worden ![]() | |
Oblivion | dinsdag 9 januari 2007 @ 21:52 |
Beterschap, Bwenniebren! Enne geen haar?? ![]() | |
zoalshetis | dinsdag 9 januari 2007 @ 21:56 |
nog een leuke amuse. snij uit, halfplat gerold, roggebrood wat rondjes met een diameter van 1,5-2 cm. doe daarop een toefje zelfgemaakte mosterd/gerapste rode ui/ saffraanmayo, een schijfje van dezefde diameter met dungesneden haring. maak af met een evengroot uitgesneden rondje avodado erop. | |
golfer | dinsdag 9 januari 2007 @ 22:05 |
quote:Plaatselijk, mag ik hopen? | |
BwennieBren | dinsdag 9 januari 2007 @ 22:10 |
quote:Dankjewel meis ![]() wb de haren, kijk maar ff in je FB want daar is nix culinairs aan natuurlijk om dat hier te plaatsen ![]() En om nog even ontopic te blijven: ![]() weer een ander soort amuselepel en misschien voor Piet iets minder truttig? ![]() quote:Eerlijk gezegd overal maar dat is wel tijdelijk hoor! Het komt al een beetje terug ![]() | |
golfer | dinsdag 9 januari 2007 @ 22:16 |
quote:Ziet er weer lekker uit. ![]() quote:Oeps. ![]() Sterkte. | |
Blues | dinsdag 9 januari 2007 @ 22:17 |
quote:Het water liep me in de mond zhi, totdat ik 'haring' las ![]() Je bent wel een creabea zeg ![]() | |
BwennieBren | dinsdag 9 januari 2007 @ 22:20 |
quote:Kon je niet weten... ![]() en nu klaar met dat haar en kom met de amuses recepten maar! ![]() ![]() quote:Mayo kan ik zelf maken maar mosterd? Heb je n receptje? Of begrijp ik je zin verkeerd? | |
Oblivion | dinsdag 9 januari 2007 @ 22:47 |
quote:Geen haring fan? | |
Oblivion | dinsdag 9 januari 2007 @ 22:49 |
quote: Bron: http://www.woutervanderland.nl/alles-over-mosterd.html Hmm, is wel te doen dus... ![]() | |
Blues | dinsdag 9 januari 2007 @ 23:09 |
quote:Nee, ik probeer het al jaren, ook als het ergens inzit, maar ik vind het echt niet lekker. Helaas, ik ben zo jaloers op dat harinkie happen ![]() | |
Blues | woensdag 19 december 2007 @ 20:28 |
Schop! Met de amuses van appie hein, excellent ![]() Ze waren wel aardig, maar zien er op deze persfoto stukken mooier uit dan ze smaakten en er werkelijk uitzagen. De amuselepeltjes zijn wél leuk om te bewaren. | |
DarkElf | woensdag 19 december 2007 @ 20:31 |
de smaak was idd ![]() ![]() ![]() lekkere amuses maak ik zelf wel ![]() | |
Blues | woensdag 19 december 2007 @ 20:54 |
Wij deden het ook om de lepels ![]() | |
nein | woensdag 19 december 2007 @ 22:49 |
oooww..die lepeltjes zien er inderdaad érg leuk uit zeg!! | |
Blues | zaterdag 1 maart 2008 @ 15:31 |
Schopje, we hebben zojuist weer wat lekkere amuses gemaakt en onze lepeltjes uit de kast getrokken ![]() Mini vitello tonato Filet americain picanto met een kwarteleitje Rookvleesbonbons (uienchutney/roomkaas vulling) ![]() | |
Jelliestar. | zaterdag 25 juli 2009 @ 17:26 |
Gezocht!!! Amuse op lepeltje recept zonder vis ik weet het veel eisen iemand een idee??? | |
Blues | zaterdag 25 juli 2009 @ 17:44 |
Nou, keus genoeg in dit topic lijkt me? | |
zoalshetis | zaterdag 25 juli 2009 @ 17:54 |
quote:oh ja, dat is wel jammer. dat terwijl haring en avocado heerlijk is. | |
DancingPhoebe | zondag 18 december 2011 @ 12:57 |
Echt, dit topic staat zo vol lekkere amuses dat het gewoon even een schopje verdient. We may have a winner!! | |
Pietverdriet | zondag 18 december 2011 @ 13:01 |
Geel mosterdzaad laten wellen in ruim water met azijn is ook leuk, het worden dan een soort besjes ik poppen in je mond als je ze eet. | |
Pietverdriet | zondag 18 december 2011 @ 13:03 |
Ik bedenk me net dat je soesjes ook kan vullen met een mousse van gerookte zalm, mmmm, lijkt me erg lekker. | |
Blues | zondag 18 december 2011 @ 13:19 |
Ja of van een kaassoort ![]() | |
Pietverdriet | zondag 18 december 2011 @ 14:23 |
Jep een creme maken van een mooie chedder, oude brokkelkaas of schapenblauwschimmel... | |
DancingPhoebe | zondag 18 december 2011 @ 21:28 |
Bluezz het recept van jouw wortelsoepje heeft het over zelf het sap maken. Maak jij het ook wel eens met kant-en-klaar?
| |
Blues | zondag 18 december 2011 @ 21:53 |
Ja zo'n fles van Zonnatura kookt ook prima in ![]() ![]() | |
DancingPhoebe | zondag 18 december 2011 @ 22:11 |
Fijn, dan gaat dit hem worden! | |
Blues | maandag 19 december 2011 @ 00:57 |
Dan wel die kruidjes en de wijn erin he ![]() | |
Isabeau | maandag 19 december 2011 @ 00:57 |
Heb ik ook gebruikt en wilde prima ![]() | |
DancingPhoebe | maandag 19 december 2011 @ 07:45 |
![]() | |
boem-dikkie | maandag 19 december 2011 @ 08:30 |
Ik wou zeggen dat ik het een goed topic vind en toen zag ik dat ik 5 jaar geleden al iets heb gepost over pinda's. ![]() Goed, 5 jaar later heb ik dus ook zulke lepels in de kast en zoek inspiratie voor kerst! Wat ik zelf altijd wel lekker vind is iets met wat sla, garnaaltjes, whiskey cocktail saus. Een kleine cocktail. | |
Pietverdriet | maandag 19 december 2011 @ 08:42 |
Een mousse van gerookte zalm met wat garnalen, dille en cherrytomaatfiletjes op een laagje heldere tomatengelei? | |
Sabinee | maandag 19 december 2011 @ 14:59 |
Wat een goed topic, dit. Ik vind het ontzettend leuk om amuses te maken en met de kerst helemaal. Ondertussen is hier al de traditie onstaan dat mijn vader en ik op kerstavond een uitgebreid diner serveren met meerdere amuses. We hebben voor dit jaar ons hele menu al klaar, we willen alleen graag een amusedessert maken en kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Iemand tips? (geen kaas want we serveren kaas bij de borrel vooraf en de eerste amuse en het voorgerecht bevatten ook kaas ![]() ![]() Dit jaar serveren wij aan amuses onder andere: Warme geitenkaasbolletjes met honing en truffel Paddestoelensoepje met rode port Wild zwijnpate op roggebrood Van voorgaande jaren heb ik nog als tips: Sinaasappelroom met geconfijte vijgen en Danish Blue Kruidenpoffertjes met geitenkaas en honing Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot Avocadosoepje met ricotta | |
2Mini | maandag 19 december 2011 @ 21:18 |
Goeie kick, zo vlak voor kerst.. ![]() |