Ik begin een beetje te druipen nu.quote:Op zaterdag 6 januari 2007 01:08 schreef BwennieBren het volgende:
[..]
Die ene was een krabamuse van de Hema (kant en klaar dus) en die andere heb ik wel zelf gemaakt. Hier is het recept:
Sint-jakobsschelpen met champagnesaus op avocadomousse
Ingrediėnten:
1 rijpe avocado, in blokjes
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel zure room
3 eetlepels olijfolie
1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
300 g sint-jakobsschelpen in champagnesaus (zak AH, diepvries)
Materialen:
staafmixer, cocktailglazen, grillpan
Bereiden:
Avocado met citroensap omscheppen. Helft van avocado met zure room en 2 el olie met staafmixer pureren (of met vork zeer fijn prakken). Op smaak brengen met helft van chilipeper en zout. Grillpan verhitten. Sint-jakobsschelpen opwarmen in magnetron, niet te lang. Avocadomousse over vier cocktailglazen verdelen. Rest van avocadoblokjes en sint-jakobsschelpen erop leggen. Gerecht met rest van chilipeper bestrooien. Lekker met geroosterd brood. Direct serveren.
Tip:De avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt. Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.
De foto was geen amuse hoor, maar meer amusant en totaal niet belangrijk voor dit culinaire amuse topicquote:
quote:Op zaterdag 6 januari 2007 01:51 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik begin een beetje te druipen nu.![]()
Tering, wat een lekkere gerechtjes kan jij KLAARmaken.![]()
quote:Op zaterdag 6 januari 2007 11:14 schreef BwennieBren het volgende:
. Ik heb namelijk naast koken ook nog de intentie om ladderzat te worden vanavond
quote:Op zaterdag 6 januari 2007 00:22 schreef Triangeljosti het volgende:
ik had zelf deze gemaakt.
Rozijnen of dadels fijnhakken... door zachte geitenkaas roeren.
Walnoten even roerbakken met honing en een druppel balsamico en wat bruine suiker. Walnoten uit de pan en af laten koelen.
Gietenkaasmengsel op een walnootje smeren en andere walnoothelft erop.
Lekker![]()
Daar zat ik idd over te twijfelen maar ik wil nog een amuse in een glaasje hebben dus heb daarom Bluezz's wortelsoepje gekozenquote:Op zaterdag 6 januari 2007 11:19 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Deze lijkt me ook zeer geschikt:![]()
[..]
JOIN IN!quote:Op zaterdag 6 januari 2007 11:43 schreef Thomasumo het volgende:
zonder nou het incrowd feestje te willen verstoren
Als je maar foto's neemt!quote:
Amuses zijn te gek. Het geeft je gasten dat restaurant gevoel. Ze zijn ook gelijk nieuwsgierig geworden naar je verdere kookkunsten. Daardoor zullen ze bewuster van je kook kunsten genieten.
Ik moet na de kater van hedenmorgen maar weer eens een datum prikken om grootse werken in de keuken te verrichten !
Dat is idd het effectquote:Op zaterdag 6 januari 2007 11:43 schreef Thomasumo het volgende:
Amuses zijn te gek. Het geeft je gasten dat restaurant gevoel. Ze zijn ook gelijk nieuwsgierig geworden naar je verdere kookkunsten. Daardoor zullen ze bewuster van je kook kunsten genieten.
Tweede weekend van februari voor 8 man. Ik ben benieuwd. Ik zal foto's nemen van mijn amuse van foiegras in bladerdeeg in bosvruchtensaus. Ik vind trouwens amuselepels ook niet truttig. Dus dat het iets vrouwelijks is lijkt me toch nietquote:Op zaterdag 6 januari 2007 11:54 schreef Oblivion het volgende:
[..]
JOIN IN!![]()
Doe eens gek!![]()
[..]
Als je maar foto's neemt!![]()
Daar is een heel topic over... Meest 'foute' kerstgerecht?quote:Op zaterdag 6 januari 2007 18:19 schreef Troel het volgende:
wellicht niet helemaal op zijn plaats hoor, maar foiegras? Toch wel op een enigszins diervriendelijjke manier gemaakt hoop ik?
Ohhh...heerlijk zijn ze he?quote:Op zaterdag 6 januari 2007 20:49 schreef Oblivion het volgende:
@ Bwenniebren: Je zit je waarschijnlijk helemaal het lazerus te drinken....![]()
Maar ik heb vandaag die Garnalen in saffraansaus gemaakt...
Alleen niet als amuse, maar als voorgerecht... Heerlijk!![]()
Ik ben ook gek op truttig hoor!quote:Op maandag 8 januari 2007 17:41 schreef Bluezz het volgende:
Wat Obli zegt
En wat is de *Styling* (zeggen wij altijd op zijn truttigst, maar ik hou er erg van) geweldig!!
AUBquote:Ben benieuwd wat er in de tapenade zit.
Jouw wortelsoep is een denderend succes en die blijf ik houden in mijn amuselijstquote:De wortelsoep wordt een internationaal doorslaand succes als we zo doorgaan, en het leuke is dat het bij iedereen er weer anders uitziet
Ja dat is ik dusquote:Foto gespot, jij op een servetmenukaartdinges ?
16-10-2002quote:Op maandag 8 januari 2007 12:49 schreef BwennieBren het volgende:
[..]
Ohhh...heerlijk zijn ze he?En ik was helaas niet zo heel lam geworden
![]()
Het etentje dat ik heb gegeven afgelopen zaterdag was weer heel goed ontvangen bij mijn vrienden waar ik heb gekookt en heb hier de foto's ervan (en Bluezz vooruit, de gemiste foto die Obli alleen heeft gezien is er ook op te zienalsook jouw overheerlijke wortelsoepje, die ze allemaal zalig vonden
![]()
) De recepten van de amuses heb ik hier al geplaatst m.u.v. de gegrilde tonijn in terriyakisaus op bedje van zeekraal Zie foto amuselepels) en de brucetta's met tapenade. Ik ga die later in dit topic plaatsen okay? Daarnaast heb ik nog kokkels gemaakt als amuse en dat recept heb ik ooit als voorgerecht op CUL geplaatst en wel hier: Wat zetten jullie op tafel met kerst?
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
![]()
quote:Op dinsdag 9 januari 2007 18:23 schreef luciano het volgende:
[..]
Relatie (nog) niet nodig ech wel nu ! ..... IK BIED ME AAN![]()
![]()
@ al dit lekkers
![]()
![]()
![]()
Laatste Voyeur luciano
Sterker nog, ik heb momenteel helemaal geen haar...quote:
Kan van tevoren ook gemaakt wordenquote:Op dinsdag 9 januari 2007 19:25 schreef zoalshetis het volgende:
is mis nog teveel de aspic bij amuses. daar kan je natuurlijk hele leuke dingen mee doen omdat het elke vorm aanneemt.
Plaatselijk, mag ik hopen?quote:Op dinsdag 9 januari 2007 21:00 schreef BwennieBren het volgende:
Sterker nog, ik heb momenteel helemaal geen haar...![]()
Dankjewel meisquote:Op dinsdag 9 januari 2007 21:52 schreef Oblivion het volgende:
Beterschap, Bwenniebren!
Enne geen haar??![]()
Eerlijk gezegd overal maar dat is wel tijdelijk hoor! Het komt al een beetje terugquote:
Ziet er weer lekker uit.quote:Op dinsdag 9 januari 2007 22:10 schreef BwennieBren het volgende:
En om nog even ontopic te blijven:
[afbeelding]
Oeps.quote:Eerlijk gezegd overal maar dat is wel tijdelijk hoor! Het komt al een beetje terug
Het water liep me in de mond zhi, totdat ik 'haring' lasquote:Op dinsdag 9 januari 2007 21:56 schreef zoalshetis het volgende:
nog een leuke amuse. snij uit, halfplat gerold, roggebrood wat rondjes met een diameter van 1,5-2 cm. doe daarop een toefje zelfgemaakte mosterd/gerapste rode ui/ saffraanmayo, een schijfje van dezefde diameter met dungesneden haring. maak af met een evengroot uitgesneden rondje avodado erop.
Kon je niet weten...quote:
Mayo kan ik zelf maken maar mosterd? Heb je n receptje? Of begrijp ik je zin verkeerd?quote:Op dinsdag 9 januari 2007 21:56 schreef zoalshetis het volgende:
nog een leuke amuse. snij uit, halfplat gerold, roggebrood wat rondjes met een diameter van 1,5-2 cm. doe daarop een toefje zelfgemaakte mosterd/gerapste rode ui/ saffraanmayo, een schijfje van dezefde diameter met dungesneden haring. maak af met een evengroot uitgesneden rondje avodado erop.
Geen haring fan?quote:Op dinsdag 9 januari 2007 22:17 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Het water liep me in de mond zhi, totdat ik 'haring' las![]()
Je bent wel een creabea zeg
quote:zelf mosterd maken
Tot in de 20e eeuw werd er in verschillende Nederlandse streken nog thuis mosterd gemaakt. Een typische methode was het gebruik van een houten kom of pan en een forse stalen kogel. Het mosterdzaad werd in de kom gestrooid onder toevoeging van azijn of wei. Door de kogel rond te bewegen werd het zaad gekneusd.
Zelf mosterd maken is inderdaad zo eenvoudig. Je weekt (een mengsel van) mosterdzaden een nacht in water, azijn, bier, vruchtensap of een mengsel daarvan. De zaden zijn dan opengesprongen en gemakkelijk te malen in een vijzel of keukenmachine. Voeg naar eigen inzicht kruiden, honing of suiker, olie en zout toe en zoveel vocht dat de gewenste dikte ontstaat. Laat de mosterd tenminste een week rijpen in de koelkast en schep het daarna in een pot.
Mosterd is nog eenvoudiger te maken met mosterd meel, te koop in natuurvoedingswinkel en van Gordon's of Colman's in supermarkt of Engelse winkel.
Nee, ik probeer het al jaren, ook als het ergens inzit, maar ik vind het echt niet lekker.quote:
oh ja, dat is wel jammer. dat terwijl haring en avocado heerlijk is.quote:Op dinsdag 9 januari 2007 22:17 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Het water liep me in de mond zhi, totdat ik 'haring' las![]()
Je bent wel een creabea zeg
We may have a winner!!quote:Op zaterdag 6 januari 2007 00:22 schreef Triangeljosti het volgende:
ik had zelf deze gemaakt.
Rozijnen of dadels fijnhakken... door zachte geitenkaas roeren.
Walnoten even roerbakken met honing en een druppel balsamico en wat bruine suiker. Walnoten uit de pan en af laten koelen.
Gietenkaasmengsel op een walnootje smeren en andere walnoothelft erop.
Lekker![]()
Geel mosterdzaad laten wellen in ruim water met azijn is ook leuk, het worden dan een soort besjes ik poppen in je mond als je ze eet.quote:Op dinsdag 9 januari 2007 22:49 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Bron: http://www.woutervanderland.nl/alles-over-mosterd.html
Hmm, is wel te doen dus...![]()
Jep een creme maken van een mooie chedder, oude brokkelkaas of schapenblauwschimmel...quote:
Bluezz het recept van jouw wortelsoepje heeft het over zelf het sap maken. Maak jij het ook wel eens met kant-en-klaar?quote:Op vrijdag 27 oktober 2006 19:15 schreef Bluezz het volgende:
[..]
In mijn kookschrift staat ie
http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift/kookschrift.jsp?id=150789
[..]
quote:Ingrediėnten
1 fles wortelsap
sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn
roomboter, citroensap
quote:'Dit soepje is het lekkerste als je zelf sap maakt van een bospeen, met een sapcentrifuge. Door het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit als amusesoepje in rechte borrelglazen, met sinaasappelschuim erop. Thuis eet je het soepje in kleine kommetjes, met wat fijngesneden kruiden erover gestrooid.'
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |