abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_45062376




Geweldig!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 00:59:51 #102
1576 BwennieBren
1 + 1 = 11
pi_45062429
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:58 schreef Oblivion het volgende:




Geweldig!
kee dan, dan haal ik m nu weg

anyway Obli en lurkers, ik ga lekker op één oor. Welterusten
Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
pi_45062555
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:52 schreef BwennieBren het volgende:
Eigenlijk mis ik nog 2 amuses maar daar heb ik vergeten een foto van te maken, eentje met avocadomousse in een glaasje met st. jacobsschelp in champagnesaus erop
Snetverdemme, klinkt ook lekker, heb je die wel klaargemaakt?
En dan vooral de vraag: Hoe?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 01:08:27 #104
1576 BwennieBren
1 + 1 = 11
pi_45062694
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:04 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Snetverdemme, klinkt ook lekker, heb je die wel klaargemaakt?
En dan vooral de vraag: Hoe?
Die ene was een krabamuse van de Hema (kant en klaar dus) en die andere heb ik wel zelf gemaakt. Hier is het recept:

Sint-jakobsschelpen met champagnesaus op avocadomousse

Ingrediënten:
1 rijpe avocado, in blokjes
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel zure room
3 eetlepels olijfolie
1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
300 g sint-jakobsschelpen in champagnesaus (zak AH, diepvries)

Materialen:
staafmixer, cocktailglazen

Bereiden:
Avocado met citroensap omscheppen. Helft van avocado met zure room en 2 el olie met staafmixer pureren (of met vork zeer fijn prakken). Op smaak brengen met helft van chilipeper en zout. Sint-jakobsschelpen opwarmen in magnetron, niet te lang. Avocadomousse over vier cocktailglazen verdelen. Rest van avocadoblokjes en sint-jakobsschelpen erop leggen. Gerecht met rest van chilipeper bestrooien. Lekker met geroosterd brood. Direct serveren.
Tip:De avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt. Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.

En nu ga ik echt slapen, welterusten

[ Bericht 1% gewijzigd door BwennieBren op 06-01-2007 10:42:49 ]
Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
pi_45062714
Thanks dear! Slaap lekker!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45063861
Klinkt lekker die amuse-bouche
pi_45063925
Hoi
Oh ze zijn naar bed



Maar meisjes toch, wat een lekkers presenteren jullie hier
En ik heb nog een foto tegoed lees ik

OT, voor ik op mijn kop krijg :

  zaterdag 6 januari 2007 @ 01:51:30 #108
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_45064023
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:08 schreef BwennieBren het volgende:

[..]
Die ene was een krabamuse van de Hema (kant en klaar dus) en die andere heb ik wel zelf gemaakt. Hier is het recept:

Sint-jakobsschelpen met champagnesaus op avocadomousse

Ingrediënten:
1 rijpe avocado, in blokjes
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel zure room
3 eetlepels olijfolie
1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
300 g sint-jakobsschelpen in champagnesaus (zak AH, diepvries)

Materialen:
staafmixer, cocktailglazen, grillpan

Bereiden:
Avocado met citroensap omscheppen. Helft van avocado met zure room en 2 el olie met staafmixer pureren (of met vork zeer fijn prakken). Op smaak brengen met helft van chilipeper en zout. Grillpan verhitten. Sint-jakobsschelpen opwarmen in magnetron, niet te lang. Avocadomousse over vier cocktailglazen verdelen. Rest van avocadoblokjes en sint-jakobsschelpen erop leggen. Gerecht met rest van chilipeper bestrooien. Lekker met geroosterd brood. Direct serveren.
Tip:De avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt. Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.
Ik begin een beetje te druipen nu.
Tering, wat een lekkere gerechtjes kan jij KLAARmaken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 11:14:00 #109
1576 BwennieBren
1 + 1 = 11
pi_45068230
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:47 schreef Bluezz het volgende:

En ik heb nog een foto tegoed lees ik
De foto was geen amuse hoor, maar meer amusant en totaal niet belangrijk voor dit culinaire amuse topic

Ik ga in ieder geval jouw wortelsoep amuse vandaag erbij maken (ik typte vannacht zaterdag, wat vandaag is dus ) en laat je laten weten wat mijn gasten ervan vinden. Mij klinkt het iig heerlijk in de oren, nu nog even mijn smaakpapillen het laten proeven Ik maak het me voor de rest makkelijk af met amuses van zalmcarpaccio, gegrilde sesam tonijn, St. Jacobsschelp in champagnesaus, mozarella met pesto en cherrytomaatjes, en wederom tonijnrolletjes en makreelcreme in ragoutbakjes. Ik heb namelijk naast koken ook nog de intentie om ladderzat te worden vanavond
Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
  † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 11:14:52 #110
1576 BwennieBren
1 + 1 = 11
pi_45068239
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:51 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik begin een beetje te druipen nu.
Tering, wat een lekkere gerechtjes kan jij KLAARmaken.
Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
pi_45068302
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 11:14 schreef BwennieBren het volgende:
. Ik heb namelijk naast koken ook nog de intentie om ladderzat te worden vanavond


Deze lijkt me ook zeer geschikt:
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:22 schreef Triangeljosti het volgende:
ik had zelf deze gemaakt.

Rozijnen of dadels fijnhakken... door zachte geitenkaas roeren.
Walnoten even roerbakken met honing en een druppel balsamico en wat bruine suiker. Walnoten uit de pan en af laten koelen.
Gietenkaasmengsel op een walnootje smeren en andere walnoothelft erop.

Lekker
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 11:27:34 #112
1576 BwennieBren
1 + 1 = 11
pi_45068440
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 11:19 schreef Oblivion het volgende:

[..]


Deze lijkt me ook zeer geschikt:
[..]
Daar zat ik idd over te twijfelen maar ik wil nog een amuse in een glaasje hebben dus heb daarom Bluezz's wortelsoepje gekozen Maar ik ga deze zeker een keer maken want ik ben gek op dadels
Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
  zaterdag 6 januari 2007 @ 11:43:38 #113
33549 Thomasumo
User 33549 reporting for
pi_45068714
zonder nou het incrowd feestje te willen verstoren

Amuses zijn te gek. Het geeft je gasten dat restaurant gevoel. Ze zijn ook gelijk nieuwsgierig geworden naar je verdere kookkunsten. Daardoor zullen ze bewuster van je kook kunsten genieten.

Ik moet na de kater van hedenmorgen maar weer eens een datum prikken om grootse werken in de keuken te verrichten !
I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
pi_45068874
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 11:43 schreef Thomasumo het volgende:
zonder nou het incrowd feestje te willen verstoren
JOIN IN!
Doe eens gek!
quote:

Amuses zijn te gek. Het geeft je gasten dat restaurant gevoel. Ze zijn ook gelijk nieuwsgierig geworden naar je verdere kookkunsten. Daardoor zullen ze bewuster van je kook kunsten genieten.

Ik moet na de kater van hedenmorgen maar weer eens een datum prikken om grootse werken in de keuken te verrichten !
Als je maar foto's neemt!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45073781
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 11:43 schreef Thomasumo het volgende:


Amuses zijn te gek. Het geeft je gasten dat restaurant gevoel. Ze zijn ook gelijk nieuwsgierig geworden naar je verdere kookkunsten. Daardoor zullen ze bewuster van je kook kunsten genieten.
Dat is idd het effect
  zaterdag 6 januari 2007 @ 17:37:35 #116
33549 Thomasumo
User 33549 reporting for
pi_45079742
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 11:54 schreef Oblivion het volgende:

[..]

JOIN IN!
Doe eens gek!
[..]

Als je maar foto's neemt!
Tweede weekend van februari voor 8 man. Ik ben benieuwd. Ik zal foto's nemen van mijn amuse van foiegras in bladerdeeg in bosvruchtensaus. Ik vind trouwens amuselepels ook niet truttig. Dus dat het iets vrouwelijks is lijkt me toch niet
I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
  zaterdag 6 januari 2007 @ 18:19:07 #117
35189 Troel
scherp en bot
pi_45081331
wellicht niet helemaal op zijn plaats hoor, maar foiegras? Toch wel op een enigszins diervriendelijjke manier gemaakt hoop ik?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_45084434
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 18:19 schreef Troel het volgende:
wellicht niet helemaal op zijn plaats hoor, maar foiegras? Toch wel op een enigszins diervriendelijjke manier gemaakt hoop ik?
Daar is een heel topic over... Meest 'foute' kerstgerecht?

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45087277
@ Bwenniebren: Je zit je waarschijnlijk helemaal het lazerus te drinken....
Maar ik heb vandaag die Garnalen in saffraansaus gemaakt...
Alleen niet als amuse, maar als voorgerecht... Heerlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  † In Memoriam † maandag 8 januari 2007 @ 12:49:23 #120
1576 BwennieBren
1 + 1 = 11
pi_45139494
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 20:49 schreef Oblivion het volgende:
@ Bwenniebren: Je zit je waarschijnlijk helemaal het lazerus te drinken....
Maar ik heb vandaag die Garnalen in saffraansaus gemaakt...
Alleen niet als amuse, maar als voorgerecht... Heerlijk!
Ohhh...heerlijk zijn ze he? En ik was helaas niet zo heel lam geworden

Het etentje dat ik heb gegeven afgelopen zaterdag was weer heel goed ontvangen bij mijn vrienden waar ik heb gekookt en heb hier de foto's ervan (en Bluezz vooruit, de gemiste foto die Obli alleen heeft gezien is er ook op te zien alsook jouw overheerlijke wortelsoepje, die ze allemaal zalig vonden ) De recepten van de amuses heb ik hier al geplaatst m.u.v. de gegrilde tonijn in terriyakisaus op bedje van zeekraal Zie foto amuselepels) en de brucetta's met tapenade. Ik ga die later in dit topic plaatsen okay? Daarnaast heb ik nog kokkels gemaakt als amuse en dat recept heb ik ooit als voorgerecht op CUL geplaatst en wel hier: Wat zetten jullie op tafel met kerst?











Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
pi_45140414


Bedankt, ik heb honger...

Ziet er geweldig uit!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45149167
Wat Obli zegt
En wat is de *Styling* (zeggen wij altijd op zijn truttigst, maar ik hou er erg van) geweldig!!

Ben benieuwd wat er in de tapenade zit.
De wortelsoep wordt een internationaal doorslaand succes als we zo doorgaan, en het leuke is dat het bij iedereen er weer anders uitziet

Foto gespot, jij op een servetmenukaartdinges ?
  † In Memoriam † maandag 8 januari 2007 @ 19:06:15 #123
1576 BwennieBren
1 + 1 = 11
pi_45152075
Dankjewel dames
quote:
Op maandag 8 januari 2007 17:41 schreef Bluezz het volgende:
Wat Obli zegt
En wat is de *Styling* (zeggen wij altijd op zijn truttigst, maar ik hou er erg van) geweldig!!
Ik ben ook gek op truttig hoor! Ik ben psvr truttig
Al mijn opdekservies is zilver en glas (zie kersttafel) De amuselepels heb ik trouwens gewoon bij de Blokker gekocht voor 2 euro voor 6 amuselepels en de etagere bij de Hema voor 10 euro). De zilveren schalen ook allemaal bij de Blokker, kost bijna niets en ziet er toch leuk uit, althans vind ik. Dit etentje heb ik bij vrienden gegeven, neem wel mijn eigen schalen mee (erg he?) maar borden niet en zo...
quote:
Ben benieuwd wat er in de tapenade zit.
AUB

Toscaanse tapenade:
Groene olijven, zwarte (Griekse Kalamata, zonder pit) olijven, basilicum, oregano, rozemarijn, knoflook, kappertjes, zongedroogde tomaten, walnoten, pijnboompitten, ansjovis, parmezaanse kaas en geroosterde paprika met olijfolie, fijnmaken in keukenmachine

Afbakstokbrood in plakken snijden van ongeveer 3cm, met een knoflookteentje inwrijven, druppel olijfolie erop en in de over 200 gr, 10 a 15 min. verwarmen. Wanneer het klaar is de tapenade erop smeren.

Je kan er ook nog parmaham overheen doen met drupje olijfolie en wat geschaafde amandelen.
quote:
De wortelsoep wordt een internationaal doorslaand succes als we zo doorgaan, en het leuke is dat het bij iedereen er weer anders uitziet
Jouw wortelsoep is een denderend succes en die blijf ik houden in mijn amuselijst
quote:
Foto gespot, jij op een servetmenukaartdinges ?
Ja dat is ik dus "Ik ben Jannie en ik flikker alles in me frituurpannie", was het maar zo, dan stond ik niet tenminste zo lang in de keuken

Deze simpele amuse recepten hebben jullie nog van me tegoed:

Tonijn op bedje van zeekraal
(smaak ziltig met zoet)

Zeekraal is lekker ziltig, deze aanbakken in olijfolie met peper en 1 teentje verse uitgeperste knoflook, op amuselepel schikken.

Vers stuk tonijn laat je even marineren in olijfolie met wat druppels sesamolie, zwart peper uit de molen en terriyakisaus, in grilpan grillen om en om zodat de binnenkant van de tonijn nog rauw is. Beetje sesamzaad erover en op het bedje van zeekraal schikken op amuselepel.

Zalmcarpaccio

Voor de dressing: 1/2 potje slagroom, mayonaise, citroensap, zout, peper uit molen en wat fijngeknipte dille.

Blaadje sla op amuse lepel, gerookte zalm oprollen en erop doen en dressing erover doen met wat geroosterde pijnboompitjes.

Edit:

Ik vergeet nog de Strawberry shooter.

Aldus, onder in shooterglas laagje aardbeisiroop, verse aarbei erin (uiteraard, groen eraf) en vodka, 10 minuten in de vriezer leggen en ijskoud opdienen. Mensen met amegaanvullingen en gevoelige tanden: KIJK UIT!

Zo, en nu hoop ik dat er nog veel meer mensen amuserecepten hier gaan posten met foto want ze zijn zo enig om voor te schotelen!



[ Bericht 2% gewijzigd door BwennieBren op 08-01-2007 19:22:41 ]
Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
  dinsdag 9 januari 2007 @ 18:23:21 #124
691 luciano
ondertitelloos
pi_45184811
quote:
Op maandag 8 januari 2007 12:49 schreef BwennieBren het volgende:

[..]

Ohhh...heerlijk zijn ze he? En ik was helaas niet zo heel lam geworden

Het etentje dat ik heb gegeven afgelopen zaterdag was weer heel goed ontvangen bij mijn vrienden waar ik heb gekookt en heb hier de foto's ervan (en Bluezz vooruit, de gemiste foto die Obli alleen heeft gezien is er ook op te zien alsook jouw overheerlijke wortelsoepje, die ze allemaal zalig vonden ) De recepten van de amuses heb ik hier al geplaatst m.u.v. de gegrilde tonijn in terriyakisaus op bedje van zeekraal Zie foto amuselepels) en de brucetta's met tapenade. Ik ga die later in dit topic plaatsen okay? Daarnaast heb ik nog kokkels gemaakt als amuse en dat recept heb ik ooit als voorgerecht op CUL geplaatst en wel hier: Wat zetten jullie op tafel met kerst?

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

16-10-2002
Laatste update 31-08-2006
Geslacht Vrouw
Geb. Datum 12-04-1962
Relatie (nog) niet nodig ech wel nu ! ..... IK BIED ME AAN @ al dit lekkers
Seksualiteit
Kleur ogen Bruin
Schoenmaat 39
Beroep
Studierichting
Woonplaats
Favo subsite Forum
Favo forum Mens erger je niet
Favo FOK!ker er zijn er zoveel
Aantal posts 13487
Aantal views 9180
Replies 389
Laatste Voyeur luciano
pi_45185179


GO GO GO Luciano!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45185597
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 18:33 schreef Oblivion het volgende:


GO GO GO Luciano!
Ze heeft alleen geen rood haar
pi_45185801
Bluezz, niet posten wel lurken!

Foei!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45185965
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 18:50 schreef Oblivion het volgende:
Bluezz, niet posten wel lurken!

Foei!
Nou hoor

Ik vond bij bol een leuk boekje :


Lijkt me leuk
  dinsdag 9 januari 2007 @ 19:25:03 #129
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45187230
is mis nog teveel de aspic bij amuses. daar kan je natuurlijk hele leuke dingen mee doen omdat het elke vorm aanneemt.

zoek ijsklontenbak met een leuk motiefje of wees creatief met andere vormmakers, je kan er ook de lepel voor gebruiken.

aspic is natuurlijk niet meer dan een bouillion met gelatine. voor exate maten, afmetingen en recepten moet je maar even googelen.

de aspic die het bij mij altijd goed doet is een fijne kalfsboullion met heel klein gesneden:
lenteuitje, oesterzwam, worteltje. laat dit trekken totdat de worteltjes glazig worden.

doe op het laatst wat geplozen markreelfilet en sourcream totdat de bouillion glazig wit kleurt.

doe er geweekte velletjes gelatine bij en laat dit opstijven in de koelkast.

serveren op een japanse soeplepel (speciaal voor piet, in de hoop dat deze een minder libellegehalte hebben) maak af met een paar druppeltjes vissaus gemengd met truffelolie op de aspic, wees hier echter heel erg zuinig mee. twee-dire hele kleine druppeltjes zijn al genoeg.

het voordeel van de aspic, zoals ik al eerder schreef, is dat je elke vorm kan maken die je wil. bijvoorbeeld op één lepel drie hele kleine bolletjes. whatever...




hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  † In Memoriam † dinsdag 9 januari 2007 @ 21:00:17 #130
1576 BwennieBren
1 + 1 = 11
pi_45191289
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 18:23 schreef luciano het volgende:

[..]

Relatie (nog) niet nodig ech wel nu ! ..... IK BIED ME AAN @ al dit lekkers

Laatste Voyeur luciano
Zo zie je maar weer dames, de liefde van de man gaat door de maag... rood, blond, bruin, zwart, grijs haar is in ene niet meer van belang
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 18:45 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ze heeft alleen geen rood haar
Sterker nog, ik heb momenteel helemaal geen haar...
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 19:25 schreef zoalshetis het volgende:
is mis nog teveel de aspic bij amuses. daar kan je natuurlijk hele leuke dingen mee doen omdat het elke vorm aanneemt.
Kan van tevoren ook gemaakt worden Ga ik zeker nog eens proberen. Voorlopig ben ik even uitgeamused, eerst ff beter worden van die ^%&$^%$%$#!! griep! *snotter*
Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
pi_45193494
Beterschap, Bwenniebren!
Enne geen haar??
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 9 januari 2007 @ 21:56:27 #132
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45193718
nog een leuke amuse. snij uit, halfplat gerold, roggebrood wat rondjes met een diameter van 1,5-2 cm. doe daarop een toefje zelfgemaakte mosterd/gerapste rode ui/ saffraanmayo, een schijfje van dezefde diameter met dungesneden haring. maak af met een evengroot uitgesneden rondje avodado erop.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 9 januari 2007 @ 22:05:06 #133
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_45194148
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 21:00 schreef BwennieBren het volgende:


Sterker nog, ik heb momenteel helemaal geen haar...
Plaatselijk, mag ik hopen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  † In Memoriam † dinsdag 9 januari 2007 @ 22:10:30 #134
1576 BwennieBren
1 + 1 = 11
pi_45194366
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 21:52 schreef Oblivion het volgende:
Beterschap, Bwenniebren!
Enne geen haar??
Dankjewel meis

wb de haren, kijk maar ff in je FB want daar is nix culinairs aan natuurlijk om dat hier te plaatsen

En om nog even ontopic te blijven:



weer een ander soort amuselepel en misschien voor Piet iets minder truttig?
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 22:05 schreef golfer het volgende:

[..]

Plaatselijk, mag ik hopen?
Eerlijk gezegd overal maar dat is wel tijdelijk hoor! Het komt al een beetje terug
Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
  dinsdag 9 januari 2007 @ 22:16:59 #135
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_45194668
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 22:10 schreef BwennieBren het volgende:


En om nog even ontopic te blijven:

[afbeelding]
Ziet er weer lekker uit.
quote:
Eerlijk gezegd overal maar dat is wel tijdelijk hoor! Het komt al een beetje terug
Oeps.
Sterkte.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_45194685
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 21:56 schreef zoalshetis het volgende:
nog een leuke amuse. snij uit, halfplat gerold, roggebrood wat rondjes met een diameter van 1,5-2 cm. doe daarop een toefje zelfgemaakte mosterd/gerapste rode ui/ saffraanmayo, een schijfje van dezefde diameter met dungesneden haring. maak af met een evengroot uitgesneden rondje avodado erop.
Het water liep me in de mond zhi, totdat ik 'haring' las
Je bent wel een creabea zeg
  † In Memoriam † dinsdag 9 januari 2007 @ 22:20:03 #137
1576 BwennieBren
1 + 1 = 11
pi_45194803
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 22:16 schreef golfer het volgende:


Oeps.
Sterkte.
Kon je niet weten... Dankjewel iig:*
en nu klaar met dat haar en kom met de amuses recepten maar! jawur!!
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 21:56 schreef zoalshetis het volgende:
nog een leuke amuse. snij uit, halfplat gerold, roggebrood wat rondjes met een diameter van 1,5-2 cm. doe daarop een toefje zelfgemaakte mosterd/gerapste rode ui/ saffraanmayo, een schijfje van dezefde diameter met dungesneden haring. maak af met een evengroot uitgesneden rondje avodado erop.
Mayo kan ik zelf maken maar mosterd? Heb je n receptje? Of begrijp ik je zin verkeerd?
Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
pi_45196065
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 22:17 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Het water liep me in de mond zhi, totdat ik 'haring' las
Je bent wel een creabea zeg
Geen haring fan?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45196148
quote:
zelf mosterd maken
Tot in de 20e eeuw werd er in verschillende Nederlandse streken nog thuis mosterd gemaakt. Een typische methode was het gebruik van een houten kom of pan en een forse stalen kogel. Het mosterdzaad werd in de kom gestrooid onder toevoeging van azijn of wei. Door de kogel rond te bewegen werd het zaad gekneusd.
Zelf mosterd maken is inderdaad zo eenvoudig. Je weekt (een mengsel van) mosterdzaden een nacht in water, azijn, bier, vruchtensap of een mengsel daarvan. De zaden zijn dan opengesprongen en gemakkelijk te malen in een vijzel of keukenmachine. Voeg naar eigen inzicht kruiden, honing of suiker, olie en zout toe en zoveel vocht dat de gewenste dikte ontstaat. Laat de mosterd tenminste een week rijpen in de koelkast en schep het daarna in een pot.
Mosterd is nog eenvoudiger te maken met mosterd meel, te koop in natuurvoedingswinkel en van Gordon's of Colman's in supermarkt of Engelse winkel.


Bron: http://www.woutervanderland.nl/alles-over-mosterd.html

Hmm, is wel te doen dus...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45197065
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 22:47 schreef Oblivion het volgende:


Geen haring fan?
Nee, ik probeer het al jaren, ook als het ergens inzit, maar ik vind het echt niet lekker.
Helaas, ik ben zo jaloers op dat harinkie happen
pi_55397857
Schop!
Met de amuses van appie hein, excellent
Ze waren wel aardig, maar zien er op deze persfoto stukken mooier uit dan ze smaakten en er werkelijk uitzagen.
De amuselepeltjes zijn wél leuk om te bewaren.

pi_55397977
de smaak was idd , hoe het eruit zag wel aardig en de lepels zijn leuk en daar ging het me om

lekkere amuses maak ik zelf wel
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_55398728
Wij deden het ook om de lepels
pi_55402565
oooww..die lepeltjes zien er inderdaad érg leuk uit zeg!!
(:
pi_57082318
Schopje, we hebben zojuist weer wat lekkere amuses gemaakt en onze lepeltjes uit de kast getrokken

Mini vitello tonato
Filet americain picanto met een kwarteleitje
Rookvleesbonbons (uienchutney/roomkaas vulling)

pi_71319203
Gezocht!!!
Amuse op lepeltje recept zonder vis ik weet het veel eisen iemand een idee???
Simpele Amuses op lepel recepten gezocht!!
pi_71319711
Nou, keus genoeg in dit topic lijkt me?
  zaterdag 25 juli 2009 @ 17:54:38 #148
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_71319995
quote:
Op dinsdag 9 januari 2007 22:17 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Het water liep me in de mond zhi, totdat ik 'haring' las
Je bent wel een creabea zeg
oh ja, dat is wel jammer. dat terwijl haring en avocado heerlijk is.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_105719941
Echt, dit topic staat zo vol lekkere amuses dat het gewoon even een schopje verdient.

quote:
1s.gif Op zaterdag 6 januari 2007 00:22 schreef Triangeljosti het volgende:
ik had zelf deze gemaakt.

Rozijnen of dadels fijnhakken... door zachte geitenkaas roeren.
Walnoten even roerbakken met honing en een druppel balsamico en wat bruine suiker. Walnoten uit de pan en af laten koelen.
Gietenkaasmengsel op een walnootje smeren en andere walnoothelft erop.

Lekker :Y
We may have a winner!!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 18 december 2011 @ 13:01:38 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105720116
quote:
7s.gif Op dinsdag 9 januari 2007 22:49 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Bron: http://www.woutervanderland.nl/alles-over-mosterd.html

Hmm, is wel te doen dus... :P
Geel mosterdzaad laten wellen in ruim water met azijn is ook leuk, het worden dan een soort besjes ik poppen in je mond als je ze eet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 december 2011 @ 13:03:33 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105720193
Ik bedenk me net dat je soesjes ook kan vullen met een mousse van gerookte zalm, mmmm, lijkt me erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105720794
Ja of van een kaassoort :9
  zondag 18 december 2011 @ 14:23:16 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105723568
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 13:19 schreef Bluezz het volgende:
Ja of van een kaassoort :9
Jep een creme maken van een mooie chedder, oude brokkelkaas of schapenblauwschimmel...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105743505
quote:
Bluezz het recept van jouw wortelsoepje heeft het over zelf het sap maken. Maak jij het ook wel eens met kant-en-klaar?

quote:
Ingrediënten
1 fles wortelsap
sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn
roomboter, citroensap
quote:
'Dit soepje is het lekkerste als je zelf sap maakt van een bospeen, met een sapcentrifuge. Door het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit als amusesoepje in rechte borrelglazen, met sinaasappelschuim erop. Thuis eet je het soepje in kleine kommetjes, met wat fijngesneden kruiden erover gestrooid.'
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_105745378
Ja zo'n fles van Zonnatura kookt ook prima in :Y :9
pi_105746679
Fijn, dan gaat dit hem worden!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_105754856
Dan wel die kruidjes en de wijn erin he ;)
pi_105754876
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 21:53 schreef Bluezz het volgende:
Ja zo'n fles van Zonnatura kookt ook prima in :Y :9
Heb ik ook gebruikt en wilde prima :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_105760386
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 00:57 schreef Bluezz het volgende:
Dan wel die kruidjes en de wijn erin he ;)
:Y
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  maandag 19 december 2011 @ 08:30:58 #160
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_105760731
Ik wou zeggen dat ik het een goed topic vind en toen zag ik dat ik 5 jaar geleden al iets heb gepost over pinda's. :')

Goed, 5 jaar later heb ik dus ook zulke lepels in de kast en zoek inspiratie voor kerst!

Wat ik zelf altijd wel lekker vind is iets met wat sla, garnaaltjes, whiskey cocktail saus. Een kleine cocktail.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  maandag 19 december 2011 @ 08:42:50 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105760877
quote:
14s.gif Op maandag 19 december 2011 08:30 schreef boem-dikkie het volgende:
Ik wou zeggen dat ik het een goed topic vind en toen zag ik dat ik 5 jaar geleden al iets heb gepost over pinda's. :')

Goed, 5 jaar later heb ik dus ook zulke lepels in de kast en zoek inspiratie voor kerst!

Wat ik zelf altijd wel lekker vind is iets met wat sla, garnaaltjes, whiskey cocktail saus. Een kleine cocktail.
Een mousse van gerookte zalm met wat garnalen, dille en cherrytomaatfiletjes op een laagje heldere tomatengelei?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105771705
Wat een goed topic, dit.
Ik vind het ontzettend leuk om amuses te maken en met de kerst helemaal. Ondertussen is hier al de traditie onstaan dat mijn vader en ik op kerstavond een uitgebreid diner serveren met meerdere amuses.
We hebben voor dit jaar ons hele menu al klaar, we willen alleen graag een amusedessert maken en kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Iemand tips? (geen kaas want we serveren kaas bij de borrel vooraf en de eerste amuse en het voorgerecht bevatten ook kaas :') Als het aan mij lag zat er kaas bij elke gang maar dat werd niet gewaardeerd :+ ) Oh en het mag best wel een beetje bijzonder!
Dit jaar serveren wij aan amuses onder andere:

Warme geitenkaasbolletjes met honing en truffel
Paddestoelensoepje met rode port
Wild zwijnpate op roggebrood

Van voorgaande jaren heb ik nog als tips:

Sinaasappelroom met geconfijte vijgen en Danish Blue
Kruidenpoffertjes met geitenkaas en honing
Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot
Avocadosoepje met ricotta
  maandag 19 december 2011 @ 21:18:00 #163
30560 2Mini
Official Logo
pi_105790495
Goeie kick, zo vlak voor kerst.. :)
Camera 1... 1!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')