abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 13 december 2004 @ 16:56:16 #101
3542 Gia
User under construction
pi_23944935
Kerstavond gourmetten

1e kerstdag konijn met krieltjes en groenten, ijs na
2e kerstdag kerstdiner bij schoonouders, wij maken de soep
pi_23945144
Ik wil met m'n vriend als dessert Tiramisu maken. Zo'n ranzige grote bak vol met dat spul. Heeft iemand een recept wat dichtbij de Italiaanse komt?
pi_24025324
quote:
Op maandag 13 december 2004 17:04 schreef ParanoidEv het volgende:
Ik wil met m'n vriend als dessert Tiramisu maken. Zo'n ranzige grote bak vol met dat spul. Heeft iemand een recept wat dichtbij de Italiaanse komt?
dubbel, als je t nu nog niet weet,
grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 3
De Puta Madre
pi_24025368
Wat zetten jullie op tafel met kerst?


flappie of heel mischien bambi
pi_24084819
Jaaaa, het is weer zo ver, kerst komt er weer aan. Druk bezig geweest met het zoeken van recepten, maar nog geen definitief resultaat! Vlees of vis? Varkenshaas of toch kalkoen? Zelf ga ik denk ik voor de pompoensoep vooraf, daarna met abricosengelei en kruiden gevulde varkenshaas, en toe geflambeerde kersen met ijs. Lekker fruitig dus! Wat eten jullie met kerst!?

Wnkele leuke sites om inspiratie op te doen:
http://www.receptenzoeker.nl/zoek/kerstdiner/1/
http://www.receptenweb.nl(...)4/special-level1.jsp
http://www.vlees.nl/index(...)%3FID%3D0%26REF%3D20
http://www.goldweb.nl/culinair/
pi_24084870
"If you see someone without a smile, give them one of yours.”
  zondag 19 december 2004 @ 17:25:36 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24084904
Ik ga voor de familie koken, vooral een dubbelgetrokken boullion, dan gebraden gans, en na een flan caramel en een mousse ofzo iets, weet nog niet precies wat en hoe, maar dit wordt het ongeveer,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 december 2004 @ 17:28:08 #108
105905 peejdorie
... kinderpindakaas!
pi_24084958
tvp
  † In Memoriam † zondag 19 december 2004 @ 22:14:16 #109
1576 BwennieBren
1 + 1 = 11
pi_24090803
1ste Kersdag bij mams en dat zal wel Indisch worden en 2de Kerstdag bij vriendin (verassing dus!).

Kerstnacht ga ik lekker uitpakken. Het wordt vis want het is lekker licht verteerbaar én gezond. Daarbij ben ik het traditionele wild en kalkoen met Kerst een beetje beu. Drie weken geleden heb ik de gerechten al gemaakt voor 2 vrienden en ze vonden het heerlijk!







Met kerst wordt de tafel groter (8 personen). De visgerechten zijn gemakkelijk te maken en vrij snel klaar. Advies is alle ingrediënten van tevoren te snijden, schoon te maken en te prepareren. Om het nog gemakkelijker te maken: laat de vis schoonmaken bij de visboer!

VOORAF:

Carpaccio van gerookte zalm en kappertjes
Mooie plakken gerookte zalm dun schikken op een plat bord, zwarte peper (liefst uit molen) eroverheen en kappertjes, evt. mais en pijnboompitjes. Serveren met sla en citroen.


HOOFGERECHT(EN):

Gefrituurde sardientjes in bloem en paprikapoeder gepaneerd
Benodigdheden:
Ik heb voor elke persoon 2 sardientjes genomen
Peper, zout, bloem, paprikapoeder en olijfolie


sardien

Sardientjes (niet al te groot) laten schoonmaken bij visboer. Thuis de sardientjes wassen en schubvrij maken met de hand (tegen de schubben inwrijven). Afdrogen met keuken papier. Dan met zwarte peper en zout bestrooien. Door de bloem halen en daarna ruim paprikapoeder eroverheen strooien. Bakken in olijfolie

Gefrituurde in bloem gepaneerde kleine roodbaarsjes
Benodigdheden:
Ik heb voor elke persoon 1 roodbaarsje genomen (ca. 30 cm)
Peper, zout, bloem en olijfolie


Roodbaarsje

Vis laten schoonmaken bij visboer. Kop eraan laten houden. Thuis zelf de vis wassen en schubvrij maken met mes (wederom tegen de schubben in, kijk uit voor de bovenvin, die is wat scherp). Hetzelfde klaarmaken als de sardientjes maar dan niet met paprikapoeder bestrooien.

Krabscharen (Noordzeekrab) in currysaus
Benodigdheden:
Ik heb voor elke persoon 3 flinke krabscharen genomen. Deze kan je vaak op de markt krijgen. De visboer heeft ze niet altijd. 1 peper (zie foto), 3 grote uien, hele bol knoflook, kokosmelk uit blik (2x), 1 visbouillionblokje, kerrie djawa poeder (toko) en olijfolie.

peper krabscharen

Krabscharen afschrobben met een borstel onder de kraan. Krabscharen in water koken tot ze roze zijn. Restje (één glas) van het kookwater bewaren. Krabscharen afspoelen en uit laten lekken in vergiet. Van tevoren met een hamer de krabscharen iets stukslaan zodat de poten makkelijker open te maken zijn. Niet te hard slaan want dan gaan ze helemaal stuk!

Uien snijden, 1 hele knoflook schoonmaken, elke teentje platdrukken met zijkant van het mes. Uien en knoflook fruiten in olijfolie. Afblussen met rest van het bewaarde kookvocht. Kokosmelk uit de blikken erbij. Visbouillionblokje, en 3 eetlepels kerrie djawa erbij en hele Mme Jeanet erbij laten koken. Krabscharen erbij en op laag vuur laten sudderen.


Voor het eten van de krabscharen heb je een notenkraker nodig. Zo een:


Gegrilde gamba's
Benodigdheden:
Neem voor elke persoon 2 gamba's.
Zwarte peper, zout, iets knoflookpoeder scheutje oestersaus en olijfolie.


Gamba's

Garnalen marineren met bovenstaande ingrediënten, even laten intrekken en grillen in grillpan tot ze roze zijn.

Met knoflook en rode peper in oestersaus gebakken pijlstaartinktvis
Benodigdheden:
Neem voor elke persoon 3 kleine (plusminus 35 cm lang) pijlstaartinktvissen.
Zwarte peper, per pijlstaartinktvis 2 teentjes knoflook nemen. 1 rode peper en oestersaus. Olijfolie.


Pijlstaartinktvis

Pijlstaartinktvisjes laten schoonmaken door visboer.
Wil je het zelf doen: Belangrijk bij het schoonmaken van de pijlstaartinktvis is het verwijderen van de op kunststof lijkende balein. Bovendien het velletje er even aftrekken. De ingewanden verwijder je door de tentakels uit het zakje te trekken en wat dan nog achterblijft er met de vingers uit te peuteren.
Knoflooktenen ontvellen en uitpersen. De pijstaartinktvisjes marineren in knoflook, peper, zout in olijfolie en een flinke scheut oestersaus. Rode peper overdwars opensnijden, pitjes eruithalen (anders wordt het gerecht te heet) en dan de rode peper in schijfjes snijden. In een koekepan op niet al te hoog vuur de peper fruiten in 3 eetlepels olijfolie. Gemarineerde inktvis erbij. Let op! De kooktijd is sterk afhankelijk van de grootte, maar hij mag zeker niet te lang zijn. Want dan wordt inktvis zo taai als elastiek.


Kokkels met knoflook en zeekraal gestoofd in witte wijn
Benodigdheden:
1 zak kokkels (kokkels zijn best prijzig, per zak zo'n ¤ 11), zeekraal (dit ipv zout is veel lekkerder), krulselderij, 3 tenen knoflook, goedkope witte halfzoete wijn (géén zoete wijn anders liever droge wijn met een eetlepel suiker)

kokkels zeekraal

Kokkels was een laten uitlekken (gebroken kokkels weggooien). In een roerbakpan met laagje olijfolie kokkels aanbakken (in schelp dus), knoflook uitpersen en eroverheen gooien, zwarte peper (liefst uit molen) eroverheen strooien, zeekraal en krulselderij bijvoegen, afblossen met halve fles witte halfzoete wijn, anders droge wijn met één eetlepel suiker. Deksel erop tot de kokkels opengaan. Meteen serveren.Let op!Dichte kokkels weggooien en dus niet opeten.

Bovenstaande gerechten serveer ik met groene salade met honing/mosterd dressing, verse lychees, aardbeien, stokbrood, tomaten tapenade, tapenade en Teufi (gevulde pepers met roomkaas).

Ik schenk witte wijn en rosé.

TOETJE:
Hertog's koffieijs met slagroom
Koffie met cognac

Eet smakelijk!

[ Bericht 0% gewijzigd door BwennieBren op 19-12-2004 22:42:49 ]
Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
  zondag 19 december 2004 @ 22:19:12 #110
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_24090896
de inhoud van dit :



kutkerst
Ingenieur in de ornithologische huisvesting <- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w <- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o <- Pol
  zondag 19 december 2004 @ 22:24:44 #111
37582 Snarf
Het is friet, geen patat.
pi_24091075
Wij houden het altijd relatief simpel, met Honig Kerstsoep (simpele bouillon met kerst-figuurtjes die ik zó lekker vond dat ik er een paar dozen van heb ingeslagen), daarna mals konijn met een aardappelpuree en rode kool met appeltjes. Ongetwijfeld een toetje met ijs.

De tweede dag weet ik niet, dat is een verrassing.
:-D I am Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau and I approve this message.
  zondag 19 december 2004 @ 22:39:49 #112
18772 pos
@@sweet@@
pi_24091431
quote:
Op zondag 19 december 2004 22:14 schreef BwennieBren het volgende:
Kerstnacht ga ik lekker uitpakken. Het wordt vis want het is lekker licht verteerbaar én gezond. Daarbij ben ik het traditionele wild en kalkoen met Kerst een beetje beu. Drie weken geleden heb ik de gerechten al gemaakt voor 2 vrienden en ze vonden het heerlijk! (...)
Petje af hoor...wat een hoop gerechtjes
Ik ga het zeker een keer maken.
Plaats je nog foto's van de kerstnacht tafel?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_24091480
Hier is tenminste aandacht aan besteed.
Ik ga dit topic even mergen.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_24091650
quote:
Op donderdag 16 december 2004 23:34 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

dubbel, als je t nu nog niet weet,
grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar topic deel 3
Ja niemand reageerde destijds, dus toen belsoot ik het maar specefiek aan Piet te vragen Komende week staat ie op het menu hoor
  † In Memoriam † zondag 19 december 2004 @ 22:52:54 #115
1576 BwennieBren
1 + 1 = 11
pi_24091709
quote:
Op zondag 19 december 2004 22:39 schreef pos het volgende:

[..]

Petje af hoor...wat een hoop gerechtjes
Ik ga het zeker een keer maken.
Plaats je nog foto's van de kerstnacht tafel?
Ga ik zeker doen pos!
Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
  maandag 20 december 2004 @ 12:10:37 #116
18772 pos
@@sweet@@
pi_24099162
quote:
Op zondag 19 december 2004 22:52 schreef BwennieBren het volgende:

[..]

Ga ik zeker doen pos!
Thnx
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_24159753
quote:
Op zondag 19 december 2004 22:14 schreef BwennieBren het volgende:
Eet smakelijk!
DAMN! Bwennie!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 23 december 2004 @ 17:12:36 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24161995
Vooraf een garnalen salade,
Dan een runderboullion met mergknoedels
gebraden gans, met morieljes, een sherrysaus met honing, rode kool, spruitjes, salade, aardappeltaart en gekookte aardappels
Grand dessert met Herrencreme, creme brulee, en chocolademousse

Oh en alles natuurlijk zelfgemaakt en vers, niets uit een pakje.
Misschien dat ik van de levers van de ganzen (heb er 2 besteld) nog een paté maak voor later op de avond.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 december 2004 @ 17:13:59 #119
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_24162026
quote:
Op donderdag 23 december 2004 17:12 schreef Pietverdriet het volgende:

Misschien dat ik van de levers van de ganzen (heb er 2 besteld) nog een paté maak voor later op de avond.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 23 december 2004 @ 21:12:47 #120
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_24166509
Nou hier mijn programma:

24/12: Ik begin met een pasteitje gevuld met wildragout, daarna een hertebiefstukje met pepersaus en brocoli en krieltjes. Toe, ik denk of kaas of tiramisu.

25/12: Bij ouwelui

26/12: Filmnacht, ik heb bij de lokale visboer een zalmsalade besteld met allerlei hapjes erbovenop. Verder nog allerlei andere kleine tapas erbij fixen.
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
  vrijdag 24 december 2004 @ 09:23:10 #121
88360 kleinmeiske
Tja, het is een gave ...
pi_24174704
Hmmm, ik hou het wel erg basic: zaterdag bruine bonensoep maken (maar da's dan wel de extra supergevulde versie van m'n vriend) en zondag frietjes bakken ... We hebben het een beetje te druk voor kerst...

Maar wel 's avonds het kacheltje aan, kaarsjes aan, toastjes erbij en saampjes op de bank!
Het nadeel van in de bergen fietsen: what comes down, must go up!
  vrijdag 24 december 2004 @ 09:41:11 #122
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24174900
lekker basic vindt kerst leuk maar ik sta al elke dag in de keuken

25ste :gourmette met vis en lekkere salade's
26ste: afhaal chinees.

kan wel 5 gangen koken of meer heb er dit jaar geen zin in tussen door eet ik wel allemaal kleine hapjes
ciabatte met eigengemaakte pesto
receptje
1bos basclicum(2 zakjes ah)
25 gram pijnboom pitten
25 gram parmezaan
1.5 dl olijfolie
drubje gember
peper en zout
pi_24175312
warm voorgerecht: aspergesoep
koud voorgerecht: carpaccio van ossenhaas
hoofdgerecht: kabeljauwtaart
nagerecht: ijs met vers fruit

en als laatste: irish coffee
pi_24175385
Ik doe niet aan kerstmenu's

Eerste kerstdag heb ik een stuk kalfstong, met champignonsaus en brood

Tweede kerstdag wordt het denk ik een gebakken eitje.
Zu hause ist alles besser
pi_24175445
Mijn moeder houdt alles strikt geheim... Dus ik laat me maar verrassen morgen.
pi_24175487
Een uitgebreide gourmet, vlees en vis.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 24 december 2004 @ 12:20:32 #127
77755 polly_rulez
interessante boodschap >>
pi_24177832
1e kerstdag:
Vooraf: zalmhapje in rijstvel en gevulde komkommer met surimi
Tussen: Tomatensoep naar recept van mn oom erg lekker!
Hoofd: Ossenhaas uit de oven met blackbeansaus
Na: Panna cotta met sinaasappelsaus
Koffie: Irish coffee

Nu nog zien dat het allemaal lukt
pi_24178560
Mijn definitieve kerstmenu wordt:

vooraf: een frans uiensoepje
hoofdgerecht: Boeuf Bourguignon met aardappelpuree
nagerecht: ananascarpaccio

en daarna koffie
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  vrijdag 24 december 2004 @ 16:20:23 #129
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_24182375
Ik heb een kerstdiner waarbij iedereen wat maakt en meeneemt. Dit jaar maak ik de soep: mosterdsoep
Voor de rest heb ik geen flauw idee wat er nog meer op tafel komt!
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_24184027
Ik baal eigenlijk best wel.
Ik hoef voor een kerstlunch alleen maar een pastasalade en tapenade te maken, de diners zijn allemaal al door anderen geregeld.

En dat voor een CUL-mod, tsk.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  vrijdag 24 december 2004 @ 17:39:40 #131
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_24184102
quote:
Op vrijdag 24 december 2004 17:35 schreef shmoopy het volgende:
Ik baal eigenlijk best wel.
Ik hoef voor een kerstlunch alleen maar een pastasalade en tapenade te maken, de diners zijn allemaal al door anderen geregeld.

En dat voor een CUL-mod, tsk.
hey! zie het positief. verse pasta salade kan je een dag voor uittrekken en de ster van de avond zijn. lekkerrrr!
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_24184944
quote:
Op vrijdag 24 december 2004 17:35 schreef shmoopy het volgende:
Ik baal eigenlijk best wel.
Ik hoef voor een kerstlunch alleen maar een pastasalade en tapenade te maken, de diners zijn allemaal al door anderen geregeld.

En dat voor een CUL-mod, tsk.
zorg dat je pasta niet overkookt is .. je kan beter de pasta een minuut minder lang koken als dat op het pak staat.. (2minuten mag ook)

met een pasta salade is het laatste wat je wil, pasta prut / pap
pi_24184964
quote:
Op vrijdag 24 december 2004 18:21 schreef I_LOVE_MATH het volgende:

[..]

zorg dat je pasta niet overkookt is .. je kan beter de pasta een minuut minder lang koken als dat op het pak staat.. (2minuten mag ook)

met een pasta salade is het laatste wat je wil, pasta prut / pap
shmoopy is CUL mod en keukeprinses, ik denk dat dat wel moet gaan lukken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_24185025
Nederlanders kunnen geen pasta maken, ze verkopen hier niet eens echte pasta in de winkel..

beetje advies kan geen kwaad lijkt mij
pi_24185050
quote:
Op vrijdag 24 december 2004 18:21 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

shmoopy is CUL mod en keukeprinses, ik denk dat dat wel moet gaan lukken
Psies.

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_24185059
1e dag:

Voorafje :
Rundercarpaccio

Mosselen in trappistenbier

Wijn: Chablis

2e dag :

Hertenbiefstukjes met cranberrysaus (zoonlief mag geen bambi, dus voor hem hamburgers)
geb. aardappeltjes
worteltjes/peultjes met lente/ui/knoflook sausje

Wijn :
Chateau De Laborde
pi_24188423
quote:
Op vrijdag 24 december 2004 18:25 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Psies.

Wat voor pasta heb je gekocht?
pi_24189180
quote:
Op vrijdag 24 december 2004 21:00 schreef I_LOVE_MATH het volgende:

[..]

Wat voor pasta heb je gekocht?
Ga ergens anders de culinaire snob uithangen, svp.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  Trouwste user 2022 vrijdag 24 december 2004 @ 23:33:37 #139
7889 tong80
Spleenheup
pi_24191720
Morgen bij ma eten, ik eet kip. Maar Wim, m'n broer verzorgt het diner. Hij gaat er allemaal rare dingen in stoppen zei ie

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_24191912
Godsamme tong, jij eet altijd kip.

Doe eens gek, gooi je haar los, eet eens iets anders dan een kindermenuutje.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  Trouwste user 2022 vrijdag 24 december 2004 @ 23:47:58 #141
7889 tong80
Spleenheup
pi_24192087
quote:
Op vrijdag 24 december 2004 23:41 schreef shmoopy het volgende:
Godsamme tong, jij eet altijd kip.

Doe eens gek, gooi je haar los, eet eens iets anders dan een kindermenuutje.
Ik eet ook van de ( kijk niet : konijn ) Maar dit wordt heel speciaal zei ie.

Nee lekker heel het jaar kip eten en met kerst een kalkoen opvreten.

Je bent pas stoer als je heel het jaar kalkoen eet en met Kerst speklapjes

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_24192195
Of zuurkool.
Heb ik ook jaren gedaan, waarom niet
  zaterdag 25 december 2004 @ 00:07:23 #143
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24192517
ach ja ik heb vorig jaar patat en een frikandel gegeten.
was zo druk in de keuken dat we echt geen tijd hadden dan schiet je eigen eten er bij in na werk nog wel even wat in elkaar geknutseld met een lekker drankje best te doen.
pi_24197898
Vandaag bij mijn vader eten,en morgen ouders van mijn vriend.
Ben benieuwd
  zaterdag 25 december 2004 @ 10:49:43 #145
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_24197924
Voorgerecht: noorse garnalen coctail
Dan een groentensoep
Hoofdgerecht: 2 varkens rollades 1kalkoen bijgerecht koud en warm buffet.
Nagerecht: stoofperen en ijs.

voor 8 pers koken
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
pi_24203917
Wij eten vandaag rollade, sperzieboontjes/spruitjes & aardappelpuree Dit eten we ook meestal met kerst. Lekker

En morgen gaan we gourmetten
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  Trouwste user 2022 zaterdag 25 december 2004 @ 18:37:52 #147
7889 tong80
Spleenheup
pi_24204137
Zo dat was een heerlijk feestmaal.

In Parmaham gewikkelde kipfilet, gedrapeerd in kaas en omwikkeld met bacon. Kikkererwtjes met paprika uien champitongetjes veel knoflook. Sladressing met feta kaas en pijnboompitjes.

Desert Haagen dasz ijs met slagroom. En een heerlijke capuccino toe



Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_24204753
Tong, ik snap iets niet, hoe kan kipfilet die al omwikkeld is met parmaham ook nog omwikkeld zijn met bacon?
Gewoon allebei gedaan dus?
  Trouwste user 2022 zaterdag 25 december 2004 @ 19:30:55 #149
7889 tong80
Spleenheup
pi_24204818
Recept van broer. Kipfilet was platgeslagen en als een soort rollade gemaakt. Kaas op de filet geloof ik. Parmaham op de filet met daaromheen de bacon. Oh ja ook nog salami. De volgorde weet ik niet meer precies

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_24205092
Lasagne


abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')