abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_36722447
Via marktplaats hebben we deze lepeltjes besteld, binnen enkele dagen kunnen we ze verwachten!

Lijkt ons erg leuk om na een lekker drankje, onze eters te trakteren op iets lekkers op deze lepeltjes



Hebben jullie ze ook, en wát is er allemaal leuk, mooi en lekker op !

Ze zijn er ook in bladerdeeg lees ik
quote:
De nadruk bij amuse ligt op klein. Dit hapje wordt geserveerd op een lepeltje of een klein schoteltje. De functie van het aanbieden van een amuse is om een accent te leggen op de gastvrijheid, een groetje uit de keuken, het is een visitekaartje van het bedrijf. De belangrijkste functie van de amuse is het opwekken van de eetlust, het prikkelen van de smaakpapillen, en het moet er oogstrelend uitzien.
Er zijn kleine lepeltjes te koop die gemaakt zijn van bladerdeeg waarop rechtstreeks de amuse kan worden geschikt.


[ Bericht 45% gewijzigd door Blues op 06-04-2006 22:03:34 ]
pi_36722649
die kan je toch zelf ook wel maken van oude lepels
pi_36722674
Jaaah, da's leuk! Tijd niet gebruikt (ivm verbouwing), maar kun je idd hele leuke lekkere dingen mee doen.

Ik doe wel eens gebakken kippelever met mangochutney erop, en twee takjes bieslook ter garnering. (kan koud of warm). En als je niet van lever houdt kun je ook kip of een stukje biefstuk nemen
pi_36722679
Fijn gesneden tonijnsashimi met lekker sausje en sesamzaadjes.

Heel lekker aardappeltje lichtjes gebakken in lekkere olie en die klein snijden, lepeltje cremefrais erop en een beetje (nep) kaviaar.

Hapje met gerookte forel een druifje (gehalveerd) blaadje rucola en drupje lekker zelfgemaakt coctailsausje. Pietsje peper erover.

Tsja erg lekker allemaal.
Kan nu even zosnel niet nog meer bedenken.
pi_36722687
quote:
Op donderdag 6 april 2006 22:03 schreef nicomart het volgende:
die kan je toch zelf ook wel maken van oude lepels
Geprobeerd, maar dat breekt.
Next
  donderdag 6 april 2006 @ 22:05:05 #6
30560 2Mini
Official Logo
pi_36722702
Ik heb ze niet, maar wat dacht je van een bolletje straciatella met een vleugje cognac (opgewarmd in de magnetron voor een paar seconde) en een klein bisquitje
Camera 1... 1!
pi_36722903
gewoon een theelepel verwarmen en buigen moet makkelijk kunnen toch?
pi_36723174
Lijkt me erg lekker met vis

  donderdag 6 april 2006 @ 22:18:30 #9
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_36723193
quote:
Op donderdag 6 april 2006 22:04 schreef kabouter.muts het volgende:
Fijn gesneden tonijnsashimi met lekker sausje en sesamzaadjes.

Heel lekker aardappeltje lichtjes gebakken in lekkere olie en die klein snijden, lepeltje cremefrais erop en een beetje (nep) kaviaar.

Hapje met gerookte forel een druifje (gehalveerd) blaadje rucola en drupje lekker zelfgemaakt coctailsausje. Pietsje peper erover.

Tsja erg lekker allemaal.
Kan nu even zosnel niet nog meer bedenken.
Klinkt lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_36728572
Stukjes geroosterd brood uitsteken op de maat van de lepel.
Stukje gebakken spek op maat snijden.
Spek op brood op de lepel leggen. Gebakken kwarteleitje erop en klaar!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_36730269
Hey, ik heb ze ook, alleen die van ons kan je aan het bord hangen...
Ik heb ze met tierlantijntjes....
Zijn echt leuk, heb toen voor Kerstmis amuse gemaakt met grote garnalen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 7 april 2006 @ 09:17:55 #12
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_36730284
gewoon een bak pinda's op de tafel flikkeren en iederen zo'n lepel geven
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_36730325
Stukje wildpaté met cranberrysaus... mjammie.
En ja, dat zijn onze eigen Boris † en Diever hiernaast!
  vrijdag 7 april 2006 @ 10:20:47 #14
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_36731659
Ingredienten: Voor 8 stuks: 1 bolletje mozzarella, in 8 stukken- 4 plakjes parmaham, gehalveerd - olijfolie - beetje basilicum, fijngesneden - 8 takjes rucola

Voorbereiding: Meng de olie met de basilicum en marineer de mozzarella er 30 minuten in.
Bereidingswijze: Haal de stukken kaas uit de marinade en bestrooi ze met zout en peper. Leg een takje rucola op elk stuk en omwikkel het met parmaham. Serveer op amuselepels

mmmmmmmmm
pi_36732837
Oh jongens wat een goeie ideeën al
  vrijdag 7 april 2006 @ 11:17:22 #16
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_36732985
Gerookte paling is ook een optie. Garneren met een beetje rode ui. Of gerookte zalmrolletjes met (bewerkte) mascarpone.
Love will be my strongest weapon
  zaterdag 8 april 2006 @ 00:51:49 #17
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36756484
Wat dacht je van een vismouse mooi opgemaakt?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 8 april 2006 @ 16:23:16 #18
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_36768171
Ik wou ze ook proberen, maar toch bedacht ik me dat ik ze met een mogelijkheid kan opbergen in mijn keuken.
Dezelfde categorie als een meloenballer...leuk en aardig, maar verder geen praktisch nut.
Hetzelfde als die wijnglazen zonder voet, maar met steel. Allemaal in een soort emmer.
De keuken wordt te klein nou.

De recepten zijn wel leuk!
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  zaterdag 8 april 2006 @ 16:27:22 #19
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_36768283
Erg leuk inderdaad.
Helaas kan ik er pas van snoepen als het materiaal geen nikkel bevat.

Voor de feestjes waar ze amuse op zilverbestek presenteren word ik niet uitgenodigd.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  zaterdag 8 april 2006 @ 16:50:26 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36768899
amuses op lepels
Ik vind dat zo iets van truttig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36770616
Ik vind het geweldig

Een restaurant heeft bij mij al snel een streepje voor als ze amuses serveren.

En ik denk dat ik ook een setje ga halen, zag ze een tijdje terug bij een alleraardigst kookwinkeltje.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_36772641
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
amuses op lepels
Ik vind dat zo iets van truttig.
Oh Piet, dan hou je helemaal van deze....

Op en top truttigheid, de mijne:





Goed fout!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 8 april 2006 @ 19:12:30 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36772760
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 17:54 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het geweldig

Een restaurant heeft bij mij al snel een streepje voor als ze amuses serveren.

En ik denk dat ik ook een setje ga halen, zag ze een tijdje terug bij een alleraardigst kookwinkeltje.
Lekkere hapjes vooraf is geweldig, maar het serveren ervan op een lepel, dat vind ik zooo Hyacint Bucket..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36772782
Voor de liefhebbers van amuselepels met veel Airmiles: je kunt ze met Airmiles ook bestellen.
  zaterdag 8 april 2006 @ 20:53:35 #25
14934 Angeles
Verliefd!!
pi_36775680
Ik heb een keer een heel klein rolletje van haring en wittebrood als amuse gehad, dat was ook heel lekker. Daar kregen we drie amuses, omdat niet iedereen van vis hield, zeiden ze.

Dat was in het Prentenkabinet in Leiden, sowieso een aanrader.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  zaterdag 8 april 2006 @ 20:55:06 #26
140724 Zyggie
Geweldenaar.
pi_36775731
Waarom niet gewoon op een wit schoteltje.
Zyggie.
pi_36776859
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 20:55 schreef Zyggie het volgende:
Waarom niet gewoon op een wit schoteltje.
Dan moet je het als nog opscheppen... En waarop? Juist een lepel!
Vind het juist aangekleed staan, iets extra's...

Ach ja, zoveel mensen zoveel wensen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 8 april 2006 @ 22:06:31 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36777736
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 21:33 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Dan moet je het als nog opscheppen... En waarop?
Stokjes?
een vork?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36777768
Amuses pak je toch gewoon met de hand ? Of is dat heel erg onbeschoft
pi_36777812
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stokjes?
een vork?
Neh, een lepel hapt dan lekker weg...
Die dingen zitten soms zo ingenieus in elkaar dat het uit elkaar valt.
En met een lepel gebeurd dat niet.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36782208


Binnen

Qua truttigheid win jij Oblie
pi_36783705
en ik maar denken dat die dingen er waren voor de kok, om iets te proeven
(:
pi_36785324
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:

Lekkere hapjes vooraf is geweldig, maar het serveren ervan op een lepel, dat vind ik zooo Hyacint Bucket..
Oh, maar een amuse in een borrelglaasje of op een stukje bladerdeeg of...etc. is toch ook gewoon een amuse? Die lepeltjes daar let ik verder niet op, de ene keer op lepel, een andere keer nie: maakt voor mij niets uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 9 april 2006 @ 08:59:13 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36785347
quote:
Op zondag 9 april 2006 08:52 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Oh, maar een amuse in een borrelglaasje of op een stukje bladerdeeg of...etc. is toch ook gewoon een amuse? Die lepeltjes daar let ik verder niet op, de ene keer op lepel, een andere keer nie: maakt voor mij niets uit.
Ik zei al eerder dat ik niets tegen amuses heb.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36785377
Ik dacht even dat je het concept amuse ook truttig vond, maar het gaat dus echt om alleen de lepeltjes Maar ik vind die lepeltjes zo lief
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_36785392
Ik vind amuses in zo'n mini longdrinkglas er zo tof uitzien. (mits er geen prut in zit )

Zoiets:


(hoewel ik me afvraag of dit wel een amuse of een drankje is.... ).
  zondag 9 april 2006 @ 09:12:50 #37
107521 Furia
snoopy weer
pi_36785394
Je kunt ze ook bij het kruidvat halen! Ik geloof voor iets van 2,69 per 6
pi_36785487
quote:
Op zondag 9 april 2006 00:42 schreef Bluezz het volgende:
[afbeelding]

Binnen
Mooi lepels, Bloes!
quote:
Qua truttigheid win jij Oblie


Told you so!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_42984794
* Schop!

Ik heb laatst amuselepels gekocht bij Dille & Kamille. Ongeveer een euro per stuk. Ze hebben daar ook amusevorkjes trouwens. Lijkt op een lepel, maar dan vork, zegmaar.

Wie heeft er nog amuse ideeën? Het liefst zonder vis (vriendlief lust dat niet). Ik ga zelf nog even het internet over. Als ik iets lekkers zie, laat ik het weten.
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 14:42:49 #40
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_42984918
quote:
Op donderdag 6 april 2006 22:04 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Geprobeerd, maar dat breekt.
Next
Je moet ze ook goed verwarmen
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_42985590
Ik heb deze gevonden op smulweb:
quote:
Ingredienten: 2 ons rosbief. 3 el. Parmezaanse strooikaas. 4 el. koksroom. 1 tl tijm. 1 tl. whisky. 1/2 sjalotje. 1 augurk.
Hulpmiddelen: Keukemachine, spuitzak, mause-lepels.
Voorbereiding: Doe alles in de keukenmachine en pureer het tot een geheel.
Bereidingswijze: Spuit met een vormpje het mengsel op de amuse-lepels.
Serveertips: na tweede voorgerecht.

Of deze:
quote:
Twee korte blaadjes roquette, plakje flinterdunne rauwe ossenhaas, plakjes zwarte olijf, een paar druppels olijfolie en balsamico-azijn, grof zeezout en peper.
@ Bluezz: Ik kan nergens jouw wortelsoepamuse recept terugvinden. Weet jij nog waar 'ie staat?
pi_42987897
Niet op een lepel, maar een van de leukste amuses die ik ken:

Op een schoteltje een KLEIN beetje zoete chilisaus (die je krijgt bij de chinees zeg maar)
grote garnalen roerbakken met kruiden en laten afkoelen, twee stuks op een kort spiesje steken
daarbij een borrelglaasje bloody mary met daarin een heel klein stukje selderijsteel.
Vooral lekker door de verschillen in smaak en het tomatensap prikkelt de smaakpupillen

A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 16:21:06 #43
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_42987960
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 14:38 schreef piepster het volgende:
Wie heeft er nog amuse ideeën?
Hier kom ik na vanavond nog even op terug. Vanavond krijg ik weer een amuselepel voorgeschoteld namelijk. Ik zal even onderzoeken wat ze erop leggen.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_42988322
Ha, leuk! Ik ben benieuwd. Waar ga je eten, als ik vragen mag?
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 16:34:05 #45
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_42988378
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_42989260
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 16:34 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Bij Restaurant Tov.
Dat is de lelijkste website van een restaurant die ik ooit gezien heb. Met stip.
Hopelijk voor jou is het eten stukken beter..

Persoonlijk zou ik er nooit gaan eten alleen maar omdat ze niet de moeite willen doen / het geld willen uitgeven om een fatsoenlijk webadres te verzorgen.
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 17:04:09 #47
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_42989405
Het is een erg fijn restaurant, de website interesseert me niet. Ik ben er al zeker een keer of 5 a 6 geweest, altijd goed. Elke paar weken vernieuwen ze de hele kaart, dus het blijft ook leuk om er te eten.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_42989501
Ik vind de kaart er interessant uitzien.
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 18:31:16 #49
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_42991490
Het is ook een leuk restaurant met elke keer een leuke kaart.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_42992442
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 15:05 schreef piepster het volgende:


@ Bluezz: Ik kan nergens jouw wortelsoepamuse recept terugvinden. Weet jij nog waar 'ie staat?
In mijn kookschrift staat ie
http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift/kookschrift.jsp?id=150789
quote:
Warm wortelsoepje
Soepen, Hollands, Voorgerecht, 4 personen,

Ingrediënten
1 fles wortelsap

sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn

roomboter, citroensap

Het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit als amusesoepje in champ. flutes
pi_43001620
OT :



pi_43006304
@ Bluez: Dank! Ik ga hem vanavond uitproberen. Ik heb een sapcentrifuge, dus ik denk dat ik zelf het sap ga maken.
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 13:38:34 #53
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_43008019
Ok, we kregen een dadel, gevuld met chorizo dacht ik te verstaan, omwikkeld met spek. En een beetje paté van gevogelte met iets er overheen, maar ik ben absoluut geen fan van die paté, dus dat heb ik mijn vader maar laten eten, die vindt het wel erg lekker.

Maar niet op een lepel dus, al zou je dat met die dadel wel kunnen doen. Dat was ook erg lekker.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_43008221
Hmm. Klinkt op zich lekker, maar ik houd zelf helemaal niet van dadels. Vroeger onder dwang gegeten, nog steeds een trauma.
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 13:50:37 #55
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_43008271
Ik kan me niet herinneren ooit eerder dadels gegeten te hebben, dus voor mij was het een goede eerste ervaring.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_43008766
Mooi zo. Ik vind het zelf heel jammer dat ik ze niet lust. Volgens mij kan je er namelijk heel veel leuke dingen mee maken.
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 16:55:55 #57
35189 Troel
scherp en bot
pi_43012104
Ik vind het altijd zo jammer dat ze in sommige restaurants altijd vis op die amusedingen stoppen.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_43012242
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 16:55 schreef Troel het volgende:
Ik vind het altijd zo jammer dat ze in sommige restaurants altijd vis op die amusedingen stoppen.
Waarom?
  zaterdag 28 oktober 2006 @ 17:12:23 #59
35189 Troel
scherp en bot
pi_43012476
quote:
Op zaterdag 28 oktober 2006 17:02 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Waarom?
Daar moet ik van kokhalzen

Ik moet nu proberen vis te eten, dus verschillende dingen geprobeerd, maar het eindigt altijd binnen no-time boven het toilet. 't zit tussen mijn oren, maa rik krijg het er niet uit.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_43030669
Deze heb ik gisteren gemaakt:
quote:
Wortelsoepje
Ingredienten
1 bos wortels
1 sjalotje
1 laurierblad
peperkorrels
witte wijn
roomboter
citroensap

Bereidingswijze
Van de bos wortels sap maken met de sapcentrifuge. Het sap inkoken met in een kruiden-ei de laurier, peper en het kleingesneden sjalotje. Een kledder wijn er bij, nog even door laten koken, citroensap en een klontje boter erbij. Geserveerd in kleine cocktailglaasjes.
quote:
Hammousse
Ingredienten:
1 ons jambon de la Paz
2 el. Parmezaanse kaas, geraspt
2 el. koksroom.
1 tl tijm.
1 tl. whisky.
1/2 sjalotje.
1/2 augurk.

Bereidingswijze:
Doe alles in de keukenmachine en pureer het tot een geheel.
Spuit met een vormpje het mengsel op de amuse-lepels. Garneer met een klein reepje ham en een klein reepje augurk.
Het wortelsoepje (waar ik recept van Bluezz voor heb gebruikt) was heerlijk. Teleurstelling alom dat dit niet in een hele grote soepkom werd opgediend.

De hammousse was super. De smaak is heel open. Je kon alle ingredienten er in proeven, maar het was samen toch weer een geheel. De hammousse was trouwens zo lekker, dat de slagroomspuit waar de rest in zat, uit de keuken werd gehaald. Volgens de eters zijn mijn amuselepels veel te klein.

[ Bericht 0% gewijzigd door piepster op 29-10-2006 13:54:06 ]
pi_43036787

Je hebt je gasten dus een flinke aanslag op hun smaakpapillen gegeven
Wij gaven de soep in lange champagneflutes, dat is net iets meer dan kleine cocktailglaasjes, maar ook wij kregen te horen dat het erg weinig was

Die hammouse is een goed idee!
pi_43036887
Ik denk dat ik de wortelsoep de volgende keer maar als voorgerecht serveer, in hele grote soepkommen.

De hammouse is echt de moeite waard idd, en ook iets dat je makkelijk van tevoren kan maken. Ik had het 's middags al gemaakt, en in de slagroomspuit gestopt. Ik hoefde het 's avonds alleen nog maar op de lepels te spuiten en te garneren.
  zondag 29 oktober 2006 @ 15:18:57 #63
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43037161
Even de TT aangepast zo dat ie beter de lading dekt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43037187
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 15:18 schreef Martijn_77 het volgende:
Even de TT aangepast zo dat ie beter de lading dekt
Tnx Martijn

Ik heb nog een simpel lekker amuse-tipje :
quote:
200 gram aardappels
1 st. zongedroogde tomaat (op olie)
1 bolletje Mozzarella
2 el. Basilicum (vers)
1 el Olijfolie
peper/zout


1.De aardappels onder de kraan schoon boenen en gaar koken.
2.De aardappel pellen en in blokjes snijden.
3.De tomaat droog deppen met keukenpapier en fijn snijden.
4.De mozzarella in piepkleine blokjes snijden.
5.Aardappel, tomaat, mozzarella, basilicum en olijfolie mengen en op smaak brengen met peper en zout.
6.Enkele uren koel wegzetten en op lepels serveren.
pi_43037396
Dit maak ik meestal bij tapas, maar het zou ook als amuse kunnen:
quote:
Spiesjes van (op deze volgorde) een half minibolletje Mozzarella, een basilicumblaadje, een kerstomaatje, een basilicumblaadje en een half minibolletje Mozzarella.
  zondag 29 oktober 2006 @ 19:11:01 #66
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_43043252
Dit was ook erg lekker!

Amuse van mozarella met rucola en parmaham

Bereidingstijd: 0-10 minuten

Ingredienten: Voor 8 stuks: 1 bolletje mozzarella, in 8 stukken- 4 plakjes parmaham, gehalveerd - olijfolie - beetje basilicum, fijngesneden - 8 takjes rucola

Voorbereiding: Meng de olie met de basilicum en marineer de mozzarella er 30 minuten in.
Bereidingswijze: Haal de stukken kaas uit de marinade en bestrooi ze met zout en peper. Leg een takje rucola op elk stuk en omwikkel het met parmaham. Serveer op amuselepels.
  zondag 29 oktober 2006 @ 19:52:51 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43044547
Ik vraag me af als je gek ben op amuses, of je dan niet beter tapas kan gaan eten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_43052492
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 19:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af als je gek ben op amuses, of je dan niet beter tapas kan gaan eten?
Ik vind amuses leuk/lekker om tussendoor te geven als mensen hier komen eten.
Terwijl we dan verder niet gaan tapassen of zo
Zie het als kleine mondvermaakjes... maar die term alleen al doet jou waarschijnlijk al

(excuse moi voor de kotssmilie in CUL, maar het is een toegepaste uitdrukking in dit geval )
pi_43752993
Schopje met een gevonden foto

  dinsdag 21 november 2006 @ 16:57:45 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_43753056
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 23:10 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik vind amuses leuk/lekker om tussendoor te geven als mensen hier komen eten.
Terwijl we dan verder niet gaan tapassen of zo
Zie het als kleine mondvermaakjes... maar die term alleen al doet jou waarschijnlijk al

(excuse moi voor de kotssmilie in CUL, maar het is een toegepaste uitdrukking in dit geval )
Laat ik het zo zeggen, het heeft een hoog Libelle gehalte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_43753090
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:


Laat ik het zo zeggen, het heeft een hoog Libelle gehalte

Waar een schop al niet goed voor is.
Libelle
pi_43775070
Libelle...bah!
Amuses op lepels vind ik ook erg leuk. Het zal wel een typisch vrouwending zijn...

Dit lijkt me erg lekker;

Eendeborst met portgelei en vijgjes
Hapje voor 10 lepels

5 eetlepels rode porto - 2 blaadjes gelatine - 2 cm zeer fijngesneden verse gember - 20 zeer dunne sneetjes eendeborst - 3 verse zoete vijgen-

Bereidingswijze

Laat de blaadjes gelatine weken in ruim koud water (minstens 4 minuten).
Verwarm de rode porto en los erin de gelatine op.
Voeg er de helft van de zeer fijngesneden gember bij.
Snijd de binnenkant van de vijgen los en snijd in brunoise.

Presentatie
Plooi twee sneetjes eendeborst in de helft en leg ze in een eetlepel.
Giet hierover wat portgelei.
Versier met verse gember en de gehakte vijgjes.
Versier met andere kleurtjes (aardbeien bv).

Vast alsof een engeltje op je tong pist!

Bron
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_43865999
Gelijk in de favorietjes gezet, wat een geweldige site!
Deze lijkt me ook heerlijk.
Iets voor de kerst.
  zaterdag 25 november 2006 @ 00:23:31 #74
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43869314
quote:
Op vrijdag 24 november 2006 22:39 schreef kabouter.muts het volgende:
Gelijk in de favorietjes gezet, wat een geweldige site!
Leuke site inderdaad. Staan lekkere hapjes op.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_44655969
even een liftje naar boven.
Ben lekkere amuses aan het zoeken.
  woensdag 3 januari 2007 @ 14:37:45 #76
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_44972372
Voor het oudjaarsdiner mocht ik de amuse bereiden. Ik heb geheel out of the blue een recept bedacht. Voor 10 personen (grof geschat, ik ben niet zo van de exacte hoeveelheden):

  • 4 à 5 stevige aardappelen
  • zongedroogde tomaten
  • oude kaas
  • 10 flinke plakken Coburger ham
  • verste bieslookstengels
  • honing (vloeibaar)
  • peper

    Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes. Kook ze beetgaar (niet te lang dus).
    Hak de tomaten fijn. Doe hetzelfde met de oude kaas.

    Beetje olie in een flinke koekepan, matig vuur, bak de aardappelblokjes tot ze lichtbruin zijn. Voeg de tomaten toe, goed husselen, dan gas uit. Voeg daarna de kaas toe. Die mag niet helemaal smelten, het geheel moet wel warm zijn.

    Leg op elk bord een plak Coburger ham. Verdeel het aardappelmengsel over de borden. Vouw de ham over het aardappelmengsel heen en bind het pakketje dicht met de bieslookstengels.
    Besprenkel de pakketjes met de honing (1 lepel per pakketje). Strooi de peper er overheen.

    Eet smakelijk!
  • He's simple, he's dumb, he's the pilot.
      woensdag 3 januari 2007 @ 15:04:53 #77
    35189 Troel
    scherp en bot
    pi_44973307
    Ik had laatst amuses gemaakt, maar dan zonder de lepels.

    Grote champignons, steeltje eruit en vullen met blauwschimmelkaas en dan onder de grill.
    troel (de ~ (v.), ~en)
    1 [inf.] vrouw of meisje
    2 trut
    pi_44973717
    Altijd lekker die grote champignons met vulling, net als wrapjes, je kan eindeloos varieren
      woensdag 3 januari 2007 @ 15:20:13 #79
    35189 Troel
    scherp en bot
    pi_44973785
    Het lekkerste was de voorbereiding, want ik heb alle steeltjes opgegeten na ze in een overheerlijke knoflooksaus gedipt te hebben
    troel (de ~ (v.), ~en)
    1 [inf.] vrouw of meisje
    2 trut
    pi_44973990

    Sowieso met voorbereiden en koken gaat er veel mis bij mij
      woensdag 3 januari 2007 @ 15:27:23 #81
    35189 Troel
    scherp en bot
    pi_44974042
    Ja, en toch ben ik afgevallen

    Ok, oneerlijk, maar het telt wel
    troel (de ~ (v.), ~en)
    1 [inf.] vrouw of meisje
    2 trut
    pi_44975757
    Hey, mijn trutlepels staan er nog..

    Binnenkort maar weer eens wat op doen..
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      woensdag 3 januari 2007 @ 16:18:21 #83
    6845 Ringo
    als een rollende steen
    pi_44975855
    Ik heb de lepels trouwens maar overgeslagen.
    He's simple, he's dumb, he's the pilot.
    pi_44978288
    De eerste man die die lepels leuk vindt, moet nog geboren worden, geloof ik...
    I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
      woensdag 3 januari 2007 @ 17:44:39 #85
    6845 Ringo
    als een rollende steen
    pi_44978674
    quote:
    Op woensdag 3 januari 2007 17:32 schreef Serendips het volgende:
    De eerste man die die lepels leuk vindt, moet nog geboren worden, geloof ik...
    Dat denk ik ook. Bovendien heb ik de neiging om mijn gerechten groter te maken dan strikt de bedoeling, dus die lepels waren sowieso (net) te klein.

    Ik vind het idee van amuses trouwens leuker dan het idee van één klein hapje voor het voorgerecht; liever een verzameling hapjes als maaltijd, à la dim sum of tapas. Als je niet oppast, wordt de amuse compleet overdonderd door de rest van het diner; zonde van mijn tijd.

    De emancipatie van de amuse, aldus; mijn voornemen voor 2007.
    He's simple, he's dumb, he's the pilot.
    pi_44978679
    quote:
    Op woensdag 3 januari 2007 17:32 schreef Serendips het volgende:
    De eerste man die die lepels leuk vindt, moet nog geboren worden, geloof ik...
    Oh, daar leef ik dan mee samen...
    Maar moet er wel bij zeggen dat hij altijd 3 lepels krijgt, op z'n minst...
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_44980382
    quote:
    Op woensdag 3 januari 2007 17:44 schreef Oblivion het volgende:


    Oh, daar leef ik dan mee samen...
    Ik ook

    Familietje spelen? Hebben we samen 16 lepeltjes
    pi_44980571
    quote:
    Op woensdag 3 januari 2007 18:39 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Ik ook

    Familietje spelen? Hebben we samen 16 lepeltjes
    Ik dacht ook gelijk aan golfer!
    Na mijn eigen vent dan...

    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 00:13:52 #89
    1576 BwennieBren
    1 + 1 = 11
    pi_45060985
    Deze amuses heb ik met Kerst opgediend aan mijn beeldige kersttafel waar ik heel trots op ben



    Deze amuses heb ik zelf gemaakt:

    Oestershot met vodka

    Benodigdheden:
    6 verse oesters
    Wodka
    Tomatensap
    bieslook
    groene tabasco

    Verse oesters openmaken in borrelglas doen, eetlepel tomatensap, vodka, 2 druppels groene tabasco en enkele sprietjes bieslook toevoegen.



    Courgetterolletjes met tonijn

    Ingrediënten:
    2 courgettes
    2 eetlepels olijfolie
    1 blikje tonijn op water (185 g), uitgelekt
    2 eetlepels mayonaise
    1/2 zakje verse dille (a 15 g)
    2 eetlepels kappertjes (potje), fijngehakt
    versgemalen zwarte peper

    Materialen:
    cocktailprikkers, grillpan, staafmixer of keukenmachine

    Bereiden:
    Grillpan voorverwarmen. Elke courgette met groot scherp mes in de lengte in 6 dunne plakken snijden. Plakken aan beide kanten met olie bestrijken. In grillpan plakken courgette in 3-4 min. bruin en gaar grillen, halverwege keren. Laten afkoelen. In keukenmachine of met staafmixer tonijn met mayonaise pureren. Enkele takjes dille voor garnering apart houden, rest van dille fijnsnijden en met kappertjes door tonijnmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Plakken courgette droogdeppen en dun met tonijnmengsel bestrijken. Plakken voorzichtig oprollen en met cocktailprikkers vastzetten. Rolletjes rechtop op schaal zetten en garneren met apartgehouden dille.



    Pikante garnalen met saffraan-mayonaise

    Ingrediënten:
    1 zak reuzengarnalen (diepvries, 500 g)
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    1 rode peper (zonder zaadjes), fijngehakt
    4 eetlepels olijfolie
    1/2 citroen, uitgeperst
    1 envelopje saffraan
    1 eetlepel droge sherry
    8 eetlepels mayonaise
    cayennepeper

    Materialen:
    staafmixer of keukenmachine

    Voorbereiden:
    Garnalen langzaam ontdooien in koelkast of sneller, volgens aanwijzing op verpakking. In keukenmachine of in hoge kom met staafmixer 1 teentje knoflook, rode peper, olie en 3 el citroensap tot gladde marinade pureren. Garnalen pellen, aan rugzijde insnijden en zwart streepje verwijderen. Garnalen door marinade scheppen en smaken ca. 2 uur afgedekt in koelkast laten intrekken. In kom saffraandraadjes weken in sherry. Mayonaise en rest van knoflook erdoor roeren. Dipsaus op smaak brengen met paar druppels citroensap en cayennepeper.

    Bereiden:
    Garnalen uit marinade nemen en in droge koekenpan op matig vuur in 5-7 min. gaarbakken. Warm serveren met saffraanmayonaise.



    Makreelcrème

    Ingrediënten:
    100 g gerookte makreelfilet
    3 eetlepels mayonaise
    1/2 eetlepel mierikswortel (potje)
    1/2 eetlepel citroensap
    18 snackcups of ronde toastjes
    6 gedroogde tomaatjes, in reepjes

    Materialen:
    staafmixer

    Voorbereiden:
    Verwijder het vel van de makreelfilet, snijd de vis in stukken en pureer ze met een staafmixer, samen met de mayonaise, mierikswortel en het citroensap. Breng de crème op smaak met peper. Bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje.

    Bereiden:
    Leg 18 snackcups of ronde toastjes op een schaal en schep de makreelcrème erin. Verdeel de tomaatreepjes erover.



    Dadels met spek op bedje van fijngesneden champignons in madera

    Ingrediënten:
    Dadels met spek (kant en klaar bij de Jumbo)
    Champignons
    roomboter
    perper
    zout
    madera

    Bereiden:
    Champignons fijnsnijden, opbakken in roomboter met peper en zout uit de molen, afblussen met madera. Dadels even grillen (zonder boter of olie) in bakpan.



    Zalmrolletjes met limoenricotta

    Ingrediënten:
    1 limoen
    1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g)
    zout en (versgemalen) peper
    200 g gerookte zalmfilet
    1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)

    Materialen:
    plasticfolie

    Bereiden:
    Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen. Limoen uitpersen. Ricotta, zout en peper naar smaak door limoenschil mengen. Op werkvlak stuk folie uitspreiden. Plakjes zalm erop leggen in rechthoek van ca. 20 x 16 cm. Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met dun laagje limoenricotta. Afdekken met blaadjes basilicum. Met behulp van folie zalm vanaf lange zijde oprollen. Zalmrol in folie wikkelen. In koelkast ca. 1 uur laten opstijven. Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakjes van ca. 1 cm dik snijden.

    Opdienen met wat sla op amuselepel

    Gerookt tonijnfilet met parmezaanse kaas

    Ingrediënten:
    gerookt tonijnfilet
    parmezaanse kaas
    olijfolie
    zwarte peper
    zout

    Bereiden:
    Gerook tonijnfilet besprenkelen met olijfolie, zwarte peper en zout uit de molen, schikken op amuselepel en parmezaanse kaas erovereen.



    Citroenspoom

    Ingrediënten:
    3 citroenen, geperst
    100 ml cactus-citroensiroop (Lessini)
    1 cupje gepasteuriseerd eiwit (te koop bij o.a. Jumbo)
    200 ml mousserende witte wijn, gekoeld

    Benodigdheden:
    diepvriesdoos (inhoud 750 ml)
    ijsbolletjestang

    Voorbereiden:
    Van citroenssap 100 ml afmeten en mengen met cactus-citroensiroop. Mengsel overdoen in diepvriesdoos, onafgedekt in vriezer zetten en in circa 1 uur licht laten bevriezen. Eiwitten stijfkloppen. Citroenmengsel uit vriezer nemen en met vork loshalen. Eiwit met mespunt zout loskloppen en voorzichtig door citroenmengsel spatelen.
    Mengsel terug in vriezer zetten en elke 30 minuten met vork loshalen of omscheppen. Na 4-5 uur heeft sorbetijs de juiste structuur. U kunt ook de ijsmassa laten bevriezen en sorbet daarna in keukenmachine in 1 minuut fijnmaken.

    Bereiden:
    Sorbetijs 10 minuten voor gebruik uit vriezer nemen en in koelkast zetten. Bubbelwijn over 4 glazen verdelen. Met ijsbolletjestang ijsbolletjes over de mooie glazen verdelen.



    Deze amuse heb ik kant en klaar gekocht bij de Hema:

    Warm visschelpje



    Daarna heb ik als hoofdgerecht geserveerd: salade van gerookte kip met asperges, crabchowder, kalkoen met rode portsaus en kastanjes, en 3 soorten groenten.

    Toetje was Creme Brulee met Baileys koffie



    [ Bericht 0% gewijzigd door BwennieBren op 06-01-2007 01:14:36 ]
    Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
    pi_45061270
    ik had zelf deze gemaakt.

    Rozijnen of dadels fijnhakken... door zachte geitenkaas roeren.
    Walnoten even roerbakken met honing en een druppel balsamico en wat bruine suiker. Walnoten uit de pan en af laten koelen.
    Gietenkaasmengsel op een walnootje smeren en andere walnoothelft erop.

    Lekker
    pi_45061588
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:13 schreef BwennieBren het volgende:
    Deze amuses heb ik met Kerst opgediend aan mijn beeldige kersttafel waar ik heel trots op ben


    HALLELUJA!

    *Applaus geeft!

    En mooie recepten!
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      zaterdag 6 januari 2007 @ 00:38:15 #92
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_45061774
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:13 schreef BwennieBren het volgende:
    Deze amuses heb ik met Kerst opgediend aan mijn beeldige kersttafel waar ik heel trots op ben
    Wow.

    Ik krijg opeens enorme trek om amuselepeltje-lepeltje met iemand te gaan liggen.
    Dames, meldt u zich maar aan.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_45061826
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:38 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Wow.

    Ik krijg opeens enorme trek om amuselepeltje-lepeltje met iemand te gaan liggen.
    Dames, meldt u zich maar aan.
    Sandwich-amuse-lepeltje-lepeltje doen ?

    BLUEZZZ!!!
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 00:44:57 #94
    1576 BwennieBren
    1 + 1 = 11
    pi_45061986
    Ooooohhhh.... Obli is een klikkert!!

    BLUEZ!!!

    Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
    pi_45062012
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:44 schreef BwennieBren het volgende:
    Ooooohhhh.... Obli is een klikkert!!

    BLUEZ!!!

    Nee nee..

    SANDWICH my dearest, hebbie toch echt 3 voor nodig...
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 00:46:36 #96
    1576 BwennieBren
    1 + 1 = 11
    pi_45062034
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:45 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    Nee nee..

    SANDWICH my dearest, hebbie toch echt 3 voor nodig...
    euhw.... ja ik ben dr helemaal uit hoor (als in einde oefening), sorry
    Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
    pi_45062135
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:46 schreef BwennieBren het volgende:

    [..]

    euhw.... ja ik ben dr helemaal uit hoor (als in einde oefening), sorry
    Hey, maar even zonder gekkigheid...
    Wat een werk!
    Water loopt uit de mond...
    Je hebt rede om trots te zijn!
    Wat waren de reacties?
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 00:52:35 #98
    1576 BwennieBren
    1 + 1 = 11
    pi_45062189
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:50 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    Hey, maar even zonder gekkigheid...
    Wat een werk!
    Water loopt uit de mond...
    Je hebt rede om trots te zijn!
    Wat waren de reacties?
    Eigenlijk mis ik nog 2 amuses maar daar heb ik vergeten een foto van te maken, eentje met avocadomousse in een glaasje met st. jacobsschelp in champagnesaus erop en nog een krabamuse (kant-en-klaar)

    Maar ze vonden het heerlijk, zo heerlijk dat ik zaterdag weer de keuken inmoet

    Nee hoor ik vind koken heel leuk
    Maar ik heb wel de hele dag in de keuken gestaan, zaterdag doe ik dus maar 5 amuses ipv 10
    Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
    pi_45062249
    Ja! Ik zou je ook terug sturen en met mes en vork op je zitten te wachten! Echt wel!
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 00:57:27 #100
    1576 BwennieBren
    1 + 1 = 11
    pi_45062343
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:54 schreef Oblivion het volgende:
    Ja! Ik zou je ook terug sturen en met mes en vork op je zitten te wachten! Echt wel!
    Thanx dear! ik verwen graag mijn vriendinnetjes en vriendjes culinair, dus heb ik speciaal een foto voor hen laten maken bij het menu a.s. zaterdag. Kijk snel, want ik haal m wel zo weer weg hoor!

    Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
    pi_45062376




    Geweldig!
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 00:59:51 #102
    1576 BwennieBren
    1 + 1 = 11
    pi_45062429
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:58 schreef Oblivion het volgende:




    Geweldig!
    kee dan, dan haal ik m nu weg

    anyway Obli en lurkers, ik ga lekker op één oor. Welterusten
    Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
    pi_45062555
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:52 schreef BwennieBren het volgende:
    Eigenlijk mis ik nog 2 amuses maar daar heb ik vergeten een foto van te maken, eentje met avocadomousse in een glaasje met st. jacobsschelp in champagnesaus erop
    Snetverdemme, klinkt ook lekker, heb je die wel klaargemaakt?
    En dan vooral de vraag: Hoe?
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 01:08:27 #104
    1576 BwennieBren
    1 + 1 = 11
    pi_45062694
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 01:04 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    Snetverdemme, klinkt ook lekker, heb je die wel klaargemaakt?
    En dan vooral de vraag: Hoe?
    Die ene was een krabamuse van de Hema (kant en klaar dus) en die andere heb ik wel zelf gemaakt. Hier is het recept:

    Sint-jakobsschelpen met champagnesaus op avocadomousse

    Ingrediënten:
    1 rijpe avocado, in blokjes
    1 eetlepel citroensap
    1 eetlepel zure room
    3 eetlepels olijfolie
    1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
    300 g sint-jakobsschelpen in champagnesaus (zak AH, diepvries)

    Materialen:
    staafmixer, cocktailglazen

    Bereiden:
    Avocado met citroensap omscheppen. Helft van avocado met zure room en 2 el olie met staafmixer pureren (of met vork zeer fijn prakken). Op smaak brengen met helft van chilipeper en zout. Sint-jakobsschelpen opwarmen in magnetron, niet te lang. Avocadomousse over vier cocktailglazen verdelen. Rest van avocadoblokjes en sint-jakobsschelpen erop leggen. Gerecht met rest van chilipeper bestrooien. Lekker met geroosterd brood. Direct serveren.
    Tip:De avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt. Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.

    En nu ga ik echt slapen, welterusten

    [ Bericht 1% gewijzigd door BwennieBren op 06-01-2007 10:42:49 ]
    Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
    pi_45062714
    Thanks dear! Slaap lekker!
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_45063861
    Klinkt lekker die amuse-bouche
    pi_45063925
    Hoi
    Oh ze zijn naar bed



    Maar meisjes toch, wat een lekkers presenteren jullie hier
    En ik heb nog een foto tegoed lees ik

    OT, voor ik op mijn kop krijg :

      zaterdag 6 januari 2007 @ 01:51:30 #108
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_45064023
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 01:08 schreef BwennieBren het volgende:

    [..]
    Die ene was een krabamuse van de Hema (kant en klaar dus) en die andere heb ik wel zelf gemaakt. Hier is het recept:

    Sint-jakobsschelpen met champagnesaus op avocadomousse

    Ingrediënten:
    1 rijpe avocado, in blokjes
    1 eetlepel citroensap
    1 eetlepel zure room
    3 eetlepels olijfolie
    1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
    300 g sint-jakobsschelpen in champagnesaus (zak AH, diepvries)

    Materialen:
    staafmixer, cocktailglazen, grillpan

    Bereiden:
    Avocado met citroensap omscheppen. Helft van avocado met zure room en 2 el olie met staafmixer pureren (of met vork zeer fijn prakken). Op smaak brengen met helft van chilipeper en zout. Grillpan verhitten. Sint-jakobsschelpen opwarmen in magnetron, niet te lang. Avocadomousse over vier cocktailglazen verdelen. Rest van avocadoblokjes en sint-jakobsschelpen erop leggen. Gerecht met rest van chilipeper bestrooien. Lekker met geroosterd brood. Direct serveren.
    Tip:De avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt. Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.
    Ik begin een beetje te druipen nu.
    Tering, wat een lekkere gerechtjes kan jij KLAARmaken.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 11:14:00 #109
    1576 BwennieBren
    1 + 1 = 11
    pi_45068230
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 01:47 schreef Bluezz het volgende:

    En ik heb nog een foto tegoed lees ik
    De foto was geen amuse hoor, maar meer amusant en totaal niet belangrijk voor dit culinaire amuse topic

    Ik ga in ieder geval jouw wortelsoep amuse vandaag erbij maken (ik typte vannacht zaterdag, wat vandaag is dus ) en laat je laten weten wat mijn gasten ervan vinden. Mij klinkt het iig heerlijk in de oren, nu nog even mijn smaakpapillen het laten proeven Ik maak het me voor de rest makkelijk af met amuses van zalmcarpaccio, gegrilde sesam tonijn, St. Jacobsschelp in champagnesaus, mozarella met pesto en cherrytomaatjes, en wederom tonijnrolletjes en makreelcreme in ragoutbakjes. Ik heb namelijk naast koken ook nog de intentie om ladderzat te worden vanavond
    Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
      † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 11:14:52 #110
    1576 BwennieBren
    1 + 1 = 11
    pi_45068239
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 01:51 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Ik begin een beetje te druipen nu.
    Tering, wat een lekkere gerechtjes kan jij KLAARmaken.
    Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
    pi_45068302
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 11:14 schreef BwennieBren het volgende:
    . Ik heb namelijk naast koken ook nog de intentie om ladderzat te worden vanavond


    Deze lijkt me ook zeer geschikt:
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 00:22 schreef Triangeljosti het volgende:
    ik had zelf deze gemaakt.

    Rozijnen of dadels fijnhakken... door zachte geitenkaas roeren.
    Walnoten even roerbakken met honing en een druppel balsamico en wat bruine suiker. Walnoten uit de pan en af laten koelen.
    Gietenkaasmengsel op een walnootje smeren en andere walnoothelft erop.

    Lekker
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      † In Memoriam † zaterdag 6 januari 2007 @ 11:27:34 #112
    1576 BwennieBren
    1 + 1 = 11
    pi_45068440
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 11:19 schreef Oblivion het volgende:

    [..]


    Deze lijkt me ook zeer geschikt:
    [..]
    Daar zat ik idd over te twijfelen maar ik wil nog een amuse in een glaasje hebben dus heb daarom Bluezz's wortelsoepje gekozen Maar ik ga deze zeker een keer maken want ik ben gek op dadels
    Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
      zaterdag 6 januari 2007 @ 11:43:38 #113
    33549 Thomasumo
    User 33549 reporting for
    pi_45068714
    zonder nou het incrowd feestje te willen verstoren

    Amuses zijn te gek. Het geeft je gasten dat restaurant gevoel. Ze zijn ook gelijk nieuwsgierig geworden naar je verdere kookkunsten. Daardoor zullen ze bewuster van je kook kunsten genieten.

    Ik moet na de kater van hedenmorgen maar weer eens een datum prikken om grootse werken in de keuken te verrichten !
    I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
    pi_45068874
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 11:43 schreef Thomasumo het volgende:
    zonder nou het incrowd feestje te willen verstoren
    JOIN IN!
    Doe eens gek!
    quote:

    Amuses zijn te gek. Het geeft je gasten dat restaurant gevoel. Ze zijn ook gelijk nieuwsgierig geworden naar je verdere kookkunsten. Daardoor zullen ze bewuster van je kook kunsten genieten.

    Ik moet na de kater van hedenmorgen maar weer eens een datum prikken om grootse werken in de keuken te verrichten !
    Als je maar foto's neemt!
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_45073781
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 11:43 schreef Thomasumo het volgende:


    Amuses zijn te gek. Het geeft je gasten dat restaurant gevoel. Ze zijn ook gelijk nieuwsgierig geworden naar je verdere kookkunsten. Daardoor zullen ze bewuster van je kook kunsten genieten.
    Dat is idd het effect
      zaterdag 6 januari 2007 @ 17:37:35 #116
    33549 Thomasumo
    User 33549 reporting for
    pi_45079742
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 11:54 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    JOIN IN!
    Doe eens gek!
    [..]

    Als je maar foto's neemt!
    Tweede weekend van februari voor 8 man. Ik ben benieuwd. Ik zal foto's nemen van mijn amuse van foiegras in bladerdeeg in bosvruchtensaus. Ik vind trouwens amuselepels ook niet truttig. Dus dat het iets vrouwelijks is lijkt me toch niet
    I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
      zaterdag 6 januari 2007 @ 18:19:07 #117
    35189 Troel
    scherp en bot
    pi_45081331
    wellicht niet helemaal op zijn plaats hoor, maar foiegras? Toch wel op een enigszins diervriendelijjke manier gemaakt hoop ik?
    troel (de ~ (v.), ~en)
    1 [inf.] vrouw of meisje
    2 trut
    pi_45084434
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 18:19 schreef Troel het volgende:
    wellicht niet helemaal op zijn plaats hoor, maar foiegras? Toch wel op een enigszins diervriendelijjke manier gemaakt hoop ik?
    Daar is een heel topic over... Meest 'foute' kerstgerecht?

    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_45087277
    @ Bwenniebren: Je zit je waarschijnlijk helemaal het lazerus te drinken....
    Maar ik heb vandaag die Garnalen in saffraansaus gemaakt...
    Alleen niet als amuse, maar als voorgerecht... Heerlijk!
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      † In Memoriam † maandag 8 januari 2007 @ 12:49:23 #120
    1576 BwennieBren
    1 + 1 = 11
    pi_45139494
    quote:
    Op zaterdag 6 januari 2007 20:49 schreef Oblivion het volgende:
    @ Bwenniebren: Je zit je waarschijnlijk helemaal het lazerus te drinken....
    Maar ik heb vandaag die Garnalen in saffraansaus gemaakt...
    Alleen niet als amuse, maar als voorgerecht... Heerlijk!
    Ohhh...heerlijk zijn ze he? En ik was helaas niet zo heel lam geworden

    Het etentje dat ik heb gegeven afgelopen zaterdag was weer heel goed ontvangen bij mijn vrienden waar ik heb gekookt en heb hier de foto's ervan (en Bluezz vooruit, de gemiste foto die Obli alleen heeft gezien is er ook op te zien alsook jouw overheerlijke wortelsoepje, die ze allemaal zalig vonden ) De recepten van de amuses heb ik hier al geplaatst m.u.v. de gegrilde tonijn in terriyakisaus op bedje van zeekraal Zie foto amuselepels) en de brucetta's met tapenade. Ik ga die later in dit topic plaatsen okay? Daarnaast heb ik nog kokkels gemaakt als amuse en dat recept heb ik ooit als voorgerecht op CUL geplaatst en wel hier: Wat zetten jullie op tafel met kerst?











    Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
    pi_45140414


    Bedankt, ik heb honger...

    Ziet er geweldig uit!
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_45149167
    Wat Obli zegt
    En wat is de *Styling* (zeggen wij altijd op zijn truttigst, maar ik hou er erg van) geweldig!!

    Ben benieuwd wat er in de tapenade zit.
    De wortelsoep wordt een internationaal doorslaand succes als we zo doorgaan, en het leuke is dat het bij iedereen er weer anders uitziet

    Foto gespot, jij op een servetmenukaartdinges ?
      † In Memoriam † maandag 8 januari 2007 @ 19:06:15 #123
    1576 BwennieBren
    1 + 1 = 11
    pi_45152075
    Dankjewel dames
    quote:
    Op maandag 8 januari 2007 17:41 schreef Bluezz het volgende:
    Wat Obli zegt
    En wat is de *Styling* (zeggen wij altijd op zijn truttigst, maar ik hou er erg van) geweldig!!
    Ik ben ook gek op truttig hoor! Ik ben psvr truttig
    Al mijn opdekservies is zilver en glas (zie kersttafel) De amuselepels heb ik trouwens gewoon bij de Blokker gekocht voor 2 euro voor 6 amuselepels en de etagere bij de Hema voor 10 euro). De zilveren schalen ook allemaal bij de Blokker, kost bijna niets en ziet er toch leuk uit, althans vind ik. Dit etentje heb ik bij vrienden gegeven, neem wel mijn eigen schalen mee (erg he?) maar borden niet en zo...
    quote:
    Ben benieuwd wat er in de tapenade zit.
    AUB

    Toscaanse tapenade:
    Groene olijven, zwarte (Griekse Kalamata, zonder pit) olijven, basilicum, oregano, rozemarijn, knoflook, kappertjes, zongedroogde tomaten, walnoten, pijnboompitten, ansjovis, parmezaanse kaas en geroosterde paprika met olijfolie, fijnmaken in keukenmachine

    Afbakstokbrood in plakken snijden van ongeveer 3cm, met een knoflookteentje inwrijven, druppel olijfolie erop en in de over 200 gr, 10 a 15 min. verwarmen. Wanneer het klaar is de tapenade erop smeren.

    Je kan er ook nog parmaham overheen doen met drupje olijfolie en wat geschaafde amandelen.
    quote:
    De wortelsoep wordt een internationaal doorslaand succes als we zo doorgaan, en het leuke is dat het bij iedereen er weer anders uitziet
    Jouw wortelsoep is een denderend succes en die blijf ik houden in mijn amuselijst
    quote:
    Foto gespot, jij op een servetmenukaartdinges ?
    Ja dat is ik dus "Ik ben Jannie en ik flikker alles in me frituurpannie", was het maar zo, dan stond ik niet tenminste zo lang in de keuken

    Deze simpele amuse recepten hebben jullie nog van me tegoed:

    Tonijn op bedje van zeekraal
    (smaak ziltig met zoet)

    Zeekraal is lekker ziltig, deze aanbakken in olijfolie met peper en 1 teentje verse uitgeperste knoflook, op amuselepel schikken.

    Vers stuk tonijn laat je even marineren in olijfolie met wat druppels sesamolie, zwart peper uit de molen en terriyakisaus, in grilpan grillen om en om zodat de binnenkant van de tonijn nog rauw is. Beetje sesamzaad erover en op het bedje van zeekraal schikken op amuselepel.

    Zalmcarpaccio

    Voor de dressing: 1/2 potje slagroom, mayonaise, citroensap, zout, peper uit molen en wat fijngeknipte dille.

    Blaadje sla op amuse lepel, gerookte zalm oprollen en erop doen en dressing erover doen met wat geroosterde pijnboompitjes.

    Edit:

    Ik vergeet nog de Strawberry shooter.

    Aldus, onder in shooterglas laagje aardbeisiroop, verse aarbei erin (uiteraard, groen eraf) en vodka, 10 minuten in de vriezer leggen en ijskoud opdienen. Mensen met amegaanvullingen en gevoelige tanden: KIJK UIT!

    Zo, en nu hoop ik dat er nog veel meer mensen amuserecepten hier gaan posten met foto want ze zijn zo enig om voor te schotelen!



    [ Bericht 2% gewijzigd door BwennieBren op 08-01-2007 19:22:41 ]
    Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
      dinsdag 9 januari 2007 @ 18:23:21 #124
    691 luciano
    ondertitelloos
    pi_45184811
    quote:
    Op maandag 8 januari 2007 12:49 schreef BwennieBren het volgende:

    [..]

    Ohhh...heerlijk zijn ze he? En ik was helaas niet zo heel lam geworden

    Het etentje dat ik heb gegeven afgelopen zaterdag was weer heel goed ontvangen bij mijn vrienden waar ik heb gekookt en heb hier de foto's ervan (en Bluezz vooruit, de gemiste foto die Obli alleen heeft gezien is er ook op te zien alsook jouw overheerlijke wortelsoepje, die ze allemaal zalig vonden ) De recepten van de amuses heb ik hier al geplaatst m.u.v. de gegrilde tonijn in terriyakisaus op bedje van zeekraal Zie foto amuselepels) en de brucetta's met tapenade. Ik ga die later in dit topic plaatsen okay? Daarnaast heb ik nog kokkels gemaakt als amuse en dat recept heb ik ooit als voorgerecht op CUL geplaatst en wel hier: Wat zetten jullie op tafel met kerst?

    [afbeelding]

    [afbeelding]

    [afbeelding]

    [afbeelding]

    [afbeelding]

    16-10-2002
    Laatste update 31-08-2006
    Geslacht Vrouw
    Geb. Datum 12-04-1962
    Relatie (nog) niet nodig ech wel nu ! ..... IK BIED ME AAN @ al dit lekkers
    Seksualiteit
    Kleur ogen Bruin
    Schoenmaat 39
    Beroep
    Studierichting
    Woonplaats
    Favo subsite Forum
    Favo forum Mens erger je niet
    Favo FOK!ker er zijn er zoveel
    Aantal posts 13487
    Aantal views 9180
    Replies 389
    Laatste Voyeur luciano
    pi_45185179


    GO GO GO Luciano!
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_45185597
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 18:33 schreef Oblivion het volgende:


    GO GO GO Luciano!
    Ze heeft alleen geen rood haar
    pi_45185801
    Bluezz, niet posten wel lurken!

    Foei!
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_45185965
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 18:50 schreef Oblivion het volgende:
    Bluezz, niet posten wel lurken!

    Foei!
    Nou hoor

    Ik vond bij bol een leuk boekje :


    Lijkt me leuk
      dinsdag 9 januari 2007 @ 19:25:03 #129
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_45187230
    is mis nog teveel de aspic bij amuses. daar kan je natuurlijk hele leuke dingen mee doen omdat het elke vorm aanneemt.

    zoek ijsklontenbak met een leuk motiefje of wees creatief met andere vormmakers, je kan er ook de lepel voor gebruiken.

    aspic is natuurlijk niet meer dan een bouillion met gelatine. voor exate maten, afmetingen en recepten moet je maar even googelen.

    de aspic die het bij mij altijd goed doet is een fijne kalfsboullion met heel klein gesneden:
    lenteuitje, oesterzwam, worteltje. laat dit trekken totdat de worteltjes glazig worden.

    doe op het laatst wat geplozen markreelfilet en sourcream totdat de bouillion glazig wit kleurt.

    doe er geweekte velletjes gelatine bij en laat dit opstijven in de koelkast.

    serveren op een japanse soeplepel (speciaal voor piet, in de hoop dat deze een minder libellegehalte hebben) maak af met een paar druppeltjes vissaus gemengd met truffelolie op de aspic, wees hier echter heel erg zuinig mee. twee-dire hele kleine druppeltjes zijn al genoeg.

    het voordeel van de aspic, zoals ik al eerder schreef, is dat je elke vorm kan maken die je wil. bijvoorbeeld op één lepel drie hele kleine bolletjes. whatever...




    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      † In Memoriam † dinsdag 9 januari 2007 @ 21:00:17 #130
    1576 BwennieBren
    1 + 1 = 11
    pi_45191289
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 18:23 schreef luciano het volgende:

    [..]

    Relatie (nog) niet nodig ech wel nu ! ..... IK BIED ME AAN @ al dit lekkers

    Laatste Voyeur luciano
    Zo zie je maar weer dames, de liefde van de man gaat door de maag... rood, blond, bruin, zwart, grijs haar is in ene niet meer van belang
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 18:45 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Ze heeft alleen geen rood haar
    Sterker nog, ik heb momenteel helemaal geen haar...
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 19:25 schreef zoalshetis het volgende:
    is mis nog teveel de aspic bij amuses. daar kan je natuurlijk hele leuke dingen mee doen omdat het elke vorm aanneemt.
    Kan van tevoren ook gemaakt worden Ga ik zeker nog eens proberen. Voorlopig ben ik even uitgeamused, eerst ff beter worden van die ^%&$^%$%$#!! griep! *snotter*
    Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
    pi_45193494
    Beterschap, Bwenniebren!
    Enne geen haar??
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
      dinsdag 9 januari 2007 @ 21:56:27 #132
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_45193718
    nog een leuke amuse. snij uit, halfplat gerold, roggebrood wat rondjes met een diameter van 1,5-2 cm. doe daarop een toefje zelfgemaakte mosterd/gerapste rode ui/ saffraanmayo, een schijfje van dezefde diameter met dungesneden haring. maak af met een evengroot uitgesneden rondje avodado erop.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
      dinsdag 9 januari 2007 @ 22:05:06 #133
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_45194148
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 21:00 schreef BwennieBren het volgende:


    Sterker nog, ik heb momenteel helemaal geen haar...
    Plaatselijk, mag ik hopen?
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      † In Memoriam † dinsdag 9 januari 2007 @ 22:10:30 #134
    1576 BwennieBren
    1 + 1 = 11
    pi_45194366
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 21:52 schreef Oblivion het volgende:
    Beterschap, Bwenniebren!
    Enne geen haar??
    Dankjewel meis

    wb de haren, kijk maar ff in je FB want daar is nix culinairs aan natuurlijk om dat hier te plaatsen

    En om nog even ontopic te blijven:



    weer een ander soort amuselepel en misschien voor Piet iets minder truttig?
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 22:05 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Plaatselijk, mag ik hopen?
    Eerlijk gezegd overal maar dat is wel tijdelijk hoor! Het komt al een beetje terug
    Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
      dinsdag 9 januari 2007 @ 22:16:59 #135
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_45194668
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 22:10 schreef BwennieBren het volgende:


    En om nog even ontopic te blijven:

    [afbeelding]
    Ziet er weer lekker uit.
    quote:
    Eerlijk gezegd overal maar dat is wel tijdelijk hoor! Het komt al een beetje terug
    Oeps.
    Sterkte.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
    pi_45194685
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 21:56 schreef zoalshetis het volgende:
    nog een leuke amuse. snij uit, halfplat gerold, roggebrood wat rondjes met een diameter van 1,5-2 cm. doe daarop een toefje zelfgemaakte mosterd/gerapste rode ui/ saffraanmayo, een schijfje van dezefde diameter met dungesneden haring. maak af met een evengroot uitgesneden rondje avodado erop.
    Het water liep me in de mond zhi, totdat ik 'haring' las
    Je bent wel een creabea zeg
      † In Memoriam † dinsdag 9 januari 2007 @ 22:20:03 #137
    1576 BwennieBren
    1 + 1 = 11
    pi_45194803
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 22:16 schreef golfer het volgende:


    Oeps.
    Sterkte.
    Kon je niet weten... Dankjewel iig:*
    en nu klaar met dat haar en kom met de amuses recepten maar! jawur!!
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 21:56 schreef zoalshetis het volgende:
    nog een leuke amuse. snij uit, halfplat gerold, roggebrood wat rondjes met een diameter van 1,5-2 cm. doe daarop een toefje zelfgemaakte mosterd/gerapste rode ui/ saffraanmayo, een schijfje van dezefde diameter met dungesneden haring. maak af met een evengroot uitgesneden rondje avodado erop.
    Mayo kan ik zelf maken maar mosterd? Heb je n receptje? Of begrijp ik je zin verkeerd?
    Ik ben niet labiel. Ik ben emotioneel flexibel.
    pi_45196065
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 22:17 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Het water liep me in de mond zhi, totdat ik 'haring' las
    Je bent wel een creabea zeg
    Geen haring fan?
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_45196148
    quote:
    zelf mosterd maken
    Tot in de 20e eeuw werd er in verschillende Nederlandse streken nog thuis mosterd gemaakt. Een typische methode was het gebruik van een houten kom of pan en een forse stalen kogel. Het mosterdzaad werd in de kom gestrooid onder toevoeging van azijn of wei. Door de kogel rond te bewegen werd het zaad gekneusd.
    Zelf mosterd maken is inderdaad zo eenvoudig. Je weekt (een mengsel van) mosterdzaden een nacht in water, azijn, bier, vruchtensap of een mengsel daarvan. De zaden zijn dan opengesprongen en gemakkelijk te malen in een vijzel of keukenmachine. Voeg naar eigen inzicht kruiden, honing of suiker, olie en zout toe en zoveel vocht dat de gewenste dikte ontstaat. Laat de mosterd tenminste een week rijpen in de koelkast en schep het daarna in een pot.
    Mosterd is nog eenvoudiger te maken met mosterd meel, te koop in natuurvoedingswinkel en van Gordon's of Colman's in supermarkt of Engelse winkel.


    Bron: http://www.woutervanderland.nl/alles-over-mosterd.html

    Hmm, is wel te doen dus...
    Steeds als ik tegen de lamp loop,
    neem ik een stukje licht mee.
    Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
    pi_45197065
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 22:47 schreef Oblivion het volgende:


    Geen haring fan?
    Nee, ik probeer het al jaren, ook als het ergens inzit, maar ik vind het echt niet lekker.
    Helaas, ik ben zo jaloers op dat harinkie happen
    pi_55397857
    Schop!
    Met de amuses van appie hein, excellent
    Ze waren wel aardig, maar zien er op deze persfoto stukken mooier uit dan ze smaakten en er werkelijk uitzagen.
    De amuselepeltjes zijn wél leuk om te bewaren.

    pi_55397977
    de smaak was idd , hoe het eruit zag wel aardig en de lepels zijn leuk en daar ging het me om

    lekkere amuses maak ik zelf wel
    ♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
    pi_55398728
    Wij deden het ook om de lepels
    pi_55402565
    oooww..die lepeltjes zien er inderdaad érg leuk uit zeg!!
    (:
    pi_57082318
    Schopje, we hebben zojuist weer wat lekkere amuses gemaakt en onze lepeltjes uit de kast getrokken

    Mini vitello tonato
    Filet americain picanto met een kwarteleitje
    Rookvleesbonbons (uienchutney/roomkaas vulling)

    pi_71319203
    Gezocht!!!
    Amuse op lepeltje recept zonder vis ik weet het veel eisen iemand een idee???
    Simpele Amuses op lepel recepten gezocht!!
    pi_71319711
    Nou, keus genoeg in dit topic lijkt me?
      zaterdag 25 juli 2009 @ 17:54:38 #148
    71480 zoalshetis
    eerlijk=eerlijk
    pi_71319995
    quote:
    Op dinsdag 9 januari 2007 22:17 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Het water liep me in de mond zhi, totdat ik 'haring' las
    Je bent wel een creabea zeg
    oh ja, dat is wel jammer. dat terwijl haring en avocado heerlijk is.
    hoofdletters kosten teveel tijd
    don't avoid pain to gain pleasure
    niet iedereen is iedereen
    pi_105719941
    Echt, dit topic staat zo vol lekkere amuses dat het gewoon even een schopje verdient.

    quote:
    1s.gif Op zaterdag 6 januari 2007 00:22 schreef Triangeljosti het volgende:
    ik had zelf deze gemaakt.

    Rozijnen of dadels fijnhakken... door zachte geitenkaas roeren.
    Walnoten even roerbakken met honing en een druppel balsamico en wat bruine suiker. Walnoten uit de pan en af laten koelen.
    Gietenkaasmengsel op een walnootje smeren en andere walnoothelft erop.

    Lekker :Y
    We may have a winner!!
    I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
    ~ How do I feel this good, sober?
    ~ For the night is dark and full of terrors
      zondag 18 december 2011 @ 13:01:38 #150
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_105720116
    quote:
    7s.gif Op dinsdag 9 januari 2007 22:49 schreef Oblivion het volgende:

    [..]

    Bron: http://www.woutervanderland.nl/alles-over-mosterd.html

    Hmm, is wel te doen dus... :P
    Geel mosterdzaad laten wellen in ruim water met azijn is ook leuk, het worden dan een soort besjes ik poppen in je mond als je ze eet.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
      zondag 18 december 2011 @ 13:03:33 #151
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_105720193
    Ik bedenk me net dat je soesjes ook kan vullen met een mousse van gerookte zalm, mmmm, lijkt me erg lekker.
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_105720794
    Ja of van een kaassoort :9
      zondag 18 december 2011 @ 14:23:16 #153
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_105723568
    quote:
    0s.gif Op zondag 18 december 2011 13:19 schreef Bluezz het volgende:
    Ja of van een kaassoort :9
    Jep een creme maken van een mooie chedder, oude brokkelkaas of schapenblauwschimmel...
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_105743505
    quote:
    Bluezz het recept van jouw wortelsoepje heeft het over zelf het sap maken. Maak jij het ook wel eens met kant-en-klaar?

    quote:
    Ingrediënten
    1 fles wortelsap
    sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn
    roomboter, citroensap
    quote:
    'Dit soepje is het lekkerste als je zelf sap maakt van een bospeen, met een sapcentrifuge. Door het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit als amusesoepje in rechte borrelglazen, met sinaasappelschuim erop. Thuis eet je het soepje in kleine kommetjes, met wat fijngesneden kruiden erover gestrooid.'
    I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
    ~ How do I feel this good, sober?
    ~ For the night is dark and full of terrors
    pi_105745378
    Ja zo'n fles van Zonnatura kookt ook prima in :Y :9
    pi_105746679
    Fijn, dan gaat dit hem worden!
    I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
    ~ How do I feel this good, sober?
    ~ For the night is dark and full of terrors
    pi_105754856
    Dan wel die kruidjes en de wijn erin he ;)
    pi_105754876
    quote:
    0s.gif Op zondag 18 december 2011 21:53 schreef Bluezz het volgende:
    Ja zo'n fles van Zonnatura kookt ook prima in :Y :9
    Heb ik ook gebruikt en wilde prima :Y
    "Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
    pi_105760386
    quote:
    0s.gif Op maandag 19 december 2011 00:57 schreef Bluezz het volgende:
    Dan wel die kruidjes en de wijn erin he ;)
    :Y
    I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
    ~ How do I feel this good, sober?
    ~ For the night is dark and full of terrors
      maandag 19 december 2011 @ 08:30:58 #160
    137776 boem-dikkie
    Jedi Mind Baby!
    pi_105760731
    Ik wou zeggen dat ik het een goed topic vind en toen zag ik dat ik 5 jaar geleden al iets heb gepost over pinda's. :')

    Goed, 5 jaar later heb ik dus ook zulke lepels in de kast en zoek inspiratie voor kerst!

    Wat ik zelf altijd wel lekker vind is iets met wat sla, garnaaltjes, whiskey cocktail saus. Een kleine cocktail.
    Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
      maandag 19 december 2011 @ 08:42:50 #161
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_105760877
    quote:
    14s.gif Op maandag 19 december 2011 08:30 schreef boem-dikkie het volgende:
    Ik wou zeggen dat ik het een goed topic vind en toen zag ik dat ik 5 jaar geleden al iets heb gepost over pinda's. :')

    Goed, 5 jaar later heb ik dus ook zulke lepels in de kast en zoek inspiratie voor kerst!

    Wat ik zelf altijd wel lekker vind is iets met wat sla, garnaaltjes, whiskey cocktail saus. Een kleine cocktail.
    Een mousse van gerookte zalm met wat garnalen, dille en cherrytomaatfiletjes op een laagje heldere tomatengelei?
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_105771705
    Wat een goed topic, dit.
    Ik vind het ontzettend leuk om amuses te maken en met de kerst helemaal. Ondertussen is hier al de traditie onstaan dat mijn vader en ik op kerstavond een uitgebreid diner serveren met meerdere amuses.
    We hebben voor dit jaar ons hele menu al klaar, we willen alleen graag een amusedessert maken en kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Iemand tips? (geen kaas want we serveren kaas bij de borrel vooraf en de eerste amuse en het voorgerecht bevatten ook kaas :') Als het aan mij lag zat er kaas bij elke gang maar dat werd niet gewaardeerd :+ ) Oh en het mag best wel een beetje bijzonder!
    Dit jaar serveren wij aan amuses onder andere:

    Warme geitenkaasbolletjes met honing en truffel
    Paddestoelensoepje met rode port
    Wild zwijnpate op roggebrood

    Van voorgaande jaren heb ik nog als tips:

    Sinaasappelroom met geconfijte vijgen en Danish Blue
    Kruidenpoffertjes met geitenkaas en honing
    Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot
    Avocadosoepje met ricotta
      maandag 19 december 2011 @ 21:18:00 #163
    30560 2Mini
    Official Logo
    pi_105790495
    Goeie kick, zo vlak voor kerst.. :)
    Camera 1... 1!
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')