abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_36722447
Via marktplaats hebben we deze lepeltjes besteld, binnen enkele dagen kunnen we ze verwachten!

Lijkt ons erg leuk om na een lekker drankje, onze eters te trakteren op iets lekkers op deze lepeltjes



Hebben jullie ze ook, en wát is er allemaal leuk, mooi en lekker op !

Ze zijn er ook in bladerdeeg lees ik
quote:
De nadruk bij amuse ligt op klein. Dit hapje wordt geserveerd op een lepeltje of een klein schoteltje. De functie van het aanbieden van een amuse is om een accent te leggen op de gastvrijheid, een groetje uit de keuken, het is een visitekaartje van het bedrijf. De belangrijkste functie van de amuse is het opwekken van de eetlust, het prikkelen van de smaakpapillen, en het moet er oogstrelend uitzien.
Er zijn kleine lepeltjes te koop die gemaakt zijn van bladerdeeg waarop rechtstreeks de amuse kan worden geschikt.


[ Bericht 45% gewijzigd door Blues op 06-04-2006 22:03:34 ]
pi_36722649
die kan je toch zelf ook wel maken van oude lepels
pi_36722674
Jaaah, da's leuk! Tijd niet gebruikt (ivm verbouwing), maar kun je idd hele leuke lekkere dingen mee doen.

Ik doe wel eens gebakken kippelever met mangochutney erop, en twee takjes bieslook ter garnering. (kan koud of warm). En als je niet van lever houdt kun je ook kip of een stukje biefstuk nemen
pi_36722679
Fijn gesneden tonijnsashimi met lekker sausje en sesamzaadjes.

Heel lekker aardappeltje lichtjes gebakken in lekkere olie en die klein snijden, lepeltje cremefrais erop en een beetje (nep) kaviaar.

Hapje met gerookte forel een druifje (gehalveerd) blaadje rucola en drupje lekker zelfgemaakt coctailsausje. Pietsje peper erover.

Tsja erg lekker allemaal.
Kan nu even zosnel niet nog meer bedenken.
pi_36722687
quote:
Op donderdag 6 april 2006 22:03 schreef nicomart het volgende:
die kan je toch zelf ook wel maken van oude lepels
Geprobeerd, maar dat breekt.
Next
  donderdag 6 april 2006 @ 22:05:05 #6
30560 2Mini
Official Logo
pi_36722702
Ik heb ze niet, maar wat dacht je van een bolletje straciatella met een vleugje cognac (opgewarmd in de magnetron voor een paar seconde) en een klein bisquitje
Camera 1... 1!
pi_36722903
gewoon een theelepel verwarmen en buigen moet makkelijk kunnen toch?
pi_36723174
Lijkt me erg lekker met vis

  donderdag 6 april 2006 @ 22:18:30 #9
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_36723193
quote:
Op donderdag 6 april 2006 22:04 schreef kabouter.muts het volgende:
Fijn gesneden tonijnsashimi met lekker sausje en sesamzaadjes.

Heel lekker aardappeltje lichtjes gebakken in lekkere olie en die klein snijden, lepeltje cremefrais erop en een beetje (nep) kaviaar.

Hapje met gerookte forel een druifje (gehalveerd) blaadje rucola en drupje lekker zelfgemaakt coctailsausje. Pietsje peper erover.

Tsja erg lekker allemaal.
Kan nu even zosnel niet nog meer bedenken.
Klinkt lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_36728572
Stukjes geroosterd brood uitsteken op de maat van de lepel.
Stukje gebakken spek op maat snijden.
Spek op brood op de lepel leggen. Gebakken kwarteleitje erop en klaar!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_36730269
Hey, ik heb ze ook, alleen die van ons kan je aan het bord hangen...
Ik heb ze met tierlantijntjes....
Zijn echt leuk, heb toen voor Kerstmis amuse gemaakt met grote garnalen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 7 april 2006 @ 09:17:55 #12
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_36730284
gewoon een bak pinda's op de tafel flikkeren en iederen zo'n lepel geven
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_36730325
Stukje wildpaté met cranberrysaus... mjammie.
En ja, dat zijn onze eigen Boris † en Diever hiernaast!
  vrijdag 7 april 2006 @ 10:20:47 #14
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_36731659
Ingredienten: Voor 8 stuks: 1 bolletje mozzarella, in 8 stukken- 4 plakjes parmaham, gehalveerd - olijfolie - beetje basilicum, fijngesneden - 8 takjes rucola

Voorbereiding: Meng de olie met de basilicum en marineer de mozzarella er 30 minuten in.
Bereidingswijze: Haal de stukken kaas uit de marinade en bestrooi ze met zout en peper. Leg een takje rucola op elk stuk en omwikkel het met parmaham. Serveer op amuselepels

mmmmmmmmm
pi_36732837
Oh jongens wat een goeie ideeën al
  vrijdag 7 april 2006 @ 11:17:22 #16
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_36732985
Gerookte paling is ook een optie. Garneren met een beetje rode ui. Of gerookte zalmrolletjes met (bewerkte) mascarpone.
Love will be my strongest weapon
  zaterdag 8 april 2006 @ 00:51:49 #17
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36756484
Wat dacht je van een vismouse mooi opgemaakt?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 8 april 2006 @ 16:23:16 #18
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_36768171
Ik wou ze ook proberen, maar toch bedacht ik me dat ik ze met een mogelijkheid kan opbergen in mijn keuken.
Dezelfde categorie als een meloenballer...leuk en aardig, maar verder geen praktisch nut.
Hetzelfde als die wijnglazen zonder voet, maar met steel. Allemaal in een soort emmer.
De keuken wordt te klein nou.

De recepten zijn wel leuk!
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  zaterdag 8 april 2006 @ 16:27:22 #19
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_36768283
Erg leuk inderdaad.
Helaas kan ik er pas van snoepen als het materiaal geen nikkel bevat.

Voor de feestjes waar ze amuse op zilverbestek presenteren word ik niet uitgenodigd.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  zaterdag 8 april 2006 @ 16:50:26 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36768899
amuses op lepels
Ik vind dat zo iets van truttig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36770616
Ik vind het geweldig

Een restaurant heeft bij mij al snel een streepje voor als ze amuses serveren.

En ik denk dat ik ook een setje ga halen, zag ze een tijdje terug bij een alleraardigst kookwinkeltje.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_36772641
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
amuses op lepels
Ik vind dat zo iets van truttig.
Oh Piet, dan hou je helemaal van deze....

Op en top truttigheid, de mijne:





Goed fout!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 8 april 2006 @ 19:12:30 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36772760
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 17:54 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het geweldig

Een restaurant heeft bij mij al snel een streepje voor als ze amuses serveren.

En ik denk dat ik ook een setje ga halen, zag ze een tijdje terug bij een alleraardigst kookwinkeltje.
Lekkere hapjes vooraf is geweldig, maar het serveren ervan op een lepel, dat vind ik zooo Hyacint Bucket..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36772782
Voor de liefhebbers van amuselepels met veel Airmiles: je kunt ze met Airmiles ook bestellen.
  zaterdag 8 april 2006 @ 20:53:35 #25
14934 Angeles
Verliefd!!
pi_36775680
Ik heb een keer een heel klein rolletje van haring en wittebrood als amuse gehad, dat was ook heel lekker. Daar kregen we drie amuses, omdat niet iedereen van vis hield, zeiden ze.

Dat was in het Prentenkabinet in Leiden, sowieso een aanrader.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  zaterdag 8 april 2006 @ 20:55:06 #26
140724 Zyggie
Geweldenaar.
pi_36775731
Waarom niet gewoon op een wit schoteltje.
Zyggie.
pi_36776859
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 20:55 schreef Zyggie het volgende:
Waarom niet gewoon op een wit schoteltje.
Dan moet je het als nog opscheppen... En waarop? Juist een lepel!
Vind het juist aangekleed staan, iets extra's...

Ach ja, zoveel mensen zoveel wensen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 8 april 2006 @ 22:06:31 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36777736
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 21:33 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Dan moet je het als nog opscheppen... En waarop?
Stokjes?
een vork?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36777768
Amuses pak je toch gewoon met de hand ? Of is dat heel erg onbeschoft
pi_36777812
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stokjes?
een vork?
Neh, een lepel hapt dan lekker weg...
Die dingen zitten soms zo ingenieus in elkaar dat het uit elkaar valt.
En met een lepel gebeurd dat niet.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36782208


Binnen

Qua truttigheid win jij Oblie
pi_36783705
en ik maar denken dat die dingen er waren voor de kok, om iets te proeven
(:
pi_36785324
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:

Lekkere hapjes vooraf is geweldig, maar het serveren ervan op een lepel, dat vind ik zooo Hyacint Bucket..
Oh, maar een amuse in een borrelglaasje of op een stukje bladerdeeg of...etc. is toch ook gewoon een amuse? Die lepeltjes daar let ik verder niet op, de ene keer op lepel, een andere keer nie: maakt voor mij niets uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 9 april 2006 @ 08:59:13 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36785347
quote:
Op zondag 9 april 2006 08:52 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Oh, maar een amuse in een borrelglaasje of op een stukje bladerdeeg of...etc. is toch ook gewoon een amuse? Die lepeltjes daar let ik verder niet op, de ene keer op lepel, een andere keer nie: maakt voor mij niets uit.
Ik zei al eerder dat ik niets tegen amuses heb.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36785377
Ik dacht even dat je het concept amuse ook truttig vond, maar het gaat dus echt om alleen de lepeltjes Maar ik vind die lepeltjes zo lief
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_36785392
Ik vind amuses in zo'n mini longdrinkglas er zo tof uitzien. (mits er geen prut in zit )

Zoiets:


(hoewel ik me afvraag of dit wel een amuse of een drankje is.... ).
  zondag 9 april 2006 @ 09:12:50 #37
107521 Furia
snoopy weer
pi_36785394
Je kunt ze ook bij het kruidvat halen! Ik geloof voor iets van 2,69 per 6
pi_36785487
quote:
Op zondag 9 april 2006 00:42 schreef Bluezz het volgende:
[afbeelding]

Binnen
Mooi lepels, Bloes!
quote:
Qua truttigheid win jij Oblie


Told you so!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_42984794
* Schop!

Ik heb laatst amuselepels gekocht bij Dille & Kamille. Ongeveer een euro per stuk. Ze hebben daar ook amusevorkjes trouwens. Lijkt op een lepel, maar dan vork, zegmaar.

Wie heeft er nog amuse ideeën? Het liefst zonder vis (vriendlief lust dat niet). Ik ga zelf nog even het internet over. Als ik iets lekkers zie, laat ik het weten.
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 14:42:49 #40
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_42984918
quote:
Op donderdag 6 april 2006 22:04 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Geprobeerd, maar dat breekt.
Next
Je moet ze ook goed verwarmen
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_42985590
Ik heb deze gevonden op smulweb:
quote:
Ingredienten: 2 ons rosbief. 3 el. Parmezaanse strooikaas. 4 el. koksroom. 1 tl tijm. 1 tl. whisky. 1/2 sjalotje. 1 augurk.
Hulpmiddelen: Keukemachine, spuitzak, mause-lepels.
Voorbereiding: Doe alles in de keukenmachine en pureer het tot een geheel.
Bereidingswijze: Spuit met een vormpje het mengsel op de amuse-lepels.
Serveertips: na tweede voorgerecht.

Of deze:
quote:
Twee korte blaadjes roquette, plakje flinterdunne rauwe ossenhaas, plakjes zwarte olijf, een paar druppels olijfolie en balsamico-azijn, grof zeezout en peper.
@ Bluezz: Ik kan nergens jouw wortelsoepamuse recept terugvinden. Weet jij nog waar 'ie staat?
pi_42987897
Niet op een lepel, maar een van de leukste amuses die ik ken:

Op een schoteltje een KLEIN beetje zoete chilisaus (die je krijgt bij de chinees zeg maar)
grote garnalen roerbakken met kruiden en laten afkoelen, twee stuks op een kort spiesje steken
daarbij een borrelglaasje bloody mary met daarin een heel klein stukje selderijsteel.
Vooral lekker door de verschillen in smaak en het tomatensap prikkelt de smaakpupillen

A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 16:21:06 #43
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_42987960
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 14:38 schreef piepster het volgende:
Wie heeft er nog amuse ideeën?
Hier kom ik na vanavond nog even op terug. Vanavond krijg ik weer een amuselepel voorgeschoteld namelijk. Ik zal even onderzoeken wat ze erop leggen.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_42988322
Ha, leuk! Ik ben benieuwd. Waar ga je eten, als ik vragen mag?
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 16:34:05 #45
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_42988378
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_42989260
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 16:34 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Bij Restaurant Tov.
Dat is de lelijkste website van een restaurant die ik ooit gezien heb. Met stip.
Hopelijk voor jou is het eten stukken beter..

Persoonlijk zou ik er nooit gaan eten alleen maar omdat ze niet de moeite willen doen / het geld willen uitgeven om een fatsoenlijk webadres te verzorgen.
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 17:04:09 #47
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_42989405
Het is een erg fijn restaurant, de website interesseert me niet. Ik ben er al zeker een keer of 5 a 6 geweest, altijd goed. Elke paar weken vernieuwen ze de hele kaart, dus het blijft ook leuk om er te eten.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_42989501
Ik vind de kaart er interessant uitzien.
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 18:31:16 #49
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_42991490
Het is ook een leuk restaurant met elke keer een leuke kaart.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_42992442
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 15:05 schreef piepster het volgende:


@ Bluezz: Ik kan nergens jouw wortelsoepamuse recept terugvinden. Weet jij nog waar 'ie staat?
In mijn kookschrift staat ie
http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift/kookschrift.jsp?id=150789
quote:
Warm wortelsoepje
Soepen, Hollands, Voorgerecht, 4 personen,

Ingrediënten
1 fles wortelsap

sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn

roomboter, citroensap

Het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit als amusesoepje in champ. flutes
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')