Ik heb me ook al laten vangen met een gebruikte machine en ik zou het niet opnieuw doen. Het kan op het eerste zicht goedkoop lijken maar als de week erna de boiler stuk gaat omdat die vol kalk zit kan je weinig doen dan hem laten maken... In een winkel heb je dan tenminste nog garantie.quote:Op woensdag 8 maart 2006 20:50 schreef gamgra het volgende:
@ Maulibu
Ik stel voor dat je gaat beginnen met een gebruikte machine, er staan er honderden op de Marktplaats en Ebay, geef vooral niet te veel geld uit voor je eerste machine.
Ga de machine bij de verkoper proberen, dan weet je zeker dat het allemaal werkt.
Misschien bij een van je vrienden of buren ook eens kijken wat zij voor spullen gebruiken, ik zou zeggen laat je eens uitnodigen voor een lekker bakkie.
Dan weet je dus waar je de volgende keer op moet letten. Als je er (nog) niet zo veel verstand van hebt is zoiets altijd lastig lastig. Vraag daarom hulp en tips van de kenners, in dit topic bijvoorbeeldquote:Op woensdag 8 maart 2006 22:32 schreef timpie82 het volgende:
[..]
Ik heb me ook al laten vangen met een gebruikte machine en ik zou het niet opnieuw doen. Het kan op het eerste zicht goedkoop lijken maar als de week erna de boiler stuk gaat omdat die vol kalk zit kan je weinig doen dan hem laten maken... In een winkel heb je dan tenminste nog garantie.
hehehe, spartamet ... vroem vroem vroemquote:Op donderdag 9 maart 2006 13:23 schreef Pietverdriet het volgende:
@ malibu
JE moet het je ongeveer zo voorstellen. We hebben het over espresso machines die je moet vergelijken met een motor, de een hier rijdt Harley, de ander een racejapanner. Het apparaat waar je het over hebt is meer een spartamet, een prima ding in zijn klasse, maar een geheel andere klasse van gemotoriseerde tweewieler.
In frankrijk bestel je cappuccino, je krijgt koffie met melk, slagroom en cacao erbovenop. Dat is onzin!quote:Op vrijdag 10 maart 2006 16:06 schreef Richie_Rich het volgende:
Ik was gisteren even in Milaan en zat dara in de ochtend ook even een cappuccino naar binnen te werken. Latte-art is daar helemaal ingeburged volgens mij. Met het grootste gemak tovert zo'n barista een mooi vormpje.
Persoonlijk vind ik het maar onzin
Spanje krijg je ook koffie met slagroom, gewoon vermelden dat je opgeschuimd melk wilt en geen slagroomquote:Op vrijdag 10 maart 2006 17:08 schreef faberic het volgende:
[..]
In frankrijk bestel je cappuccino, je krijgt koffie met melk, slagroom en cacao erbovenop. Dat is onzin!
zit je op een plek waar je het goed krijgt, is het weer niet goed...
tchibo heeft een goedkope maler waarbij je de maalgraad in kan stellen.quote:Op vrijdag 17 maart 2006 08:44 schreef faberic het volgende:
Ik moet echt een maler gaan aanschaffen, want om goede 1mL/s shots te maken moet ik m'n filter helemaal volproppen, niet echt gezond voor het apparaat, en de koffie wordt er niet beter van. Heeft iemand tips voor een maler voor een beginner? Hij moet echt zeer fijn kunnen malen, echt superfijn, want dat heeft mijn apparaat nodig. Moet ik met een dure Mazzer Mini beginnen of kan het ook met een goedkopere? Als ik een maler heb ga ik ook proberen te branden met zo'n popcorn-machine, is dat ding niet met hete-lucht? Dat is dan precies hetzelfde als professionele branders....
Faberic.
Hoe smaakt het? Welke soorten heb je besteld en welke melanges ben je aan het uitproberen? Ben benieuwd.quote:Op vrijdag 17 maart 2006 14:58 schreef timpie82 het volgende:
@gamgra: bedankt voor de tip van mengeling. Ik heb bij Ongebrand 5 soorten koffie besteld en ben volop aan het branden. Op dit moment krijg ik alweer bijna een vinger crèma op de shots, daarvoor doe je het uiteindelijk toch
Yep, da's de Rancilio Rocky. Die heb ik ook. Het is een goede molen, maar wat ik zo uit recensies en ervaringen van anderen heb gelezen is dat molens a la Mazzer toch een duidelijke stap beter zijn.quote:Ik zag idd op marktplaats al wat van die molens staan. Werd zo ¤160,- voor geboden, ook eentje die iemand hier heeft geloof ik. Ik had de link al eerder in dit topic gepost. Maar dit verklaart wel een en ander
Oh, ik had daar overheen gelezenquote:Op zondag 19 maart 2006 20:40 schreef Pietverdriet het volgende:
NIx mis met die Tchibo molen die ik gepost heb, heb hem hier staan, doet het goed en koffie wordt precies zo fijn als ik het nodig heb.
Het is maar net wat je criterium voor beter is. Als je kijkt naar de kwantiteit (de hoeveelheden, snelheid, grootte e.d.), dan zijn prof.molens overkill, maar als je de kwaliteit van de maling als criterium neemt dan zijn ze wel de investering waard.quote:Op zondag 19 maart 2006 20:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Hij is natuurlijk geen prof molen, maar voor thuis gebruik doet ie het prima, en jaaa, je kan veel betere molens kopen (6 tot meer dan 20, 30 voudige van die prijs) maar voor thuisgebruik zijn die echt niet 6 keer beter.
Ik hebmet prof molens gewerkt, en ja, ze zijn beter, maar niet zoveel beter dat nu bereid ben voor thuis daar 10-20 keer zoveel aan uit te geven.quote:Op maandag 20 maart 2006 08:28 schreef mirugai het volgende:
[..]
Het is maar net wat je criterium voor beter is. Als je kijkt naar de kwantiteit (de hoeveelheden, snelheid, grootte e.d.), dan zijn prof.molens overkill, maar als je de kwaliteit van de maling als criterium neemt dan zijn ze wel de investering waard.
Als je met een molentje van een paar tientjes dezelfde maling voor elkaar kunt krijgen als met een machine van een paar honderd euro, dan had ik echt zo'n dure molen niet aangeschaft, maar de maling is beter en het verschil is duidelijk proefbaar, dus dat is voor mij het criterium ook als is het maar voor thuisgebruik.
ok, dan denken we daar dus verschillend over.quote:Op maandag 20 maart 2006 08:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik hebmet prof molens gewerkt, en ja, ze zijn beter, maar niet zoveel beter dat nu bereid ben voor thuis daar 10-20 keer zoveel aan uit te geven.
heeft iemand een filmpje of een uitleg hoe je er zoeen maakt?quote:Op dinsdag 17 januari 2006 11:33 schreef Zeste het volgende:
Ziet er heel cool uit! Wat alleen wel jammer is is dat je weinig "originele" creaties ziet maar heel vaak dezelfde. Is het juist de bedoeling om de "standaard" figuren zo mooi mogelijk te maken of moet je juist origineel zijn?
Je maakt een latte met het melkschuim in het midden van de kop, dan spuit je een dunne spiraal chocoladesaus op de latte met een flesje waaruit een dun straaltje komt of een spuitzakje zoals pattisiers gebruiken en dan gebruik je een satestokje oid en trek je lijntjes vanuit het midden naar de randen van het kopje. Het wordt etching genoemd.quote:Op maandag 20 maart 2006 12:56 schreef SiGNe het volgende:
heeft iemand een filmpje of een uitleg hoe je er zoeen maakt?
ben eigenlijk wel benieuwd.
Zie ik iets over het hoofd?quote:Op maandag 20 maart 2006 13:12 schreef NoSigar het volgende:
Le-zen
Nee, laat maar, dat was niks.quote:Op maandag 20 maart 2006 13:15 schreef mirugai het volgende:
[..]
Zie ik iets over het hoofd?
Wbt etching, hier een linkje naar een gallerij met diverse creaties: http://www5e.biglobe.ne.jp/~rate/newpage1001.html
Prachtig hoor. Hoewel, die beertjesquote:Op maandag 20 maart 2006 13:15 schreef mirugai het volgende:
[..]
Zie ik iets over het hoofd?
Wbt etching, hier een linkje naar een gallerij met diverse creaties: http://www5e.biglobe.ne.jp/~rate/newpage1001.html
Deze link stond in een ander topic Cappucino en cacao, met of zonder? op 't forum:quote:Op maandag 20 maart 2006 12:56 schreef SiGNe het volgende:
heeft iemand een filmpje of een uitleg hoe je er zoeen maakt?
ben eigenlijk wel benieuwd.
En het ziet er zo simpel uit, maar ik geloof best dat hier jarenlange training voor nodig is.quote:Op dinsdag 21 maart 2006 11:10 schreef mirugai het volgende:
[..]
Deze link stond in een ander topic Cappucino en cacao, met of zonder? op 't forum:
http://www.flurl.com/item/Creatief_met_koffie_u_99417
Dat was mijn vraag dus, hoe krijg ik dat voor elkaarquote:Op dinsdag 21 maart 2006 11:10 schreef mirugai het volgende:
[..]
Deze link stond in een ander topic Cappucino en cacao, met of zonder? op 't forum:
http://www.flurl.com/item/Creatief_met_koffie_u_99417
@NoSigar: hoe krijg je het voor elkaar om de portafilter uit je kop te laten schieten? Dat ding hoort muurvast te zitten. Wat ik wel 'ns heb gehad is dat er wat water aan de zijkanten uitloopt als de rand van de portafilter niet goed schoon is of als het rubber in de kop versleten is.
Woeps! Gemist!quote:Op dinsdag 14 maart 2006 21:24 schreef tim2308 het volgende:
En op 11 april de barista kampioenschappen!Gaan jullie ook kijken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |