Daarom vraag ik het. OF we hebben een zeer uitzonderlijke weersituatie te pakken. OF ze gebruiken in notoire sneeuwgebieden andere masten en kabels.quote:Op zondag 27 november 2005 23:46 schreef Ou-Tannu het volgende:
een mast is dr ook in 30 tal modellen lijkt me, dus t zal best kunnen dat ze daar anderen hebben
en kabels kunnen dr ook gewoon wel dikker zijn? k weet het eigenlijks niet
Ik dacht al dat ik het met mijn 35 jaar vergetn was ofzoquote:Op zondag 27 november 2005 23:47 schreef Golf het volgende:
[..]
Ik ook niet en ik ben toch bijna 44 jaar. Dit kun je gerust verontrustend noemen. Ik vrees dat ze buiten het repareren om geen drol aan preventie gaan doen. Sterker nog, dit gaan we vaker meemaken. Maar goed, ik ben off-topic bezig en ik bulk toch van de waxinelichten.![]()
hm daar bedenk ik me ineens.. zou de leeftijd van de masten ook niet een rol spelen?quote:Op zondag 27 november 2005 23:49 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Daarom vraag ik het. OF we hebben een zeer uitzonderlijke weersituatie te pakken. OF ze gebruiken in notoire sneeuwgebieden andere masten en kabels.
[..]
Ik dacht al dat ik het met mijn 35 jaar vergetn was ofzo
Mjah, als ze in heel europa dezelfde masten gebruiken, valt er dus niets preventiefs te doen, en hebben we tot op heden mazzel gehad ofzo.
Orkaankracht is vrijwel uitgesloten, Delta zal waarschijnlijk een groot stormsysteem zijn. Een groot gebied lage druk, 'normale' stormwinden, plaatselijk veel neerslag.quote:
Hmmmm, dat is een rare opmerking over een persoon die je niet eens kent.quote:Op zondag 27 november 2005 14:16 schreef Coelho het volgende:
[..]
Niet echt een professionele site, met zo'n halve kampo boven in beeld. Maar goed, ook hij heeft recht op zijn mening. Het is en blijft koffiedik kijken.
http://bbsnews.net/article.php/20051127163129283quote:Tropical Storm Delta Near Hurricane Strength
NOAA/NWS via BBSNews 2005-11-27 - [5:00 pm AST Advisory] - Gale Force Winds Are Possible In The Canary Islands On Monday...And Could Reach The The Coast Of Morocco By Late Monday.
For Storm Information Specific To Your Area...Including Possible Inland Watches And Warnings...Please Monitor Products Issued By Your Local Weather Office.
At 5 Pm Ast...2100Z...The Center Of Tropical Storm Delta Was Located Near Latitude 29.0 North... Longitude 28.5 West Or About 645 Miles...1040 Km... West Of La Palma In The Canary Islands.
Delta Is Moving Toward The Northeast Near 26 Mph ...43 Km/Hr. A Turn To The East Is Expected Over The Next 24 Hours. Delta Is Expected To Move Over Or Just North Of The Canary Islands On Monday.
Maximum Sustained Winds Are Near 70 Mph...110 Km/Hr...With Higher Gusts. Weakening Is Expected Over The Next 24 Hours As Delta Loses Tropical Characteristics Over Cooler Waters.
Tropical Storm Force Winds Extend Outward Up To 140 Miles ...220 Km From The Center.
Estimated Minimum Central Pressure Is 982 Mb...29.00 Inches.
Repeating The 5 Pm Ast Position...29.0 N... 28.5 W. Movement Toward...Northeast Near 26 Mph. Maximum Sustained Winds... 70 Mph. Minimum Central Pressure... 982 Mb.
The Next Advisory Will Be Issued By The National Hurricane Center At 11 Pm Ast.
Dat snap ik.... kaarten schetsen een aardig beeld en als je het dag in dag uit volgt dan kan je de trend aardig volgen. Echter zoals ik al zei is het misschien handig om voortaan ook de pluimen te bekijken, dan weet je hoe het met de betrouwbaarheid zit (en soms kan je dan meer zeggen dan je alleen aan de kaarten kan zienquote:Op zondag 27 november 2005 22:20 schreef Keromane het volgende:
[..]
Nee, ik bekijk globale tendensen op verschillende prognoses, verschillende modellen, als het interessant is zelfs een paar keer per dag. Grafiekjes doen me niet zoveel, individuele modelbeoordelingen ook niet. Kaarten zeggen veel meer, commentaren. Dat alles schetst een aardig beeld van hoe dingen zich in grote lijnen kunnen ontwikkelen. Hoe warm of hoe koud het precies wordt in een 'intermezzo' vind ik niet zo interessant, ook niet hoe de wind toevallig even gaat waaien.
Ik heb mij laten vertellen dat de sneeuwsoort zoals we die hier hadden redelijk uitzonderlijk is, en al helemaal in deze hoeveelheden. Het was zeg maar net geen natte sneeuw meer, maar had dus nog wel veel water in zich, waardoor het veel compacter en zwaarder werd dan wanneer je echt goede droge sneeuw hebt. Dat in combinatie met de ontzettende hoeveelheid die er gevallen is zorgt ervoor dat bomen en electriciteitsmaswten het niet konden houden.quote:Op zondag 27 november 2005 23:49 schreef Swetsenegger het volgende:
Daarom vraag ik het. OF we hebben een zeer uitzonderlijke weersituatie te pakken. OF ze gebruiken in notoire sneeuwgebieden andere masten en kabels.
Bedankt, maar ik zou niet weten waarom. Het gaat al een paar jaar prima zoals ik het doe, gaanderweg leer ik steeds meer over meteorologie, hetgeen kansbepalingen weer ten goede komt. Ik ben geen weerman en hoef niet elke dag met een vrij trefzekere voorspelling te komen.quote:Op maandag 28 november 2005 09:36 schreef maniack28 het volgende:
[..]
Dat snap ik.... kaarten schetsen een aardig beeld en als je het dag in dag uit volgt dan kan je de trend aardig volgen. Echter zoals ik al zei is het misschien handig om voortaan ook de pluimen te bekijken, dan weet je hoe het met de betrouwbaarheid zit (en soms kan je dan meer zeggen dan je alleen aan de kaarten kan zien)
De kaarten zeggen: afwachten.quote:Op maandag 28 november 2005 09:06 schreef IkWilbert het volgende:
En? Hoe staan de kaarten ervoor?
Kloptquote:Op maandag 28 november 2005 11:55 schreef DrMarten het volgende:
[..]
Ik heb mij laten vertellen dat de sneeuwsoort zoals we die hier hadden redelijk uitzonderlijk is, en al helemaal in deze hoeveelheden. Het was zeg maar net geen natte sneeuw meer, maar had dus nog wel veel water in zich, waardoor het veel compacter en zwaarder werd dan wanneer je echt goede droge sneeuw hebt. Dat in combinatie met de ontzettende hoeveelheid die er gevallen is zorgt ervoor dat bomen en electriciteitsmaswten het niet konden houden.
Lijkt me niet zo snel.quote:Op maandag 28 november 2005 14:57 schreef francorex het volgende:
In hoeverre kan Delta het weer in Europa beinvloeden?
Is het mogelijk dat tropische depressie Delta een westcirculatie op gang kan brengen, op een of andere manier westcirculatieblokkage kan opheffenen en alsnog voor een zachte druilirige eentonige winter kan zorgen.
Of juist niet, maar voor extra vuurwerk kan zorgen in het Middelandse zeegebied?
Grtz Francorex
Ahh, ok. Gelukkig maar, laat die westcirculatie maar zoquote:Op maandag 28 november 2005 15:01 schreef 61neorej het volgende:
[..]
Lijkt me niet zo snel.
Hij trekt marokko op en neemt dan snel in kracht af.
Of hij beweegt naar het azorengebied. maar om een wc te krijgen heb je daar juist een hogedrukgebied nodig en geen lagedrukgebied.
is al een beetje beschreven, directe invloed is niet te verwachten, wel zou ie als depressie de Middellandse Zee op kunnen drijven. Op zich zou dat niet negatief zijn voor een evt. meer winters verloop in onze omgeving.quote:Op maandag 28 november 2005 14:57 schreef francorex het volgende:
In hoeverre kan Delta het weer in Europa beinvloeden?
Is het mogelijk dat tropische depressie Delta een westcirculatie op gang kan brengen, op een of andere manier westcirculatieblokkage kan opheffenen en alsnog voor een zachte druilirige eentonige winter kan zorgen.
Of juist niet, maar voor extra vuurwerk kan zorgen in het Middelandse zeegebied?
Grtz Francorex
quote:Op maandag 28 november 2005 19:29 schreef Keromane het volgende:
[..]
is al een beetje beschreven, directe invloed is niet te verwachten, wel zou ie als depressie de Middellandse Zee op kunnen drijven. Op zich zou dat niet negatief zijn voor een evt. meer winters verloop in onze omgeving.
---
Af en toe duiken op de kaarten ver weg prachtige dingen op. Onderstaande situatie zou slechts enkele stappen verwijderd kunnen zijn van een stevige winterinval. Het is veel te ver weg en zegt helemaal niets, toch leuk om te bekijken.
[afbeelding]
Voordat het in deze contreien echt winter kan worden moet er naar mijn mening eerst eens wat kou verschijnen in rusland. Daar is het volgens mij nog relatief zacht (amper vorst overdag). Als daar in de komende weken wat Siberische kou naar beneden komt zetten en er dan een hogerukgebied boven scandinavie verschijnt: ach ik droom lekker verder..quote:Op maandag 28 november 2005 19:29 schreef Keromane het volgende:
Af en toe duiken op de kaarten ver weg prachtige dingen op. Onderstaande situatie zou slechts enkele stappen verwijderd kunnen zijn van een stevige winterinval. Het is veel te ver weg en zegt helemaal niets, toch leuk om te bekijken.
Het eerste breakpoint. Een depressie in onze omgeving zorgt voor wat koudere lucht bij ons en andere delen van Europa. Hoe de ontwikkelingen in het grote plaatje daarna gaan verlopen zijn van belang voor een vervolg. Als het rond 6 December inderdaad wat kouder gaat worden en er verandert daarna niet veel zitten we al met frisse temperaturen, te vergelijken met afgelopen weekend of iets daaronder. In het 'mooie' scenario krijg je vanaf de 6e kou-opbouw in het noorden/oosten en daarnaast de opbouw van een 'trigger' die de kou later ineens west Europa in kan stuwen.quote:Op dinsdag 29 november 2005 08:34 schreef Gijsje het volgende:
Knmi heeft het al over wat lagere temperaturen volgende week rond 5 december.
http://www.pietpaulusma.nl/forum/quote:Dag Allemaal.
Totnogtoe hebben wij veel toegelaten. Kennelijk kan dat niet.
Dus, is die tolerantie nu voorbij!
Ik wil nogmaals duidelijk maken dat dit forum bedoelt is
om over het weer te praten. Laat een ieder in zijn/haar
waarde. En natuurlijk mag een stevige discussie, maar elkaar
woordelijk afmaken is er vanaf nu niet meer bij.
Ik ben van mening dat niemand dit forum hoeft te verlaten,
omdat er leden zijn die alleen maar kunnen schelden. Daar
is dit forum niet voor.
Ik heb samen met de Webmaster besloten alles schoon te vegen.
Dat betekent opnieuw discussies opstarten. Ik wil alle leden die
niet meegedaan hebben aan de scheldpartijen veel succes
toewensen. Ik hoop ook dat deze leden zondermeer blijven of
terugkomen.
In principe is iedereen welkom, maar de Webmaster
zal hard optreden tegen leden die zich niet willen houden aan
de doelstelling van dit forum:
Het gaat over het weer. Een gezonde (en stevige) discussie daarover, Respect
en elkaar in zijn/haar waarden laten! Nieuwtjes en meningen uitwisselen.
Ach, wij weten het wel!
Het forum moeten wij leuk houden.
Groeten en succes allemaal
Piet Paulusma
En in de VS koud, én in Europa koud, lijkt me een beetje teveel van het goede.quote:BISMARCK, N.D. - An early winter storm that dumped snow from North Dakota to the Texas Panhandle was headed toward the Great Lakes on Tuesday, and forecasters predicted the stormy weather could spread to the Eastern Seaboard.
“It’s pretty nasty out,” said Mark Meyer, whose home near Fairmount was one of thousands without power across the Plains after the region’s first big snowstorm of the season brought blizzard-like conditions.
Dat kan, het is hetzelfde verhaaltje als een paar weken geleden, en een verhaaltje dat zich bij een doorzettende Groenlandwinter zal herhalen: wat gaat de jetstream doen. Is de blokkade stevig dan is er weinig aan de hand en opent dat perspectieven. Breekt de jet erdoorheen dan heb je kans op een serie diepe oceaan depressies.quote:
17 % en 73 % op ontslag.quote:Op dinsdag 29 november 2005 23:04 schreef Martijn_77 het volgende:
Weet iemand al wat de kans is op een witte kerst?
Als het er dit jaar niet van komt in de toekomst vast nog wel een keer als ik zo het bovenstaande verhaal lees. Hoop natuurlijk op dit jaarquote:'Warme Golfstroom zwakt af'
Uitgegeven: 1 december 2005 11:32
LONDEN - De kracht van de Warme Golfstroom , die door de Atlantische Oceaan warmte richting West-Europa aanvoert, is de afgelopen dertien jaar met 30 procent in kracht afgenomen. Het fenomeen is waarschijnlijk het gevolg van de opwarming van de aarde, maar kan paradoxaal genoeg zorgen voor een veel kouder klimaat in West-Europa. Dat staat in een Britse studie die donderdag is gepubliceerd in het blad Nature.
De Warme Golfstroom begint in de Golf van Mexico en brengt warm water naar het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan. Omdat het water daar relatief zout is, kan het na afkoeling naar beneden zinken, waarna het in zuidelijke richting terugstroomt. De relatief warme oceaan beïnvloedt de temperatuur in een wijde omgeving.
kunnen wij daar nog verstoringen voor ons weer van verwachten?quote:Op donderdag 1 december 2005 11:38 schreef Keromane het volgende:
[afbeelding]
Tropische storm Epsilon lijkt vandaag orkaankracht te gaan bereiken. Verder wordt verwacht dat ie richting de Azoren zal trekken. Hij zal daar wel een stuk minder krachtig zijn.
http://www.hardbeatnews.com/editor/RTE/my_documents/my_files/details.asp?newsid=5348&title=Top%20Stories
NRC had het er ook over:quote:Op donderdag 1 december 2005 12:26 schreef Gijsje het volgende:
Hier overigens het hele verhaal op de site van Nature.com...
http://www.nature.com/news/2005/051128/full/051128-9.html
quote:Warme Golfstroom zwakt gevaarlijk af
Door onze redactie wetenschap
ROTTERDAM, 1 DEC. De warme Golfstroom, waaraan West-Europa haar milde klimaat dankt, zwakt af. Dat berichten Britse onderzoekers vandaag in het tijdschrift Nature.
Zij vergelijken resultaten van eigen onderzoek met oudere waarnemingen en noemen hun conclusie ,,robuust''. Ook een begeleidend commentaar noemt de gevonden trend ,,statistisch overtuigend'' en beschrijft die als ,,alarmerend''.
Door het wegvallen van de Golfstroom zou de gemiddelde temperatuur van Noordwest-Europa met vele graden kunnen dalen. Dit lot treft vooral Engeland en Scandinavië maar ook Nederland. De ongunstige verandering in de Atlantische zeewatercirculatie zou zich binnen een of twee decennia kunnen voltrekken.
De warme Golfstroom voert warm water uit de Golf van Mexico via de straat van Florida naar het noordwesten van Europa en geeft dat gebied een milder klimaat dan overeenkomt met de geografische breedte. Het noorden van de Atlantische Oceaan is een afgesloten bekken en het van Florida aangevoerde zeewater moet daarom over de bodem van de oceaan terug naar het zuiden.
In drie gebieden bij IJsland en Groenland zakt het warme water naar de diepte. Uit metingen en berekeningen blijkt dat deze diepe onderstroom de laatste vijftig jaar aanzienlijk is afgezwakt. Tegelijk is gebleken dat het water uit de straat van Florida steeds meer via een korte cyclus langs de oppervlakte terugstroomt naar het Caraïbisch gebied.
Het wegvallen van de Golfstroom is al in 1961 als theoretische mogelijkheid geopperd. Het zinken van het warme water bij IJsland en Groenland zou zeer gevoelig zijn voor extra aanvoer van zoet water, zoals regenwater en smeltwater. Klimaatmodellen bevestigden deze indruk.
Onderzoek aan bodemslib uit de diepzee wees uit dat de Golfstroom in het geologische verleden ook regelmatig wegviel. Sinds een jaar of tien komen uit de afzinkgebieden bij IJsland en Groenland voortdurend aanwijzingen dat een opmerkelijke verzoeting optreedt en dat het zinken van zeewater begint te stagneren.
Door het wegvallen van warm water uit het zuiden zou vooral het water rond IJsland en Spitsbergen zeer sterk kunnen afkoelen. Ook voor de kust van Ierland, Engeland en Noorwegen kan de watertemperatuur flink dalen. Dat zal zijn weerslag hebben op het klimaat van West-Europa. Diverse klimaatmodellen voorspellen een daling van de gemiddelde jaartemperatuur van een graad of vier. In het geologisch verleden veroorzaakte het wegvallen van de Golfstroom nog sterkere afkoeling.
---quote:Volgens mij is er momenteel sprake van grove onderschatting en mogelijk onjuiste taxatie van de werkelijke meteorologische orde, waarop weleens wetten van toepassing zouden kunnen zijn die in deze decembermaand nog kunnen leiden tot een ongekende winterinval van allure!
Het zou zomaar kunnen zijn dat onbekende krachten zich met de afloop van het weer in deze decembermaand gaan bemoeien. In de huidige setting van de luchtdrukverdeling ligt namelijk latent een optie verscholen, die slechts voorbehouden is aan de werkelijk grote winters.
Het is zéér fascinerend op weg naar een cruciale fase van de winter - de periode tussen 10 en 20 december - te zien dat een machtig Siberisch hogedrukgebied achter de coulissen staat te trappelen. De vraag is wat dit maximum gaat doen. Het is mijn overtuiging, dat als een dergelijk maximum zich in deze fase van de winter met de afloop van het weer in West-Europa gaat bemoeien, de mond van menig forummer nog weleens open zou kunnen vallen deze maand.
Jan Visser schrijft vandaag in zijn weeroverzicht:
"Op de randen van de weerkaart is te zien hoe het verder uitdijende Siberische luchtdrukmaximum (kerndruk afgelopen nacht 1075 hPa te Ojmjakon) pogingen onderneemt om het noorden van Rusland eindelijk eens van wat gewoner winterweer te voorzien". En verder:
"Niet alleen in het gebergte van Verchojansk maar ook in het Midden-Siberisch Plateau, tussen één van ’s werelds langste rivieren de Jenisej en die andere lange rivier de Lena, worden momenteel bijzonder hoge barometerstanden waargenomen. Tura meldde vanochtend bijna 1069 hPa. Kortom het Siberische luchtdrukmaximum is bezig zich naar het westen uit te breiden".
Ik citeer hieronder uit oud werk van enkele rotten in het vak, Jan Pelleboer en Hans de Jong. In die citaten word je gewaar wat een overrompelend Siberisch maximum vermag.
Pelleboer schrijft: "Op een enkele uitzondering na, duurt een vroeg invallende kou, waaronder de eerste week van december mag worden verstaan, niet lang. Een aantal koude tot strenge winters begonnen in de periode tussen 12 en 18 december. Lukt het dan niet met de vorst, dan moet men vaak al weer tot een tweede voor winterkou gevoelige periode wachten, die in de eerste week van januari valt. Aanwijzingen voor een strenge vorstperiode zijn er heel vaak een week vóór de tijd nog niet. Dat zagen wij in 1946, toen de eerste helft van december zacht verliep en wij binnen 3 dagen in een zeer koude luchtstroom, uit Rusland afkomstig, kwamen".
En Hans de Jong schrijft over 1946-'47:
"De eigenlijke fase begon zich op 10 december af te tekenen. Achter een in zuidelijke richting bewegende storing uit Zweden, draaide de wind in ons land naar het oosten en begon het van het noordoosten uit licht te vriezen. Inmiddels had zich boven Rusland en Scandinavië een reusachtig hogedrukgebied opgebouwd met kern van 1060 hPa nabij Leningrad (het huidige St. Petersburg). Het breidde zich tegendraads naar West-Europa uit, waar 16 december de strenge vorst inzette. Een krachtige noordooster dompelde ons onder in de kou met dieptepunt op 21 december: -18 graden in Castricum.
Gevaar voor een echte kou-uitbarsting in onze omgeving is er pas wanneer Siberië of Rusland hogedrukgebieden opfokt, die zich net als in 1946-'47 in westelijke richting uitbreiden".
Voorwaarde nummer 1 voor een dergelijke manoeuvre is natuurlijk dat in die contreien zo'n potentieel maximum aanwezig is. En we moeten dus vaststellen dat dat momenteel aan de orde is.
Wat zou het mooi zijn, als de luchtdrukgigant boven Siberië deze winter weer eens ouderwets uit de hoek zou komen. We gaan het dan meemaken, dat het inzicht wordt gerenoveerd, dat niet alleen depressies voor verrassende ontwikkelingen kunnen zorgen (zoals die pooldepressie van vorig weekend), maar dat dat zeer zeker ook het geval kan zijn, als zulke hogedrukgebieden zich met de afloop van het weer gaan bemoeien.
Wow... Wat denk jij Keromane..?? Hoe komt het dat Oostenrijk hiervan uitgaat? Weten zij dingen die wij niet weten? Betere (of juist slechtere) metingen o.i.d.??quote:Op zondag 4 december 2005 17:54 schreef Keromane het volgende:
Oostenrijk verwacht dit voor ons land:
http://www.wetter.at/inte(...)/prognose/in-8-tagen
Gouwestad Radio (radio-omroep van Gouda) en Midland FM (die zitten in Oudewater). Verder heb ik het ook weleens voor Hazerswoude-Rijnsdijk gedaanquote:Op zaterdag 3 december 2005 23:27 schreef Keromane het volgende:
@Maniack28: misschien heb je het al een keer aangegeven, maar op welk radiostation maak je je verwachtingen?
---
Edit, misschien interessant,
Beschouwing H.Laanstra:
[..]
---
GFS geeft een hele andere uitvoer, het lijkt erop dat de nieuwe Oper juist voor zachter weer gaat, hier de bijbehorende pluim (Temperatuur op 850 hPa)quote:Op zondag 4 december 2005 19:27 schreef Wie_zal_het_weten het volgende:
Hmm, wel heel vaag hoor die Oostenrijkse voorspelling.
Op verscheidene Engelse fora lees ik trouwens dat de voorspellingen weer heel wat milder aan het worden zijn. (natuurlijk heel onzeker allemaal, maar toch)
http://www.alertnet.org/thenews/newsdesk/N04159356.htmquote:Tropical Storm Epsilon strengthened into a hurricane for the second time in two days on Sunday, perplexing U.S. hurricane researchers who had expected it to steadily weaken over cool Atlantic waters.
Hurricane Epsilon had maximum sustained winds of 85 mph (140 kph) by 10 a.m. EST (1500 GMT) as it churned eastward at 12 mph (19 kph) around 725 miles (1,170 km) west-southwest of the Azores, the U.S. National Hurricane Center said.
The 14th hurricane of a record-breaking 2005 Atlantic hurricane season had earlier weakened back into a tropical storm, with winds below the 74-mph (119-kph) threshold that categorizes a tropical storm as a hurricane.
"There are no clear reasons and I'm not going to make one up to explain the recent strengthening of Epsilon," hurricane forecaster Lixian Avila said in a bulletin on the Miami-based hurricane center's Web site. "I am just describing the facts."
(..)
quote:Op maandag 5 december 2005 09:49 schreef KonnieKipke het volgende:
Het wordt 14 graden volgende week, en de ensebleverwachting is alweer aangepast.
De temperatuur van volgende week die ze op dit moment voorspellen ligt mogelijk tussen de 5 en 14 graden. Het zegt dus eigelijk alleen maar iets over de onvoorspelbaarheid van het weer voor volgende week.quote:
het zal er net vanaf hangen waar dat hogedrukgebied precies gaat liggen, daarom ook die enorme spreiding in de modellen op dit moment.quote:Op dinsdag 6 december 2005 10:05 schreef Gijsje het volgende:
Op lange termijn lijken droge perioden de overhand te hebben. Dit hebben we te danken aan een hogedrukgebied wat zich opbouwt boven Europa. Zon en wolken wisselen elkaar af en de middagtemperatuur keldert naar een graad of 2 à 3 graden. 's Nachts gaat het weer vriezen.
Van Weeronline.nl
Ach, zoals in de guidance van het KNMI staat:quote:Op woensdag 7 december 2005 10:08 schreef WEST het volgende:
dit was toch een kritieke dag![]()
nou krijgen we een strenge winter?![]()
quote:Samenvatting meerdaagse-periode
Tot en met vrijdag rustig weer met af en toe zon en droog. Vanaf zaterdag erg onzeker. Het wordt vanaf zaterdag of een tamelijk koud weertype of het wordt een vrij zacht weertype.
laat het maar op 18 december koud worden., dan begint de winterstop met voetbal.quote:Op woensdag 7 december 2005 10:09 schreef Againzender het volgende:
[..]
Ach, zoals in de guidance van het KNMI staat:
[..]
Nee, rond deze dagen is een breakpoint in de verdere ontwikkelingen. Dat blijkt ook uit de onzekerheden voor de langere termijn, nu. De zachtere variant lijkt op dit moment hogere ogen te gooien, maar het is afwachten wat het wordt. Als je naar het GFS-model kijkt dan staat er voor volgende week (rond de 14e) een paar dagen vorst met kans op sneeuw ingetekend. Of dit ook zo gaat lopen hangt voor een groot deel af van de verdere ontwikkelingen de komende dagen. Andere berekeningen voorzien een iets andere ligging van de drukgebieden waardoor we wind van zee kunnen verwachten.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |