FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / [CUL SC] Deel 11: Lekker koken, lekker eten, lekker genieten
Mirjamzondag 17 april 2005 @ 22:20
en lekker afwassen
het grote nadeel als je kookt

maar, bbq kip, is wel zonde die fles van t balkon slingeren, en, daarbij, ik heb niet eens een balkon

en, het is tijd om de bar opemn te gooien



*goochelt met fles ouzo*
Oblivionzondag 17 april 2005 @ 22:22
Zo net lekker een argentijnse steak gegeten...
Hadden we zin an, en zijn gewoon gegaan...
BBQ-kipzondag 17 april 2005 @ 22:23
Even de titel gefixt

Argentijnse steak, one of my favourites!
Mirjamzondag 17 april 2005 @ 22:27
hm, lekker!
gisteren zijn wij lekker gezellig weggeweest, naar de bios.
en darna bij de griek echt geniale broodjes gyros gehaald, echt, zo lekker,
Together-Alonezondag 17 april 2005 @ 22:27
Mag ik een klein tvptje plaatsen? Owja, bosui frituren is ook tof.
BBQ-kipzondag 17 april 2005 @ 22:28
Ik heb een varkenshaasje gegeten, ook super lekker hoor, maar Grieks en Argentijns, damn... dat is zooo lekker!
Snel even mijn vent overhalen daar weer eens heen te gaan
Mirjamzondag 17 april 2005 @ 22:29
grieks is echt belachelijk lekker
argentijn ben ik nog nooit geweest eik..
toch maar ns doen
BBQ-kipzondag 17 april 2005 @ 22:31
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:27 schreef Together-Alone het volgende:
Mag ik een klein tvptje plaatsen? Owja, bosui frituren is ook tof.
TVP-tje???
Waarom niet gezellig mee kletsen?
Oblivionzondag 17 april 2005 @ 22:33
Hoi iedereen!

Enne hoe frituur je bosuien dan? Beetje groen ervan af, en gewoon de frituur in gooien?
Together-Alonezondag 17 april 2005 @ 22:40
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:33 schreef Oblivion het volgende:
Hoi iedereen!

Enne hoe frituur je bosuien dan? Beetje groen ervan af, en gewoon de frituur in gooien?
Nee. Tis iets arbeidsintensiever.

Je pakt de groene stelen, die snijd je over de lengte open zodat je matjes krijgt als het ware. Even goed wassen met koud water. Dan pak je een stuk of 2 uitgevouwen stengels, en die rol je op tot een platte rol. Daar snij je hele dunne lange reepjes van.
Die blancheer je even heel kort (een seconde of 10) En dan even in de frituur. En daar kun je mooie nestjes van maken, mooi als versiering.
En niet telang frituren, dan wordt de bosui bitter.
Oblivionzondag 17 april 2005 @ 22:44


Das niet leuk hoor... Dat doe ik niet...

Together-Alonezondag 17 april 2005 @ 22:46
Maar versieren is leuk.
BBQ-kipzondag 17 april 2005 @ 22:47
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:29 schreef MissyMirjaM het volgende:
grieks is echt belachelijk lekker
argentijn ben ik nog nooit geweest eik..
toch maar ns doen
Zeker eens doen, een heerlijke gegrillde ribeye met vers gemalen zwarte peper

Hoe schud jij trouwens zo snel al die Tajine recepten uit je mouw?
Together-Alonezondag 17 april 2005 @ 22:47
Ik mis Pietverdriet de laatste tijd trouwens, kan dat..?
Oblivionzondag 17 april 2005 @ 22:48
Piet heeft een ban aan zijn broek gehad, en wil nu niet meer terug komen...

En versieren is heel erg leuk! Maar moet wel haalbaar zijn...
Oh en grieks eten vind ik dus niet echt lekker, te weinig saus...
Ben een echte saus-freak..
BBQ-kipzondag 17 april 2005 @ 22:49
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:47 schreef Together-Alone het volgende:
Ik mis Pietverdriet de laatste tijd trouwens, kan dat..?
Kan kloppen, hij heeft al een tijdje een ban te pakken

Was jij trouwens voorheen een CUL-lurker? (heb niet het idee dat ik je vaak ben tegen gekomen, klopt dat?)
Together-Alonezondag 17 april 2005 @ 22:52
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:49 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Kan kloppen, hij heeft al een tijdje een ban te pakken

Was jij trouwens voorheen een CUL-lurker? (heb niet het idee dat ik je vaak ben tegen gekomen, klopt dat?)
Jah, ik kwam wel af en toe kijken ja Alleen nu had ik eens zin om lekker actief te gaan posten.
Mirjamzondag 17 april 2005 @ 22:52
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:47 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Zeker eens doen, een heerlijke gegrillde ribeye met vers gemalen zwarte peper
lekker klinkt dat
quote:
Hoe schud jij trouwens zo snel al die Tajine recepten uit je mouw?
die eerste had ik al in het kiprecepten topic gepost, dus die wist ik nog te staan
en die 2e vond ik online
ik wil ook een tajine
Mirjamzondag 17 april 2005 @ 22:53
is er al duidelijk wanneer die bans van die adblocker users over zijn?
of is dat permanent?
lijkt me wel een heel zware actie dan.
Together-Alonezondag 17 april 2005 @ 22:53
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:48 schreef Oblivion het volgende:
Piet heeft een ban aan zijn broek gehad, en wil nu niet meer terug komen...

En versieren is heel erg leuk! Maar moet wel haalbaar zijn...
Oh en grieks eten vind ik dus niet echt lekker, te weinig saus...
Ben een echte saus-freak..
Wat ook erg okee is:
Van die afbakciabatta's in de lengte in heel dunne plakken snijden. Die besmeren met een mengsel van pesto en olie, of tuinkruidenpasta en olie, en daarna lekker knapperig bakken in de oven.
Ook gewoon zo lekker, als sjipsvervanger.
BBQ-kipzondag 17 april 2005 @ 22:54
Obli: en tzatziki dan? dat kun je toch ook overal overheen mikken?
Bij "mijn" Griek hebben ze een heerlijk ovenschoteltje, ossenhaas in saus met Metaxa, subliem zou ik het willen noemen ja
Together-Alonezondag 17 april 2005 @ 22:55
Nou, ik duik mn bedje in. Morgen weer vroeg school.
Oblivionzondag 17 april 2005 @ 22:56
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:54 schreef BBQ-kip het volgende:
Obli: en tzatziki dan? dat kun je toch ook overal overheen mikken?
Bij "mijn" Griek hebben ze een heerlijk ovenschoteltje, ossenhaas in saus met Metaxa, subliem zou ik het willen noemen ja
tzatziki vind ik maar zo zo...
Ben echt een meut met eten, maar dat andere kan ik allicht een keer proberen.

Enne MMM, we mogen geen bans bespreken op het forum.
Oblivionzondag 17 april 2005 @ 22:57
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:53 schreef Together-Alone het volgende:

[..]

Wat ook erg okee is:
Van die afbakciabatta's in de lengte in heel dunne plakken snijden. Die besmeren met een mengsel van pesto en olie, of tuinkruidenpasta en olie, en daarna lekker knapperig bakken in de oven.
Ook gewoon zo lekker, als sjipsvervanger.
Dat klinkt ook heel lekker ja...
Mirjamzondag 17 april 2005 @ 22:57
ohja..
BBQ-kipzondag 17 april 2005 @ 22:57
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:52 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik wil ook een tajine
Ik zag ze laatst bij de Xenos staan voor wčnag (op zijn Haags uitspreken )
Oblivionzondag 17 april 2005 @ 22:58
De zondag is weer over... Ik ga tukje doen.

Truste allemaal!
Mirjamzondag 17 april 2005 @ 22:58
nee. echt?
tajine
toch de xenos ff checken dan.
laatst was ik er, maar geen tajine gezien
of ze waren al weg natuurlijk, dat kan ook
Oblivionzondag 17 april 2005 @ 22:58
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:57 schreef MissyMirjaM het volgende:
ohja.. [afbeelding]
Mutsie...
Mirjamzondag 17 april 2005 @ 22:58
slaapse
BBQ-kipzondag 17 april 2005 @ 22:59
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:55 schreef Together-Alone het volgende:
Nou, ik duik mn bedje in. Morgen weer vroeg school.
Dag dag!
(en nog een erg laat welkom )
Martijn_77zondag 17 april 2005 @ 22:59
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:56 schreef Oblivion het volgende:

[..]

tzatziki vind ik maar zo zo...
Ben echt een meut met eten, maar dat andere kan ik allicht een keer proberen.
Allereerst goedenavond

Heeft er iemand een goed recept voor tzatziki?
Mirjamzondag 17 april 2005 @ 23:00
ik heb laatst geprobeerd tzatziki te makne, maar vond m niet lekker.
het volgende recept dat ik wil gaan proberen:
komkommer raspen, beetje zout eroverheen, laten staan. na n tijdje ff uitknijpen.
griekse yoghurt, de komkommer erdoor.
naar smaak geperste knoflook erdoor.
wat verse peterselie en munt erdoor.
BBQ-kipzondag 17 april 2005 @ 23:01
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:59 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Allereerst goedenavond

Heeft er iemand een goed recept voor tzatziki?
Griekse dikke yoghurt kopen of yoghurt een nachtje laten "uithangen".
Knoflook persen, komkommertje raspen, door de yoghurt mixen, klaar?

Edit: die peterselie, zout en peper zijn natuurlijk ook wel erg fijn erdoor.
Oblivionzondag 17 april 2005 @ 23:02
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:59 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Allereerst goedenavond

Heeft er iemand een goed recept voor tzatziki?
Maak een grieks topic...
Alleen dan moet BBQ-kip het wel even strak in de gaten houden, want ja, daar komt natuurlijk commentaar op.

Lekker op z'n grieks....



Ik ben echt weg nu!

BBQ-kipzondag 17 april 2005 @ 23:02
Ik ga ook mijn bedje in duiken, even slaap van vannacht inhalen
Tukse iedereen!
Mirjamzondag 17 april 2005 @ 23:04
ook welterusten
BBQ-kipzondag 17 april 2005 @ 23:07
quote:
Op zondag 17 april 2005 23:02 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Maak een grieks topic...
Alleen dan moet BBQ-kip het wel even strak in de gaten houden, want ja, daar komt natuurlijk commentaar op.

Lekker op z'n grieks....



Ik ben echt weg nu!

Oei, dat wordt flink modden morgen
Ik hou vannacht mijn magische oog wel gericht op het Griekse eten-topic
Wel een mooie openingspost maken he? Geheel in Griekse stijl (zonder sexueel getinte stukjes graag... )
Martijn_77zondag 17 april 2005 @ 23:09
quote:
Op zondag 17 april 2005 23:02 schreef Oblivion het volgende:
Maak een grieks topic...
Alleen dan moet BBQ-kip het wel even strak in de gaten houden, want ja, daar komt natuurlijk commentaar op.
Zal morgen mijn griekse kookboek pakken en een goede OP verzinnen
quote:
Op zondag 17 april 2005 23:02 schreef Oblivion het volgende:
Ik ben echt weg nu!

Truste Obli
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 08:41
Zo, zijn we weer.
Druk weekend gehad.
En veel te veel gegeten. Aan glaasje water zit...
miss_dynastiemaandag 18 april 2005 @ 08:42
Hallo allemaal

Ik heb een heerlijk CUL weekend gehad, een pastameet, echt verrukkelijk gegeten
Troelmaandag 18 april 2005 @ 08:57
quote:
Op maandag 18 april 2005 08:42 schreef miss_dynastie het volgende:
Hallo allemaal

Ik heb een heerlijk CUL weekend gehad, een pastameet, echt verrukkelijk gegeten
klinkt goed!!

Gisteren hebben we chinees gegeten. Nou gaat er bij die chinees wel vaker wat mis, maar nu hadden we witte rijst in plaats van nasi. Nou was het gigantisch druk bij de chinees en had vriendje geen zin meer om nog langer te wachten, maar nee, ik vond het toch niet echt denderend
Daarnaast was het gewoon lauw en niet lekker warm

Ik vind dat altijd erg zonde.
Zaterdag heb ik lekker doperwtjes, uiblokjes, spekdobbeltjes en gebakken aardappeltjes gemaakt, heerlijk
Spindizzymaandag 18 april 2005 @ 09:14
quote:
Op maandag 18 april 2005 08:42 schreef miss_dynastie het volgende:
Ik heb een heerlijk CUL weekend gehad, een pastameet, echt verrukkelijk gegeten
Laat mij maar weer zitten met een hele bak zelfgemaakte tiramisu die vandaag opmoet
miss_dynastiemaandag 18 april 2005 @ 09:15
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:14 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Laat mij maar weer zitten met een hele bak zelfgemaakte tiramisu die vandaag opmoet

Sorry
Martijn_77maandag 18 april 2005 @ 09:23
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:14 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Laat mij maar weer zitten met een hele bak zelfgemaakte tiramisu die vandaag opmoet
Goedemorgen

Geef mij maar eens stukje
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 09:25
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:15 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]


Sorry
Lust jij geen tiramsu?
miss_dynastiemaandag 18 april 2005 @ 09:26
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:25 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Lust jij geen tiramsu?
Jawel. Maar geen tweede portie na het eten van twee voorgerechten, een hoofdgerecht en twee nagerechten
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 09:26
quote:
Op maandag 18 april 2005 08:57 schreef Troel het volgende:

[..]

klinkt goed!!

Gisteren hebben we chinees gegeten. Nou gaat er bij die chinees wel vaker wat mis, maar nu hadden we witte rijst in plaats van nasi. Nou was het gigantisch druk bij de chinees en had vriendje geen zin meer om nog langer te wachten, maar nee, ik vond het toch niet echt denderend
Daarnaast was het gewoon lauw en niet lekker warm

Ik vind dat altijd erg zonde.
Zaterdag heb ik lekker doperwtjes, uiblokjes, spekdobbeltjes en gebakken aardappeltjes gemaakt, heerlijk
Dat je nog daar heen gaat dan? Zou me toch wel lichtelijk ergeren.
Dingen kunnen wel eens niet goed gaan, maar lauw eten? Neuh, echt niet...
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 09:29
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:26 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Jawel. Maar geen tweede portie na het eten van twee voorgerechten, een hoofdgerecht en twee nagerechten
Je was dus lekker voldaan...
Ben zelf niet echt een toetjes mens...

Eens in de zoveel tijd neem ik een grand dessert ergens, en dan heb ik weer voor een jaar genoeg...
Troelmaandag 18 april 2005 @ 09:30
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:26 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Dat je nog daar heen gaat dan? Zou me toch wel lichtelijk ergeren.
Dingen kunnen wel eens niet goed gaan, maar lauw eten? Neuh, echt niet...
Het was afhaal... Tja, en in Eemnes is dat de enige chinees

Het was er gigantisch druk, vriendje was om half 7 erheen gegaan en was pas om tien voor half 8 thuis. De rij schijnt al buiten gestaan te hebben, dus het was echt druk. Het zal me dus niets verbazen als ze sneller werken dan normaal en het dus minder warm meegeven.
miss_dynastiemaandag 18 april 2005 @ 09:30
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:29 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Je was dus lekker voldaan...
Ben zelf niet echt een toetjes mens...

Eens in de zoveel tijd neem ik een grand dessert ergens, en dan heb ik weer voor een jaar genoeg...
Wij eten hier ook niet zo heel vaak een toetje, maar dit was toch wel errug lekker hoor
Troelmaandag 18 april 2005 @ 09:31
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:26 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Jawel. Maar geen tweede portie na het eten van twee voorgerechten, een hoofdgerecht en twee nagerechten
Zwak hoor
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 09:36
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:30 schreef Troel het volgende:

[..]

Het was afhaal... Tja, en in Eemnes is dat de enige chinees

Het was er gigantisch druk, vriendje was om half 7 erheen gegaan en was pas om tien voor half 8 thuis. De rij schijnt al buiten gestaan te hebben, dus het was echt druk. Het zal me dus niets verbazen als ze sneller werken dan normaal en het dus minder warm meegeven.
Is wel vaak op Zondag...
Eemnes? Dat ligt hier om de hoek...
Soest hier...
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 09:36
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:30 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Wij eten hier ook niet zo heel vaak een toetje, maar dit was toch wel errug lekker hoor
Zelf gemaakt is ook okay!
Martijn_77maandag 18 april 2005 @ 09:38
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:36 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Is wel vaak op Zondag...
Eemnes? Dat ligt hier om de hoek...
Soest hier...
Ja, op zondag moet je ook niet naar de chinees gaan dat is vragen om lange wachttijden
Troelmaandag 18 april 2005 @ 09:39
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:36 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Is wel vaak op Zondag...
Eemnes? Dat ligt hier om de hoek...
Soest hier...
Daar ben ik zaterdag nog geweest, bij Middelman wonen

En toen we langs een bord met De Smickel reden kreeg ik kriebels in mijn maag, ondanks dat het absoluut geen etenstijd was

Hier in Haaksbergen halen we nooit op zondag chinees. "Op zondag hoor je andere mensen neit voor je te laten werken"

Het stomme was trouwens dat ik nog dacht, we moeten even telefonisch de bestelling doorgeven (had in ieder geval gescheeld met de wachtrij )
Troelmaandag 18 april 2005 @ 09:39
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:38 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ja, op zondag moet je ook niet naar de chinees gaan dat is vragen om lange wachttijden
het was niet mijn idee

En nu ik toch aan het klagen ben: ik vond het maandmenu werkelijk sneu! Heb nog nooit zulke kleine bakjes gezien
Troelmaandag 18 april 2005 @ 09:42
Ik ga eens een ontbijt opscharrelen!
miss_dynastiemaandag 18 april 2005 @ 09:43
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:38 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ja, op zondag moet je ook niet naar de chinees gaan dat is vragen om lange wachttijden
Mwoa, dat valt hier reuze mee, ze werken hier ontzettend snel (en je eten is warm i.p.v. lauw )
Martijn_77maandag 18 april 2005 @ 09:45
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:43 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Mwoa, dat valt hier reuze mee, ze werken hier ontzettend snel (en je eten is warm i.p.v. lauw )
Als je hier op zondag naar de chinees wilt moet je na 19:00 gaan als al de mannen voor de TV hangen om voetbal te kijken
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 09:46
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:39 schreef Troel het volgende:

[..]

Daar ben ik zaterdag nog geweest, bij Middelman wonen

En toen we langs een bord met De Smickel reden kreeg ik kriebels in mijn maag, ondanks dat het absoluut geen etenstijd was

Hier in Haaksbergen halen we nooit op zondag chinees. "Op zondag hoor je andere mensen neit voor je te laten werken"

Het stomme was trouwens dat ik nog dacht, we moeten even telefonisch de bestelling doorgeven (had in ieder geval gescheeld met de wachtrij )
Dan had je beter hier chinees kunnen halen...
Alhoewel, we hebben hier een afhaal...
NOOIT MEER! En dat is een hele lange tijd...
Mr.Noodlemaandag 18 april 2005 @ 09:49
's morgens
Martijn_77maandag 18 april 2005 @ 09:52
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:49 schreef Mr.Noodle het volgende:
's morgens
Goede morgen
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 09:54
Morgen Mr.Noodle!
Troelmaandag 18 april 2005 @ 09:55
Goedemorgen Deegwaar
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 09:56
*Proest...

Hmm, ik heb nog worstenbroodjes...
*oven aan zet.
Bengeltjemaandag 18 april 2005 @ 09:58
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:56 schreef Oblivion het volgende:
*Proest...

Hmm, ik heb nog worstenbroodjes...
*oven aan zet.
Nu al aan de worst?

Troelmaandag 18 april 2005 @ 09:58
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:56 schreef Oblivion het volgende:
*Proest...

Hmm, ik heb nog worstenbroodjes...
*oven aan zet.
heerlijk!

Als ik nog in Eemnes had gezeten was ik langs Soest gegaan
Martijn_77maandag 18 april 2005 @ 10:00
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:56 schreef Oblivion het volgende:
*Proest...

Hmm, ik heb nog worstenbroodjes...
*oven aan zet.
Ga straks boodschappen doen. Kan dan eigenlijk ook wel worstenbroodjes mee nemen
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 10:08
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:58 schreef Bengeltje het volgende:

[..]

Nu al aan de worst?

Joa, heb ik gemist he van het weekend...

Hmm, lekker met hotaroma...

Enne troel ik had er genoeg gehad hoor!
Bengeltjemaandag 18 april 2005 @ 10:12
quote:
Op maandag 18 april 2005 10:08 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Joa, heb ik gemist he van het weekend...

Hmm, lekker met hotaroma...

Enne troel ik had er genoeg gehad hoor!
Ik vind die kleine pizza broodjes wel eens lekker, maar 's morgens nee
liever niets warms, of het moet toast zijn, dat weer wel
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 10:15
quote:
Op maandag 18 april 2005 10:00 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ga straks boodschappen doen. Kan dan eigenlijk ook wel worstenbroodjes mee nemen
Neem ook hot aroma mee...
Lekker voor erin!
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 10:20
quote:
Op maandag 18 april 2005 10:12 schreef Bengeltje het volgende:

[..]

Ik vind die kleine pizza broodjes wel eens lekker, maar 's morgens nee
liever niets warms, of het moet toast zijn, dat weer wel
Is dat zo?
Hoor je wel vaker dan men geen warm ontbijt wil nuttigen...
Geen last mee, zelf...

*doorsopt....
Mr.Noodlemaandag 18 april 2005 @ 10:20
quote:
Op maandag 18 april 2005 09:56 schreef Oblivion het volgende:
*Proest...

Hmm, ik heb nog worstenbroodjes...
*oven aan zet.
* Mr.Noodle kijkt naar z'n 2 verlepte sneetjes bruinbrood besmeert met jam...
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 10:30
Aaaaaaaaaaaah....
En ik heb ze met smaak zitten opsmikkelen...
*niet schuldig voelt...

Martijn_77maandag 18 april 2005 @ 10:32
quote:
Op maandag 18 april 2005 10:15 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Neem ook hot aroma mee...
Lekker voor erin!
Is dat gewoon te koop in de Supermarkt?
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 10:46
quote:
Op maandag 18 april 2005 10:32 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Is dat gewoon te koop in de Supermarkt?
Ja...
Is maggi maar dan in een hot vorm...
Chielusmaandag 18 april 2005 @ 11:12
Morghr iederenn

Lekker smakelijk weekend gehad?
(ik niet )
(even een ordi TVP)
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 11:15
Morgen Chielus!

Hoezo heb je geen goed weekend gehad?
Chielusmaandag 18 april 2005 @ 11:37
weleen goed weeknd, alleen op culinair nivo niet ,veel gewerkt dus geen tijd om te koken/eten. Dan komt het bij mij al snel op een broodje en wat sla
Mr.Noodlemaandag 18 april 2005 @ 11:49
Het is wel goed met je Obli, ik ga dalijk tijdens de lunchpauze een uitsmijter bestellen
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 11:51
quote:
Op maandag 18 april 2005 11:37 schreef Chielus het volgende:
weleen goed weeknd, alleen op culinair nivo niet ,veel gewerkt dus geen tijd om te koken/eten. Dan komt het bij mij al snel op een broodje en wat sla
Horeca vreten...
Volgend weekend ook zo druk?
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 11:51
quote:
Op maandag 18 april 2005 11:49 schreef Mr.Noodle het volgende:
Het is wel goed met je Obli, ik ga dalijk tijdens de lunchpauze een uitsmijter bestellen


Dan neem ik nog een worstenbroodje...
Chielusmaandag 18 april 2005 @ 11:52
nou, het eten is meetsal niet het probleem, tijd destemeer.
Volgend weekend weer zelfde verhaal.
Martijn_77maandag 18 april 2005 @ 13:15
quote:
Op maandag 18 april 2005 11:52 schreef Chielus het volgende:
nou, het eten is meetsal niet het probleem, tijd destemeer.
Volgend weekend weer zelfde verhaal.
dus je hebt de hele week nodig om bij te komen?

En toch nog steeds CUL gek?
Chielusmaandag 18 april 2005 @ 13:21
quote:
Op maandag 18 april 2005 13:15 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

dus je hebt de hele week nodig om bij te komen?

En toch nog steeds CUL gek?
Nou om bij te komen niet hoor, maar door de weeks heb ik meer tijd om lekker culinair te doen,( en het is niet zo druk bij de winkels )
Martijn_77maandag 18 april 2005 @ 13:22
quote:
Op maandag 18 april 2005 13:21 schreef Chielus het volgende:

[..]

Nou om bij te komen niet hoor, maar door de weeks heb ik meer tijd om lekker culinair te doen,( en het is niet zo druk bij de winkels )
Dat wel ben net boodschappen wezen doen echt ideaal!!
Chielusmaandag 18 april 2005 @ 14:00
quote:
Op maandag 18 april 2005 13:22 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dat wel ben net boodschappen wezen doen echt ideaal!!
Idd, je kunt overal rustig de tijd voor nemen, de winkeliers hebben de tijd voor je. uitermate ideaal.
Martijn_77maandag 18 april 2005 @ 14:08
quote:
Op maandag 18 april 2005 14:00 schreef Chielus het volgende:

[..]

Idd, je kunt overal rustig de tijd voor nemen, de winkeliers hebben de tijd voor je. uitermate ideaal.
En geen lastige vulploegen etc
Mirjammaandag 18 april 2005 @ 14:08
op zaterdagmiddag boodschappen moeten doen, de ultieme nachtmerrie
Chielusmaandag 18 april 2005 @ 14:13
of vrijdagavond 6 uur.....
Mirjammaandag 18 april 2005 @ 14:13
oh, nee hoor, de ellende
getsie
Chielusmaandag 18 april 2005 @ 14:14
Heeft er iemand nog een leuk recept me Entrecote, Momenteel ben ik niet verder dan Entrecote met Rode ui boter, (mijn slager heeft Entrecote in de aanbieding )
Wegwerpdwergwerpermaandag 18 april 2005 @ 14:15
OMG! Van de week toch een lekkere salade gegeten:

Sinaasappel, ui en zwarte olijven en wat olijfolie... Het klinkt goor, maar is zooooooooo lekker...
Mirjammaandag 18 april 2005 @ 14:16
ik lust geen olijven
wel jammer eik.
alhoewel ik ze laatst in een aardappelschotel had gegeten, en toen was t wel te doen gelukkig
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 14:17
Ow ja Zaterdag shoppen...

Echt niet dus...
Mirjammaandag 18 april 2005 @ 14:18
ik heb jaren op zaterdag in een supermarkt gewerkt
al die drukte
maarja, als winkelmedewerker sjees je daar wel doorheen.
maar moest er niet aan denken dat ik daar zelf tussen moest gaan lopen met mn karretje
Wegwerpdwergwerpermaandag 18 april 2005 @ 14:19
quote:
Op maandag 18 april 2005 14:16 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik lust geen olijven
wel jammer eik.
alhoewel ik ze laatst in een aardappelschotel had gegeten, en toen was t wel te doen gelukkig
Ik vond olijven ook heel goor... Maar de laatste tijd vind ik ze steeds lekkerder...

Maar sinaasappel met alleen ui is ook lekker. Gewoon sinaasappel schillen, in plakjes snijden en die in vieren... dan uit op zelfde manier snijden... olijfolie erop... lekker!
miss_dynastiemaandag 18 april 2005 @ 14:20
Entrecote is heerlijk op de barbeque
Mirjammaandag 18 april 2005 @ 14:20
hm, spannend
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 14:23
Entrecote? Hmmm, heb wel leuke recepten... Maar ja, waar heb je trek in...
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 14:27
Zou doen wat Miss dynasty zei: Lekker BBQ'en!
Chielusmaandag 18 april 2005 @ 14:49
Ik heb mn BBQ weggegooit toen ik afgelopen wintger ging verhuizen (was niet veel meer) en heb nog geen geld om een nieuwe te kopen.

Dus alle leuke ideeen zijn welkom, Ik wil er eigenlijk iets anders mee doen dan in de pan mikken en dan een sausje erover te gooien.
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 15:05
Kan je 'm wel grillen?

Dan zou je kunnen overwegen dit te doen: Het grote barbeque topic 2005

En ik heb nog wel een recept voor bedruipen.
Gil maar...
Martijn_77maandag 18 april 2005 @ 15:15
quote:
Op maandag 18 april 2005 14:19 schreef Wegwerpdwergwerper het volgende:
Maar sinaasappel met alleen ui is ook lekker. Gewoon sinaasappel schillen, in plakjes snijden en die in vieren... dan uit op zelfde manier snijden... olijfolie erop... lekker!
Heb ooit sinaasappel / uiconfiture op erg lekker met pate!!
Chielusmaandag 18 april 2005 @ 15:25
quote:
Op maandag 18 april 2005 15:05 schreef Oblivion het volgende:
Kan je 'm wel grillen?

Dan zou je kunnen overwegen dit te doen: Het grote barbeque topic 2005

En ik heb nog wel een recept voor bedruipen.
Gil maar...
[Shame on me mode] Ik heb nog niet eens een grilpan [shame on me mode uit]
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 15:35
Nou euh hoef jij je helemaal niet voor te schamen.

Een lekkere marinade?
Zeg het maar, ik eet eigenlijk weinig entrecote, maar heb er wel recepten van.
Chielusmaandag 18 april 2005 @ 15:43
quote:
Op maandag 18 april 2005 15:35 schreef Oblivion het volgende:
Nou euh hoef jij je helemaal niet voor te schamen.

Een lekkere marinade?
Zeg het maar, ik eet eigenlijk weinig entrecote, maar heb er wel recepten van.
Kweet niet, heb je een suggestie voor een lekkere marinade?
Oblivionmaandag 18 april 2005 @ 16:31
Marinades genoeg...
BBQ-kipmaandag 18 april 2005 @ 16:38
quote:
Op maandag 18 april 2005 15:43 schreef Chielus het volgende:

[..]

Kweet niet, heb je een suggestie voor een lekkere marinade?
Alleen zout en peper

Stel je vraag eens in het marinade-topic, daar zitten zat marinade-gekken

Entrecote op de houtskool-BBQ
(ook een sloeber BBQ is prima, Xenos ofzo voor 2 eurootjes)

* BBQ-kip rundvleesfreak is
Mirjammaandag 18 april 2005 @ 21:08
hm, ik ga morgen lekker een boerencake maken, en dan ga ik er kokosrasp bijgooien, ben benieuwd of het lekker gaat worden
*gek is op kokos*
Chielusmaandag 18 april 2005 @ 21:11
tis Lasagna geworden, er aten iets te veel mensen mee om Entrecotes te bakken (iets te weinig fornuis capaciteit)
Martijn_77maandag 18 april 2005 @ 21:21
quote:
Op maandag 18 april 2005 21:11 schreef Chielus het volgende:
tis Lasagna geworden, er aten iets te veel mensen mee om Entrecotes te bakken (iets te weinig fornuis capaciteit)
En liggen de Entrecotes nu te verpieteren in de koelkast?
Mirjammaandag 18 april 2005 @ 22:24
zou zonde zijn.. maar dat is toch wel eventjes houdbaar..?
miss_dynastiemaandag 18 april 2005 @ 22:28
Ik hoop dat je ze ff in de vriezer hebt gedaan, weggooien zou zonde zijn...

Vandaag ging ik 250 gram shoarma halen voor de pizza van mister_d, die man wilde me maar meer verkopen, 250 gram is veel te weinig, net een broodje shoarma Toen ik em uitlegde dat het voor een eenpersoonspizza was, was het goed
Mirjammaandag 18 april 2005 @ 22:29
ik kan daar dus slecht tegen, als mensen me iets willen aansmeren waar ik niet om vraag.
al is het de slager die me koste wat kost meer vlees wil aanpraten
miss_dynastiemaandag 18 april 2005 @ 22:32
Normaalgesproken ik ook niet hoor, maar deze man bedoelde het echt heel aardig en niet in de zin van 'meer verkopen', maar hij was echt bezorgd dat ik niet genoeg zou hebben.
Mirjammaandag 18 april 2005 @ 22:33
miss_dynastiemaandag 18 april 2005 @ 22:37
Nou ja, tis gewoon een heel aardige man
Bovendien was de pizza nu nog niet eens op, dus we hadden meer dan zat
Mirjammaandag 18 april 2005 @ 22:38
dan is t goed
Martijn_77maandag 18 april 2005 @ 22:40
quote:
Op maandag 18 april 2005 22:37 schreef miss_dynastie het volgende:
Bovendien was de pizza nu nog niet eens op, dus we hadden meer dan zat
Pizza is koud ook erg lekker een dagje later
Mirjammaandag 18 april 2005 @ 22:40
mijn favoriet is tochwel koude pannenkoeken, de volgende dag
lekker met stroop, als lunch
miss_dynastiemaandag 18 april 2005 @ 22:44
mister_d zal het morgen wel opeten, denk ik. Had er ook knoflooksaus bij gemaakt, die zal wel errug scherp zijn dan. Ik heb zelf gewoon vis gegeten, ben niet dol op shoarma
Martijn_77maandag 18 april 2005 @ 23:25
quote:
Op maandag 18 april 2005 22:44 schreef miss_dynastie het volgende:
mister_d zal het morgen wel opeten, denk ik. Had er ook knoflooksaus bij gemaakt, die zal wel errug scherp zijn dan.
Dat zal toch wel mee vallen na een dagje?
karperdinsdag 19 april 2005 @ 23:42
vandaag naar een asperge kwkerij geweest in Cromvoirt.
rondleiding door heel het proces en steken
toen nog wat eten in de plaatselijke kroeg en daarna heb ik nog 2 kg verse asperges mee genomen.

waren sóchtend gestokken en om 5 uur lagen ze op me bord!
http://www.asperges-verhoeven.nl

mensen met passie!
Martijn_77dinsdag 19 april 2005 @ 23:43
quote:
Op maandag 18 april 2005 22:40 schreef MissyMirjaM het volgende:
mijn favoriet is tochwel koude pannenkoeken, de volgende dag
lekker met stroop, als lunch
Idd ook erg lekker!!
miss_dynastiewoensdag 20 april 2005 @ 10:38
quote:
Op maandag 18 april 2005 23:25 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dat zal toch wel mee vallen na een dagje?
Nee, het viel niet mee
Mirjamwoensdag 20 april 2005 @ 11:13
quote:
Op dinsdag 19 april 2005 23:43 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Idd ook erg lekker!!
heerlijk!
Mr.Noodlewoensdag 20 april 2005 @ 21:34
Vandaag overgewerkt, op het werk Schnitzel, patat, gebakken champignons en een heerlijke salade erbij gehad
Martijn_77woensdag 20 april 2005 @ 22:33
quote:
Op woensdag 20 april 2005 21:34 schreef Mr.Noodle het volgende:
Vandaag overgewerkt, op het werk Schnitzel, patat, gebakken champignons en een heerlijke salade erbij gehad
Klinkt niet verkeerd
BBQ-kipwoensdag 20 april 2005 @ 23:08
Daar kan ik ook heel erg van genieten, een simpele maaltijd, maar lekker klaargemaakt
Gebakken champignons, plakjes in een pan met wat boter of olie en dan lekker lang doorbakken, tot de bruin en een tikje taai zijn.
Dan vind ik ze heerlijk, want dan lijkt het net of ze gecarameliseerd zijn o.i.d. in ieder geval is de smaak dan echt super.

Ik wilde vanavond lekker Chinees eten, maar vriendjelief wilde niet... helaas
Martijn_77woensdag 20 april 2005 @ 23:13
Goed klaar gemaakte champignons zijn zo
BBQ-kipwoensdag 20 april 2005 @ 23:15
Hoe maak jij ze dan klaar Martijn?
Martijn_77woensdag 20 april 2005 @ 23:28
quote:
Op woensdag 20 april 2005 23:15 schreef BBQ-kip het volgende:
Hoe maak jij ze dan klaar Martijn?
In stukjes snijden.
Echte boter verwaremen in een koekenpan.
Champignons er in.
En dan een scheutje ketjep er bij en dan goed bruin laten worden.
BBQ-kipwoensdag 20 april 2005 @ 23:47
Ik zat hier te twijfelen om een fles muscaatwijn open te trekken, heb ik echt zin in...
Maar niemand anders drinkt het hier en het is al laat, dus toch maar heel mieterig besloten waterlimonade te nemen...
krakkemiekedonderdag 21 april 2005 @ 00:37
Troel, in Baarn zitten heel fijne afhaalchinezen, waar ik nooit lang heb hoeven wachten.....
Hoor ik een Gooi- en Eemland meet aankomen?
Obliviondonderdag 21 april 2005 @ 00:45
Heya krak!

How is life, woman?
krakkemiekedonderdag 21 april 2005 @ 00:51
Het gaat weer, ik ben weer bijna uitgerust. Het weekend was vermoeiend, maar leuk.
Vraag me aub niks over het eten in CenterParks.......
Ok, de spekpannekoek en de salades waren prima!
Obliviondonderdag 21 april 2005 @ 00:52


Okay doe ik dat niet...
Maar wel dus naar je zin gehad? Das mooi!
krakkemiekedonderdag 21 april 2005 @ 01:01
Ik ben verwend qua eten, ik vond de prijs/kwaliteitsverhouding niet goed. Er waren dus wel toffe dingen, ook de desserts in het buffet restaurant.
Het personeel was daarentegen overal klasse! Misschien is het in het hoogseizoen anders, maar nu was het heerlijk meelevend en vriendelijk. Ook als je speciale wensen hebt voor een verstandelijk gehandicapte meneer.
Obliviondonderdag 21 april 2005 @ 01:03
Jullie hadden alleen het weer niet mee, of wel?
krakkemiekedonderdag 21 april 2005 @ 01:04
Zaterdagochtend regende het, maar we bleven toch thuis, zondag was heel mooi. En die meneer kan niet veel prikkels hebben, dus we deden toch bijna niks.
Obliviondonderdag 21 april 2005 @ 01:13
Aha...

Nou het wordt tijd voor mijn mand.
Slaap lekker voor zo!
krakkemiekedonderdag 21 april 2005 @ 01:15
Trusten!
Ik moet nog even bijlezen, hihihi!
Obliviondonderdag 21 april 2005 @ 10:23
Goedemorgen!

*thee lurkt...
Mirjamdonderdag 21 april 2005 @ 11:30
hoi:W
*geen thee lurkt*
Mr.Noodledonderdag 21 april 2005 @ 12:12
quote:
Op woensdag 20 april 2005 23:28 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

In stukjes snijden.
Echte boter verwaremen in een koekenpan.
Champignons er in.
En dan een scheutje ketjep er bij en dan goed bruin laten worden.
- Boter
- Uien
- Champignons
- Zout en peper

Bakken in die volgorde
Beakerdonderdag 21 april 2005 @ 13:57
Ik wil vanavond rauwe witlofslalade maken

Wie heeft een lekker recept hiervan?
Mirjamdonderdag 21 april 2005 @ 14:19
hm, ff denken. wij maken het altijd met rauwe witlof en rooie bieten, appel, en wat ui geloo ik. en uiteraard een beetje mayo, zout en peper.
hoeveelheden kan ik je helaas niet geven..
wel lekker!
Shark.Baitdonderdag 21 april 2005 @ 14:26
quote:
Op donderdag 21 april 2005 13:57 schreef Beaker het volgende:
Ik wil vanavond rauwe witlofslalade maken

Wie heeft een lekker recept hiervan?
Als je witlof lekker wilt hebben, snij dan het midden eruit, dat maakt em zo bitter. (Iets wat mijn wijlen oma nooit deed, helaas) En dan iets van een mayo sausje erover
miss_dynastiedonderdag 21 april 2005 @ 14:28
banaan, sinaasappel, appel, peer, mandarijn
Beakerdonderdag 21 april 2005 @ 14:38
dank jullie wel!!!

Ik ga het maken met walnoten, ananas, paprika, appel en kaas moet lekker zijn toch??
Chielusdonderdag 21 april 2005 @ 14:44
Klinkt lekker,

Ik doe het zelf atijd met peer en een mosterddresing.
Martijn_77donderdag 21 april 2005 @ 19:23
Witlof salade is ook erg lekker met slasaus, appel en augurken.
BBQ-kipdonderdag 21 april 2005 @ 23:33
Ik had bami gemaakt en mijn vriend had de varkenshaasjes in de marinade gezet... hij had alleen anderhalve eetlepel (met kop) sambal door de marinade gedaan... voor 3 personen...
Was dus even flink pittig en ik heb hierbij een hele liter Mazaa mango-sap zitten drinken om te blussen

En nu naar bed, tukse!
Martijn_77donderdag 21 april 2005 @ 23:47
quote:
Op donderdag 21 april 2005 23:33 schreef BBQ-kip het volgende:
Was dus even flink pittig en ik heb hierbij een hele liter Mazaa mango-sap zitten drinken om te blussen
Waar haal je dat sap? Ben het nog nooit tegen gekomen in de winkel
BBQ-kipvrijdag 22 april 2005 @ 09:13
AH, Konmar en gisteren bij Plus gehaald.
En in exotische winkeltjes hebben ze het ook
miss_dynastievrijdag 22 april 2005 @ 10:04
quote:
Op donderdag 21 april 2005 14:38 schreef Beaker het volgende:
Ik ga het maken met walnoten, ananas, paprika, appel en kaas moet lekker zijn toch??
En?
miss_dynastievrijdag 22 april 2005 @ 10:04
quote:
Op donderdag 21 april 2005 23:33 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik had bami gemaakt en mijn vriend had de varkenshaasjes in de marinade gezet... hij had alleen anderhalve eetlepel (met kop) sambal door de marinade gedaan... voor 3 personen...

Foutje!
miss_dynastievrijdag 22 april 2005 @ 10:05
Ik ga vandaag twee taarten bakken, mister_d is zondag jarig en morgen komt er visite. De rest van de visite komt volgende week, dus de taarten vries ik in. Ik heb ouwel met printje besteld, als het goed is komen ze vandaag binnen
Troelvrijdag 22 april 2005 @ 10:06
Ik heb geen flauw idee wat we vanavond gaan eten. We zitten in Eemnes, dus ik eet ook daar, en soms zijn dat heel rare gerechten

Het zal in ieder geval geen lauwe chinees met witte rijst zijn
Troelvrijdag 22 april 2005 @ 10:07
Ow, en echte lekkere witlof salade maak ik altijd met gekookte aardappels (af laten koelen), een eitje en een likje mayo

En dat door elkaar, en zelfs Bert vind dat lekker terwijl hij geen aardappelmens is en geen witlof mens
Mirjamvrijdag 22 april 2005 @ 11:39
goeiemorgen
ik heb gisteren voor het eerst een levertje geproefd, en en tot de conclusie gekomen dat dat niet voor mij is weggelegd. maar dat zou ook heeel goed tussen mijn oren kunnen zitten
miss_dynastievrijdag 22 april 2005 @ 11:47
Lever?? Bleeehhhhh
Beakervrijdag 22 april 2005 @ 11:48
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 10:04 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

En?
Ik zou bij mijn ouders eten omdat mjin wederhelft niet thuis zou zijn!
Belt mijn vader op om door te geven dat hij wat hartigs wil eten en dus hebben we mihoen gemaakt!!

Volgende week ga ik het zeker maken hoor
BBQ-kipvrijdag 22 april 2005 @ 17:12
Mihoen, ook lekker!
Vanavond eten wij de rest van de bami, met varkenshaassateetjes erbij
En ik ben op dit moment mijn vriendje aan het overhalen om morgen te BBQ-en
Mirjamvrijdag 22 april 2005 @ 17:21
bbq
lang niet meer gedaan.
BBQ-kipvrijdag 22 april 2005 @ 17:37
Dan is dit weekend een prima kans om het weer eens te doen, MMM!
Mr.Noodlevrijdag 22 april 2005 @ 20:45
Nou hectisch dagje vandaag.... vanmorgen om 7:00 al op voor een halve dag werken geleefd op 2 sneetjes brood, vervolgens weer snel terug naar huis om een busje op te halen en bestickeren voor de Batavierenrace (estafetteloop) vannacht. Alle routebeschrijvingen voor alle 25 deelnemers uitzoeken en uitprinten nog heel even tussendoor een bordje pasta naarbinnen kunnen werken en over een half uurtje kan ik alweer richting Nijmegen rijden, om vervolgens 8 km te gaan hardlopen en waarschijnlijk 's morgens pas weer rond 6:00 in m'n nest te liggen En ik begin nu al in te kakken
BBQ-kipvrijdag 22 april 2005 @ 21:24
Nou sterkte dan maar!
Ik ben om half 7 in slaap gedonderd en werd net wakker...
Nu maar even snel het eten opwarmen (en eerst nog even Fokken )
Oblivionvrijdag 22 april 2005 @ 21:34
JA HALLO!!! Iedereen nog wakker?

WEEKEND!
krakkemiekevrijdag 22 april 2005 @ 21:35
Sterkte MrNoodle, ik hoor altijd dat het zwaar is! (Hoewel ik meer hoor over het vatenbierenfeest...... )
krakkemiekevrijdag 22 april 2005 @ 21:36
Ja, ik ben nog wakker!!!
Oblivionvrijdag 22 april 2005 @ 21:37
*knuffelt krakkemieke...
krakkemiekevrijdag 22 april 2005 @ 21:39
Dikke knuffel terug! Glaasje pruimewijn?
krakkemiekevrijdag 22 april 2005 @ 21:39
Ik vind het wel leuk weer tefok!ken, maar ik heb gemerkt dat ik niet verslaafd ben, hihihi
Oblivionvrijdag 22 april 2005 @ 21:50
Lekker, plumwine!!

Verslaafd zijn we allemaal...
krakkemiekevrijdag 22 april 2005 @ 21:51
Aan knuffelen, hahaha!
Oblivionvrijdag 22 april 2005 @ 22:01
Knuffelen is goed!
Nu op rtl4 een programma over KOKEN!
krakkemiekevrijdag 22 april 2005 @ 22:03
Eten is leuker!
Oblivionvrijdag 22 april 2005 @ 22:09
Nou ging over een frans restaurant, zag er echt goed uit!
krakkemiekevrijdag 22 april 2005 @ 23:04
Ik verheug me op asperges... maar effe sparen!
BBQ-kipvrijdag 22 april 2005 @ 23:50
Was dat dat restaurant waar Reinout Oerlemans ging kijken samen met Rudolph van Veen?
Heeeeel stoer, zou ik graag een keertje heen gaan
Gaaf hoe chemie, kunst, techniek en smaken dan bij elkaar komen
Oblivionzaterdag 23 april 2005 @ 08:31
quote:
Reinout bezoekt met Life & Cooking-kok Rudolph van Veen de meesterkok Ferran Adria op in Spanje.


Ferran Adria

Volgens mij is dit 'm...
Zag er echt goed uit!!!


Martijn_77zaterdag 23 april 2005 @ 09:30
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 11:47 schreef miss_dynastie het volgende:
Lever?? Bleeehhhhh
Dat had vroeger ook maar begin nu te merken dat ik bepaalde soorten lever toch wel erg lekker begin te vinden. Net of mijn smaak aan het veranderen is de laatste tijd.
BBQ-kipzaterdag 23 april 2005 @ 12:10
Klopt Martijn, je smaak veranderd naarmate je ouder wordt. Kun je helemaal niets aan doen
Martijn_77zaterdag 23 april 2005 @ 12:50
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 12:10 schreef BBQ-kip het volgende:
Klopt Martijn, je smaak veranderd naarmate je ouder wordt. Kun je helemaal niets aan doen
Vind het niet erg maar valt de laatste tijd wel op

Vind bijvoorbeeld nu bepaalde soorten lever wel lekker vroeg was het echt

Daarnaast hou ik ook niet meer van die mierezoete drankjes Safari etc maar zit tegenwoordig aan de Port of de Calvados.
BBQ-kipzaterdag 23 april 2005 @ 13:24
Denk maar aan kids die witlof en spruitjes over het algemeen nou niet echt geweldig vinden. Dit komt omdat zij de smaak bitter niet kunnen waarderen en volwassenen vaak wel.
Bitter geeft aan kids het signaal "niet goed", waardoor ze het liever niet eten.
Midas Dekkers heeft er eens een heel leuk stukje over geschreven, weet helaas niet meer wanneer en waar, maar het kwam erop neer dat als je kinderen "dwingt" spruitjes te eten, dat je ze leert niet naar hun lichaam te luisteren, want hun lichaam zegt dat het slecht eten is, ze kunnen de bittere stoffen nog niet goed verwerken.
Naarmate ze ouder worden kunnen ze dit wel en gaan ze het vaak ook lekker vinden. Maar kids dwingen spruitjes te eten is dus eigenlijk je kids "vergiftigen".
Hij had het natuurlijk lekker gedramatiseerd, maar was wel amusant om te lezen
Martijn_77zaterdag 23 april 2005 @ 13:30
Spruitjes lus ik nog steeds niet trouwens
BBQ-kipzaterdag 23 april 2005 @ 13:42
Jeugdtraumaatje?
Martijn_77zaterdag 23 april 2005 @ 13:44
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 13:42 schreef BBQ-kip het volgende:
Jeugdtraumaatje?
Vind ze nog steeds veel te bitter. En misschien een beetje jeugdtrauma en een vrouw die ze op de zelfde manier klaar maakt als mijn moeder.
Annemiek78zaterdag 23 april 2005 @ 13:47
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 13:44 schreef Martijn_77 het volgende:


Vind ze nog steeds veel te bitter. En misschien een beetje jeugdtrauma en een vrouw die ze op de zelfde manier klaar maakt als mijn moeder.
Oke dan! Moet ik er dan een keer stamppot van maken zoals mijn moeder altijd doet?
Ga je ze dan wel eten?

Kan me nog een keer herinneren dat je zo vaak achter elkaar lief voor me gekookt hebt, net zo lang tot de spruiten die ik in huis had geel waren en de kliko in konden!

Grt Miek
BBQ-kipzaterdag 23 april 2005 @ 13:49
Dat was een van de redenen voor mij om uit huis te gaan, de kookkunsten van mijn moeder... spruitjes en andere groenten als eerste opzetten, om daarna de aardappels te gaan schillen, koken en het vlees te gaan bakken (ook allemaal veel te lang trouwens hoor ).
Zodra het donkerbruin/groene spruitje op je bord wordt geplempt zakt hij spontaan van ellende in elkaar... om een penetrante koollucht gemengd met een overvloedigheid aan nootmuskaat te verspreiden in de richting van mijn neus...
Zo zonde
BBQ-kipzaterdag 23 april 2005 @ 13:52
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 13:47 schreef Annemiek78 het volgende:

[..]

Oke dan! Moet ik er dan een keer stamppot van maken zoals mijn moeder altijd doet?
Ga je ze dan wel eten?

Kan me nog een keer herinneren dat je zo vaak achter elkaar lief voor me gekookt hebt, net zo lang tot de spruiten die ik in huis had geel waren en de kliko in konden!

Grt Miek
Whahaha

Spruitjesstampot, lekker hoor!
Spruitjes kort koken tot net gaar, tegelijkertijd aardappelpureetje klaar hebben, spruitjes beetje doorheen stampen. Wat kaas erdoor stampen/roeren en een beetje boter, jum!
Martijn_77zaterdag 23 april 2005 @ 13:54
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 13:47 schreef Annemiek78 het volgende:
Oke dan! Moet ik er dan een keer stamppot van maken zoals mijn moeder altijd doet?
Ga je ze dan wel eten?
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 13:47 schreef Annemiek78 het volgende:
Kan me nog een keer herinneren dat je zo vaak achter elkaar lief voor me gekookt hebt, net zo lang tot de spruiten die ik in huis had geel waren en de kliko in konden!
Dat klopt en nu is het lente en zijn er geen spuiten meer!!!
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 13:49 schreef BBQ-kip het volgende:
Dat was een van de redenen voor mij om uit huis te gaan, de kookkunsten van mijn moeder... spruitjes en andere groenten als eerste opzetten, om daarna de aardappels te gaan schillen, koken en het vlees te gaan bakken (ook allemaal veel te lang trouwens hoor ).
Dat ken ik heb graag beetgare groenten alleen dan vind mijn vrouw ze vaak nog te hard.
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 13:49 schreef BBQ-kip het volgende:
Zodra het donkerbruin/groene spruitje op je bord wordt geplempt zakt hij spontaan van ellende in elkaar... om een penetrante koollucht gemengd met een overvloedigheid aan nootmuskaat te verspreiden in de richting van mijn neus...
Zo zonde
Regelrechte horor zo ken ik spruitjes ook !!!
BBQ-kipzaterdag 23 april 2005 @ 14:01
Als mijn vriend of ik koken en mijn zusje komt eten laten we de bloemkool 10 a 15 minuten langer koken speciaal voor haar. Ik wil graag mijn groente opeten, in plaats van opslurpen

Spruitjes uit de diepvries kun je eten, die zijn nog zoeter dan verse ook (en het hele jaar door verkrijgbaar:))
Martijn_77zaterdag 23 april 2005 @ 14:08
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 14:01 schreef BBQ-kip het volgende:
Spruitjes uit de diepvries kun je eten, die zijn nog zoeter dan verse ook (en het hele jaar door verkrijgbaar:))
Nee, doe maar niet kook vanavond wel iets anders.
BBQ-kipzaterdag 23 april 2005 @ 14:23
Vanavond BBQ!!!
(moet wel de boodschapjes nog doen... geen zin in)
Martijn_77zaterdag 23 april 2005 @ 14:27
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 14:23 schreef BBQ-kip het volgende:
Vanavond BBQ!!!
(moet wel de boodschapjes nog doen... geen zin in)
Moeten ook nog boodschappen doen weet ook nog niet wat we eten. Nog tips?
Annemiek78zaterdag 23 april 2005 @ 14:42
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 14:27 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Moeten ook nog boodschappen doen weet ook nog niet wat we eten. Nog tips?
Ja Martijn, ik wil niet verveld doen (als je geluk hebt zijn ze er ook niet meer), maar ik krijg nu toch wel erg veel zin in die spruiten-stamp.

Effe wat anders. ik heb al een paar keer gustard gekookt (volgens de verpakking) maar hij stijft niet op als pudding. Sterker nog het blijft nog dunner dan vla??? Wat doe ik verkeerd??

[ Bericht 0% gewijzigd door Annemiek78 op 23-04-2005 14:57:39 ]
BBQ-kipzaterdag 23 april 2005 @ 15:03
Langer doorkoken tot het custardpoeder gaar is en als dat niet helpt meer custardpoeder toevoegen.
Dan in een kom gieten en laten afkoelen, na afkoelen hoort het wel dik te zijn.

Annemieke, jij kunt toch spruitjesstampot eten en Martijn wat anders? Doen wij hier ook met dingen die een van ons niet lekker vindt
Dan eet Martijn bijvoorbeeld asperges met aardappelpuree erbij, hoef je alleen maar nog een vleesje erbij te verzinnen wat jullie allebei lekker vinden
Martijn_77zaterdag 23 april 2005 @ 15:08
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 15:03 schreef BBQ-kip het volgende:
Annemieke, jij kunt toch spruitjesstampot eten en Martijn wat anders? Doen wij hier ook met dingen die een van ons niet lekker vindt
Zat zelf te denken om koude schotel (Op Oma's manier) te gaan maken.Dat kan weer gezien het weer.
BBQ-kipzaterdag 23 april 2005 @ 15:19
Wat is dat? Koude schotel?

Ik ga eens boodschappen doen, dag dag
Martijn_77zaterdag 23 april 2005 @ 15:24
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 15:19 schreef BBQ-kip het volgende:
Wat is dat? Koude schotel?
Misschien in de rest van Nederland beter bekend als huzarensalade.

Ga ook boodschappen doen
krakkemiekezaterdag 23 april 2005 @ 21:33
Oei, lever...... Ik blijf het niet lusten. Pate en leverworst vind ik lekker. Ik heb ooit naar volle tevredenheid kippelever gemaakt voor ex....Het rook zo lekker, ik proefde even, maar ik ga het nooit eten....
miss_dynastiezaterdag 23 april 2005 @ 22:31
Koude schotel, heerlijk

WIj hebben gebarbequed, dat was ook erg lekker
krakkemiekezaterdag 23 april 2005 @ 22:49
Na het boek: chocolat, heb ik nog een mooi boek gelezen:
Cafe Babylon - Marsha Mehran
krakkemiekezaterdag 23 april 2005 @ 22:52
Zo! De bar is open!
krakkemiekezaterdag 23 april 2005 @ 23:26
*krakje opent de bar met drank en hapjes......*
Martijn_77zondag 24 april 2005 @ 08:55
Goede morgen Allemaal!!!
BBQ-kipzondag 24 april 2005 @ 10:21
Goeiesmorgens meneer Martijn!
Ik ga pannenkoeken bakken als ontbijt! Met rozijntjes en suiker!
Oblivionzondag 24 april 2005 @ 10:29
Goedemorgen! Croissants en thee al sinds 8 uur achter onze kiezen...
En de zon schijnt!
BBQ-kipzondag 24 april 2005 @ 10:37
Heerlijk he, die zon! Echt genieten!
Martijn_77zondag 24 april 2005 @ 11:05
Idd erg lekker weer.

Kreeg er gisteren gewoon zin van in koude schotel en vis.
BBQ-kipzondag 24 april 2005 @ 11:28
Wij hebben gisteren een hele bak aardappelsalade weggewerkt bij de BBQ heerlijk!
We hadden entrecootjes op de BBQ, echt, als je bij mij iets voor elkaar wil krijgen, moet je dat voor me klaarmaken!
Martijn_77zondag 24 april 2005 @ 11:29
quote:
Op zondag 24 april 2005 11:28 schreef BBQ-kip het volgende:
We hadden entrecootjes op de BBQ, echt, als je bij mij iets voor elkaar wil krijgen, moet je dat voor me klaarmaken!
Op welke manier moet ik ze dan klaar maken?
Haushoferzondag 24 april 2005 @ 11:34
quote:
Op zondag 24 april 2005 11:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Wij hebben gisteren een hele bak aardappelsalade weggewerkt bij de BBQ heerlijk!
We hadden entrecootjes op de BBQ, echt, als je bij mij iets voor elkaar wil krijgen, moet je dat voor me klaarmaken!
Heb es in mn eentje een 600 gram-bak rundvleessalade weggewerkt als middagmaaltijd... dat was geen succes.
BBQ-kipzondag 24 april 2005 @ 11:35
Versgemalen peper erop.
Op een hete BBQ mikken, rose bakken en dan aan tefel zout erop, hmmmm!!!
Ik ben het mijn vriend aan het leren hehe
Martijn_77zondag 24 april 2005 @ 11:36
En wat er dan bij aan sausjes en zo?
BBQ-kipzondag 24 april 2005 @ 11:39
quote:
Op zondag 24 april 2005 11:36 schreef Martijn_77 het volgende:
En wat er dan bij aan sausjes en zo?
Geen saus, gewoon puur naar binnen werken!
Martijn_77zondag 24 april 2005 @ 12:29
quote:
Op zondag 24 april 2005 11:39 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Geen saus, gewoon puur naar binnen werken!
Oook niet een beetje kruiden boter of zo er op?
Martijn_77zondag 24 april 2005 @ 12:45
Ben vanmiddag alleen wat zal ik dan eens eten?

Heb eigenlijk weinig zin in om voor mij alleen te gaan staan koken
BBQ-kipzondag 24 april 2005 @ 15:49
Nee ook geen kruidenboter erop, gewoon het heerlijke vleesje met peper en zout
Ik vind dat kruidenboter enzo het alleen maar minder maakt, puur is in deze lekkerder vind ik

Wij gaan vanavond kippenragout eten en gebakken garnalen erbij, heb ik zo'n zin in!

Wat ga je maken Martijn? Weet je het al?
Mirjamzondag 24 april 2005 @ 15:54
heel soms als ik alleen ben, ga ik juistlekker wat koken
moet tocheen beetje op mezelf letten
lekker kip in de oven, lekkere dingetjes erbij,of patatjes.
of n biefstukje bakken met uitjes en champignonnetjes, leker
Mirjamzondag 24 april 2005 @ 16:13
ik stond gister overigens heel hard te twijfelen bij een leuk tapas boek
prachtig ding, 10 euro bij de bruna.mik ben dol op kookboeken
toch maar niet gedaan uiteindelijk..
maarja.. misschien komt het nog wel
Martijn_77zondag 24 april 2005 @ 16:16
quote:
Op zondag 24 april 2005 15:49 schreef BBQ-kip het volgende:
Wat ga je maken Martijn? Weet je het al?
Nee, nog niet ga zo naar beneden eens kijken wat we hebben. Ben net de hele tijd boven geweest. Heb de badkamer een grote beurt gegeven
BBQ-kipzondag 24 april 2005 @ 17:01
quote:
Op zondag 24 april 2005 16:16 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Nee, nog niet ga zo naar beneden eens kijken wat we hebben. Ben net de hele tijd boven geweest. Heb de badkamer een grote beurt gegeven
Aha, moet ook gebeuren he!
Ik heb de afzuigkap en het kooktoestel een flinke beurt gegeven, wat een zooi kwam daar vanaf zeg

Straks lekker eten
Martijn_77zondag 24 april 2005 @ 17:05
quote:
Op zondag 24 april 2005 17:01 schreef BBQ-kip het volgende:
Aha, moet ook gebeuren he!
Ik heb de afzuigkap en het kooktoestel een flinke beurt gegeven, wat een zooi kwam daar vanaf zeg
Dat staat voor komende week ook nog op de planning
Evil-Cherryzondag 24 april 2005 @ 19:10
Oooow, vandaag een kwartier naast een kraam gestaan die Bara's verkocht... Oooooow wat baal ik dat ik er geen gekocht heb, want nu heb ik er nog steeds trek in!
Oblivionzondag 24 april 2005 @ 20:37
Wat zijn Bara's?

En good evening everyone...
BBQ-kipzondag 24 april 2005 @ 21:02
Evening
Bara's zijn gefrituurde Surinaamse deeg-beignetten zeg maar, hartig en met lekkere kruiden erdoor. Heel erg lekker.
Zo zien ze eruit, maar dan met wat meer kleur "op de wangen".
Oblivionzondag 24 april 2005 @ 21:04
Oh... Dat klinkt lekker..

Leuk weekend gehad?
BBQ-kipzondag 24 april 2005 @ 21:17
Beetje uitgeslapen, beetje boodschappen gedaan, beetje getut, beetje schoongemaakt, beetje in het zonnetje gezeten en een beetje artikelen zitten lezen in het zonnetje
Nog wat nuttigs gedaan ook!
Et tu, Oblivion, mon cherie?
Oblivionzondag 24 april 2005 @ 21:28
Lekker naar de kermis geweest...
En van de zon genoten, stoel verder geprobeerd af te maken.
Drive-rzondag 24 april 2005 @ 21:42
Hehe, weer terug uit de bergen! Weekje lang echt ouderwetse Oostenrijkse kost in verschillende berghutten. Je weet weet, bauern schmause (even niet op spelling letten), knödels, schnitzels, kaiser schmarre, heerlijk allemaal.... maar na een weekje weer blij om gewoon wat anders te eten....

Nog leuke dingen gemist?
BBQ-kipmaandag 25 april 2005 @ 00:26
quote:
Op zondag 24 april 2005 21:28 schreef Oblivion het volgende:
Lekker naar de kermis geweest...
En van de zon genoten, stoel verder geprobeerd af te maken.
Stoel afmaken? IKEAatje?
BBQ-kipmaandag 25 april 2005 @ 00:27
quote:
Op zondag 24 april 2005 21:42 schreef Drive-r het volgende:
Hehe, weer terug uit de bergen! Weekje lang echt ouderwetse Oostenrijkse kost in verschillende berghutten. Je weet weet, bauern schmause (even niet op spelling letten), knödels, schnitzels, kaiser schmarre, heerlijk allemaal.... maar na een weekje weer blij om gewoon wat anders te eten....

Nog leuke dingen gemist?
Ik heb geen idee eerlijk waar niet
Wil je het uitleggen? Speciaal voor mij?
Drive-rmaandag 25 april 2005 @ 01:15
Bauern schmause is een soort grote vette hap... Een grote bord met een zuurkool, een grote knödel, worst, rollade en iets van stoofvlees met een dikke jus.... goed voor de energie (die je tijdens het klimmen echt nodig hebt). Knödels zijn een soort grote ballen van verschillende mogelijke ingredienten, maar het is meeste iets op basis van aardappelen, meel, brood ofzo. Vrij machtig, maar lekker. Je ziet het veel in landen als Tsjechie, maar dus ook in Oostenrijk.
Kaiser schmarre is een Oostenrijks toetje, gemaakt van een soort hele dikke pannenkoek. Deze is iets van een centimeter dik en wordt op het einde in de pan in stukjes gesneden. Vaak geserveerd met appelmoes of anders een jam. Een ander toetje is een gernknödel, een zoete knödels, gevuld met een soort dikke stroop en overtopt met vanillesaus, poedersuiker en maanzaad. Beide toetjes zijn enorm machtig en niet aan mij besteed.
Andere leuke Oostenrijkse gerechten zijn tafelspitze, dat is een vrij feestelijk gerecht. Het is een gekookt stuk rundvlees, volgens mij de biefstuk. Vind ik ook errug smakelijk...
BBQ-kipmaandag 25 april 2005 @ 01:28
Dank voor de uitleg
Het klinkt allemaal erg machtig, ik "voel" de baksteen al in mijn maag zakken zeg...
Op zijn tijd vind ik machtig eten wel lekker, als het heel koud is en ik bijvoorbeeld ga skiën ofzo, maar met het mooie weer van de afgelopen dagen heb ik enorm zin in Japans en Chinees eten
En dan geen sushi, want dat is niet aan mijn besteed, maar meer de heerlijek groente- en rundvleesgerechtjes Heerlijk!
Drive-rmaandag 25 april 2005 @ 01:38
Sushi, heerlijk. Maar goed, ik was 7 dagen aan het lopen/klimmen/skien etc door de alpen, dan krijg je overdag 2 liter water en 2 repen en verder nada. Als je dus eenmaal aan het avondeten zit, hoop je dat ze iets stevigs gemaakt hebben, zodat je de volgende dag door komt...
Martijn_77maandag 25 april 2005 @ 10:02
quote:
Op zondag 24 april 2005 21:02 schreef BBQ-kip het volgende:
Evening
Bara's zijn gefrituurde Surinaamse deeg-beignetten zeg maar, hartig en met lekkere kruiden erdoor. Heel erg lekker.
Zo zien ze eruit, maar dan met wat meer kleur "op de wangen".
Die zijn idd erg lekker heb ze ook weleens op heb er alleen nooit een recept van kunnen bemachtigen.
Martijn_77maandag 25 april 2005 @ 17:28
Naar aanleiding van dit topic

Wil ik even posten wat de animo is voor een CUL Meet en wat daar de ideeen bij zijn.
Mirjammaandag 25 april 2005 @ 17:43
euhm, ik zelf ben niet zo een onwijze meeter, dus ik zal niet zo heel snel komen. maar wel een leuk idee
Evil-Cherrymaandag 25 april 2005 @ 19:03
quote:
Op zondag 24 april 2005 21:02 schreef BBQ-kip het volgende:
Evening
Bara's zijn gefrituurde Surinaamse deeg-beignetten zeg maar, hartig en met lekkere kruiden erdoor. Heel erg lekker.
Zo zien ze eruit, maar dan met wat meer kleur "op de wangen".
[afbeelding]
Idd, heerlijk vet en dan met een lekker sausje erbij. Jum!
Oblivionmaandag 25 april 2005 @ 20:35
Ik zal beslist nog wel een keer een CUL meet meemaken...
Als het maar kleinschalig blijft.

Zo, en nu gaat de bar open, want ik doe de bar vanavond...
Mirjammaandag 25 april 2005 @ 21:11
oeh oeh
die mij een spa rood
de avond is nog jong
Mirjammaandag 25 april 2005 @ 21:15
gotver. zit ik een pracht van een post te typen, heeft dat forum weer database problemen dahag reactie al de 2e keer

poging 2.

zeg, als ik nou zeg, spaanse avond, wat denken jullie dan?
wat verwacht je dan? althans, dat klinkt wel zwaar. wat stel jij je voor, als je naar een spaanse avpnd zou gaan? wat zou je willen doen, zien , horen, eten, enz.
Oblivionmaandag 25 april 2005 @ 21:26
Gewoon op vorige drukken wil nog wel eens helpen...


Spaanse avond? Nou euhm, spaanse muziek, en kleppers, sangria, paella...
Gewoon het geeikte denk ik....
Mirjammaandag 25 april 2005 @ 21:30
nee, want dan is je reactie gewoon weg?
is mijn ervaring althans
Oblivionmaandag 25 april 2005 @ 21:35
Ik had het net ook, maar kon gewoon op vorig drukken op mijn muis.

Wat ga je doen, een spaanse avond? Of...?
Mirjammaandag 25 april 2005 @ 21:36
ik ga een spaanse avond organiseren voor mijn werk. op de langere termijn hoor.
een woonvorm voor mensen met allerlei lichamelijke handicaps, en niet aangeboren hersenletsel
moet ff wat inspiratie opdoen..

ook iets met tapas maken denk ik..
Oblivionmaandag 25 april 2005 @ 21:40
Daar had je het laatst toch al eens over?
Mirjammaandag 25 april 2005 @ 21:42
yah, dat klopt. toen was het meer ter orientatie, nu ga ik er ook echt 1 organiseren
Oblivionmaandag 25 april 2005 @ 21:45
Leuk, nou dat wordt muziek uitzoeken!
En kleppers....en lekker eten.
Is een grote paella pan niks? Zo'n joekel van een steelpan?
Mirjammaandag 25 april 2005 @ 22:47
oh, dat is misschien ook wel garpig ja.
ik ben echt nog aan t aftasten, wat leuk is voor iedereen, althans dat iedereen iets leuk vindt. en dat tapas maken, zouden ze wel graag willen doen
maarja ga maar eens wat bedenken voor iemand die alleen t hoofd kan bewegen
dus dat wordt wel flink brainstormen.

zullen dus vast nog wel vaker vraagjes van mij uit hier terechtkomen vrees ik
Oblivionmaandag 25 april 2005 @ 23:06
Ja, je was het al over eens, dat de mensen die alleen maar hun hoofd kunnen bewegen konden proeven en cijfers kunnen geven van hoe het er uit zag..
Martijn_77maandag 25 april 2005 @ 23:06
Niet zo veel animo merk ik voor een Meet.

@ MissyMirjaM Bij een spaanse avond denk ik aan:
* Tapas
* Sangria
* Paella
* Callemaris
* Olijven
* Rioja
Oblivionmaandag 25 april 2005 @ 23:12
Misschien een topic, Martijn? Niet iedereen is gecharmeerd van een slow-chat.
Martijn_77maandag 25 april 2005 @ 23:26
quote:
Op maandag 25 april 2005 23:12 schreef Oblivion het volgende:
Misschien een topic, Martijn? Niet iedereen is gecharmeerd van een slow-chat.
Ja, oke maar zou het wel graag beperkt willen houden.
Oblivionmaandag 25 april 2005 @ 23:28
Ah, op zo'n manier...
Misschien komt dat nog wel een keer.

Wat hebben jullie gedaan van het weekend?
krakkemiekemaandag 25 april 2005 @ 23:28
Niks
Oblivionmaandag 25 april 2005 @ 23:33
Zo das veel krakje...
krakkemiekemaandag 25 april 2005 @ 23:38
Ik heb m'n brievenbus leeggehaald, dat wel......
Martijn_77maandag 25 april 2005 @ 23:40
quote:
Op maandag 25 april 2005 23:28 schreef Oblivion het volgende:
Wat hebben jullie gedaan van het weekend?
Zaterdag laat uit bed even mijn vrouw laten zien waar mijn nieuwe werk is daarna door Belgie terug (Was helaas te laat om wat inkopen te doen)

Zondag de badkamer schoon gemaakt en mijn vrouw naar Life and Cooking gestuurd met haar moeder.
Oblivionmaandag 25 april 2005 @ 23:41
Ook zo'n leuke blauwe brief gehad?
Vind ik altijd zoooo gezellig zo'n leuke blauwe brief...
Ben ik dolletjes op...

Kom ik nu geloofwaardig over?
Oblivionmaandag 25 april 2005 @ 23:42
quote:
Op maandag 25 april 2005 23:40 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zaterdag laat uit bed even mijn vrouw laten zien waar mijn nieuwe werk is daarna door Belgie terug (Was helaas te laat om wat inkopen te doen)

Zondag de badkamer schoon gemaakt en mijn vrouw naar Life and Cooking gestuurd met haar moeder.
Leuk!
Belgie heb je die leuke supermarkt...iets met haze...?

Toe maar, een man die schoonmaakt en zijn vrouw naar leuke dingen stuurt. Dat zien we graag...
krakkemiekemaandag 25 april 2005 @ 23:48
Delhaize is leuk, ooit uit Midden-Nederland daar kerstinkopen gedaan!
krakkemiekemaandag 25 april 2005 @ 23:49
Ja, ik wil ook een man die me naar de amstel-ballenbak stuurt!
Oblivionmaandag 25 april 2005 @ 23:51
Ach ik kreeg van mijn man mooie diamanten oorbellen...
Hij mag weer een tijdje blijven...

Delhaize was het ja! Moet iets grandioos zijn. Heb wel familie vlakbij in de buurt wonen, maar ben er nog niet geweest...
krakkemiekemaandag 25 april 2005 @ 23:54
Delhaize is wel een soort grote albert heijn. Volgens mij zijn we nu in nederland meer gewend als 15 jaar geleden, toen ik ging. Toen hadden ze daar wel en hier niet: struisvogel enz....
Martijn_77maandag 25 april 2005 @ 23:58
quote:
Op maandag 25 april 2005 23:42 schreef Oblivion het volgende:
Toe maar, een man die schoonmaakt en zijn vrouw naar leuke dingen stuurt. Dat zien we graag...
Ja, was vanuit haar werk geregeld en al haar collega's gingen ook met vriendinen of moeders dus dan ga ik iets doen waar ik liever niet bij gestoord wil worden
quote:
Op maandag 25 april 2005 23:51 schreef Oblivion het volgende:
Delhaize was het ja! Moet iets grandioos zijn. Heb wel familie vlakbij in de buurt wonen, maar ben er nog niet geweest...
Weet iemand misschien een grote te zitten net over de grens bij Breda of Tilburg?
krakkemiekedinsdag 26 april 2005 @ 00:00
www.delhaize.be misschien?
Martijn_77dinsdag 26 april 2005 @ 00:06
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 00:00 schreef krakkemieke het volgende:
www.delhaize.be misschien?
Bedankt zit een mogelijkheid op om de dichs bijzijnde te zoeken.

Zit alleen te twijfelen of ik naar Belgie of naar Duitsland zal rijden voor wat bijzondere inkopen. Iemand advies?
krakkemiekedinsdag 26 april 2005 @ 00:12
www.delhaize. de?
Ik heb geen idee.
Martijn_77dinsdag 26 april 2005 @ 00:15
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 00:12 schreef krakkemieke het volgende:
www.delhaize. de?
Ik heb geen idee.
Nee, ik bedoel niet dat ik op zoek ben naar een supermarkt maar ik vraag mee af waar ik het beste naar toe zou kunnen rijden om zo veel mogelijk dingen te halen die in NL niet zo makelijk te krijgen zijn.

Dus wat zouden jullie aan raden boodschappen doen in Belgie of Duitsland?
krakkemiekedinsdag 26 april 2005 @ 00:20
Geen idee, sorry.
Martijn_77dinsdag 26 april 2005 @ 00:23
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 00:20 schreef krakkemieke het volgende:
Geen idee, sorry.
Oke, vroeg het me zo maar af heb deze week nog een auto van de zaak. Wil er dus nog wel even gebruik van maken.
krakkemiekedinsdag 26 april 2005 @ 00:54
LOL, maak er gebruik van! Kijk eens op de sites en maak er anders lekker een avontuur van!
Martijn_77dinsdag 26 april 2005 @ 00:56
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 00:54 schreef krakkemieke het volgende:
LOL, maak er gebruik van! Kijk eens op de sites en maak er anders lekker een avontuur van!
Ja, had ook al voorgesteld om even naar Frankrijk te rijden en inkopen te doen en dan op de terug weg een hotelletje te nemen
krakkemiekedinsdag 26 april 2005 @ 00:57
Ik vind het wel jammer, vroeger op vakantie met m'n ouders, was een trip naar de supermarkt in Franrijk een avontuur. Nu is dat veel minder.
krakkemiekedinsdag 26 april 2005 @ 00:58
Ik denk dat je in Delhaize net zoveel of bijna zoveel vindt als in Frankrijk.....
Martijn_77dinsdag 26 april 2005 @ 01:00
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 00:58 schreef krakkemieke het volgende:
Ik denk dat je in Delhaize net zoveel of bijna zoveel vindt als in Frankrijk.....
Oke mooi om te weten hoef ik niet zo ver te rijden.
krakkemiekedinsdag 26 april 2005 @ 01:05
Men! Belgen zijn ook fijnproevers hoor!
Martijn_77dinsdag 26 april 2005 @ 01:08
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 01:05 schreef krakkemieke het volgende:
Men! Belgen zijn ook fijnproevers hoor!
Ja, zijn echte Bourgondiers
krakkemiekedinsdag 26 april 2005 @ 01:11
Oei Karper, ik heb nog een vraagje...]
Eet jij wangetjes van forel?
*Krakje wel ;+ *
krakkemiekedinsdag 26 april 2005 @ 02:34
Hehehe.... Wangetjes....
zeeuwsedinsdag 26 april 2005 @ 13:31
tip: op de grens belgie/luxemburg (bij Bastogne) zit een grote Delhaize supermarkt. Met een joekel van een drankafdeling, en veel verse produkten. Dat is dus een aanrader. Edit: er zitten 2 van die commerciele centra bedenk ik me nu. Je moet zijn in Luxemburg, de Knauf in Pommerloch. Ligt langs de weg.

Dan nog een vraagje: Heeft iemand toevallig saturday kitchen gezien zaterdag? Er was o.a. een hele oude aflevering van Delia Smith met barbecue recepten. Ze maakte ook een barbecuesaus met uitjes, tomaatjes, knoflook, pepertjes, koriander en nog wat ingredienten. Heeft iemand toevallig meegeschreven? Want volgens mij mis ik nog iets.
Het recept staat niet op de BBC site vanwege copywright.

Heb nl van mijn verjaardagsgeld net een blender/hakmolen gekocht en dat lijkt me wel een lekker recept om hem in te wijden bij een lekker stukje vlees.
Martijn_77dinsdag 26 april 2005 @ 15:28
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 13:31 schreef zeeuwse het volgende:
tip: op de grens belgie/luxemburg (bij Bastogne) zit een grote Delhaize supermarkt. Met een joekel van een drankafdeling, en veel verse produkten. Dat is dus een aanrader. Edit: er zitten 2 van die commerciele centra bedenk ik me nu. Je moet zijn in Luxemburg, de Knauf in Pommerloch. Ligt langs de weg.
Je weet er toevallig niet eentje dichter bij? Mischien in de buurt van Zeeland?
Auticiadinsdag 26 april 2005 @ 20:33
Kan iemand mij vertellen wat er in de combinatie knoflook-mayonaise-citroensap-peper-zout en een beetje water is misgegaan?

Ik heb het idee dat het iets is gaan schiften, maar kan er voor mezelf niet zo snel achter komen welke dingen dan met elkaar conflicteren...
miss_dynastiedinsdag 26 april 2005 @ 20:38
Heb je het wel druppelsgewijs toegevoegd?
Te snel dingen mixen is het enige dat ik kan bedenken...
Auticiadinsdag 26 april 2005 @ 20:40
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 20:38 schreef miss_dynastie het volgende:
Heb je het wel druppelsgewijs toegevoegd?
Te snel dingen mixen is het enige dat ik kan bedenken...
Druppelsgewijs? !
Dáár heb ik geen tijd voor ! .
Goh, geen erg in gehad, maar het zou het best kunnen zijn.
Kan ik het wel gewoon consumeren denk je?
miss_dynastiedinsdag 26 april 2005 @ 20:41
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 20:40 schreef Auticia het volgende:

[..]

Druppelsgewijs? !
Dáár heb ik geen tijd voor ! .
Goh, geen erg in gehad, maar het zou het best kunnen zijn.
Kan ik het wel gewoon consumeren denk je?
Tuurlijk kun je het consumeren, waarom niet
Eet smakelijk
Auticiadinsdag 26 april 2005 @ 20:44
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 20:41 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Tuurlijk kun je het consumeren, waarom niet
Eet smakelijk
Misschien omdat ik schiften niet echt 'lekker' cq culinair vind klinken .
Het ziet er ook niet echt lekker uit maar t smaakt wel lekker .
miss_dynastiedinsdag 26 april 2005 @ 20:45
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 20:44 schreef Auticia het volgende:

[..]

Misschien omdat ik schiften niet echt 'lekker' cq culinair vind klinken .
Het ziet er ook niet echt lekker uit maar t smaakt wel lekker .
Gewoon met je ogen dicht eten
Auticiadinsdag 26 april 2005 @ 20:47
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 20:45 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Gewoon met je ogen dicht eten
Bne ki al mee bzeig.
Obliviondinsdag 26 april 2005 @ 21:30
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 20:47 schreef Auticia het volgende:

[..]

Bne ki al mee bzeig.
Vette vingers?
Auticiadinsdag 26 april 2005 @ 21:37
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 21:30 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Vette vingers?
Neuh, was al aan het eten .
BBQ-kipdinsdag 26 april 2005 @ 21:39
Het kan ook zijn dat de mayonaise met het water het niet zo naar zijn zin heeft

Ik heb vanavond als voorgerechtje een Swirl gegeten, heerlijk! En zo bloemkool korma en kip massala
Heerlijk, zo'n mannetje die voor je kookt
Obliviondinsdag 26 april 2005 @ 21:41
Zat ik ook aan te denken...water en mayo...
Ik gebruik altijd fritessaus en die kan je gewoon met water aanlengen en schift niet.

Was het eten lekker Auticia?
Swirl? Was da?
Martijn_77dinsdag 26 april 2005 @ 23:06
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 21:41 schreef Oblivion het volgende:
Ik gebruik altijd fritessaus en die kan je gewoon met water aanlengen en schift niet.
Komt dat niet omdat fritessaus minder vet is?
Obliviondinsdag 26 april 2005 @ 23:08
Ja, fritessaus is inderdaad minder vet.
En persoonlijk vind ik fritessaus lekkerder dan mayo...

BBQ-kipwoensdag 27 april 2005 @ 09:41
Minder vet én er zit een hoop zetmeel in om het boeltje te binden, dus daar kan een druppie water ook nog wel bij.

Swirl is:

Jammie! (zo op zijn tijd )