Mja, brie zal ook wel kunnen. Moet je alleen wel een goede laag tempura eromheen hebben, anders is je vet verpest denk ik.quote:Op zondag 17 april 2005 12:26 schreef Oblivion het volgende:
Dat tempura beslag, kan je daar ook brie mee frituren?
of zeg ik nu iets geks?
of camembert?
Champignons in bierbeslag...![]()
Wel eens geprobeerd, maar was niks lekkers aan.![]()
De fout zat trouwens in het beslag.
Mijn C1000 heeft zown blok met alleen maar ''exotische'' producten. Van die potten Faja Lobi enzo. Daar staat het bij. Ik weet alleen niet of de AH het heeft, je zou denken van wel, die heeft wel vaker niet reguliere dingen.quote:Op zondag 17 april 2005 22:36 schreef MissyMirjaM het volgende:
tempura beslag
waar vind je zoiets, bij de cake mixen enzo
ik heb dat hier nog nooit gezien. heeft een albert heijn dat?
Lokale Toko. Moet je zo ie zo eens gaan kijken hebben ze echt veel lekkere dingenquote:Op zondag 17 april 2005 22:36 schreef MissyMirjaM het volgende:
tempura beslag
waar vind je zoiets, bij de cake mixen enzo
ik heb dat hier nog nooit gezien. heeft een albert heijn dat?
tempura kan je ook zelf maken, wel tricky though (echt goede)quote:Op zondag 17 april 2005 22:48 schreef Together-Alone het volgende:
[..]
Mijn C1000 heeft zown blok met alleen maar ''exotische'' producten. Van die potten Faja Lobi enzo. Daar staat het bij. Ik weet alleen niet of de AH het heeft, je zou denken van wel, die heeft wel vaker niet reguliere dingen.
Recepten willen we, krak, recepten!quote:Op donderdag 21 april 2005 00:56 schreef krakkemieke het volgende:
JA! Heerlijk, aardappelsoezen, jeugdsentiment.... Dat aten we in Frankrijk, op vakantie. Nu krijg je het nergens meer.
Maar nu nog de olie vinden waar ze dat in frituurden, ik denk eigenlijk arachide.......
aargh, heeft mijn vriend ook al eens geprobeerd, daarna was hij misselijkquote:Op zondag 17 april 2005 12:23 schreef Dead-Doll het volgende:
Zo'n minimars met oliebollenbeslag eromheen, en dan in de frituurpan.
Onhandig ding. Om aan de knoppen te zitten moet je over de hete olie heen met je handjes. Door de hete lucht. Voor de rest ziet het er wel mooi uit....quote:Op vrijdag 22 april 2005 14:51 schreef BrauN het volgende:
Wat hebben jullie trouwens voor frituurpannen thuis? Wij hebben sinds kort de Princess Classic Duo Castel in huis, prima ding.
[afbeelding]
Ik kan echter nog geen eerlijke beoordeling doen, daar wij hem slechts 2 maal hebben gebruikt sinds aanschaf. Eerst even de oude frituurpannen verslijten voordat we deze volop in gebruik gaan nemen.
Psssst, je kunt er ook een beetje met je arm omheen gaan, zodat je niet met je mouw boven het dampende vet hangt.quote:Op vrijdag 22 april 2005 17:45 schreef Shark.Bait het volgende:
[..]
Onhandig ding. Om aan de knoppen te zitten moet je over de hete olie heen met je handjes. Door de hete lucht. Voor de rest ziet het er wel mooi uit....
quote:Op vrijdag 22 april 2005 21:23 schreef krakkemieke het volgende:
Oblivion: het recept uit de OP was dus jeugdsentiment....
Schaam je!quote:Op vrijdag 22 april 2005 21:25 schreef BrauN het volgende:
Ik als frietspecialist schaam me dat ik het moet vragen, maar... wat is nu eigenlijk precies een 'koelzone' en hoe werkt het?
echt?quote:Op zondag 17 april 2005 12:23 schreef Dead-Doll het volgende:
Zo'n minimars met oliebollenbeslag eromheen, en dan in de frituurpan.
quote:Op vrijdag 22 april 2005 21:31 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Schaam je!![]()
![]()
Met de koelzone wordt de buitenkant van de frituurpan bedoeld. Hier zit een isolerende laag omheen zodat de buitenkant niet net zo heet is als de binnenkant van de pan. Kan je hem nog eens verplaatsen zonder je tengels te fikken![]()
Oh, dat is dan een andere koelzone dan die ik bedoel...quote:Op vrijdag 22 april 2005 21:35 schreef BrauN het volgende:
[..]
Ik lees vaak dat het vet niet snel vuil wordt door de revolutionaire ingebouwde koelzone...![]()
Waar slaat dat dan op? Ik dacht dat de koelzone iets was waardoor losse deeltjes als paneermeelrestjes naar beneden zakken i.p.v. door de hele pan te blijven zweven... Blijkbaar niet dus.
sorry voor de late reply (horeca + mooi weer = dood)quote:Op zondag 24 april 2005 15:42 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik zou dus maisolie kunnen gebruiken om lekkere hapjes in tempurabeslag in mn wok te kunnen frituren?
dank je welquote:Op maandag 25 april 2005 13:23 schreef Tha_Butcha het volgende:
[..]
sorry voor de late reply (horeca + mooi weer = dood)
anywayz, ik gebruik zelf altijd zonnebloem olie, maisolie neit echt ervaring mee, maar de meeste culi wannab's die ik ken, kooken met zonnebloem olie. arachide olie zou ook nog kunnen, alhoewel ik dat eerder gebruik voor zelf gemaakte mayo/aioli
Ook hier bakt de FriFri regelmatig!quote:Op vrijdag 22 april 2005 15:01 schreef stijgende_ster het volgende:
Wij hebben al een paar jaar een 'professionele' van Fritel (ook wel Frifri). Echt een topding! Inhoud: 5 liter! Kan er niet echt een goed plaatje van vinden.
quote:Op vrijdag 3 juni 2005 18:32 schreef DzjieDub het volgende:
...maar wat ik wel belangrijk vind is dat er een goed werkend anti-reukfilter op zit...
Mijn inventumquote:Op vrijdag 3 juni 2005 18:52 schreef DumDaDum het volgende:
[..]
Zoiets moet je zoeken:
[afbeelding]
Zie ook: http://www.frifridalcq.be/dutch/pict/zfroideD.htm
Klopt, dat heeft die DeLonghi-friteuse (F626) ook, zo'n koele zone. (En koele wanden ook.) Dat is inderdaad een belangrijk punt TS, daarmee kan je de olie veel langer schoon en vers houden. Mijn vriendin is er ook erg over te spreken.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 18:52 schreef DumDaDum het volgende:
Zorg dat het verwarmingselement echt in het vet hangt. Zoiets wordt een koele zone genoemd, en het zorgt er voor dat zware deeltjes niet naar boven dwarrelen maar bezinken.
Dat heeft tot gevolg dat je vet langer goed blijft en dat de stank echt stukken minder is. Die deeltjes verbranden anders nl. aan het oppervlak en dat geeft stank...
Ik zie dat ik nog wat tips (met dank aan Alton Brown kortweg AB) moet geven om ook deze mythes de wereld uit te helpen.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 19:36 schreef DzjieDub het volgende:
Kijk, dat zijn nou goede tips... dank allemaal![]()
Die DeLonghi ziet er toch wel uit als wat ik zoek. Zoals ik zei, 3 liter is meer dan genoeg - dus 2 liter is inderdaad ook genoeg. Realiseerde me niet dat je in een 2-liter al een hele kilo kan bakken; ik dacht dat het meer moest zijn.
Enne, wat kan ik voor het frituren - friet, frikandellen, kroketten, kortom, the works - zelf het best gebruiken? Vloeibaar is gezonder / minder ongezond, toch?
oftewel meer olie betekent niet vettiger eten, maar juist het omgekeerde.quote:Now I'm starting with a gallon of peanut oil, here. You know, one of the biggest mistakes that novice fryers make is that they don't use enough fat, because they assume that more oil means greasier food.
However, truth is, the inverse is true. You see, the more oil there is, the more residual heat there is, okay? So when you put the cold food into the fryer, the temperature in the fryer rebounds, or recovers, quickly, which is a good thing.
Now, I like peanut oil, because it stands up well to high heat, and it degrades slowly, so I get several fry sessions out of one change of oil. If peanut oil is not available in your area, or if you have a peanut allergy in the house, feel free to use one of these fine fats.
Canola Oil
Safflower Oil
Soybean Oil
Corn Oil
Sunflower Oil
Ik zal ff kijken of ik een samensmelting kan regelenquote:Op vrijdag 8 juli 2005 23:49 schreef Oblivion het volgende:
Jawel hoor.![]()
Alleen onder een andere naam..![]()
[Centraal] *Frituurtopic*
quote:Kipsnacks met sausjes
Benodigdheden
8 gerookte of gegrilde drumsticks
½ dl water
4 dl sweet Chilisauce
2 dl pindasaus
8 kipsatés
gebraden kiprollade in puntjes
uitgelekte vruchtjes en prikkers
kipsnacks als nukky's, dips, sticks uit de diepvries
rode dipsaus
8 voorgebraden drumsticks
kerriesaus en geraspte kokos
Bereidingswijze
Neem gerookte kip altijd tijdig uit de koelkast
Verwarm het water met de Chilisaus al roerende in de pan
Verwarm de drumsticks 5 minuten in de saus
Maak pindasaus voor bij de gebakken kipsaté
Voorzie de kiprollade van de vruchtjes met de prikkers
Frituur de kipsnacks goudbruin en gaar volgens de gebruiksaanwijzing
Serveer hierbij rode dipsaus
Geef kerriesaus bij gegaarde drumsticks en bestrooi met de kokos
Keuken in de fik gezetquote:Op woensdag 22 juni 2005 04:20 schreef Nembrionic het volgende:
What happend to the old fashioned frituurpan?
[afbeelding]
't Kan me niet schelen of het onveilig is of niet: friteuses zijn suf! En vind ik toch minder lekker, hoe raar het ook klinkt...
En natuurlijk gewoon frituren in de Diamant...
Gebruik alleen eiwit, het liefst schuimig geslagen. Eigeel weglaten, je korstje wordt dan veel krokanter.quote:Op zaterdag 9 juli 2005 10:13 schreef mirugai het volgende:
Tempuratips...
Zoals ik het heb geleerd van Japanse chefs en het heb gemaakt in een Japans restaurant:
Pak een grote kom en doe er 1 cup koud water in. Voeg een ei toe en mix. Gebruik hiervoor stokjes!
Dan een cup tempurabloem (haal je bij de Japanse toko) erbij en een beetje husselen. Doe dit niet te lang, het moet klonterig zijn. Het voordeel van de stokjes is dat je er niet goed mee kunt mengen, waardoor het klonterig blijft. Dit zorgt voor de luchtigheid in het beslag.
Maak kleine hoeveelheden beslag vlak voordat je begint met frituren. Wentel je ingredient eerst in wat bloem, schudt het overbodige bloem ervan af, haal het door het tempurabeslag en daarna direct in het frituurvet. Gebruik voor het frituurvet een neutrale olie, eventueel gearomatiseerd met een beetje sesamolie. De temperatuur is afhankelijk van datgene wat je frituurt; garnalen/vis frituur je bijv. wat korter en bij een hogere temperatuur dan dikker gesneden groenten of yam's/aardappels oid.
Zoals je ziet is de basis vrij simpel. Dat geldt voor meer Japanse gerechten: de basis is simpel, maar om het echt goed te krijgen, da's jaren ervaring! Ik heb ik me laten vertellen dat er in Japan echte tempurabars zijn waar het tot een kunst is verheven. M'n leraar vertelde me dat sommige chefs zelfs de temperatuur van het frituurvet meten met een vinger!! Waaaahhhh
Chinese supermarkten, misschien ook bij de grotere AH of Konmar.quote:Op dinsdag 15 november 2005 15:45 schreef MissyMirjaM het volgende:
kick
ik dus gisteren naar de c1000
'hallo, heeft u ook tempurabeslag'
dat meisje keek me schaapachtig aan, en er kwam na een minuut of 2 nadenken uit dat de hagelslag 2 paden verderop stond
'nee, tempurabeslag'
euhm, bij de cake mixen?
ik;
naja, na een tijdje zoeken, hebben ze het daar dus niet.
en ik wilde het gaan gebruiken
iemand andere ideeën waar ik kan kijken voor tempura beslag?
Dat kan. Je kunt ook (ijskoud) sodawater gebruiken ipv. gewoon water om het luchtiger te krijgen.quote:Op zondag 18 september 2005 12:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik alleen eiwit, het liefst schuimig geslagen. Eigeel weglaten, je korstje wordt dan veel krokanter.
Staat heel toevallig op pagina 1 van dit topic uitgelegd.quote:Op dinsdag 15 november 2005 15:57 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
euhm
zou je dat iets uitgebreider willen vertellen?>![]()
quote:Op donderdag 24 november 2005 00:54 schreef Clint_Eastwood het volgende:
Is dit de nieuwe BEF?
quote:Op donderdag 24 november 2005 00:54 schreef Clint_Eastwood het volgende:
Is dit de nieuwe BEF?
Staat inderdaad terug in topic.quote:Op dinsdag 15 november 2005 15:57 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
euhm
zou je dat iets uitgebreider willen vertellen?>![]()
En dat ijs... is dat dan niet gewoon hartstikke warm na het frituren?quote:Op donderdag 24 november 2005 09:21 schreef Mr-Z het volgende:
[..]
Staat inderdaad terug in topic.
Andere variant:
Gefrituurde ijsbolletjes met cocos!
Zelfde manier: bolletjes ijs maken en diep invriezen. Vervolgens de bolletjes eerst door het eiwit halen en dan door de gemalen kokos! Deze frituren totdat de kokos bruinig wordt.
En smullen maar![]()
![]()
Het ijs smelt wel "wat" natuurlijk maar het gaat om het effect van een knapperig laagje met een zachte vulling. Met een raket heb je dat dus niet.quote:Op donderdag 24 november 2005 10:30 schreef BrauN het volgende:
[..]
En dat ijs... is dat dan niet gewoon hartstikke warm na het frituren?
Werkt het ook als je gewoon een Raket instrijkt met eiwit en dan door de kokos haalt?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |