abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_26545885
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 15:01 schreef stijgende_ster het volgende:
Wij hebben al een paar jaar een 'professionele' van Fritel (ook wel Frifri). Echt een topding! Inhoud: 5 liter! Kan er niet echt een goed plaatje van vinden.
Ook hier bakt de FriFri regelmatig!
pi_26547365
gebakken banaan kan je ook maken met filodeeg om de banaan heen en dan in hete zonnebloemolie
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
pi_26701809
Tvp Ik frituur wel regelmatig
  dinsdag 3 mei 2005 @ 17:11:44 #54
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26701887
Frituurfans, mag ik jullie attenderen op dit topic: Kroketten en bitterballen

Ook erg goed.
  vrijdag 3 juni 2005 @ 18:32:18 #55
46114 DzjieDub
M'n initialen, wat doe je
pi_27615291
Hoi, na het jaaaaren zonder te hebben gedaan, wil ik nou toch wel eens een echte friteuse hebben. Mijn vraag is alleen, "Welke?"
't Hoeft geen grote te zijn - 3 liter is ruim voldoende - maar wat ik wel belangrijk vind is dat er een goed werkend anti-reukfilter op zit. Vermits het in het redelijke blijft, is de prijs een minder belangrijk issue. Eventueel andere tips die je me kunt geven zal ik met vreugde in mijn hart, en een glimlach op mijn vriendelijke gelaat, aannemen.

De cursus "Omgaan met teleurstellingen" gaat vandaag helaas niet door
pi_27615796
Hoi, ik heb laatst een friteuse cadeau gedaan aan een vriendin van me, die jarig was. Eentje van DeLonghi, deze dus.

Die heeft een prima reuk- en vetfilter, alleen heeft-ie maar 2 liter (olie-)inhoud, dus dat is voor jou waarschijnlijk een beetje te klein.
DeLonghi heeft altijd van die handige olie-afvoerslangetjes onderaan zitten, dus geen last van geknoei en geglibber...!
Best een aanradertje dus, alleen zou die wat groter moeten.

Misschien vind je hier nog iets:
http://www.h-e.nl/index.php
(Bij 'Productgroepen' even 'Friteuses' selecteren.)

Succes alvast!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_27615841
reukfilter? je wilt dus een friteuse met een deksel? als je frituurd met een deksel is het niet eg bevordelijk voor de smaak/kwaliteit.. in principe moet je alleen opwarmen met deksel Wij hebben trouwens een 3000W van Inventum.. 5 minz vet warm (170 graden) dan 4 mins en je friet frikandellen en blabla is goed.. Is d ebeste friteuse die ik ooit gehad heb
  vrijdag 3 juni 2005 @ 18:52:30 #58
93643 DumDaDum
We Have Unfinished Business
pi_27615853
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 18:32 schreef DzjieDub het volgende:
...maar wat ik wel belangrijk vind is dat er een goed werkend anti-reukfilter op zit...


Zorg dat het verwarmingselement echt in het vet hangt. Zoiets wordt een koele zone genoemd, en het zorgt er voor dat zware deeltjes niet naar boven dwarrelen maar bezinken.

Dat heeft tot gevolg dat je vet langer goed blijft en dat de stank echt stukken minder is. Die deeltjes verbranden anders nl. aan het oppervlak en dat geeft stank...

Zoiets moet je zoeken:



Zie ook: http://www.frifridalcq.be/dutch/pict/zfroideD.htm
“I'm not touched but I'm aching to be”
— Heather Nova
| myHiFi | myMusic | Chuck Norris
pi_27615960
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 18:52 schreef DumDaDum het volgende:

[..]
Zoiets moet je zoeken:

[afbeelding]

Zie ook: http://www.frifridalcq.be/dutch/pict/zfroideD.htm
Mijn inventum
pi_27615978
SCENE 3
Cook's Warehouse: Atlanta, GA - 9:02 am

Faithful fans may recall that in earlier frying forays, I eschewed the use of a deep fryer in favor of a heavy-duty pot. Of course, back then, most fryers made for home use were nothing more than lightweight pots with heating elements welded onto the bottom. I do not like these devices, Sam I am, because they don't actually heat the oil. The element heats the pot, then the pot has to heat the oil, so they are slow, they are hard to control, and obviously very dangerous to the touch. And if something happens to snag the cable ... [fryer tips off surface, onto ground] Just imagine if that had happened with a few quarts of 350 degree oil inside. Not only would you spill your french fries all over the floor, but you'd be screaming like a banshee.


Luckily, modern manufacturers take their cue from restaurant fryers, okay? Take a look at this. The heating element actually goes down inside the oil, so it's heating the oil and not the pot. There's a nice, big, digital control here, to hold the temperature exactly, precisely where you want it. And this just slides right on to the easy-to-clean fry area, which is nice and big. There's also a basket, which allows you to get food in and out very quickly, and a bracket to drain it from. Heck, you might as well build yourself you own drive-through window here.



Now, there's a lid that is vented, which is nice because it lets steam out during cooking and that means you can leave the lid on, and that's a lot safer. Oh, speaking of safety, this whole thing fits down inside a stainless-steel chassis that remains cool to the touch, even during long fry sessions.
Oh, and remember that pesky cable a minute ago? Well, all of these models come with special break-away cables. Barely give them a tug, and they pop right off. Nice and safe.
Now, when trying to decide between these models, I look at a couple of different criteria. One is capacity: I want a fryer that can hold at least five liters of oil. And I want a really nice, wide temperature grading, okay? This one goes from about 160 to 385. This one tops out at 360. A little low for me. And this one makes it up to 375, but it's not a digital control, so, uh ... [grabs middle fryer] Come to daddy.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  vrijdag 3 juni 2005 @ 18:58:59 #61
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27616024
-Edit- ok, toch maar niet

[ Bericht 57% gewijzigd door BBQ-kip op 03-06-2005 19:05:26 ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27616082
Dus een goede frituurpan moet hebben

het verwarmingselement in de olie
Een digitale thermostaat
Een uitneembare binnenbak
Een mandje
Een ventileerbaar deksel
Een buitenchassis dat koud blijft zodat je het kan beetpakken
Een kabel die heel erg makkelijk losschiet
Een frituur die gaat die maximaal 385gr Fahrenheit kan gaan (385-32 / 1,8 = graden celsius)

Als je er eentje hebt gevodnen die aan deze voorwaarde voldoet, heb je volgens home-cooking king Alton Brown een hele goede frituurpan te pakken
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_27616118
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 18:52 schreef DumDaDum het volgende:
Zorg dat het verwarmingselement echt in het vet hangt. Zoiets wordt een koele zone genoemd, en het zorgt er voor dat zware deeltjes niet naar boven dwarrelen maar bezinken.

Dat heeft tot gevolg dat je vet langer goed blijft en dat de stank echt stukken minder is. Die deeltjes verbranden anders nl. aan het oppervlak en dat geeft stank...
Klopt, dat heeft die DeLonghi-friteuse (F626) ook, zo'n koele zone. (En koele wanden ook.) Dat is inderdaad een belangrijk punt TS, daarmee kan je de olie veel langer schoon en vers houden. Mijn vriendin is er ook erg over te spreken.
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_27616870
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  vrijdag 3 juni 2005 @ 19:36:23 #65
46114 DzjieDub
M'n initialen, wat doe je
pi_27617094
Kijk, dat zijn nou goede tips... dank allemaal

Die DeLonghi ziet er toch wel uit als wat ik zoek. Zoals ik zei, 3 liter is meer dan genoeg - dus 2 liter is inderdaad ook genoeg. Realiseerde me niet dat je in een 2-liter al een hele kilo kan bakken; ik dacht dat het meer moest zijn.

Enne, wat kan ik voor het frituren - friet, frikandellen, kroketten, kortom, the works - zelf het best gebruiken? Vloeibaar is gezonder / minder ongezond, toch?
De cursus "Omgaan met teleurstellingen" gaat vandaag helaas niet door
pi_27617961
Klopt, vloeibaar is gezonder.
Ik gebruik het liefst zonnebloemolie. Lekker neutraal van smaak!

Hier zie je de DeLonghi F 626 nog even 'van dichtbij':



Het viel me op dat het hele model erg doordacht is, qua ruimtebesparing ook en zo. Ik heb 'm in februari bij Blokker gekocht, voor 49,95 euro als ik me goed herinner. Dat was toen een aanbieding.

[ Bericht 59% gewijzigd door Scootmobiel op 03-06-2005 20:09:12 ]
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_27623895
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 19:36 schreef DzjieDub het volgende:
Kijk, dat zijn nou goede tips... dank allemaal

Die DeLonghi ziet er toch wel uit als wat ik zoek. Zoals ik zei, 3 liter is meer dan genoeg - dus 2 liter is inderdaad ook genoeg. Realiseerde me niet dat je in een 2-liter al een hele kilo kan bakken; ik dacht dat het meer moest zijn.

Enne, wat kan ik voor het frituren - friet, frikandellen, kroketten, kortom, the works - zelf het best gebruiken? Vloeibaar is gezonder / minder ongezond, toch?
Ik zie dat ik nog wat tips (met dank aan Alton Brown kortweg AB) moet geven om ook deze mythes de wereld uit te helpen.

Je wilt een frituurpan hebben die voldoet aan de voorwaarden die ik hierboven al gepost heb, maar nog iets. Hij moet zo veel mogelijk olie kunnen bevatten. AB zegt minimaal 4 liter, want weet je waarom?
quote:
Now I'm starting with a gallon of peanut oil, here. You know, one of the biggest mistakes that novice fryers make is that they don't use enough fat, because they assume that more oil means greasier food.

However, truth is, the inverse is true. You see, the more oil there is, the more residual heat there is, okay? So when you put the cold food into the fryer, the temperature in the fryer rebounds, or recovers, quickly, which is a good thing.

Now, I like peanut oil, because it stands up well to high heat, and it degrades slowly, so I get several fry sessions out of one change of oil. If peanut oil is not available in your area, or if you have a peanut allergy in the house, feel free to use one of these fine fats.
Canola Oil
Safflower Oil
Soybean Oil
Corn Oil
Sunflower Oil
oftewel meer olie betekent niet vettiger eten, maar juist het omgekeerde.

De temperatuur van 100gr celsius is erg van belang, want het water in het voedsel zal dat verdampen en stoom maken, dat eruit wil, die stoom zorgt ervoor dat er dus geen olie in je eten kan komen.

Als je olie, doordat er te weinig olie in de pan zit, daaronder komt, zal water niet verdampen en olie zal in je eten gaan zitten. Daarom zegt AB, minimaal 4 liter inhoud, want dan heb je genoeg warmte over in je olie als je je eten erin mikt, minder olie, koelt sneller af en resulteert in vetter eten.

Meer olie, vetter eten = ongezonder, simpel gezegd.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_27624147
Oh ja, de friteuse moet minimaal tot 190 graden celisus opwarmen.

Enkele goede voorbeelden:

Deze philips heeft een digitale thermostaat en heeft alleen 3,5 liter inhoud.


90 euri bij de kijkshop !!
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_27640997
Vanaf morgen (ma 6 t/m za 18 juni 2005) te koop bij de Marskramer (Vaderdagaanbieding):

DeLonghi friteuse:
- 2250 watt
- Inhoud 4 liter
- Volledig roestvrijstalen buitenkant en binnenpan
- Uniek Easy Clean systeem (d.m.v een kraantje kan de olie makkelijk verwijderd worden)
- Instelbare thermostaat van 150 tot 190 graden C.
- Koele zone.

Nu van 89,00 voor 69,00 euro (excl. verwijderingsbijdrage).
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_28120393
dat tempura beslag he, blijft aantrekkelijk.
ik kan eigenlijk alleen geen hele maaltijd verzinnen, die lekker is, maar ook wel voedzaam en gevarieerd [bleuhh].
wie helpt me mee?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 22 juni 2005 @ 04:20:20 #71
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28123117
What happend to the old fashioned frituurpan?



't Kan me niet schelen of het onveilig is of niet: friteuses zijn suf! En vind ik toch minder lekker, hoe raar het ook klinkt...

En natuurlijk gewoon frituren in de Diamant...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 8 juli 2005 @ 23:39:13 #72
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_28641334
En ik heb nog geen tempuratoptips, ik vraag er bij deze om.

Als ik het ergens te eten krijg vind ik het altijd heerlijk, laatst zelfs aspergetempura gegeten, maar hoe je het precies maakt, dat weet ik niet. Heb ook op die wijze een pakje tempurabeslagmeuk zwaar over de datum laten gaan... gewoon nog niet geprobeerd. Maar wat en hoe zijn goede tips?

Stel je wilt groente tempura'en... moet je die voorblancheren of kunnen ze gewoon rauw, en hoelang moeten ze dan?

En wat kun je nog meer de tempurabehandeling geven?

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_28641681
Jawel hoor.
Alleen onder een andere naam..

[Centraal] *Frituurtopic*
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 9 juli 2005 @ 10:13:59 #74
120482 mirugai
very fishy
pi_28647254
Tempuratips...

Zoals ik het heb geleerd van Japanse chefs en het heb gemaakt in een Japans restaurant:
Pak een grote kom en doe er 1 cup koud water in. Voeg een ei toe en mix. Gebruik hiervoor stokjes!
Dan een cup tempurabloem (haal je bij de Japanse toko) erbij en een beetje husselen. Doe dit niet te lang, het moet klonterig zijn. Het voordeel van de stokjes is dat je er niet goed mee kunt mengen, waardoor het klonterig blijft. Dit zorgt voor de luchtigheid in het beslag.
Maak kleine hoeveelheden beslag vlak voordat je begint met frituren. Wentel je ingredient eerst in wat bloem, schudt het overbodige bloem ervan af, haal het door het tempurabeslag en daarna direct in het frituurvet. Gebruik voor het frituurvet een neutrale olie, eventueel gearomatiseerd met een beetje sesamolie. De temperatuur is afhankelijk van datgene wat je frituurt; garnalen/vis frituur je bijv. wat korter en bij een hogere temperatuur dan dikker gesneden groenten of yam's/aardappels oid.
Zoals je ziet is de basis vrij simpel. Dat geldt voor meer Japanse gerechten: de basis is simpel, maar om het echt goed te krijgen, da's jaren ervaring! Ik heb ik me laten vertellen dat er in Japan echte tempurabars zijn waar het tot een kunst is verheven. M'n leraar vertelde me dat sommige chefs zelfs de temperatuur van het frituurvet meten met een vinger!! Waaaahhhh
  zaterdag 9 juli 2005 @ 22:30:29 #75
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28664254
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 23:49 schreef Oblivion het volgende:
Jawel hoor.
Alleen onder een andere naam..

[Centraal] *Frituurtopic*
Ik zal ff kijken of ik een samensmelting kan regelen
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zondag 18 september 2005 @ 10:51:57 #76
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_30689399
kick.
Ik zou vanavond graag mijn drumsticks frituren, want die heb ik nog over en volgens mij kan dat echt geweldig. Heeft iemand tips of recepten? Liefst pittig, zoals ik ze op 1 of andere dubieuze reden altijd krijg op mijn duiktochten in het buitenland

M'n belangrijkste vraag is eigenlijk, moet ik ze eerst bakken of koken?
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
  zondag 18 september 2005 @ 10:55:58 #77
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30689461
quote:
Kipsnacks met sausjes

Benodigdheden

8 gerookte of gegrilde drumsticks
½ dl water
4 dl sweet Chilisauce
2 dl pindasaus
8 kipsatés
gebraden kiprollade in puntjes
uitgelekte vruchtjes en prikkers
kipsnacks als nukky's, dips, sticks uit de diepvries
rode dipsaus
8 voorgebraden drumsticks
kerriesaus en geraspte kokos

Bereidingswijze
Neem gerookte kip altijd tijdig uit de koelkast
Verwarm het water met de Chilisaus al roerende in de pan
Verwarm de drumsticks 5 minuten in de saus
Maak pindasaus voor bij de gebakken kipsaté
Voorzie de kiprollade van de vruchtjes met de prikkers
Frituur de kipsnacks goudbruin en gaar volgens de gebruiksaanwijzing
Serveer hierbij rode dipsaus
Geef kerriesaus bij gegaarde drumsticks en bestrooi met de kokos
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 18 september 2005 @ 11:03:41 #78
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_30689580
thx, makkie dus
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
  zondag 18 september 2005 @ 11:33:40 #79
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_30690211
quote:
Op woensdag 22 juni 2005 04:20 schreef Nembrionic het volgende:
What happend to the old fashioned frituurpan?

[afbeelding]

't Kan me niet schelen of het onveilig is of niet: friteuses zijn suf! En vind ik toch minder lekker, hoe raar het ook klinkt...

En natuurlijk gewoon frituren in de Diamant...
Keuken in de fik gezet

Verder doet onze standaard hemading het perfect!

*zin krijft in uienringen*
pi_30690287
quote:
Op zondag 18 september 2005 11:33 schreef Erasmo het volgende:
Keuken in de fik gezet
niet leuk, nee. Schade een beetje kunnen repareren?
  zondag 18 september 2005 @ 11:39:30 #81
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_30690359
Schade viel mee... Moest alleen een nieuwe afzuigkap kopen.

* Erasmo is gelukkig goed verzekerd
  zondag 18 september 2005 @ 12:16:08 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30691337
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 10:13 schreef mirugai het volgende:
Tempuratips...

Zoals ik het heb geleerd van Japanse chefs en het heb gemaakt in een Japans restaurant:
Pak een grote kom en doe er 1 cup koud water in. Voeg een ei toe en mix. Gebruik hiervoor stokjes!
Dan een cup tempurabloem (haal je bij de Japanse toko) erbij en een beetje husselen. Doe dit niet te lang, het moet klonterig zijn. Het voordeel van de stokjes is dat je er niet goed mee kunt mengen, waardoor het klonterig blijft. Dit zorgt voor de luchtigheid in het beslag.
Maak kleine hoeveelheden beslag vlak voordat je begint met frituren. Wentel je ingredient eerst in wat bloem, schudt het overbodige bloem ervan af, haal het door het tempurabeslag en daarna direct in het frituurvet. Gebruik voor het frituurvet een neutrale olie, eventueel gearomatiseerd met een beetje sesamolie. De temperatuur is afhankelijk van datgene wat je frituurt; garnalen/vis frituur je bijv. wat korter en bij een hogere temperatuur dan dikker gesneden groenten of yam's/aardappels oid.
Zoals je ziet is de basis vrij simpel. Dat geldt voor meer Japanse gerechten: de basis is simpel, maar om het echt goed te krijgen, da's jaren ervaring! Ik heb ik me laten vertellen dat er in Japan echte tempurabars zijn waar het tot een kunst is verheven. M'n leraar vertelde me dat sommige chefs zelfs de temperatuur van het frituurvet meten met een vinger!! Waaaahhhh
Gebruik alleen eiwit, het liefst schuimig geslagen. Eigeel weglaten, je korstje wordt dan veel krokanter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32288141

kick
ik dus gisteren naar de c1000
'hallo, heeft u ook tempurabeslag'
dat meisje keek me schaapachtig aan, en er kwam na een minuut of 2 nadenken uit dat de hagelslag 2 paden verderop stond
'nee, tempurabeslag '
euhm, bij de cake mixen?
ik;
naja, na een tijdje zoeken, hebben ze het daar dus niet.
en ik wilde het gaan gebruiken
iemand andere ideeën waar ik kan kijken voor tempura beslag?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32288159
eucje, hoe doe je ijs frituren?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 15 november 2005 @ 15:53:01 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32288330
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 15:45 schreef MissyMirjaM het volgende:
eucje, hoe doe je ijs frituren?
In opgeslagen eiwit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32288376
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 15:45 schreef MissyMirjaM het volgende:

kick
ik dus gisteren naar de c1000
'hallo, heeft u ook tempurabeslag'
dat meisje keek me schaapachtig aan, en er kwam na een minuut of 2 nadenken uit dat de hagelslag 2 paden verderop stond
'nee, tempurabeslag '
euhm, bij de cake mixen?
ik;
naja, na een tijdje zoeken, hebben ze het daar dus niet.
en ik wilde het gaan gebruiken
iemand andere ideeën waar ik kan kijken voor tempura beslag?
Chinese supermarkten, misschien ook bij de grotere AH of Konmar.
If fashion is your trade,
then when you're naked,
I guess you must be unemployed yeah.
pi_32288423
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 15:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In opgeslagen eiwit.
euhm
zou je dat iets uitgebreider willen vertellen?>
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32289151
quote:
Op zondag 18 september 2005 12:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik alleen eiwit, het liefst schuimig geslagen. Eigeel weglaten, je korstje wordt dan veel krokanter.
Dat kan. Je kunt ook (ijskoud) sodawater gebruiken ipv. gewoon water om het luchtiger te krijgen.
Het klassieke tenpura beslag is echter met hele eieren of zelfs alleen met eidooiers.
pi_32526138
Is dit de nieuwe BEF?
Punk !
pi_32529348
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 15:57 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

euhm
zou je dat iets uitgebreider willen vertellen?>
Staat heel toevallig op pagina 1 van dit topic uitgelegd.
''Going mental on the Wabbu''
pi_32529418
quote:
Op donderdag 24 november 2005 00:54 schreef Clint_Eastwood het volgende:
Is dit de nieuwe BEF?
Een befaamde Fransoos zei ooit: Qui ceci lit est un fou.
  donderdag 24 november 2005 @ 08:59:19 #92
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_32529477
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 15:45 schreef MissyMirjaM het volgende:
eucje, hoe doe je ijs frituren?
recept staat op een eerdere pagina in dit topic
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_32529579
quote:
Op donderdag 24 november 2005 00:54 schreef Clint_Eastwood het volgende:
Is dit de nieuwe BEF?
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  donderdag 24 november 2005 @ 09:21:14 #94
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_32529685
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 15:57 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

euhm
zou je dat iets uitgebreider willen vertellen?>
Staat inderdaad terug in topic.

Andere variant:

Gefrituurde ijsbolletjes met cocos!

Zelfde manier: bolletjes ijs maken en diep invriezen. Vervolgens de bolletjes eerst door het eiwit halen en dan door de gemalen kokos! Deze frituren totdat de kokos bruinig wordt.

En smullen maar
  donderdag 24 november 2005 @ 10:30:43 #95
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_32530856
quote:
Op donderdag 24 november 2005 09:21 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

Staat inderdaad terug in topic.

Andere variant:

Gefrituurde ijsbolletjes met cocos!

Zelfde manier: bolletjes ijs maken en diep invriezen. Vervolgens de bolletjes eerst door het eiwit halen en dan door de gemalen kokos! Deze frituren totdat de kokos bruinig wordt.

En smullen maar
En dat ijs... is dat dan niet gewoon hartstikke warm na het frituren?

Werkt het ook als je gewoon een Raket instrijkt met eiwit en dan door de kokos haalt?
pi_32530940
quote:
Op donderdag 24 november 2005 10:30 schreef BrauN het volgende:

[..]

En dat ijs... is dat dan niet gewoon hartstikke warm na het frituren?

Werkt het ook als je gewoon een Raket instrijkt met eiwit en dan door de kokos haalt?
Het ijs smelt wel "wat" natuurlijk maar het gaat om het effect van een knapperig laagje met een zachte vulling. Met een raket heb je dat dus niet.

Die Raket blijft min of meer hard.
Handgemaakt | Doggerlandvluchteling
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')