abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 18 september 2005 @ 10:51:57 #76
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_30689399
kick.
Ik zou vanavond graag mijn drumsticks frituren, want die heb ik nog over en volgens mij kan dat echt geweldig. Heeft iemand tips of recepten? Liefst pittig, zoals ik ze op 1 of andere dubieuze reden altijd krijg op mijn duiktochten in het buitenland

M'n belangrijkste vraag is eigenlijk, moet ik ze eerst bakken of koken?
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
  zondag 18 september 2005 @ 10:55:58 #77
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30689461
quote:
Kipsnacks met sausjes

Benodigdheden

8 gerookte of gegrilde drumsticks
½ dl water
4 dl sweet Chilisauce
2 dl pindasaus
8 kipsatés
gebraden kiprollade in puntjes
uitgelekte vruchtjes en prikkers
kipsnacks als nukky's, dips, sticks uit de diepvries
rode dipsaus
8 voorgebraden drumsticks
kerriesaus en geraspte kokos

Bereidingswijze
Neem gerookte kip altijd tijdig uit de koelkast
Verwarm het water met de Chilisaus al roerende in de pan
Verwarm de drumsticks 5 minuten in de saus
Maak pindasaus voor bij de gebakken kipsaté
Voorzie de kiprollade van de vruchtjes met de prikkers
Frituur de kipsnacks goudbruin en gaar volgens de gebruiksaanwijzing
Serveer hierbij rode dipsaus
Geef kerriesaus bij gegaarde drumsticks en bestrooi met de kokos
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 18 september 2005 @ 11:03:41 #78
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_30689580
thx, makkie dus
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
  zondag 18 september 2005 @ 11:33:40 #79
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_30690211
quote:
Op woensdag 22 juni 2005 04:20 schreef Nembrionic het volgende:
What happend to the old fashioned frituurpan?

[afbeelding]

't Kan me niet schelen of het onveilig is of niet: friteuses zijn suf! En vind ik toch minder lekker, hoe raar het ook klinkt...

En natuurlijk gewoon frituren in de Diamant...
Keuken in de fik gezet

Verder doet onze standaard hemading het perfect!

*zin krijft in uienringen*
pi_30690287
quote:
Op zondag 18 september 2005 11:33 schreef Erasmo het volgende:
Keuken in de fik gezet
niet leuk, nee. Schade een beetje kunnen repareren?
  zondag 18 september 2005 @ 11:39:30 #81
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_30690359
Schade viel mee... Moest alleen een nieuwe afzuigkap kopen.

* Erasmo is gelukkig goed verzekerd
  zondag 18 september 2005 @ 12:16:08 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30691337
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 10:13 schreef mirugai het volgende:
Tempuratips...

Zoals ik het heb geleerd van Japanse chefs en het heb gemaakt in een Japans restaurant:
Pak een grote kom en doe er 1 cup koud water in. Voeg een ei toe en mix. Gebruik hiervoor stokjes!
Dan een cup tempurabloem (haal je bij de Japanse toko) erbij en een beetje husselen. Doe dit niet te lang, het moet klonterig zijn. Het voordeel van de stokjes is dat je er niet goed mee kunt mengen, waardoor het klonterig blijft. Dit zorgt voor de luchtigheid in het beslag.
Maak kleine hoeveelheden beslag vlak voordat je begint met frituren. Wentel je ingredient eerst in wat bloem, schudt het overbodige bloem ervan af, haal het door het tempurabeslag en daarna direct in het frituurvet. Gebruik voor het frituurvet een neutrale olie, eventueel gearomatiseerd met een beetje sesamolie. De temperatuur is afhankelijk van datgene wat je frituurt; garnalen/vis frituur je bijv. wat korter en bij een hogere temperatuur dan dikker gesneden groenten of yam's/aardappels oid.
Zoals je ziet is de basis vrij simpel. Dat geldt voor meer Japanse gerechten: de basis is simpel, maar om het echt goed te krijgen, da's jaren ervaring! Ik heb ik me laten vertellen dat er in Japan echte tempurabars zijn waar het tot een kunst is verheven. M'n leraar vertelde me dat sommige chefs zelfs de temperatuur van het frituurvet meten met een vinger!! Waaaahhhh
Gebruik alleen eiwit, het liefst schuimig geslagen. Eigeel weglaten, je korstje wordt dan veel krokanter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32288141

kick
ik dus gisteren naar de c1000
'hallo, heeft u ook tempurabeslag'
dat meisje keek me schaapachtig aan, en er kwam na een minuut of 2 nadenken uit dat de hagelslag 2 paden verderop stond
'nee, tempurabeslag '
euhm, bij de cake mixen?
ik;
naja, na een tijdje zoeken, hebben ze het daar dus niet.
en ik wilde het gaan gebruiken
iemand andere ideeën waar ik kan kijken voor tempura beslag?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32288159
eucje, hoe doe je ijs frituren?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 15 november 2005 @ 15:53:01 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32288330
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 15:45 schreef MissyMirjaM het volgende:
eucje, hoe doe je ijs frituren?
In opgeslagen eiwit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32288376
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 15:45 schreef MissyMirjaM het volgende:

kick
ik dus gisteren naar de c1000
'hallo, heeft u ook tempurabeslag'
dat meisje keek me schaapachtig aan, en er kwam na een minuut of 2 nadenken uit dat de hagelslag 2 paden verderop stond
'nee, tempurabeslag '
euhm, bij de cake mixen?
ik;
naja, na een tijdje zoeken, hebben ze het daar dus niet.
en ik wilde het gaan gebruiken
iemand andere ideeën waar ik kan kijken voor tempura beslag?
Chinese supermarkten, misschien ook bij de grotere AH of Konmar.
If fashion is your trade,
then when you're naked,
I guess you must be unemployed yeah.
pi_32288423
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 15:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In opgeslagen eiwit.
euhm
zou je dat iets uitgebreider willen vertellen?>
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32289151
quote:
Op zondag 18 september 2005 12:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik alleen eiwit, het liefst schuimig geslagen. Eigeel weglaten, je korstje wordt dan veel krokanter.
Dat kan. Je kunt ook (ijskoud) sodawater gebruiken ipv. gewoon water om het luchtiger te krijgen.
Het klassieke tenpura beslag is echter met hele eieren of zelfs alleen met eidooiers.
pi_32526138
Is dit de nieuwe BEF?
Punk !
pi_32529348
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 15:57 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

euhm
zou je dat iets uitgebreider willen vertellen?>
Staat heel toevallig op pagina 1 van dit topic uitgelegd.
''Going mental on the Wabbu''
pi_32529418
quote:
Op donderdag 24 november 2005 00:54 schreef Clint_Eastwood het volgende:
Is dit de nieuwe BEF?
Een befaamde Fransoos zei ooit: Qui ceci lit est un fou.
  donderdag 24 november 2005 @ 08:59:19 #92
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_32529477
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 15:45 schreef MissyMirjaM het volgende:
eucje, hoe doe je ijs frituren?
recept staat op een eerdere pagina in dit topic
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_32529579
quote:
Op donderdag 24 november 2005 00:54 schreef Clint_Eastwood het volgende:
Is dit de nieuwe BEF?
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  donderdag 24 november 2005 @ 09:21:14 #94
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_32529685
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 15:57 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

euhm
zou je dat iets uitgebreider willen vertellen?>
Staat inderdaad terug in topic.

Andere variant:

Gefrituurde ijsbolletjes met cocos!

Zelfde manier: bolletjes ijs maken en diep invriezen. Vervolgens de bolletjes eerst door het eiwit halen en dan door de gemalen kokos! Deze frituren totdat de kokos bruinig wordt.

En smullen maar
  donderdag 24 november 2005 @ 10:30:43 #95
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_32530856
quote:
Op donderdag 24 november 2005 09:21 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

Staat inderdaad terug in topic.

Andere variant:

Gefrituurde ijsbolletjes met cocos!

Zelfde manier: bolletjes ijs maken en diep invriezen. Vervolgens de bolletjes eerst door het eiwit halen en dan door de gemalen kokos! Deze frituren totdat de kokos bruinig wordt.

En smullen maar
En dat ijs... is dat dan niet gewoon hartstikke warm na het frituren?

Werkt het ook als je gewoon een Raket instrijkt met eiwit en dan door de kokos haalt?
pi_32530940
quote:
Op donderdag 24 november 2005 10:30 schreef BrauN het volgende:

[..]

En dat ijs... is dat dan niet gewoon hartstikke warm na het frituren?

Werkt het ook als je gewoon een Raket instrijkt met eiwit en dan door de kokos haalt?
Het ijs smelt wel "wat" natuurlijk maar het gaat om het effect van een knapperig laagje met een zachte vulling. Met een raket heb je dat dus niet.

Die Raket blijft min of meer hard.
Handgemaakt | Doggerlandvluchteling
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')