Gebruik alleen eiwit, het liefst schuimig geslagen. Eigeel weglaten, je korstje wordt dan veel krokanter.quote:Op zaterdag 9 juli 2005 10:13 schreef mirugai het volgende:
Tempuratips...
Zoals ik het heb geleerd van Japanse chefs en het heb gemaakt in een Japans restaurant:
Pak een grote kom en doe er 1 cup koud water in. Voeg een ei toe en mix. Gebruik hiervoor stokjes!
Dan een cup tempurabloem (haal je bij de Japanse toko) erbij en een beetje husselen. Doe dit niet te lang, het moet klonterig zijn. Het voordeel van de stokjes is dat je er niet goed mee kunt mengen, waardoor het klonterig blijft. Dit zorgt voor de luchtigheid in het beslag.
Maak kleine hoeveelheden beslag vlak voordat je begint met frituren. Wentel je ingredient eerst in wat bloem, schudt het overbodige bloem ervan af, haal het door het tempurabeslag en daarna direct in het frituurvet. Gebruik voor het frituurvet een neutrale olie, eventueel gearomatiseerd met een beetje sesamolie. De temperatuur is afhankelijk van datgene wat je frituurt; garnalen/vis frituur je bijv. wat korter en bij een hogere temperatuur dan dikker gesneden groenten of yam's/aardappels oid.
Zoals je ziet is de basis vrij simpel. Dat geldt voor meer Japanse gerechten: de basis is simpel, maar om het echt goed te krijgen, da's jaren ervaring! Ik heb ik me laten vertellen dat er in Japan echte tempurabars zijn waar het tot een kunst is verheven. M'n leraar vertelde me dat sommige chefs zelfs de temperatuur van het frituurvet meten met een vinger!! Waaaahhhh
Chinese supermarkten, misschien ook bij de grotere AH of Konmar.quote:Op dinsdag 15 november 2005 15:45 schreef MissyMirjaM het volgende:
kick
ik dus gisteren naar de c1000
'hallo, heeft u ook tempurabeslag'
dat meisje keek me schaapachtig aan, en er kwam na een minuut of 2 nadenken uit dat de hagelslag 2 paden verderop stond
'nee, tempurabeslag'
euhm, bij de cake mixen?
ik;
naja, na een tijdje zoeken, hebben ze het daar dus niet.
en ik wilde het gaan gebruiken
iemand andere ideeën waar ik kan kijken voor tempura beslag?
Dat kan. Je kunt ook (ijskoud) sodawater gebruiken ipv. gewoon water om het luchtiger te krijgen.quote:Op zondag 18 september 2005 12:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik alleen eiwit, het liefst schuimig geslagen. Eigeel weglaten, je korstje wordt dan veel krokanter.
Staat heel toevallig op pagina 1 van dit topic uitgelegd.quote:Op dinsdag 15 november 2005 15:57 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
euhm
zou je dat iets uitgebreider willen vertellen?>![]()
quote:Op donderdag 24 november 2005 00:54 schreef Clint_Eastwood het volgende:
Is dit de nieuwe BEF?
quote:Op donderdag 24 november 2005 00:54 schreef Clint_Eastwood het volgende:
Is dit de nieuwe BEF?
Staat inderdaad terug in topic.quote:Op dinsdag 15 november 2005 15:57 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
euhm
zou je dat iets uitgebreider willen vertellen?>![]()
En dat ijs... is dat dan niet gewoon hartstikke warm na het frituren?quote:Op donderdag 24 november 2005 09:21 schreef Mr-Z het volgende:
[..]
Staat inderdaad terug in topic.
Andere variant:
Gefrituurde ijsbolletjes met cocos!
Zelfde manier: bolletjes ijs maken en diep invriezen. Vervolgens de bolletjes eerst door het eiwit halen en dan door de gemalen kokos! Deze frituren totdat de kokos bruinig wordt.
En smullen maar![]()
![]()
Het ijs smelt wel "wat" natuurlijk maar het gaat om het effect van een knapperig laagje met een zachte vulling. Met een raket heb je dat dus niet.quote:Op donderdag 24 november 2005 10:30 schreef BrauN het volgende:
[..]
En dat ijs... is dat dan niet gewoon hartstikke warm na het frituren?
Werkt het ook als je gewoon een Raket instrijkt met eiwit en dan door de kokos haalt?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |