abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_26292316
Zoals de titel het al zegt gaat het hier over frituren. Recepten voor de meest heerlijke frituurgerechten, vragen over uit elkaar vallende frituurgerechten, ideeen die nog niet tot uitvoering zijn gebracht, kom maar op!

Enkele favorieten van mijzelf:

Pomme Dauphine

Pomme Dauphine is eigenlijk niet meer dan soezenbeslag met aardappelpuree. Maar het is echt heeerlijk. Het recept voor het soezenbeslag:
-2 dl melk
-100 g boter
-150 g bloem
-4 a 5 eieren.

Je zet een pannetje op het voor met de melk en de boter, totdat het kookt en de boter dus is opgelost. Als het kookt haal je het van het vuur en gooi je de bloem erbij. Dat roer je met een spatel tot eem mooi homogeen geheel. Dan mag de pan weer op het vuur en blijf je het beslag omroeren tot de bloem in het beslag gegaart is. Als de bloem gegaart is mag de pan weer van het vuur.
Dan begin je met de eieren 1 voor 1 erbij te gooien. Het volgende ei mag er pas weer bij als het beslag weer tot 1 geheel is geroerd. Het doorroeren moet snel gebeuren, omdat de pan en het beslag warm zijn, en het ei dus snel stolt.

Als het goed is heb je nu een mooi glad maar stevig beslag.

Ondertussen is het handig als je alvast aardappelen hebt gekookt, en door de pureeknijper hebt gehaald. Normaal gesproken doe je nog een mixje van boter en melk door de puree, maar nu dus niet.
Je hebt evenveel aardappelpuree nodig als je soezenbeslag hebt.
Als de puree mooi gladgeknepen is, doe je de soezenbeslag erbij en roer je het geheel goed door. Niet telang, als het goed is is het goed. Naar smaak zout en peper erbij, en je pomme dauphine is klaar.
Voor de variatie kun je bijvoorbeeld nog een uitje fijnsnijden en bakken, en tuinkruiden fijnhakken (Peterselie, Bieslook) en dat er nog doorheen doen.

Als je het beslag niet direct gaat gebruiken, kun je het het beste afdekken met gesmolten boter zodat het niet zo snel uitdroogt.
Ik maak meestal quenelles met een quenelle knijper, omdat dat sneller gaat. Maar gewoon met een eetlepel kan natuurlijk ook. Let wel op dat als je de bol in de frituur doet, je wel even het mandje schud zodat de bol niet aan de onderkant van het mandje blijft plakken.
Je bakt de bollen tot de mooi bruin zijn aan de buitenkant.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een ander overheerlijk frituurreceptje, is wat dan ook met tempurabeslag.
Gewoon bij de supermarkt te halen in pakjes waar wat water en een eitje bijmoet. Je haalt gewoon hetgeen je wilt frituren door het beslag heen, en frituurt het tot het buitenste laagje krokant is.
In de tempurabeslag zit ook lekker een vleugje knoflook, en andere kruidjes.
Ik vind tempurabeslag erg lekker met stukjes zalm en gamba's. Ook erg goed te doen, zijn stukken banaan door het beslag heen halen.


Gamba's met tempura.
''Going mental on the Wabbu''
  zondag 17 april 2005 @ 12:21:56 #2
67478 Radjesh
Dire Straits!
pi_26292652
Ik ga denk ik ook frituren vanavond

Bamischijven !
  zondag 17 april 2005 @ 12:23:09 #3
105578 Dead-Doll
Not your mother!
pi_26292669
Zo'n minimars met oliebollenbeslag eromheen, en dan in de frituurpan.

pi_26292747
Dat tempura beslag, kan je daar ook brie mee frituren?
of zeg ik nu iets geks?
of camembert?

Champignons in bierbeslag...
Wel eens geprobeerd, maar was niks lekkers aan.
De fout zat trouwens in het beslag.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 17 april 2005 @ 12:28:30 #5
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26292777
Dat tempurabeslag is ook lekker rondom bloemkoolroosjes en brocoli
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26292969
quote:
Op zondag 17 april 2005 12:26 schreef Oblivion het volgende:
Dat tempura beslag, kan je daar ook brie mee frituren?
of zeg ik nu iets geks?
of camembert?

Champignons in bierbeslag...
Wel eens geprobeerd, maar was niks lekkers aan.
De fout zat trouwens in het beslag.
Mja, brie zal ook wel kunnen. Moet je alleen wel een goede laag tempura eromheen hebben, anders is je vet verpest denk ik.
''Going mental on the Wabbu''
pi_26301823
IJs frituren kan natuurlijk ook.

Van tevoren bollen ijs knijpen en ze weer goed laten bevriezen in de vriezer. Gezeefde bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel klaarzetten. De bollen door de bloem, het eiwit en het paneermeel halen, en ongeveer 30 seconden in verhitte olie (180 graden) frituren. Voorzichtig met een schuimspaan uit de frituur halen en meteen serveren.
''Going mental on the Wabbu''
  zondag 17 april 2005 @ 18:12:32 #8
38433 snijder
snijderdotcom
pi_26302047
Gisteren toevallig kroketten leren maken tijdens een tapas workshop

100gr boter langzaam laten smelten in een pan. Roer daar 120 gr. bloem bij en laat dit nog 3 minuten garen op een laag vuurtje. Bijten het vuur 4 dl melk toevoehgen en aan de kook brengen. 5 minuten laten doorkoken. Buiten het vuur de vulling (vlees, kaas, perterselie etc) er in doen. Ondertusssen een sjalotje glazig bakken en toevoegen. Mengels goed laten afkoelenin de koelkast.

Na afkoeling balletjes maken, in vorm kneden, in de bloem dopen, door losgeklopt ei halen en vervolgens door het paneermeel. Zie hier uw kroketten, klaar voor de frituur.

Nooit geweten dat kroketten maken zo simpel was....
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_26309303
tempura beslag
waar vind je zoiets, bij de cake mixen enzo
ik heb dat hier nog nooit gezien. heeft een albert heijn dat?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26309717
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:36 schreef MissyMirjaM het volgende:
tempura beslag
waar vind je zoiets, bij de cake mixen enzo
ik heb dat hier nog nooit gezien. heeft een albert heijn dat?
Mijn C1000 heeft zown blok met alleen maar ''exotische'' producten. Van die potten Faja Lobi enzo. Daar staat het bij. Ik weet alleen niet of de AH het heeft, je zou denken van wel, die heeft wel vaker niet reguliere dingen.
''Going mental on the Wabbu''
  zondag 17 april 2005 @ 22:49:40 #11
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26309752
hm, spannend. dan ga ik de c1000 eens checken
ik ben gek op van die gefrituurde gamba's van de chinees
en gebakken gefrituurde banaan


*ideeen krijgt*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26309771
Jah, gebakkengefrituurde banaan is ook zoo lekker.
''Going mental on the Wabbu''
  zondag 17 april 2005 @ 22:51:59 #13
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26309830
Bij elke fatsoenlijke toko kun je ook die zakjes krijgen, heel makkelijk

Champignons uit de frituurpan:

Champignons schoon borstelen.
Dikke pap maken van bloem, melk en wat zout.
Champignons doorheen halen en in frituurpan laten zakken.
Bruin laten frituren, laten uitlekken op keukenpapier en lekker opeten
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 17 april 2005 @ 23:17:13 #14
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26310630
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:36 schreef MissyMirjaM het volgende:
tempura beslag
waar vind je zoiets, bij de cake mixen enzo
ik heb dat hier nog nooit gezien. heeft een albert heijn dat?
Lokale Toko. Moet je zo ie zo eens gaan kijken hebben ze echt veel lekkere dingen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 18 april 2005 @ 08:26:12 #15
35189 Troel
scherp en bot
pi_26315256
Ik ben helemaal gek van champignons in bierbeslag.

Heb het recept hier van een restaurantje in de buurt en het is echt heerlijk! Vooral met de knoflooksaus erbij
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_26315341
Leuk dat je dat met ons gaat delen, Troel?

*rustig op recept wacht....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 18 april 2005 @ 08:43:34 #17
35189 Troel
scherp en bot
pi_26315413
Volgens mij heb ik het al een keer gepost, maar vooruit dan maar


Champignons
Benodigdheden:
16 grote champignons
1 glas bier
1 ei
bloem
peper (mespuntje)
zout (mespuntje)
escargotkruiden

Meng het bier, ei, peper, zout en escargotkruiden met bloem tot yoghurtdikte.

Neem een grote champignon en haal deze door het bierbeslag.

Frituur de champignons enkele minuten tot deze goudbruin zijn.

Maak een bord op met een bergje sla en dressing en leg de gefrituurde
champignons hierop. Om het gerecht af te maken kunt u het serveren met
stokbrood en warme knoflooksaus.



Knoflooksaus
Benodigdheden:


25 gram boter
30 gram bloem
1 eetlepel bieslook
1 teen knoflook
0.25 liter slagroom
2.5 deciliter koud water


Smelt de boter.

Voeg de bloem al roerend toe tot een gladde massa.

Voeg het water en de slagroom toe.

Pers de knoflook en voeg deze al roerend toe.

Voeg de bieslook toe.
Met dank aan Restaurant Evers waar je echt overheerlijk kan eten!!!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_26315459


Ziet er lekker uit.
Wat zou je nog meer als variatie kunnen doen met beslag?
(Algemene vraag.)
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 18 april 2005 @ 08:55:18 #19
35189 Troel
scherp en bot
pi_26315522
Je zou kunnen experimenteren met andere kruiden dan de escargotkruiden... Als je bijvoorbeeld paprikapoeder gebruikt, heb je al een totaal andere smaak natuurlijk (of he tlekker is is een tweede)

Als je het met komijn zou proberen krijg je denk ik wel een heel aparte smaak, maar daar moet je van houden natuurlijk. Daarnaast kan je natuurlijk de champignon vullen met een of ander, maarja, dat is niet meer beslag natuurlijk
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  maandag 18 april 2005 @ 18:04:40 #20
48233 Auticia
warriorette
pi_26327939
Weet iemand hoe ik het beste garnalenrissolées kan maken? .
I bet you are flying inside.
pi_26329671
quote:
Op zondag 17 april 2005 22:48 schreef Together-Alone het volgende:

[..]

Mijn C1000 heeft zown blok met alleen maar ''exotische'' producten. Van die potten Faja Lobi enzo. Daar staat het bij. Ik weet alleen niet of de AH het heeft, je zou denken van wel, die heeft wel vaker niet reguliere dingen.
tempura kan je ook zelf maken, wel tricky though (echt goede)

ingredienten:

spa rood
tarwebloem
eiwit
eventueel ijsklontjes

zorg dat de spa rood ijskoud is, de ijsklontjes willen ook nog wel es helpen. zeef de tarwebloem heel fijn, klop het eiwit tot het luchtig is, en doe dit alles in een kom en klop het geheel. klontjes zijn niet erg, maar het is vrij dun beslag, dunner dan bv. oliebollen beslag; het moet kunnen "lopen".

haal je eten er door heen, en doe het even in de frituur (liever een wok met olie), voor slechts een paar seconden, en haal het eruit met een schuimspaam en laat even uitlekken op keuken papier.

suggesties voor vullingen

zoals gezegd gamba's
harde groente zoals champignons, wortel, haricots verts en zoet aardappel, altijd in dunne lange reepjes snijden, verder zijn dingen als courgette en aubergine ook lekker
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_26330631
als je t wil frituren in een wok, moet je dan sla olie in een wok mikken, en het gas op zn allerhoogst?
hoe werkt dat? en is sla olie goed of moet je ander spul nemen

*vragen, vragen*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26393083
JA! Heerlijk, aardappelsoezen, jeugdsentiment.... Dat aten we in Frankrijk, op vakantie. Nu krijg je het nergens meer.
Maar nu nog de olie vinden waar ze dat in frituurden, ik denk eigenlijk arachide.......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26400220
quote:
Op donderdag 21 april 2005 00:56 schreef krakkemieke het volgende:
JA! Heerlijk, aardappelsoezen, jeugdsentiment.... Dat aten we in Frankrijk, op vakantie. Nu krijg je het nergens meer.
Maar nu nog de olie vinden waar ze dat in frituurden, ik denk eigenlijk arachide.......
Recepten willen we, krak, recepten!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26400297
quote:
Op zondag 17 april 2005 12:23 schreef Dead-Doll het volgende:
Zo'n minimars met oliebollenbeslag eromheen, en dan in de frituurpan.

aargh, heeft mijn vriend ook al eens geprobeerd, daarna was hij misselijk Hij prbeert trouwens vanalles te frituren wat zoet is, zoals schuimblokken en dropjes.

Zelf heb ik ooit een boekje over frituren gekregen. Mooi plaatje voorop van gamba's, maar geen recept daarvoor binnenin Ik heb trouwens nog nooit een recept uit dat boekje geprobeerd, toch maar eens doen als ik dit zo lees.
  donderdag 21 april 2005 @ 14:14:41 #26
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_26403244
Ik heb eens geprobeerd om zelf calamaria te maken, maar het wilde niet lukken met dat deeg.

Toen maar de diepvries versie met suc6 geprobeerd.

Iemand tips hoe het wel moet met dat deeg????
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_26426930
ha diemand al enig idee, in wat voor olie i alles ineen wok zou kunnen frituren
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 22 april 2005 @ 11:44:07 #28
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26427671
In de wok frituren doe ik het liefst in maïsolie, maar ook wel in zonnebloemolie.
Voor slaolie worden hele goedkope (en dus slechte?) oliën gebruikt dus die gebruik ik lever niet.
Wat voor olie wilde jij gaan gebruiken MMM?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26427768
tja, geenidee bbq kip, omdat ik het nog nooit eerder heb gedaan.
daarom dacht ik,misschien is er hier iemand die mij kan vertellen wat ik het beste zou kunnen gebruiken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 22 april 2005 @ 14:44:50 #30
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26432223
Geweldig topic. Dat zoiets er nog niet was zeg.

Ik moet alleen wel bekennen dat mijn frituurkunsten van een iets minder hoog niveau zijn dan veel 'recepten' hierboven.

Maar toch, mijn favorieten:

Kipcorn
Mexicano / Carrero
Goulash kroket
Satérol
Kiploempia
Bamischrijf

Ik kan d'r geen genoeg van krijgen.
  vrijdag 22 april 2005 @ 14:48:09 #31
108312 stijgende_ster
Yeah Kællingebyvej!!!!
pi_26432302
Dit is echt een heeeel goed topic voor in de zomervakantie!
Trouwens, Fried Wings zijn ook lekker uit de frituur, wel wat kruiden eroverheen na het bakken.
En iemand al Pommes du Chesse gehad? Ook lekker in de oven trouwens. Na het bakken (in de oven vóór het bakken) wat paprikapoeder en peper eroverheen, smullen maar!
Lijstje: Daryll Ann - Weeps, Daryll Ann - Happy Traum, Maxïmo Park - Our Earthly Pleasures, The Fratellis - Costello Music, Moss - The Long Way Back, Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob, Bette Serveert - Bare Stripped Naked
  vrijdag 22 april 2005 @ 14:51:16 #32
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26432382
Wat hebben jullie trouwens voor frituurpannen thuis? Wij hebben sinds kort de Princess Classic Duo Castel in huis, prima ding.



Ik kan echter nog geen eerlijke beoordeling doen, daar wij hem slechts 2 maal hebben gebruikt sinds aanschaf. Eerst even de oude frituurpannen verslijten voordat we deze volop in gebruik gaan nemen.
  vrijdag 22 april 2005 @ 15:01:30 #33
108312 stijgende_ster
Yeah Kællingebyvej!!!!
pi_26432622
Wij hebben al een paar jaar een 'professionele' van Fritel (ook wel Frifri). Echt een topding! Inhoud: 5 liter! Kan er niet echt een goed plaatje van vinden.
Lijstje: Daryll Ann - Weeps, Daryll Ann - Happy Traum, Maxïmo Park - Our Earthly Pleasures, The Fratellis - Costello Music, Moss - The Long Way Back, Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob, Bette Serveert - Bare Stripped Naked
pi_26432847
Ook lekker:
Snijd kip in kleine stukjes
Doe het eerst in ei-wit dan in paprika poeder peper en zout.
Daarna druk je het in cornflakes,
En binnen een minuutje heb je heerlijke krokante kippenstukjes
  vrijdag 22 april 2005 @ 17:45:00 #35
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_26436410
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 14:51 schreef BrauN het volgende:
Wat hebben jullie trouwens voor frituurpannen thuis? Wij hebben sinds kort de Princess Classic Duo Castel in huis, prima ding.

[afbeelding]

Ik kan echter nog geen eerlijke beoordeling doen, daar wij hem slechts 2 maal hebben gebruikt sinds aanschaf. Eerst even de oude frituurpannen verslijten voordat we deze volop in gebruik gaan nemen.
Onhandig ding. Om aan de knoppen te zitten moet je over de hete olie heen met je handjes. Door de hete lucht. Voor de rest ziet het er wel mooi uit....
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  vrijdag 22 april 2005 @ 17:51:09 #36
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26436565
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 17:45 schreef Shark.Bait het volgende:

[..]

Onhandig ding. Om aan de knoppen te zitten moet je over de hete olie heen met je handjes. Door de hete lucht. Voor de rest ziet het er wel mooi uit....
Psssst, je kunt er ook een beetje met je arm omheen gaan, zodat je niet met je mouw boven het dampende vet hangt.
pi_26441739
Oblivion: het recept uit de OP was dus jeugdsentiment....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 22 april 2005 @ 21:25:06 #38
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26441773
Ik als frietspecialist schaam me dat ik het moet vragen, maar... wat is nu eigenlijk precies een 'koelzone' en hoe werkt het?
  vrijdag 22 april 2005 @ 21:28:45 #39
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_26441846
aardappelkroketjes met zachte geitenkaas. heerlijk bij lam of wild.

[ Bericht 6% gewijzigd door zoalshetis op 22-04-2005 23:53:45 ]
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_26441887
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 21:23 schreef krakkemieke het volgende:
Oblivion: het recept uit de OP was dus jeugdsentiment....
Ben soms niet helemaal bij...

@ Braun, die hebben wij nu ook, machtig ding!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 22 april 2005 @ 21:31:36 #41
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26441899
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 21:25 schreef BrauN het volgende:
Ik als frietspecialist schaam me dat ik het moet vragen, maar... wat is nu eigenlijk precies een 'koelzone' en hoe werkt het?
Schaam je!

Met de koelzone wordt de buitenkant van de frituurpan bedoeld. Hier zit een isolerende laag omheen zodat de buitenkant niet net zo heet is als de binnenkant van de pan. Kan je hem nog eens verplaatsen zonder je tengels te fikken
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26441905
quote:
Op zondag 17 april 2005 12:23 schreef Dead-Doll het volgende:
Zo'n minimars met oliebollenbeslag eromheen, en dan in de frituurpan.

echt?

moet ik eens proberen dan.
  vrijdag 22 april 2005 @ 21:35:24 #43
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26441974
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 21:31 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Schaam je!

Met de koelzone wordt de buitenkant van de frituurpan bedoeld. Hier zit een isolerende laag omheen zodat de buitenkant niet net zo heet is als de binnenkant van de pan. Kan je hem nog eens verplaatsen zonder je tengels te fikken


Ik lees vaak dat het vet niet snel vuil wordt door de revolutionaire ingebouwde koelzone...

Waar slaat dat dan op? Ik dacht dat de koelzone iets was waardoor losse deeltjes als paneermeelrestjes naar beneden zakken i.p.v. door de hele pan te blijven zweven... Blijkbaar niet dus.
  vrijdag 22 april 2005 @ 23:45:27 #44
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26445302
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 21:35 schreef BrauN het volgende:

[..]



Ik lees vaak dat het vet niet snel vuil wordt door de revolutionaire ingebouwde koelzone...

Waar slaat dat dan op? Ik dacht dat de koelzone iets was waardoor losse deeltjes als paneermeelrestjes naar beneden zakken i.p.v. door de hele pan te blijven zweven... Blijkbaar niet dus.
Oh, dat is dan een andere koelzone dan die ik bedoel...
Zal wel zijn dat op de plek waar alle stukjes die naar beneden zakken blijven liggen (de bodem dus), dat het daar koeler is, om verbranding te voorkomen en om te zorgen dat de stukjes beneden blijven.
Koel = zakken van deeltjes.
Warm = stijging van deeltjes.
Lijkt mij
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 24 april 2005 @ 15:42:47 #45
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26475348
ik zou dus maisolie kunnen gebruiken om lekkere hapjes in tempurabeslag in mn wok te kunnen frituren?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 24 april 2005 @ 16:03:06 #46
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26475892
Ja hoor, dat kan prima
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26496083
quote:
Op zondag 24 april 2005 15:42 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik zou dus maisolie kunnen gebruiken om lekkere hapjes in tempurabeslag in mn wok te kunnen frituren?
sorry voor de late reply (horeca + mooi weer = dood)

anywayz, ik gebruik zelf altijd zonnebloem olie, maisolie neit echt ervaring mee, maar de meeste culi wannab's die ik ken, kooken met zonnebloem olie. arachide olie zou ook nog kunnen, alhoewel ik dat eerder gebruik voor zelf gemaakte mayo/aioli
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_26496117
Zelfgemaakt frietjes

Zie het volgende topic: Raspatat-pers voor thuis
  maandag 25 april 2005 @ 13:26:33 #49
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_26496164
http://www.rvu.nl/kvw/index.php?i=8&r=30&n=476

voor diegenen die graag iets over de olie willen weten.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_26499627
quote:
Op maandag 25 april 2005 13:23 schreef Tha_Butcha het volgende:

[..]

sorry voor de late reply (horeca + mooi weer = dood)

anywayz, ik gebruik zelf altijd zonnebloem olie, maisolie neit echt ervaring mee, maar de meeste culi wannab's die ik ken, kooken met zonnebloem olie. arachide olie zou ook nog kunnen, alhoewel ik dat eerder gebruik voor zelf gemaakte mayo/aioli
dank je wel
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')