abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 21 april 2005 @ 14:14:41 #26
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_26403244
Ik heb eens geprobeerd om zelf calamaria te maken, maar het wilde niet lukken met dat deeg.

Toen maar de diepvries versie met suc6 geprobeerd.

Iemand tips hoe het wel moet met dat deeg????
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_26426930
ha diemand al enig idee, in wat voor olie i alles ineen wok zou kunnen frituren
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 22 april 2005 @ 11:44:07 #28
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26427671
In de wok frituren doe ik het liefst in maïsolie, maar ook wel in zonnebloemolie.
Voor slaolie worden hele goedkope (en dus slechte?) oliën gebruikt dus die gebruik ik lever niet.
Wat voor olie wilde jij gaan gebruiken MMM?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26427768
tja, geenidee bbq kip, omdat ik het nog nooit eerder heb gedaan.
daarom dacht ik,misschien is er hier iemand die mij kan vertellen wat ik het beste zou kunnen gebruiken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 22 april 2005 @ 14:44:50 #30
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26432223
Geweldig topic. Dat zoiets er nog niet was zeg.

Ik moet alleen wel bekennen dat mijn frituurkunsten van een iets minder hoog niveau zijn dan veel 'recepten' hierboven.

Maar toch, mijn favorieten:

Kipcorn
Mexicano / Carrero
Goulash kroket
Satérol
Kiploempia
Bamischrijf

Ik kan d'r geen genoeg van krijgen.
  vrijdag 22 april 2005 @ 14:48:09 #31
108312 stijgende_ster
Yeah Kællingebyvej!!!!
pi_26432302
Dit is echt een heeeel goed topic voor in de zomervakantie!
Trouwens, Fried Wings zijn ook lekker uit de frituur, wel wat kruiden eroverheen na het bakken.
En iemand al Pommes du Chesse gehad? Ook lekker in de oven trouwens. Na het bakken (in de oven vóór het bakken) wat paprikapoeder en peper eroverheen, smullen maar!
Lijstje: Daryll Ann - Weeps, Daryll Ann - Happy Traum, Maxïmo Park - Our Earthly Pleasures, The Fratellis - Costello Music, Moss - The Long Way Back, Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob, Bette Serveert - Bare Stripped Naked
  vrijdag 22 april 2005 @ 14:51:16 #32
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26432382
Wat hebben jullie trouwens voor frituurpannen thuis? Wij hebben sinds kort de Princess Classic Duo Castel in huis, prima ding.



Ik kan echter nog geen eerlijke beoordeling doen, daar wij hem slechts 2 maal hebben gebruikt sinds aanschaf. Eerst even de oude frituurpannen verslijten voordat we deze volop in gebruik gaan nemen.
  vrijdag 22 april 2005 @ 15:01:30 #33
108312 stijgende_ster
Yeah Kællingebyvej!!!!
pi_26432622
Wij hebben al een paar jaar een 'professionele' van Fritel (ook wel Frifri). Echt een topding! Inhoud: 5 liter! Kan er niet echt een goed plaatje van vinden.
Lijstje: Daryll Ann - Weeps, Daryll Ann - Happy Traum, Maxïmo Park - Our Earthly Pleasures, The Fratellis - Costello Music, Moss - The Long Way Back, Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob, Bette Serveert - Bare Stripped Naked
pi_26432847
Ook lekker:
Snijd kip in kleine stukjes
Doe het eerst in ei-wit dan in paprika poeder peper en zout.
Daarna druk je het in cornflakes,
En binnen een minuutje heb je heerlijke krokante kippenstukjes
  vrijdag 22 april 2005 @ 17:45:00 #35
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_26436410
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 14:51 schreef BrauN het volgende:
Wat hebben jullie trouwens voor frituurpannen thuis? Wij hebben sinds kort de Princess Classic Duo Castel in huis, prima ding.

[afbeelding]

Ik kan echter nog geen eerlijke beoordeling doen, daar wij hem slechts 2 maal hebben gebruikt sinds aanschaf. Eerst even de oude frituurpannen verslijten voordat we deze volop in gebruik gaan nemen.
Onhandig ding. Om aan de knoppen te zitten moet je over de hete olie heen met je handjes. Door de hete lucht. Voor de rest ziet het er wel mooi uit....
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  vrijdag 22 april 2005 @ 17:51:09 #36
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26436565
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 17:45 schreef Shark.Bait het volgende:

[..]

Onhandig ding. Om aan de knoppen te zitten moet je over de hete olie heen met je handjes. Door de hete lucht. Voor de rest ziet het er wel mooi uit....
Psssst, je kunt er ook een beetje met je arm omheen gaan, zodat je niet met je mouw boven het dampende vet hangt.
pi_26441739
Oblivion: het recept uit de OP was dus jeugdsentiment....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 22 april 2005 @ 21:25:06 #38
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26441773
Ik als frietspecialist schaam me dat ik het moet vragen, maar... wat is nu eigenlijk precies een 'koelzone' en hoe werkt het?
  vrijdag 22 april 2005 @ 21:28:45 #39
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_26441846
aardappelkroketjes met zachte geitenkaas. heerlijk bij lam of wild.

[ Bericht 6% gewijzigd door zoalshetis op 22-04-2005 23:53:45 ]
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_26441887
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 21:23 schreef krakkemieke het volgende:
Oblivion: het recept uit de OP was dus jeugdsentiment....
Ben soms niet helemaal bij...

@ Braun, die hebben wij nu ook, machtig ding!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 22 april 2005 @ 21:31:36 #41
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26441899
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 21:25 schreef BrauN het volgende:
Ik als frietspecialist schaam me dat ik het moet vragen, maar... wat is nu eigenlijk precies een 'koelzone' en hoe werkt het?
Schaam je!

Met de koelzone wordt de buitenkant van de frituurpan bedoeld. Hier zit een isolerende laag omheen zodat de buitenkant niet net zo heet is als de binnenkant van de pan. Kan je hem nog eens verplaatsen zonder je tengels te fikken
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26441905
quote:
Op zondag 17 april 2005 12:23 schreef Dead-Doll het volgende:
Zo'n minimars met oliebollenbeslag eromheen, en dan in de frituurpan.

echt?

moet ik eens proberen dan.
  vrijdag 22 april 2005 @ 21:35:24 #43
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26441974
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 21:31 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Schaam je!

Met de koelzone wordt de buitenkant van de frituurpan bedoeld. Hier zit een isolerende laag omheen zodat de buitenkant niet net zo heet is als de binnenkant van de pan. Kan je hem nog eens verplaatsen zonder je tengels te fikken


Ik lees vaak dat het vet niet snel vuil wordt door de revolutionaire ingebouwde koelzone...

Waar slaat dat dan op? Ik dacht dat de koelzone iets was waardoor losse deeltjes als paneermeelrestjes naar beneden zakken i.p.v. door de hele pan te blijven zweven... Blijkbaar niet dus.
  vrijdag 22 april 2005 @ 23:45:27 #44
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26445302
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 21:35 schreef BrauN het volgende:

[..]



Ik lees vaak dat het vet niet snel vuil wordt door de revolutionaire ingebouwde koelzone...

Waar slaat dat dan op? Ik dacht dat de koelzone iets was waardoor losse deeltjes als paneermeelrestjes naar beneden zakken i.p.v. door de hele pan te blijven zweven... Blijkbaar niet dus.
Oh, dat is dan een andere koelzone dan die ik bedoel...
Zal wel zijn dat op de plek waar alle stukjes die naar beneden zakken blijven liggen (de bodem dus), dat het daar koeler is, om verbranding te voorkomen en om te zorgen dat de stukjes beneden blijven.
Koel = zakken van deeltjes.
Warm = stijging van deeltjes.
Lijkt mij
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 24 april 2005 @ 15:42:47 #45
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26475348
ik zou dus maisolie kunnen gebruiken om lekkere hapjes in tempurabeslag in mn wok te kunnen frituren?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 24 april 2005 @ 16:03:06 #46
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26475892
Ja hoor, dat kan prima
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26496083
quote:
Op zondag 24 april 2005 15:42 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik zou dus maisolie kunnen gebruiken om lekkere hapjes in tempurabeslag in mn wok te kunnen frituren?
sorry voor de late reply (horeca + mooi weer = dood)

anywayz, ik gebruik zelf altijd zonnebloem olie, maisolie neit echt ervaring mee, maar de meeste culi wannab's die ik ken, kooken met zonnebloem olie. arachide olie zou ook nog kunnen, alhoewel ik dat eerder gebruik voor zelf gemaakte mayo/aioli
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_26496117
Zelfgemaakt frietjes

Zie het volgende topic: Raspatat-pers voor thuis
  maandag 25 april 2005 @ 13:26:33 #49
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_26496164
http://www.rvu.nl/kvw/index.php?i=8&r=30&n=476

voor diegenen die graag iets over de olie willen weten.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_26499627
quote:
Op maandag 25 april 2005 13:23 schreef Tha_Butcha het volgende:

[..]

sorry voor de late reply (horeca + mooi weer = dood)

anywayz, ik gebruik zelf altijd zonnebloem olie, maisolie neit echt ervaring mee, maar de meeste culi wannab's die ik ken, kooken met zonnebloem olie. arachide olie zou ook nog kunnen, alhoewel ik dat eerder gebruik voor zelf gemaakte mayo/aioli
dank je wel
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')