Libris | zaterdag 9 april 2005 @ 15:46 |
Als er iets is dat mijn smaakpapillen streelt is het wel een Franse kaas, schimmel of geen schimmel. Op het moment heb ik een Epoisses en een Langres (beide geen schimmelkazen) op een Frans boerenbrood... Goddelijk Wat zijn jullie favoriete Franse kazen? Leuk detail, de kazen zitten in de originele verpakking van de Franse Fromagerie Boursault uit Parijs ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 9 april 2005 @ 16:09 |
Geef mij maar een lekker stukje Port Salut, Brie of Camembert Voor meer info zie: Franse Kaas | |
Faithy | zaterdag 9 april 2005 @ 17:00 |
ik ben vooral van de brie en de Camembert.. schimmelkazen vind ik niet echt heel lekker.. | |
Prego | zaterdag 9 april 2005 @ 17:02 |
quote:wat denk je wat dat witte is op brie en camembert? liverot ![]() | |
Faithy | zaterdag 9 april 2005 @ 17:02 |
quote:nou ja, ik heb het ook meer over de groene/paarse/blauwe doordrongen kazen.. ![]() | |
erik-de-perik | zaterdag 9 april 2005 @ 17:09 |
blue cheese ![]() | |
TrenTs | zaterdag 9 april 2005 @ 17:22 |
Eten is niet goddelijk. | |
Libris | zaterdag 9 april 2005 @ 17:29 |
De smaak is goddelijk, van de schimmelkazen vind ik een roquefort het lekkerst... jummy | |
Oblivion | zaterdag 9 april 2005 @ 19:15 |
Vind Calvados-kaas wel te naggelen... ![]() Of met walnoten, of met ananas... ![]() Maar geen roguefort... ![]() Gek eigenlijk he? ![]() | |
Mirjam | zaterdag 9 april 2005 @ 19:32 |
gek op brie ![]() vooral van die zachte, die aan je vingers blijft plakken alsje m probeert te snijden ![]() | |
Prego | zaterdag 9 april 2005 @ 22:55 |
roquefort is ook nie echt mijn favo, misschien omdat he zo banaal als de nacht is geworden. blauwe kaas die koelkast uitstinkt is heerlijk, ok het meurt maar daar gaat het niet om | |
BBQ-kip | zondag 10 april 2005 @ 02:40 |
Franse kaas, zooo heerlijk! Geitenkaas (crotins en alle andere vormen), blauwschimmelkazen, rauwmelkkazen, brie, schapenkaas, alles is heerlijk! Er is bijna geen kaas die ik niet lust ![]() Ik vind kaas echt heerlijk! | |
Dr_Crouton | zondag 10 april 2005 @ 02:55 |
Brrrrrrie! ![]() En Camembert is goeie shit. | |
Libris | zondag 10 april 2005 @ 02:55 |
Hoe eten jullie je kaas, uit het vuistje? met brood? op een toastje? | |
BBQ-kip | zondag 10 april 2005 @ 02:57 |
Ergens doorheen, eroverheen, ernaast, uit het vuistje, met brood, op brood, op een toastje, eigenlijk op alle mogelijke manieren ![]() | |
Markster | zondag 10 april 2005 @ 02:57 |
Camembert ![]() Liefst tussen een pistolet of op een toastje ! | |
Dr_Crouton | zondag 10 april 2005 @ 02:58 |
quote:Alledrie de vormen, uit het vuistje als de kaas bijna op is. Lekker schaamteloos schransen. | |
Markster | zondag 10 april 2005 @ 03:02 |
quote: ![]() | |
Libris | zondag 10 april 2005 @ 03:03 |
hmmmz, die epoisses gisteren, lekker glas bordeaux erbij... Vanmiddag maar weer doen.... ![]() | |
krakkemieke | zondag 10 april 2005 @ 03:04 |
Doe eens een hollands kaasplankje: Kernhem, Beemster in verschillende leeftijden, Brandnetelkaas... | |
Libris | zondag 10 april 2005 @ 03:27 |
quote:En niet te vergeten, Limburgse kaas ![]() | |
krakkemieke | zondag 10 april 2005 @ 03:30 |
Net als met Munster, met kummel. LOL | |
krakkemieke | zondag 10 april 2005 @ 03:30 |
Ja het is lekker, ja, zorg ervoor dat je partner/scharrel niet de koelkast opendoet...... | |
Libris | zondag 10 april 2005 @ 03:39 |
quote:Of dat het in de auto ligt als je het 200 kilometer verder in Limburg gekocht heb en dan nog naar huis moet... Wat een stank, wat een smaak ![]() | |
krakkemieke | zondag 10 april 2005 @ 03:53 |
Valt mee, mits goed sluitende koelbox... | |
rvrb | zondag 10 april 2005 @ 08:13 |
Als kaasliefhebber ben ik zeker te vinden voor Franse kazen... voor alle kazen eigenlijk ![]() Heerlijk, kaasje - stokbroodje - wijntje | |
Dark_Killah | zondag 10 april 2005 @ 08:19 |
Jammie ![]() | |
Brentmeister | dinsdag 12 april 2005 @ 16:37 |
Kaas, heerlijk. Franse kazen? Onder andere Port Salut, Bleu D'Auvergne, Morbier en Roquefort ![]() | |
Mirjam | dinsdag 12 april 2005 @ 16:48 |
ik had laatst een kaas, daar was een grote fles port op zn kop ingezet, en dat heeft tijden liggen trekken, die was lekker! geen idee hoe die heette ![]() | |
Brentmeister | dinsdag 12 april 2005 @ 16:55 |
Was het soms Stilton? Daarvan weet ik dat er traditioneel port bij gedronken wordt en dat ze het ook wel in de kaas laten trekken, heerlijk. | |
Mirjam | dinsdag 12 april 2005 @ 22:44 |
ik heb echt geen idee. was een wat harde, pittige kaas, gekocht bij de albert heijn. zal t eens navragen | |
SuperRembo | dinsdag 12 april 2005 @ 23:55 |
Ik kan me van vroeger een vakantie naar Frankrijk herinnneren. M'n ouders hadden een kaasje dat ver-schik-ke-lijk stonk, maar volgens hen erg lekker was. "Crot du diable" heette het ![]() | |
Vava | woensdag 13 april 2005 @ 20:32 |
Franse kaas ![]() ![]() ![]() ![]() Pont Leveque is lekker!! Mijn vader woont bij dat dorpje in de buurt in Normandie. Toen ik een keer met de auto was heb ik een stuk Pont Leveque meegnomen, goed ingepakt in kranten en achter in de auto gelegd. Daar is de helft goedkoper als in Nederland en in Nederland is het ook nog beperkt verkrijgbaar ![]() Zo lekker die kaas!! Andere Franse kazen ook trouwens. Ik eet het meestal uit het vuistje, van proef je tenminste de volledige smaak van de kaas. Af en toe ook op een toastje ![]() Lekker met een glaasje rose! | |
snijder | woensdag 13 april 2005 @ 20:40 |
quote:Wil je nog steeds niet met me trouwen? We passen zo goed bij elkaar.... ontopic: Franse kaas, gruwelijk lekker. Reblochon, chèvre, rocquefort, rauwmelkse camembert/brie, bleu d'Auvergne, vacherin, munster, noem maar op. Eentje die ik alleen niet door mijn strot krijg is een boule'Avesnes, maar ik betwijfel of deze in NL te krijgen is... [ Bericht 22% gewijzigd door snijder op 13-04-2005 20:48:44 ] | |
krakkemieke | woensdag 13 april 2005 @ 22:12 |
Reblochon! *juicht* | |
Hyperdude | woensdag 13 april 2005 @ 22:48 |
Camembert au Calvados Echt wel erg lekkur. | |
krakkemieke | woensdag 13 april 2005 @ 22:53 |
Een echte cheddar! Sorry, twas franse kaas...... | |
Brentmeister | woensdag 13 april 2005 @ 23:18 |
quote:Tartiflette? ![]() | |
krakkemieke | woensdag 13 april 2005 @ 23:20 |
Kweenie, reblochon van de markt in frankrijk.... | |
BrauN | woensdag 13 april 2005 @ 23:26 |
Camembert, Paturain, daarna houdt het op voor mij. Ik snap niet dat mensen zo'n beschimmeld ding met dooie smaak zo ontzettend lekker kunnen vinden. ![]() | |
Brentmeister | woensdag 13 april 2005 @ 23:26 |
Nee, Tartiflette is een streekgerecht van de Savoie ![]() | |
gexxz | woensdag 13 april 2005 @ 23:29 |
Port Salut is mijn favoriet! | |
krakkemieke | woensdag 13 april 2005 @ 23:36 |
Braun, Camembert IS beschimmeld...... | |
BBQ-kip | donderdag 14 april 2005 @ 00:23 |
quote:Tuurlijk, waarom ook niet ![]() ![]() quote: Blue d'Auvergne is super lekker! Wat is boule'Avesnes? Die gevulde brie en calvadoscamembert vind ik trouwens 3 keer niks, zonde van de kaas. Hebben jullie overigens weleens de combinatie van een warme camembert (eventueel met knapperig cornflakeskorstje) met cranberrycompote gegeten? Heerlijk! ![]() En makkelijkk ook, in de supermarkt hebben ze die "camembertburgers" gewoon met saus en al liggen, in de frituurpan of oven mikken en klaar! Echt wel lekker! ![]() | |
Oblivion | donderdag 14 april 2005 @ 00:40 |
![]() Ik heb wel eens salade met warme brie en spek gegeten. Oh en ik doe altijd brie in de priesoep... LEKKER!!! ![]() | |
bofneger | donderdag 14 april 2005 @ 00:43 |
Ik blijf zweren bij de Spaanse Cabrales.... ...al mag een Munster met Gewurztraminer er ook best zijn.... ![]() | |
snijder | donderdag 14 april 2005 @ 19:31 |
quote:OK waar en wanneer trouwen we? ![]() typootje: Boule d'Avesnes ( http://www.picardieresto.com/fromage/1002_boulette_avesnes.htm ) is een of ander smerig hard kaasje die erg sterk smaakt. Normaal heb ik daar niet veel tegen, maar dit slaat echt alles. heb het overigens al jaaaren niet gegeten vanwege dat trauma wat ik er aan over heb gehouden. Maareuh, we eten geen gefrituurde kaas op kaas met een cornflakeskorstje meer als we getrouwd zijn, toch? [ Bericht 4% gewijzigd door BBQ-kip op 14-04-2005 20:41:23 (linkje gefixed) ] | |
snijder | donderdag 14 april 2005 @ 19:32 |
quote:Probeer dan een een tartiflette te maken: http://www.meilleurduchef(...)tartiflette_ill.html Vertalen kan hoor! edit: Zie nu dat Brentmeister me voor was... | |
snijder | donderdag 14 april 2005 @ 19:32 |
quote:Tartiflette *jucht!!!! | |
BBQ-kip | donderdag 14 april 2005 @ 20:45 |
Die Boule d'Avesnes ziet er mystiek uit, als ik er een keer eentje te pakken kan krijgen zal ik hem zeker kopen en proeven. Voor slowchat over trouwen met mij en dergelijke verwijs ik je graag naar [CUL-SC] Deel 10. Stages en lekker koken!! ![]() Weet iemand trouwens ene goede kaasboer/specialist in de buurt van Den Haag? | |
Brentmeister | donderdag 14 april 2005 @ 21:30 |
quote: ![]() Ik heb in een restaurant in Frankrijk gewerkt waar we tartiflette bijna dagelijks maakten. Daar hadden we stapels Reblochon ![]() ![]() | |
bloodymary | zaterdag 16 april 2005 @ 11:52 |
Ik ben gek op Munster! Jammer dat de hele koelkast er naar gaat meuren.............. | |
Vava | zondag 17 april 2005 @ 00:33 |
quote:Je kan altijd een koelbox met koelelementen gebruiken voor dat soort kazen ![]() Ik heb dat gedoe met het steeds invriezen van die koelelementen er wel voor over ![]() | |
krakkemieke | donderdag 21 april 2005 @ 00:19 |
Kleine geitekaasjes omwikkeld met spek en dan gebakken........Da's ook keilekker! | |
bloodymary | donderdag 21 april 2005 @ 01:31 |
Ja, die had ik met de kerst gemaakt, als een soort amuse! | |
Lempicka | donderdag 21 april 2005 @ 12:16 |
Vacherin Mont d'or.. lekker stinken, maar wat een smaakexplosie. Ook stevige blauwe schimmelkazen en geiten kaas ![]() of wat davht je van MaGor, met een stukje peer! ![]() | |
Blues | vrijdag 17 februari 2006 @ 00:08 |
*Blaast stof af met deze OP uit een gesloten topic*quote: | |
outcast_within | vrijdag 17 februari 2006 @ 00:09 |
Edit: hehe wat die blauwe boven mij zei ![]() | |
Blues | vrijdag 17 februari 2006 @ 00:10 |
Pannekoek met camembert!!! quote: | |
outcast_within | vrijdag 17 februari 2006 @ 00:12 |
Wat een combo. Moet ik een keer maken. Maar zoek iets wat net zo makkelijk is als die kaas/tonijn/poeder/mayo sandhich ![]() Volgens mij is bieslook (rond groenig hol) wel lekker op een broodje camambert | |
Blues | vrijdag 17 februari 2006 @ 00:13 |
Deze dan, ik was al wat simpels aan het zoeken ![]() Toast met Camembert 50 gram Camembert dessertlepel bloem klein ei 25 gram amandelsnippers sneetje witbrood Snijd de Camembert in plakjes van 3 cm lang en 1 cm dik. Doe een dessertlepel bloem op een bord, haal de stukjes kaas daar doorheen. Klop een ei, haal de kaas nu daar doorheen. Leg de amandelsnippers op een bordje, wentel de kaas erin zodat die aan alle kanten met amandel beplakt raakt. Koekenpannetje op laag vuur, klontje boter erin. Intussen vast het sneetje brood roosteren. De Camembert in de pan, plakjes kort aan beide kanten bakken, dan op het brood. Peper er over. | |
outcast_within | vrijdag 17 februari 2006 @ 00:15 |
quote: ![]() ![]() | |
Vava | vrijdag 17 februari 2006 @ 00:17 |
quote:Dit lijkt me heel erg lekker ![]() | |
Blues | vrijdag 17 februari 2006 @ 00:18 |
camembert en/of brie is gewoon zooooooo ![]() ![]() ![]() | |
Vava | vrijdag 17 februari 2006 @ 00:25 |
quote: ![]() ![]() | |
outcast_within | vrijdag 17 februari 2006 @ 00:26 |
*word gek ![]() | |
Vava | vrijdag 17 februari 2006 @ 00:41 |
Simpel en snel klaar maar wel erg lekker, een wrap vullen met geitenkaas en honing, dichtvouwen en in het tosti ijzer ![]() ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 17 februari 2006 @ 23:20 |
Even een cross post uit Wat te serveren op oudjaarsavond.quote:Een erg lekker hapje!!! ![]() | |
DonJames | zondag 19 februari 2006 @ 18:39 |
Probeer ook eens een pizza met Brie! Gewoon een pizza margarita kopen/maken en die beleggen met brie. De Brie hoeft dan niet van hele goeie (dure) kwaliteit te zijn, dus beleg hem maar lekker dik met Lidl-brie o.i.d. Het water loopt me al in de mond als ik eraan denk, in ik heb zojuist nog gegeten.. | |
Cutebutpsycho | zondag 19 februari 2006 @ 19:43 |
Blauwe kaas vind ik helemaaaal niet lekker. Veel te uitgesproken smaak voor mij.. Mijn toppertjes: * Brie op een knapperig broodje uit de oven (warm en deels gesmolten dus..) ... ![]() * Feta in zo'n griekse salade en.... * La vache qui rit natuurlijk ![]() | |
Freak187 | maandag 20 februari 2006 @ 09:26 |
Ik probeer steeds meer soorten Franse kaas te proeven. Vroeger moest ik er niets van hebben, alleen brie was lekker. Vooral omdat het zo lekker zacht is. Maar ik ga steeds meer over naar de blauwschimmel of langer gerijpte kazen. Ook Italiaanse kaasjes als Gorgonzola of Mascarpone zijn erg lekker op een toastje. Ook probeer ik heel vaak combinaties te bedenken waar ik lekkere Franse kaas doorheen kan gooien. Maar eigenlijk stopt het bij mij met kaasfondue of camambert van de barbeque. Wat is nou een warm gerecht waarbij je lekker een stuk kaas in kan verbrokkelen? | |
Christiaan | maandag 20 februari 2006 @ 09:59 |
Ik heb in Frankrijk, ergens in the middle of nowhere bij een klooster de lekkerste kaas ooit geproefd, gedoopt in walnotenlikeur ![]() | |
krakkemieke | dinsdag 21 februari 2006 @ 11:41 |
Freak: Salade met blauwe kaas, peer en walnoot. Of zoner de sla in een filo-deeg buideltje. Biefstuk met blauwe kaas saus. Kaas door de pasta. Varkenshaas met ui en champignons, gegratineerd met brie. | |
speknek | dinsdag 21 februari 2006 @ 11:49 |
Reblochon vond ik ook erg lekker. En je kunt het door meer dan alleen tartiflette gooien natuurlijk. Ook in de kaasfondue smaakt het erg prettig. | |
Camplo | dinsdag 21 februari 2006 @ 19:56 |
Bah hoe leer je zoiets eten? | |
NoSigar | dinsdag 21 februari 2006 @ 21:58 |
Laatst Affidélice au Chablis gekocht: was erg lekker. Het is een variant op de Epoisses, maar is milder en makkelijker. De Vacherin is ook lekker en nu overal te krijgen: hij mag alleen tussen 15 augustus en 31 maart (dus bijna altijd ![]() Laats een stuk Hollandse boeren truffelkaas gegeten: heerlijk, alleen vielen de smaken van al het andere wat we nog meer hadden weg tegen de truffel. Wat is het toch heerlijk al die kazen en wat zijn er veel en wat weet ik er weinig van er is nog zoveel om te proeven en ontdekken. | |
Salsagirl | woensdag 22 februari 2006 @ 11:05 |
quote:men neme een stukje brie en stop het in je mond brie,hmmm is zo lekker op toast of gewoon lekker uit de hand | |
speknek | woensdag 22 februari 2006 @ 11:06 |
quote:Ik weet niet zo goed hoe ik het heb gedaan, want ik vond het vroeger ook maar niks. Misschien in combinatie met een lekkere worst, die zijn toch altijd wat toegankelijker, en dan wat afwisselen. En veel wijn erbij drinken ![]() | |
Blues | woensdag 22 februari 2006 @ 11:15 |
Begin met een zachte brie, wat een poosje uit de koelkast is, en dat op een toastje ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 22 februari 2006 @ 12:08 |
quote:Of een Port Salut als je niet van die witte schimmel houdt ![]() | |
Brentmeister | woensdag 22 februari 2006 @ 12:14 |
quote:Port Salut ![]() ![]() | |
Camplo | woensdag 22 februari 2006 @ 12:37 |
quote:Ik ben het aant proberen, maar ging over me nek van iets zachts met witte rand ![]() | |
The6thgate | woensdag 22 februari 2006 @ 16:40 |
hmmm franse kaasjes. daar ben ik ook goed mee opgevoed door mn ouders ![]() vind zelf pittige chevres helemaal geweldig. epoise gaat er ook prima in en we hadden wel eens een kaasje met calvados erin, ook erg ok ![]() | |
speknek | woensdag 22 februari 2006 @ 16:43 |
quote: ![]() | |
Doekes | woensdag 22 februari 2006 @ 16:55 |
quote:Dat is een Blue Stilton en die is errug lekker! Zeker met nog een glaasje Port ernaast. | |
Mirjam | woensdag 22 februari 2006 @ 16:56 |
ik hou niet van kaas, maar dat was lekker ![]() | |
XcUZ_Me | woensdag 22 februari 2006 @ 16:59 |
Dit is echt zo'n topic wat ik met volle verbazing zit te lezen ![]() Ik vind kaasjes echt zó ontstellend smerig ![]() Hele jonge kaas (graskaas enzo) vind ik best lekker, licht belegen lust ik al niet meer ![]() | |
Brentmeister | woensdag 22 februari 2006 @ 17:17 |
quote:Uiteraard ![]() Een beetje achtergrondinfo: quote: | |
Vava | woensdag 22 februari 2006 @ 18:16 |
quote:Maar kaasfondue vind je wel lekker toch? Maak je dat meestal met jonge kaas? | |
XcUZ_Me | woensdag 22 februari 2006 @ 18:17 |
quote:Ja kaasfondue lust ik dan weer wel... En ook de gebruikelijke varianten. Misschien omdat 't warm en gesmolten is ofzo ![]() Op een toastje gruwel ik ervan in ieder geval ![]() | |
Vava | woensdag 22 februari 2006 @ 18:49 |
quote:Grappig wel ![]() ![]() | |
XcUZ_Me | woensdag 22 februari 2006 @ 18:54 |
quote:Ja, maar jij bent gek ![]() | |
Vava | woensdag 22 februari 2006 @ 19:14 |
quote: ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 22 februari 2006 @ 19:43 |
quote:Maar Stilton is toch een Engelse kaas? Of zo je zo iets ook met Franse kaas kunnen? | |
Blues | woensdag 22 februari 2006 @ 20:15 |
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stilton Plaatje ziet er niet erg lekker uit ![]() Oh en : quote: | |
Doekes | donderdag 23 februari 2006 @ 09:34 |
quote: ![]() | |
Blues | donderdag 23 februari 2006 @ 09:43 |
Ja, ik vond dat ook een vreemde conclusie ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 09:48 |
quote:ja En Engelse kazen worden erg onderschat, | |
Blues | donderdag 23 februari 2006 @ 09:53 |
Piet, franse kazen koopt men mss wel eerder, waardoor de engelse kazen onderschat onbemind en onbekend zjin ? | |
Martijn_77 | donderdag 23 februari 2006 @ 12:03 |
quote:Wat zijn nog meer lekkere Engelse kazen dan Piet? | |
krakkemieke | donderdag 23 februari 2006 @ 12:08 |
Ik ben wel geen Piet ![]() ![]() | |
Blues | donderdag 23 februari 2006 @ 12:11 |
quote:Wel intussen een leuk linkje gevonden, maar ik heb ook geen idee wat lekker is en wat niet ![]() http://www.genietenvanvers.nl/kaas/engelsekaas/index.html | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 12:14 |
quote:cheddar, Cheshire, Gloucester, Buxton Blue , Caerphilly, Cornish Yarg, Derby, Double Gloucester, Dovedale, Lancashire Red, Leicester, Sage Derby, Shropshire Blue, Wensleydale, White Stilton om er maar een paar te noemen. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2006 @ 12:15 |
quote:Allemaal lekker, vind ik, maar dat ligt ook aan wat jij lekker vindt. Gewoon allemaal eens proberen. Let wel, sommige stiltons en Chedders kunnen heel sterk smaken. | |
_Vampierheks_ | zondag 26 februari 2006 @ 03:28 |
Boerenbrie die heel erg loopt en heel ammoniakkig ruikt. ![]() | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 28 februari 2006 @ 12:07 |
even dit kaas topic 'misbruiken' ![]() waarom smelten de meeste kazen wel en sommige andere niet? Je hebt bijv. een indiase kaassoort panir die niet smelt (je kan deze zo in de pan gooien) Er schijnt ook een marroc. kaas te zijn die ook niet smelt (haloumi? nog nooit tegen gekomen) | |
Thisbe | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:58 |
Hoe harder ze stinken, hoe lekkerder! ![]() ![]() ![]() | |
Gesloten | zondag 9 april 2006 @ 15:59 |
Waar kun je in Nederland Reblochon kopen? | |
Drive-r | zondag 9 april 2006 @ 16:21 |
quote:Tegenwoordig op steeds meer plekken. Zaken als de VEN of ISPC hebben het, maar een goede kaasboer zou het ook moeten hebben... | |
Mini_rulez | zondag 9 april 2006 @ 16:33 |
Dat deze hier nog niet genoemd is zeg... Heerlijk. ![]() ![]() | |
Brentmeister | zondag 9 april 2006 @ 16:58 |
quote:Makro heeft het ook zag ik laatst ![]() | |
Vava | zondag 9 april 2006 @ 16:59 |
Bij goede kaaswinkels kan het vaak ook besteld worden. | |
Gesloten | zondag 9 april 2006 @ 22:48 |
Ik zal morgen even langs dat delicatessen winkeltje in Zwolle centrum wippen ![]() | |
Aventura | zondag 9 april 2006 @ 23:17 |
Ik ben ook gek op allerlei soorten kaas. Momenteel heb ik een geitenkaas-periode. Vooral gecombineerd met zoet is het echt heel goed te eten. Vorige week zag ik een recept in NRC.next: quote: ![]() | |
Mini_rulez | zondag 9 april 2006 @ 23:23 |
Oh, als we het hebben over recepten met kaas dan weet ik ook nog wel een heerlijke. Portobello (een soort paddestoel) met gorgonzola en sjalotjes, in bladerdeeg. ![]() Uit de Kerst-Allerhande van vorig jaar. Echt een aanrader. ![]() Bron. Die van jou ziet er ook lekker uit Aventura, die ga ik eens proberen. | |
Vava | zondag 9 april 2006 @ 23:33 |
Mijn moeder kwam gisteren met een geitenkaasje met Kir Royal aan, dat was ook lekker! Geitenkaas is erg lekker idd gecombineerd met zoet. | |
Gesloten | maandag 10 april 2006 @ 16:24 |
In Zwolle hadden ze de Reblochon. Maandag lekker tartiflette maken ![]() Heb gelijk een stukje Munster meegenomen die erg lekker smaakt. | |
Parafernalia | woensdag 27 juni 2007 @ 01:32 |
Hier topic 1 over franse kaasjes. Heb net weer een overheerlijk zakje babybell op (ofwel "belletjes" zoals liefhebbers ze liefkozend noemen). Wat een finesse, een accuratesse...en al dat in een geinig wassen omhulsel. ![]() Babybell ![]() ![]() ![]() | |
PizzaSalami | woensdag 27 juni 2007 @ 01:34 |
Open je een topic over Franse kazen en dan kom je alleen met die ranzige Babybelldingen aanzetten. | |
Parafernalia | woensdag 27 juni 2007 @ 01:36 |
![]() | |
Isdatzo | woensdag 27 juni 2007 @ 01:37 |
quote:wat hij zegt. | |
golfer | woensdag 27 juni 2007 @ 01:37 |
Je hebt echt geen smaak. ![]() | |
Parafernalia | woensdag 27 juni 2007 @ 01:39 |
het gaat over ordinaire, simpele doch prijzige kaasjes uit frankrijk! | |
golfer | woensdag 27 juni 2007 @ 01:41 |
quote:Dus je gaat zo nog even reclame maken voor Boursin? ![]() | |
Parafernalia | woensdag 27 juni 2007 @ 01:42 |
Ja! Boursin is ook een heerlijk simpel frans kaasje ![]() | |
Zyggie | woensdag 27 juni 2007 @ 01:42 |
Nu krijg je iedere kaasliefhebber over je heen, goed. | |
Parafernalia | woensdag 27 juni 2007 @ 01:44 |
ik had m in OUD moeten plaatsen ![]() | |
PizzaSalami | woensdag 27 juni 2007 @ 01:45 |
quote: ![]() | |
golfer | woensdag 27 juni 2007 @ 01:47 |
quote:Oh, je wilt het over OUDe Franse kaas hebben? ![]() | |
Parafernalia | woensdag 27 juni 2007 @ 01:48 |
quote:heel goed ![]() | |
PizzaSalami | woensdag 27 juni 2007 @ 01:50 |
Ik kreeg een 'indezomervakantiemetdehelefamiliegezellignaarfrankrijk' flashback, behoorlijk heftig kan ik je wel vertellen. | |
mjan | woensdag 27 juni 2007 @ 01:54 |
We kunnen natuurlijk ook nog iets van dit topic proberen te maken! Een paar van mijn favorieten: Saint-Albray ![]() Rochebaron ![]() Chaumes ![]() | |
Libris | woensdag 27 juni 2007 @ 02:09 |
Niet het eerste topic trouwens ![]() Franse Kaas! Culinair Orgasme.... | |
Bushmaster | woensdag 27 juni 2007 @ 02:10 |
Oh ik dacht dat het over échte Franse kaasjes ging. Dit zijn weeige aftreksels van echte kaas. Voor Nederlanders die de brie alleen in maagdelijk wit lusten. en vooral niks rauwmelks want stel je voor dat je wat oploopt. Een Saint-Albray begint er trouwens net op te lijken. | |
Parafernalia | woensdag 27 juni 2007 @ 02:18 |
benieuwd ![]() | |
Libris | woensdag 27 juni 2007 @ 03:40 |
misschien van het weekend weer eens een epoisses halen, heerlijk | |
Tezz | woensdag 27 juni 2007 @ 07:13 |
Mijn kind is er dol op....Baby Bell, La vache qui rit etc. etc. Maar ikzelf neem toch liever een goed stuk echte franse kaas......uit de speciaalzaak met een glaasje port erbij........heerlijk! Saint Albray, Compte, Rochefort etc. etc. | |
Againzender | woensdag 27 juni 2007 @ 07:26 |
quote:MIjn kind van twee vind dit inderdaad lekkere 'kaas', probeer hem dat zo snel mogelijk af te leren. | |
klaarover | woensdag 27 juni 2007 @ 09:33 |
Oh getsie, BabyBell! Een smakeloos stukje zuivelgum in een wascapsule. Dat komt mijn huis dus echt niet in he. | |
Mirjam | woensdag 27 juni 2007 @ 11:06 |
ik vind babybel stiekem lekker, maar dat valt hier niet onder de noemer 'franse kaas' hoor ![]() | |
Delicieux | woensdag 27 juni 2007 @ 11:09 |
Tegenwoordig heb je ook groene BabyBell apparaten. Daar zit dan gedroogde tomaat en basilicum in. Krijg je meteen een groen wassen omhulsel erbij, zodat je tweekleurig kan spelen... Mijn favoriet is een stinkende koeiekaas uit de Bourgogne, die van zachtheid het houten bakje uitschimmelt. Mjam mjam ! | |
quincy | woensdag 27 juni 2007 @ 16:13 |
Ik vind ze ook best lekker en geef ze mijn vriend vaak mee naar z'n werk die ze erg lekker vind ![]() | |
mrdjey | woensdag 27 juni 2007 @ 16:45 |
Ik vind babybel belegen (die paarse) een stuk lekkerder dan de normale, daar lijkt amper smaak aan te zitten. | |
Tezz | woensdag 27 juni 2007 @ 18:26 |
En ik vind babybel gewoon enorm duur! Ja oke, mijn kind mag op zaterdag in de supermarkt altijd 1 ding helemaal zelf uitzoeken en dat wordt dan negen van de tien keer babybel.......Ik wil best geld uitgeven aan kaas, maar dan wel aan goede kaas!!!! | |
Parafernalia | vrijdag 29 juni 2007 @ 01:00 |
quote:eye of the beholder-argument | |
PizzaSalami | vrijdag 29 juni 2007 @ 01:02 |
quote:Dit moet je erin houden. | |
Tezz | vrijdag 29 juni 2007 @ 08:47 |
quote:Doe ik ook. Werkt perfect. Geen jankende stampvoetende kleuter in de winkel, maar eentje die heel secuur alle schappen langs gaat om het juiste product te kiezen. Uiteraard probeer ik het altijd te voorkomen om haar mee te nemen, maar soms kan het dus niet anders. | |
-Mellow- | dinsdag 3 juli 2007 @ 17:45 |
laat ik hier nou net een stukje geitenkaas hebben ![]() ![]() | |
David | dinsdag 3 juli 2007 @ 17:54 |
Franse kaas is een uitvinding die in de hemel is gemaakt. ![]() tevens tvp | |
PizzaSalami | dinsdag 3 juli 2007 @ 23:29 |
quote:Lijkt me juist goed voor kleine kinderen om ze mee te nemen. Maar goed, er komt natuurlijk een leeftijd dat de eerste tree breezers in het karretje verdwijnt he ![]() | |
Tezz | woensdag 4 juli 2007 @ 07:15 |
quote:Aan de ene kant is het inderdaad goed, zo leert de kleine wat over de diverse produchten, maar aan de andere kant is een vierjarige in de supermarkt ook errug irritant! Na gang 1 kun je de woordjes 'mam, mag ik dit, mam mag ik dat' al niet meer horen........ | |
minilotje | woensdag 4 juli 2007 @ 09:44 |
Ik vind het vettige waslaagje om die kaasjes altijd zo verdraaide eng aanvoelen! Brrr. En ik vind de kaasjes zelf ook niet te eten. Een beetje rubberachtig qua substantie. Wat goedkoop en simpel en een beetje beschamend betreft... La vache qui rit schijnt (volgens Wikipedia althans) van oorsprong ook een Franse kaas te zijn. ![]() Ik mag de driehoekjes fluweelzachte, gele brij heel graag door een salade scheppen. | |
minilotje | woensdag 4 juli 2007 @ 09:51 |
En als we dan toch aan het toegeven zijn dat we wel eens neppe onzinkaasjes uit de supermarktschappen plukken; ik heb een klein zwak voor Cantadou. Boursin, Paturain, Bressot, ze kunnen me allemaal gestolen worden, maar dit: ![]() Ik weet niet wat het is. Subtielere smaak, gladdere, dikkere substantie.. Naar mijn idee veel prettiger op een stokbroodje of cracker dan smeersels als Paturain, en toch zie ik iemand er zelden mee aankomen op een verjaardag. | |
Parafernalia | woensdag 4 juli 2007 @ 23:17 |
ik vind ze allemaal lekker ![]() | |
Mirjam | woensdag 4 juli 2007 @ 23:18 |
quote:cantadou met bugles.. ![]() ![]() | |
Parafernalia | woensdag 4 juli 2007 @ 23:20 |
quote:hou op ![]() ![]() met tuc is ook lekker. of tucjes met boursin! | |
littledrummergirl | woensdag 4 juli 2007 @ 23:59 |
tetilla is niet frans geloof ik ![]() ![]() ![]() | |
Terecht | donderdag 5 juli 2007 @ 18:22 |
Van de week in de aanbieding bij de plaatselijke C1000:![]() Les Langres Stinkt ongelooflijk hard naar ammoniak, de smaak daarentegen is erg zacht ![]() | |
Parafernalia | donderdag 5 juli 2007 @ 19:18 |
als 't Baskisch is mag 't, dat ligt er tegenaan ![]() | |
nVincible | donderdag 5 juli 2007 @ 19:28 |
Vraagje, wat is nou eigenlijk het verschil tussen brie en camembert? Behalve de vorm, grapjassen ![]() | |
Mirjam | donderdag 5 juli 2007 @ 19:29 |
quote:brie is zacht, camembert heeft een meer uitgesproken smaak, ik vind camembert altijd naar ammoniak ruiken | |
Parafernalia | donderdag 5 juli 2007 @ 19:31 |
quote:de vorm is juist hetzelfde ![]() ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 5 juli 2007 @ 19:39 |
quote:Klinkt wel erg lekker. Is dat ook nog ergens in Nederland te krijgen? | |
Martijn_77 | donderdag 5 juli 2007 @ 19:43 |
Gemerged [ Bericht 91% gewijzigd door Martijn_77 op 05-07-2007 19:49:20 ] | |
Pietverdriet | donderdag 5 juli 2007 @ 19:49 |
quote:Als Camembert naar amonia ruikt is ie te ver heen | |
Mirjam | donderdag 5 juli 2007 @ 20:52 |
quote:ik koop van die 'goedkope', maar vooralsnog is dat me altijd opgevallen. en ik eet geen spullen over de datum ofzo. | |
littledrummergirl | donderdag 5 juli 2007 @ 21:18 |
quote:hier kun je iig een hele kaas kopen , is op zich niet eens zo heel veel. Een kilo vreselijk lekkere kaas voor 17 e ![]() http://www.smulweb.nl/shop/product.php?product_cat=157&product_id=831 | |
Pietverdriet | donderdag 5 juli 2007 @ 21:32 |
quote:Camembert in NL is sowieso een ramp, is of niet rijp (dan is die van binnen nog hard) of te ver heen. | |
Delicieux | vrijdag 6 juli 2007 @ 13:34 |
Inderdaad. De Camembert in NL kun je het best 3 weken van tevoren kopen, en op een koele donkere plek nog 3 weken laten rijpen. Dan issie een beetje eetbaar. | |
Casparovvv | zaterdag 7 juli 2007 @ 20:15 |
quote:Het probleem is dat de verkopers van Franse kaas (waar ik er één van ben), de boel altijd onder een bepaalde temperatuur moeten houden, vanwege de regels van de VWA in Nederland. Dat is helemaal niet goed voor zo'n kaas en het rijpingsproces. Het liefst zou ik 50% van de Franse kazen ongekoeld verkopen. nadeel is dan wel dat je winkel meurt als een dode rat. Als ik nu bijv. een boeren brie, boeren camembert, bontaleggio, reblochon, epoisse oid snijd, moet die kaas vaak een week of meer gekoeld liggen voordat deze rijp is. Buiten de koeling gaat dit veel sneller. Daarnaast is het een ramp om te zien hoe verschillend de staat van de kazen is die je geleverd krijgt, soms ligt een boeren camembert een week in de koeling voordat deze überhaupt een beetje verkoopbaar is, en soms loopt deze onder je mes vandaan als je het er in zet. | |
Pietverdriet | zaterdag 7 juli 2007 @ 20:42 |
quote:Nadeel van in de koeling leggen is ook dat de rijping vrijwel stil ligt, maar de schimmel vrolijk verder groeit. De VWA is een prima instelling, maar niet als het om kazen gaat. Die willen het liefst alle rauwe kaas weg en iedereen een smakeloze hap stopverf krijgt (hoewel, veel Nederlanders willen juist dit soort smakeloze troep) | |
kasteelheer | zondag 8 juli 2007 @ 15:00 |
hoe meer schimmel en stank hoe beter de kaas ![]() | |
Casparovvv | zondag 8 juli 2007 @ 16:03 |
quote:Precies Piet. Dit is het dilemma waar vele kaasspeciaalzaken mee worstelen. Die schimmel is overigens voor de meeste kaasjes niet zo'n probleem, maar vooral bij crottinnetjes en andere kleine (geiten)kaasjes ontstaat er schimmel. Dit kan in principe geen kwaad, maar de kaasjes worden gewoon onverkoopbaar. | |
BlaatschaaP | zondag 8 juli 2007 @ 23:59 |
Het is dan wel geen Franse kaas (namelijk Belgisch), maar toch.. Chimay ![]() Een jaar geleden een keer gekregen op een kaasplankje en toen een écht culinair orgasme gehad. Wat was dat godsgruwelijk lekker zeg. Ging natuurlijk gepaard met trappistenbier (daar is de kaas ook gedeeltelijk van gemaakt) en was echt een mega-succes. Vervolgens nog onderzoek gedaan om het kaasje weer te kunnen vinden wat vorige week pas weer lukte! Heerlijk! | |
Nembrionic | maandag 9 juli 2007 @ 00:02 |
quote:Waar te verkrijgen? Casparov? Bij jouw in de winkel? Want dan kom ik langs ![]() | |
B_TRAVEN | maandag 9 juli 2007 @ 00:08 |
blauwe aderkazen, en uit sardinië (Italië) casu marzu. | |
BlaatschaaP | maandag 9 juli 2007 @ 10:47 |
quote:Volgens mij is het redelijk bekend en dus gewoon verkrijgbaar in de normale kaasboeren. Het vreemde is wel dat ik een jaar geleden dus op zoektocht ben geweest naar deze kaas en toen bij verschillende kaasboeren uitgelachen(!) werd toen ik vroeg naar kazen die te maken hadden met/gemaakt waren van bier. Vorige week deden ze echter doodnormaal toen we 'm zagen staan. | |
Nembrionic | maandag 9 juli 2007 @ 12:14 |
quote: ![]() Wat de kaasboer niet kent dat eet 'ie niet ![]() | |
B_TRAVEN | maandag 9 juli 2007 @ 23:16 |
quote: ![]() | |
Casparovvv | zaterdag 14 juli 2007 @ 17:53 |
quote:Nee. Er zijn meerdere soorten, zowel rauwmelks als gepasteuriseerd. Er zit veel verschil in kwaliteit, je hebt er die 3 weken gerijpt worden maar er zijn ook chimay varianten die 6 maanden gerijpt worden. Wij hebben 'm momenteel niet (sorry Nembrionic), maar hebben 'm wel eens gehad. In de zomer dunnen we ons assortiment een beetje uit vanwege de afnemende drukte. 's Winters hebben we een groter assortiment. Feitelijk is het gewoon een rood kaasje met een gewassen korst, er zijn wel kazen te vinden die redelijk aan je smaak tegemoet komen. | |
Casparovvv | zaterdag 14 juli 2007 @ 17:56 |
quote: ![]() ![]() ![]() Vraag me overigens af waar jij die kaas gegeten hebt, volgens Europese regels mag deze kaas niet verkocht worden omdat het feitelijk bedorven etenswaar is. | |
Pistol_Pete | zaterdag 14 juli 2007 @ 22:52 |
Epoisse kazen ![]() ![]() ![]() | |
Casparovvv | zaterdag 14 juli 2007 @ 22:57 |
quote:Goed spul idd. Wij krijgen ze in groter formaat binnen (+- 1.3 kg ofzo). Soms is 'ie zo zacht dat we 'm in bakjes moeten verkopen. |