abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 4 januari 2005 @ 16:41:46 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24394184
Darn, deel 4 alweer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 januari 2005 @ 16:43:39 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24394336
Zo ik heb alles in huis, behalve de kappertjes, dus ga beginnen!
Thanks a million, Piet!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 4 januari 2005 @ 16:58:46 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24394516
Ansjovisfiletje of 2 erdoor is ook lekker, lekker mee koken, smaakt niet naar vis, maar geeft de saus meer Umami.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24394835
Die zitten er al in...
Kook weinig met zout, sinds die tip van jou.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_24394943
Ruikt grandioos!
Echt volwassen eten.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 4 januari 2005 @ 19:48:33 #7
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24397590
Waar gebruik je dan zout voor Piet?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 4 januari 2005 @ 19:58:07 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24397757
quote:
Op dinsdag 4 januari 2005 19:48 schreef Martijn_77 het volgende:
Waar gebruik je dan zout voor Piet?
Om dingen zouter te maken?
Om te conserveren (als je ham droogt) of te bewerken (witte kool in zuurkool ) vocht er uit te trekken (snijbonen, groente voordat je ze in zuur legt), of als zoutkorst om een vis of kip,
Of begrijp ik je vraag verkeerd?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24398308
gaat goed met jje topicserie, Piet!
pi_24399459
Nu bij de Appie: Wildfond en visfond voor een euro. (ipv 2,25) Dat is toch niet duur he..

Ook vaag: de bouillonpot van Appie gaf als ingredientendeclaratie: Water, bouillonpoeder etc etc. Doen ze nou bouilonpoeder oplossen en dan water toevoegen?

En ik heb voor het eerst in mijn leven roomboter in huis. Ben benieuwd of het nu stukken lekkerder wordt.

Kortom: de slechte invloed van Pietverdriet
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  dinsdag 4 januari 2005 @ 23:04:52 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24400417
Fond met die ingredienten zuigt sportsokken.
Fond maakt je beter zelf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24400845
Boter is lekker! Liever een boterham met boter, als met margarine en beleg!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_24401107
quote:
Op dinsdag 4 januari 2005 23:24 schreef krakkemieke het volgende:
Boter is lekker! Liever een boterham met boter, als met margarine en beleg!
pi_24402349
Nee, de fond heeft wel extract van hertenvlees, ui, wortel, prei, selderij gelatine, rodewijn en specerijen. De ingredienten van de bouillon van Struik zag er ook wel goed uit. Het was de eigen huismerk met dat poeder als ingredient

Maar geldt bij halffabrikaten niet: beter een goed halffabrikaat dan een eigen misbaksel?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  woensdag 5 januari 2005 @ 00:48:56 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24402635
Ja en nee tim, als je lol hebt aan koken, is het leuk om je eigen halffabrikaten te maken, bovendien zijn halffabrikaten relatief duur.
En basis dingen maken als boullion, brood, fond, roux, pasta is helemaal niet zo moeilijk. En een zelfgemaakte boullion is honderd keer zo lekker dan dat zoute spul van struik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 januari 2005 @ 15:03:32 #16
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24411922
quote:
Op dinsdag 4 januari 2005 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Om dingen zouter te maken?
Om te conserveren (als je ham droogt) of te bewerken (witte kool in zuurkool ) vocht er uit te trekken (snijbonen, groente voordat je ze in zuur legt), of als zoutkorst om een vis of kip,
Of begrijp ik je vraag verkeerd?
Nee, je begrep mijn vraag niet verkeerd. Want zoals je in dat andere topic ook al duidelijk maakte gebruik je zelf heel weinig zout.

Maar ik vroeg me gewoon af waar jij dan wel zout voor / in gebruikte.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24421761
Hoe maak ik rodekool soep?
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:28:20 #18
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_24421872
quote:
Op dinsdag 4 januari 2005 16:58 schreef Pietverdriet het volgende:
maar geeft de saus meer Umami.
Wa

Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:33:24 #19
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24421989
umami betekent , kractiger completer,

trouwens weet je wat heerlijk is zuurdesem brood met zeezout boter
flore de sol echt godeelijk zo een broodje met een laagje boter
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:40:02 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24422141
Umami is de 5e smaak, naast zout, zoet, zuur en bitter.
Mensen omschrijven het als volheid, compleetheid, diep, donker. Het is de overeenkomst in smaak van oude kaas, zongedroogde tomaten, ansjovis, erwtjes, shi take.
Het is hoe ve-tsin smaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:42:20 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24422195
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 23:24 schreef prupke het volgende:
Hoe maak ik rodekool soep?
nooit gegeten, is dat lekker?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24422230
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 23:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

nooit gegeten, is dat lekker?
MOet heel erg lekker zijn naar wat ik vernomen heb.
Maar hoe te bereiden geen idee.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:48:00 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:49:37 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24422380
recepten verschillen nogal in smaak, lijkt het
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24422489
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 23:49 schreef Pietverdriet het volgende:
recepten verschillen nogal in smaak, lijkt het
Ja maar dat is toch met alles?
IK kan zoveel bereiden van wat ik met 3 anderen lekker vind maar dat wil niet zeggen dat een 4e persoon het ook lekker vind. Smaken verschillen nu eenmaal.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 5 januari 2005 @ 23:59:09 #26
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24422643
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 23:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Umami is de 5e smaak, naast zout, zoet, zuur en bitter.
Mensen omschrijven het als volheid, compleetheid, diep, donker. Het is de overeenkomst in smaak van oude kaas, zongedroogde tomaten, ansjovis, erwtjes, shi take.
Het is hoe ve-tsin smaakt.
Dus de volle smaak van oude kaas en ansjovis is Umami?

Heb nog nooit Ve-tsin zo geproefd
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  † In Memoriam † donderdag 6 januari 2005 @ 00:17:29 #27
34726 Fratz
Max
pi_24423132
hallo Piet,

ik ben gek op geitenkaas, maar ik moet bekennen, behalve op een broodje en door de sla heb ik verder niet veel inspiratie, heb jij nog tips?
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  donderdag 6 januari 2005 @ 00:20:30 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24423220
quote:
Op woensdag 5 januari 2005 23:59 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dus de volle smaak van oude kaas en ansjovis is Umami?

Heb nog nooit Ve-tsin zo geproefd
Ja, en nu je er over nadenkt, vallen er dingen op hun plaats, niet?
Ook als je boullion zelf trekt, en hem lekker lang laat trekken, kom je deze smaak tegen.
Ve-Tsin zo proeven is trouwens niet aan te raden, dat is net zo smerig als zoetstof
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 januari 2005 @ 00:22:23 #29
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24423280
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 00:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, en nu je er over nadenkt, vallen er dingen op hun plaats, niet?
Ook als je boullion zelf trekt, en hem lekker lang laat trekken, kom je deze smaak tegen.
Ve-Tsin zo proeven is trouwens niet aan te raden, dat is net zo smerig als zoetstof
Ja is inderdaad een hele specifieke smaak die zich met niks laat vergelijken.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 6 januari 2005 @ 00:22:29 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24423282
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 00:17 schreef Fratz het volgende:
hallo Piet,

ik ben gek op geitenkaas, maar ik moet bekennen, behalve op een broodje en door de sla heb ik verder niet veel inspiratie, heb jij nog tips?
Plak door een losgeslagen eitje halen en dan door de cornflakes, en dit dan vervolgens bakken?
Op een toast, en dan grillen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 januari 2005 @ 00:23:13 #31
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24423311
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 00:17 schreef Fratz het volgende:
hallo Piet,

ik ben gek op geitenkaas, maar ik moet bekennen, behalve op een broodje en door de sla heb ik verder niet veel inspiratie, heb jij nog tips?
In bladerdeeg als hapje?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 6 januari 2005 @ 00:26:43 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24423428
Verkruimeld door de pasta saus is ook lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 6 januari 2005 @ 00:54:01 #33
34726 Fratz
Max
pi_24424290
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 00:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Plak door een losgeslagen eitje halen en dan door de cornflakes, en dit dan vervolgens bakken?
Op een toast, en dan grillen?
oei, dit lijkt me lekker!!!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  donderdag 6 januari 2005 @ 00:57:33 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24424393
Geloof me, dat is het.
Lekker met een salade met croutons, spekjes en gebrande pijnboompitten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 januari 2005 @ 01:01:32 #35
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24424508
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 00:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Geloof me, dat is het.
Lekker met een salade met croutons, spekjes en gebrande pijnboompitten.
Piet hoe voorkom je eigenlijk dat je pijnboompitten verbranden? Als je ze brand?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 6 januari 2005 @ 01:18:54 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24424962
quote:
Op donderdag 6 januari 2005 01:01 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Piet hoe voorkom je eigenlijk dat je pijnboompitten verbranden? Als je ze brand?
Met branden bedoel ik, in een koekenpan roosteren, kon ff niet op roosteren komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 januari 2005 @ 08:04:44 #37
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24447428
Piet ik heb een crab salade gemaakt maar hij blijft vrij dun. Hoe kan ik dit een beetje binden?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 7 januari 2005 @ 11:40:31 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24449542
Wat heb je er in gedaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 januari 2005 @ 15:30:20 #39
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24452457
quote:
Op vrijdag 7 januari 2005 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat heb je er in gedaan?
Krabsticks
Mayo
Ketchup
Stukje appel
Beetje visolie / beetje congac.
Peper en zout
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 7 januari 2005 @ 15:39:57 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24452569
En wil je hem redden, of een beter recept? Om hem te redden, poe, dit wint geen schoonheidsprijs, maar doe het in een zeef en vang de vloeistof op.
week gelatine in koud water en los het daarna op in een beetje heet water. Meng dit met de dressing van de krab salade en meng dat door de krabsalade,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 januari 2005 @ 15:52:57 #41
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24452782
quote:
Op vrijdag 7 januari 2005 15:39 schreef Pietverdriet het volgende:
En wil je hem redden, of een beter recept?
Was van plan hem te redden maar als je een beter recept hebt dan haast ik me nog wel even naar de Supermarkt straks
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 7 januari 2005 @ 17:07:36 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24453725
Kook een paar eieren hard, en verkruimel deze, en voeg deze toe, (en laat eventueel de appel weg)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 januari 2005 @ 17:13:28 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24453786
12 hardgekookte kwartel eieren

1 Portie mini asperges (glas)
1 handje kappertjes
200 g schorseneer ofwel keukenmeideverdriet (geblancheert) als je ze kan krijgen
10 gele cherie tomaten, 10 rode
200 g veldsla
500 g krabvlees
kropsla
1 EL Balsamico
Zout en peper.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 januari 2005 @ 17:20:15 #44
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24453866
quote:
Op vrijdag 7 januari 2005 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:
12 hardgekookte kwartel eieren

1 Portie mini asperges (glas)
1 handje kappertjes
200 g schorseneer ofwel keukenmeideverdriet (geblancheert) als je ze kan krijgen
10 gele cherie tomaten, 10 rode
200 g veldsla
500 g krabvlees
kropsla
1 EL Balsamico
Zout en peper.
Klinkt wel erg lekker Piet ga ik zeer zeker proberen maar kan ik de kappertjes er uit laten?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 7 januari 2005 @ 17:29:14 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24454004
Sure, recepten zijn altijd handleidingen, geen wetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24454158
Piet, ik zie deze topicreeks nu pas. Mag ik je zeggen dat ik uitermate positief verrast ben? Ik had je altijd voor een verzuurde reactionair versleten, maar ziehier! De voorkomenheid en wellevendheid zelve!

Uhmmmm...excuses.

Toch eens aan mijn mensenkennis werken...!

[ Bericht 8% gewijzigd door pyl op 07-01-2005 20:46:23 ]
Eenen pyl vlieght snelder dan een clootken even swaer
pi_24456584
quote:
Op vrijdag 7 januari 2005 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Sure, recepten zijn altijd handleidingen, geen wetten.
Oftewel: De kookkunst geeft de regels, de smaak de uitzonderingen. Cas Spijkers (voorkant van menukaart van de Swaen, afgedrukt in Restaurant techniek deel I)

Zelf maak ik als kelner er altijd van: De etiquette geeft de regels, de situatie de uitzonderingen.

Dit gezegd hebben moet je natuurlijk altijd oppassen met het aanpassen van recepten. Misschien zijn die kappertjes net nodig om balans in smaak of, niet minder belangrijk, de structuur te brengen in het gerecht. Maar je eigen smaak (en mondgevoel) is natuurlijk leidend.
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zaterdag 8 januari 2005 @ 10:43:37 #48
18772 pos
@@sweet@@
pi_24460541
Piet ik wil graag eens zelf pate maken. Heb jij een lekker recept voor me?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  zaterdag 8 januari 2005 @ 11:21:59 #49
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24460915
quote:
Op zaterdag 8 januari 2005 00:27 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Oftewel: De kookkunst geeft de regels, de smaak de uitzonderingen. Cas Spijkers (voorkant van menukaart van de Swaen, afgedrukt in Restaurant techniek deel I)

Zelf maak ik als kelner er altijd van: De etiquette geeft de regels, de situatie de uitzonderingen.

Dit gezegd hebben moet je natuurlijk altijd oppassen met het aanpassen van recepten. Misschien zijn die kappertjes net nodig om balans in smaak of, niet minder belangrijk, de structuur te brengen in het gerecht. Maar je eigen smaak (en mondgevoel) is natuurlijk leidend.
je kan er een keer op je bek gaan, wie niet waagt wie niet wint
  zaterdag 8 januari 2005 @ 11:26:11 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24460980
zelf pate maken

Recept voor paté
Wild Pate:
500 gram wild (je kan in plaats van wild ook kalfsvlees en varkensvlees gebruiken, of (ganze)lever, jummie, maar dan is het natuurlijk geen wild pate) marineer je in een scheut cognac, peper uit de molen, thijm en een fijngesneden ui, zout
Laten marineren

Neem
350 gram varkensvlees
350 gram kalfsvlees
250 gram vet spek
2 gesnipperde uien
glas port, madeira of cognac
2 losgeslagen eieren
zout, peper, thijm, knoflook,
Gooi het vlees en spek door de keukenmachine of de gehaktmolen, met een fijn mes, zonodig 2 maal. fruit de uien een minuut of tien.
Meng de ingredienten in een grote mengkom, samen met de marinade.

Snij het wild aan dunne reepjes, 5 mm bij 5 mm en doe het door het vleesmengsel.
Bedek een terrien met vetspek plakjes.
stort de vleesvulling er in, en dek de pate af met vet spek, sluit de terriene (als je geen echte pate vorm hebt, gebruik dan een brood of cakevorm en sluit deze af met alu folie.
Zet de vorm in een bak met water, die ten minste tot de helft rijkt en zet dit in een oven voor ca 1 1/2 uur. De pate is gaar als ie zich los heeft gemaakt van de vorm en het vet helder geel is (zonder rose)
Laat een nacht afkoelen in de keuken, en zet hem de volgende ochtend in de koelkast.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 8 januari 2005 @ 11:28:26 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24461009
quote:
Op zaterdag 8 januari 2005 00:27 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Oftewel: De kookkunst geeft de regels, de smaak de uitzonderingen. Cas Spijkers (voorkant van menukaart van de Swaen, afgedrukt in Restaurant techniek deel I)

Zelf maak ik als kelner er altijd van: De etiquette geeft de regels, de situatie de uitzonderingen.

Dit gezegd hebben moet je natuurlijk altijd oppassen met het aanpassen van recepten. Misschien zijn die kappertjes net nodig om balans in smaak of, niet minder belangrijk, de structuur te brengen in het gerecht. Maar je eigen smaak (en mondgevoel) is natuurlijk leidend.
Cas Spijkers, die zo veel van smaak en gerechten en lekker eten weet dat ie in een supermark kant en klaar gerechten en halffabrikaten klaar maakt, Die Cas Spijkers..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 8 januari 2005 @ 11:33:09 #52
18772 pos
@@sweet@@
pi_24461082
Thnx Piet
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_24461875
quote:
Op zaterdag 8 januari 2005 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Cas Spijkers, die zo veel van smaak en gerechten en lekker eten weet dat ie in een supermark kant en klaar gerechten en halffabrikaten klaar maakt, Die Cas Spijkers..
Tja, de kachel moet ook branden he... De horeca is geen vetpot...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zaterdag 8 januari 2005 @ 13:28:25 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24462945
Zeker als ze je sterren afpakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 januari 2005 @ 23:16:56 #55
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24523327
piet help ik ben bezig met een recepten date base voor mezelf.

het volgende beslag:

150 gram gesmolte boter
150 gram bloem
150 gram poedersuiker
150 gram eiwit

spreek uit als tweeje beslag maar ik kan niet op de scrijf wijze komen


gaat in hoekje zitten en gaat zich diep schamen
pi_24523562
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 23:16 schreef karper het volgende:
piet help ik ben bezig met een recepten date base voor mezelf.

het volgende beslag:

150 gram gesmolte boter
150 gram bloem
150 gram poedersuiker
150 gram eiwit

spreek uit als tweeje beslag maar ik kan niet op de scrijf wijze komen


gaat in hoekje zitten en gaat zich diep schamen
** Tuiles
Roer 50 g eiwit met 50 g bloem, 50 g poedersuiker en 50 g gesmolten boter tot een glad beslag. Laat het beslag 30 min. rusten. Schep het dan in een spuitzak met fijne spuitmond en spuit kronkelige sliertjes deeg (of andere vormen) op de bakplaat. Bak de tuiles ± 8 min. in het midden van de oven (180 °C). Voor de donkere tuiles voegt u 1 tl cacaopoeder toe aan het beslag.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  dinsdag 11 januari 2005 @ 23:51:35 #57
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24523903
bedankt ook al gebruiken wij in de keuken toch echt een ander naam


maar toppie
pi_24524047
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 23:51 schreef karper het volgende:
bedankt ook al gebruiken wij in de keuken toch echt een ander naam


maar toppie
tis graag gedaan hoor (ff gegoogled want zelf wist ik het niet hoor haha)
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_24524767
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 23:51 schreef karper het volgende:
bedankt ook al gebruiken wij in de keuken toch echt een ander naam
Als je "tuiles" op z'n frans uitspreekt dan kom je toch aardig in de buurt van tweeje/twieje
toch?
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_24524806
quote:
Op woensdag 12 januari 2005 00:36 schreef SuperRembo het volgende:

[..]

Als je "tuiles" op z'n frans uitspreekt dan kom je toch aardig in de buurt van tweeje/twieje
toch?
Ach maakt niet uit toch?
Zolang ze in een keuken maar voedsel bereiden ipv klaarmaken.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 12 januari 2005 @ 00:41:34 #61
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24524870
Heet dat niet oubliebeslag? Maak je van die harde dunne koekjes van, die erg lekker zijn bij een dessert
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  woensdag 12 januari 2005 @ 09:25:24 #62
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24528277
dat maken we er van ja, spiralen(om aazetstaal) bruid hekjes, en koekjes die we met cholade mouse opspuiten
pi_24532823
vraagje! Een bekende van mij heeft nog nooit met olie gewerkt (olijf/zonnebloem etc), ze is nog wat van de oude stempel . Nu vroeg zij kort geleden hoe je kan zien wanneer de olie warm genoeg is om iets in te bakken (bijvoorbeeld kipfilet of groente roerbakken).
Ik doe dit zelf eigenlijk altijd op gevoel, maar vraag me nu af of daar ook duidelijke regels voor zijn?
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  woensdag 12 januari 2005 @ 16:13:02 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24533179
In spugen, als het knettert is de olie heet genoeg.
(ik zelf zie het wel aan de olie wanneer die heet genoeg is)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 januari 2005 @ 16:14:56 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24533199
Karper, wat is nu precies je vraag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 januari 2005 @ 18:42:30 #66
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24535308
wat nou de goede naam was voor het beslag wat ik op noemde
pi_24535454
Je kan ook je spatel/pollepel op de bodem zetten: als er belletjes komen, is het heet genoeg.

Wat vinden jullie van de stelling (geleerd tijdens kooklessen op de VWO): Zet het vuur net zo heet dat er net wat gebeurt in de pan?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  woensdag 12 januari 2005 @ 18:59:07 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24535529
Ligt eraan wat je wil doen, tim, als je een biefstuk bakt doe je dat veel heter dan waarneer je uien wilt garen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 januari 2005 @ 00:16:01 #69
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24538756
quote:
Op woensdag 12 januari 2005 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:
In spugen, als het knettert is de olie heet genoeg.
(ik zelf zie het wel aan de olie wanneer die heet genoeg is)
Of je maakt je hand nat en gooit er een paar druppels in..
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  donderdag 13 januari 2005 @ 13:00:34 #70
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_24545539
Vraagje voor Piet:

Ik heb garnalen ligen (tijgergarnalen ofzo) en een blik tomatenblokjes. En voor de rest niet veel. Hoe maak ik hier een smakelijk pastagerecht van?

Ik heb nog gevonden: uien, blikje artisjokken en potje gedroogde tomaten op olie. Knoflook is ook in huis.

[ Bericht 25% gewijzigd door xJapser op 13-01-2005 13:39:12 ]
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
  donderdag 13 januari 2005 @ 14:12:13 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24546788
Uien apart langzaam bakken op een laag vuur tot goudbruin en moddergaar, voeg uitgeknepen knof op laatst toe.
Apart leggen
Pasta (neem lekker van die dunne chineese mihoen als je hebt) koken en met koud water afblussen.
Gedroogde tomaten fijnsnijden, artichokken fijn snijden.
Wok op vuur en heet laten worden, gepelde of hele garnalen hierin roerbakken met wat sambal of chili, gember (of gembersiroop),
Gedroogde tomater er in. Roeren.,
Voeg de pasta en de ui/knof toen.
Roeren, op smaak brengen met zout en peper eventueel.
Fusion koken.

Je kan van alles weglaten en toevoegen, heerlijk als je bv gedroogde garnalen toevoegt, oestersaus, wat soyasaus..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 januari 2005 @ 14:38:19 #72
42661 DrFonk
Dealer of Funky Music
pi_24547265
Piet, een hele domme vraag wellicht, maar even voor mijn gemoedsrust. de dooier van een ei is toch het gele? Ga strax zelf mayo maken nl....
They say you jive and game but can't be changed. On the positive side, you are my piece of the rock and I love you CC
pi_24548782
Mag ik ook antwoorden? Het gele is inderdaad de dooier. Het witte heet eiwit. Succes met het maken van de mayonaise!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  donderdag 13 januari 2005 @ 18:04:33 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24549440
Idd, het gele is de dooier. alles behalve de olie door elkaar mengen en dan heeel voorzichtig de olie er door roeren met een garde. in het begin druppels gewijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 januari 2005 @ 10:59:20 #75
42661 DrFonk
Dealer of Funky Music
pi_24559661
Tis gelukt! man-o-man, wat een triomf! paar tenen knoflook erdoor (uitgeperst) en had een prima dip voor vers gebakken stokbrood. Lekker op tafel met een wijntje...
They say you jive and game but can't be changed. On the positive side, you are my piece of the rock and I love you CC
  vrijdag 14 januari 2005 @ 11:01:37 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24559698
Lekker hé?
:-)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 januari 2005 @ 11:16:37 #77
42661 DrFonk
Dealer of Funky Music
pi_24559965
Goddelijk!
They say you jive and game but can't be changed. On the positive side, you are my piece of the rock and I love you CC
pi_24561460
Hoi Piet,

Toen ik het volgende las, moest ik even aan jou denken. Misschien heb je er iets aan:
"Geen beroepsopleiding, toch een SVH-diploma? (...) Dit is mogelijk via EVC. Dit staat voor Erkenning van (eerder) Verworven Comeptenties. Met een EVC-bekwaamheidstest beoordeelt het Horeca Branche Instituut of werkenden in de horeca in aanmerking komen voor een SVH diploma of delen ervan. We onderzoeken dan of u beschikt over voldoende werkervaring (binnen of buiten de horeca), persoonlijke kwaliteiten en diploma's behaald in de horecabranche of andere branches. Meer informatie vindt u op de site van het SVH

Je moet dan dit zelfstandig kunnen:
1 Bewaken dat anderen de verschillende soorten bedrijfs- en keukenafval op de juiste manier afvoeren.
2 Goederen bestellen, bij aflevering controleren en de daarbij behorende administratieve handelingen uitvoeren.
3 Een computersysteem met specifieke toepassingen voor de keuken gebruiken. Bijvoorbeeld het opslaan van receptuur.
4 Producten conserveren, zoals bijvoorbeeld fruit konfijten, visproducten invriezen of vleeswaren zouten.
5 Bij het bereiden van het gerecht rekening houden met voedingswensen van gasten, zoals natriumarm voedsel of een vegetarisch of glutenvrij dieet.
6 Menu’s van vier of meer gangen samenstellen volgens de basisregels.
7 Producten schoonmaken, wassen, pellen, ontvellen en uitboren.
8 Producten snijden, uitsnijden, snipperen, hakken, schaven en plukken.
9 Producten doorwrijven, zoals appels tot appelmoes.
10 Producten vacumeren.
11 Deeg zetten en uitrollen.
12 Producten inkoken zoals een saus.
13 Suiker karameliseren.
14 Producten flamberen, zoals kersen met kirsch.
15 Producten "en papillote" bereiden, zoals kabeljauwfilet.
16 Producten stomen, zoals aardappelen.
17 Groenten glaceren, zoals worteltjes.
18 Vleesproducten grilleren, zoals biefstuk.
19 Gerechten met meerdere onderdelen bereiden, zoals bijvoorbeeld gegrilde zalm met risotto en peterseliesaus.


Het is trouwens nog best duur: EUR 865 en evt. 415 extra als een praktijktest nodig is.

[ Bericht 52% gewijzigd door tim2308 op 14-01-2005 12:41:00 (eisenlijst toegevoegd) ]
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  vrijdag 14 januari 2005 @ 12:40:10 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24561702
Das lief van je Tim, dat je aan me denkt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24569502
Hehehe, volgens mij denken veel mensen aan je.......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 15 januari 2005 @ 11:20:06 #81
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24577728
Piet heb hier nog wat koude rijst staan wat zou hier van te maken zijn?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 15 januari 2005 @ 12:44:08 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24579058
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 11:20 schreef Martijn_77 het volgende:
Piet heb hier nog wat koude rijst staan wat zou hier van te maken zijn?
Nasi Goreng?
ff opbakken in een wok met wat reepjes gebakken ei en wat spek, een uitje, wat ketjap en sambal. At dat vroeger vaak als ontbijt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 13:36:17 #83
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24580031
Weet je niet iets als een toetje?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 15 januari 2005 @ 15:01:49 #84
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24581165
een lekkere parfait misschien?

edit: oooh met die rijst. nee sorry

[ Bericht 43% gewijzigd door Euc- op 15-01-2005 15:33:42 ]
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 15 januari 2005 @ 15:30:52 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24581571
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 13:36 schreef Martijn_77 het volgende:
Weet je niet iets als een toetje?
Rijst in een toetje, mmm,
Voor rijsttoetjes gebruik je altijd paprijst, maar wat je kan proberen is wat melk aan de kook te brengen met suiker en citroenrasp, en daar de rijst door te doen. weer aan de kook brengen, even door koken, en dan in een vorm gieten.
Zou er wel wat bindmiddel door doen, pijlwortel, maizena, of zoiets.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 17:45:34 #86
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24583757
Ik heb een sausje gemaakt voor bij mijn abrikozenparfait (die goed gelukt is), van abrikozenjam, sinaasappelsap en wat citroensap (alles laten koken en afkoelen), alleen is deze veel te zuur, wat te doen? Wat suiker bijkiepen? Honing?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 15 januari 2005 @ 17:51:17 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24583863
Suiker, honing heeft teveel een eigen smaak. Beter is trouwens dat je de suiker in de zure saus mee laat koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 17:55:07 #88
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24583937
Dus nog eens aan de kook brengen met de suiker erbij? bedankt
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 15 januari 2005 @ 17:56:59 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24583961
Jep, en ff door laten koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 18:01:39 #90
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_24584027
Zeg...we kennen allemaal die Chicken Tonight zut. Maar als je nou bijvoorbeeld de tomatenroomsaus vers wilt maken, hoe maak je zoiets. Ik bedoel eigenlijk te zeggen: "Hoe maak je je eigen "chicken tonight (en dan het liefst die tomatenroom) ?"
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
pi_24584102
Beste Piet,

Kun jij mij vertellen hoe je de lekkerste Harissa klaarmaakt?


Groeten,

Stali.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 18:11:27 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24584181
Snij uien fijn en doe deze met een scheut olie in een steelpannetje en zet op een laag pit, hoe lager hoe beter, en laat ze langzaam garen, duurt ff tot ze goudkleurig worden (dit moet langzaam gebeuren, dan wordt de smaak veeeeeeel beter)
Neem rijpe tomaten en vlies die (in deze tijd van het jaar neem je bliktomaten) en knijp ze tussen je handen fijn, niet met de staafmixer. Breng dit zachtjes aan de kook en voeg wat verse groene kruiden (rozemarijn, thijm, peterselie, selder) en knoflook toe.
Dit breng je op smaak met zout en peper.
Wil je een gladde saus, druk dit dan door een zeef, ik vind het lekkerder als er stukjes in zitten.
Braad kip aan, en doe deze als de bruin zijn door de saus, en voeg wat rode wijn toe, deksel op de pan, lekker laten stoven.
Voeg voor het serveren een dot room toe, of mascarpone, is ook lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 18:22:27 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24584352
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 18:06 schreef Stali. het volgende:
Beste Piet,

Kun jij mij vertellen hoe je de lekkerste Harissa klaarmaakt?


Groeten,

Stali.
Oe Harissa, een vriend van mij uit Tunesie maakt dat zelf,
is zeg maar zoals je Sambal maakt, en dan met Kummel, Karwij, Koriander en Knoflook, verder zeezout en Olijfolie.
Per 100 gram Chili´s (neem milde en scherpe door elkaar, en geen Madame janet ofzo, het is niet de bedoeling dat het bloed en bloed heet wordt) 1 theelepel van elk van de kruiden en 2 tenen knoflook.
Chilies roosteren, geeft een rokerig smaakje en verwijdert het harde velletje, je kan de zaadlijsten laten zitten als je het scherp wil, maar ik heb het liever zonder.
chili´s in de foodprocessor,
Malen met wat olijfolie,
Pannetje, chilies erin, kruiden erbij (gemalen) en de fijngemaakte knoflook.
Zoveel zout erin als je lekker vindt, (ik gebruik het zout om de knof fijn te maken, tenen schillen, platte kan van het mes erop, mep op geven en wat zout op strooien, fijn hakken en ff laten liggen,)
Geheel aan de kook brengen,.
in potje doen,
Af laten koelen, wat olie erop en blijft een tijd goed in de koelkast.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 18:25:04 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24584396
Harissa Saus,
Neem 2 delen water, 2 delen harissa, 2 delen citroensap en 1 deel olijfolie,
Lekker bij de salade of over de CousCous.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24584480
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 18:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oe Harissa, een vriend van mij uit Tunesie maakt dat zelf,
is zeg maar zoals je Sambal maakt, en dan met Kummel, Karwij, Koriander en Knoflook, verder zeezout en Olijfolie.
Per 100 gram Chili´s (neem milde en scherpe door elkaar, en geen Madame janet ofzo, het is niet de bedoeling dat het bloed en bloed heet wordt) 1 theelepel van elk van de kruiden en 2 tenen knoflook.
Chilies roosteren, geeft een rokerig smaakje en verwijdert het harde velletje, je kan de zaadlijsten laten zitten als je het scherp wil, maar ik heb het liever zonder.
chili´s in de foodprocessor,
Malen met wat olijfolie,
Pannetje, chilies erin, kruiden erbij (gemalen) en de fijngemaakte knoflook.
Zoveel zout erin als je lekker vindt, (ik gebruik het zout om de knof fijn te maken, tenen schillen, platte kan van het mes erop, mep op geven en wat zout op strooien, fijn hakken en ff laten liggen,)
Geheel aan de kook brengen,.
in potje doen,
Af laten koelen, wat olie erop en blijft een tijd goed in de koelkast.
Hee, dank je wel Piet. Ik zie meteen wat ik dus vergeten ben nl. de knoflook!!
Dat mis je dan toch echt.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 18:39:15 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24584606
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 18:30 schreef Stali. het volgende:

[..]

Hee, dank je wel Piet. Ik zie meteen wat ik dus vergeten ben nl. de knoflook!!
Dat mis je dan toch echt.
Het staat en valt natuurlijk ook bij de chilies die je gebruikt..
Waarschijnlijk kan je fantastische saus maken met mooie hongaarse paprika´s en smaakvolle chilischeuten, die beide vol van smaak zijn en niet alleen maar bitter en scherp.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24584692
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het staat en valt natuurlijk ook bij de chilies die je gebruikt..
Waarschijnlijk kan je fantastische saus maken met mooie hongaarse paprika´s en smaakvolle chilischeuten, die beide vol van smaak zijn en niet alleen maar bitter en scherp.
Ja, is waar. Ik heb mijn sambalgebruik af moeten leren omdat ik alles zat te verheten totdat ik niets meer kon proeven. Later ontdekte ik andere sambals en Harissa maar het laatste is nog best lastig maken.

Ik ga jouw recept eens proberen.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 18:47:09 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24584726
Er is trouwens ook een gerecht dat Harissa heet, met groene paprika, (geroosterd) tomaten en uien, op smaak gebracht met coriander, karwij en knoflook, en dan is er ook nog een soep die zo heet, een soort harige pap met tarwe en lamsvlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24721014
Wat is een lekker recept met grote garnalen?
.: Let epsilon be smaller than zero :.
pi_24721506
Hier kan je alvast wat ideeetje uit halen.

Tijger garnalen.. recepten gevraagd!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')