675 gram whatever rauwe garnalen.
115 gram boter.
60 ml plantaardige olie.
8 teentjes knoflook, fijngehakt.
1 tot 3 gedroogde arbol pepers. (ik zou niet weten wat het is, ik neem rode pepers, is ook lekker)
1 eetlepel verse limoensap.
1/4 theelepel zout.
Topjes van bosuien, fijngesneden, voor garnering.
1.Oven voorverwarmen tot 200 graden.
Garnalen pellen en ontaderen, staartje intact laten; goed afspoelen en uitlekken.
2.Boter en olie in kleine koekepan over gematigd vuur verhitten tot boter schuimend en gesmolten is. Knoflook, pepers, limoensap en zout toevoegen.
Al roerende 1 minuut koken.
Van vuur verwijderen.
3.Garnalen in gelijke laag in ondiepe 2 L ovenschaal rangschikken. Hete botermengels over de garnalen schenken.
4.Garnalen, onder eenmaal roeren, 10 tot 12 minuten bakken tot de garnalen roze en ondoorschijnend geworden zijn. Niet te lang bakken daar de garnalen dan droog en taai worden. (duh
![]()
) Indien gewenst garneren.
Wat ik wel eens doe is gewoon in de boter bakken, en dan room erbij doen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
♥
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV♥