DancingPhoebe | zaterdag 4 december 2004 @ 10:51 |
Er is geloof ik al eens een topic over geweest, maar ik kan het niet meer terug vinden. Ik wil dus een ijsmachine kopen. Maar welke ijsmachine? Ze verschillen nogal in prijs en in weet ik het wat, maar goed ik kan me herrineren dat er in dat andere topic wel iets aan bruikbare info stond, maaaaaar waaaaaaaaaaaaaaar is het? Anyway. Hebben hier mensen een ijsmachine? Zo ja, welke? En ben je er tevreden over? Zou je hem zelf aanraden? | |
Safari | zaterdag 4 december 2004 @ 22:29 |
Ik heb een Philips Cucina en ben daar best tevreden mee. Hij werkt op basis van een koelschijf die je eerst diepvriest en daarna in het apparaat plaatst. De motor heeft twee snelheden: eentje voor room-/sorbetijs en eentje voor softijs. In de handleiding staat een behoorlijke hoeveelheid ijsrecepten. Daarvan heb ik inmiddels bijna de helft geprobeerd en ze zijn allemaal naar tevredenheid gelukt. Aanrader dus! Een klein nadeel is wellicht dat de koelschijf minstens 30 uur in de vriezer moet liggen. Als je dus twee soorten ijs wilt maken, moet je het ruim van tevoren plannen. Maar ik geloof dat je voor niet al te veel geld extra koelschijven kunt kopen, dus dat probleem is oplosbaar. Het allermooiste blijft natuurlijk een ijsmachine met een ingebouwd koelelement, maar dan ga je al snel richting (semi-)professioneel gebruik en daar hangt een dito prijskaartje aan. | |
Scootmobiel | zondag 2 januari 2005 @ 15:51 |
In dit topic ging het ook al heel even over ijsmachines, maar ik vind het erg leuk dat er nu ook een specifiek ijsmachine-topic is! ![]() Zelf heb ik vlak voor de kerst een ijsmachine gekocht bij Kruidvat, van het merk Aigger, voor maar 17,95 euro, en daar ben ik heel tevreden over. Hij bestaat uit een koelgedeelte (= een bak die je in de vriezer moet zetten, zodat de koelvloeistof die in de dubbele wand zit bevriest) en een opzetbaar motorgedeelte, dat voor het draaien zorgt. Je doet hierbij gewoon het mengsel van ingrediënten erin (het ijsbeslag), laat hem 35 minuten draaien en zet het koelgedeelte dan een half uurtje in de vriezer. Het resultaat is heerlijk! ![]() ![]() Mijn eerste probeersel was citroenijs, en gisteren heb ik aardbeienijs gemaakt. Allebei heel goed gelukt. Ik kan je deze machine van harte aanraden, ze zullen hem nu nog wel hebben bij Kruidvat! Hier even een foto van het citroenijs, met de doos van de machine erbij: ![]() | |
Syrena | donderdag 30 juni 2005 @ 13:59 |
quote:Even kicken, is dat dezelfde die nu ook weer in de aanbieding is? Ik hoop dat ze er nog eentje hebben, zit al de hele dag aan yoghurtijs te denken.... ![]() | |
Scootmobiel | donderdag 30 juni 2005 @ 14:29 |
Ja, dat is 'm! Zelfde apparaat, en dezelfde prijs (17,95 euro) die ik er toen ook voor betaald heb. Hier staat-ie in de Kruidvat-folder van deze week: http://www.internetvoordeel.nl/documentviewer.html?sDocName=pageProduct&ProdID=13081& ![]() En hier nog even een close-upje, met mijn eerste portie ijs erbij: ![]() Geweldig machientje! ![]() | |
Syrena | donderdag 30 juni 2005 @ 14:46 |
Ziet er goed uit!! Neemt het veel ruimte in beslag in de vriezer? We hebben van die lades thuis en mijn moeder zeikt al maanden over mijn broodbakmachine en dat die zo in weg staat enzo... ![]() | |
mirugai | donderdag 30 juni 2005 @ 15:08 |
quote:hmmmm, klinkt als dat het tijd wordt om het huis uit te gaan... | |
Syrena | donderdag 30 juni 2005 @ 15:10 |
quote: ![]() Ik heb zooooo twee slaapkamers nodig, of een enorm berghok.... Ow men, ik zit me echt te verheugen op die ijsmachine, nog 2 uurtjes werken en dan kan ik de stad in ![]() | |
Scootmobiel | donderdag 30 juni 2005 @ 15:37 |
quote:Heb 'm ff opgemeten... In de breedte en diepte neemt hij allebei 19 cm in (is dus 19 cm in doorsnee) en hij is 14 cm hoog. Bij mij past-ie precies (lees: nèt nog) in de vriezerlade, qua hoogte. Succes alvast, ik hoop voor je dat ze 'm nog hebben! ![]() | |
devlinmr | donderdag 30 juni 2005 @ 15:56 |
Uit mijn hoofd zijn er 3 soorten ijsmachines 1 Machines die je in de diepvries moet zetten terwijl je ze laat draaien 2 machines met een in te vriezen bak 3 machines met een eigen vries element van deze soorten is de 2e de meest gebruikte voor particulieren de 1ste soort niet handig is in gebruik en de 3e de beste daar deze zelf invriest. Deze is echter ook de duurste (uit mijn hoofd een paar honderd tot 1000 ¤) hier is een lijstje met verschillende machines. http://www.hermeselectronics.nl/?SG=120 | |
Syrena | donderdag 30 juni 2005 @ 16:04 |
Hoe lang moet zo'n bak gemiddeld dan in je diepvries staan voordat ie klaar voor gebruik is? | |
funkyskunkie | donderdag 30 juni 2005 @ 16:12 |
Damn, geweldig topic dit, denk dat ik morgen ook maar even langs de Kruitvat ga. Dat ijs ziet er heerlijk uit, krijg er spontaan zin in ![]() | |
Syrena | donderdag 30 juni 2005 @ 16:16 |
quote:Nog 45 min! ![]() ![]() ![]() Ff lijstje maken met wat ik nog meer moet in de stad, want ik ben in staat om regelrecht die machine te kopen en dan meteen af te taaien ![]() | |
Scootmobiel | donderdag 30 juni 2005 @ 17:10 |
quote:Als je hem (vanwege ruimtegebrek ofzo) niet permanent in de vriezer wilt hebben staan (en de koelvloeistof in de wanden van de bak dus altijd vloeibaar is), moet je hem vóór elk gebruik minimaal 18 uur lang in de vriezer zetten. Zelf heb ik hem doorlopend in de vriezer staan, zodat-ie altijd klaar voor gebruik is. (Want je zal maar net een onweerstaanbare trek in lekker vers ijs krijgen en dan nog 18 uur moeten wachten!! ![]() ![]() ![]() En na het draaien (± 35 min.) moet de bak (met ijs en al natuurlijk...) nog weer een half uurtje in de vriezer, voordat het klaar is om te eten. ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Scootmobiel op 30-06-2005 17:16:07 ] | |
Safari | donderdag 30 juni 2005 @ 17:25 |
quote:Zo'n bak neemt inderdaad relatief veel ruimte in. Je kunt beter een machine kopen met een koelschijf (18 cm doorsnede, 4 cm dik). Het effect is precies hetzelfde als bij een bak die je invriest. | |
Scootmobiel | donderdag 30 juni 2005 @ 18:51 |
Oh ja, en voor wie nog lekkere ijsrecepten zoekt... In dit topic kan je je hart ophalen! ![]() ![]() | |
miss_dynastie | donderdag 30 juni 2005 @ 19:27 |
Ik heb de Philips Cucina en dan de nieuwe serie, die hadden ze toevallig staan, heel dik tevreden ![]() Schijf moet 18 uur in de vriezer, maar das geen wereldramp. Werkelijk perfect! | |
Martijn_77 | donderdag 30 juni 2005 @ 19:38 |
Wat kost een gemiddelde ijsmachine eigenlijk? | |
Pietverdriet | donderdag 30 juni 2005 @ 21:36 |
quote:Ligt een beetje aan je vriezer, maar 24 uur is goed, beter 48. Ik maak hem schoon na het ijsmaken, en gooi hem dan in de vriezer, zodat ik altijd een koud element heb. Ik heb trouwens een philips Delezia (das een ouwe, heb hem al een jaar of 10 en doet het nog goed) | |
mirugai | vrijdag 1 juli 2005 @ 16:25 |
quote:ik ben eigenlijk wel benieuwd: staat de bak nou in de vriezer (maw. heb je de machine gekocht?) ...ben nogal lekker gemaakt in dit topic .... dus ik heb 'r ook maar eentje gekocht. | |
Syrena | vrijdag 1 juli 2005 @ 16:48 |
Ik heb 'm gekocht ja! ![]() Uiteraard hebben we chronisch plaatsgebrek in onze vriezer, dus moet even kijken wanneer ik 'm erin kan mikken ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 1 juli 2005 @ 18:29 |
een advies voor de mensen die deze goedkope ijsmachine gekocht hebben 1) Leg de" batterij" minstens 24 beter 48 uur in de vriezer 2) Gebruik minstens een 3 sterren vriezer, die goed koud staat (-20) 3) Doe de ijsmachine niet helemaal vol 4) Zorg dat je mengsel een 25% droge stof heeft. 5) Eet je ijs vers uit de machine, vries het niet in | |
MaRySe | woensdag 6 juli 2005 @ 16:27 |
Ik heb twee dezelfde ![]() | |
miss_dynastie | woensdag 6 juli 2005 @ 17:05 |
quote:Geen idee, die van mij was 100 euro. | |
Oblivion | woensdag 6 juli 2005 @ 17:08 |
Vandaag bij het kruidvat gezien: 17,95 euro. ![]() Dus mensen, op naar het kruidvat! | |
Sorella | woensdag 6 juli 2005 @ 17:57 |
Hoeveel ijsjes haal je uit zo,n ijsmachine ??? Als je er maar 1 puddingbakje ijs per keer uit kan halen dan schiet dat niet errug op lijkt mij. | |
miss_dynastie | woensdag 6 juli 2005 @ 18:16 |
quote:Ik haal er een liter uit ![]() | |
Sorella | woensdag 6 juli 2005 @ 21:54 |
quote:dat is een hoop maar jij hebt een dure ![]() Haal je uit een goedkope ijsmachine ook een liter ? | |
Pietverdriet | woensdag 6 juli 2005 @ 21:56 |
quote:Wil je een liter ijs eten dan? | |
Sorella | donderdag 7 juli 2005 @ 08:14 |
quote:Zo,n ijseter ben ik niet maar ik heb er wel 2 rondlopen die er dol op zijn en dan is voor iedereen ijs maken makkelijker als 3 keer zo,n machine vullen ![]() | |
Kaatje1974 | donderdag 7 juli 2005 @ 16:34 |
Hallo allemaal, Ik heb een ijsmachine van Philips (delizia) alleen zit er geen handleiding meer bij. Zou iemand mij de handleiding toe kunnen sturen? natuurlijk tegen vergoeding! Dan kan ik eindelijk eens zelf ijs maken. Alvast hartelijk dank groetjes | |
Martijn_77 | donderdag 7 juli 2005 @ 22:56 |
quote:Heb je al contact op genomen met de klantenservice van Philips? Meestal sturen die zonder kosten en nieuwe op. | |
dutch-mamma | vrijdag 8 juli 2005 @ 00:10 |
quote:Op www.philips.nl staat de Delizia niet (meer), maar misschien heb je hier wat aan (PDF-file)? Anders hier even kijken... Succes! | |
Syrena | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:51 |
Het was even proppen, maarrrrr De Bak Zit In De Vriezer!! Dus nu ben ik aan het aftellen en aan het bedenken wat voor ijs ik morgen ga maken ![]() Ik denk chocoladeijs met Nesquik gemaakt, want 'normaal' chocoladeijs vind ik altijd zo machtig en bitter. Of caramelijs. Of yoghurtijs...offeehhhh ![]() | |
Scootmobiel | zondag 10 juli 2005 @ 10:16 |
Hm, da's een idee inderdaad, met die Nesquik. Ik hou normaal ook niet van chocoladeijs vanwege de bittere smaak, dus ik ben best benieuwd of dit lekkerder is! ![]() | |
Pietverdriet | zondag 10 juli 2005 @ 10:31 |
Als je chocolade ijs maakt op basis van chocolademelk van cacao maak deze dan 24 uur van te voren. Dan hebben de korreltjes meer tijd hun smaak volledig te ontwikkelen in de melk. Het smaakt dan voller, en minder bitter. De Chocolade melk 24 uur in de koelkast, en dan pas chocolade ijs ervan maken. | |
Syrena | zondag 10 juli 2005 @ 19:36 |
De eerste mix staat af te koelen! Ik was alleen vergeten dat Nesquik al suiker bevat, de mix smaakt wel erg zoet nu. Ik heb het recept voor roomijs genomen, minus het vanillestokje (had ik niet) en plus een aantal dessertlepels Nesquik. Iemand nog een suggestie wat ik met 3 eiwitten kan maken? | |
Pietverdriet | zondag 10 juli 2005 @ 19:42 |
quote:Stijfslaan met suiker en daarna aardbeien pulp toevoegen en dat in de ijsmachine. Stijfslaan tot grijs, dus echt superstijf, suiker met klein beetje water aan de kook brengen en laten koken tot een druppel van deze massa in koud water hard wordt, dan de suikermassa met lopende mixer door de eiwitten slaan en een bak plaat bedekken met bakpapier, daar "grote vlokken" op leggen van de eisneeuw en deze in een oven drogen bij 90 graden. | |
Syrena | zondag 10 juli 2005 @ 19:47 |
Kan er ook nectarinenpulp bij? Die heb ik nl. wel. En hoeveel suiker en nectarinen dan (het zijn kleintjes). Ja ik ben een beginnend koker en nogal 'anal' wat betreft de hoeveelheden ![]() | |
Pietverdriet | zondag 10 juli 2005 @ 19:49 |
Soit, per 100 gram nectariene, een gram of 20, en per 200 gram pulp een eiwit. | |
Syrena | zondag 10 juli 2005 @ 20:01 |
Hm, ik heb nu 210 gram gepelde nectarines (het was meer, maar eentje is ontsnapt en die heeft de hond nu ![]() ![]() Heb ik er nog twee over ![]() Ik ga het nu ff allemaal Nigella-Lawsonnen/Jamie-Oliveren. | |
Syrena | zondag 10 juli 2005 @ 20:05 |
Kleine tip: nectarines tot pulp staafmixeren doe je in NIET in een ondiep kommetje ![]() Oke, tijd voor de eiwitten..... (ik schat dat ik nu nog 190 gram pulp overheb trouwens, damn) | |
Syrena | zondag 10 juli 2005 @ 20:17 |
Zo, het zit erin, het draait, het maakt een hoop herrie...over 35 minuten zal het wel klaar zijn.... | |
miss_dynastie | zondag 10 juli 2005 @ 20:33 |
quote:Wat zijn de verhoudingen? | |
Syrena | zondag 10 juli 2005 @ 20:39 |
quote:Zo ver was ik nog niet ![]() De nectarinenzooi is klaar, nu weet ik meteen waarom je pas moet vullen als het ding draait (ik heb nu de mousse erin gedaan en pas daarna het draaiding en aangezet) dus nu plakte een hoop tegen de wand en de bodem. Het smaakte al goed, alleen niet erg naar nectarine maar dat is logisch, er zaten er drie in, 40 gram suiker en 3 eiwitten (ja toch maar allemaal). Wel lekker, niet te zoet. Ik ga nu ff puinruimen..... ![]() | |
Syrena | woensdag 13 juli 2005 @ 15:12 |
Chocoladeijs was PERFECT! Hij was heel snel klaar (nou ja, 20 min.) vast omdat ik de mix idd 24 uur in de koelkast had gezet (tnx Piet!). Ik vond alleen dat ik de eidooier best goed proefde na een paar happen, en dat was best wel vies. Maar nu ben ik sowieso wel iemand die al snel dingen proeft en ruikt die anderen niet ruiken. Het was ook niet te zoet, wat ik eerst wel dacht, het smaakte net als chocolade softijs (tot me opviel dat ik dooier proefde dus ![]() Binnenkort yoghurtijs proberen! | |
Pietverdriet | woensdag 13 juli 2005 @ 15:36 |
Ik doe eigenlijk nooit eidooiers door mijn ijs. Ik weet dat het in veel recepten staat, maar ik laat het maar laat het meestal achterwege. | |
Syrena | woensdag 13 juli 2005 @ 15:38 |
quote:Dus gewoon weglaten? Ik vond het koken van slagroom al riskant, ik heb dat een keer voor een soeprecept gedaan, dat ging naar kaas smaken ![]() Nu wil ik naar huis ![]() ![]() | |
miss_dynastie | woensdag 13 juli 2005 @ 16:25 |
Ik heb net heerlijk banenen-walnoten-chocolade-ijs gemaakt. A la ben en jerry's chunky monkey ![]() | |
armpitje_ | woensdag 27 juli 2005 @ 10:35 |
nu bij trekpleister een in de aanbieding voor 17.95 geloof ik... heb van mn tante gehoord dat ie heel goed is ![]() ga em zelf niet kopen, is niet goed voor de lijn! | |
Jaantje1978 | woensdag 27 juli 2005 @ 22:08 |
Hallo, Ik heb me gisteren ook laten verleiden tot het kopen van zo'n ijsmachine van aigger bij het Kruidvat. Nu is me niet helemaal duidelijk wanneer ik het mengsel voor bijvoorbeeld roomijs in de machine moet schudden. Moet het mengsel eerst in de ijskast afkoelen? Of kan het meteen de machine in? dat stond immers niet zo heel duidelijk ik mijn boekje, dus - ongeduldig als ik ben - heb ik gekozen voor het laaste, daarna 35 minuten laten draaien en nog een half uur of zo in de vriezer. Het was meer milkshake toen ik het eruit haalde en aan de randen al heel hard. Niet te min erg lekker.... Maar hoe hoort het ijs te zijn? Echt hard, of kan je er ook smeuig ijs mee maken? BEdankt voor jullie tijd! Groetjes Jaantje | |
Scootmobiel | donderdag 28 juli 2005 @ 09:33 |
Hoi Jaantje, Ik heb dezelfde ijsmachine als jij, en als ik het zo lees zou het eigenlijk gewoon goed moeten zijn... Misschien was het ijsbeslag iets 'te nat' ofzo? Ik doe er meestal een zakje Klopklop bij, dan zit er wat meer droge stof bij en smaakt het ook wat romiger. Het kan ook zijn dat de bak van de machine nog niet koud genoeg was, hij moet minimaal 18 uur (liefst 24 uur) in de vriezer gestaan hebben voor elk gebruik. Zelf doe ik het ijsbeslag altijd meteen in de machine, je hoeft het dus niet eerst in de koelkast te zetten. En ik laat 'm vaak ook iets langer draaien dan 35 minuten, meestal 40 of 45, dat geeft een beter resultaat over het algemeen. En dan dus nog een half uurtje in de vriezer zetten. IJs hoort eigenlijk niet 'keihard' bevroren te zijn, maar lekker smeuig, zodat je het goed eruit kunt scheppen (en niet op ijskristallen zit te kauwen ![]() Ik zou het gewoon nog eens proberen als ik jou was, zo te horen heb je niet echt iets fout gedaan ofzo, dus met bovenstaande tips moet het wel lukken dacht ik zo. Succes ermee alvast! ![]() | |
Scootmobiel | donderdag 28 juli 2005 @ 09:36 |
Oh ja, en voor lekkere ijsrecepten kan je hier terecht: (klik op de blauwe link) Wie heeft een lekker ijsrecept? ![]() | |
Syrena | donderdag 28 juli 2005 @ 09:51 |
Ik heb mijn roomijsbeslag 24 uur in de koelkast laten afkoelen, toen had ik na 20 min. prima ijs. Dat heb ik idd nog even in de vriezer gezet. Het moet wel smeuiig blijven, anders is het niet te eten (dus ik raad je aan om die bak meteen leeg te eten ![]() | |
Jaantje1978 | donderdag 28 juli 2005 @ 13:07 |
Inderdaad zo'n keihard ijs is niks....ben nu citroensorbet aan het maken, misschien is dat wat makkelijker voor beginners ![]() | |
Scootmobiel | donderdag 28 juli 2005 @ 16:56 |
Graag gedaan... Het zal dan inderdaad wel aan de lades gelegen hebben. Lijkt me trouwens heerlijk zeg, citroensorbetijs. Moet ik ook eens gaan maken eigenlijk! ![]() | |
Urnie538 | woensdag 24 augustus 2005 @ 11:05 |
Ik heb bij Kruidvat.nl (de eerder vemelde link) eergister de ijsmachine besteld. Maar ik las ergens dat je het ijs vers moet eten, en niet in kan vriezen omdat het dan heel hard wordt. * Klopt dit? * Kan dit door een toevoeging van iets voorkomen worden? Groeten Erwin | |
Pietverdriet | woensdag 24 augustus 2005 @ 11:10 |
quote:ja dat klopt quote:Niet echt, je moet veel lucht in het ijs brengen als je het wilt voorkomen, en dat lukt niet met een kruidvatapparaatje. Maar waarom zou je ijs willen invriezen als je het vers kan maken? Versgemaakt ijs is veel lekkerder, dat is het hele punt van een ijsmachine | |
zoalshetis | woensdag 24 augustus 2005 @ 11:48 |
je kan ook, als het al een beetje smeuïg begint te worden, wat geklopte eiwitten doorheen doen. | |
Pietverdriet | woensdag 24 augustus 2005 @ 12:07 |
quote:Ja, dat kan, en rauw eiwit doet het ook goed in de vriezer, enzymbederf, oxidatie enzo.. | |
zoalshetis | woensdag 24 augustus 2005 @ 12:11 |
quote:ik heb er nooit last van gehad. vind je ook wel wat panisch reageren omdat ik ijs toch nooit bewaar. | |
Pietverdriet | woensdag 24 augustus 2005 @ 12:20 |
quote:Ik dacht dat je het als input bedoelde voor meer lucht in het ijs zodat je het kan invriezen. IJs maken is, samen met Paté iets waar je gewoon mee op moet passen, je moet erg op hygiene letten en geen rare dingen gaan doen. De eisen voor IJssalons zijn ook niet voor niets zo streng. Vuistregel voor thuismakers, gewoon vers ijs draaien en opeten. Van invriezen wordt het ijs niet lekkerder, en ook niet beter gezondheidstechnisch. Tuurlijk kan het goedgaan, dat zal het meestal wel, als je een gezonde volwassene bent. Maar ik ga je geen dingen aanraden die een gezondheidsrisico hebben en bovendien alleen maar nadelen hebben voor het ijs. | |
zoalshetis | woensdag 24 augustus 2005 @ 12:22 |
quote:ik doelde op het überhaupt luchtiger maken van ijs. ik weet dat je moet uitkijken met ijs. netzoals de meeste mensen denken in het buitenland ziek te worden van vlees, gaat het vaak om het water waarmee de groenten gewassen zijn... | |
Pietverdriet | woensdag 24 augustus 2005 @ 12:28 |
quote:Mijn moeder was er heilig van overtuigt dat het de Olijfolie was waar je ziek van werd.. ![]() | |
zoalshetis | woensdag 24 augustus 2005 @ 12:34 |
quote:ik weet niet welke ziekte ze bedoelde, maar het kan wel wat buikloop veroorzaken, indien thuis niet vaak gebruikt ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 24 augustus 2005 @ 12:51 |
quote: ![]() | |
JJdJ1984 | zondag 9 juli 2006 @ 21:14 |
De Kruidvat en het trekpleister hebben het apparaat ook weer in de aanbieding | |
Pietverdriet | zondag 9 juli 2006 @ 21:30 |
Heb recent een dergelijk apparaat getest, maar moet zeggen, geschenkt is nog te duur, wat een absoluut waardeloos apparaat. | |
mirugai | maandag 10 juli 2006 @ 09:40 |
Piet, wat vind je van dit apparaat? nemox | |
Pietverdriet | maandag 10 juli 2006 @ 09:46 |
quote:Klinkt goed, maar heb er nooit mee gewerkt Hij is volgens mij wel erg groot | |
mirugai | maandag 10 juli 2006 @ 10:06 |
Ik heb nu ook zo'n kruidvat ding. Het is geen fantastisch apparaat, maar voor mij wel een goede aanschaf geweest om uit te vissen of het zelf ijs maken me zou bevallen. Zelf ijs maken is toch wel erg leuk, dus ik overweeg zo'n nemox. De afmetingen zijn trouwens 38x27x22 en ik zie nu dat ie in Duitsland voor dertig euro minder te vinden is... | |
Syrena | maandag 10 juli 2006 @ 10:29 |
Hmmm vanavond mijn Aiggertje maar weer eens in het vriesvak proppen en gaan bedenken wat voor ijs ik ga maken ![]() Voordeel van ijs maken en meteen opeten is dat je de machine meteen schoonmaakt en meestal is ie dan nog niet ontdooit, hoef je niet zo lang te wachten tot je de volgende smaak kunt gaan maken ![]() | |
#ANONIEM | maandag 10 juli 2006 @ 12:25 |
Kun je er ook stukken chocola/koek ingooien dan in zo een ding ![]() | |
Pietverdriet | maandag 10 juli 2006 @ 12:27 |
quote:ja, maar gooi chocolade (eventueel gesmolten, voor echte straciatella) of koek pas op het allerlaatst in als het ijs al klaar is. | |
JJdJ1984 | maandag 10 juli 2006 @ 15:12 |
Ik heb dat Aigger machientje toch maar gekocht en eens kijken wat het doet ![]() | |
Pietverdriet | maandag 10 juli 2006 @ 15:20 |
quote:doe hem niet te vol | |
Troel | maandag 10 juli 2006 @ 15:30 |
Ik heb net de kruidvatmachine gekocht. Ik heb er nu al zin in ![]() | |
Syrena | maandag 10 juli 2006 @ 15:52 |
quote:Ik moest toen keilang wachten eer ie bevroren was ![]() Ik ga 'm thuis meteen in de vriezer mikken ![]() | |
Troel | maandag 10 juli 2006 @ 15:55 |
Nouja, ik moet eerst nog drie dagen wachten voordat ze hem bezorgen ![]() | |
Kokirie | vrijdag 4 augustus 2006 @ 23:03 |
Hoi allemaal, Vandaag heb ik een ijsmachine gekocht, een Aigger van Trekpleister. Nu heb ik een probleempje. Ik wilde hem schoon maken, maar ik krijg het motorblok niet van het doorzichtige gedeelte. Zou iemand me daar mee kunnen helpen? Of wat tips geven? Alvast bedankt. Groetjes, Eva | |
deffie | zaterdag 5 augustus 2006 @ 02:08 |
Hey Eva, Je moet hem gewoon schuiven, als je aan de onderkant kijkt zie je welke richting ![]() | |
diepo | maandag 13 augustus 2007 @ 09:43 |
Vraagje aan Scootmobiel over de ijsmachine: ik heb net ook zo'n ijsmachine gekocht, maar zowel bij sorbetijs als bij roomijs is er na een half uurtje draaien niets dat al op ijs lijkt, het blijft allemaal vloeibaar. In de vriezer wordt het vervolgens na een paar uur wel hard, maar dan wel met ijskristallen er in. Dan kan je net zo goed het beslag gelijk in de vriezer setten. Wat doe ik fout? | |
Syrena | maandag 13 augustus 2007 @ 12:03 |
quote:Heb je de bak waar het ijs in gemaakt wordt wel lang genoeg in de vriezer gezet? De eerste keer moet ie echt minstens 18 uur in het vriesvak. Als ik er dan vloeistof ingiet zie ik dat het al meteen bevriest aan de zijkanten van de bak. | |
Pietverdriet | maandag 13 augustus 2007 @ 16:48 |
quote:maak daar maar 48 uur van en je vriezer moet echt goed koud zijn, -18 minstens. Verder doe de ijsmachine minder vol, en zorg dat je spullen goed koud zijn die je erin doet. Goedkope ijsmachines blijven bagger, van de ijsmachines met een koelelement kan ik eigenlijk alleen die van Philips aanraden. | |
Pietverdriet | maandag 13 augustus 2007 @ 16:53 |
Ik heb overginds een nieuwe ijsmachine gekocht.![]() Eentje met een compressor die echt goed koelt, dus geen vrieselement meer. Je kan dus het ene ijs na het andere maken, erg fijn toen van de week mijn citroensorbet veel te zuur was, 20 minuten later had ik een vanilleijs klaar. | |
The_stranger | dinsdag 14 augustus 2007 @ 10:40 |
quote:Hoe is het geluidsniveau? En schoonmaken? | |
Pietverdriet | dinsdag 14 augustus 2007 @ 16:35 |
quote:Geluidsniveau is ongeveer gelijk aan de ijsmachines met een koelaccu die ik ken, en het schoonmaken is gemakkelijker. | |
zoalshetis | dinsdag 14 augustus 2007 @ 16:56 |
quote:lol. dat doet me denken aan mijn eerste ijsje dat ik maakte met een ijsmachine waarvan de bak/ koelelement in de diepvries bewaard moet worden. ook ik maakte ook citroensorbet als eerste, precies volgens de handleiding, maar zuuuuuur, dat wil je niet weten. tanden werden spontaan stroef. ik moest 48 uur wachten totdat de bramensorbet beter viel. | |
Pietverdriet | dinsdag 14 augustus 2007 @ 17:04 |
Ik ben dan ook blij als een hond met 7 lullen met die ijsmachine. | |
zoalshetis | dinsdag 14 augustus 2007 @ 17:42 |
quote: ![]() ![]() quanta costa? | |
Pietverdriet | dinsdag 14 augustus 2007 @ 17:48 |
quote:389 Euro. | |
The_stranger | dinsdag 14 augustus 2007 @ 17:51 |
quote:Ken geen machines met koelaccu, dus kun je omschrijven? ZOals een staafmixer, keukenmachine, harder, zachter.. | |
zoalshetis | dinsdag 14 augustus 2007 @ 17:52 |
quote:das goed te overzien. ik ga natuurlijk nooit roepen dat je voor dat geld bij een gelateria heel erg veel ijs kunt eten. ![]() homemade en ik wil je nog wel een keer pm'en over slachten | |
Pietverdriet | dinsdag 14 augustus 2007 @ 18:27 |
quote:Zachter dan een kitchenaid keukenmachine. Als ie in de keuken draait kan ik hem in de woonkamer net nog horen (met de deur dicht) | |
Pietverdriet | dinsdag 14 augustus 2007 @ 18:30 |
quote:Mijn vorige ijsmachine heeft een 15 jaar trouwe dienst gegeven, die kost nieuw 100 euro. Maar het gaat niet om de knaken, het gaat erom dat als ik aarbeienijs maak in de zomer, ik alleen maar rijpe verse aardbeien en wat suiker gebruik. Dat ijs is vele malen beter dan welke ijsboer dan ook. Bovendien kan ik mijn eigen ijssmaken maken. [ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 14-08-2007 19:01:10 ] | |
The_stranger | dinsdag 14 augustus 2007 @ 19:39 |
quote:Dit is ook juist de reden om zelf ijs te maken. Omdat het lekkerder en leuker is dan even naar de ijsboer op de hoek gaan | |
Pietverdriet | dinsdag 14 augustus 2007 @ 20:18 |
quote:Precies, ik ben ijs gaan maken omdat ik het ijs van de ijssalon bij mij in de stad zo slecht vond, enne, zelf ijs maken is stukken makkelijker dan zelf brood bakken. | |
leeuwke7737 | woensdag 10 september 2008 @ 21:49 |
is hier nog iemand online? | |
missy_c | vrijdag 12 september 2008 @ 00:39 |
quote:Ik vraag me af of dit wel helpt ![]() Denk dat het een betere tip is om het ijsmengsel af te laten koelen en dan 8 uur in de koelkast koud laat worden voordat je het gaat draaien. | |
The_stranger | vrijdag 12 september 2008 @ 08:43 |
quote:Als je het 48 uur in de vriezer laat liggen, weet je zeker dat alles goed bevroren is, en dat er niet nog wat vloeibaar is. Als het eenmaal bevroren is, dan maakt het inderdaad niet meer uit. | |
sigme | vrijdag 12 september 2008 @ 08:53 |
quote:Ik weet niet hoe koud die vloeistof in een element moet zijn om te bevriezen, maar gewone ijsblokjes zijn net bevroren -10, en koelen daarna verder af. Het is niet zo dat de afkoeling stopt zodra het spul bevroren is. | |
sigme | vrijdag 12 september 2008 @ 08:55 |
Ik heb deze: Het ijs van Columbus | |
The_stranger | vrijdag 12 september 2008 @ 09:36 |
quote:Het element is gevuld met een zoutoplossing en kan dus redelijk wat kouder worden dan "gewoon" ijs, voordat het bevriest. Daarom moet je vriezer ook -18'C zijn, omdat anders het element niet bevriest. En met die lage stollingstemperatuur zal het dus ook in een vriezer met -18'C vrij lang duren voordat alles bevroren is. Dat is voornamelijk de reden dat je dat ding lang erin moet houden, niet de uiteindelijke temperatuur van de schijf/het element. | |
Sorbootje | vrijdag 12 september 2008 @ 09:37 |
Ik heb deze en ben er erg blij mee. Hij is lekker compact en doet het supergoed!![]() | |
sigme | vrijdag 12 september 2008 @ 09:45 |
quote:Dat kan ik me niet voorstellen. Het kan niet uitmaken wat de toestand is van het koelelement, wel wat de temperatuur is. | |
mighty84 | vrijdag 12 september 2008 @ 11:42 |
iik wil een ijsmachine zonder dat het de vriezer in moet. Heb een te kleine freezer | |
The_stranger | vrijdag 12 september 2008 @ 12:14 |
quote:Welke ijsmachine? | |
Dionysiou | vrijdag 3 oktober 2008 @ 07:47 |
Voor de mensen hier kan je professionele ingredienten kopen voor je ijs van alpenkaramel tot granaatappel tot cappuchino, met kant-en klare basis voor ijs of verse basis voor ijs. Maar mijn vraag was eigenlijk ik wil een ijsmachine kopen nu zeg ik er al een paar voorbij komen van de kruidvat, is deze beter? http://www.gelatti.nl/ > Ijsmachines > Bestron DMEC1072 http://www.gelatti.nl/ > Ijsmachines > Krups GVS 2 of toch de kruidvat? [ Bericht 2% gewijzigd door Dionysiou op 03-10-2008 14:01:38 ] | |
zquing | vrijdag 3 oktober 2008 @ 12:40 |
mn ouders hebben deze![]() | |
Dionysiou | vrijdag 3 oktober 2008 @ 14:01 |
Die is wat te duur voor mij ![]() Ik wil een van deze twee ![]() http://www.gelatti.nl/ > Ijsmachines > Bestron DMEC1072 http://www.gelatti.nl/ > Ijsmachines > Krups GVS 2 Als iemand 't weet en waarom dan bestel ik m ffies ![]() [ Bericht 13% gewijzigd door Dionysiou op 03-10-2008 16:33:06 ] | |
littledrummergirl | vrijdag 3 oktober 2008 @ 18:17 |
quote:zelf geen ervaring, maar check anders even wat reviews op vergelijkwebsites, staan vaak wel nuttige dingen op. | |
The_stranger | zondag 5 oktober 2008 @ 14:58 |
quote:En, bevalt 'ie? | |
miss_dynastie | zondag 5 oktober 2008 @ 15:00 |
quote:Ik zou nooit meer iets van Bestron nemen, dus ik zou voor de Krups gaan dan. | |
TheSilverSpoon | zondag 5 oktober 2008 @ 15:34 |
quote:Second that. Bestron is een B-keuze, al komt hij in dit geval wel als beste prijs/kwaliteit uit de test (RTL Editie NL). Dat zegt dus niets over de duurzaamheid. Tevens is de capaciteit van de Krups 60% groter en dat heeft absoluut z'n voordelen als je afhankelijk bent van een koelelement. | |
Arcticcool | maandag 22 augustus 2011 @ 18:29 |
Goeiendag. Ik ben nieuw op dit forum, maar ben al wel geïnfecteerd met et ijsmaker virus. Voorlopig doe ik het nog even handmatig, maar op den duur zal er vast wel een ijsmachine aan te pas komen. Ik wil nog wel even reageren op die ijbol. De reden dat er ijs ontstaat is vrij simpel. Het zout laat de ijsklontjes geforceerd smelten (het vriespunt wordt inderdaad naar beneden gebracht) Dat betekent dat er warmte aan de directe omgeving onttrokken moet worden, waardoor het ijsmengsel gaat bevriezen. Het is hetzelfde als je een koud biertje wilt hebben op de camping: maak een handdoek nat, rol je flesje daarin, en leg het geheel in de zon. Door de verdamping wordt er warmte uit het flesje bier onttrokken en krijg je een lekker koud pilsje. (Denk ik ineens aan roomijs met biersmaak??) Goed. Het ijs maken en het eten is uiteraard leuker. | |
DancingPhoebe | maandag 22 augustus 2011 @ 22:01 |
B B B B B Blast from the past!!!! | |
FigureBirdStars | donderdag 23 februari 2012 @ 16:26 |
Is er hier toevallig iemand in het bezit van een van deze 2 ijsmachines? Cuisinart ICE-40 ![]() Cuisinart Cuisinart ICE-30 ![]() Allebei kosten ze rond de 100 euro. De reviews over de ICE-30 zijn behoorlijk goed, maar van die andere kan ik weinig vinden dus ik hoop dat er hier iemand is die er ervaring mee heeft. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 18:20 |
Ijsmachines met een koelaccu, daar kan ik je alleen een philips aanraden, heb daar meer dan vijftien jaar heel vaak ijs mee gemaakt. Mijn broer ook, heb er tegenwoordig eentje met compressor, maar niet omdat de philips het niet meer deed. [ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 23-02-2012 18:26:10 ] | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 18:25 |
Goh. Lees hier dat ik mijn gaggia al sinds 2007 heb, daar heb ik al veeeeel ijs mee gemaakt, in de zomer meermaals per week. | |
DancingPhoebe | donderdag 23 februari 2012 @ 18:30 |
Helaas ging de destijds door mij aangeschafte ijsmachine ook nog eens -voor mij- verloren tijdens de boedelscheiding ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 18:33 |
Over de ice 30 lees ik dat ie goed ijs maakt, als je er niet teveel in doet. En dat ie erg veel herrie maakt. Heb je een open keuken? | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 18:33 |
Hen in de huwelijkse voorwaarden staan dat ieder alleen dat meeneemt wat ie zelf inbrengt. | |
miss_dynastie | donderdag 23 februari 2012 @ 18:34 |
Heb je misschien een link voor me van de machine die jij hebt? Ik wil nu eindelijk eens een machine aanschaffen zonder element dat in de vriezer moet ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 18:47 |
Gaggia Ice Cream Maker http://www.gaggiagelatiera.co.uk/ | |
miss_dynastie | donderdag 23 februari 2012 @ 18:54 |
Dank! | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 18:57 |
Oh, eh, miss dynasty, wat ik zo zie op amazon hebben ze de laatste jaren kwaliteitsproblemen. | |
miss_dynastie | donderdag 23 februari 2012 @ 18:59 |
Hmmmmmmm, da's jammer ![]() | |
FigureBirdStars | vrijdag 24 februari 2012 @ 08:51 |
Na een paar slechte ervaringen met wat andere Philips apparatuur ben ik er een beetje huiverig voor om weer iets van Philips te kopen. Qua prijs scheelt het echter wel weer enorm in vergelijking met met Cuisinart. Eentje met compressor zou geweldig zijn, maar die zijn vrij duur en ik weet niet of ik hem wel genoeg ga gebruiken om zo'n investering te rechtvaardigen. | |
Pietverdriet | vrijdag 24 februari 2012 @ 09:06 |
Die cuisinart schijnt, naar wat ik lees, goed te zijn mits niet te vol gedaan maar nogal lawaaiig. | |
FigureBirdStars | vrijdag 24 februari 2012 @ 09:17 |
In principe maakt mij dat niet zo heel veel uit, ik heb een garage waar hij kan staan ![]() Maakte jouw Philips veel geluid? Wat ik me trouwens afvraag. Als je ijs maakt met zo'n machine, moet je dat dan meteen opeten of kun je het bijvoorbeeld 's ochtends maken en zodra het ijs goed is in de vriezer doen om het 's avonds op te eten? | |
The_stranger | vrijdag 24 februari 2012 @ 09:23 |
Heb ook de/een philips gehad en die maakte wel geluid. Beetje vergelijkbaar met een handmixer. Niet bijzonder irritant. Wat je hoort is de "klopper" die draait en je vla/ijsmassa in beweging houdt. Het is niet alsof je met een klopboor de tegels van je badkamermuur afslaat. Wat je wil. Als je ijs gemaakt hebt, is het nog best zacht. Paar uur in de vriezer maakt het wat harder zoals je ijs gewend bent. Echter het is overheerlijk zo uit de machine. "Probleem" met zelfgemaakt ijs is dat je er niet de dingen in doet die hertog e.d. wel erin doet en daardoor wordt je ijs na een tijd in de vriezer al snel minder van kwaliteit. Wordt dan erg/te hard en de smaak wordt minder. Maar maak je ijs dan is dat best een dag of wat goed houdbaar in de vriezer, zeker dezelfde avond. Maar bij mij blijft er zelden wat over om langer te houden. | |
Pietverdriet | vrijdag 24 februari 2012 @ 09:32 |
Wat de stranger al zegt, je hoort de philips duidelijk, maar het is geen takkeherrie. En ik eet het ijs het liefst vers gedraaid, dat is lekkerder. De structuur is mooier. Als je het in de vriezer zet wordt het te koud en te hard. IJs heeft vaak dat probleem dat het te koud geserveerd wordt, dan smaakt het niet zo goed. En idd, doordat je zelfgemaakte ijs niet vol hulpstoffen zit vriest het slecht in. Juist het uniek smakende van vers gedraaid room of sorbetijs is reden al die moeite te doen. | |
maulibu | vrijdag 24 februari 2012 @ 18:33 |
Je kunt je diepgevroren ijs ook gewoon weer tot de helft laten smelten en opnieuw opdraaien om weer die goede structuur te krijgen. | |
Pietverdriet | vrijdag 24 februari 2012 @ 19:04 |
Vers maken gaat sneller | |
devlinmr | dinsdag 28 februari 2012 @ 10:49 |
Een beetje E410 als stabilisator houdt het ook schepbaarder en de structuur mooi. | |
Pietverdriet | dinsdag 28 februari 2012 @ 10:51 |
Ja, en onderdrukt de smaak en aroma's nogal. Gewoon vers maken, is lekker, en verder ook niet bedenkelijk wat bederf aangaat. | |
devlinmr | dinsdag 28 februari 2012 @ 11:28 |
vind ik wel meevallen. Vers is idd lekkerder alleen zit ik dan met het probleem dat ik na de zomer 20kg zwaarder ben omdat ik de restjes niet wil weggooien ;-) | |
Pietverdriet | dinsdag 28 februari 2012 @ 11:39 |
Dan maak je toch wat minder? In de zomer eet ik vooral sorbetijs, fruit met wat (druiven)suiker voor de structuur en de smaak. Rijpe aardbeien staafmixeren, wat suiker erbij, verder niets. Goddelijk lekker en gezond. | |
ikhouvannoodles | dinsdag 28 februari 2012 @ 16:06 |
Ik heb een kitchenaid mixer. Kan ik beter de ijsattachement kopen of is een aparte ijsmachine beter. Het kost ongeveer evenveel. In principe is het toch gewoon een koelaccu met een roer? De KA heeft wel een goede motor, dus daar ben ik zeker van. | |
Pietverdriet | dinsdag 28 februari 2012 @ 17:48 |
Geen idee hoe goed die van Kitchenaid is, hoewel ze over het algemeen oerdegelijk zijn, hun producten. Hier staan 655 meningen over deze accessoire. http://www.amazon.com/Kit(...)TF8&showViewpoints=1 Zoals bij alle koelaccu ijsmachines, je moet een goede vriezer hebben, en minstens 24 uur er in hebben, de accu schijnt nogal groot te zijn. Dit gaat niet werken als je een bescheiden vriesvakje hebt, en verder, let goed op of hij op jouw kitchenaid past, als ik het zo zie is het niet overal compatibel mee [ Bericht 28% gewijzigd door Pietverdriet op 28-02-2012 17:56:17 ] | |
ikhouvannoodles | dinsdag 28 februari 2012 @ 18:45 |
Ok bedankt. | |
FigureBirdStars | donderdag 1 maart 2012 @ 09:48 |
De Cuisinart uit m'n hoofd gezet en de goedkopere Krups GVS241 gekocht. Het apparaat voelt degelijk aan en maakt geen lawaai. Alleen het lcd display had wel weggelaten mogen worden; het is voor mij sowieso een raadsel waarom het erop zit want het enige dat het aangeeft is of de machine rond draait. Ander minpunt kan zijn dat de vulopening niet zo groot is, maar ik ben geen liefhebber van dingen als koek en stukken fruit in m'n ijs dus voor mij geen probleem. Dan het belangrijkste: Het ijs is super! Structuur is mooi zacht en romig. Tot mijn grote verbazing was het ook al binnen 20 minuten klaar. |