Even kicken, is dat dezelfde die nu ook weer in de aanbieding is? Ik hoop dat ze er nog eentje hebben, zit al de hele dag aan yoghurtijs te denken....quote:Op zondag 2 januari 2005 15:51 schreef Scootmobiel het volgende:
In dit topic ging het ook al heel even over ijsmachines, maar ik vind het erg leuk dat er nu ook een specifiek ijsmachine-topic is!![]()
Zelf heb ik vlak voor de kerst een ijsmachine gekocht bij Kruidvat, van het merk Aigger, voor maar 17,95 euro, en daar ben ik heel tevreden over. Hij bestaat uit een koelgedeelte (= een bak die je in de vriezer moet zetten, zodat de koelvloeistof die in de dubbele wand zit bevriest) en een opzetbaar motorgedeelte, dat voor het draaien zorgt.
Je doet hierbij gewoon het mengsel van ingrediënten erin (het ijsbeslag), laat hem 35 minuten draaien en zet het koelgedeelte dan een half uurtje in de vriezer.
Het resultaat is heerlijk!![]()
![]()
Mijn eerste probeersel was citroenijs, en gisteren heb ik aardbeienijs gemaakt. Allebei heel goed gelukt. Ik kan je deze machine van harte aanraden, ze zullen hem nu nog wel hebben bij Kruidvat!
Hier even een foto van het citroenijs, met de doos van de machine erbij:
[afbeelding]
hmmmm, klinkt als dat het tijd wordt om het huis uit te gaan...quote:Op donderdag 30 juni 2005 14:46 schreef Syrena het volgende:
Ziet er goed uit!!
Neemt het veel ruimte in beslag in de vriezer? We hebben van die lades thuis en mijn moeder zeikt al maanden over mijn broodbakmachine en dat die zo in weg staat enzo...
quote:Op donderdag 30 juni 2005 15:08 schreef mirugai het volgende:
[..]
hmmmm, klinkt als dat het tijd wordt om het huis uit te gaan...
Heb 'm ff opgemeten...quote:Op donderdag 30 juni 2005 14:46 schreef Syrena het volgende:
Ziet er goed uit!!
Neemt het veel ruimte in beslag in de vriezer? We hebben van die lades thuis en mijn moeder zeikt al maanden over mijn broodbakmachine en dat die zo in weg staat enzo...
Nog 45 min!quote:Op donderdag 30 juni 2005 16:12 schreef funkyskunkie het volgende:
Damn, geweldig topic dit, denk dat ik morgen ook maar even langs de Kruitvat ga.
Dat ijs ziet er heerlijk uit, krijg er spontaan zin in![]()
Als je hem (vanwege ruimtegebrek ofzo) niet permanent in de vriezer wilt hebben staan (en de koelvloeistof in de wanden van de bak dus altijd vloeibaar is), moet je hem vóór elk gebruik minimaal 18 uur lang in de vriezer zetten.quote:Op donderdag 30 juni 2005 16:04 schreef Syrena het volgende:
Hoe lang moet zo'n bak gemiddeld dan in je diepvries staan voordat ie klaar voor gebruik is?
Zo'n bak neemt inderdaad relatief veel ruimte in. Je kunt beter een machine kopen met een koelschijf (18 cm doorsnede, 4 cm dik). Het effect is precies hetzelfde als bij een bak die je invriest.quote:Op donderdag 30 juni 2005 14:46 schreef Syrena het volgende:
Neemt het veel ruimte in beslag in de vriezer?
Ligt een beetje aan je vriezer, maar 24 uur is goed, beter 48.quote:Op donderdag 30 juni 2005 16:04 schreef Syrena het volgende:
Hoe lang moet zo'n bak gemiddeld dan in je diepvries staan voordat ie klaar voor gebruik is?
ik ben eigenlijk wel benieuwd: staat de bak nou in de vriezer (maw. heb je de machine gekocht?)quote:Op donderdag 30 juni 2005 16:16 schreef Syrena het volgende:
[..]
Nog 45 min!![]()
![]()
![]()
Ff lijstje maken met wat ik nog meer moet in de stad, want ik ben in staat om regelrecht die machine te kopen en dan meteen af te taaien
Geen idee, die van mij was 100 euro.quote:Op donderdag 30 juni 2005 19:38 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat kost een gemiddelde ijsmachine eigenlijk?
Ik haal er een liter uitquote:Op woensdag 6 juli 2005 17:57 schreef Sorella het volgende:
Hoeveel ijsjes haal je uit zo,n ijsmachine ???
Als je er maar 1 puddingbakje ijs per keer uit kan halen dan schiet dat niet errug op lijkt mij.
Wil je een liter ijs eten dan?quote:Op woensdag 6 juli 2005 21:54 schreef Sorella het volgende:
[..]
dat is een hoop maar jij hebt een dure
Haal je uit een goedkope ijsmachine ook een liter ?
Zo,n ijseter ben ik niet maar ik heb er wel 2 rondlopen die er dol op zijn en dan is voor iedereen ijs maken makkelijker als 3 keer zo,n machine vullenquote:
Heb je al contact op genomen met de klantenservice van Philips? Meestal sturen die zonder kosten en nieuwe op.quote:Op donderdag 7 juli 2005 16:34 schreef Kaatje1974 het volgende:
Hallo allemaal,
Ik heb een ijsmachine van Philips (delizia) alleen zit er geen handleiding meer bij.
Zou iemand mij de handleiding toe kunnen sturen? natuurlijk tegen vergoeding!
Dan kan ik eindelijk eens zelf ijs maken.
Alvast hartelijk dank
groetjes
Op www.philips.nl staat de Delizia niet (meer), maar misschien heb je hier wat aan (PDF-file)?quote:Op donderdag 7 juli 2005 16:34 schreef Kaatje1974 het volgende:
Hallo allemaal,
Ik heb een ijsmachine van Philips (delizia) alleen zit er geen handleiding meer bij.
Zou iemand mij de handleiding toe kunnen sturen? natuurlijk tegen vergoeding!
Dan kan ik eindelijk eens zelf ijs maken.
Alvast hartelijk dank
groetjes
Stijfslaan met suiker en daarna aardbeien pulp toevoegen en dat in de ijsmachine.quote:Op zondag 10 juli 2005 19:36 schreef Syrena het volgende:
De eerste mix staat af te koelen!
Ik was alleen vergeten dat Nesquik al suiker bevat, de mix smaakt wel erg zoet nu.
Ik heb het recept voor roomijs genomen, minus het vanillestokje (had ik niet) en plus een aantal dessertlepels Nesquik.
Iemand nog een suggestie wat ik met 3 eiwitten kan maken?
Wat zijn de verhoudingen?quote:Op zaterdag 9 juli 2005 19:51 schreef Syrena het volgende:
Dus nu ben ik aan het aftellen en aan het bedenken wat voor ijs ik morgen ga maken![]()
Ik denk chocoladeijs met Nesquik gemaakt, want 'normaal' chocoladeijs vind ik altijd zo machtig en bitter. Of caramelijs. Of yoghurtijs...offeehhhh![]()
Zo ver was ik nog nietquote:
Dus gewoon weglaten?quote:Op woensdag 13 juli 2005 15:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doe eigenlijk nooit eidooiers door mijn ijs. Ik weet dat het in veel recepten staat, maar ik laat het maar laat het meestal achterwege.
ja dat kloptquote:Op woensdag 24 augustus 2005 11:05 schreef Urnie538 het volgende:
Ik heb bij Kruidvat.nl (de eerder vemelde link) eergister de ijsmachine besteld.
Maar ik las ergens dat je het ijs vers moet eten, en niet in kan vriezen omdat het dan heel hard wordt.
* Klopt dit?
Niet echt, je moet veel lucht in het ijs brengen als je het wilt voorkomen, en dat lukt niet met een kruidvatapparaatje.quote:* Kan dit door een toevoeging van iets voorkomen worden?
Groeten Erwin
Ja, dat kan, en rauw eiwit doet het ook goed in de vriezer, enzymbederf, oxidatie enzo..quote:Op woensdag 24 augustus 2005 11:48 schreef zoalshetis het volgende:
je kan ook, als het al een beetje smeuďg begint te worden, wat geklopte eiwitten doorheen doen.
ik heb er nooit last van gehad. vind je ook wel wat panisch reageren omdat ik ijs toch nooit bewaar.quote:Op woensdag 24 augustus 2005 12:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, dat kan, en rauw eiwit doet het ook goed in de vriezer, enzymbederf, oxidatie enzo..
Ik dacht dat je het als input bedoelde voor meer lucht in het ijs zodat je het kan invriezen.quote:Op woensdag 24 augustus 2005 12:11 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ik heb er nooit last van gehad. vind je ook wel wat panisch reageren omdat ik ijs toch nooit bewaar.
ik doelde op het überhaupt luchtiger maken van ijs. ik weet dat je moet uitkijken met ijs. netzoals de meeste mensen denken in het buitenland ziek te worden van vlees, gaat het vaak om het water waarmee de groenten gewassen zijn...quote:Op woensdag 24 augustus 2005 12:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik dacht dat je het als input bedoelde voor meer lucht in het ijs zodat je het kan invriezen.
IJs maken is, samen met Paté iets waar je gewoon mee op moet passen, je moet erg op hygiene letten en geen rare dingen gaan doen. De eisen voor IJssalons zijn ook niet voor niets zo streng. Vuistregel voor thuismakers, gewoon vers ijs draaien en opeten.
Van invriezen wordt het ijs niet lekkerder, en ook niet beter gezondheidstechnisch.
Tuurlijk kan het goedgaan, dat zal het meestal wel, als je een gezonde volwassene bent.
Maar ik ga je geen dingen aanraden die een gezondheidsrisico hebben en bovendien alleen maar nadelen hebben voor het ijs.
Mijn moeder was er heilig van overtuigt dat het de Olijfolie was waar je ziek van werd..quote:Op woensdag 24 augustus 2005 12:22 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ik doelde op het überhaupt luchtiger maken van ijs. ik weet dat je moet uitkijken met ijs. netzoals de meeste mensen denken in het buitenland ziek te worden van vlees, gaat het vaak om het water waarmee de groenten gewassen zijn...
ik weet niet welke ziekte ze bedoelde, maar het kan wel wat buikloop veroorzaken, indien thuis niet vaak gebruiktquote:Op woensdag 24 augustus 2005 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mijn moeder was er heilig van overtuigt dat het de Olijfolie was waar je ziek van werd..
![]()
quote:Op woensdag 24 augustus 2005 12:34 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ik weet niet welke ziekte ze bedoelde, maar het kan wel wat buikloop veroorzaken, indien thuis niet vaak gebruikt![]()
Klinkt goed, maar heb er nooit mee gewerktquote:
ja, maar gooi chocolade (eventueel gesmolten, voor echte straciatella) of koek pas op het allerlaatst in als het ijs al klaar is.quote:Op maandag 10 juli 2006 12:25 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Kun je er ook stukken chocola/koek ingooien dan in zo een ding![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |