abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_23754154
Er is geloof ik al eens een topic over geweest, maar ik kan het niet meer terug vinden.

Ik wil dus een ijsmachine kopen. Maar welke ijsmachine? Ze verschillen nogal in prijs en in weet ik het wat, maar goed ik kan me herrineren dat er in dat andere topic wel iets aan bruikbare info stond, maaaaaar waaaaaaaaaaaaaaar is het?

Anyway. Hebben hier mensen een ijsmachine? Zo ja, welke? En ben je er tevreden over? Zou je hem zelf aanraden?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_23766908
Ik heb een Philips Cucina en ben daar best tevreden mee. Hij werkt op basis van een koelschijf die je eerst diepvriest en daarna in het apparaat plaatst. De motor heeft twee snelheden: eentje voor room-/sorbetijs en eentje voor softijs. In de handleiding staat een behoorlijke hoeveelheid ijsrecepten. Daarvan heb ik inmiddels bijna de helft geprobeerd en ze zijn allemaal naar tevredenheid gelukt. Aanrader dus!

Een klein nadeel is wellicht dat de koelschijf minstens 30 uur in de vriezer moet liggen. Als je dus twee soorten ijs wilt maken, moet je het ruim van tevoren plannen. Maar ik geloof dat je voor niet al te veel geld extra koelschijven kunt kopen, dus dat probleem is oplosbaar.

Het allermooiste blijft natuurlijk een ijsmachine met een ingebouwd koelelement, maar dan ga je al snel richting (semi-)professioneel gebruik en daar hangt een dito prijskaartje aan.
"The question of whether computers can think is like the question of whether submarines can swim."
Edsger Wybe Dijkstra [1930-2002]
pi_24355652
In dit topic ging het ook al heel even over ijsmachines, maar ik vind het erg leuk dat er nu ook een specifiek ijsmachine-topic is!

Zelf heb ik vlak voor de kerst een ijsmachine gekocht bij Kruidvat, van het merk Aigger, voor maar 17,95 euro, en daar ben ik heel tevreden over. Hij bestaat uit een koelgedeelte (= een bak die je in de vriezer moet zetten, zodat de koelvloeistof die in de dubbele wand zit bevriest) en een opzetbaar motorgedeelte, dat voor het draaien zorgt.

Je doet hierbij gewoon het mengsel van ingrediënten erin (het ijsbeslag), laat hem 35 minuten draaien en zet het koelgedeelte dan een half uurtje in de vriezer.
Het resultaat is heerlijk!

Mijn eerste probeersel was citroenijs, en gisteren heb ik aardbeienijs gemaakt. Allebei heel goed gelukt. Ik kan je deze machine van harte aanraden, ze zullen hem nu nog wel hebben bij Kruidvat!

Hier even een foto van het citroenijs, met de doos van de machine erbij:

NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_28356156
quote:
Op zondag 2 januari 2005 15:51 schreef Scootmobiel het volgende:
In dit topic ging het ook al heel even over ijsmachines, maar ik vind het erg leuk dat er nu ook een specifiek ijsmachine-topic is!

Zelf heb ik vlak voor de kerst een ijsmachine gekocht bij Kruidvat, van het merk Aigger, voor maar 17,95 euro, en daar ben ik heel tevreden over. Hij bestaat uit een koelgedeelte (= een bak die je in de vriezer moet zetten, zodat de koelvloeistof die in de dubbele wand zit bevriest) en een opzetbaar motorgedeelte, dat voor het draaien zorgt.

Je doet hierbij gewoon het mengsel van ingrediënten erin (het ijsbeslag), laat hem 35 minuten draaien en zet het koelgedeelte dan een half uurtje in de vriezer.
Het resultaat is heerlijk!

Mijn eerste probeersel was citroenijs, en gisteren heb ik aardbeienijs gemaakt. Allebei heel goed gelukt. Ik kan je deze machine van harte aanraden, ze zullen hem nu nog wel hebben bij Kruidvat!

Hier even een foto van het citroenijs, met de doos van de machine erbij:

[afbeelding]
Even kicken, is dat dezelfde die nu ook weer in de aanbieding is? Ik hoop dat ze er nog eentje hebben, zit al de hele dag aan yoghurtijs te denken....
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28357043
Ja, dat is 'm! Zelfde apparaat, en dezelfde prijs (17,95 euro) die ik er toen ook voor betaald heb.

Hier staat-ie in de Kruidvat-folder van deze week:
http://www.internetvoordeel.nl/documentviewer.html?sDocName=pageProduct&ProdID=13081&



En hier nog even een close-upje, met mijn eerste portie ijs erbij:



Geweldig machientje!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_28357587
Ziet er goed uit!!
Neemt het veel ruimte in beslag in de vriezer? We hebben van die lades thuis en mijn moeder zeikt al maanden over mijn broodbakmachine en dat die zo in weg staat enzo...
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28358295
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 14:46 schreef Syrena het volgende:
Ziet er goed uit!!
Neemt het veel ruimte in beslag in de vriezer? We hebben van die lades thuis en mijn moeder zeikt al maanden over mijn broodbakmachine en dat die zo in weg staat enzo...
hmmmm, klinkt als dat het tijd wordt om het huis uit te gaan...
pi_28358348
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 15:08 schreef mirugai het volgende:

[..]

hmmmm, klinkt als dat het tijd wordt om het huis uit te gaan...
Ik ben dan ook zeer druk met het zoeken van onderdak voor mezelf en mijn apparatenmeuk.
Ik heb zooooo twee slaapkamers nodig, of een enorm berghok....

Ow men, ik zit me echt te verheugen op die ijsmachine, nog 2 uurtjes werken en dan kan ik de stad in
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28359159
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 14:46 schreef Syrena het volgende:
Ziet er goed uit!!
Neemt het veel ruimte in beslag in de vriezer? We hebben van die lades thuis en mijn moeder zeikt al maanden over mijn broodbakmachine en dat die zo in weg staat enzo...
Heb 'm ff opgemeten...

In de breedte en diepte neemt hij allebei 19 cm in (is dus 19 cm in doorsnee) en hij is 14 cm hoog. Bij mij past-ie precies (lees: nčt nog) in de vriezerlade, qua hoogte.

Succes alvast, ik hoop voor je dat ze 'm nog hebben!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_28359655
Uit mijn hoofd zijn er 3 soorten ijsmachines
1 Machines die je in de diepvries moet zetten terwijl je ze laat draaien
2 machines met een in te vriezen bak
3 machines met een eigen vries element

van deze soorten is de 2e de meest gebruikte voor particulieren
de 1ste soort niet handig is in gebruik en de 3e de beste daar deze zelf invriest. Deze is echter ook de duurste (uit mijn hoofd een paar honderd tot 1000 ¤)
hier is een lijstje met verschillende machines.
http://www.hermeselectronics.nl/?SG=120
pi_28359836
Hoe lang moet zo'n bak gemiddeld dan in je diepvries staan voordat ie klaar voor gebruik is?
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28360058
Damn, geweldig topic dit, denk dat ik morgen ook maar even langs de Kruitvat ga.
Dat ijs ziet er heerlijk uit, krijg er spontaan zin in
pi_28360156
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 16:12 schreef funkyskunkie het volgende:
Damn, geweldig topic dit, denk dat ik morgen ook maar even langs de Kruitvat ga.
Dat ijs ziet er heerlijk uit, krijg er spontaan zin in
Nog 45 min!
Ff lijstje maken met wat ik nog meer moet in de stad, want ik ben in staat om regelrecht die machine te kopen en dan meteen af te taaien
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28361703
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 16:04 schreef Syrena het volgende:
Hoe lang moet zo'n bak gemiddeld dan in je diepvries staan voordat ie klaar voor gebruik is?
Als je hem (vanwege ruimtegebrek ofzo) niet permanent in de vriezer wilt hebben staan (en de koelvloeistof in de wanden van de bak dus altijd vloeibaar is), moet je hem vóór elk gebruik minimaal 18 uur lang in de vriezer zetten.

Zelf heb ik hem doorlopend in de vriezer staan, zodat-ie altijd klaar voor gebruik is. (Want je zal maar net een onweerstaanbare trek in lekker vers ijs krijgen en dan nog 18 uur moeten wachten!! )

En na het draaien (± 35 min.) moet de bak (met ijs en al natuurlijk...) nog weer een half uurtje in de vriezer, voordat het klaar is om te eten.


[ Bericht 2% gewijzigd door Scootmobiel op 30-06-2005 17:16:07 ]
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_28362103
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 14:46 schreef Syrena het volgende:
Neemt het veel ruimte in beslag in de vriezer?
Zo'n bak neemt inderdaad relatief veel ruimte in. Je kunt beter een machine kopen met een koelschijf (18 cm doorsnede, 4 cm dik). Het effect is precies hetzelfde als bij een bak die je invriest.
"The question of whether computers can think is like the question of whether submarines can swim."
Edsger Wybe Dijkstra [1930-2002]
pi_28364358
Oh ja, en voor wie nog lekkere ijsrecepten zoekt...

In dit topic kan je je hart ophalen!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  † In Memoriam † donderdag 30 juni 2005 @ 19:27:25 #17
43556 miss_dynastie
pi_28365363
Ik heb de Philips Cucina en dan de nieuwe serie, die hadden ze toevallig staan, heel dik tevreden
Schijf moet 18 uur in de vriezer, maar das geen wereldramp. Werkelijk perfect!
  donderdag 30 juni 2005 @ 19:38:10 #18
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28365689
Wat kost een gemiddelde ijsmachine eigenlijk?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 30 juni 2005 @ 21:36:56 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28369540
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 16:04 schreef Syrena het volgende:
Hoe lang moet zo'n bak gemiddeld dan in je diepvries staan voordat ie klaar voor gebruik is?
Ligt een beetje aan je vriezer, maar 24 uur is goed, beter 48.
Ik maak hem schoon na het ijsmaken, en gooi hem dan in de vriezer, zodat ik altijd een koud element heb.
Ik heb trouwens een philips Delezia (das een ouwe, heb hem al een jaar of 10 en doet het nog goed)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 juli 2005 @ 16:25:36 #20
120482 mirugai
very fishy
pi_28392203
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 16:16 schreef Syrena het volgende:

[..]

Nog 45 min!
Ff lijstje maken met wat ik nog meer moet in de stad, want ik ben in staat om regelrecht die machine te kopen en dan meteen af te taaien
ik ben eigenlijk wel benieuwd: staat de bak nou in de vriezer (maw. heb je de machine gekocht?)

...ben nogal lekker gemaakt in dit topic .... dus ik heb 'r ook maar eentje gekocht.
pi_28392956
Ik heb 'm gekocht ja!

Uiteraard hebben we chronisch plaatsgebrek in onze vriezer, dus moet even kijken wanneer ik 'm erin kan mikken
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  vrijdag 1 juli 2005 @ 18:29:10 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28395355
een advies voor de mensen die deze goedkope ijsmachine gekocht hebben
1) Leg de" batterij" minstens 24 beter 48 uur in de vriezer
2) Gebruik minstens een 3 sterren vriezer, die goed koud staat (-20)
3) Doe de ijsmachine niet helemaal vol
4) Zorg dat je mengsel een 25% droge stof heeft.
5) Eet je ijs vers uit de machine, vries het niet in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28554363
Ik heb twee dezelfde En ik ben er tevreden over. Ik zal het merk opzoeken.
  † In Memoriam † woensdag 6 juli 2005 @ 17:05:19 #24
43556 miss_dynastie
pi_28555774
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 19:38 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat kost een gemiddelde ijsmachine eigenlijk?
Geen idee, die van mij was 100 euro.
pi_28555883
Vandaag bij het kruidvat gezien: 17,95 euro.
Dus mensen, op naar het kruidvat!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28557653
Hoeveel ijsjes haal je uit zo,n ijsmachine ???
Als je er maar 1 puddingbakje ijs per keer uit kan halen dan schiet dat niet errug op lijkt mij.
  † In Memoriam † woensdag 6 juli 2005 @ 18:16:25 #27
43556 miss_dynastie
pi_28558221
quote:
Op woensdag 6 juli 2005 17:57 schreef Sorella het volgende:
Hoeveel ijsjes haal je uit zo,n ijsmachine ???
Als je er maar 1 puddingbakje ijs per keer uit kan halen dan schiet dat niet errug op lijkt mij.
Ik haal er een liter uit
pi_28566540
quote:
Op woensdag 6 juli 2005 18:16 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Ik haal er een liter uit
dat is een hoop maar jij hebt een dure
Haal je uit een goedkope ijsmachine ook een liter ?
  woensdag 6 juli 2005 @ 21:56:19 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28566611
quote:
Op woensdag 6 juli 2005 21:54 schreef Sorella het volgende:

[..]

dat is een hoop maar jij hebt een dure
Haal je uit een goedkope ijsmachine ook een liter ?
Wil je een liter ijs eten dan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28578334
quote:
Op woensdag 6 juli 2005 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wil je een liter ijs eten dan?
Zo,n ijseter ben ik niet maar ik heb er wel 2 rondlopen die er dol op zijn en dan is voor iedereen ijs maken makkelijker als 3 keer zo,n machine vullen
pi_28591941
Hallo allemaal,
Ik heb een ijsmachine van Philips (delizia) alleen zit er geen handleiding meer bij.
Zou iemand mij de handleiding toe kunnen sturen? natuurlijk tegen vergoeding!
Dan kan ik eindelijk eens zelf ijs maken.
Alvast hartelijk dank

groetjes
  donderdag 7 juli 2005 @ 22:56:04 #32
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28605854
quote:
Op donderdag 7 juli 2005 16:34 schreef Kaatje1974 het volgende:
Hallo allemaal,
Ik heb een ijsmachine van Philips (delizia) alleen zit er geen handleiding meer bij.
Zou iemand mij de handleiding toe kunnen sturen? natuurlijk tegen vergoeding!
Dan kan ik eindelijk eens zelf ijs maken.
Alvast hartelijk dank

groetjes
Heb je al contact op genomen met de klantenservice van Philips? Meestal sturen die zonder kosten en nieuwe op.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 8 juli 2005 @ 00:10:03 #33
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28609413
quote:
Op donderdag 7 juli 2005 16:34 schreef Kaatje1974 het volgende:
Hallo allemaal,
Ik heb een ijsmachine van Philips (delizia) alleen zit er geen handleiding meer bij.
Zou iemand mij de handleiding toe kunnen sturen? natuurlijk tegen vergoeding!
Dan kan ik eindelijk eens zelf ijs maken.
Alvast hartelijk dank

groetjes
Op www.philips.nl staat de Delizia niet (meer), maar misschien heb je hier wat aan (PDF-file)?

Anders hier even kijken...

Succes!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28659901
Het was even proppen, maarrrrr De Bak Zit In De Vriezer!!

Dus nu ben ik aan het aftellen en aan het bedenken wat voor ijs ik morgen ga maken
Ik denk chocoladeijs met Nesquik gemaakt, want 'normaal' chocoladeijs vind ik altijd zo machtig en bitter. Of caramelijs. Of yoghurtijs...offeehhhh
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28675124
Hm, da's een idee inderdaad, met die Nesquik. Ik hou normaal ook niet van chocoladeijs vanwege de bittere smaak, dus ik ben best benieuwd of dit lekkerder is!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  zondag 10 juli 2005 @ 10:31:13 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28675273
Als je chocolade ijs maakt op basis van chocolademelk van cacao maak deze dan 24 uur van te voren. Dan hebben de korreltjes meer tijd hun smaak volledig te ontwikkelen in de melk. Het smaakt dan voller, en minder bitter. De Chocolade melk 24 uur in de koelkast, en dan pas chocolade ijs ervan maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28688095
De eerste mix staat af te koelen!
Ik was alleen vergeten dat Nesquik al suiker bevat, de mix smaakt wel erg zoet nu.
Ik heb het recept voor roomijs genomen, minus het vanillestokje (had ik niet) en plus een aantal dessertlepels Nesquik.

Iemand nog een suggestie wat ik met 3 eiwitten kan maken?
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  zondag 10 juli 2005 @ 19:42:48 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28688254
quote:
Op zondag 10 juli 2005 19:36 schreef Syrena het volgende:
De eerste mix staat af te koelen!
Ik was alleen vergeten dat Nesquik al suiker bevat, de mix smaakt wel erg zoet nu.
Ik heb het recept voor roomijs genomen, minus het vanillestokje (had ik niet) en plus een aantal dessertlepels Nesquik.

Iemand nog een suggestie wat ik met 3 eiwitten kan maken?
Stijfslaan met suiker en daarna aardbeien pulp toevoegen en dat in de ijsmachine.
Stijfslaan tot grijs, dus echt superstijf, suiker met klein beetje water aan de kook brengen en laten koken tot een druppel van deze massa in koud water hard wordt, dan de suikermassa met lopende mixer door de eiwitten slaan en een bak plaat bedekken met bakpapier, daar "grote vlokken" op leggen van de eisneeuw en deze in een oven drogen bij 90 graden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28688379
Kan er ook nectarinenpulp bij? Die heb ik nl. wel.
En hoeveel suiker en nectarinen dan (het zijn kleintjes).

Ja ik ben een beginnend koker en nogal 'anal' wat betreft de hoeveelheden
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  zondag 10 juli 2005 @ 19:49:26 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28688421
Soit, per 100 gram nectariene, een gram of 20, en per 200 gram pulp een eiwit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28688794
Hm, ik heb nu 210 gram gepelde nectarines (het was meer, maar eentje is ontsnapt en die heeft de hond nu )(afspoelen leek me geen optie ) dus 40 gram suiker en 1 eiwit.

Heb ik er nog twee over

Ik ga het nu ff allemaal Nigella-Lawsonnen/Jamie-Oliveren.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28688919
Kleine tip: nectarines tot pulp staafmixeren doe je in NIET in een ondiep kommetje

Oke, tijd voor de eiwitten..... (ik schat dat ik nu nog 190 gram pulp overheb trouwens, damn)
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28689264
Zo, het zit erin, het draait, het maakt een hoop herrie...over 35 minuten zal het wel klaar zijn....
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  † In Memoriam † zondag 10 juli 2005 @ 20:33:48 #44
43556 miss_dynastie
pi_28689704
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 19:51 schreef Syrena het volgende:
Dus nu ben ik aan het aftellen en aan het bedenken wat voor ijs ik morgen ga maken
Ik denk chocoladeijs met Nesquik gemaakt, want 'normaal' chocoladeijs vind ik altijd zo machtig en bitter. Of caramelijs. Of yoghurtijs...offeehhhh
Wat zijn de verhoudingen?
pi_28689877
quote:
Op zondag 10 juli 2005 20:33 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Wat zijn de verhoudingen?
Zo ver was ik nog niet Ik was mezelf alleen lekker aan het maken.
De nectarinenzooi is klaar, nu weet ik meteen waarom je pas moet vullen als het ding draait (ik heb nu de mousse erin gedaan en pas daarna het draaiding en aangezet) dus nu plakte een hoop tegen de wand en de bodem.

Het smaakte al goed, alleen niet erg naar nectarine maar dat is logisch, er zaten er drie in, 40 gram suiker en 3 eiwitten (ja toch maar allemaal). Wel lekker, niet te zoet.

Ik ga nu ff puinruimen.....
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28770893
Chocoladeijs was PERFECT! Hij was heel snel klaar (nou ja, 20 min.) vast omdat ik de mix idd 24 uur in de koelkast had gezet (tnx Piet!).

Ik vond alleen dat ik de eidooier best goed proefde na een paar happen, en dat was best wel vies.
Maar nu ben ik sowieso wel iemand die al snel dingen proeft en ruikt die anderen niet ruiken.
Het was ook niet te zoet, wat ik eerst wel dacht, het smaakte net als chocolade softijs (tot me opviel dat ik dooier proefde dus )

Binnenkort yoghurtijs proberen!
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  woensdag 13 juli 2005 @ 15:36:16 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28771631
Ik doe eigenlijk nooit eidooiers door mijn ijs. Ik weet dat het in veel recepten staat, maar ik laat het maar laat het meestal achterwege.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28771698
quote:
Op woensdag 13 juli 2005 15:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doe eigenlijk nooit eidooiers door mijn ijs. Ik weet dat het in veel recepten staat, maar ik laat het maar laat het meestal achterwege.
Dus gewoon weglaten?

Ik vond het koken van slagroom al riskant, ik heb dat een keer voor een soeprecept gedaan, dat ging naar kaas smaken

Nu wil ik naar huis IJs maken zonder ei.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  † In Memoriam † woensdag 13 juli 2005 @ 16:25:25 #49
43556 miss_dynastie
pi_28773163
Ik heb net heerlijk banenen-walnoten-chocolade-ijs gemaakt. A la ben en jerry's chunky monkey
  woensdag 27 juli 2005 @ 10:35:44 #50
120876 armpitje_
Pron Pron Pron
pi_29163873
nu bij trekpleister een in de aanbieding voor 17.95 geloof ik... heb van mn tante gehoord dat ie heel goed is
ga em zelf niet kopen, is niet goed voor de lijn!
pi_29184199
Hallo,

Ik heb me gisteren ook laten verleiden tot het kopen van zo'n ijsmachine van aigger bij het Kruidvat. Nu is me niet helemaal duidelijk wanneer ik het mengsel voor bijvoorbeeld roomijs in de machine moet schudden. Moet het mengsel eerst in de ijskast afkoelen? Of kan het meteen de machine in? dat stond immers niet zo heel duidelijk ik mijn boekje, dus - ongeduldig als ik ben - heb ik gekozen voor het laaste, daarna 35 minuten laten draaien en nog een half uur of zo in de vriezer. Het was meer milkshake toen ik het eruit haalde en aan de randen al heel hard. Niet te min erg lekker.... Maar hoe hoort het ijs te zijn? Echt hard, of kan je er ook smeuig ijs mee maken?

BEdankt voor jullie tijd!

Groetjes Jaantje
pi_29193814
Hoi Jaantje,
Ik heb dezelfde ijsmachine als jij, en als ik het zo lees zou het eigenlijk gewoon goed moeten zijn... Misschien was het ijsbeslag iets 'te nat' ofzo?
Ik doe er meestal een zakje Klopklop bij, dan zit er wat meer droge stof bij en smaakt het ook wat romiger.

Het kan ook zijn dat de bak van de machine nog niet koud genoeg was, hij moet minimaal 18 uur (liefst 24 uur) in de vriezer gestaan hebben voor elk gebruik.
Zelf doe ik het ijsbeslag altijd meteen in de machine, je hoeft het dus niet eerst in de koelkast te zetten. En ik laat 'm vaak ook iets langer draaien dan 35 minuten, meestal 40 of 45, dat geeft een beter resultaat over het algemeen. En dan dus nog een half uurtje in de vriezer zetten.

IJs hoort eigenlijk niet 'keihard' bevroren te zijn, maar lekker smeuig, zodat je het goed eruit kunt scheppen (en niet op ijskristallen zit te kauwen ).

Ik zou het gewoon nog eens proberen als ik jou was, zo te horen heb je niet echt iets fout gedaan ofzo, dus met bovenstaande tips moet het wel lukken dacht ik zo.

Succes ermee alvast!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_29193859
Oh ja, en voor lekkere ijsrecepten kan je hier terecht: (klik op de blauwe link)

Wie heeft een lekker ijsrecept?

NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_29194088
Ik heb mijn roomijsbeslag 24 uur in de koelkast laten afkoelen, toen had ik na 20 min. prima ijs. Dat heb ik idd nog even in de vriezer gezet. Het moet wel smeuiig blijven, anders is het niet te eten (dus ik raad je aan om die bak meteen leeg te eten bij mij was het de dag erna niet meer zo lekker als vers).
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_29198923
Inderdaad zo'n keihard ijs is niks....ben nu citroensorbet aan het maken, misschien is dat wat makkelijker voor beginners Ik denk inderdaad dat de bak niet koud genoeg was, had hem wel 18 uur in de vriezer gezet maar in de onderste lade, die koelt natuurlijk niet zo snel als de bovenste waar ik fast freeze heb....dus nu even veranderd... we zullen zien wat het wordt! bedankt in ieder geval voor de tips!
pi_29206227
Graag gedaan... Het zal dan inderdaad wel aan de lades gelegen hebben.
Lijkt me trouwens heerlijk zeg, citroensorbetijs. Moet ik ook eens gaan maken eigenlijk!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_29913853
Ik heb bij Kruidvat.nl (de eerder vemelde link) eergister de ijsmachine besteld.
Maar ik las ergens dat je het ijs vers moet eten, en niet in kan vriezen omdat het dan heel hard wordt.

* Klopt dit?
* Kan dit door een toevoeging van iets voorkomen worden?


Groeten Erwin
Good judgement comes from experience. Experience comes from bad judgement.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 11:10:23 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29913989
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 11:05 schreef Urnie538 het volgende:
Ik heb bij Kruidvat.nl (de eerder vemelde link) eergister de ijsmachine besteld.
Maar ik las ergens dat je het ijs vers moet eten, en niet in kan vriezen omdat het dan heel hard wordt.

* Klopt dit?
ja dat klopt
quote:
* Kan dit door een toevoeging van iets voorkomen worden?


Groeten Erwin
Niet echt, je moet veel lucht in het ijs brengen als je het wilt voorkomen, en dat lukt niet met een kruidvatapparaatje.

Maar waarom zou je ijs willen invriezen als je het vers kan maken? Versgemaakt ijs is veel lekkerder, dat is het hele punt van een ijsmachine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 11:48:46 #59
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_29915137
je kan ook, als het al een beetje smeuďg begint te worden, wat geklopte eiwitten doorheen doen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:07:34 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29915795
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 11:48 schreef zoalshetis het volgende:
je kan ook, als het al een beetje smeuďg begint te worden, wat geklopte eiwitten doorheen doen.
Ja, dat kan, en rauw eiwit doet het ook goed in de vriezer, enzymbederf, oxidatie enzo..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:11:49 #61
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_29915916
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, dat kan, en rauw eiwit doet het ook goed in de vriezer, enzymbederf, oxidatie enzo..
ik heb er nooit last van gehad. vind je ook wel wat panisch reageren omdat ik ijs toch nooit bewaar.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:20:34 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29916216
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:11 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik heb er nooit last van gehad. vind je ook wel wat panisch reageren omdat ik ijs toch nooit bewaar.
Ik dacht dat je het als input bedoelde voor meer lucht in het ijs zodat je het kan invriezen.

IJs maken is, samen met Paté iets waar je gewoon mee op moet passen, je moet erg op hygiene letten en geen rare dingen gaan doen. De eisen voor IJssalons zijn ook niet voor niets zo streng. Vuistregel voor thuismakers, gewoon vers ijs draaien en opeten.
Van invriezen wordt het ijs niet lekkerder, en ook niet beter gezondheidstechnisch.
Tuurlijk kan het goedgaan, dat zal het meestal wel, als je een gezonde volwassene bent.
Maar ik ga je geen dingen aanraden die een gezondheidsrisico hebben en bovendien alleen maar nadelen hebben voor het ijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:22:42 #63
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_29916279
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik dacht dat je het als input bedoelde voor meer lucht in het ijs zodat je het kan invriezen.

IJs maken is, samen met Paté iets waar je gewoon mee op moet passen, je moet erg op hygiene letten en geen rare dingen gaan doen. De eisen voor IJssalons zijn ook niet voor niets zo streng. Vuistregel voor thuismakers, gewoon vers ijs draaien en opeten.
Van invriezen wordt het ijs niet lekkerder, en ook niet beter gezondheidstechnisch.
Tuurlijk kan het goedgaan, dat zal het meestal wel, als je een gezonde volwassene bent.
Maar ik ga je geen dingen aanraden die een gezondheidsrisico hebben en bovendien alleen maar nadelen hebben voor het ijs.
ik doelde op het überhaupt luchtiger maken van ijs. ik weet dat je moet uitkijken met ijs. netzoals de meeste mensen denken in het buitenland ziek te worden van vlees, gaat het vaak om het water waarmee de groenten gewassen zijn...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:28:03 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29916464
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:22 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik doelde op het überhaupt luchtiger maken van ijs. ik weet dat je moet uitkijken met ijs. netzoals de meeste mensen denken in het buitenland ziek te worden van vlees, gaat het vaak om het water waarmee de groenten gewassen zijn...
Mijn moeder was er heilig van overtuigt dat het de Olijfolie was waar je ziek van werd..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:34:39 #65
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_29916652
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mijn moeder was er heilig van overtuigt dat het de Olijfolie was waar je ziek van werd..
ik weet niet welke ziekte ze bedoelde, maar het kan wel wat buikloop veroorzaken, indien thuis niet vaak gebruikt
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:51:27 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29917093
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:34 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik weet niet welke ziekte ze bedoelde, maar het kan wel wat buikloop veroorzaken, indien thuis niet vaak gebruikt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_39669970
De Kruidvat en het trekpleister hebben het apparaat ook weer in de aanbieding
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
  zondag 9 juli 2006 @ 21:30:03 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39670468
Heb recent een dergelijk apparaat getest, maar moet zeggen, geschenkt is nog te duur, wat een absoluut waardeloos apparaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 juli 2006 @ 09:40:38 #69
120482 mirugai
very fishy
pi_39682748
Piet, wat vind je van dit apparaat?
nemox
  maandag 10 juli 2006 @ 09:46:05 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39682868
quote:
Op maandag 10 juli 2006 09:40 schreef mirugai het volgende:
Piet, wat vind je van dit apparaat?
nemox
Klinkt goed, maar heb er nooit mee gewerkt
Hij is volgens mij wel erg groot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 juli 2006 @ 10:06:39 #71
120482 mirugai
very fishy
pi_39683191
Ik heb nu ook zo'n kruidvat ding. Het is geen fantastisch apparaat, maar voor mij wel een goede aanschaf geweest om uit te vissen of het zelf ijs maken me zou bevallen.
Zelf ijs maken is toch wel erg leuk, dus ik overweeg zo'n nemox. De afmetingen zijn trouwens 38x27x22
en ik zie nu dat ie in Duitsland voor dertig euro minder te vinden is...
pi_39683586
Hmmm vanavond mijn Aiggertje maar weer eens in het vriesvak proppen en gaan bedenken wat voor ijs ik ga maken

Voordeel van ijs maken en meteen opeten is dat je de machine meteen schoonmaakt en meestal is ie dan nog niet ontdooit, hoef je niet zo lang te wachten tot je de volgende smaak kunt gaan maken
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_39686482
Kun je er ook stukken chocola/koek ingooien dan in zo een ding
  maandag 10 juli 2006 @ 12:27:46 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39686562
quote:
Op maandag 10 juli 2006 12:25 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Kun je er ook stukken chocola/koek ingooien dan in zo een ding
ja, maar gooi chocolade (eventueel gesmolten, voor echte straciatella) of koek pas op het allerlaatst in als het ijs al klaar is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_39691438
Ik heb dat Aigger machientje toch maar gekocht en eens kijken wat het doet
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')