abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_23754154
Er is geloof ik al eens een topic over geweest, maar ik kan het niet meer terug vinden.

Ik wil dus een ijsmachine kopen. Maar welke ijsmachine? Ze verschillen nogal in prijs en in weet ik het wat, maar goed ik kan me herrineren dat er in dat andere topic wel iets aan bruikbare info stond, maaaaaar waaaaaaaaaaaaaaar is het?

Anyway. Hebben hier mensen een ijsmachine? Zo ja, welke? En ben je er tevreden over? Zou je hem zelf aanraden?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_23766908
Ik heb een Philips Cucina en ben daar best tevreden mee. Hij werkt op basis van een koelschijf die je eerst diepvriest en daarna in het apparaat plaatst. De motor heeft twee snelheden: eentje voor room-/sorbetijs en eentje voor softijs. In de handleiding staat een behoorlijke hoeveelheid ijsrecepten. Daarvan heb ik inmiddels bijna de helft geprobeerd en ze zijn allemaal naar tevredenheid gelukt. Aanrader dus!

Een klein nadeel is wellicht dat de koelschijf minstens 30 uur in de vriezer moet liggen. Als je dus twee soorten ijs wilt maken, moet je het ruim van tevoren plannen. Maar ik geloof dat je voor niet al te veel geld extra koelschijven kunt kopen, dus dat probleem is oplosbaar.

Het allermooiste blijft natuurlijk een ijsmachine met een ingebouwd koelelement, maar dan ga je al snel richting (semi-)professioneel gebruik en daar hangt een dito prijskaartje aan.
"The question of whether computers can think is like the question of whether submarines can swim."
Edsger Wybe Dijkstra [1930-2002]
pi_24355652
In dit topic ging het ook al heel even over ijsmachines, maar ik vind het erg leuk dat er nu ook een specifiek ijsmachine-topic is!

Zelf heb ik vlak voor de kerst een ijsmachine gekocht bij Kruidvat, van het merk Aigger, voor maar 17,95 euro, en daar ben ik heel tevreden over. Hij bestaat uit een koelgedeelte (= een bak die je in de vriezer moet zetten, zodat de koelvloeistof die in de dubbele wand zit bevriest) en een opzetbaar motorgedeelte, dat voor het draaien zorgt.

Je doet hierbij gewoon het mengsel van ingrediënten erin (het ijsbeslag), laat hem 35 minuten draaien en zet het koelgedeelte dan een half uurtje in de vriezer.
Het resultaat is heerlijk!

Mijn eerste probeersel was citroenijs, en gisteren heb ik aardbeienijs gemaakt. Allebei heel goed gelukt. Ik kan je deze machine van harte aanraden, ze zullen hem nu nog wel hebben bij Kruidvat!

Hier even een foto van het citroenijs, met de doos van de machine erbij:

NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_28356156
quote:
Op zondag 2 januari 2005 15:51 schreef Scootmobiel het volgende:
In dit topic ging het ook al heel even over ijsmachines, maar ik vind het erg leuk dat er nu ook een specifiek ijsmachine-topic is!

Zelf heb ik vlak voor de kerst een ijsmachine gekocht bij Kruidvat, van het merk Aigger, voor maar 17,95 euro, en daar ben ik heel tevreden over. Hij bestaat uit een koelgedeelte (= een bak die je in de vriezer moet zetten, zodat de koelvloeistof die in de dubbele wand zit bevriest) en een opzetbaar motorgedeelte, dat voor het draaien zorgt.

Je doet hierbij gewoon het mengsel van ingrediënten erin (het ijsbeslag), laat hem 35 minuten draaien en zet het koelgedeelte dan een half uurtje in de vriezer.
Het resultaat is heerlijk!

Mijn eerste probeersel was citroenijs, en gisteren heb ik aardbeienijs gemaakt. Allebei heel goed gelukt. Ik kan je deze machine van harte aanraden, ze zullen hem nu nog wel hebben bij Kruidvat!

Hier even een foto van het citroenijs, met de doos van de machine erbij:

[afbeelding]
Even kicken, is dat dezelfde die nu ook weer in de aanbieding is? Ik hoop dat ze er nog eentje hebben, zit al de hele dag aan yoghurtijs te denken....
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28357043
Ja, dat is 'm! Zelfde apparaat, en dezelfde prijs (17,95 euro) die ik er toen ook voor betaald heb.

Hier staat-ie in de Kruidvat-folder van deze week:
http://www.internetvoordeel.nl/documentviewer.html?sDocName=pageProduct&ProdID=13081&



En hier nog even een close-upje, met mijn eerste portie ijs erbij:



Geweldig machientje!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_28357587
Ziet er goed uit!!
Neemt het veel ruimte in beslag in de vriezer? We hebben van die lades thuis en mijn moeder zeikt al maanden over mijn broodbakmachine en dat die zo in weg staat enzo...
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28358295
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 14:46 schreef Syrena het volgende:
Ziet er goed uit!!
Neemt het veel ruimte in beslag in de vriezer? We hebben van die lades thuis en mijn moeder zeikt al maanden over mijn broodbakmachine en dat die zo in weg staat enzo...
hmmmm, klinkt als dat het tijd wordt om het huis uit te gaan...
pi_28358348
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 15:08 schreef mirugai het volgende:

[..]

hmmmm, klinkt als dat het tijd wordt om het huis uit te gaan...
Ik ben dan ook zeer druk met het zoeken van onderdak voor mezelf en mijn apparatenmeuk.
Ik heb zooooo twee slaapkamers nodig, of een enorm berghok....

Ow men, ik zit me echt te verheugen op die ijsmachine, nog 2 uurtjes werken en dan kan ik de stad in
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28359159
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 14:46 schreef Syrena het volgende:
Ziet er goed uit!!
Neemt het veel ruimte in beslag in de vriezer? We hebben van die lades thuis en mijn moeder zeikt al maanden over mijn broodbakmachine en dat die zo in weg staat enzo...
Heb 'm ff opgemeten...

In de breedte en diepte neemt hij allebei 19 cm in (is dus 19 cm in doorsnee) en hij is 14 cm hoog. Bij mij past-ie precies (lees: nčt nog) in de vriezerlade, qua hoogte.

Succes alvast, ik hoop voor je dat ze 'm nog hebben!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_28359655
Uit mijn hoofd zijn er 3 soorten ijsmachines
1 Machines die je in de diepvries moet zetten terwijl je ze laat draaien
2 machines met een in te vriezen bak
3 machines met een eigen vries element

van deze soorten is de 2e de meest gebruikte voor particulieren
de 1ste soort niet handig is in gebruik en de 3e de beste daar deze zelf invriest. Deze is echter ook de duurste (uit mijn hoofd een paar honderd tot 1000 ¤)
hier is een lijstje met verschillende machines.
http://www.hermeselectronics.nl/?SG=120
pi_28359836
Hoe lang moet zo'n bak gemiddeld dan in je diepvries staan voordat ie klaar voor gebruik is?
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28360058
Damn, geweldig topic dit, denk dat ik morgen ook maar even langs de Kruitvat ga.
Dat ijs ziet er heerlijk uit, krijg er spontaan zin in
pi_28360156
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 16:12 schreef funkyskunkie het volgende:
Damn, geweldig topic dit, denk dat ik morgen ook maar even langs de Kruitvat ga.
Dat ijs ziet er heerlijk uit, krijg er spontaan zin in
Nog 45 min!
Ff lijstje maken met wat ik nog meer moet in de stad, want ik ben in staat om regelrecht die machine te kopen en dan meteen af te taaien
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28361703
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 16:04 schreef Syrena het volgende:
Hoe lang moet zo'n bak gemiddeld dan in je diepvries staan voordat ie klaar voor gebruik is?
Als je hem (vanwege ruimtegebrek ofzo) niet permanent in de vriezer wilt hebben staan (en de koelvloeistof in de wanden van de bak dus altijd vloeibaar is), moet je hem vóór elk gebruik minimaal 18 uur lang in de vriezer zetten.

Zelf heb ik hem doorlopend in de vriezer staan, zodat-ie altijd klaar voor gebruik is. (Want je zal maar net een onweerstaanbare trek in lekker vers ijs krijgen en dan nog 18 uur moeten wachten!! )

En na het draaien (± 35 min.) moet de bak (met ijs en al natuurlijk...) nog weer een half uurtje in de vriezer, voordat het klaar is om te eten.


[ Bericht 2% gewijzigd door Scootmobiel op 30-06-2005 17:16:07 ]
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_28362103
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 14:46 schreef Syrena het volgende:
Neemt het veel ruimte in beslag in de vriezer?
Zo'n bak neemt inderdaad relatief veel ruimte in. Je kunt beter een machine kopen met een koelschijf (18 cm doorsnede, 4 cm dik). Het effect is precies hetzelfde als bij een bak die je invriest.
"The question of whether computers can think is like the question of whether submarines can swim."
Edsger Wybe Dijkstra [1930-2002]
pi_28364358
Oh ja, en voor wie nog lekkere ijsrecepten zoekt...

In dit topic kan je je hart ophalen!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  † In Memoriam † donderdag 30 juni 2005 @ 19:27:25 #17
43556 miss_dynastie
pi_28365363
Ik heb de Philips Cucina en dan de nieuwe serie, die hadden ze toevallig staan, heel dik tevreden
Schijf moet 18 uur in de vriezer, maar das geen wereldramp. Werkelijk perfect!
  donderdag 30 juni 2005 @ 19:38:10 #18
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28365689
Wat kost een gemiddelde ijsmachine eigenlijk?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 30 juni 2005 @ 21:36:56 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28369540
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 16:04 schreef Syrena het volgende:
Hoe lang moet zo'n bak gemiddeld dan in je diepvries staan voordat ie klaar voor gebruik is?
Ligt een beetje aan je vriezer, maar 24 uur is goed, beter 48.
Ik maak hem schoon na het ijsmaken, en gooi hem dan in de vriezer, zodat ik altijd een koud element heb.
Ik heb trouwens een philips Delezia (das een ouwe, heb hem al een jaar of 10 en doet het nog goed)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 juli 2005 @ 16:25:36 #20
120482 mirugai
very fishy
pi_28392203
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 16:16 schreef Syrena het volgende:

[..]

Nog 45 min!
Ff lijstje maken met wat ik nog meer moet in de stad, want ik ben in staat om regelrecht die machine te kopen en dan meteen af te taaien
ik ben eigenlijk wel benieuwd: staat de bak nou in de vriezer (maw. heb je de machine gekocht?)

...ben nogal lekker gemaakt in dit topic .... dus ik heb 'r ook maar eentje gekocht.
pi_28392956
Ik heb 'm gekocht ja!

Uiteraard hebben we chronisch plaatsgebrek in onze vriezer, dus moet even kijken wanneer ik 'm erin kan mikken
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  vrijdag 1 juli 2005 @ 18:29:10 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28395355
een advies voor de mensen die deze goedkope ijsmachine gekocht hebben
1) Leg de" batterij" minstens 24 beter 48 uur in de vriezer
2) Gebruik minstens een 3 sterren vriezer, die goed koud staat (-20)
3) Doe de ijsmachine niet helemaal vol
4) Zorg dat je mengsel een 25% droge stof heeft.
5) Eet je ijs vers uit de machine, vries het niet in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28554363
Ik heb twee dezelfde En ik ben er tevreden over. Ik zal het merk opzoeken.
  † In Memoriam † woensdag 6 juli 2005 @ 17:05:19 #24
43556 miss_dynastie
pi_28555774
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 19:38 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat kost een gemiddelde ijsmachine eigenlijk?
Geen idee, die van mij was 100 euro.
pi_28555883
Vandaag bij het kruidvat gezien: 17,95 euro.
Dus mensen, op naar het kruidvat!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28557653
Hoeveel ijsjes haal je uit zo,n ijsmachine ???
Als je er maar 1 puddingbakje ijs per keer uit kan halen dan schiet dat niet errug op lijkt mij.
  † In Memoriam † woensdag 6 juli 2005 @ 18:16:25 #27
43556 miss_dynastie
pi_28558221
quote:
Op woensdag 6 juli 2005 17:57 schreef Sorella het volgende:
Hoeveel ijsjes haal je uit zo,n ijsmachine ???
Als je er maar 1 puddingbakje ijs per keer uit kan halen dan schiet dat niet errug op lijkt mij.
Ik haal er een liter uit
pi_28566540
quote:
Op woensdag 6 juli 2005 18:16 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Ik haal er een liter uit
dat is een hoop maar jij hebt een dure
Haal je uit een goedkope ijsmachine ook een liter ?
  woensdag 6 juli 2005 @ 21:56:19 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28566611
quote:
Op woensdag 6 juli 2005 21:54 schreef Sorella het volgende:

[..]

dat is een hoop maar jij hebt een dure
Haal je uit een goedkope ijsmachine ook een liter ?
Wil je een liter ijs eten dan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28578334
quote:
Op woensdag 6 juli 2005 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wil je een liter ijs eten dan?
Zo,n ijseter ben ik niet maar ik heb er wel 2 rondlopen die er dol op zijn en dan is voor iedereen ijs maken makkelijker als 3 keer zo,n machine vullen
pi_28591941
Hallo allemaal,
Ik heb een ijsmachine van Philips (delizia) alleen zit er geen handleiding meer bij.
Zou iemand mij de handleiding toe kunnen sturen? natuurlijk tegen vergoeding!
Dan kan ik eindelijk eens zelf ijs maken.
Alvast hartelijk dank

groetjes
  donderdag 7 juli 2005 @ 22:56:04 #32
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28605854
quote:
Op donderdag 7 juli 2005 16:34 schreef Kaatje1974 het volgende:
Hallo allemaal,
Ik heb een ijsmachine van Philips (delizia) alleen zit er geen handleiding meer bij.
Zou iemand mij de handleiding toe kunnen sturen? natuurlijk tegen vergoeding!
Dan kan ik eindelijk eens zelf ijs maken.
Alvast hartelijk dank

groetjes
Heb je al contact op genomen met de klantenservice van Philips? Meestal sturen die zonder kosten en nieuwe op.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 8 juli 2005 @ 00:10:03 #33
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28609413
quote:
Op donderdag 7 juli 2005 16:34 schreef Kaatje1974 het volgende:
Hallo allemaal,
Ik heb een ijsmachine van Philips (delizia) alleen zit er geen handleiding meer bij.
Zou iemand mij de handleiding toe kunnen sturen? natuurlijk tegen vergoeding!
Dan kan ik eindelijk eens zelf ijs maken.
Alvast hartelijk dank

groetjes
Op www.philips.nl staat de Delizia niet (meer), maar misschien heb je hier wat aan (PDF-file)?

Anders hier even kijken...

Succes!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28659901
Het was even proppen, maarrrrr De Bak Zit In De Vriezer!!

Dus nu ben ik aan het aftellen en aan het bedenken wat voor ijs ik morgen ga maken
Ik denk chocoladeijs met Nesquik gemaakt, want 'normaal' chocoladeijs vind ik altijd zo machtig en bitter. Of caramelijs. Of yoghurtijs...offeehhhh
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28675124
Hm, da's een idee inderdaad, met die Nesquik. Ik hou normaal ook niet van chocoladeijs vanwege de bittere smaak, dus ik ben best benieuwd of dit lekkerder is!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  zondag 10 juli 2005 @ 10:31:13 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28675273
Als je chocolade ijs maakt op basis van chocolademelk van cacao maak deze dan 24 uur van te voren. Dan hebben de korreltjes meer tijd hun smaak volledig te ontwikkelen in de melk. Het smaakt dan voller, en minder bitter. De Chocolade melk 24 uur in de koelkast, en dan pas chocolade ijs ervan maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28688095
De eerste mix staat af te koelen!
Ik was alleen vergeten dat Nesquik al suiker bevat, de mix smaakt wel erg zoet nu.
Ik heb het recept voor roomijs genomen, minus het vanillestokje (had ik niet) en plus een aantal dessertlepels Nesquik.

Iemand nog een suggestie wat ik met 3 eiwitten kan maken?
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  zondag 10 juli 2005 @ 19:42:48 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28688254
quote:
Op zondag 10 juli 2005 19:36 schreef Syrena het volgende:
De eerste mix staat af te koelen!
Ik was alleen vergeten dat Nesquik al suiker bevat, de mix smaakt wel erg zoet nu.
Ik heb het recept voor roomijs genomen, minus het vanillestokje (had ik niet) en plus een aantal dessertlepels Nesquik.

Iemand nog een suggestie wat ik met 3 eiwitten kan maken?
Stijfslaan met suiker en daarna aardbeien pulp toevoegen en dat in de ijsmachine.
Stijfslaan tot grijs, dus echt superstijf, suiker met klein beetje water aan de kook brengen en laten koken tot een druppel van deze massa in koud water hard wordt, dan de suikermassa met lopende mixer door de eiwitten slaan en een bak plaat bedekken met bakpapier, daar "grote vlokken" op leggen van de eisneeuw en deze in een oven drogen bij 90 graden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28688379
Kan er ook nectarinenpulp bij? Die heb ik nl. wel.
En hoeveel suiker en nectarinen dan (het zijn kleintjes).

Ja ik ben een beginnend koker en nogal 'anal' wat betreft de hoeveelheden
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  zondag 10 juli 2005 @ 19:49:26 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28688421
Soit, per 100 gram nectariene, een gram of 20, en per 200 gram pulp een eiwit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28688794
Hm, ik heb nu 210 gram gepelde nectarines (het was meer, maar eentje is ontsnapt en die heeft de hond nu )(afspoelen leek me geen optie ) dus 40 gram suiker en 1 eiwit.

Heb ik er nog twee over

Ik ga het nu ff allemaal Nigella-Lawsonnen/Jamie-Oliveren.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28688919
Kleine tip: nectarines tot pulp staafmixeren doe je in NIET in een ondiep kommetje

Oke, tijd voor de eiwitten..... (ik schat dat ik nu nog 190 gram pulp overheb trouwens, damn)
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28689264
Zo, het zit erin, het draait, het maakt een hoop herrie...over 35 minuten zal het wel klaar zijn....
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  † In Memoriam † zondag 10 juli 2005 @ 20:33:48 #44
43556 miss_dynastie
pi_28689704
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 19:51 schreef Syrena het volgende:
Dus nu ben ik aan het aftellen en aan het bedenken wat voor ijs ik morgen ga maken
Ik denk chocoladeijs met Nesquik gemaakt, want 'normaal' chocoladeijs vind ik altijd zo machtig en bitter. Of caramelijs. Of yoghurtijs...offeehhhh
Wat zijn de verhoudingen?
pi_28689877
quote:
Op zondag 10 juli 2005 20:33 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Wat zijn de verhoudingen?
Zo ver was ik nog niet Ik was mezelf alleen lekker aan het maken.
De nectarinenzooi is klaar, nu weet ik meteen waarom je pas moet vullen als het ding draait (ik heb nu de mousse erin gedaan en pas daarna het draaiding en aangezet) dus nu plakte een hoop tegen de wand en de bodem.

Het smaakte al goed, alleen niet erg naar nectarine maar dat is logisch, er zaten er drie in, 40 gram suiker en 3 eiwitten (ja toch maar allemaal). Wel lekker, niet te zoet.

Ik ga nu ff puinruimen.....
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_28770893
Chocoladeijs was PERFECT! Hij was heel snel klaar (nou ja, 20 min.) vast omdat ik de mix idd 24 uur in de koelkast had gezet (tnx Piet!).

Ik vond alleen dat ik de eidooier best goed proefde na een paar happen, en dat was best wel vies.
Maar nu ben ik sowieso wel iemand die al snel dingen proeft en ruikt die anderen niet ruiken.
Het was ook niet te zoet, wat ik eerst wel dacht, het smaakte net als chocolade softijs (tot me opviel dat ik dooier proefde dus )

Binnenkort yoghurtijs proberen!
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  woensdag 13 juli 2005 @ 15:36:16 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28771631
Ik doe eigenlijk nooit eidooiers door mijn ijs. Ik weet dat het in veel recepten staat, maar ik laat het maar laat het meestal achterwege.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28771698
quote:
Op woensdag 13 juli 2005 15:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doe eigenlijk nooit eidooiers door mijn ijs. Ik weet dat het in veel recepten staat, maar ik laat het maar laat het meestal achterwege.
Dus gewoon weglaten?

Ik vond het koken van slagroom al riskant, ik heb dat een keer voor een soeprecept gedaan, dat ging naar kaas smaken

Nu wil ik naar huis IJs maken zonder ei.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  † In Memoriam † woensdag 13 juli 2005 @ 16:25:25 #49
43556 miss_dynastie
pi_28773163
Ik heb net heerlijk banenen-walnoten-chocolade-ijs gemaakt. A la ben en jerry's chunky monkey
  woensdag 27 juli 2005 @ 10:35:44 #50
120876 armpitje_
Pron Pron Pron
pi_29163873
nu bij trekpleister een in de aanbieding voor 17.95 geloof ik... heb van mn tante gehoord dat ie heel goed is
ga em zelf niet kopen, is niet goed voor de lijn!
pi_29184199
Hallo,

Ik heb me gisteren ook laten verleiden tot het kopen van zo'n ijsmachine van aigger bij het Kruidvat. Nu is me niet helemaal duidelijk wanneer ik het mengsel voor bijvoorbeeld roomijs in de machine moet schudden. Moet het mengsel eerst in de ijskast afkoelen? Of kan het meteen de machine in? dat stond immers niet zo heel duidelijk ik mijn boekje, dus - ongeduldig als ik ben - heb ik gekozen voor het laaste, daarna 35 minuten laten draaien en nog een half uur of zo in de vriezer. Het was meer milkshake toen ik het eruit haalde en aan de randen al heel hard. Niet te min erg lekker.... Maar hoe hoort het ijs te zijn? Echt hard, of kan je er ook smeuig ijs mee maken?

BEdankt voor jullie tijd!

Groetjes Jaantje
pi_29193814
Hoi Jaantje,
Ik heb dezelfde ijsmachine als jij, en als ik het zo lees zou het eigenlijk gewoon goed moeten zijn... Misschien was het ijsbeslag iets 'te nat' ofzo?
Ik doe er meestal een zakje Klopklop bij, dan zit er wat meer droge stof bij en smaakt het ook wat romiger.

Het kan ook zijn dat de bak van de machine nog niet koud genoeg was, hij moet minimaal 18 uur (liefst 24 uur) in de vriezer gestaan hebben voor elk gebruik.
Zelf doe ik het ijsbeslag altijd meteen in de machine, je hoeft het dus niet eerst in de koelkast te zetten. En ik laat 'm vaak ook iets langer draaien dan 35 minuten, meestal 40 of 45, dat geeft een beter resultaat over het algemeen. En dan dus nog een half uurtje in de vriezer zetten.

IJs hoort eigenlijk niet 'keihard' bevroren te zijn, maar lekker smeuig, zodat je het goed eruit kunt scheppen (en niet op ijskristallen zit te kauwen ).

Ik zou het gewoon nog eens proberen als ik jou was, zo te horen heb je niet echt iets fout gedaan ofzo, dus met bovenstaande tips moet het wel lukken dacht ik zo.

Succes ermee alvast!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_29193859
Oh ja, en voor lekkere ijsrecepten kan je hier terecht: (klik op de blauwe link)

Wie heeft een lekker ijsrecept?

NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_29194088
Ik heb mijn roomijsbeslag 24 uur in de koelkast laten afkoelen, toen had ik na 20 min. prima ijs. Dat heb ik idd nog even in de vriezer gezet. Het moet wel smeuiig blijven, anders is het niet te eten (dus ik raad je aan om die bak meteen leeg te eten bij mij was het de dag erna niet meer zo lekker als vers).
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_29198923
Inderdaad zo'n keihard ijs is niks....ben nu citroensorbet aan het maken, misschien is dat wat makkelijker voor beginners Ik denk inderdaad dat de bak niet koud genoeg was, had hem wel 18 uur in de vriezer gezet maar in de onderste lade, die koelt natuurlijk niet zo snel als de bovenste waar ik fast freeze heb....dus nu even veranderd... we zullen zien wat het wordt! bedankt in ieder geval voor de tips!
pi_29206227
Graag gedaan... Het zal dan inderdaad wel aan de lades gelegen hebben.
Lijkt me trouwens heerlijk zeg, citroensorbetijs. Moet ik ook eens gaan maken eigenlijk!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_29913853
Ik heb bij Kruidvat.nl (de eerder vemelde link) eergister de ijsmachine besteld.
Maar ik las ergens dat je het ijs vers moet eten, en niet in kan vriezen omdat het dan heel hard wordt.

* Klopt dit?
* Kan dit door een toevoeging van iets voorkomen worden?


Groeten Erwin
Good judgement comes from experience. Experience comes from bad judgement.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 11:10:23 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29913989
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 11:05 schreef Urnie538 het volgende:
Ik heb bij Kruidvat.nl (de eerder vemelde link) eergister de ijsmachine besteld.
Maar ik las ergens dat je het ijs vers moet eten, en niet in kan vriezen omdat het dan heel hard wordt.

* Klopt dit?
ja dat klopt
quote:
* Kan dit door een toevoeging van iets voorkomen worden?


Groeten Erwin
Niet echt, je moet veel lucht in het ijs brengen als je het wilt voorkomen, en dat lukt niet met een kruidvatapparaatje.

Maar waarom zou je ijs willen invriezen als je het vers kan maken? Versgemaakt ijs is veel lekkerder, dat is het hele punt van een ijsmachine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 11:48:46 #59
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_29915137
je kan ook, als het al een beetje smeuďg begint te worden, wat geklopte eiwitten doorheen doen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:07:34 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29915795
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 11:48 schreef zoalshetis het volgende:
je kan ook, als het al een beetje smeuďg begint te worden, wat geklopte eiwitten doorheen doen.
Ja, dat kan, en rauw eiwit doet het ook goed in de vriezer, enzymbederf, oxidatie enzo..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:11:49 #61
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_29915916
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, dat kan, en rauw eiwit doet het ook goed in de vriezer, enzymbederf, oxidatie enzo..
ik heb er nooit last van gehad. vind je ook wel wat panisch reageren omdat ik ijs toch nooit bewaar.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:20:34 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29916216
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:11 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik heb er nooit last van gehad. vind je ook wel wat panisch reageren omdat ik ijs toch nooit bewaar.
Ik dacht dat je het als input bedoelde voor meer lucht in het ijs zodat je het kan invriezen.

IJs maken is, samen met Paté iets waar je gewoon mee op moet passen, je moet erg op hygiene letten en geen rare dingen gaan doen. De eisen voor IJssalons zijn ook niet voor niets zo streng. Vuistregel voor thuismakers, gewoon vers ijs draaien en opeten.
Van invriezen wordt het ijs niet lekkerder, en ook niet beter gezondheidstechnisch.
Tuurlijk kan het goedgaan, dat zal het meestal wel, als je een gezonde volwassene bent.
Maar ik ga je geen dingen aanraden die een gezondheidsrisico hebben en bovendien alleen maar nadelen hebben voor het ijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:22:42 #63
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_29916279
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik dacht dat je het als input bedoelde voor meer lucht in het ijs zodat je het kan invriezen.

IJs maken is, samen met Paté iets waar je gewoon mee op moet passen, je moet erg op hygiene letten en geen rare dingen gaan doen. De eisen voor IJssalons zijn ook niet voor niets zo streng. Vuistregel voor thuismakers, gewoon vers ijs draaien en opeten.
Van invriezen wordt het ijs niet lekkerder, en ook niet beter gezondheidstechnisch.
Tuurlijk kan het goedgaan, dat zal het meestal wel, als je een gezonde volwassene bent.
Maar ik ga je geen dingen aanraden die een gezondheidsrisico hebben en bovendien alleen maar nadelen hebben voor het ijs.
ik doelde op het überhaupt luchtiger maken van ijs. ik weet dat je moet uitkijken met ijs. netzoals de meeste mensen denken in het buitenland ziek te worden van vlees, gaat het vaak om het water waarmee de groenten gewassen zijn...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:28:03 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29916464
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:22 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik doelde op het überhaupt luchtiger maken van ijs. ik weet dat je moet uitkijken met ijs. netzoals de meeste mensen denken in het buitenland ziek te worden van vlees, gaat het vaak om het water waarmee de groenten gewassen zijn...
Mijn moeder was er heilig van overtuigt dat het de Olijfolie was waar je ziek van werd..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:34:39 #65
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_29916652
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mijn moeder was er heilig van overtuigt dat het de Olijfolie was waar je ziek van werd..
ik weet niet welke ziekte ze bedoelde, maar het kan wel wat buikloop veroorzaken, indien thuis niet vaak gebruikt
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 24 augustus 2005 @ 12:51:27 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29917093
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 12:34 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik weet niet welke ziekte ze bedoelde, maar het kan wel wat buikloop veroorzaken, indien thuis niet vaak gebruikt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_39669970
De Kruidvat en het trekpleister hebben het apparaat ook weer in de aanbieding
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
  zondag 9 juli 2006 @ 21:30:03 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39670468
Heb recent een dergelijk apparaat getest, maar moet zeggen, geschenkt is nog te duur, wat een absoluut waardeloos apparaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 juli 2006 @ 09:40:38 #69
120482 mirugai
very fishy
pi_39682748
Piet, wat vind je van dit apparaat?
nemox
  maandag 10 juli 2006 @ 09:46:05 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39682868
quote:
Op maandag 10 juli 2006 09:40 schreef mirugai het volgende:
Piet, wat vind je van dit apparaat?
nemox
Klinkt goed, maar heb er nooit mee gewerkt
Hij is volgens mij wel erg groot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 juli 2006 @ 10:06:39 #71
120482 mirugai
very fishy
pi_39683191
Ik heb nu ook zo'n kruidvat ding. Het is geen fantastisch apparaat, maar voor mij wel een goede aanschaf geweest om uit te vissen of het zelf ijs maken me zou bevallen.
Zelf ijs maken is toch wel erg leuk, dus ik overweeg zo'n nemox. De afmetingen zijn trouwens 38x27x22
en ik zie nu dat ie in Duitsland voor dertig euro minder te vinden is...
pi_39683586
Hmmm vanavond mijn Aiggertje maar weer eens in het vriesvak proppen en gaan bedenken wat voor ijs ik ga maken

Voordeel van ijs maken en meteen opeten is dat je de machine meteen schoonmaakt en meestal is ie dan nog niet ontdooit, hoef je niet zo lang te wachten tot je de volgende smaak kunt gaan maken
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_39686482
Kun je er ook stukken chocola/koek ingooien dan in zo een ding
  maandag 10 juli 2006 @ 12:27:46 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39686562
quote:
Op maandag 10 juli 2006 12:25 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Kun je er ook stukken chocola/koek ingooien dan in zo een ding
ja, maar gooi chocolade (eventueel gesmolten, voor echte straciatella) of koek pas op het allerlaatst in als het ijs al klaar is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_39691438
Ik heb dat Aigger machientje toch maar gekocht en eens kijken wat het doet
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
  maandag 10 juli 2006 @ 15:20:33 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39691683
quote:
Op maandag 10 juli 2006 15:12 schreef JJdJ1984 het volgende:
Ik heb dat Aigger machientje toch maar gekocht en eens kijken wat het doet
doe hem niet te vol
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 juli 2006 @ 15:30:14 #77
35189 Troel
scherp en bot
pi_39692004
Ik heb net de kruidvatmachine gekocht.

Ik heb er nu al zin in
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_39692658
quote:
Op maandag 10 juli 2006 15:30 schreef Troel het volgende:
Ik heb net de kruidvatmachine gekocht.

Ik heb er nu al zin in
Ik moest toen keilang wachten eer ie bevroren was man ik baalde.

Ik ga 'm thuis meteen in de vriezer mikken ijs ijs ijs ijs ijssss!
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  maandag 10 juli 2006 @ 15:55:00 #79
35189 Troel
scherp en bot
pi_39692750
Nouja, ik moet eerst nog drie dagen wachten voordat ze hem bezorgen
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_40496311
Hoi allemaal,
Vandaag heb ik een ijsmachine gekocht, een Aigger van Trekpleister. Nu heb ik een probleempje. Ik wilde hem schoon maken, maar ik krijg het motorblok niet van het doorzichtige gedeelte. Zou iemand me daar mee kunnen helpen? Of wat tips geven?
Alvast bedankt.
Groetjes, Eva
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 02:08:49 #81
148066 deffie
Make me sing another song
pi_40502031
Hey Eva,

Je moet hem gewoon schuiven, als je aan de onderkant kijkt zie je welke richting
pi_52322460
Vraagje aan Scootmobiel over de ijsmachine:
ik heb net ook zo'n ijsmachine gekocht, maar zowel bij sorbetijs als bij roomijs is er na een half uurtje draaien niets dat al op ijs lijkt, het blijft allemaal vloeibaar.
In de vriezer wordt het vervolgens na een paar uur wel hard, maar dan wel met ijskristallen er in. Dan kan je net zo goed het beslag gelijk in de vriezer setten.
Wat doe ik fout?
pi_52325800
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 09:43 schreef diepo het volgende:
Vraagje aan Scootmobiel over de ijsmachine:
ik heb net ook zo'n ijsmachine gekocht, maar zowel bij sorbetijs als bij roomijs is er na een half uurtje draaien niets dat al op ijs lijkt, het blijft allemaal vloeibaar.
In de vriezer wordt het vervolgens na een paar uur wel hard, maar dan wel met ijskristallen er in. Dan kan je net zo goed het beslag gelijk in de vriezer setten.
Wat doe ik fout?
Heb je de bak waar het ijs in gemaakt wordt wel lang genoeg in de vriezer gezet? De eerste keer moet ie echt minstens 18 uur in het vriesvak. Als ik er dan vloeistof ingiet zie ik dat het al meteen bevriest aan de zijkanten van de bak.
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  maandag 13 augustus 2007 @ 16:48:11 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52333961
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 12:03 schreef Syrena het volgende:

[..]

Heb je de bak waar het ijs in gemaakt wordt wel lang genoeg in de vriezer gezet? De eerste keer moet ie echt minstens 18 uur in het vriesvak. Als ik er dan vloeistof ingiet zie ik dat het al meteen bevriest aan de zijkanten van de bak.
maak daar maar 48 uur van en je vriezer moet echt goed koud zijn, -18 minstens.

Verder doe de ijsmachine minder vol, en zorg dat je spullen goed koud zijn die je erin doet.

Goedkope ijsmachines blijven bagger, van de ijsmachines met een koelelement kan ik eigenlijk alleen die van Philips aanraden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 augustus 2007 @ 16:53:12 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52334141
Ik heb overginds een nieuwe ijsmachine gekocht.

Eentje met een compressor die echt goed koelt, dus geen vrieselement meer. Je kan dus het ene ijs na het andere maken, erg fijn toen van de week mijn citroensorbet veel te zuur was, 20 minuten later had ik een vanilleijs klaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_52353085
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb overginds een nieuwe ijsmachine gekocht.
[afbeelding]
Eentje met een compressor die echt goed koelt, dus geen vrieselement meer. Je kan dus het ene ijs na het andere maken, erg fijn toen van de week mijn citroensorbet veel te zuur was, 20 minuten later had ik een vanilleijs klaar.
Hoe is het geluidsniveau? En schoonmaken?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 16:35:54 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52362417
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 10:40 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Hoe is het geluidsniveau? En schoonmaken?
Geluidsniveau is ongeveer gelijk aan de ijsmachines met een koelaccu die ik ken, en het schoonmaken is gemakkelijker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 16:56:51 #88
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_52363152
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb overginds een nieuwe ijsmachine gekocht.
[afbeelding]
Eentje met een compressor die echt goed koelt, dus geen vrieselement meer. Je kan dus het ene ijs na het andere maken, erg fijn toen van de week mijn citroensorbet veel te zuur was, 20 minuten later had ik een vanilleijs klaar.
lol. dat doet me denken aan mijn eerste ijsje dat ik maakte met een ijsmachine waarvan de bak/ koelelement in de diepvries bewaard moet worden.

ook ik maakte ook citroensorbet als eerste, precies volgens de handleiding, maar zuuuuuur, dat wil je niet weten. tanden werden spontaan stroef.

ik moest 48 uur wachten totdat de bramensorbet beter viel.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 17:04:30 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52363342
Ik ben dan ook blij als een hond met 7 lullen met die ijsmachine.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 17:42:58 #90
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_52364306
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben dan ook blij als een hond met 7 lullen met die ijsmachine.


quanta costa?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 17:48:34 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52364475
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 17:42 schreef zoalshetis het volgende:

[..]



quanta costa?
389 Euro.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_52364543
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geluidsniveau is ongeveer gelijk aan de ijsmachines met een koelaccu die ik ken, en het schoonmaken is gemakkelijker.
Ken geen machines met koelaccu, dus kun je omschrijven? ZOals een staafmixer, keukenmachine, harder, zachter..
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 17:52:22 #93
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_52364562
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

389 Euro.
das goed te overzien.

ik ga natuurlijk nooit roepen dat je voor dat geld bij een gelateria heel erg veel ijs kunt eten.

homemade en ik wil je nog wel een keer pm'en over slachten
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 18:27:21 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52365507
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 17:51 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ken geen machines met koelaccu, dus kun je omschrijven? ZOals een staafmixer, keukenmachine, harder, zachter..
Zachter dan een kitchenaid keukenmachine.
Als ie in de keuken draait kan ik hem in de woonkamer net nog horen (met de deur dicht)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 18:30:20 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52365583
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 17:52 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

das goed te overzien.

ik ga natuurlijk nooit roepen dat je voor dat geld bij een gelateria heel erg veel ijs kunt eten.

homemade en ik wil je nog wel een keer pm'en over slachten
Mijn vorige ijsmachine heeft een 15 jaar trouwe dienst gegeven, die kost nieuw 100 euro.
Maar het gaat niet om de knaken, het gaat erom dat als ik aarbeienijs maak in de zomer, ik alleen maar rijpe verse aardbeien en wat suiker gebruik. Dat ijs is vele malen beter dan welke ijsboer dan ook.
Bovendien kan ik mijn eigen ijssmaken maken.

[ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 14-08-2007 19:01:10 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_52367606
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mijn vorige ijsmachine heeft een 15 jaar trouwe dienst gegeven, die kost nieuw 100 euro.
Maar het gaat niet om de knaken, het gaat erom dat als ik aarbeienijs maak in de zomer, ik alleen maar rijpe verse aardbeien en wat suiker gebruik. Dat ijs is vele malen beter dan welke ijsboer dan ook.
Bovendien kan ik mijn eigen ijssmaken maken.
Dit is ook juist de reden om zelf ijs te maken. Omdat het lekkerder en leuker is dan even naar de ijsboer op de hoek gaan
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  dinsdag 14 augustus 2007 @ 20:18:18 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_52368699
quote:
Op dinsdag 14 augustus 2007 19:39 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Dit is ook juist de reden om zelf ijs te maken. Omdat het lekkerder en leuker is dan even naar de ijsboer op de hoek gaan
Precies, ik ben ijs gaan maken omdat ik het ijs van de ijssalon bij mij in de stad zo slecht vond, enne, zelf ijs maken is stukken makkelijker dan zelf brood bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_61536287
is hier nog iemand online?
pi_61566847
quote:
Op maandag 13 augustus 2007 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

maak daar maar 48 uur van en je vriezer moet echt goed koud zijn, -18 minstens.

Verder doe de ijsmachine minder vol, en zorg dat je spullen goed koud zijn die je erin doet.

Goedkope ijsmachines blijven bagger, van de ijsmachines met een koelelement kan ik eigenlijk alleen die van Philips aanraden.


Ik vraag me af of dit wel helpt .. Ik bedoel... een ijsblokje dat 48 uur in de vriezer heeft gelegen is echt niet kouder dan een ijsblokje dat 18 uur in de vriezer heeft gezeten..

Denk dat het een betere tip is om het ijsmengsel af te laten koelen en dan 8 uur in de koelkast koud laat worden voordat je het gaat draaien.
Life is short, eat dessert first.
pi_61569118
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 00:39 schreef missy_c het volgende:

[..]

Ik vraag me af of dit wel helpt .. Ik bedoel... een ijsblokje dat 48 uur in de vriezer heeft gelegen is echt niet kouder dan een ijsblokje dat 18 uur in de vriezer heeft gezeten..

Denk dat het een betere tip is om het ijsmengsel af te laten koelen en dan 8 uur in de koelkast koud laat worden voordat je het gaat draaien.
Als je het 48 uur in de vriezer laat liggen, weet je zeker dat alles goed bevroren is, en dat er niet nog wat vloeibaar is. Als het eenmaal bevroren is, dan maakt het inderdaad niet meer uit.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_61569275
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 08:43 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Als je het 48 uur in de vriezer laat liggen, weet je zeker dat alles goed bevroren is, en dat er niet nog wat vloeibaar is. Als het eenmaal bevroren is, dan maakt het inderdaad niet meer uit.
Ik weet niet hoe koud die vloeistof in een element moet zijn om te bevriezen, maar gewone ijsblokjes zijn net bevroren -10, en koelen daarna verder af. Het is niet zo dat de afkoeling stopt zodra het spul bevroren is.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61569308
Ik heb deze: Het ijs van Columbus
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61570038
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 08:53 schreef sigme het volgende:

[..]

Ik weet niet hoe koud die vloeistof in een element moet zijn om te bevriezen, maar gewone ijsblokjes zijn net bevroren -10, en koelen daarna verder af. Het is niet zo dat de afkoeling stopt zodra het spul bevroren is.
Het element is gevuld met een zoutoplossing en kan dus redelijk wat kouder worden dan "gewoon" ijs, voordat het bevriest. Daarom moet je vriezer ook -18'C zijn, omdat anders het element niet bevriest. En met die lage stollingstemperatuur zal het dus ook in een vriezer met -18'C vrij lang duren voordat alles bevroren is. Dat is voornamelijk de reden dat je dat ding lang erin moet houden, niet de uiteindelijke temperatuur van de schijf/het element.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_61570045
Ik heb deze en ben er erg blij mee. Hij is lekker compact en doet het supergoed!

pi_61570216
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 09:36 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Het element is gevuld met een zoutoplossing en kan dus redelijk wat kouder worden dan "gewoon" ijs, voordat het bevriest. Daarom moet je vriezer ook -18'C zijn, omdat anders het element niet bevriest. En met die lage stollingstemperatuur zal het dus ook in een vriezer met -18'C vrij lang duren voordat alles bevroren is. Dat is voornamelijk de reden dat je dat ding lang erin moet houden, niet de uiteindelijke temperatuur van de schijf/het element.
Dat kan ik me niet voorstellen. Het kan niet uitmaken wat de toestand is van het koelelement, wel wat de temperatuur is.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61572917
iik wil een ijsmachine zonder dat het de vriezer in moet. Heb een te kleine freezer
pi_61573608
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 11:42 schreef mighty84 het volgende:
iik wil een ijsmachine zonder dat het de vriezer in moet. Heb een te kleine freezer
Welke ijsmachine?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  vrijdag 3 oktober 2008 @ 07:47:53 #108
225029 Dionysiou
Grieks en trots
pi_62098453
Voor de mensen hier kan je professionele ingredienten kopen voor je ijs van alpenkaramel tot granaatappel tot cappuchino, met kant-en klare basis voor ijs of verse basis voor ijs.

Maar mijn vraag was eigenlijk ik wil een ijsmachine kopen nu zeg ik er al een paar voorbij komen van de kruidvat, is deze beter?

http://www.gelatti.nl/ > Ijsmachines > Bestron DMEC1072
http://www.gelatti.nl/ > Ijsmachines > Krups GVS 2

of toch de kruidvat?

[ Bericht 2% gewijzigd door Dionysiou op 03-10-2008 14:01:38 ]
[b]Op zaterdag 21 november 2009 00:42 schreef Bravebart het volgende:[/b]
Toch frappant dat zo'n knaapje zich in 1 week zo heeft ingelikt binnen PUB dat hij een verjaardagstopic krijgt.
  vrijdag 3 oktober 2008 @ 12:40:39 #109
122997 zquing
Drama Junk
pi_62103264
mn ouders hebben deze
"Those unforgettable days, for them I live"
  vrijdag 3 oktober 2008 @ 14:01:58 #110
225029 Dionysiou
Grieks en trots
pi_62105161
Die is wat te duur voor mij

Ik wil een van deze twee

http://www.gelatti.nl/ > Ijsmachines > Bestron DMEC1072
http://www.gelatti.nl/ > Ijsmachines > Krups GVS 2

Als iemand 't weet en waarom dan bestel ik m ffies

[ Bericht 13% gewijzigd door Dionysiou op 03-10-2008 16:33:06 ]
[b]Op zaterdag 21 november 2009 00:42 schreef Bravebart het volgende:[/b]
Toch frappant dat zo'n knaapje zich in 1 week zo heeft ingelikt binnen PUB dat hij een verjaardagstopic krijgt.
pi_62110776
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 14:01 schreef Dionysiou het volgende:
Die is wat te duur voor mij

Ik wil een van deze twee

http://www.gelatti.nl/ > Ijsmachines > Bestron DMEC1072
http://www.gelatti.nl/ > Ijsmachines > Krups GVS 2

Als iemand 't weet en waarom dan bestel ik m ffies
zelf geen ervaring, maar check anders even wat reviews op vergelijkwebsites, staan vaak wel nuttige dingen op.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_62147631
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 12:40 schreef zquing het volgende:
mn ouders hebben deze
[ afbeelding ]
En, bevalt 'ie?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  † In Memoriam † zondag 5 oktober 2008 @ 15:00:49 #113
43556 miss_dynastie
pi_62147664
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 14:01 schreef Dionysiou het volgende:
Die is wat te duur voor mij

Ik wil een van deze twee

http://www.gelatti.nl/ > Ijsmachines > Bestron DMEC1072
http://www.gelatti.nl/ > Ijsmachines > Krups GVS 2

Als iemand 't weet en waarom dan bestel ik m ffies
Ik zou nooit meer iets van Bestron nemen, dus ik zou voor de Krups gaan dan.
pi_62148330
quote:
Op zondag 5 oktober 2008 15:00 schreef miss_dynastie het volgende:
Ik zou nooit meer iets van Bestron nemen, dus ik zou voor de Krups gaan dan.
Second that.

Bestron is een B-keuze, al komt hij in dit geval wel als beste prijs/kwaliteit uit de test (RTL Editie NL). Dat zegt dus niets over de duurzaamheid. Tevens is de capaciteit van de Krups 60% groter en dat heeft absoluut z'n voordelen als je afhankelijk bent van een koelelement.
pi_101048449
Goeiendag. Ik ben nieuw op dit forum, maar ben al wel geďnfecteerd met et ijsmaker virus. Voorlopig doe ik het nog even handmatig, maar op den duur zal er vast wel een ijsmachine aan te pas komen.

Ik wil nog wel even reageren op die ijbol. De reden dat er ijs ontstaat is vrij simpel. Het zout laat de ijsklontjes geforceerd smelten (het vriespunt wordt inderdaad naar beneden gebracht) Dat betekent dat er warmte aan de directe omgeving onttrokken moet worden, waardoor het ijsmengsel gaat bevriezen. Het is hetzelfde als je een koud biertje wilt hebben op de camping: maak een handdoek nat, rol je flesje daarin, en leg het geheel in de zon. Door de verdamping wordt er warmte uit het flesje bier onttrokken en krijg je een lekker koud pilsje.

(Denk ik ineens aan roomijs met biersmaak??)

Goed. Het ijs maken en het eten is uiteraard leuker.
pi_101058544
B B B B B Blast from the past!!!!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_108306611
Is er hier toevallig iemand in het bezit van een van deze 2 ijsmachines?

Cuisinart ICE-40


Cuisinart Cuisinart ICE-30


Allebei kosten ze rond de 100 euro. De reviews over de ICE-30 zijn behoorlijk goed, maar van die andere kan ik weinig vinden dus ik hoop dat er hier iemand is die er ervaring mee heeft.
  donderdag 23 februari 2012 @ 18:20:05 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108310314
Ijsmachines met een koelaccu, daar kan ik je alleen een philips aanraden, heb daar meer dan vijftien jaar heel vaak ijs mee gemaakt. Mijn broer ook, heb er tegenwoordig eentje met compressor, maar niet omdat de philips het niet meer deed.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 23-02-2012 18:26:10 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 18:25:52 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108310496
Goh.
Lees hier dat ik mijn gaggia al sinds 2007 heb, daar heb ik al veeeeel ijs mee gemaakt, in de zomer meermaals per week.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108310658
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2011 22:01 schreef DancingPhoebe het volgende:
B B B B B Blast from the past!!!!
Helaas ging de destijds door mij aangeschafte ijsmachine ook nog eens -voor mij- verloren tijdens de boedelscheiding :')
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  donderdag 23 februari 2012 @ 18:33:05 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108310733
Over de ice 30 lees ik dat ie goed ijs maakt, als je er niet teveel in doet. En dat ie erg veel herrie maakt. Heb je een open keuken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 18:33:59 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108310764
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 18:30 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Helaas ging de destijds door mij aangeschafte ijsmachine ook nog eens -voor mij- verloren tijdens de boedelscheiding :')
Hen in de huwelijkse voorwaarden staan dat ieder alleen dat meeneemt wat ie zelf inbrengt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 23 februari 2012 @ 18:34:13 #123
43556 miss_dynastie
pi_108310779
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Goh.
Lees hier dat ik mijn gaggia al sinds 2007 heb, daar heb ik al veeeeel ijs mee gemaakt, in de zomer meermaals per week.
Heb je misschien een link voor me van de machine die jij hebt?
Ik wil nu eindelijk eens een machine aanschaffen zonder element dat in de vriezer moet :)
  donderdag 23 februari 2012 @ 18:47:14 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108311311
Gaggia Ice Cream Maker

http://www.gaggiagelatiera.co.uk/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 23 februari 2012 @ 18:54:14 #125
43556 miss_dynastie
pi_108311591
quote:
Dank!
  donderdag 23 februari 2012 @ 18:57:57 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108311724
Oh, eh, miss dynasty, wat ik zo zie op amazon hebben ze de laatste jaren kwaliteitsproblemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 23 februari 2012 @ 18:59:03 #127
43556 miss_dynastie
pi_108311766
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 18:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh, eh, miss dynasty, wat ik zo zie op amazon hebben ze de laatste jaren kwaliteitsproblemen.
Hmmmmmmm, da's jammer -O-
pi_108335100
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2012 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Ijsmachines met een koelaccu, daar kan ik je alleen een philips aanraden, heb daar meer dan vijftien jaar heel vaak ijs mee gemaakt. Mijn broer ook, heb er tegenwoordig eentje met compressor, maar niet omdat de philips het niet meer deed.
Na een paar slechte ervaringen met wat andere Philips apparatuur ben ik er een beetje huiverig voor om weer iets van Philips te kopen. Qua prijs scheelt het echter wel weer enorm in vergelijking met met Cuisinart.
Eentje met compressor zou geweldig zijn, maar die zijn vrij duur en ik weet niet of ik hem wel genoeg ga gebruiken om zo'n investering te rechtvaardigen.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 09:06:14 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108335329
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 08:51 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Na een paar slechte ervaringen met wat andere Philips apparatuur ben ik er een beetje huiverig voor om weer iets van Philips te kopen. Qua prijs scheelt het echter wel weer enorm in vergelijking met met Cuisinart.
Eentje met compressor zou geweldig zijn, maar die zijn vrij duur en ik weet niet of ik hem wel genoeg ga gebruiken om zo'n investering te rechtvaardigen.
Die cuisinart schijnt, naar wat ik lees, goed te zijn mits niet te vol gedaan maar nogal lawaaiig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108335540
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 09:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die cuisinart schijnt, naar wat ik lees, goed te zijn mits niet te vol gedaan maar nogal lawaaiig.
In principe maakt mij dat niet zo heel veel uit, ik heb een garage waar hij kan staan :)
Maakte jouw Philips veel geluid?

Wat ik me trouwens afvraag. Als je ijs maakt met zo'n machine, moet je dat dan meteen opeten of kun je het bijvoorbeeld 's ochtends maken en zodra het ijs goed is in de vriezer doen om het 's avonds op te eten?
pi_108335651
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 09:17 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

In principe maakt mij dat niet zo heel veel uit, ik heb een garage waar hij kan staan :)
Maakte jouw Philips veel geluid?
Heb ook de/een philips gehad en die maakte wel geluid. Beetje vergelijkbaar met een handmixer. Niet bijzonder irritant. Wat je hoort is de "klopper" die draait en je vla/ijsmassa in beweging houdt. Het is niet alsof je met een klopboor de tegels van je badkamermuur afslaat.
quote:
Wat ik me trouwens afvraag. Als je ijs maakt met zo'n machine, moet je dat dan meteen opeten of kun je het bijvoorbeeld 's ochtends maken en zodra het ijs goed is in de vriezer doen om het 's avonds op te eten?
Wat je wil. Als je ijs gemaakt hebt, is het nog best zacht. Paar uur in de vriezer maakt het wat harder zoals je ijs gewend bent. Echter het is overheerlijk zo uit de machine.
"Probleem" met zelfgemaakt ijs is dat je er niet de dingen in doet die hertog e.d. wel erin doet en daardoor wordt je ijs na een tijd in de vriezer al snel minder van kwaliteit. Wordt dan erg/te hard en de smaak wordt minder. Maar maak je ijs dan is dat best een dag of wat goed houdbaar in de vriezer, zeker dezelfde avond. Maar bij mij blijft er zelden wat over om langer te houden.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  vrijdag 24 februari 2012 @ 09:32:24 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108335866
Wat de stranger al zegt, je hoort de philips duidelijk, maar het is geen takkeherrie. En ik eet het ijs het liefst vers gedraaid, dat is lekkerder. De structuur is mooier. Als je het in de vriezer zet wordt het te koud en te hard. IJs heeft vaak dat probleem dat het te koud geserveerd wordt, dan smaakt het niet zo goed. En idd, doordat je zelfgemaakte ijs niet vol hulpstoffen zit vriest het slecht in.
Juist het uniek smakende van vers gedraaid room of sorbetijs is reden al die moeite te doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108355140
Je kunt je diepgevroren ijs ook gewoon weer tot de helft laten smelten en opnieuw opdraaien om weer die goede structuur te krijgen.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 19:04:38 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108356179
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 18:33 schreef maulibu het volgende:
Je kunt je diepgevroren ijs ook gewoon weer tot de helft laten smelten en opnieuw opdraaien om weer die goede structuur te krijgen.
Vers maken gaat sneller
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108495346
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 09:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat de stranger al zegt, je hoort de philips duidelijk, maar het is geen takkeherrie. En ik eet het ijs het liefst vers gedraaid, dat is lekkerder. De structuur is mooier. Als je het in de vriezer zet wordt het te koud en te hard. IJs heeft vaak dat probleem dat het te koud geserveerd wordt, dan smaakt het niet zo goed. En idd, doordat je zelfgemaakte ijs niet vol hulpstoffen zit vriest het slecht in.
Juist het uniek smakende van vers gedraaid room of sorbetijs is reden al die moeite te doen.
Een beetje E410 als stabilisator houdt het ook schepbaarder en de structuur mooi.
  dinsdag 28 februari 2012 @ 10:51:45 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108495387
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2012 10:49 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Een beetje E410 als stabilisator houdt het ook schepbaarder en de structuur mooi.
Ja, en onderdrukt de smaak en aroma's nogal. Gewoon vers maken, is lekker, en verder ook niet bedenkelijk wat bederf aangaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108496350
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2012 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, en onderdrukt de smaak en aroma's nogal. Gewoon vers maken, is lekker, en verder ook niet bedenkelijk wat bederf aangaat.
vind ik wel meevallen. Vers is idd lekkerder alleen zit ik dan met het probleem dat ik na de zomer 20kg zwaarder ben omdat ik de restjes niet wil weggooien ;-)
  dinsdag 28 februari 2012 @ 11:39:26 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108496694
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2012 11:28 schreef devlinmr het volgende:

[..]

vind ik wel meevallen. Vers is idd lekkerder alleen zit ik dan met het probleem dat ik na de zomer 20kg zwaarder ben omdat ik de restjes niet wil weggooien ;-)
Dan maak je toch wat minder? In de zomer eet ik vooral sorbetijs, fruit met wat (druiven)suiker voor de structuur en de smaak. Rijpe aardbeien staafmixeren, wat suiker erbij, verder niets. Goddelijk lekker en gezond.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108506042
Ik heb een kitchenaid mixer. Kan ik beter de ijsattachement kopen of is een aparte ijsmachine beter. Het kost ongeveer evenveel. In principe is het toch gewoon een koelaccu met een roer? De KA heeft wel een goede motor, dus daar ben ik zeker van.
Noodles
  dinsdag 28 februari 2012 @ 17:48:53 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108509363
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2012 16:06 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Ik heb een kitchenaid mixer. Kan ik beter de ijsattachement kopen of is een aparte ijsmachine beter. Het kost ongeveer evenveel. In principe is het toch gewoon een koelaccu met een roer? De KA heeft wel een goede motor, dus daar ben ik zeker van.
Geen idee hoe goed die van Kitchenaid is, hoewel ze over het algemeen oerdegelijk zijn, hun producten.
Hier staan 655 meningen over deze accessoire.
http://www.amazon.com/Kit(...)TF8&showViewpoints=1

Zoals bij alle koelaccu ijsmachines, je moet een goede vriezer hebben, en minstens 24 uur er in hebben, de accu schijnt nogal groot te zijn. Dit gaat niet werken als je een bescheiden vriesvakje hebt, en verder, let goed op of hij op jouw kitchenaid past, als ik het zo zie is het niet overal compatibel mee

[ Bericht 28% gewijzigd door Pietverdriet op 28-02-2012 17:56:17 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108511271
Ok bedankt.
Noodles
pi_108576676
De Cuisinart uit m'n hoofd gezet en de goedkopere Krups GVS241 gekocht.
Het apparaat voelt degelijk aan en maakt geen lawaai. Alleen het lcd display had wel weggelaten mogen worden; het is voor mij sowieso een raadsel waarom het erop zit want het enige dat het aangeeft is of de machine rond draait. Ander minpunt kan zijn dat de vulopening niet zo groot is, maar ik ben geen liefhebber van dingen als koek en stukken fruit in m'n ijs dus voor mij geen probleem.

Dan het belangrijkste: Het ijs is super! Structuur is mooi zacht en romig. Tot mijn grote verbazing was het ook al binnen 20 minuten klaar.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')