Recept?quote:Op zondag 11 juni 2006 14:03 schreef Bluezz het volgende:
En als klap op de vuurpijl espresso met eigengemaakte limoncello, van italiaanse citroenen gemaakt!
ja, dus? receptquote:
quote:Op zaterdag 31 december 2005 15:06 schreef dutch-mamma het volgende:
Vergeet de limonade
Citroenlikeur
8 citroenen
400 g suiker
1 vanillestokje
1 l brandewijn
3 kruidnagels
Was 7 citroenen met heet water. Schil ze dun en pers ze uit. Meng schillen, suiker, vanillestokje, sap en brandewijn.
Laat afgedekt 6 weken staan.
Zeef door een doek en doe het in een fles.
Schil nog een citroen heel dun en doe de schil en 3 kruidnagelkopjes in de fles.
Laat nog enkele weken staan.
Oh, en wat zijn nou precies de kruiden wat een italiaanse saus tot italiaans maakt, naast oregano?quote:8 niet behandelde grote citroenen - 1/2 liter alcohol van 95° - 1/2 liter water - 400 gr suiker
Bereiding :
Snijd de gele schil van de citroenen, maar laat het witte gedeelte zeker aan de citroen.
Leg de schillen gedurende 8 dagen (nog beter 3 weken)in een hermetisch gesloten bokaal met de alcohol.
Maak een siroop. Kook het water met de suiker gedurende enkele minuten. Laat afkoelen. Voeg de alcohol en de citroenschillen toe.
Filter het geheel en doe de limoncello in flessen. Laat 2 weken rusten vooraleer op te dienen.
Buon appetito !
Kruiden die men in Italie ook veel gebruiken zijn bv Salie en Rozemarijn.quote:Op zaterdag 24 juni 2006 18:27 schreef Bluezz het volgende:
Ik ga het recept even vragen in een topic waar Digger vaak komt
Dit recept van Limoncello ziet er wel heel makkelijk uit trouwens..
[..]
Oh, en wat zijn nou precies de kruiden wat een italiaanse saus tot italiaans maakt, naast oregano?
Is dat kervel of basilicum zoals hier
Nodig:quote:
Goed spul, lijkt me...quote:Op maandag 26 juni 2006 07:55 schreef DIGGER het volgende:
[..]
Nodig:
-8 zongerijpte onbespoten citroenen (kun je in NL wel vergeten)
- Halve liter alcohol (95% puur). Verkrijgbaar in Italie (EUR. 11 per liter), Luxemburg (EUR. 18 per liter)
- 400 gram suiker.
Citroenen wassen, heel dun schillen, schillen in de alcohol, minstens 3 weken, liefst een maand.
Water koken met suiker, af laten koelen.
Alcohol met citroenschillend bijvoegen, wel filteren, bv middels een pantykousje.
Drinken ijskoud uit de vriezer.
Of zo, 6 gangen:quote:Op zaterdag 28 oktober 2006 13:11 schreef K-mail het volgende:
in de cucina Italia, een italiaans kooktijdschrift
staat altijd een soort indeling, met darbij gerechtenm
hetgaat zo die indeling...
Antipasti=voorgerecht, (zou best eens anti->voor pasti->pasta, dus voor de pasta, kunnen betekenen, maar mn latijn laat me nu ff in de steek...)
Primi=pasta of wellicht risotto ofzo
Secondo=groot stuk vlees of vis, volgens mij is dat zonder aardappels oid, maar wel met groenten
Contorno=Bijgerecht, iets in de trant van Melanzane ofzo (das Aubergine)
Dolce (zoetigheid, dus iets als gebak)
Dat klink wel goed, alleen veel zuur en veel zoet is denk ik niet zo gemmakkeplijk precies goed inb balans te krijgen. Munt werkt wel goed daarbij idd.quote:Op zaterdag 28 oktober 2006 14:14 schreef piepster het volgende:
Ik had zelf net deze bedacht: aardbeien met citroensap, munt, citroenschil en suiker. Eenvoudig en jammergenoeg niet helemaal in het seizoen.
Die ricotta lijkt me ook lekker. Is dat met gepofte kastanjes erbij?
Voorgerechtquote:Wortelsoepje
Ingredienten
1 bos wortels
1 sjalotje
1 laurierblad
peperkorrels
witte wijn
roomboter
citroensap
Bereidingswijze
Van de bos wortels sap maken met de sapcentrifuge. Het sap inkoken met in een kruiden-ei de laurier, peper en het kleingesneden sjalotje. Een kledder wijn er bij, nog even door laten koken, citroensap en een klontje boter erbij. Geserveerd in kleine cocktailglaasjes.
.quote:Bietenrisotto
Ingredienten:
1 rauwe biet
0,5 liter bouillon
1 el olijfolie
1 klontje boter
200 gr risottorijst
1 glas witte wijn
hele dikke klont boter
75 gr geraspte Parmezaan (wel de echte van de kaasboer!)
Bereidingswijze:
De biet gaarkoken in de bouillon en in kleine blokjes snijden.
De rijst een minuutje op hoog vuur bakken in de olie met boter en daarna de wijn en de bietjes erbij doen. Als de wijn geabsorbeerd is, vuur laag, en telkens een soeplepel bouillon toevoegen. Blijven roeren en de volgende lepel pas toevoegen als de vorige geabsorbeerd is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Als de rijst gaar is, peper en zout toevoegen naar smaak. Mocht je niet genoeg bouillon hebben, je kan op het laatst ook water toevoegen.
De pan van het vuur halen en de grote klont boter en parmezaanse kaas toevoegen en roeren. Deksel op de pan en 2 minuten laten staan.
Zo snel mogelijk serveren.
Geserveerd op kleine borden met wat blokjes bieten en een beetje parmezaanse kaas erop
Hoofdgerechtquote:Hammousse
Ingredienten:
1 ons jambon de la Paz
2 el. Parmezaanse kaas, geraspt
2 el. koksroom.
1 tl tijm.
1 tl. whisky.
1/2 sjalotje.
1/2 augurk.
Bereidingswijze:
Doe alles in de keukenmachine en pureer het tot een geheel.
Spuit met een vormpje het mengsel op de amuse-lepels. Garneer met een klein reepje ham en een klein reepje augurk.
quote:Rosbief
Ingredienten:
1 stuk rosbief van ongeveer 600 gram
10 kleine sjalotjes
olijfolie
2 takjes rozemarijn
2 takjes munt
2 takjes tijm
4 teentjes geperste knoflook
circa 10 filets van ansjovis
Bereidingswijze:
Van alles, behalve de rosbief een pasta maken met de staafmixer of keukenmachine. De rosbief insmeren met peper en zout en aanbraden op een hoog vuur. Een aantal diepe snedes maken in de rosbief en deze vullen met de kruidenpasta. De rosbief een half uur op 200 graden in de oven, of tot hij binnenin iets meer dan 60 graden is
quote:Tomaten uit de oven (Pomodori Arrosti)
Ingredienten:
3 pomodori tomaten
verse basilicum
verse munt
peterselie
50 gram geraspte Parmezaan
25 gram paneerverkruimelde beschuit
olijfolie
zout
Bereidingswijze:
Snijd de tomaten door de helft. Hak peterselie, basilicum, munt fijn en bestrooi daarmee de tomaathelften. Zet ze in een ovenschaal, met de snijkant naar boven, bestrooi de tomaten vervolgens met zout en besprenkel ze met olijfolie. Meng de geraspte parmezaan en beschuit door elkaar en strooi dit over de tomaten.
Zet het geheel gedurende 30 minuten in een 170 graden hete oven.
Nagerechtquote:Broccoli
Ingredienten:
Broccoli
Bereidingswijze:
De broccoli in roosjes in een stommmandje doen, en gaarstomen.
De wijn hadden we door onze gast laten uitzoeken (hij is vinoloog, dus daar brand ik m'n vingers niet aan.)quote:Ricotta torentjes
Ingredienten:
Ricotta
ciderazijn
honing
tamme kastanjes
Bereidingswijze:
Kook de azijn en de honing in. Snijd een kruisje in het puntje van de tamme kastanjes, en pof ze in de magnetron. Op elk bord een hoopje ricotta leggen, kastanjes erop en overgieten met de azijn-honingsaus.
Dat is het leukste vind ik altijd, leuker dan opetenquote:Op zondag 29 oktober 2006 20:50 schreef Hyperdude het volgende:
Zo, daar heb je behoorlijk wat werk aan gehad.![]()
Wat er op die DE site staat is meer iets dat op cannoli lijkt... Mascarpone kenden ze op Siciliė niet eens toen de cannolo werd uitgevonden, en sherryquote:Op maandag 30 oktober 2006 00:08 schreef K-mail het volgende:
Anders doe je als Dolci, Cannoli, dat zijn een soort gefrituurde zoet pasta deeg, gevuld met ricotta
http://www.de.nl/DeKoffiewereld/Recepten/EetEnGeniet/
Zoiets, maar in het Jamie boek zien ze dr nog veel lekkerder uit
Dit recept vinden wij altijd wel lekker:quote:Op woensdag 1 november 2006 19:30 schreef _Dizzy_ het volgende:
Ik zoek nog steeds een super lekker recept van tagiatelle carbonara.
Dus als iemand zo een recept heeft! Please deel hem met mij!!!!
en geen tagliatelle, en geen peterselie, en geen paddestoelen, en geen olijfoliequote:Op donderdag 2 november 2006 08:21 schreef NoSigar het volgende:
Alleen is het geen carbonara, aangezien daar geen room bijzit.
quote:Op donderdag 2 november 2006 08:21 schreef NoSigar het volgende:
Alleen is het geen carbonara, aangezien daar geen room bijzit.
Sinds altijd al! In het originele recept zit geen room.quote:
Oggi cuccino io, Mondadori 2003/2005. Goed kookboekje met 975 pagina'squote:"La classica "carbonara" risalirebbe all'arrivo delle truppe USA a Roma e alle loro scorte di uova e bacon."
Oeh, baba!!quote:Op zondag 29 oktober 2006 16:55 schreef DIGGER het volgende:
Met betrekking tot de Dolce: Wij eten altijd op z'n Napolitaans (want in elke regio ziet het kerstdiner er weer anders uit). Het Napolitaanse doet zich vooral gelden met de Dolce want daar is Napoli wereldberoemd om.
Sfogliatelle kun je hier niet krijgen, die nemen we zelf altijd onafgebakken mee om direct in de vriezer te bewaren tot gebruik.
Wat wel super lekker is en niet lastig te maken (wel tijdsintensief maar makkelijk van te voren klaar te maken), is Struffoli. Typisch Napolitaans. Ook Roccoco, Baba, Zeppole, Chiacchiere en Mustaccioli staan altijd op een Napolitaanse kersttafel bij de dolce.
Vandaag langsgeweest, leuk, alleen moet ik me de volgende keer maar meer voorbereiden zodat ik iets beter weet wat ik wil hebben.quote:Op zondag 9 oktober 2005 21:55 schreef DIGGER het volgende:
Als je trouwens goeie producten vanaf Italiaanse bodem wilt kopen in Nederland, en dan echt het goede spul zoals ook de goede restaurants deze gebruiken, dan kun je als particulier op de zaterdag van 10-16 uur terecht in Hedel bij Silletti: http://www.silletti.nl/index.htm
Besteding > 20 Euro is verplicht.
Huismerk Pasta is Divella, beschikt over een enorm uitgebreid assortiment wijn, sterke drank, seizoensproducten (De pannetone, asti en panforte komen er weer aan!) en ook vleeswaren, kazen, baccala etc.
En overigens, je moet idd op zaterdag langs komen, maar ze zijn te beleefd om je te weigeren als je niet in de weg loopt op andere dagen, blijkbaar. IIG spraken we met een heel vriendelijke Italiaanse mijnheer en mochten we ons gang gaan tussen de Barolo's van 58 euro en de pasta-oortjes van 1,18. Helaas vergeten te kijken naar carnolio en farro.quote:Op donderdag 4 januari 2007 18:18 schreef NoSigar het volgende:
[..]
Vandaag langsgeweest, leuk, alleen moet ik me de volgende keer maar meer voorbereiden zodat ik iets beter weet wat ik wil hebben.
maar hele slechte service.quote:Op donderdag 4 januari 2007 20:06 schreef K-mail het volgende:
Als je lekker italiaans wil eten in rotterdam, moet je naar Opazzo gaan... Het is behoorlijk aan de prijs, maar het was heerlijk!
Ik lees net dat je een goeie kerst gehad hebtquote:Op woensdag 7 februari 2007 15:06 schreef Marty het volgende:
Digger, ik heb deze kerst struffoli gegeten! Lekker zeg!![]()
Ik ga als ik in Noord Italie ben (Alles boven Rome) nooit naar een pizzaria, tenzij het van origine Napolitanen zijn. Maar toch zijn ze in Napoli zelf altijd beter (als je de juiste tenten weet).quote:Er is hier in de buurt een nieuwe Napoletaanse Pizzeria geopend dus die moesten we even uitproberen.
Honing vraagteken? Enorm veel honing zul je bedoelen! Aardig klusje om het te maken (de balletjes), maar als dat gedaan is, is de rest simpel.quote:Dit was rond de kerstdagen en ze verkochten ook zelfgemaakte lekkernijen, waaronder de echte Pastiera Napoletana en dus ook Struffoli.
Allemaal kleine balletjes met een soort gekleurde hagelslagjes en honing(?) er overheen. Erg lekker!!
Recept:quote:Is een pastiera eigenlijk lekker? Daar zit toch veel grano cotto in?
Die moet ik ook maar eens uitproberen![]()
quote:Op dinsdag 6 februari 2007 15:45 schreef Apekoek het volgende:
Weet je nog niet wat je vanavond moet gaan maken? Dan heb ik hier een heel simpel maar heeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrllllijk gerecht!
Dit is voor de liefhebbers van italiaans eten, dit gaan jullie echt zalig vinden:
Wat nodig?
- Pasta, liefst tagliatella (200 +/- gram)
- Klein potje rode pesto
- 2 a 3 Tomaten
- Blikje tonijn (snippers)zonder toevoegingen (of evt. snippers gerookte zalm)
- Strooi kaas
- Evt. beetje basilicum
Hoe te maken?
- Kook de pasta totdat deze klaar is om te serveren
- Giet het water af en gooi de pasta in een groote pan
- Doe hierbij de tomaten in fijne stukjes samen met de gehele inhoud van de pesto en het blikje tonijn
- Even opwarmen en door elkaar roeren
- Na het verwarmen is het klaar op op te scheppen, voeg er dan nog een beetje (basilicum en) strooi kaas bij/op
- En eet smmmmmmmmaaaaaaaaakelijk!!!
Vertel jullie ervaringen hier vanavond na deze maaltijd![]()
Het vraagteken stond er eigenlijk omdat ik dacht dat de honing nog met iets anders gemengd was, maar misschien ook wel niet hoor.quote:Op woensdag 7 februari 2007 20:57 schreef DIGGER het volgende:
Honing vraagteken? Enorm veel honing zul je bedoelen! Aardig klusje om het te maken (de balletjes), maar als dat gedaan is, is de rest simpel.
Dit ga ik binnenkort maar eens uitproberen.quote:Recept:
-knip-
quote:Wat heb je nog meer gehad uit die zaak rond de kerst, naast de panettone die je overal kan kopen - Italianen verorberen er ca. 110 miljoen per kerst - uiteraard? Sfogliatelle? Mostaccioli? Roccoco?
Dit is misschien wel een leuk idee voor die plaatpizza, allerlei verschillend beleg, voor elk wat wils.quote:Op zaterdag 17 februari 2007 09:02 schreef Liejannuh het volgende:
Tips gezocht! Ik wil zaterdag gaan koken voor een heel stel vrienden en mijn idee was om een grote plaatpizza te maken en een paar soorten pasta.
Iemand briljante ideeen over dingen die niet kunnen mislukken, maar waardoor iedereen wel onder de indruk is van mijn kookkunsten?
Het feestje is pas volgende week.quote:
Pastamachine 9.99, Pastapan: 17.99quote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:41 schreef guntherschneider het volgende:
Mocht je thuis willen knutselen let dan even op de aanbieding van de Aldi. Deze heeft vanaf donderdag weet een pastamachine in de aanbieding.
quote:Op zaterdag 27 januari 2007 20:52 schreef Bluezz het volgende:
Schop met een heerlijke salade die we binnenkort weer gaan maken
Panzanella (Italiaanse broodsalade)
1 ciabatta (oudbakken)
2 eetlepels rode wijnazijn
4 trostomaten (in stukjes)
1/2 komkommer (in blokjes)
1 kleine rode ui (in halve ringen)
1 zakje verse basilicum (15 g, grofgescheurd)
4 eetlepels olijfolie extra vierge
Ciabatta in grote dobbelstenen snijden, in ruime slakom doen en besprenkelen met azijn. Tomaten, komkommer, ui en basilicum door brood mengen. Olie, zout en peper naar smaak toevoegen. Smaken minstens 15 min. laten intrekken (dit gerecht kan gerust langer van tevoren bereid worden). Salade over twee borden verdelen.
[ afbeelding ]
Is inderdaad een leuk boekje. Mocht ik een keer gratis meenemen bij een boekenbeurs en moet zeggen dat ik er best veel plezier al van heb gehad.quote:Op maandag 2 februari 2009 02:14 schreef tim2308 het volgende:
Bij de Slegte heb ik een boekje van Onno Kleyn gekocht: "Heimwee naar la bella Italia". Kostte maar 2,99, met veel recepten en achtergrondinfo en -anekdotes bij de recepten.
Moeten inderdaad ook lang pruttelenquote:Op maandag 2 februari 2009 12:12 schreef Mini_rulez het volgende:
Hoe maak je snel tomatensaus van verse tomaten? Ik heb altijd geleerd dat die lang moet pruttelen.
Over je antipasti kan je kiezen voor gevulde tomaat, gemarineerde reepjes paprika of gewoon standaard bruschetta ook erg goed te doen. Zo leuk je het snel op en je antipasti smaken vaak het beste omdat je dan best honger hebt. Als je geļnteresseerd bent in de recepten van bovenstaande antipasti hoor ik het welquote:Op zondag 1 februari 2009 15:43 schreef Innocence het volgende:
Misschien niet helemaal Italiaans, maar gewoon lekker eten, dat simpel te maken is om m'n schoonouders te imponeren
Is het een goed idee om bij een lamskoteletje (favoriet van m'n schoonvader) spaghetti met savooiekool (mijn favoriet en makkelijk te maken) te serveren? Of de keuze uit die spaghetti en een risotto, zelf op te scheppen. Laatste vind ik erg lekker, maar lust m'n vriend niet.
En alleen een mini-pizza vooraf (met tomaat, mozerella en basilicum), lijkt me een beetje erg kaal. Wat is daar nog meer van te maken? Of is dat precies voldoende met een lekker wijntje erbij?
Na wil ik graag bij de koffie een chocolade-ammaretti taartje serveren, maar bloedsinasappel-sorbetijs lijkt me ook heerlijk tussendoor. Of gewone chocoladetaart met sinasappelroom!
Wil het eigenlijk gewoon bij 3 gangen houden, maar vind het vooral erg lastig om er een beetje samenhang in te creeeren.
Tips zijn dus welkom!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
Minipizzas en bruschetta met komt dan eigenlijk allebei op hetzelfde neer, gewoon een lekker hapje vooraf. Denk dat ik dat maar zo laat.quote:Op maandag 2 februari 2009 14:55 schreef Mini_rulez het volgende:
Wij kregen in Italiė een keer courgettereepjes die gefrituurd waren in een beslagje. Dat was ook heel lekker als klein voorgerechtje, alleen wel redelijk vet. Als je je pizzaatje wat op wilt leuken zou je kunnen denken aan een stukje ansjovis. Of er nog iets bij moet weet ik niet, hoe groot is je mini-pizza? Gewone bruschetta met goede tomaten en basilicum is ook altijd heerlijk, hoe eenvoudig het ook is.
Wat betreft spaghetti en risotto: ik weet niet precies wat je met de spaghetti doet, maar als je doel is om te imponeren zou ik zeker ook risotto maken, dat is toch wat minder alledaags. Misschien kun je een ingrediėnt van het voorgerecht terug laten komen in de risotto voor de samenhang?
Ik kan me niet voorstellen dat het not-done is, anders doe ik het toch nog omdat ik gewoon zo lekker mogelijk wil etenquote:Op zaterdag 7 februari 2009 03:37 schreef tim2308 het volgende:
Mag een ingredient in de Italiaanse keuken wel terugkomen in de gangen? In de Franse keuken is dat toch not done? (eh.. pas ą faire?)
Klinkt goed hoorquote:Op vrijdag 6 februari 2009 21:13 schreef Innocence het volgende:
Voorzichtig schopje..
Ben er bijna uit, het is nu:
Anti-pasto: Minipizza met verse tomatensaus, plak buffelmozerella en blaadje basilicum
Primo: Keuze uit spaghetti en risotto, beide met zelfgemaakte pesto
Secondo: Gegrilde lamskoteletjes met pomodori uit de oven
Dolce: Chocoladetaartje met sinaasappel- of espressoroom
Eindelijk met wat samenhang, niet te moeilijk en pizzadeeg, pesto en chocoladetaartje zijn vantevoren te maken. Of zie ik iets over het hoofd?
Eerlijk gezegd zou ik het bij de antipasti simpeler houden. Gewoon een schaaltje goede kwaliteit olijven (lichtgroene Italiaanse zijn ongewoon en bijzonder smakelijk), opgerolde plakjes parmaham en blokjes parmezaanse kaas met een paprikajam. Daarnaast snap ik niet helemaal wat je met de risotto van plan bent: wil je nu gewoon risottorijst koken en daar pesto doorheen mengen? Dat wordt niet smakelijk, bovendien geef je dan twee keuzes allebei met pesto. Ik zou de spaghetti met de pesto en gnocchi met een simpele tomatensaus serveren. Hoofdgerecht en toetje klinken smakelijk! Vergeet niet dat er bij een Italiaanse maaltijd altijd brood wordt geserveerd en erna altijd koffie. Koffie en evt likeur worden trouwens niet gelijktijdig geserveerd, eerst koffie en dan likeur.quote:Op vrijdag 6 februari 2009 21:13 schreef Innocence het volgende:
Voorzichtig schopje..
Ben er bijna uit, het is nu:
Anti-pasto: Minipizza met verse tomatensaus, plak buffelmozerella en blaadje basilicum
Primo: Keuze uit spaghetti en risotto, beide met zelfgemaakte pesto
Secondo: Gegrilde lamskoteletjes met pomodori uit de oven
Dolce: Chocoladetaartje met sinaasappel- of espressoroom
Eindelijk met wat samenhang, niet te moeilijk en pizzadeeg, pesto en chocoladetaartje zijn vantevoren te maken. Of zie ik iets over het hoofd?
quote:Misschien niet helemaal Italiaans, maar gewoon lekker eten, dat simpel te maken is om m'n schoonouders te imponeren
Niet helemaal waar (Cafe Corretto), al zullen er vast streken zijn waar het wel zo gaat. Maar dat is eigenlijk met al het eten uit Italie. Elke streek maakt de producten weer anders, en HET italiaanse recept is er voor de meeste gerechten niet.quote:Op zaterdag 7 februari 2009 18:58 schreef W1ZZ het volgende: Koffie en evt likeur worden trouwens niet gelijktijdig geserveerd, eerst koffie en dan likeur.
Wat Italianen eten mag dan misschien verschillen van regio tot regio, tafelgewoonten zijn behoorlijk constant. Elke Italiaan weet dat na de koffie de ammazzacaffč komt, de likeur die de koffie om zeep helpt. Daarnaast zou ik zou een caffč corretto niet echt hetzelfde willen noemen als koffie en likeur gelijktijdig serveren maar dat moet ieder voor zich weten.quote:Op zondag 8 februari 2009 15:06 schreef reclamedoos het volgende:
[..]
Niet helemaal waar (Cafe Corretto), al zullen er vast streken zijn waar het wel zo gaat. Maar dat is eigenlijk met al het eten uit Italie. Elke streek maakt de producten weer anders, en HET italiaanse recept is er voor de meeste gerechten niet.
quote:Op zaterdag 7 februari 2009 20:32 schreef SiGNe het volgende:
Je vergeet het belangrijkste ingediėnt: Liefde.. dus niet zo stressen of het allemaal wel klopt, gewoon lekker eten maken.
Even een inhoudelijke reactie dan, want was wel blij met de reacties.quote:Op zaterdag 7 februari 2009 18:58 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd zou ik het bij de antipasti simpeler houden. Gewoon een schaaltje goede kwaliteit olijven (lichtgroene Italiaanse zijn ongewoon en bijzonder smakelijk), opgerolde plakjes parmaham en blokjes parmezaanse kaas met een paprikajam. Daarnaast snap ik niet helemaal wat je met de risotto van plan bent: wil je nu gewoon risottorijst koken en daar pesto doorheen mengen? Dat wordt niet smakelijk, bovendien geef je dan twee keuzes allebei met pesto. Ik zou de spaghetti met de pesto en gnocchi met een simpele tomatensaus serveren. Hoofdgerecht en toetje klinken smakelijk! Vergeet niet dat er bij een Italiaanse maaltijd altijd brood wordt geserveerd en erna altijd koffie. Koffie en evt likeur worden trouwens niet gelijktijdig geserveerd, eerst koffie en dan likeur.
Zou je me dat eens uit kunnen leggen?quote:Op maandag 9 februari 2009 16:41 schreef W1ZZ het volgende:
Dat en daarnaast gaan warme risottorijst en olie niet samen. Warme rijst en basilicum evenmin.
Ok, dankjewel.quote:Op maandag 9 februari 2009 17:49 schreef W1ZZ het volgende:
a.d. warme risottorijst en olie: risottorijst is veel poreuzer dan 'gewone' rijst: de olie trekt in de rijst en alles wordt een vieze zompige zooi. a.d. warme rijst en basilicum geef ik toe dat dat meer een persoonlijke kwestie is maar toen ik nog in IT woonde ben ik 't nooit tegengekomen.
Opzich mee eens, aan de andere kant vind ik het belangrijk om het, voor mij als kok, ook nog leuk te houden. Het is fijn om te weten hoe italianen koken (nog afgezien van het feit dat dat ook zo regionaal bepaald als de pest is), om er vervolgens van af te kunnen wijken. Op de een of andere manier krijg ik trouwens toch nooit goed de smaak 'te pakken' zoals in Italiė. Dan volg ik liever iets minder regels en luister ik naar mijn eigen smaak.quote:Wat ik jammer vind is dat de authentieke Italiaanse keuken in handen van de meeste Nederlandse thuiskoks wordt gereduceerd tot: 'er zit pasta in dus het is Italiaans.' Dit is dus gewoon niet zo, Italianen koken volgens een heel scala aan regels die ze van moeder op dochter doorgeven. Vis en kaas combineren is nog zo'n voorbeeld, er is geen Italiaan die dat zal doen.
Of likeur in de koffie (Sambuca)quote:Op zaterdag 7 februari 2009 18:58 schreef W1ZZ het volgende:
Koffie en evt likeur worden trouwens niet gelijktijdig geserveerd, eerst koffie en dan likeur.
quote:Op maandag 9 februari 2009 17:49 schreef W1ZZ het volgende:
Wat ik jammer vind is dat de authentieke Italiaanse keuken in handen van de meeste Nederlandse thuiskoks wordt gereduceerd tot: 'er zit pasta in dus het is Italiaans.' Dit is dus gewoon niet zo, Italianen koken volgens een heel scala aan regels die ze van moeder op dochter doorgeven.
als je mijn recept bedoelt, ja de saus kan je invriezenquote:Op donderdag 12 februari 2009 20:43 schreef tim2308 het volgende:
Merci voor de inspiratie! Het zit nu in de pan, over enkele minuten is de Barilla Lingue klaar. Ik heb aan het eind gewoon een beetje bloem erbij gegooid, blijkbaar bindt het zo ook prima. Zou je dit in kunnen vriezen?
Lekker maar wel vol. Ik heb natuurlijk heel hollands teveel saus gemaakt en over de pasta gegooid. (italianen gebruiken heel weinig saus aangezien de pasta 10x beter is dan de Honig)quote:Op maandag 16 februari 2009 17:08 schreef mistdeja1 het volgende:
[..]
als je mijn recept bedoelt, ja de saus kan je invriezenmeeste sauzen wel hoor.. was het lekker?
het is een soort carbonara is ook lekker met stukjes flink gekruide en gebakken kabeljauw btw..
Spaghetti Carbonara is echt goddelijk, maar jij zegt totaal geen room gebruiken? Bij mijn experimenten stolt het ei nogal snel in stukjes in plaats van als een dun laagje over de pasta heen. Dat komt waarschijnlijk doordat ik het in de pan die dan ook nog warm is door elkaar gooi.quote:Op dinsdag 17 februari 2009 02:39 schreef tim2308 het volgende:
[..]
Lekker maar wel vol. Ik heb natuurlijk heel hollands teveel saus gemaakt en over de pasta gegooid. (italianen gebruiken heel weinig saus aangezien de pasta 10x beter is dan de Honig)
Er zit nooit, maar dan ook nooit room in cabonaraEn in dit recept zit trouwens ook geen ei.... Dus het is geen soort cabonara maar een roomsaus (oei, wat ben ik weer bijdehand....)
Ok, dat leek iets te helpen. Had er alsnog wel wat room doorheen en er had zelfs nog iets meer kaas bij gemogen, maar hij was weer lekkelquote:
Deze??? http://www.italiepunt.nl/(...)g3-ferrari-rood.htmlquote:Op maandag 21 september 2009 21:01 schreef DIGGER het volgende:
Ik denk dat hier binnekort een pizza oven komt
Kan wel zo zijn, maar toch blijf ik fan van de Italiaanse keuken.quote:
En je spaghetti niet te droog afgietenquote:
Oei, heb je hier een recept van? Dat klinkt en ziet er erg lekker uitquote:Op maandag 24 oktober 2011 01:52 schreef _F.U.B.A.R_ het volgende:
Een kick tevens tvp,dit topic moet gewoon door lopen.
Zonde van alle recepten die er in staan.
Vandaag Canneloni gemaakt
Kan ik koken ... ik vind van niet![]()
Op de canneloni zelf na (de pasta) alles zelf gemaakt....
Sauce vulling enz.
Gekozen om een gehakt vulling op basis van basilicum te maken.
verder kwam dit idee spontaan dus helaas geen tijd voor ricotta enz. (komt nog wel een keer)
Ben zelf half italiaans en vaak bang dat er niet genoeg is...
Resultaat 2 schalen vol canneloni ...
Uit gekkigheid mn pa gebeld en gevraagt of hij een schaal wou.
Mooiste compliment tot nu toe gehad.
En mijn pa is snel niet te vreden,als het niet zo smaakt als bij mamma vroeger ....
Maar in zijn woorden erį speciale![]()
(en of ik niet wat vaker wou koken)
( hahaha heb trouwens alles van mn pa geleerd en die komt uit de buurt van Salerno)
[ afbeelding ]
En voor de oplettende kijker, de kaas boven op is niet helemaal gesmolten helaas
(dat heb ik later even op een andere manier gefixed)
Ziet er toch echt uit dat ik een nieuwe oven moet hebben ...![]()
Verder was hij goed gaar en smaakte hij heerlijk!
* SiGNe ookquote:Op woensdag 26 oktober 2011 01:16 schreef golfer het volgende:
[..]
Kan wel zo zijn, maar toch blijf ik fan van de Italiaanse keuken.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |