At als kind m'n pap met een lollie. Vraag me niet waarom.
M'n broertje was gek op bruin brood met kaas en hagelslag.
Tegenwoordig doe ik vrij normaal, behalve de loempia op m'n snee witbrood.
Iemand anders met rare eetgewoonten ?
quote:Mixed mariage ?
Op zaterdag 24 januari 2004 21:10 schreef Pearly het volgende:
ja .. hiero !!
Ik eet nasi met appelmoes ...
Vinden mensen raar![]()
Het gekke is ... ik weet niet beter. Dat ging gewoon zó bij ons thuis.
quote:ja hiero.. heeeerlijk je weet niet wat je mist
Op zaterdag 24 januari 2004 21:10 schreef ozzietukker het volgende:
Ik ken mensen die satesaus op hun kaassoufle doen![]()
![]()
Voor de rest kan ik alles wat ik lekker vind, door elkaar eten...
quote:Ik bij wortels (of is dat gewoon ?)
Op zaterdag 24 januari 2004 21:11 schreef tong80 het volgende:
Oh ja, ik doe mayonaisse bij de boerenkool.
quote:Vooral het eerste is vrij normaal.
Op zaterdag 24 januari 2004 21:12 schreef assepoes het volgende:
Is pindakaas met hagelslag op brood ook raar? Of kaas met aardbeienjam?
Een kaassouffle op een zacht wit broodje vind ik dan wel weer lekker
quote:O!
Op zaterdag 24 januari 2004 21:11 schreef tong80 het volgende:
Oh ja, ik doe mayonaisse bij de boerenkool.
quote:me 2
Op zaterdag 24 januari 2004 21:12 schreef Famas het volgende:
ik doe bij m'n vlees meestal curry
niet al het vlees..maar bij het meeste wel
Gewoon een kale del. Heerlijk.
quote:tja hier zou ik wat op kunnen zeggen
Op zaterdag 24 januari 2004 21:16 schreef popolon het volgende:
Frikandel zonder speciaal, mayonaise of wat dan ook.Gewoon een kale del. Heerlijk.
Ally Sheedy die een soort niespoeder op haar brood doet.
[Dit bericht is gewijzigd door tong80 op 24-01-2004 21:19]
Lieve man...
quote:Ga je gang, leef je uit.
Op zaterdag 24 januari 2004 21:17 schreef bonke het volgende:[..]
tja hier zou ik wat op kunnen zeggen
't gaat tenslotte om rare eetgewoontes
quote:ja daarom houd ik me maar ff in he
Op zaterdag 24 januari 2004 21:19 schreef popolon het volgende:[..]
Ga je gang, leef je uit.
't gaat tenslotte om rare eetgewoontes
Maar opgewarmde boerekool uit de koekepan, met zo'n heerlijk korstje is niet te versmaden.
quote:Jij spoort niet.
Op zaterdag 24 januari 2004 21:24 schreef N-I-X het volgende:
doe altijd jus bij aardappelen
quote:O jaaaaa dat is echt heerlijk..
Op zaterdag 24 januari 2004 21:24 schreef tong80 het volgende:
Het schijnt erg slecht te zijn.Maar opgewarmde boerekool uit de koekepan, met zo'n heerlijk korstje is niet te versmaden.
Ranzige pasta's, kleffe Chinees. Bleh.
[Dit bericht is gewijzigd door popolon op 24-01-2004 21:30]
quote:Spinazie, boerekool en andere bladgroenten schijn je niet te mogen bakken.
Op zaterdag 24 januari 2004 21:29 schreef josja het volgende:[..]
O jaaaaa dat is echt heerlijk..
Waarom slecht?
Kankerverwekkend om het grof te stellen.
quote:Je vergeet de spek!!
Op zaterdag 24 januari 2004 21:56 schreef Kajalevi het volgende:
Pannenkoek met kaas en ook nog stroop
Lekker...
quote:das normaal
Op zaterdag 24 januari 2004 21:56 schreef Kajalevi het volgende:
Pannenkoek met kaas en ook nog stroop
quote:Niet in Ethiopië.
Op zaterdag 24 januari 2004 22:00 schreef Klonk het volgende:[..]
das normaal
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 21:31 schreef tong80 het volgende:[..]
Spinazie, boerekool en andere bladgroenten schijn je niet te mogen bakken.
Kankerverwekkend om het grof te stellen.
Nee, niet opnieuw opwarmen, prutser!
quote:sorry, pannenkoek met kaas en ook nog stroop en ook nog spek dus
Op zaterdag 24 januari 2004 21:57 schreef Oblivion het volgende:[..]
Je vergeet de spek!!
![]()
Lekker...
quote:vinden heel veel mensen niet, kaas en stroop schijnt geen combinatie te zijn, die hebben dr gewoon geen verstand van volgens mij
Op zaterdag 24 januari 2004 22:00 schreef Klonk het volgende:[..]
das normaal
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:05 schreef shmoopy het volgende:[..]
Nee, niet opnieuw opwarmen, prutser!
Dacht dat het een broodje aap verhaal was.
Maar tegenwoordig weet ik me vrij netjes te beperken tot 4 a 5 soorten beleg
quote:Jij hebt het over dat je het niet mag bakken, maar je mag het niet opnieuw opwarmen, heeft het bakken niets mee te maken.
Op zaterdag 24 januari 2004 22:07 schreef tong80 het volgende:[..]
Dacht dat het een broodje aap verhaal was.
quote:Ja maar meissie.
Op zaterdag 24 januari 2004 22:11 schreef shmoopy het volgende:[..]
Jij hebt het over dat je het niet mag bakken, maar je mag het niet opnieuw opwarmen, heeft het bakken niets mee te maken.
Boerekool weggooien is toch zonde ?
En koud is het niet te vreten.
Potje kapucijnders opwarmen, klodder mayo erover en flink veel uitgebakken plakjes vet spek.
There, I said it.
quote:Er zijn geen gerechten waar je geen mayonaise bij kunt eten.
Op zaterdag 24 januari 2004 22:11 schreef Blinky het volgende:
Een broodje kaassouflee vind ik heerlijk, maar dat schijnt niet iedereen te kennen. Of mayonnaise bij de (ook gekookte, niet alleen gebakken) aardappelen.
quote:Dus... niet opwarmen, maar bakken!
Op zaterdag 24 januari 2004 22:13 schreef tong80 het volgende:[..]
Ja maar meissie.
Boerekool weggooien is toch zonde ?
En koud is het niet te vreten.
Ik eet ook pepertjes. Vinden veel mensen ook raar en goor.
quote:Broodje kaassouflee met curry. Niks mis mee.
Op zaterdag 24 januari 2004 22:11 schreef Blinky het volgende:
Een broodje kaassouflee vind ik heerlijk, maar dat schijnt niet iedereen te kennen.
-edit- Dan proef ik die ranzige kaas tenminste niet. .
En dan ook nog tomaatjes ertussen...
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:36 schreef MUUS het volgende:[..]
Broodje kaassouflee met curry. Niks mis mee.
-edit- Dan proef ik die ranzige kaas tenminste niet.
.
Broodje curry kan ook hoor.
quote:Nee joh!
Op zaterdag 24 januari 2004 22:37 schreef Oblivion het volgende:
Broodje (zacht) met salami en ketchup...![]()
En dan ook nog tomaatjes ertussen...
![]()
Een liter mosterd op de salami en een augurkje!
Man, ik zou me diep moeten schamen nu ik een aantal van mijn ranzigheden heb verteld. Alleen voelt het eigenlijk als een opluchting.
Zing mee : I'M COMING OUT! .
Heeft veel weg van pically...
Of met hagelslag als vervanger voor de chocopasta!
Of gewoon met hageslag
Of met een gekookt eitje
ei
Maar dan gaat de chocopasta er wel uit in principe
Oh brie kan ook nog wel in de mix trouwens, zeker met een goed glas sinaasappelsap met melk door elkaar erbij
quote:Culi-horror gewoon, man
Op zaterdag 24 januari 2004 23:09 schreef Tijn het volgende:
Nou moet er niet opeens zo'n ijzige stilte vallen he
quote:Je had vroeger van die waterijsjes die je in tweeën kon breken.
Op zaterdag 24 januari 2004 23:09 schreef Tijn het volgende:
Nou moet er niet opeens zo'n ijzige stilte vallen he
Ik doopte ze altijd in pudding.
Net zoals m'n lollies.
quote:Jij vreet zo goor dat ik het niet eens durf te lezen.
Op zaterdag 24 januari 2004 23:09 schreef Tijn het volgende:
Nou moet er niet opeens zo'n ijzige stilte vallen he
Zo, die heb je terug. .
Oh, en ik spoot die zeeuwse mayo rechtstreeks mijn giecheltje in.
quote:Dit is Cullie, geen sex.
Op zaterdag 24 januari 2004 23:13 schreef MUUS het volgende:
Oh, en ik spoot die zeeuwse mayo rechtstreeks mijn giecheltje in.
quote:Dopen is sowieso echt te gek!
Op zaterdag 24 januari 2004 23:11 schreef tong80 het volgende:[..]
Je had vroeger van die waterijsjes die je in tweeën kon breken.
Ik doopte ze altijd in pudding.
Net zoals m'n lollies.
quote:*Kben blij dat ik niet de enige ben*-post
Op zaterdag 24 januari 2004 23:14 schreef tong80 het volgende:[..]
Dit is Cullie, geen sex.
Iets anders: Boerenkool stampen met n kuiltje jus. BAH! Je ziet helemaal niet wat er in zit! Het word zo'n gore massa!
Ja sorry, mn ma is half-duits en die maakt veel dingen op de Duitse manier klaar, en die bovenstaande oer-hollandse dingen vinnik écht heel erg gatveredamme!
quote:Ahhh dat ken ik ja, eindelijk een lotgenoot. Alleen mijn variatie is:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:13 schreef shmoopy het volgende:
Okee, de echt vieze gore vette onsmakelijke ik schaam me dood en eet dit alleen als ik alleen thuis ben en niemand het ziet-versie van shmoop:Potje kapucijnders opwarmen, klodder mayo erover en flink veel uitgebakken plakjes vet spek.
There, I said it.
Bij de chili con carne is wat mayo ook niet te versmaden. Maar hetzelfde verhaal, bij anderen doe ik het niet
dat at ik altijd als jochie
rijst met boter en suiker
tosti's met tomatenketchup ( maar dat is niet zo heel raar blijkbaar)
quote:Heeeeeeeeeeeeeerlijk..
Op dinsdag 27 januari 2004 18:30 schreef littledrummergirl het volgende:
rijst met boter en suiker
Mijn rare eetgewoonte: pakje noodles gewoon droog en dus ongekookt opeten... yummmmmie!
Ik eet trouwens ook het liefst met plastic bestek omdat ik helemaal gek word als ik aan het geluid en geur en smaak van stalen/ijzeren bestek denk.. *ril*
quote:Wel bruine suiker dan
Op dinsdag 27 januari 2004 18:30 schreef littledrummergirl het volgende:
rijst met boter en suiker
quote:pas gehoord dat dat typisch brabants is.. is dat ook zo?
Op dinsdag 27 januari 2004 18:55 schreef Rewimo het volgende:[..]
Wel bruine suiker dan
Dat kreeg ik altijd als ik ziek was...
quote:Ik kom absoluut niet uit Brabant
Op dinsdag 27 januari 2004 19:45 schreef littledrummergirl het volgende:[..]
pas gehoord dat dat typisch brabants is.. is dat ook zo?
[Dit bericht is gewijzigd door Repelsteeltjuh op 27-01-2004 19:56]
quote:We have a winner.
Op dinsdag 27 januari 2004 19:52 schreef numf het volgende:
haring met slagroom
quote:jammie
Op dinsdag 27 januari 2004 20:58 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Als klein kind at ik regelmatig een handje droge kattebrokken...
quote:
Op dinsdag 27 januari 2004 21:11 schreef Rewimo het volgende:
Ontbijtkoek combineert prima met chocopasta of hagelslag
quote:Oh hm. Ik dacht dat dat doodnormaal was? Heeeeeeeeeeeerlijk, een krentenbol met echte boter en kaas
Op woensdag 28 januari 2004 09:49 schreef assepoes het volgende:
Krentebrood met cervelaat of kaas.
quote:Nee, net zo min als kaas met appelstroop.
Op zaterdag 24 januari 2004 21:12 schreef assepoes het volgende:
Is pindakaas met hagelslag op brood ook raar? Of kaas met aardbeienjam?
quote:Jij moet in engeland gaan wonen! Als je daar aardbeien met room besteld krijg je niet netjes metsuiker stijfgeslagen room maar een kannetje met gewoon ongeklopte en ongezoette room, yuk.
Op dinsdag 3 februari 2004 20:13 schreef bonke het volgende:
owkeej dan, vroeger dronk ik wel eens gewoon koffiemelk uit de fles, of wel es een slokkie azijn
, maar dat was vroegerrr gelukkig
Maar ja het is wel het land waar ze Marmite op brood smeren.
quote:IEUW!
Op dinsdag 3 februari 2004 17:38 schreef Cari het volgende:Behalve pindakaas met augurk op brood, van mijn vader geleerd en nooit als vreemd beschouwd, maar volgens mijn vriend kan het echt niet. En rauw bladerdeeg....
Vroeger ook rauwe spaghetti en brood met appelmoes of brood met yoghurt
quote:Sinds je klein bent? Verwacht je ook nog een keer groot te worden?
Op zaterdag 24 januari 2004 21:28 schreef lxz het volgende:
iedereen kijkt me raar aan als ik een tosti maak met jam en banaan..
maar dat eet ik al sinds ik klein ben
quote:Mag je boerenkool, etc. niet opnieuw opwarmen (lees: in de magnetron doen)?
Op zaterdag 24 januari 2004 22:05 schreef shmoopy het volgende:[..]
Nee, niet opnieuw opwarmen, prutser!
quote:bij de meeste van deze dingen kon ik me nog wel voorstellen dat sommige mensen het lekker zouden vinden....maar haring met slagroom? Dat is inderdaad wel de meest absurde combinatie die ik ooit gehoord heb! Maar, als jij het lekker vindt, smakelijk!
Op dinsdag 27 januari 2004 19:52 schreef numf het volgende:
haring met slagroom
Volgnes mij heb ik geen rare eetgewoontes..Ja, rode kool bij de Hachee. Dat schijnen ze in twente niet te kennen, daar eten ze hutspot dacht ik bij de hachee...bah!
quote:V
Op woensdag 4 februari 2004 18:08 schreef Partygurl het volgende:
kaas met een dikke laag sambal
Liefst eigenlijk een boterham met Pindakaas, sambal en kaas
quote:Ja lekker! Maar dan wel echte roomboter-bladerdeeg en niet die goedkope met margarine. Ook cake-beslag en koekjesdeeg is altijd smakelijk.
Op dinsdag 3 februari 2004 17:38 schreef Cari het volgende:
Heerlijk topic...vooral om te lezen, want qua eten ben ik nog vrij normaal geloof ik. Behalve pindakaas met augurk op brood, van mijn vader geleerd en nooit als vreemd beschouwd, maar volgens mijn vriend kan het echt niet. En rauw bladerdeeg....
![]()
Als kind jatte ik ook ongekookte spaghetti uit de pan, maar dat doe ik nu niet meer.
Voor de deegfreaks: Ben & Jerry heeft Cookie-dough ijs. Weet niet hoe dat smaakt maar als ik weer bij de jamin ben haal ik een potje.
Ik vind een broodje kaassouffle met pindasaus en mayo heerlijk!
Kaas met stroop is trouwens echt niet gek.
Verschillende soorten kaas worden in een restaurant met (appel)stroop geserveerd!
quote:kaas met jam op pita broodje is dus echt wel lekker
Op woensdag 28 januari 2004 13:22 schreef Camelio het volgende:[..]
Nee, net zo min als kaas met appelstroop.
en sinds kort weer shoarmabroodjes met kaas en jam erop, en daarna even in de oven. mmmmmmmmmmm
quote:Heb daar een variant op. Brood ingesmeerd met sambal en daarop swartschwaldershinken of coburgerham.
Op woensdag 4 februari 2004 18:08 schreef Partygurl het volgende:
kaas met een dikke laag sambal
quote:Boerenkool mag dus wel, maar bijv. spinazie of rode bieten weer niet.
Op woensdag 4 februari 2004 17:49 schreef Pizza_Shooter het volgende:[..]
Mag je boerenkool, etc. niet opnieuw opwarmen (lees: in de magnetron doen)?
quote:waarom zou je Rode Bietjes niet mogen opwarmen?
Op zondag 8 februari 2004 09:58 schreef Pizza_Shooter het volgende:[..]
Boerenkool mag dus wel, maar bijv. spinazie of rode bieten weer niet.
Mexicaans gekruid gehakt met mexicaanse groente, maar dan niet met tortilla's maar gewoon met elleboogjes macaroni
Ik eet trouwens bijna alles met elleboogjes macaroni
Ik ben eigenlijk verzot op elleboogjes macaroni
Gewoon elleboogjes macaroni met niks
Ik ben ook geneigd overal geraspte kaas over te gooien!!!
quote:Omdat daar net als in andijvie, raapstelen, snijbonen, sla/kropsla, spinazie, spitskool, tomaten, paprika, prei, sperziebonen, spruiten, postelein, bleekselderij en rode kool nitraat in zit. Tijdens het opwarmen en het afkoelen zet dat zich om in een nitriet en dat is een giftige, kankerverwekkende stof.
Op zondag 8 februari 2004 12:21 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
waarom zou je Rode Bietjes niet mogen opwarmen?
zelfs dat verhaal over nitriet in Spinazie is gruwelijk overdreven, of denk je dat Diepvries spinazi rauw is?
Overigens schijnt vitamine c dat juist weer tegen te gaan.
[Dit bericht is gewijzigd door Pizza_Shooter op 08-02-2004 15:43]
quote:Hoe kom jij aan deze wijsheid?
Op zondag 8 februari 2004 15:42 schreef Pizza_Shooter het volgende:[..]
Omdat daar net als in andijvie, raapstelen, snijbonen, sla/kropsla
spinazie, spitskool, tomaten, paprika, prei, sperziebonen, spruiten, postelein, bleekselderij en rode kool nitraat in zit. Tijdens het opwarmen en het afkoelen zet dat zich om in een nitriet en dat is een giftige, kankerverwekkende stof.
quote:Ehm nitriet voorkomt de opname van zuurstof door hemoglobine. Owel je bloed nemt geen zuurstof meer op en je zal stikken nog voordat er zich een tumor kan ontwikkelen. Ten minste als je grote hoeveelheden nitriet tot je neemt. (weet niet precies hoeveel, maar iig flink wat).
Op zondag 8 februari 2004 15:42 schreef Pizza_Shooter het volgende:[..]
Omdat daar net als in andijvie, raapstelen, snijbonen, sla/kropsla, spinazie, spitskool, tomaten, paprika, prei, sperziebonen, spruiten, postelein, bleekselderij en rode kool nitraat in zit. Tijdens het opwarmen en het afkoelen zet dat zich om in een nitriet en dat is een giftige, kankerverwekkende stof.
Overigens schijnt vitamine c dat juist weer tegen te gaan.
quote:
Op zondag 8 februari 2004 15:42 schreef Pizza_Shooter het volgende:[..]
Omdat daar net als in andijvie, raapstelen, snijbonen, sla/kropsla, spinazie, spitskool, tomaten, paprika, prei, sperziebonen, spruiten, postelein, bleekselderij en rode kool nitraat in zit. Tijdens het opwarmen en het afkoelen zet dat zich om in een nitriet en dat is een giftige, kankerverwekkende stof.
quote:Het verhaal is ook schromelijk overdreven.
Op zondag 8 februari 2004 15:54 schreef ilona-scuderia het volgende:[..]
Heb je daar ook een bron voor?
Ik dacht namelijk dat er alleen in sla nitraat zat, dus dit is wel even schrikken...
quote:
Op zondag 8 februari 2004 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
Hoe kom jij aan deze wijsheid?
Lijkt me schromelijk overdreven.
quote:
Op zondag 8 februari 2004 16:06 schreef Pizza_Shooter het volgende:[..]
http://www.vilt.be/dossiers/detail.phtml?id=93
quote:Het hele verhaal is dus schromelijk overdreven.
Hoewel nitraten van nature voorkomen in planten, wordt hun aanwezigheid soms argwanend bekeken. Nochtans zijn nitraten op zich niet gevaarlijk en worden ze voor een groot deel via de nieren uitgescheiden. Waar ligt dan het probleem? Een kleine fractie (gemiddeld 5 procent) van het opgenomen nitraat wordt in het lichaam door bacteriën omgezet in nitriet dat wel schadelijk kan zijn. De heersende bezorgdheid over de aanwezigheid van nitraten in voeding en daarmee ook de vorming van nitrieten in het lichaam is dubbel: enerzijds bevorderen nitrieten de endogene vorming van potentieel carcinogene verbindingen, anderzijds kunnen ze vooral bij zuigelingen aanleiding geven tot een gestoord zuurstoftransport en cyanose of blauwzucht.
Zoals alles komt het op de dosis aan. De esotherosche rimsch ramsch moet je met grove korrels zout nemen (ooh nee, dat mag je ook niet hebben, want zout is ook een gif)
quote:Ja ja dit zijn de mensen die je ook vertellen dat je geen boter en kaas moet eten.
Op zondag 8 februari 2004 16:06 schreef Pizza_Shooter het volgende:[..]
http://www.voedingscentrum.nl/mirakel/pageViewer.jsp?id=820&init=menu394
quote:Het wordt inderdaad al eeuwen gegeten, maar niet al eeuwen opnieuw opgewarmd. Met de komst van de magnetron/koelkast gebeurt dat wel.
Op zondag 8 februari 2004 16:14 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
[..]Het hele verhaal is dus schromelijk overdreven.
En als je nu eens met een goeie bron zou komen, ik zie vooralsnog alleen maar hele lijsten groenten waarvan men zich opwind, terwijl dit zaken zijn die al eeuwen gegeten worden.
Lijkt me dat als die zo gevaarlijk zouden zijn was dat wel gemerkt.
quote:vooralsnog heb ik nog wetenschappelijk onderzoek gezien dat dit duidelijk aantoont dat er een duidelijk gevaar is hiermee.
Op zondag 8 februari 2004 16:18 schreef Pizza_Shooter het volgende:[..]
Het wordt inderdaad al eeuwen gegeten, maar niet al eeuwen opnieuw opgewarmd. Met de komst van de magnetron/koelkast gebeurt dat wel.
zoek maar eens op www.bol.de of amazon..
Als ik er nu over nadenkquote:Op maandag 25 oktober 2004 20:20 schreef Omaha het volgende:
Probeer eens kruidenboter op de platte kant van een kruidnootje te smeren, lekker joh![]()
Kregen wij ook heel vaak ! Op een beschuit ook erg lekker. Of brood met pindakaas, komkommer én beschuit !quote:Op vrijdag 13 februari 2004 17:48 schreef Vamos het volgende:
Ik at vroeger boterhammen pindakaas met banaan of pindakaas met komkommer
het schijnt ook bij hutsppot te kunnenquote:Op dinsdag 26 oktober 2004 19:00 schreef Serinde het volgende:
[..]
Rode kool met hachee. Ik ken eigenlijk geen mensen die de hachee ergens anders bij eten ? Of alleen met aardappelen óf met rode kool. Hier eerder regel dan uitzondering.
Ik eet ook wel eens haring met room. Heerlijk met kleine stukjes appel erdoor. Staat trouwens bekend als een hollands gerecht.quote:Op woensdag 4 februari 2004 18:06 schreef AKnynke het volgende:
[..]
bij de meeste van deze dingen kon ik me nog wel voorstellen dat sommige mensen het lekker zouden vinden....maar haring met slagroom? Dat is inderdaad wel de meest absurde combinatie die ik ooit gehoord heb! Maar, als jij het lekker vindt, smakelijk!
Volgnes mij heb ik geen rare eetgewoontes..Ja, rode kool bij de Hachee. Dat schijnen ze in twente niet te kennen, daar eten ze hutspot dacht ik bij de hachee...bah!
Hier nog eentjequote:Op dinsdag 3 februari 2004 21:16 schreef BlaatschaaP het volgende:
Ik schraap alles van mijn pizza af nadat 't uit de oven is gekomen. Beat that!
En nee, het is niet lekker als ik 't voor het bakken eraf haal dus dat doe ik dan ook niet.
quote:Op vrijdag 29 oktober 2004 17:41 schreef Little_Angel het volgende:
[..]
Hier nog eentjeRare gewoonte van mij..
Ik vind de groentes (parika e.d) niet lekker en de kaas ook niet echt zoquote:Op zaterdag 30 oktober 2004 21:53 schreef BlaatschaaP het volgende:
[..]![]()
! Een lotgenoot! Waarom doe jij het? Ik omdat ik de kaas gewoon niet zo geweldig lekker vind
.
Oh, zijn er trouwens hier ook nog mensen die aardappels rauw eten net als ik? En rauwe spruitjes?.
Dat is correct. Maar niet bahquote:Op woensdag 4 februari 2004 18:06 schreef AKnynke het volgende:
[..]
bij de meeste van deze dingen kon ik me nog wel voorstellen dat sommige mensen het lekker zouden vinden....maar haring met slagroom? Dat is inderdaad wel de meest absurde combinatie die ik ooit gehoord heb! Maar, als jij het lekker vindt, smakelijk!
Volgnes mij heb ik geen rare eetgewoontes..Ja, rode kool bij de Hachee. Dat schijnen ze in Twente niet te kennen, daar eten ze hutspot dacht ik bij de hachee...bah!
Me neither en eet het nog steeds vaak als ik bij m'n paps en mams eet. Paprijst met veeeeel boter en suiker ... en dan als toetje terwijl het een maaltijd op zich isquote:Op dinsdag 27 januari 2004 19:50 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Ik kom absoluut niet uit Brabant
Lekker man!quote:Op dinsdag 26 oktober 2004 21:11 schreef _Arual_ het volgende:
champignons smaken het best als ze nog rauw zijn.
mjammie. Het zal wel weer bar slecht zijn
Is boerenkool dan ook een nitraatrijke groente ????? Dacht van niet .....Wel spinazie, en zo..quote:Op zaterdag 24 januari 2004 22:11 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Jij hebt het over dat je het niet mag bakken, maar je mag het niet opnieuw opwarmen, heeft het bakken niets mee te maken.
je vergeet dat er een broodje bij hoortquote:Op zaterdag 24 januari 2004 21:10 schreef ozzietukker het volgende:
Ik ken mensen die satesaus op hun kaassoufle doen![]()
![]()
moet je eens met pindasaus etenquote:Op dinsdag 12 juli 2005 13:35 schreef MarkzMan_X het volgende:
Broodje kaassoufflé met mayo is het raarste wat ik kan bedenken.
Ik eet bietjes altijd met mayonaise.. En sla met suikerquote:Op zaterdag 24 januari 2004 21:14 schreef Pearly het volgende:
[..]
O!.. ik bij de rode kool .... écht ! ..
jeetje... eigenlijk zijn wij best wel raar idd
Ik eet nasi met ei en ketjap.. Komt op 't zelfde neer.quote:Op dinsdag 12 juli 2005 13:32 schreef coolbabe het volgende:
Ik eet m`n macaroni met een gebakken ei en ketjap. Weet niet of het heel raar is maar ik ken verder niemand die het doet.
Verder is een kaiserbroodje met keukenstroop en banaan echt genieten
Mijn papa eet alleen maar pindakaas met sambalquote:Op dinsdag 12 juli 2005 01:35 schreef dutch-mamma het volgende:
Leuk onderwerp om een schopje omhoog te geven...! Thanks, Joyceke!
OK, mijn opa (moge hij rusten in vrede) dreef me tot wanhoop met zijn appelmoes-met-jus....
Ik dreef mijn moeder tot wanhoop nadat mijn neefje me leerde dat krentenbollen met jonge kaas toch wel erg lekker waren. En als je een gewone boterham kaas nam, doet een likje honing ook wonderen!
Mijn kinderen aten rauwe ui, toen ze nog in de luiers zaten (je wil niet weten wat ik achteraf terugvond in de luiers...).
Sap van augurken drinken... ik beken schuld. Ook een verrukkelijke basis voor een zelfgemaakte dressing!
Maar wat dacht je van het vocht van een blikje of potje knakworstjes...!
Pindakaas met sambal schijnt sommige mensen tot braakneigingen te brengen...
Dat eet m'n vader ook alle 2, maar dna met biefstuk ipv varkenslapjes.quote:Op dinsdag 2 november 2004 16:58 schreef Darkphorze het volgende:
Bij mijn schoonouders eten ze vlees met champignons (varkenslapje, uitjes, champignons bakken in veeeel boter) dit met vers wit brood belegd met boter en dan soppen.
Tomaat met suiker (naar mijn idee niet raar, maar op het werk kunnen ze er maar niet aan wennen)
Grappig...! Toen ik het deed werd er met walging op gereageerd...quote:Op dinsdag 12 juli 2005 16:43 schreef MarkzMan_X het volgende:
Krentenbollen met kaas. Dat is misschien nog wel meer standaard dan een krentenbol met boter.
Ik vind het niet meer dan normaal. AH To Go verkoopt ze, de catering bij mij op school ook en ik douw ook met enige regelmaatig kaas op een krentenbol. Of oude kaas op zo'n ik-weet-niet-hoeveel-maar-hou-het-maar-op-flink-wat-noten-zaden-pitten-en-vruchten-bol. Maargoed, vroeger was je al vreemd als je meer dan 1 saus tegelijk op je patat kwakte, laat staan dat je deze met elkaar vermengde.quote:Op dinsdag 12 juli 2005 17:50 schreef dutch-mamma het volgende:
Grappig...! Toen ik het deed werd er met walging op gereageerd...
Dan wel met knoflookkaas he! Dat is erg lekker!!quote:Op dinsdag 12 juli 2005 16:43 schreef MarkzMan_X het volgende:
Krentenbollen met kaas. Dat is misschien nog wel meer standaard dan een krentenbol met boter.
Ik vind het ook goor als m'n eten vervuild wordtquote:Op dinsdag 12 juli 2005 23:29 schreef Karina het volgende:
Niet zozeer wat ik eet maar meer hoe ik eet: alles apart, het eten mag niet door elkaar komen, dus de groente, het vlees en eventueel aardappels helemaal apart op het bord zodat het niet door elkaar komt.
Heel soms eet ik nog wel patat met appelmoes: de appelmoes dient dan als mayonaise zeg maar.
Wat? In de jaren '50!?quote:Op dinsdag 12 juli 2005 17:50 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Grappig...! Toen ik het deed werd er met walging op gereageerd...
Daar ben ik mee opgegroeid, ik geloof dat het een "uitvinding" van mijn broertje en mij was. Inmiddels is "suikereitje" een zondagochtendklassieker bij ons.quote:Op woensdag 13 juli 2005 00:16 schreef rubbereend het volgende:
k doe suiker op mn gebakken ei, dat schijnt bijzonder te zijn
Nee, in de jaren 70quote:
suiker op je gebakken ei is trouwens iets typisch Brabants heb ik me laten vertellenquote:Op woensdag 13 juli 2005 00:40 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Daar ben ik mee opgegroeid, ik geloof dat het een "uitvinding" van mijn broertje en mij was. Inmiddels is "suikereitje" een zondagochtendklassieker bij ons.
Een "suikereitje deluxe" is een geklutst eitje met een schep suiker, een schep meel en een scheutje melk. Voor een Superdeluxe-effect bak je hem in roomboter.
NB: brandt snel aan, en is desastreus voor de lijn!
Dat wist ik niet (en ik ben best geïnteresseerd in streekgewoontes en -tradities)!quote:Op woensdag 13 juli 2005 00:44 schreef rubbereend het volgende:
[..]
suiker op je gebakken ei is trouwens iets typisch Brabants heb ik me laten vertellen
Dat laatste maak ik ook wel eens klaar!quote:Op dinsdag 12 juli 2005 13:05 schreef SHE het volgende:
Ik heb 2 tiks
sambal...ik flikker dat overal op/door/in
en mijn favo broodje :
eerst stokbrood opensnijden ( hele!! )
langs de hele lijn beleggen met sla/tomaat
gehakt mengen met tijm en veel knoflook, plat maken en dan grillen, dat er ook tussen
frietjes frituren
ook dat ertussen
en dan beetje sambal en asociaal veel ketchup![]()
Laatsgenoemde eet ik uiteraard ook alleen als niemand het ziet![]()
In de jaren '70 was je toch meer bezig met kaas-fondue, right?quote:Op woensdag 13 juli 2005 00:40 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Nee, in de jaren 70
Maar voor de moderne jongeren i dat zo ongeveer hetzelfde...![]()
Als ontbijt slagroomtaart. Dat is misschien wel het beste ontbijt wat ik kan verzinnen.quote:Op woensdag 13 juli 2005 13:20 schreef Badeentje het volgende:
Mijn vriend vindt het trouwens heel vreemd dat ik nooit ergens peper of zout door mieter.![]()
En ik eet als ontbijt regelmatig een ijsje (perenijsje!!) ook dat vindt men vreemd... Lekker makkelijk voor in de auto![]()
Joh, en ik maar denken dat mijn vader en ik de enigen waren. Namelijk nog nooit iemand tegengekomen die zich kon vinden in roerei met suikerquote:Op woensdag 13 juli 2005 00:40 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Daar ben ik mee opgegroeid, ik geloof dat het een "uitvinding" van mijn broertje en mij was. Inmiddels is "suikereitje" een zondagochtendklassieker bij ons.
Een "suikereitje deluxe" is een geklutst eitje met een schep suiker, een schep meel en een scheutje melk. Voor een Superdeluxe-effect bak je hem in roomboter.
NB: brandt snel aan, en is desastreus voor de lijn!
koekjes 's nachts zijnquote:Op woensdag 13 juli 2005 15:08 schreef Badeentje het volgende:
Een eetgewoonte is ook dat ik 's nachts heel vaak koekjes ga eten![]()
waarna ik weer lekker kan![]()
Hm, ik doe dat wel eens met restjes boerenkool-stamp eventueel opgebakken en een klodder frites-sausquote:Op woensdag 13 juli 2005 16:43 schreef kissa het volgende:
Een restje gebakken aardappelen weer opbakken en dat op een boterham. Met dik mayonaise natuurlijk![]()
Nee, Piccalilly er bij en wat augurken en zilveruitjes.quote:Op woensdag 13 juli 2005 10:37 schreef glossy het volgende:
mijn vader doet altijd mayonaise door zijn bruine bonen.
Ik eet het altijd los op maar ik dacht dat het op brood hoortquote:Op woensdag 13 juli 2005 16:50 schreef Rampestamper het volgende:
[..]
Hm, ik doe dat wel eens met restjes boerenkool-stamp eventueel opgebakken en een klodder frites-saus. Mijn vader doet het met huzarensalade.
Op brood smeren dan hè
Ah, dus ik ben niet de enige die dag doet (Bugles vullen met iets kaasachtigs).quote:Op woensdag 13 juli 2005 20:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit het net te eten. Een zak Bugels nacho cheese, en een tube Danish Chef smeerkaas (nu is het alpenkruiden)
Bugel vullen met de smeerkaas (handig met zo een tube)
Snacken!
Ik dacht dat dat zo hoordequote:Op woensdag 13 juli 2005 20:12 schreef Vork het volgende:
Ah, dus ik ben niet de enige die dag doet (Bugles vullen met iets kaasachtigs).
Toen ik nog bij de AH werkte zei iemand me inderdaad dat had heel lekker was, een klant dusquote:Op woensdag 13 juli 2005 20:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit het net te eten. Een zak Bugels nacho cheese, en een tube Danish Chef smeerkaas (nu is het alpenkruiden)
Bugel vullen met de smeerkaas (handig met zo een tube)
Snacken!
Dat smaakt geweldig, serieusquote:Op zaterdag 24 januari 2004 21:07 schreef tong80 het volgende:
M'n broertje was gek op bruin brood met kaas en hagelslag.
Dat hoortquote:Op woensdag 13 juli 2005 20:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit het net te eten. Een zak Bugels nacho cheese, en een tube Danish Chef smeerkaas (nu is het alpenkruiden)
Bugel vullen met de smeerkaas (handig met zo een tube)
Snacken!
Hier geen gebakken ei of roerei, maar wel omelet met suiker. Dus omelet bakken en er daarna suiker op strooienquote:Op woensdag 13 juli 2005 15:12 schreef missbehavin het volgende:
Joh, en ik maar denken dat mijn vader en ik de enigen waren. Namelijk nog nooit iemand tegengekomen die zich kon vinden in roerei met suiker![]()
![]()
Vannacht weer 3 chocolate chip koekjes gegetenquote:
Verplichte kost tijdens mijn jaarlijkse vriendinnenweekend. Bugles met Danishchefalpenkruidensmeerkaas.quote:Op woensdag 13 juli 2005 20:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit het net te eten. Een zak Bugels nacho cheese, en een tube Danish Chef smeerkaas (nu is het alpenkruiden)
Bugel vullen met de smeerkaas (handig met zo een tube)
Snacken!
quote:Op woensdag 13 juli 2005 15:10 schreef skiczukie het volgende:
Ik heb net zes gekookte eieren gegeten. Dat was mijn ontbijt.
Is dat raar?quote:Op donderdag 14 juli 2005 13:18 schreef Mr-Coffee het volgende:
Boterham met speculaas.![]()
Van m,n pa geleerd toen ie nog leefde.
Dat valt me sowieso op in dit onderwerp...! Wat de ene heel bijzonder, of zelfs om te huiveren vindt, vindt de ander doodgewoon...!quote:Op donderdag 14 juli 2005 13:39 schreef Badeentje het volgende:
[..]
Is dat raar?
lekker op zacht wit brood![]()
Erg lekker op een wit puntje met roomboter!quote:Op donderdag 14 juli 2005 13:18 schreef Mr-Coffee het volgende:
Boterham met speculaas.![]()
Van m,n pa geleerd toen ie nog leefde.
Ook erg lekker!!quote:Op donderdag 14 juli 2005 13:40 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik heb er nog eentje...
Spek-kaaspannenkoeken met stroop. Dat zoute met dat zoete, heerlijk!
De ene gruwelt ervan, de ander niet. Grappig is dat...!
Jaa dit doe ik ook regelmatig, heerlijk is dat! Het staat tegenwoordig zelfs op de tube's Danish Chef, dat het erg geschikt is als vulling voor Bugles.quote:Op woensdag 13 juli 2005 20:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit het net te eten. Een zak Bugels nacho cheese, en een tube Danish Chef smeerkaas (nu is het alpenkruiden)
Bugel vullen met de smeerkaas (handig met zo een tube)
Snacken!
Frituur, en dan een koud glas melk. Dat is lang geleden, maar erg lekker.quote:Op maandag 25 juli 2005 02:20 schreef LennyKravitz het volgende:
Rijst met Hongaarse Goulash + glas melk: is dat gek?
Ertwensoep + glas melk: is dat gek?
... vind 't gewoon lekker... krijg er bij de gedachte eraan al dorst van...
Nee dat toch effe weer niet... brrr...quote:Op maandag 25 juli 2005 02:23 schreef skiczukie het volgende:
[..]
Frituur, en dan een koud glas melk. Dat is lang geleden, maar erg lekker.
Inderdaad, voor mij past bij frituur ook alleen koude melkquote:Op maandag 25 juli 2005 02:23 schreef skiczukie het volgende:
[..]
Frituur, en dan een koud glas melk. Dat is lang geleden, maar erg lekker.
Rijs met Goulash eten wij ook wel eens en we drinken bij het avond eten altijd melk dus ik ken de combiquote:Op maandag 25 juli 2005 02:20 schreef LennyKravitz het volgende:
Rijst met Hongaarse Goulash + glas melk: is dat gek?
Bij ons schnitzel + gebakken ui + ei (Holzsteiner ofzo heet die combinatie) Ik doe er ook altijd kaas onderquote:Op maandag 25 juli 2005 15:58 schreef Zowy het volgende:
Mijn vader doet op zijn gebakken schnitzel altijd een plak kaas en daarboven op een gebakken ei, geen idee of dit raar is of niet, mijn vriend vond in ieder geval wel erg vreemd.
dat is een soort simple vlaflipquote:Op maandag 25 juli 2005 02:21 schreef LennyKravitz het volgende:
Ow ja... zag laatst iemand... die deed vruchtenhagel in zijn toetje "yoghurt" ... vond ik weer apart...
quote:Op donderdag 1 september 2005 23:30 schreef Cyan het volgende:
Wie heeft er ook rare eet of drinkgewoontes?
Ik drink bijvoorbeeld alleen appelsap als ik ziek ben. Dan droom ik er zelfs van en dan moet ik meteen een glas hebben!
Of bijvoorbeeld Chipito kaaschips met mierzoete FantaMet cola smaken ze niet lekker.
Ik ben benieuwd naar jullie rare gewoontes of combi's!
ha! zie je wel.quote:Op vrijdag 2 september 2005 20:07 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Ik ook Rare eet en drink gewoontes.
Deze topics zal ik laten mergen
"Saus... voor over de pasta je brood."quote:Op zaterdag 3 september 2005 10:05 schreef Natalie het volgende:
Kennen jullie Heinz Pastasaus. Je weet wel, die saus voor over de pasta van de tv reclames?
Die gooi ik dus altijd op brood. Gewoon koud uit de pot. Ook is het lekker als dissaus bij de chips of bij de patat.
Sweet Chilisaus is lekker is ook lekker als dip bij chips. Mengen met mayo als 't alsnog te heet is.
quote:Op zaterdag 3 september 2005 18:51 schreef Faithy het volgende:
lekker!
aardappelen, spinazie, ei en dan heeeeeeeeeeeeeel veel jus, tenminste, je moet het nog wel met een vork kunnen eten!
En dan het liefst jus van een gehaktbal!
Dat is erg lekker
of van rollade met champignons, en dan de champignons ook nog door de spinazie heen
Ooit toen ik een zoutloos dieet had heeft iemand me dat voorgezet.quote:Op woensdag 13 juli 2005 00:16 schreef rubbereend het volgende:
k doe suiker op mn gebakken ei, dat schijnt bijzonder te zijn
niemand kutkneus, behalve alle mensen op de 4 pagina's voor je post.quote:Op donderdag 1 september 2005 23:30 schreef Cyan het volgende:
Wie heeft er ook rare eet of drinkgewoontes?
anders doe je even gewoonquote:Op zaterdag 3 september 2005 19:24 schreef footballx het volgende:
[..]
niemand kutkneus, behalve alle mensen op de 4 pagina's voor je post.
Niet van die rare dingen vragen he MMM?quote:
*proest*quote:Op zondag 4 september 2005 00:46 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Niet van die rare dingen vragen he MMM?
sorry..quote:Op zondag 4 september 2005 00:46 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Niet van die rare dingen vragen he MMM?
quote:Op zondag 4 september 2005 00:39 schreef heiden6 het volgende:
Brood met pindasaus.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |