Gezien jouw usernaam en het feit dat je de Mcdonalds een ervaring vond, geloof ik best dat je het een beetje overtrokken of snobistich vindquote:Op maandag 7 oktober 2024 10:14 schreef Mexicanobakker het volgende:
De McDonalds was wel een ervaring.
Verder vind ik dit altijd een beetje protserig snobistisch gedoe.
Ik ben niet zo van de vijf gangen waar je een bordje met een stukje vlees ter grootte van een doperwt op een bedje geschraapte wortelen krijgt nee.quote:Op maandag 7 oktober 2024 10:22 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Gezien jouw usernaam en het feit dat je de Mcdonalds een ervaring vond, geloof ik best dat je het een beetje overtrokken of snobistich vind
Ik vind het altijd wel interresant om te zien wanneer er een ster wordt weggehaald,
Wat een raar, misleid beeld van een sterrenrestaurant heb jij johquote:Op maandag 7 oktober 2024 10:42 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Ik ben niet zo van de vijf gangen waar je een bordje met een stukje vlees ter grootte van een doperwt op een bedje geschraapte wortelen krijgt nee.
En dan intussen pochen met je vijf pandjes in het centrum van Amsterdam.
Heb je weleens michelinster-waardig eten geproefd? Als je gewoon 6 gangen met daarin amuses besteld dan ben je aan het einde van de avond wel voldaanquote:Op maandag 7 oktober 2024 10:42 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Ik ben niet zo van de vijf gangen waar je een bordje met een stukje vlees ter grootte van een doperwt op een bedje geschraapte wortelen krijgt nee.
En dan intussen pochen met je vijf pandjes in het centrum van Amsterdam.
Daarna inderdaad nog even langs de FEBO omdat je anders niet kan slapen van de hongerquote:Op maandag 7 oktober 2024 10:42 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Ik ben niet zo van de vijf gangen waar je een bordje met een stukje vlees ter grootte van een doperwt op een bedje geschraapte wortelen krijgt nee.
En je rekening leeg.quote:Op maandag 7 oktober 2024 11:15 schreef QWARQTAARTJE het volgende:
[..]
Heb je weleens michelinster-waardig eten geproefd? Als je gewoon 6 gangen met daarin amuses besteld dan ben je aan het einde van de avond wel voldaan
https://www.librije.com/eten/librijes-menu/quote:Op maandag 7 oktober 2024 11:04 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Wat een raar, misleid beeld van een sterrenrestaurant heb jij joh
Ik chargeer natuurlijk met de porties maar ik vind het wel echt iets voor mensen die op de zuidas er even mee moeten pochen.quote:Op maandag 7 oktober 2024 11:04 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Wat een raar, misleid beeld van een sterrenrestaurant heb jij joh
Nu vind ik ayce het andere uiterste. Er is ook een middenweg natuurlijk.quote:Op maandag 7 oktober 2024 11:56 schreef Gia het volgende:
[..]
https://www.librije.com/eten/librijes-menu/
Nou, als je die menukaart bekijkt!! Allemaal kleine hapjes. En voor 8 van die hapjes betaal je 290 euro!
Doe mij maar La Cubanita!!
Dat is wel de top, ook qua prijzen.quote:Op maandag 7 oktober 2024 11:56 schreef Gia het volgende:
[..]
https://www.librije.com/eten/librijes-menu/
Nou, als je die menukaart bekijkt!! Allemaal kleine hapjes. En voor 8 van die hapjes betaal je 290 euro!
Doe mij maar La Cubanita!!
Er zijn gelukkig in Nederland genoeg mensen die niet hoeven na te denken over 290 euro.quote:Op maandag 7 oktober 2024 11:56 schreef Gia het volgende:
[..]
https://www.librije.com/eten/librijes-menu/
Nou, als je die menukaart bekijkt!! Allemaal kleine hapjes. En voor 8 van die hapjes betaal je 290 euro!
Doe mij maar La Cubanita!!
Daar hoef ik ook niet over na te denken maar mij zul je er niet zien.quote:Op maandag 7 oktober 2024 12:29 schreef Bezsen het volgende:
[..]
Er zijn gelukkig in Nederland genoeg mensen die niet hoeven na te denken over 290 euro.
Meer plek voor de culinaire smulpapenquote:Op maandag 7 oktober 2024 12:31 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Daar hoef ik ook niet over na te denken maar mij zul je er niet zien.
Ja, dat soort Zuidas volk met vijf pandjes in Amsterdam centrum. Kwalbert-Jan en Ryan Babel.quote:Op maandag 7 oktober 2024 12:29 schreef Bezsen het volgende:
[..]
Er zijn gelukkig in Nederland genoeg mensen die niet hoeven na te denken over 290 euro.
Ik ga vaak met eigen gezelschap eten.quote:Op maandag 7 oktober 2024 12:34 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Ja, dat soort Zuidas volk met vijf pandjes in Amsterdam centrum. Kwalbert-Jan en Ryan Babel.
Er komen er overigens genoeg zonder die status, maar dat soort pocherig volk blijf ik graag ver weg van
Val je mijn geliefde Hut aan?quote:Op maandag 7 oktober 2024 12:36 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Hoop mensen hier die duidelijk nooit bij een goed restaurant hebben gegeten. Natuurlijk betaal je meer dan bij de lokale spareribsfabriek, maar je krijgt dan wel iets dat je thuis niet zou kunnen maken.
Een goed restaurant hoeft trouwens niet per se sterren te hebben.
Ik val niemand aan, niks mis met zo nu en dan een paar malse ribben druipend van de marinade en knoflooksaus afkluivenquote:
Waarmee je keurig aangeeft dat jij nog nooit in een sterren-restaurant hebt gegeten.quote:Op maandag 7 oktober 2024 10:42 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik ben niet zo van de vijf gangen waar je een bordje met een stukje vlees ter grootte van een doperwt op een bedje geschraapte wortelen krijgt nee.
Ik heb ooit in Chateau Neercannes in Limburg gegeten. Nou gegeten, het waren inderdaad gerechtjes die geen bal voorstelden. Da’s eens maar niet weer.quote:Op maandag 7 oktober 2024 12:49 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Waarmee je keurig aangeeft dat jij nog nooit in een sterren-restaurant hebt gegeten.![]()
Het is niet voor iedereen weggelegd. Net zoals de camping niet voor iedereen is weggelegd.
Dat mag ik hopen, ik heb weleens gehad dat ik net zwezerik had gemaakt en dat dat op de kaart stond zodat ik nieuwsgierig was hoeveel beter zij dat zouden doen. Maar het paste niet in het menu en wijnarrangement van onze voorkeur, maar dan passen ze dat even aan, dat is wel weer tof van dat soort tenten.quote:Op maandag 7 oktober 2024 12:36 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Hoop mensen hier die duidelijk nooit bij een goed restaurant hebben gegeten. Natuurlijk betaal je meer dan bij de lokale spareribsfabriek, maar je krijgt dan wel iets dat je thuis niet zou kunnen maken.
La Cubanitaquote:Op maandag 7 oktober 2024 11:56 schreef Gia het volgende:
[..]
https://www.librije.com/eten/librijes-menu/
Nou, als je die menukaart bekijkt!! Allemaal kleine hapjes. En voor 8 van die hapjes betaal je 290 euro!
Doe mij maar La Cubanita!!
Eensquote:Op maandag 7 oktober 2024 11:56 schreef Gia het volgende:
[..]
https://www.librije.com/eten/librijes-menu/
Nou, als je die menukaart bekijkt!! Allemaal kleine hapjes. En voor 8 van die hapjes betaal je 290 euro!
DUDE. Nee.quote:Doe mij maar La Cubanita!!
Dit is echt zulke BS.quote:Op maandag 7 oktober 2024 11:23 schreef Fleischmeister het volgende:
[..]
Daarna inderdaad nog even langs de FEBO omdat je anders niet kan slapen van de honger
quote:Op maandag 7 oktober 2024 13:27 schreef ootjekatootje het volgende:
Ik ben benieuwd wat Brut en Inter Scaldes gaan doen.
Die laatste vanwege de nieuwe eigenaren.
quote:Op maandag 7 oktober 2024 11:23 schreef Fleischmeister het volgende:
[..]
Daarna inderdaad nog even langs de FEBO omdat je anders niet kan slapen van de honger
heerlijk gerecht voor een michelinsterquote:Op maandag 7 oktober 2024 13:46 schreef ootjekatootje het volgende:
Inter Scaldes twee sterren, 🥳
Superknappe prestatie!
Ik vind dat goed te vreten, hoor. Niet alles, maar je kunt kiezen hè!quote:Op maandag 7 oktober 2024 13:39 schreef trein2000 het volgende:
[..]
La Cubanita
Dat zet je een varken nog niet voor.
Ik chargeer, uiteraard, maar ik heb nog liever tapas all you can eat, dan zo'n bedrag betalen.quote:Op maandag 7 oktober 2024 13:48 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Eens
[..]
DUDE. Nee.
MaccieD op zn spaans. Schnobbie shit hoeft niet, maar ook geen kansloze meuk.
Ergens waar prijs, kwaliteit en kwantiteit samenkomen, dat zijn de echte top toko's en zijn voor mij een reis waard. Dat kan net zo goed een dorps trattoria ergens in Toscane zijn, of een restaurantje ergens in de buurt waar het gewoonweg goed is.
Nu snappen we mekaar beter.quote:Op maandag 7 oktober 2024 13:56 schreef Gia het volgende:
[..]
Ik chargeer, uiteraard, maar ik heb nog liever tapas all you can eat, dan zo'n bedrag betalen.
Je komt idd niet in een sterrenrestaurant om te vreten.quote:Op maandag 7 oktober 2024 13:55 schreef Gia het volgende:
[..]
Ik vind dat goed te vreten, hoor. Niet alles, maar je kunt kiezen hè!
Je betaalt toch geen tweehonderdennegentig euro voor 8 kleine hapjes op hele grote borden!!
Er bestaan ook gewoon goede restaurants en eetcafés hè?quote:Op maandag 7 oktober 2024 13:55 schreef Gia het volgende:
[..]
Ik vind dat goed te vreten, hoor. Niet alles, maar je kunt kiezen hè!
Je betaalt toch geen tweehonderdennegentig euro voor 8 kleine hapjes op hele grote borden!!
Nergens last van hoor. Ik geniet vooral van de gefrustreerde reacties omdat ik het eten van duur eten snobistisch noem.quote:Op maandag 7 oktober 2024 13:40 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Ikke niet. Ik kan het me veroorloven om bij een sterrentent te eten.
Maar jij lijkt wel wat hoog in je emotie te zitten.
De porties zijn prima, want je gaat minstens even goed gevuld naar huis als in het restaurant om de hoek.quote:Op maandag 7 oktober 2024 12:03 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Ik chargeer natuurlijk met de porties maar ik vind het wel echt iets voor mensen die op de zuidas er even mee moeten pochen.
Ja, het zal vast lekker zijn maar we hebben hier ook eetcafés waar ik prima eet (nee, niet de Bram Ladage) en waar je de helft van de prijs betaalt en niet het gevoel hebt je meteen tussen de hautaine kenners te begeven.
En het wordt lekker in stand gehouden “want ze hebben een ster!”
Serieus! 1 zo'n hapje kost al 35 euro. Daar heb je in best wel aardige restaurants een compleet hoofdgerecht voor.quote:Op maandag 7 oktober 2024 13:58 schreef Leandra het volgende:
[..]
Je komt idd niet in een sterrenrestaurant om te vreten.
En als je niet snapt dat je 8 "kleine hapjes op hele grote borden" echt wel een zeer complete maaltijd zijn dan kun je idd beter naar een vreetschuur gaan.
Voor de culinaire kenners is er daarom dit topic:quote:Op maandag 7 oktober 2024 14:00 schreef Leandra het volgende:
Maar goed, leuk een topic over de Michelinsterren en het verwordt gelijk weer in een "wat achterlijk, zoveel geld voor een paar bordjes eten" topic door mensen die het geen bal kan schelen welke restaurants hoeveel sterren hebben.
Het is puur off-topic gezeik, het halve topic is veegwaardig.
Echt hou op met je onwetende gezwets, het is niet 1 hapje.quote:Op maandag 7 oktober 2024 14:00 schreef Gia het volgende:
[..]
Serieus! 1 zo'n hapje kost al 35 euro. Daar heb je in best wel aardige restaurants een compleet hoofdgerecht voor.
En ik kan het best betalen, daar niet van, maar ik heb het er niet voor over, alleen omdat ze 3 sterren hebben. Het eten is luxer, maar echt niet per se beter dan elders, waar je voor 100 euro met zijn tweeën gegeten en gedronken hebt.
Ik vind het vooral relatief te duur voor wat je krijgt ja, verder was het eten toen ik er was an sich prima. Alleen zoals ik zeg, voor mij levert een goed restaurant dat een prijsklasse lager is hetzelfde genot. 50 euro PP vind ik al best veel geld maar dat is normaal tarief voor een avondje eten tegenwoordig. Laatst wel 70 euro uitgegeven voor een gang of 5, maar dat is echt max 1x per jaar.quote:Op maandag 7 oktober 2024 14:00 schreef timmmmm het volgende:
[..]
De porties zijn prima, want je gaat minstens even goed gevuld naar huis als in het restaurant om de hoek.
De verschillende gangen zijn alleen kleiner zodat je meer verschillende smaken de revue kan laten passeren.
Prima als het jouw ding niet is, maar het komt wat dommig als je dan doet of het alleen maar is om mee te pochen, alleen omdat ze iets leveren waar jij niet op zit te wachten.
quote:Op maandag 7 oktober 2024 14:04 schreef Leandra het volgende:
[..]
Echt hou op met je onwetende gezwets, het is niet 1 hapje.
Het onderwerp van het topic interesseert je geen zak, wat doe je hier in godsnaam, behalve je onwetende bagger posten waarmee je vooral laat blijken dat je kwantiteit belangrijker vindt dan kwaliteit en een sterrenrestaurant dus idd niets voor jou is.
Ga in godsnaam naar een all you can eat vreetschuur en schep daar 8 keer een klein bordje heel erg vol en wees gelukkig dat het je maar een paar tientjes heeft gekost.
quote:Op maandag 7 oktober 2024 14:00 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Nergens last van hoor. Ik geniet vooral van de gefrustreerde reacties omdat ik het eten van duur eten snobistisch noem.
o chargeer jij ,nou ik vind het geen vretenquote:Op maandag 7 oktober 2024 13:56 schreef Gia het volgende:
[..]
Ik chargeer, uiteraard, maar ik heb nog liever tapas all you can eat, dan zo'n bedrag betalen.
Tien restaurants kregen op 7 oktober hun eerste Michelinster. Dit zijn de restaurants met de felbegeerde ster:quote:Op maandag 7 oktober 2024 09:47 schreef Forumtijger het volgende:
Vandaag (maandag 7 oktober) is om 11 uur weer de jaarlijkse uitreiking van de Michelin-sterren, de Bib Gourmands, de Groene Sterren en de Michelin Awards in het MECC in Maastricht bij de Horeca Vakbeurs. Deze is hier live te volgen:
Zijn er restaurants in jouw omgeving, waar jij ooit eens hebt gegeten, die wat jou betreft ook een Michelin-ster verdienen? En zo ja, waarom?
1000xquote:Op maandag 7 oktober 2024 14:00 schreef Gia het volgende:
[..]
Serieus! 1 zo'n hapje kost al 35 euro. Daar heb je in best wel aardige restaurants een compleet hoofdgerecht voor.
En ik kan het best betalen, daar niet van, maar ik heb het er niet voor over, alleen omdat ze 3 sterren hebben. Het eten is luxer, maar echt niet per se beter dan elders, waar je voor 100 euro met zijn tweeën gegeten en gedronken hebt.
quote:Op maandag 7 oktober 2024 14:00 schreef Gia het volgende:
[..]
Serieus! 1 zo'n hapje kost al 35 euro. Daar heb je in best wel aardige restaurants een compleet hoofdgerecht voor.
En ik kan het best betalen, daar niet van, maar ik heb het er niet voor over, alleen omdat ze 3 sterren hebben. Het eten is luxer, maar echt niet per se beter dan elders, waar je voor 100 euro met zijn tweeën gegeten en gedronken hebt.
wat een diepgangquote:Op maandag 7 oktober 2024 14:25 schreef Gripper het volgende:
[..]
1000x![]()
Het eten in sterrenrestaurants is nagenoeg altijd van een ongelooflijke kwaliteit, diepgang en technisch vernuft, het is absoluut beter dan elders. De kwaliteit van de gebruikte ingredienten, de toewijding van het hele team om elke dag een perfecte prestatie op jouw bord te krijgen en de voortdurende drang naar perfectie, zorgen er allemaal voor dat je iets eet wat je nooit zelf zal kunnen benaderen, en wat die verveeld kijkende onderbetaalde Chinees achter de wokplaat je in elk geval niet voorzet, die overgiet alles met hetzelfde bruine zoete ketjap sausje.
Ik heb dingen geproefd waarvan we met 4 tafelgenoten allemaal even stil van verbijstering kon zijn, mezelf jaren na dato nog precies kan herinneren hoe het smaakte en als ik ooit ook maar een fractie van wat een sterrenchef kan koken zelf zou kunnen maken, zou ik dolgelukkig zijn.
Ja, het is duur. Het is ook iets wat je als liefhebber hooguit een paar keer per jaar doet, of als je iets bijzonders te vieren hebt. Het is bijna altijd een ervaring die indruk maakt, en ik zou het voor geen goud willen missen.
Bij sommige restaurants kan dat niet, bij t Rijks kun je bijvoorbeeld maar 3 maanden vantevoren reserveren.quote:Op maandag 7 oktober 2024 14:23 schreef Nober het volgende:
[..]
Tien restaurants kregen op 7 oktober hun eerste Michelinster. Dit zijn de restaurants met de felbegeerde ster:
- Restaurant Showw, Amsterdam
- Zenith, Apeldoorn
- Demain, Cadzand
- Joann, Enschede
- Sabero, Leende
- Restaurant 1857, Roosendaal
- Triptyque, Wateringen
- Lutum, Wijk bij Duurstede
- Restaurant Affect, Zwolle
- Odille, Sint-Oedenrode
Snel reserveren want zal wel heel snel tot volgend jaar kerst volgeboekt zijn.
https://www.deondernemer.(...)restaurants~9a6e158e
En alle service ook, je hebt amper de kans om je water zelf bij te vullen als je glas leeg is.quote:Op maandag 7 oktober 2024 14:25 schreef Gripper het volgende:
[..]
1000x![]()
Het eten in sterrenrestaurants is nagenoeg altijd van een ongelooflijke kwaliteit, diepgang en technisch vernuft, het is absoluut beter dan elders. De kwaliteit van de gebruikte ingredienten, de toewijding van het hele team om elke dag een perfecte prestatie op jouw bord te krijgen en de voortdurende drang naar perfectie, zorgen er allemaal voor dat je iets eet wat je nooit zelf zal kunnen benaderen, en wat die verveeld kijkende onderbetaalde Chinees achter de wokplaat je in elk geval niet voorzet, die overgiet alles met hetzelfde bruine zoete ketjap sausje.
Ik heb dingen geproefd waarvan we met 4 tafelgenoten allemaal even stil van verbijstering kon zijn, mezelf jaren na dato nog precies kan herinneren hoe het smaakte en als ik ooit ook maar een fractie van wat een sterrenchef kan koken zelf zou kunnen maken, zou ik dolgelukkig zijn.
Ja, het is duur. Het is ook iets wat je als liefhebber hooguit een paar keer per jaar doet, of als je iets bijzonders te vieren hebt. Het is bijna altijd een ervaring die indruk maakt, en ik zou het voor geen goud willen missen.
Doe dan...quote:Op maandag 7 oktober 2024 14:00 schreef Leandra het volgende:
Maar goed, leuk een topic over de Michelinsterren en het verwordt gelijk weer in een "wat achterlijk, zoveel geld voor een paar bordjes eten" topic door mensen die het geen bal kan schelen welke restaurants hoeveel sterren hebben.
Het is puur off-topic gezeik, het halve topic is veegwaardig.
Dan is er gewoonweg wat mis met je aroma's vanuit je reukvermogen idd.quote:Op maandag 7 oktober 2024 14:43 schreef Managarm het volgende:
Ieder zijn ding, mijn broer vind het fantastisch, ik vind het niets. Zal wel iets te maken hebben met het niet hebben van reukvermogen, alles smaakt toch anders.
Ooit een keer de eerste gang van een sterrenrestaurant geproefd, een zogenaamde smaaksensatie, het was voor mij smaakloos met een ranzig mondgevoel.
Hoe zeer ik het ook met je eens ben over dat zoeken naar perfectie en de sourcing van de boodschappenlijst, goed eten hoeft niet perse uit een ***-restaurant te komen.quote:Op maandag 7 oktober 2024 14:25 schreef Gripper het volgende:
[..]
1000x![]()
Het eten in sterrenrestaurants is nagenoeg altijd van een ongelooflijke kwaliteit, diepgang en technisch vernuft, het is absoluut beter dan elders. De kwaliteit van de gebruikte ingredienten, de toewijding van het hele team om elke dag een perfecte prestatie op jouw bord te krijgen en de voortdurende drang naar perfectie, zorgen er allemaal voor dat je iets eet wat je nooit zelf zal kunnen benaderen, en wat die verveeld kijkende onderbetaalde Chinees achter de wokplaat je in elk geval niet voorzet, die overgiet alles met hetzelfde bruine zoete ketjap sausje.
Ik heb dingen geproefd waarvan we met 4 tafelgenoten allemaal even stil van verbijstering kon zijn, mezelf jaren na dato nog precies kan herinneren hoe het smaakte en als ik ooit ook maar een fractie van wat een sterrenchef kan koken zelf zou kunnen maken, zou ik dolgelukkig zijn.
Ja, het is duur. Het is ook iets wat je als liefhebber hooguit een paar keer per jaar doet, of als je iets bijzonders te vieren hebt. Het is bijna altijd een ervaring die indruk maakt, en ik zou het voor geen goud willen missen.
Bij mij blijft het gevoel voor de gek te zijn gehouden.quote:Op maandag 7 oktober 2024 14:35 schreef Leandra het volgende:
[..]
En alle service ook, je hebt amper de kans om je water zelf bij te vullen als je glas leeg is.
Echt, het is op zo'n ander niveau, niet alleen het eten maar echt het hele gebeuren van binnenkomst tot vertrek.
Dan vooral niet gaan. Iedereen blij, ze zitten daar ook niet te wachten op gasten die ontevreden zijn.quote:Op maandag 7 oktober 2024 14:58 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Bij mij blijft het gevoel voor de gek te zijn gehouden.
argentijnse vlees restaurant met rode wijnquote:Op maandag 7 oktober 2024 14:53 schreef Red_85 het volgende:
Dat kan ook uit het steakhouse om de hoek komen d
[..]quote:Op maandag 7 oktober 2024 14:58 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Bij mij blijft het gevoel voor de gek te zijn gehouden.
Omdat ik het niet genoeg eten vind. En je gaat toch naar een restaurant o.a. om je maagje wat te vullen.quote:Op maandag 7 oktober 2024 15:11 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
[..]
[..]
wat een diepgang
https://maps.app.goo.gl/cpJ7RGfKBZbRxcom7
hoe kom je daar nou bij
Oh ja, foutjequote:Op maandag 7 oktober 2024 15:42 schreef Leandra het volgende:
[..]
Wat doet dat er toe in dit topic?
Dit gaat over de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren.
Dat idee had ik niet , 2 keer bij een restaurant met een Michelin ster wezen eten (1 in Amsterdam , die blijkbaar niet meer bestaat of geen ster meer heeft) en bij Apicius in Bakkum.quote:Op maandag 7 oktober 2024 11:15 schreef QWARQTAARTJE het volgende:
[..]
Heb je weleens michelinster-waardig eten geproefd? Als je gewoon 6 gangen met daarin amuses besteld dan ben je aan het einde van de avond wel voldaan
Wij hebben bij de Librije meermaals moeten vragen om wat extra water, vond ik wel een minpunt eigenlijk.quote:Op maandag 7 oktober 2024 14:35 schreef Leandra het volgende:
[..]
En alle service ook, je hebt amper de kans om je water zelf bij te vullen als je glas leeg is.
Echt, het is op zo'n ander niveau, niet alleen het eten maar echt het hele gebeuren van binnenkomst tot vertrek.
Je denkt echt dat alleen mensen die op de Zuidas werken bij een sterrenrestaurant eten? Vergelijk het eens met de toegankelijkheid van de Ikea versus een meubelmaker, sommige mensen hebben gewoon meer geld over voor kwaliteit. Ook prima als je dat niet hebt, maar het betekent niet meteen dat je er een ander mens door bent.quote:Op maandag 7 oktober 2024 12:03 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Ik chargeer natuurlijk met de porties maar ik vind het wel echt iets voor mensen die op de zuidas er even mee moeten pochen.
Ja, het zal vast lekker zijn maar we hebben hier ook eetcafés waar ik prima eet (nee, niet de Bram Ladage) en waar je de helft van de prijs betaalt en niet het gevoel hebt je meteen tussen de hautaine kenners te begeven.
En het wordt lekker in stand gehouden “want ze hebben een ster!”
Wij gaan volgende week naar Joann, ik ben ontzettend benieuwdquote:Op maandag 7 oktober 2024 14:23 schreef Nober het volgende:
[..]
Tien restaurants kregen op 7 oktober hun eerste Michelinster. Dit zijn de restaurants met de felbegeerde ster:
- Restaurant Showw, Amsterdam
- Zenith, Apeldoorn
- Demain, Cadzand
- Joann, Enschede
- Sabero, Leende
- Restaurant 1857, Roosendaal
- Triptyque, Wateringen
- Lutum, Wijk bij Duurstede
- Restaurant Affect, Zwolle
- Odille, Sint-Oedenrode
Snel reserveren want zal wel heel snel tot volgend jaar kerst volgeboekt zijn.
https://www.deondernemer.(...)restaurants~9a6e158e
Als het nou onverhoopt tegenvalt, zou je dat dan zeggen?quote:Op maandag 7 oktober 2024 17:58 schreef Arizona het volgende:
[..]
Wij gaan volgende week naar Joann, ik ben ontzettend benieuwd
Ja, waarom niet?quote:Op maandag 7 oktober 2024 19:05 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Als het nou onverhoopt tegenvalt, zou je dat dan zeggen?
Waarom zou het not done zijn? Die chefs staan vaak ook wel open voor feedback.quote:Op maandag 7 oktober 2024 19:24 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Ik weet niet, misschien is het wel not done.
Nou, we hadden in dit topic een kleine discussie over restaurants met een Michelinster. O.a. ik vind het wat snobistisch om de doorgaans piepkleine hapjes de hemel in te prijzen. Per definitie.quote:Op maandag 7 oktober 2024 19:32 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Waarom zou het not done zijn? Die chefs staan vaak ook wel open voor feedback.
Dat "piepkleine hapjes" is echt een jaren 90 iets dat is blijven hangen bij sommige mensen. Vaak zijn die mensen nog niet eens in een sterrenrestaurant geweest.quote:Op maandag 7 oktober 2024 19:40 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Nou, we hadden in dit topic een kleine discussie over restaurants met een Michelinster. O.a. ik vind het wat snobistisch om de doorgaans piepkleine hapjes de hemel in te prijzen. Per definitie.
Ik ook niet de afgelopen jaren. Maar welke hoeveelheden serveren ze nu dan?quote:Op maandag 7 oktober 2024 19:41 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Dat "piepkleine hapjes" is echt een jaren 90 iets dat is blijven hangen bij sommige mensen. Vaak zijn die mensen nog niet eens in een sterrenrestaurant geweest.
Piepkleine hapjes op een megabord. Wie dat heeft verzonnen...quote:Op maandag 7 oktober 2024 19:40 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Nou, we hadden in dit topic een kleine discussie over restaurants met een Michelinster. O.a. ik vind het wat snobistisch om de doorgaans piepkleine hapjes de hemel in te prijzen. Per definitie.
Hoeveelheden dat je genoeg gegeten hebt na het aantal gangen dat ze aanbieden.quote:Op maandag 7 oktober 2024 19:42 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Ik ook niet de afgelopen jaren. Maar welke hoeveelheden serveren ze nu dan?
Dat is toch eigenlijk een belediging, om zo’n prachtig opgemaakt stukje eten, te serveren? Je gaat geheid weg met honger.quote:Op maandag 7 oktober 2024 19:43 schreef Vincent_student het volgende:
[..]
Piepkleine hapjes op een megabord. Wie dat heeft verzonnen...![]()
Ik moet even een paar forumleden aanhalen: Als ik zie wat een Golfer en een Blues zelf thuis op tafel zetten, vergeleken met wat ze krijgen in die dure restaurants, dan is mijn keus al zonder nadenken gemaakt. Is dat een compliment? Ja, dat is een compliment. Die twee koken zelf de sterren van de hemel en dan gaan ze naar een restaurant en daar krijgen ze een halve artisjok bij wijze van spreken...
Ik zou het wel eens willen horen van iemand die er net geweest is. Wat is er geserveerd?quote:Op maandag 7 oktober 2024 19:47 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Hoeveelheden dat je genoeg gegeten hebt na het aantal gangen dat ze aanbieden.
ik vind het net kunst , maar om op te eten , ja na 8 gangen dan heb je wel wat binnequote:Op maandag 7 oktober 2024 19:41 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Dat "piepkleine hapjes" is echt een jaren 90 iets dat is blijven hangen bij sommige mensen. Vaak zijn die mensen nog niet eens in een sterrenrestaurant geweest.
Waarom die focus zo op hoeveelheden? Het is een avond vullend programma met veel wat kleinere hapjes, niet in 1x een vol bord.quote:Op maandag 7 oktober 2024 19:42 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Ik ook niet de afgelopen jaren. Maar welke hoeveelheden serveren ze nu dan?
Omdat het wat vreemd is als je zoveel neertelt voor een diner in een sterrenrestaurant, dat je dan klein kriebeleten krijgt (mooi opgemaakt, dat zeker) maar waardoor je met honger naar huis kunt gaan. Ik voel me dan voor de gek gehouden.quote:Op maandag 7 oktober 2024 19:55 schreef Niek92 het volgende:
[..]
Waarom die focus zo op hoeveelheden? Het is een avond vullend programma met veel wat kleinere hapjes, niet in 1x een vol bord.
Ik voel dat je aan het trollen bentquote:Op maandag 7 oktober 2024 19:58 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Omdat het wat vreemd is als je zoveel neertelt voor een diner in een sterrenrestaurant, dat je dan klein kriebeleten krijgt (mooi opgemaakt, dat zeker) maar waardoor je met honger naar huis kunt gaan. Ik voel me dan voor de gek gehouden.
Nee nee!!!quote:Op maandag 7 oktober 2024 20:00 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Ik voel dat je aan het trollen bent
Oké, als je voldaan naar huis gaat, geen probleem. Maar als je met honger naar huis gaat, wat zou jij er van vinden? Ik wil dan nooit meer terug.quote:Op maandag 7 oktober 2024 20:01 schreef Gripper het volgende:
Waarom zou je goed eten willen afmeten aan de hoeveelheid? Als ik in een AYCE sushi tent ben, denk ik wel eens als ik puffend van tafel rol, die laatste ronde was ook niet echt nodig geweest. Dan zit ik te vol, heb ik pijn in mn buik en vooral als je s avonds laat zoveel eet kan ik slecht slapen.
Eigen schuld, mn ogen waren groter dan mn maag![]()
Terwijl de kunst van een topkok is dat ze je 7 of 8 perfect op elkaar afgestemde hoeveelheden/gangen serveren waarbij je uiteindelijk voldaan (maar niet perse afgetopt) vol zit.
Verder kun je natuurlijk altijd zelf vragen of je nog wat brood / garnituur erbij mag, en als ze echt in een goeie bui zijn, kan je een gang die je extreem lekker vind "nog een keer uitvragen", zoals Iwanius dat altijd zo mooi kon zeggen.
Het is niet klein kriebeleten, het is een hele reeks aan kleinere gerechten. Zoek eens op foto's van gerechten van restaurants en bedenk je er dan bij dat je dat x7 ofzo krijgt.quote:Op maandag 7 oktober 2024 19:58 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Omdat het wat vreemd is als je zoveel neertelt voor een diner in een sterrenrestaurant, dat je dan klein kriebeleten krijgt (mooi opgemaakt, dat zeker) maar waardoor je met honger naar huis kunt gaan. Ik voel me dan voor de gek gehouden.
‘Acht mini-gerechtjes 150,-‘ Net even De Librije opgezocht. Mini-gerechtjes… belooft niet veel goeds denk ik dan.quote:Op maandag 7 oktober 2024 20:07 schreef Niek92 het volgende:
[..]
Het is niet klein kriebeleten, het is een hele reeks aan kleinere gerechten. Zoek eens op foto's van gerechten van restaurants en bedenk je er dan bij dat je dat x7 ofzo krijgt.
Dan moet je vooral niet gaan.quote:Op maandag 7 oktober 2024 20:12 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
‘Acht mini-gerechtjes 150,-‘ Net even De Librije opgezocht. Mini-gerechtjes… belooft niet veel goeds denk ik dan.
Ja dat is zo. Ieder zijn voorkeur.quote:Op maandag 7 oktober 2024 20:17 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Dan moet je vooral niet gaan.
Ik kan me echt geen enkele gelegenheid herinneren waarbij ik nog honger had of onderweg naar huis door de mc drive moest. En jij bent toch de betalende gast, als je nog meer wilt eten dan het x aantal gangen die zij vooraf bedacht hebben (omdat je net die dag meer honger dan gebruikelijk hebt, of gewoon een grote eter bent) dan moet je dat gewoon aangeven. Het is niet zo dat je aan de genade van de chefkok overgeleverd bent tochquote:Op maandag 7 oktober 2024 20:03 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Oké, als je voldaan naar huis gaat, geen probleem. Maar als je met honger naar huis gaat, wat zou jij er van vinden? Ik wil dan nooit meer terug.
Is het niet eens tijd dat je gewoon ophoudt met je nonsens?quote:Op maandag 7 oktober 2024 19:48 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Dat is toch eigenlijk een belediging, om zo’n prachtig opgemaakt stukje eten, te serveren? Je gaat geheid weg met honger.
Oké…. De ene keer dat ik haute cuisine heb gegeten had ik na afloop nog méér honger, vandaar mijn scepsis.quote:Op maandag 7 oktober 2024 20:21 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ik kan me echt geen enkele gelegenheid herinneren waarbij ik nog honger had of onderweg naar huis door de mc drive moest. En jij bent toch de betalende gast, als je nog meer wilt eten dan het x aantal gangen die zij vooraf bedacht hebben (omdat je net die dag meer honger dan gebruikelijk hebt, of gewoon een grote eter bent) dan moet je dat gewoon aangeven. Het is niet zo dat je aan de genade van de chefkok overgeleverd bent toch![]()
Wel regelmatig het gevoel dat mn maag (gelukkig) nog niet propvol zit, maar de voldoening bij zulk eten zit toch echt in de heerlijke smaken die je hebt geproefd en het gevoel dat je zo enorm verwend en verzorgd bent gedurende de hele maaltijd.
Och hemel Leandra. Wat een venijn. Maar ik ken jou langer als vandaag.quote:Op maandag 7 oktober 2024 20:36 schreef Leandra het volgende:
[..]
Is het niet eens tijd dat je gewoon ophoudt met je nonsens?
Je claimt wel bij een sterrenrestaurant te hebben gegeten maar post zelfs de naam niet foutloos.
Het is vooral een hoop off-topic geneuzel gelardeerd met complete onzin, mogelijk gemotiveerd door een gebrek aan middelen voor zulke uitspattingen.
En ook in het laatste geval is het waarschijnlijk een kwestie van keuzes maken.
Prima dat je het er niet aan uit wilt geven, doe het vooral niet, maar hou die complete nonsens gewoon voor je.
Ik ga in een topic over concerten en festivals toch ook niet lopen zeiken dat ik het duuuuurrrr vind, en dat ik ¤ 150 voor een 2de rang kaartje echt helemaal belachelijk vind voor 2 uurtjes vermaak van een artiest die mogelijk te laat komt en zelf ook geld zat heeft dus helemaal geen ¤ 150 voor een kaartje hoeft te vragen.
Echt, sod off, dit is niet het "ik ben jaloers op mensen die ¤ 200 pp aan een etentje willen uitgeven" topic.
Dan vandaag.quote:Op maandag 7 oktober 2024 21:10 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Och hemel Leandra. Wat een venijn. Maar ik ken jou langer als vandaag.
Wat ik toch altijd niet bij jou losmaak… het is me watquote:Op maandag 7 oktober 2024 21:13 schreef Leandra het volgende:
[..]
Dan vandaag.
Maar ik kom tenminste niet ongeïnformeerd zeiken in topics waar het gaat over zaken waar mensen geld uitgeven dat ik het niet waard vind
Dit past wel bij het andere topic over obesitas kinderen en hoe dan nu zou komen…quote:Op maandag 7 oktober 2024 20:03 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Oké, als je voldaan naar huis gaat, geen probleem. Maar als je met honger naar huis gaat, wat zou jij er van vinden? Ik wil dan nooit meer terug.
Dat wist ik niet, dat sterrenchefs de maaltijd in balans maken. Dat pleit voor ze.quote:Op maandag 7 oktober 2024 21:31 schreef ootjekatootje het volgende:
[..]
Dit past wel bij het andere topic over obesitas kinderen en hoe dan nu zou komen…
In zeer goede restaurants krijg je precies de juiste hoeveelheden, das namelijk onderdeel van het samenstellen van een perfect menu. Waar ze dus die sterren voor verdienen.
Ik heb hier ff het boek van Hans van Wolde gepakt, en een aantal recepten bekeken. Ze zijn compleet in balans, praline van toffee bijvoorbeeld. Hartstikke machtig dus klein.
Ander gerechte is krabhuls met kaviaar, daar hoe ik persoonlijk ook geen 200 gram van. Maar als tussengerecht hartstikke lekker.
Daarnaast recept van heerlijks knolsoep met truffel, heerlijk maar ook machtig. Dus liever elf van die perfect gerechtjes dan een volle kom soep.
Groot verschil met gewone restaurants zijn ook de ingrediënten, vers lokaal en puur.
Het is echt topsport, zeker in combinatie met de wijnen.quote:Op maandag 7 oktober 2024 21:34 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Dat wist ik niet, dat sterrenchefs de maaltijd in balans maken. Dat pleit voor ze.
Mooie momenten waren dat ja, dat je waar voor je geld wilde en letterlijk zodanig tot aan de nek vol zat dat je even naar het toilet moest om wat ruimte te maken zodat dat laatste biertje er nog bij paste, want die laten staan was ook geen optie natuurlijkquote:Op maandag 7 oktober 2024 20:01 schreef Gripper het volgende:
Waarom zou je goed eten willen afmeten aan de hoeveelheid? Als ik in een AYCE sushi tent ben, denk ik wel eens als ik puffend van tafel rol, die laatste ronde was ook niet echt nodig geweest. Dan zit ik te vol, heb ik pijn in mn buik en vooral als je s avonds laat zoveel eet kan ik slecht slapen.
Hoeveelheden waarbij je aan het einde van de maaltijd gewoon genoeg gegeten hebt. Of dat nou 8 kleine gerechtjes zijn, of 2 grotere.quote:Op maandag 7 oktober 2024 19:42 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Ik ook niet de afgelopen jaren. Maar welke hoeveelheden serveren ze nu dan?
Kun jij “gewoon genoeg” uitleggen voor me?quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 00:34 schreef probeer het volgende:
[..]
Hoeveelheden waarbij je aan het einde van de maaltijd gewoon genoeg gegeten hebt. Of dat nou 8 kleine gerechtjes zijn, of 2 grotere.
Ook lekker, maar af en toe een top restaurant waar prachtige creaties worden geserveerd die fantastisch smaken is ook leuk.quote:Op maandag 7 oktober 2024 21:10 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
ja ik ga liever maar de griek met muziek
[..]
Dat er, voor een volwassene met een gezonde spijsvertering en (boven)gemiddelde behoefte aan eten, aan diens behoefte voldaan wordt.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 00:53 schreef ootjekatootje het volgende:
[..]
Kun jij “gewoon genoeg” uitleggen voor me?
Want er lopen nu twee NWS topics over eten, de ene over obesitas en deze over de culinaire top. Hier reageren mensen op het gebrek aan de hoeveelheid voor de prijs maar volgens mij is dat nu juist het antwoord in het andere topic.
Sommige mensen willen all you can eat, de meesten hier in dit topic denk ik.
De topzaken weten precies waar hun snijboon vandaan komt, het zeewier, het stuk vlees en deze zaken voldoen aan de beste keuringen.
Kijk maar naar de foto's.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 01:03 schreef probeer het volgende:
[..]
Dat er, voor een volwassene met een gezonde spijsvertering en (boven)gemiddelde behoefte aan eten, aan diens behoefte voldaan wordt.
Wellicht dat je dat 'ze serveren hier echt te kleine porties, ik heb nog honger!' af en toe nog wel eens zag in de jaren '00 oid. Maar ik ben iemand met een zeer gemiddeld BMI en een bovengemiddelde eetlust, en heb dat de afgelopen 10-15 jaar echt nooit meer meegemaakt in goede fine dining gelegenheden.
Nou die “journalist” mag zich dan wel eens gaan verdiepen in de culinaire wereld.quote:Op maandag 7 oktober 2024 22:23 schreef Vincent_student het volgende:
Nog iemand journaal gezien vanavond? Dat ging hierover. En er was een culinaire journaliste aan het woord: "Het zijn altijd grote borden met heel kleine porties. Heel erg Frans gericht. Dat zou wel eens mogen veranderen".
En waar denk jij dat die lekkere gerechten van je restaurants vandaag komen? We eten in 2024 anders dan 30 jaar geleden. En ook in de reguliere restaurants, die doen hun ideeën op reguliere horecabeurzen, welke altijd kijken bij onze toprestaurants.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 02:08 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ja dat kan zijn ik heb er niets mee
eten moet bij mij lekker zijn en zeker geen fantastische creaties
Ootje, over smaak valt niet te twisten.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 02:32 schreef ootjekatootje het volgende:
[..]
En waar denk jij dat die lekkere gerechten van je restaurants vandaag komen? We eten in 2024 anders dan 30 jaar geleden. En ook in de reguliere restaurants, die doen hun ideeën op reguliere horecabeurzen, welke altijd kijken bij onze toprestaurants.
Zwezerik zal je vanwege je leeftijd niet onbekend zijn, kalfslever ook niet. Das nu slachtafval, hoe knap is het om dat om te zetten in een geweldig lekker gerecht? Idem met de oesters, kreeften, krabben, zeewieren, mosselen en scheermessen. Vroeger eten voor de armen maar zo lekker… net als schorseneren en postelein. En onze fantastische aardappelen, peren en appels.
Onze lokale producten, onze culinaire toppers en jij haalt er je neus voor op, wie is hier nu de snob?
Alle keren dat ik bij een sterrenrestaurant heb gegeten nooit met honger naar huis gegaan. Sterker nog, ook wel een aantal keer heel erg vol gezeten, maar dat kan ook door de wijn komen.quote:Op maandag 7 oktober 2024 19:42 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Ik ook niet de afgelopen jaren. Maar welke hoeveelheden serveren ze nu dan?
Ik ben het met michaelmoore eens. Maar de één verheugt zich op haute cuisine en de ander op andere maaltijden.quote:
Toch is het geen onbekend fenomeen, ik heb het zelf ook een keer gehad. Nu zou ik ook niet meer willen hoor.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 07:36 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Alle keren dat ik bij een sterrenrestaurant heb gegeten nooit met honger naar huis gegaan. Sterker nog, ook wel een aantal keer heel erg vol gezeten, maar dat kan ook door de wijn komen.
Ik de laatste keer oprecht wel. Viel nogal tegen.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 01:03 schreef probeer het volgende:
[..]
Dat er, voor een volwassene met een gezonde spijsvertering en (boven)gemiddelde behoefte aan eten, aan diens behoefte voldaan wordt.
Wellicht dat je dat 'ze serveren hier echt te kleine porties, ik heb nog honger!' af en toe nog wel eens zag in de jaren '00 oid. Maar ik ben iemand met een zeer gemiddeld BMI en een bovengemiddelde eetlust, en heb dat de afgelopen 10-15 jaar echt nooit meer meegemaakt in goede fine dining gelegenheden.
ik haal nergens mijn neus voor op , maar eten moet bij mij niet veel tijd kostenquote:Op dinsdag 8 oktober 2024 02:32 schreef ootjekatootje het volgende:
[..]
En waar denk jij dat die lekkere gerechten van je restaurants vandaag komen? We eten in 2024 anders dan 30 jaar geleden. En ook in de reguliere restaurants, die doen hun ideeën op reguliere horecabeurzen, welke altijd kijken bij onze toprestaurants.
Zwezerik zal je vanwege je leeftijd niet onbekend zijn, kalfslever ook niet. Das nu slachtafval, hoe knap is het om dat om te zetten in een geweldig lekker gerecht? Idem met de oesters, kreeften, krabben, zeewieren, mosselen en scheermessen. Vroeger eten voor de armen maar zo lekker… net als schorseneren en postelein. En onze fantastische aardappelen, peren en appels.
Onze lokale producten, onze culinaire toppers en jij haalt er je neus voor op, wie is hier nu de snob?
Zeker, en omdat ik hier een hoop posts van mexicanobakker lees, en donderdag toch ff snel wat moet eten 's avonds, weet ik al precies wat het gaat wordenquote:Op dinsdag 8 oktober 2024 10:05 schreef Boca_Raton het volgende:
Maarreh omgekeerd, houden de haute cuisine-liefhebbers op zijn tijd ook van een frietje, de Mac, pizza etc.?
Waarom niet?quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 10:05 schreef Boca_Raton het volgende:
Maarreh omgekeerd, houden de haute cuisine-liefhebbers op zijn tijd ook van een frietje, de Mac, pizza etc.?
quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 10:11 schreef Gripper het volgende:
[..]
Zeker, en omdat ik hier een hoop posts van mexicanobakker lees, en donderdag toch ff snel wat moet eten 's avonds, weet ik al precies wat het gaat worden
Nou en?quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 10:11 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Omdat dat geen haute cuisine is.
Maar zou je zo’n lokale Turkse pizzeria ook kwaliteit kunnen vinden?quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 10:15 schreef Leandra het volgende:
[..]
Nou en?
Dat je voor serieuze kwaliteit bereid bent te betalen betekent niet dat je een snob bent die de lokale Turkse Pizzeria te min vindt?
nvmquote:
Ik bedacht me ineens dat ik in het restaurantreview topic zelfs eens een dubbelrecensie heb geplaatst van een sterrenrestaurant en een durum de dag erop. En zelfs toen kwam er gezeik in het topic over de portiegroottequote:Op dinsdag 8 oktober 2024 10:15 schreef Leandra het volgende:
[..]
Nou en?
Dat je voor serieuze kwaliteit bereid bent te betalen betekent niet dat je een snob bent die de lokale Turkse Pizzeria te min vindt?
Het is niet de kwaliteit van een sterrenrestaurant, dat staat buiten kijf, maar wel beter dan een pizza van de supermarkt.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 10:16 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Maar zou je zo’n lokale Turkse pizzeria ook kwaliteit kunnen vinden?
Tuurlijk.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 10:05 schreef Boca_Raton het volgende:
Maarreh omgekeerd, houden de haute cuisine-liefhebbers op zijn tijd ook van een frietje, de Mac, pizza etc.?
Kalfswang? Ik vind die schiftende geel-groene saus zo mooi. Bij 1 restaurant waar wij graag komen weten ze inmiddels wel van mn saus-fetish. Ooit de eerste keer toen ik nog wat saus en brood vroeg kamen ze met een mooi kommetje, tegenwoordig zegt de chef tegen z'n personeel: bij die gozer mag je gewoon met de pan naast de tafel gaan staan hoorquote:Op dinsdag 8 oktober 2024 10:27 schreef Leandra het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
En wie het herkent weet dat het goddelijk is.
Als ik een laatste avondmaal voor mezelf zou moeten samenstellen dan staat dit erop.
Nope... Rode biet millefeuillequote:Op dinsdag 8 oktober 2024 10:31 schreef Gripper het volgende:
[..]
Kalfswang? Ik vind die schiftende geel-groene saus zo mooi. Bij 1 restaurant waar wij graag komen weten ze inmiddels wel van mn saus-fetish. Ooit de eerste keer toen ik nog wat saus en brood vroeg kamen ze met een mooi kommetje, tegenwoordig zegt de chef tegen z'n personeel: bij die gozer mag je gewoon met de pan naast de tafel gaan staan hoor
kreeg daar zelfs een keer, verstopt in het kistje onder de rekening, een heel klein zakje gevacumeerde saus mee
Ik kan me echt niets voorstellen bij iets dat van rode biet gemaakt is dat dat ook nog lekker is. Jakkes wat zijn die dingen vies.quote:
Ja, toen wij het op het menu zagen staan hadden we ook zoiets van "rode biet?!quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 10:42 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
[..]
Ik kan me echt niets voorstellen bij iets dat van rode biet gemaakt is dat dat ook nog lekker is. Jakkes wat zijn die dingen vies.
vers gekookte rode bieten zijn heerlijk , echt heerlijk , speklapje erbijquote:Op dinsdag 8 oktober 2024 10:42 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
[..]
Ik kan me echt niets voorstellen bij iets dat van rode biet gemaakt is dat dat ook nog lekker is. Jakkes wat zijn die dingen vies.
Deze van het Rijks is echt één van de beste gerechten die ik ooit heb gegeten.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 10:27 schreef Leandra het volgende:
[..]
Het is niet de kwaliteit van een sterrenrestaurant, dat staat buiten kijf, maar wel beter dan een pizza van de supermarkt.
Overigens hebben we ook een Italiaanse pizzeria en die is wel beter dan de Turkse pizzeria, maar bij die laatste is de sfeer weer anders.
We wisselen af.
Eten ook regelmatig bij de lokale restaurants, en ik ga met de puber ook gewoon naar de Mac, maar liever naar de BK.
Ik heb niet de illusie dat ik bij de lokale pizzeria's biologische groenten of vlees krijg, dat kan ook niet voor die prijzen.
Bij het lokale restaurant waar we meestal eten ook niet trouwens, want ik weet dat de slager geen biologisch vlees heeft en dat zijn dochter de eigenaar van het restaurant is, verder is het echt allemaal snel klaar spul, ook qua voorbereiding.
Een gerecht als dit kun je nou eenmaal niet in korte tijd bereiden, dat is heel arbeidsintensief.
[ afbeelding ]
En wie het herkent weet dat het goddelijk is.
Als ik een laatste avondmaal voor mezelf zou moeten samenstellen dan staat dit erop.
Ik kreeg er de laatste keer wat brood bij, om te dippen in de resterende saus 🤤🤤🤤quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 12:21 schreef XSbig het volgende:
[..]
Deze van het Rijks is echt één van de beste gerechten die ik ooit heb gegeten.
Die saus ook, boahh.
Tjonge, dan heeft die kleine het lang volgehouden zegquote:Op dinsdag 8 oktober 2024 13:33 schreef DjVero het volgende:
Michelinrestaurants: niks voor mij. Vorig jaar met tweede Kerstdag hadden mijn ouders dit voor de familie geregeld. Wat een achterlijk gedoe. Het duurde sowieso al 1,5 uur voordat het tweede bord pas kwam. Of nou ja, 'bord', eerder een schoteltje. Het derde of vierde gerecht was iets waarvan ik dacht dat er een stuk (lees: stukje) vlees op een "bedje van rijst" lag, maar wat zoutkorrels bleken te zijn.Ik werd er tijdelijk even helemaal naar van. En na vijf uur 'tafelen' had ik weer/alsnog honger. Om nog maar te zwijgen over een paar snobistische bejaarden die ons aanspraken, omdat de kleine van 1,5 na drie uur zitten het wel welletjes vond.
Nooit, maar dan ook nooit weer.
Bijzonder inderdaad, maar genoeg aandacht/afleiding van de andere tafelgenoten deed een hoop.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 13:38 schreef QWARQTAARTJE het volgende:
[..]
Tjonge, dan heeft die kleine het lang volgehouden zeg
Waar, bij welk Michelinster restaurant was dat?quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 13:33 schreef DjVero het volgende:
Michelinrestaurants: niks voor mij. Vorig jaar met tweede Kerstdag hadden mijn ouders dit voor de familie geregeld. Wat een achterlijk gedoe. Het duurde sowieso al 1,5 uur voordat het tweede bord pas kwam. Of nou ja, 'bord', eerder een schoteltje. Het derde of vierde gerecht was iets waarvan ik dacht dat er een stuk (lees: stukje) vlees op een "bedje van rijst" lag, maar wat zoutkorrels bleken te zijn.Ik werd er tijdelijk even helemaal naar van. En na vijf uur 'tafelen' had ik weer/alsnog honger. Om nog maar te zwijgen over een paar snobistische bejaarden die ons aanspraken, omdat de kleine van 1,5 na drie uur zitten het wel welletjes vond.
Nooit, maar dan ook nooit weer.
Sorry, het was niet eens een Michelinrestaurant, zie ik nu, maar het idee is - volgens mij, ik ben geen snobistische kenner - hetzelfde, met dat gewauwel over "op een bedje van vijgenbladeren". Ik pas m'n tekst aan.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 13:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Waar, bij welk Michelinster restaurant was dat?
Juist bij een Michelinrestaurant zou je dit dus niet zijn overkomen.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:02 schreef DjVero het volgende:
Sorry, het was niet eens een Michelinrestaurant, zie ik nu, maar het idee is - volgens mij, ik ben geen snobistische kenner - hetzelfde, met dat gewauwel over "op een bedje van vijgenbladeren". Ik pas m'n tekst aan.
Restaurant de Vendel in Veenendaal.
Overigens zou ik een kind van anderhalf ook echt niet meenemen naar een sterrenrestaurant, gewoon niet.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:04 schreef golfer het volgende:
[..]
Juist bij een Michelinrestaurant zou je dit dus niet zijn overkomen.
Maar in dit topic barst het van de ongenuanceerde en niet zelf ervaren (voor)oordelen.
Misschien niet precies hetzelfde meegemaakt, maar genoeg meegemaakt om te weten dat het niets is voor mij. Of voor mijn vrouw. Da's toch ook prima? Als ik uit eten ga, wil ik binnen een halfuur m'n eten hebben om na max. anderhalf uur weer buiten te staan. Het liefst een zo vol en vet mogelijk bord, met bijvoorbeeld een biefstuk, schnitzel of ander simpel eten. Dat het "op een bedje van..." ligt, zal mij een lekkere vette (braad)worst wezen.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:04 schreef golfer het volgende:
[..]
Juist bij een Michelinrestaurant zou je dit dus niet zijn overkomen.
Maar in dit topic barst het van de ongenuanceerde en niet zelf ervaren (voor)oordelen.
Onzin. Je spendeert alleen jouw geld aan andere zaken.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:25 schreef pedaalemmerzak het volgende:
Ik kan het niet betalen om in een Michelin restaurant te eten want ik verdien modaal
Ook prima, maar dan moet je niet in een topic dat over uitreikingen van Michelinsterren posten, maar in KLB.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:14 schreef DjVero het volgende:
Misschien niet precies hetzelfde meegemaakt, maar genoeg meegemaakt om te weten dat het niets is voor mij. Of voor mijn vrouw. Da's toch ook prima? Als ik uit eten ga, wil ik binnen een halfuur m'n eten hebben om na max. anderhalf uur weer buiten te staan. Het liefst een zo vol en vet mogelijk bord, met bijvoorbeeld een biefstuk, schnitzel of ander simpel eten. Dat het "op een bedje van..." ligt, zal mij een lekkere vette (braad)worst wezen.
Als je anderhalve fles wijn kunt wegtikken op een zaterdagmiddag dan kun je ook sparen om in een sterrenrestaurant te eten, het punt is vooral dat je het er niet voor over hebt.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:25 schreef pedaalemmerzak het volgende:
Ik kan het niet betalen om in een Michelin restaurant te eten want ik verdien modaal
Kwaliteitspost. Respect. Zo zie ik ze graag.quote:Op maandag 7 oktober 2024 10:42 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Ik ben niet zo van de vijf gangen waar je een bordje met een stukje vlees ter grootte van een doperwt op een bedje geschraapte wortelen krijgt nee.
En dan intussen pochen met je vijf pandjes in het centrum van Amsterdam.
Geweldige wijnen die je "moet leren drinken".quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:30 schreef Leandra het volgende:
Daarbij mis je dan ook nog eens de geweldige wijnen die je bij een wine pairing bij de gerechten krijgt.
Oh ja, ik was eventjes vergeten dat je op een openbaar forum niet zomaar negatief mag zijn.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Ook prima, maar dan moet je niet in een topic dat over uitreikingen van Michelinsterren posten, maar in KLB.
Weer iemand die ongehinderd door enige kennis van zaken maar wat roept.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:33 schreef BansheeBoy het volgende:
[..]
Geweldige wijnen die je "moet leren drinken".
Spul stinkt. Ik leer lekker niks.²
Je bent negatief over wat precies? Een sterrenrestaurant dat geen sterrenrestaurant is?quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:34 schreef DjVero het volgende:
[..]
Oh ja, ik was eventjes vergeten dat je op een openbaar forum niet zomaar negatief mag zijn.
Iedereen krijgt vakantiegeld dus 1x per jaar moet mogelijk zijn lijkt mequote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:30 schreef Leandra het volgende:
[..]
Als je anderhalve fles wijn kunt wegtikken op een zaterdagmiddag dan kun je ook sparen om in een sterrenrestaurant te eten, het punt is vooral dat je het er niet voor over hebt.
Daarbij mis je dan ook nog eens de geweldige wijnen die je bij een wine pairing bij de gerechten krijgt.
Lose-lose situatie, en niet omdat je een modaal inkomen hebt.
Dat wil je ook echt niet, daar is het veel te veel voor.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:43 schreef sp3c het volgende:
[..]
Iedereen krijgt vakantiegeld dus 1x per jaar moet mogelijk zijn lijkt me
Mij duurt het vooral te lang allemaal
Als ze al die gerechten nu tegelijkertijd zouden serveren zou het me beter trekken maar dat is logischerwijs geen doen
Hij is een brave (extreme) moslim, dus drinkt sowieso geen alcohol.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:40 schreef Leandra het volgende:
Weer iemand die ongehinderd door enige kennis van zaken maar wat roept.
Misschien kun je dat met een kerstthuismenu doen, moet je eea nog wel zelf afmaken en de borden opmaken, maar in principe zou je dan alles tegelijk kunnen serveren.quote:
Weet ik, daarom heeft hij ook geen kennis van zaken.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Hij is een brave (extreme) moslim, dus drinkt sowieso geen alcohol.
Misschien hebben sommige zaken wel een druivensap arrangement erbij.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Hij is een brave (extreme) moslim, dus drinkt sowieso geen alcohol.
Ik kan ook een Ferrari kopen als ik die de rest van mijn leven wil afbetalen. Ik heb geleerd om niet boven mijn stand te levenquote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Onzin. Je spendeert alleen jouw geld aan andere zaken.
Maar bijvoorbeeld 1x per jaar bij een Michelin restaurant is zeker voor iemand die een modaal inkomen heeft heel goed mogelijk.
Dit, in een gemiddeld grand café neem ik geen wijn, ook niet bij de maaltijd, maar bij een echt goed restaurant met sommelier en wine pairing?quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:55 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Misschien hebben sommige zaken wel een druivensap arrangement erbij.![]()
Alhoewel ik geen wijn drinker ben neem ik bij een sterrentent wel altijd het wijnarrangement bij de gerechten wat dan toch wel altijd erg lekker en passende wijntjes zijn. Alleen al die subtiele ondertonen die de sommelier met veel passie vertelt zijn er vaak niet voor mij uit te halen.
Ik kan letterlijk nu de Librije bellen en meteen de trein naar Zwolle pakken en daar vanavond een groot menu met wijn arrangement bestellen en die gewoon pinnen mits ze een tafeltje vrij hebben voor één persoon.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 14:30 schreef Leandra het volgende:
[..]
Als je anderhalve fles wijn kunt wegtikken op een zaterdagmiddag dan kun je ook sparen om in een sterrenrestaurant te eten, het punt is vooral dat je het er niet voor over hebt.
Daarbij mis je dan ook nog eens de geweldige wijnen die je bij een wine pairing bij de gerechten krijgt.
Lose-lose situatie, en niet omdat je een modaal inkomen hebt.
Nou nee, niemand gaat je het geld lenen zodat je die Ferrari de rest van je leven kunt afbetalen, maar je kunt prima ¤ 200 voor een bijzonder diner bij elkaar sparen.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:11 schreef pedaalemmerzak het volgende:
[..]
Ik kan ook een Ferrari kopen als ik die de rest van mijn leven wil afbetalen. Ik heb geleerd om niet boven mijn stand te leven
Dat vrije tafeltje kun je bij de Librije al vergeten, dus waarom niet proberen een reservering over een paar maanden te krijgen en gaan sparen zonder dat je geld er van opperdepop raakt.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:14 schreef pedaalemmerzak het volgende:
[..]
Ik kan letterlijk nu de Librije bellen en meteen de trein naar Zwolle pakken en daar vanavond een groot menu met wijn arrangement bestellen en die gewoon pinnen mits ze een tafeltje vrij hebben voor één persoon.
Maar dan is het geld ook direct opperdepop.
Volgens mij wordt het wel ietsjes meer dan 200 euro.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:15 schreef Leandra het volgende:
[..]
Nou nee, niemand gaat je het geld lenen zodat je die Ferrari de rest van je leven kunt afbetalen, maar je kunt prima ¤ 200 voor een bijzonder diner bij elkaar sparen.
Als je het er voor over hebt... maar dat is waarom je het niet "kunt".
Rijks classic 6 gangen ¤ 120quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:17 schreef pedaalemmerzak het volgende:
[..]
Volgens mij wordt het wel ietsjes meer dan 200 euro.
Gewoon Klarna of zo moet een Ferrari ook wel lukken
Graag een vertalingquote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:19 schreef Leandra het volgende:
[..]
Rijks classic ¤ 120
Wine pairing ¤ 80
Thx. Mogen de kinderen iets anders?quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:23 schreef Leandra het volgende:
[..]
Rijks restaurant, het classic 6 gangen menu ¤ 120
Bij iedere gang bijpassende wijnen: ¤ 80
Noem je @pedaalemmerzak nou een kind?quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:28 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Thx. Mogen de kinderen iets anders?
Nee? Ik bedoel als je uit eten gaat met kinderen, mogen zij een ander menu?quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:30 schreef Leandra het volgende:
[..]
Noem je @:Pedaalemmerzak nou een kind?
Dit is toevallig een vast menu, maar ze hebben er meer, je kunt ook a la carte dineren (vertaling: van de kaart kiezen wat je hebben wilt).quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:31 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Nee? Ik bedoel als je uit eten gaat met kinderen, mogen zij een ander menu?
Dat kan je niet. De eerstvolgende resevering die je bij De Librije kunt maken is in augustus 2025.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:14 schreef pedaalemmerzak het volgende:
Ik kan letterlijk nu de Librije bellen en meteen de trein naar Zwolle pakken en daar vanavond een groot menu met wijn arrangement bestellen en die gewoon pinnen mits ze een tafeltje vrij hebben voor één persoon.
Maar dan is het geld ook direct opperdepop.
Dan neem je geen wijnquote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:28 schreef BansheeBoy het volgende:
Ja nog ff, ik ga voor een hoge prijs mijn hersencellen inleveren. Alcohol is wellicht algemeen geaccepteerd, maar het is en blijft een hard drug. Je gaat er ook dom en onnozel van uitzien.²
Ik snap best dat dat niet gewenst is.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:38 schreef Leandra het volgende:
[..]
Dit is toevallig een vast menu, maar ze hebben er meer, je kunt ook a la carte dineren (vertaling: van de kaart kiezen wat je hebben wilt).
Verder ben je wat mij betreft niet goed als je een jong kind meeneemt naar een sterrenrestaurant, zeker niet als het kind niet komt dan "patat met een kroket" als kindermenu.
Maar goed het volgende zal wel zijn dat je dat niet snapt of raar vindt, waarmee je dan nogmaals bevestigt dat je het sowieso niet begrijpt, want niemand zit te wachten op verveelde kinderen aan tafel.
De ouders zelf niet, het personeel niet en de andere gasten ook niet.
Goh, waarom dan toch naar de bekende weg vragen?quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:40 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Ik snap best dat dat niet gewenst is.
Eens. Tipsy is leuk maar daarna begin je lichtelijk voor aap te staan.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:28 schreef BansheeBoy het volgende:
Ja nog ff, ik ga voor een hoge prijs mijn hersencellen inleveren. Alcohol is wellicht algemeen geaccepteerd, maar het is en blijft een hard drug. Je gaat er ook dom en onnozel van uitzien.²
Ja waarom?quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:41 schreef Leandra het volgende:
[..]
Goh, waarom dan toch naar de bekende weg vragen?
Wie moet er nou sparen voor 200 euroquote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat kan je niet. De eerstvolgende resevering die je bij De Librije kunt maken is in augustus 2025.
Ruim tijd genoeg om daar dus voor te gaan sparen met jouw modale (44.000) inkomen.
Nee, niet het hele topic. Sinds een uurtje of zo.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:45 schreef Leandra het volgende:
[..]
Omdat je loopt te trollen, het hele topic al
Ik vind dat jij abnormaal heftig reageert op mensen die het concept van Michelinrestaurants (of net-niet-Michelinrestaurants) - in de vorm van extreem veel betalen voor lang wachten en kleine porties - niks vinden.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:45 schreef Leandra het volgende:
[..]
Omdat je loopt te trollen, het hele topic al
Alleen maar gejank dat je er niet zult komen, dat je het te duur vindt.quote:Op maandag 7 oktober 2024 12:31 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Daar hoef ik ook niet over na te denken maar mij zul je er niet zien.
Ik vind dat niet zo een verantwoorde uitgave voor iemand met een modaal inkomen.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:17 schreef Leandra het volgende:
[..]
Dat vrije tafeltje kun je bij de Librije al vergeten, dus waarom niet proberen een reservering over een paar maanden te krijgen en gaan sparen zonder dat je geld er van opperdepop raakt.
Kun je het alsnog achteraf zonde van je geld vinden, heb je het wel een keer meegemaakt.
Is er niet soms iemand die afbelt ? Ik kom in mn eentje.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:38 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat kan je niet. De eerstvolgende resevering die je bij De Librije kunt maken is in augustus 2025.
Ruim tijd genoeg om daar dus voor te gaan sparen met jouw modale (44.000) inkomen.
Ik vind het abnormaal dat allerlei figureren hier alleen maar "ik vind het niks" komen posten, en het gros ook nog eens ongehinderd door enige ervaring.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:49 schreef DjVero het volgende:
[..]
Ik vind dat jij abnormaal heftig reageert op mensen die het concept van Michelinrestaurants (of net-niet-Michelinrestaurants) - in de vorm van extreem veel betalen voor lang wachten en kleine porties - niks vinden.
Allemachtig Leandra, relax. Je trekt het je persoonlijk aan. En wals niet over mijn woorden heen.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:49 schreef Leandra het volgende:
Vanaf je eerste post in het topic al:
[..]
Alleen maar gejank dat je er niet zult komen, dat je het te duur vindt.
Je hebt dus helemaal niets on-topic gepost en bent al 2 dagen aan het trollen, bij voorkeur zodat je anderen snobs kunt noemen.
Maar goed, ik ben wel klaar met die domme blondjes act van je.
quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:54 schreef pedaalemmerzak het volgende:
Is er niet soms iemand die afbelt ? Ik kom in mn eentje.
Dat soort dingen ís ook belachelijk en weggelegd voor snobs of rijke stinkerds. Mijns inziens mag dat best benoemd worden. Het is aan jou om die reacties te filteren, toch? Volgens mij zijn er nog genoeg die, net als jij, wel van tafelen en bijzondere gerechten houden.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:55 schreef Leandra het volgende:
[..]
Ik vind het abnormaal dat allerlei figureren hier alleen maar "ik vind het niks" komen posten, en het gros ook nog eens ongehinderd door enige ervaring.
Prima, wil je het er niet aan uitgegeven, dan doe je dat niet, ook vooral niet doen.
Ik ga toch ook niet in een reis- of concerttopic posten dat ik het belachelijk en snobbistisch vind dat mensen ¤ 150 voor een kaartje of ¤ 3.000 voor een vakantie betalen?
Of ¤ 525 voor een bijzettafeltje... echt, het boeit me niets wat een ander wel of niet het geld waard vind, maar ik ga een ander daarom niet voor dom of snob uitmaken.
Als jij naar een 5 sterren resort op Bali wilt om jezelf te vinden, ga je goddelijke gang, open er zelfs een topic over, is dat topic dan nog leuk als ik daat met een hele vooraad mensen die nog nooit in de buurt zijn geweest negatief ga lopen doen dat je daar je geld aan wilt uitgeven?
zou ik het mee eens zijn als we in een gespecialiseerd forum als CUL zaten maar we zitten in NWS, dan moet je ook kunnen zeggen 'meh, vind ik niks'quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:55 schreef Leandra het volgende:
[..]
Ik vind het abnormaal dat allerlei figureren hier alleen maar "ik vind het niks" komen posten, en het gros ook nog eens ongehinderd door enige ervaring.
Prima, wil je het er niet aan uitgegeven, dan doe je dat niet, ook vooral niet doen.
Ik ga toch ook niet in een reis- of concerttopic posten dat ik het belachelijk en snobbistisch vind dat mensen ¤ 150 voor een kaartje of ¤ 3.000 voor een vakantie betalen?
Of ¤ 525 voor een bijzettafeltje... echt, het boeit me niets wat een ander wel of niet het geld waard vind, maar ik ga een ander daarom niet voor dom of snob uitmaken.
Als jij naar een 5 sterren resort op Bali wilt om jezelf te vinden, ga je goddelijke gang, open er zelfs een topic over, is dat topic dan nog leuk als ik daat met een hele vooraad mensen die nog nooit in de buurt zijn geweest negatief ga lopen doen dat je daar je geld aan wilt uitgeven?
wel hemeltergend slechtquote:Het eten is luxer, maar echt niet per se beter dan elders
Waaruit maar weer eens te meer blijkt dat je geen ervaring hebt met het eten bij een Michelinster restaurant. Want daar gaan jouw vooroordelen niet op.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:49 schreef DjVero het volgende:
Ik vind dat jij abnormaal heftig reageert op mensen die het concept van Michelinrestaurants (of net-niet-Michelinrestaurants) - in de vorm van extreem veel betalen voor lang wachten en kleine porties - niks vinden.
Ieder zijn hobby/voorkeur.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:02 schreef DjVero het volgende:
[..]
Dat soort dingen ís ook belachelijk en weggelegd voor snobs of rijke stinkerds. Mijns inziens mag dat best benoemd worden. Het is aan jou om die reacties te filteren, toch? Volgens mij zijn er nog genoeg die, net als jij, wel van tafelen en bijzondere gerechten houden.
En als ik ¤500 aan een bijzettafeltje uitgeef en ik denk hier dat trots te posten, dan mag ik hopen dat er mensen zijn die mij even op mijn plaats zetten.
Het is eigenlijk net het echte leven, zo een forum.
Die heeft gisteren een ster verloren en nog maar 1 Michelinster.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:52 schreef pedaalemmerzak het volgende:
Maar stel ik haal mijn rijbewijs dan wil ik wel naar de kromme watergang in Zeeuws Vlaanderen. Dat had (heeft ?) 2 sterren. Dat is dan toch iets meer van mijn stand qua modaal inkomen
Ja. Als ze de tent sluiten of de chefkok vertrekt.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:07 schreef Boca_Raton het volgende:
Kan een restaurant ook in één keer beide sterren kwijtraken?
We hebben het even aan ChatGPT voorgelegd, maar gemiddeld genomen zit je dus wél veel te lang - voor mij althans - aan tafel voor te kleine gerechten. En hoewel het niet daadwerkelijk een Michelinrestaurant was, moest het een beetje (!) die ervaring voorstellen.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:03 schreef golfer het volgende:
[..]
Waaruit maar weer eens te meer blijkt dat je geen ervaring hebt met het eten bij een Michelinster restaurant. Want daar gaan jouw vooroordelen niet op.
Niks lang wachten en kleine porties. Een Michelinrestaurant zal altijd rekening houden met jouw wensen qua tempo en portionering.
Ah, dat soort dingen zijn ook voor snobs?quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:02 schreef DjVero het volgende:
[..]
Dat soort dingen ís ook belachelijk en weggelegd voor snobs of rijke stinkerds. Mijns inziens mag dat best benoemd worden. Het is aan jou om die reacties te filteren, toch? Volgens mij zijn er nog genoeg die, net als jij, wel van tafelen en bijzondere gerechten houden.
En als ik ¤500 aan een bijzettafeltje uitgeef en ik denk hier dat trots te posten, dan mag ik hopen dat er mensen zijn die mij even op mijn plaats zetten.
Het is eigenlijk net het echte leven, zo een forum.
En als je naar de bib restaurants (halve ster zullen we maar zeggen) gaat heb je meestal nog betere deals.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:09 schreef golfer het volgende:
Overigens zijn niet alle Michelinsterren-restaurants heel duur.
https://guide.michelin.co(...)terren-van-nederland
dan krijg ik er wel een snobbie gevoel bijquote:Op maandag 7 oktober 2024 12:49 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Het is niet voor iedereen weggelegd. Net zoals de camping niet voor iedereen is weggelegd.
Bij Noma geeft men kleding adviezen en met een trainingsbroek slippers en tshirt wordt je gewoon geweigerd.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:13 schreef sp3c het volgende:
nou als mensen dingen gaan roepen als
[..]
dan krijg ik er wel een snobbie gevoel bij
Mwah, niet specifiek.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:13 schreef sp3c het volgende:
nou als mensen dingen gaan roepen als
[..]
dan krijg ik er wel een snobbie gevoel bij
meeste voetbalwedstrijden zie ik vooral mensen met zwarte h00dies andersquote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:18 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Bij Noma geeft men kleding adviezen en met een trainingsbroek slippers en tshirt wordt je gewoon geweigerd.![]()
Maar als dat al snobbie is dan is elke voetbalwedstrijd dat ook, aangezien je daar ook door sociale druk verplicht een duur voetbalshirt aan dient te hebben.
dit was echt wel een waardeoordeelquote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:20 schreef Leandra het volgende:
[..]
Mwah, niet specifiek.
Kampeerders heb je, zeker onder de Nederlanders, in alle bevolkingslagen.
Villa's zat waar tussen de vakanties door de caravan op de oprit staat.
Even los van het feit dat kamperen tegenwoordig ook geen goedkope vakantie meer is.
Ik zie het idd als "je houdt van kamperen of je houdt niet van kamperen", en zie daar geen waardeoordeel of snobbisme in.
Iedem met naar een huisje op een Landal park, je houdt ervan of je houdt er niet van.
Dat je te lang zit is ook persoonlijk. Als ik een paar honderd euro moet betalen voor eten en wijn verwacht ik juist niet dat ik binnen een uurtje weer buiten sta.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:08 schreef DjVero het volgende:
[..]
We hebben het even aan ChatGPT voorgelegd, maar gemiddeld genomen zit je dus wél veel te lang - voor mij althans - aan tafel voor te kleine gerechten.
weet hij veelquote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:22 schreef Leandra het volgende:
[..]
Maar hoe dan?
Het is niet goedkoop ofzo.
Joh, het idee van de Bib Gourmand is dat ze een klein menu voor een vaste vriendelijke prijs hebben. Natuurlijk is het daar goedkoper, dat is het hele ding.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:13 schreef Basp1 het volgende:
[..]
En als je naar de bib restaurants (halve ster zullen we maar zeggen) gaat heb je meestal nog betere deals.
Maar alsnog stukken duurder als bijvoorbeeld de Cubanita of beren franchise restaurant dingen.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:25 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Joh, het idee van de Bib Gourmand is dat ze een klein menu voor een vaste vriendelijke prijs hebben. Natuurlijk is het daar goedkoper, dat is het hele ding.
Klopt.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:31 schreef Basp1 het volgende:
Tegenwoordig mag volgens mij het 3 gangen menu voor een bib ook al 65 euro kosten.
Ja, en die zijn op hun beurt weer duurder dan de snackbar, die op zijn beurt weer duurder is dan een kilozak friet van de appie.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:31 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Maar alsnog stukken duurder als bijvoorbeeld de Cubanita of beren franchise restaurant dingen.
Wat dat betreft lijkt het op een zekere religie. Misschien daarom wel verstandig dat de islam het verboden heeft.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 15:28 schreef BansheeBoy het volgende:
Ja nog ff, ik ga voor een hoge prijs mijn hersencellen inleveren. Alcohol is wellicht algemeen geaccepteerd, maar het is en blijft een hard drug. Je gaat er ook dom en onnozel van uitzien.²
We hebben het hier toch over restaurants en daar schaar ik de snackbar toch echt niet meer onder...quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:37 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Ja, en die zijn op hun beurt weer duurder dan de snackbar, die op zijn beurt weer duurder is dan een kilozak friet van de appie.
Waarom niet? Daar kan je toch ook gaan zitten eten?quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:42 schreef Basp1 het volgende:
[..]
We hebben het hier toch over restaurants en daar schaar ik de snackbar toch echt niet meer onder...
Op de grond bij de Appie kun je ook je bevroren frietzak eten en bespaar je op stroomkosten om het niet te hoeven frituren.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:51 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Waarom niet? Daar kan je toch ook gaan zitten eten?
Nja, als jij dat wilt. Ik geef inderdaad rustig een paar honderd eurie uit aan een festival (alsjeblieft geen Pinkpop of Lowlands), maar ik heb er niet zo'n probleem mee als andere mensen dat niet snappen of mij/dat belachelijk vinden.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:10 schreef Leandra het volgende:
[..]
Ah, dat soort dingen zijn ook voor snobs?
Dan kunnen we dus en masse mensen die naar Pinkpop of Lowlands gaan afzeiken omdat ze zoveel geld uitgeven aan een kaartje?
Want daar snap ik nou weer echt niets van, bijvoorbeeld.
Oom van mijn vriendin woont in dat gehucht.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:06 schreef golfer het volgende:
[..]
Die heeft gisteren een ster verloren en nog maar 1 Michelinster.
Wat snobistisch, je geld zo over de balk smijten.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 17:49 schreef DjVero het volgende:
[..]
Nja, als jij dat wilt. Ik geef inderdaad rustig een paar honderd eurie uit aan een festival (alsjeblieft geen Pinkpop of Lowlands), maar ik heb er niet zo'n probleem mee als andere mensen dat niet snappen of mij/dat belachelijk vinden.
Ik noem mensen die naar de librije gaan geen snobs overigens maar misschien was dat iemand anders.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 19:55 schreef Leandra het volgende:
[..]
Wat snobistisch, je geld zo over de balk smijten.
Maar goed, je begrijpt dus kennelijk prima wat het is om heel veel geld uit te geven aan iets waar anderen dat zeker niet aan willen uitgeven.
Stel nou dat er een NWS topic over een bepaald festival is, wordt het topic er dan beter van als allerlei mensen die nog nooit op een festival zijn geweest maar wel een op nonsens gebaseerde mening hebben die constant blijven herhalen in het topic, en degenen die het festival wel leuk vinden en er wel naartoe gaan "snobs" noemen omdat ze zo'n bizar bedrag aan een festival uitgeven?
Ja hoofdplaat stelt weinig voor. Ik kom uit zeeuws vlaanderenquote:Op dinsdag 8 oktober 2024 19:39 schreef Sjoerd102 het volgende:
[..]
Oom van mijn vriendin woont in dat gehucht.
Kennelijk komen Willem Alexander en Maxima ook regelmatig in dat restaurant een vorkje prikken.
Hele dorp dan afgegrendeld.
Niet zo moeilijk, Dorp is maar 2 straten groot, en de Kromme Watergang ligt er precies tussen in
Nou nou nou moet dit nouquote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:02 schreef DjVero het volgende:
[..]
Dat soort dingen ís ook belachelijk en weggelegd voor snobs of rijke stinkerds. Mijns inziens mag dat best benoemd worden. Het is aan jou om die reacties te filteren, toch? Volgens mij zijn er nog genoeg die, net als jij, wel van tafelen en bijzondere gerechten houden.
En als ik ¤500 aan een bijzettafeltje uitgeef en ik denk hier dat trots te posten, dan mag ik hopen dat er mensen zijn die mij even op mijn plaats zetten.
Het is eigenlijk net het echte leven, zo een forum.
Toen wij er een paar jaar geleden waren (met een overnachting) hebben we niks koninklijks kunnen ontdekken.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 19:39 schreef Sjoerd102 het volgende:
Oom van mijn vriendin woont in dat gehucht.
Kennelijk komen Willem Alexander en Maxima ook regelmatig in dat restaurant een vorkje prikken.
Hele dorp dan afgegrendeld.
Niet zo moeilijk, Dorp is maar 2 straten groot, en de Kromme Watergang ligt er precies tussen in
Ik maar denken dat je wekelijks gingquote:Op dinsdag 8 oktober 2024 19:57 schreef Hexagon het volgende:
Een keer bij een sterrenrestaurant gegeten dat niet meer bestaat inmiddels. De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven. Was een mooie ervaring.
Daarna eigenlijk nooit meer gedaan. Zou het nog wel eens willen doen. Maar moet wel een speciaal uitje zijn gezien de prijs.
Nee, ik ben ook maar een wat bovenmodale loonslaaf en heb meer liefhebberijen.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 21:36 schreef QWARQTAARTJE het volgende:
[..]
Ik maar denken dat je wekelijks ging![]()
Ik heb volgens mij prima onderbouwd waarom zo'n setting niks voor mij is en zolang je dat doet, zou ik dat geen probleem vinden. Sowieso trek ik me niet zoveel aan wat anderen van mij of mijn acties vinden, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Toegegeven - om positief te eindigen, want volgens mij is alles wel gezegd nu - het eten was best lekker, op die hap zout na :squote:Op dinsdag 8 oktober 2024 19:55 schreef Leandra het volgende:
[..]
Wat snobistisch, je geld zo over de balk smijten.
Maar goed, je begrijpt dus kennelijk prima wat het is om heel veel geld uit te geven aan iets waar anderen dat zeker niet aan willen uitgeven.
Stel nou dat er een NWS topic over een bepaald festival is, wordt het topic er dan beter van als allerlei mensen die nog nooit op een festival zijn geweest maar wel een op nonsens gebaseerde mening hebben die constant blijven herhalen in het topic, en degenen die het festival wel leuk vinden en er wel naartoe gaan "snobs" noemen omdat ze zo'n bizar bedrag aan een festival uitgeven?
Daar heb ik dan weer een ander woord voor dan snob, namelijk loser!quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:08 schreef DjVero het volgende:
We hebben het even aan ChatGPT voorgelegd,
Lekker Holland's.quote:Op woensdag 9 oktober 2024 09:21 schreef michaelmoore het volgende:
geef mij maar gewoon lekker eten met verse groenten en een sausje en een mooi stukje vlees erbij ,
een salade met stukjes appel en courgette en tomaat met sla en bedekt met gergrilde kipstukjes vooraf is ook fijn of een fijn soep
maar een griek met veel gegrilde stukjes lamsvlees en lekker wijn
ik weet wel een paar restaurants
een ster zegt me niets, die ster geef ik zelf wel
Idd, jouw mening. Een ander meent iets anders.quote:
dat heb je vaak in een discussiequote:Op zaterdag 12 oktober 2024 10:37 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Idd, jouw mening. Een ander meent iets anders.
En dat is wel de strekking van het hele topic.
Ik zit niet met mijn neus omhoog aan tafel in een restaurant kloptquote:
zou kunnen, maar ik graag twee keer per week uit etenquote:Op zaterdag 12 oktober 2024 10:58 schreef Solotovski het volgende:
Echt al die stront eigenwijze mensen hier nog steeds he
Wedden dat je na 6 a 8 gangen helemaal vol zit
Ik ook niet. Ik zit er gewoon om te eten. Als ik AVG wil, ga ik niet naar een restaurant. Dat is pas zonde van je geld.quote:Op zaterdag 12 oktober 2024 10:50 schreef michaelmoore het volgende:
Ik zit niet met mijn neus omhoog aan tafel in een restaurant klopt
Beetje te veel Henk en Ingrid naar mijn smaak.quote:
Dat komt helaas wat arrogant over. Je bewijst je mede-haute cuisineliefhebbers hier ook geen dienst mee.quote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:16 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Niet per se. Beetje Henk en Ingrid. Niet mijn stijl.
Denk dat https://www.hap-hmm.nl/ voor jou wel wat isquote:Op zaterdag 12 oktober 2024 10:50 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ik zit niet met mijn neus omhoog aan tafel in een restaurant klopt
ik kijk liever naar een fraai stukje vlees en als het maar genoeg is en lekker ,
nu ben ik geen hele grote eter , maar ik wil wel graag voldaan het etablissement verlaten ja
Ach, degenen die hier zo hard ageren tegen op niveau uit eten, blaken van zelfvertrouwen. Die zien het vast niet als arrogant.quote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:19 schreef Boca_Raton het volgende:
Dat komt helaas wat arrogant over.
Ga jij maar lekker op niveau uit eten met mensen van je eigen soort, dat mag , ikzeg daar niets verkeerds vanquote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:21 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Ach, degenen die hier zo hard ageren tegen op niveau uit eten, blaken van zelfvertrouwen. Die zien het vast niet als arrogant.
Amsterdam is een dorp waar ik 30 jaar geleden voor het laatst ben geweest en nooit meer wil zijn , vies smerig stinkdorp, net of je in parijs metro looptquote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Denk dat https://www.hap-hmm.nl/ voor jou wel wat is
Nee, natuurlijk niet.quote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:26 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ga jij maar lekker op niveau uit eten met mensen van je eigen soort, dat mag , ikzeg daar niets verkeerds van
quote:Op zaterdag 12 oktober 2024 10:50 schreef michaelmoore het volgende:
Ik zit niet met mijn neus omhoog aan tafel in een restaurant klopt
need daar krijgen mij niet binnenquote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:29 schreef Boca_Raton het volgende:
Ik zag hier (of in het andere topic) dat restaurant Élevé in Leeuwarden ook tot zo’n Bib Gourmand restaurant behoort. Nooit geweten (het interesseert me eigenlijk ook niet), maar daar heb ik zo’n keer of tien gegeten. Hoe het was: niet veel bijzonders vond ik. De sauzen vond ik bitter. Het uitzicht (over Leeuwarden) is wel erg mooi. Maar het was wel weer genoeg.
Jij komt hier ook niet binnen. Heb je een ticket voor nodig. Of je moet heul goed kunnen zwemmen.quote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:32 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
need daar krijgen mij niet binnen
https://www.elevecharleston.com/menus
als het in mijn regio was dan zeker wel jaquote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Denk dat https://www.hap-hmm.nl/ voor jou wel wat is
Lekker!quote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Denk dat https://www.hap-hmm.nl/ voor jou wel wat is
Laat nou toevallig de recensie van Hiske Versprille in de Volkskrant vandaag over dat restaurant gaan:quote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:20 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Denk dat https://www.hap-hmm.nl/ voor jou wel wat is
Waarom zou ik in een eethuis E30,- aftikken voor iets wat ik thuis voor E5,- kan maken? Dat is pas zonde van je geld.quote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Laat nou toevallig de recensie van Hiske Versprille in de Volkskrant vandaag over dat restaurant gaan:
Domweg gelukkig met een kruimig aardappeltje bij het lieve, iconische Amsterdamse eethuis Hap-Hmm
https://www.volkskrant.nl(...)rdappeltje~b34625ee/
9 euro als je een bejaardenknipkaart hebt:quote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:54 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
Waarom zou ik in een eethuis E30,- aftikken voor iets wat ik thuis voor E5,- kan maken? Dat is pas zonde van je geld.
Ik ga uit eten om dingen te eten die ik niet zelf kan maken.
Volgens mij is het hier op Fok nog steeds zo dat je geen artikelen achter een paywall mag plaatsen toch?quote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:57 schreef golfer het volgende:
[..]
9 euro als je een bejaardenknipkaart hebt:
[ afbeelding ]
Ik zag het ook, scherp.quote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Laat nou toevallig de recensie van Hiske Versprille in de Volkskrant vandaag over dat restaurant gaan:
Domweg gelukkig met een kruimig aardappeltje bij het lieve, iconische Amsterdamse eethuis Hap-Hmm
https://www.volkskrant.nl(...)rdappeltje~b34625ee/
De link wel.quote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:59 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Volgens mij is het hier op Fok nog steeds zo dat je geen artikelen achter een paywall mag plaatsen toch?
Ja jonge dan vreet jij lekker gekookte piepers en een speklap maar kom niet verkondigen dat je niet voldaan niet huis gaat terwijl je er blijkbaar nog nooit hebt gegetenquote:Op zaterdag 12 oktober 2024 11:00 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
zou kunnen, maar ik graag twee keer per week uit eten
en ik heb aan twee gangen genoeg en dan neem ik thuis nog een gang naar de plee
gekookte piepers kan heel lekker zijn, niet teveel gekookte opperdoezen met ietwat zoutquote:Op zaterdag 12 oktober 2024 12:29 schreef Solotovski het volgende:
[..]
Ja jonge dan vreet jij lekker gekookte piepers en een speklap maar kom niet verkondigen dat je niet voldaan niet huis gaat terwijl je er blijkbaar nog nooit hebt gegeten
Als die Griek met hogere kwaliteit lamsvlees en duurdere wijnen gaat werken dan merk je het verschil echt welquote:Op woensdag 9 oktober 2024 09:21 schreef michaelmoore het volgende:
geef mij maar gewoon lekker eten met verse groenten en een sausje en een mooi stukje vlees erbij ,
een salade met stukjes appel en courgette en tomaat met sla en bedekt met gergrilde kipstukjes vooraf is ook fijn of een fijn soep
maar een griek met veel gegrilde stukjes lamsvlees en lekker wijn
ik weet wel een paar restaurants
een ster zegt me niets, die ster geef ik zelf wel
ja wijnen die je per fles koopt en moet voorproeven en dan wat spugen he,quote:Op zaterdag 12 oktober 2024 15:58 schreef sp3c het volgende:
[..]
Als die Griek met hogere kwaliteit lamsvlees en duurdere wijnen gaat werken dan merk je het verschil echt wel
Voeg daar een betere gediplomeerde chef + staf aan toe en je snapt dat de prijs stijgt neem ik aan
in het resteaurant hoef je ze niet uit te spugen denk ikquote:Op zaterdag 12 oktober 2024 18:44 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
ja wijnen die je moet voorproeven en dan wat spugen he,
nee ik neem gewoon rode wijn
das waar , maar de vierde fles waar de ober mee aankomt en openkurkt ,die neem je dan, ja juistquote:Op zaterdag 12 oktober 2024 18:45 schreef sp3c het volgende:
[..]
in het resteaurant hoef je ze niet uit te spugen denk ik
Jij hebt er duidelijk geen verstand van.quote:Op zaterdag 12 oktober 2024 18:44 schreef michaelmoore het volgende:
ja wijnen die je per fles koopt en moet voorproeven en dan wat spugen he,
dat wil ik ook absoluut niet pretenderenquote:Op vrijdag 18 oktober 2024 01:55 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Jij hebt er duidelijk geen verstand van.
Waarom klets je dan onzin over voorproeven en uitspugen?quote:Op vrijdag 18 oktober 2024 03:47 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
dat wil ik ook absoluut niet pretenderen
carcasme ?quote:Op vrijdag 18 oktober 2024 03:47 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
[..]
Waarom klets je dan onzin over voorproeven en uitspugen?
Ten eerste schrijf je sarcasme met een 's' en ten tweede is sarcasme een vorm van humor. Jij zwetst gewoon een beetje uit je nek.quote:
Leuk. Waar was dat?quote:Op zaterdag 19 oktober 2024 19:28 schreef Arizona het volgende:
Gisteren heb ik dus voor het eerst bij een sterrenrestaurant gegeten
Echt een hele belevenis, heel leuk om een keer mee te maken. De gerechten waren allemaal zeer smaakvolle, prachtige kunstwerkjes
We hadden een heel leuk plekje, vlakbij de open keuken. Dus we konden mooi zien hoe alles bereid werd. Echt met pincetten enzo maakten ze de borden op
Hierquote:Op zaterdag 19 oktober 2024 20:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Leuk. Waar was dat?
En ken je dit topic: CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #35 ?
Dan gaat het echter om de groene Michelingids ipv de rode.quote:Op woensdag 16 oktober 2024 22:55 schreef Nober het volgende:
Dolfinarium ook een ster.
Derde dierentuin met ster.
https://www.harderwijksez(...)-krijgt-michelinster
Elke inbreng in dat topic is een aanwinst. Zeker als het gaat om een bezoek aan een sterrenrestaurant.quote:Op zaterdag 19 oktober 2024 20:43 schreef Arizona het volgende:
[..]
Hier![]()
Het topic ken ik, leuk lees"voer"
Ik kan helaas niet zo'n mooie gedetailleerde review doen als jij vaak doet, ik heb vergeten het menu te fotograferenen mijn geheugen is niet goed genoeg om alle gerechten en details te herinneren
dat doen ze bij de chinees nietquote:Op zaterdag 19 oktober 2024 19:28 schreef Arizona het volgende:
Echt met pincetten enzo maakten ze de borden op
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |