abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_215199180
Vandaag (maandag 7 oktober) is om 11 uur weer de jaarlijkse uitreiking van de Michelin-sterren, de Bib Gourmands, de Groene Sterren en de Michelin Awards in het MECC in Maastricht bij de Horeca Vakbeurs. Deze is hier live te volgen:


Zijn er restaurants in jouw omgeving, waar jij ooit eens hebt gegeten, die wat jou betreft ook een Michelin-ster verdienen? En zo ja, waarom?

[ Bericht 1% gewijzigd door Forumtijger op 07-10-2024 09:57:08 ]
Een probleem is pas een probleem als je er een probleem van maakt. Dus denk niet in problemen maar in oplossingen en uitdagingen. Just find a way to fix it!
  Redactie Sport maandag 7 oktober 2024 @ 10:14:22 #2
274204 crew  Mexicanobakker
pi_215199346
De McDonalds was wel een ervaring.

Verder vind ik dit altijd een beetje protserig snobistisch gedoe.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_215199406
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 10:14 schreef Mexicanobakker het volgende:
De McDonalds was wel een ervaring.

Verder vind ik dit altijd een beetje protserig snobistisch gedoe.
Gezien jouw usernaam en het feit dat je de Mcdonalds een ervaring vond, geloof ik best dat je het een beetje overtrokken of snobistich vind 14.gif

Ik vind het altijd wel interresant om te zien wanneer er een ster wordt weggehaald, :)
  Redactie Sport maandag 7 oktober 2024 @ 10:42:45 #4
274204 crew  Mexicanobakker
pi_215199582
quote:
14s.gif Op maandag 7 oktober 2024 10:22 schreef Xlarge het volgende:

[..]
Gezien jouw usernaam en het feit dat je de Mcdonalds een ervaring vond, geloof ik best dat je het een beetje overtrokken of snobistich vind 14.gif

Ik vind het altijd wel interresant om te zien wanneer er een ster wordt weggehaald, :)
Ik ben niet zo van de vijf gangen waar je een bordje met een stukje vlees ter grootte van een doperwt op een bedje geschraapte wortelen krijgt nee.

En dan intussen pochen met je vijf pandjes in het centrum van Amsterdam.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  maandag 7 oktober 2024 @ 11:04:20 #5
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_215199755
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 10:42 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Ik ben niet zo van de vijf gangen waar je een bordje met een stukje vlees ter grootte van een doperwt op een bedje geschraapte wortelen krijgt nee.

En dan intussen pochen met je vijf pandjes in het centrum van Amsterdam.
Wat een raar, misleid beeld van een sterrenrestaurant heb jij joh
Laffe huichelaar
pi_215199859
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 10:42 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Ik ben niet zo van de vijf gangen waar je een bordje met een stukje vlees ter grootte van een doperwt op een bedje geschraapte wortelen krijgt nee.

En dan intussen pochen met je vijf pandjes in het centrum van Amsterdam.
Heb je weleens michelinster-waardig eten geproefd? Als je gewoon 6 gangen met daarin amuses besteld dan ben je aan het einde van de avond wel voldaan
pi_215199945
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 10:42 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Ik ben niet zo van de vijf gangen waar je een bordje met een stukje vlees ter grootte van een doperwt op een bedje geschraapte wortelen krijgt nee.
Daarna inderdaad nog even langs de FEBO omdat je anders niet kan slapen van de honger
  maandag 7 oktober 2024 @ 11:30:25 #8
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215200015
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215200084
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 11:15 schreef QWARQTAARTJE het volgende:

[..]
Heb je weleens michelinster-waardig eten geproefd? Als je gewoon 6 gangen met daarin amuses besteld dan ben je aan het einde van de avond wel voldaan
En je rekening leeg.

Complete onzin, maar ieder zn ding he.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 7 oktober 2024 @ 11:56:52 #10
3542 Gia
User under construction
pi_215200272
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 11:04 schreef timmmmm het volgende:

[..]
Wat een raar, misleid beeld van een sterrenrestaurant heb jij joh
https://www.librije.com/eten/librijes-menu/

Nou, als je die menukaart bekijkt!! Allemaal kleine hapjes. En voor 8 van die hapjes betaal je 290 euro!
Doe mij maar La Cubanita!!
  Redactie Sport maandag 7 oktober 2024 @ 12:03:59 #11
274204 crew  Mexicanobakker
pi_215200367
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 11:04 schreef timmmmm het volgende:

[..]
Wat een raar, misleid beeld van een sterrenrestaurant heb jij joh
Ik chargeer natuurlijk met de porties maar ik vind het wel echt iets voor mensen die op de zuidas er even mee moeten pochen.

Ja, het zal vast lekker zijn maar we hebben hier ook eetcafés waar ik prima eet (nee, niet de Bram Ladage) en waar je de helft van de prijs betaalt en niet het gevoel hebt je meteen tussen de hautaine kenners te begeven.

En het wordt lekker in stand gehouden “want ze hebben een ster!”
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport maandag 7 oktober 2024 @ 12:07:14 #12
274204 crew  Mexicanobakker
pi_215200390
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 11:56 schreef Gia het volgende:

[..]
https://www.librije.com/eten/librijes-menu/

Nou, als je die menukaart bekijkt!! Allemaal kleine hapjes. En voor 8 van die hapjes betaal je 290 euro!
Doe mij maar La Cubanita!!
Nu vind ik ayce het andere uiterste. Er is ook een middenweg natuurlijk.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  maandag 7 oktober 2024 @ 12:23:09 #13
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215200583
Spareribrestaurant De Hut in Amsterdam was verrukkelijk. Helaas bestaan ze niet meer. Zachte, malse spareribs met een zoetpittige saus. Genieten.
  maandag 7 oktober 2024 @ 12:26:05 #14
438527 MissButterflyy
De beste dingen in het leven z
pi_215200626
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 11:56 schreef Gia het volgende:

[..]
https://www.librije.com/eten/librijes-menu/

Nou, als je die menukaart bekijkt!! Allemaal kleine hapjes. En voor 8 van die hapjes betaal je 290 euro!
Doe mij maar La Cubanita!!
Dat is wel de top, ook qua prijzen.
Er zijn ook restaurants met een ster waar je voor veel minder geld eet.
Wie dit leest is een lezer van dit
  maandag 7 oktober 2024 @ 12:29:44 #15
503118 Bezsen
We Call Them Poor
pi_215200658
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 11:56 schreef Gia het volgende:

[..]
https://www.librije.com/eten/librijes-menu/

Nou, als je die menukaart bekijkt!! Allemaal kleine hapjes. En voor 8 van die hapjes betaal je 290 euro!
Doe mij maar La Cubanita!!
Er zijn gelukkig in Nederland genoeg mensen die niet hoeven na te denken over 290 euro.
  maandag 7 oktober 2024 @ 12:31:47 #16
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215200684
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 12:29 schreef Bezsen het volgende:

[..]
Er zijn gelukkig in Nederland genoeg mensen die niet hoeven na te denken over 290 euro.
Daar hoef ik ook niet over na te denken maar mij zul je er niet zien.
  maandag 7 oktober 2024 @ 12:32:20 #17
503118 Bezsen
We Call Them Poor
pi_215200689
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 12:31 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Daar hoef ik ook niet over na te denken maar mij zul je er niet zien.
Meer plek voor de culinaire smulpapen :7
pi_215200722
Link meteen offline gehaald? Hier doet hij het niet iig
  Redactie Sport maandag 7 oktober 2024 @ 12:34:54 #19
274204 crew  Mexicanobakker
pi_215200743
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 12:29 schreef Bezsen het volgende:

[..]
Er zijn gelukkig in Nederland genoeg mensen die niet hoeven na te denken over 290 euro.
Ja, dat soort Zuidas volk met vijf pandjes in Amsterdam centrum. Kwalbert-Jan en Ryan Babel.

Er komen er overigens genoeg zonder die status, maar dat soort pocherig volk blijf ik graag ver weg van
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  maandag 7 oktober 2024 @ 12:36:00 #20
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_215200761
Hoop mensen hier die duidelijk nooit bij een goed restaurant hebben gegeten. Natuurlijk betaal je meer dan bij de lokale spareribsfabriek, maar je krijgt dan wel iets dat je thuis niet zou kunnen maken.

Een goed restaurant hoeft trouwens niet per se sterren te hebben.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  maandag 7 oktober 2024 @ 12:40:25 #21
503118 Bezsen
We Call Them Poor
pi_215200814
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 12:34 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Ja, dat soort Zuidas volk met vijf pandjes in Amsterdam centrum. Kwalbert-Jan en Ryan Babel.

Er komen er overigens genoeg zonder die status, maar dat soort pocherig volk blijf ik graag ver weg van
Ik ga vaak met eigen gezelschap eten.
  maandag 7 oktober 2024 @ 12:42:19 #22
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215200843
quote:
7s.gif Op maandag 7 oktober 2024 12:36 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Hoop mensen hier die duidelijk nooit bij een goed restaurant hebben gegeten. Natuurlijk betaal je meer dan bij de lokale spareribsfabriek, maar je krijgt dan wel iets dat je thuis niet zou kunnen maken.

Een goed restaurant hoeft trouwens niet per se sterren te hebben.
Val je mijn geliefde Hut aan? :s)
  maandag 7 oktober 2024 @ 12:46:08 #23
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_215200885
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 12:42 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Val je mijn geliefde Hut aan? :s)
Ik val niemand aan, niks mis met zo nu en dan een paar malse ribben druipend van de marinade en knoflooksaus afkluiven :9~

Een sterrenrestaurant is een ander soort genieten, maar daarom zeker niet minder gewaardeerd door mij. Alles op zijn tijd.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  maandag 7 oktober 2024 @ 12:49:54 #24
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_215200912
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 10:42 schreef Mexicanobakker het volgende:

Ik ben niet zo van de vijf gangen waar je een bordje met een stukje vlees ter grootte van een doperwt op een bedje geschraapte wortelen krijgt nee.

Waarmee je keurig aangeeft dat jij nog nooit in een sterren-restaurant hebt gegeten. :')

Het is niet voor iedereen weggelegd. Net zoals de camping niet voor iedereen is weggelegd.

[ Bericht % gewijzigd door Frutsel op 08-10-2024 10:25:01 ]
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  maandag 7 oktober 2024 @ 12:52:44 #25
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215200935
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 12:49 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
Waarmee je keurig aangeeft dat jij nog nooit in een sterren-restaurant hebt gegeten. :')

Het is niet voor iedereen weggelegd. Net zoals de camping niet voor iedereen is weggelegd.
Ik heb ooit in Chateau Neercannes in Limburg gegeten. Nou gegeten, het waren inderdaad gerechtjes die geen bal voorstelden. Da’s eens maar niet weer.
pi_215201104
quote:
7s.gif Op maandag 7 oktober 2024 12:36 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Hoop mensen hier die duidelijk nooit bij een goed restaurant hebben gegeten. Natuurlijk betaal je meer dan bij de lokale spareribsfabriek, maar je krijgt dan wel iets dat je thuis niet zou kunnen maken.

Dat mag ik hopen, ik heb weleens gehad dat ik net zwezerik had gemaakt en dat dat op de kaart stond zodat ik nieuwsgierig was hoeveel beter zij dat zouden doen. Maar het paste niet in het menu en wijnarrangement van onze voorkeur, maar dan passen ze dat even aan, dat is wel weer tof van dat soort tenten.

Ik hou ook niet van wijnproeverijen. Pas bij de laatste slokken van een heel glas komt de wijn werkelijk tot mij. Ik vind niet dat je het genot van een fles wijn zomaar in stukjes kunt hakken en dat ik dan met opperste concentratie moet inbeelden hoe lekker een heel glas daarvan zou zijn. Het is mijn vak niet, ik ben een avondje uit. Zo ook me eten, dat komt in meerder happen tot mij. Verfijnde smaken prima maar geef me juist dan meerdere happen om daarvan te genieten, vaak houdt het op een bord met eten te zijn en dan heb je een ander soort genoegen wat mensen wel kunnen apprecieren maar ik niet zo.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_215201229
Ik ben benieuwd wat Brut en Inter Scaldes gaan doen.
Die laatste vanwege de nieuwe eigenaren.
pi_215201313
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 11:56 schreef Gia het volgende:

[..]
https://www.librije.com/eten/librijes-menu/

Nou, als je die menukaart bekijkt!! Allemaal kleine hapjes. En voor 8 van die hapjes betaal je 290 euro!
Doe mij maar La Cubanita!!
La Cubanita :')
Dat zet je een varken nog niet voor.
zie email 27 oktober
pi_215201356
Inter Scaldes twee sterren, 🥳
Superknappe prestatie!
  maandag 7 oktober 2024 @ 13:48:22 #30
168739 Red_85
'echt wel'
pi_215201371
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 11:56 schreef Gia het volgende:

[..]
https://www.librije.com/eten/librijes-menu/

Nou, als je die menukaart bekijkt!! Allemaal kleine hapjes. En voor 8 van die hapjes betaal je 290 euro!
Eens
quote:
Doe mij maar La Cubanita!!
DUDE. Nee.
MaccieD op zn spaans. Schnobbie shit hoeft niet, maar ook geen kansloze meuk.

Ergens waar prijs, kwaliteit en kwantiteit samenkomen, dat zijn de echte top toko's en zijn voor mij een reis waard. Dat kan net zo goed een dorps trattoria ergens in Toscane zijn, of een restaurantje ergens in de buurt waar het gewoonweg goed is.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 7 oktober 2024 @ 13:50:17 #31
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_215201390
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 11:23 schreef Fleischmeister het volgende:

[..]
Daarna inderdaad nog even langs de FEBO omdat je anders niet kan slapen van de honger
Dit is echt zulke BS.
Als je dat roept heb je nog nooit in een sterrenrestaurant gegeten.
Maar goed, iedereen die dat wel heeft die weet ook gelijk dat je niet weet waar je het over hebt, dus wat dat betreft is het wel makkelijk dat mensen deze nonsens zonder enige kennis van zaken maar blijven roepen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 7 oktober 2024 @ 13:51:17 #32
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_215201403
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 13:27 schreef ootjekatootje het volgende:
Ik ben benieuwd wat Brut en Inter Scaldes gaan doen.
Die laatste vanwege de nieuwe eigenaren.
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 11:23 schreef Fleischmeister het volgende:

[..]
Daarna inderdaad nog even langs de FEBO omdat je anders niet kan slapen van de honger
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 13:46 schreef ootjekatootje het volgende:
Inter Scaldes twee sterren, 🥳
Superknappe prestatie!
heerlijk gerecht voor een michelinster

https://maps.app.goo.gl/KrCVdX5dXas3JV3NA

https://maps.app.goo.gl/1QxPU3SsQkawWTWf7

https://maps.app.goo.gl/5qQbbXP6HNLoLWRVA


ja zeg dit is toch geen vreten

https://maps.app.goo.gl/H87eKKd4wfz3KVdm6

[ Bericht 16% gewijzigd door michaelmoore op 07-10-2024 14:06:52 ]
Er gaat niets boven lekker in de zon zitten in de achtertuin met een heel koud glas bier , als je al 72 jaar bent en nog gezond, laat ze maar lachen de sukkels
  maandag 7 oktober 2024 @ 13:55:13 #33
3542 Gia
User under construction
pi_215201442
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 13:39 schreef trein2000 het volgende:

[..]
La Cubanita :')
Dat zet je een varken nog niet voor.
Ik vind dat goed te vreten, hoor. Niet alles, maar je kunt kiezen hè!

Je betaalt toch geen tweehonderdennegentig euro voor 8 kleine hapjes op hele grote borden!!
  maandag 7 oktober 2024 @ 13:56:16 #34
3542 Gia
User under construction
pi_215201459
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 13:48 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Eens
[..]
DUDE. Nee.
MaccieD op zn spaans. Schnobbie shit hoeft niet, maar ook geen kansloze meuk.

Ergens waar prijs, kwaliteit en kwantiteit samenkomen, dat zijn de echte top toko's en zijn voor mij een reis waard. Dat kan net zo goed een dorps trattoria ergens in Toscane zijn, of een restaurantje ergens in de buurt waar het gewoonweg goed is.
Ik chargeer, uiteraard, maar ik heb nog liever tapas all you can eat, dan zo'n bedrag betalen.
  maandag 7 oktober 2024 @ 13:56:57 #35
168739 Red_85
'echt wel'
pi_215201468
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 13:56 schreef Gia het volgende:

[..]
Ik chargeer, uiteraard, maar ik heb nog liever tapas all you can eat, dan zo'n bedrag betalen.
Nu snappen we mekaar beter.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 7 oktober 2024 @ 13:58:07 #36
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_215201480
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 13:55 schreef Gia het volgende:

[..]
Ik vind dat goed te vreten, hoor. Niet alles, maar je kunt kiezen hè!

Je betaalt toch geen tweehonderdennegentig euro voor 8 kleine hapjes op hele grote borden!!
Je komt idd niet in een sterrenrestaurant om te vreten.

En als je niet snapt dat je 8 "kleine hapjes op hele grote borden" echt wel een zeer complete maaltijd zijn dan kun je idd beter naar een vreetschuur gaan.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_215201488
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 13:55 schreef Gia het volgende:

[..]
Ik vind dat goed te vreten, hoor. Niet alles, maar je kunt kiezen hè!

Je betaalt toch geen tweehonderdennegentig euro voor 8 kleine hapjes op hele grote borden!!
Er bestaan ook gewoon goede restaurants en eetcafés hè?
zie email 27 oktober
  Redactie Sport maandag 7 oktober 2024 @ 14:00:14 #38
274204 crew  Mexicanobakker
pi_215201497
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 13:40 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
Ikke niet. Ik kan het me veroorloven om bij een sterrentent te eten.

Maar jij lijkt wel wat hoog in je emotie te zitten. :')
Nergens last van hoor. Ik geniet vooral van de gefrustreerde reacties omdat ik het eten van duur eten snobistisch noem.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  maandag 7 oktober 2024 @ 14:00:29 #39
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_215201500
Maar goed, leuk een topic over de Michelinsterren en het verwordt gelijk weer in een "wat achterlijk, zoveel geld voor een paar bordjes eten" topic door mensen die het geen bal kan schelen welke restaurants hoeveel sterren hebben.

Het is puur off-topic gezeik, het halve topic is veegwaardig.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 7 oktober 2024 @ 14:00:44 #40
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_215201504
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 12:03 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Ik chargeer natuurlijk met de porties maar ik vind het wel echt iets voor mensen die op de zuidas er even mee moeten pochen.

Ja, het zal vast lekker zijn maar we hebben hier ook eetcafés waar ik prima eet (nee, niet de Bram Ladage) en waar je de helft van de prijs betaalt en niet het gevoel hebt je meteen tussen de hautaine kenners te begeven.

En het wordt lekker in stand gehouden “want ze hebben een ster!”
De porties zijn prima, want je gaat minstens even goed gevuld naar huis als in het restaurant om de hoek.

De verschillende gangen zijn alleen kleiner zodat je meer verschillende smaken de revue kan laten passeren.

Prima als het jouw ding niet is, maar het komt wat dommig als je dan doet of het alleen maar is om mee te pochen, alleen omdat ze iets leveren waar jij niet op zit te wachten.
Laffe huichelaar
  maandag 7 oktober 2024 @ 14:00:50 #41
3542 Gia
User under construction
pi_215201505
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 13:58 schreef Leandra het volgende:

[..]
Je komt idd niet in een sterrenrestaurant om te vreten.

En als je niet snapt dat je 8 "kleine hapjes op hele grote borden" echt wel een zeer complete maaltijd zijn dan kun je idd beter naar een vreetschuur gaan.
Serieus! 1 zo'n hapje kost al 35 euro. Daar heb je in best wel aardige restaurants een compleet hoofdgerecht voor.

En ik kan het best betalen, daar niet van, maar ik heb het er niet voor over, alleen omdat ze 3 sterren hebben. Het eten is luxer, maar echt niet per se beter dan elders, waar je voor 100 euro met zijn tweeën gegeten en gedronken hebt.
  maandag 7 oktober 2024 @ 14:01:17 #42
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_215201508
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 13:59 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Er bestaan ook gewoon goede restaurants en eetcafés hè?
Klopt en als je zo'n goed restaurant kent gun je ze best een ster.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 7 oktober 2024 @ 14:04:02 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215201529
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:00 schreef Leandra het volgende:
Maar goed, leuk een topic over de Michelinsterren en het verwordt gelijk weer in een "wat achterlijk, zoveel geld voor een paar bordjes eten" topic door mensen die het geen bal kan schelen welke restaurants hoeveel sterren hebben.

Het is puur off-topic gezeik, het halve topic is veegwaardig.
Voor de culinaire kenners is er daarom dit topic:
CUL / Lijstjes 2024 (Bib Gourmand en Michelin)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 7 oktober 2024 @ 14:04:51 #44
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_215201537
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:00 schreef Gia het volgende:

[..]
Serieus! 1 zo'n hapje kost al 35 euro. Daar heb je in best wel aardige restaurants een compleet hoofdgerecht voor.

En ik kan het best betalen, daar niet van, maar ik heb het er niet voor over, alleen omdat ze 3 sterren hebben. Het eten is luxer, maar echt niet per se beter dan elders, waar je voor 100 euro met zijn tweeën gegeten en gedronken hebt.
Echt hou op met je onwetende gezwets, het is niet 1 hapje.
Het onderwerp van het topic interesseert je geen zak, wat doe je hier in godsnaam, behalve je onwetende bagger posten waarmee je vooral laat blijken dat je kwantiteit belangrijker vindt dan kwaliteit en een sterrenrestaurant dus idd niets voor jou is.

Ga in godsnaam naar een all you can eat vreetschuur en schep daar 8 keer een klein bordje heel erg vol en wees gelukkig dat het je maar een paar tientjes heeft gekost.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_215201538
Voor 290 euro toch maar eens een keer gaan doen voor de beleving.
  Redactie Sport maandag 7 oktober 2024 @ 14:07:09 #46
274204 crew  Mexicanobakker
pi_215201568
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:00 schreef timmmmm het volgende:

[..]
De porties zijn prima, want je gaat minstens even goed gevuld naar huis als in het restaurant om de hoek.

De verschillende gangen zijn alleen kleiner zodat je meer verschillende smaken de revue kan laten passeren.

Prima als het jouw ding niet is, maar het komt wat dommig als je dan doet of het alleen maar is om mee te pochen, alleen omdat ze iets leveren waar jij niet op zit te wachten.
Ik vind het vooral relatief te duur voor wat je krijgt ja, verder was het eten toen ik er was an sich prima. Alleen zoals ik zeg, voor mij levert een goed restaurant dat een prijsklasse lager is hetzelfde genot. 50 euro PP vind ik al best veel geld maar dat is normaal tarief voor een avondje eten tegenwoordig. Laatst wel 70 euro uitgegeven voor een gang of 5, maar dat is echt max 1x per jaar.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  maandag 7 oktober 2024 @ 14:08:17 #47
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_215201578
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:04 schreef Leandra het volgende:

[..]
Echt hou op met je onwetende gezwets, het is niet 1 hapje.
Het onderwerp van het topic interesseert je geen zak, wat doe je hier in godsnaam, behalve je onwetende bagger posten waarmee je vooral laat blijken dat je kwantiteit belangrijker vindt dan kwaliteit en een sterrenrestaurant dus idd niets voor jou is.

Ga in godsnaam naar een all you can eat vreetschuur en schep daar 8 keer een klein bordje heel erg vol en wees gelukkig dat het je maar een paar tientjes heeft gekost.
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:00 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Nergens last van hoor. Ik geniet vooral van de gefrustreerde reacties omdat ik het eten van duur eten snobistisch noem.
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 13:56 schreef Gia het volgende:

[..]
Ik chargeer, uiteraard, maar ik heb nog liever tapas all you can eat, dan zo'n bedrag betalen.
o chargeer jij ,nou ik vind het geen vreten

voorgerecht hoeft niet , toetje ook niet, als de maag vol zit , met een lekkere steak
https://maps.app.goo.gl/H87eKKd4wfz3KVdm6

https://maps.app.goo.gl/tWth8nkeEKaTU5LR8

[ Bericht 20% gewijzigd door michaelmoore op 07-10-2024 14:27:18 ]
Er gaat niets boven lekker in de zon zitten in de achtertuin met een heel koud glas bier , als je al 72 jaar bent en nog gezond, laat ze maar lachen de sukkels
pi_215201617
Ik heb 1 keer in een sterrenrestaurant gegeten, dat was de Hermitage in Ridderkerk die volgens mij nu niet meer bestaat.

Het was op 1 ding na lekker (datgene wat niet lekker was was ook echt niet te vreten zo goor) de aankleding en entourage was perfect. Maar vind ik het het geld waard? Nee, zeker niet en mij zul je er ook niet snel weer zien. Leuk om eens meegemaakt te hebben maar dat is het dan ook wel.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_215201760
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 09:47 schreef Forumtijger het volgende:
Vandaag (maandag 7 oktober) is om 11 uur weer de jaarlijkse uitreiking van de Michelin-sterren, de Bib Gourmands, de Groene Sterren en de Michelin Awards in het MECC in Maastricht bij de Horeca Vakbeurs. Deze is hier live te volgen:


Zijn er restaurants in jouw omgeving, waar jij ooit eens hebt gegeten, die wat jou betreft ook een Michelin-ster verdienen? En zo ja, waarom?
Tien restaurants kregen op 7 oktober hun eerste Michelinster. Dit zijn de restaurants met de felbegeerde ster:
- Restaurant Showw, Amsterdam
- Zenith, Apeldoorn
- Demain, Cadzand
- Joann, Enschede
- Sabero, Leende
- Restaurant 1857, Roosendaal
- Triptyque, Wateringen
- Lutum, Wijk bij Duurstede
- Restaurant Affect, Zwolle
- Odille, Sint-Oedenrode

Snel reserveren want zal wel heel snel tot volgend jaar kerst volgeboekt zijn.

https://www.deondernemer.(...)restaurants~9a6e158e
pi_215201793
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:00 schreef Gia het volgende:

[..]
Serieus! 1 zo'n hapje kost al 35 euro. Daar heb je in best wel aardige restaurants een compleet hoofdgerecht voor.

En ik kan het best betalen, daar niet van, maar ik heb het er niet voor over, alleen omdat ze 3 sterren hebben. Het eten is luxer, maar echt niet per se beter dan elders, waar je voor 100 euro met zijn tweeën gegeten en gedronken hebt.
1000x :')

Het eten in sterrenrestaurants is nagenoeg altijd van een ongelooflijke kwaliteit, diepgang en technisch vernuft, het is absoluut beter dan elders. De kwaliteit van de gebruikte ingredienten, de toewijding van het hele team om elke dag een perfecte prestatie op jouw bord te krijgen en de voortdurende drang naar perfectie, zorgen er allemaal voor dat je iets eet wat je nooit zelf zal kunnen benaderen, en wat die verveeld kijkende onderbetaalde Chinees achter de wokplaat je in elk geval niet voorzet, die overgiet alles met hetzelfde bruine zoete ketjap sausje.

Ik heb dingen geproefd waarvan we met 4 tafelgenoten allemaal even stil van verbijstering kon zijn, mezelf jaren na dato nog precies kan herinneren hoe het smaakte en als ik ooit ook maar een fractie van wat een sterrenchef kan koken zelf zou kunnen maken, zou ik dolgelukkig zijn.

Ja, het is duur. Het is ook iets wat je als liefhebber hooguit een paar keer per jaar doet, of als je iets bijzonders te vieren hebt. Het is bijna altijd een ervaring die indruk maakt, en ik zou het voor geen goud willen missen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 7 oktober 2024 @ 14:29:45 #51
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_215201846
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:00 schreef Gia het volgende:

[..]
Serieus! 1 zo'n hapje kost al 35 euro. Daar heb je in best wel aardige restaurants een compleet hoofdgerecht voor.

En ik kan het best betalen, daar niet van, maar ik heb het er niet voor over, alleen omdat ze 3 sterren hebben. Het eten is luxer, maar echt niet per se beter dan elders, waar je voor 100 euro met zijn tweeën gegeten en gedronken hebt.
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:25 schreef Gripper het volgende:

[..]
1000x :')

Het eten in sterrenrestaurants is nagenoeg altijd van een ongelooflijke kwaliteit, diepgang en technisch vernuft, het is absoluut beter dan elders. De kwaliteit van de gebruikte ingredienten, de toewijding van het hele team om elke dag een perfecte prestatie op jouw bord te krijgen en de voortdurende drang naar perfectie, zorgen er allemaal voor dat je iets eet wat je nooit zelf zal kunnen benaderen, en wat die verveeld kijkende onderbetaalde Chinees achter de wokplaat je in elk geval niet voorzet, die overgiet alles met hetzelfde bruine zoete ketjap sausje.

Ik heb dingen geproefd waarvan we met 4 tafelgenoten allemaal even stil van verbijstering kon zijn, mezelf jaren na dato nog precies kan herinneren hoe het smaakte en als ik ooit ook maar een fractie van wat een sterrenchef kan koken zelf zou kunnen maken, zou ik dolgelukkig zijn.

Ja, het is duur. Het is ook iets wat je als liefhebber hooguit een paar keer per jaar doet, of als je iets bijzonders te vieren hebt. Het is bijna altijd een ervaring die indruk maakt, en ik zou het voor geen goud willen missen.
wat een diepgang
https://maps.app.goo.gl/VbHZAimpwEUZxgzF9
https://maps.app.goo.gl/cpJ7RGfKBZbRxcom7
Er gaat niets boven lekker in de zon zitten in de achtertuin met een heel koud glas bier , als je al 72 jaar bent en nog gezond, laat ze maar lachen de sukkels
  maandag 7 oktober 2024 @ 14:31:51 #52
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_215201876
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:23 schreef Nober het volgende:

[..]
Tien restaurants kregen op 7 oktober hun eerste Michelinster. Dit zijn de restaurants met de felbegeerde ster:
- Restaurant Showw, Amsterdam
- Zenith, Apeldoorn
- Demain, Cadzand
- Joann, Enschede
- Sabero, Leende
- Restaurant 1857, Roosendaal
- Triptyque, Wateringen
- Lutum, Wijk bij Duurstede
- Restaurant Affect, Zwolle
- Odille, Sint-Oedenrode

Snel reserveren want zal wel heel snel tot volgend jaar kerst volgeboekt zijn.

https://www.deondernemer.(...)restaurants~9a6e158e
Bij sommige restaurants kan dat niet, bij t Rijks kun je bijvoorbeeld maar 3 maanden vantevoren reserveren.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_215201877
Wat een boel wereldvreemde reacties weer hier.
  maandag 7 oktober 2024 @ 14:35:54 #54
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_215201906
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:25 schreef Gripper het volgende:

[..]
1000x :')

Het eten in sterrenrestaurants is nagenoeg altijd van een ongelooflijke kwaliteit, diepgang en technisch vernuft, het is absoluut beter dan elders. De kwaliteit van de gebruikte ingredienten, de toewijding van het hele team om elke dag een perfecte prestatie op jouw bord te krijgen en de voortdurende drang naar perfectie, zorgen er allemaal voor dat je iets eet wat je nooit zelf zal kunnen benaderen, en wat die verveeld kijkende onderbetaalde Chinees achter de wokplaat je in elk geval niet voorzet, die overgiet alles met hetzelfde bruine zoete ketjap sausje.

Ik heb dingen geproefd waarvan we met 4 tafelgenoten allemaal even stil van verbijstering kon zijn, mezelf jaren na dato nog precies kan herinneren hoe het smaakte en als ik ooit ook maar een fractie van wat een sterrenchef kan koken zelf zou kunnen maken, zou ik dolgelukkig zijn.

Ja, het is duur. Het is ook iets wat je als liefhebber hooguit een paar keer per jaar doet, of als je iets bijzonders te vieren hebt. Het is bijna altijd een ervaring die indruk maakt, en ik zou het voor geen goud willen missen.
En alle service ook, je hebt amper de kans om je water zelf bij te vullen als je glas leeg is.

Echt, het is op zo'n ander niveau, niet alleen het eten maar echt het hele gebeuren van binnenkomst tot vertrek.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_215201966
Ieder zijn ding, mijn broer vind het fantastisch, ik vind het niets. Zal wel iets te maken hebben met het niet hebben van reukvermogen, alles smaakt toch anders.

Ooit een keer de eerste gang van een sterrenrestaurant geproefd, een zogenaamde smaaksensatie, het was voor mij smaakloos met een ranzig mondgevoel.
  maandag 7 oktober 2024 @ 14:49:18 #56
168739 Red_85
'echt wel'
pi_215202009
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:00 schreef Leandra het volgende:
Maar goed, leuk een topic over de Michelinsterren en het verwordt gelijk weer in een "wat achterlijk, zoveel geld voor een paar bordjes eten" topic door mensen die het geen bal kan schelen welke restaurants hoeveel sterren hebben.

Het is puur off-topic gezeik, het halve topic is veegwaardig.
Doe dan...
ow wacht.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 7 oktober 2024 @ 14:52:30 #57
168739 Red_85
'echt wel'
pi_215202033
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:43 schreef Managarm het volgende:
Ieder zijn ding, mijn broer vind het fantastisch, ik vind het niets. Zal wel iets te maken hebben met het niet hebben van reukvermogen, alles smaakt toch anders.

Ooit een keer de eerste gang van een sterrenrestaurant geproefd, een zogenaamde smaaksensatie, het was voor mij smaakloos met een ranzig mondgevoel.
Dan is er gewoonweg wat mis met je aroma's vanuit je reukvermogen idd.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 7 oktober 2024 @ 14:53:22 #58
168739 Red_85
'echt wel'
pi_215202041
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:25 schreef Gripper het volgende:

[..]
1000x :')

Het eten in sterrenrestaurants is nagenoeg altijd van een ongelooflijke kwaliteit, diepgang en technisch vernuft, het is absoluut beter dan elders. De kwaliteit van de gebruikte ingredienten, de toewijding van het hele team om elke dag een perfecte prestatie op jouw bord te krijgen en de voortdurende drang naar perfectie, zorgen er allemaal voor dat je iets eet wat je nooit zelf zal kunnen benaderen, en wat die verveeld kijkende onderbetaalde Chinees achter de wokplaat je in elk geval niet voorzet, die overgiet alles met hetzelfde bruine zoete ketjap sausje.

Ik heb dingen geproefd waarvan we met 4 tafelgenoten allemaal even stil van verbijstering kon zijn, mezelf jaren na dato nog precies kan herinneren hoe het smaakte en als ik ooit ook maar een fractie van wat een sterrenchef kan koken zelf zou kunnen maken, zou ik dolgelukkig zijn.

Ja, het is duur. Het is ook iets wat je als liefhebber hooguit een paar keer per jaar doet, of als je iets bijzonders te vieren hebt. Het is bijna altijd een ervaring die indruk maakt, en ik zou het voor geen goud willen missen.
Hoe zeer ik het ook met je eens ben over dat zoeken naar perfectie en de sourcing van de boodschappenlijst, goed eten hoeft niet perse uit een ***-restaurant te komen.
Dat kan ook uit het steakhouse om de hoek komen die met lokale boeren werkt, de smaakvolste wijnen selecteert en de fijnste houtmix gebruikt als hete kooltjes voor de grill.

Juist dat soort toko's, daar ligt mijn smaak.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 7 oktober 2024 @ 14:58:47 #59
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215202075
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:35 schreef Leandra het volgende:

[..]
En alle service ook, je hebt amper de kans om je water zelf bij te vullen als je glas leeg is.

Echt, het is op zo'n ander niveau, niet alleen het eten maar echt het hele gebeuren van binnenkomst tot vertrek.
Bij mij blijft het gevoel voor de gek te zijn gehouden.
  maandag 7 oktober 2024 @ 15:03:00 #60
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_215202114
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:58 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Bij mij blijft het gevoel voor de gek te zijn gehouden.
Dan vooral niet gaan. Iedereen blij, ze zitten daar ook niet te wachten op gasten die ontevreden zijn.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 7 oktober 2024 @ 15:09:09 #61
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_215202152
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:53 schreef Red_85 het volgende:

Dat kan ook uit het steakhouse om de hoek komen d
argentijnse vlees restaurant met rode wijn
Er gaat niets boven lekker in de zon zitten in de achtertuin met een heel koud glas bier , als je al 72 jaar bent en nog gezond, laat ze maar lachen de sukkels
  maandag 7 oktober 2024 @ 15:11:05 #62
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_215202174
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:58 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Bij mij blijft het gevoel voor de gek te zijn gehouden.
[..]
[..]
wat een diepgang

https://maps.app.goo.gl/cpJ7RGfKBZbRxcom7

hoe kom je daar nou bij

https://maps.app.goo.gl/KrCVdX5dXas3JV3NA
Er gaat niets boven lekker in de zon zitten in de achtertuin met een heel koud glas bier , als je al 72 jaar bent en nog gezond, laat ze maar lachen de sukkels
  maandag 7 oktober 2024 @ 15:14:03 #63
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215202208
Maar… ieder z’n voorkeur! We zijn allemaal verschillend.
  maandag 7 oktober 2024 @ 15:16:06 #64
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215202232
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 15:11 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
[..]
[..]
wat een diepgang

https://maps.app.goo.gl/cpJ7RGfKBZbRxcom7

hoe kom je daar nou bij
Omdat ik het niet genoeg eten vind. En je gaat toch naar een restaurant o.a. om je maagje wat te vullen.
  maandag 7 oktober 2024 @ 15:44:17 #65
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215202460
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 15:42 schreef Leandra het volgende:

[..]
Wat doet dat er toe in dit topic?

Dit gaat over de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren.
Oh ja, foutje :D Excusez-moi.
  maandag 7 oktober 2024 @ 16:13:27 #66
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_215202722
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 11:15 schreef QWARQTAARTJE het volgende:

[..]
Heb je weleens michelinster-waardig eten geproefd? Als je gewoon 6 gangen met daarin amuses besteld dan ben je aan het einde van de avond wel voldaan
Dat idee had ik niet , 2 keer bij een restaurant met een Michelin ster wezen eten (1 in Amsterdam , die blijkbaar niet meer bestaat of geen ster meer heeft) en bij Apicius in Bakkum.
Het eten was echt super lekker , het duurde me wel allemaal te lang , maar ik was niet voldaan.
Ik ben inmiddels overleden
pi_215202724
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:35 schreef Leandra het volgende:

[..]
En alle service ook, je hebt amper de kans om je water zelf bij te vullen als je glas leeg is.

Echt, het is op zo'n ander niveau, niet alleen het eten maar echt het hele gebeuren van binnenkomst tot vertrek.
Wij hebben bij de Librije meermaals moeten vragen om wat extra water, vond ik wel een minpunt eigenlijk.

Jammer dat bij topics als deze er altijd weer mensen moeten zijn die hun gal spuien over luxe. Als je er niet heen gaat, prima. Ik hou van lekker en luxe eten en vind een avond in een goed restaurant absoluut de prijs waard, dus doe ik dat regelmatig. Daarnaast kan ik een sparerib of kipsate af en toe ook prima waarderen, het is maar net wat je verwachtingen van een avond zijn.
  maandag 7 oktober 2024 @ 16:16:40 #68
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_215202746
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 16:13 schreef Niek92 het volgende:

[..]
Wij hebben bij de Librije meermaals moeten vragen om wat extra water, vond ik wel een minpunt eigenlijk.
Ja idd, dat valt me tegen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_215203173
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 12:03 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Ik chargeer natuurlijk met de porties maar ik vind het wel echt iets voor mensen die op de zuidas er even mee moeten pochen.

Ja, het zal vast lekker zijn maar we hebben hier ook eetcafés waar ik prima eet (nee, niet de Bram Ladage) en waar je de helft van de prijs betaalt en niet het gevoel hebt je meteen tussen de hautaine kenners te begeven.

En het wordt lekker in stand gehouden “want ze hebben een ster!”
Je denkt echt dat alleen mensen die op de Zuidas werken bij een sterrenrestaurant eten? Vergelijk het eens met de toegankelijkheid van de Ikea versus een meubelmaker, sommige mensen hebben gewoon meer geld over voor kwaliteit. Ook prima als je dat niet hebt, maar het betekent niet meteen dat je er een ander mens door bent.
  maandag 7 oktober 2024 @ 17:58:25 #70
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_215203946
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 14:23 schreef Nober het volgende:

[..]
Tien restaurants kregen op 7 oktober hun eerste Michelinster. Dit zijn de restaurants met de felbegeerde ster:
- Restaurant Showw, Amsterdam
- Zenith, Apeldoorn
- Demain, Cadzand
- Joann, Enschede
- Sabero, Leende
- Restaurant 1857, Roosendaal
- Triptyque, Wateringen
- Lutum, Wijk bij Duurstede
- Restaurant Affect, Zwolle
- Odille, Sint-Oedenrode

Snel reserveren want zal wel heel snel tot volgend jaar kerst volgeboekt zijn.

https://www.deondernemer.(...)restaurants~9a6e158e
Wij gaan volgende week naar Joann, ik ben ontzettend benieuwd :)
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  maandag 7 oktober 2024 @ 19:05:02 #71
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215204643
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 17:58 schreef Arizona het volgende:

[..]
Wij gaan volgende week naar Joann, ik ben ontzettend benieuwd :)
Als het nou onverhoopt tegenvalt, zou je dat dan zeggen?
  maandag 7 oktober 2024 @ 19:22:56 #72
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_215204844
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:05 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Als het nou onverhoopt tegenvalt, zou je dat dan zeggen?
Ja, waarom niet?
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  maandag 7 oktober 2024 @ 19:24:13 #73
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215204863
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:22 schreef Arizona het volgende:

[..]
Ja, waarom niet?
Ik weet niet, misschien is het wel not done.
pi_215204952
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:24 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Ik weet niet, misschien is het wel not done.
Waarom zou het not done zijn? Die chefs staan vaak ook wel open voor feedback.
  maandag 7 oktober 2024 @ 19:40:18 #75
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215205062
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:32 schreef Citizen.Erased het volgende:

[..]
Waarom zou het not done zijn? Die chefs staan vaak ook wel open voor feedback.
Nou, we hadden in dit topic een kleine discussie over restaurants met een Michelinster. O.a. ik vind het wat snobistisch om de doorgaans piepkleine hapjes de hemel in te prijzen. Per definitie.
pi_215205082
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:40 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Nou, we hadden in dit topic een kleine discussie over restaurants met een Michelinster. O.a. ik vind het wat snobistisch om de doorgaans piepkleine hapjes de hemel in te prijzen. Per definitie.
Dat "piepkleine hapjes" is echt een jaren 90 iets dat is blijven hangen bij sommige mensen. Vaak zijn die mensen nog niet eens in een sterrenrestaurant geweest.
  maandag 7 oktober 2024 @ 19:42:59 #77
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215205106
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:41 schreef Citizen.Erased het volgende:

[..]
Dat "piepkleine hapjes" is echt een jaren 90 iets dat is blijven hangen bij sommige mensen. Vaak zijn die mensen nog niet eens in een sterrenrestaurant geweest.
Ik ook niet de afgelopen jaren. Maar welke hoeveelheden serveren ze nu dan?
pi_215205114
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:40 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Nou, we hadden in dit topic een kleine discussie over restaurants met een Michelinster. O.a. ik vind het wat snobistisch om de doorgaans piepkleine hapjes de hemel in te prijzen. Per definitie.
Piepkleine hapjes op een megabord. Wie dat heeft verzonnen... :?
Ik moet even een paar forumleden aanhalen: Als ik zie wat een Golfer en een Blues zelf thuis op tafel zetten, vergeleken met wat ze krijgen in die dure restaurants, dan is mijn keus al zonder nadenken gemaakt. Is dat een compliment? Ja, dat is een compliment. Die twee koken zelf de sterren van de hemel en dan gaan ze naar een restaurant en daar krijgen ze een halve artisjok bij wijze van spreken...
pi_215205172
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:42 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Ik ook niet de afgelopen jaren. Maar welke hoeveelheden serveren ze nu dan?
Hoeveelheden dat je genoeg gegeten hebt na het aantal gangen dat ze aanbieden.
  maandag 7 oktober 2024 @ 19:48:17 #80
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215205190
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:43 schreef Vincent_student het volgende:

[..]
Piepkleine hapjes op een megabord. Wie dat heeft verzonnen... :?
Ik moet even een paar forumleden aanhalen: Als ik zie wat een Golfer en een Blues zelf thuis op tafel zetten, vergeleken met wat ze krijgen in die dure restaurants, dan is mijn keus al zonder nadenken gemaakt. Is dat een compliment? Ja, dat is een compliment. Die twee koken zelf de sterren van de hemel en dan gaan ze naar een restaurant en daar krijgen ze een halve artisjok bij wijze van spreken...
Dat is toch eigenlijk een belediging, om zo’n prachtig opgemaakt stukje eten, te serveren? Je gaat geheid weg met honger.
  maandag 7 oktober 2024 @ 19:50:11 #81
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215205212
quote:
7s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:47 schreef Citizen.Erased het volgende:

[..]
Hoeveelheden dat je genoeg gegeten hebt na het aantal gangen dat ze aanbieden.
Ik zou het wel eens willen horen van iemand die er net geweest is. Wat is er geserveerd?
  maandag 7 oktober 2024 @ 19:54:10 #82
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_215205265
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:41 schreef Citizen.Erased het volgende:

[..]
Dat "piepkleine hapjes" is echt een jaren 90 iets dat is blijven hangen bij sommige mensen. Vaak zijn die mensen nog niet eens in een sterrenrestaurant geweest.
ik vind het net kunst , maar om op te eten , ja na 8 gangen dan heb je wel wat binne
https://maps.app.goo.gl/KrCVdX5dXas3JV3NA
ik zou met thuis komst nog ff een karbonaad of een biefstukje bakken, lekker kruiden ja dat wel

https://maps.app.goo.gl/KrCVdX5dXas3JV3NA
Er gaat niets boven lekker in de zon zitten in de achtertuin met een heel koud glas bier , als je al 72 jaar bent en nog gezond, laat ze maar lachen de sukkels
pi_215205278
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:42 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Ik ook niet de afgelopen jaren. Maar welke hoeveelheden serveren ze nu dan?
Waarom die focus zo op hoeveelheden? Het is een avond vullend programma met veel wat kleinere hapjes, niet in 1x een vol bord.
  maandag 7 oktober 2024 @ 19:58:23 #84
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215205320
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:55 schreef Niek92 het volgende:

[..]
Waarom die focus zo op hoeveelheden? Het is een avond vullend programma met veel wat kleinere hapjes, niet in 1x een vol bord.
Omdat het wat vreemd is als je zoveel neertelt voor een diner in een sterrenrestaurant, dat je dan klein kriebeleten krijgt (mooi opgemaakt, dat zeker) maar waardoor je met honger naar huis kunt gaan. Ik voel me dan voor de gek gehouden.
  maandag 7 oktober 2024 @ 19:59:07 #85
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_215205329
Meestal krijg je zoveel dat je weer het kaasplateau moet laten schieten. :(
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_215205343
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:58 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Omdat het wat vreemd is als je zoveel neertelt voor een diner in een sterrenrestaurant, dat je dan klein kriebeleten krijgt (mooi opgemaakt, dat zeker) maar waardoor je met honger naar huis kunt gaan. Ik voel me dan voor de gek gehouden.
Ik voel dat je aan het trollen bent
  maandag 7 oktober 2024 @ 20:00:35 #87
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215205355
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 20:00 schreef Citizen.Erased het volgende:

[..]
Ik voel dat je aan het trollen bent
Nee nee!!!
pi_215205363
Waarom zou je goed eten willen afmeten aan de hoeveelheid? Als ik in een AYCE sushi tent ben, denk ik wel eens als ik puffend van tafel rol, die laatste ronde was ook niet echt nodig geweest. Dan zit ik te vol, heb ik pijn in mn buik en vooral als je s avonds laat zoveel eet kan ik slecht slapen.
Eigen schuld, mn ogen waren groter dan mn maag :)

Terwijl de kunst van een topkok is dat ze je 7 of 8 perfect op elkaar afgestemde hoeveelheden/gangen serveren waarbij je uiteindelijk voldaan (maar niet perse afgetopt) vol zit. Kwaliteit gaat daar voor kwantiteit.

Verder kun je natuurlijk altijd zelf vragen of je nog wat brood / garnituur erbij mag, en als ze echt in een goeie bui zijn, kan je een gang die je extreem lekker vind "nog een keer uitvragen", zoals Iwanius dat altijd zo mooi kon zeggen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Gripper op 07-10-2024 20:10:17 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 7 oktober 2024 @ 20:03:36 #89
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215205391
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 20:01 schreef Gripper het volgende:
Waarom zou je goed eten willen afmeten aan de hoeveelheid? Als ik in een AYCE sushi tent ben, denk ik wel eens als ik puffend van tafel rol, die laatste ronde was ook niet echt nodig geweest. Dan zit ik te vol, heb ik pijn in mn buik en vooral als je s avonds laat zoveel eet kan ik slecht slapen.
Eigen schuld, mn ogen waren groter dan mn maag :)

Terwijl de kunst van een topkok is dat ze je 7 of 8 perfect op elkaar afgestemde hoeveelheden/gangen serveren waarbij je uiteindelijk voldaan (maar niet perse afgetopt) vol zit.
Verder kun je natuurlijk altijd zelf vragen of je nog wat brood / garnituur erbij mag, en als ze echt in een goeie bui zijn, kan je een gang die je extreem lekker vind "nog een keer uitvragen", zoals Iwanius dat altijd zo mooi kon zeggen.
Oké, als je voldaan naar huis gaat, geen probleem. Maar als je met honger naar huis gaat, wat zou jij er van vinden? Ik wil dan nooit meer terug.
pi_215205443
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:58 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Omdat het wat vreemd is als je zoveel neertelt voor een diner in een sterrenrestaurant, dat je dan klein kriebeleten krijgt (mooi opgemaakt, dat zeker) maar waardoor je met honger naar huis kunt gaan. Ik voel me dan voor de gek gehouden.
Het is niet klein kriebeleten, het is een hele reeks aan kleinere gerechten. Zoek eens op foto's van gerechten van restaurants en bedenk je er dan bij dat je dat x7 ofzo krijgt.
  maandag 7 oktober 2024 @ 20:12:50 #91
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215205542
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 20:07 schreef Niek92 het volgende:

[..]
Het is niet klein kriebeleten, het is een hele reeks aan kleinere gerechten. Zoek eens op foto's van gerechten van restaurants en bedenk je er dan bij dat je dat x7 ofzo krijgt.
‘Acht mini-gerechtjes 150,-‘ Net even De Librije opgezocht. Mini-gerechtjes… belooft niet veel goeds denk ik dan.
pi_215205628
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 20:12 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
‘Acht mini-gerechtjes 150,-‘ Net even De Librije opgezocht. Mini-gerechtjes… belooft niet veel goeds denk ik dan.
Dan moet je vooral niet gaan.
  maandag 7 oktober 2024 @ 20:18:40 #93
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215205646
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 20:17 schreef Citizen.Erased het volgende:

[..]
Dan moet je vooral niet gaan.
Ja dat is zo. Ieder zijn voorkeur. :)
pi_215205676
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 20:03 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Oké, als je voldaan naar huis gaat, geen probleem. Maar als je met honger naar huis gaat, wat zou jij er van vinden? Ik wil dan nooit meer terug.
Ik kan me echt geen enkele gelegenheid herinneren waarbij ik nog honger had of onderweg naar huis door de mc drive moest. En jij bent toch de betalende gast, als je nog meer wilt eten dan het x aantal gangen die zij vooraf bedacht hebben (omdat je net die dag meer honger dan gebruikelijk hebt, of gewoon een grote eter bent) dan moet je dat gewoon aangeven. Het is niet zo dat je aan de genade van de chefkok overgeleverd bent toch :)

Wel regelmatig het gevoel dat mn maag (gelukkig) nog niet propvol zit, maar de voldoening bij zulk eten zit toch echt in de heerlijke smaken die je hebt geproefd en het gevoel dat je zo enorm verwend en verzorgd bent gedurende de hele maaltijd.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 7 oktober 2024 @ 20:36:36 #95
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_215205875
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 19:48 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Dat is toch eigenlijk een belediging, om zo’n prachtig opgemaakt stukje eten, te serveren? Je gaat geheid weg met honger.
Is het niet eens tijd dat je gewoon ophoudt met je nonsens?
Je claimt wel bij een sterrenrestaurant te hebben gegeten maar post zelfs de naam niet foutloos.

Het is vooral een hoop off-topic geneuzel gelardeerd met complete onzin, mogelijk gemotiveerd door een gebrek aan middelen voor zulke uitspattingen.
En ook in het laatste geval is het waarschijnlijk een kwestie van keuzes maken.
Prima dat je het er niet aan uit wilt geven, doe het vooral niet, maar hou die complete nonsens gewoon voor je.

Ik ga in een topic over concerten en festivals toch ook niet lopen zeiken dat ik het duuuuurrrr vind, en dat ik ¤ 150 voor een 2de rang kaartje echt helemaal belachelijk vind voor 2 uurtjes vermaak van een artiest die mogelijk te laat komt en zelf ook geld zat heeft dus helemaal geen ¤ 150 voor een kaartje hoeft te vragen.

Echt, sod off, dit is niet het "ik ben jaloers op mensen die ¤ 200 pp aan een etentje willen uitgeven" topic.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 7 oktober 2024 @ 21:09:21 #96
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215206233
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 20:21 schreef Gripper het volgende:

[..]
Ik kan me echt geen enkele gelegenheid herinneren waarbij ik nog honger had of onderweg naar huis door de mc drive moest. En jij bent toch de betalende gast, als je nog meer wilt eten dan het x aantal gangen die zij vooraf bedacht hebben (omdat je net die dag meer honger dan gebruikelijk hebt, of gewoon een grote eter bent) dan moet je dat gewoon aangeven. Het is niet zo dat je aan de genade van de chefkok overgeleverd bent toch :)

Wel regelmatig het gevoel dat mn maag (gelukkig) nog niet propvol zit, maar de voldoening bij zulk eten zit toch echt in de heerlijke smaken die je hebt geproefd en het gevoel dat je zo enorm verwend en verzorgd bent gedurende de hele maaltijd.
Oké…. De ene keer dat ik haute cuisine heb gegeten had ik na afloop nog méér honger, vandaar mijn scepsis.
  maandag 7 oktober 2024 @ 21:10:48 #97
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215206253
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 20:36 schreef Leandra het volgende:

[..]
Is het niet eens tijd dat je gewoon ophoudt met je nonsens?
Je claimt wel bij een sterrenrestaurant te hebben gegeten maar post zelfs de naam niet foutloos.

Het is vooral een hoop off-topic geneuzel gelardeerd met complete onzin, mogelijk gemotiveerd door een gebrek aan middelen voor zulke uitspattingen.
En ook in het laatste geval is het waarschijnlijk een kwestie van keuzes maken.
Prima dat je het er niet aan uit wilt geven, doe het vooral niet, maar hou die complete nonsens gewoon voor je.

Ik ga in een topic over concerten en festivals toch ook niet lopen zeiken dat ik het duuuuurrrr vind, en dat ik ¤ 150 voor een 2de rang kaartje echt helemaal belachelijk vind voor 2 uurtjes vermaak van een artiest die mogelijk te laat komt en zelf ook geld zat heeft dus helemaal geen ¤ 150 voor een kaartje hoeft te vragen.

Echt, sod off, dit is niet het "ik ben jaloers op mensen die ¤ 200 pp aan een etentje willen uitgeven" topic.
Och hemel Leandra. Wat een venijn. Maar ik ken jou langer als vandaag. ;)
  maandag 7 oktober 2024 @ 21:13:39 #98
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215206278
Ieder wat wils!
  maandag 7 oktober 2024 @ 21:13:48 #99
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_215206279
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2024 21:10 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]
Och hemel Leandra. Wat een venijn. Maar ik ken jou langer als vandaag. ;)
Dan vandaag.
Maar ik kom tenminste niet ongeïnformeerd zeiken in topics waar het gaat over zaken waar mensen geld uitgeven dat ik het niet waard vind :W
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 7 oktober 2024 @ 21:28:09 #100
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_215206394
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2024 21:13 schreef Leandra het volgende:

[..]
Dan vandaag.
Maar ik kom tenminste niet ongeïnformeerd zeiken in topics waar het gaat over zaken waar mensen geld uitgeven dat ik het niet waard vind :W
Wat ik toch altijd niet bij jou losmaak… het is me wat :Y)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')