Geen idee, als ze het gemeld hebben ben ik het vergeten, maar hij was wel erg lekker.quote:
Ik nietquote:De gerechten zien er lekker uit, maar gezien het nou ook niet de duurste of moeilijkste ingrediënten zijn is dit natuurlijk een bizarre ervaring. Benieuwd hoe lang zo'n toko het uithoudt, daar kom je toch niet een tweede keer lijkt mij
Soms is de beste gang de uitgangquote:Op zaterdag 28 juni 2025 18:29 schreef Cat-astrophe het volgende:
Met honger van tafel bij een door het restaurant aantal uitgedachte gangen… niet oké
Weer een leuke nieuwe tent ontdekt via SDquote:Op zaterdag 5 juli 2025 21:31 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 5-7-2025
Waar: Toko SamaSama in Haarlem.
Cijfer: 8
Impressie:
Via een SocialDeal werden wij gewezen op het bestaan van deze toko annex eetcafé aan de Zijlweg in Haarlem.
[ afbeelding ]
Ze zitten er sinds april 2024. Eigenaar Julian en chefkok Irwan hebben eerder aan de Grote Markt restaurant Bambu gerund. Met SamaSama wilden de mannen geen typische toko openen, zo eentje met vitrines en waar je kunt aanwijzen wat je wilt eten. Zij wilden juist iets hips creëren. Een Indonesisch eetcafé waar je ook kunt afhalen.
Hier proef je de echte rijke en diepe maken van de Indonesische keuken. En ze hebben ook vier andere Indonesische mensen in de keuken staan.
SamaSama betekent in het Indonesisch 'gezamenlijk' maar ook 'graag gedaan'.
Eenvoudige, strakke inrichting.
[ afbeelding ]
De SocialDeal aanbieding is een tweegangen rijsttafel met 38% korting.
We begonnen eerst met elk een Bintang biertje:
[ afbeelding ]
Het voorgerecht was een soto ayam.
[ afbeelding ]
Niet echt een soto ayam zoals we die meestal krijgen. Dit was een wat uitgeklede versie van wel erg lekkere kippenbouillon met wat groenten en een flierpje kip.
Het hoofdgerecht was een rijsttafel, waarbij je kunt kiezen uit een milde, een pittige, een vega en zelfs een vegan versie.
Wij kozen voor de pittige versie:
[ afbeelding ]
Leuke kleine schaaltjes met daarin
• Nasi liwet en nasi putih, (witte rijst en kokosrijst)
• Rendang, (pittig gestoofd rundvlees in kokossaus)
• Ayam bakar taliwang, (gegrilde kippendij in kruidige boemboe)
• Urap urapan, (gestoomde groenten met kruidige kokosdressing)
• Sayur lodeh, (groenten met kokossaus)
• Oseng oseng, (groenten van de week, in dit geval nangka of jackfruit, in zoete soja en laos)
• Keringan, (Tempeh met een wisselende Indonesische topping)
• Telor peteh, (eitje in zoete sambalsaus met petehbonen)
• Saté ayam, (saté van kippendij met pindadressing)
• Gado gado, (gestoomde groenten met pindadressing)
• Kroepoek en
• Pittige aardappelchips
Alle gerechten waren echt heerlijk authentiek gekruid en lekker op smaak.
Met de korting van de SocialDeal waren we inclusief de biertjes totaal 59 euro kwijt.
Als je op zoek bent naar de de echte smaken van de Indonesische keuken is dit een prima adres!
Prijs/kwaliteit: 8/10
Hoewel ik gok van wel, zijn dat prijzen per fles, voor zover je weet?quote:Op zondag 13 juli 2025 12:17 schreef golfer het volgende:
Fuku Ramen heeft ook een enorme leuke verzameling saké's verzameld:
Ik weet het ook niet zeker, maar neem ook aan dat het per fles prijzen zijn. Lijkt mij sterk om voor een glaasje saké 79 euro te moeten betalen.quote:Op maandag 14 juli 2025 12:08 schreef MadMaster het volgende:
Hoewel ik gok van wel, zijn dat prijzen per fles, voor zover je weet?
Goede sake is in NL vaak moeilijk te verkrijgen en is daarom in de horeca aardig aan de prijs, dus het kunnen misschien ook karafjes van een aantal cl zijn.quote:Op maandag 14 juli 2025 12:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik weet het ook niet zeker, maar neem ook aan dat het per fles prijzen zijn. Lijkt mij sterk om voor een glaasje saké 79 euro te moeten betalen.
quote:Op dinsdag 15 juli 2025 20:07 schreef borisz het volgende:
Waar? PeperZout, Haarlem https://restaurantpeperzout.nl/
Wanneer? Vandaag.
Wat at je? Mixed Grill
Impressie?
Kosten? 44,50 voor de mixed grill twee bier en koffie
Cijfer? 7,5,
[ afbeelding ]
Ik moest bij de kapper zijn, die zit tegenwoordig op het Marsmanplein in Haarlem Noord. Daar heb je sinds 2019 midden op het plein PeperZout een Turks/Mediteraans restaurant. Iedere keer als ik er langsloop zit het vol. Zo ook deze dinsdag. Ik had mazzel dat ik om 18u al aanschoof en er een tafeltje vrij was. Reserveren is een must.
Van binnen is het volle bak. Genoeg man bij de grill en in de keuken, ook in de bediening. En met dit soort Turkse restaurants is het personeel goed opgevoed. Deur open als je binnenkomt en weggaat. Letten op zonder opdringerig te zijn.
Vlees is goed. Patat ook lekker. Minpuntje zijn toch de ´sauzen van de tap´. Als je die nu zelf maakt dan heb je zo een 9 te pakken. En nadeel er is alleen Heineken is op de tap. Ben een bierliefhebber, moet je hier niet zijn met alleen Heineken en de Afllgems op fles.
Voor de hele combo een 7,5. Gewoon lekker gegeten waar met een positief gevoel op terugkijkt. Wel aan de dure kant als je de hele kaart bekijkt. Al wil ik best een andere keer de tapas proberen.
Jouw review is leuk, maar het eten vind ik er echt niet bijzonder uitzien . het lijkt wel op iets wat je in een shoarma tent krijgt, voor 11.99.quote:Op dinsdag 15 juli 2025 20:07 schreef borisz het volgende:
PeperZout een Turks/Mediteraans restaurant.
Maar dan is het vlees wel van betere kwaliteit.quote:Op woensdag 16 juli 2025 06:33 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Jouw review is leuk, maar het eten vind ik er echt niet bijzonder uitzien . het lijkt wel op iets wat je in een shoarma tent krijgt, voor 11.99.
Afgaande op bovenstaand, zou ik niet voor dit restaurant kiezen geloof ik
Geen verkeerde prijs voor Amsterdam en de gerechtenquote:Op vrijdag 12 september 2025 12:22 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 11-09-2025
Waar: Five Brothers Fat in Haarlem.
Cijfer: 8,5/10
Impressie:
Om een lastige dag af te sluiten hadden wij via een Social Deal gereserveerd bij het restaurant Five Brothers Fat in de Kleine Houtstraat in Haarlem.
Het is een tapasrestaurant met food to share. De deal hield in dat we elk 1 voorgerecht, 2 hoofdgerechten en 1 nagerecht om te delen konden kiezen. Dat werd ook nog een keer goed uitgelegd door een heel vriendelijke vrouw in de bediening.
Voorgerechten:
[ afbeelding ]
PataNegra , Iberisch, 30 maanden gerijpt.
en
[ afbeelding ]
Geroosterd buikspek met venkel en hoisinsaus. Heel lekker met krokant zwoerd.
Hoofdgerechten:
[ afbeelding ]
Gelakte broccoli met granaatappelpitjes op humus. (dit gerecht was voor Blues alleen, want ik ben geen fan van broccoli en humus).
en
[ afbeelding ]
Iberico ribs met spicy yoghurt en rode pepers.
Mooi mals vlees dat zo van het bot viel.
en
[ afbeelding ]
Steak tartare met Pata Negra mayo, een kwarteleitje, manchego en crostinis.
Mooi gesneden en prima op smaak.
en
[ afbeelding ]
Gambas ajillo met olijfolie, knoflook, rode peper en peterselie met lekker vers dipbrood erbij.
Heel erg lekker, vooral de saus waarin de gamba's lagen.
Bij de gerechten dronk Blues een glas rode Tempranillo en ik een glas witte Sauvignon blanc.
Omdat we best al flink vol zaten hebben we besloten de desserts aan ons voorbij te laten gaan en namen wij in plaats daarvan een kop gewone koffie voor Blues en een espresso voor mij.
Een leuk restaurant met smakelijke hapjes en vriendelijke bediening. Bij het afrekenen vertelde de serveerster ons nog dat de naam binnenkort gaat veranderen en dat ze nog meer op de Spaanse tapastoer gaan. De nieuwe naam wilde zij nog niet aan ons verklappen.
Totaal waren we hiervoor ¤ 84 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8,5/10
Haarlem.quote:Op vrijdag 12 september 2025 12:57 schreef Watmoetjenou het volgende:
Geen verkeerde prijs voor Amsterdam en de gerechten
Dat is dus het voordeel van zo'n Social Deal. Soms echt wel de moeite waard.quote:
Wij vonden het de laatste keer dat wij er waren (met een Social Deal, dat zegt al wat...) ook tegenvallend. Terwijl wij er al jaren kwamen.quote:Op zondag 21 september 2025 09:56 schreef borisz het volgende:
Waar? Specktakel, Haarlem
Wanneer? 20 sep, Verjaardag broertje
Wat at je? Vijf gangen met de wijn erbij
Impressie? volgt
Kosten? Broertje trakteert
Cijfer? 6
Specktakel al jaren een begrip in Haarlem. Ik heb er acht jaar geleden voor het laatst gegeten. En daarvoor meerdere keren. Dat was altijd een feest. Drie jaar geleden heeft Hans de zaak overgenomen. En helaas Specktakel bleek geen spektakel meer.
Hans stond met één kok in de keuken. En met een grote groep in een volle toko in de zaak trokken ze het niet.
We waren op tijd 18u. En in het begin ging het nog goed. Behalve dan dat de bediening niet zn best deed om geld te verdienen. Eerste gang was de zeebaars in het zuur. En die was lekker. Wellicht het beste gerecht van de avond.
Gang twee kan optijd een to kon kai soepje met een garna dumpling. Prima, maar dat was het dan ook. Daarna begon het lange wachten. Denk bijna een uur voordat de kangaroo op tafel kwam. Best lekker. De Bavette van vier. Ik had gewoon een lekker stuk. Maar dat was bij ma en broertje waren sommige stukken te lang doorgegaard.
Het toetje is het toetje.
Specktakel is geen spektakel meer. Daar laat ik het bij.
Andere zaak wilde die eigenlijk... Alleen ja dan moet je maand van te voren reserveren minimaal. Hij was een beetje laat.quote:Op zondag 21 september 2025 19:12 schreef FutureFairytale het volgende:
Zonde Borisz! Of eigenlijk zonde voor je broertje
Wat heb je daar gegeten? Wat vond jij er goed aan?quote:Op zaterdag 27 september 2025 20:04 schreef Knipoogje het volgende:
Normaal heb ik altijd een hekel om bij de Beren te gaan eten, maar ik wilde hier toch een positieve uitzondering plaatsen. En wel de Beren in Veenendaal. Die hebben ook best een relatief hoge google score en dat kan ik beamen.
Gerechten waren goed. Je weet wat je kan verwachten daar, maar ze lieten geen steekjes vallen.
Tot nu toe is er altijd wel wat mis als ik mezelf weer eens per ongeluk bij de Beren bevind omdat ik mijn tafelgenoten niet van keuze kon laten veranderen, maar deze was echt OK!
Wat heeft god voor smaakpapillen?quote:Op zaterdag 27 september 2025 21:10 schreef Lospedrosa het volgende:
Ik vind die restaurant recensies van gewone burgers die denken de smaakpapillen van God te hebben altijd zo triest.
Dan negeer je dit topic maar. Je hoeft niet te lezen of te reageren.quote:Op zaterdag 27 september 2025 21:10 schreef Lospedrosa het volgende:
Ik vind die restaurant recensies van gewone burgers die denken de smaakpapillen van God te hebben altijd zo triest.
SPOILER: FOTO's!Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het was echt
PS Hotel Princenhof te Earnewald krijgt het eten een 7,5. Daar maandag gegeten, maar heb ik geen foto?s van. Doe ik even zo af.
[ Bericht 1% gewijzigd door borisz op 08-10-2025 23:56:58 ]winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |