abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 23 juni 2025 @ 23:26:29 #201
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_218027386
quote:
0s.gif Op maandag 23 juni 2025 21:28 schreef borisz het volgende:
Waar? Duin en Kruidberg, Santpoort-Noord
Wanneer? 22 juni 2025
Wat at je? Vijf gangen verrassingsmenu
Impressie? zie hieronder
Kosten? 400 voor incluis fooi. Processco vooraf. 3x 5 gangen en 2,5 wijnarrangement
Cijfer? 8,5

Ma wordt over twee dagen 65. Dat moet gevierd worden. Zelf organiseert ze niets, maar de laatste jaren is traditie om een dagje weg te gaan. Dat zat er nu niet in, maar we pakten wel uit qua restaurant.
Vroegah Vrienden van Jacob (ster) en Brasserie Denk. Nu één restaurant en een grote lounge/bar. Keuken nog altijd wel op niveau.


Tijd geleden alweer dat wij er waren. Maar weer eens een keer doen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_218064850
Kopie van SCULpost.

Ik was bij Bonboon, veganistisch restaurant in Amsterdam.

Bonboon heeft een vast menu, staat op de website dus je weet in theorie waar je aan begint. Volgens mij stonden er ook wat losse dingetjes op de kaart maar daar kwamen we niet voor dus niet naar gekeken.
Je kunt kiezen tussen 4 en 5 gangen, met wijn- of theearrangement (of wat je los wil bestellen). Wij deden thee. 5 gangen thee, waarbij ik nu al kan verklappen dat 3 van de 5 bij de eerste proef een beetje yucky waren, maar bij het eten opeens heel lekker en een fijne aanvulling.

Dit aten we

Een amuse van engelenhaar met pistacheiets, pistachenoten en nog iets wat duizend lekkerder was dan het klonk.

Voorgerecht
Zucchini fritti – labneh – tomaat-, abrikoos- & chilijam – salade van verse tomaat & abrikoos – oregano & pijnboompitten

Bizar lekker. Een combinatie waar ik bepaald niet van zou denken dat het werkte maar het werkte.

Tussengerecht
Dolmades gevuld met gerookte venkel & rijst – ingemaakte citroen – ingelegde venkel – walnoot aïoli – geroosterde paprika – munt & dille

Vrij heftig rokerig, te heftig als je geen ingelegde venkel bij je dolmadehap at, wat moeilijke aïoli als je niet van walnoten houdt, maar alles in combinatie, m.n. dus met die ingelegde venkel, was ook weer helemaal fijn.


Tegen de tijd dat het hoofdgerecht kwam zaten we er een uur en drie kwartier. Gezien de kleine portie voor en tussen hadden we écht honger. Was wel teleurstellend wat toen op het volgende bord verscheen.

Hoofdgerecht
Swiss chard malfatti – gremolata-boter – gestoofde tuinbonen, kikkererwten & artisjok – gerookte chili-olie

Dit bord kwam op tafel met 3 van die bolletjes, kikkererwten for size. Zoals de bovenste oogt klopt beter dan de onderste. GEEN TUINBONEN }:| }:| }:|
Bolletjes nogal neutraal, om niet te zeggen smakeloos, maar de 'boter' en chili-olie waren lekker genoeg om ze redelijk te coaten en dan toch weer lekker te maken.
Wel bizar weinig. Kleinste hoofdgerecht dat ik ooit ergens at.

Pre-dessert
Poppy seed french toast – kersen & biet in zwarte knoflook- bietendressing – gefermenteerde cashewroom

Deze en het voorgerecht waren de lekkerste van de avond. Superknapperige (dwerg)wentelteef en die bietjes O+ O+
Gehalveerde kers ernaast, voor weer een indicatie van het formaat.

Nagerecht
Perzik sorbet – witte chocoladecrème – perzik, framboos & zuring – krokant tuile
Foto vergeten. Ja, gewoon lekker. Beter dan verwacht want ik hou niet zo van witte choco en deze smaakte toch wel prima.

En toen

Nog nooit gedaan of nodig gevonden.

195 euro (ex fooi) betaald voor 2 personen eten en drinken en we gingen allebei niet voldaan weg.
Zeker voor Mrs V is dat bizar, die heeft niet zoveel nodig.

Dus ik zou het zeker aanraden als je geld teveel hebt en de rest van de dag goed eet, maar als je meer gaat voor een goeie prijs-kwantiteit verhouding moet je dit zeker links laten liggen.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zaterdag 28 juni 2025 @ 16:28:58 #203
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_218065852
Waar was die labneh van gemaakt?

De gerechten zien er lekker uit, maar gezien het nou ook niet de duurste of moeilijkste ingrediënten zijn is dit natuurlijk een bizarre ervaring. Benieuwd hoe lang zo'n toko het uithoudt, daar kom je toch niet een tweede keer lijkt mij
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_218066795
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juni 2025 16:28 schreef Molo het volgende:
Waar was die labneh van gemaakt?
Geen idee, als ze het gemeld hebben ben ik het vergeten, maar hij was wel erg lekker.
quote:
De gerechten zien er lekker uit, maar gezien het nou ook niet de duurste of moeilijkste ingrediënten zijn is dit natuurlijk een bizarre ervaring. Benieuwd hoe lang zo'n toko het uithoudt, daar kom je toch niet een tweede keer lijkt mij
Ik niet :N
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_218067315
Met honger van tafel bij een door het restaurant aantal uitgedachte gangen… niet oké :N
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 28 juni 2025 @ 18:54:39 #206
299769 SoS87
FC Utereg
pi_218067472
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juni 2025 18:29 schreef Cat-astrophe het volgende:
Met honger van tafel bij een door het restaurant aantal uitgedachte gangen… niet oké :N
Soms is de beste gang de uitgang
  zaterdag 28 juni 2025 @ 21:23:34 #207
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_218068672
Wanneer: 28-6-2025
Waar: Hotel, restaurant, café Carillon in Haarlem
Cijfer: 7
Impressie:

We hadden dit weer via een Social Deal gereserveerd met 36 % korting op de normale prijs.
Carillon ligt aan de Grote Markt met uitzicht op de St. Bavo.
We konden daarvoor 3 gangen a la carte kiezen.
Het was stralend mooi weer en gelukkig konden we nog een tafeltje op het terras krijgen.
We begonnen met elk een biertje:


Voorgerechten:

Voor mij de in knoflook gebakken garnalen. Prima.
Voor Blues:

Carpaccio van zalm met roomkaas. Ook alweer gewoon goed.

Hoofdgerechten:


Voor B. de kip caprice (kip in pesto, met mozzarella, aubergine en tomaat)
Vrij droge kipfilets met te veel mozzarella en pesto. Door Blues daar veel van opzij geschoven.
De patat die erbij werd geserveerd was voor ons te veel en hebben we laten staan.

Ik had gekozen voor op de huid gebakken zeebaars met vissaus:

Voor mij ook wat te veel, maar verder wel goed gebakken.

Desserts:


Voor Blues volstond een kop koffie en voor mijzelf had ik een crème brûlée besteld.

De bediening was (met 1 Engelstalig meisje) wel attent en vriendelijk.
Totaal waren wij, met elk 2 biertjes erbij, 71,50 euro kwijt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 5 juli 2025 @ 21:31:21 #208
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_218133947
Wanneer: 5-7-2025
Waar: Toko SamaSama in Haarlem.
Cijfer: 8
Impressie:

Via een SocialDeal werden wij gewezen op het bestaan van deze toko annex eetcafé aan de Zijlweg in Haarlem.

Ze zitten er sinds april 2024. Eigenaar Julian en chefkok Irwan hebben eerder aan de Grote Markt restaurant Bambu gerund. Met SamaSama wilden de mannen geen typische toko openen, zo eentje met vitrines en waar je kunt aanwijzen wat je wilt eten. Zij wilden juist iets hips creëren. Een Indonesisch eetcafé waar je ook kunt afhalen.
Hier proef je de echte rijke en diepe maken van de Indonesische keuken. En ze hebben ook vier andere Indonesische mensen in de keuken staan.
SamaSama betekent in het Indonesisch 'gezamenlijk' maar ook 'graag gedaan'.
Eenvoudige, strakke inrichting.

De SocialDeal aanbieding is een tweegangen rijsttafel met 38% korting.

We begonnen eerst met elk een Bintang biertje:


Het voorgerecht was een soto ayam.

Niet echt een soto ayam zoals we die meestal krijgen. Dit was een wat uitgeklede versie van wel erg lekkere kippenbouillon met wat groenten en een flierpje kip.

Het hoofdgerecht was een rijsttafel, waarbij je kunt kiezen uit een milde, een pittige, een vega en zelfs een vegan versie.
Wij kozen voor de pittige versie:

Leuke kleine schaaltjes met daarin
• Nasi liwet en nasi putih, (witte rijst en kokosrijst)
• Rendang, (pittig gestoofd rundvlees in kokossaus)
• Ayam bakar taliwang, (gegrilde kippendij in kruidige boemboe)
• Urap urapan, (gestoomde groenten met kruidige kokosdressing)
• Sayur lodeh, (groenten met kokossaus)
• Oseng oseng, (groenten van de week, in dit geval nangka of jackfruit, in zoete soja en laos)
• Keringan, (Tempeh met een wisselende Indonesische topping)
• Telor peteh, (eitje in zoete sambalsaus met petehbonen)
• Saté ayam, (saté van kippendij met pindadressing)
• Gado gado, (gestoomde groenten met pindadressing)
• Kroepoek en
• Pittige aardappelchips

Alle gerechten waren echt heerlijk authentiek gekruid en lekker op smaak.
Met de korting van de SocialDeal waren we inclusief de biertjes totaal 59 euro kwijt.
Als je op zoek bent naar de de echte smaken van de Indonesische keuken is dit een prima adres!
Prijs/kwaliteit: 8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 5 juli 2025 @ 21:58:07 #209
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_218134206
Fuck, nu heb ik zin in Indonesisch eten :( Er zit wel een Indonesiër in Buenos Aires trouwens, 1x geweest, érg lekker gegegen maar ook wel de hoofdprijs betaald...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_218134214
quote:
88s.gif Op zaterdag 5 juli 2025 21:31 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 5-7-2025
Waar: Toko SamaSama in Haarlem.
Cijfer: 8
Impressie:

Via een SocialDeal werden wij gewezen op het bestaan van deze toko annex eetcafé aan de Zijlweg in Haarlem.
[ afbeelding ]
Ze zitten er sinds april 2024. Eigenaar Julian en chefkok Irwan hebben eerder aan de Grote Markt restaurant Bambu gerund. Met SamaSama wilden de mannen geen typische toko openen, zo eentje met vitrines en waar je kunt aanwijzen wat je wilt eten. Zij wilden juist iets hips creëren. Een Indonesisch eetcafé waar je ook kunt afhalen.
Hier proef je de echte rijke en diepe maken van de Indonesische keuken. En ze hebben ook vier andere Indonesische mensen in de keuken staan.
SamaSama betekent in het Indonesisch 'gezamenlijk' maar ook 'graag gedaan'.
Eenvoudige, strakke inrichting.
[ afbeelding ]
De SocialDeal aanbieding is een tweegangen rijsttafel met 38% korting.

We begonnen eerst met elk een Bintang biertje:
[ afbeelding ]

Het voorgerecht was een soto ayam.
[ afbeelding ]
Niet echt een soto ayam zoals we die meestal krijgen. Dit was een wat uitgeklede versie van wel erg lekkere kippenbouillon met wat groenten en een flierpje kip.

Het hoofdgerecht was een rijsttafel, waarbij je kunt kiezen uit een milde, een pittige, een vega en zelfs een vegan versie.
Wij kozen voor de pittige versie:
[ afbeelding ]
Leuke kleine schaaltjes met daarin
• Nasi liwet en nasi putih, (witte rijst en kokosrijst)
• Rendang, (pittig gestoofd rundvlees in kokossaus)
• Ayam bakar taliwang, (gegrilde kippendij in kruidige boemboe)
• Urap urapan, (gestoomde groenten met kruidige kokosdressing)
• Sayur lodeh, (groenten met kokossaus)
• Oseng oseng, (groenten van de week, in dit geval nangka of jackfruit, in zoete soja en laos)
• Keringan, (Tempeh met een wisselende Indonesische topping)
• Telor peteh, (eitje in zoete sambalsaus met petehbonen)
• Saté ayam, (saté van kippendij met pindadressing)
• Gado gado, (gestoomde groenten met pindadressing)
• Kroepoek en
• Pittige aardappelchips

Alle gerechten waren echt heerlijk authentiek gekruid en lekker op smaak.
Met de korting van de SocialDeal waren we inclusief de biertjes totaal 59 euro kwijt.
Als je op zoek bent naar de de echte smaken van de Indonesische keuken is dit een prima adres!
Prijs/kwaliteit: 8/10
Weer een leuke nieuwe tent ontdekt via SD :Y)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 13 juli 2025 @ 12:17:47 #211
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_218199044
Wanneer: 12-07-2025
Waar: Fuku Ramen in Amsterdam.
Cijfer: 9,5
Impressie:

Nadat Mara Grimm van Het Parool en Hiske Versprille van De Volkskrant allebei een lyrische recensie over dit restaurant hadden geschreven, is de wachttijd om daar te mogen eten opgelopen tot ruim 3,5 maanden.
Mara Grimm gaf het een 9,5 met de te koptekst "Fuku Ramen komt gevaarlijk dicht in de buurt van perfectie" en Hiske Versprille gaf het een 9 met als koptekst "Obsceen goede smaken".

Fuku (Japans voor geluk) is eigendom van een Pools echtpaar, Jakub en Aleksandra Karczewski die al lange tijd in Amsterdam wonen en in Japan bevangen raakten door de ramenkoorts – Jakub deed zelfs een speciale noedelsoepopleiding in Osaka. Tijdens de corona-pandemie begonnen ze een afhaalhandeltje bij sterrenstaurant De Kas, waar hij destijds chef was. Na een geslaagde crowdfundingactie openden ze hun eigen zaak op een rustig hoekje in Amsterdam-Oost, waar ze nu een zesgangen-menu serveren met een kom ramen als hoofdgerecht.
Ze zijn open van donderdag t/m zondag.

Eindelijk was het dus zover, na ruim 3 maanden onszelf wekelijks op de wachtlijst gezet te hebben, konden we daar terecht.
Het is een betrekkelijk kleine zaak met ca. 20 plekken, zowel aan tafel als aan de bar, met een semi-open keuken waarin je Jakub en een assistent kunt zien werken. De bediening is in handen van Aleksandra en 2 anderen. De voertaal is voornamelijk Engels.


Nadat wij aan een tafel in de hoek waren gaan zitten kregen we al gauw het menu van deze dag:

Fuku Ramen heeft ook een enorme leuke verzameling saké's verzameld:

Wij namen als aperitief een bruisende saké, een Toyokuni, en kozen daarnaast voor onbeperkt plat gefilterd water.
De fles water werd op een hele leuke onderzetter neergezet:


Amuses.
Allereerst kregen we een drietal amuse geserveerd.

Sashimi van zalm, chawanushi (delicate, hartige custard met een gelei van soja) en daarop een stukje coquille en stukjes aubergine van de BBQ met chilipeper er bovenop. Meteen al heerlijke bijzondere smaakjes.

1e gerecht.

Ika:

Dunne plakjes gebrande inktvis met een oesterschuim, zeewier, ziltige zeeplantjes, tuinerwtjes en dubbel gedopte tuinbonen.
Alweer heel erg lekker!

2e gerecht.
Mosseltjes:

Een aantal mosseltjes van de BBQ, geserveerd op 2 metalen spiezen met bloemkoolschuim, gepofte rijst en soja.
Een smaaksensatie!

Bij deze gerechten dronken wij, naast het water, voor mij een Japans pilsje en voor Blues een kombucha van sencha en zwarte thee met hibiscus en sinaasappel.



3e gerecht.
Tarbot van de BBQ:

Een mooi aan de buitenkant geroosterd stuk Noordzee tarbot met bimi en een saus van visgraten, boter en zeeduivellever.
Vooral die saus was buitengewoon lekker.

4e gerecht.
Het hoofdgerecht, waar de zaak haar naam aan heeft verbonden:
Shoyu Ramen:

Een grote kom zelfgemaakte ramen in een kippenbouillon met 5 (!!) verschillende soorten soja (3 uit Japan en 2 uit...Rotterdam), lente-ui, een gemarineerd eitje, plakken varkens-lende, knapperige stukjes koningsboleet en Australische truffel.
Vooral de bouillon met de soja was super lekker van smaak.

5e gerecht.
Kakigori.

Door Jakub in de keuken op een speciaal apparaat gemaakt schaafijs met een siroop van aardbeien en verjus met daar bovenop mascarpone.
Een heerlijk fris pré-dessert na de grote kom shoyu ramen.

6e gerecht.
Monaka Wagashi.


Een Japanse zoetigheid, bestaande uit 2 koekjes van mochi-rijst met daartussen gemarineerde kersen en een miso-karamel en daarbovenop boekweit-ijs.
Wel aan de zoete kant, maar met name de miso-karamel met kleine knapperige stukjes boekweit was heel bijzonder.
Het mooie lepeltje waarmee we dit aten lag op een steentje uit Kyoto.

Totaal waren we, inclusief de drankjes, voor deze bijzonder lekkere ervaring 203 euro kwijt.
Conclusie:
De hoge cijfers die de recensenten van de kranten gaven zijn volkomen terecht. Als je een bijzondere avond vol met aparte en originele smaken wilt hebben, dan is het die wachttijd van ruim 3 maanden echt de moeite waard.

Prijs/kwaliteit: 9,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 14 juli 2025 @ 12:08:05 #212
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_218209057
quote:
88s.gif Op zondag 13 juli 2025 12:17 schreef golfer het volgende:

Fuku Ramen heeft ook een enorme leuke verzameling saké's verzameld:

Hoewel ik gok van wel, zijn dat prijzen per fles, voor zover je weet?
  maandag 14 juli 2025 @ 12:13:40 #213
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_218209120
quote:
7s.gif Op maandag 14 juli 2025 12:08 schreef MadMaster het volgende:

Hoewel ik gok van wel, zijn dat prijzen per fles, voor zover je weet?
Ik weet het ook niet zeker, maar neem ook aan dat het per fles prijzen zijn. Lijkt mij sterk om voor een glaasje saké 79 euro te moeten betalen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 14 juli 2025 @ 12:36:44 #214
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_218209264
quote:
0s.gif Op maandag 14 juli 2025 12:13 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik weet het ook niet zeker, maar neem ook aan dat het per fles prijzen zijn. Lijkt mij sterk om voor een glaasje saké 79 euro te moeten betalen.
Goede sake is in NL vaak moeilijk te verkrijgen en is daarom in de horeca aardig aan de prijs, dus het kunnen misschien ook karafjes van een aantal cl zijn.
Ik hoop over een tijdje de proef op de som te kunnen nemen…
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 15 juli 2025 @ 20:07:14 #215
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_218222848
Waar? PeperZout, Haarlem https://restaurantpeperzout.nl/
Wanneer? Vandaag.
Wat at je? Mixed Grill
Impressie?
Kosten? 44,50 voor de mixed grill twee bier en koffie
Cijfer? 7,5,


Ik moest bij de kapper zijn, die zit tegenwoordig op het Marsmanplein in Haarlem Noord. Daar heb je sinds 2019 midden op het plein PeperZout een Turks/Mediteraans restaurant. Iedere keer als ik er langsloop zit het vol. Zo ook deze dinsdag. Ik had mazzel dat ik om 18u al aanschoof en er een tafeltje vrij was. Reserveren is een must.

Van binnen is het volle bak. Genoeg man bij de grill en in de keuken, ook in de bediening. En met dit soort Turkse restaurants is het personeel goed opgevoed. Deur open als je binnenkomt en weggaat. Letten op zonder opdringerig te zijn.
Vlees is goed. Patat ook lekker. Minpuntje zijn toch de ´sauzen van de tap´. Als je die nu zelf maakt dan heb je zo een 9 te pakken. En nadeel er is alleen Heineken is op de tap. Ben een bierliefhebber, moet je hier niet zijn met alleen Heineken en de Afllgems op fles.

Voor de hele combo een 7,5. Gewoon lekker gegeten waar met een positief gevoel op terugkijkt :). Wel aan de dure kant als je de hele kaart bekijkt. Al wil ik best een andere keer de tapas proberen.

[ Bericht 1% gewijzigd door borisz op 15-07-2025 20:22:55 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_218223345
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2025 20:07 schreef borisz het volgende:
Waar? PeperZout, Haarlem https://restaurantpeperzout.nl/
Wanneer? Vandaag.
Wat at je? Mixed Grill
Impressie?
Kosten? 44,50 voor de mixed grill twee bier en koffie
Cijfer? 7,5,

[ afbeelding ]
Ik moest bij de kapper zijn, die zit tegenwoordig op het Marsmanplein in Haarlem Noord. Daar heb je sinds 2019 midden op het plein PeperZout een Turks/Mediteraans restaurant. Iedere keer als ik er langsloop zit het vol. Zo ook deze dinsdag. Ik had mazzel dat ik om 18u al aanschoof en er een tafeltje vrij was. Reserveren is een must.

Van binnen is het volle bak. Genoeg man bij de grill en in de keuken, ook in de bediening. En met dit soort Turkse restaurants is het personeel goed opgevoed. Deur open als je binnenkomt en weggaat. Letten op zonder opdringerig te zijn.
Vlees is goed. Patat ook lekker. Minpuntje zijn toch de ´sauzen van de tap´. Als je die nu zelf maakt dan heb je zo een 9 te pakken. En nadeel er is alleen Heineken is op de tap. Ben een bierliefhebber, moet je hier niet zijn met alleen Heineken en de Afllgems op fles.

Voor de hele combo een 7,5. Gewoon lekker gegeten waar met een positief gevoel op terugkijkt :). Wel aan de dure kant als je de hele kaart bekijkt. Al wil ik best een andere keer de tapas proberen.
:D :D :D die prijs :R
pi_218225158
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2025 20:07 schreef borisz het volgende:

PeperZout een Turks/Mediteraans restaurant.
Jouw review is leuk, maar het eten vind ik er echt niet bijzonder uitzien . het lijkt wel op iets wat je in een shoarma tent krijgt, voor 11.99.
Afgaande op bovenstaand, zou ik niet voor dit restaurant kiezen geloof ik :)
  Moderator / Redactie Sport woensdag 16 juli 2025 @ 12:29:03 #218
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_218227745
quote:
14s.gif Op woensdag 16 juli 2025 06:33 schreef Xlarge het volgende:

[..]
Jouw review is leuk, maar het eten vind ik er echt niet bijzonder uitzien . het lijkt wel op iets wat je in een shoarma tent krijgt, voor 11.99.
Afgaande op bovenstaand, zou ik niet voor dit restaurant kiezen geloof ik :)
Maar dan is het vlees wel van betere kwaliteit.
Overallplaatje in acht genomen (prijs, sauzen, enz) kom ik daarom tot een 7,5.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 16 juli 2025 @ 15:06:54 #219
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_218229264
Jezus, alles is duurder geworden en dat vind ik heftig maar die prijzen hier zijn echt bezopen hoor.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Official ESF Kreviewer vrijdag 25 juli 2025 @ 23:22:17 #220
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_218324234
Waar? La Provence Driebergen (1 ster)
Wanneer? Vandaag.
Wat at je? 10 amuse gangen als afsluiting voor de vakantie. Restaurant gaat dan tijdelijk dicht. 17 gerechtjes in totaal.

Impressie?
Kosten? 700 voor 4 personen incl tip.
Cijfer? 8,5.

Door de grote hoeveelheid gerechten en geen menu keuze, niet onthouden wat het allemaal was. Heel veel vis, kwartel, oesters, etc

Alle fotos:
https://imgur.com/a/F2PD47i









  Moderator / Redactie Sport vrijdag 29 augustus 2025 @ 19:37:57 #221
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_218624460
Waar? Brasserie Van Dam te Amsterdam https://www.vandambrasserie.nl/
Wanneer? 28 augustus 2025
Wat at je? De Cafe de Paris Steak
Impressie? -
Kosten? 110. 2x hoofd. 2x toet. 1x wijn 2x Oeidipus, fles bruiswater.
Cijfer? 7,5

Met ma naar het Concertgebouw. Hapje eten vooraf. Ik ging op zoek naar iets dichtbij, niet te veel Zuid, want september dure maand. Amsterdamse collega's zijn meer want west, noord en Oost dus moest ik hebben van mn eigen onderzoek. Uiteindelijk voor Van Dam gekozen, op tien minuten lopen van Concertgebouw. Nooit gerealiseerd dat dit de toko is van Nicolette van Dam dr broer.
Ma was later. Coentunnel zet nu de vakantie voorbij is Amsterdam stond vanaf 14u op slot.

We gingen voor een hoofdgerecht en bijgerechten.
Ik ging voor de Steak de Paris en ma voor de broodje Pulled Chicken.
Vleesch wordt gegrild op een groen ei.



Vleesch goed. Saus lekker. Alleen zo helemaal overgoten... Flinke brok toast erbij op de saus weg te dippen. Die heb ik bijna niet aangeraakt. We hadden Groene asperges (van de grill), krop salade en zoeteraardappelpatat erbij. Die werden gebruikt voor de saus op te snoepen :P.
Verder geen foto´s. Ma had de Pulled Chicken. Die was :9

Er was tijd voor een toetje.
Ik had de creme brulee en ma de Pecan karameltaart. Creme Brulee was prima. Pecan ook lekker, maar aan de (te) zoete kant.

Overall een prima zaak. Gemixed publiek tussen Zuid en toeristen. Lekker gegeten. Ook niet wow.

[ Bericht 1% gewijzigd door borisz op 29-08-2025 20:39:07 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 12 september 2025 @ 12:22:36 #222
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_218749049
Wanneer: 11-09-2025
Waar: Five Brothers Fat in Haarlem.
Cijfer: 8,5/10
Impressie:

Om een lastige dag af te sluiten hadden wij via een Social Deal gereserveerd bij het restaurant Five Brothers Fat in de Kleine Houtstraat in Haarlem.
Het is een tapasrestaurant met food to share. De deal hield in dat we elk 1 voorgerecht, 2 hoofdgerechten en 1 nagerecht om te delen konden kiezen. Dat werd ook nog een keer goed uitgelegd door een heel vriendelijke vrouw in de bediening.

Voorgerechten:

PataNegra , Iberisch, 30 maanden gerijpt.

en


Geroosterd buikspek met venkel en hoisinsaus. Heel lekker met krokant zwoerd.

Hoofdgerechten:


Gelakte broccoli met granaatappelpitjes op humus. (dit gerecht was voor Blues alleen, want ik ben geen fan van broccoli en humus).

en

Iberico ribs met spicy yoghurt en rode pepers.
Mooi mals vlees dat zo van het bot viel.

en

Steak tartare met Pata Negra mayo, een kwarteleitje, manchego en crostinis.
Mooi gesneden en prima op smaak.

en

Gambas ajillo met olijfolie, knoflook, rode peper en peterselie met lekker vers dipbrood erbij.
Heel erg lekker, vooral de saus waarin de gamba's lagen.

Bij de gerechten dronk Blues een glas rode Tempranillo en ik een glas witte Sauvignon blanc.

Omdat we best al flink vol zaten hebben we besloten de desserts aan ons voorbij te laten gaan en namen wij in plaats daarvan een kop gewone koffie voor Blues en een espresso voor mij.

Een leuk restaurant met smakelijke hapjes en vriendelijke bediening. Bij het afrekenen vertelde de serveerster ons nog dat de naam binnenkort gaat veranderen en dat ze nog meer op de Spaanse tapastoer gaan. De nieuwe naam wilde zij nog niet aan ons verklappen.

Totaal waren we hiervoor ¤ 84 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8,5/10

[ Bericht 1% gewijzigd door golfer op 12-09-2025 12:32:34 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_218749457
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2025 12:22 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 11-09-2025
Waar: Five Brothers Fat in Haarlem.
Cijfer: 8,5/10
Impressie:

Om een lastige dag af te sluiten hadden wij via een Social Deal gereserveerd bij het restaurant Five Brothers Fat in de Kleine Houtstraat in Haarlem.
Het is een tapasrestaurant met food to share. De deal hield in dat we elk 1 voorgerecht, 2 hoofdgerechten en 1 nagerecht om te delen konden kiezen. Dat werd ook nog een keer goed uitgelegd door een heel vriendelijke vrouw in de bediening.

Voorgerechten:
[ afbeelding ]
PataNegra , Iberisch, 30 maanden gerijpt.

en

[ afbeelding ]
Geroosterd buikspek met venkel en hoisinsaus. Heel lekker met krokant zwoerd.

Hoofdgerechten:

[ afbeelding ]
Gelakte broccoli met granaatappelpitjes op humus. (dit gerecht was voor Blues alleen, want ik ben geen fan van broccoli en humus).

en
[ afbeelding ]
Iberico ribs met spicy yoghurt en rode pepers.
Mooi mals vlees dat zo van het bot viel.

en
[ afbeelding ]
Steak tartare met Pata Negra mayo, een kwarteleitje, manchego en crostinis.
Mooi gesneden en prima op smaak.

en
[ afbeelding ]
Gambas ajillo met olijfolie, knoflook, rode peper en peterselie met lekker vers dipbrood erbij.
Heel erg lekker, vooral de saus waarin de gamba's lagen.

Bij de gerechten dronk Blues een glas rode Tempranillo en ik een glas witte Sauvignon blanc.

Omdat we best al flink vol zaten hebben we besloten de desserts aan ons voorbij te laten gaan en namen wij in plaats daarvan een kop gewone koffie voor Blues en een espresso voor mij.

Een leuk restaurant met smakelijke hapjes en vriendelijke bediening. Bij het afrekenen vertelde de serveerster ons nog dat de naam binnenkort gaat veranderen en dat ze nog meer op de Spaanse tapastoer gaan. De nieuwe naam wilde zij nog niet aan ons verklappen.

Totaal waren we hiervoor ¤ 84 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8,5/10
Geen verkeerde prijs voor Amsterdam en de gerechten
Nee ik ben niet nieuw, ben gewoon mijn wachtwoord kwijt van mijn mail
  vrijdag 12 september 2025 @ 13:17:30 #224
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_218749655
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2025 12:57 schreef Watmoetjenou het volgende:

Geen verkeerde prijs voor Amsterdam en de gerechten
Haarlem.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_218749966
quote:
3s.gif Op vrijdag 12 september 2025 13:17 schreef golfer het volgende:

[..]
Haarlem.
OEPS maar dan nog
Nee ik ben niet nieuw, ben gewoon mijn wachtwoord kwijt van mijn mail
  vrijdag 12 september 2025 @ 13:57:58 #226
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_218750005
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2025 13:51 schreef Watmoetjenou het volgende:

OEPS maar dan nog
Dat is dus het voordeel van zo'n Social Deal. Soms echt wel de moeite waard.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_218750612
Die ham ziet er zó goed uit :9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Redactie Sport zondag 21 september 2025 @ 09:56:26 #228
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_218829729
Waar? Specktakel, Haarlem
Wanneer? 20 sep, Verjaardag broertje
Wat at je? Vijf gangen met de wijn erbij
Impressie? volgt
Kosten? Broertje trakteert
Cijfer? 6

Specktakel al jaren een begrip in Haarlem. Ik heb er acht jaar geleden voor het laatst gegeten. En daarvoor meerdere keren. Dat was altijd een feest. Drie jaar geleden heeft Hans de zaak overgenomen. En helaas Specktakel bleek geen spektakel meer.
Hans stond met één kok in de keuken. En met een grote groep in een volle toko in de zaak trokken ze het niet.

We waren op tijd 18u. En in het begin ging het nog goed. Behalve dan dat de bediening niet zn best deed om geld te verdienen. Eerste gang was de zeebaars in het zuur. En die was lekker. Wellicht het beste gerecht van de avond.
Gang twee kan optijd een to kon kai soepje met een garna dumpling. Prima, maar dat was het dan ook. Daarna begon het lange wachten. Denk bijna een uur voordat de kangaroo op tafel kwam. Best lekker. De Bavette van vier. Ik had gewoon een lekker stuk. Maar dat was bij ma en broertje waren sommige stukken te lang doorgegaard.
Het toetje is het toetje.

Specktakel is geen spektakel meer. Daar laat ik het bij.





winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 21 september 2025 @ 11:25:19 #229
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_218830747
quote:
0s.gif Op zondag 21 september 2025 09:56 schreef borisz het volgende:
Waar? Specktakel, Haarlem
Wanneer? 20 sep, Verjaardag broertje
Wat at je? Vijf gangen met de wijn erbij
Impressie? volgt
Kosten? Broertje trakteert
Cijfer? 6

Specktakel al jaren een begrip in Haarlem. Ik heb er acht jaar geleden voor het laatst gegeten. En daarvoor meerdere keren. Dat was altijd een feest. Drie jaar geleden heeft Hans de zaak overgenomen. En helaas Specktakel bleek geen spektakel meer.
Hans stond met één kok in de keuken. En met een grote groep in een volle toko in de zaak trokken ze het niet.

We waren op tijd 18u. En in het begin ging het nog goed. Behalve dan dat de bediening niet zn best deed om geld te verdienen. Eerste gang was de zeebaars in het zuur. En die was lekker. Wellicht het beste gerecht van de avond.
Gang twee kan optijd een to kon kai soepje met een garna dumpling. Prima, maar dat was het dan ook. Daarna begon het lange wachten. Denk bijna een uur voordat de kangaroo op tafel kwam. Best lekker. De Bavette van vier. Ik had gewoon een lekker stuk. Maar dat was bij ma en broertje waren sommige stukken te lang doorgegaard.
Het toetje is het toetje.

Specktakel is geen spektakel meer. Daar laat ik het bij.

Wij vonden het de laatste keer dat wij er waren (met een Social Deal, dat zegt al wat...) ook tegenvallend. Terwijl wij er al jaren kwamen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_218837420
Zonde Borisz! Of eigenlijk zonde voor je broertje -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Redactie Sport zondag 21 september 2025 @ 19:29:43 #231
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_218837569
quote:
1s.gif Op zondag 21 september 2025 19:12 schreef FutureFairytale het volgende:
Zonde Borisz! Of eigenlijk zonde voor je broertje -O-
Andere zaak wilde die eigenlijk... Alleen ja dan moet je maand van te voren reserveren minimaal. Hij was een beetje laat. :+
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_218879032
@borisz herkenbaar, het eten is goed, maar de entourage is niet best (meer).
Soortgelijke ervaringen jaar geleden, en dan denk je dat het aan jou ligt :{
pi_218887122
Normaal heb ik altijd een hekel om bij de Beren te gaan eten, maar ik wilde hier toch een positieve uitzondering plaatsen. En wel de Beren in Veenendaal. Die hebben ook best een relatief hoge google score en dat kan ik beamen.
Gerechten waren goed. Je weet wat je kan verwachten daar, maar ze lieten geen steekjes vallen.
Tot nu toe is er altijd wel wat mis als ik mezelf weer eens per ongeluk bij de Beren bevind omdat ik mijn tafelgenoten niet van keuze kon laten veranderen, maar deze was echt OK!

- Gyoza als voorgerecht waren goed op smaak
- Crunchy chicken in een bord met pittig gewokte groentes. Niks mis mee
- Mijn eigen burger...tja, vleeskwaliteit was uiteraard niet top, maar was verder ook prima klaargemaakt.

Meestal was er altijd wel iets mis. Rauwe zalm, gortdroge saté. Slappe patat etc.

[ Bericht 24% gewijzigd door Knipoogje op 28-09-2025 08:30:09 ]
beter een knipoog dan een blauw oog
  zaterdag 27 september 2025 @ 20:55:07 #234
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_218887465
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2025 20:04 schreef Knipoogje het volgende:
Normaal heb ik altijd een hekel om bij de Beren te gaan eten, maar ik wilde hier toch een positieve uitzondering plaatsen. En wel de Beren in Veenendaal. Die hebben ook best een relatief hoge google score en dat kan ik beamen.
Gerechten waren goed. Je weet wat je kan verwachten daar, maar ze lieten geen steekjes vallen.
Tot nu toe is er altijd wel wat mis als ik mezelf weer eens per ongeluk bij de Beren bevind omdat ik mijn tafelgenoten niet van keuze kon laten veranderen, maar deze was echt OK!
Wat heb je daar gegeten? Wat vond jij er goed aan?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_218887593
Ik vind die restaurant recensies van gewone burgers die denken de smaakpapillen van God te hebben altijd zo triest. :')
Vakman pur sang
  zaterdag 27 september 2025 @ 21:18:08 #236
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_218887661
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 september 2025 21:10 schreef Lospedrosa het volgende:
Ik vind die restaurant recensies van gewone burgers die denken de smaakpapillen van God te hebben altijd zo triest. :')
Wat heeft god voor smaakpapillen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_218887679
Ik was vandaag bij Downies & Brownies in Ede. Mijn tafelgenoot had een Latte Macchiato en appeltaart en ik had een koffie verkeerd met havermelk (+¤0,80) en lepeltaart.

Ik ben helaas vergeten een foto te maken maar hij zag er precies zo uit als het plaatje van de website. Behalve die blauwe bessen die ernaast liggen, bij mij zaten ze gewoon allemaal in het potje.



Was lekker, wel een beetje veel dus ik had niet alles opgegeten en toen was de bediening overstuur. Dat was wel geestig.
Ik geef het geheel een 7.6.
Ik moet niks, ik wil jou, ik moet gaan
pi_218887681
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 september 2025 21:10 schreef Lospedrosa het volgende:
Ik vind die restaurant recensies van gewone burgers die denken de smaakpapillen van God te hebben altijd zo triest. :')
Dan negeer je dit topic maar. Je hoeft niet te lezen of te reageren.

Verder met recensies.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator / Redactie Sport woensdag 8 oktober 2025 @ 23:51:02 #239
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_218972401
Waar? Oan Tafel, Wergea https://oantafel.nl/
Wanneer? Gisteren
Wat at je? 6 gangen verrassingsmenu en erbij bijpassende wijnen
Impressie? hieronder
Kosten? de baas betaalt.
Cijfer? 9,5

Met werk waren we op driedaagse in Fryslan. Op dinsdag gingen we na een dag hard werken bootje varen naar Wergea. Daar heb je restaurant Oan Tafel. Chefkok Geert-Jan Vaartjes is tig jaar teruggekeerd in zijn geboortedorp. Heeft het vak geleerd oa in De Librije, Bokkedoorns en La Rive. Sinds 2021 is hij terug in zn dorp en is er een restaurant in Dutch Cuisine begonnen. De zaak ging speciaal voor ons open omdat we met een grote groep waren. We zaten met zn allen aan de lange bar en keken toe de koks de gerechten afmaakten.

Je hebt de keuze uit vier, zes of acht gangen. Wij gingen voor zes met bijpassende wijnen. Als je wil kan het ook met bier Ze hebben een koelkast vol met Friese bieren.
Wat. Een. Feest. Alles smaakvol. Heerlijke gerechten. Ik heb niet alles onthouden. Jullie moeten het even doen met de foto's. Het was _O_. Goeie wijncombo's.

Alles komt uit eigen tuin of in de buurt. Het vleesgerecht was een plaatselijke bambi. Alles klopte. Echt één groot feest. Dit is waarom je uiteten gaat. Het begon al met de heerlijke amuses die niet op de foto staan. .

SPOILER: FOTO's!
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het was echt _O_


PS Hotel Princenhof te Earnewald krijgt het eten een 7,5. Daar maandag gegeten, maar heb ik geen foto?s van. Doe ik even zo af.

[ Bericht 1% gewijzigd door borisz op 08-10-2025 23:56:58 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_218985613
Waar? Spaanse wijnbar Peps https://peps-amsterdam.nl/
Wanneer 8 oktober 2025
Wat at je?
Pulpo
octopus van de plancha met paprika-saffraansaus en
gebakken aardappel, 12,50

Entrecôte
dun gesneden gegrilde entrecôte met rozemarijnzout, 14

Zeebaars
op de huid gebakken zeebaars met frisse citroen
beurre blanc 14

ik dronk er 2 glazen pinot grigio bij van 5 euro per glas

De eettentjes volgen elkaar in hoog tempo op in Amsterdam oud-west sommige overleven het en andere weer niet.
Deze zaak is onlangs pas geopend, hiervoor zat er een vegetarische Italiaan in die het niet overleefd heeft.

Het is een alleraardigste zaak met een echte Spaanse uitstraling en een keur aan lekkere hapjes.
Niet nodig om te reserveren er was genoeg plaats om 5 uur in de middag, misschien dat het later op de avond drukker is, vriendelijke bediening en het eten vond ik ook erg goed,

helaas geen foto's gemaakt, maar het zag er allemaal erg goed uit en het smaakte uitstekend :9

8 / 10

[ Bericht 0% gewijzigd door Karzai op 10-10-2025 22:06:44 ]
pi_218986266
waar, chinees kiosk afhaal tentje bij het westerpark
https://www.tripadvisor.n(...)olland_Province.html

wanneer eind september

wat at je ?
crepes met pekingeend
dumplings met varkensvlees

Ik was al bekend met dit Chinese tentje want ik fiets er bijna elke dag langs als ik naar mijn werk ga, en zag er altijd veel mensen voor staan wat mij ervan weerhield om in de rij te gaan staan
maar na een lange vermoeiende werkdag zag ik dat het wat rustiger was en greep ik mijn kans

ik gaf de nummers van mijn bestellingen door en kreeg een pieper in mijn handen voor wanneer mijn bestelling klaar was, de bestellingen gingen allemaal in hoog tempo door en na ongeveer een half uurtje ging de pieper af en kon ik mijn maaltje halen.

ik nam het eten mee naar huis en zag dat de crepe met pekingeend behoorlijk fors was en na er een paar happen genomen te hebben ook behoorlijk machtig, maar het is allemaal in de loop van de avond toch in mijn maag terecht gekomen

de dumplings met varkensvlees vond ik erg lekker

ik was in totaal 20 euro kwijt, je kunt er in principe met 2 personen van eten

7/10

[ Bericht 3% gewijzigd door Karzai op 10-10-2025 21:19:45 ]
pi_218990581
Waar? Smaekmakers in Uden in samenwerking met Books, Beers & Beyond
Wanneer? 10 oktober
Wat at je?

"Een Avond op Zweinstein"

Een compleet gethematiseerd Harry Potter-diner met gerechten geïnspireerd op de films en boeken met 5 bijzondere bieren. Filmfragmenten, verhalen, eten met special effects en achtergrondinformatie in unieke setting met zwevende kaarsen, bezemstelen, brulbrieven en meer.

Ik heb niet onthouden wat het allemaal was maar hierbij de foto's:








Het hoogtepunt was voor mij het groentetuintje en de gouden snaai.


Kosten? 75 euro pp
Cijfer? 9
pi_218991011
Ziet er prachtig uit @Sarabi
We have far more in common than that which devides us..
pi_219050420
Waar? De Heeren van Liedekercke
Wanneer? 18 oktober, uitje met ons biergilde
Wat at je?
We begonnen met 3 amuses




Met zo'n grote groep mis je nog wel eens de uitleg :+ Dus ik weet alleen dat de eerste iets met garnaaltjes was en de laatste een mosselsoepje.

Als hoofdgerecht had ik de Heeren-burger. Hamburger van Angus Aberdeen, met Breydelspek, gekonfijte ajuin, sodalitaskaas en mosterdsaus van Heerenbier.



Hierbij dronk ik het huisbier en een mooie geuze van 12 jaar oud.




Impressie?
We gingen vooral voor de grote keuze aan speciaal bier, maar het eten was bovenverwachting goed.

Kosten? Precieze rekening moeten we nog krijgen maar zal rond de 55 euro zitten.

Cijfer? 9+
pi_219050563
En nog eentje van het uitje gisteren:

Waar? Brouwerij Vandeoirsprong in Oirschot
Wanneer? 18 oktober
Wat at je?

Pittige flammkuchen met een proefplankje bockbieren




Impressie?
Beter eten dan dat je in de meeste proeflokalen tegenkomt ^O^

Kosten? 26,50


Cijfer? 8
pi_219051066
Die flammkuchen ziet er heerlijk uit. Wat waren de toppings?
We have far more in common than that which devides us..
pi_219051112
quote:
0s.gif Op zondag 19 oktober 2025 12:04 schreef Kaatje1 het volgende:
Die flammkuchen ziet er heerlijk uit. Wat waren de toppings?
Crème fraiche, jalapenos, gekruid gehakt, rode ui, emmentaler en pittige saus.
pi_219051156
quote:
0s.gif Op zondag 19 oktober 2025 12:11 schreef Sarabi het volgende:

[..]
Crème fraiche, jalapenos, gekruid gehakt, rode ui, emmentaler en pittige saus.
Goed na te maken dus. Kwam van de week een recept van flammkuchen tegen met smeerkaas ipv crème fraiche. Lijkt me ook erg lekker
We have far more in common than that which devides us..
pi_219052571
Ik krijg wel error van die snijwijze :D
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_219054320
quote:
0s.gif Op zondag 19 oktober 2025 16:39 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik krijg wel error van die snijwijze :D
Snap ik :D
pi_219102766
Lunch bij Valuas. Tot 2022 in het bezit van een Michelin * , nu niet meer. Wij waren er met een speciale reden, waarover later meer…

We waren de enige gasten. Wat eerder leidde tot het gevoel dat we af en toe een beetje vergeten werden dan dat we meer aandacht kregen. Nu was de inpandige brasserie in full swing dus dat verklaart het wel.


Appel/gember cocktail. Lekker fris!


Amuses: vooraan met wortel (zoetig en crunch) ‘hamburgertje’ was balkenbrij met macaron (lekker, niet teveel bloedsmaak gelukkig, Valuas bal (prima goedgevulde bitterbal met kalf en truffel).


Amuse: kreeftensoep (tafelgenoot vond hem te slap, ik houd niet van te sterke kreeftsmaak dus precies goed) en kroepoekje met Hollandse garnaal en een zuurtje.


Voor: terrine van raap met langoustine, komkommer, zeegroenten, wasabi ijs en ‘kaviaar van een plant’. Iets meer detail was fijn geweest :P
Lekker fris en licht.


Hoofd: duivenborst met kool en paddenstoelen. En ter plekke opgegoten jus van duif met kaneel, koffie en chocolade. Kannetje bleef op tafel staan, daar houden we van! Kannetje ging dan ook leeg :9



Toet: drie bereidingen van passievrucht. In een naburig dorp gekweekt. Houden we ook van. Eerste twee bordjes vooral zoet, de derde (de sandwich met suikerspin erop) was met verveine en dat was een fijne gematigde afsluiting.

Tijd voor de rekening en wat formaliteiten.
Mijn tafelgenoot is namelijk al jaren naarstig de strippenkaart van Route Culinaire aan het vullen.
In totaal 24 restaurants en bij 20 handtekeningen van de chef word je met een tafelgenoot uitgenodigd voor https://lespatronscuisiniers.nl/product/ticket-chefs-table/
Vriend heeft twee kaarten (in diverse samenstellingen krijgt hij hulp ze vol te krijgen) en bij beiden nog twee restaurants te gaan tot de 20 :D
Values was nummer 19, reservering voor nummer 20 staat voor volgend weekend. Want er zit druk achter: het gala is dit jaar vervroegd naar eind november.
Hij had al contact gehad met de organisatie: of geplaatste reserveringen plus 18 handtekeningen voldoende was.

Nee! We willen 20 handtekeningen zien :7

Chef kwam bij ons persoonlijk tekenen en zag dat we goed op weg waren. Dus vriend vertelt bovenstaand verhaaltje. ‘Nah, wat een onzin! Mag ik je kaarten misschien kopiëren? Dan bel ik maandag naar <naam> en ga ik regelen dat jullie mogen komen hoor’

Oké dan :D *O*
Ben benieuwd of hij het geregeld krijgt, zou wel gaaf zijn! En anders gaan we volgend jaar.

Waardering: 8/10 (extra punt dankzij toffe chef, want overig personeel was niet heel attent en dat me een saus als hoogtepunt bijblijft zegt ook wel wat)
Kosten: pp zo’n 100 euro (ik moet het tikkie nog krijgen)

Edit: ploaties lijken niet te werken, sorry ;(
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_219102857
Stomme plaatjes zeg
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_219102897
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 oktober 2025 16:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Edit: ploaties lijken niet te werken, sorry
Je hebt het verkeerd gedaan.
pi_219102917
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2025 17:17 schreef -Sigaartje het volgende:

[..]
Je hebt het verkeerd gedaan.
Joh, serieus!?
En ik maar denken dat de bits en bytes mij persoonlijk haten en voor alle anderen wel werken :')
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_219103829
Ik krijg die Imgur plaatjes ook nog nauwelijks of zelfs niet geplaatst, ik doe het ook niet veel, mede daardoor.
anonieme razernist
  zaterdag 25 oktober 2025 @ 21:21:15 #256
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_219104798
quote:
15s.gif Op zaterdag 25 oktober 2025 19:39 schreef NoCigar het volgende:
Ik krijg die Imgur plaatjes ook nog nauwelijks of zelfs niet geplaatst, ik doe het ook niet veel, mede daardoor.
Ik krijg het ook niet meer voor elkaar. Was altijd supermakkelijk maar nu geen idee hoe het moet
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_219104884
Het ligt dus niet helemaal aan mij *O* Want ik deed precies hetzelfde wat ik altijd deed. Stom Imgur :(
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 25 oktober 2025 @ 21:53:36 #258
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_219105045
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 oktober 2025 21:31 schreef Cat-astrophe het volgende:
Het ligt dus niet helemaal aan mij *O* Want ik deed precies hetzelfde wat ik altijd deed. Stom Imgur :(
Imgur heeft het fout gedaan :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_219105162
Test



Rest doetutnie
  zaterdag 25 oktober 2025 @ 22:47:58 #260
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_219105500
Ik gebruik al jaren imgbb.com, zonder problemen
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_219105716
quote:
80s.gif Op zaterdag 25 oktober 2025 22:47 schreef flipsen het volgende:
Ik gebruik al jaren imgbb.com, zonder problemen
#metoo
pi_219106338
Je moet achter een afbeelding altijd iets als .png .jpg of .gif oid hebben staan, anders kopieer je gewoon de foute link
Nee ik ben niet nieuw, ben gewoon mijn wachtwoord kwijt van mijn mail
pi_219106380
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 oktober 2025 22:06 schreef Blues het volgende:
Test

[ afbeelding ]

Rest doetutnie
Wel vreemd, de ene wel en de rest niet. Iets anders gedaan?
anonieme razernist
  zondag 26 oktober 2025 @ 10:13:06 #264
63722 z80
I fink you freaky
pi_219107858
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 oktober 2025 16:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Lunch bij Valuas. Tot 2022 in het bezit van een Michelin * , nu niet meer. Wij waren er met een speciale reden, waarover later meer…

We waren de enige gasten. Wat eerder leidde tot het gevoel dat we af en toe een beetje vergeten werden dan dat we meer aandacht kregen. Nu was de inpandige brasserie in full swing dus dat verklaart het wel.

Kniperdeknip

Oké dan :D *O*
Ben benieuwd of hij het geregeld krijgt, zou wel gaaf zijn! En anders gaan we volgend jaar.

Waardering: 8/10 (extra punt dankzij toffe chef, want overig personeel was niet heel attent en dat me een saus als hoogtepunt bijblijft zegt ook wel wat)
Kosten: pp zo’n 100 euro (ik moet het tikkie nog krijgen)

Edit: ploaties lijken niet te werken, sorry ;(
Plaatjes werken wel. Moet je alleen wel de juiste url gebruiken.
https://imgur.com/a/IY7KZGq#RxzXfrV voor het album.
https://i.imgur.com/RxzXfrV.jpeg voor het eerste plaatje. Dit tussen de [img] en beeld.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zondag 2 november 2025 @ 13:18:11 #265
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219176261
Wanneer: 1 november 2025
Waar: Restaurant Tatsumi in Hoofddorp
Cijfer: 7
Impressie:

Via een Social Deal (met 37% korting) maakten wij gebruik van een Hotpot menu bij Restaurant Tatsumi in Hoofddorp.
(De kwaliteit van de foto's is dit keer wat minder.)
De gezamenlijke entree met een ander Japans restaurant:


De originele Hotpot-tafels waarbij de hotpot-pan op een in de tafel ingebouwd verwarmings-element werd gezet werd niet meer door hen gebruikt. Dit is zoals het was:

Nu is dat deel van de tafel niet meer in gebruik en omdat je niet met de knieën onder de tafel kan, door een of ander rooster, is het niet comfortabel en handig om de nieuwe hotpot, die op een verhoogde brander wordt gezet, te gebruiken, ook omdat daardoor de stoelen te laag zijn.
We kregen eerst een verrassings voorgerecht:

Dun gesneden uien en komkommer met gerookte kipstukjes.

We dronken daarbij en ook bij de rest van de gerechten een fris (want bevat ook een beetje yuzu) Japans biertje, Rinji:


Na een (slecht verstaanbare) uitleg door de Japanse gastvrouw werd de hotpotpan op het verhoogde brandertje gezet en moesten we wachten totdat de door haar opgeschonken bouillon, met de grappige gelei-bouillon in de vorm van een beertje ook vloeibaar werd en ging koken.
Wat we jammer vonden is dat alle groentes al in de hotpot zaten en niet apart op tafel werden gezet.

Opschenken:



De groentes waren spinazie, shiitake paddenstoelen, enoki paddenstoelen, lente ui, wortel, mini maiskolfjes en Chinese kool.

Daarbij werd om in de bouillon te garen apart op tafel geserveerd:

Entrecote lapjes (tegen meerprijs was ook Wagyu beschikbaar).


Udon en gestoomde gehaktballetjes van kip en uit de zee grote garnalen, zeeduivel, coquilles en corvinafilet.

Met wat onhandig geklieder van ons (hete gegaarde garnalen pellen zonder gereedschap of vingerdoekjes) hebben we wel smakelijk van alle ingrediënten gegeten.

Tenslotte volgde er nog een verrassings dessert:

Vanille-ijs, slagroom, stukjes mango en een knapperige chocoladerol.

In totaal waren wij met z'n tweeën 82, 50 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 7/10
We vonden het wel een leuke ervaring, maar wat ons betreft daar niet voor herhaling vatbaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_219230381
Waar? Vuurtoren eiland (Amsterdam)

Wanneer? Dit weekend

Wat at je? Een 5-gangen menu met oa hert, prei en mais ijs.

Impressie In een uur vaar je met de boot vanaf Ijburg naar dit eiland in het Markermeer. Onderweg geniet je met je gezelschap van een borrelplankje en een drankje. Onderweg mooi uitzicht over Amsterdam.

Op het eiland aangekomen lopen een klein rondje, nadat we allemaal een gaslampje hebben ontvangen. We krijgen wat uitleg over het eiland en gaan dan naar binnen. Momenteel draaien ze het winter restaurant in een soort bunker, zeer sfeervol met kaarsen en kachels. In de zomer eet je in de kas met uitzicht over het meer, ook spectaculair denk ik.

Eenmaal binnen een warm ontvangst. Zeer vriendelijk en kundig personeel. We starten met huisgemaakt zuurdesem brood en gezouten boter. Leuk weetje: in de keuken is geen aansluiting op gas dus ze koken met open vuur.




























Daarna genoten van diverse gangen met oa hert, prei, biet, zeebaars en een toetje van mais ijs. Erg smakelijk allemaal! Geen enorme porties maar meer dan genoeg. Tussendoor als extra nog een klein kaasbordje en terug op de boot wat zoetigheid. Wat een ervaring!

Kosten? Diner, boottocht en bijdragen voor het eiland is ¤120. Bijpassend wijnarrangement is ¤50 en bijpassend sappenarrangement is ¤35. Drankjes op de boot ook los af te rekenen.

Cijfer? 9, was echt een avondvullende, culinaire ervaring in een zeer prettige ambiance. Personeel was zeer goed op elkaar ingespeeld, alles verliep super gestroomlijnd.

[ Bericht 5% gewijzigd door dertigjarenzon op 09-11-2025 14:17:26 ]
pi_219230438
Twintig euro voor boot én diner? Met die gerechten? :D Dat moet toch een typfout zijn lijkt me. Indien niet: waar kan ik me aanmelden?

Toffe ervaring en ambiance, wel ^O^
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 9 november 2025 @ 14:12:26 #268
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_219230462
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2025 14:02 schreef dertigjarenzon het volgende:
Waar? Vuurtoren eiland (Amsterdam)

Wanneer? Dit weekend

Wat at je? Een 5-gangen menu met oa hert, prei en mais ijs.

Impressie In een uur vaar je met de boot vanaf Ijburg naar dit eiland in het Markermeer. Onderweg geniet je met je gezelschap van een borrelplankje en een drankje. Onderweg mooi uitzicht over Amsterdam.

Op het eiland aangekomen lopen een klein rondje, nadat we allemaal een gaslampje hebben ontvangen. We krijgen wat uitleg over het eiland en gaan dan naar binnen. Momenteel draaien ze het winter restaurant in een soort bunker, zeer sfeervol met kaarsen en kachels. In de zomer eet je in de kas met uitzicht over het meer, ook spectaculair denk ik.

Eenmaal binnen een warm ontvangst. Zeer vriendelijk en kundig personeel. We starten met huisgemaakt zuurdesem brood en gezouten boter. Leuk weetje: in de keuken is geen aansluiting op gas dus ze koken met open vuur.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]


Daarna genoten van diverse gangen met oa hert, prei, biet, zeebaars en een toetje van mais ijs. Erg smakelijk allemaal! Geen enorme porties maar meer dan genoeg. Tussendoor als extra nog een klein kaasbordje en terug op de boot wat zoetigheid. Wat een ervaring!

Kosten? Diner, boottocht en bijdragen voor het eiland is ¤20. Bijpassend wijnarrangement is ¤50 en bijpassend sappenarrangement is ¤35

Cijfer? 9, was echt een avondvullende, culinaire ervaring in een zeer prettige ambiance. Personeel was zeer goed op elkaar ingespeeld, alles verliep super gestroomlijnd.
Klinkt tof! :)

Qua prijzen zie ik hier iets anders:
Prijzen:
• Boottocht retour | ¤25
• 5 gangen menu | borrelplank heen | zoet terug ¤85
• Bijdrage onderhoud monumenten eiland | ¤10

Deze prijzen zijn wél hetzelfde:
• Arrangement bijpassende wijnen | ¤50
• Bijpassende sappen, kefir & kombucha | ¤35
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_219230485
haha ja uiteraard typfout, excuus! Heb het aangepast.

En oja minpuntje, 3 maanden van tevoren reserveren met grote kans dat je op de wachtlijst komt. Wij hadden geluk dat iemand had geannuleerd.
  zondag 9 november 2025 @ 14:26:09 #270
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_219230555
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2025 14:10 schreef Cat-astrophe het volgende:
Twintig euro voor boot én diner? Met die gerechten? :D Dat moet toch een typfout zijn lijkt me. Indien niet: waar kan ik me aanmelden?

Toffe ervaring en ambiance, wel ^O^
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2025 14:12 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Klinkt tof! :)

Qua prijzen zie ik hier iets anders:
Prijzen:
• Boottocht retour | ¤25
• 5 gangen menu | borrelplank heen | zoet terug ¤85
• Bijdrage onderhoud monumenten eiland | ¤10

Deze prijzen zijn wél hetzelfde:
• Arrangement bijpassende wijnen | ¤50
• Bijpassende sappen, kefir & kombucha | ¤35
;)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zondag 9 november 2025 @ 20:28:23 #271
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219234479
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2025 14:02 schreef dertigjarenzon het volgende:
Waar? Vuurtoren eiland (Amsterdam)

Wanneer? Dit weekend

Wat at je? Een 5-gangen menu met oa hert, prei en mais ijs.

-knip-
Heel leuk en smakelijk.
We zetten het op ons verlanglijstje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')