Tijd geleden alweer dat wij er waren. Maar weer eens een keer doen.quote:Op maandag 23 juni 2025 21:28 schreef borisz het volgende:
Waar? Duin en Kruidberg, Santpoort-Noord
Wanneer? 22 juni 2025
Wat at je? Vijf gangen verrassingsmenu
Impressie? zie hieronder
Kosten? 400 voor incluis fooi. Processco vooraf. 3x 5 gangen en 2,5 wijnarrangement
Cijfer? 8,5
Ma wordt over twee dagen 65. Dat moet gevierd worden. Zelf organiseert ze niets, maar de laatste jaren is traditie om een dagje weg te gaan. Dat zat er nu niet in, maar we pakten wel uit qua restaurant.
Vroegah Vrienden van Jacob (ster) en Brasserie Denk. Nu één restaurant en een grote lounge/bar. Keuken nog altijd wel op niveau.
Geen idee, als ze het gemeld hebben ben ik het vergeten, maar hij was wel erg lekker.quote:
Ik nietquote:De gerechten zien er lekker uit, maar gezien het nou ook niet de duurste of moeilijkste ingrediënten zijn is dit natuurlijk een bizarre ervaring. Benieuwd hoe lang zo'n toko het uithoudt, daar kom je toch niet een tweede keer lijkt mij
Soms is de beste gang de uitgangquote:Op zaterdag 28 juni 2025 18:29 schreef Cat-astrophe het volgende:
Met honger van tafel bij een door het restaurant aantal uitgedachte gangen… niet oké
Weer een leuke nieuwe tent ontdekt via SDquote:Op zaterdag 5 juli 2025 21:31 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 5-7-2025
Waar: Toko SamaSama in Haarlem.
Cijfer: 8
Impressie:
Via een SocialDeal werden wij gewezen op het bestaan van deze toko annex eetcafé aan de Zijlweg in Haarlem.
[ afbeelding ]
Ze zitten er sinds april 2024. Eigenaar Julian en chefkok Irwan hebben eerder aan de Grote Markt restaurant Bambu gerund. Met SamaSama wilden de mannen geen typische toko openen, zo eentje met vitrines en waar je kunt aanwijzen wat je wilt eten. Zij wilden juist iets hips creëren. Een Indonesisch eetcafé waar je ook kunt afhalen.
Hier proef je de echte rijke en diepe maken van de Indonesische keuken. En ze hebben ook vier andere Indonesische mensen in de keuken staan.
SamaSama betekent in het Indonesisch 'gezamenlijk' maar ook 'graag gedaan'.
Eenvoudige, strakke inrichting.
[ afbeelding ]
De SocialDeal aanbieding is een tweegangen rijsttafel met 38% korting.
We begonnen eerst met elk een Bintang biertje:
[ afbeelding ]
Het voorgerecht was een soto ayam.
[ afbeelding ]
Niet echt een soto ayam zoals we die meestal krijgen. Dit was een wat uitgeklede versie van wel erg lekkere kippenbouillon met wat groenten en een flierpje kip.
Het hoofdgerecht was een rijsttafel, waarbij je kunt kiezen uit een milde, een pittige, een vega en zelfs een vegan versie.
Wij kozen voor de pittige versie:
[ afbeelding ]
Leuke kleine schaaltjes met daarin
• Nasi liwet en nasi putih, (witte rijst en kokosrijst)
• Rendang, (pittig gestoofd rundvlees in kokossaus)
• Ayam bakar taliwang, (gegrilde kippendij in kruidige boemboe)
• Urap urapan, (gestoomde groenten met kruidige kokosdressing)
• Sayur lodeh, (groenten met kokossaus)
• Oseng oseng, (groenten van de week, in dit geval nangka of jackfruit, in zoete soja en laos)
• Keringan, (Tempeh met een wisselende Indonesische topping)
• Telor peteh, (eitje in zoete sambalsaus met petehbonen)
• Saté ayam, (saté van kippendij met pindadressing)
• Gado gado, (gestoomde groenten met pindadressing)
• Kroepoek en
• Pittige aardappelchips
Alle gerechten waren echt heerlijk authentiek gekruid en lekker op smaak.
Met de korting van de SocialDeal waren we inclusief de biertjes totaal 59 euro kwijt.
Als je op zoek bent naar de de echte smaken van de Indonesische keuken is dit een prima adres!
Prijs/kwaliteit: 8/10
Hoewel ik gok van wel, zijn dat prijzen per fles, voor zover je weet?quote:Op zondag 13 juli 2025 12:17 schreef golfer het volgende:
Fuku Ramen heeft ook een enorme leuke verzameling saké's verzameld:
Ik weet het ook niet zeker, maar neem ook aan dat het per fles prijzen zijn. Lijkt mij sterk om voor een glaasje saké 79 euro te moeten betalen.quote:Op maandag 14 juli 2025 12:08 schreef MadMaster het volgende:
Hoewel ik gok van wel, zijn dat prijzen per fles, voor zover je weet?
Goede sake is in NL vaak moeilijk te verkrijgen en is daarom in de horeca aardig aan de prijs, dus het kunnen misschien ook karafjes van een aantal cl zijn.quote:Op maandag 14 juli 2025 12:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik weet het ook niet zeker, maar neem ook aan dat het per fles prijzen zijn. Lijkt mij sterk om voor een glaasje saké 79 euro te moeten betalen.
quote:Op dinsdag 15 juli 2025 20:07 schreef borisz het volgende:
Waar? PeperZout, Haarlem https://restaurantpeperzout.nl/
Wanneer? Vandaag.
Wat at je? Mixed Grill
Impressie?
Kosten? 44,50 voor de mixed grill twee bier en koffie
Cijfer? 7,5,
[ afbeelding ]
Ik moest bij de kapper zijn, die zit tegenwoordig op het Marsmanplein in Haarlem Noord. Daar heb je sinds 2019 midden op het plein PeperZout een Turks/Mediteraans restaurant. Iedere keer als ik er langsloop zit het vol. Zo ook deze dinsdag. Ik had mazzel dat ik om 18u al aanschoof en er een tafeltje vrij was. Reserveren is een must.
Van binnen is het volle bak. Genoeg man bij de grill en in de keuken, ook in de bediening. En met dit soort Turkse restaurants is het personeel goed opgevoed. Deur open als je binnenkomt en weggaat. Letten op zonder opdringerig te zijn.
Vlees is goed. Patat ook lekker. Minpuntje zijn toch de ´sauzen van de tap´. Als je die nu zelf maakt dan heb je zo een 9 te pakken. En nadeel er is alleen Heineken is op de tap. Ben een bierliefhebber, moet je hier niet zijn met alleen Heineken en de Afllgems op fles.
Voor de hele combo een 7,5. Gewoon lekker gegeten waar met een positief gevoel op terugkijkt. Wel aan de dure kant als je de hele kaart bekijkt. Al wil ik best een andere keer de tapas proberen.
Jouw review is leuk, maar het eten vind ik er echt niet bijzonder uitzien . het lijkt wel op iets wat je in een shoarma tent krijgt, voor 11.99.quote:Op dinsdag 15 juli 2025 20:07 schreef borisz het volgende:
PeperZout een Turks/Mediteraans restaurant.
Maar dan is het vlees wel van betere kwaliteit.quote:Op woensdag 16 juli 2025 06:33 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Jouw review is leuk, maar het eten vind ik er echt niet bijzonder uitzien . het lijkt wel op iets wat je in een shoarma tent krijgt, voor 11.99.
Afgaande op bovenstaand, zou ik niet voor dit restaurant kiezen geloof ik
Geen verkeerde prijs voor Amsterdam en de gerechtenquote:Op vrijdag 12 september 2025 12:22 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 11-09-2025
Waar: Five Brothers Fat in Haarlem.
Cijfer: 8,5/10
Impressie:
Om een lastige dag af te sluiten hadden wij via een Social Deal gereserveerd bij het restaurant Five Brothers Fat in de Kleine Houtstraat in Haarlem.
Het is een tapasrestaurant met food to share. De deal hield in dat we elk 1 voorgerecht, 2 hoofdgerechten en 1 nagerecht om te delen konden kiezen. Dat werd ook nog een keer goed uitgelegd door een heel vriendelijke vrouw in de bediening.
Voorgerechten:
[ afbeelding ]
PataNegra , Iberisch, 30 maanden gerijpt.
en
[ afbeelding ]
Geroosterd buikspek met venkel en hoisinsaus. Heel lekker met krokant zwoerd.
Hoofdgerechten:
[ afbeelding ]
Gelakte broccoli met granaatappelpitjes op humus. (dit gerecht was voor Blues alleen, want ik ben geen fan van broccoli en humus).
en
[ afbeelding ]
Iberico ribs met spicy yoghurt en rode pepers.
Mooi mals vlees dat zo van het bot viel.
en
[ afbeelding ]
Steak tartare met Pata Negra mayo, een kwarteleitje, manchego en crostinis.
Mooi gesneden en prima op smaak.
en
[ afbeelding ]
Gambas ajillo met olijfolie, knoflook, rode peper en peterselie met lekker vers dipbrood erbij.
Heel erg lekker, vooral de saus waarin de gamba's lagen.
Bij de gerechten dronk Blues een glas rode Tempranillo en ik een glas witte Sauvignon blanc.
Omdat we best al flink vol zaten hebben we besloten de desserts aan ons voorbij te laten gaan en namen wij in plaats daarvan een kop gewone koffie voor Blues en een espresso voor mij.
Een leuk restaurant met smakelijke hapjes en vriendelijke bediening. Bij het afrekenen vertelde de serveerster ons nog dat de naam binnenkort gaat veranderen en dat ze nog meer op de Spaanse tapastoer gaan. De nieuwe naam wilde zij nog niet aan ons verklappen.
Totaal waren we hiervoor ¤ 84 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8,5/10
Haarlem.quote:Op vrijdag 12 september 2025 12:57 schreef Watmoetjenou het volgende:
Geen verkeerde prijs voor Amsterdam en de gerechten
Dat is dus het voordeel van zo'n Social Deal. Soms echt wel de moeite waard.quote:
Wij vonden het de laatste keer dat wij er waren (met een Social Deal, dat zegt al wat...) ook tegenvallend. Terwijl wij er al jaren kwamen.quote:Op zondag 21 september 2025 09:56 schreef borisz het volgende:
Waar? Specktakel, Haarlem
Wanneer? 20 sep, Verjaardag broertje
Wat at je? Vijf gangen met de wijn erbij
Impressie? volgt
Kosten? Broertje trakteert
Cijfer? 6
Specktakel al jaren een begrip in Haarlem. Ik heb er acht jaar geleden voor het laatst gegeten. En daarvoor meerdere keren. Dat was altijd een feest. Drie jaar geleden heeft Hans de zaak overgenomen. En helaas Specktakel bleek geen spektakel meer.
Hans stond met één kok in de keuken. En met een grote groep in een volle toko in de zaak trokken ze het niet.
We waren op tijd 18u. En in het begin ging het nog goed. Behalve dan dat de bediening niet zn best deed om geld te verdienen. Eerste gang was de zeebaars in het zuur. En die was lekker. Wellicht het beste gerecht van de avond.
Gang twee kan optijd een to kon kai soepje met een garna dumpling. Prima, maar dat was het dan ook. Daarna begon het lange wachten. Denk bijna een uur voordat de kangaroo op tafel kwam. Best lekker. De Bavette van vier. Ik had gewoon een lekker stuk. Maar dat was bij ma en broertje waren sommige stukken te lang doorgegaard.
Het toetje is het toetje.
Specktakel is geen spektakel meer. Daar laat ik het bij.
Andere zaak wilde die eigenlijk... Alleen ja dan moet je maand van te voren reserveren minimaal. Hij was een beetje laat.quote:Op zondag 21 september 2025 19:12 schreef FutureFairytale het volgende:
Zonde Borisz! Of eigenlijk zonde voor je broertje
Wat heb je daar gegeten? Wat vond jij er goed aan?quote:Op zaterdag 27 september 2025 20:04 schreef Knipoogje het volgende:
Normaal heb ik altijd een hekel om bij de Beren te gaan eten, maar ik wilde hier toch een positieve uitzondering plaatsen. En wel de Beren in Veenendaal. Die hebben ook best een relatief hoge google score en dat kan ik beamen.
Gerechten waren goed. Je weet wat je kan verwachten daar, maar ze lieten geen steekjes vallen.
Tot nu toe is er altijd wel wat mis als ik mezelf weer eens per ongeluk bij de Beren bevind omdat ik mijn tafelgenoten niet van keuze kon laten veranderen, maar deze was echt OK!
Wat heeft god voor smaakpapillen?quote:Op zaterdag 27 september 2025 21:10 schreef Lospedrosa het volgende:
Ik vind die restaurant recensies van gewone burgers die denken de smaakpapillen van God te hebben altijd zo triest.
Dan negeer je dit topic maar. Je hoeft niet te lezen of te reageren.quote:Op zaterdag 27 september 2025 21:10 schreef Lospedrosa het volgende:
Ik vind die restaurant recensies van gewone burgers die denken de smaakpapillen van God te hebben altijd zo triest.
SPOILER: FOTO's!Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het was echt
PS Hotel Princenhof te Earnewald krijgt het eten een 7,5. Daar maandag gegeten, maar heb ik geen foto?s van. Doe ik even zo af.
[ Bericht 1% gewijzigd door borisz op 08-10-2025 23:56:58 ]winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
Crème fraiche, jalapenos, gekruid gehakt, rode ui, emmentaler en pittige saus.quote:Op zondag 19 oktober 2025 12:04 schreef Kaatje1 het volgende:
Die flammkuchen ziet er heerlijk uit. Wat waren de toppings?
Goed na te maken dus. Kwam van de week een recept van flammkuchen tegen met smeerkaas ipv crème fraiche. Lijkt me ook erg lekkerquote:Op zondag 19 oktober 2025 12:11 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Crème fraiche, jalapenos, gekruid gehakt, rode ui, emmentaler en pittige saus.
Snap ikquote:Op zondag 19 oktober 2025 16:39 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik krijg wel error van die snijwijze
Je hebt het verkeerd gedaan.quote:Op zaterdag 25 oktober 2025 16:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Edit: ploaties lijken niet te werken, sorry
Joh, serieus!?quote:
Ik krijg het ook niet meer voor elkaar. Was altijd supermakkelijk maar nu geen idee hoe het moetquote:Op zaterdag 25 oktober 2025 19:39 schreef NoCigar het volgende:
Ik krijg die Imgur plaatjes ook nog nauwelijks of zelfs niet geplaatst, ik doe het ook niet veel, mede daardoor.
Imgur heeft het fout gedaanquote:Op zaterdag 25 oktober 2025 21:31 schreef Cat-astrophe het volgende:
Het ligt dus niet helemaal aan mijWant ik deed precies hetzelfde wat ik altijd deed. Stom Imgur
#metooquote:Op zaterdag 25 oktober 2025 22:47 schreef flipsen het volgende:
Ik gebruik al jaren imgbb.com, zonder problemen
Plaatjes werken wel. Moet je alleen wel de juiste url gebruiken.quote:Op zaterdag 25 oktober 2025 16:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Lunch bij Valuas. Tot 2022 in het bezit van een Michelin * , nu niet meer. Wij waren er met een speciale reden, waarover later meer…
We waren de enige gasten. Wat eerder leidde tot het gevoel dat we af en toe een beetje vergeten werden dan dat we meer aandacht kregen. Nu was de inpandige brasserie in full swing dus dat verklaart het wel.
Kniperdeknip
Oké dan![]()
![]()
Ben benieuwd of hij het geregeld krijgt, zou wel gaaf zijn! En anders gaan we volgend jaar.
Waardering: 8/10 (extra punt dankzij toffe chef, want overig personeel was niet heel attent en dat me een saus als hoogtepunt bijblijft zegt ook wel wat)
Kosten: pp zo’n 100 euro (ik moet het tikkie nog krijgen)
Edit: ploaties lijken niet te werken, sorry
Klinkt tof!quote:Op zondag 9 november 2025 14:02 schreef dertigjarenzon het volgende:
Waar? Vuurtoren eiland (Amsterdam)
Wanneer? Dit weekend
Wat at je? Een 5-gangen menu met oa hert, prei en mais ijs.
Impressie In een uur vaar je met de boot vanaf Ijburg naar dit eiland in het Markermeer. Onderweg geniet je met je gezelschap van een borrelplankje en een drankje. Onderweg mooi uitzicht over Amsterdam.
Op het eiland aangekomen lopen een klein rondje, nadat we allemaal een gaslampje hebben ontvangen. We krijgen wat uitleg over het eiland en gaan dan naar binnen. Momenteel draaien ze het winter restaurant in een soort bunker, zeer sfeervol met kaarsen en kachels. In de zomer eet je in de kas met uitzicht over het meer, ook spectaculair denk ik.
Eenmaal binnen een warm ontvangst. Zeer vriendelijk en kundig personeel. We starten met huisgemaakt zuurdesem brood en gezouten boter. Leuk weetje: in de keuken is geen aansluiting op gas dus ze koken met open vuur.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Daarna genoten van diverse gangen met oa hert, prei, biet, zeebaars en een toetje van mais ijs. Erg smakelijk allemaal! Geen enorme porties maar meer dan genoeg. Tussendoor als extra nog een klein kaasbordje en terug op de boot wat zoetigheid. Wat een ervaring!
Kosten? Diner, boottocht en bijdragen voor het eiland is ¤20. Bijpassend wijnarrangement is ¤50 en bijpassend sappenarrangement is ¤35
Cijfer? 9, was echt een avondvullende, culinaire ervaring in een zeer prettige ambiance. Personeel was zeer goed op elkaar ingespeeld, alles verliep super gestroomlijnd.
quote:Op zondag 9 november 2025 14:10 schreef Cat-astrophe het volgende:
Twintig euro voor boot én diner? Met die gerechten?Dat moet toch een typfout zijn lijkt me. Indien niet: waar kan ik me aanmelden?
Toffe ervaring en ambiance, wel
quote:Op zondag 9 november 2025 14:12 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Klinkt tof!![]()
Qua prijzen zie ik hier iets anders:
Prijzen:
• Boottocht retour | ¤25
• 5 gangen menu | borrelplank heen | zoet terug ¤85
• Bijdrage onderhoud monumenten eiland | ¤10
Deze prijzen zijn wél hetzelfde:
• Arrangement bijpassende wijnen | ¤50
• Bijpassende sappen, kefir & kombucha | ¤35
Heel leuk en smakelijk.quote:Op zondag 9 november 2025 14:02 schreef dertigjarenzon het volgende:
Waar? Vuurtoren eiland (Amsterdam)
Wanneer? Dit weekend
Wat at je? Een 5-gangen menu met oa hert, prei en mais ijs.
-knip-
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |