abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 30 augustus 2024 @ 20:17:39 #1
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_214845377
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


De links naar voorgaande restaurantreviews vind je hier, die van jou voegen we er graag aan toe!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 1 september 2024 @ 18:25:29 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214862068
Wanneer: 1 september 2024
Waar: Restaurant Ratatouille (1 Michelinster) in Haarlem.
Cijfer: 9,5/10
Wat:
Omdat onze trouwdag op 2 september dit jaar op een maandag valt, hadden we besloten het een dag eerder te vieren met een 3 gangenlunch bij het Michelinsterren restaurant Ratatouille aan het Spaarne in Haarlem.
Vanwege het heerlijke weer konden wij onze lunch nuttigen aan het terras aan het water, waar veel pleziervaartuigen voorbij voeren.

We begonnen met een glas cava en wat plat tafelwater:


Al snel volgden een aantal amuses.
Als eerste een kom met daarin 3 bereidingen van komkommer: een marshmellow van komkommer, ijs van komkommer, gazpacho van komkommer en daar bovenop wat olijvenringen met dille:


Even later nog een trio amuses: een kokertje gevuld met filet Americain van tomaat met piccalilly, op het vlindertje (het nieuwe logo van Ratatouille dat nog een paar keer terug kwam) een taco gevuld met mousse van makreel en avocado en daar werd ter plekke gedroogde kaviaar overheen geraspt en een nagemaakte Ferrero Rocher bonbon: chocoladeschaafsel, gevuld met foie gras.

Allemaal heel erg leuke en smakelijke hapjes. Vooral de combinatie van chocola en ganzenlever vonden wij verrassend lekker.

Er werd tussendoor een lekker stuk briochebrood neergezet en even later ook nog zelfgemaakt brood van Jozua Jaring:



1e gerecht:
Dat bestond uit twee delen.
Deel 1:

Een aardappelcilinder gevuld met Holstein (een runderras) tartaar met bovenop mayonaise van vadouvan en onderop een gelei van Amsterdams zuur (Kesbeke).

Deel 2:

Oesters, gelakt met sambai (Japanse azijn) met onder de oester een tartaar en citroenpickle. Ter plekke werd er aan tafel vloeibare stikstof overheen gegoten, zodat de oester nog wat kon gaan garen.
Blues is geen liefhebber van oesters, maar wilde het dit keer toch proberen te eten:
En we vonden het allebei lekker!
Bij deze gerechten dronken wij een glas Zuid-Afrikaanse Kruger, sauvignon blanc.

2e gerecht:
Alweer in 2 delen.
Deel 1:

Zomer ree, met rode en gele biet, bramen en cantharellen en een kruidige jus.
Supermals en smakelijk.

Deel 2:

Paté en Croûte met bloedworst en foie gras.
Ik hield het bij de sauvignon blanc, maar Blues had bij dit gerecht van hetzelfde wijnhuis(Kruger) een glas rode shyraz.

Desserts:
Allereerst kwam er een grappig pré-dessert op tafel:

Een kleine ijsco van framboos in een hoorntje met wat suiker. Heerlijk fris!

Het echte dessert:

Diverse bereidingen van appel en peer met Cassia bessen en bovenop een koekachtige vlinder (daar is ie weer).
Later werd daar nog een saus van appel en limoen naast geschonken.
Alweer heel erg origineel en lekker.

Totale kosten inclusief drank: 195 euro

Al met al een heerlijke lunch met als extraatje lekker aan het Spaarne mensen op bootjes bekijken.
Ratatouille staat al jarenlang bovenaan de lijst van beste restaurants van Haarlem en dat maakt chef Jozua Jaring elke keer weer waar!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 september 2024 @ 19:13:01 #3
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_214862590
Nice! En gefeliciteerd uiteraard 8-)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_214863535
@golfer wat een mooie gerechten en alvast gefeliciteerd!
pi_214863572
Gefeliciteerd! En nog vele jaren samen.
pi_214959558
Waar: Aziatisch restaurant Jasmijn & Ik in Utrecht.
Wanneer: 11-9-2024
Cijfer: 9/10
Impressie:

Nadat wij in Utrecht onze oude vrienden hadden bezocht wilde Blues heel graag naar het vroegere Chinese restaurant Lin Far, waar zij als kind met een pannetje naartoe werd gestuurd om nasi te halen voor het hele gezin.
Inmiddels heet de zaak Jasmijn & Ik en is het overgenomen door de dochter van de oude Chinese eigenaren en is het nu een heel goed gewaardeerd Aziatisch restaurant met Chinese, Thaise en Vietnamese fusiongerechten.
Vroeger:

Nu:


Het was maar goed dat we gereserveerd hadden, want op deze doordeweekse woensdagavond liep de zaak echt bomvol.
Je kunt bij Jasmijn & Ik allerlei losse hapjes bestellen, maar je kunt ook kiezen voor het zogenaamde Jasmijnbanket. Dan krijg je een aantal verrassingsgerechten van de kok geserveerd. Wij kozen daar dus voor.

Allereerst kregen wij een amuse:

Bloemkoolroosjes met kurkuma en misopasta. Lekker eenhapsgerechtje.

1e gerecht:

Een heerlijke misosoep met tahoe, paddenstoelen en zeewier. Lekker pittig gekruid.

2e gerecht:

Vietnamese lenterolletjes met rijstnoedels, groentes en gebakken tempé en een frisse saladerol met daarin ook nog wat knapperige groentes. Daarbij een bakje met hoisin- en pindasaus. Weer allemaal erg lekker!

3e gerecht:
Onze hoofdgerecht bestond uit meerdere onderdelen:

Omdat Blues had aangegeven liever geen vis te eten, kreeg zij eendenborst met tamarindesaus en sperziebonen.

Voor mij(slechte foto):

Van buiten krokant gefrituurde inktvis-tentakels, die van binnen heerlijk mals waren, met ui, knoflook en broccoli.

Verder om te delen:

geurige jasmijnrijst.


een groene curry met een supermalse rouleau van kippendijen (ook die was weer aan de buitenkant knapperig gewokt) met daarbij ook weer sperziebonen, rode pepers en aubergine. Alweer heel erg lekker!

en:

frisse watermeloen met munt.

Desserts
Voor Blues:

Fris & Fruitig: een mousse van citroengras, limoen en mascapone met een frisse sorbet van lychees.

Voor mij:

Zoet & Zacht: een luchtig en smeuïg taartje van pure chocolade met romig ijs van Vietnamese koffie, geserveerd met banaan in karamel-vanillesaus en krokante kokoskaramel.

We begrijpen dat het restaurant zo vol zat, want de kwaliteit van elk gerecht is echt prima en de bediening is super-attent.
Totaal waren wij, inclusief onze frisdrankjes bij het eten 101,75 euro kwijt.
Een absolute aanrader!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_214964561
quote:
88s.gif Op donderdag 12 september 2024 12:06 schreef golfer het volgende:
Waar: Aziatisch restaurant Jasmijn & Ik in Utrecht.
Wanneer: 11-9-2024
Cijfer: 9/10
Impressie:

Nadat wij in Utrecht onze oude vrienden hadden bezocht wilde Blues heel graag naar het vroegere Chinese restaurant Lin Far, waar zij als kind met een pannetje naartoe werd gestuurd om nasi te halen voor het hele gezin.
Inmiddels heet de zaak Jasmijn & Ik en is het overgenomen door de dochter van de oude Chinese eigenaren en is het nu een heel goed gewaardeerd Aziatisch restaurant met Chinese, Thaise en Vietnamese fusiongerechten.
Vroeger:
[ afbeelding ]
Nu:
[ afbeelding ]

Het was maar goed dat we gereserveerd hadden, want op deze doordeweekse woensdagavond liep de zaak echt bomvol.
Je kunt bij Jasmijn & Ik allerlei losse hapjes bestellen, maar je kunt ook kiezen voor het zogenaamde Jasmijnbanket. Dan krijg je een aantal verrassingsgerechten van de kok geserveerd. Wij kozen daar dus voor.

Allereerst kregen wij een amuse:
[ afbeelding ]
Bloemkoolroosjes met kurkuma en misopasta. Lekker eenhapsgerechtje.

1e gerecht:
[ afbeelding ]
Een heerlijke misosoep met tahoe, paddenstoelen en zeewier. Lekker pittig gekruid.

2e gerecht:
[ afbeelding ]
Vietnamese lenterolletjes met rijstnoedels, groentes en gebakken tempé en een frisse saladerol met daarin ook nog wat knapperige groentes. Daarbij een bakje met hoisin- en pindasaus. Weer allemaal erg lekker!

3e gerecht:
Onze hoofdgerecht bestond uit meerdere onderdelen:
[ afbeelding ]
Omdat Blues had aangegeven liever geen vis te eten, kreeg zij eendenborst met tamarindesaus en sperziebonen.

Voor mij(slechte foto):
[ afbeelding ]
Van buiten krokant gefrituurde inktvis-tentakels, die van binnen heerlijk mals waren, met ui, knoflook en broccoli.

Verder om te delen:
[ afbeelding ]
geurige jasmijnrijst.

[ afbeelding ]
een groene curry met een supermalse rouleau van kippendijen (ook die was weer aan de buitenkant knapperig gewokt) met daarbij ook weer sperziebonen, rode pepers en aubergine. Alweer heel erg lekker!

en:
[ afbeelding ]
frisse watermeloen met munt.

Desserts
Voor Blues:
[ afbeelding ]
Fris & Fruitig: een mousse van citroengras, limoen en mascapone met een frisse sorbet van lychees.

Voor mij:
[ afbeelding ]
Zoet & Zacht: een luchtig en smeuïg taartje van pure chocolade met romig ijs van Vietnamese koffie, geserveerd met banaan in karamel-vanillesaus en krokante kokoskaramel.

We begrijpen dat het restaurant zo vol zat, want de kwaliteit van elk gerecht is echt prima en de bediening is super-attent.
Totaal waren wij, inclusief onze frisdrankjes bij het eten 101,75 euro kwijt.
Een absolute aanrader!
Het ziet er niet veel beter uit dan een gemiddelde wok of sushi all you can eat maar het verhaal en herinnering aan vroeger is natuurlijk wel leuk O+
pi_214964883
Let it go… :Y)
pi_214965149
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2024 22:04 schreef Jeroboam het volgende:


Het ziet er niet veel beter uit dan een gemiddelde wok of sushi all you can eat maar het verhaal en herinnering aan vroeger is natuurlijk wel leuk O+
Leuk geprobeerd, maar ik ga niet happen op jouw provocatie. :W
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 12 september 2024 @ 23:21:06 #10
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_214965156
quote:
1s.gif Op donderdag 12 september 2024 23:19 schreef golfer het volgende:

[..]
Leuk geprobeerd, maar ik ga niet happen op jouw provocatie. :W
Dat heb je al gedaan ;)
Doodzwijgen is beter :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_214965187
quote:
1s.gif Op donderdag 12 september 2024 23:19 schreef golfer het volgende:

[..]
Leuk geprobeerd, maar ik ga niet happen op jouw provocatie. :W
Ik probeer niks, het doet me gewoon denken aan van die Duitse snelle 'Aziatische' restaurants waar ze ook van die kip in beslaglaagje maken met een sausje erover voor 8/9 euro. Grappig dat ze dit ook serveren in een goed aangeschreven restaurant in Nederland.
pi_214980449
Bij toeval begin zomer gezien dat een allereerste Koreaans restaurant naar NL komt en vanaf dat moment in de gaten gehouden.
Sinds gisteren hadden ze een soft opening, wat inhield dat ze op niet gezette tijden mensen binnen laten als de keuken en bediening het aan kan. Heel netjes.
Vandaag ben ik gelijk gegaan en wat ben ik blij, gezien de immens populariteit dat ik de soft opening had en niet de grand opening of daarna.

Waar? Paik's Noodle in Amsterdam.
Paik's is van Paik (Baek) Jong-Won. Een zeer beroemd chef in Zuid-Korea en heeft vele tv-programma's op zijn naam. Onder zijn naam vallen de ketens Paik's Noodle, Paik's Coffee, Paik's Bibim en nog veel meer ketens die in Korea bekend zijn. Alleen degene die beginnen met Paik's zijn internationaal gegaan.
Paik's Coffee dronk ik zeer graag in Seoul, had je echt overal. Ze hebben daar ook heerlijk softijs met karamel&cornflakes of met Dalgona (krokant luchtige honeycomb).
Paik's Noodle zit al in Canada, Australië, Hong Kong, Singapore en meer wat ik vergeten ben maar in Amsterdam is nu het allereerste Europese filiaal *O*

Meneer Paik wilde 15 jaar geleden al een vestiging hier maar dit werd em afgeraden want zou te vroeg zijn. 5 Jaar geleden opnieuw en nu weer, maar hij heeft nu doorgezet.
En ik ben zo blij dat NL als eerste aan de beurt is!

Paik's Noodle staat voor betaalbare gerechten die Koreanen regelmatig eten. Ik had Jajangmyeon wat Koreanen vroeger aten als ze geen geld meer hebben aan t eind van de maand en traditioneel altijd na een verhuizing. Dit is dan ook het bekendste gerecht van deze keten.

Meneer Paik.




Aan de tafel een besteklade.


Menukaart.


Dit is de benedenverdieping.
Boven nog een laag en daar zijn ook de toiletten.


Ingelegde witte en gele radijs.


Jajangmyeon; huisgemaakte noodles met gewokte zwarte bonensaus met stukjes varkensvlees en uien. (¤13,-)


Jajang Bap; rijst met gewokte zwarte bonensaus en dikke omelet. Daarbij een kimchisoep met inktvis, vlees en paddenstoelen. (¤15,-)


Het eten kwam lekker snel en zoals Koreanen doen, daarna ook weer weg. Ze zijn stil/rustig aan tafel (dat was ik niet..) dus kon de mooie achtergrondmuziek horen. Je wilde ook weg want voordat het eten kwam stond er al een rij voor de deur. Bedenk ik mij dat vanaf de grand opening het helemaal een gekte gaat worden. Koreanen staan gerust voor populaire zaken uren in de rij. Bijvoorbeeld een bagelshop in Seoul (ja met verschillende bagels) staat elke dag een rij van 2,5 uur om te zitten en 45 min om af te halen.

Wanneer de grand opening is weet ik niet en weet het personeel ook nog niet. Ze kijken per dag hoeveel ze aan kunnen en laten dan iedere keer wat mensen binnen. Dus geen chaos en snel en zeer vriendelijk geholpen.


Ik mis Korea vaak en het restaurant, de gasten, het personeel en dit eten brengen mij terug. Ontzettend blij ermee en genoten van de eerste écht Koreaanse Jajangmyeon in NL O+
Volgende keer de andere klassieker Tangsuyuk (zoetzuur varkensvlees in heerlijk dun tempurabeslag met zoetzure saus).

Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_214980485
Mooi verslag! Die rij! Wil er best eens eten! :9
pi_214980499
Ziet er interessant uit @FutureFairytale
Moeten wij maar weer eens afspreken om daar met elkaar te gaan eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_214980845
Dat pak Knorr instant kippenbouillon voor de etalage is dan wel weer een leuk detail :P
pi_215017546
Wanneer: 17 september 2024
Waar: van der Valk, Vianen
Cijfer: 8
Impressie:

Op de terugweg van ons uitje naar de Biesbosch zijn we uit nostalgische overwegingen (Blues' haar moeder vierde de laatste jaren van haar leven haar verjaardagen altijd met de hele familie in dit etablissement) hier gaan eten.
Het restaurant heeft duidelijk een upgrade gekregen en je kunt er nu goed a la carte eten.

We besloten allebei een koud- en een warm voorgerecht te nemen met voor Blues een glas rode Cabernet Sauvignon en voor mij een Spa blauw.

Koude voorgerechten:
Voor Blues steak tartare met ibericoham en toast.


Voor mij een salade van krab, komkommer, garnalen en buikspek met hoisinsaus:


Warme voorgerechten:

Voor Blues paddenstoelen met geroosterd brood:


Voor mij gegrilde knoflook gamba's:


Inclusief de drankjes waren we totaal 68,50 kwijt.
De kwaliteit van dit Van der Valkrestaurant is er ten opzichte van het verleden echt op vooruit gegaan en de moeite van een tussenstop waard.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215033967
Waarom zou je op een steak tartare nog een extra plak ham doen?

quote:
Koude voorgerechten:
Voor Blues steak tartare met ibericoham en toast.
pi_215034414
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2024 20:04 schreef Nielojram75 het volgende:
Waarom zou je op een steak tartare nog een extra plak ham doen?
Die vraag moet je maar aan Van der Valk stellen. Het was in ieder geval lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Miss SHO vrijdag 20 september 2024 @ 14:00:18 #19
22592 crew  Ole
pi_215043868
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2024 20:24 schreef golfer het volgende:

[..]
Die vraag moet je maar aan Van der Valk stellen. Het was in ieder geval lekker.
Mis wel de appelmoes met kers hoor!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 20 september 2024 @ 14:01:39 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215043876
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2024 14:00 schreef Ole het volgende:

Mis wel de appelmoes met kers hoor!
Dat zeiden wij ook tegen elkaar. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Miss SHO vrijdag 20 september 2024 @ 14:02:27 #21
22592 crew  Ole
pi_215043883
quote:
84s.gif Op vrijdag 20 september 2024 14:01 schreef golfer het volgende:

[..]
Dat zeiden wij ook tegen elkaar. :+
_O- wij weten..
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_215255481
Waar?
Restaurant Heimat, Utrecht

Wanneer?
Vandaag lunchen.

Wat at je?
Het 6-gangen-menu

amuses: gaspacho, eclair met sjalottenjam, miso en vlierbloesem, tartelette met gegrilde perzik, schuim van Fiore-kaas uit Oudwijk en basilicum


groenteterine met saus van karnemelk, dille en borage


tartaar van wortel met zeegroenten, rettich en kimchi


Broodgang met brioche met zwarte peper en knoflook en desem. Daarbij een heerlijk opgeklopte preiboter


Herfstgroenten en fruit: Pastinaak, aardpeer, peer, kastanje, paddestoel met een hazelnoot-espressosaus


Boekweittempeh met paddenstoelen uit de Botanische tuin in de Uithof, soja en een saus van knolselderijschillen


compote van reine claudes, hooi-ijs, druiven en kervel

Impressie?
Op de plek aan de Biltstaat waar achtereenvolgens Eetcafe Bram, Gastrobar Aandacht, Forty8 voorgingen, zit sinds een half jaar Restaurant Heimat dat op een duidelijk ambitieuzer segment mikt dan zijn voorgangers. Een tijdje geleden had Joel Broekaert al een (toen wat wisselende) recensie in het NRC en nu werd het voor ons tijd om een die 400 m vanaf de voordeur af te leggen en het zelf uit te proberen.

Bij binnenkomst gelijk een tegenvaller: Een behoorlijke putlucht. Geen idee of het door de regenval vandaag kwam of dat er een ander probleem is, maar een fijne binnenkomer was het niet. Gelukkig werd het al gauw wat minder en kwam er de rest van de middag alleen bij vlagen iets langs als iemand een (kelder?)deur opende. We werden vriendelijk ontvangen en kregen een mooie tafel bij de wijnkast.

De aperitif-kaart is best leuk: naast de gebruikelijke champagne ook bieren, ciders en cocktails. Wij namen een alcoholvrije Sand Diver van brouwerij de Kromme Haring en een cocktail. En absoluut niet verkeerd als apéritif.
We kozen voor het 6-gangenmenu met daarbij (omdat we toch al gek aan het doen waren) een fles cider uit Langbroek, gemaakt van o.a. oude Nederlandse hoogstamrassen en met wilde gisten. Daarnaast staat er ook genoeg 'normale' wijnen op de wijnkaart, grotendeels afkomstig van Pieksman als mijn wijnimporteurskennis me niet in de steek laat.

Het eten zelf was absoluut van hoog niveau. Waar in de recensie van Joël Broekaert nog geklaagd wordt over dat het vaak vooral zuur is, was daar vandaag niets van te merken. Vooral de sauzen waren subliem, met als absolute toppunt de hazelnoot-koffiesaus bij het herfstgerecht van pastinaak, aardpeer en herstfruit. Ook de saus gemaakt van knolselderijschillen bij het hoofdgerecht was heerlijk: Zoet, zilt en rijk tegelijkertijd. De enige klacht was het ontbreken van iets om de laatste restjes saus op te deppen. Het bord aflikken gaat dan weer net te ver.

Waren er ook wat mindere gerechten? Hooguit de twee gang met tartaar van gedroogde en gerookte wortel en zeegroenten: Een prima idee, prima uitgevoerd maar de balans miste een beetje. Iets meer druppels frisse saus of iets meer zilte zeebanaantjes en het was perfect geweest. Nu was iets teveel happen 'grote mensen-olvarit' als er geen contrasterend element op je lepel zat.

Al met al heel blij dat er weer een ambitieus restaurant in Utrecht bijgekomen is. Waar de culinaire middenmaat tot een jaar of 5 geleden nog hoogtij vierde, begint Utrecht met de komst van Maeve, Hemel en Aarde, Terroir en dit jaar Heimat echt ergens op te lijken.

Kosten?

260 voor 2 personen, inclusief koffie, een fles cider, dessertwijn en een aperitif.

Cijfer?
8,5
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 13 oktober 2024 @ 17:41:52 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215255579
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2024 17:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Restaurant Heimat, Utrecht

Wanneer?
Vandaag lunchen.

Wat at je?
Het 6-gangen-menu
-knip-
Serveren ze in dit restaurant alleen vegetarische gerechten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215255618
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2024 17:41 schreef golfer het volgende:

[..]
Serveren ze in dit restaurant alleen vegetarische gerechten?
Nee hoor, we hebben twee keer vegetarisch genomen. Vooral omdat het interessanter leek.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_215255634
Die tempeh ziet er goed uit :9~

Mooie review!
Spoilers!
  maandag 14 oktober 2024 @ 03:13:49 #26
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_215258301
Fijn, eindelijk weer een stavro-recensie O+
quote:
Nu was iets teveel happen 'grote mensen-olvarit' als er geen contrasterend element op je lepel zat.
Hoe kom je erop _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  donderdag 17 oktober 2024 @ 07:07:40 #27
35189 Troel
scherp en bot
pi_215286433
quote:
2s.gif Op donderdag 15 augustus 2024 12:28 schreef Troel het volgende: Vorige week zag ik bij toeval dat het mogelijk was om voor gisteren te reserveren bij Joann in Enschede. Bijzonder, want meestal moet je echt wel maanden van te voren reserveren heb ik me laten vertellen. Volgens mijn vriend en een aantal van onze kameraden echt een supergaaf restaurant. Voor mij wat minder leuk: want ik ben niet van de verrassingen. Dus afgelopen woensdag werd ik gebeld door een van de medewerkers, die ruim de tijd nam om met mij het menu door te nemen. Ik koos sowieso voor de variant zonder zee-dingen, mijn vriend eet alleen geen mosselen (allergie). Het enige wat ik verder zelf aangaf was het feit dat ik niet van geitenkaas houd. Op het laatste moment had mijn vriend door waar we naar toe gingen. Blij verrast, want hij wil al tijden met mij naar Joann, maar dat houd ik dus altijd af. Ik was erg benieuwd. Bij binnenkomst konden we keurig onze accu's van de fietsen in de garderobe achterlaten. In de tijd dat we dat deden, werd er keurig een krukje bij de tafel gezet waar ik mijn tas op kon zetten. We hadden perfect uitzicht op de keuken en begonnen met twee kleine amuses. We hebben daarna 7 gangen én een kaasplankje gehad. Ik heb geen foto's gemaakt van het eten en ik weet echt niet meer in welke volgorde en ook niet meer wat ik allemaal precies kreeg, want het was allemaal zo gaaf en lekker dat het me een beetje overweldigde. Ik heb denk ik maar vier keer gezegd dat ik veel eerder had willen gaan.* Wat ik in ieder geval gehad heb: briochebroodjes met boter aangelengd met gepofte rode ui. Steak tartare met een pittige chilisaus, kalfstong met groene appel en komkommer, buikspek, heerlijke sukade met rijstcrispies. Kwartel met eendenlever. Broccolitoffee en het stronkje stond ernaast met parels van passievrucht (de perfecte manier om wel broccoli te eten maar niet het nare mondgevoel van die bloempjes te hebben!) . Iets met jalapenomoes. Een overheerlijk toetje, wat ik het beste kan omschrijven als zeer luxe monchou. Vriend die wél zeedingen eet had geen kalfstong en geen sucade en geen steak tartare, maar garnalen, zeeduivel en nog een soort vis. Het was spectaculair en bovenal heel erg lekker. Ik dronk een cocktail met zure appel en gin en een mocktail met gember, kurkuma, vlierbloesem en roze pepers. Die vond ik zelf wat minder, maar zeker niet vies. Oja en een appelsap en een cola zero. Mijn vriend ging voor de wijn. In totaal hebben we (want ik heb wel alles geproefd) 5 verschillende wijnen geproefd, waarvan ik er een aantal ook erg lekker vond. Het moge duidelijk zijn dat ik een dure smaak heb, want de lekkerste wijn was 90 euro per fles en dat zou ik dus echt niet zelf kopen :P Op het kaasplankje lag een Noord Hollandse kaas die op dezelfde manier klaargemaakt was als geitenkaas, maar dan wel met koemelk. Een kaas uit Zwitserland waar ook creme fraiche in verwerkt was. Een kaasje uit Belgisch Limburg die afgelakt was met Trappistenbier. Een goede harde kaas uit volgens mij Frankrijk die 6 jaar gerijpt had en als laatste een blauwschimmel uit een grot in Italie. Die ontving ik met de woorden "maar die smaakt niet als grot, waarna mijn vriend zich bijna verslikte in zijn stuk :@ " We sloten af met koffie met Armagnac (vriend), ik had nog wat cola over. Wellicht een wat warrige en nietszeggende recensie, maar al met al geef ik Joann een 9.5. Vanwege de secuurheid, de service, maar ook de goede kwaliteit en het heerlijke eten. De schade voor 2 personen: een paar euro boven de 400 euro. Het menu zelf was 118 euro per persoon (zonder het kaasplankje) https://restaurantjoann.nl/ *
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En ze hebben een ster gekregen *O*
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zaterdag 19 oktober 2024 @ 21:17:52 #28
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_215313779
quote:
2s.gif Op donderdag 17 oktober 2024 07:07 schreef Troel het volgende:

[..]
En ze hebben een ster gekregen *O*
En hier heb ik gisteren gegeten *O*
( @golfer :P )

Waar? Joann in Enschede.

Wanneer? Gisteren

Wat at je? Amuses, charcuterie, 6 gangen en friandises

Ik heb (net als Troel) niet alle gerechten onthouden. Maar wat wás het allemaal lekker O+ . Voor mij de eerste keer in een sterrenrestaurant.

We kozen voor 6 van de 7 gangen uit het menu en als extra charcuterie vooraf. En Wagyu in plaats van patrijs.

De eerste amuse bestond uit twee kleine hapjes, de een een krokantje van parmezaanse kaas en de ander juist zacht en zoetig. De tweede amuse betrof ingelegde biet met daarop een heerlijk romige, kruidige creme-achtige mousse.
De charcuterie bestond uit 3 zálige hammen, met elk hun eigen smaak. Erbij olijfjes in een heerlijke marinade en mini-augurkjes.
Daarna kregen we nog een lekker briochebroodje met gezouten roomboter.
De eerste gang waren diverse bereidingen van knolselderij met een saus/gelei van thee. Heel verrassend en heel lekker. Daarna kwam een gerechtje met forel en gerookte paling op een romige schuim en bovenop lekkere zuurtjes (Japanse besjes?) . Ik hou normaal niet van paling maar dit wel echt prima.
Daarna kwam iets met pompoen en vis met een krokant laagje bovenop in een caramelachtig sausje (zaalig)
De vierde gang was brisket met diverse bereidingen van mais. Dit was denk ik wel mijn favoriete gerecht.
De vijfde gang was de Wagyu met een aardappeltorentje met krokante boerenkool.De Wagyu was zoals verwacht botermals, maar had van mij nét wat meer zout en peper mogen hebben.
Het dessert was ook weer heerlijk maar geen idee meer wat erin zat :@. Ook iets met caramel.
We sloten af met friandises en koffie en thee. De thee kwam in een schattig potje, met een zandlopertje erbij zodat je wist wanneer hij klaar was om te schenken :D

Ik dronk geen alcohol maar heb een heerlijke (sour)mocktail gehad met yuzu en gember en een druivensap van rode druiven met een hint van stoofpeertjes. Deze pasten echt prima bij de gerechten die ik op dat moment had :) . Verder bruisend tafelwater dat frequent werd bijgeschonken. Mijn vriend dronk een chablis.

Impressie? Prachtige zaak, vriendelijk en perfect attent personeel. Prettige ongedwongen sfeer. We werden echt in de watten gelegd. We hadden een heel leuk plekje vlakbij de open keuken en konden mooi zien hoe alles bereid werd. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, maar ik denk dat de ster echt verdiend is.

Kosten? Ja :P

Cijfer? 9,5

You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_215317622
Toch maar weer even een keer wat updaten, veel gegeten wel laatste tijd maar zal jullie niet overladen.

Waar: Restaurant Lobster, Oostende
Wanneer: exacte datum geen idee meer, onlangs
Wat:

We hadden zin in kreeft, en dat bleek toch iets lastiger dan gedacht aan zee (wie had dat gedacht?) maar gelukkig was er Restaurant Lobster. We gingen voor de grootste zeevruchten schotel *82 euro per persoon) en een lekker flesje wijn. Vooraf hadden we nog kreeftensoep.

Schijnbaar zit het restaurant (is ook erg klein) eigenlijk altijd vol en schijn je tot 3 maanden van te voren te moeten reserveren maar wij konden zo terecht. Vriendelijke bediening, voldeed precies aan de verwachtingen dus perfect.





Prijs: Zal iets rond de 250 euro geweest zijn (2 pers)
Cijfer: 8/10
pi_215317802
Maar weer in Turnhout en ja zin in lekker eten, wat is hier het beste? Restaurant Hert (1 ster). Met nog eens een mooi uitzicht vanuit de Turnova toren helemaal bovenaan. Avonden waren vol, dan maar lunch.

We begonnen met een appel-gember shot die we kregen en je gelijk meer honger deed krijgen dan je al had. Gelijk kwamen ze ook met vers brood en een flinke kar met Boudior boter en een bolletje reuzel (varkensvet) met bruine suiker. Lekkere start!




Om te drinken gingen we voor de alcoholvrije pairing trouwens





De eerste amuses waren:

SELDER – HAMACHI – CEVICHE

KALF – UNI HOT SAUCE

TAKOYAKI – KATSUOBOSHI

ZALMBUIK – AVOCADO – MIERIKSWORTEL





We gingen voor het 4 gangen lunch menu, met de standaard set amuses, en als upgrade de wagyu A5 ipv de eend die normaal voorzien was.

We kregen als eerste langoustine tartaar met royal Belgium caviar, heerlijk:


Hierna coquille met truffel en eekhoorntjesbrood saus, ook super:


De chef had nog een extra verrassingsgang ik dacht tarbot? in 't groen.


Toen ja kwamen ze natuurlijk even de A5 wagyu laten zien voor die gebakken ging worden:


Heerlijk, met een super jus en ganzenlever:


Toen hebben we nog kaas genomen zelf te kiezen van de kaas kar:


En het dessert, iets met noten en chocolade:


Toen afgesloten met koffie, thee en zoetigheden:


Kosten: Ik geloof tegen de 490 euro
Cijfer: 9,5

De chef kwam nog aan tafel om te vragen hoe het was, en eerlijk, iedere keer als ik hier kom is het beter dan de vorige keer.
pi_215318049
Waar: Pazzo te Antwerpen
Wanneer: Onlangs
Wat:

Als je zin hebt in truffels kan je in Antwerpen altijd terecht bij Pazzo. Hier staan altijd truffels (Verse) op de kaart, indien verkrijgbaar zowel keus als wit of zwart. Voor en/of nadeel is dat het midden in de hoerenbuurt is (schipperskwartier), voordeel wel dat je dus eigenlijk altijd voor de deur kan parkeren en indien je vooraf of achteraf nog wat vertier zoekt is dat ook niet ver. In mijn geval was dat gelukkig niet nodig.

Kregen eerst papadums met een humus dip, lekkere start!


Toen voor de dame carpaccio van langoustines:

Maar die wou hier uiteraard toch ook nog wel wat truffel op:


Voor mij carpaccio met truffel:


Hierna ja pasta met truffel uiteraard, ravioli met truffel en boter saus en tortellini met truffel:



Dessert was geen plek meer voor, maar zoek je truffel, gemakkelijk parkeren, gezellig restaurant is Pazzo gewoon een klassieker voor mij.

Cijfer: 8/10
Kosten: 190 euro
pi_215318081
Waar: Le Chevalier, Oostende
Wanneer: Onlangs
Wat:

Le Chevalier is eigenlijk aan de zeedijk mijn favoriete restaurant, je kijkt lekker uit op zee, restaurant is niet te groot, broer/zus/vader/moeder runnen het. Echte gastvrijheid, goede prijs/kwaliteit verhouding. Ja mijn favoriete restaurant als je over direct aan zee spreekt dan.

Kwamen deze keer voor lunch en namen het vaste lunch menu wat geloof ik slechts 35 euro pp kost.

Dat werd vooraf Kaas kroketten en voor mij de quiche, hiernaast extra besteld nog een portie oesters wat daarna nog een portie werd.



En hierna schelvis met puree en curry saus met fijne groenten



En dessert nog gedeeld:



Mede door de twee porties oesters extra en de fles wijn 160 euro kwijt, maar kan zeker goedkoper.
Cijfer: 7,5/10
pi_215319584
Dan nog even een hele simpele maar wel een aanrader voor wie Oostende bezoekt!

Waar: Il Gabianno
Wanneer: Elke week 1-2 keer kom ik hier
Wat:

Hele simpele trattoria in Oostende, niet sjiek sjiek of zo, prijs lekker laag maar alles huisgemaakt en super eigenaar die alles zelf doet. Is bij mij vlakbij in de straat dus sja heb ik honger en geen zin om te koken ga ik vaak hier naartoe. Heeft super pizza's, lekker dunne bodem en goede pizza oven. Verder scallopini super, ossomuco super, prijs laag. Vriendelijk. Gewoon simpel huiselijke kost maar super gemaakt.

Prijs hoofdgerechten tussen de 15-25 euro (pizza, vlees) gewoon top. Als je wat "simpel" maar goed Italiaans wil eten in Oostende, ga hierheen.



Prijs: zoals gezegd afhankelijk van wat je neemt ben je voor 5-60 euro met 2 wel redelijk klaar hier zonder uitspattingen.
Cijfer: 7,5/10

Gewoon goed, degelijk, vriendelijk, snel.
  zondag 20 oktober 2024 @ 14:43:22 #34
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_215320104
Eindelijk weer anndb reviews en ze stellen weer niet teleur *O* vooral ook de uitzichtfoto's, met name die bij restaurant Lobster *)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_215320852
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2024 14:43 schreef flipsen het volgende:
vooral ook de uitzichtfoto's, met name die bij restaurant Lobster *)
_O-
Ziet er weer lekker uit
pi_215321468
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_215321957
😂
  zondag 20 oktober 2024 @ 17:55:32 #38
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_215322064
Altijd goed teken zo'n open keuken ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 26 oktober 2024 @ 21:18:59 #39
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215383830
Wanneer: 26-10-2024
Waar: Restaurant Boschbeek in Santpoort-Zuid.
Cijfer: 8
Impressie:

Wij zijn er de afgelopen 20 jaar duizenden keren voorbij gereden, op 5 minuten van ons huis op weg naar de meelmolen De Zandhaas en een aantal van onze favoriete winkels in Santpoort-Noord, maar we hadden er nog nooit gegeten.
Boschbeek is typisch een restaurant voor grote (familie)gezelschappen, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon met z'n tweetjes eten.
Toen we aankwamen zat er een groot gezelschap buiten in de tuin.


We kregen binnen een tafeltje in de 'zijkamer'.

Voorgerechten:

Voor Blues:

Tonijn tataki met sambal vinaigrette, krokante rijst, mango chutney en sesamkroepkoek.
Prima op smaak allemaal.

Voor mij:

Coquilles met ibericoham en warme aardappelsalade.
Ook gewoon lekker.
Blues dronk er een glas rode Primitivo wijn bij en ik een glas witte Sauvignon.

Hoofdgerechten:

Voor mij:

Roodbaarsfilet met rivierkreeften risotto, geroosterde groenten en spinazie.
Prima gebakken visje en ook een smakelijke risotto met rivierkreeftjes. De groentes waren knapperig gekookt, maar niet geroosterd.

Voor Blues:

Kalfsoester met rösti van spek en ui, aubergine kaviaar, groenten en dragon jus.
Mooi rosé gebakken en erg smakelijke kalfsoester met hetzelfde groentegarnituur als ik had..

Naarmate we er langer zaten kwamen er een paar grote en nogal luidruchtige gezelschappen binnen en doordat de akoestiek nogal slecht was, besloten wij om geen dessert te nemen.
Boschbeek serveert gewoon lekker eten en is zeker zonder grote gezelschappen de moeite waard om nog eens buiten het weekend om te bezoeken.

Totaal waren we 99,25 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 26-10-2024 22:38:54 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 26 oktober 2024 @ 21:23:09 #40
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_215383878
quote:
88s.gif Op zaterdag 26 oktober 2024 21:18 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 26-10-2024
Waar: Restaurant Boschbeek in Santpoort-Zuid.
Cijfer: 8
Impressie:

Wij zijn er de afgelopen 20 jaar duizenden keren voorbij gereden, op 5 minuten van ons huis op weg naar de meelmolen De Zandhaas en een aantal van onze favoriete winkels in Santpoort-Noord, maar we hadden er nog nooit gegeten.
Boschbeek is typisch een restaurant voor grote (familie)gezelschappen, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon met z'n tweetjes eten.
Toen we aankwamen zat er een groot gezelschap buiten in de tuin.
[ afbeelding ]

We kregen binnen een tafeltje in de 'zijkamer'.

Voorgerechten:

Voor Blues:
[ afbeelding ]
Tonijn tataki met sambal vinaigrette, krokante rijst, mango chutney en sesamkroepkoek.
Prima op smaak allemaal.

Voor mij:
[ afbeelding ]
Coquilles met ibericoham en warme aardappelsalade.
Ook gewoon lekker.
Blues dronk er een glas rode Primitivo wijn bij en Golfer een glas witte Sauvignon.

Hoofdgerechten:

Voor mij:
[ afbeelding ]
Roodbaarsfilet met rivierkreeften risotto, geroosterde groenten en spinazie.
Prima gebakken visje en ook een smakelijke risotto met rivierkreeftjes. De groentes waren knapperig gekookt, maar niet geroosterd.

Voor Blues:
[ afbeelding ]
Kalfsoester met rösti van spek en ui, aubergine kaviaar, groenten en dragon jus.
Mooi rosé gebakken en erg smakelijke kalfsoester met hetzelfde groentegarnituur als ik had..

Naarmate we er langer zaten kwamen er een paar grote en nogal luidruchtige gezelschappen binnen en doordat de akoestiek nogal slecht was, besloten wij om geen dessert te nemen.
Boschbeek serveert gewoon lekker eten en is zeker zonder grote gezelschappen de moeite waard om nog eens buiten het weekend om te bezoeken.

Totaal waren we 99,25 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8/10
Ik ben er dus ook nog nooit geweest. Omgevng Hoofdstraat/centrum is alles bezocht, maar deze is er nooit van gekomen.
Wellicht toch eens aan de lijst toevoegen.

[ Bericht 1% gewijzigd door borisz op 26-10-2024 22:44:04 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_215387836
Jammer van die akoestiek. Hoe ouder ik wordt, hoe slechter ik daar tegen kan.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_215388049
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2024 09:43 schreef stavromulabeta het volgende:
Jammer van die akoestiek. Hoe ouder ik wordt, hoe slechter ik daar tegen kan.
Ik dacht nog, fijn! Een rustig 'zijkamertje'. Kwam er aan het tafeltje naast ons een 3tal zitten waarvan hij met luide stem zijn gezelschap alle tv programma's uitlegde :') En na een half uurtje kwam er achter ons een hele familie van een man/vrouw of 12 zitten. Tja... toen waren we er wel klaar mee :)
  maandag 28 oktober 2024 @ 10:29:48 #43
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_215399749
Waar? Cuisine by Tromp in Oostvoorne (https://www.cuisinebytromp.nl)
Wanneer? 27 oktober 2024
Cijfer? 10
Kosten? ¤155, incl. wijnen en water

Impressie?
De 24-jarige zoon van whiskyvrienden, Mitchell Tromp, is al jaren bezeten van voedsel en koken en heeft de afgelopen jaren alle bekende koksopleidingen doorlopen, diverse kookwedstrijden gewonnen en stage gelopen bij diverse sterrenrestaurants. Inmiddels is hij nu zelf leermeester.

Toen de eigenaar van het restaurant Cuisine d'Amis, waar Mitchell als laatste in loondienst werkzaam was, besloot om het restaurant van de hand te doen, heeft hij de zaak 3,5 maanden geleden gekocht en omgedoopt tot Cuisine by Tromp.
Samen met o.a. zijn vader Edwin, moeder Monique en vriendin Dominique runt hij nu als chef het restaurant.

We hadden al eerder op diverse plekken van Mitchell's kookkunsten mogen genieten en de verjaardag van mw. MM was een mooie gelegenheid om te kijken en te proeven hoe Mitchell het er zelfstandig van af brengt.

Het restaurant is na een verbouwing een mooie, fris ogende zaak geworden met een ruime indeling van de tafels, waarin de mooie whisky’s uit de collectie van pa Tromp ook een rol hebben gekregen. Elke maand wordt er op de laatste zondag een lunch event gehouden.

Wat at je?
Als basis namen we het 3 gangen herfstmenu voor 59 euro p.p. (incl. wijnen en water), wat we uitgebreid hebben met een tussengerecht en een kaasplankje.

Amuse:
Profiterolle met pompoen
Pastinaakpuree met citrus en truffel



Voorgerecht:
Chevice van zeebaars (lijngevist), pompoen en specerijen



Tussengerecht:
Varkenswang met lichte wasabi creme, ingelegde pastinaak, prei en saus met koffie



Hoofdgerecht:
24 Uur gegaarde sucade, zuurkool met spek, licht gerookte pastinaakpuree en aardappelgratin met truffel



Kaasplankje met Franse, Oostenrijkse en Nederlandse kazen:



Dessert:
Caramelfudge met chocolade, speculaascrumble en mandarijn



De begeleidende wijnen (en een PX sherry uit 1981 bij het kaasplankje) waren perfect gematcht bij de gerechten. Zonder voorbeoordeeld te zijn, was er echt niets op- of aan te merken op de lunch en de ambiance. En de prijs is zeer schappelijk voor de kwaliteit die je op je bord krijgt.
Laat Mitchell maar schuiven…
  maandag 28 oktober 2024 @ 11:08:49 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215400124
Ziet er inderdaad allemaal prima uit, @MadMaster
Ik hou zelf niet van zuurkool en van kaas, maar ik snap jouw hoge cijfer wel.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215404251
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 oktober 2024 21:18 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 26-10-2024
Waar: Restaurant Boschbeek in Santpoort-Zuid.
Cijfer: 8
Impressie:

Wij zijn er de afgelopen 20 jaar duizenden keren voorbij gereden, op 5 minuten van ons huis op weg naar de meelmolen De Zandhaas en een aantal van onze favoriete winkels in Santpoort-Noord, maar we hadden er nog nooit gegeten.
Boschbeek is typisch een restaurant voor grote (familie)gezelschappen, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon met z'n tweetjes eten.
Toen we aankwamen zat er een groot gezelschap buiten in de tuin.
[ afbeelding ]

We kregen binnen een tafeltje in de 'zijkamer'.

Voorgerechten:

Voor Blues:
[ afbeelding ]
Tonijn tataki met sambal vinaigrette, krokante rijst, mango chutney en sesamkroepkoek.
Prima op smaak allemaal.

Voor mij:
[ afbeelding ]
Coquilles met ibericoham en warme aardappelsalade.
Ook gewoon lekker.
Blues dronk er een glas rode Primitivo wijn bij en ik een glas witte Sauvignon.

Hoofdgerechten:

Voor mij:
[ afbeelding ]
Roodbaarsfilet met rivierkreeften risotto, geroosterde groenten en spinazie.
Prima gebakken visje en ook een smakelijke risotto met rivierkreeftjes. De groentes waren knapperig gekookt, maar niet geroosterd.

Voor Blues:
[ afbeelding ]
Kalfsoester met rösti van spek en ui, aubergine kaviaar, groenten en dragon jus.
Mooi rosé gebakken en erg smakelijke kalfsoester met hetzelfde groentegarnituur als ik had..

Naarmate we er langer zaten kwamen er een paar grote en nogal luidruchtige gezelschappen binnen en doordat de akoestiek nogal slecht was, besloten wij om geen dessert te nemen.
Boschbeek serveert gewoon lekker eten en is zeker zonder grote gezelschappen de moeite waard om nog eens buiten het weekend om te bezoeken.

Totaal waren we 99,25 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8/10
Mijn moeder at er die dag ook, en had dezelfde klacht _O-

Zonde, want het eten is echt heel goed. Zeker als je ziet wat er voor de rest in Santpoort wordt aangeboden ( geboren&getogen).

Gaat, voor mij, lang duren om haar weer hier mee te nemen ("Naar die herrie-tent"?)
Gok zo maar dat jullie het wat sneller weer een kans geven :P

(smulpapen)
pi_215482122
Waar: Kok Verhoeven, Tilburg
Wanneer: 3 November jl.
Wat:

Even snel lunchen, sja, Kok Verhoeven kan je makkelijk voor de deur parkeren en dame in kwestie wou niet naar het centrum toe dus vandaar dit besluit. En uiteraard geen slecht besluit, staan in de Michelin gids (geen ster) dus ja kan bijna niet tegenvallen he.

Ze werken met een soort "tapa" concept. Je kiest voor een vast bedrag ik geloof 15 euro per gerecht een gerechtje.

Wij gingen voor:
- Oesters op 4 wijzen, die waren wat duurder want dat was per stuk geloof ik 5 euro


En toen:

ZALMTARTAAR
mierikswortel | yuzu | pompoen

COQUILLES
kreeftenravioli | bisque

KABELJAUW
aardappel | spinazie | beurre blanc

RUNDERSTEAK met ganzenlever + 12.50 peperroomsaus | paddenstoel | pommes fondant




En hierna nog twee desserts gedeeld iets met suikerbrood en ander geen idee meer



Kosten 150 euro geloof ik

Cijfer: 7,5/10
pi_215482165
Waar: De Rooversche Leij, Poppel
Wanneer: 2 November jl.
Wat:

Even wat lunchen, in het bos de Roovertsche Leij, is niet het beste in de regio maargoed lekker in het bos en met de hond wandelen en wat eten, wat;

Pasteitje met rundsstoofvlees en vlierbessen siroop:


Tournedos met champignon saus:


En hadden nog carpaccio voor de hond er bij

Cijfer: 6,5
Kosten: echt geen idee meer
pi_215482225
Waar: Mill Hill, Kasterlee
Wanneer: 1 November jl.
Wat:

Mill Hill is in sja klein boerendorpje gelegen maar een simpele brasserie maar werkt wel met top producten (Kaas van van tricht, vlees van Dierendonck, etc).

Dame wou uiteraard weer oesters vooraf, sja kan er niks aan doen hoeveel oesters die al op heeft de laatste weken..... Ik had tempura van groenten en bruschetta met pesto en rosbief



Daarna werd het risotto met pompoen en coquilles



En voor mij de dierendonk hamburger medium gebakken met duvel uien en ipv frietjes kriel aardappeltjes, had ik zin in:



Cijfer: 8/10
Kosten: 250 euro ongeveer maar dat kwam mede door de keuze van wijn
pi_215482292
Waar: Hofstede de Blaak
Wanneer: 31 Oktober
Wat:

Ja wilde ze toch mee nemen naar iets specialers, al is elke dag uit eten onderhand al gek genoeg maargoed. Hofstede de blaak voor lunch dus. In mooi historisch pand, Michelin gids (geen ster nog) en ja fantastisch eten.

Het menu, we hadden soms ieder een ander gerecht:
MAKREEL
• GEMARINEERD | PASSIEVRUCHT | POMPOEN | THAISE BASILICUM
• GESTOOMD | OESTER | RODE WIJNAZIJN | SJALOT
OF
GELDERSE HOEN | EENDENLEVER | PISTACHE | GEMBER | BRIOCHE

JONGE TONG | PREI | GROENE KRUIDEN | CITROEN 

AARDAPPEL | OUDE AMELANDER | TAMARINDE | HERFST TRUFFEL 
OF
IBERICO WANG | PALING | UI | PASTINAAK | VADOUVAN 

KABELJAUW | MOSSEL | COURGETTE | KOKOS | CITROENGRAS
OF
KALFSTAARTSTUK | KALFSTONG | GRUYÈRE | BATAAT | PETERSELIE

TRES LECHES | HAZELNOOT | APPEL | GESUIKERDE PINDA | MELK CHOCOLADE









Oh en we begonnen uiteraard weer met oesters en iberico vlees..... een dag zonder oesters kan voor haar niet









Kosten: 280 euro
Cijfer: 9/10

  dinsdag 5 november 2024 @ 17:54:38 #50
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_215485082
Het lijkt erop of je een blijvertje aan de haak hebt geslagen Anndb!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')