abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 14 oktober 2024 @ 03:13:49 #26
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_215258301
Fijn, eindelijk weer een stavro-recensie O+
quote:
Nu was iets teveel happen 'grote mensen-olvarit' als er geen contrasterend element op je lepel zat.
Hoe kom je erop _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  donderdag 17 oktober 2024 @ 07:07:40 #27
35189 Troel
scherp en bot
pi_215286433
quote:
2s.gif Op donderdag 15 augustus 2024 12:28 schreef Troel het volgende: Vorige week zag ik bij toeval dat het mogelijk was om voor gisteren te reserveren bij Joann in Enschede. Bijzonder, want meestal moet je echt wel maanden van te voren reserveren heb ik me laten vertellen. Volgens mijn vriend en een aantal van onze kameraden echt een supergaaf restaurant. Voor mij wat minder leuk: want ik ben niet van de verrassingen. Dus afgelopen woensdag werd ik gebeld door een van de medewerkers, die ruim de tijd nam om met mij het menu door te nemen. Ik koos sowieso voor de variant zonder zee-dingen, mijn vriend eet alleen geen mosselen (allergie). Het enige wat ik verder zelf aangaf was het feit dat ik niet van geitenkaas houd. Op het laatste moment had mijn vriend door waar we naar toe gingen. Blij verrast, want hij wil al tijden met mij naar Joann, maar dat houd ik dus altijd af. Ik was erg benieuwd. Bij binnenkomst konden we keurig onze accu's van de fietsen in de garderobe achterlaten. In de tijd dat we dat deden, werd er keurig een krukje bij de tafel gezet waar ik mijn tas op kon zetten. We hadden perfect uitzicht op de keuken en begonnen met twee kleine amuses. We hebben daarna 7 gangen én een kaasplankje gehad. Ik heb geen foto's gemaakt van het eten en ik weet echt niet meer in welke volgorde en ook niet meer wat ik allemaal precies kreeg, want het was allemaal zo gaaf en lekker dat het me een beetje overweldigde. Ik heb denk ik maar vier keer gezegd dat ik veel eerder had willen gaan.* Wat ik in ieder geval gehad heb: briochebroodjes met boter aangelengd met gepofte rode ui. Steak tartare met een pittige chilisaus, kalfstong met groene appel en komkommer, buikspek, heerlijke sukade met rijstcrispies. Kwartel met eendenlever. Broccolitoffee en het stronkje stond ernaast met parels van passievrucht (de perfecte manier om wel broccoli te eten maar niet het nare mondgevoel van die bloempjes te hebben!) . Iets met jalapenomoes. Een overheerlijk toetje, wat ik het beste kan omschrijven als zeer luxe monchou. Vriend die wél zeedingen eet had geen kalfstong en geen sucade en geen steak tartare, maar garnalen, zeeduivel en nog een soort vis. Het was spectaculair en bovenal heel erg lekker. Ik dronk een cocktail met zure appel en gin en een mocktail met gember, kurkuma, vlierbloesem en roze pepers. Die vond ik zelf wat minder, maar zeker niet vies. Oja en een appelsap en een cola zero. Mijn vriend ging voor de wijn. In totaal hebben we (want ik heb wel alles geproefd) 5 verschillende wijnen geproefd, waarvan ik er een aantal ook erg lekker vond. Het moge duidelijk zijn dat ik een dure smaak heb, want de lekkerste wijn was 90 euro per fles en dat zou ik dus echt niet zelf kopen :P Op het kaasplankje lag een Noord Hollandse kaas die op dezelfde manier klaargemaakt was als geitenkaas, maar dan wel met koemelk. Een kaas uit Zwitserland waar ook creme fraiche in verwerkt was. Een kaasje uit Belgisch Limburg die afgelakt was met Trappistenbier. Een goede harde kaas uit volgens mij Frankrijk die 6 jaar gerijpt had en als laatste een blauwschimmel uit een grot in Italie. Die ontving ik met de woorden "maar die smaakt niet als grot, waarna mijn vriend zich bijna verslikte in zijn stuk :@ " We sloten af met koffie met Armagnac (vriend), ik had nog wat cola over. Wellicht een wat warrige en nietszeggende recensie, maar al met al geef ik Joann een 9.5. Vanwege de secuurheid, de service, maar ook de goede kwaliteit en het heerlijke eten. De schade voor 2 personen: een paar euro boven de 400 euro. Het menu zelf was 118 euro per persoon (zonder het kaasplankje) https://restaurantjoann.nl/ *
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En ze hebben een ster gekregen *O*
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  zaterdag 19 oktober 2024 @ 21:17:52 #28
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_215313779
quote:
2s.gif Op donderdag 17 oktober 2024 07:07 schreef Troel het volgende:

[..]
En ze hebben een ster gekregen *O*
En hier heb ik gisteren gegeten *O*
( @golfer :P )

Waar? Joann in Enschede.

Wanneer? Gisteren

Wat at je? Amuses, charcuterie, 6 gangen en friandises

Ik heb (net als Troel) niet alle gerechten onthouden. Maar wat wás het allemaal lekker O+ . Voor mij de eerste keer in een sterrenrestaurant.

We kozen voor 6 van de 7 gangen uit het menu en als extra charcuterie vooraf. En Wagyu in plaats van patrijs.

De eerste amuse bestond uit twee kleine hapjes, de een een krokantje van parmezaanse kaas en de ander juist zacht en zoetig. De tweede amuse betrof ingelegde biet met daarop een heerlijk romige, kruidige creme-achtige mousse.
De charcuterie bestond uit 3 zálige hammen, met elk hun eigen smaak. Erbij olijfjes in een heerlijke marinade en mini-augurkjes.
Daarna kregen we nog een lekker briochebroodje met gezouten roomboter.
De eerste gang waren diverse bereidingen van knolselderij met een saus/gelei van thee. Heel verrassend en heel lekker. Daarna kwam een gerechtje met forel en gerookte paling op een romige schuim en bovenop lekkere zuurtjes (Japanse besjes?) . Ik hou normaal niet van paling maar dit wel echt prima.
Daarna kwam iets met pompoen en vis met een krokant laagje bovenop in een caramelachtig sausje (zaalig)
De vierde gang was brisket met diverse bereidingen van mais. Dit was denk ik wel mijn favoriete gerecht.
De vijfde gang was de Wagyu met een aardappeltorentje met krokante boerenkool.De Wagyu was zoals verwacht botermals, maar had van mij nét wat meer zout en peper mogen hebben.
Het dessert was ook weer heerlijk maar geen idee meer wat erin zat :@. Ook iets met caramel.
We sloten af met friandises en koffie en thee. De thee kwam in een schattig potje, met een zandlopertje erbij zodat je wist wanneer hij klaar was om te schenken :D

Ik dronk geen alcohol maar heb een heerlijke (sour)mocktail gehad met yuzu en gember en een druivensap van rode druiven met een hint van stoofpeertjes. Deze pasten echt prima bij de gerechten die ik op dat moment had :) . Verder bruisend tafelwater dat frequent werd bijgeschonken. Mijn vriend dronk een chablis.

Impressie? Prachtige zaak, vriendelijk en perfect attent personeel. Prettige ongedwongen sfeer. We werden echt in de watten gelegd. We hadden een heel leuk plekje vlakbij de open keuken en konden mooi zien hoe alles bereid werd. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, maar ik denk dat de ster echt verdiend is.

Kosten? Ja :P

Cijfer? 9,5

You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_215317622
Toch maar weer even een keer wat updaten, veel gegeten wel laatste tijd maar zal jullie niet overladen.

Waar: Restaurant Lobster, Oostende
Wanneer: exacte datum geen idee meer, onlangs
Wat:

We hadden zin in kreeft, en dat bleek toch iets lastiger dan gedacht aan zee (wie had dat gedacht?) maar gelukkig was er Restaurant Lobster. We gingen voor de grootste zeevruchten schotel *82 euro per persoon) en een lekker flesje wijn. Vooraf hadden we nog kreeftensoep.

Schijnbaar zit het restaurant (is ook erg klein) eigenlijk altijd vol en schijn je tot 3 maanden van te voren te moeten reserveren maar wij konden zo terecht. Vriendelijke bediening, voldeed precies aan de verwachtingen dus perfect.





Prijs: Zal iets rond de 250 euro geweest zijn (2 pers)
Cijfer: 8/10
pi_215317802
Maar weer in Turnhout en ja zin in lekker eten, wat is hier het beste? Restaurant Hert (1 ster). Met nog eens een mooi uitzicht vanuit de Turnova toren helemaal bovenaan. Avonden waren vol, dan maar lunch.

We begonnen met een appel-gember shot die we kregen en je gelijk meer honger deed krijgen dan je al had. Gelijk kwamen ze ook met vers brood en een flinke kar met Boudior boter en een bolletje reuzel (varkensvet) met bruine suiker. Lekkere start!




Om te drinken gingen we voor de alcoholvrije pairing trouwens





De eerste amuses waren:

SELDER – HAMACHI – CEVICHE

KALF – UNI HOT SAUCE

TAKOYAKI – KATSUOBOSHI

ZALMBUIK – AVOCADO – MIERIKSWORTEL





We gingen voor het 4 gangen lunch menu, met de standaard set amuses, en als upgrade de wagyu A5 ipv de eend die normaal voorzien was.

We kregen als eerste langoustine tartaar met royal Belgium caviar, heerlijk:


Hierna coquille met truffel en eekhoorntjesbrood saus, ook super:


De chef had nog een extra verrassingsgang ik dacht tarbot? in 't groen.


Toen ja kwamen ze natuurlijk even de A5 wagyu laten zien voor die gebakken ging worden:


Heerlijk, met een super jus en ganzenlever:


Toen hebben we nog kaas genomen zelf te kiezen van de kaas kar:


En het dessert, iets met noten en chocolade:


Toen afgesloten met koffie, thee en zoetigheden:


Kosten: Ik geloof tegen de 490 euro
Cijfer: 9,5

De chef kwam nog aan tafel om te vragen hoe het was, en eerlijk, iedere keer als ik hier kom is het beter dan de vorige keer.
pi_215318049
Waar: Pazzo te Antwerpen
Wanneer: Onlangs
Wat:

Als je zin hebt in truffels kan je in Antwerpen altijd terecht bij Pazzo. Hier staan altijd truffels (Verse) op de kaart, indien verkrijgbaar zowel keus als wit of zwart. Voor en/of nadeel is dat het midden in de hoerenbuurt is (schipperskwartier), voordeel wel dat je dus eigenlijk altijd voor de deur kan parkeren en indien je vooraf of achteraf nog wat vertier zoekt is dat ook niet ver. In mijn geval was dat gelukkig niet nodig.

Kregen eerst papadums met een humus dip, lekkere start!


Toen voor de dame carpaccio van langoustines:

Maar die wou hier uiteraard toch ook nog wel wat truffel op:


Voor mij carpaccio met truffel:


Hierna ja pasta met truffel uiteraard, ravioli met truffel en boter saus en tortellini met truffel:



Dessert was geen plek meer voor, maar zoek je truffel, gemakkelijk parkeren, gezellig restaurant is Pazzo gewoon een klassieker voor mij.

Cijfer: 8/10
Kosten: 190 euro
pi_215318081
Waar: Le Chevalier, Oostende
Wanneer: Onlangs
Wat:

Le Chevalier is eigenlijk aan de zeedijk mijn favoriete restaurant, je kijkt lekker uit op zee, restaurant is niet te groot, broer/zus/vader/moeder runnen het. Echte gastvrijheid, goede prijs/kwaliteit verhouding. Ja mijn favoriete restaurant als je over direct aan zee spreekt dan.

Kwamen deze keer voor lunch en namen het vaste lunch menu wat geloof ik slechts 35 euro pp kost.

Dat werd vooraf Kaas kroketten en voor mij de quiche, hiernaast extra besteld nog een portie oesters wat daarna nog een portie werd.



En hierna schelvis met puree en curry saus met fijne groenten



En dessert nog gedeeld:



Mede door de twee porties oesters extra en de fles wijn 160 euro kwijt, maar kan zeker goedkoper.
Cijfer: 7,5/10
pi_215319584
Dan nog even een hele simpele maar wel een aanrader voor wie Oostende bezoekt!

Waar: Il Gabianno
Wanneer: Elke week 1-2 keer kom ik hier
Wat:

Hele simpele trattoria in Oostende, niet sjiek sjiek of zo, prijs lekker laag maar alles huisgemaakt en super eigenaar die alles zelf doet. Is bij mij vlakbij in de straat dus sja heb ik honger en geen zin om te koken ga ik vaak hier naartoe. Heeft super pizza's, lekker dunne bodem en goede pizza oven. Verder scallopini super, ossomuco super, prijs laag. Vriendelijk. Gewoon simpel huiselijke kost maar super gemaakt.

Prijs hoofdgerechten tussen de 15-25 euro (pizza, vlees) gewoon top. Als je wat "simpel" maar goed Italiaans wil eten in Oostende, ga hierheen.



Prijs: zoals gezegd afhankelijk van wat je neemt ben je voor 5-60 euro met 2 wel redelijk klaar hier zonder uitspattingen.
Cijfer: 7,5/10

Gewoon goed, degelijk, vriendelijk, snel.
  zondag 20 oktober 2024 @ 14:43:22 #34
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_215320104
Eindelijk weer anndb reviews en ze stellen weer niet teleur *O* vooral ook de uitzichtfoto's, met name die bij restaurant Lobster *)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_215320852
quote:
0s.gif Op zondag 20 oktober 2024 14:43 schreef flipsen het volgende:
vooral ook de uitzichtfoto's, met name die bij restaurant Lobster *)
_O-
Ziet er weer lekker uit
pi_215321468
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_215321957
😂
  zondag 20 oktober 2024 @ 17:55:32 #38
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_215322064
Altijd goed teken zo'n open keuken ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 26 oktober 2024 @ 21:18:59 #39
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215383830
Wanneer: 26-10-2024
Waar: Restaurant Boschbeek in Santpoort-Zuid.
Cijfer: 8
Impressie:

Wij zijn er de afgelopen 20 jaar duizenden keren voorbij gereden, op 5 minuten van ons huis op weg naar de meelmolen De Zandhaas en een aantal van onze favoriete winkels in Santpoort-Noord, maar we hadden er nog nooit gegeten.
Boschbeek is typisch een restaurant voor grote (familie)gezelschappen, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon met z'n tweetjes eten.
Toen we aankwamen zat er een groot gezelschap buiten in de tuin.


We kregen binnen een tafeltje in de 'zijkamer'.

Voorgerechten:

Voor Blues:

Tonijn tataki met sambal vinaigrette, krokante rijst, mango chutney en sesamkroepkoek.
Prima op smaak allemaal.

Voor mij:

Coquilles met ibericoham en warme aardappelsalade.
Ook gewoon lekker.
Blues dronk er een glas rode Primitivo wijn bij en ik een glas witte Sauvignon.

Hoofdgerechten:

Voor mij:

Roodbaarsfilet met rivierkreeften risotto, geroosterde groenten en spinazie.
Prima gebakken visje en ook een smakelijke risotto met rivierkreeftjes. De groentes waren knapperig gekookt, maar niet geroosterd.

Voor Blues:

Kalfsoester met rösti van spek en ui, aubergine kaviaar, groenten en dragon jus.
Mooi rosé gebakken en erg smakelijke kalfsoester met hetzelfde groentegarnituur als ik had..

Naarmate we er langer zaten kwamen er een paar grote en nogal luidruchtige gezelschappen binnen en doordat de akoestiek nogal slecht was, besloten wij om geen dessert te nemen.
Boschbeek serveert gewoon lekker eten en is zeker zonder grote gezelschappen de moeite waard om nog eens buiten het weekend om te bezoeken.

Totaal waren we 99,25 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 26-10-2024 22:38:54 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 26 oktober 2024 @ 21:23:09 #40
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_215383878
quote:
88s.gif Op zaterdag 26 oktober 2024 21:18 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 26-10-2024
Waar: Restaurant Boschbeek in Santpoort-Zuid.
Cijfer: 8
Impressie:

Wij zijn er de afgelopen 20 jaar duizenden keren voorbij gereden, op 5 minuten van ons huis op weg naar de meelmolen De Zandhaas en een aantal van onze favoriete winkels in Santpoort-Noord, maar we hadden er nog nooit gegeten.
Boschbeek is typisch een restaurant voor grote (familie)gezelschappen, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon met z'n tweetjes eten.
Toen we aankwamen zat er een groot gezelschap buiten in de tuin.
[ afbeelding ]

We kregen binnen een tafeltje in de 'zijkamer'.

Voorgerechten:

Voor Blues:
[ afbeelding ]
Tonijn tataki met sambal vinaigrette, krokante rijst, mango chutney en sesamkroepkoek.
Prima op smaak allemaal.

Voor mij:
[ afbeelding ]
Coquilles met ibericoham en warme aardappelsalade.
Ook gewoon lekker.
Blues dronk er een glas rode Primitivo wijn bij en Golfer een glas witte Sauvignon.

Hoofdgerechten:

Voor mij:
[ afbeelding ]
Roodbaarsfilet met rivierkreeften risotto, geroosterde groenten en spinazie.
Prima gebakken visje en ook een smakelijke risotto met rivierkreeftjes. De groentes waren knapperig gekookt, maar niet geroosterd.

Voor Blues:
[ afbeelding ]
Kalfsoester met rösti van spek en ui, aubergine kaviaar, groenten en dragon jus.
Mooi rosé gebakken en erg smakelijke kalfsoester met hetzelfde groentegarnituur als ik had..

Naarmate we er langer zaten kwamen er een paar grote en nogal luidruchtige gezelschappen binnen en doordat de akoestiek nogal slecht was, besloten wij om geen dessert te nemen.
Boschbeek serveert gewoon lekker eten en is zeker zonder grote gezelschappen de moeite waard om nog eens buiten het weekend om te bezoeken.

Totaal waren we 99,25 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8/10
Ik ben er dus ook nog nooit geweest. Omgevng Hoofdstraat/centrum is alles bezocht, maar deze is er nooit van gekomen.
Wellicht toch eens aan de lijst toevoegen.

[ Bericht 1% gewijzigd door borisz op 26-10-2024 22:44:04 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_215387836
Jammer van die akoestiek. Hoe ouder ik wordt, hoe slechter ik daar tegen kan.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_215388049
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2024 09:43 schreef stavromulabeta het volgende:
Jammer van die akoestiek. Hoe ouder ik wordt, hoe slechter ik daar tegen kan.
Ik dacht nog, fijn! Een rustig 'zijkamertje'. Kwam er aan het tafeltje naast ons een 3tal zitten waarvan hij met luide stem zijn gezelschap alle tv programma's uitlegde :') En na een half uurtje kwam er achter ons een hele familie van een man/vrouw of 12 zitten. Tja... toen waren we er wel klaar mee :)
  maandag 28 oktober 2024 @ 10:29:48 #43
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_215399749
Waar? Cuisine by Tromp in Oostvoorne (https://www.cuisinebytromp.nl)
Wanneer? 27 oktober 2024
Cijfer? 10
Kosten? ¤155, incl. wijnen en water

Impressie?
De 24-jarige zoon van whiskyvrienden, Mitchell Tromp, is al jaren bezeten van voedsel en koken en heeft de afgelopen jaren alle bekende koksopleidingen doorlopen, diverse kookwedstrijden gewonnen en stage gelopen bij diverse sterrenrestaurants. Inmiddels is hij nu zelf leermeester.

Toen de eigenaar van het restaurant Cuisine d'Amis, waar Mitchell als laatste in loondienst werkzaam was, besloot om het restaurant van de hand te doen, heeft hij de zaak 3,5 maanden geleden gekocht en omgedoopt tot Cuisine by Tromp.
Samen met o.a. zijn vader Edwin, moeder Monique en vriendin Dominique runt hij nu als chef het restaurant.

We hadden al eerder op diverse plekken van Mitchell's kookkunsten mogen genieten en de verjaardag van mw. MM was een mooie gelegenheid om te kijken en te proeven hoe Mitchell het er zelfstandig van af brengt.

Het restaurant is na een verbouwing een mooie, fris ogende zaak geworden met een ruime indeling van de tafels, waarin de mooie whisky’s uit de collectie van pa Tromp ook een rol hebben gekregen. Elke maand wordt er op de laatste zondag een lunch event gehouden.

Wat at je?
Als basis namen we het 3 gangen herfstmenu voor 59 euro p.p. (incl. wijnen en water), wat we uitgebreid hebben met een tussengerecht en een kaasplankje.

Amuse:
Profiterolle met pompoen
Pastinaakpuree met citrus en truffel



Voorgerecht:
Chevice van zeebaars (lijngevist), pompoen en specerijen



Tussengerecht:
Varkenswang met lichte wasabi creme, ingelegde pastinaak, prei en saus met koffie



Hoofdgerecht:
24 Uur gegaarde sucade, zuurkool met spek, licht gerookte pastinaakpuree en aardappelgratin met truffel



Kaasplankje met Franse, Oostenrijkse en Nederlandse kazen:



Dessert:
Caramelfudge met chocolade, speculaascrumble en mandarijn



De begeleidende wijnen (en een PX sherry uit 1981 bij het kaasplankje) waren perfect gematcht bij de gerechten. Zonder voorbeoordeeld te zijn, was er echt niets op- of aan te merken op de lunch en de ambiance. En de prijs is zeer schappelijk voor de kwaliteit die je op je bord krijgt.
Laat Mitchell maar schuiven…
  maandag 28 oktober 2024 @ 11:08:49 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215400124
Ziet er inderdaad allemaal prima uit, @MadMaster
Ik hou zelf niet van zuurkool en van kaas, maar ik snap jouw hoge cijfer wel.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215404251
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 oktober 2024 21:18 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 26-10-2024
Waar: Restaurant Boschbeek in Santpoort-Zuid.
Cijfer: 8
Impressie:

Wij zijn er de afgelopen 20 jaar duizenden keren voorbij gereden, op 5 minuten van ons huis op weg naar de meelmolen De Zandhaas en een aantal van onze favoriete winkels in Santpoort-Noord, maar we hadden er nog nooit gegeten.
Boschbeek is typisch een restaurant voor grote (familie)gezelschappen, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon met z'n tweetjes eten.
Toen we aankwamen zat er een groot gezelschap buiten in de tuin.
[ afbeelding ]

We kregen binnen een tafeltje in de 'zijkamer'.

Voorgerechten:

Voor Blues:
[ afbeelding ]
Tonijn tataki met sambal vinaigrette, krokante rijst, mango chutney en sesamkroepkoek.
Prima op smaak allemaal.

Voor mij:
[ afbeelding ]
Coquilles met ibericoham en warme aardappelsalade.
Ook gewoon lekker.
Blues dronk er een glas rode Primitivo wijn bij en ik een glas witte Sauvignon.

Hoofdgerechten:

Voor mij:
[ afbeelding ]
Roodbaarsfilet met rivierkreeften risotto, geroosterde groenten en spinazie.
Prima gebakken visje en ook een smakelijke risotto met rivierkreeftjes. De groentes waren knapperig gekookt, maar niet geroosterd.

Voor Blues:
[ afbeelding ]
Kalfsoester met rösti van spek en ui, aubergine kaviaar, groenten en dragon jus.
Mooi rosé gebakken en erg smakelijke kalfsoester met hetzelfde groentegarnituur als ik had..

Naarmate we er langer zaten kwamen er een paar grote en nogal luidruchtige gezelschappen binnen en doordat de akoestiek nogal slecht was, besloten wij om geen dessert te nemen.
Boschbeek serveert gewoon lekker eten en is zeker zonder grote gezelschappen de moeite waard om nog eens buiten het weekend om te bezoeken.

Totaal waren we 99,25 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8/10
Mijn moeder at er die dag ook, en had dezelfde klacht _O-

Zonde, want het eten is echt heel goed. Zeker als je ziet wat er voor de rest in Santpoort wordt aangeboden ( geboren&getogen).

Gaat, voor mij, lang duren om haar weer hier mee te nemen ("Naar die herrie-tent"?)
Gok zo maar dat jullie het wat sneller weer een kans geven :P

(smulpapen)
pi_215482122
Waar: Kok Verhoeven, Tilburg
Wanneer: 3 November jl.
Wat:

Even snel lunchen, sja, Kok Verhoeven kan je makkelijk voor de deur parkeren en dame in kwestie wou niet naar het centrum toe dus vandaar dit besluit. En uiteraard geen slecht besluit, staan in de Michelin gids (geen ster) dus ja kan bijna niet tegenvallen he.

Ze werken met een soort "tapa" concept. Je kiest voor een vast bedrag ik geloof 15 euro per gerecht een gerechtje.

Wij gingen voor:
- Oesters op 4 wijzen, die waren wat duurder want dat was per stuk geloof ik 5 euro


En toen:

ZALMTARTAAR
mierikswortel | yuzu | pompoen

COQUILLES
kreeftenravioli | bisque

KABELJAUW
aardappel | spinazie | beurre blanc

RUNDERSTEAK met ganzenlever + 12.50 peperroomsaus | paddenstoel | pommes fondant




En hierna nog twee desserts gedeeld iets met suikerbrood en ander geen idee meer



Kosten 150 euro geloof ik

Cijfer: 7,5/10
pi_215482165
Waar: De Rooversche Leij, Poppel
Wanneer: 2 November jl.
Wat:

Even wat lunchen, in het bos de Roovertsche Leij, is niet het beste in de regio maargoed lekker in het bos en met de hond wandelen en wat eten, wat;

Pasteitje met rundsstoofvlees en vlierbessen siroop:


Tournedos met champignon saus:


En hadden nog carpaccio voor de hond er bij

Cijfer: 6,5
Kosten: echt geen idee meer
pi_215482225
Waar: Mill Hill, Kasterlee
Wanneer: 1 November jl.
Wat:

Mill Hill is in sja klein boerendorpje gelegen maar een simpele brasserie maar werkt wel met top producten (Kaas van van tricht, vlees van Dierendonck, etc).

Dame wou uiteraard weer oesters vooraf, sja kan er niks aan doen hoeveel oesters die al op heeft de laatste weken..... Ik had tempura van groenten en bruschetta met pesto en rosbief



Daarna werd het risotto met pompoen en coquilles



En voor mij de dierendonk hamburger medium gebakken met duvel uien en ipv frietjes kriel aardappeltjes, had ik zin in:



Cijfer: 8/10
Kosten: 250 euro ongeveer maar dat kwam mede door de keuze van wijn
pi_215482292
Waar: Hofstede de Blaak
Wanneer: 31 Oktober
Wat:

Ja wilde ze toch mee nemen naar iets specialers, al is elke dag uit eten onderhand al gek genoeg maargoed. Hofstede de blaak voor lunch dus. In mooi historisch pand, Michelin gids (geen ster nog) en ja fantastisch eten.

Het menu, we hadden soms ieder een ander gerecht:
MAKREEL
• GEMARINEERD | PASSIEVRUCHT | POMPOEN | THAISE BASILICUM
• GESTOOMD | OESTER | RODE WIJNAZIJN | SJALOT
OF
GELDERSE HOEN | EENDENLEVER | PISTACHE | GEMBER | BRIOCHE

JONGE TONG | PREI | GROENE KRUIDEN | CITROEN 

AARDAPPEL | OUDE AMELANDER | TAMARINDE | HERFST TRUFFEL 
OF
IBERICO WANG | PALING | UI | PASTINAAK | VADOUVAN 

KABELJAUW | MOSSEL | COURGETTE | KOKOS | CITROENGRAS
OF
KALFSTAARTSTUK | KALFSTONG | GRUYÈRE | BATAAT | PETERSELIE

TRES LECHES | HAZELNOOT | APPEL | GESUIKERDE PINDA | MELK CHOCOLADE









Oh en we begonnen uiteraard weer met oesters en iberico vlees..... een dag zonder oesters kan voor haar niet









Kosten: 280 euro
Cijfer: 9/10

  dinsdag 5 november 2024 @ 17:54:38 #50
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_215485082
Het lijkt erop of je een blijvertje aan de haak hebt geslagen Anndb!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')