abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 30 augustus 2024 @ 20:17:39 #1
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_214845377
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


De links naar voorgaande restaurantreviews vind je hier, die van jou voegen we er graag aan toe!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 1 september 2024 @ 18:25:29 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214862068
Wanneer: 1 september 2024
Waar: Restaurant Ratatouille (1 Michelinster) in Haarlem.
Cijfer: 9,5/10
Wat:
Omdat onze trouwdag op 2 september dit jaar op een maandag valt, hadden we besloten het een dag eerder te vieren met een 3 gangenlunch bij het Michelinsterren restaurant Ratatouille aan het Spaarne in Haarlem.
Vanwege het heerlijke weer konden wij onze lunch nuttigen aan het terras aan het water, waar veel pleziervaartuigen voorbij voeren.

We begonnen met een glas cava en wat plat tafelwater:


Al snel volgden een aantal amuses.
Als eerste een kom met daarin 3 bereidingen van komkommer: een marshmellow van komkommer, ijs van komkommer, gazpacho van komkommer en daar bovenop wat olijvenringen met dille:


Even later nog een trio amuses: een kokertje gevuld met filet Americain van tomaat met piccalilly, op het vlindertje (het nieuwe logo van Ratatouille dat nog een paar keer terug kwam) een taco gevuld met mousse van makreel en avocado en daar werd ter plekke gedroogde kaviaar overheen geraspt en een nagemaakte Ferrero Rocher bonbon: chocoladeschaafsel, gevuld met foie gras.

Allemaal heel erg leuke en smakelijke hapjes. Vooral de combinatie van chocola en ganzenlever vonden wij verrassend lekker.

Er werd tussendoor een lekker stuk briochebrood neergezet en even later ook nog zelfgemaakt brood van Jozua Jaring:



1e gerecht:
Dat bestond uit twee delen.
Deel 1:

Een aardappelcilinder gevuld met Holstein (een runderras) tartaar met bovenop mayonaise van vadouvan en onderop een gelei van Amsterdams zuur (Kesbeke).

Deel 2:

Oesters, gelakt met sambai (Japanse azijn) met onder de oester een tartaar en citroenpickle. Ter plekke werd er aan tafel vloeibare stikstof overheen gegoten, zodat de oester nog wat kon gaan garen.
Blues is geen liefhebber van oesters, maar wilde het dit keer toch proberen te eten:
En we vonden het allebei lekker!
Bij deze gerechten dronken wij een glas Zuid-Afrikaanse Kruger, sauvignon blanc.

2e gerecht:
Alweer in 2 delen.
Deel 1:

Zomer ree, met rode en gele biet, bramen en cantharellen en een kruidige jus.
Supermals en smakelijk.

Deel 2:

Paté en Croûte met bloedworst en foie gras.
Ik hield het bij de sauvignon blanc, maar Blues had bij dit gerecht van hetzelfde wijnhuis(Kruger) een glas rode shyraz.

Desserts:
Allereerst kwam er een grappig pré-dessert op tafel:

Een kleine ijsco van framboos in een hoorntje met wat suiker. Heerlijk fris!

Het echte dessert:

Diverse bereidingen van appel en peer met Cassia bessen en bovenop een koekachtige vlinder (daar is ie weer).
Later werd daar nog een saus van appel en limoen naast geschonken.
Alweer heel erg origineel en lekker.

Totale kosten inclusief drank: 195 euro

Al met al een heerlijke lunch met als extraatje lekker aan het Spaarne mensen op bootjes bekijken.
Ratatouille staat al jarenlang bovenaan de lijst van beste restaurants van Haarlem en dat maakt chef Jozua Jaring elke keer weer waar!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 1 september 2024 @ 19:13:01 #3
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_214862590
Nice! En gefeliciteerd uiteraard 8-)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_214863535
@golfer wat een mooie gerechten en alvast gefeliciteerd!
pi_214863572
Gefeliciteerd! En nog vele jaren samen.
pi_214959558
Waar: Aziatisch restaurant Jasmijn & Ik in Utrecht.
Wanneer: 11-9-2024
Cijfer: 9/10
Impressie:

Nadat wij in Utrecht onze oude vrienden hadden bezocht wilde Blues heel graag naar het vroegere Chinese restaurant Lin Far, waar zij als kind met een pannetje naartoe werd gestuurd om nasi te halen voor het hele gezin.
Inmiddels heet de zaak Jasmijn & Ik en is het overgenomen door de dochter van de oude Chinese eigenaren en is het nu een heel goed gewaardeerd Aziatisch restaurant met Chinese, Thaise en Vietnamese fusiongerechten.
Vroeger:

Nu:


Het was maar goed dat we gereserveerd hadden, want op deze doordeweekse woensdagavond liep de zaak echt bomvol.
Je kunt bij Jasmijn & Ik allerlei losse hapjes bestellen, maar je kunt ook kiezen voor het zogenaamde Jasmijnbanket. Dan krijg je een aantal verrassingsgerechten van de kok geserveerd. Wij kozen daar dus voor.

Allereerst kregen wij een amuse:

Bloemkoolroosjes met kurkuma en misopasta. Lekker eenhapsgerechtje.

1e gerecht:

Een heerlijke misosoep met tahoe, paddenstoelen en zeewier. Lekker pittig gekruid.

2e gerecht:

Vietnamese lenterolletjes met rijstnoedels, groentes en gebakken tempé en een frisse saladerol met daarin ook nog wat knapperige groentes. Daarbij een bakje met hoisin- en pindasaus. Weer allemaal erg lekker!

3e gerecht:
Onze hoofdgerecht bestond uit meerdere onderdelen:

Omdat Blues had aangegeven liever geen vis te eten, kreeg zij eendenborst met tamarindesaus en sperziebonen.

Voor mij(slechte foto):

Van buiten krokant gefrituurde inktvis-tentakels, die van binnen heerlijk mals waren, met ui, knoflook en broccoli.

Verder om te delen:

geurige jasmijnrijst.


een groene curry met een supermalse rouleau van kippendijen (ook die was weer aan de buitenkant knapperig gewokt) met daarbij ook weer sperziebonen, rode pepers en aubergine. Alweer heel erg lekker!

en:

frisse watermeloen met munt.

Desserts
Voor Blues:

Fris & Fruitig: een mousse van citroengras, limoen en mascapone met een frisse sorbet van lychees.

Voor mij:

Zoet & Zacht: een luchtig en smeuïg taartje van pure chocolade met romig ijs van Vietnamese koffie, geserveerd met banaan in karamel-vanillesaus en krokante kokoskaramel.

We begrijpen dat het restaurant zo vol zat, want de kwaliteit van elk gerecht is echt prima en de bediening is super-attent.
Totaal waren wij, inclusief onze frisdrankjes bij het eten 101,75 euro kwijt.
Een absolute aanrader!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_214964561
quote:
88s.gif Op donderdag 12 september 2024 12:06 schreef golfer het volgende:
Waar: Aziatisch restaurant Jasmijn & Ik in Utrecht.
Wanneer: 11-9-2024
Cijfer: 9/10
Impressie:

Nadat wij in Utrecht onze oude vrienden hadden bezocht wilde Blues heel graag naar het vroegere Chinese restaurant Lin Far, waar zij als kind met een pannetje naartoe werd gestuurd om nasi te halen voor het hele gezin.
Inmiddels heet de zaak Jasmijn & Ik en is het overgenomen door de dochter van de oude Chinese eigenaren en is het nu een heel goed gewaardeerd Aziatisch restaurant met Chinese, Thaise en Vietnamese fusiongerechten.
Vroeger:
[ afbeelding ]
Nu:
[ afbeelding ]

Het was maar goed dat we gereserveerd hadden, want op deze doordeweekse woensdagavond liep de zaak echt bomvol.
Je kunt bij Jasmijn & Ik allerlei losse hapjes bestellen, maar je kunt ook kiezen voor het zogenaamde Jasmijnbanket. Dan krijg je een aantal verrassingsgerechten van de kok geserveerd. Wij kozen daar dus voor.

Allereerst kregen wij een amuse:
[ afbeelding ]
Bloemkoolroosjes met kurkuma en misopasta. Lekker eenhapsgerechtje.

1e gerecht:
[ afbeelding ]
Een heerlijke misosoep met tahoe, paddenstoelen en zeewier. Lekker pittig gekruid.

2e gerecht:
[ afbeelding ]
Vietnamese lenterolletjes met rijstnoedels, groentes en gebakken tempé en een frisse saladerol met daarin ook nog wat knapperige groentes. Daarbij een bakje met hoisin- en pindasaus. Weer allemaal erg lekker!

3e gerecht:
Onze hoofdgerecht bestond uit meerdere onderdelen:
[ afbeelding ]
Omdat Blues had aangegeven liever geen vis te eten, kreeg zij eendenborst met tamarindesaus en sperziebonen.

Voor mij(slechte foto):
[ afbeelding ]
Van buiten krokant gefrituurde inktvis-tentakels, die van binnen heerlijk mals waren, met ui, knoflook en broccoli.

Verder om te delen:
[ afbeelding ]
geurige jasmijnrijst.

[ afbeelding ]
een groene curry met een supermalse rouleau van kippendijen (ook die was weer aan de buitenkant knapperig gewokt) met daarbij ook weer sperziebonen, rode pepers en aubergine. Alweer heel erg lekker!

en:
[ afbeelding ]
frisse watermeloen met munt.

Desserts
Voor Blues:
[ afbeelding ]
Fris & Fruitig: een mousse van citroengras, limoen en mascapone met een frisse sorbet van lychees.

Voor mij:
[ afbeelding ]
Zoet & Zacht: een luchtig en smeuïg taartje van pure chocolade met romig ijs van Vietnamese koffie, geserveerd met banaan in karamel-vanillesaus en krokante kokoskaramel.

We begrijpen dat het restaurant zo vol zat, want de kwaliteit van elk gerecht is echt prima en de bediening is super-attent.
Totaal waren wij, inclusief onze frisdrankjes bij het eten 101,75 euro kwijt.
Een absolute aanrader!
Het ziet er niet veel beter uit dan een gemiddelde wok of sushi all you can eat maar het verhaal en herinnering aan vroeger is natuurlijk wel leuk O+
pi_214964883
Let it go… :Y)
pi_214965149
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2024 22:04 schreef Jeroboam het volgende:


Het ziet er niet veel beter uit dan een gemiddelde wok of sushi all you can eat maar het verhaal en herinnering aan vroeger is natuurlijk wel leuk O+
Leuk geprobeerd, maar ik ga niet happen op jouw provocatie. :W
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 12 september 2024 @ 23:21:06 #10
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_214965156
quote:
1s.gif Op donderdag 12 september 2024 23:19 schreef golfer het volgende:

[..]
Leuk geprobeerd, maar ik ga niet happen op jouw provocatie. :W
Dat heb je al gedaan ;)
Doodzwijgen is beter :P
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_214965187
quote:
1s.gif Op donderdag 12 september 2024 23:19 schreef golfer het volgende:

[..]
Leuk geprobeerd, maar ik ga niet happen op jouw provocatie. :W
Ik probeer niks, het doet me gewoon denken aan van die Duitse snelle 'Aziatische' restaurants waar ze ook van die kip in beslaglaagje maken met een sausje erover voor 8/9 euro. Grappig dat ze dit ook serveren in een goed aangeschreven restaurant in Nederland.
pi_214980449
Bij toeval begin zomer gezien dat een allereerste Koreaans restaurant naar NL komt en vanaf dat moment in de gaten gehouden.
Sinds gisteren hadden ze een soft opening, wat inhield dat ze op niet gezette tijden mensen binnen laten als de keuken en bediening het aan kan. Heel netjes.
Vandaag ben ik gelijk gegaan en wat ben ik blij, gezien de immens populariteit dat ik de soft opening had en niet de grand opening of daarna.

Waar? Paik's Noodle in Amsterdam.
Paik's is van Paik (Baek) Jong-Won. Een zeer beroemd chef in Zuid-Korea en heeft vele tv-programma's op zijn naam. Onder zijn naam vallen de ketens Paik's Noodle, Paik's Coffee, Paik's Bibim en nog veel meer ketens die in Korea bekend zijn. Alleen degene die beginnen met Paik's zijn internationaal gegaan.
Paik's Coffee dronk ik zeer graag in Seoul, had je echt overal. Ze hebben daar ook heerlijk softijs met karamel&cornflakes of met Dalgona (krokant luchtige honeycomb).
Paik's Noodle zit al in Canada, Australië, Hong Kong, Singapore en meer wat ik vergeten ben maar in Amsterdam is nu het allereerste Europese filiaal *O*

Meneer Paik wilde 15 jaar geleden al een vestiging hier maar dit werd em afgeraden want zou te vroeg zijn. 5 Jaar geleden opnieuw en nu weer, maar hij heeft nu doorgezet.
En ik ben zo blij dat NL als eerste aan de beurt is!

Paik's Noodle staat voor betaalbare gerechten die Koreanen regelmatig eten. Ik had Jajangmyeon wat Koreanen vroeger aten als ze geen geld meer hebben aan t eind van de maand en traditioneel altijd na een verhuizing. Dit is dan ook het bekendste gerecht van deze keten.

Meneer Paik.




Aan de tafel een besteklade.


Menukaart.


Dit is de benedenverdieping.
Boven nog een laag en daar zijn ook de toiletten.


Ingelegde witte en gele radijs.


Jajangmyeon; huisgemaakte noodles met gewokte zwarte bonensaus met stukjes varkensvlees en uien. (¤13,-)


Jajang Bap; rijst met gewokte zwarte bonensaus en dikke omelet. Daarbij een kimchisoep met inktvis, vlees en paddenstoelen. (¤15,-)


Het eten kwam lekker snel en zoals Koreanen doen, daarna ook weer weg. Ze zijn stil/rustig aan tafel (dat was ik niet..) dus kon de mooie achtergrondmuziek horen. Je wilde ook weg want voordat het eten kwam stond er al een rij voor de deur. Bedenk ik mij dat vanaf de grand opening het helemaal een gekte gaat worden. Koreanen staan gerust voor populaire zaken uren in de rij. Bijvoorbeeld een bagelshop in Seoul (ja met verschillende bagels) staat elke dag een rij van 2,5 uur om te zitten en 45 min om af te halen.

Wanneer de grand opening is weet ik niet en weet het personeel ook nog niet. Ze kijken per dag hoeveel ze aan kunnen en laten dan iedere keer wat mensen binnen. Dus geen chaos en snel en zeer vriendelijk geholpen.


Ik mis Korea vaak en het restaurant, de gasten, het personeel en dit eten brengen mij terug. Ontzettend blij ermee en genoten van de eerste écht Koreaanse Jajangmyeon in NL O+
Volgende keer de andere klassieker Tangsuyuk (zoetzuur varkensvlees in heerlijk dun tempurabeslag met zoetzure saus).

Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_214980485
Mooi verslag! Die rij! Wil er best eens eten! :9
pi_214980499
Ziet er interessant uit @FutureFairytale
Moeten wij maar weer eens afspreken om daar met elkaar te gaan eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_214980845
Dat pak Knorr instant kippenbouillon voor de etalage is dan wel weer een leuk detail :P
pi_215017546
Wanneer: 17 september 2024
Waar: van der Valk, Vianen
Cijfer: 8
Impressie:

Op de terugweg van ons uitje naar de Biesbosch zijn we uit nostalgische overwegingen (Blues' haar moeder vierde de laatste jaren van haar leven haar verjaardagen altijd met de hele familie in dit etablissement) hier gaan eten.
Het restaurant heeft duidelijk een upgrade gekregen en je kunt er nu goed a la carte eten.

We besloten allebei een koud- en een warm voorgerecht te nemen met voor Blues een glas rode Cabernet Sauvignon en voor mij een Spa blauw.

Koude voorgerechten:
Voor Blues steak tartare met ibericoham en toast.


Voor mij een salade van krab, komkommer, garnalen en buikspek met hoisinsaus:


Warme voorgerechten:

Voor Blues paddenstoelen met geroosterd brood:


Voor mij gegrilde knoflook gamba's:


Inclusief de drankjes waren we totaal 68,50 kwijt.
De kwaliteit van dit Van der Valkrestaurant is er ten opzichte van het verleden echt op vooruit gegaan en de moeite van een tussenstop waard.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215033967
Waarom zou je op een steak tartare nog een extra plak ham doen?

quote:
Koude voorgerechten:
Voor Blues steak tartare met ibericoham en toast.
pi_215034414
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2024 20:04 schreef Nielojram75 het volgende:
Waarom zou je op een steak tartare nog een extra plak ham doen?
Die vraag moet je maar aan Van der Valk stellen. Het was in ieder geval lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Miss SHO vrijdag 20 september 2024 @ 14:00:18 #19
22592 crew  Ole
pi_215043868
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2024 20:24 schreef golfer het volgende:

[..]
Die vraag moet je maar aan Van der Valk stellen. Het was in ieder geval lekker.
Mis wel de appelmoes met kers hoor!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 20 september 2024 @ 14:01:39 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215043876
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2024 14:00 schreef Ole het volgende:

Mis wel de appelmoes met kers hoor!
Dat zeiden wij ook tegen elkaar. :+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Miss SHO vrijdag 20 september 2024 @ 14:02:27 #21
22592 crew  Ole
pi_215043883
quote:
84s.gif Op vrijdag 20 september 2024 14:01 schreef golfer het volgende:

[..]
Dat zeiden wij ook tegen elkaar. :+
_O- wij weten..
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_215255481
Waar?
Restaurant Heimat, Utrecht

Wanneer?
Vandaag lunchen.

Wat at je?
Het 6-gangen-menu

amuses: gaspacho, eclair met sjalottenjam, miso en vlierbloesem, tartelette met gegrilde perzik, schuim van Fiore-kaas uit Oudwijk en basilicum


groenteterine met saus van karnemelk, dille en borage


tartaar van wortel met zeegroenten, rettich en kimchi


Broodgang met brioche met zwarte peper en knoflook en desem. Daarbij een heerlijk opgeklopte preiboter


Herfstgroenten en fruit: Pastinaak, aardpeer, peer, kastanje, paddestoel met een hazelnoot-espressosaus


Boekweittempeh met paddenstoelen uit de Botanische tuin in de Uithof, soja en een saus van knolselderijschillen


compote van reine claudes, hooi-ijs, druiven en kervel

Impressie?
Op de plek aan de Biltstaat waar achtereenvolgens Eetcafe Bram, Gastrobar Aandacht, Forty8 voorgingen, zit sinds een half jaar Restaurant Heimat dat op een duidelijk ambitieuzer segment mikt dan zijn voorgangers. Een tijdje geleden had Joel Broekaert al een (toen wat wisselende) recensie in het NRC en nu werd het voor ons tijd om een die 400 m vanaf de voordeur af te leggen en het zelf uit te proberen.

Bij binnenkomst gelijk een tegenvaller: Een behoorlijke putlucht. Geen idee of het door de regenval vandaag kwam of dat er een ander probleem is, maar een fijne binnenkomer was het niet. Gelukkig werd het al gauw wat minder en kwam er de rest van de middag alleen bij vlagen iets langs als iemand een (kelder?)deur opende. We werden vriendelijk ontvangen en kregen een mooie tafel bij de wijnkast.

De aperitif-kaart is best leuk: naast de gebruikelijke champagne ook bieren, ciders en cocktails. Wij namen een alcoholvrije Sand Diver van brouwerij de Kromme Haring en een cocktail. En absoluut niet verkeerd als apéritif.
We kozen voor het 6-gangenmenu met daarbij (omdat we toch al gek aan het doen waren) een fles cider uit Langbroek, gemaakt van o.a. oude Nederlandse hoogstamrassen en met wilde gisten. Daarnaast staat er ook genoeg 'normale' wijnen op de wijnkaart, grotendeels afkomstig van Pieksman als mijn wijnimporteurskennis me niet in de steek laat.

Het eten zelf was absoluut van hoog niveau. Waar in de recensie van Joël Broekaert nog geklaagd wordt over dat het vaak vooral zuur is, was daar vandaag niets van te merken. Vooral de sauzen waren subliem, met als absolute toppunt de hazelnoot-koffiesaus bij het herfstgerecht van pastinaak, aardpeer en herstfruit. Ook de saus gemaakt van knolselderijschillen bij het hoofdgerecht was heerlijk: Zoet, zilt en rijk tegelijkertijd. De enige klacht was het ontbreken van iets om de laatste restjes saus op te deppen. Het bord aflikken gaat dan weer net te ver.

Waren er ook wat mindere gerechten? Hooguit de twee gang met tartaar van gedroogde en gerookte wortel en zeegroenten: Een prima idee, prima uitgevoerd maar de balans miste een beetje. Iets meer druppels frisse saus of iets meer zilte zeebanaantjes en het was perfect geweest. Nu was iets teveel happen 'grote mensen-olvarit' als er geen contrasterend element op je lepel zat.

Al met al heel blij dat er weer een ambitieus restaurant in Utrecht bijgekomen is. Waar de culinaire middenmaat tot een jaar of 5 geleden nog hoogtij vierde, begint Utrecht met de komst van Maeve, Hemel en Aarde, Terroir en dit jaar Heimat echt ergens op te lijken.

Kosten?

260 voor 2 personen, inclusief koffie, een fles cider, dessertwijn en een aperitif.

Cijfer?
8,5
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 13 oktober 2024 @ 17:41:52 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_215255579
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2024 17:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Restaurant Heimat, Utrecht

Wanneer?
Vandaag lunchen.

Wat at je?
Het 6-gangen-menu
-knip-
Serveren ze in dit restaurant alleen vegetarische gerechten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_215255618
quote:
0s.gif Op zondag 13 oktober 2024 17:41 schreef golfer het volgende:

[..]
Serveren ze in dit restaurant alleen vegetarische gerechten?
Nee hoor, we hebben twee keer vegetarisch genomen. Vooral omdat het interessanter leek.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_215255634
Die tempeh ziet er goed uit :9~

Mooie review!
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')