abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 22 april 2023 @ 12:13:22 #1
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_208861109

Star Trek is oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die vanaf 1966 tot en met 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trek universum uit tot een succesvolle mediafranchise met ondertussen zeven televisieseries, twee animatieseries, dertien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën.

Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller dan licht-technologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniën gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten. De verhalen in de diverse Star Trek-media volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt.

The Original Series (TOS) - Dit is de door Gene Roddenberry geschreven serie, met de naam Star Trek. Het is het verhaal van het ruimteschip USS Enterprise NCC-1701 (kortweg: Enterprise), dat driehonderd jaar in de toekomst, vanaf het jaar 2265, op een vijfjarige missie is om het heelal te verkennen. De serie sprak oorspronkelijk maar een kleine groep kijkers aan en stond naar verluidt jaarlijks op de nominatie om geschrapt te worden. Toen bleek dat deze kleine groep kijkers behoorde tot een erg selecte doelgroep (hoger opgeleiden), werd de serie interessant voor adverteerders.

The Animated Series (TAS) - Na het stoppen van de oorspronkelijke serie bleek die in de herhaling steeds populairder te worden. Dit was in 1973 een van de redenen voor het maken van een tekenfilmserie, waarbij de stemmen van de vaste personages gedaan werden door de acteurs die ze in de oorspronkelijke serie ook gespeeld hadden. De serie ging verder waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield. Dat wil zeggen dat de laatste twee jaar van de missie ingevuld werden.

The Next Generation (TNG) - Deze nieuwe serie speelde zich honderd jaar later af, in het jaar 2364, rond een nieuwe Enterprise met een nieuwe bemanning. Hoewel het eerste seizoen van The Next Generation kritiek kreeg, onder andere omdat de afleveringen te zoet zouden zijn, was dit eerste seizoen goed genoeg om de serie te prolongeren. Met nieuw materiaal, en met beduidend meer middelen dan de oorspronkelijke serie uit de jaren '60, werd The Next Generation uiteindelijk een enorm succes. Er werden in de periode 1987-1994 in 7 seizoenen 177 afleveringen van uitgezonden. In 1991 overleed Gene Roddenberry.

Deep Space Nine (DS9) - Met DS9 werd gekozen voor een andere weg dan de voorgaande series. De serie speelde zich af op het ruimtestation Deep Space 9 en staat bekend om de uitwerking van haar complexe karakters en verhaallijnen, gevechtsscènes en de donkere atmosfeer. Centraal staat de opbouw naar de Dominion oorlog, een twee jaar durend interstellair conflict tussen de Dominion en de Federatie, welke het gehele Alfa kwadrant betrok in één van de meest vernietigende oorlogen in de galactische historie.

Voyager (VOY) - Dit schip raakt op haar eerste missie door toedoen van het wezen Caretaker (verzorger) verzeild in het Delta-kwadrant, 70.000 lichtjaar van de Aarde. Voyager kent een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten.

Enterprise (ENT) - Deze serie gaat over een eerdere Enterprise, van 2151. Deze tijd, meer dan honderd jaar gesitueerd voor de oorspronkelijke serie, is de tijd waarin de mensheid begint aan het onderzoeken van de ruimte met ruimteschepen die sneller dan het licht kunnen vliegen, nu zij schepen ontwikkeld heeft die 'Warp 5' halen. Het is het begin van Starfleet, en in deze tijd worden de technieken en protocollen ontwikkeld die in de latere series algemeen bekend zijn. In het eerste jaar was dat ook meteen de zwakke plek van de serie, omdat de karakters nog veel moesten leren, maar de kijkers veel minder. In de volgende seizoenen heeft de serie echter duidelijk meer vaart gekregen. De serie is begonnen in 2001, en heeft in totaal vier seizoenen en 98 afleveringen gedraaid.

Discovery (DIS) - De eerste twee seizoenen van de reeks spelen zich af in 2256, tien jaar voor Star Trek: The Original Series en volgt de USS Discovery en haar bemanning op haar avonturen. Het derde seizoen speelt in 3188 en later. In tegenstelling tot de vorige series in de reeks, is de hoofdrolspeler niet de kapitein maar een vrouwelijke luitenant-commandant. Daarnaast is het uiterlijk van de Klingon aangepast.

Picard (PIC) - Uitgezonden vanaf 2020 in Europa op Amazon Prime, de serie bevindt zich chronologisch gezien twintig jaar na de film Nemesis uit 2002. De vernietiging van de planeet Romulus van het Romulaanse Rijk in 2387 en de gevolgen van de Dominion Oorlog (2373-75) spelen een grote rol in deze serie.
Onder leiding van Patrick Stewart keert de originele TNG cast terug in hun bekende rollen.

Lower Decks (LOW) - We zijn binnen het Star Trek universum maar al te bekend met de grootse avonturen van de hoofdschepen en haar brugbemanning; van ruimte verkenning- tot frontlinie schepen. Maar hoe gaat het er nou precies aan toe bij de mindere goden, de werkpaarden van de vloot? In LOW volgen we de laagste bemanningsleden aan boord van het minst belangrijke Starfleet schip; de USS Cerritos.

Strange New Worlds (SNW) - Het verhaal speelt in de periode voor TOS, gedurende de originele vijfjarige missie van de USS Enterprise:'Its five-year mission: to explore strange new worlds', onder het commando van Captain Christopher Pike. Andere bemanningsleden zijn o.a. de eerste officier Number One en een nog jonge Spock en Uhura. Qua opzet is SNW een knipoog naar het origineel, waarbij de personages en hun onderlinge relaties zich bleven ontwikkelen, maar er ondertussen een avontuur per aflevering werd beleefd; dat hing vaak samen met de ontmoeting met een mysterieus ruimteschip en dito beschaving, of een bezoek aan een vreemde planeet.[ Bericht 1% gewijzigd door Kleffe_Dop op 22-04-2023 16:28:36 ]
  zaterdag 22 april 2023 @ 12:16:17 #2
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_208861203
fenomenaal slot van Picard!

Ik wil meer, veel meer zien van de Captain Seven show!!
lekker faxen heel de dag echt genot
  zaterdag 22 april 2023 @ 12:26:05 #4
54121 JaapB
°Heel nozel??°
pi_208861236
Gisteren de slotaflevering gezien van Picard en die was geweldig met natuurlijk een open eind voor wat er nu kan komen.

Weet nog best toen TNG kwam en ik daar in eerste instantie wat bedenkingen bij had, vooraf de inleiding toen gezien met Patrick Steward en ik moet zeggen dat hij wel een hele goeie acteur is gebleken.

Met de serie Picard weer zo mijn bedenkingen vooraf maar ook hier weer bleek het goed in de opbouw te zijn en ook in de finale.
Nu maar kijken wat ze doen met de nieuwe kapitein van de Enterprise.
Waar zouden we zijn zonder de "on"
pi_208861356
Wie heeft ook gekeken tot na de pokercredits?
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  zaterdag 22 april 2023 @ 12:40:59 #6
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_208861361
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 12:40 schreef Nielsch het volgende:
Wie heeft ook gekeken tot na de pokercredits?
Ik ga dat nu kijken :P
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  Moderator zaterdag 22 april 2023 @ 14:39:40 #7
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_208862256
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 12:40 schreef Nielsch het volgende:
Wie heeft ook gekeken tot na de pokercredits?
Natuurlijk
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_208862565
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 12:40 schreef Nielsch het volgende:
Wie heeft ook gekeken tot na de pokercredits?
ya hierzo. maar zonder wetenschap van de post credits scene. zat gewoon te genieten van het gezellige pokershot ;(
lekker faxen heel de dag echt genot
  zaterdag 22 april 2023 @ 17:07:16 #9
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_208863221
quote:
11s.gif Op zaterdag 22 april 2023 05:38 schreef SiGNe het volgende:

Toen op het eind de nieuwe naam van de TItan aangekondigd werd hoote ik ergens dat het de U,S.S. Picard zou worden maar Enterprise-G was ook OK.
Alleen hebben we amper iets van de Enterprise F gezien (ik vond zelf de E wel mooi)
Een willekeurig schip of een nieuw schip vernoemen naar Picard was een mooi en passend gebaar geweest.
Maar de Titan hernoemen? Nee, dat schip heeft net een prominente rol gespeeld in het voorkomen van een beschavings-eindigende Borg overname, haar kapitein heeft z'n eigen leven opgeofferd in het proces en als dank wordt de Titan hernoemd? Nah.. nee, niet helemaal okay.

En de Enterprise F mag in het rijtje met de Enterprise C, we weten er niet zo heel veel van. ;)
Overigens diende de F wel als doel om de Odyssey class canon te maken.
  Moderator zaterdag 22 april 2023 @ 17:51:04 #10
5428 crew  miss_sly
pi_208863750
Net de laatste aflevering gekeken O+
Wat een genot. Zo wil ik nog wel tien series O+
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zaterdag 22 april 2023 @ 20:08:46 #11
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_208865403
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 17:07 schreef Kleffe_Dop het volgende:

[..]
Een willekeurig schip of een nieuw schip vernoemen naar Picard was een mooi en passend gebaar geweest.
Maar de Titan hernoemen? Nee, dat schip heeft net een prominente rol gespeeld in het voorkomen van een beschavings-eindigende Borg overname, haar kapitein heeft z'n eigen leven opgeofferd in het proces en als dank wordt de Titan hernoemd? Nah.. nee, niet helemaal okay.

En de Enterprise F mag in het rijtje met de Enterprise C, we weten er niet zo heel veel van. ;)
Overigens diende de F wel als doel om de Odyssey class canon te maken.
Een schip hernoemen brengt overigens ook ongeluk volgens bijgeloof dus het was sowieso niet zo heel slim.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 23 april 2023 @ 00:29:09 #12
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_208869053
Walter Koenig als president Anton Chekov, alleen audio, maar absoluut herkenbaar
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_208869182
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2023 00:29 schreef TARAraboemdijee het volgende:
Walter Koenig als president Anton Chekov, alleen audio, maar absoluut herkenbaar
Mooi klein eerbetoon om de zoon van Pavel dezelfde voornaam als Anton Yelchin te geven O+
pi_208869716
De nostalgie in de laatste 2 afleveringen was natuurlijk erg fijn maar het verhaal heeft er wel onder geleden wat mij betreft. Ineens ging alles veel te snel en het oplossen van het grote probleem ging veel te makkelijk. Maar goed, zeker het allertofste seizoen van Picard!
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 23 april 2023 @ 13:43:32 #15
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_208873076
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2023 08:09 schreef Nielsch het volgende:
De nostalgie in de laatste 2 afleveringen was natuurlijk erg fijn maar het verhaal heeft er wel onder geleden wat mij betreft. Ineens ging alles veel te snel en het oplossen van het grote probleem ging veel te makkelijk. Maar goed, zeker het allertofste seizoen van Picard!
Dat is (behalve bij Strange New Worlds & Lower Decks) heel erg Star Trek eigen op dit moment.
Discovery doet dat, Picard in eerste twee seizoenen ook. Zelfs Prodigy heeft daar last van
Een seizoen opbouw en dan laatste aflevering afraffelen.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator zondag 23 april 2023 @ 17:17:29 #16
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_208876854
quote:
0s.gif Op zondag 23 april 2023 13:43 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]
Dat is (behalve bij Strange New Worlds & Lower Decks) heel erg Star Trek eigen op dit moment.
Discovery doet dat, Picard in eerste twee seizoenen ook. Zelfs Prodigy heeft daar last van
Een seizoen opbouw en dan laatste aflevering afraffelen.
Snw doet dat natuurlijk elke aflevering, omdat er in dat format niet meer tijd is.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zondag 23 april 2023 @ 23:25:55 #17
277627 Seven.
We are Borg.
pi_208880736
De Queen heeft er wel eens beter uitgezien!
Resistance is futile.
pi_208929092
Ik ben begonnen aan Strange New Worlds met mijn kinderen en we vinden het wel leuk. Het format waarin elke aflevering een aparte verhaallijn heeft, bevalt me veel beter.

Wel jammer dat de personages er zo hip en gelikt uit zien.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 zaterdag 29 april 2023 @ 18:18:15 #20
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_208945025
Aaaaaarrrrggghhhhh.... dat einde van Picard.
Zo vals dat we moeten wachten.

Top seizoen. Alleen jammer dat S2 er totaal niks mee van doen heeft.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
pi_208945271
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2023 18:18 schreef Netsplitter het volgende:
Aaaaaarrrrggghhhhh.... dat einde van Picard.
Zo vals dat we moeten wachten.
Dit was het laatste seizoen.
Be curious, not judgmental
pi_208951540
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 april 2023 18:18 schreef Netsplitter het volgende:
Aaaaaarrrrggghhhhh.... dat einde van Picard.
Zo vals dat we moeten wachten.

Top seizoen. Alleen jammer dat S2 er totaal niks mee van doen heeft.
Wat @Aether al zei, dit was het definitieve slot van ST Picard.

Dat einde was slechts een potentiële achterdeur voor een geheel nieuwe Star Trek serie. En nee, die heeft Paramountplus (nog?) niet besteld.
lekker faxen heel de dag echt genot
  zondag 30 april 2023 @ 15:23:04 #23
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_208954498
quote:
1s.gif Op zondag 30 april 2023 11:01 schreef wolfrolf het volgende:

[..]
Wat @:aether al zei, dit was het definitieve slot van ST Picard.

Dat einde was slechts een potentiële achterdeur voor een geheel nieuwe Star Trek serie. En nee, die heeft Paramountplus (nog?) niet besteld.
Het is ook maar de vraag of dat in afzienbare tijd te realiseren is. Starfleet Academy staat in de steigers en daar is budget aan toegekend, maar voor een mogelijke Legacy spin off is geen budget gealloceerd.
Paramount heeft geen oneindige zakken en met SNW, DIS, ACA, LOW, PRO en een Section 31 film in productie is er aan content ook geen gebrek.

Wellicht 2025/2026 nadat DIS (eindelijk) klaar is?
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 30 april 2023 @ 15:56:41 #24
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_208954789
quote:
0s.gif Op zondag 30 april 2023 15:23 schreef Kleffe_Dop het volgende:

[..]
Het is ook maar de vraag of dat in afzienbare tijd te realiseren is. Starfleet Academy staat in de steigers en daar is budget aan toegekend, maar voor een mogelijke Legacy spin off is geen budget gealloceerd.
Paramount heeft geen oneindige zakken en met SNW, DIS, ACA, LOW, PRO en een Section 31 film in productie is er aan content ook geen gebrek.

Wellicht 2025/2026 nadat DIS (eindelijk) klaar is?
Discovery is eerder klaar. Laatste seizoen is al gefilmd en wordt begin 2024 uitgebracht.
Lower Decks en Prodigy hebben volgens mij een lager budget. Kortere afleveringen, minder afleveringen per seizoen.
Dus meeste zit dan bij SNW, Academy, de Section 31 film
Het succes van Picard 3 smaakt wel naar meer mbt dat tijdperk. Dat heeft Kurzman hopelijk ook door.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator zondag 30 april 2023 @ 16:27:39 #25
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_208955044
Alhoewel pic seizoen 3 wel erg leuk was was het verhaal wel extreem mager, vooral die omwisseling van shapeshifters naar borg was wel erg kort door de bocht, afleveringen lang bekommeren om de shapeshifters en dan in een aflevering ze volledig uit beeld nemen en vervangen voor de borg.

Ook hoe jack bij de borg kwam en er weer uit toch wel mager eigenlijk.

Het voelt allemaal wel heel makkelijk ofzo.

Het is vooral de cast (incl. Schepen) die het bijzonder maakte, niet persee het verhaal.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zondag 30 april 2023 @ 17:03:44 #26
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_208955360
quote:
0s.gif Op zondag 30 april 2023 15:56 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]
Discovery is eerder klaar. Laatste seizoen is al gefilmd en wordt begin 2024 uitgebracht.
Dat besef ik ook, een realistische tijdlijn is nog steeds op z'n vroegst 2025.
Je gaat een jaar nodig hebben om de productie, casting, script, crew, sets etc voor elkaar te krijgen. Dan neem je dat nu meteen mee voor budget 2024, waar de Paramount execs over mogen beslissen.
Start van opnames zit je dan al snel op Q2/Q3 2024 met een streaming release ergens in 2025.

quote:
88s.gif Op zondag 30 april 2023 16:27 schreef Bosbeetle het volgende:
Alhoewel pic seizoen 3 wel erg leuk was was het verhaal wel extreem mager, vooral die omwisseling van shapeshifters naar borg was wel erg kort door de bocht, afleveringen lang bekommeren om de shapeshifters en dan in een aflevering ze volledig uit beeld nemen en vervangen voor de borg.

Ook hoe jack bij de borg kwam en er weer uit toch wel mager eigenlijk.

Het voelt allemaal wel heel makkelijk ofzo.

Het is vooral de cast (incl. Schepen) die het bijzonder maakte, niet persee het verhaal.
Dat is volgens mij ook wel de heersende mening hier. Leuke fan service, maar ga er niet te kritisch naar kijken.
Wat betreft de Borg: Er zou een slot moeten komen op toekomstige Borg plotlijnen. Die zijn al grondig gecastreerd in VOY en het is nu echt wel klaar.
  maandag 1 mei 2023 @ 08:40:50 #27
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_208963735
quote:
88s.gif Op zondag 30 april 2023 16:27 schreef Bosbeetle het volgende:
Alhoewel pic seizoen 3 wel erg leuk was was het verhaal wel extreem mager, vooral die omwisseling van shapeshifters naar borg was wel erg kort door de bocht, afleveringen lang bekommeren om de shapeshifters en dan in een aflevering ze volledig uit beeld nemen en vervangen voor de borg.

Ook hoe jack bij de borg kwam en er weer uit toch wel mager eigenlijk.

Het voelt allemaal wel heel makkelijk ofzo.

Het is vooral de cast (incl. Schepen) die het bijzonder maakte, niet persee het verhaal.
Jij doet het vast heel leuk op feestjes :P
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  Public Relations / Redactie Film maandag 1 mei 2023 @ 10:04:24 #28
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_208964500
quote:
88s.gif Op zondag 30 april 2023 16:27 schreef Bosbeetle het volgende:
Alhoewel pic seizoen 3 wel erg leuk was was het verhaal wel extreem mager, vooral die omwisseling van shapeshifters naar borg was wel erg kort door de bocht, afleveringen lang bekommeren om de shapeshifters en dan in een aflevering ze volledig uit beeld nemen en vervangen voor de borg.

Ook hoe jack bij de borg kwam en er weer uit toch wel mager eigenlijk.

Het voelt allemaal wel heel makkelijk ofzo.

Het is vooral de cast (incl. Schepen) die het bijzonder maakte, niet persee het verhaal.
Klopt maar heb ervan genoten.

Ik zeg dat ze nu maar een DS9 sequel serie moeten maken :)
pi_208964592
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2023 10:04 schreef Roberto_BOZ het volgende:
Ik zeg dat ze nu maar een DS9 sequel serie moeten maken
Odo is overleden
https://nl.wikipedia.org/wiki/Ren%C3%A9_Auberjonois
Kai Winn ook dood
https://nl.wikipedia.org/wiki/Louise_Fletcher

[ Bericht 12% gewijzigd door Bluesdude op 01-05-2023 10:19:56 ]
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 1 mei 2023 @ 12:04:03 #30
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_208965703
quote:
Aron Eisenberg (Nog) ook
Dat Winn dood is maakt niet zoveel uit. Die stierf in de laatste aflevering van de serie.
Odo is om heen te werken, laat hem lekker in de Great Link (hij had een korte foto en mention cameo in afgelopen seizoen van Picard)

Maar de dood van Aron Eisenberg is wel jammer in dat opzicht. Die had al captain kunnen zijn. De terugkeer van halfgod Sisko zou wel boeiende tv opleveren
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  maandag 1 mei 2023 @ 12:17:55 #31
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_208965857
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2023 12:04 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]
Aron Eisenberg (Nog) ook
Dat Winn dood is maakt niet zoveel uit. Die stierf in de laatste aflevering van de serie.
Odo is om heen te werken, laat hem lekker in de Great Link (hij had een korte foto en mention cameo in afgelopen seizoen van Picard)

Maar de dood van Aron Eisenberg is wel jammer in dat opzicht. Die had al captain kunnen zijn. De terugkeer van halfgod Sisko zou wel boeiende tv opleveren
Avery Brooks is ook nog wel een dingetje hoor, volgens Cirroc Lofton staat ie op een zwarte lijst wat betreft Hollywood, heeft geen agent en geen acting credits sinds 2001-ish.
  Moderator maandag 1 mei 2023 @ 12:19:22 #32
8781 crew  Frutsel
pi_208965872
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2023 12:04 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]
Aron Eisenberg (Nog) ook
Dat Winn dood is maakt niet zoveel uit. Die stierf in de laatste aflevering van de serie.
Odo is om heen te werken, laat hem lekker in de Great Link (hij had een korte foto en mention cameo in afgelopen seizoen van Picard)

Maar de dood van Aron Eisenberg is wel jammer in dat opzicht. Die had al captain kunnen zijn. De terugkeer van halfgod Sisko zou wel boeiende tv opleveren
Trill Captain Dax (met o.a. herinneringen van Jadzia :9 )
  Public Relations / Redactie Film maandag 1 mei 2023 @ 13:41:01 #33
216132 crew  Roberto_BOZ
pi_208966894
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2023 12:17 schreef Kleffe_Dop het volgende:

[..]
Avery Brooks is ook nog wel een dingetje hoor, volgens Cirroc Lofton staat ie op een zwarte lijst wat betreft Hollywood, heeft geen agent en geen acting credits sinds 2001-ish.
Oei dat wist ik niet. Avery Brooks is wel nodig. DS9 had genoeg neven figuren dat er wel iets mee te maken valt. Een reünie a la TNG zit er echter niet in, maar DS9 is ook minder iconisch.
  Moderator maandag 1 mei 2023 @ 14:39:10 #34
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_208967687
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2023 08:40 schreef avotar het volgende:

[..]
Jij doet het vast heel leuk op feestjes :P
:D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 1 mei 2023 @ 15:27:03 #35
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_208968183
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2023 13:41 schreef Roberto_BOZ het volgende:

[..]
Oei dat wist ik niet. Avery Brooks is wel nodig. DS9 had genoeg neven figuren dat er wel iets mee te maken valt. Een reünie a la TNG zit er echter niet in, maar DS9 is ook minder iconisch.
DS9 is naar mijn mening de beste Star Trek serie. Dat Avery Brooks een beetje weird is wist ik, maar zwarte lijst?
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_209030612
quote:
0s.gif Op maandag 1 mei 2023 15:27 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]
DS9 is naar mijn mening de beste Star Trek serie in het Star Trek universum. Dat Avery Brooks een beetje weird is wist ik, maar zwarte lijst?
FTFY :)
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 6 mei 2023 @ 17:21:51 #37
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_209030677
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2023 17:14 schreef DappereDodo77 het volgende:

[..]
FTFY :)
Wat is het verschil?
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_209030706
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2023 17:21 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]
Wat is het verschil?
Star Trek is van origine een serie met een positief toekomst beeld. Ik heb DS9 altijd een buitenbeentje gevonden door dat hele Dominion oorlog gebeuren (inclusief de Klingons die dan weer voor, dan weer tegen en uiteindelijk toch weer voor waren).
Toen het uitkwam vond ik het eigenlijk niet zo veel aan. Pas jaren later ben ik het gaan waarderen als een eigenlijk best wel hele goeie serie.
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 6 mei 2023 @ 17:40:14 #39
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_209030857
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2023 17:24 schreef DappereDodo77 het volgende:

[..]
Star Trek is van origine een serie met een positief toekomst beeld. Ik heb DS9 altijd een buitenbeentje gevonden door dat hele Dominion oorlog gebeuren (inclusief de Klingons die dan weer voor, dan weer tegen en uiteindelijk toch weer voor waren).
Toen het uitkwam vond ik het eigenlijk niet zo veel aan. Pas jaren later ben ik het gaan waarderen als een eigenlijk best wel hele goeie serie.
Het is en blijft gewoon een Star Trek serie, niet perse een serie in het Star Trek universum, juist omdat het positieve toekomstbeeld uit TOS en TNG onder druk komt te staan (die ook hun rauwe kantjes kende, denk aan strijd met Klingons, Romulans, Cardassians en de Borg).
DS9 kaart dit juist heel goed aan in bijv Paradise Lost, waar martial law op aarde, het paradijs zeg maar, komt. Met alle gevolgen van dien.
Of deze dialogen, van Quark en Eddington:

Quark, The Siege of AR-558
quote:
Let me tell you something about Hew-mons, Nephew. They're a wonderful, friendly people, as long as their bellies are full and their holosuites are working. But take away their creature comforts, deprive them of food, sleep, sonic showers, put their lives in jeopardy over an extended period of time and those same friendly, intelligent, wonderful people... will become as nasty and as violent as the most bloodthirsty Klingon. You don't believe me? Look at those faces. Look in their eyes.
Quark en Garak, The Way of the Warrior
quote:
Quark: I want you to try something for me. Take a sip of this.
Garak: What is it?
Quark: A human drink; it's called root beer.
Garak: I dunno...
Quark: Come on. Aren't you just a little bit curious?
Garak takes a sip, wincing as he tastes it.
Quark: What do you think?
Garak: It's vile!
Quark: I know. It's so bubbly, cloying...and happy.
Garak: Just like the Federation.
Quark: And you know what's really frightening? If you drink enough of it, you begin to like it.
Garak: It's insidious.
Quark: Just like the Federation.
Eddington tegen Sisko, For the Cause
quote:
I know you. I was like you once. But then I opened my eyes. Open your eyes, Captain. Why is the Federation so obsessed with the Maquis? We've never harmed you. And yet we're constantly arrested and charged with terrorism. Starships chase us through the Badlands, and our supporters are harassed and ridiculed. Why? Because we've left the Federation, and that's the one thing you can't accept. Nobody leaves Paradise, everyone should want to be in the Federation! Hell, you even want the Cardassians to join. You're only sending them replicators because one day, they can take their rightful place on the Federation Council. You know, in some ways, you're even worse than the Borg. At least they tell you about their plans for assimilation. You're more insidious, you assimilate people - and they don't even know it.
DS9 laat zien, en erkent, wat er achter dat laagje perfectie zit en is wat dat betreft realistischer. Maar blijft daarbij volledig trouw aan lore
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zaterdag 6 mei 2023 @ 18:59:33 #40
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_209031881
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 mei 2023 17:40 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]
Het is en blijft gewoon een Star Trek serie, niet perse een serie in het Star Trek universum, juist omdat het positieve toekomstbeeld uit TOS en TNG onder druk komt te staan (die ook hun rauwe kantjes kende, denk aan strijd met Klingons, Romulans, Cardassians en de Borg).
DS9 kaart dit juist heel goed aan in bijv Paradise Lost, waar martial law op aarde, het paradijs zeg maar, komt. Met alle gevolgen van dien.
Of deze dialogen, van Quark en Eddington:

Quark, The Siege of AR-558
[..]
Quark en Garak, The Way of the Warrior
[..]
Eddington tegen Sisko, For the Cause
[..]
DS9 laat zien, en erkent, wat er achter dat laagje perfectie zit en is wat dat betreft realistischer. Maar blijft daarbij volledig trouw aan lore
ik ben bijna klaar met tng rewatch. Dan zou ik eindelijk ds9 eens moeten kijken. Naarmate ik ouder word krijg ik steeds meer moeite met de federation, ds9 lijkt me ergens eerily actueel:)
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 6 mei 2023 @ 19:20:40 #41
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_209032388
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2023 18:59 schreef stinkie het volgende:

[..]
ik ben bijna klaar met tng rewatch. Dan zou ik eindelijk ds9 eens moeten kijken. Naarmate ik ouder word krijg ik steeds meer moeite met de federation, ds9 lijkt me ergens eerily actueel:)
TNG en DS9 gaan op een gegeven moment samen op.
De opbouw mbt de Cardassians en de Maquis vormt een goed samenhangend verhaal in beide series (opmaat naar Voyager). De rol van Gul Evek wordt dan ook duidelijker.

Vanaf seizoen 6 van TNG (na Chain of Command pt 2) spelen S6 van TNG en S1 van DS9 tegelijkertijd af
Net als S7 van TNG en S2 van DS9

Generations valt samen met S3 van DS9 (en S1 van Voyager), wat weer de opmaat maakt naar de gebeurtenissen in het begin van S4 van DS9

En inderdaad. DS9 (maar ook Babylon 5, die ik momenteel in rewatch heb) heeft heel veel overeenkomsten met de huidige mentaliteit
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zaterdag 6 mei 2023 @ 19:27:57 #42
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_209032522
B5 ergens gestreamed? Wat dat was wat ik echt volgde vroeger. Mijn trekkie periode is pas een paar jaar geleden begonnen met rewatches
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 6 mei 2023 @ 21:17:13 #43
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_209034323
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2023 19:27 schreef stinkie het volgende:
B5 ergens gestreamed? Wat dat was wat ik echt volgde vroeger. Mijn trekkie periode is pas een paar jaar geleden begonnen met rewatches
Geen idee eigenlijk. Ik heb hem zelf.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zaterdag 6 mei 2023 @ 21:44:41 #44
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_209034884
Babylon 5 heb ik op DVD O+
No Dyson Barrier is going to stop me!
  maandag 8 mei 2023 @ 09:34:09 #45
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_209055298
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 mei 2023 19:27 schreef stinkie het volgende:
B5 ergens gestreamed? Wat dat was wat ik echt volgde vroeger. Mijn trekkie periode is pas een paar jaar geleden begonnen met rewatches
Niet in NL in elk geval.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_209235554
Picard seizoen 3 _O_ Wat een verschil met seizoen 1 en 2.

Ik hoop dat er een spin-off gaat komen met deze crew. Gezien de seizoensfinale zal dat wel goed komen.
pi_209236070
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2023 00:29 schreef Gehrman het volgende:
Picard seizoen 3 _O_ Wat een verschil met seizoen 1 en 2.

Ik hoop dat er een spin-off gaat komen met deze crew. Gezien de seizoensfinale zal dat wel goed komen.
Helaas moeten streamingsdiensten stevig de financiële broekriem aanhalen, ivm achterblijvende winstgevendheid... gezien het prijskaartje van een Star Trek show acht ik het helemaal niet zo vanzelfsprekend dat deze spin off er komt ;( Maar ik wil het wel belachelijk graag :'(
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_209364270
Star Trek Strange New Worlds vanaf 16 juni op SkyShowTime

Be curious, not judgmental
  donderdag 1 juni 2023 @ 19:05:34 #49
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_209365795
Juist, dat wordt een alternatieve methode van kijken dus.
Ik vind het met Netflix, Disney+, Prime en HBO MAX wel genoeg intussen...
  Moderator donderdag 1 juni 2023 @ 21:50:42 #50
9859 crew  Karina
Woman
pi_209368617
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2023 19:05 schreef Kleffe_Dop het volgende:
Juist, dat wordt een alternatieve methode van kijken dus.
Ik vind het met Netflix, Disney+, Prime en HBO MAX wel genoeg intussen...
Nou dit dus, ik blijf niet aan de gang.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')