abonnement Unibet Coolblue
pi_208365984


Nederland w/
Deelnemers: Mia Nicolai en Dion Cooper
Bandleden en Leeftijd: Mia (27 jaar) en Dion (29 jaar)
Social media Mia: Instagram Twitter YouTube TikTok
Social media Dion: Instagram Twitter YouTube TikTok
Titel inzending: Burning Daylight
Taal inzending: Engels
Genre inzending: Pop
Schrijvers muziek: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Schrijvers tekst: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Loting: Tweede helft, eerste halve finale
Selectie methode: Interne Selectie
Odds ranking na bekend maken alle nummers: 19
Bijzonder: Mia is de dochter van eerste kamer lid Peter NicolaÔ (PvdD). Songfestivalwinnaar Duncan Laurence heeft meegeschreven aan het nummer. Dion deed eerder mee aan The Voice.

Aankondiging met meer uitleg en verhaal van Mia en Dion:

quote:
Mia Nicolai & Dion Cooper vertegenwoordigen Nederland op het Eurovisie Songfestival!
Eurovisie Songfestival / 1 nov 2022

The word is out! Mia Nicolai & Dion Cooper gaan in mei 2023 naar Eurovisie Songfestival in Liverpool om Nederland te vertegenwoordigen! De twee jonge artiesten zijn door Songfestival-winnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield bij elkaar gebracht en met z’n vieren schreven ze een song die grote indruk maakte op de hele selectiecommissie, waarna ze unaniem werden aangewezen als de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2023. Duncan en Jordan maken onderdeel uit van het creatieve team.
Wie is Mia Nicolai?

Mia, 26 jaar, is echt opgegroeid met muziek. Vanaf haar derde volgt ze al viool- en pianolessen en vanuit huis heeft ze een hele creatieve opvoeding meegekregen, met toneel, ballet, muziek en verhalen vertellen.

In haar debuutsingle ‘Set Me Free’ komt het reizen en haar behoefte aan ultieme vrijheid naar voren. In november 2020 bracht ze haar tweede single ‘Mutual Needs’ uit dat meteen internationaal werd opgepakt door een premiŤre in Amerika op de befaamde Zane Lowe Radio show. Mia vindt haar inspiratie in artiesten zoals David Bowie. Maar vooral in het vrij uiten van creativiteit en het samenvoegen van kunstvormen.

Als kind werd Mia gepest en dit heeft een grote deuk achtergelaten, maar tegelijkertijd ook een vuur in haar ontstoken met een doorzettingsvermogen om al haar dromen uit te laten komen, niets haar te laten stoppen en te genieten van het leven met wie zij kiest te zijn. De boodschap die ze wil overdragen is dat je verleden niks zegt over de toekomst en dat je dat helemaal zelf in de hand hebt. Je kunt jezelf creŽren tot de persoon die je droomt te zijn.
Wie is Dion Cooper?

Dion, 28 jaar, droomde ervan om artiest te worden en muziek te maken. Op zijn vijftiende pakte hij voor het eerst zijn gitaar op en liet deze niet meer los. In de jaren die volgen begint hij met het zingen en schrijven van zijn eigen muziek en in 2021 brengt hij zijn eerste EP ‘Too Young Too Dumb’ uit, gevolgd door de single ‘Fire’ die hij samen met Maxine uitbrengt en binnen een aantal maanden al bijna een miljoen streams haalt.

Hij omschrijft het zelf als classic rock meets singer songwriter, oftewel Bryan Adams meets Harry Styles.

'Bring the joy' is het mantra waarmee Dion zijn muziek en leven inspireert. Hij is op een reis om de beste versie van zichzelf te worden en wil al het geluk, de kennis en de vreugde die hij onderweg verzamelt delen met de wereld. Dat is dan ook zijn boodschap: geluk ligt in je eigen handen en je handen gebruik je om te delen.
Hoe kennen Mia en Dion elkaar?

Mia en Dion zijn tot 2 jaar geleden onbekenden van elkaar totdat ze door Duncan en Jordan aan elkaar worden gekoppeld. Er is meteen een muzikale klik, zowel hun stemmen passen mooi bij elkaar als de boodschap die ze willen uitdragen is hetzelfde. In hun muziek is ruimte voor kwetsbaarheid en emotie. Ze willen allebei mensen raken en muziek is een mooie taal om deze emoties uit te spreken en te delen.

Mia en Dion: “Het Songfestival is hťt podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen. Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie van AVROTROS voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.”
Songfestival Liverpool

Dit jaar wordt het Eurovisie Songfestival in Liverpool gehouden. Gezien het Songfestival niet in het winnende land OekraÔne gehouden kan worden, is er in samenspraak met OekraÔne en de EBU gekozen voor het Verenigd Koninkrijk. Op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei vinden de halve finales plaats en op zaterdag 13 mei de finale. De komende maanden gaan Mia en Dion werken aan hun act en zich voorbereiden op hun deelname samen met hun creatieve team Duncan en Jordan. Het creatieve team wordt binnenkort aangevuld tot het complete team.

Over Burning Daylight:
quote:
Mia, Dion, Duncan en Jordan over ontstaan Songfestivalnummer Burning Daylight

In de mini-documentaire 'This is Burning Daylight' vertellen Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence en Jordan Garfield over het ontstaan van het songfestivalnummer ‘Burning Daylight’.

Burning Daylight is geschreven door Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence, Jordan Garfield en Loek van der Grinten. Het nummer is ‘een ode aan vallen en opstaan’.

“Burning Daylight gaat over vallen, fouten maken en dan weer opstaan. Dat je leert van die fouten, van je verleden, dat je dingen achter je kunt laten zodat je een betere versie van jezelf kan worden. Maar het gaat ook over accepteren dat we allemaal menselijk zijn, pijn ervaren en dat we daar doorheen moeten.”
Ontstaan van Burning Daylight

Mia ontmoet Jordan voor het eerste wanneer ze beiden een studiosessie in Nederland bijwonen. Jordan: “Ik kwam de studio in en daar was een grote bubbel vol met energie. Ze liep met me mee naar binnen en ik dacht meteen: wie is dit?” Mia, Jordan en Duncan spreken daarna regelmatig af tijdens de coronapandemie. Op een bepaalde avond kijken ze samen een documentaire over Shawn Mendes en raken enorm geÔnspireerd. Die inspiratie heeft uiteindelijk geleid tot het nummer ‘Burning Daylight’.

Duncan zingt de demo in samen met Mia maar voor de verdere uitwerking bedenkt hij om Dion Cooper te vragen. Dion: “Ik had meteen zoiets van ‘Hell Yeah’, dat klinkt leuk. Zodra ik de kamer inliep, hadden Mia en ik meteen een klik en we voelden allebei: ik ken jou, dit gaat leuk worden!”

Burning Daylight werd die dag herschreven tot een duet met Dion’s verhaal erin verwerkt en de demo werd door Mia en Dion ingezongen.

Indienen voor het Eurovisie Songfestival

Een paar maanden later, toen Duncan en Jordan samen op vakantie waren, kregen ze op een avond het idee om ‘Burning Daylight’ in te sturen naar de Nederlandse selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival. Een idee dat door Mia en Dion goed werd ontvangen. De demo werd daarna verder afgemaakt samen met producer Sean Myer en opgestuurd naar de selectiecommissie van AVROTROS.

Weken later kregen we eindelijk een ja! We waren echt dolblij!
Duncan Laurence

Jordan en Duncan bellen meteen Mia en Dion op om het goede nieuws met ze te delen. Dion: “Ik belde daarna meteen mijn ouders en we begonnen alle drie meteen te huilen. We spraken over hoe groot dit is. Het is zo’n mooie ervaring en geweldig om deel van uit te maken.”

Mia: “Het is geweldig om je eigen land te mogen vertegenwoordigen. Het land waar ik vandaan kom, waar ik ben opgegroeid en me heeft gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Dat voelt echt onwerkelijk en geweldig.“


[ Bericht 20% gewijzigd door Momo op 18-03-2023 15:08:11 ]
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208366004
Sorry @Aadrianus, ik heb maar even geopend ;)
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208366202
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2023 22:22 schreef GeorgeM het volgende:
Sorry @:Aadrianus, ik heb maar even geopend ;)
Goed gedaan. :) Ik zou niet weten hoe ik dat moest doen. En m’n hond stond me uitvoerig duidelijk te maken dat hij echt dringend naar buiten moest. Dus ik had ook even geen tijd om dat uit te zoeken. 😊
pi_208366289
quote:
12s.gif Op maandag 13 maart 2023 22:34 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Goed gedaan. :) Ik zou niet weten hoe ik dat moest doen. En m’n hond stond me uitvoerig duidelijk te maken dat hij echt dringend naar buiten moest. Dus ik had ook even geen tijd om dat uit te zoeken. 😊
Honden gaan altijd voor :P
Naar onderen scrollen, daar staat ergens ‘open nieuw topic’. Dan rechtsonder klikken op ‘verzenden. Aan de TT hoef je niets te doen. Hij hoogt automatisch op.
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208366430
Met alle nummers die we nu kennen uit semi 1 zie ik het toch wel somber in. Waar ik eerst nog wel dacht dat finale te doen zou zijn, daar denk ik dat nu niet meer. Polls, bookmakers, YouTube lijstjes...... je ziet NL kelderen.

Denk dat deze voorspelling best wel eens kan kloppen:

  Moderator maandag 13 maart 2023 @ 22:53:28 #6
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208366460
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 20:59 schreef Aadrianus het volgende:
Als ik die recaps zo achter elkaar zie, zie ik heel veel circus en hoor ik heel veel geschreeuw. De stagings kunnen natuurlijk heel anders uitvallen dan de videoclips, maar toch… Die kunnen elkaar wel eens heel erg in de weg gaan zitten. In een groot aanbod van overkill komt er dan ineens een gewoon liedje: Burning Daylight. Onderschat de groep kijkers niet die daarbij even een zucht van verlichting slaakt en denkt: het is toch een songfestival, dit vind ik nou mooi, hier ga ik op stemmen.
Nouja wat dit betreft zie ik 2 opties: of we vallen positief, eventueel ook met Azerbeidzjan en Zwitserland, of we verdrinken tussen al het visuele en auditieve geweld. Ik neem aan dat onze staging wel rustig wordt zonder teveel props, toeters en bellen. :+
  maandag 13 maart 2023 @ 23:04:42 #7
465903 Hamlapjes
Niet voor op de BBQ
pi_208366603
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 22:03 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Het is niet elk jaar zo’n grote overkill aan circus als dit jaar.
Welke landen vind je allemaal circus dan? Ik kom tot een handjevol als ik mijn best doe en daar zitten er nog een aantal tussen die als liedje gewoon ook strak in elkaar zitten.

Het is gewoon een pittige semi, wat mij betreft is KroatiŽ de enige echt matige inzending, de rest is redelijk tot goed. Uiteraard nog even afwachten hoe het er straks op het podium uit komt te zien, maar alleen het zijn van een rustpunt zal best eens onvoldoende kunnen zijn om door te gaan. In deze semi overigens niet iets om je voor te schamen!
  ESF Reporter maandag 13 maart 2023 @ 23:13:55 #8
87554 Cee
Welluk?
pi_208366718
Staan we gewoon weer niet met Loreen in een finale.
pi_208366734
Die eerste negen zie ik zeker doorgaan. Maar Malta blijf ik een twijfelgeval vinden. Ik zie het ook een Citi Zeni doen: het is vrolijk, kleurrijk, 'quirky' en geliefd onder de fandom. Maar uiteindelijk op het grote podium toch tegenvallend bij het grotere publiek dat meer onder de indruk is van andere acts. Malta lijkt het nooit mee te zitten wbt de televote door het gebrek aan vrienden/buurlanden.

Wordt lastig voor Nederland, maar als ze een staging met hoge kwaliteit en professionaliteit neerzetten kan het best onderscheidend zijn. Ik denk dat er genoeg mensen zijn (de niet-Twitter doelgroep zeg maar :P) die dit soort niet-bombastische meer gestriptere muziek wel kunnen waarderen.
pi_208366858
Vorig jaar stemde er geen hond op Zwitserland, AustraliŽ en Azerbaijan. Portugal en Litouwen ging nog wel, maar daar zat toch wel een stuk meer gevoel/authenticiteit in dan ons nummer (tot nu toe, misschien live meer gevoel etc. etc.). Ik vind het maar lastig in te schatten.
pi_208366970
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2023 23:27 schreef Em31 het volgende:
Vorig jaar stemde er geen hond op Zwitserland, AustraliŽ en Azerbaijan. Portugal en Litouwen ging nog wel, maar daar zat toch wel een stuk meer gevoel/authenticiteit in dan ons nummer (tot nu toe, misschien live meer gevoel etc. etc.). Ik vind het maar lastig in te schatten.
Portugal deed het erg goed bij de televoting, met een vrij ontoegankelijk nummer als je het mij vraagt.
pi_208367083
Maar inderdaad, het blijft koffiedik kijken. Toch hebben de voorgaande inzendingen van onder andere Azerbeidzjan en AustraliŽ wel gemeen dat het voorspelbaar en generiek was, duidelijk gericht om jury’s te pleasen. Het zijn geen nummer die je op de radio hoort, dan wel aanslingert op Spotify. Burning Daylight is, hoe je het ook went of keert, wťl commercieel. Ben niet de grootste fan van het nummer, maar toen ik het vanmiddag op de radio hoorde, spookte het de rest van de dag door m’n hoofd :P

Doet het daarnaast qua streams niet heel verkeerd, zag toevallig dat ze vandaag weer wat plekjes zijn gestegen in de Spotify charts. Toch ook knap voor twee nobody’s.
pi_208367655
Bijna een miljoen streams op spotify, meer dan 900.000 views op YouTube, nummer 6 in de AirPlay top 40 van deze week, binnenkomen op 28 in de top 40. Het zegt weinig over kansen voor kwalificatie maar het slaat wel aan en wordt gewoon een hit hier. Na ja, zo gewoon is dat niet, zeker niet voor onbekende artiesten…
pi_208368295
Hierbij de reacties op CATS in 2014! Daar waren de meningen in eerste instantie ook negatief. En bij de odds stonden we ook eerst op plaats 23!
Dus ik blijf erbij #Teamkomtgoed! w/

ESF / [2014] Nederland: The Common Linnets - Calm After The Storm #2

[ Bericht 17% gewijzigd door summer52 op 14-03-2023 09:43:28 ]
pi_208369336
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 23:04 schreef Hamlapjes het volgende:

[..]
Welke landen vind je allemaal circus dan? Ik kom tot een handjevol als ik mijn best doe en daar zitten er nog een aantal tussen die als liedje gewoon ook strak in elkaar zitten.

Het is gewoon een pittige semi, wat mij betreft is KroatiŽ de enige echt matige inzending, de rest is redelijk tot goed. Uiteraard nog even afwachten hoe het er straks op het podium uit komt te zien, maar alleen het zijn van een rustpunt zal best eens onvoldoende kunnen zijn om door te gaan. In deze semi overigens niet iets om je voor te schamen!
Ik weet niet welke doelgroep hierop zal stemmen... voor de liefhebbers van 'echte' muziek valt er ook niet zoveel te genieten in dit nummer. En dat is denk ik wel een beetje waar de Avrotros voor gaat. Maar dat werkt alleen als je ook echt een goed nummer hebt, zoals CATS dat was. Dit valt (naar mijn mening) bij lange na niet in die categorie.
pi_208369401
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 08:42 schreef summer52 het volgende:
Hierbij de reacties op CATS in 2014! Daar waren de meningen in eerste instantie ook negatief. En bij de odds stonden we ook eerst op plaats 23!
Dus ik blijf erbij #Teamkomtgoed! w/

ESF / [2014] Nederland: The Common Linnets - Calm After The Storm #2
Wel heerlijk om achteraf terug te lezen wetende wat het resultaat was :D
De reacties op de onthulling beginnen hier vanaf post 240: ESF / [2014] Nederland: The Common Linnets - Calm After The Storm
pi_208369770
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 8% gewijzigd door summer52 op 14-03-2023 20:04:50 ]
pi_208369814
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 23:40 schreef aarontje112 het volgende:

[..]
Portugal deed het erg goed bij de televoting, met een vrij ontoegankelijk nummer als je het mij vraagt.
Daar zat ook wel een stuk diaspora in, die mazzel hebben wij dan weer niet
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208369867
Ik ben ook nog wel steeds kamp "komt goed". Ik geef het pas op als we straks bij de repetities ook geen hype creŽren. Het zou wel fijn zijn als ze eens een live-optreden ergens doen.
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208369974
Ik vind het lied echt wel vergelijkbaar met bijvoorbeeld Griekenland vorig jaar. De staging was natuurlijk goed, maar waarom zouden mensen wel op dat lied stemmen en niet op Burning Daylight?
#teamkomtgoed
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 11:13:37 #21
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208369991
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 10:28 schreef Nashipeer het volgende:

[..]
Wel heerlijk om achteraf terug te lezen wetende wat het resultaat was :D
De reacties op de onthulling beginnen hier vanaf post 240: ESF / [2014] Nederland: The Common Linnets - Calm After The Storm
Het is natuurlijk wel wishfull thinking een beetje. Al hopen we natuurlijk ook dat zoiets weer gebeurd. En je ziet elk jaar landen die veel hoger eindigen dan de odds hun geven voor de competitie en ook andersom natuurlijk. Ook dit jaar zullen er inzendingen zijn die onderschat worden nu. Vorig jaar werd MoldaviŽ erg onderschat en Albanie en AustraliŽ erg overschat.
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 11:16:04 #22
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208370019
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 11:12 schreef Mlita het volgende:
Ik vind het lied echt wel vergelijkbaar met bijvoorbeeld Griekenland vorig jaar. De staging was natuurlijk goed, maar waarom zouden mensen wel op dat lied stemmen en niet op Burning Daylight?
#teamkomtgoed
Die is ook als 8/9ste door gegaan he als je puur naar televote zou kijken toen. Wij hebben wel gewoon pech dat onze semi nu sterker is. In semi 2 had ik ons best een goede kans gegeven om door te gaan, maar nu weet ik het niet.
  ESF Reporter dinsdag 14 maart 2023 @ 11:21:15 #23
87554 Cee
Welluk?
pi_208370084
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 11:04 schreef TheVulture het volgende:
Ik ben ook nog wel steeds kamp "komt goed". Ik geef het pas op als we straks bij de repetities ook geen hype creŽren.
Het probleem is dat die repetities nu helemaal achter slot en grendel zitten.
pi_208370178
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 08:42 schreef summer52 het volgende:
Hierbij de reacties op CATS in 2014! Daar waren de meningen in eerste instantie ook negatief. En bij de odds stonden we ook eerst op plaats 23!
Dus ik blijf erbij #Teamkomtgoed! w/

ESF / [2014] Nederland: The Common Linnets - Calm After The Storm #2
Altijd heerlijk om oude reacties terug te lezen. Sommigen zitten hier alweer 10 jaar op het forum :D
  dinsdag 14 maart 2023 @ 11:38:38 #25
179307 Saboo
Hoi ik zit op fok
pi_208370257
Ik ben niet zo muzikaal, dus vergeef me als ik rare dingen zeg. Maar ik zat gisteren naar Zwitserland 2021 te luisteren en vond het in bepaalde stukken echt heel erg op onze inzending dit jaar lijken qua melodieŽn:


Wel hele andere stemmen natuurlijk (en Frans O+ ...) En de stem van de zanger (daar heb ik dan wel weer een beetje kijk op) van Gjon's tears is wel echt fenominaal en voor mij de grote kracht van dit lied. Kwam live echt helemaal tot leven, en is live ook heel veel beter dan de studioversie imo. Dat stemde me toch iets positiever over onze inzending!

Ik denk nog steeds dat we een CATS'je zouden kunnen doen, juist gezien alle up-tempo beats enzo. Dat maakte CATS echt magisch toen, al vond ik het in eerste instantie - op zichzelf- ook een schijtlied.
Heb niets met burning daylight, maar denk dat zang en performance het wel echt kunnen maken of breken en dat vind ik dan wel weer exciting *O* . Ben heel benieuwd!
pi_208371279
Bij de Jumbo *O*
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208371398
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 13:27 schreef GeorgeM het volgende:
Bij de Jumbo *O*
Boodschap-ception *O*
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
Het ESF-playlist topic
pi_208371492
Ben hier voor het songfestivalforum.
  ESF Reporter dinsdag 14 maart 2023 @ 14:07:44 #29
87554 Cee
Welluk?
pi_208371752
quote:
Ik kan nu even niet luisteren op m’n werk maar hebben ze m’n zingende bikinibroekje er niet uit gemonteerd? :@
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 14:10:48 #30
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208371783

Matt speculeert alvast over de running order
pi_208371930
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 14:07 schreef Cee het volgende:

[..]
Ik kan nu even niet luisteren op m’n werk maar hebben ze m’n zingende bikinibroekje er niet uit gemonteerd? :@
Nee ;) .
Edit: Blanka het zingende bikinibroekje _O-.

[ Bericht 9% gewijzigd door Zigsky op 14-03-2023 14:27:30 ]
Ben hier voor het songfestivalforum.
pi_208372029
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 14:10 schreef Momo het volgende:

Matt speculeert alvast over de running order
Nou nee doe maar niet Matt. Zou MoldaviŽ en NL switchen. En liefst Zweden iets eerder in die line up. Waarom ook 3 uptempo's aan het einde? Onnodig ;)
pi_208372227
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 14:10 schreef Momo het volgende:

Matt speculeert alvast over de running order
Owgod. Aub niet voor Finland :{
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208372296
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 14:49 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Owgod. Aub niet voor Finland :{
Dan zijn we weer een opvuller voor de (potentiŽle) winnaar }:|
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 15:15:02 #35
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208372466
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 14:49 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Owgod. Aub niet voor Finland :{
De kans is wel redelijk aanwezig dat we voor of na Zweden of Finland moeten. Die zetten ze waarschijnlijk ook niet helemaal aan het eind omdat best veel props hebben.
pi_208372554
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 15:15 schreef Momo het volgende:

[..]
De kans is wel redelijk aanwezig dat we voor of na Zweden of Finland moeten. Die zetten ze waarschijnlijk ook niet helemaal aan het eind omdat best veel props hebben.
Dan is mijn hoop op een finaleplek wel verkeken :'(
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208376127
Ik zit dat 2014-topic eens door te lezen en zo grappig dat ik blijkbaar over CATS hetzelfde denk als over Burning Daylight, dat de staging en de plek in de startvolgorde wel heel bepalend gaat zijn. :D

Omdat ik Duncan vertrouw qua staging blijf ik overtuigd dat we een CATS-je gaan doen :7
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 20:30:44 #38
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_208376971
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 15:21 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Dan is mijn hoop op een finaleplek wel verkeken :'(
Dit nummer is zo'n beetje enig in z'n soort in de semi. Dat is altijd een voordeel gebleken, is zeker een publiek voor.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 20:39:24 #39
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_208377103
Brb even CATS luisteren. O+ (Blijf dat toch een fijner liedje vinden dan Arcade)
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  ESF Reporter dinsdag 14 maart 2023 @ 20:40:47 #40
87554 Cee
Welluk?
pi_208377134
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 19:51 schreef TheVulture het volgende:
Ik zit dat 2014-topic eens door te lezen en zo grappig dat ik blijkbaar over CATS hetzelfde denk als over Burning Daylight, dat de staging en de plek in de startvolgorde wel heel bepalend gaat zijn. :D

quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 20:26 schreef Cee het volgende:

[..]
Dit dus, ik zat het nummer haast aan te moedigen. Kwam het dicht bij het doel, schieten ze over de lat.
Dit was dus ook precies mijn eerste gevoel toen ik Burning Daylight hoorde. :D
pi_208377156
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 20:30 schreef ijs_beer het volgende:

[..]
Dit nummer is zo'n beetje enig in z'n soort in de semi. Dat is altijd een voordeel gebleken, is zeker een publiek voor.
Dit dus. Weet iemand trouwens wanneer die previewshows beginnen in Scandinavie etc. Daar kwam CATS toen ook bovendrijven als kanshebber. Nu hebben we daar qua televote in de halve finale nog weinig aan, maar een beetje positieve aandacht druppelt hopelijk ook door naar de bookies en de kijkers :P
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  ESF Reporter dinsdag 14 maart 2023 @ 20:46:01 #42
87554 Cee
Welluk?
pi_208377245
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 20:42 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Dit dus. Weet iemand trouwens wanneer die previewshows beginnen in Scandinavie etc. Daar kwam CATS toen ook bovendrijven als kanshebber. Nu hebben we daar qua televote in de halve finale nog weinig aan, maar een beetje positieve aandacht druppelt hopelijk ook door naar de bookies en de kijkers :P
We hebben binnenkort ook weer Eurojury, alhoewel dat voor de halve finales natuurlijk geen drol uitmaakt (op de laatste dag komen wel de publieksstemmen erbij).
pi_208377558
Ja ik las dat draadje vanmiddag van het revealmoment tot het moment na de finaleuitslag, en wat het mij heeft geleerd is dat het allemaal gigantisch onvoorspelbaar is tot het laatste moment. Er zijn echt veel parallellen met nu wbt reacties: er zit geen climax in, het is eentonig, de twee lijken geen chemie te hebben, Waylon kon het lied beter zelf zingen, met uptempo hadden we tenminste kans gemaakt om te kwalificeren, het lied werd na ťťn luisterbeurt vergeten, het krabbelt voort, etc. En we zouden net op plek 10 of 11 uitkomen in de semi. Ik geloofde er in die tijd ook niet in dat we uberhaupt de finale zouden halen, en die tweede plek kwam al helemaal uit de lucht vallen.

Het was vrij pessimistisch voor ca. twee maanden tot de internationale pers/fanmedia positief begon te berichten tijdens de eerste openbare rehearsals. Je zag toen een langzame omslag, en helemaal toen de foto's naar buiten kwamen werd het positiever hier. Maar pas een dag (?) voor de halve finale toen de sepiafilter werd toegepast begon bijna iedereen ťcht optimistisch te worden en zelfs te spreken over een top-10. Ik hoop dat de staging dit jaar weer perfect is uitgedacht, en voor een omkanteling zorgt.
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 21:15:09 #44
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208377784
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 20:30 schreef ijs_beer het volgende:

[..]
Dit nummer is zo'n beetje enig in z'n soort in de semi. Dat is altijd een voordeel gebleken, is zeker een publiek voor.
Nouja ik zou toch zeggen dat Zwitserland en Azerbeidzjan wel een beetje uit dezelfde vijver vissen.
pi_208378886
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 21:15 schreef Momo het volgende:

[..]
Nouja ik zou toch zeggen dat Zwitserland en Azerbeidzjan wel een beetje uit dezelfde vijver vissen.
Mogelijk, maar al die andere liedjes muv Finland en Zweden vissen ook behoorlijk hun dezelfde vijver. En dat wordt knokken. En waar geknokt worden, vallen slachtoffers 😊
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 22:29:14 #46
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208378959
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 22:24 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Mogelijk, maar al die andere liedjes muv Finland en Zweden vissen ook behoorlijk hun dezelfde vijver. En dat wordt knokken. En waar geknokt worden, vallen slachtoffers 😊
Nouja, de rest van de semi heeft juist een heel divers geluid. Je zou misschien kunnen zeggen dat Letland en Ierland in dezelfde vijver vissen met een poprock nummer. Misschien dat TsjechiŽ en MoldaviŽ folkachtig zijn. Maar eigenlijk zijn het heel verschillende genres.
pi_208381679
Je hebt ongeveer een punt of 50 nodig in de televote om er doorheen te komen, als je kijkt naar 2014 bijvoorbeeld met ongeveer hetzelfde aantal deelnemers. Het is wat dat betreft wel zuur dat Belgie niet bij ons zit, dat geeft toch altijd al een kickstart die andere landen nu wel hebben.

Er vanuitgaande dat we het altijd vrij aardig doen in Scandinavie en de Baltische staten met dit soort inzendingen kijk ik eerst naar Noorwegen, Zweden, Finland en Letland. Aangezien 3 van de 4 een kanshebber sturen en gezien het geografische aspect denk ik dat 7 of 8 punten uit die landen al het hoogst haalbare is. Laten we zeggen dat we daar een punt of 24 oppikken. Dan heb je ook nog Malta, Ierland, Portugal en Zwitserland waar dit soort muziek wel aan zou moeten slaan (puntje of max 15 in totaal). De rest van de landen (Kroatie, Tsjechie, Servie, Israel, Moldavie en Azerbaijan) is niet te peilen, en het is uberhaupt de vraag of Azerbaijan en Moldavie een televoteresultaat gaan hebben.

Als er geen goede televote tot stand komt, bepaalt dan toch een jury de punten?
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208381890
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2023 09:34 schreef TheVulture het volgende:
Je hebt ongeveer een punt of 50 nodig in de televote om er doorheen te komen, als je kijkt naar 2014 bijvoorbeeld met ongeveer hetzelfde aantal deelnemers. Het is wat dat betreft wel zuur dat Belgie niet bij ons zit, dat geeft toch altijd al een kickstart die andere landen nu wel hebben.

Er vanuitgaande dat we het altijd vrij aardig doen in Scandinavie en de Baltische staten met dit soort inzendingen kijk ik eerst naar Noorwegen, Zweden, Finland en Letland. Aangezien 3 van de 4 een kanshebber sturen en gezien het geografische aspect denk ik dat 7 of 8 punten uit die landen al het hoogst haalbare is. Laten we zeggen dat we daar een punt of 24 oppikken. Dan heb je ook nog Malta, Ierland, Portugal en Zwitserland waar dit soort muziek wel aan zou moeten slaan (puntje of max 15 in totaal). De rest van de landen (Kroatie, Tsjechie, Servie, Israel, Moldavie en Azerbaijan) is niet te peilen, en het is uberhaupt de vraag of Azerbaijan en Moldavie een televoteresultaat gaan hebben.

Als er geen goede televote tot stand komt, bepaalt dan toch een jury de punten?
In principe heeft S10 voor de semi het goede voorbeeld gegeven. Die kreeg op basis van kwaliteit van alle landen punten van het publiek. Weliswaar geen enkele keer 10 of 12, maar wel structureel een redelijk aantal. Opvallend genoeg ook 8 uit OekraÔne en 6 uit MoldaviŽ, en maar 1 uit Noorwegen, dus op onze ‘vrienden’ rekenen is op voorhand lastig.

Maar met 15 landen zijn er (buiten de directe qualifiers die meestemmen) dus maar 14 landen te kiezen. Daarvan moet je er gemiddeld dus 6 achter je houden om door te gaan*. Met een goede staging en vanuit de tweede helft moet dat normaal gesproken wel kunnen met dit liedje.

* 17x3 is 51 punten. Overall moet je er uiteraard maar 4 verslaan om bij die andere landen in de Top 10 te komen, maar met 1 punt per land kom je er natuurlijk niet.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208382006
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2023 09:57 schreef Fred_B het volgende:

[..]
In principe heeft S10 voor de semi het goede voorbeeld gegeven. Die kreeg op basis van kwaliteit van alle landen punten van het publiek. Weliswaar geen enkele keer 10 of 12, maar wel structureel een redelijk aantal. Opvallend genoeg ook 8 uit OekraÔne en 6 uit MoldaviŽ, en maar 1 uit Noorwegen, dus op onze ‘vrienden’ rekenen is op voorhand lastig.

Maar met 15 landen zijn er (buiten de directe qualifiers die meestemmen) dus maar 14 landen te kiezen. Daarvan moet je er gemiddeld dus 6 achter je houden om door te gaan*. Met een goede staging en vanuit de tweede helft moet dat normaal gesproken wel kunnen met dit liedje.

* 17x3 is 51 punten. Overall moet je er uiteraard maar 4 verslaan om bij die andere landen in de Top 10 te komen, maar met 1 punt per land kom je er natuurlijk niet.
Goed punt, ik was die automatische finalisten vergeten die meestemmen, wie stemmen er in onze halve finale?

Edit: al gevonden: Frankrijk, Duitsland en Italie
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208382159
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2023 10:08 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Goed punt, ik was die automatische finalisten vergeten die meestemmen, wie stemmen er in onze halve finale?

Edit: al gevonden: Frankrijk, Duitsland en Italie
Ja, uit ItaliŽ is elk punt meegenomen. Maar die andere 2 mogen ons waarschijnlijk wat meer.

“De rest van de wereld” stemt ook nog mee trouwens. Al denk ik dat dat vooral grote fans zullen zijn, met Zweden, Finland en Noorwegen als favorieten, dus daar zal voor ons wel niet zo veel te halen zijn.
De Sahara is zonder meer erg droog.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')