abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_208365984


Nederland w/
Deelnemers: Mia Nicolai en Dion Cooper
Bandleden en Leeftijd: Mia (27 jaar) en Dion (29 jaar)
Social media Mia: Instagram Twitter YouTube TikTok
Social media Dion: Instagram Twitter YouTube TikTok
Titel inzending: Burning Daylight
Taal inzending: Engels
Genre inzending: Pop
Schrijvers muziek: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Schrijvers tekst: Dion Cuiper / Duncan de Moor / Jordan Garfield / Loek van der Grinten / Mia Nicolai
Loting: Tweede helft, eerste halve finale
Selectie methode: Interne Selectie
Odds ranking na bekend maken alle nummers: 19
Bijzonder: Mia is de dochter van eerste kamer lid Peter NicolaÔ (PvdD). Songfestivalwinnaar Duncan Laurence heeft meegeschreven aan het nummer. Dion deed eerder mee aan The Voice.

Aankondiging met meer uitleg en verhaal van Mia en Dion:

quote:
Mia Nicolai & Dion Cooper vertegenwoordigen Nederland op het Eurovisie Songfestival!
Eurovisie Songfestival / 1 nov 2022

The word is out! Mia Nicolai & Dion Cooper gaan in mei 2023 naar Eurovisie Songfestival in Liverpool om Nederland te vertegenwoordigen! De twee jonge artiesten zijn door Songfestival-winnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield bij elkaar gebracht en met z’n vieren schreven ze een song die grote indruk maakte op de hele selectiecommissie, waarna ze unaniem werden aangewezen als de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2023. Duncan en Jordan maken onderdeel uit van het creatieve team.
Wie is Mia Nicolai?

Mia, 26 jaar, is echt opgegroeid met muziek. Vanaf haar derde volgt ze al viool- en pianolessen en vanuit huis heeft ze een hele creatieve opvoeding meegekregen, met toneel, ballet, muziek en verhalen vertellen.

In haar debuutsingle ‘Set Me Free’ komt het reizen en haar behoefte aan ultieme vrijheid naar voren. In november 2020 bracht ze haar tweede single ‘Mutual Needs’ uit dat meteen internationaal werd opgepakt door een premiŤre in Amerika op de befaamde Zane Lowe Radio show. Mia vindt haar inspiratie in artiesten zoals David Bowie. Maar vooral in het vrij uiten van creativiteit en het samenvoegen van kunstvormen.

Als kind werd Mia gepest en dit heeft een grote deuk achtergelaten, maar tegelijkertijd ook een vuur in haar ontstoken met een doorzettingsvermogen om al haar dromen uit te laten komen, niets haar te laten stoppen en te genieten van het leven met wie zij kiest te zijn. De boodschap die ze wil overdragen is dat je verleden niks zegt over de toekomst en dat je dat helemaal zelf in de hand hebt. Je kunt jezelf creŽren tot de persoon die je droomt te zijn.
Wie is Dion Cooper?

Dion, 28 jaar, droomde ervan om artiest te worden en muziek te maken. Op zijn vijftiende pakte hij voor het eerst zijn gitaar op en liet deze niet meer los. In de jaren die volgen begint hij met het zingen en schrijven van zijn eigen muziek en in 2021 brengt hij zijn eerste EP ‘Too Young Too Dumb’ uit, gevolgd door de single ‘Fire’ die hij samen met Maxine uitbrengt en binnen een aantal maanden al bijna een miljoen streams haalt.

Hij omschrijft het zelf als classic rock meets singer songwriter, oftewel Bryan Adams meets Harry Styles.

'Bring the joy' is het mantra waarmee Dion zijn muziek en leven inspireert. Hij is op een reis om de beste versie van zichzelf te worden en wil al het geluk, de kennis en de vreugde die hij onderweg verzamelt delen met de wereld. Dat is dan ook zijn boodschap: geluk ligt in je eigen handen en je handen gebruik je om te delen.
Hoe kennen Mia en Dion elkaar?

Mia en Dion zijn tot 2 jaar geleden onbekenden van elkaar totdat ze door Duncan en Jordan aan elkaar worden gekoppeld. Er is meteen een muzikale klik, zowel hun stemmen passen mooi bij elkaar als de boodschap die ze willen uitdragen is hetzelfde. In hun muziek is ruimte voor kwetsbaarheid en emotie. Ze willen allebei mensen raken en muziek is een mooie taal om deze emoties uit te spreken en te delen.

Mia en Dion: “Het Songfestival is hťt podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen. Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie van AVROTROS voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.”
Songfestival Liverpool

Dit jaar wordt het Eurovisie Songfestival in Liverpool gehouden. Gezien het Songfestival niet in het winnende land OekraÔne gehouden kan worden, is er in samenspraak met OekraÔne en de EBU gekozen voor het Verenigd Koninkrijk. Op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei vinden de halve finales plaats en op zaterdag 13 mei de finale. De komende maanden gaan Mia en Dion werken aan hun act en zich voorbereiden op hun deelname samen met hun creatieve team Duncan en Jordan. Het creatieve team wordt binnenkort aangevuld tot het complete team.

Over Burning Daylight:
quote:
Mia, Dion, Duncan en Jordan over ontstaan Songfestivalnummer Burning Daylight

In de mini-documentaire 'This is Burning Daylight' vertellen Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence en Jordan Garfield over het ontstaan van het songfestivalnummer ‘Burning Daylight’.

Burning Daylight is geschreven door Mia Nicolai, Dion Cooper, Duncan Laurence, Jordan Garfield en Loek van der Grinten. Het nummer is ‘een ode aan vallen en opstaan’.

“Burning Daylight gaat over vallen, fouten maken en dan weer opstaan. Dat je leert van die fouten, van je verleden, dat je dingen achter je kunt laten zodat je een betere versie van jezelf kan worden. Maar het gaat ook over accepteren dat we allemaal menselijk zijn, pijn ervaren en dat we daar doorheen moeten.”
Ontstaan van Burning Daylight

Mia ontmoet Jordan voor het eerste wanneer ze beiden een studiosessie in Nederland bijwonen. Jordan: “Ik kwam de studio in en daar was een grote bubbel vol met energie. Ze liep met me mee naar binnen en ik dacht meteen: wie is dit?” Mia, Jordan en Duncan spreken daarna regelmatig af tijdens de coronapandemie. Op een bepaalde avond kijken ze samen een documentaire over Shawn Mendes en raken enorm geÔnspireerd. Die inspiratie heeft uiteindelijk geleid tot het nummer ‘Burning Daylight’.

Duncan zingt de demo in samen met Mia maar voor de verdere uitwerking bedenkt hij om Dion Cooper te vragen. Dion: “Ik had meteen zoiets van ‘Hell Yeah’, dat klinkt leuk. Zodra ik de kamer inliep, hadden Mia en ik meteen een klik en we voelden allebei: ik ken jou, dit gaat leuk worden!”

Burning Daylight werd die dag herschreven tot een duet met Dion’s verhaal erin verwerkt en de demo werd door Mia en Dion ingezongen.

Indienen voor het Eurovisie Songfestival

Een paar maanden later, toen Duncan en Jordan samen op vakantie waren, kregen ze op een avond het idee om ‘Burning Daylight’ in te sturen naar de Nederlandse selectiecommissie voor het Eurovisie Songfestival. Een idee dat door Mia en Dion goed werd ontvangen. De demo werd daarna verder afgemaakt samen met producer Sean Myer en opgestuurd naar de selectiecommissie van AVROTROS.

Weken later kregen we eindelijk een ja! We waren echt dolblij!
Duncan Laurence

Jordan en Duncan bellen meteen Mia en Dion op om het goede nieuws met ze te delen. Dion: “Ik belde daarna meteen mijn ouders en we begonnen alle drie meteen te huilen. We spraken over hoe groot dit is. Het is zo’n mooie ervaring en geweldig om deel van uit te maken.”

Mia: “Het is geweldig om je eigen land te mogen vertegenwoordigen. Het land waar ik vandaan kom, waar ik ben opgegroeid en me heeft gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Dat voelt echt onwerkelijk en geweldig.“


[ Bericht 20% gewijzigd door Momo op 18-03-2023 15:08:11 ]
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208366004
Sorry @Aadrianus, ik heb maar even geopend ;)
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208366202
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2023 22:22 schreef GeorgeM het volgende:
Sorry @:Aadrianus, ik heb maar even geopend ;)
Goed gedaan. :) Ik zou niet weten hoe ik dat moest doen. En m’n hond stond me uitvoerig duidelijk te maken dat hij echt dringend naar buiten moest. Dus ik had ook even geen tijd om dat uit te zoeken. 😊
pi_208366289
quote:
12s.gif Op maandag 13 maart 2023 22:34 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Goed gedaan. :) Ik zou niet weten hoe ik dat moest doen. En m’n hond stond me uitvoerig duidelijk te maken dat hij echt dringend naar buiten moest. Dus ik had ook even geen tijd om dat uit te zoeken. 😊
Honden gaan altijd voor :P
Naar onderen scrollen, daar staat ergens ‘open nieuw topic’. Dan rechtsonder klikken op ‘verzenden. Aan de TT hoef je niets te doen. Hij hoogt automatisch op.
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208366430
Met alle nummers die we nu kennen uit semi 1 zie ik het toch wel somber in. Waar ik eerst nog wel dacht dat finale te doen zou zijn, daar denk ik dat nu niet meer. Polls, bookmakers, YouTube lijstjes...... je ziet NL kelderen.

Denk dat deze voorspelling best wel eens kan kloppen:

  Moderator maandag 13 maart 2023 @ 22:53:28 #6
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208366460
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 20:59 schreef Aadrianus het volgende:
Als ik die recaps zo achter elkaar zie, zie ik heel veel circus en hoor ik heel veel geschreeuw. De stagings kunnen natuurlijk heel anders uitvallen dan de videoclips, maar toch… Die kunnen elkaar wel eens heel erg in de weg gaan zitten. In een groot aanbod van overkill komt er dan ineens een gewoon liedje: Burning Daylight. Onderschat de groep kijkers niet die daarbij even een zucht van verlichting slaakt en denkt: het is toch een songfestival, dit vind ik nou mooi, hier ga ik op stemmen.
Nouja wat dit betreft zie ik 2 opties: of we vallen positief, eventueel ook met Azerbeidzjan en Zwitserland, of we verdrinken tussen al het visuele en auditieve geweld. Ik neem aan dat onze staging wel rustig wordt zonder teveel props, toeters en bellen. :+
  maandag 13 maart 2023 @ 23:04:42 #7
465903 Hamlapjes
Niet voor op de BBQ
pi_208366603
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 22:03 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Het is niet elk jaar zo’n grote overkill aan circus als dit jaar.
Welke landen vind je allemaal circus dan? Ik kom tot een handjevol als ik mijn best doe en daar zitten er nog een aantal tussen die als liedje gewoon ook strak in elkaar zitten.

Het is gewoon een pittige semi, wat mij betreft is KroatiŽ de enige echt matige inzending, de rest is redelijk tot goed. Uiteraard nog even afwachten hoe het er straks op het podium uit komt te zien, maar alleen het zijn van een rustpunt zal best eens onvoldoende kunnen zijn om door te gaan. In deze semi overigens niet iets om je voor te schamen!
  ESF Reporter maandag 13 maart 2023 @ 23:13:55 #8
87554 Cee
Welluk?
pi_208366718
Staan we gewoon weer niet met Loreen in een finale.
pi_208366734
Die eerste negen zie ik zeker doorgaan. Maar Malta blijf ik een twijfelgeval vinden. Ik zie het ook een Citi Zeni doen: het is vrolijk, kleurrijk, 'quirky' en geliefd onder de fandom. Maar uiteindelijk op het grote podium toch tegenvallend bij het grotere publiek dat meer onder de indruk is van andere acts. Malta lijkt het nooit mee te zitten wbt de televote door het gebrek aan vrienden/buurlanden.

Wordt lastig voor Nederland, maar als ze een staging met hoge kwaliteit en professionaliteit neerzetten kan het best onderscheidend zijn. Ik denk dat er genoeg mensen zijn (de niet-Twitter doelgroep zeg maar :P) die dit soort niet-bombastische meer gestriptere muziek wel kunnen waarderen.
pi_208366858
Vorig jaar stemde er geen hond op Zwitserland, AustraliŽ en Azerbaijan. Portugal en Litouwen ging nog wel, maar daar zat toch wel een stuk meer gevoel/authenticiteit in dan ons nummer (tot nu toe, misschien live meer gevoel etc. etc.). Ik vind het maar lastig in te schatten.
pi_208366970
quote:
1s.gif Op maandag 13 maart 2023 23:27 schreef Em31 het volgende:
Vorig jaar stemde er geen hond op Zwitserland, AustraliŽ en Azerbaijan. Portugal en Litouwen ging nog wel, maar daar zat toch wel een stuk meer gevoel/authenticiteit in dan ons nummer (tot nu toe, misschien live meer gevoel etc. etc.). Ik vind het maar lastig in te schatten.
Portugal deed het erg goed bij de televoting, met een vrij ontoegankelijk nummer als je het mij vraagt.
pi_208367083
Maar inderdaad, het blijft koffiedik kijken. Toch hebben de voorgaande inzendingen van onder andere Azerbeidzjan en AustraliŽ wel gemeen dat het voorspelbaar en generiek was, duidelijk gericht om jury’s te pleasen. Het zijn geen nummer die je op de radio hoort, dan wel aanslingert op Spotify. Burning Daylight is, hoe je het ook went of keert, wťl commercieel. Ben niet de grootste fan van het nummer, maar toen ik het vanmiddag op de radio hoorde, spookte het de rest van de dag door m’n hoofd :P

Doet het daarnaast qua streams niet heel verkeerd, zag toevallig dat ze vandaag weer wat plekjes zijn gestegen in de Spotify charts. Toch ook knap voor twee nobody’s.
pi_208367655
Bijna een miljoen streams op spotify, meer dan 900.000 views op YouTube, nummer 6 in de AirPlay top 40 van deze week, binnenkomen op 28 in de top 40. Het zegt weinig over kansen voor kwalificatie maar het slaat wel aan en wordt gewoon een hit hier. Na ja, zo gewoon is dat niet, zeker niet voor onbekende artiesten…
pi_208368295
Hierbij de reacties op CATS in 2014! Daar waren de meningen in eerste instantie ook negatief. En bij de odds stonden we ook eerst op plaats 23!
Dus ik blijf erbij #Teamkomtgoed! w/

ESF / [2014] Nederland: The Common Linnets - Calm After The Storm #2

[ Bericht 17% gewijzigd door summer52 op 14-03-2023 09:43:28 ]
pi_208369336
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 23:04 schreef Hamlapjes het volgende:

[..]
Welke landen vind je allemaal circus dan? Ik kom tot een handjevol als ik mijn best doe en daar zitten er nog een aantal tussen die als liedje gewoon ook strak in elkaar zitten.

Het is gewoon een pittige semi, wat mij betreft is KroatiŽ de enige echt matige inzending, de rest is redelijk tot goed. Uiteraard nog even afwachten hoe het er straks op het podium uit komt te zien, maar alleen het zijn van een rustpunt zal best eens onvoldoende kunnen zijn om door te gaan. In deze semi overigens niet iets om je voor te schamen!
Ik weet niet welke doelgroep hierop zal stemmen... voor de liefhebbers van 'echte' muziek valt er ook niet zoveel te genieten in dit nummer. En dat is denk ik wel een beetje waar de Avrotros voor gaat. Maar dat werkt alleen als je ook echt een goed nummer hebt, zoals CATS dat was. Dit valt (naar mijn mening) bij lange na niet in die categorie.
pi_208369401
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 08:42 schreef summer52 het volgende:
Hierbij de reacties op CATS in 2014! Daar waren de meningen in eerste instantie ook negatief. En bij de odds stonden we ook eerst op plaats 23!
Dus ik blijf erbij #Teamkomtgoed! w/

ESF / [2014] Nederland: The Common Linnets - Calm After The Storm #2
Wel heerlijk om achteraf terug te lezen wetende wat het resultaat was :D
De reacties op de onthulling beginnen hier vanaf post 240: ESF / [2014] Nederland: The Common Linnets - Calm After The Storm
pi_208369770
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 8% gewijzigd door summer52 op 14-03-2023 20:04:50 ]
pi_208369814
quote:
0s.gif Op maandag 13 maart 2023 23:40 schreef aarontje112 het volgende:

[..]
Portugal deed het erg goed bij de televoting, met een vrij ontoegankelijk nummer als je het mij vraagt.
Daar zat ook wel een stuk diaspora in, die mazzel hebben wij dan weer niet
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208369867
Ik ben ook nog wel steeds kamp "komt goed". Ik geef het pas op als we straks bij de repetities ook geen hype creŽren. Het zou wel fijn zijn als ze eens een live-optreden ergens doen.
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208369974
Ik vind het lied echt wel vergelijkbaar met bijvoorbeeld Griekenland vorig jaar. De staging was natuurlijk goed, maar waarom zouden mensen wel op dat lied stemmen en niet op Burning Daylight?
#teamkomtgoed
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 11:13:37 #21
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208369991
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 10:28 schreef Nashipeer het volgende:

[..]
Wel heerlijk om achteraf terug te lezen wetende wat het resultaat was :D
De reacties op de onthulling beginnen hier vanaf post 240: ESF / [2014] Nederland: The Common Linnets - Calm After The Storm
Het is natuurlijk wel wishfull thinking een beetje. Al hopen we natuurlijk ook dat zoiets weer gebeurd. En je ziet elk jaar landen die veel hoger eindigen dan de odds hun geven voor de competitie en ook andersom natuurlijk. Ook dit jaar zullen er inzendingen zijn die onderschat worden nu. Vorig jaar werd MoldaviŽ erg onderschat en Albanie en AustraliŽ erg overschat.
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 11:16:04 #22
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208370019
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 11:12 schreef Mlita het volgende:
Ik vind het lied echt wel vergelijkbaar met bijvoorbeeld Griekenland vorig jaar. De staging was natuurlijk goed, maar waarom zouden mensen wel op dat lied stemmen en niet op Burning Daylight?
#teamkomtgoed
Die is ook als 8/9ste door gegaan he als je puur naar televote zou kijken toen. Wij hebben wel gewoon pech dat onze semi nu sterker is. In semi 2 had ik ons best een goede kans gegeven om door te gaan, maar nu weet ik het niet.
  ESF Reporter dinsdag 14 maart 2023 @ 11:21:15 #23
87554 Cee
Welluk?
pi_208370084
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 11:04 schreef TheVulture het volgende:
Ik ben ook nog wel steeds kamp "komt goed". Ik geef het pas op als we straks bij de repetities ook geen hype creŽren.
Het probleem is dat die repetities nu helemaal achter slot en grendel zitten.
pi_208370178
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 08:42 schreef summer52 het volgende:
Hierbij de reacties op CATS in 2014! Daar waren de meningen in eerste instantie ook negatief. En bij de odds stonden we ook eerst op plaats 23!
Dus ik blijf erbij #Teamkomtgoed! w/

ESF / [2014] Nederland: The Common Linnets - Calm After The Storm #2
Altijd heerlijk om oude reacties terug te lezen. Sommigen zitten hier alweer 10 jaar op het forum :D
  dinsdag 14 maart 2023 @ 11:38:38 #25
179307 Saboo
Hoi ik zit op fok
pi_208370257
Ik ben niet zo muzikaal, dus vergeef me als ik rare dingen zeg. Maar ik zat gisteren naar Zwitserland 2021 te luisteren en vond het in bepaalde stukken echt heel erg op onze inzending dit jaar lijken qua melodieŽn:


Wel hele andere stemmen natuurlijk (en Frans O+ ...) En de stem van de zanger (daar heb ik dan wel weer een beetje kijk op) van Gjon's tears is wel echt fenominaal en voor mij de grote kracht van dit lied. Kwam live echt helemaal tot leven, en is live ook heel veel beter dan de studioversie imo. Dat stemde me toch iets positiever over onze inzending!

Ik denk nog steeds dat we een CATS'je zouden kunnen doen, juist gezien alle up-tempo beats enzo. Dat maakte CATS echt magisch toen, al vond ik het in eerste instantie - op zichzelf- ook een schijtlied.
Heb niets met burning daylight, maar denk dat zang en performance het wel echt kunnen maken of breken en dat vind ik dan wel weer exciting *O* . Ben heel benieuwd!
pi_208371279
Bij de Jumbo *O*
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208371398
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 13:27 schreef GeorgeM het volgende:
Bij de Jumbo *O*
Boodschap-ception *O*
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
Het ESF-playlist topic
pi_208371492
Ben hier voor het songfestivalforum.
  ESF Reporter dinsdag 14 maart 2023 @ 14:07:44 #29
87554 Cee
Welluk?
pi_208371752
quote:
Ik kan nu even niet luisteren op m’n werk maar hebben ze m’n zingende bikinibroekje er niet uit gemonteerd? :@
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 14:10:48 #30
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208371783

Matt speculeert alvast over de running order
pi_208371930
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 14:07 schreef Cee het volgende:

[..]
Ik kan nu even niet luisteren op m’n werk maar hebben ze m’n zingende bikinibroekje er niet uit gemonteerd? :@
Nee ;) .
Edit: Blanka het zingende bikinibroekje _O-.

[ Bericht 9% gewijzigd door Zigsky op 14-03-2023 14:27:30 ]
Ben hier voor het songfestivalforum.
pi_208372029
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 14:10 schreef Momo het volgende:

Matt speculeert alvast over de running order
Nou nee doe maar niet Matt. Zou MoldaviŽ en NL switchen. En liefst Zweden iets eerder in die line up. Waarom ook 3 uptempo's aan het einde? Onnodig ;)
pi_208372227
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 14:10 schreef Momo het volgende:

Matt speculeert alvast over de running order
Owgod. Aub niet voor Finland :{
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208372296
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 14:49 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Owgod. Aub niet voor Finland :{
Dan zijn we weer een opvuller voor de (potentiŽle) winnaar }:|
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 15:15:02 #35
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208372466
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 14:49 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Owgod. Aub niet voor Finland :{
De kans is wel redelijk aanwezig dat we voor of na Zweden of Finland moeten. Die zetten ze waarschijnlijk ook niet helemaal aan het eind omdat best veel props hebben.
pi_208372554
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 15:15 schreef Momo het volgende:

[..]
De kans is wel redelijk aanwezig dat we voor of na Zweden of Finland moeten. Die zetten ze waarschijnlijk ook niet helemaal aan het eind omdat best veel props hebben.
Dan is mijn hoop op een finaleplek wel verkeken :'(
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208376127
Ik zit dat 2014-topic eens door te lezen en zo grappig dat ik blijkbaar over CATS hetzelfde denk als over Burning Daylight, dat de staging en de plek in de startvolgorde wel heel bepalend gaat zijn. :D

Omdat ik Duncan vertrouw qua staging blijf ik overtuigd dat we een CATS-je gaan doen :7
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  dinsdag 14 maart 2023 @ 20:30:44 #38
351614 ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_208376971
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 15:21 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Dan is mijn hoop op een finaleplek wel verkeken :'(
Dit nummer is zo'n beetje enig in z'n soort in de semi. Dat is altijd een voordeel gebleken, is zeker een publiek voor.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  dinsdag 14 maart 2023 @ 20:39:24 #39
351614 ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_208377103
Brb even CATS luisteren. O+ (Blijf dat toch een fijner liedje vinden dan Arcade)
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  ESF Reporter dinsdag 14 maart 2023 @ 20:40:47 #40
87554 Cee
Welluk?
pi_208377134
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 19:51 schreef TheVulture het volgende:
Ik zit dat 2014-topic eens door te lezen en zo grappig dat ik blijkbaar over CATS hetzelfde denk als over Burning Daylight, dat de staging en de plek in de startvolgorde wel heel bepalend gaat zijn. :D

quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 20:26 schreef Cee het volgende:

[..]
Dit dus, ik zat het nummer haast aan te moedigen. Kwam het dicht bij het doel, schieten ze over de lat.
Dit was dus ook precies mijn eerste gevoel toen ik Burning Daylight hoorde. :D
pi_208377156
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 20:30 schreef ijs_beer het volgende:

[..]
Dit nummer is zo'n beetje enig in z'n soort in de semi. Dat is altijd een voordeel gebleken, is zeker een publiek voor.
Dit dus. Weet iemand trouwens wanneer die previewshows beginnen in Scandinavie etc. Daar kwam CATS toen ook bovendrijven als kanshebber. Nu hebben we daar qua televote in de halve finale nog weinig aan, maar een beetje positieve aandacht druppelt hopelijk ook door naar de bookies en de kijkers :P
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  ESF Reporter dinsdag 14 maart 2023 @ 20:46:01 #42
87554 Cee
Welluk?
pi_208377245
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 20:42 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Dit dus. Weet iemand trouwens wanneer die previewshows beginnen in Scandinavie etc. Daar kwam CATS toen ook bovendrijven als kanshebber. Nu hebben we daar qua televote in de halve finale nog weinig aan, maar een beetje positieve aandacht druppelt hopelijk ook door naar de bookies en de kijkers :P
We hebben binnenkort ook weer Eurojury, alhoewel dat voor de halve finales natuurlijk geen drol uitmaakt (op de laatste dag komen wel de publieksstemmen erbij).
pi_208377558
Ja ik las dat draadje vanmiddag van het revealmoment tot het moment na de finaleuitslag, en wat het mij heeft geleerd is dat het allemaal gigantisch onvoorspelbaar is tot het laatste moment. Er zijn echt veel parallellen met nu wbt reacties: er zit geen climax in, het is eentonig, de twee lijken geen chemie te hebben, Waylon kon het lied beter zelf zingen, met uptempo hadden we tenminste kans gemaakt om te kwalificeren, het lied werd na ťťn luisterbeurt vergeten, het krabbelt voort, etc. En we zouden net op plek 10 of 11 uitkomen in de semi. Ik geloofde er in die tijd ook niet in dat we uberhaupt de finale zouden halen, en die tweede plek kwam al helemaal uit de lucht vallen.

Het was vrij pessimistisch voor ca. twee maanden tot de internationale pers/fanmedia positief begon te berichten tijdens de eerste openbare rehearsals. Je zag toen een langzame omslag, en helemaal toen de foto's naar buiten kwamen werd het positiever hier. Maar pas een dag (?) voor de halve finale toen de sepiafilter werd toegepast begon bijna iedereen ťcht optimistisch te worden en zelfs te spreken over een top-10. Ik hoop dat de staging dit jaar weer perfect is uitgedacht, en voor een omkanteling zorgt.
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 21:15:09 #44
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208377784
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 20:30 schreef ijs_beer het volgende:

[..]
Dit nummer is zo'n beetje enig in z'n soort in de semi. Dat is altijd een voordeel gebleken, is zeker een publiek voor.
Nouja ik zou toch zeggen dat Zwitserland en Azerbeidzjan wel een beetje uit dezelfde vijver vissen.
pi_208378886
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 21:15 schreef Momo het volgende:

[..]
Nouja ik zou toch zeggen dat Zwitserland en Azerbeidzjan wel een beetje uit dezelfde vijver vissen.
Mogelijk, maar al die andere liedjes muv Finland en Zweden vissen ook behoorlijk hun dezelfde vijver. En dat wordt knokken. En waar geknokt worden, vallen slachtoffers 😊
  Moderator dinsdag 14 maart 2023 @ 22:29:14 #46
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208378959
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2023 22:24 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Mogelijk, maar al die andere liedjes muv Finland en Zweden vissen ook behoorlijk hun dezelfde vijver. En dat wordt knokken. En waar geknokt worden, vallen slachtoffers 😊
Nouja, de rest van de semi heeft juist een heel divers geluid. Je zou misschien kunnen zeggen dat Letland en Ierland in dezelfde vijver vissen met een poprock nummer. Misschien dat TsjechiŽ en MoldaviŽ folkachtig zijn. Maar eigenlijk zijn het heel verschillende genres.
pi_208381679
Je hebt ongeveer een punt of 50 nodig in de televote om er doorheen te komen, als je kijkt naar 2014 bijvoorbeeld met ongeveer hetzelfde aantal deelnemers. Het is wat dat betreft wel zuur dat Belgie niet bij ons zit, dat geeft toch altijd al een kickstart die andere landen nu wel hebben.

Er vanuitgaande dat we het altijd vrij aardig doen in Scandinavie en de Baltische staten met dit soort inzendingen kijk ik eerst naar Noorwegen, Zweden, Finland en Letland. Aangezien 3 van de 4 een kanshebber sturen en gezien het geografische aspect denk ik dat 7 of 8 punten uit die landen al het hoogst haalbare is. Laten we zeggen dat we daar een punt of 24 oppikken. Dan heb je ook nog Malta, Ierland, Portugal en Zwitserland waar dit soort muziek wel aan zou moeten slaan (puntje of max 15 in totaal). De rest van de landen (Kroatie, Tsjechie, Servie, Israel, Moldavie en Azerbaijan) is niet te peilen, en het is uberhaupt de vraag of Azerbaijan en Moldavie een televoteresultaat gaan hebben.

Als er geen goede televote tot stand komt, bepaalt dan toch een jury de punten?
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208381890
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2023 09:34 schreef TheVulture het volgende:
Je hebt ongeveer een punt of 50 nodig in de televote om er doorheen te komen, als je kijkt naar 2014 bijvoorbeeld met ongeveer hetzelfde aantal deelnemers. Het is wat dat betreft wel zuur dat Belgie niet bij ons zit, dat geeft toch altijd al een kickstart die andere landen nu wel hebben.

Er vanuitgaande dat we het altijd vrij aardig doen in Scandinavie en de Baltische staten met dit soort inzendingen kijk ik eerst naar Noorwegen, Zweden, Finland en Letland. Aangezien 3 van de 4 een kanshebber sturen en gezien het geografische aspect denk ik dat 7 of 8 punten uit die landen al het hoogst haalbare is. Laten we zeggen dat we daar een punt of 24 oppikken. Dan heb je ook nog Malta, Ierland, Portugal en Zwitserland waar dit soort muziek wel aan zou moeten slaan (puntje of max 15 in totaal). De rest van de landen (Kroatie, Tsjechie, Servie, Israel, Moldavie en Azerbaijan) is niet te peilen, en het is uberhaupt de vraag of Azerbaijan en Moldavie een televoteresultaat gaan hebben.

Als er geen goede televote tot stand komt, bepaalt dan toch een jury de punten?
In principe heeft S10 voor de semi het goede voorbeeld gegeven. Die kreeg op basis van kwaliteit van alle landen punten van het publiek. Weliswaar geen enkele keer 10 of 12, maar wel structureel een redelijk aantal. Opvallend genoeg ook 8 uit OekraÔne en 6 uit MoldaviŽ, en maar 1 uit Noorwegen, dus op onze ‘vrienden’ rekenen is op voorhand lastig.

Maar met 15 landen zijn er (buiten de directe qualifiers die meestemmen) dus maar 14 landen te kiezen. Daarvan moet je er gemiddeld dus 6 achter je houden om door te gaan*. Met een goede staging en vanuit de tweede helft moet dat normaal gesproken wel kunnen met dit liedje.

* 17x3 is 51 punten. Overall moet je er uiteraard maar 4 verslaan om bij die andere landen in de Top 10 te komen, maar met 1 punt per land kom je er natuurlijk niet.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208382006
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2023 09:57 schreef Fred_B het volgende:

[..]
In principe heeft S10 voor de semi het goede voorbeeld gegeven. Die kreeg op basis van kwaliteit van alle landen punten van het publiek. Weliswaar geen enkele keer 10 of 12, maar wel structureel een redelijk aantal. Opvallend genoeg ook 8 uit OekraÔne en 6 uit MoldaviŽ, en maar 1 uit Noorwegen, dus op onze ‘vrienden’ rekenen is op voorhand lastig.

Maar met 15 landen zijn er (buiten de directe qualifiers die meestemmen) dus maar 14 landen te kiezen. Daarvan moet je er gemiddeld dus 6 achter je houden om door te gaan*. Met een goede staging en vanuit de tweede helft moet dat normaal gesproken wel kunnen met dit liedje.

* 17x3 is 51 punten. Overall moet je er uiteraard maar 4 verslaan om bij die andere landen in de Top 10 te komen, maar met 1 punt per land kom je er natuurlijk niet.
Goed punt, ik was die automatische finalisten vergeten die meestemmen, wie stemmen er in onze halve finale?

Edit: al gevonden: Frankrijk, Duitsland en Italie
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208382159
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2023 10:08 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Goed punt, ik was die automatische finalisten vergeten die meestemmen, wie stemmen er in onze halve finale?

Edit: al gevonden: Frankrijk, Duitsland en Italie
Ja, uit ItaliŽ is elk punt meegenomen. Maar die andere 2 mogen ons waarschijnlijk wat meer.

“De rest van de wereld” stemt ook nog mee trouwens. Al denk ik dat dat vooral grote fans zullen zijn, met Zweden, Finland en Noorwegen als favorieten, dus daar zal voor ons wel niet zo veel te halen zijn.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208382445
Inmiddels ben ik voorzichtig lid geworden van #TeamKomtGoed w/
Ik merk dat ik tijdens recaps e.d. ons gewoon heel fijn vind opvallen.
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
Het ESF-playlist topic
pi_208398102
Ik wil graag lid worden van #TeamKomtGoed, maar hoe krijg ik toegang?

De fans hier stemmen me niet echt vrolijk (11e in de semi als het aan hen ligt).
pi_208400575
Ach we stijgen al iets bij de odds en het kan natuurlijk ook gaan zoals in dit filmpje! Dus ik blijf ook bij #TeamKomtGoed. *O*
pi_208401883
Ik zie bij veel van die “semi final predictions” op Twitter dat Nederland in SF1 toch wel bij de qualifiers wordt geschat hoor.
pi_208404518
Ik herinner me BelgiŽ 2018. Sennek met een hele mooie song, die alles had om door te stomen naar de finale. Maar door de regie/staging (kuch: Pannecoucke) vakkundig naar huis werd gelanceerd.
Maar mensen..... Dat zie ik nu echt niet gebeuren. Als ik de line-up van deze final achter elkaar zie en vooral hoor, met allemaal acts die heel hard hun best doen om op te vallen, dan is Burning Daylight even balsem voor de oren, en vrijwel als enige in zijn soort. En wat je er verder ook van vindt, het is en blijft een goed en geraffineerd geproduceerd lied. Het moge duidelijk zijn; ik ben lid van #TeamKomtGoed

[ Bericht 0% gewijzigd door Aadrianus op 16-03-2023 13:20:38 ]
pi_208406550
Zoals vorig jaar vertolkt Mirjam ook dit lied in gebarentaal!
pi_208408417
#Teamkomtgoed w/


Verkeerde topic :@

[ Bericht 6% gewijzigd door Zigsky op 16-03-2023 16:09:03 ]
Ben hier voor het songfestivalforum.
pi_208408533
Zo’n mooie reactie w/ *O*
  Moderator vrijdag 17 maart 2023 @ 12:40:17 #59
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208421394
twitter
  Moderator vrijdag 17 maart 2023 @ 12:55:32 #60
375570 crew  Cyan9
pi_208421572
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 12:40 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Voor deze SF1 uitslag zou ik tekenen. SF2 zonder BelgiŽ kan ik niet accepteren.
OngeÔnteresseerd maar toch aanwezig.
pi_208422771
Dit is echt in jaren niet gebeurd bij een NLse inzending, maar ik heb nog steeds geen enkele behoefte om naar dit zeur-lied (ook al is de tekst best hoopvol) te luisteren. Ik hoop ergens dat ik straks omver wordt geblazen met een optreden waarvan je niet wist dat ie er aan zat te komen :P
~The present is all there is~
pi_208422813
Ik vind ze beiden nog wel steeds erg onzichtbaar, alsof ze lekker in hun eigen muzikanten/artiestenbubble willen blijven hangen.
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208422904
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:19 schreef TheVulture het volgende:
Ik vind ze beiden nog wel steeds erg onzichtbaar, alsof ze lekker in hun eigen muzikanten/artiestenbubble willen blijven hangen.
Zo typisch ook weer om gewoon anderhalve maand te wachten met een eerste live optreden. Maak desnoods als AVROTROS zelf een video op een mooie locatie ofzo.
pi_208422936
Ja, of ze werken ondertussen achter de schermen hard aan hun act. Uiteindelijk moeten ze straks in Liverpool in 3 min. leveren, dus als ze daar nu gefocust op zijn kan dat vast ook geen kwaad ;) Maar het zal hoe dan ook geen favoriet van me worden. Een jubelstemming hier op het forum gun ik de fans van dit lied dan weer wel hoor. Dat is toch een stuk gezelliger.

En ja voor ons fans is het wel leuker als het wat meer leeft en ze wat vaker te zien zijn. Lijkt er ook niet echt op of ze (avrotros, duncan) daar moeite in stoppen, in het opzoeken van media. Kan toch ook juist goed voor ze zijn om meer ervaring op te doen? Maar wie weet gebeurt er op de socials wel veel meer. Ik volg dat niet zo.
~The present is all there is~
pi_208422950
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:28 schreef Em31 het volgende:

[..]
Zo typisch ook weer om gewoon anderhalve maand te wachten met een eerste live optreden. Maak desnoods als AVROTROS zelf een video op een mooie locatie ofzo.
maar wel met een duidelijke boodschap want anders begrijp ik niet waarom ze voor die locatie hebben gekozen
~The present is all there is~
pi_208423057
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:19 schreef TheVulture het volgende:
Ik vind ze beiden nog wel steeds erg onzichtbaar, alsof ze lekker in hun eigen muzikanten/artiestenbubble willen blijven hangen.
Daar is op zich niks mis mee, toch? Buiten de ESC bubbel komt het er toch pas in mei in Liverpool op aan, uiteindelijk.
En als Mia en Dion ondertussen in hun eigen bubbel keihard bezig zijn om hun optreden volledig tot in de puntjes te krijgen, is dat alleen maar positief.
pi_208423083
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:31 schreef grazz het volgende:

[..]
maar wel met een duidelijke boodschap want anders begrijp ik niet waarom ze voor die locatie hebben gekozen
_O- ja dat moeten we niet willen :7
pi_208423085
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:30 schreef grazz het volgende:
Ja, of ze werken ondertussen achter de schermen hard aan hun act. Uiteindelijk moeten ze straks in Liverpool in 3 min. leveren, dus als ze daar nu gefocust op zijn kan dat vast ook geen kwaad ;) Maar het zal hoe dan ook geen favoriet van me worden. Een jubelstemming hier op het forum gun ik de fans van dit lied dan weer wel hoor. Dat is toch een stuk gezelliger.

En ja voor ons fans is het wel leuker als het wat meer leeft en ze wat vaker te zien zijn. Lijkt er ook niet echt op of ze (avrotros, duncan) daar moeite in stoppen, in het opzoeken van media. Kan toch ook juist goed voor ze zijn om meer ervaring op te doen? Maar wie weet gebeurt er op de socials wel veel meer. Ik volg dat niet zo.
Volgens mij zei iemand dat de act al is ingeleverd. Was op tv ergens, weet alleen niet meer waar en door wie :@
Misschien weet iemand het?

Ah, je hebt het over ‘leveren’ |:)
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
  ESF Reporter vrijdag 17 maart 2023 @ 14:44:32 #69
87554 Cee
Welluk?
pi_208423112
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:19 schreef TheVulture het volgende:
Ik vind ze beiden nog wel steeds erg onzichtbaar, alsof ze lekker in hun eigen muzikanten/artiestenbubble willen blijven hangen.
Van de Oostenrijkse Teya en Selena, wiens nummer net iets meer dan een week uit is, weet ik na twee dagen volgen op social media al hoe ze samen klinken en weet ik meer over henzelf en het nummer dan dat ik na drie maanden over ‘ons’ duo weet. Ze vertellen dat ze meteen chemie hadden maar ik merk er zo weinig van want alles wat we meekrijgen zijn perfect gestylede/gefilterde korte filmpjes in een radiostudio of een repost van een interview. Wat mij betreft heeft het echt geen zin om al die kaarten zo voor zich te houden want het zorgt niet voor het vergroten van vertrouwen of Łberhaupt het creŽren van enige buzz of verwachting. Ze zijn natuurlijk niet verplicht om heel hun hebben en houden op socials en in interviews te laten zien als ze dat niet willen. Want alles wat je doet en zegt wordt opgepikt en geÔnterpreteerd, vaak ook negatief. Maar het kan ook positieve buzz zijn. En we hebben nu vrijwel niets.
pi_208423131
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:42 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Volgens mij zei iemand dat de act al is ingeleverd. Was op tv ergens, weet alleen niet meer waar en door wie :@
Misschien weet iemand het?
Namen en rugnummers volgende keer!!!! :(
~The present is all there is~
pi_208423192
quote:
12s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:46 schreef grazz het volgende:

[..]
Namen en rugnummers volgende keer!!!! :(
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_208423198
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:42 schreef GeorgeM het volgende:

[..]
Volgens mij zei iemand dat de act al is ingeleverd. Was op tv ergens, weet alleen niet meer waar en door wie :@
Misschien weet iemand het?

Ah, je hebt het over ‘leveren’ |:)
Ja dat hele plan moet geloof ik ook voor de deadline van de nummers ingeleverd worden, omdat er ook meerdere keren met elk land over gesproken wordt voordat ze daar zijn. Vertelde Twan van de Nieuwenhuijzen een keer.
  Moderator vrijdag 17 maart 2023 @ 14:51:59 #73
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208423211
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:50 schreef Em31 het volgende:

[..]
Ja dat hele plan moet geloof ik ook voor de deadline van de nummers ingeleverd worden, omdat er ook meerdere keren met elk land over gesproken wordt met voordat ze daar zijn. Vertelde Twan van de Nieuwenhuijzen een keer.
Eigenlijk wel nadelig als je je nationale finale wint dagen voor die deadline, kun je niet meer snel een heel plan opzetten.
pi_208423233
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:51 schreef Momo het volgende:

[..]
Eigenlijk wel nadelig als je je nationale finale wint dagen voor die deadline, kun je niet meer snel een heel plan opzetten.
Ja dat heb ik me ook weleens afgevraagd, bijvoorbeeld dit jaar met Portugal. Moeten zij allemaal al een soort plan hebben, ondanks dat je nog niet weet of je gaat? Of misschien spreken ze met die landen af dat ze iets langer de tijd krijgen ofzo. Al speelt het wel een rol ook bij het indelen van de semi.
pi_208423265
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:51 schreef Momo het volgende:

[..]
Eigenlijk wel nadelig als je je nationale finale wint dagen voor die deadline, kun je niet meer snel een heel plan opzetten.
maar zouden ze daar van te voren niet over nagedacht hebben dan? Dat ze in geval van winst het ESF optreden ook al hebben opgenomen. Of wat je vaak ziet is dat het NF optreden al ESF-ready is en er nauwelijks wijzigingen zijn tov het uiteindelijke optreden. Andere visuals kunnen ze zo doorvoeren en regie lijkt me ook niet lastig aan te passen.
~The present is all there is~
pi_208423289
Zijn er de laatste jaren landen geweest die echt de boel compleet omgegooid hebben? Het zijn meestal niet heel grote aanpassingen.
~The present is all there is~
pi_208423302
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:44 schreef Cee het volgende:

[..]
Van de Oostenrijkse Teya en Selena, wiens nummer net iets meer dan een week uit is, weet ik na twee dagen volgen op social media al hoe ze samen klinken en weet ik meer over henzelf en het nummer dan dat ik na drie maanden over ‘ons’ duo weet. Ze vertellen dat ze meteen chemie hadden maar ik merk er zo weinig van want alles wat we meekrijgen zijn perfect gestylede/gefilterde korte filmpjes in een radiostudio of een repost van een interview. Wat mij betreft heeft het echt geen zin om al die kaarten zo voor zich te houden want het zorgt niet voor het vergroten van vertrouwen of Łberhaupt het creŽren van enige buzz of verwachting. Ze zijn natuurlijk niet verplicht om heel hun hebben en houden op socials en in interviews te laten zien als ze dat niet willen. Want alles wat je doet en zegt wordt opgepikt en geÔnterpreteerd, vaak ook negatief. Maar het kan ook positieve buzz zijn. En we hebben nu vrijwel niets.
Het lijkt een beetje de Duncan Laurence playbook te zijn. Proberen momentum te creŽren door zo geheimzinnig mogelijk te doen. Bij hem werkt het al niet, maar bij twee onbekende artiesten natuurlijk helemaal niet. Dan komt het eerder nogal pretentieus over.

Ik zou zeggen, bij twee zulke onervaren artiesten, dat je ze juist zoveel mogelijk laat optreden. Om te wennen aan het performen voor een groot publiek, wat ze allebei volgens mij nog nooit hebben gedaan, en samen Łberhaupt nog nooit. Misschien komen ze wel om van de zenuwen, dat kun je alleen uitvinden door het te doen. Dan kun je er mee leren omgaan ipv er pas in Liverpool achter te komen.
  Moderator vrijdag 17 maart 2023 @ 15:04:06 #78
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208423332
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:58 schreef grazz het volgende:

[..]
maar zouden ze daar van te voren niet over nagedacht hebben dan? Dat ze in geval van winst het ESF optreden ook al hebben opgenomen. Of wat je vaak ziet is dat het NF optreden al ESF-ready is en er nauwelijks wijzigingen zijn tov het uiteindelijke optreden. Andere visuals kunnen ze zo doorvoeren en regie lijkt me ook niet lastig aan te passen.
Nouja vorig jaar Albanie, AustraliŽ, Kroatie, Ierland, RoemeniŽ, San Marino, SloveniŽ met compleet iets anders dan NF optreden. Ook dit jaar gaat TsjechiŽ de boel behoorlijk omgooien als je zo hoort.
pi_208423363
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:00 schreef grazz het volgende:
Zijn er de laatste jaren landen geweest die echt de boel compleet omgegooid hebben? Het zijn meestal niet heel grote aanpassingen.
Best wel veel toch juist, omdat de meeste voorrondes niet zo groot zijn als Zweden en Noorwegen bijvoorbeeld? Al die kleinere nationale finales hebben vaak wel een best ander optreden. Maar dat is ook niet zo’n ramp als je voorronde een paar weken van te voren al geweest is.
  Moderator vrijdag 17 maart 2023 @ 15:06:37 #80
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208423365
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:01 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Het lijkt een beetje de Duncan Laurence playbook te zijn. Proberen momentum te creŽren door zo geheimzinnig mogelijk te doen. Bij hem werkt het al niet, maar bij twee onbekende artiesten natuurlijk helemaal niet. Dan komt het eerder nogal pretentieus over.

Ik zou zeggen, bij twee zulke onervaren artiesten, dat je ze juist zoveel mogelijk laat optreden. Om te wennen aan het performen voor een groot publiek, wat ze allebei volgens mij nog nooit hebben gedaan, en samen Łberhaupt nog nooit. Misschien komen ze wel om van de zenuwen, dat kun je alleen uitvinden door het te doen. Dan kun je er mee leren omgaan ipv er pas in Liverpool achter te komen.
Ja, ze kunnen beter op hun plaat gaan tijdens een optreden in zeg maar Koffietijd dan in Liverpool natuurlijk. Ik gok dat EiC dan hun enige optreden wordt naast Eurovisie zelf voor nu?
pi_208423368
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 14:40 schreef Aadrianus het volgende:

[..]
Daar is op zich niks mis mee, toch? Buiten de ESC bubbel komt het er toch pas in mei in Liverpool op aan, uiteindelijk.
En als Mia en Dion ondertussen in hun eigen bubbel keihard bezig zijn om hun optreden volledig tot in de puntjes te krijgen, is dat alleen maar positief.
Voorbereiden is natuurlijk prima, maar je vertegenwoordigt ook je land en dit is bij uitstek je kans om als artiesten ook in eigen land een fanbase op te bouwen. Als je dan tot mei in je cocon blijft zitten mis je in mijn ogen een aantal kansen.

Zoals Cee hierboven ook al zegt, het blijft allemaal iets te mysterieus en afstandelijk. Duncan kwam ook nieuw bovendrijven in 2019, maar voor mijn gevoel was hij wel nadrukkelijker in beeld in de aanloop naar Tel Aviv.
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  ESF Reporter vrijdag 17 maart 2023 @ 15:09:06 #82
87554 Cee
Welluk?
pi_208423386
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:00 schreef grazz het volgende:
Zijn er de laatste jaren landen geweest die echt de boel compleet omgegooid hebben? Het zijn meestal niet heel grote aanpassingen.
Portugal 2021. :) Die gaven na hun NF het Nederlandse team een korte briefing van wat ze wel en niet wilden en gaven ze verder vrij spel. Misschien doen ze dat elk jaar wel, alhoewel het wel ook een kwestie van vertrouwen in de organisatie is. (Misschien dat het daarom voor Turijn vrij eenvoudig was :P ).
pi_208423391
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:01 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Het lijkt een beetje de Duncan Laurence playbook te zijn. Proberen momentum te creŽren door zo geheimzinnig mogelijk te doen. Bij hem werkt het al niet, maar bij twee onbekende artiesten natuurlijk helemaal niet. Dan komt het eerder nogal pretentieus over.

Ik zou zeggen, bij twee zulke onervaren artiesten, dat je ze juist zoveel mogelijk laat optreden. Om te wennen aan het performen voor een groot publiek, wat ze allebei volgens mij nog nooit hebben gedaan, en samen Łberhaupt nog nooit. Misschien komen ze wel om van de zenuwen, dat kun je alleen uitvinden door het te doen. Dan kun je er mee leren omgaan ipv er pas in Liverpool achter te komen.
Duncan werd door Ilse en co in 2019 wel al iets meer in de publiciteit gebracht als ik me goed herinner. Nou scheelt het misschien een heel klein beetje dat ie The Voice al had gedaan. Voor de rest helemaal eens.
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208423409
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:06 schreef Momo het volgende:

[..]
Ja, ze kunnen beter op hun plaat gaan tijdens een optreden in zeg maar Koffietijd dan in Liverpool natuurlijk. Ik gok dat EiC dan hun enige optreden wordt naast Eurovisie zelf voor nu?
S10 werd live voor mijn gevoel ook elke keer wat beter. Maarja ze zullen hun redenen dan wel hebben, aangezien S10 wel gewoon alle radiostations afging, maar ze dat voor nu gewoon lijken te skippen.
  ESF Reporter vrijdag 17 maart 2023 @ 15:12:22 #85
87554 Cee
Welluk?
pi_208423415
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:10 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Duncan werd door Ilse en co in 2019 wel al iets meer in de publiciteit gebracht als ik me goed herinner. Nou scheelt het misschien een heel klein beetje dat ie The Voice al had gedaan. Voor de rest helemaal eens.
Het feit dat Arcade na de release meteen ook heel hoog stond bij de bookmakers zorgde an sich ook voor de nodige internationale aandacht.
pi_208423422
Zou Twan zijn baan kwijt zijn als Zweden gaat winnen :'( :+
pi_208423447
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:10 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Duncan werd door Ilse en co in 2019 wel al iets meer in de publiciteit gebracht als ik me goed herinner. Nou scheelt het misschien een heel klein beetje dat ie The Voice al had gedaan. Voor de rest helemaal eens.
Ik bedoel meer de Duncan van na het songfestival. Al is het ook wel bij al die pupillen van Ilse zo dat ze zů interessant doen over het releasen van nummers, alsof het iets heel bijzonders is. De Beatles maakten bij wijze van spreken drie albums in de tijd dat Duncan ťťn nummer uitbrengt.
  Moderator vrijdag 17 maart 2023 @ 15:15:13 #88
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208423452
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:11 schreef Em31 het volgende:

[..]
S10 werd live voor mijn gevoel ook elke keer wat beter. Maarja ze zullen hun redenen dan wel hebben, aangezien S10 wel gewoon alle radiostations afging, maar ze dat voor nu gewoon lijken te skippen.
Is het zo erg om een eerste live optreden dan te geven bij Radio 2 of bij Jinek ofzo?
pi_208423482
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:15 schreef Momo het volgende:

[..]
Is het zo erg om een eerste live optreden dan te geven bij Radio 2 of bij Jinek ofzo?
Het is geen Matthijs gaat door, maar dit bijvoorbeeld is inderdaad nou ook weer niet zo’n grote ramp :P
pi_208423486
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:14 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Ik bedoel meer de Duncan van na het songfestival. Al is het ook wel bij al die pupillen van Ilse zo dat ze zů interessant doen over het releasen van nummers, alsof het iets heel bijzonders is. De Beatles maakten bij wijze van spreken drie albums in de tijd dat Duncan ťťn nummer uitbrengt.
Ja dat is waar. Er hangt wel een behoorlijk pretentieuze lucht omheen telkens. Hij is als artiest ook echt wel veranderd sinds 2019. Veel meer dat Amerikaanse gaan omhelzen, ook in uitstraling. Het is allemaal wat flamboyanter en fruitiger qua looks dan de jongen in dat blauwe pak achter de piano in Tel Aviv.
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208423500
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:15 schreef Momo het volgende:

[..]
Is het zo erg om een eerste live optreden dan te geven bij Radio 2 of bij Jinek ofzo?
Wellicht is dat dan toch de hand van Duncan, die ze wil beschermen voor een vals nootje hier en daar. Wellicht ook omdat ie zelf zo perfectionistisch is.
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208423532
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:14 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Ik bedoel meer de Duncan van na het songfestival. Al is het ook wel bij al die pupillen van Ilse zo dat ze zů interessant doen over het releasen van nummers, alsof het iets heel bijzonders is. De Beatles maakten bij wijze van spreken drie albums in de tijd dat Duncan ťťn nummer uitbrengt.
Het blijft toch eeuwig zonde, al die positieve recensies na zijn optreden op Pinkpop, Noorderslag, etc. en er gewoon nooit wat van uit hebben gebracht. Daarna duurde het zolang dat hij zijn hele momentum wat verloren is in Nederland.
  Moderator vrijdag 17 maart 2023 @ 15:21:36 #93
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208423549
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:17 schreef Em31 het volgende:

[..]
Het is geen Matthijs gaat door, maar dit bijvoorbeeld is inderdaad nou ook weer niet zo’n grote ramp :P
Ziet er nog best sfeervol uit met scherm en die lichten
pi_208423560
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:20 schreef Em31 het volgende:

[..]
Het blijft toch eeuwig zonde, al die positieve recensies na zijn optreden op Pinkpop, Noorderslag, etc. en er gewoon nooit wat van uit hebben gebracht. Daarna duurde het zolang dat hij zijn hele momentum wat verloren is in Nederland.
Yup, al doet het qua singles nog best prima hoor. Ze worden aardig opgepikt op de radio, hij pikt hier en daar wat nominaties mee voor awards etc. Maar zeker na die winst heeft ie denk ik echt wel wat laten liggen ja...
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_208423578
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:18 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Ja dat is waar. Er hangt wel een behoorlijk pretentieuze lucht omheen telkens. Hij is als artiest ook echt wel veranderd sinds 2019. Veel meer dat Amerikaanse gaan omhelzen, ook in uitstraling. Het is allemaal wat flamboyanter en fruitiger qua looks dan de jongen in dat blauwe pak achter de piano in Tel Aviv.
Ja, hij is wat meer een Valley girl geworden. Dat is allemaal prima natuurlijk. Ik vind persoonlijk z'n nieuwe seventies-sound wel erg goed, ben wel benieuwd naar dat nieuwe album. Skyboy had me wel wat geleken voor Eurovisie, dat heeft tenminste een beetje karakter.
pi_208423965
Ik heb ook het gevoel dat ze het maar laten aan-waai-waai-waaien en verder zien ze het wel :7
We weten idd maar erg weinig van ze. Van S10 wisten we bijv. vorig jaar dat ze MoldaviŽ heel leuk vond (en dit jaar Tsjechie) maar wat zijn de favorieten van Mia en Dion? Weten ze wie hun concurrenten zijn?
Dit is geen verwijt hoor maar gewoon een simpel voorbeeld.
pi_208423998
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:22 schreef TheVulture het volgende:

[..]
Yup, al doet het qua singles nog best prima hoor. Ze worden aardig opgepikt op de radio, hij pikt hier en daar wat nominaties mee voor awards etc. Maar zeker na die winst heeft ie denk ik echt wel wat laten liggen ja...
Nu weer een alarmschijfje op Qmusic. Toch mooi meegenomen ;)
pi_208424079
Wat S10 zo goed deed was zelf interactie zoeken met fans op Twitter/social media. Dat doen Jokerout, Mae Muller, Noa Kirel en Kššrijš ook op dit moment, en het maakt ze ietsjes populairder in de fandom.

Ik had graag ook gezien dat Mia en Dion meer in het openbaar verschenen en op dag een al aan tafel schoven bij Khalid en Sophie. Is ook niet heel erg voor nu, want van meer dan 90% van de artiesten dit jaar zien we op dit moment eigenlijk ook niet zoveel. Ik denk dat het allemaal nog wel in versnelling komt tijdens de periode van de pre-parties.
pi_208424288
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2023 15:52 schreef NailQueen het volgende:

[..]
Nu weer een alarmschijfje op Qmusic. Toch mooi meegenomen ;)
In de Top 100 gaan ze van 61 naar 62 in de tweede week, dus hopelijk helpt die extra airplay ze wat in de goede richting.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_208424561
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2023 17:38 schreef blackswangreen het volgende:

[..]
Nou, wat me ook wel een goede methode lijkt, gewoon een bewezen hit selecteren en dan de artiest vragen om te gaan. Neem bv. dat Ladada van Claude, dat had het natuurlijk veel beter gedaan dan wat we nu sturen. Niet dat ik het nou per se zo'n geweldig nummer vind, maar hiervan is bewezen dat als mensen het horen, ze het nog vaker willen horen. Terwijl Burning Daylight vooralsnog totaal niet aanslaat.
https://instagram.com/sto(...)&igshid=YmMyMTA2M2Y=

Nou dat was dus inderdaad een erg goed idee geweest :P
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')