Dat is altijd zo makkelijk gezegd, of moet Taiwan voortaan alleen chips voor zichelf gaan produceren ipv de hele wereld?quote:Op zaterdag 11 februari 2023 15:28 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
ruimte zat in andere europese landen voor landbouw , daar zeurt men niet zo over stikstof om grond voor woningbouw te krijgen
https://goo.gl/maps/cNVd52rbJjvnTESU9
Nederland exporteert 90 % van all landbouw produkten , laat andere landen dat maar zelf doen dan
Nederaldn is vol en we gaan niet bouwen in de natuur hequote:Op maandag 13 februari 2023 16:02 schreef Elan het volgende:
[..]
Juist, het zou toch beter zijn als huizen betaalbaar blijven en mensen na aanschaf nog wat geld overhouden voor zaken als zonnepanelen die het klimaat ook ten goede komen. Nog los van het sociale aspect dat je als starter amper aan de bak komt en met wat tegenslagen zomaar als werkende dakloos kunt raken in een absurd rijk land als Nederland. Het blijft ook frappant dat andere EU landen veel minderen problemen hebben doordat ze andere normen hanteren en wel gestaag door kunnen bouwen.
europa moet voor zichzelf zorgen, dat is nu wel geblekenquote:Op maandag 13 februari 2023 16:56 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Dat is altijd zo makkelijk gezegd, of moet Taiwan voortaan alleen chips voor zichelf gaan produceren ipv de hele wereld?
Of in Duitsland alleen autos voor zichzelf?
Of Frankrijk alleen medische apparatuur voor zichzelf?
Nederland geeft het meeste uit aan import van petrochemische producten/farmaceutische industrie, moeten we die dan zelf ook maar gaan produceren?
Kern van het probleem is een gepolitiseerde rechtsrpaak.quote:Op maandag 13 februari 2023 16:09 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Maar dat is niet de realiteit. De realiteit is dat de woningbouw daardoor in het geding raakt, en dat dat mensen 'geen geld meer overhouden na aanschaf'. En andere mensen hebben dat wel.
Punt is dat alle 'wat als' scenario's weinig nut hebben, omdat de realiteit de realiteit is, en er geen dingen gaan veranderen alleen maar omdat dat hier de wens is. Dus blijkbaar zijn er dingen die de situatie beïnvloeden die meer prioriteit hebben dan het wensbeeld dat jij nu beschrijft.
Wat die dingen dan zijn weet ik niet maar uiteindelijk zal het neerkomen op 'geld'.
Wat is buitenland?quote:Op zondag 12 februari 2023 12:20 schreef Elan het volgende:
[..]
Een derde is niet eens onze eigen stikstof maar komt uit het buitenland.
[ afbeelding ]
Daarbij is de Duitse grenswaarde norm die bijvoorbeeld een bouwproject kan platleggen aanzienlijk hoger als onze norm. Wij willen zo nodig weer het braafste jongetje van de klas zijn en saboteren zo onze eigen woningmarkt. Staat in het artikel waar jij die afbeelding vandaan hebt. Maar zoals wel vaker kiezen mensen voor een halve waarheid in plaats van het hele verhaal.
https://www.biomaatschapp(...)et-stikstofprobleem/
Alles buiten de lansdgrenzen van europaquote:
Lagere kwaliteit lucht bijv.quote:Op maandag 13 februari 2023 15:50 schreef Elan het volgende:
[..]
En hoe problematisch uit zich dat precies voor ons dan? We kennen allemaal de alarmerende berichten over bepaalde weidevogeltjes die naar elders verkast zijn omdat de biodiversiteit te laag is door stikstof. Maar de biodiversiteit in Amsterdam is ook laag.
Is het werkelijk zo'n ramp als soorten dieren en planten ergens niet meer voorkomen omdat er een te hoog percentage stikstof aanwezig is?
En indien het antwoord ja is (om ontopic te blijven) mag daarvoor iets cruciaals als woningbouw in het geding raken? Vergeet niet dat die hele vergroening en het tempo waarin die kan plaatsvinden ook te maken heeft met hoe gezond een land er sociaal en financieel voor staat.
Daar heb je wel het kernpunt te pakken. De bouw is (naar ik heb gehoord) voor plm. 1% verantwoordelijk voor de totale NH3/NOx uitstoot. Edoch, die bouw verplaatst zich door het hele land, terwijl de grote emissies (landbouw, verkeer en industrie) en op dezelfde plaatsen (zelfs wegen) plaatsvinden en vergund zijn.quote:Op maandag 13 februari 2023 15:50 schreef Elan het volgende:
En indien het antwoord ja is (om ontopic te blijven) mag daarvoor iets cruciaals als woningbouw in het geding raken?
Daarom zo snel mogelijk stoppen met deze onzin en gewoon gaan bouwen. Er zijn landen die al decennialang stelselmatig weigeren immigranten op te nemen en die zijn ook nog gewoon lid van de EU (Polen)quote:Op maandag 13 februari 2023 20:02 schreef blomke het volgende:
[..]
Daar heb je wel het kernpunt te pakken. De bouw is (naar ik heb gehoord) voor plm. 1% verantwoordelijk voor de totale NH3/NOx uitstoot. Edoch, die bouw verplaatst zich door het hele land, terwijl de grote emissies (landbouw, verkeer en industrie) en op dezelfde plaatsen (zelfs wegen) plaatsvinden en vergund zijn.
Hoewel het ongetwijfeld klopt wat je zegt zijn voorbeelden die je noemt nogal onzinnige argumenten vergeleken met de enorme economische en maatschappelijke problemen die komen kijken bij het niet realiseren van voldoende nieuwbouwwoningen.quote:Op maandag 13 februari 2023 19:45 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
[..]
Lagere kwaliteit lucht bijv.
Maar het is een lastig onderwerp, biodiversiteit. Een soort minder maakt niet veel uit, twee soorten ook niet, maar op een gegeven moment maak het veel uit.
Hoe diverser ecosystemen zijn, hoe stabieler ze zijn, en hoe beter ze zich kunnen verzetten tegen verstoringen (droogte, pesten). En hoe stabieler ecosystemen zijn, hoe voorspelbaarder ze zijn, wat weer erg handig is om oogsten te voorspellen. Het is ook niet verwonderlijk dat de meeste biodiverse ecostemen ook de meest stabiele zijn, en dat versterkt elkaar ook weer.
Maar hoe belangrijk is dat nu? Neem als voorbeeld processierupsen, aan de bestrijding daarvan worden elk jaar miljoenen aan uitgegeven, plus de overlast die ervan is. Wat nu als middel ertegen gebruikt wordt? Oa nestkasten, zodat er meer vogels zijn die de rupsen op kunnen eten. Tsja, als we nu gezorgd hadden dat die vogels er gewoon nog waren.
En als er met meer biodiversiteit minder pesten zijn, dan heb je ook minder pesticiden nodig. Wat ook weer voor minder vervuiling zorgt en een beter bodemleven, wat weer voor minder kans op pesten zorgt, en betere beschikbaarheid nutrienten. En minder pesten is minder schommelingen in opbrengst, en dan heb je minder hectares nodig waardoor er meer grond voor woningen beschikbaar zou zijn. Niet dat dat gebeurt, er wordt dan meer geexporteerd.
Maar hoe ecosystemen werken (meer zekerheid over opbrengst op langere termijn) botst met het huidige economische stelsel (meer, meer, meer, en wel nu).
Klopt, alleen NL heeft de grond waarop landbouw uitgevoerd kan worden. Doe je dat ergens anders moet er eerst 10 miljard worden geinvesteerd.quote:Op maandag 13 februari 2023 16:56 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Dat is altijd zo makkelijk gezegd, of moet Taiwan voortaan alleen chips voor zichelf gaan produceren ipv de hele wereld?
Of in Duitsland alleen autos voor zichzelf?
Of Frankrijk alleen medische apparatuur voor zichzelf?
Nederland geeft het meeste uit aan import van petrochemische producten/farmaceutische industrie, moeten we die dan zelf ook maar gaan produceren?
Kijk, en daar gaat het mis. Het is OK om nu een beetje te vervuilen, nog ff niet CO2 uitstoot terug te dringen, je nog ff niet druk te maken over biodiversiteit, klimaat, stikstof, omdat je nauwelijks doorhebt dat de kosten daarvan toenemen, en exponentieel toe zullen nemen voor volgende generaties, omdat je nu geen zin hebt problemen grondig aan te pakken omdat je dat te duur vindt, omdat dat de heilige graal, economische groei, schaadt. In een eindige wereld is oneindige economische groei nu eenmaal niet mogelijk.quote:Op dinsdag 14 februari 2023 16:36 schreef Elan het volgende:
[..]
Hoewel het ongetwijfeld klopt wat je zegt zijn voorbeelden die je noemt nogal onzinnige argumenten vergeleken met de enorme economische en maatschappelijke problemen die komen kijken bij het niet realiseren van voldoende nieuwbouwwoningen.
Lekker je druk maken om een paar miljoen extra die je wellicht kwijt bent aan de bestrijding van een paar kutrupsen. Typisch de boomknuffelaarsmentaliteit die ons land momenteel enorme schade berokkent. .
Hier in Ierland is er anders plek zat voor de landbouw en het klimaat is vergelijkbaar met dat in Nederland. Zelfde geldt voor Denemarken, nu goed het is er iets kouder maar dat valt nog goed mee.quote:Op dinsdag 14 februari 2023 16:52 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Klopt, alleen NL heeft de grond waarop landbouw uitgevoerd kan worden. Doe je dat ergens anders moet er eerst 10 miljard worden geinvesteerd.
quote:DEN HAAG - In de strijd tegen het nijpende woningtekort wil het kabinet tegenwerkende gemeentebesturen aan de kant kunnen zetten om bouwlocaties, woningtypes en -aantallen af te dwingen. Een nieuwe woonwet schrijft bovendien voor dat onder meer daklozen en gestopte sekswerkers voorrang krijgen op sociale huurwoningen. ,,
Het woningtekort raakt aan de bestaanszekerheid van mensen, we moeten de regie hernemen", zegt woonminister Hugo de Jonge.
quote:Afspraken maken is nog steeds de snelste weg naar Rome.”
Nederland gaat veranderen van landbouwland naar techniekland en het landbouw deel zal minderen tot onder de 50% van nuquote:Op dinsdag 14 februari 2023 16:52 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Klopt, alleen NL heeft de grond waarop landbouw uitgevoerd kan worden. Doe je dat ergens anders moet er eerst 10 miljard worden geinvesteerd.
Dat is inherent aan steden , overal ter wereld, het is tijd dat men terug gaat naar het platteland geholpen door internet , afstand werken en online voorzieningen als online leren en online huisartsquote:Op donderdag 16 februari 2023 17:16 schreef nils7 het volgende:
Ben voor m'n werk nu een paar keer in Duitsland geweest, voor m'n oude werk in Hamburg en m'n nieuwe in Munchen.
Maar in beide steden kunnen mijn collega's geen huis kopen.
Appartement gaat nog net (en die verdienen echt niet verkeerd) maar rond Hamburg kost een huis al snel 800k en in Munchen gaat het makkelijk over het miljoen heen.
Dacht dat Duitsland altijd goedkoop was maar dat valt in de stedelijke gebieden ook vies tegen.
Ja maar, ja maar.... het ligt allemaal aan de Nederlandse huizenmarkt dat je met een modaal salaris geen grachtenpand in Amsterdam kunt kopen hoor!!quote:Op donderdag 16 februari 2023 17:16 schreef nils7 het volgende:
Ben voor m'n werk nu een paar keer in Duitsland geweest, voor m'n oude werk in Hamburg en m'n nieuwe in Munchen.
Maar in beide steden kunnen mijn collega's geen huis kopen.
Appartement gaat nog net (en die verdienen echt niet verkeerd) maar rond Hamburg kost een huis al snel 800k en in Munchen gaat het makkelijk over het miljoen heen.
Dacht dat Duitsland altijd goedkoop was maar dat valt in de stedelijke gebieden ook vies tegen.
Laten we de Middeleeuwen achter ons! Eerst geestelijk met de secularisatie, nu economisch door van de boeren naar de ingenieurs over te stappen.quote:Op donderdag 16 februari 2023 17:12 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Nederland gaat veranderen van landbouwland naar techniekland
van varkensboeren ,schaapherders, megastallen, vissers en mandenvlechters naar de ingenieurs , Bio kweekvlees, watergenie, distributie van haven naar diep in europaquote:Op donderdag 16 februari 2023 20:57 schreef blomke het volgende:
[..]
Laten we de Middeleeuwen achter ons! Eerst geestelijk met de secularisatie, nu economisch door van de boeren naar de ingenieurs over te stappen.
Dat bedoel ik, in alle steden is het duur en bijna heel NL is een aan elkaar gegroeide stadquote:Op donderdag 16 februari 2023 19:28 schreef Leandra het volgende:
[..]
Ja maar, ja maar.... het ligt allemaal aan de Nederlandse huizenmarkt dat je met een modaal salaris geen grachtenpand in Amsterdam kunt kopen hoor!!![]()
In andere landen kun je met een modaal salaris (of 2) ook geen huis in een grote stad kopen, maar het eeuwige gejengel daarover houdt maar niet op, en men blijft doen alsof het een Nederlands probleem is.
Hangt nogal van het stedelijk gebied af, München, Frankfurt, Hamburg en Stuttgart zijn wel echt de toppers wat huizenprijzen betreft. In het Roergebied woon je stukken goedkoper, Berlijn vooralsnog ook nog. Maar goed, ik woon zelf in Frankfurt en daar tel je makkelijk ¤10.000 per m² neerquote:Op donderdag 16 februari 2023 17:16 schreef nils7 het volgende:
Ben voor m'n werk nu een paar keer in Duitsland geweest, voor m'n oude werk in Hamburg en m'n nieuwe in Munchen.
Maar in beide steden kunnen mijn collega's geen huis kopen.
Appartement gaat nog net (en die verdienen echt niet verkeerd) maar rond Hamburg kost een huis al snel 800k en in Munchen gaat het makkelijk over het miljoen heen.
Dacht dat Duitsland altijd goedkoop was maar dat valt in de stedelijke gebieden ook vies tegen.
Sinds 2011 niet meer zo hoog geweest! Veel aanbieders zitten ook al weer boven de 4% rente voor 10 jaar vast. Wel balen als je rentevaste periode bijna eindigt.quote:Op zaterdag 18 februari 2023 11:14 schreef blomke het volgende:
De kapitaalmarktrente (10 jrs.) nadert de 3%. Bij een uitbraak >3% is "the sky the limit".
https://www.iex.nl/Rente-Koers/190118356/Nederland-10-jaar.aspx
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |