Kurkuma kun je eigenlijk nooit te veel gebruiken.quote:Op donderdag 2 februari 2023 17:51 schreef Speedfight het volgende:
Ik heb andijvie stamppot gemaakt maar ik schoot uit met de kurkuma, dus t was helemaal geel.
T smaakte eigenlijk verbazend lekker juist gelukkig.
quote:Op donderdag 2 februari 2023 15:01 schreef golfer het volgende:
Nu: portie kibbeling van onze visjuwelier.
Vanavond: op de huid gebakken zeebaarsfilets (ja, van diezelfde vishandel) en geroosterde waspeen uit de oven met sjalotten en knoflook, bestrooid met olijfolie, salie, karwijzaad, sesamzaad en honing.
Chineesquote:Op donderdag 2 februari 2023 17:43 schreef aloa het volgende:
Gewoon doorgaan met lekker eten!
[ afbeelding ]
Heerlijk! Binnenkort ook maar weer eens maken. Van huis uit ken ik zuurkool stamppot met op het laatst wat witte bonen erdoor toegevoegd. Vind dat erg lekker met spek en het spekvet als jus.quote:Op donderdag 2 februari 2023 20:55 schreef marc0871 het volgende:
Zo. Weer even aardappelen genoeg.
Kon ik weer zuurkool maken .
Lekker!quote:Op vrijdag 3 februari 2023 20:57 schreef Sarabi het volgende:
Sharing platters bij VandeStreek Oudegracht
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Op de eerste foto zie je:quote:Op vrijdag 3 februari 2023 21:59 schreef Blues het volgende:
[..]
Lekker!
En je was op de ouwe gragg
Wat at je?
quote:Op vrijdag 3 februari 2023 20:57 schreef Sarabi het volgende:
Sharing platters bij VandeStreek Oudegracht
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Potverquote:Op zaterdag 4 februari 2023 15:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Bitterballen
[ link | afbeelding ]
@:maily
Yup! Nooit meer naar huisquote:Op zaterdag 4 februari 2023 15:40 schreef maily het volgende:
[..]
Potver
En dat op Nationale Frikandellendag
CUL / Oproep om frikpics te maken; "frikandel is hét Nederlandse streetfood"
Ziet er echt prima uit voor een k&k maaltijd!quote:
Wow das een tijd geleden, bittergarnituur. Heerlijkquote:Op zaterdag 4 februari 2023 16:36 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Yup! Nooit meer naar huis
Trein rijdt toch niet
Er schuiven steeds meer mensen aan, ik plak er nog een dagje Delft aan vast
[ link | afbeelding ]
Die eigenaar is al schat- en schatrijkquote:Op zaterdag 4 februari 2023 16:59 schreef mascara-klodder het volgende:
Pavarotti maakt een goede omzet vandaag
Eerlijk is eerlijk, de pizza hawaï was serieus lekkerquote:Op zaterdag 4 februari 2023 17:29 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Die eigenaar is al schat- en schatrijk
Ik eet vanavond burritos van Knorr
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
quote:Op zaterdag 4 februari 2023 19:49 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Eerlijk is eerlijk, de pizza hawaï was serieus lekker
Ook Jeroen heeft het naar haar zin Als een baas!Haa je hebt een heel leuke dag vandaag, lekker genietenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
He, die heb ik van de week gemaakt. Ik heb kipdijfilet gemarineerd in olie/masala/knoflook/peper en de volgende dag geslowcooked in kipbouillon in 5 uur. Daarna de aardappels gekookt in het brouwsel dat uit de slowcooker kwam. Sausje gemaakt, gekookte eieren erin en alles in een pan in de koelkast gezet, voor de volgende dag. Vlak voor het eten de pan op een laag vuurtje opgewarmd. Was werkelijk fantastisch!quote:Op zondag 5 februari 2023 11:15 schreef Karzai het volgende:
koffie kwark en een peer
kaas/salami tosti
Vanavond roti kip
[ afbeelding ]
Heerlijk, ik heb alles gewoon in een pan geflikkerd, staat nu te pruttelenquote:Op zondag 5 februari 2023 17:19 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
He, die heb ik van de week gemaakt. Ik heb kipdijfilet gemarineerd in olie/masala/knoflook/peper en de volgende dag geslowcooked in kipbouillon in 5 uur. Daarna de aardappels gekookt in het brouwsel dat uit de slowcooker kwam. Sausje gemaakt, gekookte eieren erin en alles in een pan in de koelkast gezet, voor de volgende dag. Vlak voor het eten de pan op een laag vuurtje opgewarmd. Was werkelijk fantastisch!
Zag er bij mij ongeveer net zo uit, ik ben alleen zuinig geweest met de peper, omdat ik een gasteetster had, die het niet zo heeft met heet voedsel. Ik vond het wel missen, maar ik doe liever een ander een plezier.quote:Op zondag 5 februari 2023 17:28 schreef Karzai het volgende:
[..]
Heerlijk, ik heb alles gewoon in een pan geflikkerd, staat nu te pruttelen
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 5 februari 2023 13:41 schreef golfer het volgende:
Nog van gisteravond: golfer in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #31
Vanavond: tortelloni gevuld met spek en scamorsakaas, daarbij een saus van zongedroogde tomaten en het binnenste van een runderworst met sjalotten en knoflook en roergebakken Italiaanse groenten met parmezaankaas.
Ik heb dit ook zo erg nodig Beste eten is suri etenquote:Op zondag 5 februari 2023 17:19 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
He, die heb ik van de week gemaakt. Ik heb kipdijfilet gemarineerd in olie/masala/knoflook/peper en de volgende dag geslowcooked in kipbouillon in 5 uur. Daarna de aardappels gekookt in het brouwsel dat uit de slowcooker kwam. Sausje gemaakt, gekookte eieren erin en alles in een pan in de koelkast gezet, voor de volgende dag. Vlak voor het eten de pan op een laag vuurtje opgewarmd. Was werkelijk fantastisch!
Wat lekker, bamihap uit eigen cocinaquote:Op maandag 6 februari 2023 12:48 schreef foodlover het volgende:
Na enkele pogingen is het gelukt: zelf bami happen maken.
Heb nu de juiste verhouding tussen bami, roux te pakken en nog zonder gelatine ook. Na een dag opstijven in de koelkast gisteren tot blokken cq repen gesneden en gepaneerd. Los ingevroren en in de avond er een paar gebakken. Yes!
Eerder gisteravond bij de buren een biertje en likeurtje gedronken met daarbij gepofte schijven aardappel en wat geroosterde stukken brood, zo uit hun open haard op een rooster. Beiden met zout, eigen olijfolie en eigen gedroogde oregano.
Vanavond het originele plan van gisteravond: friet, pindasaus. En misschien nog een bamihapje...
quote:Op maandag 6 februari 2023 14:49 schreef golfer het volgende:
Vanavond: opgewarmd restje nasi goreng, gewokte prei en krokant gebakken speklappen.
quote:Op dinsdag 7 februari 2023 15:20 schreef golfer het volgende:
We waren bij Amazing Oriëntal en konden dit niet laten liggen, die eten we dus nu als tussendoortje:
[ afbeelding ]
Goed bezig.quote:Op dinsdag 7 februari 2023 07:37 schreef Karzai het volgende:
Slechte nacht gehad, lag vanaf 4 uur wakker. zat om half vijf aan de koffie. maar even goed ontbijten om de dag door te komen
sinaasappel limonade, volle kwark met een peer, gekookt ei met ketchup, boterham met zwarte bessenjam, visoliepil en een vitamine D pil
[ afbeelding ]
Zijn goed he. Al eerder gegeten? Lagen toevallig 2 weken geleden bij de Dirk.quote:
Ja heel lekker!! Met wat ketjapquote:Op dinsdag 7 februari 2023 16:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Goed bezig.
1 Slechte nacht gaat wel denk, hoop dat je het volhoudt en vannacht beter slaapt.
[..]
Zijn goed he. Al eerder gegeten? Lagen toevallig 2 weken geleden bij de Dirk.
quote:Op dinsdag 7 februari 2023 15:20 schreef golfer het volgende:
Tevens dit daar gekocht:
[ afbeelding ]
Eten we dus vanavond bij gebakken gemarineerde biefstukspiezen, met kruidige krokante aardappeltjes en een botersalade met ei, tomaat en komkommer.
Dankje, eet smakelijk!quote:Op dinsdag 7 februari 2023 18:39 schreef Kanaroe het volgende:
Vanavond roti kip massala gegeten, goed pittig en met gewone en zoete aardappel.
Het is de schuld van @:Karzai
P.S. hopelijk slaap je vannacht goed Karzai!
Hier 2 rawitjes, de eerste was niet zo pittig, dus nog maar 1-tje extra en die was behoorlijk heet.quote:Op dinsdag 7 februari 2023 18:46 schreef Karzai het volgende:
[..]
Dankje, eet smakelijk!
ik had er maar 2 rode pepers in gedaan hoor dat is wel pittig genoeg
ging wel goed vandaag,
ik eet een afghaans soepje gemaakt door de buurvrouw van mijn moeder met pita broodjes uit het tosti ijzer met gesmolten kaas en sambal
ook geen idee, het ziet er uit en ruikt naar kippensoep, dus dan zal het dat ook wel zijnquote:Op dinsdag 7 februari 2023 18:56 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Hier 2 rawitjes, de eerste was niet zo pittig, dus nog maar 1-tje extra en die was behoorlijk heet.
Afghaanse soep... geen idee wat dat is, maar soep is meestal goed, en zeker als het je aangeboden word.
Heb je ze alleen gebakken?.quote:
@golfer is bij ons de kok. Maar ja, idd alleen gebakken in oliequote:
Hoe was de shallot saus?quote:
Ik doe dat vaak met een foccaciaquote:Op woensdag 8 februari 2023 12:20 schreef junkiesietze het volgende:
Gister verspakket mosterdsoep gemaakt, was best lekker alleen weinig mosterd smaak. met wat chickenwings erbij.
Vandaag weer want nog halve liter soep over. nog even bedenken wat ik erbij ga eten.
We proefden wel de umamismaak, ik vond het wat aan de vettige kant en sommige hapjes was het mondgevoel wat minder.. het is niet allemaal zacht.quote:
Thanks!quote:Op woensdag 8 februari 2023 14:12 schreef Blues het volgende:
[..]
We proefden wel de umamismaak, ik vond het wat aan de vettige kant en sommige hapjes was het mondgevoel wat minder.. het is niet allemaal zacht.
Koud lekkerder dan warm.
Laatste keer dat ik dat deed, was een jaar of 6 geleden, stopte bij McDrek Zoetermeer voor een Big tasty, had hem voor een kwart op en dacht, wtf ben ik aan het eten. En ik scheurde van de honger. Naar binnen gewurgd en ff naar het toilet, dat stonk verschrikkelijk. Neem liever brood meequote:Op woensdag 8 februari 2023 16:18 schreef bloodymary1 het volgende:
Beh, moest vanmiddag langs de snelweg snel wat eten. Dus maar even een wrap van Subway genomen. Eerste en laatste keer, wat een bagger is dat zeg. Hier in NL kun je ook nergens wat fatsoenlijks krijgen langs de weg. Of wel?
Big tasty vind ik juist de enige echt lekkere burger daar Goeie saus en lekker groot.quote:Op woensdag 8 februari 2023 16:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Laatste keer dat ik dat deed, was een jaar of 6 geleden, stopte bij McDrek Zoetermeer voor een Big tasty, had hem voor een kwart op en dacht, wtf ben ik aan het eten. En ik scheurde van de honger. Naar binnen gewurgd en ff naar het toilet, dat stonk verschrikkelijk. Neem liever brood mee
Interessant! Waarvan is het deeg gemaakt?quote:Op woensdag 8 februari 2023 14:20 schreef ondeugend het volgende:
Verlate lunch
Kha paprikasoep en kha uienbrood.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kha = koolhydraatarm
Zo'n wit bolletje gehaktquote:Op woensdag 8 februari 2023 16:18 schreef bloodymary1 het volgende:
Beh, moest vanmiddag langs de snelweg snel wat eten. Dus maar even een wrap van Subway genomen. Eerste en laatste keer, wat een bagger is dat zeg. Hier in NL kun je ook nergens wat fatsoenlijks krijgen langs de weg. Of wel?
Amandelmeel.quote:Op woensdag 8 februari 2023 18:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Interessant! Waarvan is het deeg gemaakt?
Pasta is al groen van zichzelf ;pquote:Op donderdag 9 februari 2023 14:27 schreef Speedfight het volgende:
Vanavond ga ik pasta penne spinazie maken met roerbakgroenten en dönervlees
Knorrquote:Op donderdag 9 februari 2023 17:12 schreef Speedfight het volgende:
Pasta is al groen van zichzelf ;p
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Lekker gewone pasta was net zo goed geweest, vind t niet zo bijzonder
E-nummers enzo?quote:
Nee hoor, maar zelf penne met spinazie maken is toch ook simpel te doen en altijd lekkerder dan zo'n k&k van Knorr?quote:
Ja dat is ook zo, het smaakte er niet eens naar haha. In dit geval was echt spinazie toevoegen een beetje een overkill geweest denk ik wel.quote:Op donderdag 9 februari 2023 17:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee hoor, maar zelf penne met spinazie maken is toch ook simpel te doen en altijd lekkerder dan zo'n k&k van Knorr?
quote:Op donderdag 9 februari 2023 14:19 schreef golfer het volgende:
Vanavond: op de huid gebakken stukken skrei haasfilets met een tomaat-ei-salade.
O ja die staat hier ook nog in de kast, en soortgelijke wraps liggen in de vriezerquote:Op donderdag 9 februari 2023 17:12 schreef Speedfight het volgende:
[..]
Pasta is al groen van zichzelf ;p
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Lekker gewone pasta was net zo goed geweest, vind t niet zo bijzonder
quote:Op vrijdag 10 februari 2023 15:39 schreef golfer het volgende:
Vanavond voor mij weer een pastamaaltijd met allerlei visjes en garnalen van de vishandel voor mij.
Staat bij ons voor morgen weer op het programma.quote:Op vrijdag 10 februari 2023 18:04 schreef Seeburg54 het volgende:
Zelfgemaakte erwtensoep.
Vanmorgen al gebrouwen, dus inmiddels dikke snert waar de lepel rechtop in blijft staan.
Direct zo'n dikke pan vol, kunnen er wel 3x van eten. Ben ik dit weekend ook weer klaar!quote:Op vrijdag 10 februari 2023 18:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Staat bij ons voor morgen weer op het programma.
Dat zou ik aan de groenteboer in het dorp moeten vragenquote:Op vrijdag 10 februari 2023 22:11 schreef praadje het volgende:
[..]
Dat ziet er goed uit. Hoe is de tomaat/eisalade aangemaakt?
Ik ga eens wat proberen met slasaus/peper en zout en een uitje. Dan kom ik al een heel eind denk ik.quote:Op vrijdag 10 februari 2023 22:15 schreef Blues het volgende:
[..]
Dat zou ik aan de groenteboer in het dorp moeten vragen
Zo maak ik 'm al jaren. Simpel maar lekkerquote:Op vrijdag 10 februari 2023 22:17 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik ga eens wat proberen met slasaus/peper en zout en een uitje. Dan kom ik al een heel eind denk ik.
Die zijn om op te vretenquote:Op zaterdag 11 februari 2023 17:01 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik doe het even zo nu en vanavond. Lekker snacken
[ link | afbeelding ]
En ipv dat ik 1 Teckel heb die me het eten de mond uitkijkt heb ik er de komende 10 dagen 2
[ link | afbeelding ]
Aaah, wat een schatjesquote:Op zaterdag 11 februari 2023 17:01 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik doe het even zo nu en vanavond. Lekker snacken
[ link | afbeelding ]
En ipv dat ik 1 Teckel heb die me het eten de mond uitkijkt heb ik er de komende 10 dagen 2
[ link | afbeelding ]
quote:Op zaterdag 11 februari 2023 13:22 schreef golfer het volgende:
Vanavond (en nog een paar dagen?) zelfgemaakte erwtensoep met krabbetjes, slagersrookworst en katenspek op roggebrood.
Vind ik echt zo lekker! Altijd al lekker gevonden en nooit veranderd.quote:Op maandag 13 februari 2023 09:40 schreef junkiesietze het volgende:
Gister aardappel anders gemaakt (bacon - ui)
Tering veel, de ovenschaal die ik had was veel te klein, kan er nog 3 dagen van eten volgens mij.
quote:Op maandag 13 februari 2023 14:27 schreef golfer het volgende:
Vanavond: een venkel-sinaasappelsalade met daarbij gebakken biologische varkenssaucijzen.
Het was zeker lekker, maar de 2e dag na het opwarmen was het toch minder, grote plas vocht op het bord, geen idee waar dat vandaan komt opeens.quote:Op maandag 13 februari 2023 17:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Vind ik echt zo lekker! Altijd al lekker gevonden en nooit veranderd.
Eet smakelijk.
Ik eet vanavond makkelijke risotto met kastanjechampignons, doperwten en parmezaan (met runderbouillon (i.p.v. wijn)).
Dat is jammer en klinkt niet lekker.quote:Op dinsdag 14 februari 2023 08:40 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Het was zeker lekker, maar de 2e dag na het opwarmen was het toch minder, grote plas vocht op het bord, geen idee waar dat vandaan komt opeens.
Ben sws niet echt een opwarm persoon, enige wat je redelijk kan opwarmen en dat het lekker blijft is lasagna.
Ooeh kippenleversquote:Op dinsdag 14 februari 2023 15:31 schreef Kanaroe het volgende:
Straks geroerbakte spruitjes met spekblokjes en mosterd, aardappelen (puree, gebakken...weet nog niet), stukje beenham en gebakken kippenlevertjes.
Moussaka! Echt veel werk herinner ik me, maar wel superlekker, eet smakelijk straks!quote:Op dinsdag 14 februari 2023 16:40 schreef Prego het volgende:
Lunch was een Turkse pizza van Beyond Meat, een beetje droog maar goed qua pittigheid.
Voor vanavond ben ik moussaka aan het maken Wat een kut werk eigenlijk
Pils erbij
Gelukkkig ben ik niet de enige die kippenlevers lekker vind. Hier in huis maak ik dat alleen voor mezelf, zij eten de beenham (ook lekker)quote:Op dinsdag 14 februari 2023 16:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat is jammer en klinkt niet lekker.
[..]
Ooeh kippenlevers
Kreeg vanmiddag een kom groentesoep met vlees en ballen en een portie kibbeling met knoflooksaus
Vanavond waarschijnlijk een tosti met curry en toe een puddinkje met fruit.
quote:Op dinsdag 14 februari 2023 15:16 schreef golfer het volgende:
Vanavond: gebakken, gekruide, krokante aardappeltjes. Daarbij een salade met ei, tomaat en komkommer en gebraden Black Angusburgers.
Wat voor visje?quote:
Lekker! Kippetje van eigen spitquote:Op woensdag 15 februari 2023 19:00 schreef marc0871 het volgende:
Ik at vandaag gegrilde kippenbouten.
Foto van halverwege
[ afbeelding ]
Vanaf hier ging het fout.
Moest 2 keer opnieuw een bout vastzetten.
Volgende keer iets meer aandacht aan besteden.
Leermomentje.
Uiteindelijk gaar gekregen, maar het had wat voeten in de aarde.
Ik had er doperwtjes en gebakken aardappeltjes bij.
Door het gedoe verder geen foto's.
Eg welquote:Op woensdag 15 februari 2023 19:56 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Lekker! Kippetje van eigen spit
Blijven oefenen, das geen straf
Veel plezier met je neue backofen!
Mja. Ik weet eigenlijk ook even niks anders, wat ik met mijn gehakt moet doen.quote:
Ćevapčići maken is ook lekkerquote:Op donderdag 16 februari 2023 17:11 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Mja. Ik weet eigenlijk ook even niks anders, wat ik met mijn gehakt moet doen.
Ook zo, dan maar.
Volgens mij heb ik Nick Toet dat weleens zien maken.quote:Op donderdag 16 februari 2023 17:13 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ćevapčići maken is ook lekker
Meng gehakt met paprikapoeder, knoflook, peterselie, backingsoda, zout of vegeta, peper. Geen ei of brood, maak er rolletjes van in de vorm van kleine worstjes.Grillen of in de pan bakken, serveren met Ajvar, turks brood, sla.quote:Op donderdag 16 februari 2023 17:15 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Volgens mij heb ik Nick Toet dat weleens zien maken.
Ik zal nog eens kijken.
quote:Op donderdag 16 februari 2023 14:57 schreef golfer het volgende:
Vanavond: zelfgemaakte mac and cheese met een frisse salade.
quote:Op zaterdag 18 februari 2023 11:28 schreef Blues het volgende:
VK boterham gebakken eitje omelet
Koffie, Thee
Mineola
Veel plezier vanavond, bbq restaurant las ik.quote:Op zaterdag 18 februari 2023 11:28 schreef Blues het volgende:
VK boterham gebakken eitje
Koffie, Thee
Mineola
Vanavond met een boel FOK!kers eten bij Black Smoke Rdam
Gezellig met de FOK!kies eten, veel plezier samen en doe ze de hartelijke groetenquote:Op zaterdag 18 februari 2023 11:28 schreef Blues het volgende:
VK boterham gebakken eitje
Koffie, Thee
Mineola
Vanavond met een boel FOK!kers eten bij Black Smoke Rdam
Lekker allemaal! Proost!quote:Op zaterdag 18 februari 2023 13:51 schreef Geerd het volgende:
2 broodjes ei/spek, nu pistachemix, drogeworst, beemsterjongbelegen stukkaas(met augurken) roodfruitmix(noten)
Om af te trappen 4 halve liters Erdinger...
Dit.quote:Op zaterdag 18 februari 2023 11:51 schreef aloa het volgende:
Rijst met kip kerrie en cassave kroepoek
Brand Krachtig Blond hierquote:
quote:
Ik doe het altijd met spinazie maar vind broccoli ook een erg lekker idee. Doe ik volgende keerquote:Op donderdag 16 februari 2023 17:34 schreef praadje het volgende:
Pasta met boursin, broccoli, uitgebakken spekjes en chilivlokken.
[ afbeelding ]
Ik had dit recept en zelf de spekjes erbij bedacht. En extra chilivlokken voor een beetje extra pit.quote:Op zaterdag 18 februari 2023 21:11 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik doe het altijd met spinazie maar vind broccoli ook een erg lekker idee. Doe ik volgende keer
Ik heb het nog nooit gegeten maar het recept wat @golfer plaatste en jouw foto's maakt dat ik het opgeslagen heb en binnenkort eens ga maken.quote:
Geen gebakken bloedworst?quote:Op zaterdag 18 februari 2023 23:55 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Man gaat morgen met vriendin carnaval vieren, vooral zorg ik voor een full English Breakfast
Gebraden Worstjes (Krakauer bij gebrek aan Engelse worstjes)
Spiegeleieren
Toast (Marmelade voor de liefhebbers)
Witte bonen in tomatensaus
Uitgebakken Spek
Gerookte Makreel bij gebrek aan Kippers
Gegrilde tomaten
Bubble & Squeak
Thee en Koffie
Nee, heb geen bloedworst in huis.quote:
Nog gauw even de kans waarnemen, voordat het niet meer kan?quote:
Gisteren Jonagolds en boter meegenomen.quote:Op zondag 19 februari 2023 09:44 schreef Karzai het volgende:
koffie en twee broodjes met ham/kaas/tomaat
vanmiddag appeltaart
voor vanavond rendang maken, rijst en boontjes erbij
Foto van resultaat !!quote:Op zondag 19 februari 2023 10:16 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Gisteren Jonagolds en boter meegenomen.
Plan is om daarmee een appeltaart te maken.
Meel, suiker, eieren en kaneel had ik nog wel.
Meteen een 24cm springvorm bij de HEMA spullen meegepakt, want de 28cm die ik nog meegenomen had uit het ouderlijk huis, past net wel, net niet, in de diepte van mijn oven.
Kijken of ik het nog kan
Ik zie deze niet zo gauw sluiten, loopt goed.quote:Op zondag 19 februari 2023 00:30 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Nog gauw even de kans waarnemen, voordat het niet meer kan?
CUL / Babi pangang verdwijnt Chinees-Indische restaurants sluiten massaal
Uiteraardquote:
Succes met de verbouwing. Ff doorbijten en daarna heb je er profijt van.quote:Op zondag 19 februari 2023 11:20 schreef Seeburg54 het volgende:
Vandaag iets eenvoudigs, soep met brood of zo. De hele week ga ik me er gemakkelijk vanaf maken, de hele week werklui ivm verbouwing. Dus Chinees, shoarma en dat soort eten.
Dat is wel handig inderdaad, sterkte en succes met het werkvolk en de verbouwing!quote:Op zondag 19 februari 2023 11:20 schreef Seeburg54 het volgende:
Vandaag iets eenvoudigs, soep met brood of zo. De hele week ga ik me er gemakkelijk vanaf maken, de hele week werklui ivm verbouwing. Dus Chinees, shoarma en dat soort eten.
Als wij kaasfondue overhebben probeer ik dat als het nog warm is over de laatste stukjes brood enzo te gieten, in een ovenschaal.quote:Op zondag 19 februari 2023 16:29 schreef Kanaroe het volgende:
Oh, hier vanavond nog een keer hetzelfde als gisteren, veel fondue over en dit kun je makkelijk nog eens verwarmen omdat er geen harde smeltkazen in zitten. Dus ik ga zo weer aardappeltjes en laurierblaadjes in spek wikkelen.
Bedankt voor de tip!quote:Op zondag 19 februari 2023 16:34 schreef maily het volgende:
[..]
Als wij kaasfondue overhebben probeer ik dat als het nog warm is over de laatste stukjes brood enzo te gieten, in een ovenschaal.
Volgende dag zo opwarmen en smullen maar
Je zou zeggenquote:Op zondag 19 februari 2023 16:53 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Pff, ik zit nog steeds vol van het ontbijt.
Een Bunkerquote:Op zondag 19 februari 2023 16:59 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Je zou zeggen
Zo'n ontbijt is geen bodem, dat is een fundering
Die arme feestvierdersquote:Op zondag 19 februari 2023 17:05 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Een Bunker
Zo heb je aan 1 maaltijd genoeg.
Supergoed gelukt en ziet er heerlijk uit. Tip van mijn banketbakker, klein beetje citroen mengen met een beetje stroop en dit erover smeren als de taart nog warm is. Daar krijgt hij een donkere warme glans van.quote:Op zondag 19 februari 2023 15:07 schreef marc0871 het volgende:
Klaar voor de oven
[ afbeelding ]
Uurtje wachten
Bengeltjesgeduld kweken
Uit de oven.
[ afbeelding ]
Nog even laten afkoelen, voordat de ring eraf mag.
Goede tipquote:Op zondag 19 februari 2023 16:34 schreef maily het volgende:
[..]
Als wij kaasfondue overhebben probeer ik dat als het nog warm is over de laatste stukjes brood enzo te gieten, in een ovenschaal.
Volgende dag zo opwarmen en smullen maar
Thanksquote:Op zondag 19 februari 2023 18:05 schreef praadje het volgende:
[..]
Supergoed gelukt en ziet er heerlijk uit. Tip van mijn banketbakker, klein beetje citroen mengen met een beetje stroop en dit erover smeren als de taart nog warm is. Daar krijgt hij een donkere warme glans van.
Het ei zorgt voor wat glans maar een beetje citroen met stroop zorgt echt voor die warme indringende kleur. Maar het gaat vooral om de smaak natuurlijk en daarnaast ziet hij er echt supergoed uit.quote:Op zondag 19 februari 2023 18:13 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Daar had het ei voor moeten zorgen.
Ik dacht dat ik nog een kwastje had, maar niet dus.
Nu heb ik het geprobeerd met een stukje keukenpapier. Je moet wat
Niet helemaal gelukt. Anders had hij er helemaal uitgezien als die donkere vlekken.
Maar het gaat om de smaak.
Te oordelen naar de geur die hier hangt, zit dat vast wel goed
Valt wel mee, toch?quote:Op zondag 19 februari 2023 18:07 schreef praadje het volgende:
Hier een pannenkoek met spek en stroop. Culinairder wordt het vandaag niet.
Je hebt gelijk ookquote:Op zondag 19 februari 2023 18:19 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Valt wel mee, toch?
Mensen betalen nog steeds geld voor een goede pannenkoek.
Hele restaurants die er op draaien, met tig varianten op de kaart.
Hoezo niet culinair?
Iets wat mij altijd verbaasd.quote:Op zondag 19 februari 2023 18:19 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Valt wel mee, toch?
Mensen betalen nog steeds geld voor een goede pannenkoek.
Hele restaurants die er op draaien, met tig varianten op de kaart.
Hoezo niet culinair?
Ze zijn net naar huis gekomen, uitvoerig bedankt dat het meer dan stevige ontbijt hun zo goed gedaan had gedurende het feesten.quote:
Oh zo lekker ik vind het altijd een kut werk (dat deeg) Maar het loont welquote:Op zondag 19 februari 2023 19:56 schreef marc0871 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vrij goed gelukt.
Smaakt ook goed.
Net niet te zoet en kaneel was precies afdoende.
Appel/deeg verhouding viel net een beetje te ver naar appel.
Zeker niet slecht.
Een 8
Oh, dat vond ik eigenlijk niet tegenvallen.quote:Op zondag 19 februari 2023 20:03 schreef Soury het volgende:
[..]
Oh zo lekker ik vind het altijd een kut werk (dat deeg) Maar het loont wel
Oh, die taart ziet er echt goed en smakelijk uitquote:Op zondag 19 februari 2023 19:56 schreef marc0871 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vrij goed gelukt.
Smaakt ook goed.
Net niet te zoet en kaneel was precies afdoende.
Appel/deeg verhouding viel net een beetje te ver naar appel.
Zeker niet slecht.
Een 8
Ook als ontbijt, zoals de dame adviseert? Ziet er idd best lekker uit, geen suiker oid toegevoegdquote:Op zondag 19 februari 2023 20:09 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Voor morgen ga ik dit bakken: https://ministryofcurry.com/baked-oats-banana-berries/
Ben erg benieuwd, maar het ziet er wel lekker uit
Ja, ik maak hem vanavond en dan gaat hij mee voor morgen.quote:Op zondag 19 februari 2023 20:16 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Ook als ontbijt, zoals de dame adviseert? Ziet er idd best lekker uit, geen suiker oid toegevoegd
Ik ben absoluut geen zoetekauw, maar dit lijkt me wel wat. Ik zou wat ongemalen havervlokken in het beslag mengen voor extra bite denk ik. Enjoy je cake morgen!quote:Op zondag 19 februari 2023 20:17 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Ja, ik maak hem vanavond en dan gaat hij mee voor morgen.
Ik maak twee bakjes en als hij bevalt, gaat het tweede bakje ook mee naar kantoor
Vind het vaak al zoet genoeg met (rijpe) banaan en het fruit, dus ik twijfel of ik er nog meer zoetigheden doorheen gooi.
Thanks.quote:Op zondag 19 februari 2023 20:12 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Oh, die taart ziet er echt goed en smakelijk uit
Ik ook. Ik hou juist van veel appel (en kaneel en rozijnen) in taartquote:
Jaloers. Vind sinaasappels heerlijk maaar het seizoen is hier echt aan t aflopen (niet zo lekker meer). Jij zit er middenin, heerlijk hoor.quote:Op zondag 19 februari 2023 21:31 schreef foodlover het volgende:
Ik was dus vandaag op een markt. Lekker veel sinaasappelen ingekocht. Bloemkool, spitskool (niet verkrijgbaar in de reguliere supermarkt hier) en waarempel een flink net hollandse spruitjes . Nu sta ik in dubio voor morgen. Bal gehakt met spruitjes of de bloemkool met kalkoenfilet en jus.
spruitjes met bal en spekkies erbij natuurlijkquote:Op zondag 19 februari 2023 21:31 schreef foodlover het volgende:
Ik was dus vandaag op een markt. Lekker veel sinaasappelen ingekocht. Bloemkool, spitskool (niet verkrijgbaar in de reguliere supermarkt hier) en waarempel een flink net hollandse spruitjes . Nu sta ik in dubio voor morgen. Bal gehakt met spruitjes of de bloemkool met kalkoenfilet en jus.
Zeer lang sinaasappel en citroen seizoen hier. De sinaasappels die je hier veelal koopt op de markt of langs de weg zijn niet gewaxt die moet je na aankoop binnen een week ofzo opeten cq persen. Betaalde gisteren 70 cent per kilo.quote:Op maandag 20 februari 2023 07:00 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jaloers. Vind sinaasappels heerlijk maaar het seizoen is hier echt aan t aflopen (niet zo lekker meer). Jij zit er middenin, heerlijk hoor.
Mooie prijs voor echt eten.quote:Op maandag 20 februari 2023 13:51 schreef foodlover het volgende:
[..]
Zeer lang sinaasappel en citroen seizoen hier. De sinaasappels die je hier veelal koopt op de markt of langs de weg zijn niet gewaxt die moet je na aankoop binnen een week ofzo opeten cq persen. Betaalde gisteren 70 cent per kilo.
quote:Op maandag 20 februari 2023 14:26 schreef golfer het volgende:
Vanavond maak ik een rauwe andijvie stamppotpuree van knolselderij en pastinaak met daarbij uitgebakken gerookte spekjes en een slagersrookworst.
Ik zou ook voor de rendang en nasi gaan Eet smakelijk!quote:Op maandag 20 februari 2023 17:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Maak Zuurvlees met Klöse en rode kool voor mijn man (Een gerecht waar je mij mee kan jagen), en ik heb Rendang met Nasi kuning en Acar, ah, tempo dulu..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |