Dank je! .quote:Op donderdag 10 februari 2022 14:20 schreef Hupje het volgende:
@:DevilsAndDust Wat een plaatje, die bovenste
Ja, het is altijd maar weer hopen dat de onderkant een beetje egaal is. .quote:Op donderdag 10 februari 2022 14:54 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Mooie foto's Die bovenste vorm heb ik ook. Ik vind het altijd lastig om een mooie gladde onderkant te krijgen, zodat ie mooi ligt.
Wat is dat op de derde foto? Ziet er ook heerlijk uit.
Bij mij drogen ze niet goed, mijn huis is er helaas te vochtig voor. maar binnenkort wordt de boel hier geīsoleerd dus dan weer eens een poging wagenquote:Op zaterdag 29 januari 2022 21:24 schreef kwakz0r het volgende:
Die
[..]
die van rutger bakt uit de bakbijbel lukken bij mij heel goed!
Tips: suiker thermometer gebruiken en echt ruim een uur laten drogen voor het bakken. Beter in twee batches bakken dan twee platen in de oven
Fotootje erbij, maakte ze voor mijn verjaardag en ze waren ook echt heel lekker!
[ afbeelding ]
Oh, ik hou niet van kokos, maar dergelijke carré's zijn waarschijnlijk ook wel zonder kokos te vindenquote:Op donderdag 10 februari 2022 15:04 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Dank je! .
[..]
Ja, het is altijd maar weer hopen dat de onderkant een beetje egaal is. .
Op de derde foto zie je bosvruchtenkokoscarré's. Heel makkelijk, maar ook heel lekker!
Als ik in de index zie dat jij hier een reactie hebt geplaatst dan klik ik al snel omdat ik zo benieuwd ben wat je nu weer voor lekkers hebt gemaakt. Wederom niet teleurgesteld Op de Friese toer vandaag! Oranjekoek ken ik goed, maar van suikerlatten had ik nog nooit gehoord.quote:Op zaterdag 12 februari 2022 00:59 schreef Goitske het volgende:
Oranjekoek[ afbeelding ]
Suikerlatten/smulkoek[ afbeelding ]
Leuke flamingo's!quote:Op zaterdag 12 februari 2022 00:59 schreef Goitske het volgende:
Oranjekoek[ afbeelding ]
Suikerlatten/smulkoek[ afbeelding ]
Bij ons thuis aten we wel vaker de suikerlatten maar nooit geweten dat het regionaal was. In Apeldoorn nooit weer gezien blijkt het fries te zijnquote:Op zaterdag 12 februari 2022 01:35 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Als ik in de index zie dat jij hier een reactie hebt geplaatst dan klik ik al snel omdat ik zo benieuwd ben wat je nu weer voor lekkers hebt gemaakt. Wederom niet teleurgesteld Op de Friese toer vandaag! Oranjekoek ken ik goed, maar van suikerlatten had ik nog nooit gehoord.
Heel mooiquote:Op zaterdag 12 februari 2022 09:22 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Dochter maakte Valentijns cupcakes op school ❤
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En voor visite van dit weekend een ferrero rocher taart.
[ Bericht 5% gewijzigd door laziness op 23-02-2022 12:05:39 ]Ik heb je lief mijn hele leven
Bakpapier ook nog eens sprayen met baksprayquote:Op maandag 21 februari 2022 10:01 schreef Debsterr het volgende:
Heeft iemand een gouden tip voor mij? Ik heb de laatste tijd ruzie met mijn cheesecake bodem. Niet crunchy, komt niet los, laat los van de taart... ellende. Wat is jullie favoriete (Bastogne) bodem recept en hoe zorg je dat ie een geheel blijft vormen met de taart erboven?
Ik heb afgelopen weekend het recept van deze bodem gecombineerd met deze taart. De taart was perfect, geen barstjes in de bovenkant en lekker compact maar romig. Maar de bodem... die bleef dus plakken aan mijn bakvorm (bakpapier eronder) en niet aan de taart .
Hmmm, ook de bovenkant bedoel je voordat de bodem erop gaat? Dan ga ik dat de volgende keer eens testen.quote:Op maandag 21 februari 2022 10:25 schreef laziness het volgende:
[..]
Bakpapier ook nog eens sprayen met bakspray
Ja bakpapier sprayen en dan de bodem er op.quote:Op maandag 21 februari 2022 10:36 schreef Debsterr het volgende:
[..]
Hmmm, ook de bovenkant bedoel je voordat de bodem erop gaat? Dan ga ik dat de volgende keer eens testen.
Zijn jullie voorstanders van een voorgebakken bodem of juist alleen koelen in de koelkast?
Dat ziet er echt erg erg lekker uit (en ook geen fan van noten, maar daar zou ik aan voorbij gaan)quote:Op woensdag 23 februari 2022 10:48 schreef fietsie het volgende:
Het jaarlijks taartfestijn @ huize Fietsie : de uk is weer een jaar ouder geworden.
"Dit keer houd ik het simpel" dacht ik, "want er komt ook een HEMA mokka-schuimtaart".
Want dat is waar ze om gevraagd had; een mokka schuimtaart. En ik dacht: "Dat kan ik beter, maar ik weet het niet zeker....."
-----------------------
Dus: eierschuim gemaakt, met suiker, koffie erin, mixen mixen en daarna drie lagen gemaakt (ik wilde er 2 gaan gebruiken, maar 1 voor de zekerheid als "reserve"...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nu wilde ik dus "anders" (nou ja... vooral nog lekkerder dan de HEMA) dus ik heb me een beetje ingelezen, en kwam recepten tegen van schuim gebaseerde taarten met.... chocolade erin!
En melkchocolade is ze gek op, dus...
[ afbeelding ]
Ik ben zelf geen liefhebber van noten, maar ja... ik maak hem niet voor mezelf, dus.... leren hoe ik nougatine moest maken..
Een caramelletje maken...
[ afbeelding ][ afbeelding ]
En dan die klote note d'r in...
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Ondertussen was het al best laat, en had ik ook m'n bedenkingen over die botercreme in combinatie met het schuim, dit omdat m'n botercreme (DrOetker poeder gebruikt) ondanks koelen op 6 graden, te zacht bleef naar m'n zin.
Dus de schuim-schijven de taart box in, en een nachtje koel staan..
Vanmorgen ging ik weer verder
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En toen de finishing touch!
[ afbeelding ]
Gewoon accepteren dat het een bende wordt en daarna weer alles opruimenquote:Op woensdag 23 februari 2022 12:56 schreef Molo het volgende:
Hoe doe je die nootjes aan de zijkant van de taart eigenlijk? Dat lukt mij nooit zonder mega mess
Ziet er goed uit!
Geen ervaring maar: schone bakplaat (met goede randjes), taart op rooster erin, nootjes plakken en dan kun je iig de gevallen nootjes makkelijk opruimen/bewaren toch ?quote:Op woensdag 23 februari 2022 12:56 schreef Molo het volgende:
Hoe doe je die nootjes aan de zijkant van de taart eigenlijk? Dat lukt mij nooit zonder mega mess
Ziet er goed uit!
En dan keihard tegen de zijkant aan ketsenquote:Op woensdag 23 februari 2022 14:23 schreef Debsterr het volgende:
[..]
Geen ervaring maar: schone bakplaat (met goede randjes), taart op rooster erin, nootjes plakken en dan kun je iig de gevallen nootjes makkelijk opruimen/bewaren toch ?
Geen grap: keihard gooien van een afstandje, met een scherm van bakpapier achter de taart om de missers op te vangen voor een volgende worp.quote:Op woensdag 23 februari 2022 12:56 schreef Molo het volgende:
Hoe doe je die nootjes aan de zijkant van de taart eigenlijk? Dat lukt mij nooit zonder mega mess
Ziet er goed uit!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |